This document is an excerpt from the EUR-Lex website
Document C2018/084A/01
Vacancy notice ECA/2018/1 — One (1) Director’s post — Audit (AD function group, grade 14)
Kennisgeving van vacature ECA/2018/1 — Eén (1) directeurspost — Controle (AD-functiegroep, rang 14)
Kennisgeving van vacature ECA/2018/1 — Eén (1) directeurspost — Controle (AD-functiegroep, rang 14)
PB C 84A van 6.3.2018, p. 1–10
(BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, GA, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)
6.3.2018 |
NL |
Publicatieblad van de Europese Unie |
CA 84/1 |
KENNISGEVING VAN VACATURE ECA/2018/1
Eén (1) directeurspost — Controle
(AD-functiegroep, rang 14)
(2018/C 084 A/01)
WIE ZIJN WIJ?
De Europese Rekenkamer, gevestigd in Luxemburg, is de instelling van de Europese Unie die bij het Verdrag is opgericht om de EU-financiën te controleren. Als extern controleur van de EU draagt zij bij tot de verbetering van het financieel beheer van de EU en treedt zij op als onafhankelijk hoedster van de financiële belangen van de burgers.
Tijdens haar controles gaat de Rekenkamer na hoe de EU-middelen worden geïnd en besteed. Zij onderzoekt of financiële verrichtingen correct zijn geboekt en openbaar gemaakt, op de vereiste wettige en regelmatige wijze zijn uitgevoerd, en zuinig, doelmatig en doeltreffend zijn beheerd. De Rekenkamer publiceert de resultaten van haar controles in duidelijke, relevante en objectieve verslagen. Daarnaast stelt zij adviezen op over vraagstukken op het gebied van financieel beheer.
De Rekenkamer zet zich in voor meer verantwoording en transparantie, en staat het Europees Parlement en de Raad bij in het uitoefenen van toezicht op de tenuitvoerlegging van de EU-begroting, met name tijdens de kwijtingsprocedure. Zij heeft zich ertoe verbonden om haar werkzaamheden op doelmatige wijze uit te voeren als koploper op het gebied van de vooruitgang met betrekking tot controle en openbaar bestuur.
De Rekenkamer is verdeeld in controlekamers. De Rekenkamer kent een „taakgerichte” organisatiestructuur waarbij personeelsleden zijn ingedeeld bij een pool, vanwaaruit ze worden toegewezen aan de verschillende kamers al naargelang de prioriteiten.
Voor meer informatie over het juridisch kader van de Rekenkamer, met inbegrip van haar reglement van orde en de uitvoeringsbepalingen daarbij, kunt u onze website bezoeken: https://www.eca.europa.eu/nl/Pages/LegalFramework.aspx
WAT BIEDEN WIJ?
Wij willen één (1) directeur aanwerven.
De directeur legt verantwoording af aan de kamer en assisteert de leden ervan bij het uitvoeren van controletaken. Zijn/haar belangrijkste verantwoordelijkheden omvatten het beheer van personele en financiële middelen; programmering, monitoring en rapportage; voorzien in hoogwaardige ondersteuning en kennis, en waarborging van controletoezicht en -kwaliteitsbewaking. De directeur zorgt ervoor dat alle taken die hem/haar worden toevertrouwd, naar behoren en overeenkomstig de kwaliteitseisen en de praktijken en normen voor de controle van de Rekenkamer worden uitgevoerd.
De Rekenkamer heeft besloten deze selectieprocedure krachtens artikel 29, lid 2, van het Statuut van de ambtenaren van de Europese Unie (hierna het „Statuut”) te starten voor één post van directeur (AD 14) op het gebied van controle. Om het tot aanstelling bevoegde gezag een ruimere keuze aan kandidaten te geven, lopen er naast deze procedure een interne en een interinstitutionele aanwervingsprocedure.
Aanwerving vindt plaats in de rang AD 14. Het basissalaris bedraagt 14 303,51 EUR per maand. Onder de voorwaarden zoals bepaald in het Statuut, kan het basissalaris, dat is onderworpen aan EU-belasting en is vrijgesteld van nationale belastingen, worden aangevuld met bepaalde toelagen.
WAT ZOEKEN WIJ?
Kandidaten die naar deze functie willen solliciteren, moeten op de sluitingsdatum voor sollicitaties aan de onderstaande voorwaarden voldoen:
Algemene voorwaarden
— |
onderdaan zijn van een van de lidstaten van de Europese Unie; |
— |
alle rechten als staatsburger bezitten; |
— |
voldaan hebben aan de verplichtingen welke voortvloeien uit de wettelijke voorschriften inzake de militaire dienstplicht. |
Specifieke voorwaarden
1. Kwalificaties
Overeenkomstig artikel 5 van het Statuut moeten sollicitanten beschikken over het volgende:
— |
een opleidingsniveau dat overeenkomt met een voltooide universitaire opleiding, afgesloten door een diploma, wanneer de normale duur van de universitaire opleiding vier jaar of meer bedraagt, of |
— |
een opleidingsniveau dat overeenkomt met een voltooide universitaire opleiding, afgesloten door een diploma, en relevante beroepservaring van ten minste één jaar, wanneer de normale duur van de universitaire opleiding ten minste drie jaar bedraagt, of |
— |
indien het belang van de dienst zulks rechtvaardigt, een beroepsopleiding van een gelijkwaardig niveau. |
2. Beroepservaring
Ten minste 15 jaar aantoonbare relevante werkervaring, bij voorkeur op internationaal niveau, na het behalen van de bovengenoemde kwalificatie, en ten minste vier jaar ervaring in leidinggevende functies met verantwoordelijkheid voor personeelsleden. Met name is aantoonbare gedegen ervaring op het gebied van controle (waaronder planning, toezicht, kwaliteitsbeheersing en rapportage in verband met controles) vereist.
3. Kennis
Een uitstekende beheersing van controlenormen en -methodologie op het gebied van financiële en nalevingsgerichte controle en goed financieel beheer. Goede kennis van de overheidsfinanciën en de controle van de openbare financiën op het niveau van de EU.
Om operationele redenen is een goede kennis van het Engels en het Frans van essentieel belang; dit zijn namelijk de werktalen van de Rekenkamer. Een van deze talen moet minimaal op C1-niveau worden begrepen, gesproken en geschreven, en de andere minimaal op B2-niveau. Kennis van andere talen strekt tot aanbeveling. Om te bepalen op welk niveau u talen beheerst, wordt u verzocht de volgende website te raadplegen:
http://europass.cedefop.europa.eu/nl/resources/european-language-levels-cefr
4. Vaardigheden
i) Het vermogen om een strategie uit te werken en uit te voeren en om doelstellingen en streefdoelen vast te stellen en er verslag over uit te brengen; ii) communicatieve en onderhandelingsvaardigheden en het vermogen om samen te werken met belanghebbenden; iii) een uitstekende beheersing van managementpraktijken; iv) uitstekende sociale vaardigheden.
WERVINGSBELEID
BELEID VAN GELIJKE KANSEN
Overeenkomstig het beleid van gelijke kansen van de Rekenkamer en artikel 1 quinquies van het Statuut is de Rekenkamer voorstander van diversiteit en stimuleert zij gelijke kansen. De Rekenkamer aanvaardt sollicitaties zonder enige vorm van discriminatie en neemt maatregelen om te zorgen dat er een evenwichtige aanwerving van mannen en vrouwen plaatsvindt, zoals vereist op grond van artikel 23 van het Handvest van de grondrechten van de Europese Unie. Gelet op de ondervertegenwoordiging van vrouwen in het hogere management zou de Rekenkamer met name ingenomen zijn met sollicitaties van vrouwen naar deze functie. Wanneer de verdiensten of kwalificaties gelijkwaardig zijn, zal een vrouwelijke kandidaat worden gekozen. De Rekenkamer neemt ook maatregelen om werk en gezin te combineren.
Indien er voor uw deelname aan de selectieprocedure bijzondere regelingen moeten worden getroffen (in verband met een specifieke handicap), stuurt u dan tijdig een e-mail naar ECA-Recrutement@eca.europa.eu
SELECTIEPROCEDURE
Overeenkomstig Besluit nr. 31-2015 van de Rekenkamer over de procedures voor de selectie van hoofdmanagers en directeuren zal er een preselectiecomité worden ingesteld.
Dit comité zal de kandidaten beoordelen op basis van de in de kennisgeving van vacature genoemde criteria, en wel via de volgende procedure:
a) |
Het beoordeelt en vergelijkt in eerste instantie de kwalificaties, beroepservaring, kennis en vaardigheden van alle in aanmerking komende kandidaten op basis van hun sollicitaties. Op basis van deze vergelijkende beoordeling zal het comité een lijst opstellen met de tien meest geschikte kandidaten. Aangezien deze eerste selectie gebaseerd is op een vergelijkende beoordeling, betekent het feit dat de sollicitant voldoet aan de criteria in deze kennisgeving van vacature, niet dat deze per definitie wordt toegelaten tot de volgende fase in de procedure. |
b) |
Het comité beoordeelt de tien beste kandidaten vervolgens op basis van een schriftelijke test (casestudy) en een sollicitatiegesprek. |
Op basis van deze beoordeling stelt het comité een lijst op met de kandidaat/kandidaten die het meest geschikt wordt/worden geacht voor de functie.
Het preselectiecomité kan controles uitvoeren om te verzekeren dat er geen sprake van plagiaat blijkt te zijn bij de door de kandidaten ingediende casestudy’s.
Op basis van het verslag van het comité neemt de Rekenkamer het besluit tot benoeming van een kandidaat.
INDIENING VAN SOLLICITATIES
Sollicitaties moeten in het Engels of Frans worden opgesteld en uitsluitend via het onlineformulier dat beschikbaar is in de op de website van de Rekenkamer gepubliceerde kennisgeving van vacature, worden ingediend.
http://www.eca.europa.eu/en/Pages/JobOpportunities.aspx#page-search/index/lang/en_US
Sollicitaties moeten de volgende documenten (alle in het Engels of het Frans) omvatten:
— |
een motivatiebrief (max. één pagina); |
— |
een actueel curriculum vitae, dat is opgesteld aan de hand van het model „curriculum vitae Europass” en exacte data bevat (max. drie pagina’s) (zie http://europass.cedefop.europa.eu); |
— |
de bijgevoegde lijst van aanvullende informatie; |
— |
de volledig ingevulde, van een datum voorziene en ondertekende verklaring op erewoord. |
Sollicitaties die niet volledig voldoen aan deze aanwijzingen, zullen worden afgewezen. De sluitingsdatum is 10 april 2018 om 12.00 uur (Luxemburgse tijd). |
Op verzoek moeten kandidaten bewijsstukken overleggen met betrekking tot hun opleiding, beroepservaring en huidige functie.
GEGEVENSBESCHERMING
De Rekenkamer heeft zich ertoe verbonden de persoonsgegevens van de kandidaten te verwerken overeenkomstig Besluit nr. 77-2006 van het tot aanstelling bevoegd gezag ter uitvoering van Verordening (EG) nr. 45/2001 van het Europees Parlement en de Raad betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens in het kader van het personeelsbeleid.
Zie voor meer informatie de specifieke privacyverklaring bij vacatures die op het volgende internetadres beschikbaar is: https://www.eca.europa.eu/Lists/ECADocuments/Specific_Privacy_Statement_vacancies/Specific_Privacy_Statement_vacancies_NL.PDF
VERZOEKEN TOT HERZIENING — KLACHTEN EN BEROEPSPROCEDURES — KLACHTEN BIJ DE EUROPESE OMBUDSMAN
Indien u zich op enig tijdstip tijdens de selectieprocedure door een besluit bezwaard acht, kunt u gebruikmaken van de volgende mogelijkheden:
I. Verzoek tot herziening van de besluiten van het preselectiecomité
U kunt een schriftelijk, met redenen omkleed verzoek tot herziening van het besluit van het comité indienen. Een dergelijk verzoek moet binnen tien dagen na de kennisgeving van het besluit worden ingediend op het volgende adres:
ECA-Recours@eca.europa.eu
II. Klachten
Krachtens artikel 90, lid 2, van het Statuut kunt u een klacht indienen tegen een besluit van de Rekenkamer tot afwijzing van uw sollicitatie binnen drie maanden na kennisgeving van dat besluit, op het volgende adres:
De secretaris-generaal |
Europese Rekenkamer |
12, rue Alcide de Gasperi |
L-1615 Luxemburg |
LUXEMBURG |
III. Beroep bij de rechter
Krachtens artikel 91 van het Statuut kunt u, indien uw klacht wordt afgewezen en dit besluit u benadeelt, beroep instellen bij het Europees Hof van Justitie. Een dergelijk beroep moet door een advocaat worden ingesteld binnen drie maanden na kennisgeving van het besluit tot afwijzing van de klacht.
IV. Klachten bij de Europese Ombudsman
Indien u van mening bent dat er bij de behandeling van uw sollicitatie sprake is geweest van wanbeheer door de Europese Rekenkamer, kunt u een klacht indienen bij de Europese Ombudsman nadat u contact heeft opgenomen met de Rekenkamer in een poging om het geschil te beslechten. U moet uw klacht schriftelijk indienen binnen twee jaar nadat u kennis nam van de desbetreffende feiten. Er is een elektronisch klachtenformulier beschikbaar op de website van de Europese Ombudsman. Het indienen van een klacht bij de Europese Ombudsman heeft geen opschortend effect op de bovengenoemde termijnen voor het indienen van klachten of het instellen van beroep.