21.2.2017   

SV

Europeiska unionens officiella tidning

L 43/196


KOMMISSIONENS GENOMFÖRANDEFÖRORDNING (EU) 2017/295

av den 20 februari 2017

om undantagsåtgärder till stöd för marknaden för fjäderfäkött i Frankrike

EUROPEISKA KOMMISSIONEN HAR ANTAGIT DENNA FÖRORDNING

med beaktande av fördraget om Europeiska unionens funktionssätt,

med beaktande av Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 1308/2013 av den 17 december 2013 om upprättande av en samlad marknadsordning för jordbruksprodukter och om upphävande av rådets förordningar (EEG) nr 922/72, (EEG) nr 234/79, (EG) nr 1037/2001 och (EG) nr 1234/2007 (1), särskilt artikel 220.1 a, och

av följande skäl:

(1)

Mellan den 24 november 2015 och den 5 augusti 2016 bekräftade och anmälde Frankrike ett stort antal utbrott av högpatogen aviär influensa av subtyp H5. Sammanlagt bekräftades 81 utbrott i sydvästra Frankrike. De arter som berörs är ankor, gäss, värphöns, kalkoner, avelsfåglar av arten Gallus domesticus, tuppkycklingar, kycklingar, pärlhöns och vaktlar.

(2)

Frankrike vidtog snabbt och effektivt alla nödvändiga djurhälsoåtgärder och veterinära åtgärder i enlighet med rådets direktiv 2005/94/EG (2).

(3)

De franska myndigheterna vidtog framför allt bekämpningsåtgärder, övervakningsåtgärder och förebyggande åtgärder och upprättade skydds-, övervaknings- och andra restriktionsområden i enlighet med kommissionens genomförandebeslut (EU) 2015/2239 (3), (EU) 2015/2460 (4), (EU) 2016/42 (5), (EU) 2016/237 (6) och (EU) 2016/447 (7). För att bekämpa och förhindra spridning av sjukdomen vidtog de franska myndigheterna följande åtgärder:

a)

Förbud mot utplacering av ankor och gäss vid anläggningar i det andra restriktionsområdet och i de skydds- och övervakningsområden som upprättats efter de senaste fyra utbrotten av högpatogen aviär influensa, vilka ägde rum den 15 juli, den 18 juli, den 25 juli och den 5 augusti 2016. Syftet med förbudet mot utplacering av ankor och gäss i det andra restriktionsområdet var framför allt att säkerställa en period på sexton veckor då området var helt tömt på ankor och gäss.

b)

Förbud mot transport av stora delar av den aktuella fjäderfäpopulationen och mot handel med levande fjäderfän utanför det andra restriktionsområdet.

c)

Förlängt driftsuppehåll vid andra potentiellt drabbade fjäderfäanläggningar än anläggningar för ankor och gäss i de skydds- och övervakningsområden och i det andra restriktionsområdet som upprättats efter de senaste fyra utbrotten av högpatogen aviär influensa, vilka ägde rum den 15 juli, den 18 juli, den 25 juli och den 5 augusti 2016.

(4)

Tack vare dessa åtgärder lyckades de franska myndigheterna utplåna hotet. Unionens djurhälsoåtgärder och veterinära åtgärder tillämpades tillsammans med nationella djurhälsoåtgärder och veterinära åtgärder fram till och med den 15 september 2016 vid alla relevanta anläggningar, utom vid fjäderfäanläggningar i de skydds- och övervakningszoner som upprättades efter de senaste fyra utbrotten av högpatogen aviär influensa, som ägde rum den 15 juli, den 18 juli, den 25 juli och den 5 augusti 2016, där åtgärderna tillämpades till och med den 25 augusti, den 25 september och den 3 oktober 2016.

(5)

De franska myndigheterna har informerat kommissionen om att de nödvändiga djurhälsoåtgärder och veterinära åtgärder som vidtagits för att innesluta och stoppa virusets spridning har fått konsekvenser för ett stort antal aktörer och att dessa drabbats av inkomstförluster som inte berättigar till ekonomiskt bidrag från unionen enligt Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 652/2014 (8).

(6)

Den 20 april, den 20 september och den 24 oktober 2016 tog kommissionen emot formella begäranden från de franska myndigheterna om medfinansiering av vissa undantagsåtgärder till stöd för marknaden i enlighet med artikel 220.3 i förordning (EU) nr 1308/2013.

(7)

Till följd av de djurhälsoåtgärder och veterinära åtgärder som vidtagits infördes ett förbud mot utplacering av ankor och gäss vid anläggningar i det andra restriktionsområdet och i de skydds- och övervakningsområden som upprättats efter de senaste fyra utbrotten av högpatogen aviär influensa, vilka ägde rum den 15 juli, den 18 juli, den 25 juli och den 5 augusti 2016. Detta ledde till en produktionsförlust av fjäderfäkött vid de aktuella anläggningarna. Det är lämpligt att kompensera för förlusterna.

(8)

Till följd av de djurhälsoåtgärder och veterinära åtgärder som vidtagits kunde värphöns i slutet av sin produktionscykel och avelsfåglar av arten Gallus domesticus inte transporteras ut ur det andra restriktionsområdet för slakt för köttproduktion vid specialiserade slakterier. Detta ledde till att djuren slaktades och destruerades vid slakterier eller på gårdarna och till produktionsförluster för uppfödarna av värphöns och avelsfåglar av arten Gallus domesticus i det andra restriktionsområdet. Det är lämpligt att kompensera för förlusterna.

(9)

Till följd av de djurhälsoåtgärder och veterinära åtgärder som vidtagits förlängdes perioden med driftsuppehåll för de anläggningar som producerar standardkycklingar, ekologiska kycklingar, kycklingar med Label Rouge, frigående kycklingar, tuppkycklingar, pärlhöns med Label Rouge, frigående pärlhöns, kalkoner och vaktlar och som är belägna i de skydds- och övervakningsområden och andra restriktionsområden, som upprättats efter de senaste fyra utbrotten av högpatogen aviär influensa, som ägde rum den 15 juli, den 18 juli, den 25 juli och den 5 augusti 2016. Detta ledde till en produktionsförlust av fjäderfäkött vid de aktuella anläggningarna. Det är lämpligt att kompensera för förlusterna.

(10)

Till följd av de djurhälsoåtgärder och veterinära åtgärder som vidtagits kunde levande kycklingar, värphöns, pärlhöns och kalkoner inte säljas utanför det andra restriktionsområdet. Detta ledde till en produktionsförlust för uppfödarna av levande kycklingar, värphöns, pärlhöns och kalkoner i det andra restriktionsområdet. Det är lämpligt att kompensera för förlusterna.

(11)

I enlighet med artikel 220.5 i förordning (EU) nr 1308/2013 ska unionen medfinansiera motsvarande 50 % av Frankrikes utgifter för undantagsåtgärder till stöd för marknaden. De maximala kvantiteter som berättigar till finansiering för varje undantagsåtgärd till stöd för marknaden bör fastställas av kommissionen efter en granskning av Frankrikes begäran.

(12)

För att motverka risken för överkompensation bör schablonbeloppet för medfinansiering baseras på tekniska och ekonomiska undersökningar eller räkenskapshandlingar och fastställas till en lämplig nivå för varje djur och produkt, dvs. både för de olika arterna och för de olika produktionsmetoderna, som standarduppfödning, uppfödning med frigående djur, certifierad produktion enligt nationella system som Label Rouge, produktion som omfattas av en skyddad geografisk beteckning (SGB) och, slutligen, utifrån produktionscykelns längd, dvs. en lång produktionscykel för uppfödning av levande gäss och ankor och en kort produktionscykel för uppfödning av gäss och ankor för produktion av bearbetade produkter.

(13)

För att motverka risken för dubbelfinansiering bör förlusterna inte ha kompenserats genom statligt stöd eller försäkringar och unionens medfinansiering enligt denna förordning bör begränsas till stödberättigande djur och produkter för vilka ekonomiskt stöd från unionen inte har erhållits enligt förordning (EU) nr 652/2014.

(14)

Omfattningen och varaktigheten för de undantagsåtgärder som föreskrivs i denna förordning bör begränsas till vad som är absolut nödvändigt för att stödja marknaden i fråga. Undantagsåtgärderna till stöd för marknaden bör endast tillämpas på produktion av kött av fjäderfä på de anläggningar som är belägna i de aktuella områdena och under den tid då de djurhälsoåtgärder och de veterinära åtgärder som föreskrivs i EU-lagstiftningen och i den franska lagstiftningen avseende de 81 utbrotten av högpatogen aviär influensa tillämpas.

(15)

För att garantera en sund budgetförvaltning för dessa undantagsåtgärder till stöd för marknaden bör endast de utbetalningar av stöd som Frankrike gjort till mottagarna fram till den 30 september 2017 berättiga till medfinansiering från unionen. Artikel 5.2 i kommissionens delegerade förordning (EU) nr 907/2014 (9) bör inte tillämpas.

(16)

För att säkerställa att stöden är berättigade och korrekta bör de franska myndigheterna göra förhandskontroller.

(17)

För att göra det möjligt för unionen att fullgöra sina skyldigheter vad gäller ekonomisk kontroll bör de franska myndigheterna lämna in räkenskapsavslutningen för betalningarna till kommissionen.

(18)

I syfte att möjliggöra ett snabbt genomförande av de planerade åtgärderna bör denna förordning träda i kraft dagen efter det att den har offentliggjorts i Europeiska unionens officiella tidning.

(19)

De åtgärder som föreskrivs i denna förordning är förenliga med yttrandet från kommittén för den samlade marknadsordningen inom jordbruket.

HÄRIGENOM FÖRESKRIVS FÖLJANDE.

Artikel 1

Unionen ska medfinansiera motsvarande 50 % av de utgifter som betalas av Frankrike till stöd för marknaden för fjäderfäkött, vilken drabbats av allvarliga konsekvenser till följd av de 81 utbrott av högpatogen aviär influensa av subtyp H5 som upptäcktes och anmäldes av Frankrike mellan den 24 november 2015 och den 5 augusti 2016.

Utgifterna ska endast berättiga till medfinansiering från unionen avseende den period då djurhälsoåtgärder och veterinära åtgärder enligt den unionslagstiftning och den franska lagstiftning som förtecknas i bilagan tillämpades.

Utgifterna ska endast berättiga till medfinansiering från unionen avseende anläggningar som är belägna i de delar av Frankrike som anges i bilagan och där djurhälsoåtgärder och veterinära åtgärder enligt den unionslagstiftning och den franska lagstiftning som förtecknas i bilagan vidtogs.

Utgifterna ska berättiga till medfinansiering från unionen endast om Frankrike har betalat ut stödet till stödmottagarna senast den 30 september 2017. Artikel 5.2 i delegerad förordning (EU) nr 907/2014 ska inte tillämpas.

Artikel 2

Följande högsta nivåer för unionens medfinansiering ska gälla:

a)

För produktionsbortfall avseende gäss och ankor vid anläggningar som är belägna i det andra restriktionsområdet och i de skydds- och övervakningsområden som upprättats efter de senaste fyra utbrotten av högpatogen aviär influensa, som ägde rum den 15 juli, den 18 juli, den 25 juli och den 5 augusti 2016, ska följande schablonbelopp gälla per djur upp till ett högsta belopp av 40 000 002 euro:

i)

För producenter som föder upp följande djur i en kort produktionscykel:

Mulardänder, ungfåglar för gödning enligt KN-nummer 0105 99 10:

0,24 euro per djur för högst 724 512 djur.

Gödda mulardänder enligt KN-nummer 0105 99 10:

1,13 euro per djur för högst 606 172 djur.

Slaktfärdiga mulardänder enligt KN-nummer 0105 99 10:

4,41 euro per djur för högst 690 431 djur.

Mulardänder enligt KN-nummer 0105 99 10, hela slaktkroppar:

2,20 euro per djur för högst 664 261 djur.

Mulardänder enligt KN-nummer 0105 99 10, delar:

4,275 euro per djur för högst 578 814 djur.

Mulardänder enligt KN-nummer 0105 99 10, beredda:

19,055 euro per djur för högst 321 019 djur.

Gäss, ungfåglar för gödning enligt KN-nummer 0105 99 20:

2,455 euro per djur för högst 15 769 djur.

Gäss enligt KN-nummer 0105 99 20, hela slaktkroppar:

10,595 euro per djur för högst 14 560 djur.

Gäss enligt KN-nummer 0105 99 20, beredda:

23,33 euro per djur för högst 11 024 djur.

Ankor enligt KN-nummer 0105 99 10 för stekning:

1,37 euro per djur för högst 25 831 djur.

Gäss enligt KN-nummer 0105 99 20 för stekning:

2,855 euro per djur för högst 7 156 djur.

ii)

För producenter som föder upp följande djur i en lång produktionscykel:

Mulardänder, ungfåglar för gödning (tre dagar gamla) enligt KN-nummer 0105 99 10:

0,0487 euro per djur för högst 668 427 djur.

Mulardänder, ungfåglar för gödning, standard, med skyddad geografisk beteckning och med Label Rouge enligt KN-nummer 0105 99 10:

0,24 euro per djur för högst 10 115 677 djur.

Gödda mulardänder, standard, enligt KN-nummer 0105 99 10:

0,515 euro per djur för högst 646 195 djur.

Gödda mulardänder, med skyddad geografisk beteckning, enligt KN-nummer 0105 99 10:

0,68 euro per djur för högst 8 737 557 djur.

Gödda mulardänder, med Label Rouge, enligt KN-nummer 0105 99 10:

0,81 euro per djur för högst 808 848 djur.

Gödda mulardänder, standard, slaktfärdiga, enligt KN-nummer 0105 99 10:

1,48 euro per djur för högst 900 255 djur.

Gödda mulardänder, med skyddad geografisk beteckning slaktfärdiga, enligt KN-nummer 0105 99 10:

1,645 euro per djur för högst 7 818 392 djur.

Gödda mulardänder, med Label Rouge, slaktfärdiga, enligt KN-nummer 0105 99 10:

2,63 euro per djur för högst 559 637 djur.

Gödda mulardänder, standard, enligt KN-nummer 0105 99 10:

0,48 euro per djur för högst 71 331 djur.

Certifierade myskänder enligt KN-nummer 0105 99 10:

0,585 euro per djur för högst 7 579 djur.

Myskänder med Label Rouge enligt KN-nummer 0105 99 10:

0,625 euro per djur för högst 28 344 djur.

Gräsänder enligt KN-nummer 0105 99 10:

1,1325 euro per djur för högst 7 392 djur.

Gödda gäss KN-nummer 0105 99 20:

2,855 euro per djur för högst 50 179 djur.

Gäss, slaktfärdiga, KN-nummer 0105 99 20:

5,54 euro per djur för högst 49 500 djur.

b)

För produktionsbortfall avseende produktion, slakt och destruering i slakterier eller på anläggningar som håller värphöns i slutet av produktionscykeln och avelsfåglar av arten Gallus domesticus och som är belägna i det andra restriktionsområdet ska följande schablonbelopp gälla per djur upp till ett högsta belopp av 519 155 euro:

Värphöns i slutet av produktionscykeln och avelsfåglar av arten Gallus domesticus enligt KN-nummer 0105 94 00 som transporteras, avlivas i slakterier och destrueras:

0,2645 euro per djur för högst 1 902 064 djur.

Avelsfåglar av arten Gallus domesticus enligt KN-nummer 0105 94 00 som avlivas på gården och destrueras:

1,055 euro per djur för högst 15 222 djur.

c)

För förlängt driftsuppehåll i skydds- och övervakningsområdena och det andra restriktionsområdet, inbegripet de skydds- och övervakningsområden som upprättades efter de senaste fyra utbrotten av högpatogen aviär influensa, dvs. utbrotten den 15 juli, den 18 juli, den 25 juli och den 5 augusti 2016, ska avseende standardkycklingar, ekologiska kycklingar, kycklingar med Label Rouge, frigående kycklingar, tuppkycklingar, pärlhöns med Label Rouge, frigående pärlhöns, kalkoner och vaktlar följande schablonbelopp gälla per djur och per dag upp till ett högsta belopp av 1 430 908 euro:

Standardkycklingar och standardtuppkycklingar enligt KN-nummer 0105 94 00:

0,00191 euro per djur och per dag för högst 31 247 850 djur och högst 626 466 euro.

Kycklingar med Label Rouge och frigående kycklingar enligt KN-nummer 0105 94 00:

0,00416563 euro per djur och per dag för högst 14 105 345 djur och högst 616 878 euro.

Ekologiska kycklingar KN-nummer 0105 94 00:

0,005050685 euro per djur och per dag för högst 700 201 djur och högst 37 039 euro.

Pärlhöns med Label Rouge och frigående pärlhöns enligt KN-nummer 0105 99 50:

0,00365332 euro per djur och per dag för högst 1 405 735 djur och högst 53 856 euro.

Kalkoner enligt KN-nummer 0105 99 30:

0,005195 euro per djur och per dag för högst 1 533 617 djur och högst 83 371 euro.

Vaktlar enligt KN-nummer 0106 39 80:

0,000605 euro per djur och per dag för högst 2 102 602 djur och högst 13 298 euro.

d)

För produktionsbortfall avseende levande ungfåglar för gödning av kyckling, pärlhöna och kalkon avsedda för den franska nationella marknaden, levande ungfåglar för gödning av kalkon avsedda för unionsmarknaden, levande ungfåglar av värphöns, levande vuxna kycklingar och levande vuxna pärlhöns ska följande schablonbelopp gälla per djur upp till ett högsta belopp på 545 152 euro:

Levande kyckling, ungfåglar för gödning, enligt KN-nummer 0105 94 00:

0,591 euro per djur för högst 183 439 djur.

Levande pärlhöns, ungfåglar för gödning enligt KN-nummer 0105 99 50:

0,4955 euro per djur för högst 126 996 djur.

Levande kalkoner, ungfåglar för gödning för den inhemska franska marknaden enligt KN-nummer 0105 99 30:

0,681 euro per djur för högst 21 166 djur.

Levande kalkoner, ungfåglar för gödning för unionsmarknaden enligt KN-nummer 0105 99 30:

0,633 euro per djur för högst 423 320 djur.

Levande värphöns, ungfåglar, enligt KN-nummer 0105 94 00:

0,43 euro per djur för högst 56 443 djur.

Levande vuxna kycklingar enligt KN-nummer 0105 94 00:

0,47 euro per djur för högst 98 775 djur.

Levande vuxna pärlhöns enligt KN-nummer 0105 99 50:

0,49 euro per djur för högst 42 332 djur.

Artikel 3

Unionens medfinansiering i enlighet med denna förordning ska begränsas till djur och produkter som inte ersätts genom statligt stöd eller försäkringar och för vilka inga ekonomiska bidrag från unionen har erhållits enligt förordning (EU) nr 652/2014.

Artikel 4

Frankrike ska genomföra administrativa och fysiska kontroller i enlighet med artiklarna 58 och 59 i Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 1306/2013 (10).

De franska myndigheterna ska kontrollera följande:

a)

Att den stödmottagare som lämnar in ansökan om stöd är stödberättigad.

b)

För varje stödberättigad aktör ska följande kontrolleras: stödberättigande, kvantitet och produktionsbortfallets faktiska värde.

c)

Att ingen stödberättigad aktör har tagit emot finansiering från någon annan källa som kompensation för de förluster som avses i artikel 2.

För de stödberättigade sökande för vilka de administrativa kontrollerna är genomförda kan stödet betalas ut redan innan samtliga kontroller har gjorts, till exempel de kontroller som görs avseende sökande som valts ut för kontroller på plats.

I de fall då en sökandes stödberättigande inte kan bekräftas ska stödet återkrävas och sanktioner tillämpas.

Artikel 5

De franska myndigheterna ska underrätta kommissionen om räkenskapsavslutningen för betalningarna.

Artikel 6

Denna förordning träder i kraft dagen efter det att den har offentliggjorts i Europeiska unionens officiella tidning.

Denna förordning är till alla delar bindande och direkt tillämplig i alla medlemsstater.

Utfärdad i Bryssel den 20 februari 2017.

På kommissionens vägnar

Jean-Claude JUNCKER

Ordförande


(1)  EUT L 347, 20.12.2013, s. 671.

(2)  Rådets direktiv 2005/94/EG av den 20 december 2005 om gemenskapsåtgärder för bekämpning av aviär influensa och om upphävande av direktiv 92/40/EEG (EUT L 10, 14.1.2006, s. 16).

(3)  Kommissionens genomförandebeslut (EU) 2015/2239 av den 2 december 2015 om vissa skyddsåtgärder i samband med högpatogen aviär influensa av subtyperna H5N1 och H5N2 i Frankrike (EUT L 317, 3.12.2015, s. 37).

(4)  Kommissionens genomförandebeslut (EU) 2015/2460 av den 23 december 2015 om vissa skyddsåtgärder i samband med högpatogen aviär influensa av subtyp H5 i Frankrike (EUT L 339, 24.12.2015, s. 52).

(5)  Kommissionens genomförandebeslut (EU) 2016/42 av den 15 januari 2016 om ändring av bilagan till genomförandebeslut (EU) 2015/2460 om vissa skyddsåtgärder i samband med högpatogen aviär influensa av subtyp H5 i Frankrike (EUT L 11, 16.1.2016, s. 10).

(6)  Kommissionens genomförandebeslut (EU) 2016/237 av den 17 februari 2016 om ändring av bilagan till genomförandebeslut (EU) 2015/2460 om vissa skyddsåtgärder i samband med högpatogen aviär influensa av subtyp H5 i Frankrike (EUT L 44, 19.2.2016, s. 12).

(7)  Kommissionens genomförandebeslut (EU) 2016/447 av den 22 mars 2016 om ändring av genomförandebeslut (EU) 2015/2460 om vissa skyddsåtgärder i samband med högpatogen aviär influensa av subtyp H5 i Frankrike (EUT L 78, 24.3.2016, s. 76).

(8)  Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 652/2014 av den 15 maj 2014 om fastställande av bestämmelser för förvaltningen av utgifter för livsmedelskedjan, djurhälsa, djurskydd, växtskydd och växtförökningsmaterial, och om ändring av rådets direktiv 98/56/EG, 2000/29/EG och 2008/90/EG, Europaparlamentets och rådets förordningar (EG) nr 178/2002, (EG) nr 882/2004 och (EG) nr 396/2005, Europaparlamentets och rådets direktiv 2009/128/EG samt Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 1107/2009, och om upphävande av rådets beslut 66/399/EEG, 76/894/EEG och 2009/470/EG (EUT L 189, 27.6.2014, s. 1).

(9)  Kommissionens delegerade förordning (EU) nr 907/2014 av den 11 mars 2014 om komplettering av Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 1306/2013 vad gäller utbetalande organ och andra organ, ekonomisk förvaltning, avslutande av räkenskaper, säkerheter och användning av euron (EUT L 255, 28.8.2014, s. 18).

(10)  Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 1306/2013 av den 17 december 2013 om finansiering, förvaltning och övervakning av den gemensamma jordbrukspolitiken och om upphävande av rådets förordningar (EEG) nr 352/78, (EG) nr 165/94, (EG) nr 2799/98, (EG) nr 814/2000, (EG) nr 1290/2005 och (EG) nr 485/2008 (EUT L 347, 20.12.2013, s. 549).


BILAGA

Områden i Frankrike och perioder som avses i artikel 1

De områden i Frankrike och de perioder som fastställts enligt direktiv 2005/94/EG och som definieras i följande rättsakter:

Kommissionens genomförandebeslut (EU) 2015/2239 av den 2 december 2015 om vissa skyddsåtgärder i samband med högpatogen aviär influensa av subtyperna H5N1 och H5N2 i Frankrike (EUT L 317, 3.12.2015, s. 37).

Kommissionens genomförandebeslut (EU) 2015/2460 av den 23 december 2015 om vissa skyddsåtgärder i samband med högpatogen aviär influensa av subtyp H5 i Frankrike (EUT L 339, 24.12.2015, s. 52).

Kommissionens genomförandebeslut (EU) 2016/42 av den 15 januari 2016 om ändring av bilagan till genomförandebeslut (EU) 2015/2460 om vissa skyddsåtgärder i samband med högpatogen aviär influensa av subtyp H5 i Frankrike (EUT L 11, 16.1.2016, s. 10).

Kommissionens genomförandebeslut (EU) 2016/237 av den 17 februari 2016 om ändring av bilagan till genomförandebeslut (EU) 2015/2460 om vissa skyddsåtgärder i samband med högpatogen aviär influensa av subtyp H5 i Frankrike (EUT L 44, 19.2.2016, s. 12).

Kommissionens genomförandebeslut (EU) 2016/447 av den 22 mars 2016 om ändring av bilagan till genomförandebeslut (EU) 2015/2460 om vissa skyddsåtgärder i samband med högpatogen aviär influensa av subtyp H5 i Frankrike (EUT L 78, 24.3.2016, s. 76).

Beslut av den 2 december 2015 om fastställande av en lågriskzon till följd av utbrott av högpatogen aviär influensa och om begränsning av transporter ut ur landet från departementet Dordogne (Frankrikes officiella tidning, 3.12.2016, text 38 av 178).

Beslut av den 17 december 2015 om kompletterande åtgärder mot högpatogen aviär influensa efter utbrott av sjukdomen på Frankrikes territorium (Frankrikes officiella tidning, 18.12.2016, text 56 av 142).

Beslut av den 15 januari 2016 om ändring av beslutet av den 17 december 2015 om kompletterande åtgärder mot högpatogen aviär influensa efter utbrott av sjukdomen på Frankrikes territorium (Frankrikes officiella tidning, 16.1.2016, text 31 av 85).

Beslut av den 9 februari 2016 om kompletterande åtgärder mot högpatogen aviär influensa efter utbrott av sjukdomen på Frankrikes territorium (Frankrikes officiella tidning, 10.2.2016, text 42 av 129).

Beslut av den 14 september 2016 om övergångsåtgärder mot högpatogen aviär influensa (Frankrikes officiella tidning, 15.9.2016, text 33 av 100).

Administrativa beslut om att deklarera utbrott av högpatogen aviär influensa, vilka bekräftats mellan den 24 november 2015 och den 18 april 2016.

Administrativa beslut om att dra tillbaka deklarationen om utbrott av högpatogen aviär influensa, vilka bekräftats mellan den 24 november 2015 och den 18 april 2016.

Administrativa beslut om att deklarera utbrott av högpatogen aviär influensa, vilka bekräftades den 15 juli, den 18 juli, den 25 juli respektive den 5 augusti 2016.

Administrativa beslut om att dra tillbaka deklarationer om utbrott av högpatogen aviär influensa, vilka bekräftades den 15 juli, den 18 juli, den 25 juli respektive den 5 augusti 2016.