Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32011R1337

    Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 1337/2011 af 13. december 2011 om europæiske statistikker vedrørende flerårige kulturer og om ophævelse af Rådets forordning (EØF) nr. 357/79 og Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2001/109/EF EØS-relevant tekst

    EUT L 347 af 30.12.2011, p. 7–20 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, GA, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

    Dokumentet er offentliggjort i en specialudgave (HR)

    Legal status of the document No longer in force, Date of end of validity: 31/12/2021; ophævet ved 32018R1091

    ELI: http://data.europa.eu/eli/reg/2011/1337/oj

    30.12.2011   

    DA

    Den Europæiske Unions Tidende

    L 347/7


    EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING (EU) Nr. 1337/2011

    af 13. december 2011

    om europæiske statistikker vedrørende flerårige kulturer og om ophævelse af Rådets forordning (EØF) nr. 357/79 og Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2001/109/EF

    (EØS-relevant tekst)

    EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION HAR —

    under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, særlig artikel 338, stk. 1,

    under henvisning til forslag fra Europa-Kommissionen,

    efter fremsendelse af udkast til lovgivningsmæssig retsakt til de nationale parlamenter,

    efter den almindelige lovgivningsprocedure (1), og

    ud fra følgende betragtninger:

    (1)

    Rådets forordning (EØF) nr. 357/79 af 5. februar 1979 om statistiske undersøgelser vedrørende vinarealerne (2) og Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2001/109/EF af 19. december 2001 om statistiske undersøgelser, der skal foretages for at bestemme produktionskapaciteten i plantager med visse arter af frugttræer (3), er blevet ændret flere gange. Da der nu skal foretages en række yderligere ændringer og forenklinger, bør de nævnte retsakter af klarhedshensyn, og i overensstemmelse med den nye tilgang til forenkling af EU-lovgivningen og bedre lovgivning, erstattes af en enkelt retsakt.

    (2)

    Kommissionen har for at kunne udføre de opgaver, der efter traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde (TEUF) og EU-lovgivningen om den fælles markedsordning for landbrugsprodukter påhviler den, behov for nøjagtige oplysninger om produktionskapaciteten i plantager med visse arter af flerårige kulturer inden for Unionen. Af hensyn til forvaltningen af den fælles landbrugspolitik er det nødvendigt, at der til Kommissionen hvert femte år indberettes data om flerårige kulturer.

    (3)

    Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 223/2009 af 11. marts 2009 om europæiske statistikker (4) udgør referencerammen for europæiske statistikker vedrørende flerårige kulturer. Navnlig kræves i henhold nævnte forordning overholdelse af principperne om faglig uafhængighed, upartiskhed, objektivitet, pålidelighed, statistisk fortrolighed og omkostningseffektivitet.

    (4)

    Det er nødvendigt at styrke samarbejdet mellem de myndigheder, som deltager i udarbejdelsen og offentliggørelsen af europæiske statistikker.

    (5)

    Der bør ved forberedelsen og udarbejdelsen af europæiske statistikker tages hensyn til internationale henstillinger og bedste praksisser.

    (6)

    Der bør foreligge strukturelle statistikker vedrørende flerårige kulturer for at sikre, at produktionskapaciteten og markedsudviklingen kan overvåges. Ud over de data, der leveres som led i fusionsmarkedsordningen, er det af væsentlig betydning at råde over data om den regionale opdeling af statistikkerne. Medlemsstaterne bør derfor pålægges at indsamle disse data og indberette dem til Kommissionen i henhold til bestemte tidsfrister.

    (7)

    Strukturelle statistikker vedrørende flerårige kulturer er af væsentlig betydning for forvaltningen af markeder på EU-plan. Det er også vigtigt, at strukturelle statistikker vedrørende flerårige kulturer er omfattet ligesom de årlige statistikker vedrørende arealer og produktion, der er omfattet af anden EU-lovgivning om statistikker.

    (8)

    For at undgå at pålægge bedrifter og myndigheder en unødig byrde, bør der indføres tærskelværdier, der udelukker ikke-relevante enheder fra de basisenheder for hvilke statistikkerne skal indsamles.

    (9)

    For at sikre harmoniserede data er det nødvendigt klart at fastlægge de vigtigste definitioner, referenceperioder og præcisionskrav, der lægges til grund for produktionen af statistikker vedrørende flerårige kulturer.

    (10)

    For at sikre, at brugerne har adgang til disse data inden for den nødvendige tidsramme, bør der fastlægges en tidsplan for indberetning af dataene til Kommissionen.

    (11)

    I henhold til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1059/2003 af 26. maj 2003 om indførelse af en fælles nomenklatur for regionale enheder (NUTS) (5) skal alle statistiske data opdelt efter regionale enheder, som medlemsstaterne indsender til Kommissionen, være udarbejdet i henhold til NUTS-nomenklaturen. For at der kan udarbejdes sammenlignelige regionale statistikker vedrørende flerårige kulturer, bør de regionale enheder derfor være i overensstemmelse med NUTS-nomenklaturen. Da en forsvarlig forvaltning af vindyrkningssektoren imidlertid kræver andre regionale opdelinger, kan der for nævnte sektor blive fastlagt andre regionale enheder.

    (12)

    Rapporter om metodevalg og kvalitet er af væsentlig betydning for vurdering af datakvaliteten og til analyse af resultaterne, og sådanne rapporter bør derfor udarbejdes regelmæssigt.

    (13)

    Målet for denne forordning, nemlig fastsættelse af fælles regler for systematisk udarbejdelse af europæiske statistikker vedrørende flerårige kulturer, kan ikke i tilstrækkelig grad opfyldes af medlemsstaterne og kan derfor bedre nås på EU-plan; Unionen kan derfor vedtage foranstaltninger i overensstemmelse med nærhedsprincippet, jf. artikel 5 i traktaten om Den Europæiske Union. I overensstemmelse med proportionalitetsprincippet, jf. nævnte artikel, går denne forordning ikke videre, end hvad der er nødvendigt for at nå dette mål.

    (14)

    For at sikre en glidende overgang fra den gældende ordning i direktiv 2001/109/EF bør der ved denne forordning gives medlemsstater, hvor anvendelsen af denne forordning på de nationale statistiske systemer ville kræve omfattende tilpasninger og ville kunne forventes at forårsage betydelige praktiske problemer, mulighed for dispensation.

    (15)

    For at tage hensyn til den tekniske og økonomiske udvikling bør beføjelsen til at vedtage retsakter delegeres til Kommissionen, jf. artikel 290 i TEUF, for så vidt angår ændringer af opdelingen af arter efter sort, tæthedsklasserne og aldersklasserne i bilag I samt variablerne/kendetegnene, størrelsesklasserne, specialiseringsgraderne og vinstoksorterne i bilag II, dog med undtagelse af den fakultative karakter af de ønskede oplysninger. Det er navnlig vigtigt, at Kommissionen gennemfører relevante høringer under sit forberedende arbejde, herunder på ekspertniveau. Kommissionen bør i forbindelse med forberedelsen og udarbejdelsen af delegerede retsakter sørge for samtidig, rettidig og hensigtsmæssig fremsendelse af relevante dokumenter til Europa-Parlamentet og Rådet.

    (16)

    For at sikre ensartede betingelser for gennemførelsen af denne forordning bør Kommissionen tillægges gennemførelsesbeføjelser. Disse beføjelser bør udøves i overensstemmelse med Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 182/2011 af 16. februar 2011 om de generelle regler og principper for, hvordan medlemsstaterne skal kontrollere Kommissionens udøvelse af gennemførelsesbeføjelser (6).

    (17)

    Forordning (EØF) nr. 357/79 og direktiv 2001/109/EF bør ophæves.

    (18)

    For at sikre kontinuiteten i aktiviteterne, som er fastlagt i rammen for europæiske statistikker vedrørende flerårige kulturer, bør denne forordning træde i kraft dagen efter dens offentliggørelse og anvendes fra den 1. januar 2012.

    (19)

    Den Stående Landbrugsstatistiske Komité er blevet hørt —

    VEDTAGET DENNE FORORDNING:

    Artikel 1

    Genstand

    1.   Ved denne forordning fastlægges der fælles rammer for systematisk udarbejdelse af europæiske statistikker vedrørende følgende flerårige kulturer:

    a)

    Træer med spiseæbler

    b)

    Træer med æbler til industriel forarbejdning

    c)

    Træer med spisepærer

    d)

    Træer med pærer til industriel forarbejdning

    e)

    Abrikostræer

    f)

    Træer med spiseferskner

    g)

    Træer med ferskner til industriel forarbejdning

    h)

    Appelsintræer

    i)

    Småfrugtede citrustræer

    j)

    Citrontræer

    k)

    Oliventræer

    l)

    Vinstokke til produktion af spisedruer

    m)

    Vinstokke til andre formål

    2.   Udarbejdelsen af europæiske statistikker vedrørende de flerårige kulturer, der er omhandlet i litra b), d), g) og l), er fakultativ for medlemsstaterne.

    Artikel 2

    Definitioner

    I denne forordning forstås ved:

    1)   »flerårige kulturer«: kulturer uden for omdriften (ekskl. varige græs- og engarealer), som dyrkes på arealerne over en længere periode og giver udbytte i flere år

    2)   »beplantet parcel«: en landbrugsparcel, jf. definitionen i artikel 2, stk. 2, nr. 1), i Kommissionens forordning (EF) nr. 1122/2009 af 30. november 2009 om gennemførelsesbestemmelser til Rådets forordning (EF) nr. 73/2009 for så vidt angår krydsoverensstemmelse, graduering og det integrerede forvaltnings- og kontrolsystem inden for rammerne af de ordninger for direkte støtte til landbrugerne, som er omhandlet i nævnte forordning, og om gennemførelsesbestemmelser til Rådets forordning (EF) nr. 1234/2007 for så vidt angår krydsoverensstemmelse inden for rammerne af støtteordningen for vin (7), beplantet med en af de i nærværende forordnings artikel 1, stk. 1, anførte flerårige kulturer

    3)   »beplantet areal«: arealet af parceller med en ensartet beplantning af de relevante flerårige kulturer afrundet til nærmeste 0,1 hektar (ha)

    4)   »høstår«: det kalenderår, hvori høsten påbegyndes

    5)   »tæthed«: antallet af planter pr. hektar

    6)   »sædvanlig planteperiode«: den periode af året, hvor flerårige kulturer sædvanligvis plantes, fra midt på efteråret til midt på foråret det følgende år

    7)   »planteår«:: det første år, planten er i vækst efter den dag, hvor den anbringes på det endelige plantested

    8)   »alder«: antallet af år efter planteåret, der betragtes som år 1

    9)   »træer med spiseæbler, træer med spisepærer og træer med spiseferskner«: plantager med æbletræer, pæretræer og ferskentræer med undtagelse af sådanne, som er forbeholdt industriel anvendelse. I tilfælde, hvor det ikke er muligt at identificere de plantager, som er forbeholdt industriel anvendelse, placeres de pågældende arealer i denne kategori

    10)   »vinstokke til andre formål«: det samlede vindyrkningsareal, som skal registreres i fortegnelsen over vindyrkningsarealer, jf. artikel 3 i Kommissionens forordning (EF) nr. 436/2009 af 26. maj 2009 om gennemførelsesbestemmelser til Rådets forordning (EF) nr. 479/2008 for så vidt angår fortegnelsen over vindyrkningsarealer, de obligatoriske anmeldelser og indsamlingen af oplysninger til overvågning af markedet, dokumenter, der ledsager vinprodukter ved transport, og ind- og udgangsbøger i vinsektoren (8)

    11)   »druer til to anvendelsesformål«: druer af druesorter, der er opført i den klassificering af druesorter, som medlemsstaterne har opstillet i henhold til artikel 120a, stk. 2-6, i Rådets forordning (EF) nr. 1234/2007 af 22. oktober 2007 om en fælles markedsordning for landbrugsprodukter og om særlige bestemmelser for visse landbrugsprodukter (fusionsmarkedsordningen) (9), og som, for samme administrative enhed, produceres både som druesorter til vinfremstilling og som druesorter til henholdsvis spisebrug, tørring eller fremstilling af vinbrændevin

    12)   »samdyrkede kulturer«:: kulturer, som dyrkes samtidigt på en parcel.

    Artikel 3

    Dækning

    1.   Statistikkerne vedrørende flerårige kulturer omhandlet i artikel 1, stk. 1, litra a)-l), skal være repræsentative for mindst 95 % af det samlede beplantede areal, hvis produktion af hver enkelt af de nævnte flerårige kulturer i medlemsstaten udelukkende eller hovedsagelig er markedsbestemt.

    2.   Uanset stk. 1 kan medlemsstaterne se bort fra bedrifter, der ligger under en tærskelværdi på 0,2 ha for hver enkelt flerårig kultur, og som udelukkende eller hovedsagelig producerer til markedet i den enkelte medlemsstat. Såfremt sådanne bedrifters samlede areal udgør mindre end 5 % af det samlede beplantede areal med den pågældende kultur, kan medlemsstaterne forhøje tærskelværdien, forudsat at dette ikke medfører, at der ses bort fra mere end yderligere 5 % af det samlede beplantede areal med den pågældende kultur.

    3.   Arealet med samdyrkede kulturer fordeles på de forskellige kulturer efter det areal, de dækker.

    4.   Statistikkerne vedrørende den flerårige kultur omhandlet i denne forordnings artikel 1, stk. 1, litra m), udarbejdes på grundlag af de data, som er indeholdt i fortegnelsen over vindyrkningsarealer oprettet i overensstemmelse med artikel 185a i forordning (EF) nr. 1234/2007, og som dækker alle bedrifterne i denne fortegnelse, jf. artikel 3, stk. 1, litra a), i forordning (EF) nr. 436/2009.

    Artikel 4

    Dataproduktion

    1.   Medmindre der gøres brug af muligheden i artikel 1, stk. 2, udarbejder medlemsstater, som har beplantet et areal på mindst 1 000 ha med hver af kulturerne i artikel 1, stk. 1, litra a)-l), i løbet af 2012 og hvert femte år herefter dataene i bilag I.

    2.   I løbet af 2015 og hvert femte år herefter udarbejder medlemsstater, som har beplantet et areal på mindst 500 ha med kulturen i artikel 1, stk. 1, litra m), dataene i bilag II.

    3.   For at tage højde for de økonomiske og tekniske udviklinger tillægges Kommissionen beføjelse til at vedtage delegerede retsakter i overensstemmelse med artikel 11 vedrørende ændring af:

    opdelingen af arter efter sort, tæthedsklasserne og aldersklasserne i bilag I, samt

    variablerne/kendetegnene, størrelsesklasserne, specialiseringsgraderne og vinstoksorterne i bilag II,

    dog med undtagelse af den fakultative karakter af de ønskede oplysninger.

    Kommissionen sikrer ved udøvelsen af denne beføjelse, at de delegerede retsakter ikke pålægger medlemsstaterne og respondenterne en væsentlig yderligere administrativ byrde.

    Artikel 5

    Referenceår

    1.   Det første referenceår for de i bilag I omhandlede data for så vidt angår statistikkerne vedrørende flerårige kulturer omhandlet i artikel 1, stk. 1, litra a)-l), er 2012.

    2.   Det første referenceår for de i bilag II omhandlede data for så vidt angår statistikkerne vedrørende den flerårige kultur omhandlet i artikel 1, stk. 1, litra m), er 2015.

    3.   De leverede statistikker vedrørende flerårige kulturer skal vedrøre det beplantede areal efter den sædvanlige planteperiode.

    Artikel 6

    Præcisionskrav

    1.   De medlemsstater, som foretager stikprøveundersøgelser med henblik på at udarbejde statistikker vedrørende flerårige kulturer, træffer de nødvendige foranstaltninger for at sikre, at varianskoefficienten for dataene på nationalt plan ikke overstiger 3 % for det beplantede areal for hver af de kulturer, som er nævnt i artikel 1, stk. 1.

    2.   Medlemsstater, der beslutter at anvende andre statistikkilder end undersøgelser til udarbejdelse af disse statistikker, skal sikre, at oplysningerne derfra er af mindst samme kvalitet som data fra statistiske undersøgelser.

    3.   Medlemsstater, der beslutter at anvende en administrativ kilde til udarbejdelse af statistikkerne vedrørende flerårige kulturer omhandlet i artikel 1, stk. 1, litra a)-l), underretter på forhånd Kommissionen herom og giver nærmere oplysninger om den metode, der vil blive anvendt, og kvaliteten af dataene fra den administrative kilde.

    Artikel 7

    Regionalstatistik

    1.   Data for så vidt angår statistikker vedrørende flerårige kulturer omhandlet i denne forordnings artikel 1, stk. 1, litra a)-l), og nærmere specificeret i bilag I, opdeles efter regionale enheder på NUTS 1-niveau, jf. forordning (EF) nr. 1059/2003, medmindre der i bilag I til denne forordning er specificeret en mindre detaljeret opdeling.

    2.   Data for så vidt angår statistikker vedrørende den flerårige kultur omhandlet i denne forordnings artikel 1, stk. 1, litra m), og nærmere specificeret i bilag II til denne forordning, opdeles efter regionale enheder på NUTS 2-niveau, jf. forordning (EF) nr. 1059/2003, medmindre der i bilag II til denne forordning er specificeret en mindre detaljeret opdeling.

    Artikel 8

    Indberetning til Kommissionen

    1.   Medlemsstaterne indberetter dataene i bilag I og II til Kommissionen (Eurostat) senest den 30. september i det år, som følger efter referenceperioden.

    2.   Kommissionen vedtager gennemførelsesretsakter vedrørende det passende tekniske format for indberetningen af dataene i bilag I og II. Disse gennemførelsesretsakter vedtages efter undersøgelsesproceduren i artikel 12, stk. 2.

    Artikel 9

    Metodologi- og kvalitetsrapport

    1.   Med henblik på denne forordning finder kvalitetskriterierne i artikel 12, stk. 1, i forordning (EF) nr. 223/2009 anvendelse på de data, der skal indberettes.

    2.   Senest den 30. september 2013 og derefter hvert femte år indsender medlemsstaterne rapporter til Kommissionen (Eurostat) om kvaliteten af de indberettede data og de anvendte metoder i forbindelse med statistikkerne vedrørende flerårige kulturer omhandlet i denne forordnings artikel 1, stk. 1, litra a)-l).

    3.   Senest den 30. september 2016 og herefter hvert femte år indsender medlemsstaterne rapporter til Kommissionen (Eurostat) om kvaliteten af de indberettede data og de anvendte metoder i forbindelse med statistikkerne vedrørende den flerårige kultur omhandlet i denne forordnings artikel 1, stk. 1, litra m).

    4.   Rapporterne skal omhandle:

    a)

    tilrettelæggelsen af de undersøgelser, som er omfattet af denne forordning, og den anvendte metodologi

    b)

    det opnåede præcisionsniveau og dækningsområde for de stikprøveundersøgelser, som er nævnt i denne forordning, og

    c)

    kvaliteten af de anvendte kilder, som ikke er undersøgelser, og skal udarbejdes efter de kvalitetskriterier, der er nævnt i stk. 1.

    5.   Medlemsstaterne underretter Kommissionen om enhver metodologisk eller anden ændring, der kan have væsentlig indflydelse på kvaliteten af statistikkerne vedrørende flerårige kulturer, senest tre måneder efter at denne ændring har fundet sted.

    6.   Der tages hensyn til princippet om, at yderligere omkostninger og arbejdsbyrder skal holdes inden for rimelige grænser.

    Artikel 10

    Dispensation

    1.   I tilfælde hvor anvendelsen af denne forordning på en medlemsstats nationale statistiske system vil kræve omfattende tilpasninger og kan forventes at forårsage betydelige praktiske problemer for så vidt angår de flerårige kulturer omhandlet i artikel 1, stk. 1, litra a)-l), kan Kommissionen vedtage gennemførelsesretsakter, der giver den pågældende medlemsstat dispensation for anvendelsen frem til den 31. december 2012. Disse gennemførelsesretsakter vedtages efter undersøgelsesproceduren i artikel 12, stk. 2.

    2.   Med henblik på stk. 1, forelægger en medlemsstat Kommissionen en behørigt begrundet anmodning senest den 1. februar 2012.

    3.   Medlemsstater, der opnår dispensation, skal fortsætte med at anvende direktiv 2001/109/EF.

    Artikel 11

    Udøvelse af de delegerede beføjelser

    1.   Beføjelsen til at vedtage delegerede retsakter tillægges Kommissionen på de i denne artikel fastlagte betingelser.

    2.   Beføjelsen til at vedtage delegerede retsakter, jf. artikel 4, stk. 3, og artikel 13, tillægges Kommissionen for en periode på fem år fra den 31. december 2011. Kommissionen udarbejder en rapport vedrørende delegationen af beføjelser senest ni måneder inden udløbet af femårsperioden. Delegationen af beføjelser forlænges stiltiende for perioder af samme varighed, medmindre Europa-Parlamentet eller Rådet modsætter sig en sådan forlængelse senest tre måneder inden udløbet af hver periode.

    3.   Den i artikel 4, stk. 3, og artikel 13 omhandlede delegation af beføjelser kan til enhver tid tilbagekaldes af Europa-Parlamentet eller Rådet. En afgørelse om tilbagekaldelse bringer delegationen af de beføjelser, der er angivet i den pågældende afgørelse, til ophør. Den får virkning dagen efter offentliggørelsen af afgørelsen i Den Europæiske Unions Tidende eller på et senere tidspunkt, der angives i afgørelsen. Den berører ikke gyldigheden af delegerede retsakter, der allerede er i kraft.

    4.   Så snart Kommissionen vedtager en delegeret retsakt, giver den samtidigt Europa-Parlamentet og Rådet meddelelse herom.

    5.   En delegeret retsakt vedtaget i henhold til artikel 4, stk. 3, og artikel 13 træder kun i kraft, hvis hverken Europa-Parlamentet eller Rådet har gjort indsigelse inden for en frist på to måneder fra meddelelsen af den pågældende retsakt til Europa-Parlamentet og Rådet, eller hvis Europa-Parlamentet og Rådet inden udløbet af denne frist begge har informeret Kommissionen om, at de ikke agter at gøre indsigelse. Fristen forlænges med to måneder på Europa-Parlamentets eller Rådets initiativ.

    Artikel 12

    Udvalgsprocedure

    1.   Kommissionen bistås af Den Stående Landbrugsstatistiske Komité, der er nedsat ved artikel 1 i Rådets afgørelse 72/279/EØF af 31. juli 1972 om nedsættelse af en stående landbrugsstatistisk komité (10). Denne komité er et udvalg som omhandlet i forordning (EU) nr. 182/2011.

    2.   Når der henvises til dette stykke, anvendes artikel 5 i forordning (EU) nr. 182/2011.

    Artikel 13

    Evaluering

    Senest den 31. december 2018 og derefter hvert femte år foretager Kommissionen en evaluering af denne forordnings funktionsmåde. Kommissionen vurderer som led i denne evaluering, om det er nødvendigt at fremlægge alle de data, der er nævnt i artikel 4. Finder Kommissionen, at nogle af disse data ikke længere er nødvendige, tillægges den beføjelser til at vedtage delegerede retsakter i henhold til artikel 11, for at fjerne visse data fra bilag I og II.

    Artikel 14

    Ophævelse

    Forordning (EØF) nr. 357/79 og direktiv 2001/109/EF ophæves herved med virkning fra den 1. januar 2012.

    Henvisninger til den ophævede forordning og det ophævede direktiv betragtes som henvisninger til nærværende forordning.

    Artikel 15

    Overgangsbestemmelser

    Som en undtagelse fra artikel 14 i denne forordning forbliver direktiv 2001/109/EF i kraft på de betingelser, der er nævnt i artikel 10 i denne forordning.

    Artikel 16

    Ikrafttræden

    Denne forordning træder i kraft dagen efter offentliggørelsen i Den Europæiske Unions Tidende.

    Den anvendes fra den 1. januar 2012.

    Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gælder umiddelbart i hver medlemsstat.

    Udfærdiget i Strasbourg, den 13. december 2011.

    På Europa-Parlamentets vegne

    J. BUZEK

    Formand

    På Rådets vegne

    M. SZPUNAR

    Formand


    (1)  Europa-Parlamentets holdning af 15.11.2011 (endnu ikke offentliggjort i EUT) og Rådets afgørelse af 1.12.2011.

    (2)  EFT L 54 af 5.3.1979, s. 124.

    (3)  EFT L 13 af 16.1.2002, s. 21.

    (4)  EUT L 87 af 31.3.2009, s. 164.

    (5)  EUT L 154 af 21.6.2003, s. 1.

    (6)  EUT L 55 af 28.2.2011, s. 13.

    (7)  EUT L 316 af 2.12.2009, s. 65.

    (8)  EUT L 128 af 27.5.2009, s. 15.

    (9)  EUT L 299 af 16.11.2007, s. 1.

    (10)  EFT L 179 af 7.8.1972, s. 1.


    BILAG I

    Statistiske data om frugt- og olivenplantager

    1.   Opdeling af arter efter sort

    Art

    Opdeling efter sort

    Træer med spiseæbler

    Boskoop rouge

    Braeburn

    Cox orange

    Cripps pink

    Elstar

    Fuji

    Gala

    Golden delicious

    Granny Smith

    Idared

    Jonagold/Jonagored

    Morgenduft

    Red delicious

    Reinette blanche du Canada

    Shampion

    Lobo

    Pinova

    Andre

    Træer med æbler til industriel forarbejdning (fakultativ)

    Træer med spisepærer

    Conference

    William

    Abate

    Rocha

    Coscia-Ercolini

    Guyot

    Blanquilla

    Decana

    Kaiser

    Andre

    Træer med pærer til industriel forarbejdning (fakultativ)

    Træer med spiseferskner

    Andre ferskner end nektariner og ferskner til forarbejdning

    Gult kød

    Meget tidligt: høst indtil den 15. juni

    Tidligt: høst mellem den 16. juni og den 15. juli

    Middel: høst mellem den 16. juli og den 15. august

    Sent: høst efter den 15. august

    Hvidt kød

    Meget tidligt: høst indtil den 15. juni

    Tidligt: høst mellem den 16. juni og den 15. juli

    Middel: høst mellem den 16. juli og den 15. august

    Sent: høst efter den 15. august

    Doughnut fersken

    Nektariner

    Gult kød

    Meget tidligt: høst indtil den 15. juni

    Tidligt: høst mellem den 16. juni og den 15. juli

    Middel: høst mellem den 16. juli og den 15. august

    Sent: høst efter den 15. august

    Hvidt kød

    Meget tidligt: høst indtil den 15. juni

    Tidligt: høst mellem den 16. juni og den 15. juli

    Middel: høst mellem den 16. juli og den 15. august

    Sent: høst efter den 15. august

    Træer med ferskner til industriel forarbejdning (herunder Pavie-sorten) (fakultativ)

    Abrikostræer

    Meget tidligt: høst indtil den 31. maj

    Tidligt: høst mellem den 1. og den 30. juni

    Middel: høst mellem den 1. og den 31. juli

    Sent: høst efter den 1. august

    Appelsintræer

    Navel

    Tidligt: høst oktober-januar

    Middel: høst december-marts

    Sent: høst januar-maj

    Blanca

    Tidligt: høst december-marts

    Sent: høst marts-maj

    Blodappelsin

    Andre

    Småfrugtede citrustræer

    Satsumas

    Satsumas, ekstra tidligt: høst september-november

    Andre Satsumas: høst oktober-december

    Klementiner

    Klementiner, tidligt: høst september-december

    Klementiner, middel: høst november-januar

    Klementiner, sent: høst januar-marts

    Andre små citrusfrugter, herunder hybrider

    Citrontræer

    Vintersorter: høst oktober-april

    Sommersorter: høst februar-september

    Oliventræer

    Til produktion af spiseoliven, olivenolie eller oliven til to anvendelsesformål

    Vinstokke til produktion af spisedruer (fakultativ)

     

    Hvid

    Uden kerner

    Almindelige

    Rød

    Uden kerner

    Almindelige

    2.   Tæthedsklasser

     

    Tæthedsklasser

    Æble- og pæretræer

    Fersken-, nektarin- og abrikostræer

    Appelsintræer, små citrus- og citrontræer

    Oliventræer

    Vinstokke til prod. af spisedruer

    Tæthed (antal træer/ha)

    1

    < 400

    < 600

    < 250

    < 140

    < 1 000

    2

    400-1 599

    600-1 199

    250-499

    140-399

    1 000-1 499

    3

    1 600-3 199

    ≥ 1 200

    500-749

    ≥ 400

    ≥ 1 500

    4

    ≥ 3 200

     

    ≥ 750

     

     

    3.   Aldersklasser

     

    Aldersklasser

    Æble- og pæretræer

    Fersken-, nektarin- og abrikostræer

    Appelsintræer, små citrus- og citrontræer

    Oliventræer

    Vinstokke til prod. af spisedruer

    Alder (efter plantningsåret)

    1

    0-4

    0-4

    0-4

    0-4

    0-3

    2

    5-14

    5-14

    5-14

    5-11

    3-9

    3

    15-24

    15 år og ældre

    15-24

    12-49

    9-19

    4

    25 år og ældre

     

    25 år og ældre

    50 år og ældre

    20 år og ældre

    4.   Resumé

    4.1.   Areal efter alders- og tæthedsklasse for hver art på nationalt plan

    Medlemsstat:

    Art:

     

    I alt

    Aldersklasse 1

    Aldersklasse 2

    Aldersklasse 3

    Aldersklasse 4

    I alt

     

     

     

     

     

    Tæthedsklasse 1

     

     

     

     

     

    Tæthedsklasse 2

     

     

     

     

     

    Tæthedsklasse 3

     

     

     

     

     

    Tæthedsklasse 4

     

     

     

     

     


    4.2.   Areal efter aldersklasse og region for hver art og sort (ingen opdeling efter tæthedsklasse)

    Medlemsstat:

    Art:

    Sort:

     

    I alt

    Aldersklasse 1

    Aldersklasse 2

    Aldersklasse 3

    Aldersklasse 4

    I alt

     

     

     

     

     

    Region (NUTS 1)

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     


    4.3.   Areal efter tæthedsklasse og region for hver art og sort (ingen opdeling efter aldersklasse)

    Medlemsstat:

    Art:

    Sort:

     

    I alt

    Tæthedsklasse 1

    Tæthedsklasse 2

    Tæthedsklasse 3

    Tæthedsklasse 4

    I alt

     

     

     

     

     

    Region (NUTS 1)

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     


    BILAG II

    Statistiske data om vindyrkningsarealer

    Forkortelser:

    ant. — antal

    bedr. — bedrift

    ha — hektar

    rød — rød/rosé

    hvid

    i.a.n. — ikke andetsteds nævnt

    BOB — beskyttet oprindelsesbetegnelse

    BGB — beskyttet geografisk betegnelse

    Tabel 1:   Vinavlsbedrifter efter produktionstype  (1)

    Variabler/kendetegn

    Ant. bedr.

    Areal

    (ha)

    Vindyrkningsareal, i alt (i produktion/endnu ikke i produktion)

    I alt

     

     

    Vindyrkningsareal i produktion beplantet med:

    Druesorter til vinproduktion

     

     

    egnet til produktion af vine med BOB

     

     

    egnet til produktion af vine med BGB

     

     

    egnet til produktion af vine uden BOB eller BGB

     

     

    druer til to anvendelsesformål

     

     

    Druesorter til produktion af tørrede druer

     

     

    I alt

     

     

    Vindyrkningsareal endnu ikke i produktion beplantet med:

    Druesorter til vinproduktion (herunder druer til to anvendelsesformål)

     

     

    egnet til produktion af vine med BOB

     

     

    egnet til produktion af vine med BGB

     

     

    egnet til produktion af vine uden BOB eller BGB

     

     

    druer til to anvendelsesformål

     

     

    Druesorter til produktion af tørrede druer

     

     

    I alt

     

     

    Vinareal (i produktion/endnu ikke i produktion) til produktion af:

    Vegetativt vinstokformeringsmateriale

     

     

    Andre vinstokke ikke andetsteds nævnt (i.a.n.)

     

     

    Tabel 2:   Vinavlsbedrifter efter størrelsesklasse på nationalt plan

    Tabel 2.1:   Vinavlsbedrifter efter størrelsesklasse af det samlede vindyrkningsareal

    Størrelsesklasser

    (ha)

    Ant. bedr.

    Areal

    (ha)

    < 0,10 (2)

     

     

    0,10-< 0,50

     

     

    0,50- < 1

     

     

    1- < 3

     

     

    3- < 5

     

     

    5- < 10

     

     

    ≥ 10

     

     

    Tabel 2.2:   Vinavlsbedrifter efter størrelsesklasse af det samlede vindyrkningsareal, vinstokke med druer til vinproduktion — I alt

    Data med samme opdeling som i tabel 2.1.

    Tabel 2.2.1:   Vinavlsbedrifter efter størrelsesklasse af det samlede vindyrkningsareal, vinstokke med druer til vinproduktion egnet til produktion af vine med BOB

    Data med samme opdeling som i tabel 2.1.

    Tabel 2.2.2:   Vinavlsbedrifter efter størrelsesklasse af det samlede vindyrkningsareal, vinstokke med druer til vinproduktion egnet til produktion af vine med BGB

    Data med samme opdeling som i tabel 2.1.

    Tabel 2.2.3:   Vinavlsbedrifter efter størrelsesklasse af det samlede vindyrkningsareal, vinstokke med druer til to anvendelsesformål

    Data med samme opdeling som i tabel 2.1.

    Tabel 2.2.4:   Vinavlsbedrifter efter størrelsesklasse af det samlede vindyrkningsareal, vinstokke med druer til vinproduktion bestemt til produktion af vine uden BOB og/eller BGB

    Data med samme opdeling som i tabel 2.1.

    Tabel 2.3:   Vinavlsbedrifter efter størrelsesklasse af det samlede vindyrkningsareal, vinstokke med druer til tørring

    Data med samme opdeling som i tabel 2.1.

    Tabel 2.4:   Vinavlsbedrifter efter størrelsesklasse af det samlede vindyrkningsareal, vinstokke ikke andetsteds nævnt (i.a.n.).

    Data med samme opdeling som i tabel 2.1.

    Tabel 3:   Vinavlsbedrifter efter specialiseringsgrad og størrelsesklasse på nationalt plan

    Størrelsesklasser (i kolonne): jf. tabel 2 (< 0,1 ha/0,10-< 0,50 ha/etc.).

    Specialiseringsgrad

    < 0,10 ha

    Ant. bedr.

    Areal

    (ha)

    Ant. bedr.

    Areal

    (ha)

    Bedrifter med vindyrkningsarealer

     

     

     

     

    Bedrifter med vindyrkningsarealer udelukkende bestemt til vinproduktion

     

     

     

     

    bedrifter med vindyrkningsarealer udelukkende bestemt til produktion af BOB- og/eller BGB-vine

     

     

     

     

    kun BOB

     

     

     

     

    kun BGB

     

     

     

     

    BOB og BGB

     

     

     

     

    bedrifter med vindyrkningsarealer udelukkende bestemt til produktion af vine uden BOB og/eller BGB

     

     

     

     

    bedrifter med vindyrkningsarealer bestemt til produktion af flere typer vin

     

     

     

     

    Bedrifter med vindyrkningsarealer udelukkende bestemt til produktion af tørrede druer

     

     

     

     

    Bedrifter med andre vindyrkningsarealer

     

     

     

     

    Bedrifter med vindyrkningsarealer bestemt til flere produktionstyper

     

     

     

     

    Tabel 4:   Vigtigste vinstoksorter  (3)

    Opdelingen af data skal kun foretages, hvis det samlede areal med sorten er på mindst 500 ha.

    I tabellerne anføres de sorter, som indgår i listen over de vigtigste sorter og tilsvarende arealer, som meddeles i henhold til Kommissionens forordning (EF) nr. 555/2008 af 27. juni 2008 om gennemførelsesbestemmelser til Rådets forordning (EF) nr. 479/2008 om den fælles markedsordning for vin for så vidt angår støtteprogrammer, samhandel med tredjelande, produktionskapacitet og kontrol i vinsektoren (4) (bilag XIII, tabel 16).

    Der anvendes følgende aldersklasser:

     

    > 3 år

     

    3-9 år

     

    10-29 år

     

    ≥ 30 år

    Vigtigste druesorter til vin produktion efter aldersklasse

    Vinstoksort

    > 3 år

    Ant. bedr.

    Areal

    (ha)

    Ant. bedr.

    Areal

    (ha)

    Bedrifter med vindyrkningsarealer

     

     

     

     

    1.

    røde sorter, i alt

     

     

     

     

    1.1.

    sort 1

     

     

     

     

    1.2.

    sort 2

     

     

     

     

    1.3.

    sort…

     

     

     

     

     

     

     

     

    1.N. andre røde blandede sorter

     

     

     

     

    2.

    hvide sorter, i alt

     

     

     

     

    2.1.

    sort 1

     

     

     

     

    2.2.

    sort 2

     

     

     

     

    2.3.

    sort…

     

     

     

     

     

     

     

     

    2.N. andre hvide blandede sorter

     

     

     

     

    3.

    sorter af forskellig farve, i alt

     

     

     

     

    3.1.

    sort 1

     

     

     

     

    3.2.

    sort 2

     

     

     

     

    3.3.

    sort…

     

     

     

     

     

     

     

     

    3.N. andre blandede sorter af andre blandede farver

     

     

     

     

    4.

    sorter uden nærmere angivet farve

     

     

     

     


    (1)  Den regionale opdeling vedrører følgende medlemsstater: BG, CZ, DE, IT, EL, ES, FR, HU, AT, PT, RO, SI og SK.

    (2)  Kun for den (de) pågældende medlemsstat(er).

    (3)  Den regionale opdeling vedrører følgende medlemsstater: BG, CZ, DE, IT, EL, ES, FR, HU, AT, PT, RO, SI og SK.

    (4)  EUT L 170 af 30.6.2008, s. 1.


    Top