8.7.2011   

SV

Europeiska unionens officiella tidning

L 180/1


RÅDETS GENOMFÖRANDEFÖRORDNING (EU) nr 655/2011

av den 28 juni 2011

om avslutande av antidumpningsåtgärder som tillämpas på import av kumarin med ursprung i Folkrepubliken Kina

EUROPEISKA UNIONENS RÅD HAR ANTAGIT DENNA FÖRORDNING

med beaktande av fördraget om Europeiska unionens funktionssätt,

med beaktande av rådets förordning (EG) nr 1225/2009 av den 30 november 2009 om skydd mot dumpad import från länder som inte är medlemmar i Europeiska gemenskapen (1) (nedan kallad grundförordningen), särskilt artiklarna 9 och 11.2,

med beaktande av det förslag som Europeiska kommissionen lagt fram efter samråd med rådgivande kommittén, och

av följande skäl:

1.   FÖRFARANDE

1.1   Gällande åtgärder

(1)

De åtgärder som för närvarande är i kraft är en slutgiltig antidumpningstull som infördes genom rådets förordning (EG) nr 654/2008 (2) om införande av en slutgiltig antidumpningstull på import av kumarin med ursprung i Folkrepubliken Kina, utvidgad till att även omfatta Indien, Thailand, Indonesien och Malaysia, oavsett om deras deklarerade ursprung är Indien, Thailand, Indonesien och Malaysia eller inte, och ett åtagande som godtagits från en indisk tillverkare (Atlas Fine Chemicals Pvt Ltd) (3).

1.2   Grund för översynen

(2)

Kommissionen hade underrättats om att den enda tillverkaren av kumarin, som utgjorde unionsindustrin i den undersökning som ledde till införandet av de gällande åtgärderna, hade beslutat att lägga ner tillverkningen av kumarin i unionen i slutet av augusti 2010.

1.3   Inledande

(3)

Efter samråd med rådgivande kommittén inledde kommissionen genom ett tillkännagivande i Europeiska unionens officiella tidning  (4) en partiell interimöversyn avseende antidumpningsåtgärdernas skadeaspekter gällande import av kumarin med ursprung i Folkrepubliken Kina, utvidgad till att även omfatta import av kumarin som avsänts från Indien, Thailand, Indonesien och Malaysia, oavsett om deras deklarerade ursprung är Indien, Thailand, Indonesien, Malaysia eller inte.

(4)

Kommissionen underrättade officiellt unionstillverkarna och företrädarna för Folkrepubliken Kina om att en översyn hade inletts. Berörda parter gavs tillfälle att inom tidsfristen i tillkännagivandet om inledande lämna skriftliga synpunkter och begära att bli hörda.

1.4   Produkt som omfattas av översynen

(5)

Den produkt som berörs är kumarin med ursprung i Kina, som för närvarande klassificeras enligt KN-nummer ex 2932 21 00 (nedan kallad den berörda produkten).

2.   UNDERSÖKNINGSRESULTAT OCH AVSLUTANDE AV FÖRFARANDET

(6)

Undersökningen bekräftade att den enda unionstillverkaren av den berörda produkten har stängt sin produktionsanläggning för gott i augusti 2010.

(7)

Kommissionen anser att det aktuella förfarandet borde avslutas, eftersom det i översynen inte framkom något nytt inom ramen för undersökningen som tydde på att ett avslutande av förfarandet skulle stå i strid med unionens intresse. De berörda parterna underrättades om detta och gavs tillfälle att lämna synpunkter. Kommissionen har inte tagit emot några synpunkter som tyder på att det inte skulle ligga i unionens intresse att avsluta förfarandet.

(8)

Kommissionen drar därför slutsatsen att antidumpningsförfarandet gällande import av den berörda produkten till unionen bör avslutas.

HÄRIGENOM FÖRESKRIVS FÖLJANDE.

Artikel 1

Antidumpningsåtgärderna rörande import av kumarin, för närvarande klassificerat enligt KN-nummer ex 2932 21 00, med ursprung i Folkrepubliken Kina, utvidgad till att även omfatta Indien, Thailand, Indonesien och Malaysia, oavsett om deras deklarerade ursprung är Indien, Thailand, Indonesien och Malaysia eller inte, ska upphöra att gälla och förfarandet rörande denna import ska avslutas.

Artikel 2

Denna förordning träder i kraft dagen efter det att den offentliggjorts i Europeiska unionens officiella tidning.

Denna förordning är till alla delar bindande och direkt tillämplig i alla medlemsstater.

Utfärdad i Luxemburg den 28 juni 2011.

På rådets vägnar

FAZEKAS S.

Ordförande


(1)  EUT L 343, 22.12.2009, s. 51.

(2)  EUT L 183, 11.7.2008, s. 1.

(3)  EUT L 1, 4.1.2005, s. 15.

(4)  EUT C 299, 5.11.2010, s. 4.