30.12.2019   

SV

Europeiska unionens officiella tidning

L 336/14


RÅDETS FÖRORDNING (EU) 2019/2236

av den 16 december 2019

om fastställande för 2020 av de fiskemöjligheter för vissa fiskbestånd och grupper av fiskbestånd som är tillämpliga i Medelhavet och Svarta havet

EUROPEISKA UNIONENS RÅD HAR ANTAGIT DENNA FÖRORDNING

med beaktande av fördraget om Europeiska unionens funktionssätt, särskilt artikel 43.3,

med beaktande av Europeiska kommissionens förslag, och

av följande skäl:

(1)

I artikel 43.3 i fördraget föreskrivs att rådet på förslag av kommissionen ska besluta om åtgärder om fastställande och fördelning av fiskerimöjligheter.

(2)

Enligt Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 1380/2013 (1) måste bevarandeåtgärder antas med beaktande av tillgänglig vetenskaplig, teknisk och ekonomisk rådgivning, inbegripet i förekommande fall, de rapporter som utarbetats av vetenskapliga, tekniska och ekonomiska kommittén för fiskerinäringen.

(3)

Det åligger rådet att besluta om åtgärder om fastställande och fördelning av fiskemöjligheter, inbegripet vissa villkor som är funktionellt knutna till dessa, i förekommande fall. I enlighet med artikel 16.4 i förordning (EU) nr 1380/2013 ska fiskemöjligheterna fastställas i enlighet med de mål för den gemensamma fiskeripolitiken som anges i artikel 2.2 i den förordningen. Enligt artikel 16.1 i förordning (EU) nr 1380/2013 ska fiskemöjligheterna tilldelas medlemsstaterna på ett sätt som tillförsäkrar relativ stabilitet i fisket för var och en av medlemsstaterna för vart och ett av bestånden eller fiskena.

(4)

Enligt artikel 16.4 i förordning (EU) nr 1380/2013 ska fiskemöjligheterna för bestånd som omfattas av specifika fleråriga planer fastställas i enlighet med reglerna i dessa planer.

(5)

Den fleråriga planen för de fisken som nyttjar demersala bestånd i västra Medelhavet har upprättats genom Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 2019/1022 (2), och den trädde i kraft den 16 juli 2019. I enlighet med artikel 4.1 i den förordningen bör fiskemöjligheterna för bestånd som förtecknas i artikel 1 i den förordningen fastställas för att uppnå fiskeridödlighet med maximal hållbar avkastning genom en successiv och stegvis anpassning senast 2020 om så är möjligt, dock senast den 1 januari 2025. Fiskemöjligheterna bör uttryckas som högsta tillåtna fiskeansträngning och fastställas i enlighet med den fiskeansträngningsordning som fastställs i artikel 7 i den förordningen. För 2020 bör den högsta tillåtna fiskeansträngningen därför minskas med 10 % jämfört med det referensvärde som beräknas i enlighet med artikel 7.4 i den förordningen.

(6)

Vid sitt 42:a årsmöte 2018, antog Allmänna kommissionen för fiske i Medelhavet (AKFM) rekommendation GFCM/42/2018/1 om en flerårig förvaltningsplan för ål i Medelhavet, i vilken fastställdes förvaltningsåtgärder för ål (Anguilla anguilla) i Medelhavet (AKFM:s geografiska delområden 1–27). Dessa åtgärder omfattar också en årlig tre månader lång sammanhängande fredningstid som ska fastställas av varje medlemsstat i enlighet med bevarandemålen i rådets förordning (EG) nr 1100/2007 (3), de nationella förvaltningsplanerna för ål och ålens tidsmässiga vandringsmönster i medlemsstaten. Fredningstiden ska tillämpas i alla marina vatten i Medelhavet och i bräckt vatten, t.ex. flodmynningar, kustlaguner och vatten i övergångszoner, i enlighet med den rekommendationen. Den åtgärden bör genomföras i unionsrätten.

(7)

Vid sitt 42:a årsmöte 2018, antog AKFM även rekommendation GFCM/42/2018/8 om ytterligare nödåtgärder under 2019–2021 för små pelagiska bestånd i Adriatiska havet (de geografiska delområdena 17 och 18), i vilken fastställdes fångstbegränsningar och begränsningar av fiskeansträngningen för små pelagiska bestånd för åren 2019, 2020 och 2021 i AKFM:s geografiska delområden 17 och 18 (Adriatiska havet). Dessa åtgärder bör genomföras i unionsrätten. De högsta fångstbegränsningarna gäller endast för ett år och har ingen inverkan på eventuella andra framtida åtgärder eller ett eventuellt system för fördelning mellan medlemsstaterna.

(8)

Vid sitt 43:e årsmöte 2019, antog AKFM rekommendation GFCM/43/2019/5 om en flerårig förvaltningsplan för hållbart demersalt fiske i Adriatiska havet (de geografiska delområdena 17 och 18), varigenom en fiskeansträngningsordning infördes för vissa demersala bestånd. Dessa åtgärder bör genomföras i unionsrätten.

(9)

Med beaktande av den slovenska flottans särdrag, och dess marginella inverkan på bestånden av små pelagiska och demersala bestånd, är det lämpligt att bevara de befintliga fiskemönstren och att säkerställa den slovenska flottans tillgång till en minsta mängd små pelagiska arter och en minsta fiskeansträngning för demersala bestånd.

(10)

Vid sitt 43:e årsmöte 2019, antog AKFM rekommendation GFCM/43/2019/3 om ändring av rekommendation GFCM/41/2017/4 om en flerårig förvaltningsplan för fisket efter piggvar i Svarta havet (AKFM:s geografiska delområde 29). Genom den rekommendationen införs en aktualiserad regional total tillåten fångstmängd (TAC) och ett kvotfördelningssystem för piggvar samt ytterligare bevarandeåtgärder för det beståndet, främst en fredningstid på två månader och en begränsning av fiskedagarna till 180 dagar per år. Dessa åtgärder bör genomföras i unionsrätten.

(11)

Enligt de vetenskapliga utlåtandena från AKFM är det viktigt att bevara den nuvarande fiskeridödlighetsnivån för att säkerställa fortsatt hållbarhet för beståndet av skarpsill i Svarta havet. Det är därför lämpligt att fortsätta att fastställa en autonom kvot för det beståndet.

(12)

Fiskemöjligheterna bör fastställas på grundval av tillgängliga vetenskapliga utlåtanden, med beaktande av biologiska och socioekonomiska aspekter samtidigt som de olika näringsgrenarna inom fisket garanteras en rättvis inbördes behandling, och mot bakgrund av de synpunkter som framförts under samråden med berörda parter.

(13)

Genom rådets förordning (EG) nr 847/96 (4) infördes ytterligare villkor för förvaltning av TAC:er med fördelning mellan åren, däribland, genom artiklarna 3 och 4 i den förordningen, bestämmelser om flexibilitet för försiktighets-TAC:er och analytiska TAC:er. Enligt artikel 2 i den förordningen ska rådet, när TAC:erna fastställs, bestämma för vilka bestånd artikel 3 eller 4 i den förordningen inte ska tillämpas, särskilt på grundval av beståndens biologiska tillstånd. Mer nyligen infördes genom artikel 15.9 i förordning (EU) nr 1380/2013 flexibilitet mellan åren för alla bestånd som omfattas av landningsskyldigheten. För att motverka en alltför stor flexibilitet som skulle underminera principen om ett rationellt och ansvarsfullt utnyttjande av marina biologiska resurser, förhindra att målen för den gemensamma fiskeripolitiken uppnås och att beståndens biologiska tillstånd försämras, bör det därför fastställas att artiklarna 3 och 4 i förordning (EG) nr 847/96 är tillämpliga på analytiska TAC:er endast i de fall då den flexibilitet mellan åren som föreskrivs i artikel 15.9 i förordning (EU) nr 1380/2013 inte utnyttjas.

(14)

Det nyttjande av fiskemöjligheter för unionsfiskefartyg som fastställs i den här förordningen omfattas av rådets förordning (EG) nr 1224/2009 (5), särskilt artiklarna 33 och 34 i den förordningen, vad gäller registrering av fångster och fiskeansträngning och meddelande av uppgifter om uttömda fiskemöjligheter. Det är därför nödvändigt att specificera de koder som medlemsstaterna ska använda då de översänder uppgifter till kommissionen om landningar av bestånd som omfattas av den här förordningen.

(15)

För att undvika avbrott i fiskeverksamheten och säkerställa försörjningen för unionens fiskare bör denna förordning tillämpas från och med den 1 januari 2020. Av brådskande skäl bör denna förordning träda i kraft omedelbart efter det att den har offentliggjorts.

(16)

Fiskemöjligheterna bör nyttjas i full överensstämmelse med unionsrätten.

HÄRIGENOM FÖRESKRIVS FÖLJANDE.

AVDELNING I

ALLMÄNNA BESTÄMMELSER

Artikel 1

Syfte

Genom denna förordning fastställs, för vissa fiskbestånd och grupper av fiskbestånd, de fiskemöjligheter som är tillämpliga i Medelhavet och Svarta havet för år 2020.

Artikel 2

Tillämpningsområde

1.   Denna förordning tillämpas på unionsfiskefartyg som nyttjar följande fiskbestånd:

a)

Ål (Anguilla anguilla) i Medelhavet, enligt definitionen i artikel 4 b.

b)

Blåröd räka (Aristeus antennatus), djuphavsräka (Parapenaeus longirostris), räkor av arten Aristaeomorpha foliacea, kummel (Merluccius merluccius), havskräfta (Nephrops norvegicus) och röd mulle (Mullus barbatus) i västra Medelhavet, enligt definitionen i artikel 4 c.

c)

Ansjovis (Engraulis encrasicolus) och sardin (Sardina pilchardus) i Adriatiska havet, enligt definitionen i artikel 4 d.

d)

Kummel (Merluccius merluccius), havskräfta (Nephrops norvegicus), tunga (Solea solea), djuphavsräka (Parapenaeus longirostris) och röd mulle (Mullus barbatus) i Adriatiska havet, enligt definitionen i artikel 4 d.

e)

Skarpsill (Sprattus sprattus) och piggvar (Psetta maxima) i Svarta havet, enligt definitionen i artikel 4 e.

2.   Denna förordning tillämpas även på fritidsfiske, om det uttryckligen hänvisas till sådant fiske i de relevanta bestämmelserna.

Artikel 3

Definitioner

I denna förordning ska definitionerna i artikel 4 i förordning (EU) nr 1380/2013 gälla. Dessutom gäller följande definitioner:

a)

internationella vatten: vatten som inte står under någon stats överhöghet eller jurisdiktion.

b)

fritidsfiske: icke kommersiell fiskeverksamhet som nyttjar levande marina akvatiska resurser för rekreation, turism eller sport.

c)

total tillåten fångstmängd (TAC):

i)

i fisken som omfattas av de undantag från landningsskyldigheten som avses i artikel 15.4–15.7 i förordning (EU) nr 1380/2013, den kvantitet fisk ur varje bestånd som får landas varje år,

ii)

i alla övriga fisken, den kvantitet fisk ur varje bestånd som får fångas under ett år.

d)

kvot: en andel av TAC:en, som tilldelas unionen eller en medlemsstat.

e)

unionens autonoma kvot: en fångstbegränsning som, i avsaknad av en överenskommen TAC, tilldelas ett unionsfiskefartyg autonomt.

f)

analytisk kvot: unionens autonoma kvot, för vilken det gjorts en analytisk bedömning.

g)

analytisk bedömning: en kvantitativ bedömning av trenderna inom ett visst bestånd baserad på uppgifter om beståndets biologi och nyttjandegrad som efter vetenskaplig undersökning anses vara av tillräcklig kvalitet för att kunna ge vetenskaplig rådgivning om framtida fångstalternativ.

Artikel 4

Fiskezoner

I denna förordning gäller följande definitioner av fiskezoner:

a)

AKFM:s geografiska delområden: de områden som definieras i bilaga I till Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 1343/2011 (6).

b)

Medelhavet: vattnen i AKFM:s geografiska delområden 1–27, enligt definitionen i bilaga I till förordning (EU) nr 1343/2011.

c)

Västra Medelhavet: vattnen i AKFM:s geografiska delområden 1, 2, 5, 6, 7, 8, 9, 10 och 11, enligt definitionen i bilaga I till förordning (EU) nr 1343/2011.

d)

Adriatiska havet: vattnen i AKFM:s geografiska delområden 17 och 18, enligt definitionen i bilaga I till förordning (EU) nr 1343/2011.

e)

Svarta havet: vattnen i AKFM:s geografiska delområde 29, enligt definitionen i bilaga I till förordning (EU) nr 1343/2011.

AVDELNING II

FISKEMÖJLIGHETER

KAPITEL I

Medelhavet

Artikel 5

Ål

1.   All verksamhet som bedrivs av unionsfartyg och unionens övriga fiskeverksamhet som avser fångst av ål (Anguilla anguilla), nämligen riktat och oavsiktligt fiske och fritidsfiske, ska omfattas av bestämmelserna i denna artikel.

2.   Denna artikel gäller för Medelhavet och för bräckt vatten, t.ex. flodmynningar, kustlaguner och vatten i övergångszoner.

3.   Det ska vara förbjudet för unionsfiskefartyg att fiska efter ål i unionens vatten och internationella vatten i Medelhavet under en sammanhängande tremånadersperiod som ska fastställas av varje medlemsstat. Fredningstiden ska vara förenlig med de bevarandemål som anges i förordning (EG) nr 1100/2007, med de nationella förvaltningsplaner som inrättats och med ålens tidsmässiga vandringsmönster i de berörda medlemsstaterna. Medlemsstaterna ska senast en månad före ikraftträdandet av fredningstiden, dock senast den 31 januari 2020, meddela kommissionen vilken period som fastställts.

KAPITEL II

Västra Medelhavet

Artikel 6

Demersala bestånd

1.   Den högsta tillåtna fiskeansträngningen för 2020 avseende demersala bestånd i västra Medelhavet fastställs i bilaga I till denna förordning.

2.   Medlemsstaterna ska förvalta den högsta tillåtna fiskeansträngningen i enlighet med artikel 9 i förordning (EU) 2019/1022.

Artikel 7

Överföring av uppgifter

Medlemsstaterna ska registrera uppgifter om fiskeansträngningen och överföra dem till kommissionen i enlighet med artikel 10 i förordning (EU) 2019/1022.

När medlemsstaterna lämnar uppgifter om fiskeansträngningen till kommissionen i enlighet med denna artikel ska de använda de koder för fiskeansträngningsgrupp som anges i bilaga I till denna förordning.

KAPITEL III

Adriatiska havet

Artikel 8

Små pelagiska bestånd

1.   Fångster av sardin (Sardina pilchardus) och ansjovis (Engraulis encrasicolus) som görs av unionsfiskefartyg i Adriatiska havet får inte överstiga de nivåer som anges i bilaga II till denna förordning.

2.   Unionsfiskefartyg som fiskar efter sardin och ansjovis i Adriatiska havet får inte verka under mer än 180 fiskedagar per år. Av dessa totalt 180 fiskedagar får högst 144 fiskedagar ägnas åt fiske efter sardin och högst 144 fiskedagar ägnas åt fiske efter ansjovis.

Artikel 9

Demersala bestånd

1.   Den högsta tillåtna fiskeansträngningen för 2020 avseende demersala bestånd i Adriatiska havet fastställs i bilaga II.

2.   Medlemsstaterna ska förvalta den högsta tillåtna fiskeansträngningen i enlighet med artiklarna 26–35 i förordning (EG) nr 1224/2009.

Artikel 10

Överföring av uppgifter

När medlemsstaterna i enlighet med artiklarna 33 och 34 i förordning (EG) nr 1224/2009 sänder uppgifter till kommissionen om de fångstkvantiteter av varje bestånd som landats och om fiskeansträngningen, ska de använda de beståndskoder och koder för fiskeansträngningsgrupp som anges i bilaga II till den här förordningen.

KAPITEL IV

Svarta havet

Artikel 11

Fördelning av fiskemöjligheter avseende skarpsill

I bilaga III till denna förordning fastställs unionens autonoma kvot för skarpsill (Sprattus sprattus), fördelningen av denna kvot mellan medlemsstaterna samt, i tillämpliga fall, de villkor som är funktionellt knutna till den.

Artikel 12

Fördelning av fiskemöjligheter avseende piggvar

I bilaga III till denna förordning fastställs den totala tillåtna fångstmängd (TAC) för piggvar (Psetta maxima) som är tillämplig för unionsfiskefartyg i unionens vatten i Svarta havet och fördelningen av TAC:en mellan medlemsstaterna samt, i tillämpliga fall, de villkor som är funktionellt knutna till den.

Artikel 13

Förvaltning av fiskeansträngningen avseende piggvar

Unionsfiskefartyg som har tillstånd att fiska efter piggvar i unionens vatten i Svarta havet får, oberoende av fartygets längd överallt, inte fiska under mer än 180 fiskedagar per år.

Artikel 14

Fredningsperiod för piggvar

Det ska vara förbjudet för unionsfiskefartyg att bedriva någon form av fiskeverksamhet, inbegripet omlastning, bevarande ombord, landning och första försäljning av piggvar i unionens vatten i Svarta havet mellan den 15 april och den 15 juni.

Artikel 15

Särskilda bestämmelser om fördelning av fiskemöjligheter i Svarta havet

1.   Fördelningen mellan medlemsstaterna av fiskemöjligheter enligt artiklarna 11 och 12 i denna förordning ska inte påverka

a)

byten enligt artikel 16.8 i förordning (EU) nr 1380/2013,

b)

reduceringar och omfördelningar enligt artikel 37 i förordning (EG) nr 1224/2009, och

c)

avdrag enligt artiklarna 105 och 107 i förordning (EG) nr 1224/2009.

2.   Artiklarna 3 och 4 i förordning (EG) nr 847/96 ska inte tillämpas om en medlemsstat utnyttjar den flexibilitet mellan år som föreskrivs i artikel 15.9 i förordning (EU) nr 1380/2013.

Artikel 16

Överföring av uppgifter

När medlemsstaterna, i enlighet med artiklarna 33 och 34 i förordning (EG) nr 1224/2009, sänder uppgifter till kommissionen om de fångstkvantiteter av varje bestånd av skarpsill och piggvar som landats i unionens vatten i Svarta havet, ska de använda de beståndskoder som anges i bilaga III till denna förordning.

AVDELNING III

SLUTBESTÄMMELSER

Artikel 17

Ikraftträdande

Denna förordning träder i kraft dagen efter det att den har offentliggjorts i Europeiska unionens officiella tidning.

Den ska tillämpas från och med den 1 januari 2020.

Denna förordning är till alla delar bindande och direkt tillämplig i alla medlemsstater.

Utfärdad i Bryssel den 16 december 2019.

På rådets vägnar

J. LEPPÄ

Ordförande


(1)  Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 1380/2013 av den 11 december 2013 om den gemensamma fiskeripolitiken, om ändring av rådets förordningar (EG) nr 1954/2003 och (EG) nr 1224/2009 och om upphävande av rådets förordningar (EG) nr 2371/2002 och (EG) nr 639/2004 och rådets beslut 2004/585/EG (EUT L 354, 28.12.2013, s. 22).

(2)  Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 2019/1022 av den 20 juni 2019 om upprättande av en flerårig plan för de fisken som nyttjar demersala bestånd i västra Medelhavet och om ändring av förordning (EU) nr 508/2014 (EUT L 172, 26.6.2019, s. 1).

(3)  Rådets förordning (EG) nr 1100/2007 av den 18 september 2007 om åtgärder för återhämtning av beståndet av europeisk ål (EUT L 248, 22.9.2007, s. 17).

(4)  Rådets förordning (EG) nr 847/96 av den 6 maj 1996 om att införa ytterligare villkor för förvaltning av totala tillåtna fångstmängder (TAC) och kvoter med fördelning mellan åren (EGT L 115, 9.5.1996, s. 3).

(5)  Rådets förordning (EG) nr 1224/2009 av den 20 november 2009 om införande av ett kontrollsystem i unionen för att säkerställa att bestämmelserna i den gemensamma fiskeripolitiken efterlevs, om ändring av förordningarna (EG) nr 847/96, (EG) nr 2371/2002, (EG) nr 811/2004, (EG) nr 768/2005, (EG) nr 2115/2005, (EG) nr 2166/2005, (EG) nr 388/2006, (EG) nr 509/2007, (EG) nr 676/2007, (EG) nr 1098/2007, (EG) nr 1300/2008, (EG) nr 1342/2008 och upphävande av förordningarna (EEG) nr 2847/93, (EG) nr 1627/94 och (EG) nr 1966/2006 (EUT L 343, 22.12.2009, s. 1).

(6)  Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 1343/2011 av den 13 december 2011 om vissa bestämmelser om fiske i AKFM:s avtalsområde (Allmänna kommissionen för fiske i Medelhavet) och om ändring av rådets förordning (EG) nr 1967/2006 om förvaltningsåtgärder för hållbart utnyttjande av fiskeresurserna i Medelhavet (EUT L 347, 30.12.2011, s. 44).


BILAGA I

FISKEANSTRÄNGNING FÖR UNIONSFISKEFARTYG I SAMBAND MED FÖRVALTNINGEN AV DEMERSALA BESTÅND I VÄSTRA MEDELHAVET

I tabellerna i denna bilaga fastställs den högsta tillåtna fiskeansträngningen (i fiskedagar) per grupp av bestånd, enligt definitionen i artikel 1 i förordning (EU) 2019/1022 samt fartygets längd över allt för alla typer av trålar (1) som används för fiske efter demersala bestånd i västra Medelhavet.

Alla högsta tillåtna fiskeansträngningar som fastställs i denna bilaga ska omfattas av reglerna i förordning (EU) 2019/1022 och artiklarna 26–35 i förordning (EG) nr 1224/2009.

Hänvisningar till fiskezoner utgör hänvisningar till AKFM:s geografiska delområden.

Vid tillämpningen av denna bilaga gäller följande tabell över de vetenskapliga namnen och motsvarande svenska namn på fiskbestånd:

Vetenskapligt namn

Trebokstavskod

Svenskt namn

Aristaeomorpha foliacea

ARS

Räkor av arten Aristaeomorpha foliacea

Aristeus antennatus

ARA

Blåröd räka

Merluccius merluccius

HKE

Kummel

Mullus barbatus

MUT

Röd mulle

Nephrops norvegicus

NEP

Havskräfta

Parapenaeus longirostris

DPS

Djuphavsräka

Högsta tillåtna fiskeansträngning i fiskedagar

a)

Alboránsjön, Balearerna, norra Spanien och Lionbukten (de geografiska delområdena 1–2-5-6-7)

Grupp av bestånd

Fartygets längd över allt

Spanien

Frankrike

Italien

Kod för fiskeansträngningsgrupp

Röd mulle i de geografiska delområdena 1, 5, 6 och 7. Kummel i de geografiska delområdena 1–5-6-7. Djuphavsräka i de geografiska delområdena 1, 5 och 6. Havskräfta i de geografiska delområdena 5 och 6.

< 12 m

2 260

0

0

EFF1/MED1_TR1

≥ 12 m och < 18 m

24 284

0

0

EFF1/MED1_TR2

≥ 18 m och < 24 m

46 277

5 144

0

EFF1/MED1_TR3

≥ 24 m

16 240

6 258

0

EFF1/MED1_TR4

Blåröd räka i de geografiska delområdena 1, 5, 6 och 7.

< 12 m

0

0

0

EFF2/MED1_TR1

≥ 12 m och < 18 m

1 139

0

0

EFF2/MED1_TR2

≥ 18 m och < 24 m

10 822

0

0

EFF2/MED1_TR3

≥ 24 m

9 066

0

0

EFF2/MED1_TR4

b)

Korsika, Liguriska havet, Tyrrenska havet och Sardinien (de geografiska delområdena 8–9-10-11)

Grupp av bestånd

Fartygets längd över allt

Spanien

Frankrike

Italien

Kod för fiskeansträngningsgrupp

Röd mulle i de geografiska delområdena 9, 10 och 11. Kummel i de geografiska delområdena 9-10-11. Djuphavsräka i de geografiska delområdena 9-10-11. Havskräfta i de geografiska delområdena 9 och 10.

< 12 m

0

208

3 081

EFF1/MED2_TR1

≥ 12 m och < 18 m

0

833

46 350

EFF1/MED2_TR2

≥ 18 m och < 24 m

0

208

31 170

EFF1/MED2_TR3

≥ 24 m

0

208

4 160

EFF1/MED2_TR4

Räkor av arten Aristaeomorpha foliace i de geografiska delområdena 9, 10 och 11.

< 12 m

0

0

510

EFF2/MED2_TR1

≥ 12 m och < 18 m

0

0

3 760

EFF2/MED2_TR2

≥ 18 m och < 24 m

0

0

3 028

EFF2/MED2_TR3

≥ 24 m

0

0

405

EFF2/MED2_TR4


(1)  TBB, OTB, PTB, TBN, TBS, TB, OTM, PTM, TMS, TM, OTT, OT, PT, TX, OTP, TSP.


BILAGA II

FISKEMÖJLIGHETETER FÖR UNIONSFISKEFARTYG I ADRIATISKA HAVET

I tabellerna i denna bilaga fastställs fiskemöjligheterna per bestånd eller ansträngningsgrupper och, i tillämpliga fall, de villkor som är funktionellt knutna till dem.

Alla fiskemöjligheter som fastställs i denna bilaga ska omfattas av de regler som fastställs i artiklarna 26–35 i förordning (EG) nr 1224/2009.

Hänvisningar till fiskezoner utgör hänvisningar till AKFM:s geografiska delområden.

Vid tillämpningen av denna bilaga gäller följande tabell över de vetenskapliga namnen och motsvarande svenska namn:

Vetenskapligt namn

Trebokstavskod

Svenskt namn

Engraulis encrasicolus

ANE

Ansjovis

Merluccius merluccius

HKE

Kummel

Mullus barbatus

MUT

Röd mulle

Nephrops norvegicus

NEP

Havskräfta

Parapenaeus longirostris

DPS

Djuphavsräka

Sardina pilchardus

PIL

Sardin

Solea solea

SOL

Tunga

1.   Små pelagiska bestånd – de geografiska delområdena 17 och 18

I tabellen i detta avsnitt anges den högsta tillåtna fångstmängden uttryckt i ton levande vikt.

Art: Små pelagiska arter (ansjovis och sardin)

Engraulis encrasicolus och Sardina pilchardus

Zon:

Unionens vatten och internationella vatten i AKFM:s geografiska delområden 17 och 18

(SP1/GF1718)

Unionen 101 711  (1)  (2)

Högsta fångstnivå

 

 

Artikel 3 i förordning (EG) nr 847/96 ska inte tillämpas.

TAC

Ej relevant

Artikel 4 i förordning (EG) nr 847/96 ska inte tillämpas.

2.   Demersala bestånd – de geografiska delområdena 17 och 18

I tabellen i detta avsnitt fastställs den högsta tillåtna fiskeansträngningen (i fiskedagar) per typ av trålfiske efter demersala bestånd i de geografiska delområdena 17 och 18 (Adriatiska havet).

Redskapstyp

Bestånd

Medlemsstat

Fiskeansträngning (fiskedagar)

År 2020

Kod för fiskeansträngningsgrupp

Trålar (OTB)

Kummel, djuphavsräka, havskräfta, röd mulle

Italien,

de geografiska delområdena 17–18

108 349

EFF/MED3_OTB

Kroatien,

de geografiska delområdena 17–18

39 257

EFF/MED3_OTB

Slovenien,

det geografiska delområdet 17

 (3)

EFF/MED3_OTB

Bomtrålar (TBB)

Tunga

Italien,

det geografiska delområdet 17

8 663

EFF/MED3_TBB


(1)  När det gäller Slovenien grundar sig kvantiteterna på den fångstnivå som uppnåddes 2014, upp till en nivå som inte ska överstiga 300 ton.

(2)  Begränsat till Kroatien, Italien och Slovenien.

(3)  Fiskefartyg som för Sloveniens flagg och som använder OTB-redskap i det geografiska delområdet 17 får inte överskrida ansträngningsbegränsningen på 3 000 fiskedagar per år.


BILAGA III

FISKEMÖJLIGHETETER FÖR UNIONSFISKEFARTYG I SVARTA HAVET

I tabellerna i denna bilaga fastställs TAC:er och kvoter i ton levande vikt per bestånd samt, de villkor som är funktionellt knutna till dem, i tillämpliga fall.

Alla fiskemöjligheter som fastställs i denna bilaga ska omfattas av de regler som fastställs i artiklarna 26–35 i förordning (EG) nr 1224/2009.

Hänvisningar till fiskezoner utgör hänvisningar till AKFM:s geografiska delområden.

Vid tillämpningen av denna bilaga gäller följande tabell över de vetenskapliga namnen och motsvarande svenska namn:

Vetenskapligt namn

Trebokstavskod

Svenskt namn

Sprattus sprattus

SPR

Skarpsill

Psetta maxima

TUR

Piggvar


Art:

Skarpsill

Sprattus sprattus

Zon:

Unionens vatten i Svarta havet – det geografiska delområdet 29

(SPR/F3742C)

Bulgarien

8 032,50

Analytisk kvot

Rumänien

3 442,50

Artikel 3 i förordning (EG) nr 847/96 ska inte tillämpas.

Unionen

11 475

Artikel 4 i förordning (EG) nr 847/96 ska inte tillämpas.

TAC

Ej relevant/Ej fastställd

 


Art:

Piggvar

Psetta maxima

Zon:

Unionens vatten i Svarta havet – det geografiska delområdet 29

(TUR/F3742C)

Bulgarien

75

Analytisk TAC

Rumänien

75

Artikel 3 i förordning (EG) nr 847/96 ska inte tillämpas.

Unionen

150 (*1)

Artikel 4 i förordning (EG) nr 847/96 ska inte tillämpas.

TAC

857

 


(*1)  Ingen fiskeverksamhet, varken omlastning, bevarande ombord, landning eller första försäljning ska vara tillåten under perioden 15 april–15 juni 2020.