Euroopan unionin ja Georgian välinen assosiaatiosopimus

 

TIIVISTELMÄ ASIAKIRJOISTA:

Euroopan unionin, Euroopan atomienergiayhteisön ja niiden jäsenvaltioiden sekä Georgian välinen assosiaatiosopimus

Päätös 2014/494/EU – Euroopan unionin, Euroopan atomienergiayhteisön ja niiden jäsenvaltioiden sekä Georgian tasavallan välisen assosiaatiosopimuksen allekirjoittamisesta Euroopan unionin puolesta ja sopimuksen väliaikaisesta soveltamisesta

Neuvoston päätös 2014/495/EU hyväksynnän antamisesta sille, että Euroopan komissio tekee Euroopan unionin, Euroopan atomienergiayhteisön ja niiden jäsenvaltioiden sekä Georgian välisen assosiaatiosopimuksen Euroopan atomienergiayhteisön puolesta

SOPIMUKSEN JA PÄÄTÖKSEN TARKOITUS

Sopimuksen tavoitteina on

Päätös 2014/495/Euratom tarkoittaa, että EU, Euratom ja EU:n jäsenvaltiot tekevät Georgian kanssa assosiaatiosopimuksen, ja päätös 2014/494/EU tarkoittaa, että EU allekirjoittaa sopimuksen.

TÄRKEIMMÄT KOHDAT

Assosiaatiosopimus kattaa seuraavat:

Yleiset periaatteet

Sopimus perustuu useisiin keskeisiin periaatteisiin:

Poliittinen vuoropuhelu

Kahden osapuolen välisen poliittisen vuoropuhelun kehittämistä on jatkettava. Sillä on useita tavoitteita, kuten:

Vapaus, turvallisuus ja oikeus

Vapauden, turvallisuuden ja oikeuden alalla tehtävä yhteistyö kattaa useita erityiskysymyksiä, kuten:

Kauppa ja kaupan liitännäistoimenpiteet

Sopimus sisältää monenlaisia kaupan toimenpiteitä ja kaupan liitännäistoimenpiteitä:

Taloudellinen yhteistyö

Sopimuksessa edellytetään, että

Muita yhteistyöalueita

EU ja Georgia sopivat aloittavansa useilla politiikan aloilla tiiviin yhteistyön, jonka tarkoituksena on tukea Georgian kehitystä ja kasvupotentiaalia.

Rahoitustukea, petostentorjuntaa ja valvontaa koskevat säännöt

Institutionaaliset ja yleiset säännöt

VOIMAANTULO

TAUSTAA

KESKEISET TERMIT

Sekasopimus: ellei sopimuksen aihealue sisälly EU:n yksinomaisen toimivallan piiriin (tämä sopimus koskee myös Euratomia), myös jäsenvaltioiden on allekirjoitettava sopimus. Tällaiset sopimukset ovat niin sanottuja sekasopimuksia. Se tarkoittaa, että EU:n lisäksi jäsenvaltioista tulee EU:n ulkopuolisten sopijapuolien sopijapuolia. Sekasopimusten edellytyksenä voi myös olla jäsenvaltioiden ja EU:n välisten velvoitteiden jakamista koskevan EU:n sisäisen säädöksen antaminen.

ASIAKIRJAT

Euroopan unionin ja Euroopan atomienergiayhteisön ja niiden jäsenvaltioiden sekä Georgia välinen assosiaatiosopimus, (EUVL L 261, 30.8.2014, s. 4–743)

Assosiaatiosopimukseen tehdyt peräkkäiset muutokset on sisällytetty alkuperäiseen tekstiin. Konsolidoitu toisinto on tarkoitettu ainoastaan dokumentointitarkoituksiin.

Neuvoston päätös 2014/494/EU, annettu 16 päivänä kesäkuuta 2014, Euroopan unionin, Euroopan atomienergiayhteisön ja niiden jäsenvaltioiden sekä Georgian tasavallan välisen assosiaatiosopimuksen allekirjoittamisesta Euroopan unionin puolesta ja sopimuksen väliaikaisesta soveltamisesta (EUVL L 261, 30.8.2014, s. 1–3)

Neuvoston päätös 2014/495/Euratom, annettu 16 päivänä kesäkuuta 2014, hyväksynnän antamisesta sille, että Euroopan komissio tekee Euroopan unionin, Euroopan atomienergiayhteisön ja niiden jäsenvaltioiden sekä Georgian välisen assosiaatiosopimuksen Euroopan atomienergiayhteisön puolesta (EUVL L 261, 30.8.2014, s. 744–745)

MUUT ASIAAN LIITTYVÄT ASIAKIRJAT

Euroopan atomienergiayhteisön perustamissopimuksen konsolidoitu toisinto (EUVL C 203, 7.6.2016, s. 1–112)

Ks. konsolidoitu toisinto.

Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) 2016/401, annettu 9 päivänä maaliskuuta 2016, Euroopan unionin, Euroopan atomienergiayhteisön ja niiden jäsenvaltioiden sekä Georgian välisessä assosiaatiosopimuksessa vahvistetun toimenpiteiden kiertämisen ehkäisemismekanismin täytäntöönpanosta (EUVL L 77, 23.3.2016, s. 62–64)

Ilmoitus Euroopan unionin, Euroopan atomienergiayhteisön ja niiden jäsenvaltioiden sekä Georgian välisen assosiaatiosopimuksen voimaantulosta (EUVL L 161, 18.6.2016, s. 1)

Ilmoitus Euroopan unionin, Euroopan atomienergiayhteisön ja niiden jäsenvaltioiden sekä Georgian välisen assosiaatiosopimuksen väliaikaisesta soveltamisesta (EUVL L 259, 30.8.2014, s. 1)

Viimeisin päivitys: 30.04.2021