Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32018R0249

    Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) 2018/249 af 15. februar 2018 om godkendelse af taurin, beta-alanin, L-alanin, L-arginin, L-asparaginsyre, L-histidin, D,L-isoleucin, L-leucin, L-phenylalanin, L-prolin, D,L-serin, L-tyrosin, L-methionin, L-valin, L-cystein, glycin, mononatriumglutamat og L-glutaminsyre som tilsætningsstoffer til foder til alle dyrearter og af L-cysteinhydrochloridmonohydrat som tilsætningsstof til foder til alle dyrearter undtagen katte og hunde (EØS-relevant tekst. )

    C/2018/0751

    EUT L 53 af 23.2.2018, p. 134–165 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

    Legal status of the document In force: This act has been changed. Current consolidated version: 15/03/2018

    ELI: http://data.europa.eu/eli/reg_impl/2018/249/oj

    23.2.2018   

    DA

    Den Europæiske Unions Tidende

    L 53/134


    KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2018/249

    af 15. februar 2018

    om godkendelse af taurin, beta-alanin, L-alanin, L-arginin, L-asparaginsyre, L-histidin, D,L-isoleucin, L-leucin, L-phenylalanin, L-prolin, D,L-serin, L-tyrosin, L-methionin, L-valin, L-cystein, glycin, mononatriumglutamat og L-glutaminsyre som tilsætningsstoffer til foder til alle dyrearter og af L-cysteinhydrochloridmonohydrat som tilsætningsstof til foder til alle dyrearter undtagen katte og hunde

    (EØS-relevant tekst)

    EUROPA-KOMMISSIONEN HAR —

    under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde,

    under henvisning til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1831/2003 af 22. september 2003 om fodertilsætningsstoffer (1), særlig artikel 9, stk. 2, og

    ud fra følgende betragtninger:

    (1)

    Forordning (EF) nr. 1831/2003 indeholder bestemmelser om godkendelse af fodertilsætningsstoffer og om grundlaget og procedurerne for meddelelse af sådan godkendelse. Forordningens artikel 10 indeholder bestemmelser om en ny vurdering af tilsætningsstoffer, der er godkendt i henhold til Rådets direktiv 70/524/EØF (2).

    (2)

    Stofferne taurin, beta-alanin, L-alanin, L-arginin, L-asparaginsyre, L-histidin, D,L-isoleucin, L-leucin, L-phenylalanin, L-prolin, D,L-serin, L-tyrosin, L-methionin, L-valin, L-cystein, L-cysteinhydrochloridmonohydrat, glycin, mononatriumglutamat og L-glutaminsyre (i det følgende benævnt »de pågældende stoffer«) blev ved direktiv 70/524/EØF godkendt uden tidsbegrænsning som tilsætningsstoffer til foder til alle dyrearter. Stofferne blev derpå opført i registret over fodertilsætningsstoffer som eksisterende produkter, jf. artikel 10, stk. 1, i forordning (EF) nr. 1831/2003.

    (3)

    Der er i overensstemmelse med artikel 10, stk. 2, i forordning (EF) nr. 1831/2003 sammenholdt med samme forordnings artikel 7 indgivet en ansøgning om en ny vurdering af de pågældende stoffer, der er fremstillet ved fermentering, proteinhydrolyse og kemisk syntese, som tilsætningsstoffer til foder til alle dyrearter. Ansøgeren anmodede om, at tilsætningsstofferne klassificeres i tilsætningsstofkategorien »sensoriske tilsætningsstoffer«. Ansøgningen var vedlagt de oplysninger og dokumenter, der kræves i henhold til artikel 7, stk. 3, i forordning (EF) nr. 1831/2003.

    (4)

    Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (i det følgende benævnt »autoriteten«) konkluderede i sin udtalelse af 9. april 2014 (3), at de pågældende stoffer på de foreslåede anvendelsesbetingelser ikke har skadelige virkninger for dyrs eller menneskers sundhed eller for miljøet. Det er i mangel af oplysninger om produktionsstammerne ikke muligt at drage konklusioner vedrørende dem af de pågældende stoffer, der er fremstillet ved fermentering. Autoriteten har konkluderet, at der ikke kræves yderligere dokumentation for effektiviteten, da de pågældende stoffer er effektive ved anvendelse i fødevarer som aromaer og deres funktion i foder i alt væsentligt er den samme som i fødevarer. Konklusionen kan derfor udvides til også at omfatte foder. Ansøgeren trak ansøgningen tilbage for så vidt angår anvendelse af de pågældende stoffer i drikkevand.

    (5)

    Autoriteten konkluderede endvidere, at de pågældende stoffer i mangel af data bør betragtes som irriterende for hud og øjne samt som hudsensibiliserende. Autoriteten vurderede også, at de pågældende stoffer er irriterende for åndedrætsorganerne og har potentiale til at frembringe farligt støv. Der bør derfor træffes passende beskyttelsesforanstaltninger. Autoriteten mener ikke, at der er behov for særlige krav om overvågning efter markedsføringen. Den har også gennemgået den rapport om metoden til analyse af fodertilsætningsstoffer i foder, der er blevet forelagt af det i henhold til forordning (EF) nr. 1831/2003 oprettede referencelaboratorium.

    (6)

    Vurderingen af de pågældende stoffer viser, at betingelserne for godkendelse, jf. artikel 5 i forordning (EF) nr. 1831/2003, er opfyldt, undtagen for dem af de pågældende stoffer, der er produceret ved fermentering. Det er i mangel af oplysninger om produktionsstammerne ikke muligt at vurdere disse stoffers sikkerhed. Derfor bør anvendelsen af dem af de pågældende stoffer, der er fremstillet ved kemisk syntese og proteinhydrolyse, godkendes som anført i bilaget til nærværende forordning.

    (7)

    Ansøgeren fremlagde et forslag om anvendelsesniveauer for de pågældende stoffer for autoriteten. Under hensyntagen til dette forslag vurderede autoriteten, at visse anvendelsesniveauer (i det følgende benævnt »niveauer, som autoriteten har vurderet«) er sikre. Der bør med henblik på offentlige kontroller i fødevarekæden stilles visse mærkningskrav. Navnlig bør der, hvis anvendelsesniveauerne overskrider de niveauer, som autoriteten har vurderet, stilles krav om, at etiketten til forblandinger og mærkningen af fodermidler og foderblandinger, der indeholder de pågældende stoffer, indeholder visse oplysninger, herunder en henvisning til de niveauer, som autoriteten har vurderet.

    (8)

    Den omstændighed, at de pågældende stoffer ikke er godkendt til anvendelse i drikkevand, udelukker ikke anvendelse af stofferne i foderblandinger, der administreres via vand.

    (9)

    Da der ikke er sikkerhedshensyn, som kræver øjeblikkelig anvendelse af ændringerne af betingelserne for godkendelse af de pågældende stoffer, bør der indrømmes en overgangsperiode, således at interesserede parter kan forberede sig på at opfylde de nye krav, som godkendelsen medfører.

    (10)

    Foranstaltningerne i denne forordning er i overensstemmelse med udtalelse fra Den Stående Komité for Planter, Dyr, Fødevarer og Foder —

    VEDTAGET DENNE FORORDNING:

    Artikel 1

    Godkendelse

    De i bilaget opførte stoffer, der tilhører tilsætningsstofkategorien »sensoriske tilsætningsstoffer« og den funktionelle gruppe »aromastoffer«, tillades anvendt som fodertilsætningsstoffer på de betingelser, der er fastsat i bilaget.

    Artikel 2

    Overgangsforanstaltninger

    1.   Stofferne taurin, beta-alanin, L-alanin, L-arginin, L-asparaginsyre, L-histidin, D,L-isoleucin, L-leucin, L-phenylalanin, L-prolin, D,L-serin, L-tyrosin, L-methionin, L-valin, L-cystein, L-cysteinhydrochloridmonohydrat, glycin, mononatriumglutamat og L-glutaminsyre, der tilhører tilsætningsstofkategorien »sensoriske tilsætningsstoffer« og den funktionelle gruppe »aromastoffer«, og forblandinger, der indeholder disse stoffer, der er produceret og mærket før den 15. december 2018 i overensstemmelse med de regler, der finder anvendelse før den 15. marts 2018, kan fortsat markedsføres og anvendes, indtil de eksisterende lagre er opbrugt.

    2.   Fodermidler og foderblandinger, der indeholder de i stk. 1 omhandlede stoffer, som er produceret og mærket før den 15. september 2019 i overensstemmelse med de regler, der finder anvendelse før den 15. marts 2018, kan fortsat markedsføres og anvendes, indtil de eksisterende lagre er opbrugt, hvis de er bestemt til dyr, der indgår i fødevareproduktion.

    3.   Fodermidler og foderblandinger, der indeholder de i stk. 1 omhandlede stoffer, som er produceret og mærket før den 15. september 2020 i overensstemmelse med de regler, der finder anvendelse før den 15. marts 2018, kan fortsat markedsføres og anvendes, indtil de eksisterende lagre er opbrugt, hvis de er bestemt til dyr, der ikke indgår i fødevareproduktion.

    Artikel 3

    Ikrafttræden

    Denne forordning træder i kraft på tyvendedagen efter offentliggørelsen i Den Europæiske Unions Tidende.

    Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gælder umiddelbart i hver medlemsstat.

    Udfærdiget i Bruxelles, den 15. februar 2018.

    På Kommissionens vegne

    Jean-Claude JUNCKER

    Formand


    (1)  EUT L 268 af 18.10.2003, s. 29.

    (2)  Rådets direktiv 70/524/EØF af 23. november 1970 om tilsætningsstoffer til foderstoffer (EFT L 270 af 14.12.1970, s. 1).

    (3)  EFSA Journal 2014;12(5):3670.


    BILAG

    Tilsætningsstoffets identifikationsnummer

    Navn på indehaveren af godkendelsen

    Tilsætningsstof

    Sammensætning, kemisk betegnelse, beskrivelse, analysemetode

    Dyreart eller -kategori

    Maksimumsalder

    Minimumsindhold

    Maksimumsindhold

    Andre bestemmelser

    Godkendelse gyldig til

    mg aktivstof/kg fuldfoder med et vandindhold på 12 %

    Kategori: sensoriske tilsætningsstoffer. Funktionel gruppe: aromastoffer

    2b16056

    Taurin

    Tilsætningsstoffets sammensætning

    Taurin

    Aktivstoffets karakteristika

    Taurin

    Fremstillet ved kemisk syntese eller proteinhydrolyse

    Renhed: mindst 98 %

    Kemisk formel: C2H7O3NS

    CAS-nummer: 107-35-7

    FLAVIS-nr. 16.056

    Analysemetode  (1)

    Til påvisning af taurin i forblandinger af aromastoffer: ionbytningskromatografi med ninhydrin-postkolonne-derivatisering (Ph.Eur. 6.6-2.2.56 — metode 1).

    Til bestemmelse af taurin i forblandinger: ionbytningskromatografi med ninhydrin-postkolonne-derivatisering og fotometrisk detektor, jf. Kommissionens forordning (EF) nr. 152/2009 (2) (bilag III, del F).

    Alle dyrearter

    1.

    Tilsætningsstoffet anvendes i foder som forblanding.

    2.

    I brugsvejledningen for anvendelsen af tilsætningsstoffet og forblandinger angives oplagrings- og stabilitetsbetingelserne.

    3.

    Følgende angives på etiketten til tilsætningsstoffet:

    »Anbefalet maksimumsindhold af aktivstoffet i fuldfoder med et vandindhold på 12 %: 25 mg/kg.«

    4.

    Funktionel gruppe, identifikationsnummer, navn på aktivstoffet og tilsat mængde skal angives på etiketten til forblandingen, hvis det anvendelsesniveau, der foreslås på etiketten til forblandingen, ville medføre overskridelse af det i punkt 3 omhandlede niveau.

    5.

    Funktionel gruppe, identifikationsnummer, navn på aktivstoffet og tilsat mængde skal angives i mærkningen af fodermidler og foderblandinger, hvis indholdet af aktivstoffet i fuldfoder med et vandindhold på 12 % overskrider 25 mg/kg.

    6.

    For tilsætningsstoffer, der er fremstillet ved hydrolyse af animalsk protein, skal dyrearten angives på etiketten til tilsætningsstoffet og forblandingerne.

    7.

    Foderstofvirksomhedslederne skal fastlægge driftsprocedurer og administrative foranstaltninger for brugerne af tilsætningsstoffet og forblandingerne med henblik på at imødegå risici ved indånding, kontakt med huden eller kontakt med øjnene. Hvis disse risici ikke kan fjernes eller begrænses til et minimum gennem sådanne procedurer og foranstaltninger, skal tilsætningsstoffet og forblandingerne anvendes med personlige værnemidler, herunder åndedrætsværn, sikkerhedsbriller og handsker.

    15.3.2028

    2b17001

    Beta-alanin

    Tilsætningsstoffets sammensætning

    Beta-alanin

    Aktivstoffets karakteristika

    Beta-alanin

    Fremstillet ved kemisk syntese eller proteinhydrolyse

    Renhed: mindst 97 %

    Kemisk formel: C3H7O2N

    CAS-nummer: 107-95-9

    FLAVIS-nr. 17.001

    Analysemetode  (1)

    Til påvisning af beta-alanin i forblandinger af aromastoffer: ionbytningskromatografi med ninhydrin-postkolonne-derivatisering (Ph.Eur. 6.6-2.2.56 — metode 1).

    Til bestemmelse af beta-alanin i forblandinger: ionbytningskromatografi med ninhydrin-postkolonne-derivatisering og fotometrisk detektor, jf. forordning (EF) nr. 152/2009 (bilag III, del F).

    Alle dyrearter

    1.

    Tilsætningsstoffet anvendes i foder som forblanding.

    2.

    I brugsvejledningen for anvendelsen af tilsætningsstoffet og forblandinger angives oplagrings- og stabilitetsbetingelserne.

    3.

    Følgende angives på etiketten til tilsætningsstoffet:

    »Anbefalet maksimumsindhold af aktivstoffet i fuldfoder med et vandindhold på 12 %: 25 mg/kg.«

    4.

    Funktionel gruppe, identifikationsnummer, navn på aktivstoffet og tilsat mængde skal angives på etiketten til forblandingen, hvis det anvendelsesniveau, der foreslås på etiketten til forblandingen, ville medføre overskridelse af det i punkt 3 omhandlede niveau.

    5.

    Funktionel gruppe, identifikationsnummer, navn på aktivstoffet og tilsat mængde skal angives i mærkningen af fodermidler og foderblandinger, hvis indholdet af aktivstoffet i fuldfoder med et vandindhold på 12 % overskrider 25 mg/kg.

    6.

    For tilsætningsstoffer, der er fremstillet ved hydrolyse af animalsk protein, skal dyrearten angives på etiketten til tilsætningsstoffet og forblandingerne.

    7.

    Foderstofvirksomhedslederne skal fastlægge driftsprocedurer og administrative foranstaltninger for brugerne af tilsætningsstoffet og forblandingerne med henblik på at imødegå risici ved indånding, kontakt med huden eller kontakt med øjnene. Hvis disse risici ikke kan fjernes eller begrænses til et minimum gennem sådanne procedurer og foranstaltninger, skal tilsætningsstoffet og forblandingerne anvendes med personlige værnemidler, herunder åndedrætsværn, sikkerhedsbriller og handsker.

    15.3.2028

    2b17002

    L-alanin

    Tilsætningsstoffets sammensætning

    L-alanin

    Aktivstoffets karakteristika

    L-alanin

    Fremstillet ved kemisk syntese eller proteinhydrolyse

    Renhed: mindst 98,5 %

    Kemisk formel: C3H7NO2

    CAS-nummer: 56-41-7

    FLAVIS-nr. 17.002

    Analysemetode  (1)

    Til påvisning af L-alanin i forblandinger af aromastoffer: ionbytningskromatografi med ninhydrin-postkolonne-derivatisering (Ph.Eur. 6.6-2.2.56 — metode 1).

    Til bestemmelse af L-alanin i forblandinger: ionbytningskromatografi med ninhydrin-postkolonne-derivatisering og fotometrisk detektor, jf. forordning (EF) nr. 152/2009 (bilag III, del F).

    Alle dyrearter

    1.

    Tilsætningsstoffet anvendes i foder som forblanding.

    2.

    I brugsvejledningen for anvendelsen af tilsætningsstoffet og forblandinger angives oplagrings- og stabilitetsbetingelserne.

    3.

    Følgende angives på etiketten til tilsætningsstoffet:

    »Anbefalet maksimumsindhold af aktivstoffet i fuldfoder med et vandindhold på 12 %: 25 mg/kg.«

    4.

    Funktionel gruppe, identifikationsnummer, navn på aktivstoffet og tilsat mængde skal angives på etiketten til forblandingen, hvis det anvendelsesniveau, der foreslås på etiketten til forblandingen, ville medføre overskridelse af det i punkt 3 omhandlede niveau.

    5.

    Funktionel gruppe, identifikationsnummer, navn på aktivstoffet og tilsat mængde skal angives i mærkningen af fodermidler og foderblandinger, hvis indholdet af aktivstoffet i fuldfoder med et vandindhold på 12 % overskrider 25 mg/kg.

    6.

    For tilsætningsstoffer, der er fremstillet ved hydrolyse af animalsk protein, skal dyrearten angives på etiketten til tilsætningsstoffet og forblandingerne.

    7.

    Foderstofvirksomhedslederne skal fastlægge driftsprocedurer og administrative foranstaltninger for brugerne af tilsætningsstoffet og forblandingerne med henblik på at imødegå risici ved indånding, kontakt med huden eller kontakt med øjnene. Hvis disse risici ikke kan fjernes eller begrænses til et minimum gennem sådanne procedurer og foranstaltninger, skal tilsætningsstoffet og forblandingerne anvendes med personlige værnemidler, herunder åndedrætsværn, sikkerhedsbriller og handsker.

    15.3.2028

    2b17003

    L-arginin

    Tilsætningsstoffets sammensætning

    L-arginin

    Aktivstoffets karakteristika

    L-arginin

    Fremstillet ved kemisk syntese eller proteinhydrolyse

    Renhed: mindst 98 %

    Kemisk formel: C6H14O2N4

    CAS-nummer: 74-79-3

    FLAVIS-nr. 17.003

    Analysemetode  (1)

    Til påvisning af L-arginin i forblandinger af aromastoffer: ionbytningskromatografi med ninhydrin-postkolonne-derivatisering (Ph.Eur. 6.6-2.2.56 — metode 1).

    Til bestemmelse af L-arginin i forblandinger: ionbytningskromatografi med ninhydrin-postkolonne-derivatisering og fotometrisk detektor, jf. forordning (EF) nr. 152/2009 (bilag III, del F).

    Alle dyrearter

    1.

    Tilsætningsstoffet anvendes i foder som forblanding.

    2.

    I brugsvejledningen for anvendelsen af tilsætningsstoffet og forblandinger angives oplagrings- og stabilitetsbetingelserne.

    3.

    Følgende angives på etiketten til tilsætningsstoffet:

    »Anbefalet maksimumsindhold af aktivstoffet i fuldfoder med et vandindhold på 12 %: 25 mg/kg.«

    4.

    Funktionel gruppe, identifikationsnummer, navn på aktivstoffet og tilsat mængde skal angives på etiketten til forblandingen, hvis det anvendelsesniveau, der foreslås på etiketten til forblandingen, ville medføre overskridelse af det i punkt 3 omhandlede niveau.

    5.

    Funktionel gruppe, identifikationsnummer, navn på aktivstoffet og tilsat mængde skal angives i mærkningen af fodermidler og foderblandinger, hvis indholdet af aktivstoffet i fuldfoder med et vandindhold på 12 % overskrider 25 mg/kg.

    6.

    For tilsætningsstoffer, der er fremstillet ved hydrolyse af animalsk protein, skal dyrearten angives på etiketten til tilsætningsstoffet og forblandingerne.

    7.

    Foderstofvirksomhedslederne skal fastlægge driftsprocedurer og administrative foranstaltninger for brugerne af tilsætningsstoffet og forblandingerne med henblik på at imødegå risici ved indånding, kontakt med huden eller kontakt med øjnene. Hvis disse risici ikke kan fjernes eller begrænses til et minimum gennem sådanne procedurer og foranstaltninger, skal tilsætningsstoffet og forblandingerne anvendes med personlige værnemidler, herunder åndedrætsværn, sikkerhedsbriller og handsker.

    15.3.2028

    2b17005

    L-asparaginsyre

    Tilsætningsstoffets sammensætning

    L-asparaginsyre

    Aktivstoffets karakteristika

    L-asparaginsyre

    Fremstillet ved kemisk syntese eller proteinhydrolyse

    Renhed: mindst 98 %

    Kemisk formel: C4H7O4N

    CAS-nummer: 56-84-8,

    FLAVIS-nr. 17.005

    Analysemetode  (1)

    Til påvisning af L-asparaginsyre i forblandinger af aromastoffer: ionbytningskromatografi med ninhydrin-postkolonne-derivatisering (Ph.Eur. 6.6-2.2.56 — metode 1).

    Til bestemmelse af L-asparaginsyre i forblandinger: ionbytningskromatografi med ninhydrin-postkolonne-derivatisering og fotometrisk detektor, jf. forordning (EF) nr. 152/2009 (bilag III, del F).

    Alle dyrearter

    1.

    Tilsætningsstoffet anvendes i foder som forblanding.

    2.

    I brugsvejledningen for anvendelsen af tilsætningsstoffet og forblandinger angives oplagrings- og stabilitetsbetingelserne.

    3.

    Følgende angives på etiketten til tilsætningsstoffet:

    »Anbefalet maksimumsindhold af aktivstoffet i fuldfoder med et vandindhold på 12 %: 25 mg/kg.«

    4.

    Funktionel gruppe, identifikationsnummer, navn på aktivstoffet og tilsat mængde skal angives på etiketten til forblandingen, hvis det anvendelsesniveau, der foreslås på etiketten til forblandingen, ville medføre overskridelse af det i punkt 3 omhandlede niveau.

    5.

    Funktionel gruppe, identifikationsnummer, navn på aktivstoffet og tilsat mængde skal angives i mærkningen af fodermidler og foderblandinger, hvis indholdet af aktivstoffet i fuldfoder med et vandindhold på 12 % overskrider 25 mg/kg.

    6.

    For tilsætningsstoffer, der er fremstillet ved hydrolyse af animalsk protein, skal dyrearten angives på etiketten til tilsætningsstoffet og forblandingerne.

    7.

    Foderstofvirksomhedslederne skal fastlægge driftsprocedurer og administrative foranstaltninger for brugerne af tilsætningsstoffet og forblandingerne med henblik på at imødegå risici ved indånding, kontakt med huden eller kontakt med øjnene. Hvis disse risici ikke kan fjernes eller begrænses til et minimum gennem sådanne procedurer og foranstaltninger, skal tilsætningsstoffet og forblandingerne anvendes med personlige værnemidler, herunder åndedrætsværn, sikkerhedsbriller og handsker.

    15.3.2028

    2b17008

    L-histidin

    Tilsætningsstoffets sammensætning

    L-histidin

    Aktivstoffets karakteristika

    L-histidin

    Fremstillet ved kemisk syntese eller proteinhydrolyse

    Renhed: mindst 98 %

    Kemisk formel: C6H9O2N3

    CAS-nummer: 71-00-1

    FLAVIS-nr. 17.008

    Analysemetode  (1)

    Til påvisning af L-histidin i forblandinger af aromastoffer: ionbytningskromatografi med ninhydrin-postkolonne-derivatisering (Ph.Eur. 6.6-2.2.56 — metode 1).

    Til bestemmelse af L-histidin i forblandinger: ionbytningskromatografi med ninhydrin-postkolonne-derivatisering og fotometrisk detektor, jf. forordning (EF) nr. 152/2009 (bilag III, del F).

    Alle dyrearter

    1.

    Tilsætningsstoffet anvendes i foder som forblanding.

    2.

    I brugsvejledningen for anvendelsen af tilsætningsstoffet og forblandinger angives oplagrings- og stabilitetsbetingelserne.

    3.

    Følgende angives på etiketten til tilsætningsstoffet:

    »Anbefalet maksimumsindhold af aktivstoffet i fuldfoder med et vandindhold på 12 %: 25 mg/kg.«

    4.

    Funktionel gruppe, identifikationsnummer, navn på aktivstoffet og tilsat mængde skal angives på etiketten til forblandingen, hvis det anvendelsesniveau, der foreslås på etiketten til forblandingen, ville medføre overskridelse af det i punkt 3 omhandlede niveau.

    5.

    Funktionel gruppe, identifikationsnummer, navn på aktivstoffet og tilsat mængde skal angives i mærkningen af fodermidler og foderblandinger, hvis indholdet af aktivstoffet i fuldfoder med et vandindhold på 12 % overskrider 25 mg/kg.

    6.

    For tilsætningsstoffer, der er fremstillet ved hydrolyse af animalsk protein, skal dyrearten angives på etiketten til tilsætningsstoffet og forblandingerne.

    7.

    Foderstofvirksomhedslederne skal fastlægge driftsprocedurer og administrative foranstaltninger for brugerne af tilsætningsstoffet og forblandingerne med henblik på at imødegå risici ved indånding, kontakt med huden eller kontakt med øjnene. Hvis disse risici ikke kan fjernes eller begrænses til et minimum gennem sådanne procedurer og foranstaltninger, skal tilsætningsstoffet og forblandingerne anvendes med personlige værnemidler, herunder åndedrætsværn, sikkerhedsbriller og handsker.

    15.3.2028

    2b17010

    D,L-isoleucin

    Tilsætningsstoffets sammensætning

    D,L-isoleucin

    Aktivstoffets karakteristika

    D,L-isoleucin

    Fremstillet ved kemisk syntese eller proteinhydrolyse

    Renhed: mindst 98 %

    Kemisk formel: C6H13O2N

    CAS-nummer: 443-79-8,

    FLAVIS-nr. 17.010

    Analysemetode  (1)

    Til påvisning af D,L-isoleucin i forblandinger af aromastoffer: ionbytningskromatografi med ninhydrin-postkolonne-derivatisering (Ph.Eur. 6.6-2.2.56 — metode 1).

    Til bestemmelse af D,L-isoleucin i forblandinger: ionbytningskromatografi med ninhydrin-postkolonne-derivatisering og fotometrisk detektor, jf forordning (EF) nr. 152/2009 (bilag III, del F).

    Alle dyrearter

    1.

    Tilsætningsstoffet anvendes i foder som forblanding.

    2.

    I brugsvejledningen for anvendelsen af tilsætningsstoffet og forblandinger angives oplagrings- og stabilitetsbetingelserne.

    3.

    Følgende angives på etiketten til tilsætningsstoffet:

    »Anbefalet maksimumsindhold af aktivstoffet i fuldfoder med et vandindhold på 12 %: 25 mg/kg.«

    4.

    Funktionel gruppe, identifikationsnummer, navn på aktivstoffet og tilsat mængde skal angives på etiketten til forblandingen, hvis det anvendelsesniveau, der foreslås på etiketten til forblandingen, ville medføre overskridelse af det i punkt 3 omhandlede niveau.

    5.

    Funktionel gruppe, identifikationsnummer, navn på aktivstoffet og tilsat mængde skal angives i mærkningen af fodermidler og foderblandinger, hvis indholdet af aktivstoffet i fuldfoder med et vandindhold på 12 % overskrider 25 mg/kg.

    6.

    For tilsætningsstoffer, der er fremstillet ved hydrolyse af animalsk protein, skal dyrearten angives på etiketten til tilsætningsstoffet og forblandingerne.

    7.

    Foderstofvirksomhedslederne skal fastlægge driftsprocedurer og administrative foranstaltninger for brugerne af tilsætningsstoffet og forblandingerne med henblik på at imødegå risici ved indånding, kontakt med huden eller kontakt med øjnene. Hvis disse risici ikke kan fjernes eller begrænses til et minimum gennem sådanne procedurer og foranstaltninger, skal tilsætningsstoffet og forblandingerne anvendes med personlige værnemidler, herunder åndedrætsværn, sikkerhedsbriller og handsker.

    15.3.2028

    2b17012

    L-leucin

    Tilsætningsstoffets sammensætning

    L-leucin

    Aktivstoffets karakteristika

    L-leucin

    Fremstillet ved kemisk syntese eller proteinhydrolyse

    Renhed: mindst 98 %

    Kemisk formel: C6H13O2N

    CAS-nummer: 61-90-5,

    FLAVIS-nr. 17.012

    Analysemetode  (1)

    Til påvisning af L-leucin i forblandinger af aromastoffer: ionbytningskromatografi med ninhydrin-postkolonne-derivatisering (Ph.Eur. 6.6-2.2.56 — metode 1).

    Til bestemmelse af L-leucin i forblandinger: ionbytningskromatografi med ninhydrin-postkolonne-derivatisering og fotometrisk detektor, jf. forordning (EF) nr. 152/2009 (bilag III, del F).

    Alle dyrearter

    1.

    Tilsætningsstoffet anvendes i foder som forblanding.

    2.

    I brugsvejledningen for anvendelsen af tilsætningsstoffet og forblandinger angives oplagrings- og stabilitetsbetingelserne.

    3.

    Følgende angives på etiketten til tilsætningsstoffet:

    »Anbefalet maksimumsindhold af aktivstoffet i fuldfoder med et vandindhold på 12 %: 25 mg/kg.«

    4.

    Funktionel gruppe, identifikationsnummer, navn på aktivstoffet og tilsat mængde skal angives på etiketten til forblandingen, hvis det anvendelsesniveau, der foreslås på etiketten til forblandingen, ville medføre overskridelse af det i punkt 3 omhandlede niveau.

    5.

    Funktionel gruppe, identifikationsnummer, navn på aktivstoffet og tilsat mængde skal angives i mærkningen af fodermidler og foderblandinger, hvis indholdet af aktivstoffet i fuldfoder med et vandindhold på 12 % overskrider 25 mg/kg.

    6.

    For tilsætningsstoffer, der er fremstillet ved hydrolyse af animalsk protein, skal dyrearten angives på etiketten til tilsætningsstoffet og forblandingerne.

    7.

    Foderstofvirksomhedslederne skal fastlægge driftsprocedurer og administrative foranstaltninger for brugerne af tilsætningsstoffet og forblandingerne med henblik på at imødegå risici ved indånding, kontakt med huden eller kontakt med øjnene. Hvis disse risici ikke kan fjernes eller begrænses til et minimum gennem sådanne procedurer og foranstaltninger, skal tilsætningsstoffet og forblandingerne anvendes med personlige værnemidler, herunder åndedrætsværn, sikkerhedsbriller og handsker.

    15.3.2028

    2b17018

    L-phenylalanin

    Tilsætningsstoffets sammensætning

    L-phenylalanin

    Aktivstoffets karakteristika

    L-phenylalanin

    Fremstillet ved kemisk syntese eller proteinhydrolyse

    Renhed: mindst 98 %

    Kemisk formel: C9H11O2N

    CAS-nummer: 63-91-2,

    FLAVIS-nr. 17.018

    Analysemetode  (1)

    Til påvisning af L-phenylalanin i forblandinger af aromastoffer ionbytningskromatografi med ninhydrin-postkolonne-derivatisering (Ph.Eur. 6.6-2.2.56 — metode 1).

    Til bestemmelse af L-phenylalanin i forblandinger: ionbytningskromatografi med ninhydrin-postkolonne-derivatisering og fotometrisk detektor, jf. forordning (EF) nr. 152/2009 (bilag III, del F).

    Alle dyrearter

    1.

    Tilsætningsstoffet anvendes i foder som forblanding.

    2.

    I brugsvejledningen for anvendelsen af tilsætningsstoffet og forblandinger angives oplagrings- og stabilitetsbetingelserne.

    3.

    Følgende angives på etiketten til tilsætningsstoffet:

    »Anbefalet maksimumsindhold af aktivstoffet i fuldfoder med et vandindhold på 12 %: 25 mg/kg.«

    4.

    Funktionel gruppe, identifikationsnummer, navn på aktivstoffet og tilsat mængde skal angives på etiketten til forblandingen, hvis det anvendelsesniveau, der foreslås på etiketten til forblandingen, ville medføre overskridelse af det i punkt 3 omhandlede niveau.

    5.

    Funktionel gruppe, identifikationsnummer, navn på aktivstoffet og tilsat mængde skal angives i mærkningen af fodermidler og foderblandinger, hvis indholdet af aktivstoffet i fuldfoder med et vandindhold på 12 % overskrider 25 mg/kg.

    6.

    For tilsætningsstoffer, der er fremstillet ved hydrolyse af animalsk protein, skal dyrearten angives på etiketten til tilsætningsstoffet og forblandingerne.

    7.

    Foderstofvirksomhedslederne skal fastlægge driftsprocedurer og administrative foranstaltninger for brugerne af tilsætningsstoffet og forblandingerne med henblik på at imødegå risici ved indånding, kontakt med huden eller kontakt med øjnene. Hvis disse risici ikke kan fjernes eller begrænses til et minimum gennem sådanne procedurer og foranstaltninger, skal tilsætningsstoffet og forblandingerne anvendes med personlige værnemidler, herunder åndedrætsværn, sikkerhedsbriller og handsker.

    15.3.2028

    2b17019

    L-prolin

    Tilsætningsstoffets sammensætning

    L-prolin

    Aktivstoffets karakteristika

    L-prolin

    Fremstillet ved kemisk syntese eller proteinhydrolyse

    Renhed: mindst 98 %

    Kemisk formel: C5H9O2N

    CAS-nummer: 147-85-3

    FLAVIS-nr. 17.019

    Analysemetode  (1)

    Til påvisning af L-prolin i forblandinger af aromastoffer: ionbytningskromatografi med ninhydrin-postkolonne-derivatisering (Ph.Eur. 6.6-2.2.56 — metode 1).

    Til bestemmelse af L-prolin i forblandinger: ionbytningskromatografi med ninhydrin-postkolonne-derivatisering og fotometrisk detektor, jf. forordning (EF) nr. 152/2009 (bilag III, del F).

    Alle dyrearter

    1.

    Tilsætningsstoffet anvendes i foder som forblanding.

    2.

    I brugsvejledningen for anvendelsen af tilsætningsstoffet og forblandinger angives oplagrings- og stabilitetsbetingelserne.

    3.

    Følgende angives på etiketten til tilsætningsstoffet:

    »Anbefalet maksimumsindhold af aktivstoffet i fuldfoder med et vandindhold på 12 %: 25 mg/kg.«

    4.

    Funktionel gruppe, identifikationsnummer, navn på aktivstoffet og tilsat mængde skal angives på etiketten til forblandingen, hvis det anvendelsesniveau, der foreslås på etiketten til forblandingen, ville medføre overskridelse af det i punkt 3 omhandlede niveau.

    5.

    Funktionel gruppe, identifikationsnummer, navn på aktivstoffet og tilsat mængde skal angives i mærkningen af fodermidler og foderblandinger, hvis indholdet af aktivstoffet i fuldfoder med et vandindhold på 12 % overskrider 25 mg/kg.

    6.

    For tilsætningsstoffer, der er fremstillet ved hydrolyse af animalsk protein, skal dyrearten angives på etiketten til tilsætningsstoffet og forblandingerne.

    7.

    Foderstofvirksomhedslederne skal fastlægge driftsprocedurer og administrative foranstaltninger for brugerne af tilsætningsstoffet og forblandingerne med henblik på at imødegå risici ved indånding, kontakt med huden eller kontakt med øjnene. Hvis disse risici ikke kan fjernes eller begrænses til et minimum gennem sådanne procedurer og foranstaltninger, skal tilsætningsstoffet og forblandingerne anvendes med personlige værnemidler, herunder åndedrætsværn, sikkerhedsbriller og handsker.

    15.3.2028

    2b17020

    D,L-serin

    Tilsætningsstoffets sammensætning

    D,L-serin

    Aktivstoffets karakteristika

    D,L-serin

    Fremstillet ved kemisk syntese eller proteinhydrolyse

    Renhed: mindst 95 %

    Kemisk formel: C3H7NO3

    CAS-nummer: 302-84-1,

    FLAVIS-nr. 17.020

    Analysemetode  (1)

    Til påvisning af D,L-serin i forblandinger af aromastoffer ionbytningskromatografi med ninhydrin-postkolonne-derivatisering (Ph.Eur. 6.6-2.2.56 — metode 1).

    Til bestemmelse af D,L-serin i forblandinger: ionbytningskromatografi med ninhydrin-postkolonne-derivatisering og fotometrisk detektor, jf. forordning (EF) nr. 152/2009 (bilag III, del F).

    Alle dyrearter

    1.

    Tilsætningsstoffet anvendes i foder som forblanding.

    2.

    I brugsvejledningen for anvendelsen af tilsætningsstoffet og forblandinger angives oplagrings- og stabilitetsbetingelserne.

    3.

    Følgende angives på etiketten til tilsætningsstoffet:

    »Anbefalet maksimumsindhold af aktivstoffet i fuldfoder med et vandindhold på 12 %: 25 mg/kg.«

    4.

    Funktionel gruppe, identifikationsnummer, navn på aktivstoffet og tilsat mængde skal angives på etiketten til forblandingen, hvis det anvendelsesniveau, der foreslås på etiketten til forblandingen, ville medføre overskridelse af det i punkt 3 omhandlede niveau.

    5.

    Funktionel gruppe, identifikationsnummer, navn på aktivstoffet og tilsat mængde skal angives i mærkningen af fodermidler og foderblandinger, hvis indholdet af aktivstoffet i fuldfoder med et vandindhold på 12 % overskrider 25 mg/kg.

    6.

    For tilsætningsstoffer, der er fremstillet ved hydrolyse af animalsk protein, skal dyrearten angives på etiketten til tilsætningsstoffet og forblandingerne.

    7.

    Foderstofvirksomhedslederne skal fastlægge driftsprocedurer og administrative foranstaltninger for brugerne af tilsætningsstoffet og forblandingerne med henblik på at imødegå risici ved indånding, kontakt med huden eller kontakt med øjnene. Hvis disse risici ikke kan fjernes eller begrænses til et minimum gennem sådanne procedurer og foranstaltninger, skal tilsætningsstoffet og forblandingerne anvendes med personlige værnemidler, herunder åndedrætsværn, sikkerhedsbriller og handsker.

    15.3.2028

    2b17022

    L-tyrosin

    Tilsætningsstoffets sammensætning

    L-tyrosin

    Aktivstoffets karakteristika

    L-tyrosin

    Fremstillet ved kemisk syntese eller proteinhydrolyse

    Renhed: mindst 98 %

    Kemisk formel: C9H11O3N

    CAS-nummer: 60-18-4,

    FLAVIS-nr. 17.022

    Analysemetode  (1)

    Til påvisning af L-tyrosin i forblandinger af aromastoffer ionbytningskromatografi med ninhydrin-postkolonne-derivatisering (Ph.Eur. 6.6-2.2.56 — metode 1).

    Til bestemmelse af L-tyrosin i forblandinger: ionbytningskromatografi med ninhydrin-postkolonne-derivatisering og fotometrisk detektor, jf. forordning (EF) nr. 152/2009 (bilag III, del F).

    Alle dyrearter

    1.

    Tilsætningsstoffet anvendes i foder som forblanding.

    2.

    I brugsvejledningen for anvendelsen af tilsætningsstoffet og forblandinger angives oplagrings- og stabilitetsbetingelserne.

    3.

    Følgende angives på etiketten til tilsætningsstoffet:

    »Anbefalet maksimumsindhold af aktivstoffet i fuldfoder med et vandindhold på 12 %: 25 mg/kg.«

    4.

    Funktionel gruppe, identifikationsnummer, navn på aktivstoffet og tilsat mængde skal angives på etiketten til forblandingen, hvis det anvendelsesniveau, der foreslås på etiketten til forblandingen, ville medføre overskridelse af det i punkt 3 omhandlede niveau.

    5.

    Funktionel gruppe, identifikationsnummer, navn på aktivstoffet og tilsat mængde skal angives i mærkningen af fodermidler og foderblandinger, hvis indholdet af aktivstoffet i fuldfoder med et vandindhold på 12 % overskrider 25 mg/kg.

    6.

    For tilsætningsstoffer, der er fremstillet ved hydrolyse af animalsk protein, skal dyrearten angives på etiketten til tilsætningsstoffet og forblandingerne.

    7.

    Foderstofvirksomhedslederne skal fastlægge driftsprocedurer og administrative foranstaltninger for brugerne af tilsætningsstoffet og forblandingerne med henblik på at imødegå risici ved indånding, kontakt med huden eller kontakt med øjnene. Hvis disse risici ikke kan fjernes eller begrænses til et minimum gennem sådanne procedurer og foranstaltninger, skal tilsætningsstoffet og forblandingerne anvendes med personlige værnemidler, herunder åndedrætsværn, sikkerhedsbriller og handsker.

    15.3.2028

    2b17027

    L-methionin

    Tilsætningsstoffets sammensætning

    L-methionin

    Aktivstoffets karakteristika

    L-methionin

    Fremstillet ved kemisk syntese eller proteinhydrolyse

    Renhed: mindst 98,5 %

    Kemisk formel: C5H11NO2S

    CAS-nummer: 63-68-3

    FLAVIS-nr. 17.027

    Analysemetode  (1)

    Til påvisning af L-methionin i forblandinger af aromastoffer: ionbytningskromatografi med ninhydrin-postkolonne-derivatisering (Ph.Eur. 6.6-2.2.56 — metode 1).

    Til bestemmelse af L-methionin i forblandinger: ionbytningskromatografi med ninhydrin-postkolonne-derivatisering og fotometrisk detektor, jf. forordning (EF) nr. 152/2009 (bilag III, del F).

    Alle dyrearter

    1.

    Tilsætningsstoffet anvendes i foder som forblanding.

    2.

    I brugsvejledningen for anvendelsen af tilsætningsstoffet og forblandinger angives oplagrings- og stabilitetsbetingelserne.

    3.

    Følgende angives på etiketten til tilsætningsstoffet:

    »Anbefalet maksimumsindhold af aktivstoffet i fuldfoder med et vandindhold på 12 %: 25 mg/kg.«

    4.

    Funktionel gruppe, identifikationsnummer, navn på aktivstoffet og tilsat mængde skal angives på etiketten til forblandingen, hvis det anvendelsesniveau, der foreslås på etiketten til forblandingen, ville medføre overskridelse af det i punkt 3 omhandlede niveau.

    5.

    Funktionel gruppe, identifikationsnummer, navn på aktivstoffet og tilsat mængde skal angives i mærkningen af fodermidler og foderblandinger, hvis indholdet af aktivstoffet i fuldfoder med et vandindhold på 12 % overskrider 25 mg/kg.

    6.

    For tilsætningsstoffer, der er fremstillet ved hydrolyse af animalsk protein, skal dyrearten angives på etiketten til tilsætningsstoffet og forblandingerne.

    7.

    Foderstofvirksomhedslederne skal fastlægge driftsprocedurer og administrative foranstaltninger for brugerne af tilsætningsstoffet og forblandingerne med henblik på at imødegå risici ved indånding, kontakt med huden eller kontakt med øjnene. Hvis disse risici ikke kan fjernes eller begrænses til et minimum gennem sådanne procedurer og foranstaltninger, skal tilsætningsstoffet og forblandingerne anvendes med personlige værnemidler, herunder åndedrætsværn, sikkerhedsbriller og handsker.

    15.3.2028

    2b17028

    L-valin

    Tilsætningsstoffets sammensætning

    L-valin

    Aktivstoffets karakteristika

    L-valin

    Fremstillet ved kemisk syntese eller proteinhydrolyse

    Renhed: mindst 98,5 %

    Kemisk formel: C5H11NO2

    CAS-nummer: 72-18-4,

    FLAVIS-nr. 17.028

    Analysemetode  (1)

    Til påvisning af L-valin i forblandinger af aromastoffer: ionbytningskromatografi med ninhydrin-postkolonne-derivatisering (Ph.Eur. 6.6-2.2.56 — metode 1).

    Til bestemmelse af L-valin i forblandinger: ionbytningskromatografi med ninhydrin-postkolonne-derivatisering og fotometrisk detektor, jf. forordning (EF) nr. 152/2009 (bilag III, del F).

    Alle dyrearter

    1.

    Tilsætningsstoffet anvendes i foder som forblanding.

    2.

    I brugsvejledningen for anvendelsen af tilsætningsstoffet og forblandinger angives oplagrings- og stabilitetsbetingelserne.

    3.

    Følgende angives på etiketten til tilsætningsstoffet:

    »Anbefalet maksimumsindhold af aktivstoffet i fuldfoder med et vandindhold på 12 %: 25 mg/kg.«

    4.

    Funktionel gruppe, identifikationsnummer, navn på aktivstoffet og tilsat mængde skal angives på etiketten til forblandingen, hvis det anvendelsesniveau, der foreslås på etiketten til forblandingen, ville medføre overskridelse af det i punkt 3 omhandlede niveau.

    5.

    Funktionel gruppe, identifikationsnummer, navn på aktivstoffet og tilsat mængde skal angives i mærkningen af fodermidler og foderblandinger, hvis indholdet af aktivstoffet i fuldfoder med et vandindhold på 12 % overskrider 25 mg/kg.

    6.

    For tilsætningsstoffer, der er fremstillet ved hydrolyse af animalsk protein, skal dyrearten angives på etiketten til tilsætningsstoffet og forblandingerne.

    7.

    Foderstofvirksomhedslederne skal fastlægge driftsprocedurer og administrative foranstaltninger for brugerne af tilsætningsstoffet og forblandingerne med henblik på at imødegå risici ved indånding, kontakt med huden eller kontakt med øjnene. Hvis disse risici ikke kan fjernes eller begrænses til et minimum gennem sådanne procedurer og foranstaltninger, skal tilsætningsstoffet og forblandingerne anvendes med personlige værnemidler, herunder åndedrætsværn, sikkerhedsbriller og handsker.

    15.3.2028

    2b17033

    L-cystein

    Tilsætningsstoffets sammensætning

    L-cystein

    Aktivstoffets karakteristika

    L-cystein

    Fremstillet ved kemisk syntese eller proteinhydrolyse

    Renhed: mindst 98 %

    Kemisk formel: C3H7O2NS

    CAS-nummer: 52-90-4

    FLAVIS-nr. 17.033

    Analysemetode  (1)

    Til påvisning af L-cystein i forblandinger af aromastoffer: ionbytningskromatografi med ninhydrin-postkolonne-derivatisering (Ph.Eur. 6.6-2.2.56 — metode 1).

    Til bestemmelse af L-cystein i forblandinger: ionbytningskromatografi med ninhydrin-postkolonne-derivatisering og fotometrisk detektor, jf. forordning (EF) nr. 152/2009 (bilag III, del F).

    Alle dyrearter

    1.

    Tilsætningsstoffet anvendes i foder som forblanding.

    2.

    I brugsvejledningen for anvendelsen af tilsætningsstoffet og forblandinger angives oplagrings- og stabilitetsbetingelserne.

    3.

    Følgende angives på etiketten til tilsætningsstoffet:

    »Anbefalet maksimumsindhold af aktivstoffet i fuldfoder med et vandindhold på 12 %: 25 mg/kg.«

    4.

    Funktionel gruppe, identifikationsnummer, navn på aktivstoffet og tilsat mængde skal angives på etiketten til forblandingen, hvis det anvendelsesniveau, der foreslås på etiketten til forblandingen, ville medføre overskridelse af det i punkt 3 omhandlede niveau.

    5.

    Funktionel gruppe, identifikationsnummer, navn på aktivstoffet og tilsat mængde skal angives i mærkningen af fodermidler og foderblandinger, hvis indholdet af aktivstoffet i fuldfoder med et vandindhold på 12 % overskrider 25 mg/kg.

    6.

    For tilsætningsstoffer, der er fremstillet ved hydrolyse af animalsk protein, skal dyrearten angives på etiketten til tilsætningsstoffet og forblandingerne.

    7.

    Foderstofvirksomhedslederne skal fastlægge driftsprocedurer og administrative foranstaltninger for brugerne af tilsætningsstoffet og forblandingerne med henblik på at imødegå risici ved indånding, kontakt med huden eller kontakt med øjnene. Hvis disse risici ikke kan fjernes eller begrænses til et minimum gennem sådanne procedurer og foranstaltninger, skal tilsætningsstoffet og forblandingerne anvendes med personlige værnemidler, herunder åndedrætsværn, sikkerhedsbriller og handsker.

    15.3.2028

    2b920

    L-cysteinhydrochloridmonohydrat

    Tilsætningsstoffets sammensætning

    L-cysteinhydrochloridmonohydrat

    Aktivstoffets karakteristika

    L-cysteinhydrochloridmonohydrat

    Fremstillet ved kemisk syntese eller proteinhydrolyse

    Renhed: mindst 98,5 %

    Kemisk formel: C3H8ClNO2S · H2O

    CAS-nummer: 7048-04-6

    Analysemetode  (1)

    Til påvisning af L-cysteinhydrochloridmonohydrat i forblandinger af aromastoffer: ionbytningskromatografi med ninhydrin-postkolonne-derivatisering (Ph.Eur. 6.6-2.2.56 — metode 1).

    Til bestemmelse af L-cysteinhydrochloridmonohydrat i forblandinger: ionbytningskromatografi med ninhydrin-postkolonne-derivatisering og fotometrisk detektor, jf. forordning (EF) nr. 152/2009 (bilag III, del F).

    Alle dyrearter undtagen katte og hunde

    1.

    Tilsætningsstoffet anvendes i foder som forblanding.

    2.

    I brugsvejledningen for anvendelsen af tilsætningsstoffet og forblandinger angives oplagrings- og stabilitetsbetingelserne.

    3.

    Følgende angives på etiketten til tilsætningsstoffet:

    »Anbefalet maksimumsindhold af aktivstoffet i fuldfoder med et vandindhold på 12 %: 25 mg/kg for alle dyrearter undtagen katte og hunde«.

    4.

    Funktionel gruppe, identifikationsnummer, navn på aktivstoffet og tilsat mængde skal angives på etiketten til forblandingen, hvis det anvendelsesniveau, der foreslås på etiketten til forblandingen, ville medføre overskridelse af det i punkt 3 omhandlede niveau.

    5.

    Funktionel gruppe, identifikationsnummer, navn på aktivstoffet og tilsat mængde skal angives i mærkningen af fodermidler og foderblandinger, hvis følgende indhold af aktivstoffet i fuldfoder med et vandindhold på 12 % overskrides: 25 mg/kg for alle dyrearter undtagen katte og hunde.

    6.

    For tilsætningsstoffer, der er fremstillet ved hydrolyse af animalsk protein, skal dyrearten angives på etiketten til tilsætningsstoffet og forblandingerne.

    7.

    Foderstofvirksomhedslederne skal fastlægge driftsprocedurer og administrative foranstaltninger for brugerne af tilsætningsstoffet og forblandingerne med henblik på at imødegå risici ved indånding, kontakt med huden eller kontakt med øjnene. Hvis disse risici ikke kan fjernes eller begrænses til et minimum gennem sådanne procedurer og foranstaltninger, skal tilsætningsstoffet og forblandingerne anvendes med personlige værnemidler, herunder åndedrætsværn, sikkerhedsbriller og handsker.

    15.3.2028

    2b17034

    Glycin

    Tilsætningsstoffets sammensætning

    Glycin

    Aktivstoffets karakteristika

    Glycin

    Fremstillet ved kemisk syntese eller proteinhydrolyse

    Renhed: mindst 98 %

    Kemisk formel: C2H5O2N

    CAS-nummer: 56-40-6,

    FLAVIS-nr. 17.034

    Analysemetode  (1)

    Til påvisning af glycin i forblandinger af aromastoffer: ionbytningskromatografi med ninhydrin-postkolonne-derivatisering (Ph.Eur. 6.6-2.2.56 — metode 1).

    Til bestemmelse af glycin i forblandinger: ionbytningskromatografi med ninhydrin-postkolonne-derivatisering og fotometrisk detektor, jf. forordning (EF) nr. 152/2009 (bilag III, del F).

    Alle dyrearter

    1.

    Tilsætningsstoffet anvendes i foder som forblanding.

    2.

    I brugsvejledningen for anvendelsen af tilsætningsstoffet og forblandinger angives oplagrings- og stabilitetsbetingelserne.

    3.

    Følgende angives på etiketten til tilsætningsstoffet:

    »Anbefalet maksimumsindhold af aktivstoffet i fuldfoder med et vandindhold på 12 %:

    20 g/kg for katte og hunde

    25 g/kg for andre arter og kategorier.«

    4.

    Funktionel gruppe, identifikationsnummer, navn på aktivstoffet og tilsat mængde skal angives på etiketten til forblandingen, hvis det anvendelsesniveau, der foreslås på etiketten til forblandingen, ville medføre overskridelse af de i punkt 3 omhandlede niveauer.

    5.

    Funktionel gruppe, identifikationsnummer, navn på aktivstoffet og tilsat mængde skal angives i mærkningen af fodermidler og foderblandinger, hvis følgende indhold af aktivstoffet i fuldfoder med et vandindhold på 12 % overskrides:

    20 g/kg for katte og hunde

    25 g/kg for andre arter og kategorier.

    6.

    For tilsætningsstoffer, der er fremstillet ved hydrolyse af animalsk protein, skal dyrearten angives på etiketten til tilsætningsstoffet og forblandingerne.

    7.

    Foderstofvirksomhedslederne skal fastlægge driftsprocedurer og administrative foranstaltninger for brugerne af tilsætningsstoffet og forblandingerne med henblik på at imødegå risici ved indånding, kontakt med huden eller kontakt med øjnene. Hvis disse risici ikke kan fjernes eller begrænses til et minimum gennem sådanne procedurer og foranstaltninger, skal tilsætningsstoffet og forblandingerne anvendes med personlige værnemidler, herunder åndedrætsværn, sikkerhedsbriller og handsker.

    15.3.2028

    2b621

    Mononatriumglutaminat

    Tilsætningsstoffets sammensætning

    Mononatriumglutaminat

    Aktivstoffets karakteristika

    Mononatriumglutaminat

    Fremstillet ved kemisk syntese eller proteinhydrolyse

    Renhed: mindst 99 %

    Kemisk formel: C5H8 NaNO4 · H2O

    CAS-nummer: 142-47-2,

    Analysemetode  (1)

    Til påvisning af mononatriumglutaminat i forblandinger af aromastoffer: ionbytningskromatografi med ninhydrin-postkolonne-derivatisering (Ph.Eur. 6.6-2.2.56 — metode 1).

    Til bestemmelse af mononatriumglutaminat i forblandinger: ionbytningskromatografi med ninhydrin-postkolonne-derivatisering og fotometrisk detektor, jf. forordning (EF) nr. 152/2009 (bilag III, del F).

    Alle dyrearter

    1.

    Tilsætningsstoffet anvendes i foder som forblanding.

    2.

    I brugsvejledningen for anvendelsen af tilsætningsstoffet og forblandinger angives oplagrings- og stabilitetsbetingelserne.

    3.

    Følgende angives på etiketten til tilsætningsstoffet:

    »Anbefalet maksimumsindhold af aktivstoffet i fuldfoder med et vandindhold på 12 %: 25 mg/kg.«

    4.

    Funktionel gruppe, identifikationsnummer, navn på aktivstoffet og tilsat mængde skal angives på etiketten til forblandingen, hvis det anvendelsesniveau, der foreslås på etiketten til forblandingen, ville medføre overskridelse af det i punkt 3 omhandlede niveau.

    5.

    Funktionel gruppe, identifikationsnummer, navn på aktivstoffet og tilsat mængde skal angives i mærkningen af fodermidler og foderblandinger, hvis indholdet af aktivstoffet i fuldfoder med et vandindhold på 12 % overskrider 25 mg/kg.

    6.

    For tilsætningsstoffer, der er fremstillet ved hydrolyse af animalsk protein, skal dyrearten angives på etiketten til tilsætningsstoffet og forblandingerne.

    7.

    Foderstofvirksomhedslederne skal fastlægge driftsprocedurer og administrative foranstaltninger for brugerne af tilsætningsstoffet og forblandingerne med henblik på at imødegå risici ved indånding, kontakt med huden eller kontakt med øjnene. Hvis disse risici ikke kan fjernes eller begrænses til et minimum gennem sådanne procedurer og foranstaltninger, skal tilsætningsstoffet og forblandingerne anvendes med personlige værnemidler, herunder åndedrætsværn, sikkerhedsbriller og handsker.

    15.3.2028

    2b620

    L-glutaminsyre

    Tilsætningsstoffets sammensætning

    L-glutaminsyre

    Aktivstoffets karakteristika

    L-glutaminsyre

    Fremstillet ved kemisk syntese eller proteinhydrolyse

    Renhed: mindst 98 %

    Kemisk formel: C5H9O4N

    CAS-nummer: 56-86-0,

    Analysemetode  (1)

    Til påvisning af L-glutaminsyre i forblandinger af aromastoffer: ionbytningskromatografi med ninhydrin-postkolonne-derivatisering (Ph.Eur. 6.6-2.2.56 — metode 1).

    Til bestemmelse af L-glutaminsyre i forblandinger: ionbytningskromatografi med ninhydrin-postkolonne-derivatisering og fotometrisk detektor, jf. forordning (EF) nr. 152/2009 (bilag III, del F).

    Alle dyrearter

    1.

    Tilsætningsstoffet anvendes i foder som forblanding.

    2.

    I brugsvejledningen for anvendelsen af tilsætningsstoffet og forblandinger angives oplagrings- og stabilitetsbetingelserne.

    3.

    Følgende angives på etiketten til tilsætningsstoffet:

    »Anbefalet maksimumsindhold af aktivstoffet i fuldfoder med et vandindhold på 12 %: 25 mg/kg.«

    4.

    Funktionel gruppe, identifikationsnummer, navn på aktivstoffet og tilsat mængde skal angives på etiketten til forblandingen, hvis det anvendelsesniveau, der foreslås på etiketten til forblandingen, ville medføre overskridelse af det i punkt 3 omhandlede niveau.

    5.

    Funktionel gruppe, identifikationsnummer, navn på aktivstoffet og tilsat mængde skal angives i mærkningen af fodermidler og foderblandinger, hvis indholdet af aktivstoffet i fuldfoder med et vandindhold på 12 % overskrider 25 mg/kg.

    6.

    For tilsætningsstoffer, der er fremstillet ved hydrolyse af animalsk protein, skal dyrearten angives på etiketten til tilsætningsstoffet og forblandingerne.

    7.

    Foderstofvirksomhedslederne skal fastlægge driftsprocedurer og administrative foranstaltninger for brugerne af tilsætningsstoffet og forblandingerne med henblik på at imødegå risici ved indånding, kontakt med huden eller kontakt med øjnene. Hvis disse risici ikke kan fjernes eller begrænses til et minimum gennem sådanne procedurer og foranstaltninger, skal tilsætningsstoffet og forblandingerne anvendes med personlige værnemidler, herunder åndedrætsværn, sikkerhedsbriller og handsker.

    15.3.2028


    (1)  Nærmere oplysninger om analysemetoderne findes på referencelaboratoriets hjemmeside: https://ec.europa.eu/jrc/en/eurl/feed-additives/evaluation-reports.

    (2)  Kommissionens forordning (EF) nr. 152/2009 af 27. januar 2009 om prøveudtagnings- og analysemetoder til offentlig kontrol af foder (EUT L 54 af 26.2.2009, s. 1).


    Top