27.4.2016 |
SV |
Europeiska unionens officiella tidning |
C 148/4 |
HERKULES III-programmet
Ansökningsomgång – 2016
Fortbildning inom bedrägeribekämpning
(2016/C 148/03)
1. Syfte och beskrivning
Denna ansökningsomgång bygger på förordning EU nr 250/2014 om inrättande av Herkules III-programmet (1), särskilt artikel 8 b (Stödberättigande insatser) och på finansieringsbeslutet för 2016 om antagande av det årliga arbetsprogrammet (2) för genomförandet av Herkules III-programmet 2016, särskilt avsnitt 7.1 (Konferenser, seminarier och fortbildning inom digital kriminalteknik).
Finansieringsbeslutet för 2016 möjliggör en ansökningsomgång rörande området ”Fortbildning inom bedrägeribekämpning”.
2. Vem kan söka?
I artikel 6 i programmet fastställs att sökandena ska vara
— |
nationella eller regionala myndigheter i en medlemsstat och ett deltagande land som främjar förstärkta insatser på unionsnivå för att skydda unionens ekonomiska intressen, eller |
— |
forsknings- och undervisningsinstitut och icke vinstdrivande organ som främjar förstärkta insatser på unionsnivå för att skydda unionens ekonomiska intressen, förutsatt att de sedan minst ett år tillbaka haft sitt säte och bedrivit verksamhet i en medlemsstat eller ett deltagande land. |
I artikel 7.2 i programmet definieras deltagarländer som inte är medlemsstater.
3. Stödberättigande insatser
Kommissionen (Olaf) kommer att bevilja bidrag för åtgärder i syfte att
— |
utbyta erfarenheter och bästa praxis mellan berörda myndigheter i deltagande länder, däribland specialiserade brottsbekämpande organ och företrädare för internationella organisationer, och |
— |
sprida kunskaper, i synnerhet om riskanalys i utredningssyften. |
Syftena kan förverkligas genom bland annat
konferenser, seminarier, kollokvier, kurser, e-lärande och symposier, workshoppar, praktisk utbildning och personalutbyte samt utbyte av bästa praxis (bl.a. om bedömning av risken för bedrägeri).
Personalutbyte mellan nationella och regionala myndigheter i olika medlemsstater (särskilt grannmedlemsstater) ska uppmuntras.
4. Budget
Den preliminära tillgängliga budgeten för denna ansökningsomgång uppgår till 900 000 euro. Stödet kommer att ges i form av bidrag. Det stöd som beviljas kommer inte att överstiga 80 % av de stödberättigande kostnaderna.
Budgeten för en fortbildningsinsats ska vara minst 50 000 euro. Totalbudgeten för ansökningsgrundande åtgärder får inte vara lägre än det gränsvärdet.
Kommissionen förbehåller sig rätten att inte fördela alla tillgängliga medel.
5. Tidsfrist
Ansökningarna måste lämnas in senast torsdagen den 23 juni 2016.
6. Ytterligare upplysningar
All dokumentation som gäller denna ansökningsomgång kan laddas ner från
http://ec.europa.eu/anti_fraud/policy/hercule/index_en.htm
Frågor och/eller önskemål om ytterligare upplysningar i samband med denna ansökningsomgång ska skickas till
OLAF-ANTI-FRAUD-TRAINING@ec.europa.eu
Om frågorna och svaren är relevanta för andra sökande, kan de komma att offentliggöras anonymt i riktlinjerna för att fylla i ansökningsformuläret på Olafs webbplats.
(1) Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 250/2014 av den 26 februari 2014 om inrättande av ett program för främjande av verksamheter till skydd av ekonomiska intressen för Europeiska unionen (Herkules III-programmet) (EUT L 84, 20.3.2014, s. 6).
(2) Kommissionens beslut om antagande av det årliga arbetsprogrammet och finansieringen av Herkules III-programmet 2016, C(2016) 868 final av den 17 februari 2016.