Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 52017DC0745

    RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET om funktionen af systemet med betalingsorganer inden for landbrugssektoren

    COM/2017/0745 final

    Bruxelles, den 12.12.2017

    COM(2017) 745 final

    RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET

    om funktionen af systemet med betalingsorganer inden for landbrugssektoren


    INDHOLDSFORTEGNELSE

    1.Formålet med rapporten

    2.Baggrundsoplysninger

    3.Situationen med hensyn til betalingsorganernes aktiviteter

    4.Kontrol med godkendelsen af betalingsorganerne

    5.Konklusioner og yderligere foranstaltninger

    Bilag I

    Bilag II

    LISTE OVER BETALINGSORGANER INDEN FOR LANDBRUGET FOR EGFL OG ELFUL I EU

    Udgifter i de seneste tre regnskabsår pr. betalingsorgan og pr. fond 

    1.Formålet med rapporten

    I henhold til artikel 7, stk. 2, i forordning (EU) nr. 1306/2013 forelægger Kommissionen Europa-Parlamentet og Rådet en rapport om funktionen af systemet med betalingsorganer i Unionen ledsaget, hvor det er relevant, af lovgivningsforslag.

    Den kompetente myndighed er forpligtet til at rapportere til Kommissionen om dens tilsyn med og overvågning af betalingsorganernes aktiviteter. Rapporten skal indeholde en gennemgang af betalingsorganernes løbende overholdelse af godkendelseskriterierne og et sammendrag af de foranstaltninger, der er truffet for at afhjælpe manglerne (artikel 2, stk. 1, i Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) nr. 908/2014). Der udarbejdes en rapport hvert tredje år.

    Rapporten sammenfatter resultaterne af analysen af de kompetente myndigheders rapporter, som blev fremsendt i juni 2016, og eventuelle yderligere foranstaltninger.

    2.Baggrundsoplysninger

    Den Europæiske Garantifond for Landbruget (EGFL) og Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne (ELFUL) forvaltes i fællesskab af medlemsstaterne og EU, idet gennemførelsesopgaverne er uddelegeret til medlemsstaterne, mens Kommissionen har det finansielle ansvar.

    Medlemsstaterne skal træffe alle de nødvendige foranstaltninger til at sikre, at foranstaltninger, der finansieres via EU’s budget, gennemføres korrekt og effektivt og i overensstemmelse med EU’s regler. De er forpligtet til at indføre systemer, der forebygger, påviser og korrigerer uregelmæssigheder og svig, og derfor godkender medlemsstaterne i henhold til artikel 7, stk. 2, i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 1306/2013 som betalingsorganer kontorer og organer, der har en administrativ organisation og et internt kontrolsystem, der giver tilstrækkelig sikkerhed for, at betalingerne er lovlige og korrekte og behørigt dokumenterede. Betalingsorganerne skal overholde de minimumsbetingelser for godkendelse for så vidt angår interne forhold, kontrolaktiviteter, information og kommunikation samt overvågning, som Kommissionen har fastlagt.

    Hver medlemsstat begrænser antallet af godkendte betalingsorganer til højst et på nationalt plan eller i givet fald til et pr. region. Som en undtagelse kunne medlemsstaterne dog bevare det antal betalingsorganer, som var godkendt før den 20. december 2013.

    Kommissionen refunderer kun udgifter, der er afholdt af godkendte betalingsorganer.

    Opfylder et godkendt betalingsorgan ikke eller ikke længere et eller flere af godkendelseskriterierne, tilbagekalder medlemsstaten i henhold til artikel 7, stk. 5, i forordning (EU) nr. 1306/2013 sin godkendelse, medmindre betalingsorganet foretager de fornødne tilpasninger inden for en frist, der fastsættes under hensyntagen til problemets alvor.

    Den kompetente myndighed, som er udpeget af medlemsstaten, træffer en formel afgørelse om udstedelse eller tilbagetrækning af godkendelsen af betalingsorganet på grundlag af en undersøgelse af godkendelseskriterierne, jf. artikel 1, stk. 2, i Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) nr. 908/2014. Den kompetente myndighed er forpligtet til løbende at overvåge betalingsorganerne og følge op på alle konstaterede mangler.

    3.Situationen med hensyn til betalingsorganernes aktiviteter

    Pr. 1. oktober 2017 er der 79 betalingsorganer i EU, som foretager udbetalinger for EGFL og ELFUL. Størstedelen af betalingsorganerne foretager udbetalinger for begge fonde, men i nogle tilfælde 1 foretager betalingsorganet kun udbetalinger for én fond.

    I størstedelen af medlemsstaterne findes der kun et betalingsorgan. Nogle lande har mere end et betalingsorgan: Østrig (2 betalingsorganer), Belgien (2 betalingsorganer), Tyskland (16 betalingsorganer), Spanien (18 betalingsorganer), Frankrig (4 betalingsorganer), Italien (11 betalingsorganer), Rumænien (2 betalingsorganer) og Det Forenede Kongerige (4 betalingsorganer). Den fuldstændige liste over betalingsorganer for EGFL og ELFUL i EU findes i bilag I.

    Det skal bemærkes, at der siden 2013 er sket et fald i antallet af betalingsorganer til de nuværende 79. Betalingsorganet BIRB’s (BE01) aktiviteter blev overtaget af to regionale betalingsorganer i Belgien, og de to betalingsorganer i Nederlandene – Dienst Landelijk Gebied (NL01) og Dienst Regelingen (NL03) – blev lagt sammen til et enkelt betalingsorgan Ondernemend Nederland – RVO (NL04). Fra den 1. september 2017 er der kun et betalingsorgan i Polen, idet Agencja Rynku Rolnego (PL02) er ophørt med at fungere som betalingsorgan.

    Der er stor forskel på, hvor meget betalingsorganerne i EU udbetaler. I regnskabsåret 2016 havde det franske betalingsorgan Agence de services et de paiement (FR19) de højeste udgifter (6,6 mia. EUR), mens det tyske betalingsorgan Hamburg-Jonas (DE02) og det italienske betalingsorgan SAISA (IT02) kun havde inddrivelser. Det italienske betalingsorgan ENR (IT03) har ingen udgifter haft i de seneste tre regnskabsår. Det østrigske betalingsorgan Zollamt Salzburg (AT03) har næsten ingen udgifter haft i de seneste tre regnskabsår. Udgifternes størrelse afhænger af, om betalingsorganet indgår i et stort antal ordninger/foranstaltninger eller kun i meget specifikke ordninger (f.eks. udgifter til offentlig oplagring) og derfor kun har en meget begrænset funktion. Udgifterne i de seneste tre regnskabsår pr. betalingsorgan og pr. fond findes i bilag II.

    Den seneste udvikling i antallet af betalingsorganer:

    1)Østrig: Myndighederne overvejer at lukke betalingsorganet Zollamt Salzburg (AT03), sandsynligvis ved udgangen af regnskabsåret 2017.

    2)Tyskland: De tyske myndigheder har besluttet at lukke betalingsorganet Hamburg (DE09), når ELFUL-programmerne 2007-2013 udløber, og regnskabsafslutningen for EGFL for regnskabsåret 2016 er afsluttet. Ifølge de tyske myndigheder sker dette på grund af de stadig stigende omkostninger til dette betalingsorgan, samtidig med at den støtte, der skal udbetales, er faldet.

    Der kan drages følgende konklusioner vedrørende betalingsorganerne:

    1)Antallet af godkendte betalingsorganer i medlemsstaterne: I henhold til artikel 7 i forordning (EU) nr. 1306/2013 skal hver medlemsstat begrænse antallet af godkendte betalingsorganer til højst et på nationalt plan eller i givet fald til et pr. region. Polen og Rumænien har hver to betalingsorganer, der dog ikke er knyttet til en bestemt region. De polske myndigheder har taget skridt til at lægge de to betalingsorganer sammen. I Rumænien forvalter betalingsorganerne hver især en fond, nemlig henholdsvis EGFL og ELFUL. Den fælles ansøgningsprocedure og det integrerede system for forvaltning og kontrol (ISFK) for begge fonde tyder på, at der kun bør være et betalingsorgan.

    2)Årsagerne til, at der findes små eller hvilende betalingsorganer: I henhold til artikel 7 i forordning (EU) nr. 1306/2013 skal medlemsstaterne begrænse antallet af betalingsorganer. Lukker en medlemsstat et betalingsorgan, vil det ikke være muligt at åbne et nyt i fremtiden. Det betyder, at den nuværende lovgivning, der skulle tilskynde til en nedbringelse af antallet af betalingsorganer i de enkelte medlemsstater, i nogle tilfælde har haft den modsatte virkning, idet små (i udgiftsmæssig henseende) eller endog hvilende betalingsorganer opretholdes.

    3)Nedbringelse af antallet af betalingsorganer: Nogle medlemsstater (Østrig, Tyskland og Polen) har taget skridt til at nedbringe antallet af betalingsorganer.

    4)Omkostningerne til kontrol i tilknytning til forvaltningen og kontrollen af EU-midlerne: Medlemsstaterne indberetter omkostningerne til kontrol til Kommissionen, og i et tilfælde (Hamburg (DE09)) var de indberettede kontrolomkostninger, herunder betalingsorganets administrative omkostninger, højere end de EU-midler, som organet forvaltede, hvilket rejser tvivl om, hvorvidt forvaltnings- og kontrolsystemet i medlemsstaterne er hensigtsmæssigt. Som nævnt ovenfor har de tyske myndigheder angivet de høje omkostninger i forhold til størrelsen af de midler, der forvaltes, som begrundelse for at lukke betalingsorganet i Hamburg.

    4.Kontrol med godkendelsen af betalingsorganerne

    Den kompetente myndighed, som udpeges af hver medlemsstat, har til opgave at udstede, evaluere og tilbagekalde godkendelsen af betalingsorganer. Den kompetente myndighed overvåger ligeledes løbende betalingsorganerne og følger op på alle konstaterede mangler. I henhold til artikel 2, stk. 1, i Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) nr. 908/2014 er den kompetente myndighed forpligtet til at rapportere til Kommissionen om dens tilsyn med og overvågning af betalingsorganernes aktiviteter. Rapporten skal indeholde en gennemgang af betalingsorganernes løbende opfyldelse af godkendelseskriterierne og et sammendrag af de foranstaltninger, der er truffet for at afhjælpe manglerne.

    Den seneste indberetning fra de kompetente myndigheder dækkede regnskabsårene 2013-2015 og skulle fremsendes til Kommissionen senest den 30. juni 2016. Samtlige medlemsstater fremsendte den krævede information, men for to medlemsstaters vedkommende blev rapporterne fremsendt efter fristens udløb. Indberetningen omfattede den kompetente myndigheds tilsynsaktiviteter, som gennemføres direkte eller indirekte af godkendelsesorganet og andre eksterne organer, der er uafhængige af betalingsorganerne, på vegne af den kompetente myndighed. De enkelte kompetente myndigheder redegjorde også for, om antallet af betalingsorganer efter deres opfattelse var tilstrækkeligt.

    Der er ikke for øjeblikket nogen større problemer med overensstemmelse. Der kan drages følgende konklusioner vedrørende løbende overensstemmelse:

    1)Opfyldelse af godkendelseskriterierne: Den kompetente myndighed oplyste i alle tilfælde, at betalingsorganet opfylder godkendelseskriterierne. For 66 betalingsorganers vedkommende (ud af de 80, for hvilke der blev fremsendt rapporter i 2016) blev opfyldelsen af godkendelseskriterierne bedømt som meget høj.

    2)Vurdering af tilsynsopgaven: Den kompetente myndighed baserer konklusionerne vedrørende godkendelseskriterierne på det arbejde, som godkendelsesorganet har udført. I nogle tilfælde er hele godkendelseskapitlet blevet kopieret fra godkendelsesorganets rapport, hvilket giver anledning til tvivl om, hvorvidt formålet med denne opgave var blevet forstået.

    3)Gennemgangen af indberetningerne fra de kompetente myndigheder om løbende tilsyn afslørede i mange tilfælde, at tilsynet ikke er løbende. Det er snarere en ad hoc-øvelse, der foregår en gang hvert tredje år. Ofte uddelegerer den kompetente myndighed blot gennemgangen til et andet organ eller en privat virksomhed, og fremsender senere rapporten til Kommissionen. I andre tilfælde er rapporten om løbende overholdelse blot en opfølgning eller opdatering af status i forbindelse med udestående henstillinger fremsat af godkendelsesorganet i dets seneste årsberetning. I disse tilfælde findes der ingen oplysninger om det løbende vedvarende tilsyn eller den overvågning, der skulle have fundet sted.

    4)Hvad angår de hvilende betalingsorganer er det ikke let for den kompetente myndighed at sikre, at betalingsorganet opfylder godkendelseskriterierne, når betalingsorganet ikke har foretaget nogen udbetalinger flere år i træk. Det giver ligeledes anledning til tvivl om, hvor hurtigt det hvilende betalingsorgan vil kunne blive operationelt af forskellige praktiske årsager såsom forældede procedurer og IT-systemer og mangel på erfarent personale.

    5.Konklusioner og yderligere foranstaltninger

    Kommissionen glæder sig over de skridt, som nogle medlemsstater har taget til at nedbringe antallet af betalingsorganer.

    I forlængelse af analysen af, hvordan systemet med betalingsorganer i EU inden for landbrugssektoren fungerer, agter Kommissionen at træffe følgende foranstaltninger:

    1)Selv om betalingsorganer, der eksisterede før den 20. december 2013, kan indrømmes dispensation, vil Kommissionen eventuelt indlede drøftelser med de berørte medlemsstater om, hvorvidt den indførte struktur er hensigtsmæssig, og hvorvidt betalingsorganer med få eller ingen udgifter fortsat skal opretholdes.

    2)Opfølgning i samarbejde med de relevante kompetente myndigheder med henblik på at sikre, at der findes et reelt og regelmæssigt tilsyn.

    3)Den vil ikke på nuværende tidspunkt foreslå nogen ændringer af de aktuelle retsakter vedrørende oprettelse af betalingsorganer, deres antal og deres aktiviteter.

    (1)      Zollamt Salzburg (AT03), Hamburg-Jonas (DE02), Etablissement national des produits de l'agriculture et de la mer (FR05), Office du Développement Agricole et Rural de Corse (FR18), Etablissement national des produits de l'agriculture et de la mer (FR20), Servizio Autonomo Interventi Settore Agricolo (IT02), Rural Investment Financing Agency (RO01) og Paying and Intervention Agency for Agriculture (RO02).
    Top

    Bruxelles, den12.12.2017

    COM(2017) 745 final

    BILAG

    til

    RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET

    om funktionen af systemet med betalingsorganer inden for landbrugssektoren


    BILAG I 

    LISTE OVER BETALINGSORGANER INDEN FOR LANDBRUGET FOR EGFL OG ELFUL I EU

    Betalingsorganets kode

    Betalingsorganets navn

    AT01

    Agrarmarkt Austria

    AT03

    Zollamt Salzburg, Zahlstelle Ausfuhrerstattungen (ZOSA) [Salzburg toldsted, betalingsorgan for eksportrestitutioner]

    BE02

    Departement Landbouw en Visserij (Afdelingen for landbrug og fiskeri)

    BE03

    Département des Aides de la Direction générale opérationnelle Agriculture, Resources naturelles et Environnement

    BG01

    State Fund Agriculture [Statslig landbrugsfond]

    CY01

    Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών [Cyperns landbrugsbetalingsorgan]

    CZ01

    Státní zemědělský intervenční fond [Statslig landbrugsinterventionsfond]

    DE01

    Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung [Forbundskontoret for landbrug og fødevarer]

    DE02

    Hauptzollamt Hamburg-Jonas [Hamburg-Jonas hovedtoldsted]

    DE03

    Baden-Württemberg

    DE04

    Abteilung Ρ „Förderung und Zahlstelle" im Bayerischen Staatsministerium für Ernährung, Landwirtschaft und Forsten

    DE07

    Brandenburg und Berlin

    DE09

    EU-Zahlstelle der Freien und Hansestadt Hamburg

    DE11

    Mecklenburg-Vorpommern

    DE12

    EU-Zahlstelle Niedersachsen / Bremen

    DE15

    Der Direktor der Landwirtschaftskammer Nordrhein-Westfalen als Landesbeauftragter [Direktøren for Nordrhein-Westfalens landbrugskammer som autoriseret statslig repræsentant]

    DE17

    EGFL- und ELER-Zahlstelle Rheinland-Pfalz

    DE18

    Zahlstelle ELER/EGFL des Saarlandes

    DE19

    Zahlstelle des Sächsischen Staatsministeriums für Umwelt und Landwirtschaft

    DE20

    Zahlstelle des Landes Sachsen-Anhalt [Betalingsorgan for Sachsen-Anhalt]

    DE21

    Ministerium für Energiewende, Landwirtschaft, Umwelt und ländliche Räume (MELUR) des Landes Schleswig-Holstein

    DE23

    Freistaat Thüringen [Delstaten Thüringen]

    DE26

    Landesbank Hessen-Thüringen Girozentrale (WIBank) - Geschäftsbereich „Wirtschafts- und Infrastrukturbank Hessen“

    DK02

    Landbrugsstyrelsen [Danish AgriFish Agency (DAFA)]

    EE01

    Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet [Estisk landbrugsregister og informationsstyrelse]

    ES01

    Dirección General de Fondos Agrarios de la Consejería de Agricultura, Pesca y Medio Ambiente de la Junta de Andalucía

    ES02

    Departamento de Agricultura, Ganadería y Medio Ambiente del Gobierno de Aragón

    ES03

    Organismo Pagador de la Comunidad Autónoma del Principado de Asturias

    ES04

    Fondo de Garantía Agraria y Pesquera de las Islas Baleares (FOGAIBA)

    ES05

    Organismo Pagador de Fondos Agrícolas Europeos de la Comunidad Autónoma de Canarias

    ES06

    Organismo Pagador de la Comunidad Autónoma de Cantabria

    ES07

    Consejería de Agricultura de la Junta de Comunidades de Castilla-La Mancha

    ES08

    Consejería de Agricultura y Ganadería de la Junta de Castilla y León

    ES09

    Departamento de Agricultura, Ganadería, Pesca, Alimentación y Medio Natural de la Generalidad de Cataluña

    ES10

    Consejería de Agricultura, Desarrollo Rural, Medio Ambiente y Energía de la Junta de Extremadura

    ES11

    Fondo Galego de Garantía Agraria (FOGGA)

    ES12

    Consejería de Medio Ambiente y Ordenación del Territorio de la Comunidad de Madrid

    ES13

    Consejería de Agricultura y Agua de la Región de Murcia

    ES14

    Departamento de Desarrollo Rural, Medio Ambiente y Administración Local del Gobierno de Navarra (DRMAyAL)

    ES15

    Departamento de Desarrollo Económico y Competitividad del Gobierno Vasco

    ES16

    Consejería de Agricultura, Ganadería y Medio Ambiente del Gobierno de la Rioja

    ES17

    Agencia Valenciana de Fomento y Garantía Agraria (AVFGA)

    ES18

    Fondo Español de Garantía Agraria

    FI01

    Maaseutuvirasto [Agenturet for landdistriktspørgsmål]

    FR05

    Office de Développement de l'Economie Agricole des Départements d'Outre-Mer

    FR18

    Office du Développement Agricole et Rural de Corse

    FR19

    Agence de services et de paiement

    FR20

    Etablissement national des produits de l'agriculture et de la mer

    GB05

    The Department of Agriculture and Rural Development

    GB06

    The Scottish Government Rural Payments and Inspectorate Directorate

    GB07

    The Welsh Government

    GB09

    The Rural Payments Agency

    GR01

    Payment and Control Agency for Guidance and Guarantee Community Aids

    HR01

    Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju [Betalingsorgan for landbrug, fiskeri og udvikling af landdistrikterne]

    HU02

    Hungarian State Treasury [den ungarske statskasse]

    IE01

    Department of Agriculture, Food and the Marine

    IT01

    Agenzia per le Erogazioni in Agricoltura

    IT02

    Servizio Autonomo Interventi Settore Agricolo

    IT03

    Ente Nazionale Risi

    IT05

    Agenzia Veneta per i Pagamenti in Agricoltura

    IT07

    Agenzia Regionale Toscana per le Erogazioni in Agricoltura

    IT08

    Agenzia Regionale per le Erogazioni in Agricoltura per l'Emilia-Romagna

    IT10

    Agenzia Regionale Piemontese per l'Erogazione in Agricoltura

    IT23

    Organismo Pagatore Regionale Regione Lombardia

    IT24

    Organismo Pagatore della Provincia Autonoma di Bolzano

    IT25

    Agenzia Provinciale Pagamenti della Provincia di Trento

    IT26

    Agenzia della regione Calabria per le Erogazioni in Agricoltura

    LT01

    Nacionalinė mokėjimo agentūra [Nationalt betalingsorgan]

    LU01

    Ministère de l'Agriculture, de la Viticulture et de la Protection des consommateurs

    LV01

    Rural Support Service [Tjeneste for støtte til landdistrikter]

    MT01

    Agriculture and Rural Payments Agency

    NL04

    Rijksdienst voor Ondernemend Nederland [Det nederlandske erhvervsagentur]

    PL01

    Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa [Agentur for omstrukturering og modernisering af landbruget]

    PL02

    Agencja Rynku Rolnego [Agentur for landbrugsmarkedet] indtil 1.9.2017

    PT03

    Instituto de Financiamento da Agricultura, Desenvolvimento Rural e Pescas

    RO01

    Agenţia pentru Finanțarea Investițiilor Rurale [Agentur for finansiering af investeringer i landbrugsanliggender]

    RO02

    Betalings- og interventionsagentur for landbruget

    SE01

    Statens jordbruksverk [Den svenske landbrugsstyrelse]

    SI01

    Agencija Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja [Republikken Sloveniens agentur for landbrugsmarkederne og udvikling af landdistrikter]

    SK01

    Pôdohospodárska platobná agentúra [Betalingsorgan for landbruget]

    BILAG II

    UDGIFTER FOR REGNSKABSÅRENE 2014-2016 PR. BETALINGSORGAN OG PR. FOND

     

     

     

    Regnskabsåret 2014

    Regnskabsåret 2015

    Regnskabsåret 2016

    MS

    Kode

    Betalingsorgan

    EGFL

    ELFUL

    EGFL

    ELFUL

    EGFL

    ELFUL

    AU

    AT01

    AMA

    676 286 055,94

    544 468 367,78

    696 081 917,41

    558 793 313,42

    675 728 274,74

    394 613 682,01

    AU

    AT03

    Zollamt Salzburg

    2 620,24

    0,00

    28 731,06

    0,00

    560 013,80

    0,00

    BE

    BE01

    BIRB

    6 963 761,86

    0,00

     NA

     NA

    NA 

     NA

    BE

    BE02

    ALV

    310 855 276,06

    16 783 607,72

    327 544 428,74

    31 457 011,90

    284 260 592,01

    11 217 225,24

    BE

    BE03

    Reg. Vallonien

    291 915 752,60

    16 654 745,89

    292 483 900,29

    59 681 791,21

    281 539 701,39

    23 512 531,26

    BG

    BG01

    State Fund Agriculture

    599 955 628,56

    395 493 074,51

    659 650 091,29

    412 810 551,59

    726 576 063,42

    128 659 829,66

    CY

    CY01

    CAPO

    56 158 531,84

    22 567 015,08

    57 276 537,11

    22 958 412,01

    56 082 868,30

    7 177 698,67

    CZ

    CZ01

    SAIF

    893 292 195,64

    326 067 553,26

    895 742 857,33

    395 051 377,98

    851 003 406,06

    203 695 541,97

    DE

    DE01

    BLE

    5 247 331,86

    499 599,12

    6 440 798,11

    348 854,00

    78 573 772,24

    729 267,40

    DE

    DE02

    Hamburg-Jonas

    -6 466 834,33

    0,00

    -161 814 782,85

    0,00

    -238 347 962,14

    0,00

    DE

    DE03

    Baden-Württemberg

    412 157 529,58

    49 053 471,60

    421 846 750,72

    95 637 635,66

    423 684 519,31

    62 322 120,75

    DE

    DE04

    Bayern StMLF

    1 042 667 232,18

    63 035 454,95

    1 068 468 152,00

    183 967 224,91

    1 005 992 371,88

    172 856 431,53

    DE

    DE07

    Brandenburg MLUV

    349 772 824,57

    151 333 451,42

    341 483 908,01

    135 339 643,99

    344 124 320,06

    57 190 495,80

    DE

    DE09

    Hamburg

    63 526,06

    1 756 006,08

    99 697,95

    1 750 067,73

    0,00

    0,00

    DE

    DE11

    Mecklenburg-Vorpommern

    387 870 907,90

    132 709 585,60

    380 419 915,66

    131 321 073,18

    362 394 448,14

    32 907 654,46

    DE

    DE12

    Niedersachsen

    863 584 716,32

    129 627 838,13

    874 377 150,71

    92 532 194,32

    807 450 458,36

    76 820 996,40

    DE

    DE15

    Nordrhein-Westfalen

    498 472 118,61

    44 569 423,98

    509 372 321,91

    43 925 013,49

    480 397 884,65

    25 364 258,93

    DE

    DE17

    Rheinland-Pfalz

    191 594 981,94

    32 302 560,60

    199 700 255,45

    36 804 461,06

    214 866 572,26

    15 188 966,33

    DE

    DE18

    Saarland AAL

    20 609 334,13

    2 742 462,33

    21 193 388,76

    3 323 950,58

    21 101 322,38

    1 122 058,90

    DE

    DE19

    Sachsen

    279 592 928,51

    161 853 097,22

    276 996 362,08

    159 246 090,64

    255 747 417,20

    46 901 778,47

    DE

    DE20

    Sachsen-Anhalt

    358 072 210,78

    124 731 223,27

    351 662 694,72

    131 649 357,19

    323 673 875,75

    22 191 251,75

    DE

    DE21

    Schleswig-Holstein

    328 201 858,33

    40 589 272,39

    328 056 433,84

    53 673 348,20

    305 840 723,21

    33 053 627,56

    DE

    DE23

    Thüringen

    235 245 109,84

    79 390 804,77

    230 544 272,17

    89 916 505,72

    211 621 316,28

    59 151 936,46

    DE

    DE26

    Helaba

    211 075 249,68

    30 449 586,72

    216 457 524,98

    24 827 961,58

    216 721 879,65

    24 377 087,84

    DK

    DK02

    Landbrugsstyrelsen

    920 737 426,76

    82 998 289,85

    907 649 247,35

    84 507 779,53

    851 575 318,10

    73 344 445,33

    EE

    EE01

    PRIA

    99 973 102,75

    107 441 165,78

    118 570 682,91

    68 334 452,69

    119 781 045,31

    83 763 325,16

    ES

    ES01

    Andalucia FAGA

    1 593 787 112,07

    205 999 762,70

    1 594 417 323,68

    312 464 904,95

    1 535 696 982,88

    5 496 839,18

    ES

    ES02

    Aragón

    439 320 891,25

    52 921 899,62

    449 662 170,83

    64 881 788,22

    442 072 634,11

    37 077 404,25

    ES

    ES03

    Asturias

    62 096 839,80

    23 124 915,85

    61 221 693,62

    19 695 337,51

    66 346 023,43

    20 156 350,32

    ES

    ES04

    FOGAIBA

    25 647 393,48

    6 760 223,26

    26 761 953,01

    6 534 269,26

    34 742 807,51

    0,00

    ES

    ES05

    Islas Canarias

    266 679 031,24

    28 014 055,89

    271 656 991,38

    20 799 943,51

    273 464 706,22

    0,00

    ES

    ES06

    Cantabria

    40 156 373,86

    11 673 899,78

    40 085 331,68

    12 429 430,51

    44 256 136,20

    11 977 164,85

    ES

    ES07

    Castilla-La Mancha

    754 966 244,08

    180 347 367,42

    748 367 866,97

    193 521 247,07

    717 330 278,53

    63 042 503,15

    ES

    ES08

    Castilla y Léon

    891 939 318,57

    73 969 728,51

    904 034 493,08

    118 138 971,93

    930 966 887,44

    104 694 374,06

    ES

    ES09

    Cataluña

    294 970 256,06

    52 139 699,74

    309 532 463,43

    47 872 695,93

    316 964 960,63

    18 159 285,51

    ES

    ES10

    Extremadura

    517 077 948,73

    156 843 297,22

    532 779 063,91

    143 171 238,15

    539 962 163,39

    69 712 131,94

    ES

    ES11

    Galicia

    165 786 499,22

    91 565 221,37

    165 067 369,23

    119 722 206,98

    180 358 665,00

    8 968 366,63

    ES

    ES12

    Madrid

    40 271 778,34

    4 476 595,43

    40 324 804,49

    7 328 004,74

    40 034 462,66

    0,00

    ES

    ES13

    Murcia

    108 116 073,07

    31 893 803,19

    110 080 993,94

    33 524 634,85

    125 136 985,76

    600 105,24

    ES

    ES14

    Navarra

    107 376 260,46

    7 001 783,06

    110 068 370,39

    10 631 590,26

    112 847 274,39

    10 158 590,26

    ES

    ES15

    País Vasco

    55 124 170,18

    11 360 172,72

    55 625 383,91

    4 693 283,04

    57 489 532,56

    1 396 864,03

    ES

    ES16

    La Rioja

    45 358 766,12

    8 838 843,37

    47 165 852,91

    9 023 346,62

    47 424 148,83

    10 831 079,13

    ES

    ES17

    Comunidad Valenciana

    157 584 096,46

    31 857 532,37

    155 189 513,23

    21 675 218,51

    171 706 636,93

    572 742,76

    ES

    ES18

    FEGA

    5 173 265,61

    5 773 319,62

    4 011 726,00

    3 069 601,66

    3 765 294,56

    1 679 171,19

    FI

    FI01

    MAVI

    518 402 172,26

    183 584 907,11

    538 369 644,43

    513 022 798,18

    537 722 597,80

    279 152 074,39

    FR

    FR05

    ODEADOM

    259 286 348,19

    0,00

    266 404 270,97

    0,00

    263 276 363,14

    0,00

    FR

    FR18

    ODARC

    0,00

    13 637 663,26

    0,00

    15 711 107,01

    0,00

    1 000 586,91

    FR

    FR19

    ASP

    7 243 090 190,40

    785 215 811,35

    7 097 744 580,73

    1 223 078 283,80

    6 375 463 212,30

    209 027 212,63

    FR

    FR20

    France Agrimer

    445 759 187,26

     0,00

    384 026 913,52

    0,00

    428 224 348,15

    0,00

    GB

    GB05

    DARD

    318 359 403,01

    61 921 949,43

    320 190 585,69

    50 082 832,52

    320 472 920,26

    28 130 955,88

    GB

    GB06

    SGRPID

    565 116 111,36

    118 605 393,99

    532 509 021,09

    150 090 538,14

    520 767 825,58

    26 493 385,20

    GB

    GB07

    WAG

    300 628 826,06

    53 920 344,45

    268 630 388,83

    49 334 363,68

    258 870 588,36

    41 128 704,54

    GB

    GB09

    RPA

    2 035 548 939,53

    562 657 447,24

    1 936 661 789,41

    459 926 554,95

    1 849 426 417,78

    513 071 267,07

    GR

    GR01

    OPEKEPE

    2 073 942 293,84

    552 785 544,73

    2 026 923 435,50

    377 142 003,83

    1 931 266 283,90

    230 990 348,26

    HR

    HR01

    PAAFRD

    96 423 778,67

    0,00

    165 210 965,71

    54 740 205,68

    189 069 655,09

    130 642 964,35

    HU

    HU01

    ARDA

    1 330 785 197,64

    550 321 317,91

    1 311 850 189,94

    596 879 874,27

    1 317 869 300,83

    208 468 099,99

    IE

    IE01

    DAFM

    1 224 363 225,59

    179 326 161,10

    1 215 973 716,18

    412 628 841,98

    1 100 232 600,17

    203 978 965,76

    IT

    IT01

    AGEA

    2 272 891 654,23

    766 614 763,43

    2 263 111 913,38

    943 374 743,62

    2 257 178 649,57

    244 238 660,42

    IT

    IT02

    SAISA

    3 069 536,61

    0,00

    -5 896,46

    0,00

    -481 951,86

    0,00

    IT

    IT03

    ENR

    0,00

    0,00

    0,00

    0,00

    0,00

    0,00

    IT

    IT05

    Veneto (AVEPA)

    435 199 673,30

    81 528 911,04

    442 048 248,16

    84 374 154,07

    413 840 694,48

    44 056 725,37

    IT

    IT07

    Toscana (ARTEA)

    187 189 422,71

    58 921 922,19

    191 339 059,15

    75 016 759,24

    180 496 350,92

    15 473 747,31

    IT

    IT08

    Emilia-Romagna (AGREA)

    448 184 231,55

    79 515 358,43

    466 320 938,61

    100 035 064,76

    451 588 738,22

    18 415 132,14

    IT

    IT10

    ARPEA

    336 773 700,62

    58 633 519,29

    352 408 463,56

    66 446 622,59

    365 719 554,24

    5 113 543,78

    IT

    IT23

    OPR Lombardia

    507 876 246,99

    64 999 720,96

    525 874 650,92

    51 167 885,83

    518 417 304,27

    15 958 139,98

    IT

    IT24

    OPPAB

    21 818 416,77

    13 819 039,14

    21 806 112,66

    4 965 106,24

    23 004 055,19

    23 598 305,44

    IT

    IT25

    APPAG

    16 258 035,17

    8 167 143,75

    15 893 039,09

    15 668 704,06

    12 376 349,75

    6 334 019,37

    IT

    IT26

    ARCEA

    272 405 330,25

    77 467 416,73

    261 090 512,51

    104 912 640,50

    253 817 999,87

    35 281 803,08

    LT

    LT01

    NMA

    378 900 765,84

    232 441 651,12

    395 421 448,46

    214 239 524,66

    438 683 340,62

    172 813 966,78

    LU

    LU01

    Min. Agric.

    33 194 729,35

    6 858 402,21

    32 275 082,07

    15 298 674,93

    28 963 594,31

    6 945 887,80

    LV

    LV01

    RSS

    146 454 429,42

    127 288 585,55

    166 200 825,05

    107 779 063,88

    189 060 513,30

    106 305 810,49

    MT

    MT01

    MRRA

    5 531 245,86

    11 410 779,98

    5 615 099,49

    9 901 232,62

    5 317 207,11

    589 447,61

    NL

    NL01

    DLG

    745 838 491,67

    24 836 169,23

    NA 

    NA 

    NA 

    NA 

    NL

    NL03

    Dienst Regelingen

    73 926 561,05

    86 263 250,90

    NA 

    NA 

    NA 

    NA 

    NL

    NL04

    RVO

     NA 

    NA  

    741 369 266,22

    80 325 050,94

    618 414 657,81

    33 528 096,93

    PL

    PL01

    ARMA

    3 171 476 743,93

    1 700 780 302,65

    3 390 670 949,94

    2 148 129 123,67

    3 399 880 615,91

    454 725 264,81

    PL

    PL02

    AMA

    34 774 139,80

    0,00

    65 608 744,29

    0,00

    39 306 318,78

    0,00

    PT

    PT03

    IFAP

    703 127 972,12

    684 032 589,15

    676 657 210,74

    706 828 274,25

    668 951 357,46

    501 094 406,80

    RO

    RO01

    PARDF

    0,00

    824 627 668,09

    0,00

    1 314 400 054,83

    0,00

    556 145 121,60

    RO

    RO02

    PIAA

    1 328 304 517,53

    0,00

    1 420 132 557,71

    0,00

    1 510 255 741,41

    0,00

    SE

    SE01

    SJV

    689 891 887,12

    264 374 589,77

    696 399 384,16

    257 643 681,60

    677 120 048,81

    190 974 384,34

    Sl

    SI01

    AAMRD

    144 306 816,72

    129 408 871,46

    139 556 508,94

    121 684 127,67

    140 789 748,39

    76 080 128,11

    SK

    SK01

    APA

    379 797 357,10

    148 343 717,70

    436 709 901,57

    230 587 102,62

    430 776 343,03

    105 008 846,90

     

     

    I alt:

    43 354 231 276,34

    12 053 990 692,51

    43 417 386 125,62

    14 522 450 782,90

    42 017 656 128,34

    6 405 451 188,42

    Top