EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 52017DC0099

RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET om medlemsstaternes anvendelse af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2000/30/EF af 6. juni 2000 om syn ved vejsiden af erhvervskøretøjer, der kører på Fællesskabets område Rapporteringsperiode 2013-2014

COM/2017/099 final

Bruxelles, den 28.2.2017

COM(2017) 99 final

RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET

om medlemsstaternes anvendelse af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2000/30/EF af 6. juni 2000 om syn ved vejsiden af erhvervskøretøjer, der kører på Fællesskabets område

Rapporteringsperiode 2013-2014


Indholdsfortegnelse

1.INDLEDNING

2.Direktiv 2000/30/EF

3.OPLYSNINGER MEDDELT AF MEDLEMSSTATERNE

4.SYNETS INDHOLD

5.STATISTISKE OPLYSNINGER

5.1. Samlet antal kontrollerede køretøjer og deres oprindelse

5.2.Suspenderede køretøjer

5.3.Typer af konstaterede mangler og oplysninger meddelt af medlemsstaten

5.4. Suspenderede køretøjer pr. køretøjskategori og pr. registreringsmedlemsstat

1.    INDLEDNING

Af hensyn til trafiksikkerheden, miljøbeskyttelsen og den loyale konkurrence indeholder EU's lovgivning en række foranstaltninger, der skal sikre, at erhvervskøretøjer på europæiske veje er i passende teknisk stand. Det omfatter:

reglerne for adgang til erhvervet, hvorved transportørerne forpligtes til at have en tilstrækkelig finansiel kapacitet til at vedligeholde køretøjerne på korrekt vis (forordning (EF) nr. 1072/2009 1 )

periodisk teknisk kontrol med køretøjet, som medlemsstaterne skal gennemføre for køretøjer, der er indregistreret på deres område, med en minimumshyppighed, der er fastlagt på europæisk plan (direktiv 2009/40/EF 2 )

syn ved vejsiden – der er emnet for denne beretning – for at sikre, at erhvervskøretøjer kun benyttes, hvis de vedligeholdes i overensstemmelse med de tekniske forskrifter (direktiv 2000/30/EF 3 ).

I henhold til direktiv 2000/30/EF (i det følgende betegnet "direktivet") underkastes erhvervskøretøjer, påhængskøretøjer og sættevogne, der kører på Fællesskabets område, syn ved vejsiden med henblik på at kontrollere, at de er i overensstemmelse med de tekniske forskrifter, for at forbedre trafiksikkerheden og beskytte miljøet.

Det bestemmes i direktivets artikel 6, at medlemsstaterne hvert andet år skal meddele Kommissionen de oplysninger, der er indsamlet vedrørende:

antallet af kontrollerede erhvervskøretøjer, opdelt i syv typer af erhvervskøretøjer og yderligere opdelt efter registreringsland

de punkter, der er kontrolleret på grundlag af direktivet og

de mangler, der er konstateret.

I direktivet opregnes ni forskellige punkter (jf. nedenstående punkt 4), der kan gøres til genstand for et syn ved vejsiden. Hvis et eller flere af de kontrollerede punkter ikke overholder de relevante krav til trafiksikkerhed, kan brugen af køretøjet suspenderes. Enhver mangel ved det synede køretøj skal anføres i synsrapporten, som skal udleveres til køretøjets fører. Ifølge direktivet skal Kommissionen forelægge Rådet og Europa-Parlamentet en rapport om gennemførelsen af direktivet på grundlag af oplysningerne fra medlemsstaterne, ledsaget af et resumé af de opnåede resultater.

I 2014 reviderede Europa-Parlamentet og Rådet bestemmelserne og procedurerne for syn ved vejsiden af erhvervskøretøjer. Den 3. april 2014 blev direktiv 2014/47/EU 4 vedtaget. Dette direktiv skal anvendes af medlemsstaterne fra 20. maj 2018. Med det nye direktiv indføres der bl.a. et krav om, at det samlede antal indledende syn ved vejsiden i Unionen i hvert kalenderår mindst skal svare til 5 % af det samlede antal af disse køretøjer, som er registreret i medlemsstaterne. Den første indberetning af oplysninger, hvor der skal tages hensyn til dette mål, skal foretages senest 31. marts 2021 for perioden 2019-2020.

2.    Direktiv 2000/30/EF

Ifølge direktiv 2009/40/EF 5 om teknisk kontrol med motorkøretøjer og påhængskøretøjer dertil skal køretøjer, som anvendes til erhvervsformål, kontrolleres årligt. Da den årlige kontrol imidlertid ikke anses for at være tilstrækkelig til at sikre, at disse køretøjer er i overensstemmelse med de tekniske forskrifter igennem hele året, skal der gennemføres supplerende målrettede syn for at sikre effektiv gennemførelse.

Direktivet som ændret 6 – der finder anvendelse indtil 19. maj 2018 – fastlægger en række betingelser for syn ved vejsiden af erhvervskøretøjer, der kører på Unionens område.

Med direktiv 2010/47/EU blev køretøjskategorier og listen over punkter i direktivets bilag I ændret pr. 1. januar 2012.

Før ændringen blev køretøjer i rapporten om syn ved vejsiden (bilag I) defineret efter klasser, f.eks. påhængsvogntog, der betød ethvert motorkøretøj, der transporterer varer med højeste tilladte totalvægt på 3,5 t (kategori N2 og N3), med tilkoblet påhængskøretøj (kategori O3 og O4). Samtidig skulle køretøjer i kategori N2 anføres under "let varebil", køretøjer i kategori N3 under "lastvogn" og køretøjer i kategori O3 og O4 under "påhængskøretøj" og "sættevogn".

Med det ændrede direktiv 2010/47/EU blev der dog indført en anden metode til at inddele køretøjer, nemlig at anvende betegnelserne for køretøjskategori i henhold til lovgivningen om typegodkendelse. Et køretøj, der kan være opført i forskellige klasser, kan følgelig fremover alene anføres i en enkelt køretøjskategori. Det trækkende køretøj og påhængskøretøjet skal desuden være anført hver for sig. Eftersom det trækkende køretøj og påhængskøretøjet kan være registreret i forskellige medlemsstater, giver en sådan inddeling mere præcise oplysninger og har også betydning for pligten til at informere registreringsmedlemsstaten, hvis der er konstateret alvorlige mangler ved et af køretøjerne.

Et syn ved vejsiden er en uanmeldt undersøgelse af et erhvervskøretøj, der kører på en medlemsstats område. Synet foretages primært på offentlige landeveje af myndighederne eller et andet organ under deres tilsyn.

Syn ved vejsiden gennemføres uden forskelsbehandling på grundlag af førerens nationalitet eller erhvervskøretøjets registrerings- eller ibrugtagningsland. De skal også gennemføres på en sådan måde, at omkostninger og forsinkelser for førere og virksomheder mindskes mest muligt.

Udvælgelsen af de erhvervskøretøjer, der skal underkastes syn, bør foretages på grundlag af en målrettet fremgangsmåde, hvor hovedvægten er lagt på at finde frem til de køretøjer, som der er størst sandsynlighed for er dårligt vedligeholdt.

Syn ved vejsiden gennemføres normalt ved en trinvis tilgang. Først en visuel inspektion af køretøjets vedligeholdelsesmæssige stand, når det holder stille, ledsaget af en kontrol af dokumenterne vedrørende køretøjets seneste syn ved vejsiden og tekniske kontrol. En mere omfattende inspektion for at finde eventuelle vedligeholdelsesmangler baseret på direktivets liste over punkter kan også gennemføres på stedet eller på et kontrolcenter i nærheden. Gennemføres der en sådan mere omfattende inspektion, skal resultatet af synet ved vejsiden dokumenteres i en rapport om syn ved vejsiden, der følger modellen i direktivet. Disse oplysninger danner grundlag for de oplysninger, som medlemsstaterne skal meddele Kommissionen.

Hvis det bliver klart, at erhvervskøretøjet udgør en alvorlig risiko for trafiksikkerheden, kan brugen af køretøjet suspenderes, indtil de afslørede farlige mangler er blevet udbedret. Udenlandske køretøjer med alvorlige mangler skal anmeldes til registreringsmedlemsstaten med henblik på passende opfølgende foranstaltninger.

3.    OPLYSNINGER MEDDELT AF MEDLEMSSTATERNE

Dette er den femte rapport om, hvordan direktiv 2000/30/EF anvendes i medlemsstaterne, og den omhandler perioden 2013-2014. De oplysninger, som medlemsstaterne har indsamlet vedrørende denne periode, skulle senest være meddelt Kommissionen den 31. marts 2015.

For at lette rapporteringsforpligtelsen for medlemsstaterne sendte Kommissionen i begyndelsen af marts 2015 en skrivelse ledsaget af en tabelmodel. Denne model er udviklet i samarbejde mellem eksperter fra Kommissionen og medlemsstaterne for at lette indsamlingen og rapporteringen af de meget komplekse oplysninger; det er dog ikke obligatorisk at anvende denne model. De medlemsstater, der opfyldte rapporteringsforpligtelsen, anvendte modellen og indsendte oplysningerne elektronisk, hvilket gør det senere analysearbejde betydelig lettere.

Oplysningerne blev dog ikke altid indsendt til tiden. 18 medlemsstater (Belgien, Bulgarien, Kroatien, Danmark, Estland, Finland, Grækenland, Ungarn, Letland, Litauen, Malta, Nederlandene, Polen, Rumænien, Slovenien, Spanien, Sverige og Det Forenede Kongerige) indsendte oplysninger om antallet af synede køretøjer inddelt efter kategori og registreringsland samt oplysninger om kontrollerede punkter og konstaterede mangler. Efter drøftelser mellem Kommissionen og de resterende 10 medlemsstater fremsendte otte de krævede oplysninger. Under dialogen med Frankrig og Tyskland er det imidlertid blevet fastslået, at disse medlemsstater ikke kan tilvejebringe de krævede oplysninger i overensstemmelse med direktivets krav.

Frankrig fremsendte udelukkende kumulerede oplysninger om de to kategorier af tunge godskøretøjer (N2 og N3) og for to kategorier af busser (M2 og M3) i stedet for at opdele dem. Frankrig fremsendte desuden ikke oplysninger om påhængskøretøjer (klasse O3 og O4). Kun de samlede tal er derfor anvendt i denne rapport, og Frankrigs data indgår ikke i sammenligningen på detailniveau.

Samtidig anvendte Tyskland de køretøjskategorier, der var gældende, før ændringerne i direktiv 2010/47/EU blev indført, og kunne derfor ikke tilvejebringe data i henhold til køretøjskategorier som krævet i ændringerne. Detaljerne for køretøjskategorierne kan derfor ikke identificeres, og kun de samlede tal indgår følgelig i denne rapport.

Medlemsstaternes oplysninger er karakteriseret ved varierende grader af fuldstændighed. Østrig, Tjekkiet, Rumænien, Nederlandene, Grækenland, Luxembourg, Polen og Kroatien indsendte også data for køretøjer registreret uden for EU, klassificeret efter registreringsland, mens Belgien og Italien fremsendte et resumé af data for tredjelande.

4.    SYNETS INDHOLD

De punkter, der sandsynligvis kontrolleres og skal indgå i oplysningerne fra medlemsstaterne, er mindst de punkter, der er anført i punkt 10 i rapportmodellen, jf. bilag I til direktiv 2000/30/EF. Disse er følgende:

identifikation

bremsesystem

styreapparat

belysningsudstyr og elektrisk system

lamper, lygter og lyssignaler

aksler, hjul, dæk og affjedring

chassis og dele fastgjort til chassis

andet udstyr, herunder fartskriver og hastighedsbegrænsende anordninger

gener, herunder emissioner og udslip af brændstof og/eller olie.

5.    STATISTISKE OPLYSNINGER

5.1.    Samlet antal kontrollerede køretøjer og deres oprindelse

Det bestemmes i artikel 3 i direktiv 2000/30/EF, at syn ved vejsiden gennemføres uden forskelsbehandling på grundlag af førerens nationalitet eller erhvervskøretøjets registrerings- eller ibrugtagningsland.

Sammenholdt med den foregående periode blev der foretaget 2 561 820 færre kontroller i 2013-2014, hvilket er et fald på 31,5 %. 

Der kan iagttages betydelige ændringer i oplysninger meddelt af Finland, som ikke omfatter kontroller af køretøjer uden for EU, og følgelig var det samlede antal kontroller halveret i sammenligning med den foregående periode, og andelen af køretøjer registreret i Finland steg med 30 %.

Selv om Polen også indberettede data for tredjelande, var der kun foretaget halvt så mange kontroller som i den foregående periode. Samtidig faldt antallet af synede polske køretøjer fra 92,1 % til 47,3 %, hvilket betyder, at Polen lægger større vægt på at kontrollere udenlandske køretøjer, især, hvis de er registreret i et tredjeland, eftersom antallet af disse kontroller er fem gange højere end i 2011-2012.

Belgien og Luxembourg meddelte, at andelen af udenlandske køretøjer, der var blevet synet ved vejen, var større, hvilket allerede var tilfældet i de to foregående perioder (2011-2012 og 2009-2010) 7 . Andre medlemsstater med omfattende transittrafik indberettede en mere afbalanceret fordeling mellem kontroller af indenlandske og udenlandske køretøjer. På grund af landenes geografiske placering indberettede Cypern og Irland kun lokalt registrerede køretøjer, og en meget stor andel af indenlandske køretøjer kan også iagttages for Malta, Estland og Rumænien. 

Tabel 2: De kontrollerede køretøjers oprindelse

Meddelende medlemsstat

Indregistreret i medlemsstaten

Indregistreret i en anden medlemsstat

Indregistreret uden for EU

I alt

Køretøjer fra medlemsstaten (i %)

Belgien

6 203

11 287

583

18 073

34,3 %

Bulgarien

254 651

65 752

922

321 325

79,3 %

Den Tjekkiske Republik

81 711

51 945

3 325

136 981

59,7 %

Danmark

1 748

333

 

2 081

84,0 %

Tyskland

989 524

541 168

70 036

1 600 728

61,8 %

Estland

1 669

20

 

1 689

98,8 %

Irland

12 939

 

 

12 939

100,0 %

Grækenland

14 922

1 424

470

16 816

88,7 %

Spanien

652 259

70 991

 

723 250

90,2 %

Frankrig,

460 918

572 841

19 933

1 053 692

43,7 %

Italien

10 153

4 576

414

15 143

67,0 %

Cypern

1 174

 

 

1 174

100,0 %

Letland

4 196

1 711

194

6 101

68,8 %

Litauen

64 531

15 329

 

79 860

80,8 %

Luxembourg

125

584

17

726

17,2 %

Ungarn

164 307

52 197

 

216 504

75,9 %

Μalta

3 968

44

 

4 012

98,9 %

Nederlandene

4 373

4 256

231

8 860

49,4 %

Østrig

23 416

23 932

1 536

48 884

47,9 %

Polen

420 147

74 007

393 957

888 111

47,3 %

Portugal

602

29

 

631

95,4 %

Rumænien

7 404

516

215

8 135

91,0 %

Slovenien

3 948

1 165

 

5 113

77,2 %

Slovakiet

11 135

5 076

 

16 211

68,7 %

Finland

9 250

1 902

 

11 152

82,9 %

Sverige

46 059

7 468

 

53 527

86,0 %

Det Forenede Kongerige

174 678

118 160

 

292 838

59,7 %

I alt

3 455 127

1 629 421

499 616

5 584 164

61,9 %

* Frankrig meddelte ikke oplysninger om kategorierne O3 og O4 for påhængskøretøjer.

5.2.    Suspenderede køretøjer

Køretøjer med farlige mangler kan suspenderes, indtil de afslørede farlige mangler er blevet udbedret, hvis køretøjet udgør en alvorlig risiko for personerne i køretøjet eller andre trafikanter. Medlemsstaternes oplysninger viser, at andelen af suspenderede køretøjer i forhold til det samlede antal kontrollerede køretøjer varierer betydeligt fra medlemsstat til medlemsstat, fra en stor andel på 90,1 % i Estland til kun 0,2 % i Tjekkiet og endog 0 % i Portugal.

Andelene for suspensioner af indenlandsk registrerede køretøjer sammenholdt med køretøjer registreret i andre medlemsstater tyder på, at der er større sandsynlighed for, at indenlandske køretøjer er dårligt vedligeholdt, mens køretøjer, der sendes udenlands, holdes i en bedre stand. Der kan konstateres betydelige forskelle i Estland med 90,1 % suspenderede indenlandske køretøjer og 45 % suspenderede køretøjer fra andre medlemsstater. De samme tal er for Sverige 82,3 % og 39,6 %, Malta 48,7 % og 13,6 % og Italien 44,6 % og 26,1 %.

Østrig indberettede relativt mange, men samtidig en afbalanceret andel af suspenderede køretøjer, både for indenlandske, nemlig 55,9 %, og for udenlandske køretøjer med 58,7 %. Tallene tyder på, at Østrig målretter sin kontrol af dårligt vedligeholdte køretøjer mere præcist, hvilket øger den operationelle effektivitet og mindsker den administrative byrde. Medlemsstater som Estland (90,1 % og 45 %), Finland (56 % og 34,9 %) og Italien (44,6 % og 26,1 %) har større held med at målrette synet af indenlandske køretøjer, mens andelen af suspenderede køretøjer registreret i andre medlemsstater viser, at der ikke er så stor sandsynlighed for, at dårligt vedligeholdte køretøjer underkastes et syn ved vejen. Bemærkelsesværdigt lave andele af suspensioner for både indenlandske og udenlandske køretøjer, som det er tilfældet i Tjekkiet, 0,5 % og 0,2 %, Bulgarien, 1,7 % og 2,3 %, Letland. 0,7 % og 1,1 %, Litauen, 1 % og 2 % eller Nederlandene, 1,2 % og 1,3 %, tyder på, at den målrettede tilgang til erhvervskøretøjer ikke er særlig udviklet.

Sammenholdt med andelene af suspensioner i den foregående periode tyder resultaterne på en imponerende udvikling for den målrettede tilgang i nogle medlemsstater. Sveriges samlede andel af suspenderede køretøjer for EU for perioden 2011-2012 var 17,8 %, mens den for indeværende periode er 76,4 %. Tal fra Italien tydede også på en betydelig forbedring, nemlig kun 12,9 % for den forgangne og 38,9 % for den indeværende periode, mens tallene for Slovakiet er 22,6 % og 38 %. Derimod tyder tallene fra Rumænien på en betydelig tilbagegang, hvor andelen af suspenderede køretøjer faldt fra 39,9 % til 4,3 % og i Luxembourg fra 58,9 % til 4,4 %. I Irland udgjorde nedgangen 37,4 % med en andel af suspenderede køretøjer på 43,4 % for den forgangne og 6 % for den indeværende periode, idet der skal tages hensyn til, at Irland alene indberettede kontroller af indenlandske køretøjer for begge perioder. Kommissionen kender ikke årsagerne til denne nedgang i andelen af suspenderede køretøjer.

Andelene af suspenderede køretøjer i Estland (90,1 %), Sverige (82,3 %) og Cypern (146,4 %) tyder på mulige forskelle i ikke bare kontrolmetoder og vurdering af mangler, men også i medlemsstaternes måde at indsamle oplysninger til rapporterne på. For Cyperns vedkommende, hvor der blev meddelt flere suspensioner end synede køretøjer, blev manglerne antagelig meddelt som særskilte suspensioner, hvis flere mangler førte til en suspension. Det bør også bemærkes, at samme køretøj, selv om "antal kontrollerede erhvervskøretøjer" skal meddeles i henhold til direktivet, kan synes af samme medlemsstat mere end en gang i løbet af den omhandlede periode, hvilket betyder, at rapporten faktisk indeholder "antal syn".



Tabel 3: Andel af suspenderede køretøjer i forhold til det samlede antal kontrollerede køretøjer i EU

Meddelende
medlems-
stat

Køretøjer, der er indregistreret i den meddelende medlemsstat

Køretøjer, der er indregistreret i EU (inkl. den meddelende medlemsstat)

Antal
kontrollerede
køretøjer

Antal
suspensioner

Andel af
suspensioner (%)

Antal
kontrollerede
køretøjer

Antal
suspensioner

Andel af
suspensioner (%)

Belgien

6 203

452

7,3 %

17 490

972

5,6 %

Bulgarien

254 651

4 319

1,7 %

320 403

5 804

1,8 %

Den Tjekkiske Republik

81 711

402

0,5 %

133 656

507

0,4 %

Danmark

1 748

432

24,7 %

2 081

532

25,6 %

Tyskland

989 524

13 628

1,4 %

1 530 962

32 125

2,1 %

Estland

1 669

1 504

90,1 %

1 689

1 513

89,6 %

Irland

12 939

779

6,0 %

12 939

779

6,0 %

Grækenland

14 922

202

1,4 %

16 346

228

1,4 %

Spanien

652 259

79 872

12,2 %

723 250

83 280

11,5 %

Frankrig*

460 918

77 327

16,7 %

1 033 759

165 465

16,0 %

Italien

10 153

4 533

44,6 %

14 729

5 728

38,9 %

Cypern

1 174

1 719

146,4 %

1 174

1 719

146,4 %

Letland

4 196

28

0,7 %

5 907

47

0,8 %

Litauen

64 531

625

1,0 %

79 860

933

1,2 %

Luxembourg

125

8

6,4 %

709

31

4,4 %

Ungarn

164 307

2 955

1,8 %

216 504

5 651

2,6 %

Malta

3 968

1 931

48,7 %

4 012

1 937

48,3 %

Nederlandene

4 373

51

1,2 %

8 629

107

1,2 %

Østrig

23 416

13 078

55,9 %

47 348

27 123

57,3 %

Polen

420 147

28 697

6,8 %

494 154

29 740

6,0 %

Portugal

602

11

1,8 %

631

11

1,7 %

Rumænien

7 404

326

4,4 %

7 920

342

4,3 %

Slovenien

3 948

386

9,8 %

5 113

477

9,3 %

Slovakiet

11 135

4 738

42,6 %

16 211

6 154

38,0 %

Finland

9 250

5 177

56,0 %

11 152

5 840

52,4 %

Sverige

46 059

37 917

82,3 %

53 527

40 871

76,4 %

Det Forenede Kongerige

174 678

37 310

21,4 %

292 838

80 283

27,4 %

I alt

3 455 127

319 420

9,2 %

5 084 818

499 837

9,8 %

* Frankrig meddelte ikke oplysninger om kategorierne O3 og O4 for påhængskøretøjer.



Tabel 4: Andel af suspenderede indenlandske køretøjer i forhold til andre kontrollerede EU-køretøjer

Meddelende
medlems-
stat

Køretøjer, der er indregistreret i den meddelende medlemsstat

Køretøjer, der er indregistreret i EU (ekskl. den meddelende medlemsstat)

Antal
kontrollerede
køretøjer

Antal
suspensioner

Andel af
suspensioner (%)

Antal
kontrollerede
køretøjer

Antal
suspensioner

Andel af
suspensioner (%)

Belgien

6 203

452

7,3 %

11 287

520

4,6 %

Bulgarien

254 651

4 319

1,7 %

65 752

1 485

2,3 %

Den Tjekkiske Republik

81 711

402

0,5 %

51 945

105

0,2 %

Danmark

1 748

432

24,7 %

333

100

30,0 %

Tyskland

989 524

13 628

1,4 %

541 438

18 497

3,4 %

Estland

1 669

1 504

90,1 %

20

9

45,0 %

Irland

12 939

779

6,0 %

0

0

Ikke relevant

Grækenland

14 922

202

1,4 %

1 424

26

1,8 %

Spanien

652 259

79 872

12,2 %

70 991

3 408

4,8 %

Frankrig

460 918

77 327

16,7 %

572 841

88 138

15,4 %

Italien

10 153

4 533

44,6 %

4 576

1 195

26,1 %

Cypern

1 174

1 719

146,4 %

0

0

Ikke relevant

Letland

4 196

28

0,7 %

1 711

19

1,1 %

Litauen

64 531

625

1,0 %

15 329

308

2,0 %

Luxembourg

125

8

6,4 %

584

23

3,9 %

Ungarn

164 307

2 955

1,8 %

52 197

2 696

5,2 %

Malta

3 968

1 931

48,7 %

44

6

13,6 %

Nederlandene

4 373

51

1,2 %

4 256

56

1,3 %

Østrig

23 416

13 078

55,9 %

23 932

14 045

58,7 %

Polen

420 147

28 697

6,8 %

74 007

1 043

1,4 %

Portugal

602

11

1,8 %

29

0

0,0 %

Rumænien

7 404

326

4,4 %

516

16

3,1 %

Slovenien

3 948

386

9,8 %

1 165

91

7,8 %

Slovakiet

11 135

4 738

42,6 %

5 076

1 416

27,9 %

Finland

9 250

5 177

56,0 %

1 902

663

34,9 %

Sverige

46 059

37 917

82,3 %

7 468

2 954

39,6 %

Det Forenede Kongerige

174 678

37 310

21,4 %

118 160

42 973

36,4 %

I alt

3 455 127

319 420

9,2 %

2 743 970

286 642

10,4 %

* Frankrig meddelte ingen oplysninger om kategorierne O3 og O4 for påhængskøretøjer.


5.3.    Typer af konstaterede mangler og oplysninger meddelt af medlemsstaten

Bilag I viser andelen af mangler ved køretøjer afsløret ved syn udført af samme medlemsstat.

De hyppigste mangler, der afsløres ved syn, vedrører følgende komponenters overensstemmelse med de tekniske forskrifter:

   lys og lyssignaler (20,9 %)

   aksler, hjul, dæk og affjedring (20,6 %) 

   bremseudstyr (18,8 %) og

   andet udstyr, herunder fartskriver og hastighedsbegrænsende anordninger (17,4 %). 

Inden for de forskellige punkter, der skal kontrolleres, er der betydelige forskelle mellem andelen af mangler. Det kan skyldes de forskellige kontrolmetoder, som medlemsstaterne anvender, og den vægt, der lægges på kontrol med bestemte punkter under synet. Når direktiv 2014/47/EU er blevet gennemført, vil der blive indført en højere grad af harmonisering af kontrolmetoderne, vurderingen af mangler og anvendelsen af synsudstyr til mere detaljerede syn ved vejsiden.

En sammenligning mellem disse tal og tallene fra den foregående periode viser en betydelig nedgang i antal mangler ved lys og lyssignaler (fra 47 % til 20,9 %). En nærmere undersøgelse af tallene viser dog visse slående resultater. I 47,3 % af alle syn i Sverige og 45,4 % i Portugal blev der fundet mangler ved lys og lyssignaler. I den foregående periode er andelene næsten de samme i disse medlemsstater (Sverige 49 % og Portugal 50,7 %).

Defekt bremseudstyr ser ud til oftest at blive konstateret i Danmark (46,7 %), Det Forenede Kongerige (34,3 %) og Polen (31,8 %). Grækenland afslørede i samme periode defekt bremseudstyr ved 1,6 % af bilerne, mens tallet var 2,9 % i Estland og Luxembourg og 0 % i Spanien.

For mangler vedrørende udstødning og utætheder – der ud over at være til fare for trafiksikkerheden også kan indvirke på miljøet – var der efter et fald i den foregående periode på 3,1 % (fra 4,1 % til 1,0 %) en stigning på 3,2 % (4,2 %). Flest køretøjer med denne defekt blev fundet i Litauen (14,6 %) og Cypern (10,6 %). Det skal nævnes, at Cypern kun kontrollerede indenlandske køretøjer i denne periode.

Bilag I viser yderligere resultater af synene og de mangler, der blev fundet af den kontrollerende medlemsstat.

Medlemsstaternes oplysninger om antallet af syn ved vejsiden, der udføres på køretøjer, som er indregistreret i tredjelande, er stadig ikke tilstrækkelige til at drage signifikante konklusioner om deres stand.

Bilag IV til denne rapport giver et overblik over antallet af køretøjer, der kontrolleres af medlemsstaterne, fordelt på registreringsland og andelen af suspenderede køretøjer.

5.4.    Suspenderede køretøjer pr. køretøjskategori og pr. registreringsmedlemsstat

Bilag II viser, hvor ofte biler fra en bestemt medlemsstat havde defekter, der førte til suspension. Med hensyn til køretøjer pr. kategori blev tunge lastvogne (kategori N3) oftest suspenderet, nemlig i 13,6 % af det samlede antal syn. Påhængskøretøjer i kategori O3 var den gruppe, der havde den mindste andel (6,8 %). Det skal understreges, at køretøjer i den ikke nærmere specificerede kategori "andre" blev fundet i 22,2 % af tilfældene med så alvorlige mangler, at de udløste en suspension. Synede køretøjer i denne kategori er normalt landbrugskøretøjer, lette påhængskøretøjer (O1, O2) eller lette erhvervskøretøjer (N1). Direktiv 2014/47/EU gør syn af højhastighedstraktorer (T5) obligatorisk i tilfælde, hvor de primært bruges på offentlige veje til kommerciel vejtransport.

Det samlede antal suspensioner pr. medlemsstat viser, at svenske (80,9 %) og finske (53,2 %) køretøjer oftest havde alvorlige defekter, mens dette kun var tilfældet ved få græske (2,2 %) og lettiske (2,8 %) køretøjer. Her skal det dog tages i betragtning, at af de 47 046 svenske køretøjer, der blev synet, blev 46 059 (97,9 %) af synene foretaget af svenske myndigheder, mens 9 520 (90 %) af de 10 573 syn af finske biler blev foretaget i Finland. På den anden side blev der foretaget 29 360 syn af græske køretøjer i hele Europa, hvoraf 50,8 % (14 922) blev foretaget i Grækenland, mens den samme sammenligning for Letlands vedkommende viser, at 80 % af synene af lettiske køretøjer blev foretaget i andre medlemsstater (20 955 synede køretøjer, 4 196 synet af Letland).

Derimod viser tallene i bilag II fortolket sammen med tabel 4, hvilke medlemsstaters køretøjer, der bruges og derfor synes oftest i andre medlemsstater. Den udsædvanligt høje andel af suspenderede indenlandske køretøjer kan skyldes forskellige kontrolmetoder og forskelle i vurderingen af defekterne. Når direktiv 2014/47/EU er blevet gennemført, vil der blive indført en højere grad af harmonisering af ikke kun kontrolmetoderne, men også vurderingen af mangler og anvendelsen af synsudstyr til mere detaljerede syn ved vejsiden.

Yderligere oplysninger pr. køretøjskategori pr. registreringsmedlemsstat findes i bilag II. Bilag III viser detaljer pr. køretøjskategori pr. kontrolmedlemsstat.

6.    SANKTIONERNES ART

Direktivet indeholder ingen sanktionsordninger i relation til de konstaterede overtrædelser. Sanktionerne skal fastsættes af medlemsstaterne uden forskelsbehandling på grundlag af førerens nationalitet eller køretøjets indregistrerings- eller ibrugtagningsland.

Hvis det viser sig, at et erhvervskøretøj udgør en alvorlig risiko for personerne i køretøjet eller andre trafikanter, kan den myndighed eller inspektør, der udfører synet ved vejsiden, i henhold til direktiv 2000/30/EF suspendere brugen af køretøjet, indtil de afslørede farlige mangler er udbedret.

Alvorlige mangler ved et erhvervskøretøj, der tilhører en ikkehjemmehørende virksomhed, herunder især mangler, som har medført, at brugen af køretøjet er blevet suspenderet, skal rapporteres til de kompetente myndigheder i den medlemsstat, hvor det er indregistreret.

De kompetente myndigheder i den medlemsstat, der har konstateret den alvorlige mangel, kan anmode de kompetente myndigheder i den medlemsstat, hvor erhvervskøretøjet er indregistreret, om at træffe passende foranstaltninger såsom at underkaste køretøjet en ny teknisk kontrol. Der kræves dog ingen rapportering om sådanne tilfælde.

7.    KONKLUSIONER

Medlemsstaternes overholdelse af rapporteringsforpligtelserne er blevet forbedret, selv om fristen i mange tilfælde stadig ikke overholdes trods den informationsskrivelse, som Kommissionens tjenestegrene udsendte i begyndelsen af marts 2015. I nogle tilfælde blev rapporten først indsendt efter drøftelser mellem Kommissionen og de relevante myndigheder i medlemsstaten. I de fleste tilfælde anvendte medlemsstaterne det standardiserede elektroniske format, som Kommissionen har anbefalet for fremsendelse af rapporten. For Frankrigs og Tysklands vedkommende afslørede forsøg på at få afklaret situationen, at rapporterne ikke kunne udarbejdes, da medlemsstaterne ikke fuldt ud overholdt direktivet.

Der kan drages flere konklusioner af denne rapport om syn ved vejen af erhvervskøretøjer, der kører på Unionens område.

En interessant forandring i forhold til den foregående periode er, at der blev foretaget 2 561 820 færre kontroller i 2013-2014, hvilket svarer til et fald på 31,5 %. Dette kan skyldes en mere effektiv, målrettet indsats over for mulige defekte køretøjer eller en nedgang i de ressourcer, som medlemsstaterne har til rådighed til syn ved vejen.

Andelen af indenlandske køretøjer af det samlede antal synede køretøjer varierer også betydeligt mellem medlemsstaterne. Der bør derfor gøres en større indsats for at sikre en mere ligelig kontrolprocent. I Belgien og Luxembourg var andelen af kontroller af indenlandske køretøjer f.eks. på under 40 %, mens andelen er mere afbalanceret i medlemsstater med betydelig transittrafik.

Andelen af suspenderede køretøjer i forhold til alle kontrollerede køretøjer er kendetegnet ved mærkbare udsving, fra 0,4 % i Tjekkiet og 0,8 % i Letland til over 89,6 % i Estland og 76,4 % i Sverige. De meddelte tal tyder på, at effektiviteten af syn ved vejsiden kan øges ved bedre at målrette de kontroller, der udføres. Den tid, som transportvirksomhederne har spildt, og den administrative byrde for både dem og håndhævelsesmyndighederne kunne også mindskes ved en mere målrettet indsats. Fra 2018 skal medlemsstaterne i henhold til det nye direktiv 2014/47/EU om syn ved vejen ændre deres synsordninger og gå fra kun at udføre rene stikprøvekontroller til en mere målrettet fremgangsmåde.

De hyppigste mangler, der afsløres ved syn, vedrører den stand, som lys og lyssignaler, hjul, dæk og chassis befinder sig i. Der kan dog konstateres betydelige forskellige i andelen af disse mangler mellem medlemsstaterne. Europa-Kommissionen opfordrer medlemsstaterne til at være særligt opmærksomme på de kategorier af mangler, der fortsat er de mest problematiske, og tilpasse de synsmetoder, de anvender, herefter.

(1) Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1072/2009 af 21. oktober 2009 om fælles regler for adgang til markedet for international godskørsel (omarbejdning), EUT L 300 af 14.11.2009, s. 72.
(2) Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2009/40/EF af 6. maj 2009 om periodisk teknisk kontrol med motorkøretøjer og påhængskøretøjer dertil og om ophævelse af direktiv 2009/40/EF (omarbejdning), EUT L 141 af 6.6.2009, s. 12.
(3) Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2000/30/EF af 6. juni 2000 om syn ved vejsiden af erhvervskøretøjer, der kører på Fællesskabets område, EUT L 203 af 10.8.2000, s. 1.
(4)  Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2014/47/EU af 3. april 2014 om syn ved vejsiden af erhvervskøretøjer, der kører på Unionens område, EUT L 127 af 29.4.2014, s. 134.
(5)  Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2009/40/EF af 6. maj 2009 om periodisk teknisk kontrol med motorkøretøjer og påhængskøretøjer dertil og om ophævelse af direktiv 2009/40/EF, EUT L 141 af 6.6.2009, s. 12.
(6) Kommissionens direktiv 2010/47/EU 2087 af 5. juli 2010 om tilpasning til den tekniske udvikling af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2000/30/EF, EUT L 173 af 8.7.2010, s. 33.
(7) COM(2013) 303, COM(2014) 569.
Top

Bruxelles, den 28.2.2017

COM(2017) 99 final

BILAG

til

RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET

om medlemsstaternes anvendelse af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2000/30/EF af 6. juni 2000 om syn ved vejsiden af erhvervskøretøjer, der kører på Fællesskabets område

Rapporteringsperiode 2013-2014


BILAG 1: AFSLØREDE MANGLER PR. KONTROLLERET PUNKT

Sammenlignet med det samlede antal afslørede mangler ved køretøjer pr. kontrolmedlemsstat

Kontrolmedlemsstat

identifikation

%

bremseudstyr

%

styreapparat

%

udsyn

%

lygter og lyssignaler

%

chassis og dele fastgjort til chassis

%

andet udstyr, herunder fartskriver og hastighedsbegrænsende anordninger

%

gener, herunder emissioner og udslip af brændstof og/eller olie

%

aksler, hjul, dæk og affjedring

%

I alt:

AT

127

0,4 %

6 565

21,3 %

1 444

4,7 %

1 625

5,3 %

5 802

18,9 %

3 558

11,6 %

1 047

3,4 %

2 640

8,6 %

7 945

25,8 %

30 753

BE

68

1,2 %

897

16,2 %

55

1,0 %

831

15,0 %

1 872

33,7 %

1 120

20,2 %

147

2,6 %

20

0,4 %

538

9,7 %

5 548

BG

35

0,6 %

898

15,5 %

18

0,3 %

770

13,3 %

740

12,7 %

74

1,3 %

1 399

24,1 %

1

0,0 %

1 872

32,2 %

5 807

CY

0

0,0 %

160

9,3 %

53

3,1 %

121

7,0 %

329

19,1 %

454

26,4 %

83

4,8 %

183

10,6 %

336

19,5 %

1 719

CZ

2 776

2,1 %

35 123

27,1 %

18 027

13,9 %

17 484

13,5 %

24 182

18,6 %

13 385

10,3 %

2 533

2,0 %

5 252

4,0 %

10 926

8,4 %

129 688

DK

17

0,9 %

905

46,7 %

7

0,4 %

423

21,8 %

228

11,8 %

201

10,4 %

7

0,4 %

9

0,5 %

139

7,2 %

1 936

EE

49

2,2 %

66

2,9 %

45

2,0 %

496

22,0 %

443

19,6 %

199

8,8 %

418

18,5 %

188

8,3 %

355

15,7 %

2 259

EL

1

0,2 %

9

1,6 %

4

0,7 %

18

3,3 %

123

22,3 %

25

4,5 %

84

15,2 %

28

5,1 %

259

47,0 %

551

ES

2 969

3,6 %

4

0,0 %

9

0,0 %

485

0,6 %

921

1,1 %

0

0,0 %

63 183

75,9 %

121

0,1 %

15 588

18,7 %

83 280

FI

253

2,6 %

2 347

23,8 %

570

5,8 %

628

6,4 %

2 724

27,7 %

1 822

18,5 %

318

3,2 %

147

1,5 %

1 034

10,5 %

9 843

HR

19

0,6 %

489

15,1 %

170

5,2 %

82

2,5 %

668

20,6 %

286

8,8 %

412

12,7 %

211

6,5 %

910

28,0 %

3 247

HU

276

1,7 %

1 828

11,2 %

215

1,3 %

795

4,9 %

4 998

30,7 %

2 730

16,8 %

802

4,9 %

1 096

6,7 %

3 538

21,7 %

16 278

IE

1 748

11,2 %

2 197

14,0 %

932

6,0 %

1 302

8,3 %

4 355

27,8 %

1 735

11,1 %

444

2,8 %

323

2,1 %

2 609

16,7 %

15 645

IT

0

0,0 %

1 461

24,0 %

355

5,8 %

0

0,0 %

1 647

27,0 %

624

10,2 %

239

3,9 %

116

1,9 %

1 648

27,1 %

6 090

LT

257

3,1 %

546

6,5 %

114

1,4 %

435

5,2 %

3 185

37,9 %

379

4,5 %

1 092

13,0 %

1 225

14,6 %

1 163

13,9 %

8 396

LU

129

21,0 %

18

2,9 %

77

12,5 %

148

24,1 %

127

20,7 %

30

4,9 %

27

4,4 %

19

3,1 %

40

6,5 %

615

LV

4

0,2 %

494

30,6 %

59

3,7 %

46

2,9 %

393

24,4 %

291

18,0 %

40

2,5 %

86

5,3 %

200

12,4 %

1 613

MT

308

5,5 %

298

5,4 %

433

7,8 %

783

14,1 %

2 071

37,2 %

540

9,7 %

15

0,3 %

434

7,8 %

683

12,3 %

5 565

NL

637

12,6 %

833

16,5 %

139

2,8 %

177

3,5 %

974

19,3 %

855

16,9 %

250

4,9 %

123

2,4 %

1 065

21,1 %

5 053

PL

1 257

1,6 %

24 786

31,8 %

2 416

3,1 %

4 122

5,3 %

18 461

23,7 %

2 681

3,4 %

2 167

2,8 %

4 395

5,6 %

17 569

22,6 %

77 854

PT

12

1,3 %

51

5,7 %

41

4,6 %

1

0,1 %

408

45,4 %

60

6,7 %

29

3,2 %

58

6,5 %

238

26,5 %

898

RO

4

0,4 %

132

14,6 %

4

0,4 %

246

27,2 %

212

23,4 %

17

1,9 %

17

1,9 %

8

0,9 %

266

29,4 %

906

SE

4 567

7,5 %

5 532

9,1 %

1 376

2,3 %

5 551

9,1 %

28 857

47,3 %

5 276

8,7 %

1 981

3,2 %

789

1,3 %

7 027

11,5 %

60 956

SI

10

3,6 %

28

10,1 %

13

4,7 %

30

10,8 %

44

15,9 %

16

5,8 %

58

20,9 %

5

1,8 %

73

26,4 %

277

SK

355

5,4 %

882

13,3 %

7

0,1 %

188

2,8 %

732

11,1 %

51

0,8 %

2 240

33,9 %

345

5,2 %

1 811

27,4 %

6 611

UK

1 752

1,8 %

33 296

34,3 %

3 810

3,9 %

1 496

1,5 %

13 670

14,1 %

10 486

10,8 %

599

0,6 %

5 939

6,1 %

26 001

26,8 %

97 049

I alt:

17 630

3,0 %

119 845

20,7 %

30 393

5,3 %

38 283

6,6 %

118 166

20,4 %

46 895

8,1 %

79 631

13,8 %

23 761

4,1 %

103 833

18,0 %

578 437



BILAG 2: ANTAL SUSPENDEREDE KØRETØJER PR. KØRETØJSKATEGORI OG PR. REGISTRERINGSMEDLEMSSTAT

N2

N3

O3

O4

M2

M3

Andet

Registreringsmedlemsstat 

Køretøjer i alt

Suspensioner i alt

%

Antal køretøjer

Antal suspensioner

%

Antal køretøjer

Antal suspensioner

%

Antal køretøjer

Antal suspensioner

%

Antal køretøjer

Antal suspensioner

%

Antal køretøjer

Antal suspensioner

%

Antal køretøjer

Antal suspensioner

%

Antal køretøjer

Antal suspensioner

%

AT

28 323

13 329

47,1 %

2 173

1 058

48,7 %

8 996

3 246

36,1 %

102

39

38,2 %

6 307

1 439

22,8 %

37

5

13,5 %

164

19

11,6 %

10 544

7 523

71,3 %

BE

11 671

1 696

14,5 %

316

32

10,1 %

4 516

431

9,5 %

44

5

11,4 %

6 097

1 175

19,3 %

37

1

2,7 %

504

24

4,8 %

157

28

17,8 %

BG

278 451

9 893

3,6 %

28 229

974

3,5 %

116 553

4 147

3,6 %

7 604

107

1,4 %

76 133

2 519

3,3 %

15 925

528

3,3 %

25 284

844

3,3 %

8 723

774

8,9 %

CY

1 543

1 776

115,1 %

395

614

155,4 %

547

603

110,2 %

112

175

156,3 %

258

221

85,7 %

81

54

66,7 %

138

107

77,5 %

12

2

16,7 %

CZ

107 875

4 321

4,0 %

20 444

487

2,4 %

46 913

1 537

3,3 %

1 345

20

1,5 %

35 574

1 480

4,2 %

61

2

3,3 %

1 250

42

3,4 %

2 288

753

32,9 %

DE

26 884

2 860

10,6 %

1 788

227

12,7 %

8 811

933

10,6 %

159

13

8,2 %

13 183

1 224

9,3 %

962

14

1,5 %

955

51

5,3 %

1 026

398

38,8 %

DK

4 133

994

24,1 %

48

9

18,8 %

1 330

177

13,3 %

37

3

8,1 %

2 261

594

26,3 %

11

0

0,0 %

199

52

26,1 %

247

159

64,4 %

EE

8 974

2 140

23,8 %

167

37

22,2 %

4 058

1 011

24,9 %

121

9

7,4 %

3 140

316

10,1 %

39

23

59,0 %

174

49

28,2 %

1 275

695

54,5 %

EL

29 360

647

2,2 %

4 516

62

1,4 %

12 074

242

2,0 %

26

0

0,0 %

10 758

204

1,9 %

87

11

12,6 %

1 793

107

6,0 %

106

21

19,8 %

ES

668 122

85 666

12,8 %

10 576

1 811

17,1 %

368 179

72 037

19,6 %

38

1

2,6 %

261 522

7 412

2,8 %

49

10

20,4 %

27 578

4 353

15,8 %

180

42

23,3 %

FI

10 573

5 627

53,2 %

421

258

61,3 %

5 390

3 038

56,4 %

213

94

44,1 %

4 443

2 192

49,3 %

8

2

25,0 %

23

8

34,8 %

75

35

46,7 %

FF

7 779

1 308

16,8 %

111

18

16,2 %

3 018

409

13,6 %

25

0

0,0 %

3 200

678

21,2 %

35

2

5,7 %

425

59

13,9 %

965

142

14,7 %

HR

30 662

1 316

4,3 %

6 651

209

3,1 %

17 092

604

3,5 %

86

3

3,5 %

2 459

124

5,0 %

186

3

1,6 %

3 570

268

7,5 %

618

105

17,0 %

HU

191 778

8 150

4,2 %

13 120

1 016

7,7 %

91 374

3 064

3,4 %

977

71

7,3 %

64 315

2 581

4,0 %

313

12

3,8 %

1 622

173

10,7 %

20 057

1 233

6,1 %

IE

23 953

4 813

20,1 %

949

72

7,6 %

15 847

2 472

15,6 %

6

0

0,0 %

5 861

2 186

37,3 %

277

8

2,9 %

389

20

5,1 %

624

55

8,8 %

IT

18 151

6 436

35,5 %

1 514

607

40,1 %

3 506

755

21,5 %

462

242

52,4 %

4 150

1 101

26,5 %

2 923

1 310

44,8 %

1 180

504

42,7 %

4 416

1 917

43,4 %

LT

107 119

3 470

3,2 %

9 641

79

0,8 %

47 160

1 650

3,5 %

4 141

66

1,6 %

31 328

1 474

4,7 %

2 749

36

1,3 %

2 701

71

2,6 %

9 399

94

1,0 %

LU

1 000

84

8,4 %

29

3

10,3 %

478

35

7,3 %

5

0

0,0 %

316

29

9,2 %

83

6

7,2 %

58

3

5,2 %

31

8

25,8 %

LV

20 955

591

2,8 %

1 212

21

1,7 %

9 815

297

3,0 %

381

10

2,6 %

7 424

231

3,1 %

69

2

2,9 %

431

7

1,6 %

1 623

23

1,4 %

MT

4 173

2 003

48,0 %

844

348

41,2 %

1 362

649

47,7 %

0

0

0,0 %

362

196

54,1 %

63

22

34,9 %

874

573

65,6 %

668

215

32,2 %

NL

18 843

3 066

16,3 %

285

33

11,6 %

7 634

950

12,4 %

120

4

3,3 %

10 335

2 010

19,4 %

26

1

3,8 %

233

20

8,6 %

210

48

22,9 %

PL

506 865

39 697

7,8 %

51 077

3 732

7,3 %

174 317

15 485

8,9 %

4 458

307

6,9 %

117 461

8 905

7,6 %

13 068

1 263

9,7 %

81 926

4 560

5,6 %

64 558

5 445

8,4 %

PT

44.420

3.813

8,6 %

163

14

8,6 %

22 425

2 396

10,7 %

6

0

0,0 %

21 129

1 297

6,1 %

17

2

11,8 %

612

93

15,2 %

68

11

16,2 %

RO

85 159

12 357

14,5 %

4 268

762

17,9 %

42 198

5 654

13,4 %

286

20

7,0 %

33 147

4 318

13,0 %

645

51

7,9 %

1 619

160

9,9 %

2 996

1 392

46,5 %

SE

47 046

38 072

80,9 %

575

519

90,3 %

9 941

9 059

91,1 %

116

100

86,2 %

7 333

6 266

85,4 %

100

91

91,0 %

543

450

82,9 %

28 438

21 587

75,9 %

SI

13 377

2 333

17,4 %

687

128

18,6 %

5 446

807

14,8 %

79

104

131,6 %

3 640

1 055

29,0 %

273

7

2,6 %

2 752

52

1,9 %

500

180

36,0 %

SK

46 574

7 862

16,9 %

7 018

2 042

29,1 %

20 212

2 797

13,8 %

478

61

12,8 %

14 224

1 345

9,5 %

549

204

37,2 %

559

181

32,4 %

3 534

1 232

34,9 %

UK

17 6303

37 516

21,3 %

21 368

6 962

32,6 %

55 740

15 558

27,9 %

5

3

60,0 %

29 609

9 181

31,0 %

4 439

892

20,1 %

22 217

3 256

14,7 %

42 925

1 664

3,9 %

total

2 520 066

301 836

12,0 %

188 585

22 134

11,7 %

1 104 932

150 043

13,6 %

21 432

1 457

6,8 %

775 969

61 753

8,0 %

43 112

4 562

10,6 %

179 773

16 106

9,0 %

206 263

45 781

22,2 %

BILAG 3: SUSPENDEREDE KØRETØJER PR. KØRETØJSKATEGORI OG PR. KONTROLMEDLEMSSTAT

N2

N3

O3

O4

M2

M3

Andet

Kontrolmedlemsstat

Køretøjer i alt

Suspensioner i alt

%

Antal køretøjer

Antal suspensioner

%

Antal køretøjer

Antal suspensioner

%

Antal køretøjer

Antal suspensioner

%

Antal køretøjer

Antal suspensioner

%

Antal køretøjer

Antal suspensioner

%

Antal køretøjer

Antal suspensioner

%

Antal køretøjer

Antal suspensioner

%

AT

48 884

28 114

57,5 %

4 134

2 602

62,9 %

16 363

7 870

48,1 %

312

159

51,0 %

11 999

5 491

45,8 %

17

11

64,7 %

469

304

64,8 %

15 590

11 677

74,9 %

BE

18 073

997

5,5 %

271

14

5,2 %

9 070

307

3,4 %

78

6

7,7 %

8 104

640

7,9 %

1

0

0,0 %

499

18

3,6 %

50

12

24,0 %

BG

321 325

5 807

1,8 %

30 805

876

2,8 %

136 221

2 715

2,0 %

7 466

79

1,1 %

96 529

979

1,0 %

15 755

406

2,6 %

27 363

696

2,5 %

7 186

56

0,8 %

CY

1 174

1 719

146,4 %

388

613

158,0 %

370

582

157,3 %

112

175

156,3 %

92

190

206,5 %

81

54

66,7 %

131

105

80,2 %

0

0

0,0 %

CZ

136 981

514

0,4 %

24 093

 

 

61 442

 

 

1 680

 

 

47 221

 

 

27

 

 

1 694

 

 

824

514

62,4 %

DK

2 081

532

25,6 %

4

1

25,0 %

857

22

2,6 %

5

2

40,0 %

809

295

36,5 %

6

 

 

200

61

30,5 %

200

151

75,5 %

EE

1 689

1 513

89,6 %

29

25

86,2 %

687

631

91,8 %

0

0

0,0 %

110

99

90,0 %

23

23

100,0 %

49

46

93,9 %

791

689

87,1 %

EL

16 816

252

1,5 %

3 258

39

1,2 %

6 366

49

0,8 %

33

 

 

6 135

111

1,8 %

40

1

2,5 %

931

49

5,3 %

53

3

5,7 %

ES

723 250

83 280

11,5 %

11 132

1 857

16,7 %

396 003

73 292

18,5 %

0

0

0,0 %

287 705

3 624

1,3 %

0

0

0,0 %

28 410

4 507

15,9 %

0

0

0,0 %

FI

11 152

5 840

52,4 %

449

278

61,9 %

5 619

3 061

54,5 %

271

120

44,3 %

4 725

2.333

49,4 %

6

2

33,3 %

12

7

58,3 %

70

39

55,7 %

HR

39 608

1 643

4,1 %

7 145

193

2,7 %

23 002

820

3,6 %

88

2

2,3 %

2 404

43

1,8 %

292

5

1,7 %

6 187

530

8,6 %

490

50

10,2 %

HU

216 504

5 651

2,6 %

12 425

535

4,3 %

104 807

2.333

2,2 %

993

24

2,4 %

76 790

1 858

2,4 %

331

10

3,0 %

1 458

125

8,6 %

19 700

766

3,9 %

IE

12 939

779

6,0 %

795

40

5,0 %

10 510

670

6,4 %

6

0

0,0 %

524

7

1,3 %

272

6

2,2 %

362

13

3,6 %

470

43

9,1 %

IT

15 143

6 090

40,2 %

1 324

584

44,1 %

124

81

65,3 %

569

291

51,1 %

121

44

36,4 %

3 741

1 579

42,2 %

1 907

960

50,3 %

7 357

2 551

34,7 %

LT

79 860

933

1,2 %

10 216

60

0,6 %

33 872

456

1,3 %

4 153

65

1,6 %

18 880

232

1,2 %

2 787

28

1,0 %

2 645

64

2,4 %

7 307

28

0,4 %

LU

726

31

4,3 %

70

2

2,9 %

1

 

 

2

 

 

28

 

 

327

12

3,7 %

298

17

5,7 %

 

 

0,0 %

LV

6 101

52

0,9 %

478

3

0,6 %

3 230

14

0,4 %

46

 

 

2 347

35

1,5 %

0

 

0,0 %

0

 

0,0 %

 

 

0,0 %

MT

4 012

1 937

48,3 %

844

348

41,2 %

1 284

631

49,1 %

0

0

0,0 %

289

149

51,6 %

62

22

35,5 %

874

573

65,6 %

659

214

32,5 %

NL

8 860

111

1,3 %

186

5

2,7 %

4 226

32

0,8 %

136

4

2,9 %

4 158

68

1,6 %

1

0

0,0 %

116

1

0,9 %

37

1

2,7 %

PL

888 111

32 969

3,7 %

139 697

3 594

2,6 %

310 735

12 088

3,9 %

6 634

304

4,6 %

237 495

5 831

2,5 %

23 911

1 247

5,2 %

90 057

4 723

5,2 %

79 582

5 182

6,5 %

PT

631

11

1,7 %

44

 

 

341

1

0,3 %

 

 

0,0 %

225

10

4,4 %

 

 

0,0 %

21

 

 

 

 

0,0 %

RO

8 135

357

4,4 %

1 304

12

0,9 %

3 562

97

2,7 %

46

2

4,3 %

2 595

230

8,9 %

344

7

2,0 %

243

8

3,3 %

41

1

2,4 %

SE

53 527

40 871

76,4 %

615

547

88,9 %

14 221

10 916

76,8 %

142

113

79,6 %

9 356

7 147

76,4 %

95

92

96,8 %

508

441

86,8 %

28 590

21 615

75,6 %

SI

5 113

477

9,3 %

505

21

4,2 %

1 480

82

5,5 %

38

98

257,9 %

320

251

78,4 %

237

1

0,4 %

2 448

21

0,9 %

85

3

3,5 %

SK

16 211

6.154

38,0 %

6 893

2 601

37,7 %

4 505

1 712

38,0 %

243

73

30,0 %

971

252

26,0 %

648

264

40,7 %

304

156

51,3 %

2 647

1 096

41,4 %

UK

292 838

80 283

27,4 %

22 835

7 605

33,3 %

113 257

33 225

29,3 %

0

0

0,0 %

85 839

33 620

39,2 %

4 450

901

20,2 %

22 567

3 327

14,7 %

43 890

1 605

3,7 %

total

2 929 744

306 917

10,5 %

279 939

22 455

8,0 %

1 262 155

151 687

12,0 %

23 053

1 517

6,6 %

905 771

63 539

7,0 %

53 454

4 671

8,7 %

189 753

16 752

8,8 %

215 619

46 296

21,5 %

* Rapporterne fra Frankrig og Tyskland overholder ikke kravene, og tabellen indeholder derfor ikke data fra disse lande.


BILAG 4: KONTROLLEREDE KØRETØJER OG SUSPENSIONSPROCENT PR. MEDLEMSSTAT

Registreringsmedlemsstat

Kontrolmedlemsstat

(antal udførte kontroller; suspensionsprocent)

AT

%

BE

%

BG

%

CY

%

CZ

%

DK

%

EE

%

EL

%

ES

%

AD

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

AL

13

75,0 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

2

0,0 %

 

I.r.

 

I.r.

152

13,0 %

 

I.r.

AT

23.416

79,9 %

104

6,9 %

827

0,0 %

 

I.r.

834

0,5 %

2

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

292

10,2 %

AZ

1

0,0 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

BA

268

99,5 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

140

0,0 %

 

I.r.

 

I.r.

4

I.r.

 

I.r.

BE

62

55,8 %

6 203

13,7 %

128

6,1 %

 

I.r.

93

0,0 %

2

100,0 %

 

I.r.

1

0,0 %

590

8,3 %

BG

1 500

102,2 %

355

23,1 %

254 651

2,5 %

 

I.r.

1 160

0,2 %

26

366,7 %

 

I.r.

1 336

2,7 %

3 376

12,8 %

BO

1

100,0 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

BY

66

100,0 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

350

0,0 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

CH

136

67,0 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

24

0,0 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

CS

374

87,4 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

CY

22

110,0 %

11

20,0 %

196

1,0 %

1 174

172,4 %

10

0,0 %

0

0,0 %

 

I.r.

 

I.r.

15

9,1 %

CZ

2 977

85,1 %

540

11,6 %

3 018

2,9 %

 

I.r.

81 711

0,8 %

12

50,0 %

 

I.r.

4

0,0 %

1 575

6,3 %

DE

2 362

61,6 %

1 192

4,6 %

1 772

2,8 %

 

I.r.

3 347

0,1 %

67

3,3 %

 

I.r.

13

I.r.

1 581

17,2 %

DK

41

40,5 %

47

5,3 %

354

1,7 %

 

I.r.

94

0,0 %

1 748

39,8 %

 

I.r.

 

I.r.

91

7,7 %

EE

30

114,3 %

46

14,3 %

603

0,0 %

 

I.r.

229

0,9 %

4

100,0 %

1 669

147,9 %

 

I.r.

200

5,2 %

EL

108

135,7 %

18

16,7 %

13 497

2,2 %

 

I.r.

72

0,0 %

0

0,0 %

 

I.r.

14 922

2,2 %

163

9,9 %

ES

112

71,6 %

696

13,1 %

140

0,0 %

 

I.r.

512

0,0 %

4

100,0 %

 

I.r.

 

I.r.

652 259

27,4 %

FI

14

54,5 %

13

12,5 %

52

6,5 %

 

I.r.

50

0,0 %

10

57,1 %

3

33,3 %

 

I.r.

121

12,1 %

FF

72

84,1 %

1 071

9,9 %

223

1,7 %

 

I.r.

80

0,0 %

0

0,0 %

 

I.r.

 

I.r.

2 032

17,9 %

GE

15

128,6 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

HR

479

91,1 %

65

2,8 %

 

I.r.

 

I.r.

237

0,0 %

 

I.r.

 

I.r.

2

I.r.

 

I.r.

HU

4 738

91,3 %

415

6,7 %

6 607

2,9 %

 

I.r.

3 788

0,3 %

10

75,0 %

 

I.r.

2

0,0 %

1 043

7,3 %

IE

18

86,7 %

61

2,3 %

24

0,0 %

 

I.r.

35

0,0 %

0

0,0 %

 

I.r.

 

I.r.

456

8,6 %

IQ

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

IR

11

44,4 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

IS

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

1

0,0 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

IT

1 115

70,1 %

295

5,1 %

460

6,4 %

 

I.r.

286

0,0 %

0

0,0 %

 

I.r.

2

0,0 %

1 355

14,7 %

KZ

2

400,0 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

LI

16

88,9 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

LT

346

95,5 %

530

10,2 %

1 208

2,5 %

 

I.r.

1 756

0,1 %

23

70,0 %

1

0,0 %

 

I.r.

3 565

2,8 %

LU

18

50,0 %

422

3,6 %

0

0,0 %

 

I.r.

39

0,0 %

0

0,0 %

 

I.r.

 

I.r.

156

8,9 %

LV

72

83,3 %

71

10,7 %

1 133

2,6 %

 

I.r.

711

0,3 %

6

150,0 %

10

200,0 %

 

I.r.

500

1,6 %

MA

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

MC

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

MD

72

85,1 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

41

0,0 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

MIM

2

100,0 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

8

0,0 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

MK

73

119,0 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

224

0,0 %

 

I.r.

 

I.r.

27

0,0 %

 

I.r.

MT

3

100,0 %

6

0,0 %

0

0,0 %

 

I.r.

9

0,0 %

0

0,0 %

 

I.r.

 

I.r.

0

0,0 %

NL

345

74,5 %

1 812

8,8 %

792

0,8 %

 

I.r.

592

0,2 %

18

60,0 %

 

I.r.

1

I.r.

1 629

9,3 %

NO

3

50,0 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

4

0,0 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

PL

2 108

88,7 %

1 589

11,0 %

8 856

4,1 %

 

I.r.

22 226

0,5 %

67

158,8 %

4

0,0 %

10

I.r.

4 910

6,7 %

PT

65

117,6 %

298

14,0 %

105

0,0 %

 

I.r.

244

0,8 %

5

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

37 862

8,8 %

RO

3 462

108,1 %

768

13,2 %

23 950

6,9 %

 

I.r.

4 491

0,3 %

15

166,7 %

 

I.r.

49

14,0 %

7 369

13,3 %

RS

1

100,0 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

999

0,2 %

 

I.r.

 

I.r.

6

0,0 %

 

I.r.

RU

59

110,0 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

315

0,0 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

SE

29

45,5 %

23

20,0 %

46

0,0 %

 

I.r.

107

0,0 %

45

45,5 %

2

100,0 %

2

I.r.

87

14,3 %

SI

1 533

106,0 %

193

6,7 %

 

I.r.

 

I.r.

430

1,3 %

0

0,0 %

 

I.r.

 

I.r.

366

9,2 %

SK

2 167

109,1 %

497

10,3 %

1 530

2,5 %

 

I.r.

10 479

0,4 %

16

100,0 %

 

I.r.

2

I.r.

765

4,8 %

SL

 

I.r.

 

I.r.

922

0,7 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

2

I.r.

 

I.r.

SV

2

100,0 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

TM

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

TR

263

98,5 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

763

0,3 %

 

I.r.

 

I.r.

279

4,0 %

 

I.r.

UA

123

119,8 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

402

1,7 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

UK

119

85,2 %

149

7,0 %

108

0,0 %

 

I.r.

34

5,0 %

1

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

892

18,9 %

US

5

20,0 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

UZ

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

XK

19

105,9 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

Registreringsmedlemsstat

Kontrolmedlemsstat

(antal udførte kontroller; suspensionsprocent)

FI

%

HR

%

HU

%

IE

%

IT

%

LT

%

LU

%

LV

%

MT

%

AD

 

I.r.

8

66,7 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

AL

 

I.r.

55

10,0 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

AT

0

0,0 %

48

16,1 %

1 623

1,2 %

0

0,0 %

79

7,7 %

0

0,0 %

7

I.r.

0

0,0 %

2

0,0 %

AZ

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

BA

 

I.r.

4 178

9,7 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

BE

13

14,3 %

5

20,0 %

70

3,2 %

0

0,0 %

220

8,0 %

5

I.r.

58

3,6 %

0

0,0 %

0

0,0 %

BG

0

0,0 %

633

30,8 %

2 610

10,9 %

0

0,0 %

864

52,9 %

72

2,6 %

26

2,5 %

12

I.r.

0

0,0 %

BO

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

BY

 

I.r.

6

0,0 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

17

I.r.

 

I.r.

CH

 

I.r.

3

0,0 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

2

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

CS

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

CY

0

0,0 %

1

0,0 %

5

0,0 %

0

0,0 %

14

28,6 %

0

0,0 %

2

I.r.

0

0,0 %

0

0,0 %

CZ

28

44,4 %

73

4,4 %

2 910

5,4 %

0

0,0 %

96

7,3 %

94

9,1 %

16

I.r.

12

I.r.

0

0,0 %

DE

110

21,2 %

77

5,5 %

809

4,1 %

0

0,0 %

117

17,1 %

188

1,2 %

127

1,2 %

14

I.r.

2

0,0 %

DK

59

18,3 %

0

0,0 %

40

5,0 %

0

0,0 %

15

5,9 %

97

4,3 %

3

33,3 %

25

I.r.

0

0,0 %

EE

717

63,9 %

2

0,0 %

44

4,8 %

0

0,0 %

12

16,7 %

1 353

1,9 %

4

I.r.

264

0,8 %

0

0,0 %

EL

0

0,0 %

22

22,2 %

58

0,0 %

0

0,0 %

102

48,4 %

0

0,0 %

6

I.r.

0

0,0 %

0

0,0 %

ES

0

0,0 %

3

0,0 %

203

4,2 %

0

0,0 %

139

32,1 %

2

I.r.

56

3,8 %

0

0,0 %

0

0,0 %

FI

9 250

111,1 %

1

0,0 %

49

2,1 %

0

0,0 %

5

33,3 %

72

I.r.

3

I.r.

18

I.r.

0

0,0 %

FF

0

0,0 %

1

0,0 %

70

16,7 %

0

0,0 %

967

11,3 %

2

I.r.

30

4,7 %

0

0,0 %

0

0,0 %

GE

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

HR

 

I.r.

29 117

7,9 %

 

I.r.

 

I.r.

32

13,2 %

 

I.r.

4

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

HU

16

33,3 %

178

15,7 %

164 307

3,4 %

0

0,0 %

234

8,9 %

47

I.r.

10

I.r.

4

I.r.

0

0,0 %

IE

2

100,0 %

0

0,0 %

22

6,7 %

12 939

28,8 %

29

3,3 %

1

I.r.

0

0,0 %

0

0,0 %

0

0,0 %

IQ

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

IR

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

IS

 

I.r.

1

0,0 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

IT

4

50,0 %

67

15,9 %

583

6,0 %

0

0,0 %

10 153

33,8 %

2

I.r.

17

I.r.

5

I.r.

9

133,3 %

KZ

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

2

I.r.

 

I.r.

LI

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

LT

179

73,6 %

5

0,0 %

731

2,2 %

0

0,0 %

141

9,8 %

64 531

1,4 %

17

3,7 %

912

2,4 %

0

0,0 %

LU

0

0,0 %

0

0,0 %

16

0,0 %

0

0,0 %

49

15,3 %

1

I.r.

125

4,0 %

0

0,0 %

0

0,0 %

LV

131

59,2 %

0

0,0 %

290

2,2 %

0

0,0 %

38

2,5 %

5 192

1,5 %

5

I.r.

4 196

1,5 %

0

0,0 %

MA

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

MC

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

MD

 

I.r.

1

0,0 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

MIM

 

I.r.

150

34,8 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

MK

 

I.r.

524

26,4 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

4

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

MT

0

0,0 %

0

0,0 %

1

0,0 %

0

0,0 %

10

9,1 %

0

0,0 %

0

0,0 %

0

0,0 %

3 968

69,7 %

NL

66

27,5 %

7

0,0 %

328

1,9 %

0

0,0 %

107

14,6 %

26

I.r.

32

I.r.

15

I.r.

10

0,0 %

NO

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

PL

372

85,3 %

124

18,8 %

10 954

4,2 %

0

0,0 %

349

13,0 %

7 906

4,7 %

60

3,3 %

398

2,6 %

5

50,0 %

PT

0

0,0 %

0

0,0 %

9

25,0 %

0

0,0 %

50

15,5 %

0

0,0 %

16

8,0 %

0

0,0 %

0

0,0 %

RO

26

63,6 %

148

40,0 %

18 035

21,4 %

0

0,0 %

446

19,9 %

60

9,7 %

59

4,6 %

6

I.r.

0

0,0 %

RS

 

I.r.

2 267

15,3 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

1

I.r.

5

I.r.

 

I.r.

RU

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

4

I.r.

135

8,9 %

 

I.r.

SE

156

52,8 %

1

0,0 %

71

0,0 %

0

0,0 %

3

0,0 %

37

3,1 %

1

I.r.

10

I.r.

0

0,0 %

SI

6

33,3 %

1 219

16,5 %

2 510

4,4 %

0

0,0 %

137

21,9 %

12

I.r.

9

I.r.

0

0,0 %

0

0,0 %

SK

17

33,3 %

62

19,4 %

10 132

4,7 %

0

0,0 %

236

8,3 %

72

5,3 %

16

4,0 %

15

25,0 %

0

0,0 %

SL

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

SV

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

TM

 

I.r.

1

0,0 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

TR

 

I.r.

565

24,6 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

6

I.r.

1

I.r.

 

I.r.

UA

 

I.r.

7

0,0 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

28

I.r.

 

I.r.

UK

0

0,0 %

0

0,0 %

24

22,2 %

0

0,0 %

85

7,2 %

15

I.r.

0

0,0 %

0

0,0 %

16

12,5 %

US

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

UZ

 

I.r.

1

0,0 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

XK

 

I.r.

9

0,0 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

Registreringsmedlemsstat

Kontrolmedlemsstat

(antal udførte kontroller; suspensionsprocent)

NL

%

PL

%

PT

%

RO

%

SE

%

SI

%

SK

%

UK

%

AD

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

AL

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

AT

30

0,0 %

228

1,0 %

0

0,0 %

7

0,0 %

22

83,3 %

22

0,0 %

208

23,5 %

545

36,5 %

AZ

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

BA

20

18,2 %

421

1,3 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

BE

508

2,4 %

513

0,2 %

0

0,0 %

0

0,0 %

29

50,0 %

1

0,0 %

0

0,0 %

3 170

50,7 %

BG

185

5,0 %

2 286

3,5 %

0

0,0 %

208

9,9 %

1 116

212,7 %

92

34,6 %

430

48,4 %

7 513

90,6 %

BO

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

BY

21

0,0 %

20 019

6,3 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

CH

7

0,0 %

18

0,0 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

CS

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

CY

5

0,0 %

 

I.r.

0

0,0 %

0

0,0 %

1

0,0 %

0

0,0 %

0

0,0 %

87

88,6 %

CZ

199

2,1 %

8 373

3,7 %

0

0,0 %

24

0,0 %

224

75,8 %

34

25,0 %

761

34,2 %

5 168

65,9 %

DE

512

1,4 %

9 099

0,4 %

2

I.r.

0

0,0 %

266

119,0 %

8

0,0 %

193

33,9 %

5 000

42,0 %

DK

105

1,1 %

234

0,6 %

0

0,0 %

0

0,0 %

722

79,5 %

2

0,0 %

1

0,0 %

449

40,3 %

EE

57

4,0 %

2 973

1,8 %

0

0,0 %

2

0,0 %

413

188,4 %

0

0,0 %

1

0,0 %

350

53,9 %

EL

22

0,0 %

37

0,0 %

0

0,0 %

2

0,0 %

2

100,0 %

0

0,0 %

0

0,0 %

329

79,3 %

ES

280

2,6 %

473

3,6 %

25

I.r.

0

0,0 %

46

95,8 %

0

0,0 %

5

I.r.

13 162

81,5 %

FI

46

3,3 %

147

1,7 %

0

0,0 %

0

0,0 %

651

141,9 %

0

0,0 %

1

I.r.

43

29,4 %

FF

47

0,0 %

410

0,0 %

2

I.r.

0

0,0 %

19

35,3 %

1

0,0 %

1

0,0 %

2 739

53,3 %

GE

2

0,0 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

HR

26

0,0 %

697

2,5 %

 

I.r.

3

0,0 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

HU

133

1,9 %

3 739

1,6 %

0

0,0 %

91

2,1 %

83

93,9 %

233

13,6 %

925

41,8 %

5 161

69,4 %

IE

48

0,0 %

32

0,0 %

0

0,0 %

0

0,0 %

6

20,0 %

0

0,0 %

1

I.r.

10 269

77,0 %

IQ

2

0,0 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

IR

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

IS

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

IT

85

2,1 %

191

3,4 %

0

0,0 %

0

0,0 %

8

42,9 %

44

58,8 %

54

31,7 %

3 408

64,2 %

KZ

2

0,0 %

377

27,7 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

LI

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

LT

257

1,7 %

26 453

2,4 %

0

0,0 %

8

0,0 %

511

85,7 %

14

0,0 %

17

I.r.

5 908

66,7 %

LU

11

0,0 %

10

0,0 %

0

0,0 %

0

0,0 %

2

0,0 %

0

0,0 %

0

0,0 %

151

65,3 %

LV

78

0,0 %

7 580

2,7 %

0

0,0 %

0

0,0 %

234

139,7 %

4

0,0 %

88

19,1 %

595

53,6 %

MA

1

0,0 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

MC

1

0,0 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

MD

 

I.r.

934

9,4 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

MIM

1

0,0 %

60

4,9 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

MK

6

0,0 %

804

3,7 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

MT

7

0,0 %

 

I.r.

0

0,0 %

0

0,0 %

0

0,0 %

0

0,0 %

0

0,0 %

168

83,1 %

NL

4 373

2,1 %

673

1,6 %

0

0,0 %

8

25,0 %

330

89,4 %

1

0,0 %

39

72,7 %

7 639

49,9 %

NO

1

0,0 %

28

5,0 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

PL

907

3,2 %

420 147

9,4 %

0

0,0 %

148

2,7 %

2 253

78,0 %

233

12,5 %

1 505

26,8 %

21 734

72,3 %

PT

148

4,1 %

123

1,4 %

602

4,0 %

0

0,0 %

33

66,7 %

4

0,0 %

0

0,0 %

4 848

91,5 %

RO

271

5,6 %

3 717

4,3 %

0

0,0 %

7 404

7,1 %

313

98,1 %

362

19,5 %

718

40,8 %

13 489

97,4 %

RS

15

12,5 %

2 490

4,2 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

RU

29

0,0 %

332 212

0,8 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

SE

30

4,3 %

165

0,8 %

0

0,0 %

0

0,0 %

46 059

103,6 %

2

0,0 %

4

I.r.

164

39,8 %

SI

54

0,0 %

884

2,2 %

0

0,0 %

0

0,0 %

53

111,1 %

3 948

11,4 %

91

38,6 %

1 932

77,3 %

SK

138

8,5 %

4 934

3,1 %

0

0,0 %

15

12,5 %

98

80,0 %

108

10,9 %

11 135

55,3 %

4 139

71,8 %

SL

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

SV

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

TM

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

TR

80

0,0 %

2 540

2,3 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

UA

43

4,5 %

34 054

3,0 %

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

UK

67

2,6 %

36

0,0 %

0

0,0 %

0

0,0 %

33

50,0 %

0

0,0 %

6

16,7 %

174 678

30,1 %

US

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

UZ

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

XK

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

 

I.r.

Top