EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32022R0581

Izvedbena uredba Sveta (EU) 2022/581 z dne 8. aprila 2022 o izvajanju Uredbe (EU) št. 269/2014 o omejevalnih ukrepih v zvezi z dejanji, ki spodkopavajo ali ogrožajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine

ST/7878/2022/INIT

OJ L 110, 8.4.2022, p. 3–54 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, GA, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

In force

ELI: http://data.europa.eu/eli/reg_impl/2022/581/oj

8.4.2022   

SL

Uradni list Evropske unije

L 110/3


IZVEDBENA UREDBA SVETA (EU) 2022/581

z dne 8. aprila 2022

o izvajanju Uredbe (EU) št. 269/2014 o omejevalnih ukrepih v zvezi z dejanji, ki spodkopavajo ali ogrožajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine

SVET EVROPSKE UNIJE JE –

ob upoštevanju Pogodbe o delovanju Evropske unije,

ob upoštevanju Uredbe Sveta (EU) št. 269/2014 z dne 17. marca 2014 o omejevalnih ukrepih v zvezi z dejanji, ki spodkopavajo ali ogrožajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine (1), in zlasti člena 14(1) Uredbe,

ob upoštevanju predloga visokega predstavnika Unije za zunanje zadeve in varnostno politiko,

ob upoštevanju naslednjega:

(1)

Svet je 17. marca 2014 sprejel Uredbo (EU) št. 269/2014.

(2)

Unija še naprej neomajno podpira suverenost in ozemeljsko nedotakljivost Ukrajine.

(3)

Predsednik Ruske federacije je 24. februarja 2022 napovedal vojaško operacijo v Ukrajini, ruske oborožene sile pa so začele napad na Ukrajino. Ta napad je očitna kršitev ozemeljske nedotakljivosti, suverenost in neodvisnosti Ukrajine.

(4)

Evropski svet je v svojih sklepih z dne 24. februarja 2022 najostreje obsodil neizzvano in neupravičeno vojaško agresijo Ruske federacije proti Ukrajini. Rusija s svojimi nezakonitimi vojaškimi akcijami grobo krši mednarodno pravo in načela Ustanovne listine Združenih narodov ter spodkopava evropsko in svetovno varnost in stabilnost. Evropski svet se je v tesnem sodelovanju s partnerji in zavezniki Unije dogovoril o dodatnih omejevalnih ukrepih, ki bodo Rusiji naložili hude in resne posledice za njeno ravnanje.

(5)

Svet je 25. februarja 2022 sprejel Sklep (SZVP) 2022/329 (2), v katerem je spremenil merila za uvrstitev na seznam, in sicer tako, da se nanj vključijo osebe in subjekti, ki podpirajo vlado Ruske federacije in imajo koristi od nje, osebe in subjekti, ki vladi Ruske federacije zagotavljajo znaten vir prihodka, ter fizične ali pravne osebe, ki so povezane z osebami ali subjekti s seznama.

(6)

Evropski svet je v svojih sklepih z dne 24. februarja 2022 navedel, da Rusija z vojaško agresijo proti Ukrajini grobo krši mednarodno pravo ter je odgovorna za veliko število smrtnih žrtev in ranjenih med civilisti ter da je Unija še naprej pripravljena odpravljati vrzeli in preprečevati dejansko in možno izogibanje že sprejetim omejevalnim ukrepom ter hitro ukrepati z dodatnimi usklajenimi strogimi sankcijami proti Rusiji in Belorusiji, da bi učinkovito zatrli ruske zmožnosti za nadaljnjo agresijo.

(7)

Glede na resnost razmer Svet meni, da je primerno uvesti omejevalne ukrepe za vodilne poslovneže, vključene v gospodarske sektorje, ki zagotavljajo znaten vir prihodka vladi Ruske federacije in osebe, ki podpirajo vlado Ruske federacije ali imajo od nje koristi, in s temi osebami povezane fizične osebe, vključno z družinskimi člani, ki imajo od teh oseb neupravičene koristi.

(8)

Svet prav tako meni, da bi morali omejevalni ukrepi veljati za ministre in ministrice ter člane in članice „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“ in „Ljudske republike Lugansk“.

(9)

Poleg tega Svet meni, da bi morali omejevalni ukrepi veljati tudi za podjetja, ki finančno podpirajo vlado Ruske federacije in imajo od nje korist ter materialno ali finančno podpirajo ukrepe, ki spodkopavajo ali ogrožajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

(10)

Na seznam subjektov in organov, za katere veljajo omejevalni ukrepi, iz Priloge I k Uredbi (EU) št. 269/2014 bi zato bilo treba dodati še 216 posameznikov in 18 subjektov.

(11)

Uredbo (EU) št. 269/2014 bi bilo zato treba ustrezno spremeniti –

SPREJEL NASLEDNJO UREDBO:

Člen 1

Priloga I k Uredbi (EU) št. 269/2014 se spremeni v skladu s Prilogo k tej uredbi.

Člen 2

Ta uredba začne veljati na dan objave v Uradnem listu Evropske unije.

Ta uredba je v celoti zavezujoča in se neposredno uporablja v vseh državah članicah.

V Bruslju, 8. aprila 2022

Za Svet

predsednik

J.-Y. LE DRIAN


(1)  UL L 78, 17.3.2014, str.6.

(2)  Sklep Sveta (SZVP) 2022/329 z dne 25. februarja 2022 o spremembi Sklepa 2014/145/SZVP v zvezi z ukrepi, ki spodkopavajo ali ogrožajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine (UL L 50, 25.2.2022, str. 1).


PRILOGA

Naslednje osebe in subjekti se dodajo na seznam fizičnih in pravnih oseb, subjektov in organov iz Priloge I k Uredbi (EU) št. 269/2014:

Osebe

 

Ime

Podatki o istovetnosti

Razlogi

Datum uvrstitve na seznam

„894.

Alexey Yevgenevich FILATOV (Aleksej Jevgenjevič FILATOV)

(Алексей Евгеньевич ФИЛАТОВ)

Datum rojstva: 12.2.1983

Funkcija: vodja direktorata urada ruskega predsednika za čezmejno sodelovanje

Državljanstvo: rusko

Spol: moški

Aleksej Filatov je vodja direktorata urada ruskega predsednika za čezmejno sodelovanje. Je kremeljski uradnik na visokem položaju, odgovoren za usklajevanje agresivne politike Kremlja, vključno z dejavnostmi zlonamernega vplivanja, do Ukrajine ter okupiranih regij Doneck in Lugansk.

Filatov je kot vodja direktorata urada ruskega predsednika za čezmejno sodelovanje neposredno vpleten v razvoj in izvajanje politike ločevanja regij Doneck in Lugansk od Ukrajine pod vodstvom Kremlja.

Zato je odgovoren za dejavno podpiranje ali izvajanje ukrepov ali politik, ki spodkopavajo ali ogrožajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

895.

Igor Venediktovich MASLOV (Igor Venediktovič MASLOV)

(Игорь Венедиктович МАСЛОВ)

Datum rojstva: 18.10.1960

Kraj rojstva: Sankt Peterburg, Ruska federacija

Funkcija: uradnik v uradu ruskega predsednika, povezan z rusko zunanjo obveščevalno službo (SVR)

Državljanstvo: rusko

Spol: moški

Igor Maslov je dolgoletni uradnik v uradu ruskega predsednika, povezan z rusko zunanjo obveščevalno službo (SVR), odgovoren za subverzivno politiko in dejavnosti Kremlja do tako imenovane bližnje soseščine Rusije (ozemlja nekdanje Sovjetske zveze). Predsedniku Vladimirju Putinu naj bi svetoval glede Ukrajine, Moldavije in Južne Osetije, imenovan pa je tudi v skupino ljudi, ki predsedniku Putinu svetuje glede Ukrajine.

Maslov je kot vodja direktorata urada ruskega predsednika za medregionalne in kulturne vezi s tujimi državami čestital osebam iz enot ministrstva za obrambo za specialno delovanje, ki so imele ključno vlogo pri nezakoniti priključitvi Krimskega polotoka.

Zato je odgovoren za dejavno podpiranje ali izvajanje ukrepov ali politik, ki spodkopavajo ali ogrožajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

896.

Viatcheslav Moshe KANTOR (Vjačeslav Moše KANTOR)

(Вячеслав Моше КАНТОР)

(tudi Viatcheslav Vladimirovich KANTOR)

(tudi Вячеслав Владимирович КАНТОР)

Datum rojstva: 8.9.1953

Kraj rojstva: Moskva, Ruska federacija

Funkcija: pomemben delničar podjetja Acron Group, ki kotira na borzi in je eden največjih proizvajalcev gnojil v Rusiji.

Državljanstvo: rusko, izraelsko in britansko

Spol: moški

Vjačeslav Moše Kantor je ruski oligarh in pomemben delničar podjetja Acron Group, ki kotira na borzi in je eden največjih proizvajalcev gnojil v Rusiji. Tesno je povezan s predsednikom Vladimirjem Putinom. Ta povezava z ruskim predsednikom mu je pomagala pri ohranjanju njegovega precejšnjega bogastva. Večkrat je javno izrazil podporo predsedniku Putinu in prijateljstvo z njim ter ima dobre odnose s Kremljem.

Zato ima koristi od ruskih nosilcev odločitev, odgovornih za nezakonito priključitev Krimskega polotoka Ruski federaciji ali destabilizacijo Ukrajine. Je tudi eden vodilnih ruskih poslovnežev, vključenih v gospodarske sektorje, ki zagotavljajo znaten vir prihodka vladi Ruske federacije, odgovorni za nezakonito priključitev Krimskega polotoka Ruski federaciji ali destabilizacijo Ukrajine.

8.4.2022

897.

Aleksei Viktorovich PIMANOV (Aleksej Viktorovič PIMANOV)

(Алексей Викторович ПИМАНОВ)

(tudi Alexey Viktorovich PIMANOV; Alexei PIMANOV; Aleksey PIMANOV)

Datum rojstva: 9.2.1962

Kraj rojstva: Moskva, Ruska federacija

Funkcija: generalni direktor upravljavske organizacije „Creative Association Red Star“; vodja medijskega holdinga Krasnaya Zvezda v lasti ruskega ministrstva za obrambo

Državljanstvo: rusko

Spol: moški

Aleksej Pimanov je propagandist in vodja medijskega holdinga Krasnaya Zvezda v lasti ruskega ministrstva za obrambo. Minister za obrambo Sergej Šojgu je Pimanova osebno zaprosil, naj prevzame vodenje holdinga Krasnaya Zvezda. Medijski holding je bil ustanovljen z odlokom ruskega ministra za obrambo in ima pod nadzorom zvezni televizijski kanal Zvezda.

Podobno kot vsi drugi medijski kanali pod nadzorom Kremlja tudi Zvezda redno širi dezinformacije v zvezi z neizzvano vojaško agresijo proti Ukrajini, spodkopava ozemeljsko nedotakljivost in suverenost Ukrajine ter zagotavlja ključno medijsko podporo nasilni agresiji Rusije. Pimanov je kot član medijskega sveta ruskega geografskega združenja v tesnih stikih z visokimi kremeljskimi uradniki, kot so Aleksej Gromov, Dmitrij Peskov in Sergej Šojgu.

Pimanov je bil leta 2017 režiser in producent propagandnega filma Krim, ki upravičuje in poveličuje nezakonito priključitev Krimskega polotoka Ruski federaciji.

Zato je odgovoren za podpiranje ukrepov in politik, ki spodkopavajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

898.

Igor Yurievich KOROTCHENKO (Igor Jurjevič KOROČENKO)

(Игорь Юрьевич КОРОТЧЕНКO)

Datum rojstva: 15.2.1960

Kraj rojstva: Riga, Latvija

Funkcija: Predsednik javnega sveta pri Ministrstvu za obrambo Ruske federacije; glavni urednik revije nacionalne obrambe; direktor Centra za analizo svetovne trgovine z orožjem; vojaški strokovnjak. Vojaški čin – rezervni polkovnik.

Državljanstvo: rusko

Spol: moški

Igor Koročenko, predsednik javnega sveta pri Ministrstvu za obrambo Ruske federacije, ima kot strokovnjak za obrambo in zunanjo politiko redne prispevke v glavnih ruskih propagandnih televizijskih oddajah. Igor Koročenko je znan po svojih agresivnih in poniževalnih izjavah proti ozemeljski nedotakljivosti Ukrajine ter spodbuja vojaške spopade med Rusko federacijo in Zahodom, vključno z Ukrajino. Na svojih platformah družbenih medijev in v televizijskih oddajah poziva k „denacifikaciji“ in demilitarizaciji Ukrajine ter k združitvi Ukrajine z Rusijo („zgodovinska bratska zveza“), pri čemer trdi, da je Ukrajina del velikega „ruskega sveta“.

Igor Koročenko v članku, objavljenem 24. februarja 2022, navaja, da je naloga Rusije v Ukrajini demilitarizacija Ukrajine, ter pojasnjuje, da Ukrajina ogroža tako svoje prebivalstvo kot Rusko federacijo, pa tudi ukrajinski upravni območji Doneck in Lugansk, ki nista pod vladnim nadzorom. Po besedah Igorja Koročenka je namen operacije je oboroženim silam Ukrajine preprečiti možnost centraliziranega poveljevanja in kontrole vojaških enot, onesposobiti ukrajinsko vojaško letališko mrežo ter uničiti položaje zračne obrambe in operativne taktične izstrelke.

Zato je odgovoren za podpiranje ukrepov in politik, ki spodkopavajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

899.

Vladimir Nikolayevich SUNGORKIN (Vladimir Nikolajevič SUNGORKIN)

(Владимир Николаевич СУНГОРКИН)

Datum rojstva: 16.6.1954

Kraj rojstva: Habarovsk, Ruska federacija

Funkcija: generalni direktor in glavni urednik časopisa Komsomolskaya Pravda; član javnih svetov na Ministrstvu Ruske federacije za obrambo, Ministrstvu Ruske federacije za izredne razmere in Ministrstvu Ruske federacije za promet. V svetu vlade Ruske federacije za množične medije se Sungorkin ukvarja z vprašanji, povezanimi s podeljevanjem vladnih nagrad.

Državljanstvo: rusko

Spol: moški

Vladimir Sungorkin je generalni direktor in glavni urednik časopisa Komsomolskaya Pravda. Je eden od glavnih akterjev pri dejavnostih tujega manipuliranja z informacijami in vmešavanja ter propagandistov, ki pogosto dajejo javne izjave o Ukrajini ter ustvarjajo napačne informacije in manipulirajo z dejstvi.

Vladimir Sungorkin razširja in legitimira agresivno protiukrajinsko in protizahodno propagando Putinovega režima pod neposredno odgovornostjo Kremlja v eni od najbolj priljubljenih ruskih medijskih hiš. Tudi predsednik Vladimir Putin je časopis Komsomolskaya Pravda opisal kot svoj najljubši časopis.

Vladimi Sungorkin je zato odgovoren za podpiranje ukrepov in politik, ki spodkopavajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

900.

Oleg Borisovich DOBRODEEV (Oleg Borisovič DOBRODEJEV)

(Олег Борисович ДОБРОДЕЕВ)

Datum rojstva: 28.10.1959

Kraj rojstva: Moskva, Ruska federacija

Funkcija: generalni direktor vseruske državne družbe za televizijo in radiofuzijo (VGTRK)

Državljanstvo: rusko

Spol: moški

Oleg Dobrodejev je generalni direktor največjega medijskega holdinga v državni lasti v Rusiji. Dejavno sodeluje pri propagandi Kremlja z ustvarjanjem in razširjanjem izkrivljenih informacij v interesu političnega vodstva Ruske federacije.

Oleg Dobrodejev je pobudnik in glavni ustvarjalec državnega televizijskega kanala Rossiya-24 ter lastnik televizijskega kanala Russia 1. Navedena kanala sta najpomembnejša glasnika državne propagande, ki dejansko izpolnjujeta nalogo krepitve Putinovega režima ter zagotavljata propagando za njegovo agresivno domačo in zunanjo politiko, vključno z vojaškimi operacijami v Ukrajini. Na kanalih potekajo razprave o prihodnosti razdeljene Ukrajine in „mladih republik“ ter neuspelih reformah ukrajinskih predsednikov, vsi ukrepi ukrajinskih oblasti pa so tarča posmeha ali obsodb.

Oleg Dobrodejev se udeležuje sestankov urada predsednika Ruske federacije, na katerih vodje glavnih državnih medijev dobivajo navodila.

Zato je odgovoren za dejavno podpiranje ali izvajanje ukrepov ali politik, ki spodkopavajo ali ogrožajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

901.

Farkhad AKHMEDOV (Farhad AHMEDOV)

Datum rojstva: 15.9.1955

Kraj rojstva: Baku, Azerbajdžan

Funkcija: poslovnež, ki se ukvarja z energetiko in rusko lokalno politiko; ustanovitelj podjetja Tansley Trading

Državljanstvo: rusko

Spol: moški

Farhad AHMEDOV je ruski poslovnež, ki je vključen v sektor energetike in rusko lokalno politiko. Ustanovil je podjetje Tansley Trading, ki je dobavljalo opremo ruskim proizvajalcem plina in postalo manjšinski delničar naftnega in plinskega podjetja Nortgas v Sibiriji, ter predsednik podjetja Bechtel Energy. Povezan je s Kremljem in je vodilni poslovnež, vključen v gospodarske sektorje, ki ruski vladi zagotavljajo pomemben vir prihodka vladi Ruske federacije.

8.4.2022

902.

Pavel Nikolayevitch GUSEV (Pavel Nikolajevič GUSEV)

(Павел Николаевич ГУСЕВ)

Datum rojstva: 4.4.1949

Kraj rojstva: Moskva, Ruska federacija

Funkcija: propagandist, urednik in lastnik časopisa „Moskovskiy Komsomolets“

Državljanstvo: rusko

Spol: moški

Pavel Nikolajevič Gusev je vodja glavnega ruskega tabloida „Moskovskiy Komsomolets“, ki podpira kremeljski diskurz in dejanja, ki spodkopavajo ali ogrožajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

Tesno je povezan z ruskim Ministrstvom za obrambo, poleg tega pa je Putinov zaupnik in podpornik. Prejel je več častnih priznanj in bil deležen uradne podpore na volitvah leta 2018, kar potrjuje, da dejavno podpira vlado Ruske federacije.

Zato je odgovoren za dejavno podpiranje ali izvajanje ukrepov ali politik, ki spodkopavajo ali ogrožajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

903.

Elena Petrovna TIMCHENKO (Elena Petrovna TIMČENKO), rojena Ermakova (YERMAKOVA)

Елена Петровна ТИМЧЕНКО (ЕРМАКОВА)

Funkcija: sopredsednica fundacije Timčenko

Državljanstvo: rusko, finsko

Povezani posameznik: Genadij Timčenko (mož)

Spol: ženski

Elena Timčenko je soproga milijarderja Genadija Timčenka, navedenega na seznamu v Sklepu Sveta (SZVP) 2014/145.

V njegovih javnih poslih sodeluje prek fundacije Timčenko. Tako ima koristi od Genadija Timčenka, ki je odgovoren za podporo ukrepom ali politik, ki spodkopavajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine in finančno ali materialno podpira ruske nosilce odločitev, odgovorne za priključitev Krima in destabilizacijo Ukrajine ter ima od njih koristi.

8.4.2022

904.

Maria Vladimirovna VORONTSOVA (Marija Vladimirovna VORONCOVA); rojena PUTINA

(tudi Mariya Vorontsova, Maria FAASSEN)

(Мария Владимировна ВОРОНЦОВА)

Datum rojstva: 28.4.1985

Funkcija: solastnica 20 % podjetja Nomenko, ki je udeleženo v največjem ruskem projektu zasebnih naložb v zdravstveno varstvo, katerega stroški so ocenjeni na 40 milijard rubljev

Povezani posameznik: predsednik Vladimir Putin (oče)

Državljanstvo: rusko

Spol: ženski

Marija Vladimirovna Voroncova je najstarejša hči predsednika Vladimirja Putina, navedenega na seznamu v Sklepu Sveta (2014/145/SZVP.

Je solastnica podjetja Nomenko, ki je udeleženo v največjem ruskem projektu zasebnih naložb v zdravstveno varstvo, katerega stroški so ocenjeni na 40 milijard rubljev. Ima koristi od vlade Ruske federacije in je vključena v gospodarske sektorje, ki vladi Ruske federacije zagotavljajo pomemben vir prihodka.

8.4.2022

905.

Anton Valerevich KUPRIN (Anton Valerjevič KUPRIN)

(Антон Валерьевич КУПРИН)

Funkcija: poveljnik fregate ruske črnomorske flote „Admiral Essen“

Spol: moški

Anton Valerjevič Kuprin je poveljnik fregate ruske črnomorske flote „Admiral Essen“. Fregata „Admiral Essen“ prispeva k ruskim vojaškim prizadevanjem v Črnem morju. Anton Valerjevič Kuprin je zato odgovoren za ukrepe, ki spodkopavajo ali ogrožajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

906.

Olga AYZIMAN (Olga AJZIMAN) (Ольга АЙЗИМАН)

Datum rojstva: 26.10.1967

Kraj rojstva: Irkutsk, Ruska federacija

Povezani posameznik: Mihaila Fridmana (bivši soprog)

Državljanstvo: rusko

Spol: ženski

Olga Ajziman je bivša soproga Mihaila Fridmana, ustanovitelja in enega od glavnih delničarjev skupine Alfa Group, del katere je pomembna ruska banka Alfa Bank, ki velja za glavnega ruskega financerja in podpornika Putinovega bližnjega kroga. Mihail Fridman je glavni sponzor dejavnosti in potreb svoje bivše soproge, odkar se je preselila v Pariz.

Olga Ajziman je fizična oseba, povezana z Miahilom Fridmanom, ki aktivno finančno ali materialno podpira ruske nosilce odločitev, odgovorne za priključitev Krima in destabilizacijo Ukrajine ter ima od njih koristi. Poleg tega Mihail Fridman podpira ukrepom ali politike, ki spodkopavajo ali ogrožajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine

8.4.2022

907.

Mikhail Alexandrovich BABAKOV (Mihail Aleksandrovič BABAKOV)

(Михаил Aлександрович БАБАКОВ)

Datum rojstva: 7.2.1994

Povezani posameznik: Aleksander Babakov (oče), namestnik predsednika državne dume

Spol: moški

Mihail Aleksandrovič Babakov je sin Aleksandra Babakova, namestnika predsednika državne dume, sin Aleksandra Babakova, navedenega na seznamu v Sklepu Sveta 2014/145/SZVP. Mihail Aleksandrovič Babakov ima veliko premoženje, povezano s svojim očetom. Je lastnik in upravitelj nepremičninskega podjetja v Franciji, prek katerega upravlja več nepremičnin, vključno s hišo v vrednosti 11 milijonov EUR v bližini Versaillesa. Poleg tega ima isti naslov kot oče. Mihail Aleksandrovič Babakov je torej povezan z Aleksandrom Babakovom, ki ima koristi od ruskih nosilcev odločitev, odgovornih za priključitev Krima in destabilizacijo Ukrajine.

8.4.2022

908.

Kirill Nikolayevich SHAMALOV (Kiril Nikolajevič ŠAMALOV)

(Кирилл Николаевич ШАМАЛОВ)

Datum rojstva: 22.3.1982

Kraj rojstva: Sankt Peterburg, Ruska federacija

Funkcija: namestnik predsednika upravnega odbora podjetja Sibur Holding PJSC

Državljanstvo: rusko

Spol: moški

Kiril Nikolajevič Šamalov je namestnik predsednika upravnega odbora podjetja Sibur Holding PJSC, največjega integriranega petrokemičnega podjetja v Rusiji.

Zato je vodilni poslovnež, vključen v gospodarske sektorje, ki vladi Ruske federacije, ki je odgovorna za priključitev Krima in destabilizacijo Ukrajine, zagotavljajo pomemben vir prihodka.

8.4.2022

909.

Igor Albertovich KESAEV (Igor Albertovič KESAJEV)

(Игорь Альбертович КЕСАЕВ)

Datum rojstva: 30.10.1966

Kraj rojstva: Vladikavkaz, Severna Osetija, Ruska federacija

Funkcija: lastnik in predsednik skupine Mercury Group

Državljanstvo: rusko

Spol: moški

Igor Albertovič Kesajev je lastnik in predsednik skupine Mercury Group, ki je lastnica skupine Megapolis Group, vodilnega distributerja tobaka v Rusiji. Povezan je z vlado Ruske federacije in njenimivarnostnimi silami, in sicer prek sklada Monolit Fund, ki ga vodijo nekdanji uradniki ruskih varnostnih služb in ki zagotavlja finančno pomoč upokojenim uradnikom varnostnih služb in vojaškemu osebju. Poleg tega je glavni delničar tovarne Degtyarev, ruskega podjetja, ki proizvaja orožje, ki ga uporabljajo ruske oborožene sile.

8.4.2022

 

 

 

Je vodilni poslovnež, vključen v gospodarske sektorje, ki zagotavljajo znaten vir prihodka vladi Ruske federacije, odgovorni za priključitev Krima in destabilizacijo Ukrajine. Poleg tega materialno podpira vlado Ruske federacije in ima od nje koristi.

 

910.

Alexander Nikolaevich PETAYKIN(Aleksander Nikolajevič Petajkin)

(Александр Николаевич ПЕТАЙКИН)

Datum rojstva: 24.5.1987

Kraj rojstva: Orenburg, okrožje Orenburg, Ruska federacija

Funkcija: lastnik in generalni direktor podjetij za gradnjo cest „OOO Vector“ in „Trans Stroy“

Državljanstvo: rusko

Spol: moški

Aleksander Nikolajevič Petajkin je lastnik in generalni direktor podjetij za gradnjo cest „OOO Vector“ in „Trans Stroy“, ki sta vključeni v izvajanju javnih projektov za regionalni vladi okrožij Orenburg in Baškortostan.

Torej je fizična oseba, ki ima koristi od vlade Ruske federacije, odgovorne za priključitev Krima in destabilizacijo Ukrajine.

8.4.2022

911.

Aleksandr Aleksandrovich SHULGIN (Aleksander Aleksandrovič ŠULGIN)

Datum rojstva: 25.8.1984

Kraj rojstva: Irkutsk, Ruska federacija

Funkcija: izvršni direktor in direktor podjetja Ozon Holdings Plc.

Državljanstvo: rusko

Spol: moški

Aleksander Aleksandrovič Šulgin je vodilni poslovnež, izvršni direktor vodilne ruske platforme za e-trgovanje z več kategorijami Ozon. 24. februarja 2022 se je v Kremlju udeležil srečanja oligarhov s predsednikom Vladimirjem Putinom, na katerem so razpravljali o učinku ukrepov po sprejetju zahodnih sankcij. Dejstvo, da je bil povabljen na ta sestanek, kaže, da je član najožjega kroga oligarhov blizu predsednika Putina in da podpira ali izvaja ukrepe ali politike, ki spodkopavajo ali ogrožajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter stabilnost in varnost v Ukrajini. Poleg tega je vključen v gospodarske sektorje, ki zagotavljajo znaten vir prihodka vladi Ruske federacije, odgovorni za priključitev Krima in destabilizacijo Ukrajine,

8.4.2022

912.

Ekaterina Vladimirovna TIKHONOVA

(rojena Yekaterina Vladimirovna PUTINA)

(tudi Yekaterina, Katerina), (Katarina Vladimirovna TIHONOVA)

Катерина (Екатерина) Владимировна ТИХОНОВА

Datum rojstva:31.8.1986

Kraj rojstva: Dresden, Nemčija

Funkcija: vodja razvojne pobude Innopraktika

Povezani posameznik: predsednik Vladimir Putin (oče)

Državljanstvo: rusko

Spol: ženski

Katarina Vladimirovna Tihonova je hči predsednika Vladimirja Putina. Je bila vodja novega inštituta za umetno inteligenco na moskovski državni univerzi, ki se financira iz državnih sredstev. Trenutno vodi razvojno pobudo Innopraktika, ki jo financirajo ključna ruska podjetja, katerih direktorji so člani notranjega kroga oligarhov, blizu predsednika Putina.

Zato ima koristi od vlade Ruske federacije in je povezana z vodilnimi osebami v gospodarskih sektorjih, ki vladi Ruske federacije zagotavljajo pomemben vir prihodka. Poleg tega je povezana z očetom Vladimirjem Putinom, ki je odgovoren za ukrepe, ki spodkopavajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter stabilnost in varnost Ukrajine, in jih tudi aktivno podpira.

8.4.2022

913.

Evgeny Borisovich ZUBITSKIY (Jevgenij Borisovič ZUBICKI)

(Евгений Борисoвич ЗУБИЦКИЙ)

Funkcija: podjetnik, solastnik in predsednik upravnega odbora ter izvršni direktor podjetja Industrial Metallurgical Holding (PMH)

Datum rojstva: 10.3.1968

Kraj rojstva: Kemerovo, Ruska federacija

Državljanstvo: rusko

Spol: moški

Jevgenij Borisovič ZubickiI je solastnik, predsednik upravnega odbora in izvršni direktor podjetja Industrial Metallurgical Holding (PMH). Je delničar skupine Koks Group, matične družbe PMH in največjega ruskega proizvajalca tržnega koksa, ki ga je ustanovil poslanec državne dume Boris Zubicki.

Zato je vodilni poslovnež, vključen v gospodarske sektorje, ki vladi Ruske federacije zagotavljajo pomemben vir prihodka.

8.4.2022

914.

Sergey Vladimirovich MIKHAILOV (Sergej Vladimirovič MIHAJLOV)

(tudi Sergei MIKHAILOV)

(Сергей МИХАЙЛОВ)

Datum rojstva: 17.3.1971

Kraj rojstva: Arhangelsk, Ruska federacija

Funkcija: generalni direktor ruske tiskovne agencije TASS

Državljanstvo: rusko

Spol: moški

Sergej Mihajlov je generalni direktor tiskovne agencije TASS – največje ruske tiskovne agencije, ki prek svoje obsežne mreže tujih predstavništev (70 uradov v Skupnosti neodvisnih držav in 68 po svetu) razširja izkrivljene informacije o Ukrajini, kar služi interesom političnega vodstva Ruske federacije.

Predsednik Vladimir Putin mu je podelil red prijateljstva. Sergej Mihajlov je vključen v kadrovsko rezervo ruskega predsednika.

Torej podpira ukrepe ali politike, ki spodkopavajo ali ogrožajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost ter stabilnost in varnost Ukrajine.

8.4.2022

915.

Alexander Alexandrovich MALKEVICH (Aleksander Aleksandrovič MALJKEVIČ)

(Александр Александрович МАЛЬКЕВИЧ)

Datum rojstva: 14.7.1975

Kraj rojstva: Sankt Peterburg, Ruska federacija

Funkcija: prvi namestnik predsednika Javne zbornice Ruske federacije za razvoj informacijske skupnosti, medijev in množično komunikacijo; generalni direktor sanktpeterburškega televizijskega kanala od januarja 2021

Številka potnega lista ali osebne izkaznice: potni list 717637093, št. nacionalne osebne izkaznice 781005202108

Državljanstvo: rusko

Spol: moški

Aleksander Maljkevič je ruski propagandist, generalni direktor sanktpeterburškega televizijskega kanala in prvi namestnik predsednika Javne zbornice Ruske federacije za razvoj informacijske skupnosti, medijev in množično komunikacijo.

Maljkevič je 25. februarja 2022 izjavil, da je aktualna vojaška agresija na Ukrajino „posebna operacija“ za denacifikacijo Ukrajine in da ni nobenega cilja, da bi zasegli državo. 16. marca 2022 se je udeležil srečanja Javne zbornice Ruske federacije „Eskalacij informacijske vojne: za zaščito interesov Rusije“, na katerem so razpravljali o tem, kako pomembno je posredovati resnične informacije, da bi ljudje lahko razumeli, zakaj je bila sprejeta odločitev o izvedbi „posebne operacije“ v Ukrajini in kakšen je njen namen.

Torej podpira ukrepe ali politike, ki spodkopavajo ali ogrožajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost ter stabilnost in varnost Ukrajine.

8.4.2022

916.

Soadat NARZIEVA (Soadat NARZIJEVA)

Соадат НАРЗИЕВА

Kraj rojstva: Uzbekistan

Povezani posameznik: Alisher Usmanov (Ališer Usmanov), brat

Državljanstvo: rusko

Spol: ženski

Soadat Narzijeva je sestra prokremlinskega oligarha Ališerja Usmanova, ki je tesno povezan s predsednikom Vladimirjem Putinom in naveden na seznamu v Sklepu 2014/145/SZVP. Ališer Usmanov je na svojo sestro Soadato Narzijevo prenesel precejšnje premoženje, med drugim z enkratnim plačilom ali darilom v višini 3 milijonov USD. Imela je tudi 27 švicarskih bančnih računov, na katerih je bilo na stotine milijonov dolarjev, ki jih je mogoče povezati z njenim bratom Ališerjem Usmanovom. Povezana je tudi s šestimi off-shore podjetji, katerih dejavnosti so lahko povezane z Usmanovom. Soadat Narzijeva je torej povezana z Ališerom Usmanovom, ki aktivno materialno ali finančno podpira ruske nosilce odločitev, ki so odgovorni za priključitev Krima in destabilizacijo Ukrajine in aktivno podpira politiko Ruske vlade za destabilizacijo Ukrajine.

8.4.2022

917.

Musa Yusupovich BAZHAEV (Musa Jusupovič BAŽAJEV)

Муса Юсупович БАЖАЕВ

Datum rojstva: 11.5.1966

Kraj rojstva: Ačkoj-Martan, Čečenija

Funkcija: ruski poslovnež; sedanji predsednik moskovske skupine Alliance Group, ki ima v lasti sredstva v podjetjih na naftnem, tekstilnem, prehrambenem, finančnem in medijskem področju; predsednik podjetja Russian Platinum

Državljanstvo: rusko

Spol: moški

Musa Bažajev je predsednik skupine Alliance Group, ki za svoje temeljne stranke šteje največje predstavnike industrije plina in nafte, industrijskih objektov, telekomunikacijskega sektorja ter stanovanjskega sektorja in javnih služb.

Je tudi predsednik upravnega odbora podjetja Russian Platinum, ki je bilo prepoznano kot ena vodilnih ruskih rudarskih družb, ki vladi Ruske federacije zagotavljajo pomemben vir prihodka. Leta 2021 so korporacija VEB.RF, skupina VTB Group in podjetje Russian Platinum podpisali memorandum o nameri za financiranje černogorskih nahajališč platinovo-bakrovo-nikljeve rude v regiji Krasnojarsk. Slovesnost ob podpisu je potekala na mednarodnem gospodarskem forumu v Sankt Peterburgu v navzočnosti predsednika Putina. Je vodilni ruski poslovnež in sodi med 200 najbogatejših Rusov ter vključen v gospodarski sektor, ki vladi Ruske federacije zagotavlja pomemben vir prihodka.

Poleg tega je Musa Bažajev povezan s konzorcijem VEB.RF, ki je ruska institucija za finančni razvoj, ki dejavno materialno ali finančno podpira ruske nosilce odločitev, odgovorne za priključitev Krima in destabilizacijo Ukrajine, oziroma ima od njih korist.

8.4.2022

918.

Grigory Vikotorovitsj BEREZKIN (Grigorij Viktorovič BEREZKIN)

Григорий Викторович БЕРЁЗКИН

Datum rojstva: 9.8.1966

Kraj rojstva: Moskva, Ruska federacija

Funkcija: predsednik upravnega odbora skupine ESN Group

Državljanstvo: rusko

Spol: moški

Grigorij Berezkin je vodilni ruski poslovnež in velja za „oprodo“ predsednika Vladimirja Putina.

Je predsednik upravnega odbora ESN Group, ki je ruska skupina z zasebno kapitalsko udeležbo s portfeljem naložb v različnih sektorjih, vključno – medijskem, energetskem in infrastrukturnem sektorju ter sektorju informacijskih tehnologij, naravnih virov in petrokemikalij. ESN Group je eden največjih holdingov v Rusiji. Leta 2019 so korporacija Saudi Basic Industries Corporation (SABIC), Ruski sklad za neposredne naložbe (RDIF) in skupina ESN podpisali sporazum o naložbah v projekt za zasnovo, izgradnjo in upravljanje obrata za proizvodnjo metanola v regiji Amur na ruskem Daljnjem vzhodu. Leta 2021 so korporacija VEB.RF, skupina VTB Group, skupina ESN Group, Ministrstvo za razvoj ruskega Daljnjega vzhoda, korporacij Marubeni Corporation in podjetje Mitsui O.S.K. med vzhodnim gospodarskim forumom podpisali memorandum o soglasju z namenom razvoja projekta, v okviru katerega bi ruske ladjedelnice gradile plovila, ki za gorivo uporabljajo metanol. Slovesnosti se je udeležil predsednik Putin.

8.4.2022

 

 

 

Grigorij Berezkin je kot predsednik upravnega odbora skupine ESN Group vodilni poslovnež, vključen v gospodarske sektorje, ki zagotavljajo znaten vir prihodka vladi Ruske federacije, odgovorni za priključitev Krima in destabilizacijo Ukrajine. Poleg tega materialno in finančno podpira vlado Ruske federacije, ki je odgovorna za priključitev Krima in destabilizacijo Ukrajine, in ima od nje koristi.

 

919.

Serguey Achotovich MNDOIANTS (Sergej Ašotovič MNDOJANC)

(Сергей Ашотович МНДОЯНЦ)

Datum rojstva: 21.9.1961

Kraj rojstva: Moskva, Ruska federacija

Funkcija: ruski poslovnež, podpredsednik konglomerata AFK Sistema; ustanovitelj svetovalnega podjetja VLM Invest

Državljanstvo: rusko

Spol: moški

Sergej Mndojanc je izvršni podpredsednik, prisojen za odnose z vlado, v ruski konglomeratni družbi AFK Sistema PAO, ki deluje na področju telekomunikacij in informacijskih tehnologij. Je tudi višji podpredsednik svetovalnega podjetja VLM Invest, ki je posrednik med zasebnimi podjetji in vladnimi organi Ruske federacije. Je tudi član odbora možganskega trusta Svet za zunanjo in obrambno politiko (SVOP), ki vladi Ruske federacije svetuje o vodenju zunanje in obrambne politike.

Tako je vodilni poslovnež, vključen v gospodarske sektorje, ki zagotavljajo znaten vir prihodka vladi Ruske federacije, odgovorni za priključitev Krima in destabilizacijo Ukrajine.

8.4.2022

920.

Boris Romanovich ROTENBERG (Boris Romanovič ROTENBERG)

(Борис Романович РОТЕНБЕРГ)

Datum rojstva: 3.1.1957

Kraj rojstva: St. Peterburg, Ruska federacija

Povezani posamezniki: Arkadij Rotenberg (brat), Igor Rotenberg (nečak)

Povezani subjekti: SGM (Stroygazmontazh), SMP Bank, Gazprom Drillings

Državljanstvo: rusko, finsko

Spol: moški

Boris Rotenberg je ruski milijarder in poslovnež, brat ruskega milijarderja in poslovneža Arkadija Rotenberga, delničar podjetja v državni lasti Gazprom Drilling in solastnik skupine SGM (Strojgazmontazh). Družina Rotenberg je tesno povezana s predsednikom Putinom. Boris Rotenberg je član upravnega odbora banke SMP Bank in eden glavnih delničarjev podjetja Gazprom Drillings, ki je zaradi njegovih tednih vezi s predsednikom Vladimirjem Putinom prejelo obsežne državne pogodbe. Boris Rotenberg ima torej koristi od ruskih nosilcev odločitev in vlade Ruske federacije, ki so odgovorni za priključitev Krima in destabilizacijo Ukrajine. Poleg tega je fizična oseba, povezana z Arkadijem Rotenbergom in predsednikom Putinom, ki sta oba navedena na seznamu omejevalnih ukrepov v zvezi z ukrepi, ki spodkopavajo ali ogrožajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

921.

Igor Arkadyevich ROTENBERG (Igor Arkadjevič ROTENBERG)

(Игорь Аркадьевич РОТЕНБЕРГ)

Datum rojstva: 9.5.1973

Kraj rojstva: St. Peterburg, Ruska federacija

Povezani posamezniki: Arkadij Rotenberg (oče), Boris Rotenberg (stric)

Povezani subjekti: SGM (Stroygazmontazh) Group, Gazprom Drilling, NPV Engineering Group

Državljanstvo: rusko

Spol: moški

Igor Rotenberg je ruski milijarder in poslovnež ter najstarejši sin in dedič ruskega milijarderja in poslovneža Arkadija Rotenberga, ki je solastnik skupine SGM (Strojgazmontazh). Je večinski delničar podjetja Gazprom Drillinga. Družina Rotenberg je tesno povezana s predsednikom Putinom. Igor Rotenberg ima zaradi svojega položaja v vodilnih ruskih podjetjih, vključno s skupino SGM, podjetjem Gazprom Drilling in družbo Mostotrest, ki so prejeli obsežne državne pogodbe, ter zaradi tesnih vezi s predsednikom Putinom koristi od ruskih nosilcev odločanja in vlade Ruske federacije, ki so odgovorni za priključitev Krima in destabilizacijo Ukrajine. Poleg tega je fizična oseba, povezana z Arkadijem Rotenbergom in predsednikom Putinom, ki sta oba navedena na seznamu omejevalnih ukrepov v zvezi z ukrepi, ki spodkopavajo ali ogrožajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

922.

Ekaterina IGNATOVA (Jekaterina IGNATOVA)

(tudi Jekatarina IGNATOVA)

Datum rojstva: 1968

Kraj rojstva: Moskva, Ruska federacija

Povezani posamezniki: Sergei Chemezow (Sergej Čemezov) (mož),

Anastasia Ignatova (Anastazija Ignatova) (hči),

Lyudmila Rukavishikova (Ljudmila Rukavišikova) (mati)

Državljanstvo: rusko

Spol: ženski

Jekaterina Ignatova je žena Sergeja Čemezova, ki je izvršni direktor ruske korporacije v državni lasti Rostec (državna korporacija za pomoč pri razvoju, proizvodnji in izvozu industrijskih izdelkov napredne tehnologije). Kot njegova žena ima veliko premoženje, povezano z njim. Zadnja javna prijava premoženjskega stanja Sergeja Čemezova iz leta 2019 vključuje letni dohodek Jekaterine Ignatove v višini 24 milijonov USD.

Jekaterina Ignatova je povezana s fizično osebo (možem), ki je navedena na seznamu omejevalnih ukrepov v zvezi z ukrepi, ki spodkopavajo ali ogrožajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

923.

Anastasia IGNATOVA (Anastazija IGNATOVA)

(Анастасия ИГНАТОВА)

Povezani posamezniki: Sergei Chemezow (Sergej Čemezov) (očim),

Ekaterina Ignatova (Jekaterina Ignatova) (mati),

Lyudmila Rukavishikova (Ljudmila Rukavišikova) (stara mati)

Državljanstvo: rusko

Spol: ženski

Anastazija Ignatova je pastorka Sergeja Čemezova, ki je izvršni direktor ruske korporacij v državni lasti Rostec (državna korporacija za spodbujanje razvoja, izdelave in izvoza ruskih visokotehnoloških industrijskih izdelkov).

Kot njegova pastorka ima veliko premoženje, povezano z njim prek off-shore podjetij. Anastazija Ignatova ima uradno v lasti 85-metrsko jahto „Valerie“, vredno 140 milijonov USD (več kot 10 milijard rubljev) prek podjetja Delima Services Limited na Britanskih deviških otokih. Poleg tega ima koristi od off-shore podjetij z več sto milijoni dolarjev premoženja.

Anastazija Ignatova je povezana s fizično osebo (očimom), ki je navedena na seznamu omejevalnih ukrepov v zvezi z ukrepi, ki spodkopavajo ali ogrožajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

924.

Lyudmila RUKAVISHIKOVA (Ljudmila RUKAVIŠIKOVA)

Povezani posamezniki: Sergei Chemezov (Sergej Čemezov) (zet),

Ekaterina Ignatova (Jekaterina Ignatova) (hči),

Anastasia Ignatova (Anastazija Ignatova) (vnukinja)

Državljanstvo: rusko

Spol: ženski

Ljudmila Rukašivikova je tašča Sergeja Čemezova, ki je izvršni direktor ruske korporacij v državni lasti Rostec (državna korporacija za spodbujanje razvoja, izdelave in izvoza ruskih visokotehnoloških industrijskih izdelkov). Kot njegova tašča ima veliko premoženje, povezano z njim, vključno z delnicami v podjetjih, ki imajo v lasti nepremičnine, ki jih uporablja Rostec.

Ljudmila Rukavišikova je povezana s fizično osebo (zetom), ki je navedena na seznamu omejevalnih ukrepov v zvezi z ukrepi, ki spodkopavajo ali ogrožajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

925.

Yuri Borisovich SLYUSAR (Jurij Borisovič SLJUSAR)

Юрий Борисович СЛЮСАРЬ

Datum rojstva: 20.7.1974

Kraj rojstva: Rostov na Donu, Ruska federacija

Funkcija: predsednik družbe United Aircraft Corporation (UAC); nekdanji namestnik ministra Ruske federacije za industrijo in trgovino

Povezani posameznik: predsednik Vladimir Putin

Povezani subjekt: United Aircraft Corporation

Državljanstvo: rusko

Spol: moški

Jurij Sljusar je predsednik družbe United Aircraft Corporation (UAC) in nekdanji namestnik ministra Ruske federacije za industrijo in trgovino. UAC je ruska družba za sodelovanje na področju letalstva, vesolja in obrambe v večinski državni lasti znotraj podjetja Rostec, ki jo je prvotno ustanovil predsednik Putin. Jurij Sljusar je kot predsednik družbe UAC eden od vodilnih akterjev v ruski industriji in obrambnem sektorju s tesnimi vezmi z vlado Ruske federacije. Jurij Sljusar je torej vodilni poslovnež, ki je vključen v gospodarske sektorje vlade Ruske federacije in podpira vlado Ruske federacije ter ima od nje koristi.

8.4.2022

926.

Said KERIMOV

Datum rojstva: 6.7.1995

Kraj rojstva: Moskva, Ruska federacija

Funkcija: dedič Suleimana Kerimova, člana strateškega odbora in upravnega odbora Polyusa

Povezani posameznik: Suleiman Kerimov (oče)

Povezani subjekt: Polyus

Državljanstvo: rusko

Spol: moški

Said Kerimov je sin Suleimana Kerimova. Suleiman Kerimov je milijarder s sedežem v Rusiji, ustanovitelj fundacije Suleimana Kerimova in predstavnik Republike Dagestan v Svetu Ruske federacije. Suleiman Kerimov je velik del svojega premoženja, vključno z delnicami največjega ruskega proizvajalca zlata Polyus Gold, prenesel na svojega sina Saida Kerimova.

Said Kerimov je povezan z vodilnim poslovnežem, vključenim v gospodarskih sektorjih, ki zagotavljajo znaten vir prihodka vladi Ruske federacije, odgovorni za priključitev Krima in destabilizacijo Ukrajine. Suleiman Kerimov je odgovoren za podoro ali izvajanje ukrepov in politik, ki spodkopavajo ali ogrožajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost, suverenost in neodvisnost Ukrajine

8.4.2022

927.

Vladimir Leonidovich BOGDANOV (Vladimir Leonidovič BOGDANOV)

(Владимир ЛЕОНИДОВИЧ БОГДАНОВ)

Datum rojstva: 28.5.1951

Funkcija: generalni direktor družbe Surgutneftegas

Povezani posameznik: predsednik Vladimir Putin

Povezani subjekt: Surgutneftegas

Državljanstvo: rusko

Spol: moški

Vladimir Bogdanov je generalni direktor naftne in plinske družbe Surgutneftegas, pete največje zasebne družbe in tretje naftne družbe v Rusiji z več kot 10-odstotnim deležem celotne ruske proizvodnje nafte, kar vladi Ruske fedracije zagotavlja pomemben vir prihodkov. Surgutneftegasbank CJSC je kot hčerinska družba družbe Surgutneftegasbank leta 2021 vladi Tjumenske regije zagotovila posojilo v višini 1,6 milijarde rubljev za financiranje primanjkljaja. Vladimir Bogdanov je tesno povezan z vlado Ruske federacije in predsednikom Vladimirjem Putinom. Torej je vodilni poslovnež, aktiven v gospodarskih sektorjih, ki zagotavljajo pomemben vir prihodka vladi Ruske federacije, odgovorni za priključitev Krima in destabilizacijo Ukrajine.

8.4.2022

928.

German Oskarovich GREF (German Oskarovič GREF)

(tudi Herman Oskarovich GREF)

Герман Оскарович ГРЕФ

Datum rojstva: 8.2.1964

Kraj rojstva: vas Panfilovo, okrožje Irtiš, regija Pavlodar, Kirgizistan

Funkcija: izvršni direktor in predsednik izvršnega odbora banke Sberbank of Russia, ki ga je upravni odbor potrdil 16. oktobra 2007

Povezani subjekti: javna delniška družba „Sberbank of Russia“

Državljanstvo: rusko

Spol: moški

German Grefje glavni izvršni direktor in predsednik izvršnega odbora banke Sberbank of Russia. Sberbank of Russia je javna delniška družba. Večinski delničar banke Sberbank je ruski nacionalni premoženjski sklad, ki ga upravlja vlada Ruske federacije.

German Gref se je 24. februarja 2022 po prvi fazi ruskega napada na Ukrajino skupaj s 36 drugimi poslovneži sestal s predsednikom Vladimirjem Putinom in drugimi člani vlade Ruske federacije, da bi razpravljali o posledicah ukrepanja po sprejetju zahodnih sankcij. To posebno povabilo kaže, da podpira ali izvaja ukrepe ali politike, ki spodkopavajo ali ogrožajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ali stabilnost ali varnost v Ukrajini ali ovirajo delo mednarodnih organizacij v Ukrajini.

Kot glavni izvršni direktor banke Sberbank je eden od vodilnih poslovnežev, vključenih v gospodarske sektorje, ki zagotavljajo znaten vir prihodka vladi Ruske federacije, odgovorni za priključitev Krima in destabilizacijo Ukrajine.

8.4.2022

929.

Oleg Vladimirovich DERIPASKA (Oleg Vladimirovič DERIPASKA)

(Олег Владимирович ДЕРИПАСКА)

Datum rojstva: 2.1.1968

Kraj rojstva: Saratov, Ruska federacija

Funkcija: ruski oligarh. Lastnik družbe Russian Machines, vojaške industrijske družbe in obrata za proizvodnjo strojev v Arzamasu.

Povezani subjekti: Družbe Russian Machines, vojaška industrijska družba in obrat za proizvodnjo strojev v Arzamasu.

Državljanstvo: rusko

Spol: moški

Oleg Deripaska je ruski oligarh. Je lastnik ruskega industrijskega konglomerata Russian Machines, ki vključuje vojaško industrijsko družbo, ki je pomembna dobaviteljica orožja in vojaške opreme za ruske oborožene sile. Med drugim ima v lasti obrat za izdelavo strojev v Arzamasu, ki proizvaja amfibijske oklepne prevoznike BTR-80, ki jih je Rusija uporabila med neizzvano vojaško operacijo proti Ukrajini leta 2022.

Zato je odgovoren za podpiranje ukrepov ali izvajanje politik, ki spodkopavajo ali ogrožajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost oziroma stabilnost ali varnost Ukrajine.

8.4.2022

930.

Igor Evgenievich KONASHENKOV (Igor Evgenievič KONAŠENKOV)

(Игорь Евгеньевич КОНАШЕНКОВ)

Datum rojstva: 15.5.1966

Kraj rojstva: Chisinau, Moldavija

Funkcija: Vodja oddelka za informiranje in komunikacije na Ministrstvu za obrambo Ruske federacije, generalmajor

Državljanstvo: rusko

Spol: moški

Igor Evgenievič Konašenkov je vodja oddelka za informiranje in komunikacije na Ministrstvu za obrambo Ruske federacije s činom generalmajorja.

V vlogi glavnega tiskovnega predstavnika ruskega ministrstva za obrambo je odgovoren za manipuliranje z informacijami in širjenje dezinformacij o ruskih vojaških akcijah v Ukrajini. Spodbujal je pozitiven odnos do neizzvane ruske vojaške agresije proti Ukrajini, priključitve Krima in dejanj separatistov v Donbasu, pristransko prikazoval razmere v Ukrajini ter širil dezinformacije o ukrajinskih in zahodnih dejavnostih.

Zato je odgovoren za dejavno podporo ali izvajanje ukrepov ali politik, ki spodkopavajo ali ogrožajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine oziroma stabilnost ali varnost Ukrajine.

8.4.2022

931.

Vladimir Viktorovich PAVLENKO

(Владимир Викторович ПАВЛЕНКО / Володимир Вiкторович ПАВЛЕНКО)

Datum rojstva: 14.4.1962

Spol: moški

Tako imenovani „minister za državno varnost “ t. i. „Ljudske republike Doneck“. S prevzemom in izvajanjem te funkcije dejavno spodkopava ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

932.

Alexander Yevgenevych ANANCHENKO

(Александр Евгеньевич АНАНЧЕНКO)

Datum rojstva: 2.2.1966

Spol: moški

Tako imenovani predsednik vlade“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. S prevzemom in izvajanjem te funkcije dejavno spodkopava ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

933.

Aleksei Alexandrovich DIKIY

(Алексей Александрович ДИКИЙ / Олексiй Олександрович ДIКIЙ)

Datum rojstva: 5.7.1974

Spol: moški

Tako imenovani „minister za notranje zadeve “ t. i. „Ljudske republike Doneck“. S prevzemom in izvajanjem te funkcije dejavno spodkopava ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

934.

Igor Yurievich ANTIPOV

(Игорь Юрьевич АНТИПОВ / Iгор Юрiйович АНТИПОВ)

Datum rojstva: 26.5.1961

Spol: moški

Tako imenovani „minister za informiranje “ t. i. „Ljudske republike Doneck“. S prevzemom in izvajanjem te funkcije dejavno spodkopava ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

935.

Artem Alexandrovich KRAMARENKO

(Артем Александрович КРАМАРЕНКО)

Datum rojstva: 13.1.1980

Kraj rojstva: Pavlov Khutor, Rusija

Spol: moški

Tako imenovani „minister za kmetijsko politiko in prehrano “ t. i. „Ljudske republike Doneck“. S prevzemom in izvajanjem te funkcije dejavno spodkopava ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

936.

Vladimir Nikolaevich ANTONOV

(Владимир Николаевич АНТОНОВ / Володимир Миколайович АНТОНОВ)

Datum rojstva: 24.12.1979

Spol: moški

Tako imenovani „namestnik predsednika vlade “ t. i. „Ljudske republike Doneck“. S prevzemom in izvajanjem te funkcije dejavno spodkopava ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

937.

Tatyana Viktorovna PEREVERZEVA

(Татьяна Викторовна ПЕРЕВЕРЗЕВА / Тетяна Вiкторiвна ПЕРЕВЕРЗЕВА)

Datum rojstva: 20.6.1964

Kraj rojstva: Doneck

Spol: ženski

Tako imenovana „namestnica predsednika vlade “ t. i. „Ljudske republike Doneck“. S prevzemom in izvajanjem te funkcije dejavno spodkopava ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

938.

Evgenij Evgenievich LAVRENOV

(Евгений Евгеньевич ЛАВРЕНОВ / Євген Євгенович ЛАВРЕНОВ)

Datum rojstva: 5.12.1979

Kraj rojstva: Nikopol

Spol: moški

T. i. „minister za prihodke in ristojbine“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. S prevzemom in izvajanjem te funkcije dejavno spodkopava ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

939.

Aleksandr Aleksandrovich OPRISHHENKO

(Александр Александрович ОПРИЩЕНКО / Олександр Олександрович ОПРИЩЕНКО)

Datum rojstva: 24.4.1976

Spol: moški

Tako imenovani „minister za zdravstvo “ t. i. „Ljudske republike Doneck“. S prevzemom in izvajanjem te funkcije dejavno spodkopava ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

940.

Natalya Yurevna NIKONOROVA

(Наталья Юрьевна НИКОНОРОВА / Наталя Юр'ївна НIКОНОРОВА)

Datum rojstva: 28.9.1984

Kraj rojstva: Doneck, Ukrajina

Spol: ženski

Tako imenovana „ministrica za zunanje zadeve “ t. i. „Ljudske republike Doneck“. S prevzemom in izvajanjem te funkcije dejavno spodkopava ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

941.

Mihail Vasilevich ZHELTYAKOV

(Михаил Васильевич ЖЕЛТЯКОВ / Михайло Васильович ЖЕЛТЯКОВ)

Datum rojstva: 1.1.1961

Spol: moški

Tako imenovani „minister za kulturo“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. S prevzemom in izvajanjem te funkcije dejavno spodkopava ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

942.

Aleksandr Yurevich GROMAKOV

(Александр Юрьевич ГРОМАКОВ / Олександр Юрiйович ГРОМАКОВ)

Datum rojstva: 4.9.1958

Kraj rojstva: Doneck, Ukrajina

Spol: moški

Tako imenovani „minister za mladino, šport in turizem “ t. i. „Ljudske republike Doneck“. S prevzemom in izvajanjem te funkcije dejavno spodkopava ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

943.

Mikhail Nikolaevich KUSHAKOV

(Михаил Николаевич КУШАКОВ / Михайло Миколайович КУШАКОВ)

Datum rojstva: 23.11.1958

Kraj rojstva: Republika Moldavija

Spol: moški

Tako imenovani „minister za izobraževanje in znanost“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. S prevzemom in izvajanjem te funkcije dejavno spodkopava ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

944.

Alexei Aleksandrovich KOSTRUBITSKIY

(Алексей Александрович КОСТРУБИЦКИЙ / Олексiй Олександрович КОСТРУБИЦЬКИЙ)

Datum rojstva: 24.8.1978

Spol: moški

Tako imenovani „minister za civilno zaščito, izredne razmere in odpravo posledic naravnih katastrof“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. S prevzemom in izvajanjem te funkcije dejavno spodkopava ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

945.

Vladimir Mikhailovich RUSHHAK

(Владимир Михайлович РУЩАК / Володимир Михайлович РУЩАК)

Datum rojstva: 2.9.1971

Spol: moški

Tako imenovani „minister za industrijo in trgovino“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. S prevzemom in izvajanjem te funkcije dejavno spodkopava ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

946.

Igor Nikolaevich HALEPA

(Игорь Николаевич ХАЛЕПА / Iгор Миколайович ХАЛЕПА)

Datum rojstva: 19.5.1969

Spol: moški

Tako imenovani „minister za telekomunikacije“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. S prevzemom in izvajanjem te funkcije dejavno spodkopava ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

947.

Sergei Sergeevich NAUMETS

(Сергей Сергеевич НАУМЕЦ / Сергiй Сергiйович НАУМЕЦЬ)

Datum rojstva: 13.7.1976

Spol: moški

Tako imenovani „minister za gradnjo, stanovanjske zadeve in komunalne storitve“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. S prevzemom in izvajanjem te funkcije dejavno spodkopava ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

948.

Dmitriy Viktorovich PODLIPANOV

(Дмитрий Викторович ПОДЛИПАНОВ / Дмитро Вiкторович ПОДЛИПАНОВ)

Datum rojstva: 28.11.1964

Spol: moški

Tako imenovani „minister za promet“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. S prevzemom in izvajanjem te funkcije dejavno spodkopava ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

949.

Larisa Valentinovna TOLSTYKINA

(Лариса Валентиновна ТОЛСТЫКИНА / Лариса Валентинiвна ТОЛСТИКIНА)

Datum rojstva: 3.10.1967

Spol: ženski

Tako imenovana „ministrica za delo in socialne zadeve“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. S prevzemom in izvajanjem te funkcije dejavno spodkopava ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

950.

Ruslan Mihajlovich DUBOVSKIY

(Руслан Михайлович ДУБОВСКИЙ / Руслан Михайлович ДУБОВСЬКИЙ)

Datum rojstva: 20.2.1974

Spol: moški

Tako imenovani „minister za premog in energijo“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. S prevzemom in izvajanjem te funkcije dejavno spodkopava ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

951.

Yana Sergeevna CHAUSOVA

(Яна Сергеевна ЧАУСОВА / Яна Сергiївна ЧАУСОВА)

Datum rojstva: 22.9.1980

Spol: ženski

Tako imenovana „ministrica za finance“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. S prevzemom in izvajanjem te funkcije dejavno spodkopava ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

952.

Aleksei Vladimirovich POLOVYAN

(Алексей Владимирович ПОЛОВЯН / Олексiй Володимирович ПОЛОВЯН)

Datum rojstva: 3.5.1979

Spol: moški

Tako imenovani „minister za gospodarski razvoj “ t. i. „Ljudske republike Doneck“. S prevzemom in izvajanjem te funkcije dejavno spodkopava ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

953.

Yuriy Nikolaevich SIROVATKO

(Юрий Николаевич СИРОВАТКО / Юрiй Миколайович СИРОВАТКО)

Datum rojstva: 17.4.1978

Spol: moški

Tako imenovani „minister za pravosodje“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. S prevzemom in izvajanjem te funkcije dejavno spodkopava ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

954.

Sergey Ivanovich KOZLOV

(Сергей Иванович КОЗЛОВ / Сергiй Iванович КОЗЛОВ)

Datum rojstva: 7.11.1963

Spol: moški

Tako imenovani „predsednik vlade“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. S prevzemom in izvajanjem te funkcije dejavno spodkopava ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

955.

Yuriy Nikolaevich GOVTVIN

(Юрий Николаевич ГОВТВИН / Юрiй Миколайович ГОВТВIН)

Datum rojstva: 12.4.1968

Spol: moški

Tako imenovani „prvi namestnik predsednika vlade “ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. S prevzemom in izvajanjem te funkcije dejavno spodkopava ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

956.

Elena Nikolaevna KOSTENKO

(Елена Николаевна КОСТЕНКО / Олена Миколаївна КОСТЕНКО)

Datum rojstva: 13.11.1968

Spol: ženski

Tako imenovana „namestnica predsednika vlade“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. S prevzemom in izvajanjem te funkcije dejavno spodkopava ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

957.

Anna Yurievna TODOROVA

(Анна Юрьевна ТОДОРОВА / Ганна Юрiївна ТОДОРОВА)

Datum rojstva: 20.2.1988

Spol: ženski

Tako imenovana „namestnica predsednika vlade“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. S prevzemom in izvajanjem te funkcije dejavno spodkopava ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

958.

Anatoli Andreevich ANTONOV

(Анатолий Андреевич АНТОНОВ)

Datum rojstva: 6.11.1966

Spol: moški

Tako imenovani „minister za državno varnost “ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. S prevzemom in izvajanjem te funkcije dejavno spodkopava ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

959.

Igor Aleksandrovich KORNET

(Игорь Александрович КОРНЕТ; Iгор Олександрович КОРНЕТ)

Datum rojstva: 29.4.1973

Spol: moški

Tako imenovani „minister za notranje zadeve“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. S prevzemom in izvajanjem te funkcije dejavno spodkopava ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

960.

Evgeny Anatolievich KATSAVALOV

(Евгений Анатольевич КАЦАВАЛОВ)

Datum rojstva: 11.2.1972

Spol: moški

Tako imenovani „minister za izredne razmere in obvladovanje nesreč“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. S prevzemom in izvajanjem te funkcije dejavno spodkopava ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

961.

Natalya Alexandrovna PASHCHENKO

(Наталия Александровна ПАЩЕНКО)

Datum rojstva: 10.10.1975

Spol: ženski

Tako imenovana „ministrica za zdravstvo“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. S prevzemom in izvajanjem te funkcije dejavno spodkopava ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

962.

Andrey Yurievich LUSTENKO

(Андрей Юрьевич ЛУСТЕНКО)

Datum rojstva: 16.6.1975

Spol: moški

Tako imenovani „minister za izobraževanje in znanost“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. S prevzemom in izvajanjem te funkcije dejavno spodkopava ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

963.

Svetlana Anatolievna MALAKHOVA

(Светлана Анатольевна МАЛАХОВА)

Datum rojstva: 27.8.1964

Spol: ženski

Tako imenovana „ministrica za delo in socialne zadeve“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. S prevzemom in izvajanjem te funkcije dejavno spodkopava ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

964.

Dmitry Sergeevich SIDOROV

(Дмитрий Сергеевич СИДОРОВ)

Datum rojstva: 2.9.1989

Spol: moški

Tako imenovani „minister za kulturo, šport in mladino“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. S prevzemom in izvajanjem te funkcije dejavno spodkopava ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

965.

Sergey Alekseevich BORODIN

(Сергей Алексеевич БОРОДИН)

Datum rojstva: 15.1.1968

Spol: moški

Tako imenovani „predsednik državnega odbora za davke in dajatve“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. S prevzemom in izvajanjem te funkcije dejavno spodkopava ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

966.

Vladislav Nikolaevich DEINEGO

(Владислав Николаевич ДЕЙНЕГО)

Datum rojstva: 12.3.1964

Spol: moški

Tako imenovani „minister za zunanje zadeve “ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. S prevzemom in izvajanjem te funkcije dejavno spodkopava ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

967.

Yuriy Alexandrovich PRONKO

(Юрий Александрович ПРОНЬКО)

Datum rojstva: 2.4.1962

Spol: moški

Tako imenovani „minister za kmetijstvo in prehrano“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. S prevzemom in izvajanjem te funkcije dejavno spodkopava ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

968.

Svetlana Nikolaevna PODLIPAEVA

(Светлана Николаевна ПОДЛИПАЕВА)

Datum rojstva: 16.9.1968

Spol: ženski

Tako imenovana „ministrica za gospodarski razvoj“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. S prevzemom in izvajanjem te funkcije dejavno spodkopava ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

969.

Maxim Alekseevich PROTASOV

(Максим Алексеевич ПРОТАСОВ)

Datum rojstva: 21.2.1976

Spol: moški

Tako imenovani „minister za gradnjo, stanovanjske zadeve in komunalne storitve“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. S prevzemom in izvajanjem te funkcije dejavno spodkopava ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

970.

Oleg Vasilievich FETISOV

(Олег Васильевич ФЕТИСОВ)

Datum rojstva: 30.3.1971

Spol: moški

Tako imenovani „minister za komunikacijo in množično komunikacijo “ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. S prevzemom in izvajanjem te funkcije dejavno spodkopava ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

971.

Yuriy Anatolievich DEGTYAREV

(Юрий Анатольевич ДЕГТЯРЕВ)

Datum rojstva: 7.7.1977

Spol: moški

Tako imenovani „minister za naravne vire in okoljsko varnost “ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. S prevzemom in izvajanjem te funkcije dejavno spodkopava ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

972.

Sergey Nikolaevich NEVEROV

(Сергей Николаевич НЕВЕРОВ)

Spol: moški

Tako imenovani „minister za industrijo in trgovino“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. S prevzemom in izvajanjem te funkcije dejavno spodkopava ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

973.

Yuriy Nikolaevich AFANASEVSKY

(Юрий Николаевич АФАНАСЬЕВСКИЙ)

Datum rojstva: 12.12.1968

Spol: moški

Tako imenovani „predsednik državnega carinskega odbora“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. S prevzemom in izvajanjem te funkcije dejavno spodkopava ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

974.

Olga Alexandrovna MAKEEVA

(Ольга Александровна МАКЕЕВА / Ольга Олександрiвна МАКЄЄВА)

Datum rojstva: 21.11.1974

Spol: ženski

Članica t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpirala in izvajala dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

975.

Vitaly Vladimirovich KRAVETS

(Виталий Владимирович КРАВЕЦ / Вiталiй Володимирович КРАВЕЦЬ)

Datum rojstva: 7.4.1975

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

976.

Yaroslav Gennadievich ANIKA

(Ярослав Геннадьевич АНИКА / Ярослав Геннадiйович АНIКА)

Datum rojstva: 26.6.1990

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

977.

Yevgeny Dmitrievich GRITSENKO

(Евгений Дмитриевич ГРИЦЕНКО / Євген Дмитрович ГРИЦЕНКО)

Datum rojstva: 26.7.1977

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

978.

Andrey Sergeevich VOROSHILOV

(Андрей Сергеевич ВОРОШИЛОВ / Андрiй Сергiйович ВОРОШИЛОВ)

Datum rojstva: 2.4.1978

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

979.

Alexander Pavlovich KURENKOV

(Александр Павлович КУРЕНКОВ; Олександр Павлович КУРЄНКОВ)

Datum rojstva: 1.6.1962

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

980.

Vladislav Leonidovich BERDICHEVSKy

(Владислав Леонидович БЕРДИЧЕВСКИЙ / Владiслав Леонiдович БЕРДIЧЕВСЬКИЙ)

Datum rojstva: 10.9.1967

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

981.

Irina Vasilievna POPOVA

(Ирина Васильевна ПОПОВА / Iрина Василiвна ПОПОВА)

Datum rojstva: 7.8.1966

Spol: ženski

Članica t. i. „Ljudske ga sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpirala in izvajala dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

982.

Maria Vladimirovna PIROGOVA

(Мария Владимировна ПИРОГОВА / Марiя Володимирiвна ПIРОГОВА)

Datum rojstva: 13.5.1993

Spol: ženski

Članica t. i. „Ljudske ga sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpirala in izvajala dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

983.

Sergey Borisovich PROKOPENKO

(Сергей Борисович ПРОКОПЕНКО / Сергiй Борисович ПРОКОПЕНКО)

Datum rojstva: 20.10.1986

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

984.

Svetlana Anatolievna KUMANOVA

(Светлана Анатольевна КУМАНОВА / Свiтлана Анатолiївна КУМАНОВА)

Datum rojstva: 1.11.1966

Spol: ženski

Članica t. i. „Ljudske ga sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpirala in izvajala dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

985.

Magdalina Marina VLADIMIROVNA

(Магдалина Марина ВЛАДИМИРОВНА / Магдалина Марина ВОЛОДИМИРIВНА)

Datum rojstva: 4.1.1984

Spol: ženski

Članica t. i. „Ljudske ga sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpirala in izvajala dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

986.

Kirill Borisovich MAKAROV

(Кирилл Борисович МАКАРОВ / Кирило Борисович МАКАРОВ)

Datum rojstva: 6.11.1995

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

987.

Alexander Viktorovich MALKOV

(Александр Викторович МАЛЬКОВ / Олександр Вiкторович МАЛЬКОВ)

Datum rojstva: 18.7.1953

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

988.

Yury Igorevich MARTYNOV

(Игорь Юрьевич МАРТЫНОВ / Iгор Юрiйович МАРТИНОВ)

Datum rojstva: 22.6.1969

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

989.

Igor Viktorovich MATRUS

(Игорь Викторович МАТРУС / Iгор Вiкторович МАТРУС)

Datum rojstva: 27.7.1981

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

990.

Vladimir Anatolievich MEDVEDEV

(Владимир Анатольевич МЕДВЕДЕВ / Володимир Анатолiйович МЕДВЕДЕВ)

Datum rojstva: 27.10.1980

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

991.

Yulia Valentinovna MIKHAILOVA

(Юлия Валентиновна МИХАЙЛОВА / Юлiя Валентинiвн МИХАЙЛОВА)

Datum rojstva: 14.7.1991 ali 14.6.1991

Spol: ženski

Članica t. i. „Ljudske ga sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpirala in izvajala dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

992.

Vladimir Evgenievich MOSHKIN

(Владимир Евгеньевич МОШКИН / Володимир Євгенович МОШКIН)

Datum rojstva: 25.6.1980

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

993.

Alla Ivanovna OBOLENSKAYA

(Алла Ивановна ОБОЛЕНСКАЯ / Алла Iванiвна ОБОЛЕНСЬКА)

Datum rojstva: 26.7.1964

Spol: ženski

Članica t. i. „Ljudske ga sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpirala in izvajala dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

994.

Dmitry Alexandrovich OGILETS

(Дмитрий Александрович ОГИЛЕЦ / Дмитро Олександрович ОГIЛЕЦЬ)

Datum rojstva: 2.9.1968

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

995.

Oleg Vladimirovich ONOPKO

(Олег Владимирович ОНОПКО / Олег Володимирович ОНОПКО)

Datum rojstva: 10. oktober

(leto ni znano)

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

996.

Vladimir Gennadievich PAKREEV

(Владимир Геннадьевич ПАКРЕЕВ / Володимир Генадiйович ПАКРЕЄВ)

Datum rojstva: 21.7.1977

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

997.

Maxim Alekseevich PARSHIN

(Максим Алексеевич ПАРШИН / Максим Олексiйович ПАРШИН)

Datum rojstva: 3.8.1976

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

998.

Igor Valentinovich PASHKOV

(Игорь Валентинович ПАШКОВ / IГОР ВАЛЕНТИнович ПАШКОВ)

Datum rojstva: 4.2.1961

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

999.

Vasily Anatolievich PERTSEV

(Василий Анатольевич ПЕРЦЕВ / Василь Анатолiйович ПЕРЦЕВ)

Datum rojstva: 9.8.1981

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1000.

Yuri Ivanovich POKINTELITSA

(Юрий Иванович ПОКИНТЕЛИЦА / Юрiй Iванович ПОКIНТЕЛИЦЯ)

Datum rojstva: 21.5.1966

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1001.

Natalya Alekseevna POLYANSKAYA

(Наталья Алексеевна ПОЛЯНСКАЯ / Наталiя Олексiївна ПОЛЯНСЬКА)

Datum rojstva: 6.11.1971

Spol: ženski

Članica t. i. „Ljudske ga sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpirala in izvajala dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1002.

Leonid Vladimirovich PRISENKO

(Леонид Владимирович ПРИСЕНКО / Леонiд Володимирович ПРИСЄНКО)

Datum rojstva: 6.7.1961

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1003.

Natalya Anatolyevna PSHENICHNAYA

(Наталья Анатольевна ПШЕНИЧНАЯ / Наталiя Анатолiївна ПШЕНИЧНА)

Datum rojstva: 30.6.1981

Spol: ženski

Članica t. i. „Ljudske ga sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpirala in izvajala dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1004.

Lyubomir Evgenievich PUSHKIN

(Любомир Евгеньевич ПУШКИН / Любомир Євгенiйович ПУШКIН)

Datum rojstva: 27.5.1977

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1005.

Vladislav Adolfovich RUSANOV

(Владислав Адольфович РУСАНОВ / Владислав Адольфович РУСАНОВ)

Datum rojstva: 12.6.1966

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1006.

Vladimir Vladimirovich SAVELOV

(Владимир Владимирович САВЕЛОВ / Володимир Володимирович САВЕЛОВ)

Datum rojstva: 24.2.1965

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1007.

Anastasia Yurievna SELIVANOVA

(Анастасия Юрьевна СЕЛИВАНОВА / Анастасiя Юрiївна СЕЛIВАНОВА)

Datum rojstva: 5.8.1983

Spol: ženski

Članica t. i. „Ljudske ga sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpirala in izvajala dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1008.

Alexander Anatolievich SERYOZHENKO

(Александр Анатольевич СЕРЁЖЕНКО / Олександр Анатолiйович СЕРЬОЖЕНКО)

Datum rojstva: 17.3.1965

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1009.

Elena Nikolaevna SHISHKINA

(Елена Николаевна ШИШКИНА / Олена Миколаївна ШИШКIНА)

Datum rojstva: 19.4.1978

Spol: ženski

Članica t. i. „Ljudske ga sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpirala in izvajala dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1010.

Korotkiy Alexander VLADIMIROVICH

(Короткий Александр ВЛАДИМИРОВИЧ

Datum rojstva: 13.3.1925

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1011.

Oksana Viktorovna SIGIDINA

(Оксана Викторовна СИГИДИНА / Оксана Вiкторiвна СIГIДIНА)

Datum rojstva: 17.8.1976

Spol: ženski

Članica t. i. „Ljudske ga sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpirala in izvajala dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1012.

Valery Vladimirovich SKOROKHODOV

(Валерий Владимирович СКОРОХОДОВ / Валерiй Володимирович СКОРОХОДОВ)

Datum rojstva: 22.5.1976

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1013.

Natalya Ivanovna STRELCHUK

(Наталья Ивановна СТРЕЛЬЧУК / Наталiя Iванiвна СТРЕЛЬЧУК)

Datum rojstva: 10.9.1974

Spol: ženski

Članica t. i. „Ljudske ga sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpirala in izvajala dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1014.

Pavel Alexandrovich SHEPOTKO

(Павел Александрович ШЕПОТЬКО / Павло Олександрович ШЕПОТЬКО) aka Pavel Alexandrovich TCHAIKOVSKY

(Павел Александрович ЧАЙКОВСКИЙ)

Datum rojstva: 15.4.1986

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1015.

Sergey Leonidovich TELNYKH

(Сергей Леонидович ТЕЛЬНЫХ / Сергiй Леонiдович ТЕЛЬНИХ)

Datum rojstva: 29.4.1972

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1016.

Roman Sergeevich UDALOV

(Роман Сергеевич УДАЛОВ / Роман Сергiйович УДАЛОВ)

Datum rojstva: 27.5.1994

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1017.

Alexandra Alexandrovna USACHEVA

(Александра Александровна УСАЧЕВА / Олександра Олександрiвна УСАЧОВА)

Datum rojstva: 28. september

(leto ni znano)

Spol: ženski

Članica t. i. „Ljudske ga sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpirala in izvajala dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1018.

Natalya Markovna VOLKOVA

(Наталья Марковна ВОЛКОВА / Наталiя Маркiвна ВОЛКОВА)

Datum rojstva: 11.10.1976

Spol: ženski

Članica t. i. „Ljudske ga sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpirala in izvajala dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1019.

Yuri Mikhailovich ZAKABLUK

(Юрий Михайлович ЗАКАБЛУК)

Datum rojstva: 19.8.1957

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1020.

Marina Nikolaevna ZHEYNOVA

(Марина Николаевна ЖЕЙНОВА / Марина Миколаївна ЖЕЙНОВА)

Datum rojstva: 15.2.1985

Spol: ženski

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1021.

Aleksei Mikhailovich ZHIGULIN

(Алексей Михайлович ЖИГУЛИН / Олексiй Михайлович ЖИГУЛIН)

Datum rojstva: 29.1.1979

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1022.

Mikhail Valerievich ZHUKOV

(Михаил Валерьевич ЖУКОВ / Михайло Валерiйович ЖУКОВ)

Datum rojstva: 1.11.1978

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1023.

Tatyana Vladimirovna ZHURAVLEVA

(Татьяна Владимировна ЖУРАВЛЕВА / Тетяна Володимирiвна ЖУРАВЛЕВА)

Datum rojstva: 19.12.1967

Spol: ženski

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpirala in izvajala dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1024.

Abdu Tamer HASSAN

(Абду Тамер ХАССАН)

Datum rojstva: 12.6.1994

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „ Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1025.

Sergei Navilievich ABUKOV

(Сергей Навильевич АБУКОВ)

Datum rojstva: 17.3.1971

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „ Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1026.

Vladimir Nikolaevich ANDRIENKO

(Владимир Николаевич АНДРИЕНКО)

Datum rojstva: 27.4.1957

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „ Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1027.

Alexander Vasilievich AVDEEV

(Александр Васильевич АВДЕЕВ)

Datum rojstva: 7.12.1958

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „ Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1028.

Oksana Alexandrovna BABENKO

(Оксана Александровна БАБЕНКО / Оксана Олександрiвна БАБЕНКО)

Datum rojstva: 3.6.1987

Spol: ženski

Članica t. i. „Ljudske ga sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpirala in izvajala dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1029.

Andrey Vasilievich BAEVSKY

(Андрей Васильевич БАЕВСКИЙ)

Datum rojstva: 19.8.1972

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „ Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1030.

Alexander Sergeevich BANAKH

(Александр Сергеевич БАНАХ)

Datum rojstva: 23.7.1985

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „ Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1031.

Rinat Alievich BILYALOV

(Ринат Алиевич БИЛЯЛОВ)

Datum rojstva: 20.10.1969

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „ Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1032.

Maria Viktorovna BOGATOVA

(Мария Викторовна БОГАТОВА)

Datum rojstva: 21.4.1997

Spol: ženski

Članica t. i. „Ljudske ga sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpirala in izvajala dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1033.

Anatoly Vladimirovich BONDARCHUK

(Анатолий Владимирович БОНДАРЧУК / Анатолiй Володимирович БОНДАРЧУК)

Datum rojstva: 1.6.1948

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „ Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1034.

Alexander Alexandrovich BONDARENKO

(Александр Александрович БОНДАРЕНКО / Олександр Олександрович БОНДАРЕНКО)

Datum rojstva: 2.9.1983

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „ Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1035.

Alexander Viktorovich BYKADOROV

(Александр Викторович БЫКАДОРОВ / Олександр Вiкторович БИКАДОРОВ)

Datum rojstva: 28.9.1985

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „ Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1036.

Natalya Dmitrievna CHEKAREVA

(Наталья Дмитриевна ЧЕКАРЕВА / Наталя Дмитриевна ЧЕКАРЄВА)

Datum rojstva: 13.5.1969

Spol: ženski

Članica t. i. „Ljudske ga sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpirala in izvajala dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1037.

Sergey Anatolievich CHUCHIN

(Сергей Анатольевич ЧУЧИН / Сергiй Анатолiйович ЧУЧИН)

Datum rojstva: 11.12.1959

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „ Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1038.

Dmitry Murtazievich CHURADZE

(Дмитрий Муртазиевич ЧУРАДЗЕ / Дмитро Муртазiйович ЧУРАДЗЕ)

Datum rojstva: 24.10.1974

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „ Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1039.

Dmitry Eduardovich DEZORTSEV

(Дмитрий Эдуардович ДЕЗОРЦЕВ / Дмитро Едуардович ДЕЗОРЦЕВ)

Datum rojstva: 19.6.1966

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „ Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1040.

Irina Leontievna DIANOVA

(Ирина Леонтьевна ДИАНОВА / Iрина Леонтiївна ДIАНОВА)

Datum rojstva: 13.10.1962

Spol: ženski

Članica t. i. „Ljudske ga sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpirala in izvajala dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1041.

Alexey Sergeevich DOROFEEV

(Алексей Сергеевич ДОРОФЕЕВ / Олексiй Сергiйович ДОРОФЄЄВ)

Datum rojstva: 11.11.1986

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „ Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1042.

Vladimir Nikolaevich DUBOVKA

(Владимир Николаевич ДУБОВКА / Володимир Миколайович ДУБОВКА)

Datum rojstva: 14.9.1982

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „ Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1043.

Alexander Pavlovich DYAGOVETS

(Александр Павлович ДЯГОВЕЦ / Олександр Павлович ДЯГОВЕЦЬ)

Datum rojstva: 12.1.1962

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „ Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1044.

Olga Petrovna GRYAZONOVA

(Ольга Петровна ГРЯЗНОВА / Ольга Петрiвна ГРЯЗНОВА)

Datum rojstva: 16.5.1983

Spol: ženski

Članica t. i. „Ljudske ga sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpirala in izvajala dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1045.

Natalya Vladimirovna GUBAREVA

(Наталья Владимировна ГУБАРЕВА / Наталя Володимирiвна ГУБАРЄВА)

Datum rojstva: 23.6.1981

Spol: ženski

Članica t. i. „Ljudske ga sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpirala in izvajala dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1046.

Evgeny Alekseevich ILYENKO

(Евгений Алексеевич ИЛЬЕНКО / Євгенiй Олексiйович IЛЬЄНКО)

Datum rojstva: 5.11.1995

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „ Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1047.

Viktor Dmitrievich ISHCHENKO

(Виктор Дмитриевич ИЩЕНКО / Вiктор Дмитрович IЩЕНКО)

Datum rojstva: 23.9.1958

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „ Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1048.

German Rustemovich KADYROV

(Герман Рустемович КАДЫРОВ / Герман Рустемович КАДИРОВ)

Datum rojstva: 15.10.1965

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „ Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1049.

Alexander Sergeevich KAMYSHOV

(Александр Сергеевич КАМЫШОВ / Олександр Сергiйович КАМИШОВ)

Datum rojstva: 24.5.1987

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „ Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1050.

Maxim Gennadievich KNYSH

(Максим Геннадиевич КНЫШ / Максим Геннадiйович КНИШ)

Datum rojstva: 27.5.1983

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „ Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1051.

Maxim Vitalievich KOROLYUK

(Максим Витальевич КОРОЛЮК / Максим Вiталiйович КОРОЛЮК)

Datum rojstva: 22.12.1982

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „ Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1052.

Irina Anatolievna KOSTENKO

(Ирина Анатольевна КОСТЕНКО / Iрина Анатолiївна КОСТЕНКО)

Datum rojstva: 4.4.1974

Spol: ženski

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „ Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1053.

Gennady Evgenievich KOVALCHUK

(Геннадий Евгеньевич КОВАЛЬЧУК / Геннадiй Євгенович КОВАЛЬЧУК)

Datum rojstva: 16.9.1969

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „ Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1054.

Sergey Alexandrovich KOVALCHUK

(Сергей Александрович КОВАЛЬЧУК / Сергiй Олександрович КОВАЛЬЧУК)

Datum rojstva: 27.1.1966

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „ Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1055.

Alexander Vladimirovich KOVTYRIN

(Александр Владимирович КОВТЫРИН / Олександр Володимирович КОВТИРIН)

Datum rojstva: 10.10.1977

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „ Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1056.

Olga Alexandrovna KRAVTSOVA

(Ольга Александровна КРАВЦОВА / Ольга Олександрiвна КРАВЦОВА)

Datum rojstva: 19.2.1972

Spol: ženski

Članica t. i. „Ljudske ga sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpirala in izvajala dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1057.

Julia Mikhailovna KRYUKOVA

(Юлия Михайловна КРЮКОВА / Юлiя Михайлiвна КРЮКОВА)

Datum rojstva: 28.5.1978

Spol: ženski

Članica t. i. „Ljudske ga sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpirala in izvajala dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1058.

Klavdia Yurievna KULBATSKAYA

(Клавдия Юрьевна КУЛЬБАЦКАЯ / Клавдiя Юр'ївна КУЛЬБАЦЬКА)

Datum rojstva: 30.3.1967

Spol: ženski

Članica t. i. „Ljudske ga sveta“ t. i. „Ljudske republike Doneck“. Torej je podpirala in izvajala dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1059.

Konstantin Alexandrovich KUZMIN

(Константин Александрович КУЗЬМИН / Костянтин Олександрович КУЗЬМIН)

Datum rojstva: 28.11.1976

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „ Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1060.

Yury Vladimirovich LEONOV

(Юрий Владимирович ЛЕОНОВ / Юрiй Володимирович ЛЕОНОВ)

Datum rojstva: 1.4.1980

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „ Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1061.

Roman Nikolaevich LEPA

(Роман Николаевич ЛЕПА / Роман Миколайович ЛЕПА)

Datum rojstva: 3.6.1974

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „ Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1062.

Yaroslav Igorevich LISOBEY

(Ярослав Игоревич ЛИСОБЕЙ)

Datum rojstva: 24.1.1988

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „ Ljudske republike Doneck“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1063.

Irina Ivanovna ANDRUKH

(Ирина Ивановна АНДРУХ)

Datum rojstva: 21.9.1959

Kraj rojstva: Lugansk, Ukrajina

Spol: ženski

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. Torej je podpirala in izvajala dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1064.

Aleksei Yuryevich BELETSKY

(Алексей Юрьевич БЕЛЕЦКИЙ)

Datum rojstva: 23.7.1988

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1065.

Gennadiy Mikhaylovich BUNEEV

(Геннадий Михайлович БУНЕЕВ)

Datum rojstva: 11.2.1958

Kraj rojstva: Lugansk, Ukrajina

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1066.

Oleg Viacheslavovich DADONOV

(Олег Вячеславович ДАДОНОВ)

Datum rojstva: 6.7.1968

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1067.

Bella Seyranovna DEMESHKO

(Бэлла Сейрановна ДЕМЕШКО)

Datum rojstva: 19.2.1979

Spol: ženski

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. Torej je podpirala in izvajala dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1068.

Sergei Mikhaylovich DIDENKO

(Сергей Михайлович ДИДЕНКО)

Datum rojstva: 22.6.1974

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1069.

Elena Evgenyevna FARAKHOVA

(Елена Евгеньевна ФАРАХОВА)

Datum rojstva: 31.12.1984

Spol: ženski

Kraj rojstva: Lugansk, Ukrajina

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. Torej je podpirala in izvajala dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1070.

Valeriy Iosifovich GALINKIN

(Валерий Иосифович ГАЛИНКИН)

Datum rojstva: 1.8.1947

Kraj rojstva: Lugansk, Ukrajina

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1071.

Svetlana Fiodorovna GIZAY

(Светлана Федоровна ГИЗАЙ)

Datum rojstva: 24.1.1965

Kraj rojstva: Kehychivka, Ukrajina

Spol: ženski

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. Torej je podpirala in izvajala dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1072.

Dmitry Yuryevich GOLDA

(Дмитрий Юрьевич ГОЛДА)

Datum rojstva: 2.8.1984

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1073.

Mikhail Vasilyevich GOLUBOVICH

(Михаил Васильевич ГОЛУБОВИЧ)

Datum rojstva: 21.11.1943

Kraj rojstva: Zolotonosha, Ukrajina

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1074.

Andrei Anatolyevich GUBAREV

(Андрей Анатольевич ГУБАРЕВ)

Datum rojstva: 22.10.1974

Kraj rojstva: Krasnodon, Ukrajina

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1075.

Svetlana Vadimovna KHVOROSTIAN

(Светлана Вадимовна ХВОРОСТЯН)

Datum rojstva: 7.3.1990

Kraj rojstva: Lugansk, Ukrajina

Spol: ženski

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. Torej je podpirala in izvajala dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1076.

Vitaliy Mikhaylovich KISHKINOV

(Виталий Михайлович КИШКИНОВ)

Datum rojstva: 7.1.1983

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1077.

Olga Anatolyevna KOBTSEVA

(Ольга Анатольевна КОБЦЕВА)

Datum rojstva: 6.9.1966

Kraj rojstva: Rubizhne, Ukrajina

Spol: ženski

Članica t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. Torej je podpirala in izvajala dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1078.

Denis Sergeevich KOLESNIKOV

(Денис Сергеевич КОЛЕСНИКОВ)

Datum rojstva: 1.6.1980

Spol: moški

Kraj rojstva: Lugansk, Ukrajina

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1079.

Aleksandra Sergeevna KOVALENKO

(Александра Сергеевна КОВАЛЕНКО)

Datum rojstva: 6.9.1988

Kraj rojstva: Lugansk, Ukrajina

Spol: ženski

Članica t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. Torej je podpirala in izvajala dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1080.

Aleksandr Valeryevich KRIYERENKO

(Александр Валерьевич КРИЕРЕНКО)

Datum rojstva: 14.10.1993

Kraj rojstva: Lugansk, Ukrajina

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1081.

Dmitry Leonidovich KUKARSKY

(Дмитрий Леонидович КУКАРСКИЙ)

Datum rojstva: 20.1.1982

Kraj rojstva: Antipino, Rusija

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1082.

Andrei Viktorovich LITSOEV

(Андрей Викторович ЛИЦОЕВ)

Datum rojstva: 6.2.1967

Kraj rojstva: Lugansk, Ukrajina

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1083.

Roman Grigoryevich LYSENKO

(Роман Григорьевич ЛЫСЕНКО)

Datum rojstva: 13.8.1962

Kraj rojstva: Alchevsk, Ukrajina

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1084.

Pavel Georgievich MALY

(Павел Георгиевич МАЛЫЙ)

Datum rojstva: 5.11.1968

Kraj rojstva: Debalčevo, Ukrajina

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1085.

Ruslan Raisovich MARDANOV

(Руслан Раисович МАРДАНОВ)

Datum rojstva: 22. 9. 1980

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1086.

Zhanna Viktorovna MARFINA

(Жанна Викторовна МАРФИНА)

Datum rojstva: 31.1.1974

Kraj rojstva: Bile, Ukrajina

Spol: ženski

Članica t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. Torej je podpirala in izvajala dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1087.

Anna Mikhaylovna MOSINA

(Анна Михайловна МОСИНА)

Datum rojstva: 27.10.1957

Kraj rojstva: Lugansk, Ukrajina

Spol: ženski

Članica t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. Torej je podpirala in izvajala dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1088.

Zinaida Gavrilovna NADEN

(Зинаида Гавриловна НАДЕН)

Datum rojstva: 22.7.1947

Spol: ženski

Članica t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. Torej je podpirala in izvajala dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1089.

Pavel Aristievich PILAVOV

(Павел Аристиевич ПИЛАВОВ)

Datum rojstva: 17.2.1969

Kraj rojstva: Alekseyevka, Gruzija

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1090.

Alla Arkadyevna PODTYNNAYA

(Алла Аркадьевна ПОДТЫННАЯ)

Datum rojstva: 8.6.1953

Kraj rojstva: Lugansk, Ukrajina

Spol: ženski

Članica t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1091.

Vladimir Nikolaevich POLYAKOV

(Владимир Николаевич ПОЛЯКОВ)

Datum rojstva: 7.4.1987

Kraj rojstva: Perevalsk, Ukrajina

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1092.

Oleg Nikolaevich POPOV

(Олег Николаевич ПОПОВ)

Datum rojstva: 16.4.1972

Kraj rojstva: Lugansk, Ukrajina

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1093.

Elena Ivanovna RAKHMUKOVA

(Елена Ивановна РАХМУКОВА)

Datum rojstva: 25.9.1956

Kraj rojstva: Antratsyt, Ukrajina

Spol: ženski

Članica t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. Torej je podpirala in izvajala dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1094.

Igor Nikolaevich RYABUSHKIN

(Игорь Николаевич РЯБУШКИН)

Datum rojstva: 5.5.1970

Kraj rojstva: Rovenky, Ukrajina

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1095.

Ivan Vladimirovich SANAYEV

(Иван Владимирович САНАЕВ)

Datum rojstva: 10.6.1986

Kraj rojstva: Molodohvardiisk, Ukrajina

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1096.

Vladimir Vladimirovich SANKIN

(Владимир Владимирович САНКИН)

Datum rojstva: 7.6.1984

Kraj rojstva: Lugansk, Ukrajina

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1097.

Natalya Vladimirovna SERGUN

(Наталья Владимировна СЕРГУН)

Datum rojstva: 20.9.1973

Spol: ženski

Članica t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. Torej je podpirala in izvajala dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1098.

Sergei Viktorovich SEROV

(Сергей Викторович СЕРОВ)

Datum rojstva: 13.12.1967

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1099.

Konstantin Evgenevich SKRYPNYK

(Константин Евгеньевич СКРЫПНИК)

Datum rojstva: 15.4.1974

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1100.

Viacheslav Evgenyevich SVETLOV

(Вячеслав Евгеньевич СВЕТЛОВ)

Datum rojstva: 27.1.1970

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1101.

Andrei Mikhaylovich TAMBOVTSEV

(Андрей Михайлович ТАМБОВЦЕВ)

Datum rojstva: 6.8.1986

Kraj rojstva: Lugansk, Ukrajina

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1102.

Yuriy Nikolaevich TELIKANOV

(Юрий Николаевич ТЕЛИКАНОВ)

Datum rojstva: 10.5.1955

Kraj rojstva: Yenakiyeve, Ukrajina

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1103.

Maksim Anatolyevich UVAROV

(Максим Анатольевич УВАРОВ)

Datum rojstva: 14.8.1980

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1104.

Aleksandr Viktorovich YERMOLENKO

(Александр Викторович ЕРМОЛЕНКО)

Datum rojstva: 20.12.1985

Kraj rojstva: Snezhnoe, Ukrajina

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1105.

Yuriy Pavlovich YUROV

(Юрий Павлович ЮРОВ)

Datum rojstva: 17.6.1969

Kraj rojstva: Lugansk, Ukrajina

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1106.

Nelli Akopovna ZADIRAKA

(Нелли Акоповна ЗАДИРАКА)

Datum rojstva: 24.8.1949

Kraj rojstva: Akhaltsikhe, Gruzija

Spol: ženski

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1107.

Dmitry Aleksandrovich KHOROSHILOV

(Дмитрий Александрович ХОРОШИЛОВ; Дмитро Олександрович ХОРОШИЛОВ)

Datum rojstva: 20.12.1982

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1108.

Andrei Fiodorovich SOPELNIK

(Андрей Федорович СОПЕЛЬНИК; Андрiй Федорович СОПЕЛЬНИК)

Datum rojstva: 16.3.1975

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1109.

Oleg Valeryevich KOVAL

(Олег Валерьевич КОВАЛЬ; Олег Валерiйович КОВАЛЬ)

Datum rojstva: 29.9.1974

Spol: moški

Član t. i. „Ljudskega sveta“ t. i. „Ljudske republike Lugansk“. Torej je podpiral in izvajal dejavnosti in politike, ki spodkopavajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine ter jo dodatno destabilizirajo.

8.4.2022

1110.

Gulbakhor ISMAILOVA

(tudi Ismailova GULBAKHOR)

Гульбахор ИСМАИЛОВА

Datum rojstva: 22.12.1959

Kraj rojstva: Uzbekistan

Naslov: Stanovanje 81-83, Ustabayeva ulica 79, 1000187 Taškent, Uzbekistan

Povezana oseba: Alisher Usmanov, bratr

Državljanstvo: rusko

Št. potnega lista: 71 3059195 (Ruski)

Spol: ženski

Gulbakhor Ismailova je sestra Alisherja Usmanova, prokremeljskega oligarha, uvrščenega na seznam v skladu s Sklepom Sveta 2014/145/SZVP. Preiskava nemškega zveznega urada za kriminalistično policijo (Bundeskriminalamt) je pokazala, da je Alisher Usmanov posredno prenesel premoženje na svojo sestro Gulbakhor Ismailovo. Zlasti je lastnik jahte "Dilbar" Navis Marine Ltd. (Kajmanski otoki), katerega delničar je Almenor Holdings Ltd. (Ciper). Vse delnice tega holdinga so v lasti Pomerol Capital SA (Švica) v skrbništvu v korist »The Sisters Trust«. Od leta 2017 Alisher Usmanov ni več delničar te skrbniške družbe, tako da je njegova sestra Gulbakhor Ismailova edina dejanska lastnica jahte "Dilbar".

Povezana je bila tudi z luksuznimi nepremičninami v Italiji in Latviji, ki jih mogoče povezati z njenim bratom Alisherjem Usmanovim. Je torej fizična oseba, povezana z Alisherjem Usmanovim (njenim bratom), ki je aktivno materialno ali finančno podpiral ruske nosilce odločitev, odgovorne za priključitev Krima in destabilizacijo Ukrajine, ter aktivno podpiral politiko ruske vlade za destabilizacijo Ukrajine.

8.4.2022

Subjekti

 

Ime

Podatki o istovetnosti

Razlogi

Datum uvrstitve na seznam

“66.

JSC Arzamas Machine-Building Plant (АО “Арзамасский машиностроительный завод”)

Naslov: Ulica 9 maja, 2, Arzamas, Nizhny Novgorod Oblast, 607220 Ruska federacija

Telefon: +7 831 4740780

Spletno mesto: amz.ru

E-pošta: oao_amz@amz.ru

Arzamas Machine-Building Plant je del vojaške industrijske družbe Oleg Deripaska. Proizvaja amfibijska oklepna vozila za prevoz osebja BTR-80, ki jih je Rusija uporabljala med neizzvano vojaško agresijo proti Ukrajini leta 2022.

Arzamas Machine-Building Plant je zato odgovoren za materialno ali finančno podpiranje ukrepov, ki spodkopavajo ali ogrožajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

67.

JSC Ruselectronics (АО “Росэлектроника”)

Naslov: Vereiskaya Str., 29, p. 141., Moskva 115184, Ruska federacija

Telefon: +7 495 777 42 82

Spletno mesto: https://www.ruselectronics.ru/

E-pošta: info@ruselectronics.ru

Ruselectronics je ruska elektronska holdinška družba v lasti podjetja Rostec.

Ruske oborožene sile so med neizzvano vojaško agresijo proti Ukrajini leta 2022 uporabljale večnamenski oboroževalni sistem za elektronsko vojskovanje Borisoglebsk-2, ki ga je razvil in izdelal JSC Sozvezdie Concern, ki je del obrata Ruselectronics holding. Pred tem so sistem Borisoglebsk-2 uporabljali na ozemlju separatistične t. i. „Ljudske republike Lugansk“ v vzhodni Ukrajini.

Ruselectronics je zato odgovoren za materialno ali finančno podpiranje ukrepov, ki spodkopavajo ali ogrožajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

68.

JSC Tactical Missiles Corporation (KTRV)

(АО “Корпорация Тактическое Ракетное Вооружение”, КТРВ

Naslov: 141080, moskovsko okrožje, Korolev, Ilyicha str., 7, Ruska Federacija

Telefon: +7 (495) 542-57-09; Faks: +7 (495) 511-94-39

Spletno mesto: http://www.ktrv.ru

E-pošta: kmo@ktrv.ru

Podjetje Tactical Missiles Corporation razvija, proizvaja, posodablja, popravlja in vzdržuje strateško in taktično letalstvo visoko preciznih sistemov orožja zrak-zemlja in zrak-zrak ter enotne sisteme pomorskega orožja ruskih oboroženih sil. Orožje, ki ga je proizvedlo podjetje, je Rusija uporabila med neizzvano vojaško agresijo proti Ukrajini leta 2022.

Zato je odgovorno za materialno ali finančno podpiranje ukrepov, ki spodkopavajo ali ogrožajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

69.

JSC Kalashnikov Concern

(АО Концерн “Калашников”)

Naslov: Deryabina avenue, 3B, Izhevsk 394018, Ruska federacija

Telefon: +7 341 250 47 47

Spletno mesto: https://kalashnikovgroup.ru/

E-pošta: personal@kalashnikovconcern.ru

Kalashnikov Concern je rusko podjetje, ki razvija in proizvaja vojaško opremo, vključno z osebnimi puškami, raketami in vozili. Je pod neposrednim nadzorom podjetja Rostec.

Ruske vojaške sile so med neizzvano vojaško agresijo proti Ukrajini leta 2022 uporabile vodene letalske izstrelke Vikhr-1 in jurišne puške AK-12, ki jih proizvaja Kalashnikov Concern.

JSC Kalashnikov Concern je zato odgovoren za materialno ali finančno podpiranje ukrepov, ki spodkopavajo ali ogrožajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

70.

JSC UEC Klimov

(АО “ОДК-Климов”)

Naslov: 11, Kantemirovskaya st., Sankt Peterburg 194100, Ruska federacija

Telefon: +7 (812) 454 71 00

Faks: +7 (812) 647 00 29

Spletno mesto: https://www.klimov.ru/en

E-pošta: klimov@klimov.ru

JSC UEC Klimov je vodilni ruski načrtovalec in proizvajalec plinskoturbinskih motorjev za vojaška in civilna letala. Je del družbe United Engine Corporation.

Proizvaja motorje, vgrajene v helikopterje Ka-52, ki jih je Rusija uporabljala med neizzvano vojaško agresijo proti Ukrajini leta 2022, tudi v bitki za Hostomel.

JSC UEC Klimov je zato odgovoren za materialno ali finančno podpiranje ukrepov, ki spodkopavajo ali ogrožajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

71.

LLC Military Industrial Company

(ООО Военно-промышленная компания

Naslov: Rochdelskaya st., 15/8, 3 floor, r. 10-14, Moskva, 123376, Rusija

Telefon: +7 (495) 662-10-57

Spletno mesto: https://milindcom.ru

E-pošta: secrvpk@milindcom.ru

Military Industrial Company je pomemben dobavitelj orožja in vojaške opreme ruskim oboroženim silam. Je del podjetja Russian Machines in v lasti Olega Deripaske.

Arzamas Machine-Building Plant, ki je del Military Industrial Company, proizvaja amfibijska oklepna vozila za prevoz osebja BTR-80, ki jih je Rusija uporabila med neizzvano vojaško agresijo proti Ukrajini leta 2022.

Podjetje Military Industrial Company je zato odgovorno za materialno ali finančno podpiranje ukrepov, ki spodkopavajo ali ogrožajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

72.

PO MoreShipyard

(Акционерное Общество Судостроительный Завод “Море”)

Naslov: 1, Primorskiy, Fedosia, Krim, 298176

Telefon: +7 (36562) 29-3-22

Spletno mesto: https://moreship.ru/main/

E-pošta: office@moreship.ru

Podjetje More Shipyard je dobavitelj vojaških vojnih ladij za rusko mornarico. Ruska federacija je po nezakoniti priključitvi Krimskega polotoka nacionalizirala podjetje in mu izdala rusko državno dovoljenje za razvoj, proizvodnjo, preskušanje, namestitev, sestavljanje, tehnično vzdrževanje, popravila, odstranjevanje in prodajo orožja in vojaške opreme.

Za rusko mornarico je proizvedlo korvete (Project 22800), kar je prispevalo k militarizaciji nezakonito priključenega Krima. Poleg tega je v logotip podjetja vključen vojaški simbol „Z“, ki ga uporablja ruska propaganda za promocijo neizzvane vojaške agresije proti Ukrajini.

Podjetje More Shipyard je zato odgovorno za materialno ali finančno podpiranje ukrepov, ki spodkopavajo ali ogrožajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine. Poleg tega je bilo njegovo lastništvo preneseno v nasprotju z ukrajinskim pravom.

8.4.2022

73.

JSC Omsk Transport Machine Factory Omsktransmash

(AO Омский завод транспортного машиностроения “ОМСКТРАНСМАШ”)

Naslov: Krasnyy Pereulok 2, 644020 Omsk, Ruska federacija

Telefon: +7 (3812) 44 61 03

Spletno mesto: http://transmash-omsk.ru

E-pošta: info@transmash-omsk.ru

Omsktransmash je inženirsko podjetje v državni lasti s sedežem v Omsku (Rusija). Proizvaja večkratne raketomete TOS-1A, ki izstreljujejo termobarične rakete.

Omsktransmash je ruskim oboroženim silam izročil TOS-1A. Rusija je leta 2022 med neizzvano vojaško agresijo proti Ukrajini uporabila TOS-1A.

Zato je Omsktransmash odgovoren za materialno ali finančno podpiranje ukrepov, ki spodkopavajo ali ogrožajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

74.

JSC Russian Machines

(ООО “Русские машины”)

Naslov: Rochdelskaya 15, building 8 Moskva, Ruska federacija 123022

Telefon: +7 (495) 653 82 07

Spletno mesto: rm.ru

E-pošta: info@rm.ru

JSC Russian Machines je industrijski konglomerat v lasti Olega Deripaske. Vključuje Military Industrial Company in Arzamas Machine-Building Plant, ki proizvaja amfibijska oklepna vozila za prevoz osebja BTR-80, ki jih je Rusija uporabljala med neizzvano vojaško agresijo proti Ukrajini leta 2022.

Konglomerat JSC Russian Machines je zato odgovoren za materialno ali finančno podpiranje ukrepov, ki spodkopavajo ali ogrožajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

75.

JSC Sozvezdie Concern

(АО Концерн “Созвездие”)

Naslov: Plekhanovskaya Str., 14, Voronezh 394018, Ruska federacija

Telefon: +7 473 252 52 52

Spletno mesto: https://www.sozvezdie.su

E-pošta: office@sozvezdie.su

JSC Sozvezdie Concern razvija in proizvaja sisteme in opremo za elektronsko vojskovanje, radijske komunikacije in elektronske protisisteme.

Večnamenski oboroževalni sistem za elektronsko vojskovanje Borisoglebsk-2, ki ga je razvil in izdelal JSC Sozvezdie Concern, so ruske oborožene sile uporabile med nezakonito invazijo Rusije v Ukrajini leta 2022. Pred tem so sistem Borisoglebsk-2 uporabljali na ozemlju separatistične t. i. „Ljudske republike Lugansk“ v vzhodni Ukrajini.

JSC Sozvezdie Concern je zato odgovoren za materialno ali finančno podpiranje ukrepov, ki spodkopavajo ali ogrožajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

76.

JSC Research and Industrial Concern „Machine Engineering Technologies“ – JSC RIC TECMASH

(Холдинговая компания АО “Научно-производственный концерн ‘Технологии машиностроения’”)

Naslov: Bolshaya Tatarskaya Str. 35/5, Moskva 115184, Ruska federacija

Telefon: +7 495 459 98 81

Spletno mesto: http://tecmash.ru

E-naslov: info@tecmash.ru

Koncern Tecmash je ključni oblikovalec in proizvajalec izstrelkov in streliva, ki jih uporabljajo ruske oborožene sile. Je hčerinska družba korporacije Rostec.

Njegova podrejena družba NPO Splav proizvaja raketomete za več izstrelkov BM-27 Uragan in BM-30 Smerch, ki jih je Rusija uporabila med neizzvano vojaško agresijo proti Ukrajini leta 2022. Ruske oborožene sile so raketomete za več izstrelkov BM-27 Uragan in BM-30 Smerch skupaj s kasetnim strelivom uporabile v napadih na civilne tarče v Ukrajini, ki so povzročili številne smrtne žrtve.

Koncern Tecmash je zato odgovoren za materialno ali finančno podpiranje ukrepov, ki spodkopavajo ali ogrožajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

77.

PJSC United Engine Corporation

(АО “Объединенная двигателестроительная корпорация”)

Naslov: 16, Budyonny Avenue, Moskva, Ruska federacija, 105118

Telefon.: +7(495) 232-55-02, +7(499) 558-18-94

Spletno mesto:

https://www.uecrus.com

E-naslov: info@uecrus.com

United Engine Corporation je hčerinska družba korporacije Rostec, ki oblikuje, proizvaja in servisira vojaško letalstvo, raketne motorje in pomorske plinskoturbinske motorje.

JSC UEC Klimov, ena od družb, ki so del Official United Engine Corporation, proizvaja motorje, vgrajene v helikopterje Ka-52, ki jih je Rusija uporabila med n neizzvano vojaško agresijo proti Ukrajini leta 2022, tudi med bitko pri kraju Hostomel.

United Engine Corporation je zato odgovorna za materialno ali finančno podpiranje ukrepov, ki spodkopavajo ali ogrožajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

78.

Yantar Shipyard

(Прибалтийский судостроительный завод “Янтарь”)

Naslov: 1 Guskova square, 236005, Kaliningrad, Ruska federacija

Telefon: +7 (4012) 61 30 83

Spletno mesto: https://shipyard-yantar.ru/en

E-naslov: office@shipyard-yantar.ru

Yantar Shipyard je del United Shipbuilding Corporation, tj. ruskega ladjedelniškega konglomerata v državni lasti, ki je glavni dobavitelj vojaških vojnih ladij za rusko mornarico.

Izdelal je veliko pristajalno ladjo “Pyotr Morgunov” (projekt 11711), ki jo je Rusija uporabila med neizzvano vojaško agresijo proti Ukrajini leta 2022.

Zato je odgovoren za materialno ali finančno podpiranje ukrepov, ki spodkopavajo ali ogrožajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

8.4.2022

79.

Otkritie FC Bank

(prej znana kot NOMOS Bank)

Vrsta podjetja: javna delniška družba

Naslov: D. 2, str. 4, ul. Letnikovskaya, 115114, Moskva, Ruska federacija

Datum vpisa: 15.12.1999

Številka vpisa: 1027739019208

Davčna identifikacijska številka: 7706092528

Koda SWIFT (BIC): JSNMRUMM

Povezani posameznik: Igor Finogenov, soustanovitelj (zdaj izvršni direktor Evrazijske razvojne banke)

Povezana z: Ruska centralna Banka, vlada Ruske federacije

Otkritie FC Bank, prej znana kot NOMOS Bank, je ena od desetih največjih ruskih bank in sistemsko pomembna finančna institucija za vlado Ruske federacije. Glavna vlagateljica banke je Ruska centralna banka, ki ima v lasti 99–100 % delnic. Banka Otkritie kot ena od vodilnih ruskih finančnih institucij v državni lasti ustvarja visoke prihodke za Rusko centralno banko in vlado Ruske federacije. Banka Otkritie je torej subjekt ali organ, ki materialno ali finančno podpira vlado Ruske federacije, odgovorno za priključitev Krima in destabilizacijo Ukrajine, ali pa ima od nje korist, ter pravna oseba, subjekt ali organ, vključen v gospodarske sektorje, ki zagotavljajo pomemben vir prihodka vladi Ruske federacije, ki je odgovorna za priključitev Krima in destabilizacijo Ukrajine.

8.4.2022

80.

Novikombank

Новикомбанк

Vrsta podjetja: delniška komercialna banka

Naslov: Bld.1, Polyanka Bolshaya str. 50/1, Moskva, 119180, Ruska federacija

Kraj vpisa: Moskva, Ruska federacija

Številka vpisa: 1027739075891

Povezani posamezniki: Georgieva Elena ALEKSANDROVNA (predsednica upravnega odbora) Andrey Valeryevich KONDRATYEV (predsednik upravnega odbora)

Povezani subjekti: Rostec (ruska državna tehnološka korporacija)

Novikombank je hčerinska družba korporacije Rostec (ruska državna tehnološka korporacija), pomembnega ruskega konglomerata za obrambo v državni lasti. Novikombank ima pomembno vlogo pri izvajanju programov ruske vlade, namenjenih razvoju industrij visoke tehnologije v Rusiji, in sicer z zagotavljanjem financiranja ključnih projektov na vojaškem in civilnem področju. Novikombank posluje v sektorjih, ki so strateškega pomena za rusko vlado, zlasti v obrambnem sektorju. Novikombank je torej subjekt ali organ, ki materialno ali finančno podpira vlado Ruske federacije, odgovorno za priključitev Krima in destabilizacijo Ukrajine, ali pa ima od nje korist, ter pravna oseba, subjekt ali organ, vključen v gospodarske sektorje, ki zagotavljajo pomemben vir prihodka vladi Ruske federacije, ki je odgovorna za priključitev Krima in destabilizacijo Ukrajine.

8.4.2022

81.

Sovcombank

(prej znana kot Buycombank)

Vrsta subjekta: javna delniška družba

Naslov: Ul. Butyrskaya, D. 76, P. 1, 127015, Moskva, Ruska federacija

Datum vpisa: 1.11.1990

Številka vpisa: 1027739059754

Davčna identifikacijska številka: 7730058711

Povezani subjekt: ruska vlada

Sovcombank, prej znana kot Buycombank, je ena največjih ruskih bank, vlada in Ruska centralna banka pa jo priznavata kot sistemsko pomembno rusko finančnokreditno institucijo. Sovkombank je torej pravna oseba, subjekt ali organ, vključen v gospodarske sektorje, ki zagotavljajo pomemben vir prihodka vladi Ruske federacije, ki je odgovorna za priključitev Krima in destabilizacijo Ukrajine.

8.4.2022

82.

VTB Bank

ВТБ/Внешторгбанк

Vrsta subjekta: javna delniška družba

Naslov: Vorontsovskaya Str., 43, Moskva, 109044, Ruska federacija

Kraj vpisa: Degtyarnyy Pereulok, 11a, Sankt Peterburg, 191144, Ruska federacija

Datum vpisa: 17.10.1990

Številka vpisa: 1027739609391

Povezani posamezniki: Andrei Leonidowitsch KOSTIN (predsednik in predsednik upravnega odbora) Anton SILUANOV (predsednik nadzornega sveta)

Povezani subjekt: Zvezna agencija za gospodarjenje z državnim premoženjem (pododdelek ruskega ministrstva za gospodarski razvoj je večinski delničar)

Banka VTB je finančna institucija, ki je sistemsko pomembna za vlado Ruske federacije, ki pa je večinski delničar banke VTB. Banka je tesno povezana z ruskimi obveščevalnimi službami, njenega izvršnega direktorja pa je imenoval predsednik Vladimir Putin, katerega dejanja je ta zagovarjal, vključno s priključitvijo Krimskega polotoka. Banka VTB kot ena od vodilnih ruskih finančnih institucij, ki je v veliki meri v lasti vlade Ruske ederacije, ustvarja tudi visoke prihodke za vlado Ruske federacije. Banka VTB je torej subjekt ali organ, ki materialno ali finančno podpira vlado Ruske federacije, odgovorno za priključitev Krima in destabilizacijo Ukrajine, ali pa ima od nje korist, ter pravna oseba, subjekt ali organ, vključen v gospodarske sektorje, ki zagotavljajo pomemben vir prihodka vladi Ruske federacije, ki je odgovorna za priključitev Krima in destabilizacijo Ukrajine.

8.4.2022

83.

JSC GTLK

državna prevozna lizinška družba

Naslov: 31a Leningradsky Avenue, bldg. #1, Moskva 125284, Ruska federacija

Uradni naslov: 73 Respublika St., Suite 100, Salekhard, Yamalo-Nenets Autonomous Area, 62900B, Ruska federacija

Vrsta subjekta: Prevozno podjetje

Kraj vpisa: Moskva, Ruska federacija

Datum vpisa: 2001

Glavni sedež podjetja: Rusija

Povezani subjekti: GTLK Evropa, GTLK Azija, GTLK Bližnji vzhod

Telefon: (495) 221-00-12 8-800-200-12-99

Email: gtlk@gtlk.ru

GTLK deluje na področju zračnega, pomorskega in železniškega prometa, potniškega prometa, avtomobilske in posebne opreme za domača podjetja v prometnem sektorju ter izvaja naložbene dejavnosti za razvoj ruske prometne infrastrukture. Edini delničar podjetja je Ruska federacija, ki jo zastopa Ministrstvo Ruske federacije za promet. Leta 2020 je bil portfelj lizingov GTLK vreden 1,3 milijarde rubljev; družba ima hčerinske družbe na Bližnjem vzhodu, Aziji ini v Evropi. GTLK je torej pravni subjekt, ki finančno podpira vlado Ruske federacije, odgovorno za priključitev Krima in destabilizacijo Ukrajine, ali pa ima od nje korist.

8.4.2022”


Top