ISSN 1977-0820

Europeiska unionens

officiella tidning

L 15

European flag  

Svensk utgåva

Lagstiftning

59 årgången
22 januari 2016


Innehållsförteckning

 

II   Icke-lagstiftningsakter

Sida

 

 

INTERNATIONELLA AVTAL

 

*

Information om ikraftträdandet av tilläggsprotokollet till frihandelsavtalet mellan Europeiska unionen och dess medlemsstater, å ena sidan, och Republiken Korea, å andra sidan, med anledning av Kroatiens anslutning till Europeiska unionen

1

 

 

FÖRORDNINGAR

 

*

Kommissionens förordning (EU) 2016/67 av den 19 januari 2016 om ändring av bilagorna II, III och V till Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 396/2005 vad gäller gränsvärdena för ametoktradin, klortalonil, difenylamin, flonicamid, fluazinam, fluoxastrobin, halauxifenmetyl, propamokarb, protiokonazol, tiakloprid och trifloxystrobin i eller på vissa produkter ( 1 )

2

 

*

Kommissionens genomförandeförordning (EU) 2016/68 av den 21 januari 2016 om gemensamma förfaranden och specifikationer som krävs för sammankoppling av elektroniska register över förarkort

51

 

 

Kommissionens genomförandeförordning (EU) 2016/69 av den 21 januari 2016 om fastställande av schablonimportvärden för bestämning av ingångspriset för vissa frukter och grönsaker

69

 


 

(1)   Text av betydelse för EES

SV

De rättsakter vilkas titlar är tryckta med fin stil är sådana rättsakter som har avseende på den löpande handläggningen av jordbrukspolitiska frågor. De har normalt en begränsad giltighetstid.

Beträffande alla övriga rättsakter gäller att titlarna är tryckta med fetstil och föregås av en asterisk.


II Icke-lagstiftningsakter

INTERNATIONELLA AVTAL

22.1.2016   

SV

Europeiska unionens officiella tidning

L 15/1


Information om ikraftträdandet av tilläggsprotokollet till frihandelsavtalet mellan Europeiska unionen och dess medlemsstater, å ena sidan, och Republiken Korea, å andra sidan, med anledning av Kroatiens anslutning till Europeiska unionen

Tilläggsprotokollet till frihandelsavtalet mellan Europeiska unionen och dess medlemsstater, å ena sidan, och Republiken Korea, å andra sidan, med anledning av Kroatiens anslutning till Europeiska unionen (1), som undertecknades den 25 mars 2014, trädde i enlighet med artikel 9.1 i protokollet i kraft den 1 januari 2016.


(1)  EUT L 140, 14.5.2014, s. 3


FÖRORDNINGAR

22.1.2016   

SV

Europeiska unionens officiella tidning

L 15/2


KOMMISSIONENS FÖRORDNING (EU) 2016/67

av den 19 januari 2016

om ändring av bilagorna II, III och V till Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 396/2005 vad gäller gränsvärdena för ametoktradin, klortalonil, difenylamin, flonicamid, fluazinam, fluoxastrobin, halauxifenmetyl, propamokarb, protiokonazol, tiakloprid och trifloxystrobin i eller på vissa produkter

(Text av betydelse för EES)

EUROPEISKA KOMMISSIONEN HAR ANTAGIT DENNA FÖRORDNING

med beaktande av fördraget om Europeiska unionens funktionssätt,

med beaktande av Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 396/2005 av den 23 februari 2005 om gränsvärden för bekämpningsmedelsrester i eller på livsmedel och foder av vegetabiliskt och animaliskt ursprung och om ändring av rådets direktiv 91/414/EEG (1), särskilt artikel 14.1 a, och

av följande skäl:

(1)

Gränsvärden har fastställts för klortalonil, propamokarb, tiakloprid och trifloxystrobin i bilaga II till förordning (EG) nr 396/2005. Gränsvärden har fastställts för ametoktradin, flonicamid, fluazinam, fluoxastrobin och protiokonazol i del A i bilaga III till den förordningen. Gränsvärden har fastställts för difenylamin i bilaga V och i del A i bilaga III till den förordningen. När det gäller halauxifenmetyl har inga särskilda gränsvärden fastställts och ämnet har inte heller tagits upp i bilaga IV till den förordningen, så därför gäller standardvärdet 0,01 mg/kg som fastställs i artikel 18.1 b i samma förordning.

(2)

I samband med ett förfarande för godkännande av användningen av ett växtskyddsmedel som innehåller det verksamma ämnet ametoktradin på salvia och basilika lämnades det i enlighet med artikel 6.1 i förordning (EG) nr 396/2005 in en ansökan om ändring av de befintliga gränsvärdena.

(3)

För flonicamid har en sådan ansökan lämnats in när det gäller paprikor, brysselkål, ärter (utan balja), bomullsfrö, korn, havre och råg. För fluazinam har en sådan ansökan lämnats in när det gäller tomater. För fluoxastrobin och protiokonazol har sådana ansökningar lämnats in när det gäller schalottenlök. För propamokarb har en sådan ansökan lämnats in när det gäller purjolök. För tiakloprid har en sådan ansökan lämnats in när det gäller jordärtskockor.

(4)

En ansökan har lämnats in i enlighet med artikel 6.2 och 6.4 i förordning (EG) nr 396/2005 för användningen av klortalonil på amerikanska tranbär. Sökanden hävdar att godkänd användning av ämnet på denna gröda i Förenta staterna leder till resthalter som överskrider gränsvärdet i förordning (EG) nr 396/2005 och att ett högre gränsvärde krävs för att undvika handelshinder för import av den grödan.

(5)

I enlighet med artikel 8 i förordning (EG) nr 396/2005 utvärderades ansökningarna av de berörda medlemsstaterna, och utvärderingsrapporterna sändes till kommissionen.

(6)

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet (nedan kallad myndigheten) bedömde ansökningarna och utvärderingsrapporterna, och undersökte då särskilt riskerna för konsumenter och i förekommande fall för djur, och lämnade därefter motiverade yttranden om de föreslagna gränsvärdena (2). Myndigheten sände dessa yttranden till kommissionen och medlemsstaterna och gjorde dem tillgängliga för allmänheten.

(7)

När det gäller propamokarb rekommenderar myndigheten att det fastställs ett nytt gränsvärde på 30 mg/kg för purjolök. Det värdet har härletts från värdet 20 mg/kg som beräknats med OECD:s (Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling) gränsvärdesräknare och som därefter avrundats uppåt. Om den tillagningsfaktor på 0,88 som härletts för bladgrödor tillämpas på purjolök kommer det föreslagna gränsvärdet inte att leda till att den akuta referensdosen överskrids, och därmed är det säkert för konsumenten. Med tanke på de farhågor som framförts av vissa medlemsstater är det dock lämpligare att fastställa gränsvärdet till det oavrundade värdet 20 mg/kg. Det värdet täcker på ett tillfredsställande sätt den avsedda användningen på purjolök.

(8)

För alla andra ansökningar fann myndigheten att alla uppgiftskrav var uppfyllda och att de ändringar av gränsvärdena som sökandena begärt var godtagbara ur konsumentsäkerhetssynpunkt, på grundval av en bedömning av konsumenternas exponering som omfattade 27 specifika europeiska konsumentgrupper. Myndigheten tog hänsyn till de senaste uppgifterna om ämnenas toxikologiska egenskaper. Myndigheten konstaterade också att varken livstidsexponeringen för dessa ämnen genom konsumtion av alla de livsmedelsprodukter som kan innehålla dessa ämnen eller korttidsexponeringen till följd av stor konsumtion av de berörda grödorna och produkterna visade på någon risk för att det acceptabla dagliga intaget eller den akuta referensdosen överskrids.

(9)

För difenylamin har tillfälliga gränsvärden fastställts i kommissionens förordning (EU) nr 772/2013 (3) när det gäller äpplen och päron. Övervakningsuppgifter visar att en oundviklig korskontaminering som drabbar obehandlade äpplen och päron fortfarande förekommer. För att ge företagarna tillräckligt med tid för att helt avlägsna resthalterna av difenylamin i lagringslokaler bör dessa tillfälliga gränsvärden bibehållas. De tillfälliga gränsvärdena kommer att ses över med beaktande av de uppgifter som är tillgängliga senast två år efter den här förordningens offentliggörande.

(10)

Den 5 juli 2013 antog Codex Alimentarius-kommissionen (4) ett gränsvärde (nedan kallat CXL-värde) för trifloxystrobin på oliver för oljeproduktion. Detta CXL-värde är säkert för konsumenterna i unionen (5) och bör därför tas upp som gränsvärde i förordning (EG) nr 396/2005.

(11)

När det gäller tiakloprid och trifloxystrobin ändrades flera gränsvärden genom kommissionens förordning (EU) 2015/1200 (6). Genom den förordningen sänktes gränsvärdena för tiakloprid i jordärtskockor och för trifloxystrobin i oliver för oljeproduktion till de relevanta bestämningsgränserna från och med den 12 februari 2016. Av rättssäkerhetsskäl bör de gränsvärden som föreskrivs i denna förordning tillämpas från samma dag.

(12)

När det gäller halauxifenmetyl lämnade myndigheten in slutsatsen från en inbördes granskning av riskbedömningen av bekämpningsmedel med det verksamma ämnet (7). Mot bakgrund av detta rekommenderade myndigheten att det fastställs gränsvärden som täcker de representativa användningsområdena enligt god jordbrukspraxis i unionen. Kommissionen har rådfrågat Europeiska unionens referenslaboratorier om lämpliga bestämningsgränser.

(13)

På grundval av myndighetens motiverade yttranden och med hänsyn till faktorer av relevans för ärendet i fråga konstateras att de aktuella ändringarna av gränsvärdena uppfyller kraven i artikel 14.2 i förordning (EG) nr 396/2005.

(14)

Förordning (EG) nr 396/2005 bör därför ändras i enlighet med detta.

(15)

De åtgärder som föreskrivs i denna förordning är förenliga med yttrandet från ständiga kommittén för växter, djur, livsmedel och foder.

HÄRIGENOM FÖRESKRIVS FÖLJANDE.

Artikel 1

Bilagorna II, III och V till förordning (EG) nr 396/2005 ska ändras i enlighet med bilagan till den här förordningen.

Artikel 2

Denna förordning träder i kraft den tjugonde dagen efter det att den har offentliggjorts i Europeiska unionens officiella tidning.

Den ska dock tillämpas från och med den 12 februari 2016 när det gäller gränsvärdet för tiakloprid i jordärtskockor och gränsvärdet för trifloxystrobin i oliver för oljeproduktion.

Denna förordning är till alla delar bindande och direkt tillämplig i alla medlemsstater.

Utfärdad i Bryssel den 19 januari 2016.

På kommissionens vägnar

Jean-Claude JUNCKER

Ordförande


(1)  EUT L 70, 16.3.2005, s. 1.

(2)  Efsas vetenskapliga rapporter finns på http://www.efsa.europa.eu

”Reasoned opinion on the modification of the existing MRLs for ametoctradin in sage and basil”, EFSA Journal, vol. 13(2015):6, artikelnr 4153 [22 s.].

”Setting of an import tolerance for chlorothalonil in cranberries”, EFSA Journal, vol. 13(2015):7, artikelnr 4193 [21 s.].

”Reasoned opinion on the modification of the existing MRLs for flonicamid in several crops”, EFSA Journal, vol. 13(2015):5, artikelnr 4103 [26 s.].

”Reasoned opinion on the setting of a new MRL for fluazinam in tomatoes”, EFSA Journal, vol. 13(2015):6, artikelnr 4154 [23 s.].

”Modification of the existing maximum residue level (MRL) for fluoxastrobin in shallots”, EFSA Journal, vol. 13(2015):6, artikelnr 4143 [19 s.].

”Reasoned opinion on the modification of the existing maximum residue levels for propamocarb in onions, garlic, shallots and leeks”, EFSA Journal, vol. 13(2015):4, artikelnr 4084 [20 s.].

”Modification of the existing maximum residue level (MRL) for prothioconazole in shallots”, EFSA Journal, vol. 13(2015):5, artikelnr 4105 [20 s.].

”Modification of the existing maximum residue level for thiacloprid in Jerusalem artichokes”, EFSA Journal, vol. 13(2015):7, artikelnr 4191 [18 s.].

(3)  Kommissionens förordning (EU) nr 772/2013 av den 8 augusti 2013 om ändring av bilagorna II, III och V till Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 396/2005 vad gäller gränsvärden för difenylamin i eller på vissa produkter (EUT L 217, 13.8.2013, s. 1).

(4)  Rapporterna från Codexkommittén för bekämpningsmedelsrester finns på http://www.codexalimentarius.org/download/report/799/REP13_PRe.pdf

Joint FAO/WHO food standards programme, Codex Alimentarius-kommissionen, tilläggen II och III, 36:e mötet, Rom, Italien, den 1–5 juli 2013.

(5)  ”Scientific support for preparing an EU position for the 45th Session of the Codex Committee on Pesticide Residues (CCPR)”, EFSA Journal, vol. 11(2013):7, artikelnr 3312 [210 s.], doi:10.2903/j.efsa.2013.3312.

(6)  Kommissionens förordning (EU) 2015/1200 av den 22 juli 2015 om ändring av bilagorna II och III till Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 396/2005 vad gäller gränsvärdena för amidosulfuron, fenhexamid, kresoximmetyl, tiakloprid och trifloxystrobin i eller på vissa produkter (EUT L 195, 23.7.2015, s. 1).

(7)  ”Conclusion on the peer review of the pesticide risk assessment of the active substance halauxifen-methyl (XDE-729 methyl)”, EFSA Journal, vol. 12(2014):12, artikelnr 3913 [93 s.].


BILAGA

Bilagorna II, III och V till förordning (EG) nr 396/2005 ska ändras på följande sätt:

1.

Bilaga II ska ändras på följande sätt:

a)

Kolumnerna för klortalonil, propamokarb, tiakloprid och trifloxystrobin ska ersättas med följande:

”Bekämpningsmedelsrester och gränsvärden (mg/kg)

Kod

Grupper och exempel på enskilda produkter som omfattas av gränsvärdena (1)

Klortalonil (R)

Propamokarb (summan av propamokarb och dess salter, uttryckt som propamokarb) (R)

Tiakloprid

Trifloxystrobin (A) (F) (R)

(1)

(2)

(3)

(4)

(5)

(6)

0100000

FRUKTER, FÄRSKA ELLER FRYSTA; TRÄDNÖTTER

 

0,01 (*)

 

 

0110000

Citrusfrukter

0,01 (*)

 

0,01 (*)

0,5

0110010

Grapefrukter

 

 

 

 

0110020

Apelsiner

 

 

 

 

0110030

Citroner

 

 

 

 

0110040

Limefrukter

 

 

 

 

0110050

Mandariner

 

 

 

 

0110990

Övriga

 

 

 

 

0120000

Trädnötter

0,01 (*)

 

0,02 (*)

0,02

0120010

Mandlar

 

 

 

 

0120020

Paranötter

 

 

 

 

0120030

Cashewnötter

 

 

 

 

0120040

Kastanjer

 

 

 

 

0120050

Kokosnötter

 

 

 

 

0120060

Hasselnötter

 

 

 

 

0120070

Macadamianötter

 

 

 

 

0120080

Pekannötter

 

 

 

 

0120090

Pinjenötter

 

 

 

 

0120100

Pistaschmandlar

 

 

 

 

0120110

Valnötter

 

 

 

 

0120990

Övriga

 

 

 

 

0130000

Kärnfrukter

2 (+)

 

 

0,7

0130010

Äpplen

 

 

0,3

 

0130020

Päron

 

 

0,3

 

0130030

Kvitten

 

 

0,7

 

0130040

Mispel

 

 

0,7

 

0130050

Japansk mispel

 

 

0,7

 

0130990

Övriga

 

 

0,01 (*)

 

0140000

Stenfrukter

 

 

0,5

3

0140010

Aprikoser

1 (+)

 

 

 

0140020

Körsbär (söta)

0,01 (*)

 

 

 

0140030

Persikor

1 (+)

 

 

 

0140040

Plommon

0,01 (*)

 

 

 

0140990

Övriga

0,01 (*)

 

 

 

0150000

Bär och små frukter

 

 

 

 

0151000

a)

Druvor

3 (+)

 

0,01 (*)

3

0151010

Bordsdruvor

 

 

 

 

0151020

Druvor för vinframställning

 

 

 

 

0152000

b)

Jordgubbar

4 (+)

 

1

1

0153000

c)

Rubusfrukter

0,01 (*)

 

 

3

0153010

Björnbär

 

 

1

 

0153020

Blåhallon

 

 

1

 

0153030

Hallon (gula och röda)

 

 

6

 

0153990

Övriga

 

 

0,01 (*)

 

0154000

d)

Andra små frukter och bär

 

 

1

 

0154010

Amerikanska blåbär

0,01 (*)

 

 

2

0154020

Amerikanska tranbär

5

 

 

0,01 (*)

0154030

Vinbär (röda, svarta och vita)

0,01 (*)

 

 

1,5 (+)

0154040

Krusbär (gröna, röda och gula)

15 (+)

 

 

1,5 (+)

0154050

Nypon

0,01 (*)

 

 

0,01 (*)

0154060

Mullbär (svarta och vita)

0,01 (*)

 

 

0,01 (*)

0154070

Azarolhagtorn

0,01 (*)

 

 

0,01 (*)

0154080

Fläderbär

0,01 (*)

 

 

2

0154990

Övriga

0,01 (*)

 

 

0,01 (*)

0160000

Diverse frukter med

 

 

 

 

0161000

a)

ätligt skal

0,01 (*)

 

 

 

0161010

Dadlar

 

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0161020

Fikon

 

 

0,5

0,01 (*)

0161030

Bordsoliver

 

 

4

0,3

0161040

Kumquat

 

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0161050

Carambola/stjärnfrukter

 

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0161060

Kaki/kakiplommon/sharon/persimon

 

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0161070

Jambolanäpplen

 

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0161990

Övriga

 

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0162000

b)

oätligt skal, små

0,01 (*)

 

 

 

0162010

Kiwifrukter (gröna, gula och röda)

 

 

0,2

0,01 (*)

0162020

Litchi/litchiplommon

 

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0162030

Passionsfrukter/maracuja

 

 

0,01 (*)

4 (+)

0162040

Kaktusfikon

 

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0162050

Stjärnäpplen

 

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0162060

Amerikansk persimon

 

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0162990

Övriga

 

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0163000

c)

oätligt skal, stora

 

 

 

 

0163010

Avokado

0,01 (*)

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0163020

Bananer

15 (+)

 

0,01 (*)

0,05

0163030

Mango

0,01 (*)

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0163040

Papaya

15 (+)

 

0,5

0,6

0163050

Granatäpplen

0,01 (*)

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0163060

Kirimoja/cherimoya

0,01 (*)

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0163070

Guava

0,01 (*)

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0163080

Ananas

0,01 (*)

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0163090

Brödfrukter

0,01 (*)

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0163100

Durian/durio

0,01 (*)

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0163110

Taggannona/graviola/guanabana

0,01 (*)

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0163990

Övriga

0,01 (*)

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0200000

GRÖNSAKER, FÄRSKA ELLER FRYSTA

 

 

 

 

0210000

Rot- och knölgrönsaker

 

 

 

 

0211000

a)

Potatis

0,01 (*) (+)

0,3

0,02

0,02

0212000

b)

Tropiska rot- och knölgrönsaker

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0212010

Maniok/kassava

 

 

 

 

0212020

Sötpotatis

 

 

 

 

0212030

Jamsbönrot

 

 

 

 

0212040

Arrowrot

 

 

 

 

0212990

Övriga

 

 

 

 

0213000

c)

Övriga rot- och knölgrönsaker utom sockerbetor

 

 

 

 

0213010

Rödbetor

0,01 (*)

0,01 (*)

0,05

0,02

0213020

Morötter

0,3 (+)

0,01 (*)

0,05

0,1

0213030

Rotselleri

1 (+)

0,01 (*)

0,05

0,02

0213040

Pepparrot

0,3 (+)

0,01 (*)

0,05

0,08

0213050

Jordärtskockor

0,01 (*)

0,01 (*)

0,05

0,01 (*)

0213060

Palsternackor

0,3 (+)

0,01 (*)

0,05

0,04

0213070

Rotpersilja/persiljerot

0,3 (+)

0,01 (*)

0,05

0,08

0213080

Rädisor

0,01 (*)

3

0,05

0,08

0213090

Haverrot

0,3 (+)

0,01 (*)

0,05

0,04

0213100

Kålrötter

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,04

0213110

Rovor/majrovor

0,3 (+)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,04

0213990

Övriga

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0220000

Lökgrönsaker

(+)

 

 

 

0220010

Vitlök

0,01 (*)

2

0,01 (*)

0,01 (*)

0220020

Kepalök

0,01 (*)

2

0,01 (*)

0,01 (*)

0220030

Schalottenlök

0,01 (*)

2

0,01 (*)

0,01 (*)

0220040

Knipplök/salladslök och piplök

10

30

0,15

0,1

0220990

Övriga

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0230000

Fruktgrönsaker

 

 

 

 

0231000

a)

Potatisväxter/Solanaceae

 

 

 

 

0231010

Tomater

6 (+)

4

0,5

0,7

0231020

Paprikor

0,01 (*)

3

1

0,4 (+)

0231030

Auberginer/äggplantor

6 (+)

4

0,7

0,7

0231040

Okra/gombo

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0231990

Övriga

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0232000

b)

Gurkväxter – ätligt skal

5 (+)

5

0,5

0,3

0232010

Slanggurkor

 

 

 

(+)

0232020

Druvgurkor

 

 

 

(+)

0232030

Zucchini/squash

 

 

(+)

 

0232990

Övriga

 

 

 

 

0233000

c)

Gurkväxter – oätligt skal

1 (+)

5

 

0,3

0233010

Meloner

 

 

0,2

 

0233020

Pumpor

 

 

0,01 (*)

 

0233030

Vattenmeloner

 

 

0,2

 

0233990

Övriga

 

 

0,01 (*)

 

0234000

d)

Sockermajs

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0239000

e)

Övriga fruktgrönsaker

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0240000

Kålgrönsaker (utom rötter och späda bladgrödor av Brassica)

 

 

 

 

0241000

a)

Blommande kål

 

 

0,3 (+)

0,5

0241010

Broccoli

0,01 (*)

3

 

 

0241020

Blomkål

2 (+)

10 (+)

 

 

0241990

Övriga

0,01 (*)

0,01 (*)

 

 

0242000

b)

Huvudbildande kål

 

 

0,3

 

0242010

Brysselkål

3 (+)

2

 

0,6

0242020

Huvudkål

0,6 (+)

0,7

 

0,5

0242990

Övriga

0,01 (*)

0,01 (*)

 

0,01 (*)

0243000

c)

Bladbildande kål

0,01 (*)

 

 

3 (+)

0243010

Salladskål/kinakål

 

20

1

 

0243020

Grönkål

 

20

0,4

 

0243990

Övriga

 

0,01 (*)

0,01 (*)

 

0244000

d)

Kålrabbi

0,01 (*)

0,3

0,04

0,01 (*)

0250000

Bladgrönsaker, örter och ätliga blommor

 

 

 

 

0251000

a)

Sallat och sallatväxter

0,01 (*)

 

 

 

0251010

Vårklynne/vintersallat/vårsallat/mâche(sallat)/fältsallat

 

20 (+)

8

0,01 (*)

0251020

Sallat

 

40

1

15

0251030

Escarole/escarolesallat

 

20 (+)

0,15 (+)

15 (+)

0251040

Smörgåskrasse och andra groddar och skott

 

20 (+)

0,01 (*)

0,01 (*)

0251050

Vinterkrasse/vårgyllen

 

20 (+)

0,7 (+)

0,01 (*)

0251060

Rucola/rucolasallat/senapskål

 

30

2 (+)

0,01 (*)

0251070

Sareptasenap/salladssenap

 

20 (+)

0,01 (*)

0,01 (*)

0251080

Späda bladgrödor/’baby leaf’ (inklusive Brassica-arter)

 

20 (+)

2 (+)

15

0251990

Övriga

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0252000

b)

Spenat och liknande blad

0,01 (*)

 

 

0,01 (*)

0252010

Spenat

 

40

0,15 (+)

 

0252020

Portlaker

 

0,01 (*)

0,01 (*)

 

0252030

Mangold/betblad

 

0,01 (*)

0,15 (+)

 

0252990

Övriga

 

0,01 (*)

0,01 (*)

 

0253000

c)

Vinrankeblad och liknande arter

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0254000

d)

Vattenkrasse

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0255000

e)

Endivesallat

0,01 (*)

15

0,01 (*)

0,01 (*)

0256000

f)

Örter och ätliga blommor

 

30 (+)

5

15 (+)

0256010

Körvel

0,02 (*)

 

 

 

0256020

Gräslök

0,02 (*)

 

 

 

0256030

Bladselleri/snittselleri

5 (+)

 

 

 

0256040

Persilja

5 (+)

 

 

 

0256050

Salvia

0,02 (*)

 

 

 

0256060

Rosmarin

0,02 (*)

 

 

 

0256070

Timjan

0,02 (*)

 

 

 

0256080

Basilika och ätliga blommor

0,02 (*)

 

 

 

0256090

Lagerblad

0,02 (*)

 

 

 

0256100

Dragon

0,02 (*)

 

 

 

0256990

Övriga

0,02 (*)

 

 

 

0260000

Baljväxter, färska

 

 

 

 

0260010

Bönor (med balja)

5 (+)

0,1

0,4 (+)

1 (+)

0260020

Bönor (utan balja)

3 (+)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0260030

Ärter (med balja)

5 (+)

0,01 (*)

0,2

0,01 (*)

0260040

Ärter (utan balja)

1 (+)

0,01 (*)

0,2

0,01 (*)

0260050

Linser

0,6 (+)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0260990

Övriga

0,01 (*) (+)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0270000

Stjälkgrönsaker

 

 

 

 

0270010

Sparris

0,01 (*) (+)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,05

0270020

Kardoner

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0270030

Stjälkselleri/blekselleri

10 (+)

0,01 (*)

0,7

1

0270040

Fänkål

0,01 (*)

0,01 (*)

0,7

0,01 (*)

0270050

Kronärtskockor

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,3

0270060

Purjolök

8 (+)

20

0,1

0,7

0270070

Rabarber

0,01 (*)

0,01 (*)

0,02

0,01 (*)

0270080

Bambuskott

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0270090

Palmhjärtan

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0270990

Övriga

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0280000

Svampar, mossor och lavar

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0280010

Odlade svampar

0,5 (+)

 

 

 

0280020

Vilda svampar

0,01 (*)

 

 

 

0280990

Mossor och lavar

0,01 (*)

 

 

 

0290000

Alger och prokaryota organismer

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0300000

BALJVÄXTER, TORKADE

(+)

0,01 (*)

 

0,01 (*)

0300010

Bönor

3

 

0,08 (+)

 

0300020

Linser

0,2

 

0,01 (*)

 

0300030

Ärter

1

 

0,08 (+)

 

0300040

Lupiner

0,2

 

0,01 (*)

 

0300990

Övriga

0,01 (*)

 

0,01 (*)

 

0400000

OLJEVÄXTFRÖER OCH OLJEVÄXTFRUKTER

 

0,01 (*)

 

 

0401000

Oljeväxtfröer

 

 

 

 

0401010

Linfrö

0,01 (*)

 

0,02 (*)

0,01 (*)

0401020

Jordnötter

0,1 (+)

 

0,02 (*)

0,02

0401030

Vallmofrö

0,01 (*)

 

0,3

0,01 (*)

0401040

Sesamfrö

0,01 (*)

 

0,02 (*)

0,01 (*)

0401050

Solrosfrö

0,01 (*)

 

0,02 (*)

0,01 (*)

0401060

Rapsfrö

0,01 (*)

 

0,6 (+)

0,01 (*)

0401070

Sojabönor

0,01 (*)

 

0,02 (*)

0,01 (*)

0401080

Senapsfrö

0,01 (*)

 

0,6 (+)

0,01 (*)

0401090

Bomullsfrö

0,01 (*)

 

0,15

0,01 (*)

0401100

Pumpafrö

0,01 (*)

 

0,02 (*)

0,01 (*)

0401110

Safflorfrö

0,01 (*)

 

0,02 (*)

0,01 (*)

0401120

Gurkörtsfrö

0,01 (*)

 

0,02 (*)

0,01 (*)

0401130

Oljedådrafrö

0,01 (*)

 

0,02 (*)

0,01 (*)

0401140

Hampfrö

0,01 (*)

 

0,02 (*)

0,01 (*)

0401150

Ricinfrö

0,01 (*)

 

0,02 (*)

0,01 (*)

0401990

Övriga

0,01 (*)

 

0,02 (*)

0,01 (*)

0402000

Oljeväxtfrukter

0,01 (*)

 

 

 

0402010

Oliver för oljeproduktion

 

 

4

0,3

0402020

Oljepalmkärnor

 

 

0,02 (*)

0,01 (*)

0402030

Oljepalmfrukter

 

 

0,02 (*)

0,01 (*)

0402040

Kapok

 

 

0,02 (*)

0,01 (*)

0402990

Övriga

 

 

0,02 (*)

0,01 (*)

0500000

SPANNMÅL

 

0,01 (*)

 

 

0500010

Korn

0,4 (+)

 

0,9

0,5

0500020

Bovete och andra pseudocerealier

0,01 (*)

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0500030

Majs

0,01 (*)

 

0,01 (*) (+)

0,02

0500040

Hirs/vanlig hirs

0,01 (*)

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0500050

Havre

0,4 (+)

 

0,9

0,4 (+)

0500060

Ris

0,01 (*)

 

0,02

5

0500070

Råg

0,1 (+)

 

0,06

0,3

0500080

Durra/sorgum

0,01 (*)

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0500090

Vete

0,1 (+)

 

0,1

0,3

0500990

Övriga

0,01 (*)

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0600000

TE, KAFFE, ÖRTTEER, KAKAO OCH JOHANNESBRÖD

0,05 (*)

0,05 (*)

 

0,05 (*)

0610000

Te

 

 

10 (+)

 

0620000

Kaffebönor

 

 

0,05 (*)

 

0630000

Örtteer från

 

 

 

 

0631000

a)

blommor

 

 

0,05 (*)

 

0631010

Kamomill

 

 

 

 

0631020

Rosellhibiskus

 

 

 

 

0631030

Ros

 

 

 

 

0631040

Jasmin

 

 

 

 

0631050

Lind

 

 

 

 

0631990

Övriga

 

 

 

 

0632000

b)

blad och örter

 

 

50 (+)

 

0632010

Jordgubbe

 

 

 

 

0632020

Rooibos

 

 

 

 

0632030

Mate/maté

 

 

 

 

0632990

Övriga

 

 

 

 

0633000

c)

rötter

 

 

0,02 (+)

 

0633010

Vänderot/läkevänderot

 

 

 

 

0633020

Ginseng

 

 

 

 

0633990

Övriga

 

 

 

 

0639000

d)

andra delar av växten

 

 

0,05 (*)

 

0640000

Kakaobönor

 

 

0,05 (*)

 

0650000

Johannesbröd

 

 

0,05 (*)

 

0700000

HUMLE

60 (+)

0,05 (*)

0,05 (*)

40

0800000

KRYDDOR

 

 

 

 

0810000

Frökryddor

0,05 (*)

0,05 (*)

0,08 (+)

0,05 (*)

0810010

Anis/anisfrö

 

 

 

 

0810020

Svartkummin

 

 

 

 

0810030

Selleri

 

 

 

 

0810040

Koriander

 

 

 

 

0810050

Spiskummin

 

 

 

 

0810060

Dill

 

 

 

 

0810070

Fänkål

 

 

 

 

0810080

Bockhornsklöver

 

 

 

 

0810090

Muskot

 

 

 

 

0810990

Övriga

 

 

 

 

0820000

Fruktkryddor

0,05 (*)

0,05 (*)

0,05 (*)

0,05 (*)

0820010

Kryddpeppar

 

 

 

 

0820020

Sichuanpeppar

 

 

 

 

0820030

Kummin

 

 

 

 

0820040

Kardemumma

 

 

 

 

0820050

Enbär

 

 

 

 

0820060

Pepparkorn (gröna, svarta och vita)

 

 

 

 

0820070

Vanilj

 

 

 

 

0820080

Tamarind

 

 

 

 

0820990

Övriga

 

 

 

 

0830000

Barkkryddor

0,05 (*)

0,05 (*)

0,05 (*)

0,05 (*)

0830010

Kanel

 

 

 

 

0830990

Övriga

 

 

 

 

0840000

Rot- och jordstamskryddor

 

 

 

 

0840010

Lakritsrot

0,05 (*)

0,05 (*)

0,05 (*)

0,05 (*)

0840020

Ingefära

0,05 (*)

0,05 (*)

0,05 (*)

0,05 (*)

0840030

Gurkmeja

0,05 (*)

0,05 (*)

0,05 (*)

0,05 (*)

0840040

Pepparrot

(+)

(+)

(+)

(+)

0840990

Övriga

0,05 (*)

0,05 (*)

0,05 (*)

0,05 (*)

0850000

Kryddor bestående av knoppar

0,05 (*)

0,05 (*)

0,05 (*)

0,05 (*)

0850010

Kryddnejlika

 

 

 

 

0850020

Kapris

 

 

 

 

0850990

Övriga

 

 

 

 

0860000

Kryddor bestående av pistiller

0,05 (*)

0,05 (*)

0,05 (*)

0,05 (*)

0860010

Saffran

 

 

 

 

0860990

Övriga

 

 

 

 

0870000

Kryddor bestående av frömantlar

0,05 (*)

0,05 (*)

0,05 (*)

0,05 (*)

0870010

Muskotblomma

 

 

 

 

0870990

Övriga

 

 

 

 

0900000

SOCKERVÄXTER

0,01 (*)

0,01 (*)

 

 

0900010

Sockerbetsrötter

 

 

0,02

0,02

0900020

Sockerrör

 

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0900030

Rotcikoria

 

 

0,05

0,01 (*)

0900990

Övriga

 

 

0,01 (*)

0,01 (*)

1000000

ANIMALISKA PRODUKTER – LANDLEVANDE DJUR

 

 

 

 

1010000

Vävnad från

 

 

 

 

1011000

a)

svin

(+)

 

 

0,04

1011010

Muskel

0,02

0,01 (+)

0,1

(+)

1011020

Fettvävnad

0,07

0,01 (+)

0,01 (*)

(+)

1011030

Lever

0,2

0,1 (+)

0,5

(+)

1011040

Njure

0,2

0,02 (+)

0,5

(+)

1011050

Ätbara slaktbiprodukter (utom lever och njure)

0,2

0,1

0,5

 

1011990

Övriga

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

 

1012000

b)

nötkreatur

 

 

 

 

1012010

Muskel

0,15

0,01 (+)

0,1

0,04 (+)

1012020

Fettvävnad

0,1

0,01 (+)

0,04

0,06 (+)

1012030

Lever

0,2

0,2 (+)

0,5

0,07 (+)

1012040

Njure

0,7

0,05 (+)

0,5

0,04 (+)

1012050

Ätbara slaktbiprodukter (utom lever och njure)

0,7

0,2

0,5

0,07

1012990

Övriga

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,02 (*)

1013000

c)

får

 

 

 

 

1013010

Muskel

0,15

0,01 (+)

0,1

0,04 (+)

1013020

Fettvävnad

0,1

0,01 (+)

0,04

0,06 (+)

1013030

Lever

0,2

0,2 (+)

0,5

0,07 (+)

1013040

Njure

0,7

0,05 (+)

0,5

0,04 (+)

1013050

Ätbara slaktbiprodukter (utom lever och njure)

0,7

0,2

0,5

0,07

1013990

Övriga

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,02 (*)

1014000

d)

get

 

 

 

 

1014010

Muskel

0,15

0,01 (+)

0,1

0,04 (+)

1014020

Fettvävnad

0,1

0,01 (+)

0,04

0,06 (+)

1014030

Lever

0,2

0,2 (+)

0,5

0,07 (+)

1014040

Njure

0,7

0,05 (+)

0,5

0,04 (+)

1014050

Ätbara slaktbiprodukter (utom lever och njure)

0,7

0,2

0,5

0,07

1014990

Övriga

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,02 (*)

1015000

e)

hästdjur

 

 

 

 

1015010

Muskel

0,15

0,01

0,1

0,04

1015020

Fettvävnad

0,1

0,01

0,04

0,06

1015030

Lever

0,2

0,2

0,5

0,07

1015040

Njure

0,7

0,05

0,5

0,04

1015050

Ätbara slaktbiprodukter (utom lever och njure)

0,7

0,2

0,5

0,07

1015990

Övriga

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,02 (*)

1016000

f)

fjäderfä

0,01 (*) (+)

 

 

0,04

1016010

Muskel

 

0,02 (+)

0,02

(+)

1016020

Fettvävnad

 

0,01 (+)

0,01 (*)

(+)

1016030

Lever

 

0,05 (+)

0,02

(+)

1016040

Njure

 

0,01 (*)

0,01 (*)

 

1016050

Ätbara slaktbiprodukter (utom lever och njure)

 

0,05

0,02

 

1016990

Övriga

 

0,01 (*)

0,01 (*)

 

1017000

g)

andra hägnade landlevande djur

 

 

 

 

1017010

Muskel

0,15

0,01

0,1

0,04

1017020

Fettvävnad

0,1

0,01

0,04

0,06

1017030

Lever

0,2

0,2

0,5

0,07

1017040

Njure

0,7

0,05

0,5

0,04

1017050

Ätbara slaktbiprodukter (utom lever och njure)

0,7

0,2

0,5

0,07

1017990

Övriga

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,02 (*)

1020000

Mjölk

0,1

0,01 (+)

0,05

0,02 (*)

1020010

Nötkreatur

 

 

 

(+)

1020020

Får

 

 

 

(+)

1020030

Get

 

 

 

(+)

1020040

Häst

 

 

 

 

1020990

Övriga

 

 

 

 

1030000

Fågelägg

0,01 (*) (+)

0,05 (+)

0,02 (*)

0,04 (+)

1030010

Höns

 

 

 

 

1030020

Anka

 

 

 

 

1030030

Gås

 

 

 

 

1030040

Vaktel

 

 

 

 

1030990

Övriga

 

 

 

 

1040000

Honung och andra biodlingsprodukter

0,05 (*)

0,05 (*)

0,05 (*)

0,05 (*)

1050000

Amfibier och reptiler

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,02 (*)

1060000

Landlevande ryggradslösa djur

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,02 (*)

1070000

Vilda landlevande ryggradsdjur

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,02 (*)

b)

Följande kolumn för halauxifenmetyl ska läggas till:

”Bekämpningsmedelsrester och gränsvärden (mg/kg)

Kod

Grupper och exempel på enskilda produkter som omfattas av gränsvärdena (2)

Halauxifenmetyl (summan av halauxifenmetyl och X11393729 (halauxifen), uttryckt som halauxifenmetyl)

(1)

(2)

(3)

0100000

FRUKTER, FÄRSKA ELLER FRYSTA; TRÄDNÖTTER

 

0110000

Citrusfrukter

0,02  (**)

0110010

Grapefrukter

 

0110020

Apelsiner

 

0110030

Citroner

 

0110040

Limefrukter

 

0110050

Mandariner

 

0110990

Övriga

 

0120000

Trädnötter

0,05  (**)

0120010

Mandlar

 

0120020

Paranötter

 

0120030

Cashewnötter

 

0120040

Kastanjer

 

0120050

Kokosnötter

 

0120060

Hasselnötter

 

0120070

Macadamianötter

 

0120080

Pekannötter

 

0120090

Pinjenötter

 

0120100

Pistaschmandlar

 

0120110

Valnötter

 

0120990

Övriga

 

0130000

Kärnfrukter

0,02  (**)

0130010

Äpplen

 

0130020

Päron

 

0130030

Kvitten

 

0130040

Mispel

 

0130050

Japansk mispel

 

0130990

Övriga

 

0140000

Stenfrukter

0,02 (**)

0140010

Aprikoser

 

0140020

Körsbär (söta)

 

0140030

Persikor

 

0140040

Plommon

 

0140990

Övriga

 

0150000

Bär och små frukter

0,02  (**)

0151000

a)

Druvor

 

0151010

Bordsdruvor

 

0151020

Druvor för vinframställning

 

0152000

b)

Jordgubbar

 

0153000

c)

Rubusfrukter

 

0153010

Björnbär

 

0153020

Blåhallon

 

0153030

Hallon (gula och röda)

 

0153990

Övriga

 

0154000

d)

Andra små frukter och bär

 

0154010

Amerikanska blåbär

 

0154020

Amerikanska tranbär

 

0154030

Vinbär (röda, svarta och vita)

 

0154040

Krusbär (gröna, röda och gula)

 

0154050

Nypon

 

0154060

Mullbär (svarta och vita)

 

0154070

Azarolhagtorn

 

0154080

Fläderbär

 

0154990

Övriga

 

0160000

Diverse frukter med

0,02  (**)

0161000

a)

ätligt skal

 

0161010

Dadlar

 

0161020

Fikon

 

0161030

Bordsoliver

 

0161040

Kumquat

 

0161050

Carambola/stjärnfrukter

 

0161060

Kaki/kakiplommon/sharon/persimon

 

0161070

Jambolanäpplen

 

0161990

Övriga

 

0162000

b)

oätligt skal, små

 

0162010

Kiwifrukter (gröna, gula och röda)

 

0162020

Litchi/litchiplommon

 

0162030

Passionsfrukter/maracuja

 

0162040

Kaktusfikon

 

0162050

Stjärnäpplen

 

0162060

Amerikansk persimon

 

0162990

Övriga

 

0163000

c)

oätligt skal, stora

 

0163010

Avokado

 

0163020

Bananer

 

0163030

Mango

 

0163040

Papaya

 

0163050

Granatäpplen

 

0163060

Kirimoja/cherimoya

 

0163070

Guava

 

0163080

Ananas

 

0163090

Brödfrukter

 

0163100

Durian/durio

 

0163110

Taggannona/graviola/guanabana

 

0163990

Övriga

 

0200000

GRÖNSAKER, FÄRSKA ELLER FRYSTA

 

0210000

Rot- och knölgrönsaker

0,02  (**)

0211000

a)

Potatis

 

0212000

b)

Tropiska rot- och knölgrönsaker

 

0212010

Maniok/kassava

 

0212020

Sötpotatis

 

0212030

Jamsbönrot

 

0212040

Arrowrot

 

0212990

Övriga

 

0213000

c)

Övriga rot- och knölgrönsaker utom sockerbetor

 

0213010

Rödbetor

 

0213020

Morötter

 

0213030

Rotselleri

 

0213040

Pepparrot

 

0213050

Jordärtskockor

 

0213060

Palsternackor

 

0213070

Rotpersilja/persiljerot

 

0213080

Rädisor

 

0213090

Haverrot

 

0213100

Kålrötter

 

0213110

Rovor/majrovor

 

0213990

Övriga

 

0220000

Lökgrönsaker

0,02  (**)

0220010

Vitlök

 

0220020

Kepalök

 

0220030

Schalottenlök

 

0220040

Knipplök/salladslök och piplök

 

0220990

Övriga

 

0230000

Fruktgrönsaker

0,02  (**)

0231000

a)

Potatisväxter/Solanaceae

 

0231010

Tomater

 

0231020

Paprikor

 

0231030

Auberginer/äggplantor

 

0231040

Okra/gombo

 

0231990

Övriga

 

0232000

b)

Gurkväxter – ätligt skal

 

0232010

Slanggurkor

 

0232020

Druvgurkor

 

0232030

Zucchini/squash

 

0232990

Övriga

 

0233000

c)

Gurkväxter – oätligt skal

 

0233010

Meloner

 

0233020

Pumpor

 

0233030

Vattenmeloner

 

0233990

Övriga

 

0234000

d)

Sockermajs

 

0239000

e)

Övriga fruktgrönsaker

 

0240000

Kålgrönsaker (utom rötter och späda bladgrödor av Brassica)

0,02  (**)

0241000

a)

Blommande kål

 

0241010

Broccoli

 

0241020

Blomkål

 

0241990

Övriga

 

0242000

b)

Huvudbildande kål

 

0242010

Brysselkål

 

0242020

Huvudkål

 

0242990

Övriga

 

0243000

c)

Bladbildande kål

 

0243010

Salladskål/kinakål

 

0243020

Grönkål

 

0243990

Övriga

 

0244000

d)

Kålrabbi

 

0250000

Bladgrönsaker, örter och ätliga blommor

 

0251000

a)

Sallat och sallatväxter

0,02  (**)

0251010

Vårklynne/vintersallat/vårsallat/mâche(sallat)/fältsallat

 

0251020

Sallat

 

0251030

Escarole/escarolesallat

 

0251040

Smörgåskrasse och andra groddar och skott

 

0251050

Vinterkrasse/vårgyllen

 

0251060

Rucola/rucolasallat/senapskål

 

0251070

Sareptasenap/salladssenap

 

0251080

Späda bladgrödor/’baby leaf’ (inklusive Brassica-arter)

 

0251990

Övriga

 

0252000

b)

Spenat och liknande blad

0,02  (**)

0252010

Spenat

 

0252020

Portlaker

 

0252030

Mangold/betblad

 

0252990

Övriga

 

0253000

c)

Vinrankeblad och liknande arter

0,02  (**)

0254000

d)

Vattenkrasse

0,02  (**)

0255000

e)

Endivesallat

0,02  (**)

0256000

f)

Örter och ätliga blommor

0,05  (**)

0256010

Körvel

 

0256020

Gräslök

 

0256030

Bladselleri/snittselleri

 

0256040

Persilja

 

0256050

Salvia

 

0256060

Rosmarin

 

0256070

Timjan

 

0256080

Basilika och ätliga blommor

 

0256090

Lagerblad

 

0256100

Dragon

 

0256990

Övriga

 

0260000

Baljväxter, färska

0,02  (**)

0260010

Bönor (med balja)

 

0260020

Bönor (utan balja)

 

0260030

Ärter (med balja)

 

0260040

Ärter (utan balja)

 

0260050

Linser

 

0260990

Övriga

 

0270000

Stjälkgrönsaker

0,02  (**)

0270010

Sparris

 

0270020

Kardoner

 

0270030

Stjälkselleri/blekselleri

 

0270040

Fänkål

 

0270050

Kronärtskockor

 

0270060

Purjolök

 

0270070

Rabarber

 

0270080

Bambuskott

 

0270090

Palmhjärtan

 

0270990

Övriga

 

0280000

Svampar, mossor och lavar

0,02  (**)

0280010

Odlade svampar

 

0280020

Vilda svampar

 

0280990

Mossor och lavar

 

0290000

Alger och prokaryota organismer

0,02  (**)

0300000

BALJVÄXTER, TORKADE

0,02  (**)

0300010

Bönor

 

0300020

Linser

 

0300030

Ärter

 

0300040

Lupiner

 

0300990

Övriga

 

0400000

OLJEVÄXTFRÖER OCH OLJEVÄXTFRUKTER

0,05  (**)

0401000

Oljeväxtfröer

 

0401010

Linfrö

 

0401020

Jordnötter

 

0401030

Vallmofrö

 

0401040

Sesamfrö

 

0401050

Solrosfrö

 

0401060

Rapsfrö

 

0401070

Sojabönor

 

0401080

Senapsfrö

 

0401090

Bomullsfrö

 

0401100

Pumpafrö

 

0401110

Safflorfrö

 

0401120

Gurkörtsfrö

 

0401130

Oljedådrafrö

 

0401140

Hampfrö

 

0401150

Ricinfrö

 

0401990

Övriga

 

0402000

Oljeväxtfrukter

 

0402010

Oliver för oljeproduktion

 

0402020

Oljepalmkärnor

 

0402030

Oljepalmfrukter

 

0402040

Kapok

 

0402990

Övriga

 

0500000

SPANNMÅL

0,02  (**)

0500010

Korn

 

0500020

Bovete och andra pseudocerealier

 

0500030

Majs

 

0500040

Hirs/vanlig hirs

 

0500050

Havre

 

0500060

Ris

 

0500070

Råg

 

0500080

Durra/sorgum

 

0500090

Vete

 

0500990

Övriga

 

0600000

TE, KAFFE, ÖRTTEER, KAKAO OCH JOHANNESBRÖD

0,1  (**)

0610000

Te

 

0620000

Kaffebönor

 

0630000

Örtteer från

 

0631000

a)

blommor

 

0631010

Kamomill

 

0631020

Rosellhibiskus

 

0631030

Ros

 

0631040

Jasmin

 

0631050

Lind

 

0631990

Övriga

 

0632000

b)

blad och örter

 

0632010

Jordgubbe

 

0632020

Rooibos

 

0632030

Mate/maté

 

0632990

Övriga

 

0633000

c)

rötter

 

0633010

Vänderot/läkevänderot

 

0633020

Ginseng

 

0633990

Övriga

 

0639000

d)

andra delar av växten

 

0640000

Kakaobönor

 

0650000

Johannesbröd

 

0700000

HUMLE

0,1  (**)

0800000

KRYDDOR

 

0810000

Frökryddor

0,1  (**)

0810010

Anis/anisfrö

 

0810020

Svartkummin

 

0810030

Selleri

 

0810040

Koriander

 

0810050

Spiskummin

 

0810060

Dill

 

0810070

Fänkål

 

0810080

Bockhornsklöver

 

0810090

Muskot

 

0810990

Övriga

 

0820000

Fruktkryddor

0,1  (**)

0820010

Kryddpeppar

 

0820020

Sichuanpeppar

 

0820030

Kummin

 

0820040

Kardemumma

 

0820050

Enbär

 

0820060

Pepparkorn (gröna, svarta och vita)

 

0820070

Vanilj

 

0820080

Tamarind

 

0820990

Övriga

 

0830000

Barkkryddor

0,1  (**)

0830010

Kanel

 

0830990

Övriga

 

0840000

Rot- och jordstamskryddor

 

0840010

Lakritsrot

0,1  (**)

0840020

Ingefära

0,1  (**)

0840030

Gurkmeja

0,1  (**)

0840040

Pepparrot

(+)

0840990

Övriga

0,1  (**)

0850000

Kryddor bestående av knoppar

0,1  (**)

0850010

Kryddnejlika

 

0850020

Kapris

 

0850990

Övriga

 

0860000

Kryddor bestående av pistiller

0,1  (**)

0860010

Saffran

 

0860990

Övriga

 

0870000

Kryddor bestående av frömantlar

0,1  (**)

0870010

Muskotblomma

 

0870990

Övriga

 

0900000

SOCKERVÄXTER

0,02  (**)

0900010

Sockerbetsrötter

 

0900020

Sockerrör

 

0900030

Rotcikoria

 

0900990

Övriga

 

1000000

ANIMALISKA PRODUKTER – LANDLEVANDE DJUR

 

1010000

Vävnad från

0,02  (**)

1011000

a)

svin

 

1011010

Muskel

 

1011020

Fettvävnad

 

1011030

Lever

 

1011040

Njure

 

1011050

Ätbara slaktbiprodukter (utom lever och njure)

 

1011990

Övriga

 

1012000

b)

nötkreatur

 

1012010

Muskel

 

1012020

Fettvävnad

 

1012030

Lever

 

1012040

Njure

 

1012050

Ätbara slaktbiprodukter (utom lever och njure)

 

1012990

Övriga

 

1013000

c)

får

 

1013010

Muskel

 

1013020

Fettvävnad

 

1013030

Lever

 

1013040

Njure

 

1013050

Ätbara slaktbiprodukter (utom lever och njure)

 

1013990

Övriga

 

1014000

d)

get

 

1014010

Muskel

 

1014020

Fettvävnad

 

1014030

Lever

 

1014040

Njure

 

1014050

Ätbara slaktbiprodukter (utom lever och njure)

 

1014990

Övriga

 

1015000

e)

hästdjur

 

1015010

Muskel

 

1015020

Fettvävnad

 

1015030

Lever

 

1015040

Njure

 

1015050

Ätbara slaktbiprodukter (utom lever och njure)

 

1015990

Övriga

 

1016000

f)

fjäderfä

 

1016010

Muskel

 

1016020

Fettvävnad

 

1016030

Lever

 

1016040

Njure

 

1016050

Ätbara slaktbiprodukter (utom lever och njure)

 

1016990

Övriga

 

1017000

g)

andra hägnade landlevande djur

 

1017010

Muskel

 

1017020

Fettvävnad

 

1017030

Lever

 

1017040

Njure

 

1017050

Ätbara slaktbiprodukter (utom lever och njure)

 

1017990

Övriga

 

1020000

Mjölk

0,02  (**)

1020010

Nötkreatur

 

1020020

Får

 

1020030

Get

 

1020040

Häst

 

1020990

Övriga

 

1030000

Fågelägg

0,02  (**)

1030010

Höns

 

1030020

Anka

 

1030030

Gås

 

1030040

Vaktel

 

1030990

Övriga

 

1040000

Honung och andra biodlingsprodukter

0,05  (**)

1050000

Amfibier och reptiler

0,02  (**)

1060000

Landlevande ryggradslösa djur

0,02  (**)

1070000

Vilda landlevande ryggradsdjur

0,02  (**)

2.

I del A i bilaga III ska kolumnerna för ametoktradin, difenylamin, flonicamid, fluazinam, fluoxastrobin och protiokonazol ersättas med följande:

”Bekämpningsmedelsrester och gränsvärden (mg/kg)

Kod

Grupper och exempel på enskilda produkter som omfattas av gränsvärdena (3)

Ametoktradin (R)

Difenylamin

Flonicamid (summan av flonicamid, TNFG och TNFA) (R)

Fluazinam (F)

Fluoxastrobin

Protiokonazol (protiokonazoldestio) (R)

(1)

(2)

(3)

(4)

(5)

(6)

(7)

(8)

0100000

FRUKTER, FÄRSKA ELLER FRYSTA; TRÄDNÖTTER

 

 

 

 

0,05 (***)

0,02 (***)

0110000

Citrusfrukter

0,01 (***)

0,05 (***)

0,1

0,05 (***)

 

 

0110010

Grapefrukter

 

 

 

 

 

 

0110020

Apelsiner

 

 

 

 

 

 

0110030

Citroner

 

 

 

 

 

 

0110040

Limefrukter

 

 

 

 

 

 

0110050

Mandariner

 

 

 

 

 

 

0110990

Övriga

 

 

 

 

 

 

0120000

Trädnötter

0,01 (***)

0,05 (***)

0,05 (***)

0,05 (***)

 

 

0120010

Mandlar

 

 

 

 

 

 

0120020

Paranötter

 

 

 

 

 

 

0120030

Cashewnötter

 

 

 

 

 

 

0120040

Kastanjer

 

 

 

 

 

 

0120050

Kokosnötter

 

 

 

 

 

 

0120060

Hasselnötter

 

 

 

 

 

 

0120070

Macadamianötter

 

 

 

 

 

 

0120080

Pekannötter

 

 

 

 

 

 

0120090

Pinjenötter

 

 

 

 

 

 

0120100

Pistaschmandlar

 

 

 

 

 

 

0120110

Valnötter

 

 

 

 

 

 

0120990

Övriga

 

 

 

 

 

 

0130000

Kärnfrukter

0,01 (***)

 

0,2

 

 

 

0130010

Äpplen

 

0,1 (+)

 

0,3

 

 

0130020

Päron

 

0,1 (+)

 

0,05 (***)

 

 

0130030

Kvitten

 

0,05 (***)

 

0,05 (***)

 

 

0130040

Mispel

 

0,05 (***)

 

0,05 (***)

 

 

0130050

Japansk mispel

 

0,05 (***)

 

0,05 (***)

 

 

0130990

Övriga

 

0,05 (***)

 

0,05 (***)

 

 

0140000

Stenfrukter

0,01 (***)

0,05 (***)

 

0,05 (***)

 

 

0140010

Aprikoser

 

 

0,3

 

 

 

0140020

Körsbär (söta)

 

 

0,3

 

 

 

0140030

Persikor

 

 

0,3

 

 

 

0140040

Plommon

 

 

0,2

 

 

 

0140990

Övriga

 

 

0,05

 

 

 

0150000

Bär och små frukter

 

0,05 (***)

0,05 (***)

 

 

 

0151000

a)

Druvor

6

 

 

 

 

 

0151010

Bordsdruvor

 

 

 

0,05 (***)

 

 

0151020

Druvor för vinframställning

 

 

 

3

 

 

0152000

b)

Jordgubbar

0,01 (***)

 

 

0,05 (***)

 

 

0153000

c)

Rubusfrukter

0,01 (***)

 

 

0,05 (***)

 

 

0153010

Björnbär

 

 

 

 

 

 

0153020

Blåhallon

 

 

 

 

 

 

0153030

Hallon (gula och röda)

 

 

 

 

 

 

0153990

Övriga

 

 

 

 

 

 

0154000

d)

Andra små frukter och bär

0,01 (***)

 

 

0,05 (***)

 

 

0154010

Amerikanska blåbär

 

 

 

 

 

 

0154020

Amerikanska tranbär

 

 

 

 

 

 

0154030

Vinbär (röda, svarta och vita)

 

 

 

 

 

 

0154040

Krusbär (gröna, röda och gula)

 

 

 

 

 

 

0154050

Nypon

 

 

 

 

 

 

0154060

Mullbär (svarta och vita)

 

 

 

 

 

 

0154070

Azarolhagtorn

 

 

 

 

 

 

0154080

Fläderbär

 

 

 

 

 

 

0154990

Övriga

 

 

 

 

 

 

0160000

Diverse frukter med

0,01 (***)

0,05 (***)

0,05 (***)

0,05 (***)

 

 

0161000

a)

ätligt skal

 

 

 

 

 

 

0161010

Dadlar

 

 

 

 

 

 

0161020

Fikon

 

 

 

 

 

 

0161030

Bordsoliver

 

 

 

 

 

 

0161040

Kumquat

 

 

 

 

 

 

0161050

Carambola/stjärnfrukter

 

 

 

 

 

 

0161060

Kaki/kakiplommon/sharon/persimon

 

 

 

 

 

 

0161070

Jambolanäpplen

 

 

 

 

 

 

0161990

Övriga

 

 

 

 

 

 

0162000

b)

oätligt skal, små

 

 

 

 

 

 

0162010

Kiwifrukter (gröna, gula och röda)

 

 

 

 

 

 

0162020

Litchi/litchiplommon

 

 

 

 

 

 

0162030

Passionsfrukter/maracuja

 

 

 

 

 

 

0162040

Kaktusfikon

 

 

 

 

 

 

0162050

Stjärnäpplen

 

 

 

 

 

 

0162060

Amerikansk persimon

 

 

 

 

 

 

0162990

Övriga

 

 

 

 

 

 

0163000

c)

oätligt skal, stora

 

 

 

 

 

 

0163010

Avokado

 

 

 

 

 

 

0163020

Bananer

 

 

 

 

 

 

0163030

Mango

 

 

 

 

 

 

0163040

Papaya

 

 

 

 

 

 

0163050

Granatäpplen

 

 

 

 

 

 

0163060

Kirimoja/cherimoya

 

 

 

 

 

 

0163070

Guava

 

 

 

 

 

 

0163080

Ananas

 

 

 

 

 

 

0163090

Brödfrukter

 

 

 

 

 

 

0163100

Durian/durio

 

 

 

 

 

 

0163110

Taggannona/graviola/guanabana

 

 

 

 

 

 

0163990

Övriga

 

 

 

 

 

 

0200000

GRÖNSAKER, FÄRSKA ELLER FRYSTA

 

0,05 (***)

 

 

 

 

0210000

Rot- och knölgrönsaker

 

 

 

0,05 (***)

0,05 (***)

 

0211000

a)

Potatis

0,05

 

0,1

 

 

0,02 (***)

0212000

b)

Tropiska rot- och knölgrönsaker

0,05

 

0,05 (***)

 

 

0,02 (***)

0212010

Maniok/kassava

 

 

 

 

 

 

0212020

Sötpotatis

 

 

 

 

 

 

0212030

Jamsbönrot

 

 

 

 

 

 

0212040

Arrowrot

 

 

 

 

 

 

0212990

Övriga

 

 

 

 

 

 

0213000

c)

Övriga rot- och knölgrönsaker utom sockerbetor

0,01 (***)

 

0,05 (***)

 

 

 

0213010

Rödbetor

 

 

 

 

 

0,1

0213020

Morötter

 

 

 

 

 

0,1

0213030

Rotselleri

 

 

 

 

 

0,02 (***)

0213040

Pepparrot

 

 

 

 

 

0,1

0213050

Jordärtskockor

 

 

 

 

 

0,02 (***)

0213060

Palsternackor

 

 

 

 

 

0,1

0213070

Rotpersilja/persiljerot

 

 

 

 

 

0,1

0213080

Rädisor

 

 

 

 

 

0,02 (***)

0213090

Haverrot

 

 

 

 

 

0,1

0213100

Kålrötter

 

 

 

 

 

0,1

0213110

Rovor/majrovor

 

 

 

 

 

0,1

0213990

Övriga

 

 

 

 

 

0,02 (***)

0220000

Lökgrönsaker

 

 

0,05 (***)

0,05 (***)

 

 

0220010

Vitlök

1,5

 

 

 

0,05 (***)

0,02 (***)

0220020

Kepalök

1,5

 

 

 

0,05 (***)

0,02 (***)

0220030

Schalottenlök

1,5

 

 

 

0,04

0,05

0220040

Knipplök/salladslök och piplök

0,01 (***)

 

 

 

0,05 (***)

0,02 (***)

0220990

Övriga

0,01 (***)

 

 

 

0,05 (***)

0,02 (***)

0230000

Fruktgrönsaker

 

 

 

 

0,05 (***)

0,02 (***)

0231000

a)

Potatisväxter/Solanaceae

 

 

 

 

 

 

0231010

Tomater

2

 

0,3

0,3

 

 

0231020

Paprikor

2

 

0,3

0,05 (***)

 

 

0231030

Auberginer/äggplantor

1,5

 

0,3

0,05 (***)

 

 

0231040

Okra/gombo

1,5

 

0,05 (***)

0,05 (***)

 

 

0231990

Övriga

1,5

 

0,05 (***)

0,05 (***)

 

 

0232000

b)

Gurkväxter – ätligt skal

 

 

 

0,05 (***)

 

 

0232010

Slanggurkor

2

 

0,5

 

 

 

0232020

Druvgurkor

3

 

0,5

 

 

 

0232030

Zucchini/squash

3

 

0,5

 

 

 

0232990

Övriga

3

 

0,05 (***)

 

 

 

0233000

c)

Gurkväxter – oätligt skal

3

 

 

0,05 (***)

 

 

0233010

Meloner

 

 

0,3

 

 

 

0233020

Pumpor

 

 

0,3

 

 

 

0233030

Vattenmeloner

 

 

0,3

 

 

 

0233990

Övriga

 

 

0,05 (***)

 

 

 

0234000

d)

Sockermajs

0,01 (***)

 

0,05 (***)

0,05 (***)

 

 

0239000

e)

Övriga fruktgrönsaker

0,01 (***)

 

0,05 (***)

0,05 (***)

 

 

0240000

Kålgrönsaker (utom rötter och späda bladgrödor av Brassica)

 

 

 

0,05 (***)

0,05 (***)

 

0241000

a)

Blommande kål

 

 

0,05 (***)

 

 

 

0241010

Broccoli

6

 

 

 

 

0,03

0241020

Blomkål

0,01 (***)

 

 

 

 

0,03

0241990

Övriga

0,01 (***)

 

 

 

 

0,02 (***)

0242000

b)

Huvudbildande kål

 

 

 

 

 

 

0242010

Brysselkål

0,01 (***)

 

0,6

 

 

0,1

0242020

Huvudkål

15

 

0,05 (***)

 

 

0,1

0242990

Övriga

0,01 (***)

 

0,05 (***)

 

 

0,02 (***)

0243000

c)

Bladbildande kål

 

 

0,05 (***)

 

 

0,02 (***)

0243010

Salladskål/kinakål

60

 

 

 

 

 

0243020

Grönkål

0,01 (***)

 

 

 

 

 

0243990

Övriga

0,01 (***)

 

 

 

 

 

0244000

d)

Kålrabbi

0,01 (***)

 

0,05 (***)

 

 

0,02 (***)

0250000

Bladgrönsaker, örter och ätliga blommor

 

 

0,05 (***)

0,05 (***)

0,05 (***)

0,02 (***)

0251000

a)

Sallat och sallatväxter

 

 

 

 

 

 

0251010

Vårklynne/vintersallat/vårsallat/mâche(sallat)/fältsallat

50

 

 

 

 

 

0251020

Sallat

40

 

 

 

 

 

0251030

Escarole/escarolesallat

40

 

 

 

 

 

0251040

Smörgåskrasse och andra groddar och skott

40

 

 

 

 

 

0251050

Vinterkrasse/vårgyllen

40

 

 

 

 

 

0251060

Rucola/rucolasallat/senapskål

40

 

 

 

 

 

0251070

Sareptasenap/salladssenap

40

 

 

 

 

 

0251080

Späda bladgrödor/’baby leaf’ (inklusive Brassica-arter)

40

 

 

 

 

 

0251990

Övriga

0,01 (***)

 

 

 

 

 

0252000

b)

Spenat och liknande blad

60

 

 

 

 

 

0252010

Spenat

 

 

 

 

 

 

0252020

Portlaker

 

 

 

 

 

 

0252030

Mangold/betblad

 

 

 

 

 

 

0252990

Övriga

 

 

 

 

 

 

0253000

c)

Vinrankeblad och liknande arter

0,01 (***)

 

 

 

 

 

0254000

d)

Vattenkrasse

0,01 (***)

 

 

 

 

 

0255000

e)

Endivesallat

0,01 (***)

 

 

 

 

 

0256000

f)

Örter och ätliga blommor

 

 

 

 

 

 

0256010

Körvel

0,01 (***)

 

 

 

 

 

0256020

Gräslök

0,01 (***)

 

 

 

 

 

0256030

Bladselleri/snittselleri

0,01 (***)

 

 

 

 

 

0256040

Persilja

0,01 (***)

 

 

 

 

 

0256050

Salvia

20

 

 

 

 

 

0256060

Rosmarin

0,01 (***)

 

 

 

 

 

0256070

Timjan

0,01 (***)

 

 

 

 

 

0256080

Basilika och ätliga blommor

20

 

 

 

 

 

0256090

Lagerblad

0,01 (***)

 

 

 

 

 

0256100

Dragon

0,01 (***)

 

 

 

 

 

0256990

Övriga

0,01 (***)

 

 

 

 

 

0260000

Baljväxter, färska

0,01 (***)

 

 

0,05 (***)

0,05 (***)

0,02 (***)

0260010

Bönor (med balja)

 

 

0,05 (***)

 

 

 

0260020

Bönor (utan balja)

 

 

0,05 (***)

 

 

 

0260030

Ärter (med balja)

 

 

0,05 (***)

 

 

 

0260040

Ärter (utan balja)

 

 

0,7

 

 

 

0260050

Linser

 

 

0,05 (***)

 

 

 

0260990

Övriga

 

 

0,05 (***)

 

 

 

0270000

Stjälkgrönsaker

 

 

0,05 (***)

0,05 (***)

0,05 (***)

 

0270010

Sparris

0,01 (***)

 

 

 

 

0,02 (***)

0270020

Kardoner

0,01 (***)

 

 

 

 

0,02 (***)

0270030

Stjälkselleri/blekselleri

20

 

 

 

 

0,02 (***)

0270040

Fänkål

20

 

 

 

 

0,02 (***)

0270050

Kronärtskockor

0,01 (***)

 

 

 

 

0,02 (***)

0270060

Purjolök

5

 

 

 

 

0,05

0270070

Rabarber

0,01 (***)

 

 

 

 

0,02 (***)

0270080

Bambuskott

0,01 (***)

 

 

 

 

0,02 (***)

0270090

Palmhjärtan

0,01 (***)

 

 

 

 

0,02 (***)

0270990

Övriga

0,01 (***)

 

 

 

 

0,02 (***)

0280000

Svampar, mossor och lavar

0,01 (***)

 

0,05 (***)

0,05 (***)

0,05 (***)

0,02 (***)

0280010

Odlade svampar

 

 

 

 

 

 

0280020

Vilda svampar

 

 

 

 

 

 

0280990

Mossor och lavar

 

 

 

 

 

 

0290000

Alger och prokaryota organismer

0,01 (***)

 

0,05 (***)

0,05 (***)

0,05 (***)

0,02 (***)

0300000

BALJVÄXTER, TORKADE

0,01 (***)

0,05 (***)

0,05 (***)

0,05 (***)

0,05 (***)

1

0300010

Bönor

 

 

 

 

 

 

0300020

Linser

 

 

 

 

 

 

0300030

Ärter

 

 

 

 

 

 

0300040

Lupiner

 

 

 

 

 

 

0300990

Övriga

 

 

 

 

 

 

0400000

OLJEVÄXTFRÖER OCH OLJEVÄXTFRUKTER

0,01 (***)

0,05 (***)

 

0,05 (***)

0,05 (***)

 

0401000

Oljeväxtfröer

 

 

 

 

 

 

0401010

Linfrö

 

 

0,05 (***)

 

 

0,15

0401020

Jordnötter

 

 

0,05 (***)

 

 

0,05

0401030

Vallmofrö

 

 

0,05 (***)

 

 

0,15

0401040

Sesamfrö

 

 

0,05 (***)

 

 

0,05

0401050

Solrosfrö

 

 

0,05 (***)

 

 

0,05

0401060

Rapsfrö

 

 

0,05 (***)

 

 

0,15

0401070

Sojabönor

 

 

0,05 (***)

 

 

0,05

0401080

Senapsfrö

 

 

0,05 (***)

 

 

0,15

0401090

Bomullsfrö

 

 

0,2

 

 

0,05

0401100

Pumpafrö

 

 

0,05 (***)

 

 

0,05

0401110

Safflorfrö

 

 

0,05 (***)

 

 

0,05

0401120

Gurkörtsfrö

 

 

0,05 (***)

 

 

0,05

0401130

Oljedådrafrö

 

 

0,05 (***)

 

 

0,05

0401140

Hampfrö

 

 

0,05 (***)

 

 

0,05

0401150

Ricinfrö

 

 

0,05 (***)

 

 

0,05

0401990

Övriga

 

 

0,05 (***)

 

 

0,05

0402000

Oljeväxtfrukter

 

 

0,05 (***)

 

 

0,02 (***)

0402010

Oliver för oljeproduktion

 

 

 

 

 

 

0402020

Oljepalmkärnor

 

 

 

 

 

 

0402030

Oljepalmfrukter

 

 

 

 

 

 

0402040

Kapok

 

 

 

 

 

 

0402990

Övriga

 

 

 

 

 

 

0500000

SPANNMÅL

0,01 (***)

0,05 (***)

 

0,05 (***)

 

 

0500010

Korn

 

 

0,4

 

0,5

0,3

0500020

Bovete och andra pseudocerealier

 

 

0,05 (***)

 

0,05 (***)

0,02 (***)

0500030

Majs

 

 

0,05 (***)

 

0,05 (***)

0,02 (***)

0500040

Hirs/vanlig hirs

 

 

0,05 (***)

 

0,05 (***)

0,02 (***)

0500050

Havre

 

 

0,4

 

0,5

0,05

0500060

Ris

 

 

0,05 (***)

 

0,05 (***)

0,02 (***)

0500070

Råg

 

 

2

 

0,5

0,1

0500080

Durra/sorgum

 

 

0,05 (***)

 

0,05 (***)

0,02 (***)

0500090

Vete

 

 

2

 

0,05 (***)

0,1

0500990

Övriga

 

 

0,05 (***)

 

0,05 (***)

0,02 (***)

0600000

TE, KAFFE, ÖRTTEER, KAKAO OCH JOHANNESBRÖD

0,01 (***)

0,05 (***)

0,05 (***)

 

0,1 (***)

0,02 (***)

0610000

Te

 

 

 

0,05 (***)

 

 

0620000

Kaffebönor

 

 

 

0,05 (***)

 

 

0630000

Örtteer från

 

 

 

 

 

 

0631000

a)

blommor

 

 

 

0,05 (***)

 

 

0631010

Kamomill

 

 

 

 

 

 

0631020

Rosellhibiskus

 

 

 

 

 

 

0631030

Ros

 

 

 

 

 

 

0631040

Jasmin

 

 

 

 

 

 

0631050

Lind

 

 

 

 

 

 

0631990

Övriga

 

 

 

 

 

 

0632000

b)

blad och örter

 

 

 

0,05 (***)

 

 

0632010

Jordgubbe

 

 

 

 

 

 

0632020

Rooibos

 

 

 

 

 

 

0632030

Mate/maté

 

 

 

 

 

 

0632990

Övriga

 

 

 

 

 

 

0633000

c)

rötter

 

 

 

 

 

 

0633010

Vänderot/läkevänderot

 

 

 

0,05 (***)

 

 

0633020

Ginseng

 

 

 

3

 

 

0633990

Övriga

 

 

 

0,05 (***)

 

 

0639000

d)

andra delar av växten

 

 

 

0,05 (***)

 

 

0640000

Kakaobönor

 

 

 

0,05 (***)

 

 

0650000

Johannesbröd

 

 

 

0,05 (***)

 

 

0700000

HUMLE

100

0,05 (***)

2

0,05 (***)

0,1 (***)

0,02 (***)

0800000

KRYDDOR

 

0,05 (***)

 

 

 

 

0810000

Frökryddor

0,01 (***)

 

0,05 (***)

0,05 (***)

0,1 (***)

0,02 (***)

0810010

Anis/anisfrö

 

 

 

 

 

 

0810020

Svartkummin

 

 

 

 

 

 

0810030

Selleri

 

 

 

 

 

 

0810040

Koriander

 

 

 

 

 

 

0810050

Spiskummin

 

 

 

 

 

 

0810060

Dill

 

 

 

 

 

 

0810070

Fänkål

 

 

 

 

 

 

0810080

Bockhornsklöver

 

 

 

 

 

 

0810090

Muskot

 

 

 

 

 

 

0810990

Övriga

 

 

 

 

 

 

0820000

Fruktkryddor

0,01 (***)

 

0,05 (***)

0,05 (***)

0,1 (***)

0,02 (***)

0820010

Kryddpeppar

 

 

 

 

 

 

0820020

Sichuanpeppar

 

 

 

 

 

 

0820030

Kummin

 

 

 

 

 

 

0820040

Kardemumma

 

 

 

 

 

 

0820050

Enbär

 

 

 

 

 

 

0820060

Pepparkorn (gröna, svarta och vita)

 

 

 

 

 

 

0820070

Vanilj

 

 

 

 

 

 

0820080

Tamarind

 

 

 

 

 

 

0820990

Övriga

 

 

 

 

 

 

0830000

Barkkryddor

0,01 (***)

 

0,05 (***)

0,05 (***)

0,1 (***)

0,02 (***)

0830010

Kanel

 

 

 

 

 

 

0830990

Övriga

 

 

 

 

 

 

0840000

Rot- och jordstamskryddor

 

 

 

 

 

 

0840010

Lakritsrot

0,01 (***)

 

0,05 (***)

0,05 (***)

0,1 (***)

0,02 (***)

0840020

Ingefära

0,01 (***)

 

0,05 (***)

0,05 (***)

0,1 (***)

0,02 (***)

0840030

Gurkmeja

0,01 (***)

 

0,05 (***)

0,05 (***)

0,1 (***)

0,02 (***)

0840040

Pepparrot

(+)

(+)

(+)

(+)

(+)

(+)

0840990

Övriga

0,01 (***)

 

0,05 (***)

0,05 (***)

0,1 (***)

0,02 (***)

0850000

Kryddor bestående av knoppar

0,01 (***)

 

0,05 (***)

0,05 (***)

0,1 (***)

0,02 (***)

0850010

Kryddnejlika

 

 

 

 

 

 

0850020

Kapris

 

 

 

 

 

 

0850990

Övriga

 

 

 

 

 

 

0860000

Kryddor bestående av pistiller

0,01 (***)

 

0,05 (***)

0,05 (***)

0,1 (***)

0,02 (***)

0860010

Saffran

 

 

 

 

 

 

0860990

Övriga

 

 

 

 

 

 

0870000

Kryddor bestående av frömantlar

0,01 (***)

 

0,05 (***)

0,05 (***)

0,1 (***)

0,02 (***)

0870010

Muskotblomma

 

 

 

 

 

 

0870990

Övriga

 

 

 

 

 

 

0900000

SOCKERVÄXTER

0,01 (***)

0,05 (***)

0,05 (***)

0,05 (***)

0,05 (***)

 

0900010

Sockerbetsrötter

 

 

 

 

 

0,3

0900020

Sockerrör

 

 

 

 

 

0,02 (***)

0900030

Rotcikoria

 

 

 

 

 

0,02 (***)

0900990

Övriga

 

 

 

 

 

0,02 (***)

1000000

ANIMALISKA PRODUKTER – LANDLEVANDE DJUR

 

0,05 (***)

 

0,05 (***)

 

 

1010000

Vävnad från

0,03 (***)

 

 

 

 

 

1011000

a)

svin

 

 

 

 

 

 

1011010

Muskel

 

 

0,03

 

0,05

0,05

1011020

Fettvävnad

 

 

0,02 (***)

 

0,05

0,05

1011030

Lever

 

 

0,03

 

0,1

0,5

1011040

Njure

 

 

0,03

 

0,1

0,5

1011050

Ätbara slaktbiprodukter (utom lever och njure)

 

 

0,03

 

0,05

0,5

1011990

Övriga

 

 

0,03 (***)

 

0,05

0,01 (***)

1012000

b)

nötkreatur

 

 

 

 

 

 

1012010

Muskel

 

 

0,03

 

0,05

0,05

1012020

Fettvävnad

 

 

0,02 (***)

 

0,05

0,05

1012030

Lever

 

 

0,03

 

0,05

0,5

1012040

Njure

 

 

0,03

 

0,1

0,5

1012050

Ätbara slaktbiprodukter (utom lever och njure)

 

 

0,03

 

0,05

0,5

1012990

Övriga

 

 

0,03 (***)

 

0,05

0,05

1013000

c)

får

 

 

 

 

 

 

1013010

Muskel

 

 

0,03

 

0,05

0,05

1013020

Fettvävnad

 

 

0,02 (***)

 

0,05

0,05

1013030

Lever

 

 

0,03

 

0,05

0,5

1013040

Njure

 

 

0,03

 

0,1

0,5

1013050

Ätbara slaktbiprodukter (utom lever och njure)

 

 

0,03

 

0,05

0,5

1013990

Övriga

 

 

0,03 (***)

 

0,05

0,01 (***)

1014000

d)

get

 

 

 

 

 

 

1014010

Muskel

 

 

0,03

 

0,05

0,05

1014020

Fettvävnad

 

 

0,02 (***)

 

0,05

0,05

1014030

Lever

 

 

0,03

 

0,05

0,5

1014040

Njure

 

 

0,03

 

0,1

0,5

1014050

Ätbara slaktbiprodukter (utom lever och njure)

 

 

0,03

 

0,05

0,5

1014990

Övriga

 

 

0,03 (***)

 

0,05

0,01 (***)

1015000

e)

hästdjur

 

 

 

 

 

 

1015010

Muskel

 

 

0,03

 

0,05

0,05

1015020

Fettvävnad

 

 

0,02 (***)

 

0,05

0,05

1015030

Lever

 

 

0,03

 

0,05

0,5

1015040

Njure

 

 

0,03

 

0,1

0,5

1015050

Ätbara slaktbiprodukter (utom lever och njure)

 

 

0,03

 

0,05

0,5

1015990

Övriga

 

 

0,03 (***)

 

0,05

0,01 (***)

1016000

f)

fjäderfä

 

 

 

 

 

 

1016010

Muskel

 

 

0,03

 

0,05

0,05

1016020

Fettvävnad

 

 

0,02 (***)

 

0,05

0,05

1016030

Lever

 

 

0,03

 

0,05

0,05

1016040

Njure

 

 

0,03

 

0,1

0,05

1016050

Ätbara slaktbiprodukter (utom lever och njure)

 

 

0,03

 

0,05

0,01 (***)

1016990

Övriga

 

 

0,03 (***)

 

0,05

0,01 (***)

1017000

g)

andra hägnade landlevande djur

 

 

 

 

 

 

1017010

Muskel

 

 

0,03

 

0,05

0,05

1017020

Fettvävnad

 

 

0,02 (***)

 

0,05

0,05

1017030

Lever

 

 

0,03

 

0,05

0,5

1017040

Njure

 

 

0,03

 

0,1

0,5

1017050

Ätbara slaktbiprodukter (utom lever och njure)

 

 

0,03

 

0,05

0,5

1017990

Övriga

 

 

0,03 (***)

 

0,05

0,01 (***)

1020000

Mjölk

0,03 (***)

 

0,02 (***)

 

0,2

0,01 (***)

1020010

Nötkreatur

 

 

 

 

 

 

1020020

Får

 

 

 

 

 

 

1020030

Get

 

 

 

 

 

 

1020040

Häst

 

 

 

 

 

 

1020990

Övriga

 

 

 

 

 

 

1030000

Fågelägg

0,03 (***)

 

0,05

 

0,01 (***)

0,05

1030010

Höns

 

 

 

 

 

 

1030020

Anka

 

 

 

 

 

 

1030030

Gås

 

 

 

 

 

 

1030040

Vaktel

 

 

 

 

 

 

1030990

Övriga

 

 

 

 

 

 

1040000

Honung och andra biodlingsprodukter

0,05 (***)

 

0,05

 

0,01 (***)

0,05 (***)

1050000

Amfibier och reptiler

0,03 (***)

 

0,05

 

0,01 (***)

0,01 (***)

1060000

Landlevande ryggradslösa djur

0,03 (***)

 

0,05

 

0,01 (***)

0,01 (***)

1070000

Vilda landlevande ryggradsdjur

0,03 (***)

 

0,05

 

0,01 (***)

0,01 (***)

3.

I bilaga V ska kolumnen för difenylamin utgå.


(*)  Lägsta analytiska bestämningsgräns.

(**)

Par bekämpningsmedel-kod för vilket det gränsvärde som fastställs i del B i bilaga III gäller.

(F)

=

Fettlöslig

Klortalonil (R)

(R)

=

En annan definition av resthalt används för följande par bekämpningsmedel-kod:

Klortalonil – kod 1000000–1070000, utom 1040000: 2,5,6-trikloro-4-hydroxiftalonitril (SDS-3701).

(+)

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet har konstaterat att vissa uppgifter om resthaltsförsök saknas. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta de uppgifter som avses i första meningen, om de lämnas in senast den 29 oktober 2016, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter. Vidare har Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet uppmärksammat att metaboliten 2,5,6-trikloro-4-hydroxiftalonitril (SDS-3701) inte har beaktats, eftersom en validerad metod för tillsyn av, en fullständig uppsättning resthaltsförsök för, undersökningar om lagringsstabilitet hos och uppgifter om bearbetning av SDS-3701 saknas för alla växtprodukter. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta uppgifterna, om de lämnas in senast den 29 oktober 2016, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter.

0130000

Kärnfrukter

0130010

Äpplen

0130020

Päron

0130030

Kvitten

0130040

Mispel

0130050

Japansk mispel

0130990

Övriga

0140010

Aprikoser

0140030

Persikor

(+)

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet har konstaterat att vissa uppgifter om lagringsstabilitet saknas. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta de uppgifter som avses i första meningen, om de lämnas in senast den 29 oktober 2016, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter. Vidare har Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet uppmärksammat att metaboliten 2,5,6-trikloro-4-hydroxiftalonitril (SDS-3701) inte har beaktats, eftersom en validerad metod för tillsyn av, en fullständig uppsättning resthaltsförsök för, undersökningar om lagringsstabilitet hos och uppgifter om bearbetning av SDS-3701 saknas för alla växtprodukter. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta uppgifterna, om de lämnas in senast den 29 oktober 2016, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter.

0151000

a)

Druvor

0151010

Bordsdruvor

0151020

Druvor för vinframställning

0152000

b)

Jordgubbar

0154040

Krusbär (gröna, röda och gula)

(+)

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet har uppmärksammat att metaboliten 2,5,6-trikloro-4-hydroxiftalonitril (SDS-3701) inte har beaktats, eftersom en validerad metod för tillsyn av, en fullständig uppsättning resthaltsförsök för, undersökningar om lagringsstabilitet hos och uppgifter om bearbetning av SDS-3701 saknas för alla växtprodukter. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta uppgifterna, om de lämnas in senast den 29 oktober 2016, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter.

0163020

Bananer

0163040

Papaya

0211000

a)

Potatis

0213020

Morötter

0213030

Rotselleri

0213040

Pepparrot

0213060

Palsternackor

0213070

Rotpersilja/persiljerot

0213090

Haverrot

(+)

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet har konstaterat att vissa uppgifter om resthaltsförsök saknas. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta de uppgifter som avses i första meningen, om de lämnas in senast den 29 oktober 2016, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter. Vidare har Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet uppmärksammat att metaboliten 2,5,6-trikloro-4-hydroxiftalonitril (SDS-3701) inte har beaktats, eftersom en validerad metod för tillsyn av, en fullständig uppsättning resthaltsförsök för, undersökningar om lagringsstabilitet hos och uppgifter om bearbetning av SDS-3701 saknas för alla växtprodukter. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta uppgifterna, om de lämnas in senast den 29 oktober 2016, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter.

0213110

Rovor/majrovor

(+)

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet har uppmärksammat att metaboliten 2,5,6-trikloro-4-hydroxiftalonitril (SDS-3701) inte har beaktats, eftersom en validerad metod för tillsyn av, en fullständig uppsättning resthaltsförsök för, undersökningar om lagringsstabilitet hos och uppgifter om bearbetning av SDS-3701 saknas för alla växtprodukter. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta uppgifterna, om de lämnas in senast den 29 oktober 2016, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter.

0220000

Lökgrönsaker

0220010

Vitlök

0220020

Kepalök

0220030

Schalottenlök

0220040

Knipplök/salladslök och piplök

0220990

Övriga

0231010

Tomater

0231030

Auberginer/äggplantor

0232000

b)

Gurkväxter – ätligt skal

0232010

Slanggurkor

0232020

Druvgurkor

0232030

Zucchini/squash

0232990

Övriga

0233000

c)

Gurkväxter – oätligt skal

0233010

Meloner

0233020

Pumpor

0233030

Vattenmeloner

0233990

Övriga

0241020

Blomkål

0242010

Brysselkål

(+)

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet har konstaterat att vissa uppgifter om resthaltsförsök saknas. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta de uppgifter som avses i första meningen, om de lämnas in senast den 29 oktober 2016, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter. Vidare har Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet uppmärksammat att metaboliten 2,5,6-trikloro-4-hydroxiftalonitril (SDS-3701) inte har beaktats, eftersom en validerad metod för tillsyn av, en fullständig uppsättning resthaltsförsök för, undersökningar om lagringsstabilitet hos och uppgifter om bearbetning av SDS-3701 saknas för alla växtprodukter. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta uppgifterna, om de lämnas in senast den 29 oktober 2016, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter.

0242020

Huvudkål

(+)

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet har uppmärksammat att metaboliten 2,5,6-trikloro-4-hydroxiftalonitril (SDS-3701) inte har beaktats, eftersom en validerad metod för tillsyn av, en fullständig uppsättning resthaltsförsök för, undersökningar om lagringsstabilitet hos och uppgifter om bearbetning av SDS-3701 saknas för alla växtprodukter. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta uppgifterna, om de lämnas in senast den 29 oktober 2016, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter.

0256030

Bladselleri/snittselleri

0256040

Persilja

0260010

Bönor (med balja)

0260020

Bönor (utan balja)

0260030

Ärter (med balja)

(+)

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet har konstaterat att vissa uppgifter om resthaltsförsök saknas. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta de uppgifter som avses i första meningen, om de lämnas in senast den 29 oktober 2016, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter. Vidare har Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet uppmärksammat att metaboliten 2,5,6-trikloro-4-hydroxiftalonitril (SDS-3701) inte har beaktats, eftersom en validerad metod för tillsyn av, en fullständig uppsättning resthaltsförsök för, undersökningar om lagringsstabilitet hos och uppgifter om bearbetning av SDS-3701 saknas för alla växtprodukter. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta uppgifterna, om de lämnas in senast den 29 oktober 2016, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter.

0260040

Ärter (utan balja)

(+)

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet har uppmärksammat att metaboliten 2,5,6-trikloro-4-hydroxiftalonitril (SDS-3701) inte har beaktats, eftersom en validerad metod för tillsyn av, en fullständig uppsättning resthaltsförsök för, undersökningar om lagringsstabilitet hos och uppgifter om bearbetning av SDS-3701 saknas för alla växtprodukter. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta uppgifterna, om de lämnas in senast den 29 oktober 2016, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter.

0260050

Linser

0260990

Övriga

0270010

Sparris

0270030

Stjälkselleri/blekselleri

(+)

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet har konstaterat att vissa uppgifter om resthaltsförsök saknas. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta de uppgifter som avses i första meningen, om de lämnas in senast den 29 oktober 2016, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter. Vidare har Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet uppmärksammat att metaboliten 2,5,6-trikloro-4-hydroxiftalonitril (SDS-3701) inte har beaktats, eftersom en validerad metod för tillsyn av, en fullständig uppsättning resthaltsförsök för, undersökningar om lagringsstabilitet hos och uppgifter om bearbetning av SDS-3701 saknas för alla växtprodukter. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta uppgifterna, om de lämnas in senast den 29 oktober 2016, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter.

0270060

Purjolök

(+)

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet har uppmärksammat att metaboliten 2,5,6-trikloro-4-hydroxiftalonitril (SDS-3701) inte har beaktats, eftersom en validerad metod för tillsyn av, en fullständig uppsättning resthaltsförsök för, undersökningar om lagringsstabilitet hos och uppgifter om bearbetning av SDS-3701 saknas för alla växtprodukter. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta uppgifterna, om de lämnas in senast den 29 oktober 2016, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter.

0280010

Odlade svampar

0300000

BALJVÄXTER, TORKADE

0300010

Bönor

0300020

Linser

0300030

Ärter

0300040

Lupiner

0300990

Övriga

0401020

Jordnötter

0500010

Korn

0500050

Havre

0500070

Råg

0500090

Vete

(+)

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet har konstaterat att vissa uppgifter om analysmetoder och resthaltsförsök saknas. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta de uppgifter som avses i första meningen, om de lämnas in senast den 29 oktober 2016, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter. Vidare har Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet uppmärksammat att metaboliten 2,5,6-trikloro-4-hydroxiftalonitril (SDS-3701) inte har beaktats, eftersom en validerad metod för tillsyn av, en fullständig uppsättning resthaltsförsök för, undersökningar om lagringsstabilitet hos och uppgifter om bearbetning av SDS-3701 saknas för alla växtprodukter. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta uppgifterna, om de lämnas in senast den 29 oktober 2016, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter.

0700000

HUMLE

(+)

Det gränsvärde som ska tillämpas för pepparrot (Armoracia rusticana) i kategorin kryddor (kod 0840040) är det som fastställs för pepparrot (Armoracia rusticana) i kategorin grönsaker, gruppen rot- och knölgrönsaker (kod 0213040), med beaktande av ändringar av halterna vid bearbetning (torkning) enligt artikel 20.1 i förordning (EG) nr 396/2005.

0840040

Pepparrot

(+)

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet har konstaterat att vissa uppgifter om metabolism i svin och total radioaktiv resthalt i fjäderfäprodukter saknas. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta de uppgifter som avses i första meningen, om de lämnas in senast den 29 oktober 2016, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter.

1011000

a)

svin

1011010

Muskel

1011020

Fettvävnad

1011030

Lever

1011040

Njure

1011050

Ätbara slaktbiprodukter (utom lever och njure)

1011990

Övriga

1016000

f)

fjäderfä

1016010

Muskel

1016020

Fettvävnad

1016030

Lever

1016040

Njure

1016050

Ätbara slaktbiprodukter (utom lever och njure)

1016990

Övriga

1030000

Fågelägg

1030010

Höns

1030020

Anka

1030030

Gås

1030040

Vaktel

1030990

Övriga

Propamokarb (summan av propamokarb och dess salter, uttryckt som propamokarb) (R)

(R)

=

En annan definition av resthalt används för följande par bekämpningsmedel-kod: kod 1000000 utom 1016000, 1030000 och 1040000: N-oxidpropamokarb; koderna 1016000 och 1030000: N-desmetylpropamokarb.

(+)

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet har konstaterat att vissa uppgifter om resthaltsförsök saknas. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta de uppgifter som avses i första meningen, om de lämnas in senast den 22 mars 2016, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter.

0241020

Blomkål

0251010

Vårklynne/vintersallat/vårsallat/mâche(sallat)/fältsallat

0251030

Escarole/escarolesallat

0251040

Smörgåskrasse och andra groddar och skott

0251050

Vinterkrasse/vårgyllen

0251070

Sareptasenap/salladssenap

0251080

Späda bladgrödor/’baby leaf’ (inklusive Brassica-arter)

0256000

f)

Örter och ätliga blommor

0256010

Körvel

0256020

Gräslök

0256030

Bladselleri/snittselleri

0256040

Persilja

0256050

Salvia

0256060

Rosmarin

0256070

Timjan

0256080

Basilika och ätliga blommor

0256090

Lagerblad

0256100

Dragon

0256990

Övriga

(+)

Det gränsvärde som ska tillämpas för pepparrot (Armoracia rusticana) i kategorin kryddor (kod 0840040) är det som fastställs för pepparrot (Armoracia rusticana) i kategorin grönsaker, gruppen rot- och knölgrönsaker (kod 0213040), med beaktande av ändringar av halterna vid bearbetning (torkning) enligt artikel 20.1 i förordning (EG) nr 396/2005.

0840040

Pepparrot

(+)

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet har konstaterat att vissa uppgifter om analysmetoder saknas. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta de uppgifter som avses i första meningen, om de lämnas in senast den 22 mars 2016, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter.

1011010

Muskel

1011020

Fettvävnad

1011030

Lever

1011040

Njure

(+)

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet har konstaterat att vissa uppgifter om analysmetoder och en utfodringsundersökning saknas. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta de uppgifter som avses i första meningen, om de lämnas in senast den 22 mars 2016, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter.

1012010

Muskel

1012020

Fettvävnad

1012030

Lever

1012040

Njure

1013010

Muskel

1013020

Fettvävnad

1013030

Lever

1013040

Njure

1014010

Muskel

1014020

Fettvävnad

1014030

Lever

1014040

Njure

(+)

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet har konstaterat att vissa uppgifter om analysmetoder och en utfodringsundersökning på höns saknas. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta de uppgifter som avses i första meningen, om de lämnas in senast den 22 mars 2016, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter.

1016010

Muskel

1016020

Fettvävnad

1016030

Lever

(+)

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet har konstaterat att vissa uppgifter om analysmetoder och en utfodringsundersökning saknas. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta de uppgifter som avses i första meningen, om de lämnas in senast den 22 mars 2016, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter.

1020000

Mjölk

1020010

Nötkreatur

1020020

Får

1020030

Get

1020040

Häst

1020990

Övriga

(+)

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet har konstaterat att vissa uppgifter om analysmetoder och en utfodringsundersökning på höns saknas. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta de uppgifter som avses i första meningen, om de lämnas in senast den 22 mars 2016, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter.

1030000

Fågelägg

1030010

Höns

1030020

Anka

1030030

Gås

1030040

Vaktel

1030990

Övriga

Tiakloprid

(+)

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet har konstaterat att vissa uppgifter om resthaltsförsök saknas. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta de uppgifter som avses i första meningen, om de lämnas in senast den 23 juli 2017, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter.

0232030

Zucchini/squash

0241000

a)

Blommande kål

0241010

Broccoli

0241020

Blomkål

0241990

Övriga

0251030

Escarole/escarolesallat

0251050

Vinterkrasse/vårgyllen

0251060

Rucola/rucolasallat/senapskål

0251080

Späda bladgrödor/’baby leaf’ (inklusive Brassica-arter)

0252010

Spenat

0252030

Mangold/betblad

0260010

Bönor (med balja)

0300010

Bönor

0300030

Ärter

0401060

Rapsfrö

0401080

Senapsfrö

(+)

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet har konstaterat att vissa uppgifter om metabolism i grödor vid betning av utsäde saknas. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta de uppgifter som avses i första meningen, om de lämnas in senast den 23 juli 2017, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter.

0500030

Majs

(+)

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet har konstaterat att vissa uppgifter om analysmetoder saknas. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta de uppgifter som avses i första meningen, om de lämnas in senast den 23 juli 2017, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter.

0610000

Te

0632000

b)

blad och örter

0632010

Jordgubbe

0632020

Rooibos

0632030

Mate/maté

0632990

Övriga

0633000

c)

rötter

0633010

Vänderot/läkevänderot

0633020

Ginseng

0633990

Övriga

0810000

Frökryddor

0810010

Anis/anisfrö

0810020

Svartkummin

0810030

Selleri

0810040

Koriander

0810050

Spiskummin

0810060

Dill

0810070

Fänkål

0810080

Bockhornsklöver

0810090

Muskot

0810990

Övriga

(+)

Det gränsvärde som ska tillämpas för pepparrot (Armoracia rusticana) i kategorin kryddor (kod 0840040) är det som fastställs för pepparrot (Armoracia rusticana) i kategorin grönsaker, gruppen rot- och knölgrönsaker (kod 0213040), med beaktande av ändringar av halterna vid bearbetning (torkning) enligt artikel 20.1 i förordning (EG) nr 396/2005.

0840040

Pepparrot

Trifloxystrobin (A) (F) (R)

(A)

EU:s referenslaboratorier konstaterade att referensstandarden för CGA321113 inte är kommersiellt tillgänglig. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta om den referensstandard som avses i första meningen är kommersiellt tillgänglig senast den 23 juli 2016, eller, om referensstandarden inte är kommersiellt tillgänglig senast detta datum, avsaknaden av referensstandard.

(R)

=

En annan definition av resthalt används för följande par bekämpningsmedel-kod:

Trifloxystrobin – kod 1000000 utom 1040000: summan av trifloxystrobin och dess metabolit (E, E)-metoxiimino-{2-[1-(3-trifluorometylfenyl)etylidenaminooximetyl]fenyl}ättiksyra (CGA 321113).

(+)

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet har konstaterat att vissa uppgifter om resthaltsförsök saknas. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta de uppgifter som avses i första meningen, om de lämnas in senast den 23 juli 2017, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter.

0154030

Vinbär (röda, svarta och vita)

0154040

Krusbär (gröna, röda och gula)

0162030

Passionsfrukter/maracuja

0231020

Paprikor

0232010

Slanggurkor

0232020

Druvgurkor

0243000

c)

Bladbildande kål

0243010

Salladskål/kinakål

0243020

Grönkål

0243990

Övriga

0251030

Escarole/escarolesallat

0256000

f)

Örter och ätliga blommor

0256010

Körvel

0256020

Gräslök

0256030

Bladselleri/snittselleri

0256040

Persilja

0256050

Salvia

0256060

Rosmarin

0256070

Timjan

0256080

Basilika och ätliga blommor

0256090

Lagerblad

0256100

Dragon

0256990

Övriga

0260010

Bönor (med balja)

0500050

Havre

(+)

Det gränsvärde som ska tillämpas för pepparrot (Armoracia rusticana) i kategorin kryddor (kod 0840040) är det som fastställs för pepparrot (Armoracia rusticana) i kategorin grönsaker, gruppen rot- och knölgrönsaker (kod 0213040), med beaktande av ändringar av halterna vid bearbetning (torkning) enligt artikel 20.1 i förordning (EG) nr 396/2005.

0840040

Pepparrot

(+)

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet har konstaterat att vissa uppgifter om analysmetoder saknas. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta de uppgifter som avses i första meningen, om de lämnas in senast den 23 juli 2017, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter.

1011010

Muskel

1011020

Fettvävnad

1011030

Lever

1011040

Njure

1012010

Muskel

1012020

Fettvävnad

1012030

Lever

1012040

Njure

1013010

Muskel

1013020

Fettvävnad

1013030

Lever

1013040

Njure

1014010

Muskel

1014020

Fettvävnad

1014030

Lever

1014040

Njure

1016010

Muskel

1016020

Fettvävnad

1016030

Lever

1020010

Nötkreatur

1020020

Får

1020030

Get

1030000

Fågelägg

1030010

Höns

1030020

Anka

1030030

Gås

1030040

Vaktel

1030990

Övriga”

(1)  Se bilaga I för en fullständig förteckning över produkter av vegetabiliskt och animaliskt ursprung för vilka gränsvärden gäller.

(F)

=

Fettlöslig

Klortalonil (R)

(R)

=

En annan definition av resthalt används för följande par bekämpningsmedel-kod:

Klortalonil – kod 1000000–1070000, utom 1040000: 2,5,6-trikloro-4-hydroxiftalonitril (SDS-3701).

(+)

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet har konstaterat att vissa uppgifter om resthaltsförsök saknas. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta de uppgifter som avses i första meningen, om de lämnas in senast den 29 oktober 2016, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter. Vidare har Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet uppmärksammat att metaboliten 2,5,6-trikloro-4-hydroxiftalonitril (SDS-3701) inte har beaktats, eftersom en validerad metod för tillsyn av, en fullständig uppsättning resthaltsförsök för, undersökningar om lagringsstabilitet hos och uppgifter om bearbetning av SDS-3701 saknas för alla växtprodukter. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta uppgifterna, om de lämnas in senast den 29 oktober 2016, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter.

0130000

Kärnfrukter

0130010

Äpplen

0130020

Päron

0130030

Kvitten

0130040

Mispel

0130050

Japansk mispel

0130990

Övriga

0140010

Aprikoser

0140030

Persikor

(+)

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet har konstaterat att vissa uppgifter om lagringsstabilitet saknas. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta de uppgifter som avses i första meningen, om de lämnas in senast den 29 oktober 2016, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter. Vidare har Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet uppmärksammat att metaboliten 2,5,6-trikloro-4-hydroxiftalonitril (SDS-3701) inte har beaktats, eftersom en validerad metod för tillsyn av, en fullständig uppsättning resthaltsförsök för, undersökningar om lagringsstabilitet hos och uppgifter om bearbetning av SDS-3701 saknas för alla växtprodukter. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta uppgifterna, om de lämnas in senast den 29 oktober 2016, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter.

0151000

a)

Druvor

0151010

Bordsdruvor

0151020

Druvor för vinframställning

0152000

b)

Jordgubbar

0154040

Krusbär (gröna, röda och gula)

(+)

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet har uppmärksammat att metaboliten 2,5,6-trikloro-4-hydroxiftalonitril (SDS-3701) inte har beaktats, eftersom en validerad metod för tillsyn av, en fullständig uppsättning resthaltsförsök för, undersökningar om lagringsstabilitet hos och uppgifter om bearbetning av SDS-3701 saknas för alla växtprodukter. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta uppgifterna, om de lämnas in senast den 29 oktober 2016, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter.

0163020

Bananer

0163040

Papaya

0211000

a)

Potatis

0213020

Morötter

0213030

Rotselleri

0213040

Pepparrot

0213060

Palsternackor

0213070

Rotpersilja/persiljerot

0213090

Haverrot

(+)

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet har konstaterat att vissa uppgifter om resthaltsförsök saknas. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta de uppgifter som avses i första meningen, om de lämnas in senast den 29 oktober 2016, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter. Vidare har Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet uppmärksammat att metaboliten 2,5,6-trikloro-4-hydroxiftalonitril (SDS-3701) inte har beaktats, eftersom en validerad metod för tillsyn av, en fullständig uppsättning resthaltsförsök för, undersökningar om lagringsstabilitet hos och uppgifter om bearbetning av SDS-3701 saknas för alla växtprodukter. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta uppgifterna, om de lämnas in senast den 29 oktober 2016, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter.

0213110

Rovor/majrovor

(+)

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet har uppmärksammat att metaboliten 2,5,6-trikloro-4-hydroxiftalonitril (SDS-3701) inte har beaktats, eftersom en validerad metod för tillsyn av, en fullständig uppsättning resthaltsförsök för, undersökningar om lagringsstabilitet hos och uppgifter om bearbetning av SDS-3701 saknas för alla växtprodukter. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta uppgifterna, om de lämnas in senast den 29 oktober 2016, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter.

0220000

Lökgrönsaker

0220010

Vitlök

0220020

Kepalök

0220030

Schalottenlök

0220040

Knipplök/salladslök och piplök

0220990

Övriga

0231010

Tomater

0231030

Auberginer/äggplantor

0232000

b)

Gurkväxter – ätligt skal

0232010

Slanggurkor

0232020

Druvgurkor

0232030

Zucchini/squash

0232990

Övriga

0233000

c)

Gurkväxter – oätligt skal

0233010

Meloner

0233020

Pumpor

0233030

Vattenmeloner

0233990

Övriga

0241020

Blomkål

0242010

Brysselkål

(+)

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet har konstaterat att vissa uppgifter om resthaltsförsök saknas. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta de uppgifter som avses i första meningen, om de lämnas in senast den 29 oktober 2016, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter. Vidare har Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet uppmärksammat att metaboliten 2,5,6-trikloro-4-hydroxiftalonitril (SDS-3701) inte har beaktats, eftersom en validerad metod för tillsyn av, en fullständig uppsättning resthaltsförsök för, undersökningar om lagringsstabilitet hos och uppgifter om bearbetning av SDS-3701 saknas för alla växtprodukter. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta uppgifterna, om de lämnas in senast den 29 oktober 2016, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter.

0242020

Huvudkål

(+)

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet har uppmärksammat att metaboliten 2,5,6-trikloro-4-hydroxiftalonitril (SDS-3701) inte har beaktats, eftersom en validerad metod för tillsyn av, en fullständig uppsättning resthaltsförsök för, undersökningar om lagringsstabilitet hos och uppgifter om bearbetning av SDS-3701 saknas för alla växtprodukter. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta uppgifterna, om de lämnas in senast den 29 oktober 2016, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter.

0256030

Bladselleri/snittselleri

0256040

Persilja

0260010

Bönor (med balja)

0260020

Bönor (utan balja)

0260030

Ärter (med balja)

(+)

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet har konstaterat att vissa uppgifter om resthaltsförsök saknas. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta de uppgifter som avses i första meningen, om de lämnas in senast den 29 oktober 2016, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter. Vidare har Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet uppmärksammat att metaboliten 2,5,6-trikloro-4-hydroxiftalonitril (SDS-3701) inte har beaktats, eftersom en validerad metod för tillsyn av, en fullständig uppsättning resthaltsförsök för, undersökningar om lagringsstabilitet hos och uppgifter om bearbetning av SDS-3701 saknas för alla växtprodukter. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta uppgifterna, om de lämnas in senast den 29 oktober 2016, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter.

0260040

Ärter (utan balja)

(+)

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet har uppmärksammat att metaboliten 2,5,6-trikloro-4-hydroxiftalonitril (SDS-3701) inte har beaktats, eftersom en validerad metod för tillsyn av, en fullständig uppsättning resthaltsförsök för, undersökningar om lagringsstabilitet hos och uppgifter om bearbetning av SDS-3701 saknas för alla växtprodukter. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta uppgifterna, om de lämnas in senast den 29 oktober 2016, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter.

0260050

Linser

0260990

Övriga

0270010

Sparris

0270030

Stjälkselleri/blekselleri

(+)

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet har konstaterat att vissa uppgifter om resthaltsförsök saknas. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta de uppgifter som avses i första meningen, om de lämnas in senast den 29 oktober 2016, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter. Vidare har Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet uppmärksammat att metaboliten 2,5,6-trikloro-4-hydroxiftalonitril (SDS-3701) inte har beaktats, eftersom en validerad metod för tillsyn av, en fullständig uppsättning resthaltsförsök för, undersökningar om lagringsstabilitet hos och uppgifter om bearbetning av SDS-3701 saknas för alla växtprodukter. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta uppgifterna, om de lämnas in senast den 29 oktober 2016, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter.

0270060

Purjolök

(+)

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet har uppmärksammat att metaboliten 2,5,6-trikloro-4-hydroxiftalonitril (SDS-3701) inte har beaktats, eftersom en validerad metod för tillsyn av, en fullständig uppsättning resthaltsförsök för, undersökningar om lagringsstabilitet hos och uppgifter om bearbetning av SDS-3701 saknas för alla växtprodukter. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta uppgifterna, om de lämnas in senast den 29 oktober 2016, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter.

0280010

Odlade svampar

0300000

BALJVÄXTER, TORKADE

0300010

Bönor

0300020

Linser

0300030

Ärter

0300040

Lupiner

0300990

Övriga

0401020

Jordnötter

0500010

Korn

0500050

Havre

0500070

Råg

0500090

Vete

(+)

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet har konstaterat att vissa uppgifter om analysmetoder och resthaltsförsök saknas. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta de uppgifter som avses i första meningen, om de lämnas in senast den 29 oktober 2016, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter. Vidare har Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet uppmärksammat att metaboliten 2,5,6-trikloro-4-hydroxiftalonitril (SDS-3701) inte har beaktats, eftersom en validerad metod för tillsyn av, en fullständig uppsättning resthaltsförsök för, undersökningar om lagringsstabilitet hos och uppgifter om bearbetning av SDS-3701 saknas för alla växtprodukter. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta uppgifterna, om de lämnas in senast den 29 oktober 2016, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter.

0700000

HUMLE

(+)

Det gränsvärde som ska tillämpas för pepparrot (Armoracia rusticana) i kategorin kryddor (kod 0840040) är det som fastställs för pepparrot (Armoracia rusticana) i kategorin grönsaker, gruppen rot- och knölgrönsaker (kod 0213040), med beaktande av ändringar av halterna vid bearbetning (torkning) enligt artikel 20.1 i förordning (EG) nr 396/2005.

0840040

Pepparrot

(+)

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet har konstaterat att vissa uppgifter om metabolism i svin och total radioaktiv resthalt i fjäderfäprodukter saknas. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta de uppgifter som avses i första meningen, om de lämnas in senast den 29 oktober 2016, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter.

1011000

a)

svin

1011010

Muskel

1011020

Fettvävnad

1011030

Lever

1011040

Njure

1011050

Ätbara slaktbiprodukter (utom lever och njure)

1011990

Övriga

1016000

f)

fjäderfä

1016010

Muskel

1016020

Fettvävnad

1016030

Lever

1016040

Njure

1016050

Ätbara slaktbiprodukter (utom lever och njure)

1016990

Övriga

1030000

Fågelägg

1030010

Höns

1030020

Anka

1030030

Gås

1030040

Vaktel

1030990

Övriga

Propamokarb (summan av propamokarb och dess salter, uttryckt som propamokarb) (R)

(R)

=

En annan definition av resthalt används för följande par bekämpningsmedel-kod: kod 1000000 utom 1016000, 1030000 och 1040000: N-oxidpropamokarb; koderna 1016000 och 1030000: N-desmetylpropamokarb.

(+)

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet har konstaterat att vissa uppgifter om resthaltsförsök saknas. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta de uppgifter som avses i första meningen, om de lämnas in senast den 22 mars 2016, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter.

0241020

Blomkål

0251010

Vårklynne/vintersallat/vårsallat/mâche(sallat)/fältsallat

0251030

Escarole/escarolesallat

0251040

Smörgåskrasse och andra groddar och skott

0251050

Vinterkrasse/vårgyllen

0251070

Sareptasenap/salladssenap

0251080

Späda bladgrödor/’baby leaf’ (inklusive Brassica-arter)

0256000

f)

Örter och ätliga blommor

0256010

Körvel

0256020

Gräslök

0256030

Bladselleri/snittselleri

0256040

Persilja

0256050

Salvia

0256060

Rosmarin

0256070

Timjan

0256080

Basilika och ätliga blommor

0256090

Lagerblad

0256100

Dragon

0256990

Övriga

(+)

Det gränsvärde som ska tillämpas för pepparrot (Armoracia rusticana) i kategorin kryddor (kod 0840040) är det som fastställs för pepparrot (Armoracia rusticana) i kategorin grönsaker, gruppen rot- och knölgrönsaker (kod 0213040), med beaktande av ändringar av halterna vid bearbetning (torkning) enligt artikel 20.1 i förordning (EG) nr 396/2005.

0840040

Pepparrot

(+)

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet har konstaterat att vissa uppgifter om analysmetoder saknas. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta de uppgifter som avses i första meningen, om de lämnas in senast den 22 mars 2016, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter.

1011010

Muskel

1011020

Fettvävnad

1011030

Lever

1011040

Njure

(+)

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet har konstaterat att vissa uppgifter om analysmetoder och en utfodringsundersökning saknas. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta de uppgifter som avses i första meningen, om de lämnas in senast den 22 mars 2016, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter.

1012010

Muskel

1012020

Fettvävnad

1012030

Lever

1012040

Njure

1013010

Muskel

1013020

Fettvävnad

1013030

Lever

1013040

Njure

1014010

Muskel

1014020

Fettvävnad

1014030

Lever

1014040

Njure

(+)

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet har konstaterat att vissa uppgifter om analysmetoder och en utfodringsundersökning på höns saknas. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta de uppgifter som avses i första meningen, om de lämnas in senast den 22 mars 2016, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter.

1016010

Muskel

1016020

Fettvävnad

1016030

Lever

(+)

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet har konstaterat att vissa uppgifter om analysmetoder och en utfodringsundersökning saknas. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta de uppgifter som avses i första meningen, om de lämnas in senast den 22 mars 2016, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter.

1020000

Mjölk

1020010

Nötkreatur

1020020

Får

1020030

Get

1020040

Häst

1020990

Övriga

(+)

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet har konstaterat att vissa uppgifter om analysmetoder och en utfodringsundersökning på höns saknas. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta de uppgifter som avses i första meningen, om de lämnas in senast den 22 mars 2016, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter.

1030000

Fågelägg

1030010

Höns

1030020

Anka

1030030

Gås

1030040

Vaktel

1030990

Övriga

Tiakloprid

(+)

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet har konstaterat att vissa uppgifter om resthaltsförsök saknas. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta de uppgifter som avses i första meningen, om de lämnas in senast den 23 juli 2017, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter.

0232030

Zucchini/squash

0241000

a)

Blommande kål

0241010

Broccoli

0241020

Blomkål

0241990

Övriga

0251030

Escarole/escarolesallat

0251050

Vinterkrasse/vårgyllen

0251060

Rucola/rucolasallat/senapskål

0251080

Späda bladgrödor/’baby leaf’ (inklusive Brassica-arter)

0252010

Spenat

0252030

Mangold/betblad

0260010

Bönor (med balja)

0300010

Bönor

0300030

Ärter

0401060

Rapsfrö

0401080

Senapsfrö

(+)

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet har konstaterat att vissa uppgifter om metabolism i grödor vid betning av utsäde saknas. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta de uppgifter som avses i första meningen, om de lämnas in senast den 23 juli 2017, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter.

0500030

Majs

(+)

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet har konstaterat att vissa uppgifter om analysmetoder saknas. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta de uppgifter som avses i första meningen, om de lämnas in senast den 23 juli 2017, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter.

0610000

Te

0632000

b)

blad och örter

0632010

Jordgubbe

0632020

Rooibos

0632030

Mate/maté

0632990

Övriga

0633000

c)

rötter

0633010

Vänderot/läkevänderot

0633020

Ginseng

0633990

Övriga

0810000

Frökryddor

0810010

Anis/anisfrö

0810020

Svartkummin

0810030

Selleri

0810040

Koriander

0810050

Spiskummin

0810060

Dill

0810070

Fänkål

0810080

Bockhornsklöver

0810090

Muskot

0810990

Övriga

(+)

Det gränsvärde som ska tillämpas för pepparrot (Armoracia rusticana) i kategorin kryddor (kod 0840040) är det som fastställs för pepparrot (Armoracia rusticana) i kategorin grönsaker, gruppen rot- och knölgrönsaker (kod 0213040), med beaktande av ändringar av halterna vid bearbetning (torkning) enligt artikel 20.1 i förordning (EG) nr 396/2005.

0840040

Pepparrot

Trifloxystrobin (A) (F) (R)

(A)

EU:s referenslaboratorier konstaterade att referensstandarden för CGA321113 inte är kommersiellt tillgänglig. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta om den referensstandard som avses i första meningen är kommersiellt tillgänglig senast den 23 juli 2016, eller, om referensstandarden inte är kommersiellt tillgänglig senast detta datum, avsaknaden av referensstandard.

(R)

=

En annan definition av resthalt används för följande par bekämpningsmedel-kod:

Trifloxystrobin – kod 1000000 utom 1040000: summan av trifloxystrobin och dess metabolit (E, E)-metoxiimino-{2-[1-(3-trifluorometylfenyl)etylidenaminooximetyl]fenyl}ättiksyra (CGA 321113).

(+)

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet har konstaterat att vissa uppgifter om resthaltsförsök saknas. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta de uppgifter som avses i första meningen, om de lämnas in senast den 23 juli 2017, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter.

0154030

Vinbär (röda, svarta och vita)

0154040

Krusbär (gröna, röda och gula)

0162030

Passionsfrukter/maracuja

0231020

Paprikor

0232010

Slanggurkor

0232020

Druvgurkor

0243000

c)

Bladbildande kål

0243010

Salladskål/kinakål

0243020

Grönkål

0243990

Övriga

0251030

Escarole/escarolesallat

0256000

f)

Örter och ätliga blommor

0256010

Körvel

0256020

Gräslök

0256030

Bladselleri/snittselleri

0256040

Persilja

0256050

Salvia

0256060

Rosmarin

0256070

Timjan

0256080

Basilika och ätliga blommor

0256090

Lagerblad

0256100

Dragon

0256990

Övriga

0260010

Bönor (med balja)

0500050

Havre

(+)

Det gränsvärde som ska tillämpas för pepparrot (Armoracia rusticana) i kategorin kryddor (kod 0840040) är det som fastställs för pepparrot (Armoracia rusticana) i kategorin grönsaker, gruppen rot- och knölgrönsaker (kod 0213040), med beaktande av ändringar av halterna vid bearbetning (torkning) enligt artikel 20.1 i förordning (EG) nr 396/2005.

0840040

Pepparrot

(+)

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet har konstaterat att vissa uppgifter om analysmetoder saknas. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta de uppgifter som avses i första meningen, om de lämnas in senast den 23 juli 2017, eller, om uppgifterna inte lämnas in senast detta datum, avsaknaden av uppgifter.

1011010

Muskel

1011020

Fettvävnad

1011030

Lever

1011040

Njure

1012010

Muskel

1012020

Fettvävnad

1012030

Lever

1012040

Njure

1013010

Muskel

1013020

Fettvävnad

1013030

Lever

1013040

Njure

1014010

Muskel

1014020

Fettvävnad

1014030

Lever

1014040

Njure

1016010

Muskel

1016020

Fettvävnad

1016030

Lever

1020010

Nötkreatur

1020020

Får

1020030

Get

1030000

Fågelägg

1030010

Höns

1030020

Anka

1030030

Gås

1030040

Vaktel

1030990

Övriga”

(**)  Lägsta analytiska bestämningsgräns.

(**)

Par bekämpningsmedel-kod för vilket det gränsvärde som fastställs i del B i bilaga III gäller.

Halauxifenmetyl (summan av halauxifenmetyl och X11393729 (halauxifen), uttryckt som halauxifenmetyl)

(+)

Det gränsvärde som ska tillämpas för pepparrot (Armoracia rusticana) i kategorin kryddor (kod 0840040) är det som fastställs för pepparrot (Armoracia rusticana) i kategorin grönsaker, gruppen rot- och knölgrönsaker (kod 0213040), med beaktande av ändringar av halterna vid bearbetning (torkning) enligt artikel 20.1 i förordning (EG) nr 396/2005.

0840040

Pepparrot”

(2)  Se bilaga I för en fullständig förteckning över produkter av vegetabiliskt och animaliskt ursprung för vilka gränsvärden gäller.

Halauxifenmetyl (summan av halauxifenmetyl och X11393729 (halauxifen), uttryckt som halauxifenmetyl)

(+)

Det gränsvärde som ska tillämpas för pepparrot (Armoracia rusticana) i kategorin kryddor (kod 0840040) är det som fastställs för pepparrot (Armoracia rusticana) i kategorin grönsaker, gruppen rot- och knölgrönsaker (kod 0213040), med beaktande av ändringar av halterna vid bearbetning (torkning) enligt artikel 20.1 i förordning (EG) nr 396/2005.

0840040

Pepparrot”

(***)  Lägsta analytiska bestämningsgräns.

(3)  Se bilaga I för en fullständig förteckning över produkter av vegetabiliskt och animaliskt ursprung för vilka gränsvärden gäller.

(F)

=

Fettlöslig

Ametoktradin (R)

(R)

=

En annan definition av resthalt används för följande par bekämpningsmedel-kod:

Ametoktradin – kod 1000000 utom 1040000: Ametoktradin, metabolit 4-(7-amino-5-etyl[1,2,4]triazolo[1,5-a]pyrimidin-6-yl)smörsyra (M650F01) och metabolit 6-(7-amino-5-etyl[1,2,4]triazolo[1,5-a]pyrimidin-6-yl)hexansyra (M650F06), uttryckt som ametoktradin.

(+)

Det gränsvärde som ska tillämpas för pepparrot (Armoracia rusticana) i kategorin kryddor (kod 0840040) är det som fastställs för pepparrot (Armoracia rusticana) i kategorin grönsaker, gruppen rot- och knölgrönsaker (kod 0213040), med beaktande av ändringar av halterna vid bearbetning (torkning) enligt artikel 20.1 i förordning (EG) nr 396/2005.

0840040

Pepparrot

Difenylamin

(+)

Övervakningsuppgifter visar att oundviklig korskontaminering som drabbar obehandlade äpplen och päron fortfarande förekommer. När gränsvärdet ses över kommer kommissionen att beakta de uppgifter som finns tillgängliga inom två år från dagen för offentliggörandet.

0130010

Äpplen

0130020

Päron

(+)

Det gränsvärde som ska tillämpas för pepparrot (Armoracia rusticana) i kategorin kryddor (kod 0840040) är det som fastställs för pepparrot (Armoracia rusticana) i kategorin grönsaker, gruppen rot- och knölgrönsaker (kod 0213040), med beaktande av ändringar av halterna vid bearbetning (torkning) enligt artikel 20.1 i förordning (EG) nr 396/2005.

0840040

Pepparrot

Flonicamid (summan av flonicamid, TNFG och TNFA) (R)

(R)

=

En annan definition av resthalt används för följande par bekämpningsmedel-kod:

Flonicamid – kod 1000000: summan av flonicamid och TFNA-AM.

(+)

Det gränsvärde som ska tillämpas för pepparrot (Armoracia rusticana) i kategorin kryddor (kod 0840040) är det som fastställs för pepparrot (Armoracia rusticana) i kategorin grönsaker, gruppen rot- och knölgrönsaker (kod 0213040), med beaktande av ändringar av halterna vid bearbetning (torkning) enligt artikel 20.1 i förordning (EG) nr 396/2005.

0840040

Pepparrot

Fluazinam (F)

(+)

Det gränsvärde som ska tillämpas för pepparrot (Armoracia rusticana) i kategorin kryddor (kod 0840040) är det som fastställs för pepparrot (Armoracia rusticana) i kategorin grönsaker, gruppen rot- och knölgrönsaker (kod 0213040), med beaktande av ändringar av halterna vid bearbetning (torkning) enligt artikel 20.1 i förordning (EG) nr 396/2005.

0840040

Pepparrot

Fluoxastrobin

(+)

Det gränsvärde som ska tillämpas för pepparrot (Armoracia rusticana) i kategorin kryddor (kod 0840040) är det som fastställs för pepparrot (Armoracia rusticana) i kategorin grönsaker, gruppen rot- och knölgrönsaker (kod 0213040), med beaktande av ändringar av halterna vid bearbetning (torkning) enligt artikel 20.1 i förordning (EG) nr 396/2005.

0840040

Pepparrot

Protiokonazol (protiokonazoldestio) (R)

(R)

=

En annan definition av resthalt används för följande par bekämpningsmedel-kod:

Protiokonazol – kod 1000000 utom 1040000: summan av protiokonazoldestio och dess glukuronidkonjugat, uttryckt som protiokonazoldestio.

(+)

Det gränsvärde som ska tillämpas för pepparrot (Armoracia rusticana) i kategorin kryddor (kod 0840040) är det som fastställs för pepparrot (Armoracia rusticana) i kategorin grönsaker, gruppen rot- och knölgrönsaker (kod 0213040), med beaktande av ändringar av halterna vid bearbetning (torkning) enligt artikel 20.1 i förordning (EG) nr 396/2005.

0840040

Pepparrot”


22.1.2016   

SV

Europeiska unionens officiella tidning

L 15/51


KOMMISSIONENS GENOMFÖRANDEFÖRORDNING (EU) 2016/68

av den 21 januari 2016

om gemensamma förfaranden och specifikationer som krävs för sammankoppling av elektroniska register över förarkort

EUROPEISKA KOMMISSIONEN HAR ANTAGIT DENNA FÖRORDNING

med beaktande av fördraget om Europeiska unionens funktionssätt,

med beaktande av Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 165/2014 av den 4 februari 2014 om färdskrivare vid vägtransporter (1), särskilt artikel 31.5, och

av följande skäl:

(1)

Förordning (EU) nr 165/2014 innehåller bestämmelser om medlemsstaternas skyldighet att ha ett elektroniskt datautbyte för att se till att de förarkort som utfärdas är unika.

(2)

För att underlätta elektroniskt datautbyte rörande förarkort mellan medlemsstaterna har kommissionen inrättat meddelandesystemet TACHOnet som tillåter medlemsstater att begära information från de övriga medlemsstaterna om utfärdande av förarkort, samt om deras status.

(3)

Genom förordning (EU) nr 165/2014 blir sammankoppling av elektroniska nationella register för förarkort obligatorisk i hela unionen, antingen genom att man använder TACHOnet-systemet eller ett kompatibelt system. Om ett kompatibelt system används ska emellertid elektroniskt datautbyte med alla andra medlemsstater vara möjligt genom meddelandesystemet TACHOnet.

(4)

Det är därför nödvändigt att fastställa obligatoriska gemensamma förfaranden och specifikationer för TACHOnet, inbegripet formatet på de data som utbyts, de tekniska förfarandena för elektronisk tillgång till de nationella elektroniska registren, förfaranden för tillgång och skyddsmekanismer.

(5)

De åtgärder som föreskrivs i denna förordning är förenliga med yttrandet från den kommitté som avses i artikel 42.3 i förordning (EU) nr 165/2014.

HÄRIGENOM FÖRESKRIVS FÖLJANDE.

Artikel 1

Syfte

I denna förordning fastställs krav på obligatorisk sammankoppling av nationella elektroniska register över förarkort med meddelandesystemet TACHOnet i enlighet med artikel 31 i förordning (EU) nr 165/2014.

Artikel 2

Definitioner

Förutom de definitioner som anges i artikel 2 i förordning (EU) nr 165/2014 gäller följande definitioner:

a)    asynkront gränssnitt : en process där ett meddelande som svar på en begäran återsänds via en ny HTTP-anslutning.

b)    allmän sökning : en begäran från en medlemsstat riktad till alla övriga medlemsstater.

c)    utfärdande myndighet : den enhet som är bemyndigad av en medlemsstat för att utfärda och förvalta färdskrivarkort.

d)    centralenhet : informationssystem som möjliggör dirigering av TACHOnet-meddelanden mellan medlemsstaterna.

e)    nationellt system : ett informationssystem som inrättas i varje medlemsstat för att sända, bearbeta och besvara TACHOnet-meddelanden.

f)    synkront gränssnitt : en process där ett meddelande som svar på en begäran återsänds via samma HTTP-anslutning som använts för begäran.

g)    begärande medlemsstat : den medlemsstat som avger en begäran eller en anmälan som därefter dirigeras till rätt svarande medlemsstat(er).

h)    svarande medlemsstat : den medlemsstat till vilken en TACHOnet-begäran eller -anmälan riktar sig.

i)    särskild sökning : en begäran från en medlemsstat riktad till en enda medlemsstat.

j)    färdskrivarkort : antingen ett förarkort eller ett verkstadskort enligt definition i artikel 2 f och 2 k i förordning (EU) nr 165/2014.

Artikel 3

Skyldighet att ansluta sig till TACHOnet

Medlemsstaterna ska ansluta det nationella elektroniska register som avses i artikel 31.1 i förordning (EU) nr 165/2014 till TACHOnet.

Artikel 4

Tekniska specifikationer

Meddelandesystemet TACHOnet ska uppfylla de tekniska specifikationer som anges i bilagorna I–VII.

Artikel 5

Användning av TACHOnet

Medlemsstaterna ska följa de förfaranden som anges i bilaga VIII.

Medlemsstaterna ska ge tillgång till meddelandesystemet TACHOnet för sina nationella utfärdande myndigheter och för de kontrolltjänstemän som utför de uppgifter som avses i artikel 38 i förordning (EU) nr 165/2014, för att underlätta effektiva kontroller av förarkortens giltighet och status och av att förarkorten är unika.

Artikel 6

Ikraftträdande

Denna förordning träder i kraft den tjugonde dagen efter det att den har offentliggjorts i Europeiska unionens officiella tidning.

Den ska tillämpas från och med den 2 mars 2018.

Denna förordning är till alla delar bindande och direkt tillämplig i alla medlemsstater.

Utfärdad i Bryssel den 21 januari 2016.

På kommissionens vägnar

Jean-Claude JUNCKER

Ordförande


(1)  EUT L 60, 28.2.2014, s. 1.


BILAGA I

Allmänna aspekter av meddelandesystemet TACHOnet

1.   Arkitektur

Meddelandesystemet TACHOnet ska bestå av följande delar:

1.1

En centralenhet som ska kunna ta emot en förfrågan från den begärande medlemsstaten, och validera och bearbeta den genom att överlämna den till de svarande medlemsstaterna. Centralenheten ska vänta på svar från varje svarande medlemsstat, konsolidera samtliga svar och översända det konsoliderade svaret till den begärande medlemsstaten.

Alla meddelanden i TACHOnet ska dirigeras av centralenheten.

1.2

Medlemsstaternas nationella system, som ska vara utrustade med ett gränssnitt som både kan sända begäran till centralenheten och ta emot motsvarande svar. Nationella system får använda egen eller kommersiell programvara för att överföra och ta emot meddelanden från centralenheten.

2.   Förvaltning

2.1   Centralenheten ska förvaltas av kommissionen, som ska ansvara för teknisk drift och underhåll av centralenheten.

2.2   Centralenheten ska inte lagra data under en längre period än sex månader, utom inloggningsuppgifter och statistiska uppgifter enligt bilaga VII.

2.3   Centralenheten ska inte ge tillgång till personuppgifter, med undantag för kommissionens behöriga personal när det är nödvändigt för övervakning, underhåll och felsökning.

2.4   Medlemsstaterna ska säkerställa följande:

2.4.1

Inrättande och förvaltning av de nationella systemen, inbegripet gränssnittet till centralenheten.

2.4.2

Installation och underhåll av de nationella systemen, både maskinvara och programvara, egen eller kommersiell.

2.4.3

En korrekt driftskompatibilitet mellan de nationella systemen och centralenheten, inbegripet hanteringen av felmeddelanden från centralenheten.

2.4.4

Åtgärder för att säkerställa informationens konfidentialitet, integritet och tillgänglighet.

2.4.5

Driften av de nationella systemen i enlighet med tjänstenivåerna i bilaga VI.

2.5   Webbportalen MOVEHUB

Kommissionen ska tillhandahålla en webbaserad tillämpning med skyddad tillgång, nedan kallad webbportalen MOVEHUB, som minst ska erbjuda följande tjänster:

a)

Medlemsstaternas tillgänglighetsstatistik.

b)

Anmälan av underhåll på centralenheten och medlemsstaternas nationella system.

c)

Sammanfattade rapporter.

d)

Kontakthantering.

e)

XML-scheman.

2.6   Kontakthantering

2.6.1   Kontakthanteringsfunktionen ska göra det möjligt för varje medlemsstat att hantera kontaktuppgifter om sina strategiska, affärsmässiga, operativa och tekniska användare, dvs. varje medlemsstats behöriga myndighet är ansvarig för underhållet av sina egna kontakter. Det ska vara möjligt att se, men inte att redigera, andra medlemsstaters kontaktuppgifter.

2.6.2   TACHOnet ska använda de kontaktuppgifter som avses i punkt 2.6.1 för att föra in kontaktuppgifter i svarsmeddelandena.


BILAGA II

Funktioner i meddelandesystemet TACHOnet

1.   Följande funktioner ska tillhandahållas via TACHOnet:

1.1

Check Issued Cards (CIC): ger medlemsstaterna möjlighet att sända en CIC-begäran om kontroll av utfärdade kort till en eller alla svarande medlemsstater, i syfte att fastställa om en person som ansöker om kort redan innehar ett förarkort utfärdat av de svarande medlemsstaterna. De svarande medlemsstaterna ska besvara begäran genom att sända ett CIC-svar.

1.2

Check Card Status (CCS): ger medlemsstaterna möjlighet att fråga den svarande medlemsstaten om detaljerna för ett kort som den medlemsstaten utfärdat genom att sända en CCS-begäran. Den svarande medlemsstaten ska besvara begäran genom att sända ett CCS-svar.

1.3

Modify Card Status (MCS): ger den begärande medlemsstaten möjlighet att med en MCS-begäran informera den svarande medlemsstaten om att statusen ändrats för ett kort som den svarande medlemsstaten utfärdat. Den svarande medlemsstaten ska svara med en MCS-kvittering.

1.4

Issued Card Driving License (ICDL): ger den begärande medlemsstaten möjlighet att med en ICDL-begäran informera den svarande medlemsstaten om att ett förarkort utfärdats på grundval av ett körkort utfärdat av den svarande medlemsstaten. Den svarande medlemsstaten ska svara med ett ICDL-svar.

2.   Andra meddelandetyper som anses behövas för ett effektivt fungerande TACHOnet ska inkluderas, t.ex. felanmälningar.

3.   Nationella system ska känna igen de kortstatusar som anges i tillägget till denna bilaga när någon av de funktioner som beskrivs i punkt 1 används. Medlemsstaterna är emellertid inte skyldiga att tillämpa ett förvaltningsförfarande som utnyttjar alla de förtecknade statustyperna.

4.   När en medlemsstat tar emot ett svar eller en anmälan med en status som inte används i de egna förvaltningsförfarandena ska det nationella systemet översätta statusen i det mottagna meddelandet till motsvarande värde i det egna förfarandet. Meddelandet får inte avvisas av den svarande medlemsstaten, så länge som statusen i meddelandet finns förtecknad i tillägget till denna bilaga.

5.   De kortstatusar som anges i tillägget till denna bilaga får inte användas för att avgöra om ett förarkort är giltigt för körning. När en medlemsstat gör en förfrågan till registret i den utfärdande medlemsstaten via CCS-funktionen ska svaret innehålla det därför avsedda fältet valid for driving (giltigt för körning). De nationella administrativa förfarandena ska vara sådana att CCS-svar alltid innehåller lämpligt valid for driving-värde.

Tillägg

Kortstatus

Kortstatus

Definition

Application (Ansökan)

Den kortutfärdande myndigheten har mottagit en ansökan om att utfärda ett förarkort. Denna information har registrerats och lagrats i databasen med de genererade söknycklarna.

Approved (Godkänt)

Den kortutfärdande myndigheten har godkänt ansökan om färdskrivarkortet.

Rejected (Avvisat)

Den kortutfärdande myndigheten har avslagit ansökan.

Personalised (Personaliserat)

Färdskrivarkortet har personaliserats.

Dispatched (Avsänt)

Den nationella myndigheten har sänt förarkortet till den berörda föraren eller utlämningsstället.

Handed over (Överlämnat)

Den nationella myndigheten har lämnat över förarkortet till den berörda föraren.

Confiscated (Konfiskerat)

Föraren har fråntagits sitt förarkort av den behöriga myndigheten.

Suspended (Indraget)

Förarkortet har tillfälligt fråntagits föraren.

Withdrawn (Återkallat)

Den kortutfärdande myndigheten har beslutat att återkalla förarkortet. Kortet har permanent makulerats.

Surrendered (Inlämnat)

Färdskrivarkortet har återsänts till den kortutfärdande myndigheten med en förklaring att det inte längre behövs.

Lost (Förlorat)

Färdskrivarkortet har anmälts som förlorat till den kortutfärdande myndigheten.

Stolen (Stulet)

Färdskrivarkortet har anmälts som stulet till den kortutfärdande myndigheten. Ett stulet kort anses vara förlorat.

Malfunctioning (Ej fungerande)

Färdskrivarkortet har anmälts som ej fungerande till den kortutfärdande myndigheten.

Expired (Ej längre giltigt)

Färdskrivarkortets giltighetstid har löpt ut.

Replaced (Ersatt)

Färdskrivarkortet som har anmälts som förlorat, stulet eller ej fungerande har ersatts med ett nytt kort. Uppgifterna på det nya kortet är desamma, med undantag för kortnumrets ersättningsindex, som ökats med ett steg.

Renewed (Förnyat)

Färdskrivarkortet har förnyats på grund av en förändring av administrativa uppgifter eller att dess giltighetstid löpt ut. Uppgifterna på det nya kortet är desamma, med undantag för kortnumrets förnyelseindex, som ökats med ett steg.

In Exchange (Under utbyte)

Den kortutfärdande myndighet som utfärdade förarkortet har fått en anmälan om att förfarandet för utbyte av kortet mot ett förarkort utfärdat av en kortutfärdande myndighet i en annan medlemsstat har inletts.

Exchanged (Utbytt)

Den kortutfärdande myndighet som utfärdade förarkortet har fått en anmälan om att förfarandet för utbyte av kortet mot ett förarkort utfärdat av en kortutfärdande myndighet i en annan medlemsstat har slutförts.


BILAGA III

Föreskrifter om meddelanden i meddelandesystemet TACHOnet

1.   Allmänna tekniska krav

1.1   Centralenheten ska tillhandahålla både synkrona och asynkrona gränssnitt för utbyte av meddelanden. Medlemsstaterna får välja den lämpligaste tekniken som gränssnitt mot sina egna tillämpningar.

1.2   Alla meddelanden som utbyts mellan centralenheten och de nationella systemen måste vara UTF-8-kodade.

1.3   Nationella system ska kunna ta emot och behandla meddelanden med grekiska eller kyrilliska tecken.

2.   XML-meddelandestruktur och XML-schemadefinition (XSD)

2.1   Den allmänna XML-meddelandestrukturen ska följa det format som definieras av de XML-scheman (XSD) som är installerade i centralenheten.

2.2   Centralenheten och de nationella systemen ska överföra och ta emot meddelanden som överensstämmer med XML-schemat för respektive meddelande.

2.3   Nationella system ska kunna skicka, ta emot och behandla alla meddelanden som motsvarar någon av de funktioner som anges i bilaga I.

2.4   XML-meddelanden ska uppfylla åtminstone de minimikrav som fastställs i tillägget till denna bilaga.

Tillägg

Kortstatus

Gemensam Header

Obligatoriskt

Version

Den officiella versionen av XML-specifikationerna kommer att anges i den namnrymd (namespace) som anges i meddelandets XML-schema och i version-attributet i header-elementet i varje XML-meddelande. Versionsnumret (n.m) kommer att definieras som ett fast värde i varje release av XML-schemafilen (xsd).

Ja

Test Identifier (Test-ID)

Frivilligt ID för test. Den som initierar testet ger värdet för detta ID, och alla som deltar i arbetsflödet vidarebefordrar/skickar tillbaka samma ID. I drift bör det ignoreras och det kommer inte att användas om det tillhandahålls.

Nej

Technical Identifier (Tekniskt ID)

En UUID som unikt identifierar varje enskilt meddelande. Avsändaren genererar ett UUID och ger det som värde för detta attribut. Dessa data används endast internt.

Ja

Workflow Identifier (Arbetsflödes-ID)

Arbetsflödes-ID är en UUID och bör genereras av den begärande medlemsstaten. Detta ID används sedan i alla meddelanden för att korrelera arbetsflödet.

Ja

Sent At (Avsändningstid)

Datum och tidpunkt (UTC) då meddelandet sändes.

Ja

Timeout (Tidsfrist)

Detta attribut med datum och tidpunkt (i UTC-format) är frivilligt. Detta värde kommer enbart att ges av centralenheten för vidarebefordrade begäran. Därigenom informeras den svarande medlemsstaten om tidpunkten då tidsfristen för en begäran löper ut. Detta värde krävs inte i MS2TCN_<x>_Req eller i svarsmeddelanden. Det är frivilligt, så att samma header-definition kan användas för alla typer av meddelanden, oavsett huruvida attributet för tidsfrist krävs.

Nej

From (Från)

ISO 3166-1 tvåbokstavskod för den medlemsstat som skickar meddelandet, eller ”EU”.

Ja

To (Till)

ISO 3166-1 tvåbokstavskod för den medlemsstat till vilken meddelandet skickas, eller ”EU”.

Ja


Check Issued Cards Request (CIC-begäran)

Obligatoriskt

Family Name (Efternamn)

Förarens efternamn som anges på kortet.

Ja

First Name (Förnamn)

Förarens förnamn som anges på kortet (avsaknad av förnamn medför ingen jokerteckensökning).

Nej

Date of Birth (Födelsedatum)

Förarens födelsedatum som anges på kortet.

Ja

Driving Licence Number (Körkortsnummer)

Förarens körkortsnummer.

Nej

Driving Licence Issuing Country (Land där körkortet utfärdats)

Det land som har utfärdat förarens körkort.

Nej


Check Issued Cards Response (CIC-svar)

Obligatoriskt

Status Code (Statuskod)

Sökningens statuskod (t.ex. påträffat, ej påträffat, fel).

Ja

Status Message (Statusmeddelande)

En förklarande statusbeskrivning (vid behov).

Nej

Found Driver Details (Konstaterade uppgifter om föraren)

Ja

Family Name (Efternamn)

Efternamn på eventuella påträffade förare.

Ja

First Name (Förnamn)

Förnamn på eventuella påträffade förare.

Nej

Date of Birth (Födelsedatum)

Födelsedatum för eventuella påträffade förare.

Ja

Place of Birth (Födelseort)

Födelseort för eventuella påträffade förare.

Nej

Driver Card Number (Förarkortets nummer)

Den påträffade förarens kortnummer.

Ja

Driver Card Status (Förarkortets status)

Den påträffade förarens kortstatus.

Ja

Driver Card Issuing Authority (Myndighet som utfärdat förarkortet)

Namnet på den myndighet som utfärdat den påträffade förarens kort.

Ja

Driver Card Start of Validity Date (Förarkortets första giltighetsdag)

Första giltighetsdag för den påträffade förarens kort.

Ja

Driver Card Expiry Date (Förarkortets sista giltighetsdag)

Sista giltighetsdag för den påträffade förarens kort.

Ja

Driver Card Status Modified Date (Datum för ändring av förarkortets status)

Det datum då den påträffade förarens kort senast ändrades.

Ja

Search Mechanism (Sökfunktion)

Påträffades kortet genom en NYSIIS-sökning eller en anpassad sökning.

Ja

Temporary Card (Tillfälligt kort)

Det påträffade kortet är tillfälligt.

Nej

Driving Licence Number (Körkortsnummer)

Den påträffade förarens körkortsnummer.

Ja

Driving Licence Issuing Country (Land där körkortet utfärdats)

Det land som har utfärdat den påträffade förarens körkort.

Ja

Driving Licence Status (Körkortsstatus)

Status för den påträffade förarens körkort.

Nej

Driving Licence Issuing Date (Datum då körkortet utfärdats)

Utfärdandedatum för den påträffade förarens körkort.

Nej

Driving Licence Expiry Date (Datum då körkortet upphör att gälla)

Förfallodatum för den påträffade förarens körkort.

Nej


Check Card Status Request (CCS-begäran)

Obligatoriskt

Driver Card Number (Förarkortets nummer)

Numret på det kort för vilket uppgifter begärs.

Ja


Check Card Status Response (CCS-svar)

Obligatoriskt

Status Code (Statuskod)

Statuskod för begäran om uppgifter (t.ex. påträffat, ej påträffat, fel).

Ja

Status Message (Statusmeddelande)

En förklarande statusbeskrivning (vid behov).

Nej

Card Status (Kortstatus)

Statusen för det begärda kortet.

Ja

Card Issuing Authority (Myndighet som utfärdat kortet)

Namnet på den myndighet som utfärdat det begärda kortet.

Ja

Card Start of Validity Date (Kortets första giltighetsdag)

Första giltighetsdag för det begärda kortet.

Ja

Card Expiry Date (Kortets sista giltighetsdag)

Sista giltighetsdag för det begärda kortet.

Ja

Card Status Modified Date (Datum för ändring av kortstatus)

Det datum då det begärda kortet senast ändrades.

Ja

Valid for Driving (Giltigt för körning)

Det påträffade kortet är/är inte giltigt för körning.

Ja

Temporary Card (Tillfälligt kort)

Det påträffade kortet är tillfälligt.

Nej

Workshop Card (Verkstadskort)

Workshop Name (Verkstadens namn)

Namnet på den verkstad till vilken kortet utfärdats.

Ja

Workshop Address (Verkstadens adress)

Adressen till den verkstad till vilken kortet utfärdats.

Ja

Family Name (Efternamn)

Efternamnet på den person till vilken kortet utfärdats.

Nej

First Name (Förnamn)

Förnamnet på den person till vilken kortet utfärdats.

Nej

Date of Birth (Födelsedatum)

Födelsedatum för den person till vilken kortet utfärdats.

Nej

Card Holder Details (Uppgifter om kortinnehavaren)

Family Name (Efternamn)

Efternamnet på den förare till vilken kortet utfärdats.

Ja

First Name (Förnamn)

Förnamnet på den förare till vilken kortet utfärdats.

Nej

Date of Birth (Födelsedatum)

Födelsedatum för den förare till vilken kortet utfärdats.

Ja

Place of Birth (Födelseort)

Födelseort för den förare till vilken kortet utfärdats.

Nej

Driving Licence Number (Körkortsnummer)

Körkortsnummer för den förare till vilken kortet utfärdats.

Ja

Driving Licence Issuing Country (Land där körkortet utfärdats)

Land som utfärdat körkortsnummer för den förare till vilken kortet utfärdats.

Ja

Driving Licence Status (Körkortsstatus)

Körkortsstatus för den förare till vilken kortet utfärdats.

Nej

Driving Licence Issuing Date (Datum då körkortet utfärdats)

Utfärdandedatum för körkortet för den förare till vilken kortet utfärdats.

Nej

Driving Licence Expiry Date (Datum då körkortet upphör att gälla)

Sista giltighetsdatum för körkortet för den förare till vilken kortet utfärdats.

Nej


Modify Card Status Request (MCS-begäran)

Obligatoriskt

Driver Card Number (Förarkortets nummer)

Numret på det kort vars status har ändrats.

Ja

New Driver Card Status (Förarkortets nya status)

Status som kortet har ändrats till.

Ja

Modification Reason (Skäl för ändringen)

Redogörelse (fri text) för varför kortets status ändrats.

Nej

Driver Card Status Modified Date (Datum för ändring av förarkortets status)

Datum och klockslag då kortets status ändrades.

Ja

Declared By (Deklarerat av)

Authority (Myndighet)

Namnet på den myndighet som genomfört ändringen av kortstatus.

Ja

Family Name (Efternamn)

Efternamnet på den person som genomfört ändringen av kortstatus.

Nej

First Name (Förnamn)

Förnamnet på den person som genomfört ändringen av kortstatus.

Nej

Phone (Tfn)

Telefonnummer till den person som genomfört ändringen av kortstatus.

Nej

Email (E-post)

E-postadress till den person som genomfört ändringen av kortstatus.

Nej


Modify Card Status Acknowledgement (MCS-bekräftelse)

Obligatoriskt

Status Code (Statuskod)

Kvitteringens statuskod (ok, ej påträffat, fel osv.).

Ja

Acknowledgement type (Typ av kvittering)

Ange huruvida kvitteringen gäller en begäran eller ett svar

Ja

Status Message (Statusmeddelande)

En förklarande statusbeskrivning (vid behov).

Nej


Modify Card Status Response (MCS-svar)

Obligatoriskt

Status Code (Statuskod)

Registeruppdateringens statuskod (ok, ej ok, fel osv.).

Ja

Status Message (Statusmeddelande)

En förklarande statusbeskrivning (vid behov).

Nej


Issued Card Driving Licence Request (ICDL-begäran)

Obligatoriskt

Driver Card Number (Förarkortets nummer)

Numret på det förarkort som har utfärdats.

Ja

Driving Licence Number (Körkortsnummer)

Numret på det utländska körkort som använts för att ansöka om förarkortet.

Ja


Issued Card Driving Licence Response (ICDL-svar)

Obligatoriskt

Status Code (Statuskod)

Statuskod för kvittering av anmälan (ok, ej ok, fel osv.).

Ja

Status Message (Statusmeddelande)

En förklarande statusbeskrivning (vid behov).

Nej

Family Name (Efternamn)

Efternamnet på den förare till vilken kortet utfärdats.

Ja

First Name (Förnamn)

Förnamnet på den förare till vilken kortet utfärdats.

Nej

Date of Birth (Födelsedatum)

Födelsedatum för den förare till vilken kortet utfärdats.

Ja


BILAGA IV

Translitterering och NYSIIS-tjänster (New York State Identification and Intelligence System)

1.   Den NYSIIS-algoritm som är införd i centralenheten ska användas för att koda namnen på alla förare i det nationella registret.

2.   Vid sökning efter ett kort via CIC-funktionen ska NYSIIS-nycklar användas som primär sökmekanism.

3.   Dessutom får medlemsstaterna tillämpa en anpassad algoritm för att få ytterligare resultat.

4.   Sökresultaten ska visa vilken sökmekanism som har använts, antingen NYSIIS eller den anpassade.

5.   Om en medlemsstat väljer att registrera ICDL-anmälningar ska de NYSIIS-nycklar som ingår i anmälan registreras som en del av ICDL-data.

5.1   Vid sökning efter ICDL-data ska medlemsstaten använda NYSIIS-nyckeln för den sökandes namn.


BILAGA V

Säkerhetskrav

1.   HTTPS ska användas för utbyte av meddelanden mellan centralenheten och de nationella systemen.

2.   Nationella system ska använda de PKI-certifikat som tillhandahålls av kommissionen för att säkerställa överföring av meddelanden mellan de nationella systemen och centralenheten.

3.   Nationella system ska minst tillämpa certifikat som använder hashalgoritmen SHA-2 (SHA-256) för signaturer och öppna nycklar med en längd av 2 048 bitar.


BILAGA VI

Tjänstenivåer

1.   Nationella system ska uppfylla följande lägsta tjänstenivå:

1.1   De ska vara tillgängliga dygnet runt, året runt.

1.2   Deras tillgänglighet ska övervakas av ett Heartbeat-meddelande från centralenheten.

1.3   Deras tillgänglighet ska uppgå till 98 %, i enlighet med nedanstående tabell (värdena har avrundats till närmaste lämpliga enhet):

Tillgänglighet på

innebär att systemet inte är tillgängligt

Per dag

Per månad

Per år

98 %

0,5 timmar

15 timmar

7,5 dagar

Medlemsstaterna uppmuntras att respektera de dagliga tillgänglighetskraven. Det är dock uppenbart att vissa verksamheter, t.ex. systemunderhåll, kräver längre avbrott än 30 minuter. Den månatliga och årliga tillgängligheten förblir emellertid bindande.

1.4   De ska ge svar på minst 98 % av de begäran som vidarebefordras till dem under en kalendermånad.

1.5   Begäran ska besvaras inom 10 sekunder.

1.6   Denna sammanlagda väntetiden för en begäran (den tid som den som skickat begäran väntar på ett svar) ska inte överstiga 20 sekunder.

1.7   De ska kunna hantera 6 begäran per sekund.

1.8   Nationella system får inte sända begäran till TACHOnet i en takt som överstiger 2 sökningar per sekund.

1.9   Alla nationella system ska kunna klara eventuella tekniska problem i centralenheten eller i nationella system i andra medlemsstater. Sådana problem kan bland annat vara

a)

förlorad kontakt med centralenheten,

b)

uteblivet svar på en begäran,

c)

svar som tas emot inkommer efter det att meddelandets tidsfrist löpt ut,

d)

oönskade meddelanden som tas emot,

e)

ogiltiga meddelanden som tas emot.

2.   Centralenheten ska

2.1   ha en tillgänglighet på 98 %,

2.2   anmäla eventuella fel till de nationella systemen, antingen via svarsmeddelandet eller via ett särskilt felmeddelande. De nationella systemen ska i sin tur ta emot dessa särskilda felmeddelanden och ha ett ”upptrappningsflöde” (escalation workflow) för att åtgärda det anmälda felet.

3.   Underhåll

Medlemsstaterna ska, minst en vecka innan sådana verksamheter inleds om det är tekniskt möjligt, underrätta övriga medlemsstater och kommissionen om eventuellt rutinmässigt underhåll via webbtillämpningen.


BILAGA VII

Loggning och statistik om de data som samlats in i centralenheten

1.   Av dataskyddsskäl måste alla data som används för statistiska ändamål vara anonyma. Data som identifierar ett specifikt kort, en viss förare eller ett visst körkort ska inte vara tillgängliga för statistiska ändamål.

2.   Alla transaktioner i övervaknings- och felsökningssyfte ska synas i loggningsuppgifterna och det ska vara möjligt att ta fram statistik om sådana transaktioner.

3.   Personuppgifter får finnas kvar i loggarna i högst 6 månader. Statistiska uppgifter ska finnas kvar på obestämd tid.

4.   De statistiska data som används för rapportering ska omfatta följande:

a)

Begärande medlemsstat.

b)

Svarande medlemsstat.

c)

Meddelandetyp.

d)

Svarets statuskod.

e)

Datum och tidpunkt för meddelandet.

f)

Svarstid.


BILAGA VIII

Användning av meddelandesystemet TACHOnet

1.   Utfärdande av förarkort

1.1   Om den som ansöker om förarkort innehar ett körkort som utfärdats i en annan medlemsstat än den där ansökan lämnas ska en allmän CIC-sökning (Check Issued Card) genomföras av den medlemsstat där ansökan lämnas.

1.2   En medlemsstat som utfärdar ett förarkort till en förare som innehar ett körkort som utfärdats i en annan medlemsstat ska omedelbart – via ICDL-funktionen (Issued Card Driving License) – anmäla till den andra medlemsstaten att ett förarkort utfärdats.

1.3   Om den som ansöker om förarkort innehar ett körkort som utfärdats i den medlemsstat där ansökan lämnas, för vilket en ICDL-anmälan tidigare har registrerats i medlemsstatens nationella register, ska medlemsstaten genomföra antingen en särskild CIC-sökning eller en särskild CCS-sökning riktad till den medlemsstat som skickade ICDL-anmälan.

1.4   Varje ICDL-anmälan ska registreras i den mottagande medlemsstatens nationella register.

1.5   Medlemsstaterna ska genomföra en allmän CIC-sökning för minst 30 % av de ansökningar som gjorts av förare som innehar ett körkort som utfärdats i medlemsstaten.

1.6   Medlemsstaterna får välja att inte använda ICDL-funktionen enligt punkterna 1.3–1.5. I sådana fall ska de genomföra en allmän CIC-sökning för varje mottagen ansökan.

1.7   Medlemsstaterna ska senast den dag då denna förordning börjar tillämpas underrätta kommissionen om huruvida de kommer att registrera ICDL-anmälningar i sina nationella register eller följa förfarandet i punkt 1.6.

1.8   Medlemsstater som under de senaste fem åren före den dag då denna förordning börjar tillämpas inte registrerat ICDL-anmälningar i sina nationella register enligt punkt 1.4 ska genomföra en allmän CIC-sökning för 100 % av ansökningarna, med undantag för körkort för vilka en ICDL-anmälan har registrerats, i vilka fall bestämmelserna i punkt 1.3 ska tillämpas.

1.9   Den skyldighet som föreskrivs i punkt 1.8 ska gälla för en period av fem år från och med den dag då registreringen av ICDL-anmälningar i praktiken har införts i det nationella registret i varje berörd medlemsstat.

2.   Återkallade, indragna eller stulna förarkort

2.1   Om ett förarkort, i enlighet med artiklarna 26.7 och 29.2 i förordning (EU) nr 165/2014, har återkallats, dragits in eller anmälts som stulet i en annan medlemsstat än den utfärdande medlemsstaten ska den behöriga myndigheten i den förstnämnda medlemsstaten göra följande:

a)

Kontrollera kortets faktiska status genom att skicka en CCS-begäran till den utfärdande medlemsstaten. Om kortets nummer inte är känt, ska en särskild CIC-sökning göras före ovannämnda CCS-begäran.

b)

Sända en MCS-anmälan via meddelandesystemet TACHOnet till den utfärdande medlemsstaten.

3.   Utbyte av förarkort

3.1   Om innehavaren av ett förarkort ansöker om utbyte av förarkort i en annan medlemsstat än den utfärdande medlemsstaten, ska den behöriga myndigheten i den förstnämnda medlemsstaten kontrollera kortets faktiska status genom att skicka en CCS-begäran till den utfärdande medlemsstaten.

3.2   När förarkortets status har kontrollerats, och förutsatt att det är giltigt för utbyte, ska den behöriga myndigheten i den medlemsstat där ansökan har lämnats in skicka en MCS-begäran till den utfärdande medlemsstaten via meddelandesystemet TACHOnet.

3.3   En medlemsstat som förnyar eller byter ut ett förarkort för en förare som innehar ett körkort som utfärdats i en annan medlemsstat ska omedelbart – via ICDL-funktionen – anmäla till den utfärdande medlemsstaten att förarkortet förnyats eller bytts ut.


22.1.2016   

SV

Europeiska unionens officiella tidning

L 15/69


KOMMISSIONENS GENOMFÖRANDEFÖRORDNING (EU) 2016/69

av den 21 januari 2016

om fastställande av schablonimportvärden för bestämning av ingångspriset för vissa frukter och grönsaker

EUROPEISKA KOMMISSIONEN HAR ANTAGIT DENNA FÖRORDNING

med beaktande av fördraget om Europeiska unionens funktionssätt,

med beaktande av Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 1308/2013 av den 17 december 2013 om upprättande av en samlad marknadsordning för jordbruksprodukter och om upphävande av rådets förordningar (EEG) nr 922/72, (EEG) nr 234/79, (EG) nr 1037/2001 och (EG) nr 1234/2007 (1),

med beaktande av kommissionens genomförandeförordning (EU) nr 543/2011 av den 7 juni 2011 om tillämpningsföreskrifter för rådets förordning (EG) nr 1234/2007 vad gäller sektorn för frukt och grönsaker och sektorn för bearbetad frukt och bearbetade grönsaker (2), särskilt artikel 136.1, och

av följande skäl:

(1)

I genomförandeförordning (EU) nr 543/2011 fastställs, i enlighet med resultatet av de multilaterala handelsförhandlingarna i Uruguayrundan, kriterierna för kommissionens fastställande av schablonvärden vid import från tredjeländer, för de produkter och de perioder som anges i del A i bilaga XVI till den förordningen.

(2)

Varje arbetsdag fastställs ett schablonimportvärde i enlighet med artikel 136.1 i genomförandeförordning (EU) nr 543/2011 med hänsyn till varierande dagliga uppgifter. Denna förordning bör därför träda i kraft samma dag som den offentliggörs i Europeiska unionens officiella tidning.

HÄRIGENOM FÖRESKRIVS FÖLJANDE.

Artikel 1

De schablonimportvärden som avses i artikel 136 i genomförandeförordning (EU) nr 543/2011 fastställs i bilagan till denna förordning.

Artikel 2

Denna förordning träder i kraft samma dag som den offentliggörs i Europeiska unionens officiella tidning.

Denna förordning är till alla delar bindande och direkt tillämplig i alla medlemsstater.

Utfärdad i Bryssel den 21 januari 2016.

På kommissionens vägnar

För ordföranden

Jerzy PLEWA

Generaldirektör för jordbruk och landsbygdsutveckling


(1)  EUT L 347, 20.12.2013, s. 671.

(2)  EUT L 157, 15.6.2011, s. 1.


BILAGA

Schablonimportvärden för bestämning av ingångspriset för vissa frukter och grönsaker

(euro/100 kg)

KN-nummer

Kod för tredjeland (1)

Schablonimportvärde

0702 00 00

IL

236,2

MA

79,8

TN

85,2

TR

95,8

ZZ

124,3

0707 00 05

MA

85,6

TR

150,9

ZZ

118,3

0709 93 10

MA

52,6

TR

150,6

ZZ

101,6

0805 10 20

EG

49,1

MA

61,0

TN

58,2

TR

66,0

ZZ

58,6

0805 20 10

IL

163,3

MA

80,6

ZZ

122,0

0805 20 30 , 0805 20 50 , 0805 20 70 , 0805 20 90

IL

106,2

MA

60,7

TR

96,4

ZZ

87,8

0805 50 10

TR

99,3

ZZ

99,3

0808 10 80

CL

87,9

US

107,7

ZZ

97,8

0808 30 90

CN

76,1

TR

82,0

ZZ

79,1


(1)  Landsbeteckningar som fastställs i kommissionens förordning (EU) nr 1106/2012 av den 27 november 2012 om tillämpning av Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 471/2009 om gemenskapsstatistik över utrikeshandeln med icke-medlemsstater vad gäller uppdateringen av nomenklaturen avseende länder och territorier (EUT L 328, 28.11.2012, s. 7). Koden ZZ står för ”övrigt ursprung”.