Accept Refuse

EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 52007XC1222(02)

Frankrikes ändringar av den allmänna trafikplikten för regelbunden lufttrafik mellan Ajaccio, Bastia, Calvi respektive Figari å ena sidan och Marseille, Nice respektive Paris (Orly) å den andra (Text av betydelse för EES )

OJ C 314, 22.12.2007, p. 36–36 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

22.12.2007   

SV

Europeiska unionens officiella tidning

C 314/36


Frankrikes ändringar av den allmänna trafikplikten för regelbunden lufttrafik mellan Ajaccio, Bastia, Calvi respektive Figari å ena sidan och Marseille, Nice respektive Paris (Orly) å den andra

(Text av betydelse för EES)

(2007/C 314/10)

1.

I enlighet med artikel 4.1 a i rådets förordning (EEG) nr 2408/92 av den 23 juli 1992 om EG-lufttrafikföretags tillträde till flyglinjer inom gemenskapen har det införts allmän trafikplikt på följande reguljära flyglinjer:

Mellan Ajaccio, Bastia, Calvi respektive Figari å ena sidan och Marseille respektive Nice å den andra, vilket har offentliggjorts i Europeiska unionens officiella tidning C 149 av den 21 juni 2005, s. 7.

Mellan Ajaccio, Bastia, Calvi respektive Figari å ena sidan och Paris (Orly) å den andra, vilket har offentliggjorts i Europeiska unionens officiella tidning C 149 av den 21 juni 2005, s. 12.

I händelse av onormal, oförutsägbar och av trafikföretagen oberoende ökning av kostnadsfaktorer som påverkar flygtrafiken på dessa linjer kan maximipriserna enligt punkt 2.2 i bestämmelserna om allmän trafikplikt höjas i proportion till den konstaterade ökningen.

2.

Med tillämpning av denna bestämmelse ändras från och med den 1 december 2007 den allmänna trafikplikten enligt följande:

 

För förbindelserna mellan Marseille respektive Nice och Korsika höjs maximipriserna enligt punkt 2.2 i bestämmelserna om allmän trafikplikt på följande sätt:

Med 4 euro per enkel resa enligt normaltariff.

Med 3 euro per resa tur och retur enligt den tariff som på vissa villkor gäller för bofasta personer på Korsika.

Med 2 euro per resa enligt den tariff som gäller för de kategorier passagerare som anges i ovannämnda bestämmelser om allmän trafikplikt (ungdomar, pensionärer, studenter, familjer, funktionshindrade).

 

För förbindelserna mellan Paris (Orly) och Korsika höjs maximipriserna enligt punkt 2.2 i bestämmelserna om allmän trafikplikt på följande sätt:

Med 5 euro per enkel resa enligt normaltariffen.

Med 5 euro per resa tur och retur enligt den tariff som på vissa villkor gäller för bofasta personer på Korsika.

Med 3 euro per resa enligt den tariff som gäller för de kategorier passagerare som anges i ovannämnda bestämmelser om allmän trafikplikt (ungdomar, pensionärer, studenter, familjer, funktionshindrade).


Top