ISSN 1977-1061

doi:10.3000/19771061.CA2013.029.swe

Europeiska unionens

officiella tidning

C 29A

European flag  

Svensk utgåva

Meddelanden och upplysningar

56 årgången
31 januari 2013


Informationsnummer

Innehållsförteckning

Sida

 

V   Yttranden

 

ADMINISTRATIVA FÖRFARANDEN

 

Europeiska rekryteringsbyrån (EPSO)

2013/C 029A/01

Meddelande om allmänt uttagningsprov – EPSO/AD/248/13 – Handläggare (AD 6) inom bygg- och fastighetsförvaltning

1

SAMMANSTÄLLNING ÖVER EUT C A, UTTAGNINGSPROV

Nedan följer en förteckning över de EUT C A som publicerats under innevarande år.

Om inte annat anges nedan har EUT kommit ut i samtliga språkversioner.

5

 

27

RO

29

 

SV

 


V Yttranden

ADMINISTRATIVA FÖRFARANDEN

Europeiska rekryteringsbyrån (EPSO)

31.1.2013   

SV

Europeiska unionens officiella tidning

CA 29/1


MEDDELANDE OM ALLMÄNT UTTAGNINGSPROV

EPSO/AD/248/13 – Handläggare (AD 6) inom bygg- och fastighetsförvaltning

(2013/C 29 A/01)

Europeiska rekryteringsbyrån (Epso) anordnar ett allmänt uttagningsprov på grundval av meriter och prov för att upprätta en anställningsreserv av handläggare inom följande områden:

 

OMRÅDE 1: SÄKERHET KRING BYGGNADER

 

OMRÅDE 2: TEKNISK FÖRVALTNING

Syftet är att upprätta reservlistor för vakanta tjänster vid EU-institutionerna, däribland Europeiska unionens råd, Europaparlamentet, Europeiska unionens domstol och Europeiska ekonomiska och sociala kommittén.

Innan du ansöker bör du noggrant läsa den handledning för allmänna uttagningsprov som offentliggjorts i Europeiska unionens officiella tidning C 270 A av den 7 september 2012 och på Epsos hemsida.

Handledningen utgör en del av det här meddelandet om allmänt uttagningsprov och hjälper dig att sätta dig in i de bestämmelser som gäller för proven och anmälningsförfarandet.

INNEHÅLL

I.

ALLMÄNT

II.

BEFATTNINGSBESKRIVNING

III.

BEHÖRIGHETSKRAV

IV.

TILLTRÄDESPROV

V.

TILLTRÄDE TILL UTTAGNINGSPROVEN OCH URVAL EFTER MERITER

VI.

UTVÄRDERINGSCENTRUM

VII.

RESERVLISTOR

VIII.

HUR MAN ANSÖKER

BILAGOR

I.   ALLMÄNT

1.

Antal godkända sökande per område

Område 1 = 11

Område 2 = 18

2.

Anmärkningar

Du kan bara söka till ett av områdena.

Du måste välja område när du gör din webbanmälan och du kan inte ändra ditt val sedan du har bekräftat och validerat din webbanmälan.

II.   BEFATTNINGSBESKRIVNING

En närmare beskrivning av de särskilda kompetensprofilerna finns i bilagorna.

III.   BEHÖRIGHETSKRAV

Sista dagen för webbanmälan måste du uppfylla följande allmänna och särskilda krav:

1.

Allmänna krav

a)

Du ska vara medborgare i en av Europeiska unionens medlemsstater.

b)

Du ska åtnjuta fulla medborgerliga rättigheter.

c)

Du ska ha fullgjort alla skyldigheter enligt gällande värnpliktslagstiftning.

d)

Du ska uppfylla de skötsamhetskrav som ställs för tjänsteutövningen.

2.

Särskilda krav

2.1

Utbildning

Se punkt 2 i bilagorna

2.2

Yrkeserfarenhet

Se punkt 3 i bilagorna

2.3

Språkkunskaper (1)

 

Språk 1

Förstaspråk

Fördjupade kunskaper i ett av Europeiska unionens 23 officiella språk.

och

 

Språk 2

Andraspråk (som måste vara ett annat än språk 1):

Tillfredsställande kunskaper i engelska, franska eller tyska.

I enlighet med domen från EU-domstolen (stora avdelningen) i målet C-566/10 P, Republiken Italien mot Europeiska kommissionen, ska EU-institutionerna ange orsakerna till att valet av andraspråk begränsas till ett visst antal av EU:s officiella språk i detta uttagningsprov.

De sökande informeras därför om att valet av andraspråk i det här uttagningsprovet har fastställts i enlighet med tjänstens intresse, vilket kräver att nyligen anställda direkt kan arbeta och kommunicera ändamålsenligt på språket i sitt dagliga arbete. Om inte så är fallet, äventyras institutionernas effektivitet åtskilligt.

Enligt långvarig praxis inom EU-institutionerna när det gäller intern kommunikation, och också med beaktande av avdelningarnas behov vid extern kommunikation och handläggning av ärenden, är det engelska, franska och tyska som används mest. Dessutom är engelska, franska och tyska med stor övervikt de andraspråk som de flesta sökande väljer i uttagningsprov om de får välja fritt. Även i enlighet med aktuella normer inom utbildning och yrkesverksamhet kan det anses att sökande till tjänster inom Europeiska unionen bör behärska minst ett av dessa språk. Därför är det lämpligt, då man ser till tjänstens intresse och de sökandes behov och kompetens och med beaktande av det område som uttagningsprovet gäller, att anordna delprov på dessa tre språk för att garantera att alla sökande, oavsett deras första officiella språk, behärskar minst ett av dessa tre officiella språk som arbetsspråk. För att alla ska behandlas lika ska dessutom alla sökande, även de som har engelska, franska eller tyska som första officiella språk, göra dessa delprov på sitt andraspråk, som ska väljas bland dessa tre språk. Genom bedömningen av de sökandes särskilda kompetens på detta sätt kan institutionerna därför bilda sig en uppfattning om de sökandes förmåga att i en omgivning som nära liknar den som de skulle arbeta i, omedelbart börja utföra sina arbetsuppgifter. Dessa bestämmelser påverkar inte möjligheterna till fortbildning i språk för att kunna arbeta på ett tredje språk i enlighet med artikel 45.2 i tjänsteföreskrifterna.

IV.   TILLTRÄDESPROV

Tillträdesproven görs på dator och anordnas av Epso. Uttagningskommittén avgör provens svårighetsgrad och godkänner innehållet i proven på grundval av förslag från Epso.

Dessa prov anordnas om antalet anmälda sökande per område överstiger 1 000. Du får i så fall besked om detta via ditt Epsokonto.

1.

Kallelse

Du kallas till proven om du har validerat din ansökan i tid (se avsnitt VIII).

Obs!

1.

Genom att validera din ansökan intygar du att du uppfyller de allmänna och särskilda kraven enligt avsnitt III.

2.

För att få delta i proven ska du boka ett provdatum. Detta måste du göra inom den tidsfrist som du får besked om via ditt Epsokonto.

2.

Provens innehåll och poängsättning

Flervalsfrågor som syftar till att bedöma din allmänna förmåga och kompetens när det gäller följande:

Delprov a

Läsförståelse

Poängsättning: 0 till 20 poäng

Krav för godkänt: 10 poäng.

Delprov b

Tolkning av sifferuppgifter

Poängsättning: 0 till 10 poäng

Delprov c

Logiskt tänkande

Poängsättning: 0 till 10 poäng

 

Krav för godkänt är minst 10 poäng för delprov b och c tillsammans.

3.

Språk

Språk 1

V.   TILLTRÄDE TILL UTTAGNINGSPROVEN OCH URVAL EFTER MERITER

1.   Förfarande

Granskningen av om du uppfyller de allmänna och särskilda kraven och urvalet efter meriter sker i första omgången på grundval av de uppgifter som du har lämnat i ansökan.

a)

Dina svar på frågorna om de allmänna och särskilda kraven ligger till grund för en bedömning av om du ska föras upp på förteckningen över sökande som uppfyller samtliga behörighetskrav för uttagningsprovet.

Om tillträdesprov har anordnats granskas om de sökande uppfyller de allmänna och särskilda kraven i fallande ordning efter de sökandes resultat i tillträdesproven, tills man, per område, har uppnått 1 000 sökande som

både uppfyller kraven för godkänt på varje delprov och fått de bästa resultaten, och

uppfyller behörighetskraven.

I de fall då sista platsen upptas av flera personer med samma poängtal går alla dessa personer vidare till etappen med urval efter meriter. Webbansökningarna för de sökande vars resultat ligger under detta poängtal granskas inte.

b)

Därefter gör uttagningskommittén ett urval bland de sökande som uppfyller behörighetskraven för uttagningsprovet med utgångspunkt i deras meriter för att välja ut dem vars kvalifikationer (bl.a. examensbevis och yrkeserfarenheter) är mest relevanta för de befattningsbeskrivningar och urvalskriterier som anges i detta meddelande om uttagningsprov. Detta urval sker enbart på grundval av de svar som du har lämnat under fliken talent screener/évaluateur de talent/Talentfilter, och sker i två omgångar:

Ett första urval efter meriter sker enbart på grundval av de svar som du lämnat under fliken talent screener/évaluateur de talent/Talentfilter i ansökan och viktningen av var och en av frågorna. Utifrån den betydelse som tillmäts vart och ett av de bedömningskriterier som anges i punkt 4 i bilagorna fastställer uttagningskommittén en viktning (1–3) av varje fråga innan den granskar ansökningarna. De sökande som fått flest poäng går sedan vidare till nästa urvalsomgång.

Antalet behandlade ansökningar i denna andra omgång är, per område, ungefär nio gånger större än det antal godkända sökande som anges i detta meddelande om uttagningsprov. Uttagningskommittén granskar de sökandes svar och poängsätter varje svar från 0 till 4. Svarspoängen multipliceras med viktningen för varje fråga och summeras därefter till en sammanlagd slutpoäng.

Uttagningskommittén rangordnar därefter de sökande med hjälp av dessa sammanlagda poäng. Vi kallar (2) högst tre gånger fler sökande till utvärderingscentrumet per område än det antal godkända sökande som kan tas upp på reservlistan. Hur många dessa är anges på Epsos webbplats (http://blogs.ec.europa.eu/eu-careers.info/).

2.   Kontroll av de sökandes uppgifter

Mot bakgrund av resultaten från utvärderingscentrumet kontrolleras de uppgifter som du har lämnat i webbansökan utifrån dina styrkande handlingar, av Epso när det gäller de allmänna behörighetskraven och av uttagningskommittén när det gäller de särskilda behörighetskraven. När det gäller bedömningen av meriter behövs styrkande handlingar bara för att bekräfta de uppgifter du har angett under fliken talent screener/évaluateur de talent/Talentfilter. Om det vid kontrollerna framkommer att uppgifterna (3) inte har något stöd i styrkande handlingar kommer du att uteslutas från uttagningsproven.

Kontrollen sker i fallande meritordning av de sökande som dels uppnått godkänt resultat, dels fått de bästa sammanlagda resultaten på delproven d, e, f och g vid utvärderingscentrumet. De sökande måste också ha uppnått godkänt resultat på delproven a, b och c. Kontrollen sker i fallande meritordning till dess att man nått det antal godkända sökande som får föras upp på reservlistan och som konstaterats uppfylla alla behörighetskrav. Handlingarna för sökande som inte ingår i denna grupp granskas inte.

VI.   UTVÄRDERINGSCENTRUM

1.

Kallelse

Om du tillhör de sökande som (4)

har uppnått de bästa resultaten på tillträdesproven (om sådana har anordnats, se avsnitt IV) och uppnått godkänt resultat på dessa,

och

uppfyller de allmänna och särskilda krav som anges i avsnitt III enligt de uppgifter som du har lämnat i webbanmälan,

och

har uppnått ett av de högsta poängtalen vid bedömningen av meriter,

kallas du till att delta i proven vid utvärderingscentrumet. De äger i allmänhet rum i Bryssel och pågår i en eller två dagar.

2.

Utvärderingscentrum (5)

Du kommer att bli föremål för tre typer av utvärdering:

Din intellektuella kapacitet bedöms med hjälp av delprov a, b och c.

Din särskilda kompetens bedöms med hjälp av delprov d.

Din allmänna kompetens bedöms med hjälp av delprov e, f och g.

Din intellektuella kapacitet kommer att bedömas, om detta inte redan skett vid tillträdesproven, med hjälp av följande delprov:

a)

Läsförståelse.

b)

Tolkning av sifferuppgifter.

c)

Logiskt tänkande.

Din särskilda kompetens på området kommer att bedömas med hjälp av följande delprov:

d)

En strukturerad intervju om din kompetens på området. Denna grundas på de svar som du har lämnat under fliken talent screener/évaluateur de talent/Talentfilter i din ansökan.

Din allmänna kompetens (6):

Analys och problemlösning

Kommunikation

Kvalitet och resultat

Inlärning och utveckling

Prioritering och organisation

Stresstålighet

Samarbete

Ledarskap

kommer att bedömas med hjälp av följande delprov:

e)

Uppsats (7)

f)

Gruppövning

g)

Strukturerad intervju om din allmänna kompetens

Den allmänna kompetensen testas enligt nedanstående modell:

 

Uppsats

Gruppövning

Strukturerad intervju

Analys och problemlösning

x

x

 

Kommunikation

x

 

x

Kvalitet och resultat

x

 

x

Inlärning och utveckling

 

x

x

Prioritering och organisation

x

x

 

Stresstålighet

 

x

x

Samarbete

 

x

x

Ledarskap

 

x

x

3.

Språk

Språk 1 för delprov a, b och c.

Språk 2 för delprov d, e, f och g.

4.

Poängsättning och viktning

Intellektuell kapacitet

a)

Muntlig: 0 till 20 poäng.

Krav för godkänt: 10 poäng.

b)

Tolkning av sifferuppgifter: 0 till 10 poäng.

c)

Logiskt tänkande: 0 till 10 poäng.

Krav för godkänt för delprov b och c tillsammans: 10 poäng.

Delproven a, b och c är utslagsgivande, men poängen läggs inte till poängen på de andra delprov som görs i utvärderingscentrumet.

Särskild kompetens (delprov d).

0 till 100 poäng.

Krav för godkänt: 50 poäng.

Viktning: 55 % av totalpoängen.

Allmän kompetens (delproven e, f och g)

0 till 80 poäng för de allmänna kompetenserna tillsammans (10 poäng per kompetens).

Krav för godkänt:

 

3 poäng för var och en av kompetenserna

och

 

40 poäng för de åtta allmänna kompetenserna tillsammans.

Viktning: 45 % av totalpoängen.

VII.   RESERVLISTOR

1.

Reservlistorna

Du förs upp på en reservlista av uttagningskommittén

om du är bland de sökande (8) som fått det poängantal som krävs för godkänt på alla delprov (delprov a–g) och sammanlagt de bästa resultaten på delproven d, e, f och g vid utvärderingscentrumet (uppgifter om antal godkända sökande finns i avsnitt I.1),

och om dina styrkande handlingar visar att du uppfyller samtliga behörighetskrav.

2.

Rangordning

Listorna upprättas per område och i bokstavsordning.

VIII.   HUR MAN ANSÖKER

1.

Webbanmälan

Du anmäler dig på webben enligt instruktionerna på Epsos webbplats. Se särskilt anvisningarna för webbanmälan (How to apply/Wie kann ich mich bewerben/Mode d'emploi de l'inscription).

Sista anmälningsdag (inklusive validering): Den 5 mars 2013 kl. 12.00 (lokal tid Bryssel).

2.

Inlämning av ansökningshandlingarna

Om du är bland de sökande som kallas  (9) till utvärderingscentrumet ska du ta med dig alla ansökningshandlingar dit (en undertecknad elektronisk ansökningsblankett och styrkande handlingar).

Anvisningar: Se punkt 6.1 i handledningen för allmänna uttagningsprov.


(1)  Se de gemensamma europeiska referensramarna för språk (CEF) – krav på nivå: språk 1 = C1, språk 2 = B2.

(http://europass.cedefop.europa.eu/sv/resources/european-language-levels-cefr?)

(2)  Sökande som inte kallas till utvärderingscentrumet kommer att få reda på sina resultat och även vilken viktning uttagningskommittén har gett var och en av frågorna.

(3)  Dessa uppgifter kontrolleras mot de styrkande handlingarna innan reservlistan upprättas (se avsnitten VII.1 och VIII.2).

(4)  I de fall då sista platsen upptas av flera personer med samma poängtal kallas alla dessa personer.

(5)  Av organisatoriska skäl kan testerna av din intellektuella kapacitet och uppsatsen (som ingår i delproven vid utvärderingscentrumet) anordnas i testcentrum i medlemsstaterna och/eller i Bryssel och Luxemburg, oberoende av övriga delprov vid utvärderingscentrumet.

(6)  Definitioner av kompetenserna finns i punkt 1.2 i handledningen för allmänna uttagningsprov.

(7)  Innehållet godkänns av uttagningskommittén.

(8)  I de fall då sista platsen upptas av flera personer med samma poängtal förs alla dessa personer upp på reservlistan.

(9)  Du får besked om datum via ditt Epsokonto.


BILAGA 1

OMRÅDE 1 – SÄKERHET KRING BYGGNADER

1.   Befattningsbeskrivning

EU-institutionernas säkerhetstjänster söker personer vars huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara dels att sörja för säkerheten för personer och egendom, liksom när det gäller känslig och sekretessbelagd information, dels att upprätta tekniska specifikationer för säkerhetsteknik i ett omfattande byggprojekt samt följa säkerhetsarbetena tills de är färdiga och besiktigade.

Arbetsuppgifterna kan bland annat omfatta följande:

Allmänna uppgifter

Delta i utformningen och utvecklingen av säkerhetsstrategier och riktlinjer för strategiernas genomförande.

Analysera alla säkerhetsrisker med anknytning till institutionernas intressen och verksamhet.

Omsätta/genomföra hotbildsbedömningar och riskanalyser i tekniska specifikationer eller organisatoriska eller operativa förfaranden.

Samordna genomförandet och uppföljningen av tillämpningen av strategier och riktlinjer på säkerhetsområdet.

Utarbeta dokument på säkerhetsområdet.

Samordna kontroller och bedömningar av säkerhetsförhållandena med anknytning till institutionernas intressen.

Upprätthålla kontakter med interna och externa samtalspartner.

Särskilda uppgifter

Samordna genomförandet av skyddsåtgärder utifrån hotbildsbedömningar som rör säkerheten inom EU-institutionerna.

Fastställa och utveckla miniminormer för säkerhet.

Leda och samordna arbetet inom säkerhetsteknik och logistik och svara för den operativa ledningen.

Övervaka användningen av system och produkter och därmed sammanhängande motåtgärder inom det aktuella området.

Analysera och utvärdera information som samlats in för säkerhetsändamål.

Utarbeta rekommendationer för ackrediteringsmyndigheten för säkerhet (SAA) för godkännanden av känsliga informations- och kommunikationssystem.

Arbetsförhållanden

Tjänstgöring utanför normala arbetstider enligt de olika institutionernas särskilda behov.

Beredskapstjänstgöring ingår.

2.   Utbildning

Utbildning motsvarande en avslutad universitets- eller högskoleutbildning på minst tre år, styrkt med examensbevis eller motsvarande, inom ingenjörsvetenskap eller ett område som är relevant för arbetsuppgifterna, t.ex. i kriminologi

ELLER

motsvarande yrkesutbildning, styrkt med examensbevis eller motsvarande, eller med intyg från en högre utbildningsanstalt inom ett område som är relevant för arbetsuppgifterna eller från t.ex. polishögskola, militärhögskola eller underrättelseutbildning.

3.   Yrkeserfarenhet

Du ska ha arbetat minst tre år inom säkerhetsområdet med arbetsuppgifter som är relevanta för de aktuella arbetsuppgifterna.

Du får endast tillgodoräkna dig yrkeserfarenhet som erhållits efter den examen som ger tillträde till uttagningsprovet.

4.   Urvalskriterier

Uttagningskommittén kommer att beakta följande kriterier vid urvalet efter meriter:

1.

Yrkeserfarenhet av arbetsledning inom säkerhetstjänster/övervakningstjänster.

2.

Yrkeserfarenhet från statliga organ (t.ex. polisen, militären, säkerhetsmyndigheter) inom områden som säkerhet, försvar eller civil krishantering.

3.

Yrkeserfarenhet inom den privata sektorn inom områden som säkerhet, försvar eller civil krishantering.

4.

Yrkeserfarenhet inom internationella organisationer inom områden som säkerhet, försvar eller civil krishantering.

5.

Yrkeserfarenhet av allmänna säkerhetsfrågor.

6.

Yrkeserfarenhet av personskydd.

7.

Yrkeserfarenhet av uppföljning av byggprojekt, särskilt säkerhets- och skyddsutrustning.

8.

Yrkeserfarenhet av säkerhetsskyddad upphandling.

9.

Yrkeserfarenhet av utformning och drift av komplexa säkerhetssystem, samt insikt i ledning av övervakningsarbete samt skydd av personer och egendom.

10.

Yrkeserfarenhet av säkerhetsanalys.

11.

Yrkeserfarenhet av att omsätta och genomföra hotbedömningar och riskanalyser i tekniska specifikationer eller organisatoriska eller operativa förfaranden.

12.

Yrkeserfarenhet av utformning av tekniska specifikationer inom säkerhetsområdet.

13.

Yrkeserfarenhet av att utarbeta rekommendationer för ackrediteringsmyndigheten för säkerhet (SAA) för godkännanden av känsliga informations- och kommunikationssystem.


BILAGA 2

OMRÅDE 2 – TEKNISK FÖRVALTNING

1.   Befattningsbeskrivning

EU-institutionerna söker ingenjörer för förvaltningen av sina fastigheter och fastighetsprojekt. I arbetsuppgifterna ingår projektering, teknisk förvaltning, analyser samt teknisk och administrativ övervakning av tekniska installationer.

För arbetet krävs dessutom att du kan uttrycka dig skriftligt, göra analyser, svara för teknisk övervakning och administrativ förvaltning samt att du har mycket goda kunskaper i datorprogram för kontorsarbete, planering och/eller datorstödd konstruktion.

Arbetsuppgifterna kan bland annat omfatta följande:

Svara för drift och kontroll samt förbättrande, förebyggande och korrigerande underhåll av tekniska installationer.

Utforma och följa upp genomförandet av projekt för installation och/eller optimering av tekniska installationer.

Utföra genomförbarhetsstudier för anläggnings-, förbättrings- eller ombyggnadsarbeten.

Upprätta tekniska kravspecifikationer och delta i offentliga upphandlingsförfaranden.

Kontrollera och samordna byggnadsarbeten, upprätta besiktningsrapporter, samordna säkerhets- och hälsoaspekter.

Svara för uppläggning och förvaltning av avtal med externa företag eller partner.

Svara för inköp av materiel och utrustning till byggnader samt deras installation eller användning.

Utforma och genomföra åtgärder för att förbättra användarnas välbefinnande och komfort.

Genomföra åtgärder för att förbättra byggnadernas energi- och miljöprestanda inom ramen för hållbar utveckling.

Förbereda och följa upp planeringen av verksamhet inom ramen för det årliga arbetsprogrammet.

Ge råd och göra analyser vid handläggning av tekniska ärenden av komplex natur.

Bidra till förenklade förfaranden inom verksamhetsområdet.

Övervaka uppföljningen av rapporter från externa avdelningar för teknisk kontroll.

Samordna arbetet i arbetsgrupper både internt (t.ex. användartjänster, berörda parter, medarbetare) och externt (t.ex. säkerhets- och hälsosamordnare, konsultfirmor, myndigheter, tillsynsorgan).

Utforma och genomföra åtgärder för att anpassa byggnader och anläggningar till gällande normer och/eller för att modernisera dem tekniskt.

2.   Utbildning

Utbildning motsvarande en avslutad universitets- eller högskoleutbildning i ingenjörsvetenskap på minst tre år, styrkt med examensbevis eller motsvarande, som är relevant för området.

3.   Yrkeserfarenhet

Yrkeserfarenhet på minst 3 år som är relevant för de aktuella arbetsuppgifterna.

Du får endast tillgodoräkna dig yrkeserfarenhet som erhållits efter den examen som ger tillträde till uttagningsprovet.

4.   Urvalskriterier

Uttagningskommittén kommer att beakta följande kriterier vid urvalet efter meriter:

1.

Yrkeserfarenhet av tekniska studier för ett byggnadsprojekt med en budget för tekniska installationer på över 500 000 euro.

2.

Yrkeserfarenhet av övervakning av ett byggnadsprojekt med en budget för tekniska installationer på över 500 000 euro.

3.

Yrkeserfarenhet av utformning av tekniska specifikationer, marknadsundersökningar och av upprättande av avtal för genomförande av byggnadsprojekt med en budget för tekniska installationer på mer än 500 000 euro.

4.

Yrkeserfarenhet av utformning av tekniska specifikationer, marknadsundersökningar och av upprättande av avtal för drift och underhåll av tekniska installationer i ett fastighetsbestånd om minst 50 000 m2.

5.

Yrkeserfarenhet av planering av drift och underhåll för tekniska installationer i ett fastighetsbestånd om minst 50 000 m2.

6.

Yrkeserfarenhet av att organisera drift och underhåll av tekniska installationer i ett fastighetsbestånd om minst 50 000 m2.

7.

Yrkeserfarenhet av samordning av underhållsarbete (inköp av specifik materiel eller utrustning till byggnader samt deras installation eller användning).

8.

Yrkeserfarenhet av samordning av arbetet i arbetsgrupper internt (t.ex. användartjänster, berörda parter, medarbetare) och externt (t.ex. säkerhets- och hälsosamordnare, konsultfirmor, myndigheter, tillsynsorgan).

9.

Yrkeserfarenhet av utformning och uppföljning av teknisk planering (Gantt, Pert, MS-Project osv.).

10.

Yrkeserfarenhet av uppföljning och planering av fastighetsunderhåll (GMAO, servicenivåavtal, handläggning av klagomål osv.).

11.

Yrkeserfarenhet av åtgärder för att förbättra byggnadernas energiprestanda.

12.

Yrkeserfarenhet av utformning och genomförande av åtgärder för att förbättra användarnas välbefinnande och komfort.

13.

Yrkeserfarenhet av utformning och genomförande av åtgärder för att anpassa byggnader och anläggningar till gällande normer och/eller modernisera dem tekniskt.