Accept Refuse

EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 62010CN0177

Zadeva C-177/10: Predlog za sprejetje predhodne odločbe, ki ga je vložilo Juzgado de lo Contencioso-Administrativo n °12 de Sevilla 7. aprila 2010 – Francisco Javier Rosado Santana proti Consejería de Justicia y Administración Pública de la Junta de Andalucía

OJ C 179, 3.7.2010, p. 16–17 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

3.7.2010   

SL

Uradni list Evropske unije

C 179/16


Predlog za sprejetje predhodne odločbe, ki ga je vložilo Juzgado de lo Contencioso-Administrativo no 12 de Sevilla 7. aprila 2010 – Francisco Javier Rosado Santana proti Consejería de Justicia y Administración Pública de la Junta de Andalucía

(Zadeva C-177/10)

2010/C 179/27

Jezik postopka: španščina

Predložitveno sodišče

Juzgado de lo Contencioso-Administrativo no 12 de Sevilla

Stranki v postopku v glavni stvari

Tožeča stranka: Francisco Javier Rosado Santana

Tožena stranka: Consejería de Justicia y Administración Pública de la Junta de Andalucía

Vprašanja za predhodno odločanje

1.

Ali je treba Direktivo [Sveta 1999/70/ES (1) z dne 28. junija 1999 o okvirnem sporazumu o delu za določen čas, sklenjenem med ETUC, UNICE in CEEP] razlagati tako, da bi – če se je ustavno sodišče države članice Unije izreklo v smislu, da uvedba različnih pravic za nadomestne uradnike in uradnike ni v nasprotju z ustavo – to nujno pomenilo izključitev uporabnosti navedene norme Skupnosti na področju javnih uradnikov?

2.

Ali je treba to direktivo razlagati tako, da nasprotuje temu, da nacionalno sodišče načeli enakega obravnavanja in prepovedi diskriminacije razlaga tako, da na splošno izključi iz njunega področja uporabe enak položaj nadomestnega uradnika in uradnika?

3.

Ali je treba določbo 4 [Direktive] razlagati tako, da nasprotuje temu, da se delo, ki se opravlja začasno, ne upošteva kot dosežena delovna doba, ko se pridobi status stalnega uradnika, in sicer da se ne upošteva pri plačilu, razvrstitvi ali napredovanju v uradniški karieri?

4.

Ali je treba v skladu s to določbo 4 nacionalne predpise razlagati tako, da ne izključujejo vštetja časa dela, ki ga je uradnik opravil v okviru začasnega delovnega razmerja, v njegovo delovno dobo?

5.

Ali je treba to določbo 4 razlagati tako, da mora – čeprav so bile klavzule javnega razpisa delovnega mesta objavljene in jih interesent ni izpodbijal – nacionalno sodišče preučiti, ali so v nasprotju s predpisi Skupnosti in ali v takem primeru teh klavzul ali nacionalne določbe, ki je njihova podlaga, ne sme uporabiti, kolikor nasprotujejo tej določbi 4?


(1)  UL L 175, str. 43


Top