02009R1217 — SV — 01.01.2023 — 005.001


Den här texten är endast avsedd som ett dokumentationshjälpmedel och har ingen rättslig verkan. EU-institutionerna tar inget ansvar för innehållet. De autentiska versionerna av motsvarande rättsakter, inklusive ingresserna, publiceras i Europeiska unionens officiella tidning och finns i EUR-Lex. De officiella texterna är direkt tillgängliga via länkarna i det här dokumentet

►B

►M3  

RÅDETS FÖRORDNING (EG) nr 1217/2009

av den 30 november 2009

om upprättandet av ett informationssystem för jordbruksföretagens redovisningsuppgifter för att belysa inkomstförhållanden och andra ekonomiska förhållanden i jordbruksföretag inom Europeiska unionen ◄

(kodifierad version)

(EGT L 328 15.12.2009, s. 27)

Ändrad genom:

 

 

Officiella tidningen

  nr

sida

datum

►M1

KOMMISSIONENS GENOMFÖRANDEFÖRORDNING (EU) nr 737/2011 av den 26 juli 2011

  L 195

42

27.7.2011

►M2

RÅDETS FÖRORDNING (EU) nr 517/2013 av den 13 maj 2013

  L 158

1

10.6.2013

►M3

EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS FÖRORDNING (EU) nr 1318/2013 av den 22 oktober 2013

  L 340

1

17.12.2013

►M4

KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) 2017/2278 av den 4 september 2017

  L 328

1

12.12.2017

►M5

KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) 2022/2497 av den 12 oktober 2022

  L 325

13

20.12.2022




▼B

►M3

 

RÅDETS FÖRORDNING (EG) nr 1217/2009

av den 30 november 2009

om upprättandet av ett informationssystem för jordbruksföretagens redovisningsuppgifter för att belysa inkomstförhållanden och andra ekonomiska förhållanden i jordbruksföretag inom Europeiska unionen

 ◄

(kodifierad version)



KAPITEL I

▼M3

INRÄTTANDE AV ETT INFORMATIONSSYSTEM FÖR UNIONEN FÖR JORDBRUKSFÖRETAGENS REDOVISNINGSUPPGIFTER

▼B

Artikel 1

▼M3

1.  
I syfte att tillgodose behoven inom den gemensamma jordbrukspolitiken ska det upprättas ett informationssystem för unionen för insamling av jordbruksföretagens redovisningsuppgifter (nedan kallat ISJR eller uppgiftssystemet).

▼B

2.  

Ändamålet med informationssystemet ska vara att samla in redovisningsuppgifter som framför allt behövs för

a) 

ett årligt fastställande av inkomster i de jordbruksföretag som ingår i undersökningsområdet, vilket anges i artikel 5, och

b) 

en analys av övriga ekonomiska förhållanden i jordbruksföretagen.

▼M3

3.  
Uppgifter som erhålls enligt denna förordning ska framför allt användas som grund för upprättande av rapporter från kommissionen om förhållandet inom jordbruket och på jordbruksmarknaderna samt om jordbrukens inkomster inom unionen. Rapporterna ska göras tillgängliga för allmänheten på en särskild webbplats.

▼B

Artikel 2

I denna förordning gäller följande definitioner:

a)

►M3  jordbrukare ◄ : en fysisk person som ansvarar för den dagliga ledningen i ett jordbruksföretag.

▼M3

-b)

företag : en brukningsenhet i enlighet med gängse bruk i samband med unionens jordbruksräkningar.

b)

företagskategori : en grupp av jordbruksföretag som tillhör samma kategorier i fråga om jordbrukets driftsinriktning och ekonomiska storlek, angivna i unionens typologi för jordbruksföretag.

▼B

c)

rapporterande företag : alla jordbruksföretag som ingår eller kommer att ingå i informationssystemet.

▼M3

d)

Informationssystem för jordbruksföretagens redovisningsuppgifter eller ISJR-område : en medlemsstats territorium eller en del i ett sådant område, som är avgränsat med tanke på urvalet av rapporterande företag, (en förteckning över sådana områden har fastställts i bilaga I).

▼B

e)

redovisningsuppgifter : alla data av teknisk, finansiell eller ekonomisk art, som berör ett jordbruksföretag, och som erhålls från en redovisning där poster systematiskt och regelbundet införs under loppet av ett räkenskapsår.

▼M3

f)

standardresultat : riktvärde för bruttoproduktion.

▼M3

Artikel 3

I syfte att säkerställa att förteckningen av ISJR-områden kan uppdateras på begäran av en medlemsstat ska kommissionen vara bemyndigad att anta delegerade akter i enlighet med artikel 19a om ändring av bilaga I med avseende på förteckningen över ISJR-områden per medlemsstat.

▼B



KAPITEL II

▼M3

UPPGIFTER FÖR FASTSTÄLLANDE AV JORDBRUKSFÖRETAGENS INKOMSTER OCH FÖR FÖRETAGSANALYS

Artikel 4

Detta kapitel ska gälla insamling av redovisningsuppgifter för fastställande av jordbruksföretagens årsinkomster och för analys av de ekonomiska förhållandena i jordbruksföretagen.

Uppgifterna ska samlas in genom regelbundna och särskilda undersökningar.

▼B

Artikel 5

▼M3

1.  
Det undersökningsområde som anges i artikel 1.2 ska omfatta jordbruksföretag som har en ekonomisk storlek som är lika med eller större än ett tröskelvärde uttryckt i euro som motsvarar en av de lägre gränserna för de ekonomiska storleksklasserna inom unionens typologi för jordbruksföretag, vilken anges i artikel 5b.

Kommissionen ska anta delegerade akter i enlighet med artikel 19a om fastställande av regler för det tröskelvärde som avses i första stycket i den här punkten.

Kommissionen ska på grundval av uppgifter från medlemsstaterna anta genomförandeakter där man fastställer det tröskelvärde som avses i första stycket. Dessa genomförandeakter ska antas i enlighet med det granskningsförfarande som avses i artikel 19b.2.

▼B

2.  

För att kvalificera sig som rapporterande företag ska jordbruksföretag

a) 

ha en ekonomisk storlek som är större än eller lika med det tröskelvärde som ska fastställas i enlighet med punkt 1,

b) 

drivas av jordbrukare som vill och kan sköta redovisningen och är redo att ställa redovisningsuppgifter från sitt företag till kommissionens förfogande,

▼M3

c) 

på nivån för varje ISJR-område och tillsammans med de andra företagen vara representativa för undersökningsområdet.

▼M3 —————

▼M3

Artikel 5a

1.  
Varje medlemsstat ska upprätta en plan för urval av rapporterande företag som säkerställer att ett representativt räkenskapsurval erhålls för undersökningsområdet.

Kommissionen ska anta delegerade akter i enlighet med artikel 19a där man fastställer reglerna för hur medlemsstaterna ska upprätta dessa planer. Dessa regler ska säkerställa att planer för urval av rapporterande företag

— 
upprättas på grundval av de senaste statistiska uppgifterna,
— 
presenteras i enlighet med unionens typologi för jordbruksföretag, och
— 
särskilt anger hur de rapporterande företagen ska vara fördelade per företagskategori och närmare föreskrifter för hur urvalet ska gå till.
2.  
I enlighet med de regler som antas i enlighet med punkt 1 ska kommissionen på grundval av uppgifter som mottas från medlemsstaterna anta genomförandeakter där man fastställer antalet rapporterande företag per medlemsstat och ISJR-område. Dessa genomförandeakter ska antas i enlighet med det granskningsförfarande som avses i artikel 19b.2.
3.  
Det antal rapporterande företag som ska utväljas per ISJR-område får med som högst 20 % i båda riktningarna avvika från det antal som anges i de genomförandeakter som ska antas enligt punkt 2 under förutsättning att den berörda medlemsstatens totala antal rapporterande företag respekteras.
4.  
Kommissionen ska anta genomförandeakter där man inrättar och uppdaterar modeller och metoder rörande format och innehåll i fråga om de uppgifter som medlemsstaterna ska meddela kommissionen. Dessa genomförandeakter ska antas i enlighet med det granskningsförfarande som avses i artikel 19b.2.

Artikel 5b

1.  
Jordbruksföretag ska klassificeras på enhetligt sätt i enlighet med unionens typologi för jordbruksföretag (nedan kallad typologin), beroende på deras driftsinriktning, deras ekonomiska storlek och betydelsen av annan inkomstbringande verksamhet som är direkt relaterad till företagen.

Typologin ska särskilt tillämpas för redovisning, per driftsinriktning och ekonomisk storleksklass, av de uppgifter som insamlas inom unionens undersökningar om jordbrukets struktur och ISJR.

2.  
Ett företags ”driftsinriktning” ska fastställas genom standardresultatets relativa bidrag från företagets olika karaktärer till företagets totala standardresultat.

Kommissionen ska ges befogenhet att anta delegerade akter i enlighet med artikel 19a om fastställande av referensperioden för standardresultatet.

3.  
Företagen ska klassificeras utifrån ett begränsat antal driftsinriktningar. Allmänna driftsinriktningar ska anges. Beroende på hur ingående uppgifterna behöver vara ska de allmänna driftsinriktningarna indelas i huvudsakliga driftsinriktningar.

Kommission ska ges befogenhet att anta delegerade akter i enlighet med artikel 19a när det gäller att fastställa de allmänna och huvudsakliga driftsinriktningarna.

Förhållandet mellan allmänna och huvudsakliga driftsinriktningar och specialiseringar inom särskilda driftsinriktningar som motsvarar de huvudsakliga driftsinriktningarna ska anges.

4.  
Företagets ekonomiska storlek ska fastställas på grundval av företagets totala standardresultat.
5.  
Betydelsen av annan inkomstbringande verksamhet som är direkt relaterad till företaget än företagets jordbruksaktiviteter ska fastställas på grundval av denna inkomstbringande verksamhets bidrag till företagets resultat.
6.  
Standardresultatet och uppgifterna för dess fastställande ska översändas till kommissionen (Eurostat) av det samordningsorgan som utsetts av varje medlemsstat i enlighet med artikel 7 eller av det organ till vilket denna funktion har delegerats.
7.  

Kommissionen ska anta genomförandeakter där man fastställer

— 
beräkningsmetoder för de specialiseringar inom särskilda driftsinriktningar som avses i punkt 3 samt för tilldelning av huvudsaklig driftsinriktning till företaget,
— 
metoden för att beräkna företagets ekonomiska storlek,
— 
ekonomiska storleksklasser för företagen, i enlighet med punkt 1,
— 
metoderna för att beräkna företagets resultat och för att beräkna bidraget från annan inkomstbringande verksamhet till det resultatet, som underlag för punkt 5,
— 
beräkningsmetoden för fastställande av standardresultaten inom vart och ett av de karakteristika som avses i punkt 2, förfarandena för insamling av motsvarande uppgifter samt uppgift om hur och senast när dessa ska översändas till kommissionen, i enlighet med punkt 6.

Dessa genomförandeakter ska antas i enlighet med det granskningsförfarande som avses i artikel 19b.2.

▼B

Artikel 6

1.  
Varje medlemsstat ska inrätta en nationell kommitté för informationssystemet (nedan kallad den nationella kommittén). ►M2  Kroatien ska inrätta en nationell kommitté inom sex månader från anslutningen. ◄

▼M3

2.  
Den nationella kommittén ska ha ansvaret för urvalet av rapporterande företag. Dess uppdrag ska i detta avseende omfatta godkännande av planen för urval av rapporterande företag.

▼B

3.  
Ordföranden i den nationella kommittén ska utses av medlemsstaten bland medlemmarna i denna kommitté.

Den nationella kommitténs beslut ska vara enhälliga. Om enighet inte kan uppnås ska beslut fattas av en myndighet som medlemsstaten utser.

▼M3

4.  
Medlemsstater som ha flera ISJR-områden får för varje område under sin jurisdiktion upprätta en regional kommitté för informationssystemet (nedan kallad den regionala kommittén).

▼B

Den regionala kommittén ska särskilt ha som uppgift att arbeta med det samordningsorgan som anges i artikel 7 för att välja ut rapporterande företag.

▼M3

5.  
Kommissionen ska anta genomförandeakter där man fastställer tillämpningsföreskrifter för denna artikel. De genomförandeakterna ska antas i enlighet med det granskningsförfarande som avses i artikel 19b.2.

Artikel 7

1.  

Varje medlemsstat ska tillsätta ett samordningsorgan, vars uppgifter ska vara att

a) 

informera den nationella kommittén, de regionala kommittéerna och bokföringsbyråerna om den tillämpliga regleringsramen och säkra ett riktigt genomförande av denna,

b) 

utarbeta planen för urval av rapporterande företag, överlämna den till den nationella kommittén för godkännande och därefter vidarebefordra den till kommissionen,

c) 

sammanställa:

i) 

förteckningen över rapporterande företag,

ii) 

i förekommande fall, förteckningen över bokföringsbyråer som vill och kan upprätta företagsredovisningar,

d) 

sammanställa de företagsredovisningar som skickats in av bokföringsbyråerna,

e) 

kontrollera att företagsredovisningarna är korrekt upprättade,

f) 

vidarebefordra de korrekt upprättade företagsredovisningarna till kommissionen i det fastställda formatet och inom den fastställda tidsfristen,

g) 

överlämna alla förfrågningar om information som avses i artikel 17 till den nationella kommittén, till de regionala kommittéerna och till bokföringsbyråerna samt vidarebefordra de relevanta svaren på dessa till kommissionen.

2.  
Kommissionen ska anta genomförandeakter där man fastställer tillämpningsföreskrifter för denna artikel. De genomförandeakterna ska antas i enlighet med det granskningsförfarande som avses i artikel 19b.2.

▼B

Artikel 8

1.  
För varje rapporterande företag ska en individuell och anonym företagsredovisning upprättas.

▼M3

2.  

De redovisningsuppgifter som lämnas i varje korrekt upprättad företagsredovisning ska göra det möjligt

— 
att karakterisera det rapporterande företaget med hjälp av dess viktigaste produktionsfaktorer,
— 
att bedöma företagets inkomster utifrån olika perspektiv,
— 
att genom kontroller på plats kontrollera riktigheten i uppgifterna.
3.  
Uppgifterna i företagsredovisningen ska avse ett enda jordbruksföretag och ett enda räkenskapsår om tolv på varandra följande månader och ska uteslutande avse det jordbruksföretaget. De uppgifterna ska avse företagets jordbruksaktiviteter och annan inkomstbringande verksamhet som är direkt relaterad till företaget. Inga uppgifter om annat än den jordbruksverksamhet som utövas av jordbrukaren eller dennes familj eller som rör pension, arv, privata bankkonton, annan egendom än jordbruksföretag, personbeskattning eller privata försäkringar ska beaktas vid beredandet av företagsredovisning.

Kommissionen ska vara bemyndigad att anta delegerade akter i enlighet med artikel 19a när det gäller att fastställa huvudgruppen av de redovisningsuppgifter som ska insamlas samt de allmänna reglerna för insamlingen av uppgifter.

I syfte att säkerställa att de redovisningsuppgifter som insamlas genom företagsredovisningen är jämförbara, oberoende av vilka rapporterande företag som undersöks, ska kommissionen anta genomförandeakter där man fastställer format och utformning av företagsredovisningen samt metoderna och tidsfristerna för översändande av uppgifter till kommissionen.

Dessa genomförandeakter ska antas i enlighet med det granskningsförfarande som avses i artikel 19b.2.

▼M3 —————

▼B



KAPITEL IV

ALLMÄNNA BESTÄMMELSER

Artikel 16

1.  
Det är förbjudet att använda individuella redovisningsuppgifter eller några andra individuella uppgifter som erhålls genom tillämpningen av denna förordning för skattemässiga ändamål eller att sprida eller använda dessa uppgifter för något annat ändamål än de som anges i artikel 1.
2.  
Personer, som deltar eller har deltagit inom arbetet med informationssystemet, får inte vidarebefordra individuella redovisningsuppgifter eller några andra individuella uppgifter, som de under eller i samband med utövandet av sin verksamhet har fått kännedom om.
3.  
Medlemsstaterna ska tillse att överträdelser av bestämmelserna i punkt 2 leder till påföljder.

Artikel 17

1.  
Den nationella kommittén, de regionala kommittéerna, samordningsorganet och bokföringsbyråerna ska vara skyldiga att, inom sina respektive ansvarsområden, ge kommissionen alla uppgifter som den begär av dem om hur de utför sina arbetsuppgifter vid tillämpningen av denna förordning.

Denna begäran om uppgifter till den nationella kommittén, de regionala kommittéerna eller bokföringsbyråerna och svaren på dessa ska meddelas skriftligen genom samordningsorganet.

2.  
Om dessa uppgifter visar sig vara otillräckliga eller om de inte kommer fram i rätt tid, kan kommissionen med hjälp av samordningsorganet sända sakkunniga för att arbeta på platsen.

▼M3 —————

▼B

Artikel 19

1.  

De anslag som ska ingå i Europeiska unionens allmänna budget, i kommissionens avsnitt, ska omfatta följande:

▼M3

a) 

En standardavgift som ska betalas till medlemsstaterna för leverans av korrekt upprättade företagsredovisningar inom den fastställda tidsfristen upp till det maximala antal rapporterande företag som fastställts i enlighet med artikel 5a.2. Om det totala antalet korrekt upprättade och insända företagsredovisningar för ett ISJR-område eller en medlemsstat understiger 80 % av det antal rapporterande företag som fastställts för det ISJR-området eller den berörda medlemsstaten, ska en avgift som uppgår till 80 % av standardavgiften för varje företagsredovisning från det ISJR-området eller den berörda medlemsstaten tas ut.

▼B

b) 

Alla kostnader för kommissionens datasystem för mottagande, kontroll, bearbetning och analys av bokföringsuppgifter från medlemsstaterna.

Kostnaderna i punkt b ska, där så är lämpligt, innefatta kostnader för att sprida resultat samt kostnader för studier av andra aspekter av informationssystemet och utvecklingen av dessa.

▼M3

2.  
Kostnader för inrättande och drift av den nationella kommittén, regionala kommittéer och samordningsorgan ska inte inkluderas i unionens allmänna budget.

▼M3

3.  
Kommissionen ska anta genomförandeakter som fastställer de närmare förfarandena i fråga om den standardavgift som avses i punkt 1 a. Dessa genomförandeakter ska antas i enlighet med det granskningsförfarande som avses i artikel 19b.2.

Artikel 19a

1.  
Befogenheter att anta delegerade akter ges till kommissionen med förbehåll för de villkor som anges i denna artikel.
2.  
Den befogenhet att anta delegerade akter som avses i artiklarna 3, 5.1, 5a.1, 5b.2, 5b.3 och 8.3 ska ges till kommissionen för en period av fem år från och med den 20 december 2013. Kommissionen ska utarbeta en rapport om delegeringen av befogenhet senast nio månader före utgången av perioden av fem år. Delegeringen av befogenhet ska genom tyst medgivande förlängas med perioder av samma längd, såvida inte Europaparlamentet eller rådet motsätter sig en sådan förlängning senast tre månader före utgången av perioden i fråga.
3.  
Den delegering av befogenheter som avses i artiklarna 3, 5.1, 5a.1, 5b.2, 5b.3 och 8.3 får när som helst återkallas av Europaparlamentet eller rådet. Ett beslut om återkallelse innebär att delegeringen av den befogenheten som anges i beslutet upphör att gälla. Beslutet får verkan dagen efter det att det offentliggörs i Europeiska unionens officiella tidning eller vid ett senare i beslutet angivet datum. Det påverkar inte giltigheten av delegerade akter som redan har trätt i kraft.
4.  
Så snart kommissionen antar en delegerad akt ska den samtidigt delge Europaparlamentet och rådet denna.
5.  
En delegerad akt som antas enligt artiklarna 3, 5.1, 5a.1, 5b.2, 5b.3 och 8.3 ska träda i kraft endast om varken Europaparlamentet eller rådet har gjort invändningar mot den delegerade akten inom en period av två månader från den dag då akten delgavs Europaparlamentet och rådet, eller om både Europaparlamentet och rådet, före utgången av den perioden, har underrättat kommissionen om att de inte kommer att invända. Den perioden ska förlängas med två månader på Europaparlamentets eller rådets initiativ.

Artikel 19b

1.  
Kommissionen ska biträdas av gemenskapskommittén för informationssystemet för jordbruksföretagens redovisningsuppgifter. Denna kommitté ska vara en kommitté i den mening som avses i Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 182/2011 av den 16 februari 2011 om fastställande av allmänna regler och principer för medlemsstaternas kontroll av kommissionens utövande av sina genomförandebefogenheter ( 1 ).
2.  
När det hänvisas till denna punkt, ska artikel 5 i förordning (EU) nr 182/2011 tillämpas.

▼B

Artikel 20

Förordning nr 79/65/EEG ska upphöra att gälla.

Hänvisningar till den upphävda förordningen ska anses som hänvisningar till den här förordningen och ska läsas i enlighet med jämförelsetabellen i bilaga III.

Artikel 21

Denna förordning träder i kraft den tjugonde dagen efter det att den har offentliggjorts i Europeiska unionens officiella tidning.

Denna förordning är till alla delar bindande och direkt tillämplig i alla medlemsstater.




BILAGA I

▼M3

Förteckning över de ISJR-områden som det hänvisas till i artikel 2 d

▼B

Belgien

1. Vlaanderen

2. Bruxelles – Brussel

3. Wallonie

Bulgarien

1. Северозападен (Severozapaden)

2. Северен централен (Severen tsentralen)

3. Североизточен (Severoiztochen)

4. Югозападен (Yugozapaden)

5. Южен централен (Yuzhen tsentralen)

6. Югоизточен (Yugoiztochen)

Bulgarien får dock utgöra ett område till och med den 31 december 2009.

Tjeckien

Utgör ett område

Danmark

Utgör ett område

▼M4

Tyskland

1. 

Schleswig-Holstein/Hamburg

2. 

Niedersachsen

3. 

Bremen

4. 

Nordrhein-Westfalen

5. 

Hessen

6. 

Rheinland-Pfalz

7. 

Baden-Württemberg

8. 

Bayern

9. 

Saarland

10. 

Berlin

11. 

Brandenburg

12. 

Mecklenburg-Vorpommern

13. 

Sachsen

14. 

Sachsen-Anhalt

15. 

Thüringen

▼B

Estland

Utgör ett område

Irland

Utgör ett område

Grekland

1. Μακεδονία – Θράκη

2. Ήπειρος – Πελοπόννησος – Νήσοι Ιονίου

3. Θεσσαλία

4. Στερεά Ελλάς – Νήσοι Αιγαίου – Κρήτη

Spanien

1. Galicia

2. Asturias

3. Cantabria

4. País Vasco

5. Navarra

6. La Rioja

7. Aragón

8. Cataluña

9. Baleares

10. Castilla-León

11. Madrid

12. Castilla-La Mancha

13. Comunidad Valenciana

14. Murcia

15. Extremadura

16. Andalucía

17. Canarias

▼M5

Frankrike

1. 

Île de France

2. 

Champagne-Ardenne

3. 

Picardie

4. 

Haute-Normandie

5. 

Centre

6. 

Basse-Normandie

7. 

Bourgogne

8. 

Nord-Pas de Calais

9. 

Lorraine

10. 

Alsace

11. 

Franche-Comté

12. 

Pays de la Loire

13. 

Bretagne

14. 

Poitou-Charentes

15. 

Aquitaine

16. 

Midi-Pyrénées

17. 

Limousin

18. 

Rhône-Alpes

19. 

Auvergne

20. 

Languedoc-Roussillon

21. 

Provence-Alpes-Côte d’Azur

22. 

Corse

23. 

Antilles françaises

24. 

La Réunion

▼M2

Kroatien

1. 

Kontinentalna Hrvatska

2. 

Jadranska Hrvatska

Kroatien får dock utgöra ett område under de tre första åren efter anslutningen.

▼B

Italien

1. Piemonte

2. Valle d'Aosta

3. Lombardia

4. Alto Adige

5. Trentino

6. Veneto

7. Friuli – Venezia Giulia

8. Liguria

9. Emilia – Romagna

10. Toscana

11. Umbria

12. Marche

13. Lazio

14. Abruzzi

15. Molise

16. Campania

17. Puglia

18. Basilicata

19. Calabria

20. Sicilia

21. Sardegna

Cypern

Utgör ett område

Lettland

Utgör ett område

Litauen

Utgör ett område

Luxemburg

Utgör ett område

▼M1

Ungern

1. Észak-Magyarország

2. Dunántúl

3. Alföld

▼B

Malta

Utgör ett område

Nederländerna

Utgör ett område

Österrike

Utgör ett område

Polen

1. Pomorze och Mazury

2. Wielkopolska och Śląsk

3. Mazowsze och Podlasie

4. Małopolska och Pogórze

Portugal

1. Norte e Centro

2. Ribatejo-Oeste

3. Alentejo e Algarve

4. Açores e Madeira

Rumänien

1. Nord-Est

2. Sud-Est

3. Sud-Muntenia

4. Sud-Vest-Oltenia

5. Vest

6. Nord-Vest

7. Centru

8. București-Ilfov

Slovenien

Utgör ett område

Slovakien

Utgör ett område

Finland

1. Etelä-Suomi

2. Sisä-Suomi

3. Pohjanmaa

4. Pohjois-Suomi

Sverige

1. Södra och mellersta Sveriges slättbygdslän

2. Södra och mellersta Sveriges skogs- och mellanbygdslän

3. Län i norra Sverige

▼M5 —————

▼B




BILAGA II



Upphävd förordning och en förteckning över dess efterföljande ändringar

Rådets förordning nr 79/65/EEG

(EGT 109, 23.6.1965, s. 1859/65)

 

Bilaga I, punkt II.A.4 och bilaga II, punkt II.D1 i 1972 års anslutningsakt

(EGT L 73, 27.3.1972, s. 59 och s. 125)

 

Rådets förordning (EEG) nr 2835/72

(EGT L 298, 31.12.1972, s. 47)

 

Rådets förordning (EEG) nr 2910/73

(EGT L 299, 27.10.1973, s. 1)

 

Bilaga I, punkterna II.A och II.G i 1979 års anslutningsakt

(EGT L 291, 19.11.1979, s. 64 och s. 87)

 

Rådets förordning (EEG) nr 2143/81

(EGT L 210, 30.7.1981, s. 1)

 

Rådets förordning (EEG) nr 3644/85

(EGT L 348, 24.12.1985, s. 4)

 

Bilaga I, punkt XIV.i) i 1985 års anslutningsakt

(EGT L 302, 15.11.1985, s. 235)

 

Rådets förordning (EEG) nr 3768/85

(EGT L 362, 31.12.1985, s. 8)

Endast punkt 2 bilagan

Rådets förordning (EEG) nr 3577/90

(EGT L 353, 17.12.1990, s. 23)

Endast bilaga XVI

Bilaga I, punkt V.A.I i 1994 års anslutningsakt

(EGT C 241, 29.8.1994, s. 117)

 

Rådets förordning (EG) nr 2801/95

(EGT L 291, 6.12.1995, s. 3)

 

Rådets förordning (EG) nr 1256/97

(EGT L 174, 2.7.1997, s. 7)

 

Rådets förordning (EG) nr 806/2003

(EUT L 122, 16.5.2003, s. 1)

Endast punkt 1 bilaga II

Bilaga II, punkt 6.A.1 i 2003 års anslutningsakt

(EUT L 236, 23.9.2003, s. 346)

 

Rådets förordning (EG) nr 2059/2003

(EUT L 308, 25.11.2003, s. 1)

 

Kommissionens förordning (EG) nr 660/2004

(EUT L 104, 8.4.2004, s. 97)

 

Kommissionens förordning (EG) nr 1791/2006

(EUT L 363, 20.12.2006, s. 1)

Endast bilagan kapitel 5 avsnitt A punkt 1

Kommissionens förordning (EG) nr 1469/2007

(EUT L 329, 14.12.2007, s. 5)

 




BILAGA III



JÄMFÖRELSETABELL

Förordning nr 79/65/EEG

Denna förordning

Artiklarna 1 och 2

Artiklarna 1 och 2

Artikel 2a

Artikel 3

Artikel 3

Artikel 4

Artikel 4

Artikel 5

Artikel 5

Artikel 6

Artikel 6.1 a

Artikel 7.1 a

Artikel 6.1 b första strecksatsen

Artikel 7.1 b i

Artikel 6.1 b andra strecksatsen

Artikel 7.1 b ii

Artikel 6.1 c första strecksatsen

Artikel 7.1 c i

Artikel 6.1 c andra strecksatsen

Artikel 7.1 c ii

Artikel 6.1 e, f och g

Artikel 7.1 e, f och g

Artikel 6.2

Artikel 7.2

Artikel 7

Artikel 8

Artikel 8

Artikel 9

Artikel 9

Artikel 10

Artikel 10

Artikel 11

Artikel 11

Artikel 12

Artikel 12

Artikel 13

Artikel 13

Artikel 14

Artikel 14

Artikel 15

Artikel 15

Artikel 16

Artikel 16

Artikel 17

Artikel 17

Artikel 18

Artikel 19

Artikel 18.1, 18.2 och 18.3

Artikel 20.1 och 20.2

Artikel 18.4 och 18.5

Artikel 21 första och andra stycket

Artikel 18.6

Artikel 21 tredje stycket

Artikel 22

Artikel 19

Artikel 23

Artikel 20

Artikel 21

Bilagan

Bilaga I

Bilaga II

Bilaga III



( 1 ) EUT L 55, 28.2.2011, s. 13.