EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32022R0396

Izvedbena uredba Sveta (EU) 2022/396 z dne 9. marca 2022 o izvajanju Uredbe (EU) št. 269/2014 o omejevalnih ukrepih v zvezi z dejanji, ki spodkopavajo ali ogrožajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine

ST/6953/2022/INIT

UL L 80, 9.3.2022, p. 1–30 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, GA, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

Legal status of the document In force

ELI: http://data.europa.eu/eli/reg_impl/2022/396/oj

9.3.2022   

SL

Uradni list Evropske unije

L 80/1


IZVEDBENA UREDBA SVETA (EU) 2022/396

z dne 9. marca 2022

o izvajanju Uredbe (EU) št. 269/2014 o omejevalnih ukrepih v zvezi z dejanji, ki spodkopavajo ali ogrožajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine

SVET EVROPSKE UNIJE JE –

ob upoštevanju Pogodbe o delovanju Evropske unije,

ob upoštevanju Uredbe Sveta (EU) št. 269/2014 z dne 17. marca 2014 o omejevalnih ukrepih v zvezi z dejanji, ki spodkopavajo ali ogrožajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine (1), in zlasti člena 14(1) Uredbe,

ob upoštevanju predloga visokega predstavnika Unije za zunanje zadeve in varnostno politiko,

ob upoštevanju naslednjega:

(1)

Svet je 17. marca 2014 sprejel Uredbo (EU) št. 269/2014.

(2)

Unija še vedno neomajno podpira suverenost in ozemeljsko nedotakljivost Ukrajine.

(3)

Predsednik Ruske federacije je 24. februarja 2022 napovedal vojaško operacijo v Ukrajini, ruske oborožene sile pa so začele napad na Ukrajino. Ta napad je očitna kršitev ozemeljske nedotakljivosti, suverenost in neodvisnosti Ukrajine.

(4)

Evropski svet je v sklepih z dne 24. februarja 2022 najostreje obsodil neizzvano in neupravičeno vojaško agresijo Ruske federacije proti Ukrajini. Rusija s svojimi nezakonitimi vojaškimi akcijami grobo krši mednarodno pravo in načela Ustanovne listine Združenih narodov ter spodkopava evropsko in svetovno varnost in stabilnost. Evropski svet se je dogovoril o dodatnih omejevalnih ukrepih, s katerimi se bo v tesnem sodelovanju z našimi partnerji in zavezniki Rusiji naložilo hude in resne posledice za njeno ravnanje.

(5)

Svet je 25. februarja 2022 sprejel Uredbo (EU) 2022/329 (2), s katero je spremenil merila za uvrstitev na seznam, in sicer tako, da se nanj vključijo osebe in subjekti, ki podpirajo vlado Ruske federacije in imajo koristi od nje, osebe in subjekti, ki vladi Ruske federacije zagotavljajo znaten vir prihodka, ter fizične ali pravne osebe, ki so povezane z osebami ali subjekti s seznama.

(6)

Glede na resnost razmer Svet meni, da bi bilo treba 146 članov in članic Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“, dodati na seznam fizičnih in pravnih oseb, subjektov in organov, za katere veljajo omejevalni ukrepi iz Priloge I k Uredbi (EU) št. 269/2014. Poleg tega bi bilo treba na navedeni seznam vključiti 14 oseb, ki podpirajo vlado Ruske federacije in imajo od nje koristi ali ji zagotavljajo znaten vir prihodka ali so povezani z osebami ali subjekti s seznama

(7)

Uredbo (EU) št. 269/2014 bi bilo zato treba ustrezno spremeniti –

SPREJEL NASLEDNJO UREDBO:

Člen 1

Priloga I k Uredbi (EU) št. 269/2014 se spremeni v skladu s Prilogo k tej uredbi.

Člen 2

Ta uredba začne veljati na dan objave v Uradnem listu Evropske unije.

Ta uredba je v celoti zavezujoča in se neposredno uporablja v vseh državah članicah.

V Bruslju, 9. marca 2022

Za Svet

predsednik

J.-Y. LE DRIAN


(1)  UL L 78, 17.3.2014, str. 6.

(2)  Uredba Sveta (EU) 2022/330 z dne 25. februarja 2022 o spremembi Uredbe (EU) št. 269/2014 o omejevalnih ukrepih v zvezi z dejanji, ki spodkopavajo ali ogrožajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine (UL L 51, 25.2.2022, str. 1).


PRILOGA

Naslednje osebe se dodajo na seznam fizičnih in pravnih oseb, subjektov in organov iz Priloge I k Uredbi (EU) št. 269/2014:

Osebe

 

Ime

Podatki o istovetnosti

Razlogi

Datum uvrstitve na seznam

„719

Alexander Dmitrievich PUMPYANSKY

(Aleksander Dmitrijevič PUMPJANSKI)

(Александр Дмитриевич ПУМПЯНСКИЙ)

Datum rojstva: 16. 5. 1987

Kraj rojstva: Jekaterinburg, Ruska federacija

Funkcija: predsednik upravnega odbora PJSC Pipe Metallurgical Company

Državljanstvo: rusko

Spol: moški

Aleksander Dmitrijevič PUMPJANSKI je sin Dmitrija Aleksandroviča PUMPJANSKEGA, ruskega predsednika upravnega odbora PJSC Pipe Metallurgical Company, ruskega svetovnega proizvajalca jeklenih cevi za naftno in plinsko industrijo. Je tudi predsednik in član upravnega odbora skupine Sinara (Sinara Group). Obe družbi podpirata organe Ruske federacije in podjetja v državni lasti, vključno z ruskimi železnicami, Gazpromom in Rosneftom, in imata korist od sodelovanja z njimi.

Zato je fizična oseba, povezana z vodilnim poslovnežem, vključenim v gospodarske sektorje, ki zagotavljajo znaten vir prihodka vladi Ruske federacije, odgovorni za priključitev Krima in destabilizacijo Ukrajine. Poleg tega Aleksander Dmitrijevič PUMPJANSKI materialno ali finančno podpira vlado Ruske federacije, odgovorno za priključitev Krima in destabilizacijo Ukrajine, in ima od nje koristi;

9.3.2022

720

Alexander Semenovich VINOKUROV

(Aleksander Semenovič VINOKUROV)

(Александр Семёнович ВИНОКУРОВ)

Datum rojstva: 12. 10. 1982

Kraj rojstva: Moskva, Ruska federacija

Funkcija: poslovnež, družbeni direktor in predsednik skupine Maraton (Maraton Group), član upravnega odbora Magnita

Državljanstvo: rusko

Spol: moški

Aleksander Semenovič VINOKUROV je ruski poslovnež s poslovnimi interesi v prodaji živil na drobno, farmaciji, kmetijstvu in infrastrukturi. Ima vodilni položaj v investicijskem podjetju Maraton Group in pri največjem ruskem trgovcu z živili na drobno Magnit. A. Vinokurov je poročen z Ekaterino Sergejevno Vinokurovo, hčerko Sergeja Lavrova, ministra za zunanje zadeve Ruske federacije. Njegov oče je Semen Vinokurov, ki je bil vodja državnega unitarnega podjetja „Capital Pharmacies“ in velja za enega glavnih podjetnikov v ruski farmacevtski industriji. A. Vinokurov je zato tesno povezan z rusko vlado in vključen v gospodarske sektorje, ki zagotavljajo znaten vir prihodka vladi Ruske federacije, odgovorni za priključitev Krima in destabilizacijo Ukrajine.

9.3.2022

 

 

 

Aleksander Semenovič VINOKUROV se je 24. februarja 2022 po prvi fazi ruskega napada na Ukrajino skupaj s 36 drugimi poslovneži sestal s predsednikom Vladimirjem Putinom in drugimi člani ruske vlade, da bi razpravljali o učinku ukrepanja po sprejetju zahodnih sankcij. Dejstvo, da je bil povabljen na ta sestanek, kaže, da je član najožjega kroga Vladimirja Putina in da podpira ali izvaja ukrepe ali politike, ki spodkopavajo ali ogrožajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine kot tudi stabilnost in varnost v Ukrajini. Kaže tudi, da je eden vodilnih poslovnežev, vključenih v gospodarske sektorje, ki zagotavljajo znaten vir prihodka vladi Ruske federacije, odgovorni za priključitev Krima in destabilizacijo Ukrajine. To potrjujejo tudi tesne osebne vezi A. Vinokurova z zunanjim ministrom S. Lavrovom, odgovornim za rusko agresijo in politike, ki spodkopavajo ali ogrožajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine.

 

721

Andrey Igorevich MELNICHENKO

(Andrej Igorevič MELNIČENKO)

(Андрей Игоревич МЕЛЬНИЧЕНКО)

Datum rojstva: 8. 3. 1972

Kraj rojstva: Gomel, Beloruska sovjetska republika (zdaj Belorusija)

Funkcija: neizvršni direktor delniške družbe SUEK, član upravnega odbora skupine EuroChem (EuroChem Group)

Državljanstvo: rusko

Spol: moški

Andrej Igorevič MELNIČENKO je ruski industrialist, lastnik pomembnega proizvajalca gnojil EuroChem Group in premogovnega podjetja SUEK. A. Melničenko spada v najvplivnejši krog ruskih poslovnežev, ki so tesno povezani z rusko vlado. Zato je vključen v gospodarske sektorje, ki zagotavljajo znaten vir prihodka vladi Ruske federacije, odgovorni za priključitev Krima in destabilizacijo Ukrajine.

Andrej Igorevič MELNIČENKO se je 24. februarja 2022 po prvi fazi ruskega napada na Ukrajino skupaj s 36 drugimi poslovneži sestal s predsednikom Vladimirjem Putinom in drugimi člani ruske vlade, da bi razpravljali o učinku ukrepanja po sprejetju zahodnih sankcij. Dejstvo, da je bil povabljen na ta sestanek, kaže, da je član najožjega kroga Vladimirja Putina in da podpira ali izvaja ukrepe ali politike, ki spodkopavajo ali ogrožajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine kot tudi stabilnost in varnost v Ukrajini. Kaže tudi, da je eden vodilnih poslovnežev, vključenih v gospodarske sektorje, ki zagotavljajo znaten vir prihodka vladi Ruske federacije, odgovorni za priključitev Krima in destabilizacijo Ukrajine.

9.3.2022

722

Dmitry Alexandrovich PUMPYANSKY

(Dmitri Aleksandrovič PUMPJANSKI)

(tudi Dmitry A. PUMPIANSKY)

(Дмитрий Алekcандрович ПУМПЯНСКИЙ)

Datum rojstva: 22. 3. 1964

Kraj rojstva: Ulan-Ude, Ruska federacija

Funkcija: predsednik upravnega odbora družbe PJSC Pipe Metallurgic Company, predsednik in član upravnega odbora skupine Sinara

Državljanstvo: rusko

Spol: moški

Dmitri Aleksandrovič PUMPJANSKI je predsednik upravnega odbora družbe PJSC Pipe Metallurgic Company ter predsednik in član upravnega odbora skupine Sinara. Zato podpira organe Ruske federacije in podjetja v državni lasti, vključno z ruskimi železnicami, Gazpromom in Rosneftom, in ima korist od sodelovanja z njimi. Zato je vključen v gospodarske sektorje, ki zagotavljajo znaten vir prihodka vladi Ruske federacije, odgovorni za priključitev Krima in destabilizacijo Ukrajine.

Dmitri Aleksandrovič PUMPJANSKI se je 24. februarja 2022 po prvi fazi ruskega napada na Ukrajino skupaj s 36 drugimi poslovneži sestal s predsednikom Vladimirjem Putinom in drugimi člani ruske vlade, da bi razpravljali o učinku ukrepanja po sprejetju zahodnih sankcij. Dejstvo, da je bil povabljen na ta sestanek, kaže, da je član najožjega kroga Vladimirja Putina in da podpira ali izvaja ukrepe ali politike, ki spodkopavajo ali ogrožajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine kot tudi stabilnost in varnost v Ukrajini. Kaže tudi, da je eden vodilnih poslovnežev, vključenih v gospodarske sektorje, ki zagotavljajo znaten vir prihodka vladi Ruske federacije, odgovorni za priključitev Krima in destabilizacijo Ukrajine.

9.3.2022

723

Dmitry Arkadievich MAZEPIN

(Dmitri Arkadevič MAZEPIN)

(Дмитрий Аркадьевич МАЗЕПИН)

Datum rojstva: 18. 4. 1968

Kraj rojstva: Minsk, Beloruska sovjetska republika, Sovjetska unija

Funkcija: izvršni direktor delniške družbe UCC Uralchem

Državljanstvo: rusko

Spol: moški

Dmitri Arkadevič MAZEPIN je lastnik in izvršni direktor podjetja za mineralna gnojila Uralchem. Uralchem Group je ruski proizvajalec najrazličnejših kemičnih izdelkov, tudi mineralnih gnojil in amonijevega solitra. Po navedbah podjetja je največji proizvajalec amonijevega nitrata in drugi največji proizvajalec amonijevih in dušikovih gnojil v Rusiji. Zato je Dmitri Arkadevič MAZEPIN vključen v gospodarske sektorje, ki zagotavljajo znaten vir prihodka vladi Ruske federacije, odgovorni za priključitev Krima in destabilizacijo Ukrajine.

Dmitri Arkadevič MAZEPIN se je 24. februarja 2022 po prvi fazi ruskega napada na Ukrajino skupaj s 36 drugimi poslovneži sestal s predsednikom Vladimirjem Putinom in drugimi člani ruske vlade, da bi razpravljali o učinku ukrepanja po sprejetju zahodnih sankcij. Dejstvo, da je bil povabljen na ta sestanek, kaže, da je član najožjega kroga Vladimirja Putina in da podpira ali izvaja ukrepe ali politike, ki spodkopavajo ali ogrožajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine kot tudi stabilnost in varnost v Ukrajini. Kaže tudi, da je eden vodilnih poslovnežev, vključenih v gospodarske sektorje, ki zagotavljajo znaten vir prihodka vladi Ruske federacije, odgovorni za priključitev Krima in destabilizacijo Ukrajine.

Dmitri Mazepin je decembra 2021 svoji podjetji s sedežem na Cipru Uralchem Holding in CI-Chemical Invest, ki nadzirata “Uralchem”, prenesel pod rusko jurisdikcijo v posebno upravno okrožje na Otoku oktobrske revolucije v Kaliningrajski oblasti.

9.3.2022

724

Galina Evgenyevna PUMPYANSKAYA

(Galina Evgenjevna PUMPJANSKAJA)

(Галина Евгеньевна ПУМПЯНСКАЯ)

Datum rojstva: 10. 2. 1966

Funkcija: predsednica skrbniškega sveta dobrodelne fundacije Sinara

Državljanstvo: rusko

Spol: ženski

Galina Evgenjevna PUMPJANSKAJA je predsednica skrbniškega sveta fundacije BF „Sinara“, ki izvaja dobrodelne dejavnosti za velika podjetja, vključno s PJSC Pipe Metallurgical Company. Je soproga Dmitrija Aleksandroviča PUMPJANSKEGA, predsednika upravnega odbora PJSC Pipe Metallurgical Company, ruskega svetovnega proizvajalca jeklenih cevi za naftno in plinsko industrijo. Dmitri A. Pumpjanski je ruski milijarder in poslovnež. Je tudi predsednik in član upravnega odbora skupine Sinara. Obe družbi podpirata organe Ruske federacije in podjetja v državni lasti, vključno z ruskimi železnicami, Gazpromom in Rosneftom, in imata korist od sodelovanja z njimi.

Galina Evgenjevna PUMPJANSKAJA je zato fizična oseba, povezana z vodilnim poslovnežem, vključenim v gospodarske sektorje, ki zagotavljajo znaten vir prihodka vladi Ruske federacije, odgovorni za priključitev Krima in destabilizacijo Ukrajine.

9.3.2022

725

Mikhail Eduardovich OSEEVSKY

(Mihail Eduardovič OSEEVSKI)

(Михаил Эдуардович ОСЕЕВСКИЙ)

Datum rojstva: 30. 11. 1960

Kraj rojstva: nekdanji Leningrad (zdaj Sankt Peterburg), Ruska federacija

Funkcija: predsednik PJSC Rostelecom

neodvisni član upravnega odbora, PJSC MMK

član nadzornega sveta družbe ANO Digital Economy, LLC T2 RTK Holding (Tele2)

član upravnega odbora ruske zveze industrialcev in podjetnikov

Mihail Eduardovič OSEEVSKI je predsednik PJSC Rostelecom. PJSC Rostelecom je največji ruski ponudnik digitalnih storitev in rešitev, ki je prisoten v vseh tržnih segmentih in oskrbuje milijone gospodinjstev ter vladne in zasebne organizacije. Za rusko vlado ne zagotavlja le storitev, temveč zanjo ustvarja tudi pomemben vir prihodkov.

Mihail Eduardovič OSEEVSKI se je 24. februarja 2022 po prvi fazi ruskega napada na Ukrajino skupaj s 36 drugimi poslovneži sestal s predsednikom Vladimirjem Putinom in drugimi člani ruske vlade, da bi razpravljali o učinku ukrepanja po zahodnih sankcijah. Dejstvo, da je bil povabljen na ta sestanek, kaže, da je član najožjega kroga Vladimirja Putina in da podpira ali izvaja ukrepe ali politike, ki spodkopavajo ali ogrožajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine kot tudi stabilnost in varnost v Ukrajini. Kaže tudi, da je eden vodilnih poslovnežev, vključenih v gospodarske sektorje, ki zagotavljajo znaten vir prihodka vladi Ruske federacije, odgovorni za priključitev Krima in destabilizacijo Ukrajine.

9.3.2022

 

 

član upravnega odbora družbe LLC Votron

član skrbniškega sveta St. Peterburg NNAlliance

namestnik ministra Ruske federacije za gospodarski razvoj (od decembra 2011 do junija 2012)

Državljanstvo: rusko

Spol: moški

 

 

726

Mikhail Igorevich POLUBOYARINOV

(Mihail Igorevič POLUBOJARINOV)

(Михаил Игоревич ПОЛУБОЯРИНОВ)

Datum rojstva: 2. 4. 1966

Kraj rojstva: Moskva, Ruska federacija

Funkcija: izvršni direktor družbe OJSC Aeroflot

član upravnega odbora družbe State Transport Leasing Company in družbe JSC EXIMBANK OF RUSSIA

član nadzornega sveta družbe DOM.RF

predsednik upravnega odbora družbe LLC Pobeda;

član sveta guvernerjev IATA

Državljanstvo: rusko

Spol: moški

Mihail Igorevič POLUBOJARINOV je izvršni direktor družbe OJSC Aeroflot. OJSC Aeroflot je največja letalska družba Ruske federacije. OJSC Aeroflot za rusko vlado ne zagotavlja le storitev, temveč zanjo ustvarja tudi pomemben vir prihodkov. Družba Aeroflot je opravljala nezakonite lete na zasedeni Krim.

Mihail Igorevič POLUBOJARINOV se je 24. februarja 2022 po prvi fazi ruskega napada na Ukrajino skupaj s 36 drugimi poslovneži sestal s predsednikom Vladimirjem Putinom in drugimi člani ruske vlade, da bi razpravljali o učinku ukrepanja po zahodnih sankcijah. Dejstvo, da je bil povabljen na ta sestanek, kaže, da je član najožjega kroga Vladimirja Putina in da podpira ali izvaja ukrepe ali politike, ki spodkopavajo ali ogrožajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine kot tudi stabilnost in varnost v Ukrajini. Kaže tudi, da je eden vodilnih poslovnežev, vključenih v gospodarske sektorje, ki zagotavljajo znaten vir prihodka vladi Ruske federacije, odgovorni za priključitev Krima in destabilizacijo Ukrajine.

9.3.2022

727

Sergey Alexandrovich KULIKOV

(Sergej Aleksandrovič KULIKOV)

(tudi Sergei Alexandrovich KULIKOV)

rusko: Сергей Алехандрович КУЛИКОВ

Datum rojstva: 9. 4. 1976

Kraj rojstva: Sverdlovsk, Ruska federacija

Funkcija: predsednik upravnega odbora družbe RUSNANO LLC

član upravnega odbora družbe Rusnano JSC

prvi namestnik predsednika upravnega odbora komisije za vojaško industrijo.

Državljanstvo: rusko

Spol: moški

Sergej Aleksandrovič KULIKOV je predsednik upravnega odbora družbe RUSNANO LLC in član upravnega odbora družbe Rusnano JSC ter prvi namestnik predsednika upravnega odbora komisije za vojaško industrijo. Rusnano LLC je ruska institucija za razvoj inovacij, ustanovljena v okviru predsedniške pobude, imenovane „Strategija za razvoj industrije nanotehnologije“. Sergej Kulikov je zato vključen v gospodarske sektorje, ki vladi Ruske federacije zagotavljajo pomemben vir prihodka.

Sergej Aleksandrovič KULIKOV se je 24. februarja 2022 po prvi fazi ruskega napada na Ukrajino skupaj s 36 drugimi poslovneži sestal s predsednikom Vladimirjem Putinom in drugimi člani ruske vlade, da bi razpravljali o učinku ukrepanja po zahodnih sankcijah. Dejstvo, da je bil povabljen na ta sestanek, kaže, da je član najožjega kroga Vladimirja Putina in da podpira ali izvaja ukrepe ali politike, ki spodkopavajo ali ogrožajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine kot tudi stabilnost in varnost v Ukrajini. Kaže tudi, da je eden vodilnih poslovnežev, vključenih v gospodarske sektorje, ki zagotavljajo znaten vir prihodka vladi Ruske federacije, odgovorni za priključitev Krima in destabilizacijo Ukrajine.

9.3.2022

728

Vadim Nikolaevich MOSHKOVICH

(Vadim Nikolajevič MOŠKOVIČ)

(Вадим Николаевич МОШКОВИЧ)

Datum rojstva: 6. 4. 1967

Kraj rojstva: Moskva, Ruska federacija

Funkcija: predsednik upravnega odbora skupine Rusagro (Rusagro Group

manjšinski lastnik banke Sberbank

Državljanstvo: rusko, ciprsko

Spol: moški

Vadim Nikolajevič MOŠKOVIČ je ruski podjetnik s poslovnimi interesi na področju kmetijstva in nepremičnin. Leta 2004 je Vadim Moškovič ustanovil skupino Rusagro, ki je pomembna proizvajalka svinjine, maščob in sladkorja. Vadim Nikolajevič MOŠKOVIČ je zato vključen v gospodarske sektorje, ki vladi Ruske federacije zagotavljajo pomemben vir prihodka.

Vadim Nikolajevič MOŠKOVIČ se je 24. februarja 2022 po prvi fazi ruskega napada na Ukrajino skupaj s 36 drugimi poslovneži sestal s predsednikom Vladimirjem Putinom in drugimi člani ruske vlade, da bi razpravljali o učinku ukrepanja po zahodnih sankcijah. Dejstvo, da je bil povabljen na ta sestanek, kaže, da je član najožjega kroga Vladimirja Putina in da podpira ali izvaja ukrepe ali politike, ki spodkopavajo ali ogrožajo ozemeljsko nedotakljivost, suverenost in neodvisnost Ukrajine kot tudi stabilnost in varnost v Ukrajini. Kaže tudi, da je eden vodilnih poslovnežev, vključenih v gospodarske sektorje, ki zagotavljajo znaten vir prihodka vladi Ruske federacije, odgovorni za priključitev Krima in destabilizacijo Ukrajine.

9.3.2022

729

Vladimir Sergeevich KIRIYENKO

(Vladimir Sergejevič KIRIJENKO)

(Владимир Сергеевич КИРИЕНКО)

Datum rojstva: 27. 5. 1983

Kraj rojstva: Nižni Novgorod, Ruska federacija

Funkcija:

izvršni direktor VK Company Limited, matične družbe najpomembnejše ruske platforme družbenega medija, VKontakte

nekdanji prvi podpredsednik ruske družbe Rostelecom, ki je pod državnim nadzorom (2017-2021)

predsednik upravnega odbora družbe LLC Capital od leta 2011

nekdanji predsednik upravnega odbora banke Nizhegorodpromstroybank (2008–2011)

Državljanstvo: rusko

Spol: moški

Vladimir Sergejevič KIRIJENKO je izvršni direktor družbe VK Company Limited. VK Company Limited je ruska internetna družba, ki je močno prisotna v rusko govorečem segmentu interneta. Skupno so imeli projekti VK največje občinstvo v Rusiji, zabeležili pa so tudi največ časa, preživetega pred zaslonom. Spletne strani VK mesečno obišče več kot 90 % ruskih uporabnikov interneta in družba je glede na skupno število obiskanih strani med petimi največjimi internetnimi podjetji. Nadzoruje in upravlja tri največja in najbolj priljubljena ruska družbena omrežja, VKontakte, Odnoklassniki in Moi Mir ter storitev elektronske pošte in internetni portal mail.ru. Vladimir Sergejevič KIRIJENKO je zato vključen v gospodarske sektorje, ki vladi Ruske federacije zagotavljajo pomemben vir prihodka.

Ruska vlada povečuje svoj vpliv na medije in družbena omrežja. Družba VK je pod nadzorom Gazprom Media (družbe v državni lasti, ki je pomemben vir dohodka ruske vlade). Vladimir Sergejevič Kirijenko zato podpira cilj Vladimirja Putina za večji nadzor nad internetom. Vladimir Kirijenko zato dejavno materialno ali finančno podpira ruske nosilce odločanja, odgovorne za priključitev Krima ali destabilizacijo Ukrajine, oziroma ima od njih korist.

Ker je lastnica družbe VK skupina Gazprom, ki je v državni lasti, je prihodek, ki ga ustvarja, pomemben vir prihodkov za rusko vlado. Vladimir Kirijenko je sin Sergeja Kirijenka, ki je trenutno prvi namestnik vodje kabineta predsedniškega urada. Sergej Kirijenko naj bi skrbel za notranjo politiko Vladimirja Putina.

9.3.2022

730

Andrey Andreevich GURYEV

(Andrej Andrejevič GURJEV)

(Андрей Aндреевич ГУРЬЕВ)

Datum rojstva: 7. 3. 1982

Kraj rojstva: Moskva, Ruska federacija

Funkcija: izvršni direktor in predsednik upravnega odbora PJSC PhosAgro

Od leta 2004 dela v družbi PhosAgro na različnih položajih.

član upravnega odbora ruske zveze industrialcev in podjetnikov (Russian Union of Industrialists and Entrepreneurs – RUIE) od 30. septembra 2019

Državljanstvo: rusko

Spol: moški

Andrej Andrejevič GURJEV je član odbora, izvršni direktor in predsednik upravnega odbora PJSC PhosAgro ter v tej funkciji nadzoruje dejavnosti podjetja. PhosAgro je eden vodilnih svetovnih proizvajalcev fosfatnih gnojil. Družba je največji evropski proizvajalec fosfatnih gnojil, največji svetovni proizvajalec visoko kakovostne fosfatne rude in drugi največji svetovni proizvajalec (razen Kitajske) monoamonijevega fosfata (MAP) in diamonijevega fosfata (DAP).

Andrej Gurjev ima kot izvršni direktor PhosAgro koristi od odločitev ruske vlade. PJSC PhosAgro je v veliki meri povezan z rusko vlado, zato je prihodek, ki ga ustvarja, pomemben vir prihodkov za rusko vlado. Vključen je v gospodarske sektorje, ki zagotavljajo znaten vir prihodka vladi Ruske federacije, odgovorni za priključitev Krima in destabilizacijo Ukrajine,

9.3.2022

731

Dmitry Vladimirovich KONOV

(Dmitri Vladimirovič KONOV)

(Дмитрий Владимирович КОНОВ)

Datum rojstva: 2. 9. 1970

Kraj rojstva: Moskva, Ruska federacija

Funkcija: predsednik upravnega odbora PJSC SIBUR Holding

Bil je zaposlen v finančnem oddelku OAO NK YUKOS; na različnih položajih v AKB Trust and Investment Bank, tudi podpredsednik – vodja oddelka za investicijsko bančništvo in generalni direktor oddelka za korporativno financiranje; bil je tudi član upravnega odbora OAO Gazprom neftekhim Salavat in OAO Gazprombank

Državljanstvo: rusko

Spol: moški

Dmitri Vladimirovič KONOV je predsednik upravnega odbora PJSC SIBUR Holding in v tej funkciji nadzoruje dejavnosti podjetja. SIBUR Holding je največje integrirano petrokemično podjetje v Rusiji in eno najhitreje rastočih podjetij v svetovni petrokemični industriji. SIBUR je vodilna petrokemična skupina na trgih v vzponu in največja petrokemična proizvajalka na ruskem trgu. Pomemben delež SIBURa je v lasti oligarhov, ki so blizu Vladimirja Putina: Leonida Mikhelsona in Gennadyja Timchenka.

SIBUR Holding je tesno povezan z rusko vlado, zato je prihodek, ki ga ustvarja, pomemben vir prihodkov za rusko vlado.

Dmitri Konov je vključen v gospodarske sektorje, ki zagotavljajo znaten vir prihodka vladi Ruske federacije, odgovorni za priključitev Krima in destabilizacijo Ukrajine,

9.3.2022

732

Nikita Dmitrievich MAZEPIN

(Nikita Dmitrijevič MAZEPIN)

(Никита Дмитриевич МАЗЕПИН)

Datum rojstva: 2. 3. 1999

Kraj rojstva: Moskva, Ruska federacija

Funkcija: poklic: ruski avtomobilski dirkač v moštvu formule 1 za Haas (F1 Team Haas) v sezoni 2022 svetovnega prvenstva formule 1 pod nevtralno zastavo, ki zastopa Rusko avtomobilsko federacijo.

Državljanstvo: rusko

Spol: moški

Nikita Mazepin je sin Dmitrija Arkadievicha Mazepina, generalnega direktorja JSC UCC Uralchem. Ker je Uralchem sponzor moštva formule 1 Haas, je Dmitri Mazepin glavni sponzor dejavnosti svojega sina v moštvu formule 1 Haas.

Je fizična oseba, povezana z vodilnim poslovnežem (očetom), vključenim v gospodarske sektorje, ki zagotavljajo znaten vir prihodka vladi Ruske federacije, odgovorni za priključitev Krima in destabilizacijo Ukrajine.

9.3.2022

733

Alexander Konstantinovich AKIMOV

(Александр Константинович АКИМОВ)

Datum rojstva: 10. 11. 1954

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

734

Ivan Nikolayevich ABRAMOV

(Иван Николаевич АБРАМОВ)

Datum rojstva: 16. 6. 1978

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

735

Mohmad Isaevich AKHMADOV

(Мохмад Исаевич АХМАДОВ)

Datum rojstva: 17. 4. 1972

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

736

Sergei Petrovich ARENIN

(Сергей Петрович АРЕНИН)

Datum rojstva: 29. 8. 1958

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

737

Yuri Viktorovich ARKHAROV

(Юрий Викторович АРХАРОВ)

Datum rojstva: 13. 6. 1977

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

738

Anatoly Dmitrievich ARTAMONOV

(Анатолий Дмитриевич АРТАМОНОВ)

Datum rojstva: 5. 5. 1952

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

739

Mikhail Alexandrovich AFANASOV

(Михаил Александрович АФАНАСОВ)

Datum rojstva: 15. 6. 1953

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

740

Oleg Aleksandrovich ALEKSEEV

(Олег Александрович АЛЕКСЕЕВ)

Datum rojstva: 21. 12. 1967

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

741

Yelena Vladimirovna AFANASEVA

(Елена Владимировна АФАНАСЬЕВА)

Datum rojstva: 27. 3. 1975

Članica Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

742

Alexander Davidovich BASHKIN

(Александр Давыдович БАШКИН)

Datum rojstva: 10. 6. 1962

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

743

Andrey Alexandrovich BAZILEVSKY

(Андрей Александрович БАЗИЛЕВСКИЙ)

Datum rojstva: 24. 2. 1967

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

744

Mukharbek Oybertovich BARAKHOYEV

(Мухарбек Ойбертович БАРАХОЕВ)

Datum rojstva: 4. 1. 1971

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

745

Sergei Vyacheslavovich BEZDENEZHNYKH

(Сергей Вячеславович БЕЗДЕНЕЖНЫХ)

Datum rojstva: 25. 8. 1979

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

746

Viktor Nikolayevich BONDAREV

(Виктор Николаевич БОНДАРЕВ)

Datum rojstva: 7. 12. 1959

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

747

Yegor Afanasyevich BORISOV

(Егор Афанасьевич БОРИСОВ)

Datum rojstva: 15. 8. 1954

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

748

Alexander Yuryevich BRYKSIN

(Александр Юрьевич БРЫКСИН)

Datum rojstva: 20. 1. 1967

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

749

Mikhail Vladimirovich BELOUSOV

(Михаил Владимирович БЕЛОУСОВ)

Datum rojstva: 11. 10. 1953

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

750

Sergei Vladimirovich BEREZKIN

(Сергей Владимирович БЕРЁЗКИН)

Datum rojstva: 23. 6. 1955

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

751

Vladimir Andreyevich BEKETOV

(Владимир Андреевич БЕКЕТОВ)

Datum rojstva: 29. 3. 1949

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

752

Yelena Vasilyevna BIBIKOVA

(Елена Васильевна БИБИКОВА)

Datum rojstva: 23. 9. 1956

Članica Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

753

Andrey Vladimirovich CHERNYSHEV

(Андрей Владимирович ЧЕРНЫШЁВ)

Datum rojstva: 10. 7. 1970

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

754

Alexander Vlademirovich DVOINYKH

(Александр Владимирович ДВОЙНЫХ)

Datum rojstva: 19. 1 1984

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

755

Vadim Yevgenyevich DENGIN

(Вадим Евгеньевич ДЕНЬГИН)

Datum rojstva: 23. 9. 1980

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

756

Konstantin Konstantinovich DOLGOV

(Константин Константинович ДОЛГОВ)

Datum rojstva: 12. 8. 1968

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

757

Gennady Egorovich EMELYANOV

(Геннадий Егорович ЕМЕЛЬЯНОВ)

Datum rojstva: 1. 1. 1957

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

758

Olga Nikolayevna EPIFANOVA

(Ольга Николаевна ЕПИФАНОВА)

Datum rojstva: 19. 8. 1966

Članica Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

759

Arsen Suleymanovich FADZAYEV

(Арсен Сулейманович ФАДЗАЕВ)

Datum rojstva: 5. 9. 1952

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

760

Yury Viktorovich FEDOROV

(Юрий Викторович ФЁДОРОВ)

Datum rojstva: 1. 1. 1972

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

761

Nikolai Vasilyevich FYODOROV

(Николай Васильевич ФЁДОРОВ)

Datum rojstva: 9. 5. 1958

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

762

Airat Minerasikhovich GIBATDINOV

(Айрат Минерасихович ГИБАТДИНОВ)

Datum rojstva: 16. 1. 1986

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

763

Denis Vladimirovich GUSEV

(Денис Владимирович ГУСЕВ)

Datum rojstva: 26. 12. 1976

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

764

Lilia Salavatovna GUMEROVA

(Лилия Салаватовна ГУМЕРОВА)

Datum rojstva: 16. 12. 1972

Članica Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

765

Rimma Fyodorovna GALUSHINA

(Римма Фёдоровна ГАЛУШИНА)

Datum rojstva: 30. 5. 1963

Članica Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

766

Suleiman Sadulayevich GEREMEYEV

(Сулейман Садулаевич ГЕРЕМЕЕВ)

Datum rojstva: 20. 1. 1971

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

767

Tatyana Anatolyevna GIGEL

(Татьяна Анатольевна ГИГЕЛЬ)

Datum rojstva: 27. 2. 1960

Članica Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

768

Alexander Vladislavovich GUSAKOVSKY

(Александр Владиславович ГУСАКОВСКИЙ)

Datum rojstva: 25. 8. 1970

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

769

Dmitry Yuryevich GORITSKY

(Дмитрий Юрьевич ГОРИЦКИЙ)

Datum rojstva: 28. 10. 1970

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

770

Lyubov Nikolayevna GLEBOVA

(Любовь Николаевна ГЛЕБОВА)

Datum rojstva: 7. 3. 1960

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

771

Sergei Vasilyevich GORNYAKOV

(Сергей Васильевич ГОРНЯКОВ)

Datum rojstva: 5. 1. 1966

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

772

Svetlana Petrovna GORYACHEVA

(Светлана Петровна ГОРЯЧЕВА)

Datum rojstva: 3. 6. 1947

Članica Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

773

Vladimir Filippovich GORODETSKIY

(Владимир Филиппович ГОРОДЕЦКИЙ)

Datum rojstva: 11. 7. 1948

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

774

Eduard Vladimirovich ISAKOV

(Эдуард Владимирович ИСАКОВ)

Datum rojstva: 4. 10. 1973

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

775

Vasily Nikolayevich IKONNIKOV

(Василий Николаевич ИКОННИКОВ)

Datum rojstva: 26. 4. 1961

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

776

Sergey Borisovich IVANOV

(Сергей Борисович ИВАНОВ)

Datum rojstva: 19. 4. 1952

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

777

Aleksey Nikolayevich KONDRATENKO

(Алексей Николаевич КОНДРАТЕНКО)

Datum rojstva: 16. 12. 1969

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

778

Alexander Bogdanovich KARLIN

(Александр Богданович КАРЛИН)

Datum rojstva: 29. 10. 1951

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

779

Andrey Akardyevich KLIMOV

(Андрей Аркадьевич КЛИМОВ)

Datum rojstva: 9. 11. 1954

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

780

Andrey Viktorovich KUTEPOV

(Андрей Викторович КУТЕПОВ)

Datum rojstva: 6. 4. 1971

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

781

Belan Bagaudinovich KHAMCHIEV

(Белан Багаудинович ХАМЧИЕВ)

Datum rojstva: 7. 12. 1960

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

782

Galina Nikolayevna KARELOVA

(Галина Николаевна КАРЕЛОВА)

Datum rojstva: 29. 6. 1960

Članica Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

783

Irina Andreyevna KOZHANOVA

(Ирина Андреевна КОЖАНОВА)

Datum rojstva: 6. 7. 1987

Članica Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

784

Krym Olievich KAZANOKOV

(Крым Олиевич КАЗАНОКОВ)

Datum rojstva: 19. 7. 1962

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

785

Murat Krym-Gerievich KHAPSIROKOV

(Мурат Крым-Гериевич ХАПСИРОКОВ)

Datum rojstva: 26. 1. 1978

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

786

Nikolai Fyodorovich KONDRATYUK

(Николай Фёдорович КОНДРАТЮК)

Datum rojstva: 11. 7. 1957

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

787

Oksana Vladimirovna KHLYAKINA

(Оксана Владимировна ХЛЯКИНА)

Datum rojstva: 28. 11. 1969

Članica Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

788

Sergey Viktorovich KALASHNIK

(Сергей Викторович КАЛАШНИК)

Datum rojstva: 31. 3. 1978

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

789

Vladimir Igorevich KOZHIN

(Владимир Игоревич КОЖИН)

Datum rojstva: 28. 2. 1959

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

790

Vladimir Igorevich KRUGLY

(Владимир Игоревич КРУГЛЫЙ)

Datum rojstva: 27. 5. 1955

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

791

Alexander Alexandrovich KARELIN

(Александр Александрович КАРЕЛИН)

Datum rojstva: 19. 9. 1967

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

792

Andrey Igoryevich KISLOV

(Андрей Игоревич КИСЛОВ)

Datum rojstva: 29. 8. 1958

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

793

Dmitry Gennadyevich KUZMIN

(Дмитрий Геннадьевич КУЗЬМИН)

Datum rojstva: 28. 6. 1975

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

794

Grigory Borisovich KARASIN

(Григорий Борисович КАРАСИН)

Datum rojstva: 23. 8. 1949

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

795

Konstantin Iosifovich KOSACHEV

(Константин Иосифович КОСАЧЕВ)

Datum rojstva: 17. 9. 1962

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

796

Natalia Vladimirovna KOSYKHINA

(Наталия Владимировна КОСИХИНА)

Datum rojstva: 7. 8. 1972

Članica Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

797

Nina Germanovna KULIKOVSKIH

(Нина Германовна КУЛИКОВСКИХ)

Datum rojstva: 5. 2. 1961

Članica Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

798

Olga Nikolayevna KHOKHLOVA

(Ольга Николаевна ХОХЛОВА)

Datum rojstva: 18. 11. 1957

Članica Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

799

Sergei Ivanovich KISLYAK

(Сергей Иванович КИСЛЯК)

Datum rojstva: 7. 9. 1950

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

800

Sergey Nikolayevich KOLBIN

(Сергей Николаевич КОЛБИН)

Datum rojstva: 29. 10. 1969

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

801

Vladimir Kasimirovich KRAVCHENKO

(Владимир Казимирович КРАВЧЕНКО)

Datum rojstva: 12. 6. 1964

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

802

Grigory Petrovich LEDKOV

(Григорий Петрович ЛЕДКОВ)

Datum rojstva: 26. 3. 1969

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

803

Vladimir Albertovich LEBEDEV

(Владимир Альбертович ЛЕБЕДЕВ)

Datum rojstva: 23. 4. 1962

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

804

Yulia Viktorovna LAZUTKINA

(Юлия Викторовна ЛАЗУТКИНА)

Datum rojstva: 11. 3. 1981

Članica Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

805

Alexei Petrovich MAYOROV

(Алексей Петрович МАЙОРОВ)

Datum rojstva: 29. 12. 1961

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

806

Igor Nikolayevich MOROZOV

(Игорь Николаевич МОРОЗОВ)

Datum rojstva: 13. 10. 1956

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

807

Sergei Gerasimovich MITIN

(Сергей Герасимович МИТИН)

Datum rojstva: 14. 6. 1951

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

808

Sergey Nikolayevich MURATOV

(Сергей Николаевич МУРАТОВ)

Datum rojstva: 13. 1. 1964

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

809

Farit Mubarakshevich MUKHAMETSHIN

(Фарит Мубаракшевич МУХАМЕТШИН)

Datum rojstva: 31. 1. 1947

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

810

Sergei Patrovich MIKHAILOV

(Сергей Петрович МИХАЙЛОВ)

Datum rojstva: 22. 5. 1965

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

811

Sergey Alexandrovich MARTYNOV

(Сергей Александрович МАРТЫНОВ)

Datum rojstva: 22. 8. 1959

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

812

Taimuraz Dzhambekovich MAMSUROV

(Таймураз Дзамбекович МАМСУРОВ)

Datum rojstva: 13. 4. 1954

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

813

Alexander Vladimirovich NAROLIN

(Александр Владимирович НАРОЛИН)

Datum rojstva: 27. 6. 1972

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

814

Alexander Valeryevich NIKITIN

(Александр Валерьевич НИКИТИН)

Datum rojstva: 26. 4. 1976

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

815

Boris Alexandrovich NEVZOROV

(Борис Александрович НЕВЗОРОВ)

Datum rojstva: 21. 9. 1955

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

816

Viktor Feodosyevich NOVOZHILOV

(Виктор Феодосьевич НОВОЖИЛОВ)

Datum rojstva: 16. 2. 1965

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

817

Alexander Vyacheslavovich NOVIUKHOV

(Александр Вячеславович НОВЬЮХОВ)

Datum rojstva: 5. 10. 1975

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

818

Vyacheslav Vladimirovich NAGOVITSYN

(Вячеслав Владимирович НАГОВИЦЫН)

Datum rojstva: 2. 3. 1956

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

819

Alexei Maratovich ORLOV

(Алексей Маратович ОРЛОВ)

Datum rojstva: 9. 10. 1961

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

820

Dina Ivanovna OYUN

(Дина Ивановна ОЮН)

Datum rojstva: 25. 6. 1963

Članica Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

821

Anna Ivanovna OTKE

(Анна Ивановна ОТКЕ)

Datum rojstva: 21. 12. 1974

Članica Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

822

Gennady Ivanovich ORDENOV

(Геннадий Иванович ОРДЕНОВ)

Datum rojstva: 4. 9. 1957

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

823

Alexander Yuryevich PRONYUSHKIN

(Александр Юрьевич ПРОНЮШКИН)

Datum rojstva: 31. 7. 1987

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

824

Dmitry Sergeyevich PERMINOV

(Дмитрий Сергеевич ПЕРМИНОВ)

Datum rojstva: 3. 4. 1979

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

825

Margarita Nikolayevna PAVLOVA

(Маргарита Николаевна ПАВЛОВА)

Datum rojstva: 22. 1. 1979

Članica Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

826

Yelena Alekseyevna PERMINOVA

(Елена Алексеевна ПЕРМИНОВА)

Datum rojstva: 5. 12. 1980

Članica Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

827

Alexei Konstantinovich PUSHKOV

(Алексей Константинович ПУШКОВ)

Datum rojstva: 10. 8. 1954

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

828

Elena Vladimirovna PISAREVA

(Елена Владимировна ПИСАРЕВА)

Datum rojstva: 20. 1. 1967

Članica Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

829

Irina Alexandrovna PETINA

(Ирина Александровна ПЕТИНА)

Datum rojstva: 31. 8. 1972

Članica Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

830

Sergey Nikolayevich PERMINOV

(Сергей Николаевич ПЕРМИНОВ)

Datum rojstva: 16. 9. 1968

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

831

Vladimir Vladimirovich POLETAYEV

(Владимир Владимирович ПОЛЕТАЕВ)

Datum rojstva: 23. 5. 1975

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

832

Alexander Vasilyevich RAKITIN

(Александр Васильевич РАКИТИН)

Datum rojstva: 17. 5. 1958

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

833

Grigoriy Alexeyevich RAPOTA

(Григорий Алексеевич РАПОТА)

Datum rojstva: 5. 2. 1944

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

834

Irina Valeryevna RUKAVISHNIKOVA

(Ирина Валерьевна РУКАВИШНИКОВА)

Datum rojstva: 3. 2. 1973

Članica Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

835

Sergey Nikolayevich RYABUKHIN

(Сергей Николаевич РЯБУХИН)

Datum rojstva: 13. 11. 1954

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

836

Akhmat Anzorovich SALPAGAROV

(Ахмат Анзорович САЛПАГАРОВ)

Datum rojstva: 31. 12. 1962

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

837

Alexei Vladimirovich SINITSYN

(Алексей Владимирович СИНИЦЫН)

Datum rojstva: 13. 1. 1976

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

838

Andrei Anatolyevich SHEVCHENKO

(Андрей Анатольевич ШЕВЧЕНКО)

Datum rojstva: 29. 5. 1965

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

839

Dmitry Vladimirovich SAVELYEV

(Дмитрий Владимирович САВЕЛЬЕВ)

Datum rojstva: 3. 8. 1968

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

840

Evgeny Stepanovich SAVCHENKO

(Евгений Степанович САВЧЕНКО)

Datum rojstva: 8. 4. 1950

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

841

Inna Yuryevna SVYATENKO

(Инна Юрьевна СВЯТЕНКО)

Datum rojstva: 6. 9. 1967

Članica Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

842

Lyudmila Nikolayevna SKAKOVSKAYA

(Людмила Николаевна СКАКОВСКАЯ)

Datum rojstva: 13. 11. 1961

Članica Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

843

Tatiana Anatolyevna SAKHAROVA

(Татьяна Анатольевна САХАРОВА)

Datum rojstva: 16. 6. 1973

Članica Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

844

Alexander Alexandrovich SAVIN

(Александр Александрович САВИН)

Datum rojstva: 28. 1. 1962

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

845

Anatoly Ivanovich SHIROKOV

(Анатолий Иванович ШИРОКОВ)

Datum rojstva: 29. 12. 1967

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

846

Artem Gennadyevich SHEIKIN

(Артём Геннадьевич ШЕЙКИН)

Datum rojstva: 25. 3. 1980

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

847

Elena Borisovna SHUMILOVA

(Елена Борисовна ШУМИЛОВА)

Datum rojstva: 1. 4. 1978

Članica Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

848

Galina Nikolayevna SOLODUN

(Галина Николаевна СОЛОДУН)

Datum rojstva: 26. 1. 1968

Članica Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

849

Lenar Rinatovich SAFIN

(Ленар Ринатович САФИН)

Datum rojstva: 11. 2. 1969

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

850

Nikolai Petrovich SEMISOTOV

(Николай Петрович СЕМИСОТОВ)

Datum rojstva: 2. 12. 1968

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

851

Valery Vladimirovich SEMYONOV

(Валерий Владимирович СЕМЁНОВ)

Datum rojstva: 16. 9. 1960

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

852

Oleg Polikarpovich TKACH

(Олег Поликарпович ТКАЧ)

Datum rojstva: 23. 9. 1967

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

853

Pavel Vladimirovich TARAKANOV

(Павел Владимирович ТАРАКАНОВ)

Datum rojstva: 21. 6. 1982

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

854

Lyudmila Zaumovna TALABAYEVA

(Людмила Заумовна ТАЛАБАЕВА)

Datum rojstva: 6. 6. 1957

Članica Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

855

Oleg Vladimirovich TSEPKIN

(Олег Владимирович ЦЕПКИН)

Datum rojstva: 15. 9. 1965

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

856

Peter Nikolayevich TULTAEV

(Пётр Николаевич ТУЛТАЕВ)

Datum rojstva: 1. 1. 1961

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

857

Vyacheslav Stepanovich TIMCHENKO

(Вячеслав Степанович ТИМЧЕНКО)

Datum rojstva: 20. 11. 1950

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

858

Valery Petrovich USATYUK

(Валерий Петрович УСАТЮК)

Datum rojstva: 14. 7. 1948

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

859

Mukharby Magomedovich ULBASHEV

(Мухарбий Магомедович УЛЬБАШЕВ)

Datum rojstva: 15. 5. 1960

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

860

Alexander Vladelenovich VAINBERG

(Александр Владеленович ВАЙНБЕРГ)

Datum rojstva: 2. 2. 1961

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

861

Alexander Gennadyevich VYSOKINSKY

(Александр Геннадьевич ВЫСОКИНСКИЙ)

Datum rojstva: 24. 9. 1973

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

862

Nikolay Nikolayevich VLADIMIROV

(Николай Николаевич ВЛАДИМИРОВ)

Datum rojstva: 18. 11. 1979

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

863

Yuri Konstantinovich VALYAEV

(Юрий Константинович ВАЛЯЕВ)

Datum rojstva: 18. 4. 1959

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

864

Alexander Georgyevich VARFOLOMEEV

(Александр Георгиевич ВАРФОЛОМЕЕВ)

Datum rojstva: 4. 6. 1965

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

865

Valery Nikolayevich VASILYEV

(Валерий Николаевич ВАСИЛЬЕВ)

Datum rojstva: 17. 7. 1965

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

866

Yury Leonidovich VOROBYOV

(Юрий Леонидович ВОРОБЬЁВ)

Datum rojstva: 2. 2. 1948

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

867

Alexander Georgievich YAROSHUK

(Александр Георгиевич ЯРОШУК)

Datum rojstva: 15. 11. 1965

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

868

Andrey Vladimirovich YATSKIN

(Андрей Владимирович ЯЦКИН)

Datum rojstva: 25. 4. 1969

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

869

Irek Ishmukhametovich YALALOV

(Ирек Ишмухаметович ЯЛАЛОВ)

Datum rojstva: 27. 1. 1961

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

870

Andrei Nikolayevich YEPISHIN

(Андрей Николаевич ЕПИШИН)

Datum rojstva: 29. 10. 1967

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

871

Gennady Vladimirovich YAGUBOV

(Геннадий Владимирович ЯГУБОВ)

Datum rojstva: 17. 4. 1968

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

872

Alexandra Gennadyevna ZHUKOVA

(Анастасия Геннадьевна ЖУКОВА)

Datum rojstva: 8. 11. 1974

Članica Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

873

Bair Bayaskhalanovich ZHAMSUYEV

(Баир Баясхаланович ЖАМСУЕВ)

Datum rojstva: 29. 1. 1959

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

874

Nikolai Andreyevich ZHURAVLEV

(Николай Андреевич ЖУРАВЛЁВ)

Datum rojstva: 1. 9. 1976

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

875

Viktor Viktororvich ZOBNEV

(Виктор Викторович ЗОБНЕВ)

Datum rojstva: 7. 6. 1964

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

876

Igor Dmitryevich ZUBAREV

(Игорь Дмитриевич ЗУБАРЕВ)

Datum rojstva: 20. 6. 1966

Član Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

877

Olga Sergeyevna ZABRALOVA

(Ольга Сергеевна ЗАБРАЛОВА)

Datum rojstva: 30. 3. 1980

Članica Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022

878

Yelena Gennadyevna ZLENKO

(Елена Геннадьевна ЗЛЕНКО)

Datum rojstva: 20. 6. 1967

Članica Sveta Ruske federacije, ki je ratificiral vladne sklepe o „Pogodbi o prijateljstvu, sodelovanju in medsebojni pomoči med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Doneck ter med Rusko federacijo in Ljudsko republiko Lugansk“.

9.3.2022“


Top