ISSN 1977-0782

Jurnalul Oficial

al Uniunii Europene

L 277

European flag  

Ediţia în limba română

Legislaţie

Anul 62
29 octombrie 2019


Cuprins

 

II   Acte fără caracter legislativ

Pagina

 

 

REGULAMENTE

 

*

Regulamentul (UE) 2019/1791 al Comisiei din 17 octombrie 2019 de modificare a anexelor II, III și IV la Regulamentul (CE) nr. 396/2005 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește limitele maxime de reziduuri pentru 1-decanol, 2,4-D, ABE-IT 56, ciprodinil, dimetenamid, alcooli grași, florpirauxifen-benzil, fludioxonil, fluopiram, mepiquat, pendimetalin, picolinafen, piraflufen-etil, piridaben, S-acid abscisic și trifloxistrobin din sau de pe anumite produse ( 1 )

1

 

*

Regulamentul (UE) 2019/1792 al Comisiei din 17 octombrie 2019 de modificare a anexelor II, III și V la Regulamentul (CE) nr. 396/2005 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește limitele maxime de reziduuri pentru amitrol, fipronil, flupirsulfuron-metil, imazosulfuron, isoproturon, ortosulfamuron și triasulfuron din sau de pe anumite produse ( 1 )

66

 

*

Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/1793 al Comisiei din 22 octombrie 2019 privind intensificarea temporară a controalelor oficiale și măsurile de urgență care reglementează intrarea în Uniune a anumitor bunuri din anumite țări terțe, de punere în aplicare a Regulamentelor (UE) 2017/625 și (CE) nr. 178/2002 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Regulamentelor (CE) nr. 669/2009, (UE) nr. 884/2014, (UE) 2015/175, (UE) 2017/186 și (UE) 2018/1660 ale Comisiei ( 1 )

89

 

*

Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/1794 al Comisiei din 22 octombrie 2019 de acordare a unei autorizații a Uniunii pentru familia de produse biocide Boumatic Iodine product family ( 1 )

130

 


 

(1)   Text cu relevanță pentru SEE.

RO

Actele ale căror titluri sunt tipărite cu caractere drepte sunt acte de gestionare curentă adoptate în cadrul politicii agricole şi care au, în general, o perioadă de valabilitate limitată.

Titlurile celorlalte acte sunt tipărite cu caractere aldine şi sunt precedate de un asterisc.


II Acte fără caracter legislativ

REGULAMENTE

29.10.2019   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

L 277/1


REGULAMENTUL (UE) 2019/1791 AL COMISIEI

din 17 octombrie 2019

de modificare a anexelor II, III și IV la Regulamentul (CE) nr. 396/2005 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește limitele maxime de reziduuri pentru 1-decanol, 2,4-D, ABE-IT 56, ciprodinil, dimetenamid, alcooli grași, florpirauxifen-benzil, fludioxonil, fluopiram, mepiquat, pendimetalin, picolinafen, piraflufen-etil, piridaben, S-acid abscisic și trifloxistrobin din sau de pe anumite produse

(Text cu relevanță pentru SEE)

COMISIA EUROPEANĂ,

având în vedere Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene,

având în vedere Regulamentul (CE) nr. 396/2005 al Parlamentului European și al Consiliului din 23 februarie 2005 privind conținuturile maxime aplicabile reziduurilor de pesticide din sau de pe produse alimentare și hrana de origine vegetală și animală pentru animale și de modificare a Directivei 91/414/CEE (1), în special articolul 5 alineatul (1), articolul 14 alineatul (1) litera (a) și articolul 16 alineatul (1) litera (a),

întrucât:

(1)

Pentru 2,4-D, ciprodinil, dimetenamid, fludioxonil, mepiquat, pendimetalin, picolinafen, piraflufen-etil, piridaben și trifloxistrobin, limitele maxime de reziduuri (denumite în continuare „LMR”) au fost stabilite în anexa II la Regulamentul (CE) nr. 396/2005. Pentru fluopiram, LMR-urile au fost stabilite în partea A din anexa III la regulamentul respectiv. 1-decanolul, alcoolii grași și S-acidul abscisic au fost incluși în anexa IV la regulamentul respectiv. Pentru ABE-IT 56 și florpirauxifen-benzil nu au fost stabilite LMR-uri specifice, iar substanțele respective nu au fost incluse în anexa IV la regulamentul menționat, astfel încât se aplică valoarea implicită de 0,01 mg/kg prevăzută la articolul 18 alineatul (1) litera (b) din regulamentul respectiv.

(2)

În contextul unei proceduri de autorizare a utilizării unui produs de protecție a plantelor care conține substanța activă ciprodinil pe feniculul de Florența, a fost depusă o cerere de modificare a LMR-urilor existente în temeiul articolului 6 alineatul (1) din Regulamentul (CE) nr. 396/2005.

(3)

În ceea ce privește dimetenamidul-P, o astfel de cerere a fost depusă pentru ceapa de primăvară, lăptuci, scarolă și „plante aromatice și flori comestibile”. În ceea ce privește fludioxonilul, o astfel de cerere a fost depusă pentru feniculul de Florența. În ceea ce privește fluopiramul, o astfel de cerere a fost depusă pentru broccoli. În ceea ce privește mepiquatul, o astfel de cerere a fost depusă pentru ciupercile de cultură. În ceea ce privește pendimetalinul, o astfel de cerere a fost depusă pentru căpșuni, usturoi, ceapă, ceapă eșalotă, tomate, ardei, vinete, castraveți, cornișoni, dovlecei, pepeni galbeni, dovleci, pepeni verzi, anghinare, praz și semințe de rapiță. În ceea ce privește picolinafenul, o astfel de cerere a fost depusă pentru orz, ovăz, secară și grâu. În ceea ce privește piraflufen-etilul, o astfel de cerere a fost depusă pentru fructe citrice, fructe nucifere, fructe sămânțoase, fructe sâmburoase, struguri, coacăze, agrișe, boabe de soc, măsline de masă, cartofi, semințe de rapiță, semințe de bumbac, măsline pentru ulei, orz, ovăz, secară și grâu. În ceea ce privește piridabenul, o astfel de cerere a fost depusă pentru tomate și vinete. În ceea ce privește trifloxistrobinul, o astfel de cerere a fost depusă pentru broccoli.

(4)

În conformitate cu articolul 6 alineatele (2) și (4) din Regulamentul (CE) nr. 396/2005, a fost depusă o cerere de toleranță la importuri pentru substanța 2,4-D utilizată în Canada și Statele Unite pe boabele de soia. Solicitantul susține că utilizările autorizate ale substanței respective pe astfel de culturi în țările respective generează reziduuri care depășesc LMR prevăzută în Regulamentul (CE) nr. 396/2005 și că este necesară stabilirea unei LMR mai înalte pentru a se evita barierele comerciale la importul culturilor respective.

(5)

În conformitate cu articolul 8 din Regulamentul (CE) nr. 396/2005, respectivele cereri au fost evaluate de către statele membre în cauză, iar rapoartele de evaluare au fost înaintate Comisiei.

(6)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (denumită în continuare „autoritatea”) a evaluat cererile și rapoartele de evaluare, analizând în special riscurile pentru consumatori și, după caz, pentru animale și a emis avize motivate privind LMR-urile propuse (2). Autoritatea a transmis respectivele avize solicitanților, Comisiei și statelor membre și le-a pus la dispoziția publicului.

(7)

În ceea ce privește substanța 2,4-D, solicitantul a furnizat informații care nu erau disponibile anterior, în cursul examinării efectuate în conformitate cu articolul 12 din Regulamentul (CE) nr. 396/2005. Aceste informații se referă la o metodă analitică validată pentru matricele cu conținut ridicat de ulei.

(8)

În ceea ce privește dimetenamidul, solicitantul a prezentat o astfel de informație cu privire la metabolismul plantelor.

(9)

În ceea ce privește pendimetalinul, solicitantul a prezentat studiile lipsă privind reziduurile.

(10)

În ceea ce privește picolinafenul, solicitantul a prezentat o metodă analitică validată pentru cereale și pentru produse de origine animală și a prezentat studiul lipsă de hrănire a rumegătoarelor.

(11)

În ceea ce privește piraflufen-etilul, solicitantul a prezentat metode analitice validate pentru matricele cu conținut ridicat de apă, de materie uscată, de acid și de grăsime, precum și studiul lipsă privind stabilitatea la depozitare pentru cereale și a pus la dispoziție pe piață standardul de referință pentru piraflufen.

(12)

Referitor la toate cererile, autoritatea a concluzionat că sunt îndeplinite toate cerințele privind datele și că modificările LMR-urilor solicitate de către solicitanți sunt admisibile în ceea ce privește siguranța consumatorilor, pe baza unei evaluări a expunerii consumatorilor pentru 27 de grupuri specifice de consumatori din Europa. Ea a ținut seama de cele mai recente informații privind proprietățile toxicologice ale substanței. Nici expunerea pe toată durata vieții la aceste substanțe prin consumul tuturor alimentelor care le-ar putea conține, nici expunerea pe termen scurt ca urmare a unui consum mare de produse în cauză nu au indicat existența unui risc de depășire a dozei zilnice acceptabile sau a dozei acute de referință.

(13)

În ceea ce privește mepiquatul, producătorii de ciuperci au prezentat date de monitorizare recente, în special cu privire la bureții negri de fag, în care se arată că în produsele respective apar reziduuri la niveluri mai ridicate decât actuala LMR provizorie stabilită pentru ciupercile de cultură. Reziduurile respective rezultă din contaminarea încrucișată a ciupercilor de cultură cu paie tratate în mod legal cu mepiquat. Având în vedere concluziile autorității cu privire la riscul pentru consumatori, LMR pentru bureții negri de fag ar trebui stabilită la nivelul care corespunde celei de-a 95-a percentile pentru toate rezultatele eșantioanelor, menținând totodată LMR existentă pentru alte ciuperci de cultură. Respectiva LMR va fi revizuită; revizuirea va ține seama de informațiile disponibile la 31 decembrie 2022.

(14)

În contextul aprobării substanței active florpirauxifen-benzil, o cerere privind LMR a fost inclusă în dosarul rezumativ în conformitate cu articolul 8 alineatul (1) litera (g) din Regulamentul (CE) nr. 1107/2009 al Parlamentului European și al Consiliului (3). Cererea respectivă a fost evaluată de statul membru în cauză în conformitate cu articolul 11 alineatul (2) din regulamentul respectiv. Autoritatea a evaluat cererea și a emis o concluzie a evaluării inter pares a substanței active din punctul de vedere al riscului utilizării ca pesticid, în care a recomandat stabilirea unei LMR care să acopere utilizarea reprezentativă pe orez în conformitate cu bunele practici agricole din Uniune (4).

(15)

În contextul aprobării substanței active ABE-IT 56, autoritatea a concluzionat că este adecvată includerea acestei substanțe în anexa IV la Regulamentul (CE) nr. 396/2005 (5).

(16)

1-decanolul, alcoolii grași (6) și S-acidul abscisic (7) au fost incluși temporar în anexa IV la Regulamentul (CE) nr. 396/2005, în așteptarea finalizării procesului de evaluare în conformitate cu Directiva 91/414/CEE a Consiliului (8) sau cu Regulamentul (CE) nr. 1107/2009. Autoritatea a reevaluat aceste substanțe și a concluzionat că este adecvat să fie menținute permanent în anexa IV la Regulamentul (CE) nr. 396/2005 (9).

(17)

În ceea ce privește piridabenul, mai multe LMR-uri au fost modificate prin Regulamentul (UE) 2019/90 al Comisiei (10). Regulamentul respectiv reduce LMR-urile pentru mai multe produse, inclusiv pentru tomate și vinete, până la limita de determinare, începând de la 13 august 2019. Din motive de securitate juridică, este oportun ca LMR-urile prevăzute de prezentul regulament pentru piridaben să se aplice începând cu aceeași dată.

(18)

Pe baza avizelor motivate și a concluziilor autorității și ținând seama de factorii relevanți pentru subiectul în discuție, modificările adecvate ale LMR-urilor îndeplinesc cerințele articolului 14 alineatul (2) din Regulamentul (CE) nr. 396/2005.

(19)

Prin urmare, Regulamentul (CE) nr. 396/2005 ar trebui modificat în consecință.

(20)

Măsurile prevăzute în prezentul regulament sunt conforme cu avizul Comitetului permanent pentru plante, animale, produse alimentare și hrană pentru animale,

ADOPTĂ PREZENTUL REGULAMENT:

Articolul 1

Anexele II, III și IV la Regulamentul (CE) nr. 396/2005 se modifică în conformitate cu anexa la prezentul regulament.

Articolul 2

Prezentul regulament intră în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Se aplică de la 13 august 2019 în cazul LMR-urilor pentru piridaben.

Prezentul regulament este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre.

Adoptat la Bruxelles, 17 octombrie 2019.

Pentru Comisie

Președintele

Jean-Claude JUNCKER


(1)  JO L 70, 16.3.2005, p. 1.

(2)  Rapoarte științifice ale EFSA disponibile online: http://www.efsa.europa.eu:

Reasoned opinion on the setting an import tolerance for 2,4-D in soyabeans (Aviz motivat privind stabilirea unei toleranțe la importuri pentru 2,4-D în boabele de soia). EFSA Journal 2019;17(4):5660.

Reasoned opinion on the modification of the existing maximum residue level for cyprodinil in Florence fennel (Aviz motivat privind modificarea limitelor maxime de reziduuri existente pentru ciprodinil în feniculul de Florența). EFSA Journal 2019;17(3):5623.

Reasoned opinion on the evaluation of confirmatory data following the Article 12 MRL review for dimethenamid-P (Aviz motivat privind evaluarea datelor de confirmare în urma revizuirii LMR-urilor pentru dimetenamid-P în conformitate cu articolul 12. EFSA Journal 2019;17(4):5663.

Reasoned opinion on the modification of the existing maximum residue level for fludioxonil in Florence fennel (Aviz motivat privind modificarea limitelor maxime de reziduuri existente pentru fludioxonil în feniculul de Florența). EFSA Journal 2019;17(4):5673.

Reasoned opinion on the modification of the existing maximum residue level for fluopyram in broccoli (Aviz motivat privind modificarea limitelor maxime de reziduuri existente pentru fluopiram în broccoli). EFSA Journal 2019;17(3):5624.

Reasoned opinion on the modification of the existing maximum residue level for mepiquat in cultivated fungi. (Aviz motivat privind modificarea limitei maxime de reziduuri existente pentru mepiquat în ciupercile de cultură). EFSA Journal 2019;17(6):5744.

Reasoned opinion on the evaluation of confirmatory data following the Article 12 MRL review for pendimethalin (Aviz motivat privind evaluarea datelor de confirmare în urma revizuirii LMR-urilor pentru pendimetalin în conformitate cu articolul 12. EFSA Journal 2018;16(10):5426.

Reasoned opinion on the evaluation of confirmatory data following the Article 12 MRL review for picolinafen (Aviz motivat privind evaluarea datelor de confirmare în urma revizuirii LMR-urilor pentru picolinafen în conformitate cu articolul 12. EFSA Journal 2018;16(11):5489.

Reasoned opinion on the evaluation of confirmatory data following the Article 12 MRL review for pyraflufen-ethyl (Aviz motivat privind evaluarea datelor de confirmare în urma revizuirii LMR-urilor pentru piraflufen-etil în conformitate cu articolul 12. EFSA Journal 2018;16(10):5444.

Reasoned opinion on the modification of the existing maximum residue levels for pyridaben in tomatoes and aubergines (Aviz motivat privind modificarea limitelor maxime de reziduuri existente pentru piridaben în tomate și vinete). EFSA Journal 2019;17(3):5636.

Reasoned opinion on the modification of the existing maximum residue level for trifloxystrobin in broccoli (Aviz motivat privind modificarea limitelor maxime de reziduuri existente pentru trifloxistrobin în broccoli). EFSA Journal 2019;17(1):5576.

(3)  Regulamentul (CE) nr. 1107/2009 al Parlamentului European și al Consiliului din 21 octombrie 2009 privind introducerea pe piață a produselor fitosanitare și de abrogare a Directivelor 79/117/CEE și 91/414/CEE ale Consiliului (JO L 309, 24.11.2009, p. 1).

(4)  Conclusion on the peer review of the pesticide risk assessment of the active substance florpyrauxifen (variant assessed florpyrauxifen-benzyl) [„Concluzia cu privire la evaluarea inter pares a evaluării riscului utilizării ca pesticid a substanței active florpirauxifen (varianta evaluată florpirauxifen-benzil)”]. EFSA Journal 2018;16(8):5378.

(5)  Conclusion on the peer review of the pesticide risk assessment of the active substance ABE-IT 56 (components of lysate of Saccharomyces cerevisiae strain DDSF623) [Concluzia evaluării inter pares a riscului utilizării ca pesticid a substanței active ABE-IT 56 (componente de lizat ale Saccharomyces cerevisiae tulpina DDSF623)]. EFSA Journal 2018;16(9):5400.

(6)  Regulamentul (CE) nr. 839/2008 al Comisiei din 31 iulie 2008 de modificare a Regulamentului (CE) nr. 396/2005 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește anexele II, III și IV privind conținuturile maxime aplicabile reziduurilor de pesticide din sau de pe anumite produse (JO L 234, 30.8.2008, p. 1).

(7)  Regulamentul (UE) nr. 588/2014 al Comisiei din 2 iunie 2014 de modificare a anexelor III și IV la Regulamentul (CE) nr. 396/2005 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește conținuturile maxime aplicabile reziduurilor de ulei de portocale, Phlebiopsis gigantea, acid giberelic, Paecilomyces fumosoroseus tulpina FE 9901, virusul poliedrozei nucleare Spodoptera littoralis, virusul poliedrozei nucleare Spodoptera exigua, Bacillus firmus I-1582, S-acid abscisic, acid L-ascorbic și virusul poliedrozei nucleare Helicoverpa armigera din sau de pe anumite produse (JO L 164, 3.6.2014, p. 6).

(8)  Directiva 91/414/CEE a Consiliului din 15 iulie 1991 privind introducerea pe piață a produselor de uz fitosanitar (JO L 230, 19.8.1991, p. 1).

(9)  Declarație privind substanțele active din pesticide care nu necesită o revizuire a limitelor maxime de reziduuri existente în temeiul articolului 12 din Regulamentul (CE) nr. 396/2005. EFSA Journal 2019;17(2):5591.

(10)  Regulamentul (UE) 2019/90 al Comisiei din 18 ianuarie 2019 de modificare a anexelor II, III și V la Regulamentul (CE) nr. 396/2005 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește limitele maxime de reziduuri pentru bromuconazol, carboxin, oxid de fenbutatin, fenpirazamină și piridaben din sau de pe anumite produse (JO L 22, 24.1.2019, p. 52).


ANEXĂ

Anexele II, III și IV la Regulamentul (CE) nr. 396/2005 se modifică după cum urmează:

1.

Anexa II se modifică după cum urmează:

(a)

coloanele referitoare la 2,4-D, ciprodinil, dimetenamid, fludioxonil, pendimetalin, picolinafen, piraflufen-etil, piridaben și trifloxistrobin se înlocuiesc cu următorul text:

Reziduuri de pesticide și limite maxime de reziduuri (mg/kg)

Număr de cod

Grupe și exemple de produse individuale cărora li se aplică LMR-uri (a)

2,4-D (sumă de 2,4-D, sărurile, esterii și conjugații acestuia, exprimată ca 2,4-D)

Ciprodinil (L) (R)

Dimetenamid, inclusiv alte amestecuri ale izomerilor constituenți, inclusiv dimetenamid-P (sumă de izomeri)

Fludioxonil (L) (R)

Pendimetalin (L)

Picolinafen

Piraflufen-etil (sumă de piraflufen-etil și piraflufen, exprimată ca piraflufen-etil)

Piridaben (L)

Trifloxistrobin (L) (R)

(1)

(2)

(3)

(4)

(5)

(6)

(7)

(8)

(9)

(10)

(11)

0100000

FRUCTE PROASPETE sau CONGELATE; FRUCTE NUCIFERE

 

 

0,01  (*1)

 

0,05  (*1)

0,01  (*1)

0,02  (*1)

 

 

0110000

 

Fructe citrice

1

0,02  (*1)

 

10

 

 

 

0,3

0,5

0110010

 

Grepfruturi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0110020

 

Portocale

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0110030

 

Lămâi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0110040

 

Lămâi verzi „lime”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0110050

 

Mandarine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0110990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0120000

 

Fructe nucifere

0,2

 

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

0,02

0120010

 

Migdale

(+)

0,02  (*1) (+)

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

0120020

 

Nuci de Brazilia

(+)

0,04

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

0120030

 

Caju

(+)

0,04

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

0120040

 

Castane

 

0,04

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

0120050

 

Nuci de cocos

(+)

0,04

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

0120060

 

Alune

(+)

0,04

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

0120070

 

Nuci de Macadamia

(+)

0,04

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

0120080

 

Nuci de Pecan

(+)

0,04

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

0120090

 

Semințe de pin dulce

(+)

0,04

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

0120100

 

Fistic

(+)

0,02  (*1)

 

0,2

 

 

 

 

 

0120110

 

Nuci comune

(+)

0,04

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

0120990

 

Altele (2)

(+)

0,04

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

0130000

 

Fructe sămânțoase

0,05  (*1)

2

 

5

 

 

 

0,9

0,7

0130010

 

Mere

 

 

 

 

 

 

 

(+)

 

0130020

 

Pere

 

 

 

 

 

 

 

(+)

 

0130030

 

Gutui

 

 

 

 

 

 

 

(+)

 

0130040

 

Moșmoni

 

 

 

 

 

 

 

(+)

 

0130050

 

Moșmoni japonezi

 

 

 

 

 

 

 

(+)

 

0130990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0140000

 

Fructe sâmburoase

0,05  (*1)

2

 

 

 

 

 

 

3

0140010

 

Caise

 

 

 

5

 

 

 

0,3 (+)

 

0140020

 

Cireșe (dulci)

 

 

 

5

 

 

 

0,01  (*1)

 

0140030

 

Piersici

 

 

 

10

 

 

 

0,3 (+)

 

0140040

 

Prune

 

 

 

5

 

 

 

0,01  (*1)

 

0140990

 

Altele (2)

 

 

 

0,01  (*1)

 

 

 

0,01  (*1)

 

0150000

 

Bace și fructe mici

0,1

 

 

 

 

 

 

 

 

0151000

(a)

struguri

 

3

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

3

0151010

 

Struguri de masă

 

 

 

5

 

 

 

 

 

0151020

 

Struguri de vin

 

 

 

4

 

 

 

 

 

0152000

(b)

căpșuni

 

5

 

4 (+)

 

 

 

0,9

1

0153000

(c)

fructe de rug

 

 

 

5

 

 

 

0,01  (*1)

3

0153010

 

Mure

 

3

 

 

 

 

 

 

 

0153020

 

Mure de câmp

 

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

 

0153030

 

Zmeură (galbenă și roșie)

 

3

 

 

 

 

 

 

 

0153990

 

Altele (2)

 

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

 

0154000

(d)

alte bace și fructe mici

 

3

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

3

0154010

 

Afine

 

 

 

2

 

 

 

 

 

0154020

 

Merișoare

 

 

 

2

 

 

 

 

 

0154030

 

Coacăze (albe, negre și roșii)

 

 

 

2

 

 

 

 

 

0154040

 

Agrișe (galbene, roșii și verzi)

 

 

 

2

 

 

 

 

 

0154050

 

Măceșe

 

 

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

0154060

 

Dude (albe și negre)

 

 

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

0154070

 

Păducel spaniol

 

 

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

0154080

 

Boabe de soc

 

 

 

0,8

 

 

 

 

 

0154990

 

Altele (2)

 

 

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

0160000

 

Fructe diverse cu

0,05  (*1)

 

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

 

0161000

(a)

coajă comestibilă

 

 

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

0161010

 

Curmale

 

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

0161020

 

Smochine

 

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

0161030

 

Măsline de masă

 

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

0,3

0161040

 

Kumquat

 

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

0161050

 

Carambola

 

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

0161060

 

Kaki

 

2

 

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

0161070

 

Prună de Java

 

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

0161990

 

Altele (2)

 

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

0162000

(b)

coajă necomestibilă, mici

 

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

 

0162010

 

Kiwi (galbene, roșii, verzi)

 

 

 

15

 

 

 

 

0,01  (*1)

0162020

 

Litchi

 

 

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

0,01  (*1)

0162030

 

Fructele pasiunii/maracuja

 

 

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

4 (+)

0162040

 

Smochine indiene/limba soacrei

 

 

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

0,01  (*1)

0162050

 

Chrysophyllum cainito

 

 

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

0,01  (*1)

0162060

 

Plaqueminier/kaki de Virginia

 

 

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

0,01  (*1)

0162990

 

Altele (2)

 

 

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

0,01  (*1)

0163000

(c)

coajă necomestibilă, mari

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0163010

 

Avocado

 

1

 

0,4

 

 

 

 

0,01  (*1)

0163020

 

Banane

 

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

0,05

0163030

 

Mango

 

0,02  (*1)

 

2

 

 

 

 

0,01  (*1)

0163040

 

Papaia

 

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

0,6

0163050

 

Granate/rodii

 

0,02  (*1)

 

3

 

 

 

 

0,01  (*1)

0163060

 

Cherimoya

 

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

0,01  (*1)

0163070

 

Guave

 

1,5

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

0,01  (*1)

0163080

 

Ananas

 

0,02  (*1)

 

7

 

 

 

 

0,01  (*1)

0163090

 

Fructele arborelui de pâine

 

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

0,01  (*1)

0163100

 

Durian

 

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

0,01  (*1)

0163110

 

Graviola

 

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

0,01  (*1)

0163990

 

Altele (2)

 

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

0,01  (*1)

0200000

LEGUME PROASPETE sau CONGELATE

 

 

0,01  (*1)

 

 

 

0,02  (*1)

 

 

0210000

 

Legume rădăcinoase și cu tuberculi

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

 

0,01  (*1)

 

0211000

(a)

cartofi

0,2

0,02  (*1)

 

5

0,05  (*1)

 

 

 

0,02

0212000

(b)

legume rădăcinoase și cu tuberculi tropicale

0,05  (*1)

0,02  (*1)

 

 

0,05  (*1)

 

 

 

0,01  (*1)

0212010

 

Rădăcini de cassava/manioc

 

 

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

0212020

 

Cartofi dulci

 

 

 

10

 

 

 

 

 

0212030

 

Igname

 

 

 

10

 

 

 

 

 

0212040

 

Arorut

 

 

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

0212990

 

Altele (2)

 

 

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

0213000

(c)

alte legume rădăcinoase și cu tuberculi cu excepția sfeclei de zahăr

0,05  (*1)

 

 

 

 

 

 

 

 

0213010

 

Sfecle

 

1,5

 

1

0,05  (*1)

 

 

 

0,02

0213020

 

Morcovi

 

1,5

 

1

0,7

 

 

 

0,1

0213030

 

Țeline de rădăcină

 

0,3

 

0,2

0,2

 

 

 

0,03

0213040

 

Hrean

 

1,5

 

1

0,7

 

 

 

0,08

0213050

 

Topinamburi

 

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

0,05  (*1)

 

 

 

0,01  (*1)

0213060

 

Păstârnaci

 

1,5

 

1

0,7

 

 

 

0,04

0213070

 

Rădăcina de pătrunjel/pătrunjel rădăcină

 

1,5

 

1

0,7

 

 

 

0,08

0213080

 

Ridichi

 

0,3

 

0,3

0,05  (*1)

 

 

 

0,08

0213090

 

Barba-caprei

 

1,5

 

1

0,7

 

 

 

0,04

0213100

 

Varză-nap/gulie furajeră

 

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

0,4

 

 

 

0,04

0213110

 

Napi

 

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

0,4

 

 

 

0,04

0213990

 

Altele (2)

 

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

0,05  (*1)

 

 

 

0,01  (*1)

0220000

 

Legume bulboase

0,05  (*1)

 

 

 

0,05  (*1)

0,01  (*1)

 

0,01  (*1)

 

0220010

 

Usturoi

 

0,07

 

0,02

 

 

 

 

0,01  (*1)

0220020

 

Ceapă

 

0,3

 

0,5

 

 

 

 

0,01  (*1)

0220030

 

Ceapă eșalotă

 

0,07

 

0,02

 

 

 

 

0,01  (*1)

0220040

 

Ceapă de primăvară/ceapă verde și ceapă de tuns

 

0,8

 

5

 

 

 

 

0,1

0220990

 

Altele (2)

 

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

0,01  (*1)

0230000

 

Legume fructoase

0,05  (*1)

 

 

 

0,05  (*1)

0,01  (*1)

 

 

 

0231000

(a)

solanacee și malvacee

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0231010

 

Tomate

 

1,5

 

3

 

 

 

0,15

0,7

0231020

 

Ardei dulci/gogoșari

 

1,5

 

1

 

 

 

0,01  (*1)

0,4 (+)

0231030

 

Pătlăgele vinete/vinete

 

1,5

 

0,4

 

 

 

0,15

0,7

0231040

 

Bame

 

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

 

 

 

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0231990

 

Altele (2)

 

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

 

 

 

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0232000

(b)

cucurbitacee cu coajă comestibilă

 

0,5

 

0,4

 

 

 

0,15

0,3

0232010

 

Castraveți

 

 

 

 

 

 

 

 

(+)

0232020

 

Cornișoni

 

 

 

 

 

 

 

 

(+)

0232030

 

Dovlecei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0232990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0233000

(c)

cucurbitacee cu coajă necomestibilă

 

0,6

 

0,3

 

 

 

0,01  (*1)

0,3

0233010

 

Pepeni galbeni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0233020

 

Dovleci

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0233030

 

Pepeni verzi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0233990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0234000

(d)

porumb dulce

 

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

 

 

 

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0239000

(e)

alte legume fructoase

 

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

 

 

 

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0240000

 

Legume din familia Brassicaceae (cu excepția rădăcinilor și a culturilor de frunze tinere din familia Brassicaceae)

0,05  (*1)

 

 

 

 

0,01  (*1)

 

0,01  (*1)

 

0241000

(a)

varză cu inflorescență

 

2

 

 

0,05  (*1)

 

 

 

 

0241010

 

Broccoli

 

 

 

0,7

 

 

 

 

0,6

0241020

 

Conopidă

 

 

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

0,5

0241990

 

Altele (2)

 

 

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

0,5

0242000

(b)

varză cu căpățână

 

 

 

 

0,05  (*1)

 

 

 

 

0242010

 

Varză de Bruxelles

 

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

0,6

0242020

 

Varză cu căpățână

 

0,7

 

2

 

 

 

 

0,5

0242990

 

Altele (2)

 

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

0,01  (*1)

0243000

(c)

brasicacee cu frunze

 

0,02  (*1)

 

 

0,5

 

 

 

3 (+)

0243010

 

Varză chinezească/petsai

 

 

 

10

 

 

 

 

 

0243020

 

Kale

 

 

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

0243990

 

Altele (2)

 

 

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

0244000

(d)

gulii

 

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

0,3

 

 

 

0,01  (*1)

0250000

 

Legume cu frunze, plante aromatice și flori comestibile

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0251000

(a)

lăptuci și plante pentru salate

0,05  (*1)

15

 

 

 

0,01  (*1)

 

0,01  (*1)

15

0251010

 

Salata mielului/fetică

 

 

 

20

0,6

 

 

 

 

0251020

 

Lăptuci

 

 

 

40

4

 

 

 

 

0251030

 

Scarolă/cicoare cu frunze întregi

 

 

 

20

0,05  (*1)

 

 

 

 

0251040

 

Creson și alți germeni și lăstari

 

 

 

20

0,6

 

 

 

 

0251050

 

Barbarea verna

 

 

 

20

0,05  (*1)

 

 

 

 

0251060

 

Rucolă

 

 

 

20

0,6

 

 

 

 

0251070

 

Muștar vânăt

 

 

 

20

0,05  (*1)

 

 

 

 

0251080

 

Plantă de cultură cu frunze tinere (inclusiv specii din familia Brassicaceae)

 

 

 

20

0,6

 

 

 

 

0251990

 

Altele (2)

 

 

 

20

0,05  (*1)

 

 

 

 

0252000

(b)

spanac și frunze similare

0,05  (*1)

15

 

 

0,05  (*1)

0,01  (*1)

 

0,01  (*1)

 

0252010

 

Spanac

 

 

 

30

 

 

 

 

20

0252020

 

Iarbă-grasă

 

 

 

20

 

 

 

 

15

0252030

 

Sfeclă de pețiol/frunze de sfeclă

 

 

 

20

 

 

 

 

0,01  (*1)

0252990

 

Altele (2)

 

 

 

20

 

 

 

 

0,01  (*1)

0253000

(c)

frunze de viță-de-vie și specii similare

0,05  (*1)

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

0,05  (*1)

0,01  (*1)

 

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0254000

(d)

năsturel

0,05  (*1)

0,02  (*1)

 

10

0,05  (*1)

0,01  (*1)

 

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0255000

(e)

cicori witloof/andive

0,05  (*1)

0,06

 

0,02

0,05  (*1)

0,01  (*1)

 

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0256000

(f)

plante aromatice și flori comestibile

0,1  (*1)

40

 

20

 

0,02  (*1)

 

0,02  (*1)

15 (+)

0256010

 

Asmățui

 

 

 

 

0,6

 

 

 

 

0256020

 

Arpagic

 

 

 

 

0,6

 

 

 

 

0256030

 

Frunze de țelină

 

 

 

 

0,6

 

 

 

 

0256040

 

Pătrunjel

 

 

 

 

2

 

 

 

 

0256050

 

Salvie

 

 

 

 

2

 

 

 

 

0256060

 

Rozmarin

 

 

 

 

0,6

 

 

 

 

0256070

 

Cimbru

 

 

 

 

0,6

 

 

 

 

0256080

 

Busuioc și flori comestibile

 

 

 

 

0,6

 

 

 

 

0256090

 

Frunze de dafin

 

 

 

 

0,6

 

 

 

 

0256100

 

Tarhon

 

 

 

 

0,6

 

 

 

 

0256990

 

Altele (2)

 

 

 

 

0,6

 

 

 

 

0260000

 

Leguminoase

0,05  (*1)

 

 

 

0,05  (*1)

0,01  (*1)

 

 

 

0260010

 

Fasole (păstăi)

 

2

 

1

 

 

 

0,2 (+)

1 (+)

0260020

 

Fasole (boabe)

 

0,08

 

0,4

 

 

 

0,01  (*1)

0,09

0260030

 

Mazăre (păstăi)

 

2

 

1

 

 

 

0,01  (*1)

1,5

0260040

 

Mazăre (boabe)

 

0,08

 

0,3

 

 

 

0,01  (*1)

0,09

0260050

 

Linte

 

0,2

 

0,05

 

 

 

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0260990

 

Altele (2)

 

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

 

 

 

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0270000

 

Legume cu tulpină

0,05  (*1)

 

 

 

 

0,01  (*1)

 

0,01  (*1)

 

0270010

 

Sparanghel

 

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

0,1

 

 

 

0,05

0270020

 

Cardon

 

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

0,05  (*1)

 

 

 

0,01  (*1)

0270030

 

Țelină

 

30

 

1,5

0,1

 

 

 

1

0270040

 

Fenicul de Florența

 

4

 

1,5

0,1

 

 

 

0,01  (*1)

0270050

 

Anghinare

 

4

 

0,01  (*1)

0,05  (*1)

 

 

 

0,3

0270060

 

Praz

 

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

0,05  (*1)

 

 

 

0,7

0270070

 

Rubarbă

 

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

0,05  (*1)

 

 

 

0,01  (*1)

0270080

 

Lăstari de bambus

 

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

0,05  (*1)

 

 

 

0,01  (*1)

0270090

 

Miez de palmier

 

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

0,05  (*1)

 

 

 

0,01  (*1)

0270990

 

Altele (2)

 

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

0,05  (*1)

 

 

 

0,01  (*1)

0280000

 

Ciuperci, mușchi și licheni

0,05  (*1)

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

0,05  (*1)

0,01  (*1)

 

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0280010

 

Ciuperci de cultură

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0280020

 

Ciuperci sălbatice

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0280990

 

Mușchi și licheni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0290000

 

Alge și organisme procariote

0,05  (*1)

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

0,05  (*1)

0,01  (*1)

 

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0300000

LEGUMINOASE

0,05  (*1)

 

0,01  (*1)

 

0,15

0,05  (*1)

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,2

0300010

 

Fasole

 

0,2

 

0,5

 

 

 

 

 

0300020

 

Linte

 

0,02  (*1)

 

0,4

 

 

 

 

 

0300030

 

Mazăre

 

0,1

 

0,4

 

 

 

 

 

0300040

 

Lupin/boabe de lupin

 

0,1

 

0,4

 

 

 

 

 

0300990

 

Altele (2)

 

0,02  (*1)

 

0,4

 

 

 

 

 

0400000

SEMINȚE ȘI FRUCTE OLEAGINOASE

0,05  (*1)

 

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,05  (*1)

0,01  (*1)

0,02  (*1)

0,01  (*1)

 

0401000

 

Semințe oleaginoase

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0401010

 

Semințe de in

 

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

0401020

 

Arahide/alune de pământ

 

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

0,02

0401030

 

Semințe de mac

 

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

0401040

 

Semințe de susan

 

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

0401050

 

Semințe de floarea-soarelui

 

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

0401060

 

Semințe de rapiță

 

0,02

 

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

0401070

 

Soia

 

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

0,05

0401080

 

Semințe de muștar

 

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

0401090

 

Semințe de bumbac

 

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

0,4

0401100

 

Semințe de dovleac

 

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

0401110

 

Semințe de șofrănaș

 

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

0401120

 

Semințe de limba-mielului

 

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

0401130

 

Semințe de camelină

 

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

0401140

 

Semințe de cânepă

 

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

0401150

 

Ricin

 

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

0401990

 

Altele (2)

 

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

0402000

 

Fructe oleaginoase

 

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

 

0402010

 

Măsline pentru ulei

 

 

 

 

 

 

 

 

0,3

0402020

 

Sâmburi de palmier pentru ulei

 

 

 

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

0402030

 

Fructe de palmier pentru ulei

 

 

 

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

0402040

 

Capoc

 

 

 

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

0402990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

0500000

CEREALE

 

 

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,05  (*1)

 

0,02  (*1)

0,01  (*1)

 

0500010

 

Orz

0,05  (*1)

4

 

 

 

0,05  (*1)

 

 

0,5

0500020

 

Hrișcă și alte pseudocereale

0,05  (*1) (+)

0,02  (*1)

 

 

 

0,05  (*1)

 

 

0,01  (*1)

0500030

 

Porumb

0,05  (*1)

0,02  (*1)

 

 

 

0,05  (*1)

 

 

0,02

0500040

 

Mei comun

0,05  (*1)

0,02  (*1)

 

 

 

0,05  (*1)

 

 

0,01  (*1)

0500050

 

Ovăz

0,05  (*1)

4

 

 

 

0,05  (*1)

 

 

0,4 (+)

0500060

 

Orez

0,1

0,02  (*1)

 

 

 

0,05  (*1)

 

 

5

0500070

 

Secară

2

0,5

 

 

 

0,05  (*1)

 

 

0,3

0500080

 

Sorg

0,05  (*1)

0,02  (*1)

 

 

 

0,05  (*1)

 

 

0,01  (*1)

0500090

 

Grâu

2

0,5

 

 

 

0,05  (*1)

 

 

0,3

0500990

 

Altele (2)

0,05  (*1)

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

0600000

CEAIURI, CAFEA, INFUZII, CACAO ȘI ROȘCOVE

0,1  (*1)

 

0,05  (*1)

 

 

0,05  (*1)

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0610000

 

Ceaiuri

 

0,1  (*1)

 

0,05  (*1)

0,05  (*1)

 

 

 

 

0620000

 

Boabe de cafea

 

0,1  (*1)

 

0,05  (*1)

0,05  (*1)

 

 

 

 

0630000

 

Infuzii din

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0631000

(a)

flori

 

0,1  (*1)

 

0,05  (*1)

0,05  (*1)

 

 

 

 

0631010

 

Mușețel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0631020

 

Hibiscus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0631030

 

Trandafir

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0631040

 

Iasomie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0631050

 

Tei pucios

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0631990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0632000

(b)

frunze și plante aromatice

 

0,1  (*1)

 

0,05  (*1)

0,05  (*1)

 

 

 

 

0632010

 

Căpșun

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0632020

 

Rooibos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0632030

 

Maté

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0632990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0633000

(c)

rădăcini

 

1,5 (+)

 

 

0,5

 

 

 

 

0633010

 

Valeriană

 

 

 

1

 

 

 

 

 

0633020

 

Ginseng

 

 

 

4

 

 

 

 

 

0633990

 

Altele (2)

 

 

 

1

 

 

 

 

 

0639000

(d)

orice alte părți ale plantei

 

0,1  (*1)

 

0,05  (*1)

0,05  (*1)

 

 

 

 

0640000

 

Boabe de cacao

 

0,1  (*1)

 

0,05  (*1)

0,05  (*1)

 

 

 

 

0650000

 

Roșcove

 

0,1  (*1)

 

0,05  (*1)

0,05  (*1)

 

 

 

 

0700000

HAMEI

0,1  (*1)

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,1  (*1) (+)

0,05  (*1)

40

0800000

CONDIMENTE

0,1  (*1)

 

 

 

 

 

 

 

 

0810000

 

Condimente din semințe

 

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0810010

 

Anason

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0810020

 

Chimen negru

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0810030

 

Țelină

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0810040

 

Coriandru

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0810050

 

Chimen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0810060

 

Mărar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0810070

 

Fenicul

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0810080

 

Schinduf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0810090

 

Nucșoară

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0810990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0820000

 

Condimente din fructe

 

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0820010

 

Piper de Jamaica

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0820020

 

Piper Sichuan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0820030

 

Chimen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0820040

 

Cardamom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0820050

 

Fructe de ienupăr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0820060

 

Piper boabe (alb, negru și verde)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0820070

 

Vanilie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0820080

 

Tamarin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0820990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0830000

 

Condimente din scoarță

 

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0830010

 

Scorțișoară

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0830990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0840000

 

Condimente din rădăcini sau rizomi

 

(+)

 

 

 

 

 

 

 

0840010

 

Lemn-dulce

 

1,5

0,05  (*1)

1

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0840020

 

Ghimbir (10)

 

1,5

0,05  (*1)

1

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0840030

 

Șofran de India/curcuma

 

1,5

0,05  (*1)

1

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0840040

 

Hrean (11)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0840990

 

Altele (2)

 

1,5

0,05  (*1)

1

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0850000

 

Condimente din muguri

 

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0850010

 

Cuișoare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0850020

 

Capere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0850990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0860000

 

Condimente din pistiluri de flori

 

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0860010

 

Șofran

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0860990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0870000

 

Condimente din arile

 

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0870010

 

Mirodenie din coaja uscată a nucșoarei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0870990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0900000

PLANTE UTILIZATE ÎN PRODUCȚIA ZAHĂRULUI

0,05  (*1)

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

 

0,01  (*1)

0,02  (*1)

0,01  (*1)

 

0900010

 

Sfeclă de zahăr

 

 

 

 

0,05  (*1)

 

 

 

0,02

0900020

 

Trestie de zahăr

 

 

 

 

0,05  (*1)

 

 

 

0,01  (*1)

0900030

 

Rădăcini de cicoare

 

 

 

 

0,2

 

 

 

0,01  (*1)

0900990

 

Altele (2)

 

 

 

 

0,05  (*1)

 

 

 

0,01  (*1)

1000000

PRODUSE DE ORIGINE ANIMALĂ - ANIMALE TERESTRE

 

(+)

 

 

 

 

 

 

 

1010000

 

Produse obținute din

 

 

0,01  (*1)

 

 

0,02  (*1)

0,02  (*1)

0,05  (*1)

 

1011000

(a)

porcine

 

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

0,04

1011010

 

Mușchi

0,2

 

 

0,01  (*1)

0,01  (*1)

 

 

 

 

1011020

 

Grăsime

0,2

 

 

0,05  (*1)

0,2

 

 

 

 

1011030

 

Ficat

5

 

 

0,05  (*1)

0,05

 

 

 

 

1011040

 

Rinichi

5

 

 

0,05  (*1)

0,05

 

 

 

 

1011050

 

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

5

 

 

0,05  (*1)

0,05

 

 

 

 

1011990

 

Altele (2)

5

 

 

0,05  (*1)

0,01  (*1)

 

 

 

 

1012000

(b)

bovine

 

 

 

(+)

 

 

 

 

 

1012010

 

Mușchi

0,2

0,02  (*1)

 

0,04

0,01  (*1)

 

 

(+)

0,04

1012020

 

Grăsime

0,2

0,02  (*1)

 

0,2

0,2

 

 

(+)

0,06

1012030

 

Ficat

5

0,05

 

0,2

0,05

 

 

(+)

0,07

1012040

 

Rinichi

5

0,05

 

0,2

0,05

 

 

(+)

0,04

1012050

 

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

5

0,02  (*1)

 

0,05  (*1)

0,05

 

 

 

0,07

1012990

 

Altele (2)

5

0,02  (*1)

 

0,05  (*1)

0,01  (*1)

 

 

 

0,02  (*1)

1013000

(c)

ovine

 

 

 

(+)

 

 

 

 

 

1013010

 

Mușchi

0,2

0,02  (*1)

 

0,04

0,01  (*1)

 

 

(+)

0,04

1013020

 

Grăsime

0,2

0,02  (*1)

 

0,2

0,2

 

 

(+)

0,06

1013030

 

Ficat

5

0,05

 

0,2

0,05

 

 

(+)

0,07

1013040

 

Rinichi

5

0,05

 

0,2

0,05

 

 

(+)

0,04

1013050

 

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

5

0,02  (*1)

 

0,05  (*1)

0,05

 

 

 

0,07

1013990

 

Altele (2)

5

0,02  (*1)

 

0,05  (*1)

0,01  (*1)

 

 

 

0,02  (*1)

1014000

(d)

caprine

 

 

 

(+)

 

 

 

 

 

1014010

 

Mușchi

0,2

0,02  (*1)

 

0,04

0,01  (*1)

 

 

(+)

0,04

1014020

 

Grăsime

0,2

0,02  (*1)

 

0,2

0,2

 

 

(+)

0,06

1014030

 

Ficat

5

0,05

 

0,2

0,05

 

 

(+)

0,07

1014040

 

Rinichi

5

0,05

 

0,2

0,05

 

 

(+)

0,04

1014050

 

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

5

0,02  (*1)

 

0,05  (*1)

0,05  (*1)

 

 

 

0,07

1014990

 

Altele (2)

5

0,02  (*1)

 

0,05  (*1)

0,01  (*1)

 

 

 

0,02  (*1)

1015000

(e)

ecvidee

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1015010

 

Mușchi

0,2

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

0,01  (*1)

 

 

(+)

0,04

1015020

 

Grăsime

0,2

0,02  (*1)

 

0,2

0,2

 

 

(+)

0,06

1015030

 

Ficat

5

0,05

 

0,2

0,05

 

 

(+)

0,07

1015040

 

Rinichi

5

0,05

 

0,2

0,05

 

 

(+)

0,04

1015050

 

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

5

0,02  (*1)

 

0,05  (*1)

0,05

 

 

 

0,07

1015990

 

Altele (2)

5

0,02  (*1)

 

0,05  (*1)

0,01  (*1)

 

 

 

0,02  (*1)

1016000

(f)

păsări de curte

0,05  (*1)

0,02  (*1)

 

 

0,01  (*1)

 

 

 

0,04

1016010

 

Mușchi

 

 

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

1016020

 

Grăsime

 

 

 

0,05  (*1)

 

 

 

 

 

1016030

 

Ficat

 

 

 

0,05  (*1)

 

 

 

 

 

1016040

 

Rinichi

 

 

 

0,05  (*1)

 

 

 

 

 

1016050

 

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

 

 

 

0,05  (*1)

 

 

 

 

 

1016990

 

Altele (2)

 

 

 

0,05  (*1)

 

 

 

 

 

1017000

(g)

alte animale terestre de crescătorie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1017010

 

Mușchi

0,2

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

0,01  (*1)

 

 

 

0,04

1017020

 

Grăsime

0,2

0,02  (*1)

 

0,2

0,2

 

 

 

0,06

1017030

 

Ficat

5

0,05

 

0,2

0,05

 

 

 

0,07

1017040

 

Rinichi

5

0,05

 

0,2

0,05

 

 

 

0,04

1017050

 

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

5

0,02  (*1)

 

0,05  (*1)

0,05

 

 

 

0,07

1017990

 

Altele (2)

5

0,02  (*1)

 

0,05  (*1)

0,01  (*1)

 

 

 

0,02  (*1)

1020000

 

Lapte

0,01  (*1)

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,02

0,01  (*1)

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,02  (*1)

1020010

 

Bovine

 

 

 

 

 

 

 

(+)

 

1020020

 

Ovine

 

 

 

 

 

 

 

(+)

 

1020030

 

Caprine

 

 

 

 

 

 

 

(+)

 

1020040

 

Cai

 

 

 

 

 

 

 

(+)

 

1020990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1030000

 

Ouă de păsări

0,01  (*1)

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,05  (*1)

0,01  (*1)

0,02  (*1)

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,04

1030010

 

Găini

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1030020

 

Rațe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1030030

 

Gâște

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1030040

 

Prepelițe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1030990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1040000

 

Miere și alte produse apicole (7)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

1050000

 

Amfibieni și reptile

0,05  (*1)

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,02  (*1)

0,02  (*1)

0,05  (*1)

0,02  (*1)

1060000

 

Animale nevertebrate terestre

0,05  (*1)

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,02  (*1)

0,02  (*1)

0,05  (*1)

0,02  (*1)

1070000

 

Animale vertebrate sălbatice terestre

0,05  (*1)

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,02  (*1)

0,02  (*1)

0,05  (*1)

0,02  (*1)

1100000

PRODUSE DE ORIGINE ANIMALĂ - PEȘTI, PRODUSE PE BAZĂ DE PEȘTE ȘI ORICE ALTE PRODUSE PESCĂREȘTI DE MARE SAU DE APĂ DULCE (8)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1200000

PRODUSE SAU PĂRȚI DIN ACESTEA UTILIZATE EXCLUSIV PENTRU PRODUCȚIA HRANEI PENTRU ANIMALE (8)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1300000

PRODUSE ALIMENTARE PRELUCRATE (8)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(a)

Pentru lista completă a produselor de origine vegetală și animală cărora li se aplică LMR-uri, vă rugăm să consultați anexa I.

(L)= Liposolubil

2,4-D (sumă de 2,4-D, sărurile, esterii și conjugații acestuia, exprimată în 2,4-D)

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat indisponibilitatea unor informații referitoare la metodele analitice. La revizuirea LMR-ului, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima teză, dacă sunt transmise până la 17 decembrie 2015 sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

0120010

Migdale

0120020

Nuci de Brazilia

0120030

Caju

0120050

Nuci de cocos

0120060

Alune

0120070

Nuci de Macadamia

0120080

Nuci de Pecan

0120090

Semințe de pin dulce

0120100

Fistic

0120110

Nuci comune

0120990

Altele (2)

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat indisponibilitatea unor informații referitoare la trialurile privind reziduurile. La revizuirea LMR-ului, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima teză, dacă sunt transmise până la 17 decembrie 2015 sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

0500020

Hrișcă și alte pseudocereale

Ciprodinil (L) (R)

(R)= Definiția reziduurilor diferă pentru următoarele combinații pesticid-număr de cod:

Ciprodinil – codul 1000000, cu excepția 1020000, 1040000: Ciprodinil [sumă de ciprodinil și CGA 304075 (liber), exprimată ca ciprodinil]

Ciprodinil – 1020000: Ciprodinil [sumă de ciprodinil și CGA 304075 (liber și conjugat), exprimată ca ciprodinil]

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat indisponibilitatea unor informații referitoare la metodele analitice și/sau de confirmare. La revizuirea LMR-ului, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima teză, dacă sunt transmise până la 14 martie 2017 sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

0120010

Migdale

0633000

(c) rădăcini

0840000

Condimente din rădăcini sau rizomi

1000000

PRODUSE DE ORIGINE ANIMALĂ – ANIMALE TERESTRE

Fludioxonil (L) (R)

(R)= Definiția reziduurilor diferă pentru următoarele combinații pesticid-număr de cod:

Fludioxonil – codul 1000000, cu excepția 1040000: sumă de fludioxonil și metaboliții săi oxidați la metabolitul acid 2,2-difluoro-benzo[1,3]dioxol-4 carboxilic

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat indisponibilitatea unor informații referitoare la trialurile privind reziduurile. La revizuirea LMR-ului, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima teză, dacă sunt transmise până la 30 ianuarie 2016 sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

0152000

(b) căpșuni

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat indisponibilitatea unor informații referitoare la un studiu de hrănire la animale. La revizuirea LMR-ului, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima teză, dacă sunt transmise până la 30 ianuarie 2016 sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

1012000

(b) bovine

1013000

(c) ovine

1014000

(d) caprine

Piraflufen-etil (sumă de piraflufen-etil și piraflufen, exprimată ca piraflufen-etil)

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat indisponibilitatea unor informații referitoare la metodele analitice. La revizuirea LMR-ului, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima teză, dacă sunt transmise până la 26 iunie 2016 sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

0700000

HAMEI

Piridaben (L)

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat indisponibilitatea unor informații referitoare la trialurile privind reziduurile. La revizuirea LMR-ului, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima teză, dacă sunt transmise până la 24 ianuarie 2021 sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

0130010

Mere

0130020

Pere

0130030

Gutui

0130040

Moșmoni

0130050

Moșmoni japonezi

0140010

Caise

0140030

Piersici

0260010

Fasole (păstăi)

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat indisponibilitatea unor informații referitoare la stabilitatea la depozitare, studiile de hrănire și metodele analitice. La revizuirea LMR-ului, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima teză, dacă sunt transmise până la 24 ianuarie 2021 sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

1012010

Mușchi

1012020

Grăsime

1012030

Ficat

1012040

Rinichi

1013010

Mușchi

1013020

Grăsime

1013030

Ficat

1013040

Rinichi

1014010

Mușchi

1014020

Grăsime

1014030

Ficat

1014040

Rinichi

1015010

Mușchi

1015020

Grăsime

1015030

Ficat

1015040

Rinichi

1020010

Bovine

1020020

Ovine

1020030

Caprine

1020040

Cai

Trifloxistrobin (L) (R)

(R)= Definiția reziduurilor diferă pentru următoarele combinații pesticid-număr de cod:

Trifloxistrobin – codul 1000000, cu excepția 1040000: sumă de trifloxistrobin și metabolitul său acid (E, E)-metoxiimino- {2-[1-(3-trifluorometil-fenil)-etilidenamino-oximetil]-fenil}-acetic (CGA 321113)

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat indisponibilitatea unor informații referitoare la trialurile privind reziduurile. La revizuirea LMR-ului, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima teză, dacă sunt transmise până la 23 iulie 2017 sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

0162030

Fructele pasiunii/maracuja

0231020

Ardei dulci/gogoșari

0232010

Castraveți

0232020

Cornișoni

0243000

(c) brasicacee cu frunze

0243010

Varză chinezească/petsai

0243020

Kale

0243990

Altele (2)

0256000

(f) plante aromatice și flori comestibile

0260010

Fasole (păstăi)

0500050

Ovăz

(b)

se adaugă următoarea coloană referitoare la florpirauxifen-benzil:

Reziduuri de pesticide și limite maxime de reziduuri (mg/kg)

Număr de cod

Grupe și exemple de produse individuale cărora li se aplică LMR-uri (a)

Florpirauxifen-benzil

(1)

(2)

(3)

0100000

FRUCTE PROASPETE sau CONGELATE; FRUCTE NUCIFERE

0,01  (*2)

0110000

 

Fructe citrice

 

0110010

 

Grepfruturi

 

0110020

 

Portocale

 

0110030

 

Lămâi

 

0110040

 

Lămâi verzi „lime”

 

0110050

 

Mandarine

 

0110990

 

Altele (2)

 

0120000

 

Fructe nucifere

 

0120010

 

Migdale

 

0120020

 

Nuci de Brazilia

 

0120030

 

Caju

 

0120040

 

Castane

 

0120050

 

Nuci de cocos

 

0120060

 

Alune

 

0120070

 

Nuci de Macadamia

 

0120080

 

Nuci de Pecan

 

0120090

 

Semințe de pin dulce

 

0120100

 

Fistic

 

0120110

 

Nuci comune

 

0120990

 

Altele (2)

 

0130000

 

Fructe sămânțoase

 

0130010

 

Mere

 

0130020

 

Pere

 

0130030

 

Gutui

 

0130040

 

Moșmoni

 

0130050

 

Moșmoni japonezi

 

0130990

 

Altele (2)

 

0140000

 

Fructe sâmburoase

 

0140010

 

Caise

 

0140020

 

Cireșe (dulci)

 

0140030

 

Piersici

 

0140040

 

Prune

 

0140990

 

Altele (2)

 

0150000

 

Bace și fructe mici

 

0151000

(a)

struguri

 

0151010

 

Struguri de masă

 

0151020

 

Struguri de vin

 

0152000

(b)

căpșuni

 

0153000

(c)

fructe de rug

 

0153010

 

Mure

 

0153020

 

Mure de câmp

 

0153030

 

Zmeură (galbenă și roșie)

 

0153990

 

Altele (2)

 

0154000

(d)

alte bace și fructe mici

 

0154010

 

Afine

 

0154020

 

Merișoare

 

0154030

 

Coacăze (albe, negre și roșii)

 

0154040

 

Agrișe (galbene, roșii și verzi)

 

0154050

 

Măceșe

 

0154060

 

Dude (albe și negre)

 

0154070

 

Păducel spaniol

 

0154080

 

Boabe de soc

 

0154990

 

Altele (2)

 

0160000

 

Fructe diverse cu

 

0161000

(a)

coajă comestibilă

 

0161010

 

Curmale

 

0161020

 

Smochine

 

0161030

 

Măsline de masă

 

0161040

 

Kumquat

 

0161050

 

Carambola

 

0161060

 

Kaki

 

0161070

 

Prună de Java

 

0161990

 

Altele (2)

 

0162000

(b)

coajă necomestibilă, mici

 

0162010

 

Kiwi (galbene, roșii, verzi)

 

0162020

 

Litchi

 

0162030

 

Fructele pasiunii/maracuja

 

0162040

 

Smochine indiene/limba soacrei

 

0162050

 

Chrysophyllum cainito

 

0162060

 

Plaqueminier/kaki de Virginia

 

0162990

 

Altele (2)

 

0163000

(c)

coajă necomestibilă, mari

 

0163010

 

Avocado

 

0163020

 

Banane

 

0163030

 

Mango

 

0163040

 

Papaia

 

0163050

 

Granate/rodii

 

0163060

 

Cherimoya

 

0163070

 

Guave

 

0163080

 

Ananas

 

0163090

 

Fructele arborelui de pâine

 

0163100

 

Durian

 

0163110

 

Graviola

 

0163990

 

Altele (2)

 

0200000

LEGUME PROASPETE sau CONGELATE

 

0210000

 

Legume rădăcinoase și cu tuberculi

0,01  (*2)

0211000

(a)

cartofi

 

0212000

(b)

legume rădăcinoase și cu tuberculi tropicale

 

0212010

 

Rădăcini de cassava/manioc

 

0212020

 

Cartofi dulci

 

0212030

 

Igname

 

0212040

 

Arorut

 

0212990

 

Altele (2)

 

0213000

(c)

alte legume rădăcinoase și cu tuberculi cu excepția sfeclei de zahăr

 

0213010

 

Sfecle

 

0213020

 

Morcovi

 

0213030

 

Țeline de rădăcină

 

0213040

 

Hrean

 

0213050

 

Topinamburi

 

0213060

 

Păstârnaci

 

0213070

 

Rădăcina de pătrunjel/pătrunjel rădăcină

 

0213080

 

Ridichi

 

0213090

 

Barba-caprei

 

0213100

 

Varză-nap/gulie furajeră

 

0213110

 

Napi

 

0213990

 

Altele (2)

 

0220000

 

Legume bulboase

0,01  (*2)

0220010

 

Usturoi

 

0220020

 

Ceapă

 

0220030

 

Ceapă eșalotă

 

0220040

 

Ceapă de primăvară/ceapă verde și ceapă de tuns

 

0220990

 

Altele (2)

 

0230000

 

Legume fructoase

0,01  (*2)

0231000

(a)

solanacee și malvacee

 

0231010

 

Tomate

 

0231020

 

Ardei dulci/gogoșari

 

0231030

 

Pătlăgele vinete/vinete

 

0231040

 

Bame

 

0231990

 

Altele (2)

 

0232000

(b)

cucurbitacee cu coajă comestibilă

 

0232010

 

Castraveți

 

0232020

 

Cornișoni

 

0232030

 

Dovlecei

 

0232990

 

Altele (2)

 

0233000

(c)

cucurbitacee cu coajă necomestibilă

 

0233010

 

Pepeni galbeni

 

0233020

 

Dovleci

 

0233030

 

Pepeni verzi

 

0233990

 

Altele (2)

 

0234000

(d)

porumb dulce

 

0239000

(e)

alte legume fructoase

 

0240000

 

Legume din familia Brassicaceae (cu excepția rădăcinilor și a culturilor de frunze tinere din familia Brassicaceae)

0,01  (*2)

0241000

(a)

varză cu inflorescență

 

0241010

 

Broccoli

 

0241020

 

Conopidă

 

0241990

 

Altele (2)

 

0242000

(b)

varză cu căpățână

 

0242010

 

Varză de Bruxelles

 

0242020

 

Varză cu căpățână

 

0242990

 

Altele (2)

 

0243000

(c)

brasicacee cu frunze

 

0243010

 

Varză chinezească/petsai

 

0243020

 

Kale

 

0243990

 

Altele (2)

 

0244000

(d)

gulii

 

0250000

 

Legume cu frunze, plante aromatice și flori comestibile

 

0251000

(a)

lăptuci și plante pentru salate

0,01  (*2)

0251010

 

Salata mielului/fetică

 

0251020

 

Lăptuci

 

0251030

 

Scarolă/cicoare cu frunze întregi

 

0251040

 

Creson și alți germeni și lăstari

 

0251050

 

Barbarea verna

 

0251060

 

Rucolă

 

0251070

 

Muștar vânăt

 

0251080

 

Plantă de cultură cu frunze tinere (inclusiv specii din familia Brassicaceae)

 

0251990

 

Altele (2)

 

0252000

(b)

spanac și frunze similare

0,01  (*2)

0252010

 

Spanac

 

0252020

 

Iarbă-grasă

 

0252030

 

Sfeclă de pețiol/frunze de sfeclă

 

0252990

 

Altele (2)

 

0253000

(c)

frunze de viță-de-vie și specii similare

0,01  (*2)

0254000

(d)

năsturel

0,01  (*2)

0255000

(e)

cicori witloof/andive

0,01  (*2)

0256000

(f)

plante aromatice și flori comestibile

0,02  (*2)

0256010

 

Asmățui

 

0256020

 

Arpagic

 

0256030

 

Frunze de țelină

 

0256040

 

Pătrunjel

 

0256050

 

Salvie

 

0256060

 

Rozmarin

 

0256070

 

Cimbru

 

0256080

 

Busuioc și flori comestibile

 

0256090

 

Frunze de dafin

 

0256100

 

Tarhon

 

0256990

 

Altele (2)

 

0260000

 

Leguminoase

0,01  (*2)

0260010

 

Fasole (păstăi)

 

0260020

 

Fasole (boabe)

 

0260030

 

Mazăre (păstăi)

 

0260040

 

Mazăre (boabe)

 

0260050

 

Linte

 

0260990

 

Altele (2)

 

0270000

 

Legume cu tulpină

0,01  (*2)

0270010

 

Sparanghel

 

0270020

 

Cardon

 

0270030

 

Țelină

 

0270040

 

Fenicul de Florența

 

0270050

 

Anghinare

 

0270060

 

Praz

 

0270070

 

Rubarbă

 

0270080

 

Lăstari de bambus

 

0270090

 

Miez de palmier

 

0270990

 

Altele (2)

 

0280000

 

Ciuperci, mușchi și licheni

0,01  (*2)

0280010

 

Ciuperci de cultură

 

0280020

 

Ciuperci sălbatice

 

0280990

 

Mușchi și licheni

 

0290000

 

Alge și organisme procariote

0,01  (*2)

0300000

LEGUMINOASE

0,01  (*2)

0300010

 

Fasole

 

0300020

 

Linte

 

0300030

 

Mazăre

 

0300040

 

Lupin/boabe de lupin

 

0300990

 

Altele (2)

 

0400000

SEMINȚE ȘI FRUCTE OLEAGINOASE

0,01  (*2)

0401000

 

Semințe oleaginoase

 

0401010

 

Semințe de in

 

0401020

 

Arahide/alune de pământ

 

0401030

 

Semințe de mac

 

0401040

 

Semințe de susan

 

0401050

 

Semințe de floarea-soarelui

 

0401060

 

Semințe de rapiță

 

0401070

 

Soia

 

0401080

 

Semințe de muștar

 

0401090

 

Semințe de bumbac

 

0401100

 

Semințe de dovleac

 

0401110

 

Semințe de șofrănaș

 

0401120

 

Semințe de limba-mielului

 

0401130

 

Semințe de camelină

 

0401140

 

Semințe de cânepă

 

0401150

 

Ricin

 

0401990

 

Altele (2)

 

0402000

 

Fructe oleaginoase

 

0402010

 

Măsline pentru ulei

 

0402020

 

Sâmburi de palmier pentru ulei

 

0402030

 

Fructe de palmier pentru ulei

 

0402040

 

Capoc

 

0402990

 

Altele (2)

 

0500000

CEREALE

 

0500010

 

Orz

0,01  (*2)

0500020

 

Hrișcă și alte pseudocereale

0,01  (*2)

0500030

 

Porumb

0,01  (*2)

0500040

 

Mei comun

0,01  (*2)

0500050

 

Ovăz

0,01  (*2)

0500060

 

Orez

0,02

0500070

 

Secară

0,01  (*2)

0500080

 

Sorg

0,01  (*2)

0500090

 

Grâu

0,01  (*2)

0500990

 

Altele (2)

0,01  (*2)

0600000

CEAIURI, CAFEA, INFUZII, CACAO ȘI ROȘCOVE

0,05  (*2)

0610000

 

Ceaiuri

 

0620000

 

Boabe de cafea

 

0630000

 

Infuzii din

 

0631000

(a)

flori

 

0631010

 

Mușețel

 

0631020

 

Hibiscus

 

0631030

 

Trandafir

 

0631040

 

Iasomie

 

0631050

 

Tei pucios

 

0631990

 

Altele (2)

 

0632000

(b)

frunze și plante aromatice

 

0632010

 

Căpșun

 

0632020

 

Rooibos

 

0632030

 

Maté

 

0632990

 

Altele (2)

 

0633000

(c)

rădăcini

 

0633010

 

Valeriană

 

0633020

 

Ginseng

 

0633990

 

Altele (2)

 

0639000

(d)

orice alte părți ale plantei

 

0640000

 

Boabe de cacao

 

0650000

 

Roșcove

 

0700000

HAMEI

0,05  (*2)

0800000

CONDIMENTE

 

0810000

 

Condimente din semințe

0,05  (*2)

0810010

 

Anason

 

0810020

 

Chimen negru

 

0810030

 

Țelină

 

0810040

 

Coriandru

 

0810050

 

Chimen

 

0810060

 

Mărar

 

0810070

 

Fenicul

 

0810080

 

Schinduf

 

0810090

 

Nucșoară

 

0810990

 

Altele (2)

 

0820000

 

Condimente din fructe

0,05  (*2)

0820010

 

Piper de Jamaica

 

0820020

 

Piper Sichuan

 

0820030

 

Chimen

 

0820040

 

Cardamom

 

0820050

 

Fructe de ienupăr

 

0820060

 

Piper boabe (alb, negru și verde)

 

0820070

 

Vanilie

 

0820080

 

Tamarin

 

0820990

 

Altele (2)

 

0830000

 

Condimente din scoarță

0,05  (*2)

0830010

 

Scorțișoară

 

0830990

 

Altele (2)

 

0840000

 

Condimente din rădăcini sau rizomi

 

0840010

 

Lemn-dulce

0,05  (*2)

0840020

 

Ghimbir (10)

0,05  (*2)

0840030

 

Șofran de India/curcuma

0,05  (*2)

0840040

 

Hrean (11)

 

0840990

 

Altele (2)

0,05  (*2)

0850000

 

Condimente din muguri

0,05  (*2)

0850010

 

Cuișoare

 

0850020

 

Capere

 

0850990

 

Altele (2)

 

0860000

 

Condimente din pistiluri de flori

0,05  (*2)

0860010

 

Șofran

 

0860990

 

Altele (2)

 

0870000

 

Condimente din arile

0,05  (*2)

0870010

 

Mirodenie din coaja uscată a nucșoarei

 

0870990

 

Altele (2)

 

0900000

PLANTE UTILIZATE ÎN PRODUCȚIA ZAHĂRULUI

0,01  (*2)

0900010

 

Sfeclă de zahăr

 

0900020

 

Trestie de zahăr

 

0900030

 

Rădăcini de cicoare

 

0900990

 

Altele (2)

 

1000000

PRODUSE DE ORIGINE ANIMALĂ - ANIMALE TERESTRE

 

1010000

 

Produse obținute din

0,01  (*2)

1011000

(a)

porcine

 

1011010

 

Mușchi

 

1011020

 

Grăsime

 

1011030

 

Ficat

 

1011040

 

Rinichi

 

1011050

 

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

 

1011990

 

Altele (2)

 

1012000

(b)

bovine

 

1012010

 

Mușchi

 

1012020

 

Grăsime

 

1012030

 

Ficat

 

1012040

 

Rinichi

 

1012050

 

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

 

1012990

 

Altele (2)

 

1013000

(c)

ovine

 

1013010

 

Mușchi

 

1013020

 

Grăsime

 

1013030

 

Ficat

 

1013040

 

Rinichi

 

1013050

 

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

 

1013990

 

Altele (2)

 

1014000

(d)

caprine

 

1014010

 

Mușchi

 

1014020

 

Grăsime

 

1014030

 

Ficat

 

1014040

 

Rinichi

 

1014050

 

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

 

1014990

 

Altele (2)

 

1015000

(e)

ecvidee

 

1015010

 

Mușchi

 

1015020

 

Grăsime

 

1015030

 

Ficat

 

1015040

 

Rinichi

 

1015050

 

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

 

1015990

 

Altele (2)

 

1016000

(f)

păsări de curte

 

1016010

 

Mușchi

 

1016020

 

Grăsime

 

1016030

 

Ficat

 

1016040

 

Rinichi

 

1016050

 

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

 

1016990

 

Altele (2)

 

1017000

(g)

alte animale terestre de crescătorie

 

1017010

 

Mușchi

 

1017020

 

Grăsime

 

1017030

 

Ficat

 

1017040

 

Rinichi

 

1017050

 

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

 

1017990

 

Altele (2)

 

1020000

 

Lapte

0,01  (*2)

1020010

 

Bovine

 

1020020

 

Ovine

 

1020030

 

Caprine

 

1020040

 

Cai

 

1020990

 

Altele (2)

 

1030000

 

Ouă de păsări

0,01  (*2)

1030010

 

Găini

 

1030020

 

Rațe

 

1030030

 

Gâște

 

1030040

 

Prepelițe

 

1030990

 

Altele (2)

 

1040000

 

Miere și alte produse apicole (7)

0,05  (*2)

1050000

 

Amfibieni și reptile

0,01  (*2)

1060000

 

Animale nevertebrate terestre

0,01  (*2)

1070000

 

Animale vertebrate sălbatice terestre

0,01  (*2)

1100000

PRODUSE DE ORIGINE ANIMALĂ - PEȘTI, PRODUSE PE BAZĂ DE PEȘTE ȘI ORICE ALTE PRODUSE PESCĂREȘTI DE MARE SAU DE APĂ DULCE (8)

 

1200000

PRODUSE SAU PĂRȚI DIN ACESTEA UTILIZATE EXCLUSIV PENTRU PRODUCȚIA HRANEI PENTRU ANIMALE (8)

 

1300000

PRODUSE ALIMENTARE PRELUCRATE (8)

 

(a)

Pentru lista completă a produselor de origine vegetală și animală cărora li se aplică LMR-uri, vă rugăm să consultați anexa I.”

(c)

coloana referitoare la mepiquat se elimină.

2.

Anexa III partea A se modifică după cum urmează:

(a)

coloana referitoare la fluopiram se înlocuiește cu următorul text:

Reziduuri de pesticide și limite maxime de reziduuri (mg/kg)

Număr de cod

Grupe și exemple de produse individuale cărora li se aplică LMR-uri (a)

Fluopiram (R)

(1)

(2)

(3)

0100000

FRUCTE PROASPETE sau CONGELATE; FRUCTE NUCIFERE

 

0110000

 

Fructe citrice

 

0110010

 

Grepfruturi

0,4

0110020

 

Portocale

0,6

0110030

 

Lămâi

1

0110040

 

Lămâi verzi „lime”

1

0110050

 

Mandarine

0,6

0110990

 

Altele (2)

0,01  (*3)

0120000

 

Fructe nucifere

 

0120010

 

Migdale

0,05

0120020

 

Nuci de Brazilia

0,05

0120030

 

Caju

0,05

0120040

 

Castane

0,05

0120050

 

Nuci de cocos

0,04

0120060

 

Alune

0,05

0120070

 

Nuci de Macadamia

0,05

0120080

 

Nuci de Pecan

0,05

0120090

 

Semințe de pin dulce

0,05

0120100

 

Fistic

0,05

0120110

 

Nuci comune

0,05

0120990

 

Altele (2)

0,05

0130000

 

Fructe sămânțoase

 

0130010

 

Mere

0,6

0130020

 

Pere

0,5

0130030

 

Gutui

0,5

0130040

 

Moșmoni

0,5

0130050

 

Moșmoni japonezi

0,5

0130990

 

Altele (2)

0,5

0140000

 

Fructe sâmburoase

 

0140010

 

Caise

1,5

0140020

 

Cireșe (dulci)

2

0140030

 

Piersici

1,5

0140040

 

Prune

0,5

0140990

 

Altele (2)

0,01  (*3)

0150000

 

Bace și fructe mici

 

0151000

(a)

struguri

1,5

0151010

 

Struguri de masă

 

0151020

 

Struguri de vin

 

0152000

(b)

căpșuni

2

0153000

(c)

fructe de rug

5

0153010

 

Mure

 

0153020

 

Mure de câmp

 

0153030

 

Zmeură (galbenă și roșie)

 

0153990

 

Altele (2)

 

0154000

(d)

alte bace și fructe mici

 

0154010

 

Afine

7

0154020

 

Merișoare

3

0154030

 

Coacăze (albe, negre și roșii)

7

0154040

 

Agrișe (galbene, roșii și verzi)

7

0154050

 

Măceșe

7

0154060

 

Dude (albe și negre)

7

0154070

 

Păducel spaniol

3

0154080

 

Boabe de soc

7

0154990

 

Altele (2)

3

0160000

 

Fructe diverse cu

 

0161000

(a)

coajă comestibilă

0,01  (*3)

0161010

 

Curmale

 

0161020

 

Smochine

 

0161030

 

Măsline de masă

 

0161040

 

Kumquat

 

0161050

 

Carambola

 

0161060

 

Kaki

 

0161070

 

Prună de Java

 

0161990

 

Altele (2)

 

0162000

(b)

coajă necomestibilă, mici

0,01  (*3)

0162010

 

Kiwi (galbene, roșii, verzi)

 

0162020

 

Litchi

 

0162030

 

Fructele pasiunii/maracuja

 

0162040

 

Smochine indiene/limba soacrei

 

0162050

 

Chrysophyllum cainito

 

0162060

 

Plaqueminier/kaki de Virginia

 

0162990

 

Altele (2)

 

0163000

(c)

coajă necomestibilă, mari

 

0163010

 

Avocado

0,01  (*3)

0163020

 

Banane

0,8

0163030

 

Mango

1

0163040

 

Papaia

0,01  (*3)

0163050

 

Granate/rodii

0,01  (*3)

0163060

 

Cherimoya

0,01  (*3)

0163070

 

Guave

0,01  (*3)

0163080

 

Ananas

0,01  (*3)

0163090

 

Fructele arborelui de pâine

0,01  (*3)

0163100

 

Durian

0,01  (*3)

0163110

 

Graviola

0,01  (*3)

0163990

 

Altele (2)

0,01  (*3)

0200000

LEGUME PROASPETE sau CONGELATE

 

0210000

 

Legume rădăcinoase și cu tuberculi

 

0211000

(a)

cartofi

0,15

0212000

(b)

legume rădăcinoase și cu tuberculi tropicale

0,1

0212010

 

Rădăcini de cassava/manioc

 

0212020

 

Cartofi dulci

 

0212030

 

Igname

 

0212040

 

Arorut

 

0212990

 

Altele (2)

 

0213000

(c)

alte legume rădăcinoase și cu tuberculi cu excepția sfeclei de zahăr

 

0213010

 

Sfecle

0,3

0213020

 

Morcovi

0,4

0213030

 

Țeline de rădăcină

0,3

0213040

 

Hrean

0,3

0213050

 

Topinamburi

0,3

0213060

 

Păstârnaci

0,3

0213070

 

Rădăcina de pătrunjel/pătrunjel rădăcină

0,3

0213080

 

Ridichi

0,3

0213090

 

Barba-caprei

0,3

0213100

 

Varză-nap/gulie furajeră

0,3

0213110

 

Napi

0,3

0213990

 

Altele (2)

0,3

0220000

 

Legume bulboase

 

0220010

 

Usturoi

0,1

0220020

 

Ceapă

0,1

0220030

 

Ceapă eșalotă

0,1

0220040

 

Ceapă de primăvară/ceapă verde și ceapă de tuns

15

0220990

 

Altele (2)

0,1

0230000

 

Legume fructoase

 

0231000

(a)

solanacee și malvacee

 

0231010

 

Tomate

0,9

0231020

 

Ardei dulci/gogoșari

3

0231030

 

Pătlăgele vinete/vinete

0,9

0231040

 

Bame

0,01  (*3)

0231990

 

Altele (2)

0,01  (*3)

0232000

(b)

cucurbitacee cu coajă comestibilă

0,5

0232010

 

Castraveți

 

0232020

 

Cornișoni

 

0232030

 

Dovlecei

 

0232990

 

Altele (2)

 

0233000

(c)

cucurbitacee cu coajă necomestibilă

0,4

0233010

 

Pepeni galbeni

 

0233020

 

Dovleci

 

0233030

 

Pepeni verzi

 

0233990

 

Altele (2)

 

0234000

(d)

porumb dulce

0,01  (*3)

0239000

(e)

alte legume fructoase

0,01  (*3)

0240000

 

Legume din familia Brassicaceae (cu excepția rădăcinilor și a culturilor de frunze tinere din familia Brassicaceae)

 

0241000

(a)

varză cu inflorescență

 

0241010

 

Broccoli

0,4

0241020

 

Conopidă

0,2

0241990

 

Altele (2)

0,2

0242000

(b)

varză cu căpățână

0,3

0242010

 

Varză de Bruxelles

 

0242020

 

Varză cu căpățână

 

0242990

 

Altele (2)

 

0243000

(c)

brasicacee cu frunze

 

0243010

 

Varză chinezească/petsai

0,7

0243020

 

Kale

0,1

0243990

 

Altele (2)

0,1

0244000

(d)

gulii

0,1

0250000

 

Legume cu frunze, plante aromatice și flori comestibile

 

0251000

(a)

lăptuci și plante pentru salate

 

0251010

 

Salata mielului/fetică

15

0251020

 

Lăptuci

15

0251030

 

Scarolă/cicoare cu frunze întregi

1,5

0251040

 

Creson și alți germeni și lăstari

15

0251050

 

Barbarea verna

15

0251060

 

Rucolă

15

0251070

 

Muștar vânăt

15

0251080

 

Plantă de cultură cu frunze tinere (inclusiv specii din familia Brassicaceae)

15

0251990

 

Altele (2)

15

0252000

(b)

spanac și frunze similare

 

0252010

 

Spanac

0,2

0252020

 

Iarbă-grasă

20

0252030

 

Sfeclă de pețiol/frunze de sfeclă

0,2

0252990

 

Altele (2)

0,2

0253000

(c)

frunze de viță-de-vie și specii similare

0,01  (*3)

0254000

(d)

năsturel

0,1

0255000

(e)

cicori witloof/andive

0,3

0256000

(f)

plante aromatice și flori comestibile

 

0256010

 

Asmățui

8

0256020

 

Arpagic

8

0256030

 

Frunze de țelină

8

0256040

 

Pătrunjel

8

0256050

 

Salvie

8

0256060

 

Rozmarin

8

0256070

 

Cimbru

8

0256080

 

Busuioc și flori comestibile

70

0256090

 

Frunze de dafin

8

0256100

 

Tarhon

8

0256990

 

Altele (2)

8

0260000

 

Leguminoase

 

0260010

 

Fasole (păstăi)

1

0260020

 

Fasole (boabe)

0,2

0260030

 

Mazăre (păstăi)

1,5

0260040

 

Mazăre (boabe)

0,2

0260050

 

Linte

0,2

0260990

 

Altele (2)

0,9

0270000

 

Legume cu tulpină

 

0270010

 

Sparanghel

0,01  (*3)

0270020

 

Cardon

0,01  (*3)

0270030

 

Țelină

0,01  (*3)

0270040

 

Fenicul de Florența

0,01  (*3)

0270050

 

Anghinare

0,5

0270060

 

Praz

0,7

0270070

 

Rubarbă

0,01  (*3)

0270080

 

Lăstari de bambus

0,01  (*3)

0270090

 

Miez de palmier

0,01  (*3)

0270990

 

Altele (2)

0,01  (*3)

0280000

 

Ciuperci, mușchi și licheni

0,01  (*3)

0280010

 

Ciuperci de cultură

 

0280020

 

Ciuperci sălbatice

 

0280990

 

Mușchi și licheni

 

0290000

 

Alge și organisme procariote

0,01  (*3)

0300000

LEGUMINOASE

0,4

0300010

 

Fasole

 

0300020

 

Linte

 

0300030

 

Mazăre

 

0300040

 

Lupin/boabe de lupin

 

0300990

 

Altele (2)

 

0400000

SEMINȚE ȘI FRUCTE OLEAGINOASE

 

0401000

 

Semințe oleaginoase

 

0401010

 

Semințe de in

0,3

0401020

 

Arahide/alune de pământ

0,2

0401030

 

Semințe de mac

0,3

0401040

 

Semințe de susan

0,3

0401050

 

Semințe de floarea-soarelui

0,7

0401060

 

Semințe de rapiță

1

0401070

 

Soia

0,3

0401080

 

Semințe de muștar

0,3

0401090

 

Semințe de bumbac

0,8

0401100

 

Semințe de dovleac

0,3

0401110

 

Semințe de șofrănaș

0,3

0401120

 

Semințe de limba-mielului

0,3

0401130

 

Semințe de camelină

0,3

0401140

 

Semințe de cânepă

0,3

0401150

 

Ricin

0,3

0401990

 

Altele (2)

0,02  (*3)

0402000

 

Fructe oleaginoase

0,02  (*3)

0402010

 

Măsline pentru ulei

 

0402020

 

Sâmburi de palmier pentru ulei

 

0402030

 

Fructe de palmier pentru ulei

 

0402040

 

Capoc

 

0402990

 

Altele (2)

 

0500000

CEREALE

 

0500010

 

Orz

0,2

0500020

 

Hrișcă și alte pseudocereale

0,2

0500030

 

Porumb

0,02

0500040

 

Mei comun

0,01  (*3)

0500050

 

Ovăz

0,2

0500060

 

Orez

0,01  (*3)

0500070

 

Secară

0,9

0500080

 

Sorg

1,5

0500090

 

Grâu

0,9

0500990

 

Altele (2)

0,01  (*3)

0600000

CEAIURI, CAFEA, INFUZII, CACAO ȘI ROȘCOVE

 

0610000

 

Ceaiuri

0,05  (*3)

0620000

 

Boabe de cafea

0,05  (*3)

0630000

 

Infuzii din

 

0631000

(a)

flori

0,1

0631010

 

Mușețel

 

0631020

 

Hibiscus

 

0631030

 

Trandafir

 

0631040

 

Iasomie

 

0631050

 

Tei pucios

 

0631990

 

Altele (2)

 

0632000

(b)

frunze și plante aromatice

0,1

0632010

 

Căpșun

 

0632020

 

Rooibos

 

0632030

 

Maté

 

0632990

 

Altele (2)

 

0633000

(c)

rădăcini

2,5

0633010

 

Valeriană

 

0633020

 

Ginseng

 

0633990

 

Altele (2)

 

0639000

(d)

orice alte părți ale plantei

0,05  (*3)

0640000

 

Boabe de cacao

0,05  (*3)

0650000

 

Roșcove

0,05  (*3)

0700000

HAMEI

50

0800000

CONDIMENTE

 

0810000

 

Condimente din semințe

 

0810010

 

Anason

0,05  (*3)

0810020

 

Chimen negru

0,05  (*3)

0810030

 

Țelină

0,05  (*3)

0810040

 

Coriandru

0,05  (*3)

0810050

 

Chimen

0,05  (*3)

0810060

 

Mărar

70

0810070

 

Fenicul

0,05  (*3)

0810080

 

Schinduf

0,05  (*3)

0810090

 

Nucșoară

0,05  (*3)

0810990

 

Altele (2)

0,05  (*3)

0820000

 

Condimente din fructe

0,05  (*3)

0820010

 

Piper de Jamaica

 

0820020

 

Piper Sichuan

 

0820030

 

Chimen

 

0820040

 

Cardamom

 

0820050

 

Fructe de ienupăr

 

0820060

 

Piper boabe (alb, negru și verde)

 

0820070

 

Vanilie

 

0820080

 

Tamarin

 

0820990

 

Altele (2)

 

0830000

 

Condimente din scoarță

0,05  (*3)

0830010

 

Scorțișoară

 

0830990

 

Altele (2)

 

0840000

 

Condimente din rădăcini sau rizomi

 

0840010

 

Lemn-dulce

0,3

0840020

 

Ghimbir (10)

0,3

0840030

 

Șofran de India/curcuma

0,3

0840040

 

Hrean (11)

 

0840990

 

Altele (2)

0,3

0850000

 

Condimente din muguri

0,05  (*3)

0850010

 

Cuișoare

 

0850020

 

Capere

 

0850990

 

Altele (2)

 

0860000

 

Condimente din pistiluri de flori

0,05  (*3)

0860010

 

Șofran

 

0860990

 

Altele (2)

 

0870000

 

Condimente din arile

0,05  (*3)

0870010

 

Mirodenie din coaja uscată a nucșoarei

 

0870990

 

Altele (2)

 

0900000

PLANTE UTILIZATE ÎN PRODUCȚIA ZAHĂRULUI

 

0900010

 

Sfeclă de zahăr

0,1

0900020

 

Trestie de zahăr

0,01  (*3)

0900030

 

Rădăcini de cicoare

0,1

0900990

 

Altele (2)

0,01  (*3)

1000000

PRODUSE DE ORIGINE ANIMALĂ - ANIMALE TERESTRE

 

1010000

 

Produse obținute din

 

1011000

(a)

porcine

 

1011010

 

Mușchi

1,5

1011020

 

Grăsime

1,5

1011030

 

Ficat

8

1011040

 

Rinichi

8

1011050

 

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

8

1011990

 

Altele (2)

0,02  (*3)

1012000

(b)

bovine

 

1012010

 

Mușchi

1,5

1012020

 

Grăsime

1,5

1012030

 

Ficat

8

1012040

 

Rinichi

8

1012050

 

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

8

1012990

 

Altele (2)

0,02  (*3)

1013000

(c)

ovine

 

1013010

 

Mușchi

1,5

1013020

 

Grăsime

1,5

1013030

 

Ficat

8

1013040

 

Rinichi

8

1013050

 

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

8

1013990

 

Altele (2)

0,02  (*3)

1014000

(d)

caprine

 

1014010

 

Mușchi

1,5

1014020

 

Grăsime

1,5

1014030

 

Ficat

8

1014040

 

Rinichi

8

1014050

 

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

8

1014990

 

Altele (2)

0,02  (*3)

1015000

(e)

ecvidee

 

1015010

 

Mușchi

1,5

1015020

 

Grăsime

1,5

1015030

 

Ficat

8

1015040

 

Rinichi

8

1015050

 

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

8

1015990

 

Altele (2)

0,02  (*3)

1016000

(f)

păsări de curte

 

1016010

 

Mușchi

1,5

1016020

 

Grăsime

1

1016030

 

Ficat

5

1016040

 

Rinichi

5

1016050

 

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

5

1016990

 

Altele (2)

0,02  (*3)

1017000

(g)

alte animale terestre de crescătorie

 

1017010

 

Mușchi

1,5

1017020

 

Grăsime

1,5

1017030

 

Ficat

8

1017040

 

Rinichi

8

1017050

 

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

8

1017990

 

Altele (2)

0,02  (*3)

1020000

 

Lapte

0,6

1020010

 

Bovine

 

1020020

 

Ovine

 

1020030

 

Caprine

 

1020040

 

Cai

 

1020990

 

Altele (2)

 

1030000

 

Ouă de păsări

2

1030010

 

Găini

 

1030020

 

Rațe

 

1030030

 

Gâște

 

1030040

 

Prepelițe

 

1030990

 

Altele (2)

 

1040000

 

Miere și alte produse apicole (7)

0,05  (*3)

1050000

 

Amfibieni și reptile

0,02  (*3)

1060000

 

Animale nevertebrate terestre

0,02  (*3)

1070000

 

Animale vertebrate sălbatice terestre

1,5

1100000

PRODUSE DE ORIGINE ANIMALĂ - PEȘTI, PRODUSE PE BAZĂ DE PEȘTE ȘI ORICE ALTE PRODUSE PESCĂREȘTI DE MARE SAU DE APĂ DULCE (8)

 

1200000

PRODUSE SAU PĂRȚI DIN ACESTEA UTILIZATE EXCLUSIV PENTRU PRODUCȚIA HRANEI PENTRU ANIMALE (8)

 

1300000

PRODUSE ALIMENTARE PRELUCRATE (8)

 

(a)

Pentru lista completă a produselor de origine vegetală și animală cărora li se aplică LMR-uri, vă rugăm să consultați anexa I.

Fluopiram (R)

(R)= Definiția reziduurilor diferă pentru următoarele combinații pesticid-număr de cod:

Fluopiram – codul 1000000, cu excepția 1040000: sumă de fluopiram și fluopiram-benzamidă (M25), exprimată ca fluopiram”

(b)

se adaugă următoarea coloană referitoare la mepiquat:

Reziduuri de pesticide și limite maxime de reziduuri (mg/kg)

Număr de cod

Grupe și exemple de produse individuale cărora li se aplică LMR-uri (a)

Mepiquat (sumă de mepiquat și sărurile acestuia, exprimată ca clorură de mepiquat)

(1)

(2)

(3)

0100000

FRUCTE PROASPETE sau CONGELATE; FRUCTE NUCIFERE

 

0110000

 

Fructe citrice

0,02  (*4)

0110010

 

Grepfruturi

 

0110020

 

Portocale

 

0110030

 

Lămâi

 

0110040

 

Lămâi verzi „lime”

 

0110050

 

Mandarine

 

0110990

 

Altele (2)

 

0120000

 

Fructe nucifere

0,05  (*4)

0120010

 

Migdale

 

0120020

 

Nuci de Brazilia

 

0120030

 

Caju

 

0120040

 

Castane

 

0120050

 

Nuci de cocos

 

0120060

 

Alune

 

0120070

 

Nuci de Macadamia

 

0120080

 

Nuci de Pecan

 

0120090

 

Semințe de pin dulce

 

0120100

 

Fistic

 

0120110

 

Nuci comune

 

0120990

 

Altele (2)

 

0130000

 

Fructe sămânțoase

0,02  (*4)

0130010

 

Mere

 

0130020

 

Pere

 

0130030

 

Gutui

 

0130040

 

Moșmoni

 

0130050

 

Moșmoni japonezi

 

0130990

 

Altele (2)

 

0140000

 

Fructe sâmburoase

0,02  (*4)

0140010

 

Caise

 

0140020

 

Cireșe (dulci)

 

0140030

 

Piersici

 

0140040

 

Prune

 

0140990

 

Altele (2)

 

0150000

 

Bace și fructe mici

0,02  (*4)

0151000

(a)

struguri

 

0151010

 

Struguri de masă

 

0151020

 

Struguri de vin

 

0152000

(b)

căpșuni

 

0153000

(c)

fructe de rug

 

0153010

 

Mure

 

0153020

 

Mure de câmp

 

0153030

 

Zmeură (galbenă și roșie)

 

0153990

 

Altele (2)

 

0154000

(d)

alte bace și fructe mici

 

0154010

 

Afine

 

0154020

 

Merișoare

 

0154030

 

Coacăze (albe, negre și roșii)

 

0154040

 

Agrișe (galbene, roșii și verzi)

 

0154050

 

Măceșe

 

0154060

 

Dude (albe și negre)

 

0154070

 

Păducel spaniol

 

0154080

 

Boabe de soc

 

0154990

 

Altele (2)

 

0160000

 

Fructe diverse cu

0,02  (*4)

0161000

(a)

coajă comestibilă

 

0161010

 

Curmale

 

0161020

 

Smochine

 

0161030

 

Măsline de masă

 

0161040

 

Kumquat

 

0161050

 

Carambola

 

0161060

 

Kaki

 

0161070

 

Prună de Java

 

0161990

 

Altele (2)

 

0162000

(b)

coajă necomestibilă, mici

 

0162010

 

Kiwi (galbene, roșii, verzi)

 

0162020

 

Litchi

 

0162030

 

Fructele pasiunii/maracuja

 

0162040

 

Smochine indiene/limba soacrei

 

0162050

 

Chrysophyllum cainito

 

0162060

 

Plaqueminier/kaki de Virginia

 

0162990

 

Altele (2)

 

0163000

(c)

coajă necomestibilă, mari

 

0163010

 

Avocado

 

0163020

 

Banane

 

0163030

 

Mango

 

0163040

 

Papaia

 

0163050

 

Granate/rodii

 

0163060

 

Cherimoya

 

0163070

 

Guave

 

0163080

 

Ananas

 

0163090

 

Fructele arborelui de pâine

 

0163100

 

Durian

 

0163110

 

Graviola

 

0163990

 

Altele (2)

 

0200000

LEGUME PROASPETE sau CONGELATE

 

0210000

 

Legume rădăcinoase și cu tuberculi

0,02  (*4)

0211000

(a)

cartofi

 

0212000

(b)

legume rădăcinoase și cu tuberculi tropicale

 

0212010

 

Rădăcini de cassava/manioc

 

0212020

 

Cartofi dulci

 

0212030

 

Igname

 

0212040

 

Arorut

 

0212990

 

Altele (2)

 

0213000

(c)

alte legume rădăcinoase și cu tuberculi cu excepția sfeclei de zahăr

 

0213010

 

Sfecle

 

0213020

 

Morcovi

 

0213030

 

Țeline de rădăcină

 

0213040

 

Hrean

 

0213050

 

Topinamburi

 

0213060

 

Păstârnaci

 

0213070

 

Rădăcina de pătrunjel/pătrunjel rădăcină

 

0213080

 

Ridichi

 

0213090

 

Barba-caprei

 

0213100

 

Varză-nap/gulie furajeră

 

0213110

 

Napi

 

0213990

 

Altele (2)

 

0220000

 

Legume bulboase

0,02  (*4)

0220010

 

Usturoi

 

0220020

 

Ceapă

 

0220030

 

Ceapă eșalotă

 

0220040

 

Ceapă de primăvară/ceapă verde și ceapă de tuns

 

0220990

 

Altele (2)

 

0230000

 

Legume fructoase

0,02  (*4)

0231000

(a)

solanacee și malvacee

 

0231010

 

Tomate

 

0231020

 

Ardei dulci/gogoșari

 

0231030

 

Pătlăgele vinete/vinete

 

0231040

 

Bame

 

0231990

 

Altele (2)

 

0232000

(b)

cucurbitacee cu coajă comestibilă

 

0232010

 

Castraveți

 

0232020

 

Cornișoni

 

0232030

 

Dovlecei

 

0232990

 

Altele (2)

 

0233000

(c)

cucurbitacee cu coajă necomestibilă

 

0233010

 

Pepeni galbeni

 

0233020

 

Dovleci

 

0233030

 

Pepeni verzi

 

0233990

 

Altele (2)

 

0234000

(d)

porumb dulce

 

0239000

(e)

alte legume fructoase

 

0240000

 

Legume din familia Brassicaceae (cu excepția rădăcinilor și a culturilor de frunze tinere din familia Brassicaceae)

0,02  (*4)

0241000

(a)

varză cu inflorescență

 

0241010

 

Broccoli

 

0241020

 

Conopidă

 

0241990

 

Altele (2)

 

0242000

(b)

varză cu căpățână

 

0242010

 

Varză de Bruxelles

 

0242020

 

Varză cu căpățână

 

0242990

 

Altele (2)

 

0243000

(c)

brasicacee cu frunze

 

0243010

 

Varză chinezească/petsai

 

0243020

 

Kale

 

0243990

 

Altele (2)

 

0244000

(d)

gulii

 

0250000

 

Legume cu frunze, plante aromatice și flori comestibile

 

0251000

(a)

lăptuci și plante pentru salate

0,02  (*4)

0251010

 

Salata mielului/fetică

 

0251020

 

Lăptuci

 

0251030

 

Scarolă/cicoare cu frunze întregi

 

0251040

 

Creson și alți germeni și lăstari

 

0251050

 

Barbarea verna

 

0251060

 

Rucolă

 

0251070

 

Muștar vânăt

 

0251080

 

Plantă de cultură cu frunze tinere (inclusiv specii din familia Brassicaceae)

 

0251990

 

Altele (2)

 

0252000

(b)

spanac și frunze similare

0,02  (*4)

0252010

 

Spanac

 

0252020

 

Iarbă-grasă

 

0252030

 

Sfeclă de pețiol/frunze de sfeclă

 

0252990

 

Altele (2)

 

0253000

(c)

frunze de viță-de-vie și specii similare

0,02  (*4)

0254000

(d)

năsturel

0,02  (*4)

0255000

(e)

cicori witloof/andive

0,02  (*4)

0256000

(f)

plante aromatice și flori comestibile

0,05  (*4)

0256010

 

Asmățui

 

0256020

 

Arpagic

 

0256030

 

Frunze de țelină

 

0256040

 

Pătrunjel

 

0256050

 

Salvie

 

0256060

 

Rozmarin

 

0256070

 

Cimbru

 

0256080

 

Busuioc și flori comestibile

 

0256090

 

Frunze de dafin

 

0256100

 

Tarhon

 

0256990

 

Altele (2)

 

0260000

 

Leguminoase

0,02  (*4)

0260010

 

Fasole (păstăi)

 

0260020

 

Fasole (boabe)

 

0260030

 

Mazăre (păstăi)

 

0260040

 

Mazăre (boabe)

 

0260050

 

Linte

 

0260990

 

Altele (2)

 

0270000

 

Legume cu tulpină

0,02  (*4)

0270010

 

Sparanghel

 

0270020

 

Cardon

 

0270030

 

Țelină

 

0270040

 

Fenicul de Florența

 

0270050

 

Anghinare

 

0270060

 

Praz

 

0270070

 

Rubarbă

 

0270080

 

Lăstari de bambus

 

0270090

 

Miez de palmier

 

0270990

 

Altele (2)

 

0280000

 

Ciuperci, mușchi și licheni

 

0280010

 

Ciuperci de cultură

0,09 (+)

0280020

 

Ciuperci sălbatice

0,02  (*4)

0280990

 

Mușchi și licheni

0,02  (*4)

0290000

 

Alge și organisme procariote

0,02  (*4)

0300000

LEGUMINOASE

0,02  (*4)

0300010

 

Fasole

 

0300020

 

Linte

 

0300030

 

Mazăre

 

0300040

 

Lupin/boabe de lupin

 

0300990

 

Altele (2)

 

0400000

SEMINȚE ȘI FRUCTE OLEAGINOASE

 

0401000

 

Semințe oleaginoase

 

0401010

 

Semințe de in

40

0401020

 

Arahide/alune de pământ

0,05  (*4)

0401030

 

Semințe de mac

40

0401040

 

Semințe de susan

0,05  (*4)

0401050

 

Semințe de floarea-soarelui

40

0401060

 

Semințe de rapiță

15

0401070

 

Soia

0,05  (*4)

0401080

 

Semințe de muștar

40

0401090

 

Semințe de bumbac

5

0401100

 

Semințe de dovleac

0,05  (*4)

0401110

 

Semințe de șofrănaș

0,05  (*4)

0401120

 

Semințe de limba-mielului

0,05  (*4)

0401130

 

Semințe de camelină

40

0401140

 

Semințe de cânepă

0,05  (*4)

0401150

 

Ricin

0,05  (*4)

0401990

 

Altele (2)

0,05  (*4)

0402000

 

Fructe oleaginoase

0,05  (*4)

0402010

 

Măsline pentru ulei

 

0402020

 

Sâmburi de palmier pentru ulei

 

0402030

 

Fructe de palmier pentru ulei

 

0402040

 

Capoc

 

0402990

 

Altele (2)

 

0500000

CEREALE

 

0500010

 

Orz

4

0500020

 

Hrișcă și alte pseudocereale

0,02  (*4)

0500030

 

Porumb

0,02  (*4)

0500040

 

Mei comun

0,02  (*4)

0500050

 

Ovăz

3

0500060

 

Orez

0,02  (*4)

0500070

 

Secară

3

0500080

 

Sorg

0,02  (*4)

0500090

 

Grâu

3

0500990

 

Altele (2)

0,02  (*4)

0600000

CEAIURI, CAFEA, INFUZII, CACAO ȘI ROȘCOVE

0,1  (*4)

0610000

 

Ceaiuri

 

0620000

 

Boabe de cafea

 

0630000

 

Infuzii din

 

0631000

(a)

flori

 

0631010

 

Mușețel

 

0631020

 

Hibiscus

 

0631030

 

Trandafir

 

0631040

 

Iasomie

 

0631050

 

Tei pucios

 

0631990

 

Altele (2)

 

0632000

(b)

frunze și plante aromatice

 

0632010

 

Căpșun

 

0632020

 

Rooibos

 

0632030

 

Maté

 

0632990

 

Altele (2)

 

0633000

(c)

rădăcini

 

0633010

 

Valeriană

 

0633020

 

Ginseng

 

0633990

 

Altele (2)

 

0639000

(d)

orice alte părți ale plantei

 

0640000

 

Boabe de cacao

 

0650000

 

Roșcove

 

0700000

HAMEI

0,1  (*4)

0800000

CONDIMENTE

 

0810000

 

Condimente din semințe

0,1  (*4)

0810010

 

Anason

 

0810020

 

Chimen negru

 

0810030

 

Țelină

 

0810040

 

Coriandru

 

0810050

 

Chimen

 

0810060

 

Mărar

 

0810070

 

Fenicul

 

0810080

 

Schinduf

 

0810090

 

Nucșoară

 

0810990

 

Altele (2)

 

0820000

 

Condimente din fructe

0,1  (*4)

0820010

 

Piper de Jamaica

 

0820020

 

Piper Sichuan

 

0820030

 

Chimen

 

0820040

 

Cardamom

 

0820050

 

Fructe de ienupăr

 

0820060

 

Piper boabe (alb, negru și verde)

 

0820070

 

Vanilie

 

0820080

 

Tamarin

 

0820990

 

Altele (2)

 

0830000

 

Condimente din scoarță

0,1  (*4)

0830010

 

Scorțișoară

 

0830990

 

Altele (2)

 

0840000

 

Condimente din rădăcini sau rizomi

 

0840010

 

Lemn-dulce

0,1  (*4)

0840020

 

Ghimbir (10)

0,1  (*4)

0840030

 

Șofran de India/curcuma

0,1  (*4)

0840040

 

Hrean (11)

 

0840990

 

Altele (2)

0,1  (*4)

0850000

 

Condimente din muguri

0,1  (*4)

0850010

 

Cuișoare

 

0850020

 

Capere

 

0850990

 

Altele (2)

 

0860000

 

Condimente din pistiluri de flori

0,1  (*4)

0860010

 

Șofran

 

0860990

 

Altele (2)

 

0870000

 

Condimente din arile

0,1  (*4)

0870010

 

Mirodenie din coaja uscată a nucșoarei

 

0870990

 

Altele (2)

 

0900000

PLANTE UTILIZATE ÎN PRODUCȚIA ZAHĂRULUI

0,02  (*4)

0900010

 

Sfeclă de zahăr

 

0900020

 

Trestie de zahăr

 

0900030

 

Rădăcini de cicoare

 

0900990

 

Altele (2)

 

1000000

PRODUSE DE ORIGINE ANIMALĂ - ANIMALE TERESTRE

 

1010000

 

Produse obținute din

 

1011000

(a)

porcine

 

1011010

 

Mușchi

0,05  (*4)

1011020

 

Grăsime

0,05  (*4)

1011030

 

Ficat

0,07

1011040

 

Rinichi

0,07

1011050

 

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

0,05  (*4)

1011990

 

Altele (2)

0,05  (*4)

1012000

(b)

bovine

 

1012010

 

Mușchi

0,09

1012020

 

Grăsime

0,06

1012030

 

Ficat

0,5

1012040

 

Rinichi

0,8

1012050

 

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

0,8

1012990

 

Altele (2)

0,05  (*4)

1013000

(c)

ovine

 

1013010

 

Mușchi

0,09

1013020

 

Grăsime

0,06

1013030

 

Ficat

0,6

1013040

 

Rinichi

0,8

1013050

 

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

0,8

1013990

 

Altele (2)

0,05  (*4)

1014000

(d)

caprine

 

1014010

 

Mușchi

0,09

1014020

 

Grăsime

0,06

1014030

 

Ficat

0,6

1014040

 

Rinichi

0,8

1014050

 

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

0,8

1014990

 

Altele (2)

0,05  (*4)

1015000

(e)

ecvidee

 

1015010

 

Mușchi

0,09

1015020

 

Grăsime

0,06

1015030

 

Ficat

0,5

1015040

 

Rinichi

0,8

1015050

 

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

0,8

1015990

 

Altele (2)

0,05  (*4)

1016000

(f)

păsări de curte

0,05  (*4)

1016010

 

Mușchi

 

1016020

 

Grăsime

 

1016030

 

Ficat

 

1016040

 

Rinichi

 

1016050

 

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

 

1016990

 

Altele (2)

 

1017000

(g)

alte animale terestre de crescătorie

 

1017010

 

Mușchi

0,09

1017020

 

Grăsime

0,06

1017030

 

Ficat

0,5

1017040

 

Rinichi

0,8

1017050

 

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

0,8

1017990

 

Altele (2)

0,05  (*4)

1020000

 

Lapte

 

1020010

 

Bovine

0,07

1020020

 

Ovine

0,15

1020030

 

Caprine

0,15

1020040

 

Cai

0,07

1020990

 

Altele (2)

0,07

1030000

 

Ouă de păsări

0,07

1030010

 

Găini

 

1030020

 

Rațe

 

1030030

 

Gâște

 

1030040

 

Prepelițe

 

1030990

 

Altele (2)

 

1040000

 

Miere și alte produse apicole (7)

0,05  (*4)

1050000

 

Amfibieni și reptile

0,05  (*4)

1060000

 

Animale nevertebrate terestre

0,05  (*4)

1070000

 

Animale vertebrate sălbatice terestre

0,05  (*4)

1100000

PRODUSE DE ORIGINE ANIMALĂ - PEȘTI, PRODUSE PE BAZĂ DE PEȘTE ȘI ORICE ALTE PRODUSE PESCĂREȘTI DE MARE SAU DE APĂ DULCE (8)

 

1200000

PRODUSE SAU PĂRȚI DIN ACESTEA UTILIZATE EXCLUSIV PENTRU PRODUCȚIA HRANEI PENTRU ANIMALE (8)

 

1300000

PRODUSE ALIMENTARE PRELUCRATE (8)

 

(a)

Pentru lista completă a produselor de origine vegetală și animală cărora li se aplică LMR-uri, vă rugăm să consultați anexa I.

Mepiquat (sumă de mepiquat și sărurile acestuia, exprimată ca clorură de mepiquat)

(+)

Următoarea LMR se aplică în cazul bureților negri de fag: 0,7 mg/kg. Datele de monitorizare arată că ciupercile de cultură netratate pot fi contaminate încrucișat cu paie tratate în mod legal cu mepiquat. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de informații, dacă sunt transmise până la 31 decembrie 2022 sau, în cazul în care informațiile respective nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

0280010

Ciuperci de cultură

(+)

LMR aplicabilă până la 30 iunie 2021, după această dată se aplică 0,05  () mg/kg cu excepția cazului în care aceasta este modificată printr-un regulament.

0401090

Semințe de bumbac

3.

Anexa IV se modifică după cum urmează:

(a)

se introduce următoarea rubrică, în ordine alfabetică: „ABE-IT 56”;

(b)

rubricile referitoare la „1-decanol (1)”, „alcooli grași/alcooli alifatici (1)” și „S-acid abscisic (1)” se înlocuiesc cu „1-decanol”, „alcooli grași/alcooli alifatici” și, respectiv, „S-acid abscisic”.


(*1)  Limita de determinare analitică

(*2)  Limita de determinare analitică

(*3)  Limita de determinare analitică

(*4)  Limita de determinare analitică


29.10.2019   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

L 277/66


REGULAMENTUL (UE) 2019/1792 AL COMISIEI

din 17 octombrie 2019

de modificare a anexelor II, III și V la Regulamentul (CE) nr. 396/2005 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește limitele maxime de reziduuri pentru amitrol, fipronil, flupirsulfuron-metil, imazosulfuron, isoproturon, ortosulfamuron și triasulfuron din sau de pe anumite produse

(Text cu relevanță pentru SEE)

COMISIA EUROPEANĂ,

având în vedere Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene,

având în vedere Regulamentul (CE) nr. 396/2005 al Parlamentului European și al Consiliului din 23 februarie 2005 privind conținuturile maxime aplicabile reziduurilor de pesticide din sau de pe produse alimentare și hrana de origine vegetală și animală pentru animale și de modificare a Directivei 91/414/CEE (1), în special articolul 14 alineatul (1) litera (a), articolul 18 alineatul (1) litera (b) și articolul 49 alineatul (2),

întrucât:

(1)

Limitele maxime de reziduuri (LMR) pentru amitrol, fipronil, flupirsulfuron-metil, imazosulfuron, isoproturon și triasulfuron au fost stabilite în anexa II la Regulamentul (CE) nr. 396/2005. Pentru ortosulfamuron, LMR-urile au fost stabilite în partea A din anexa III la regulamentul respectiv.

(2)

Aprobarea substanței active amitrol nu a fost reînnoită prin Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2016/871 al Comisiei (2). Perioada de aprobare a substanței active fipronil a expirat la 30 septembrie 2017 (3).Aprobarea substanței active flupirsulfuron-metil nu a fost reînnoită prin Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2017/1496 al Comisiei (4). Perioada de aprobare a substanței active imazosulfuron a expirat la 31 iulie 2017 (5). Aprobarea substanței active isoproturon nu a fost reînnoită prin Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2016/872 al Comisiei (6). Substanța activă ortosulfamuron nu a fost aprobată prin Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2017/840 al Comisiei (7). Aprobarea substanței active triasulfuron nu a fost reînnoită prin Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2016/864 al Comisiei (8).

(3)

Toate autorizațiile existente pentru produsele de protecție a plantelor care conțin aceste substanțe active au fost revocate. Prin urmare, este oportun să se elimine LMR-urile stabilite pentru aceste substanțe din anexele II și III la Regulamentul (CE) nr. 396/2005, în conformitate cu articolul 17 din Regulamentul (CE) nr. 396/2005, coroborat cu articolul 14 alineatul (1) litera (a) din același regulament.

(4)

Având în vedere nereînnoirea aprobării substanțelor active amitrol, flupirsulfuron-metil, isoproturon și triasulfuron, expirarea aprobării substanțelor active fipronil și imazosulfuron și neaprobarea substanței active ortosulfamuron, LMR-urile pentru aceste substanțe ar trebui să fie stabilite la limita de determinare (LD) relevantă, în conformitate cu articolul 18 din Regulamentul (CE) nr. 396/2005.

(5)

Comisia a consultat laboratoarele de referință ale Uniunii Europene cu privire la necesitatea de a adapta anumite LD. Laboratoarele respective au concluzionat că, pentru anumite produse, progresul tehnic permite stabilirea unor LD mai mici. Pentru substanțele active în cazul cărora toate LMR-urile ar trebui reduse la LD relevantă, ar trebui enumerate în anexa V valori implicite în conformitate cu articolul 18 alineatul (1) litera (b) din Regulamentul (CE) nr. 396/2005.

(6)

Partenerii comerciali ai Uniunii au fost consultați cu privire la noile LMR-uri prin intermediul Organizației Mondiale a Comerțului, iar observațiile lor au fost luate în considerare.

(7)

Prin urmare, Regulamentul (CE) nr. 396/2005 ar trebui modificat în consecință.

(8)

Pentru a permite comercializarea, prelucrarea și consumul produselor în condiții normale, prezentul regulament ar trebui să prevadă o măsură tranzitorie pentru produsele care au fost produse înainte de modificarea LMR-urilor și pentru care informațiile arată că se menține un nivel înalt de protecție a consumatorilor.

(9)

Înainte ca LMR-urile modificate să devină aplicabile, ar trebui acordată o perioadă de timp rezonabilă pentru a permite statelor membre, țărilor terțe și operatorilor din sectorul alimentar să se pregătească pentru îndeplinirea noilor cerințe care vor rezulta din modificarea LMR-urilor.

(10)

Măsurile prevăzute în prezentul regulament sunt conforme cu avizul Comitetului permanent pentru plante, animale, produse alimentare și hrană pentru animale,

ADOPTĂ PREZENTUL REGULAMENT:

Articolul 1

Anexele II, III și V la Regulamentul (CE) nr. 396/2005 se modifică în conformitate cu anexa la prezentul regulament.

Articolul 2

Regulamentul (CE) nr. 396/2005, astfel cum era formulat înainte de modificarea adusă prin prezentul regulament, continuă să se aplice produselor care au fost produse sau importate în Uniune înainte de 18 mai 2020.

Articolul 3

Prezentul regulament intră în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Se aplică de la 18 mai 2020.

Prezentul regulament este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre.

Adoptat la Bruxelles, 17 octombrie 2019.

Pentru Comisie

Președintele

Jean-Claude JUNCKER


(1)  JO L 70, 16.3.2005, p. 1.

(2)  Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2016/871 al Comisiei din 1 iunie 2016 privind nereînnoirea aprobării substanței active amitrol, în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 1107/2009 al Parlamentului European și al Consiliului privind introducerea pe piață a produselor fitosanitare, și de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) nr. 540/2011 (JO L 145, 2.6.2016, p. 4).

(3)  Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2016/2035 al Comisiei din 21 noiembrie 2016 de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) nr. 540/2011 în ceea ce privește perioadele de aprobare a substanțelor active fipronil și maneb (JO L 314, 22.11.2016, p. 7).

(4)  Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2017/1496 al Comisiei din 23 august 2017 privind nereînnoirea aprobării substanței active DPX KE 459 (flupirsulfuron-metil), în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 1107/2009 al Parlamentului European și al Consiliului privind introducerea pe piață a produselor fitosanitare, și de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) nr. 540/2011 al Comisiei (JO L 218, 24.8.2017, p. 7).

(5)  Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 1197/2012 al Comisiei din 13 decembrie 2012 de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) nr. 540/2011 în ceea ce privește prelungirea perioadelor de autorizare a substanțelor active acetamiprid, alfa-cipermetrin, Ampelomyces quisqualis tulpina: AQ 10, benalaxil, bifezanat, bromoxinil, clorprofam, desmedifam, etoxazol, Gliocladium catenulatum tulpina: J1446, imazosulfuron, laminarină, mepanipirim, metoxifenozidă, milbemectină, fenmedifam, Pseudomonas chlororaphis tulpina: MA 342, quinoxifen, S-metolaclor, tepraloxidim, tiacloprid, tiram și ziram (JO L 342, 14.12.2012, p. 27).

(6)  Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2016/872 al Comisiei din 1 iunie 2016 privind nereînnoirea aprobării substanței active isoproturon, în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 1107/2009 al Parlamentului European și al Consiliului privind introducerea pe piață a produselor fitosanitare, și de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) nr. 540/2011 al Comisiei (JO L 145, 2.6.2016, p. 7).

(7)  Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2017/840 al Comisiei din 17 mai 2017 privind neaprobarea substanței active ortosulfamuron, în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 1107/2009 al Parlamentului European și al Consiliului privind introducerea pe piață a produselor fitosanitare (JO L 125, 18.5.2017, p. 10).

(8)  Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2016/864 al Comisiei din 31 mai 2016 privind nereînnoirea aprobării substanței active triasulfuron, în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 1107/2009 al Parlamentului European și al Consiliului privind introducerea pe piață a produselor fitosanitare, și de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) nr. 540/2011 al Comisiei (JO L 144, 1.6.2016, p. 32).


ANEXĂ

Anexele II, III și V la Regulamentul (CE) nr. 396/2005 se modifică după cum urmează:

1.

În anexa II, coloanele referitoare la amitrol, fipronil, flupirsulfuron-metil, imazosulfuron, isoproturon și triasulfuron se elimină.

2.

În partea A din anexa III, coloana referitoare la ortosulfamuron se elimină.

3.

În anexa V, se adaugă următoarele coloane referitoare la amitrol, fipronil, flupirsulfuron-metil, imazosulfuron, isoproturon, ortosulfamuron și triasulfuron:

Reziduuri de pesticide și limite maxime de reziduuri (mg/kg)

Număr de cod

Grupe și exemple de produse individuale cărora li se aplică LMR-uri (a)

Amitrol

Fipronil [sumă de fipronil + metabolitul sulfonă (MB46136) exprimată ca fipronil] (L)

Flupirsulfuron-metil

Imazosulfuron

Izoproturon

Ortosulfamuron

Triasulfuron

(1)

(2)

(3)

(4)

(5)

(6)

(7)

(8)

(9)

0100000

FRUCTE PROASPETE sau CONGELATE; FRUCTE NUCIFERE

 

0,005  (*1)

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0110000

 

Fructe citrice

0,01  (*1)

 

 

0,01  (*1)

 

 

 

0110010

 

Grepfruturi

 

 

 

 

 

 

 

0110020

 

Portocale

 

 

 

 

 

 

 

0110030

 

Lămâi

 

 

 

 

 

 

 

0110040

 

Lămâi verzi „lime”

 

 

 

 

 

 

 

0110050

 

Mandarine

 

 

 

 

 

 

 

0110990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

0120000

 

Fructe nucifere

0,02  (*1)

 

 

0,02  (*1)

 

 

 

0120010

 

Migdale

 

 

 

 

 

 

 

0120020

 

Nuci de Brazilia

 

 

 

 

 

 

 

0120030

 

Caju

 

 

 

 

 

 

 

0120040

 

Castane

 

 

 

 

 

 

 

0120050

 

Nuci de cocos

 

 

 

 

 

 

 

0120060

 

Alune

 

 

 

 

 

 

 

0120070

 

Nuci de Macadamia

 

 

 

 

 

 

 

0120080

 

Nuci de Pecan

 

 

 

 

 

 

 

0120090

 

Semințe de pin dulce

 

 

 

 

 

 

 

0120100

 

Fistic

 

 

 

 

 

 

 

0120110

 

Nuci comune

 

 

 

 

 

 

 

0120990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

0130000

 

Fructe sămânțoase

0,01  (*1)

 

 

0,01  (*1)

 

 

 

0130010

 

Mere

 

 

 

 

 

 

 

0130020

 

Pere

 

 

 

 

 

 

 

0130030

 

Gutui

 

 

 

 

 

 

 

0130040

 

Moșmoni

 

 

 

 

 

 

 

0130050

 

Moșmoni japonezi

 

 

 

 

 

 

 

0130990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

0140000

 

Fructe sâmburoase

0,01  (*1)

 

 

0,01  (*1)

 

 

 

0140010

 

Caise

 

 

 

 

 

 

 

0140020

 

Cireșe (dulci)

 

 

 

 

 

 

 

0140030

 

Piersici

 

 

 

 

 

 

 

0140040

 

Prune

 

 

 

 

 

 

 

0140990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

0150000

 

Bace și fructe mici

0,01  (*1)

 

 

0,01  (*1)

 

 

 

0151000

(a)

struguri

 

 

 

 

 

 

 

0151010

 

Struguri de masă

 

 

 

 

 

 

 

0151020

 

Struguri de vin

 

 

 

 

 

 

 

0152000

(b)

căpșuni

 

 

 

 

 

 

 

0153000

(c)

fructe de rug

 

 

 

 

 

 

 

0153010

 

Mure

 

 

 

 

 

 

 

0153020

 

Mure de câmp

 

 

 

 

 

 

 

0153030

 

Zmeură (galbenă și roșie)

 

 

 

 

 

 

 

0153990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

0154000

(d)

alte bace și fructe mici

 

 

 

 

 

 

 

0154010

 

Afine

 

 

 

 

 

 

 

0154020

 

Merișoare

 

 

 

 

 

 

 

0154030

 

Coacăze (albe, negre și roșii)

 

 

 

 

 

 

 

0154040

 

Agrișe (galbene, roșii și verzi)

 

 

 

 

 

 

 

0154050

 

Măceșe

 

 

 

 

 

 

 

0154060

 

Dude (albe și negre)

 

 

 

 

 

 

 

0154070

 

Păducel spaniol

 

 

 

 

 

 

 

0154080

 

Boabe de soc

 

 

 

 

 

 

 

0154990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

0160000

 

Fructe diverse cu

 

 

 

0,01  (*1)

 

 

 

0161000

(a)

coajă comestibilă

 

 

 

 

 

 

 

0161010

 

Curmale

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

 

0161020

 

Smochine

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

 

0161030

 

Măsline de masă

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

0161040

 

Kumquat

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

 

0161050

 

Carambola

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

 

0161060

 

Kaki

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

 

0161070

 

Prună de Java

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

 

0161990

 

Altele (2)

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

 

0162000

(b)

coajă necomestibilă, mici

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

 

0162010

 

Kiwi (galbene, roșii, verzi)

 

 

 

 

 

 

 

0162020

 

Litchi

 

 

 

 

 

 

 

0162030

 

Fructele pasiunii/maracuja

 

 

 

 

 

 

 

0162040

 

Smochine indiene/limba soacrei

 

 

 

 

 

 

 

0162050

 

Chrysophyllum cainito

 

 

 

 

 

 

 

0162060

 

Plaqueminier/kaki de Virginia

 

 

 

 

 

 

 

0162990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

0163000

(c)

coajă necomestibilă, mari

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

 

0163010

 

Avocado

 

 

 

 

 

 

 

0163020

 

Banane

 

 

 

 

 

 

 

0163030

 

Mango

 

 

 

 

 

 

 

0163040

 

Papaia

 

 

 

 

 

 

 

0163050

 

Granate/rodii

 

 

 

 

 

 

 

0163060

 

Cherimoya

 

 

 

 

 

 

 

0163070

 

Guave

 

 

 

 

 

 

 

0163080

 

Ananas

 

 

 

 

 

 

 

0163090

 

Fructele arborelui de pâine

 

 

 

 

 

 

 

0163100

 

Durian

 

 

 

 

 

 

 

0163110

 

Graviola

 

 

 

 

 

 

 

0163990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

0200000

LEGUME PROASPETE sau CONGELATE

 

0,005  (*1)

 

 

 

 

 

0210000

 

Legume rădăcinoase și cu tuberculi

0,01  (*1)

 

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0211000

(a)

cartofi

 

 

 

 

 

 

 

0212000

(b)

legume rădăcinoase și cu tuberculi tropicale

 

 

 

 

 

 

 

0212010

 

Rădăcini de cassava/manioc

 

 

 

 

 

 

 

0212020

 

Cartofi dulci

 

 

 

 

 

 

 

0212030

 

Igname

 

 

 

 

 

 

 

0212040

 

Arorut

 

 

 

 

 

 

 

0212990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

0213000

(c)

alte legume rădăcinoase și cu tuberculi cu excepția sfeclei de zahăr

 

 

 

 

 

 

 

0213010

 

Sfecle

 

 

 

 

 

 

 

0213020

 

Morcovi

 

 

 

 

 

 

 

0213030

 

Țeline de rădăcină

 

 

 

 

 

 

 

0213040

 

Hrean

 

 

 

 

 

 

 

0213050

 

Topinamburi

 

 

 

 

 

 

 

0213060

 

Păstârnaci

 

 

 

 

 

 

 

0213070

 

Rădăcina de pătrunjel/pătrunjel rădăcină

 

 

 

 

 

 

 

0213080

 

Ridichi

 

 

 

 

 

 

 

0213090

 

Barba-caprei

 

 

 

 

 

 

 

0213100

 

Varză-nap/gulie furajeră

 

 

 

 

 

 

 

0213110

 

Napi

 

 

 

 

 

 

 

0213990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

0220000

 

Legume bulboase

0,01  (*1)

 

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0220010

 

Usturoi

 

 

 

 

 

 

 

0220020

 

Ceapă

 

 

 

 

 

 

 

0220030

 

Ceapă eșalotă

 

 

 

 

 

 

 

0220040

 

Ceapă de primăvară/ceapă verde și ceapă de tuns

 

 

 

 

 

 

 

0220990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

0230000

 

Legume fructoase

0,01  (*1)

 

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0231000

(a)

solanacee și malvacee

 

 

 

 

 

 

 

0231010

 

Tomate

 

 

 

 

 

 

 

0231020

 

Ardei dulci/gogoșari

 

 

 

 

 

 

 

0231030

 

Pătlăgele vinete/vinete

 

 

 

 

 

 

 

0231040

 

Bame

 

 

 

 

 

 

 

0231990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

0232000

(b)

cucurbitacee cu coajă comestibilă

 

 

 

 

 

 

 

0232010

 

Castraveți

 

 

 

 

 

 

 

0232020

 

Cornișoni

 

 

 

 

 

 

 

0232030

 

Dovlecei

 

 

 

 

 

 

 

0232990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

0233000

(c)

cucurbitacee cu coajă necomestibilă

 

 

 

 

 

 

 

0233010

 

Pepeni galbeni

 

 

 

 

 

 

 

0233020

 

Dovleci

 

 

 

 

 

 

 

0233030

 

Pepeni verzi

 

 

 

 

 

 

 

0233990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

0234000

(d)

porumb dulce

 

 

 

 

 

 

 

0239000

(e)

alte legume fructoase

 

 

 

 

 

 

 

0240000

 

Legume din familia Brassicaceae (cu excepția rădăcinilor și a culturilor de frunze tinere din familia Brassicaceae)

0,01  (*1)

 

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0241000

(a)

varză cu inflorescență

 

 

 

 

 

 

 

0241010

 

Broccoli

 

 

 

 

 

 

 

0241020

 

Conopidă

 

 

 

 

 

 

 

0241990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

0242000

(b)

varză cu căpățână

 

 

 

 

 

 

 

0242010

 

Varză de Bruxelles

 

 

 

 

 

 

 

0242020

 

Varză cu căpățână

 

 

 

 

 

 

 

0242990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

0243000

(c)

brasicacee cu frunze

 

 

 

 

 

 

 

0243010

 

Varză chinezească/petsai

 

 

 

 

 

 

 

0243020

 

Kale

 

 

 

 

 

 

 

0243990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

0244000

(d)

gulii

 

 

 

 

 

 

 

0250000

 

Legume cu frunze, plante aromatice și flori comestibile

 

 

 

 

 

 

 

0251000

(a)

lăptuci și plante pentru salate

0,01  (*1)

 

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0251010

 

Salata mielului/fetică

 

 

 

 

 

 

 

0251020

 

Lăptuci

 

 

 

 

 

 

 

0251030

 

Scarolă/cicoare cu frunze întregi

 

 

 

 

 

 

 

0251040

 

Creson și alți germeni și lăstari

 

 

 

 

 

 

 

0251050

 

Barbarea verna

 

 

 

 

 

 

 

0251060

 

Rucolă

 

 

 

 

 

 

 

0251070

 

Muștar vânăt

 

 

 

 

 

 

 

0251080

 

Plantă de cultură cu frunze tinere (inclusiv specii din familia Brassicaceae)

 

 

 

 

 

 

 

0251990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

0252000

(b)

spanac și frunze similare

0,01  (*1)

 

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0252010

 

Spanac

 

 

 

 

 

 

 

0252020

 

Iarbă-grasă

 

 

 

 

 

 

 

0252030

 

Sfeclă de pețiol/frunze de sfeclă

 

 

 

 

 

 

 

0252990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

0253000

(c)

frunze de viță-de-vie și specii similare

0,01  (*1)

 

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0254000

(d)

năsturel

0,01  (*1)

 

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0255000

(e)

cicori witloof/andive

0,01  (*1)

 

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0256000

(f)

plante aromatice și flori comestibile

0,02  (*1)

 

0,05  (*1)

0,02  (*1)

0,02  (*1)

0,02  (*1)

0,02  (*1)

0256010

 

Asmățui

 

 

 

 

 

 

 

0256020

 

Arpagic

 

 

 

 

 

 

 

0256030

 

Frunze de țelină

 

 

 

 

 

 

 

0256040

 

Pătrunjel

 

 

 

 

 

 

 

0256050

 

Salvie

 

 

 

 

 

 

 

0256060

 

Rozmarin

 

 

 

 

 

 

 

0256070

 

Cimbru

 

 

 

 

 

 

 

0256080

 

Busuioc și flori comestibile

 

 

 

 

 

 

 

0256090

 

Frunze de dafin

 

 

 

 

 

 

 

0256100

 

Tarhon

 

 

 

 

 

 

 

0256990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

0260000

 

Leguminoase

0,01  (*1)

 

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0260010

 

Fasole (păstăi)

 

 

 

 

 

 

 

0260020

 

Fasole (boabe)

 

 

 

 

 

 

 

0260030

 

Mazăre (păstăi)

 

 

 

 

 

 

 

0260040

 

Mazăre (boabe)

 

 

 

 

 

 

 

0260050

 

Linte

 

 

 

 

 

 

 

0260990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

0270000

 

Legume cu tulpină

0,01  (*1)

 

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0270010

 

Sparanghel

 

 

 

 

 

 

 

0270020

 

Cardon

 

 

 

 

 

 

 

0270030

 

Țelină

 

 

 

 

 

 

 

0270040

 

Fenicul de Florența

 

 

 

 

 

 

 

0270050

 

Anghinare

 

 

 

 

 

 

 

0270060

 

Praz

 

 

 

 

 

 

 

0270070

 

Rubarbă

 

 

 

 

 

 

 

0270080

 

Lăstari de bambus

 

 

 

 

 

 

 

0270090

 

Miez de palmier

 

 

 

 

 

 

 

0270990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

0280000

 

Ciuperci, mușchi și licheni

0,01  (*1)

 

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0280010

 

Ciuperci de cultură

 

 

 

 

 

 

 

0280020

 

Ciuperci sălbatice

 

 

 

 

 

 

 

0280990

 

Mușchi și licheni

 

 

 

 

 

 

 

0290000

 

Alge și organisme procariote

0,01  (*1)

 

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0300000

LEGUMINOASE

0,01  (*1)

0,005  (*1)

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0300010

 

Fasole

 

 

 

 

 

 

 

0300020

 

Linte

 

 

 

 

 

 

 

0300030

 

Mazăre

 

 

 

 

 

 

 

0300040

 

Lupin/boabe de lupin

 

 

 

 

 

 

 

0300990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

0400000

SEMINȚE ȘI FRUCTE OLEAGINOASE

0,02  (*1)

0,005  (*1)

0,02  (*1)

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0401000

 

Semințe oleaginoase

 

 

 

 

 

 

 

0401010

 

Semințe de in

 

 

 

 

 

 

 

0401020

 

Arahide/alune de pământ

 

 

 

 

 

 

 

0401030

 

Semințe de mac

 

 

 

 

 

 

 

0401040

 

Semințe de susan

 

 

 

 

 

 

 

0401050

 

Semințe de floarea-soarelui

 

 

 

 

 

 

 

0401060

 

Semințe de rapiță

 

 

 

 

 

 

 

0401070

 

Soia

 

 

 

 

 

 

 

0401080

 

Semințe de muștar

 

 

 

 

 

 

 

0401090

 

Semințe de bumbac

 

 

 

 

 

 

 

0401100

 

Semințe de dovleac

 

 

 

 

 

 

 

0401110

 

Semințe de șofrănaș

 

 

 

 

 

 

 

0401120

 

Semințe de limba-mielului

 

 

 

 

 

 

 

0401130

 

Semințe de camelină

 

 

 

 

 

 

 

0401140

 

Semințe de cânepă

 

 

 

 

 

 

 

0401150

 

Ricin

 

 

 

 

 

 

 

0401990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

0402000

 

Fructe oleaginoase

 

 

 

 

 

 

 

0402010

 

Măsline pentru ulei

 

 

 

 

 

 

 

0402020

 

Sâmburi de palmier pentru ulei

 

 

 

 

 

 

 

0402030

 

Fructe de palmier pentru ulei

 

 

 

 

 

 

 

0402040

 

Capoc

 

 

 

 

 

 

 

0402990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

0500000

CEREALE

0,01  (*1)

0,005  (*1)

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0500010

 

Orz

 

 

 

 

 

 

 

0500020

 

Hrișcă și alte pseudocereale

 

 

 

 

 

 

 

0500030

 

Porumb

 

 

 

 

 

 

 

0500040

 

Mei comun

 

 

 

 

 

 

 

0500050

 

Ovăz

 

 

 

 

 

 

 

0500060

 

Orez

 

 

 

 

 

 

 

0500070

 

Secară

 

 

 

 

 

 

 

0500080

 

Sorg

 

 

 

 

 

 

 

0500090

 

Grâu

 

 

 

 

 

 

 

0500990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

0600000

CEAIURI, CAFEA, INFUZII, CACAO ȘI ROȘCOVE

0,05  (*1)

0,005  (*1)

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0610000

 

Ceaiuri

 

 

 

 

 

 

 

0620000

 

Boabe de cafea

 

 

 

 

 

 

 

0630000

 

Infuzii din

 

 

 

 

 

 

 

0631000

(a)

flori

 

 

 

 

 

 

 

0631010

 

Mușețel

 

 

 

 

 

 

 

0631020

 

Hibiscus

 

 

 

 

 

 

 

0631030

 

Trandafir

 

 

 

 

 

 

 

0631040

 

Iasomie

 

 

 

 

 

 

 

0631050

 

Tei pucios

 

 

 

 

 

 

 

0631990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

0632000

(b)

frunze și plante aromatice

 

 

 

 

 

 

 

0632010

 

Căpșun

 

 

 

 

 

 

 

0632020

 

Rooibos

 

 

 

 

 

 

 

0632030

 

Maté

 

 

 

 

 

 

 

0632990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

0633000

(c)

rădăcini

 

 

 

 

 

 

 

0633010

 

Valeriană

 

 

 

 

 

 

 

0633020

 

Ginseng

 

 

 

 

 

 

 

0633990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

0639000

(d)

orice alte părți ale plantei

 

 

 

 

 

 

 

0640000

 

Boabe de cacao

 

 

 

 

 

 

 

0650000

 

Roșcove

 

 

 

 

 

 

 

0700000

HAMEI

0,05  (*1)

0,005  (*1)

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0800000

CONDIMENTE

 

 

 

 

 

 

 

0810000

 

Condimente din semințe

0,05  (*1)

0,005  (*1)

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0810010

 

Anason

 

 

 

 

 

 

 

0810020

 

Chimen negru

 

 

 

 

 

 

 

0810030

 

Țelină

 

 

 

 

 

 

 

0810040

 

Coriandru

 

 

 

 

 

 

 

0810050

 

Chimen

 

 

 

 

 

 

 

0810060

 

Mărar

 

 

 

 

 

 

 

0810070

 

Fenicul

 

 

 

 

 

 

 

0810080

 

Schinduf

 

 

 

 

 

 

 

0810090

 

Nucșoară

 

 

 

 

 

 

 

0810990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

0820000

 

Condimente din fructe

0,05  (*1)

0,005  (*1)

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0820010

 

Piper de Jamaica

 

 

 

 

 

 

 

0820020

 

Piper Sichuan

 

 

 

 

 

 

 

0820030

 

Chimen

 

 

 

 

 

 

 

0820040

 

Cardamom

 

 

 

 

 

 

 

0820050

 

Fructe de ienupăr

 

 

 

 

 

 

 

0820060

 

Piper boabe (alb, negru și verde)

 

 

 

 

 

 

 

0820070

 

Vanilie

 

 

 

 

 

 

 

0820080

 

Tamarin

 

 

 

 

 

 

 

0820990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

0830000

 

Condimente din scoarță

0,05  (*1)

0,005  (*1)

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0830010

 

Scorțișoară

 

 

 

 

 

 

 

0830990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

0840000

 

Condimente din rădăcini sau rizomi

 

 

 

 

 

 

 

0840010

 

Lemn-dulce

0,05  (*1)

0,005  (*1)

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0840020

 

Ghimbir (10)

0,05  (*1)

0,005  (*1)

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0840030

 

Șofran de India/curcuma

0,05  (*1)

0,005  (*1)

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0840040

 

Hrean (11)

 

 

 

 

 

 

 

0840990

 

Altele (2)

0,05  (*1)

0,005  (*1)

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0850000

 

Condimente din muguri

0,05  (*1)

0,005  (*1)

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0850010

 

Cuișoare

 

 

 

 

 

 

 

0850020

 

Capere

 

 

 

 

 

 

 

0850990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

0860000

 

Condimente din pistiluri de flori

0,05  (*1)

0,005  (*1)

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0860010

 

Șofran

 

 

 

 

 

 

 

0860990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

0870000

 

Condimente din arile

0,05  (*1)

0,005  (*1)

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0870010

 

Mirodenie din coaja uscată a nucșoarei

 

 

 

 

 

 

 

0870990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

0900000

PLANTE UTILIZATE ÎN PRODUCȚIA ZAHĂRULUI

0,01  (*1)

0,005  (*1)

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0900010

 

Sfeclă de zahăr

 

 

 

 

 

 

 

0900020

 

Trestie de zahăr

 

 

 

 

 

 

 

0900030

 

Rădăcini de cicoare

 

 

 

 

 

 

 

0900990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

1000000

PRODUSE DE ORIGINE ANIMALĂ - ANIMALE TERESTRE

 

0,005  (*1)

 

 

 

 

 

1010000

 

Produse obținute din

0,01  (*1)

 

0,02  (*1)

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

1011000

(a)

porcine

 

 

 

 

 

 

 

1011010

 

Mușchi

 

 

 

 

 

 

 

1011020

 

Grăsime

 

 

 

 

 

 

 

1011030

 

Ficat

 

 

 

 

 

 

 

1011040

 

Rinichi

 

 

 

 

 

 

 

1011050

 

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

 

 

 

 

 

 

 

1011990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

1012000

(b)

bovine

 

 

 

 

 

 

 

1012010

 

Mușchi

 

 

 

 

 

 

 

1012020

 

Grăsime

 

 

 

 

 

 

 

1012030

 

Ficat

 

 

 

 

 

 

 

1012040

 

Rinichi

 

 

 

 

 

 

 

1012050

 

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

 

 

 

 

 

 

 

1012990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

1013000

(c)

ovine

 

 

 

 

 

 

 

1013010

 

Mușchi

 

 

 

 

 

 

 

1013020

 

Grăsime

 

 

 

 

 

 

 

1013030

 

Ficat

 

 

 

 

 

 

 

1013040

 

Rinichi

 

 

 

 

 

 

 

1013050

 

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

 

 

 

 

 

 

 

1013990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

1014000

(d)

caprine

 

 

 

 

 

 

 

1014010

 

Mușchi

 

 

 

 

 

 

 

1014020

 

Grăsime

 

 

 

 

 

 

 

1014030

 

Ficat

 

 

 

 

 

 

 

1014040

 

Rinichi

 

 

 

 

 

 

 

1014050

 

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

 

 

 

 

 

 

 

1014990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

1015000

(e)

ecvidee

 

 

 

 

 

 

 

1015010

 

Mușchi

 

 

 

 

 

 

 

1015020

 

Grăsime

 

 

 

 

 

 

 

1015030

 

Ficat

 

 

 

 

 

 

 

1015040

 

Rinichi

 

 

 

 

 

 

 

1015050

 

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

 

 

 

 

 

 

 

1015990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

1016000

(f)

păsări de curte

 

 

 

 

 

 

 

1016010

 

Mușchi

 

 

 

 

 

 

 

1016020

 

Grăsime

 

 

 

 

 

 

 

1016030

 

Ficat

 

 

 

 

 

 

 

1016040

 

Rinichi

 

 

 

 

 

 

 

1016050

 

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

 

 

 

 

 

 

 

1016990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

1017000

(g)

alte animale terestre de crescătorie

 

 

 

 

 

 

 

1017010

 

Mușchi

 

 

 

 

 

 

 

1017020

 

Grăsime

 

 

 

 

 

 

 

1017030

 

Ficat

 

 

 

 

 

 

 

1017040

 

Rinichi

 

 

 

 

 

 

 

1017050

 

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

 

 

 

 

 

 

 

1017990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

1020000

 

Lapte

0,01  (*1)

 

0,02  (*1)

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

1020010

 

Bovine

 

 

 

 

 

 

 

1020020

 

Ovine

 

 

 

 

 

 

 

1020030

 

Caprine

 

 

 

 

 

 

 

1020040

 

Cai

 

 

 

 

 

 

 

1020990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

1030000

 

Ouă de păsări

0,05  (*1)

 

0,02  (*1)

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

1030010

 

Găini

 

 

 

 

 

 

 

1030020

 

Rațe

 

 

 

 

 

 

 

1030030

 

Gâște

 

 

 

 

 

 

 

1030040

 

Prepelițe

 

 

 

 

 

 

 

1030990

 

Altele (2)

 

 

 

 

 

 

 

1040000

 

Miere și alte produse apicole (7)

0,05  (*1)

 

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

1050000

 

Amfibieni și reptile

0,01  (*1)

 

0,02  (*1)

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

1060000

 

Animale nevertebrate terestre

0,01  (*1)

 

0,02  (*1)

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

1070000

 

Animale vertebrate sălbatice terestre

0,01  (*1)

 

0,02  (*1)

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

1100000

PRODUSE DE ORIGINE ANIMALĂ - PEȘTI, PRODUSE PE BAZĂ DE PEȘTE ȘI ORICE ALTE PRODUSE PESCĂREȘTI DE MARE SAU DE APĂ DULCE (8)

 

 

 

 

 

 

 

1200000

PRODUSE SAU PĂRȚI DIN ACESTEA UTILIZATE EXCLUSIV PENTRU PRODUCȚIA HRANEI PENTRU ANIMALE (8)

 

 

 

 

 

 

 

1300000

PRODUSE ALIMENTARE PRELUCRATE (8)

 

 

 

 

 

 

 

(a)

Pentru lista completă a produselor de origine vegetală și animală cărora li se aplică LMR-uri, vă rugăm să consultați anexa I.

(L)=

Liposolubil”

(*1)  Limita de determinare analitică


29.10.2019   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

L 277/89


REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2019/1793 AL COMISIEI

din 22 octombrie 2019

privind intensificarea temporară a controalelor oficiale și măsurile de urgență care reglementează intrarea în Uniune a anumitor bunuri din anumite țări terțe, de punere în aplicare a Regulamentelor (UE) 2017/625 și (CE) nr. 178/2002 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Regulamentelor (CE) nr. 669/2009, (UE) nr. 884/2014, (UE) 2015/175, (UE) 2017/186 și (UE) 2018/1660 ale Comisiei

(Text cu relevanță pentru SEE)

COMISIA EUROPEANĂ,

având în vedere Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene,

având în vedere Regulamentul (UE) 2017/625 al Parlamentului European și al Consiliului din 15 martie 2017 privind controalele oficiale și alte activități oficiale efectuate pentru a asigura aplicarea legislației privind alimentele și furajele, a normelor privind sănătatea și bunăstarea animalelor, sănătatea plantelor și produsele de protecție a plantelor, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 999/2001, (CE) nr. 396/2005, (CE) nr. 1069/2009, (CE) nr. 1107/2009, (UE) nr. 1151/2012, (UE) nr. 652/2014, (UE) 2016/429 și (UE) 2016/2031 ale Parlamentului European și ale Consiliului, a Regulamentelor (CE) nr. 1/2005 și (CE) nr. 1099/2009 ale Consiliului și a Directivelor 98/58/CE, 1999/74/CE, 2007/43/CE, 2008/119/CE și 2008/120/CE ale Consiliului și de abrogare a Regulamentelor (CE) nr. 854/2004 și (CE) nr. 882/2004 ale Parlamentului European și ale Consiliului, precum și a Directivelor 89/608/CEE, 89/662/CEE, 90/425/CEE, 91/496/CEE, 96/23/CE, 96/93/CE și 97/78/CE ale Consiliului și a Deciziei 92/438/CEE a Consiliului (Regulamentul privind controalele oficiale) (1), în special articolul 34 alineatul (6) litera (a), articolul 47 alineatul (2) litera (b), articolul 54 alineatul (4) literele (a) și (b) și articolul 90 litera (c),

având în vedere Regulamentul (CE) nr. 178/2002 al Parlamentului European și al Consiliului din 28 ianuarie 2002 de stabilire a principiilor și a cerințelor generale ale legislației alimentare, de instituire a Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară și de stabilire a procedurilor în domeniul siguranței produselor alimentare (2), în special articolul 53 alineatul (1) litera (b),

întrucât:

(1)

Regulamentul (UE) 2017/625 integrează într-un cadru legislativ unic normele aplicabile controalelor oficiale efectuate asupra animalelor și bunurilor care intră în Uniune pentru a verifica conformitatea cu legislația Uniunii privind lanțul agroalimentar. În acest scop, el abrogă și înlocuiește Regulamentul (CE) nr. 882/2004 al Parlamentului European și al Consiliului (3) și alte acte ale Uniunii care reglementează controalele oficiale în domenii specifice.

(2)

În conformitate cu Regulamentul (UE) 2017/625, anumite categorii de animale și de bunuri provenind din anumite țări terțe trebuie să fie prezentate întotdeauna la posturile de inspecție la frontieră pentru efectuarea controalelor oficiale înainte de intrarea lor în Uniune. În plus, la articolul 47 alineatul (1) literele (d) și (e) din Regulamentul (UE) 2017/625 se prevede că bunurile care fac obiectul măsurilor ce impun o intensificare temporară a controalelor oficiale sau, respectiv, al măsurilor de urgență ar trebui să fie supuse controalelor oficiale la posturile de inspecție la frontieră la intrarea lor în Uniune.

(3)

În acest sens, în temeiul Regulamentului (UE) 2017/625, anumite bunuri provenind din anumite țări terțe ar trebui să facă obiectul unei intensificări temporare a controalelor oficiale la posturile de inspecție la frontieră în cazurile în care Comisia a hotărât, prin intermediul actelor de punere în aplicare, că aceste controale sunt necesare din cauza unui risc cunoscut sau emergent sau deoarece există dovezi că ar putea exista o neconformitate gravă de amploare cu legislația Uniunii privind lanțul agroalimentar. În acest scop, Comisia ar trebui să întocmească o listă a acestor bunuri, indicând codurile acestora din Nomenclatura combinată (NC) prevăzută în anexa I la Regulamentul (CEE) nr. 2658/87 al Comisiei (4) (denumită în continuare „lista”) și să actualizeze lista după cum este necesar pentru a reflecta orice evoluție în acest sens.

(4)

Lista menționată în considerentul 3 ar trebui să includă, în acest stadiu, lista actualizată de produse alimentare și de hrană pentru animale de origine neanimală prevăzută de Regulamentul (CE) nr. 669/2009 al Comisiei (5), care stabilește norme privind controalele oficiale consolidate care trebuie efectuate la punctele de intrare în Uniune desemnate asupra importurilor de anumite produse alimentare și de hrană pentru animale de origine neanimală provenind din anumite țări terțe. Prin urmare, este adecvat ca în anexa I la prezentul regulament să se prevadă lista de produse alimentare și de hrană pentru animale de origine neanimală provenind din anumite țări terțe care urmează să facă obiectul unei intensificări temporare a controalelor oficiale la intrarea în Uniune, în conformitate cu articolul 47 alineatul (2) litera (b) din Regulamentul (UE) 2017/625.

(5)

În plus, Comisia ar trebui să stabilească norme privind frecvența controalelor de identitate și a controalelor fizice pentru produsele alimentare și hrana pentru animale de origine neanimală provenind din anumite țări terțe supuse unei intensificări temporare a controalelor, în conformitate cu articolul 54 alineatul (4) litera (a) din Regulamentul (UE) 2017/625, ținând seama, în special, de nivelul de risc asociat pericolului în cauză și de frecvența respingerilor la frontiere.

(6)

Regulamentul (UE) 2017/625 și actele delegate și de punere în aplicare adoptate în temeiul articolelor 47-64 din acest regulament prevăd un sistem unic de controale oficiale care se aplică domeniilor vizate de Regulamentele de punere în aplicare (UE) nr. 884/2014 (6), (UE) 2015/175 (7), (UE) 2017/186 (8) și (UE) 2018/1660 (9) ale Comisiei, precum și de Regulamentul (CE) nr. 669/2009. Din acest motiv și, având în vedere că normele vizate de aceste regulamente sunt legate în mod substanțial, întrucât toate privesc impunerea de măsuri suplimentare care reglementează intrarea în Uniune a anumitor produse alimentare și de hrană pentru animale din anumite țări terțe, din cauza unui risc identificat, și care se aplică în funcție de gravitatea riscului, este adecvat să se faciliteze aplicarea corectă și cuprinzătoare a normelor relevante prin stabilirea într-un act unic a dispozițiilor privind intensificarea temporară a controalelor oficiale efectuate pentru anumite produse alimentare și de hrană pentru animale de origine neanimală și măsurile de urgență stabilite în prezent în aceste regulamente.

(7)

Produsele alimentare și hrana pentru animale de origine neanimală care fac obiectul măsurilor de urgență prevăzute de Regulamentele de punere în aplicare (UE) nr. 884/2014, (UE) 2015/175, (UE) 2017/186 și (UE) 2018/1660 ale Comisiei prezintă în continuare un risc grav pentru sănătatea publică, ce nu poate fi controlat în mod satisfăcător prin intermediul măsurilor adoptate de statele membre. Prin urmare, este adecvat să se stabilească în anexa II la prezentul regulament o listă de produse alimentare și de hrană pentru animale de origine neanimală care fac obiectul măsurilor de urgență, care să cuprindă listele actualizate de produse alimentare și de hrană pentru animale de origine neanimală prevăzute de Regulamentele de punere în aplicare (UE) nr. 884/2014, (UE) 2015/175, (UE) 2017/186 și (UE) 2018/1660 ale Comisiei. În plus, domeniul de aplicare al rubricilor din listele menționate anterior ar trebui modificat pentru a include alte forme de produse decât cele prevăzute în prezent în acestea, în cazul în care aceste alte forme prezintă același risc. Prin urmare, este necesar să se modifice toate rubricile referitoare la arahide pentru a include turtele și alte reziduuri solide, chiar măcinate sau aglomerate sub formă de pelete, rezultate din extracția uleiului de arahide, precum și rubrica referitoare la ardeii din India pentru a include ardeii prăjiți (dulci sau alții decât ardeii dulci).

(8)

În vederea asigurării unui control adecvat al riscurilor pentru sănătatea publică, produsele alimentare compuse care conțin mai mult de 20 % dintr-unul dintre produsele alimentare de origine neanimală enumerate în anexa II la prezentul regulament din cauza riscului de contaminare cu aflatoxine sau mai mult de 20 % dintr-o sumă a produselor enumerate, și care sunt încadrate la codurile NC prevăzute în anexa II ar trebui, de asemenea, incluse în lista menționată în considerentul 7.

(9)

De asemenea, Comisia ar trebui să stabilească norme privind frecvența controalelor de identitate și a controalelor fizice pentru produsele alimentare și hrana pentru animale care fac obiectul măsurilor de urgență în temeiul prezentului regulament, în conformitate cu articolul 54 alineatul (4) litera (b) din Regulamentul (UE) 2017/625. Prin urmare, este adecvat să se stabilească astfel de norme în prezentul regulament, ținând seama, în special, de nivelul de risc asociat pericolului analizat și de frecvența respingerilor la frontiere.

(10)

Măsurile care necesită o intensificare temporară a controalelor oficiale și măsurile de urgență stabilite în prezentul regulament ar trebui să se aplice produselor alimentare și hranei pentru animale destinate introducerii pe piața Uniunii, deoarece aceste bunuri reprezintă un risc din perspectiva sănătății publice.

(11)

În ceea ce privește transporturile expediate sub formă de eșantioane comerciale, probe de laborator sau articole de prezentare pentru expoziții, care nu sunt destinate introducerii pe piață, transporturile de natură necomercială destinate utilizării private sau consumului privat în interiorul teritoriului vamal al Uniunii și transporturile destinate scopurilor științifice, având în vedere riscul lor redus pentru sănătatea publică, ar fi disproporționat să se impună cerința ca aceste transporturi să fie supuse controalelor oficiale la posturile de inspecție la frontieră și să fie însoțite de un certificat oficial sau de rezultatele eșantionărilor și ale analizelor de laborator în conformitate cu prezentul regulament. Cu toate acestea, pentru a se evita utilizarea necorespunzătoare, prezentul regulament ar trebui să se aplice acestor transporturi în cazul în care greutatea lor brută depășește o anumită limită de greutate.

(12)

Măsurile care solicită o intensificare temporară a controalelor oficiale și măsurile de urgență prevăzute în prezentul regulament nu ar trebui să se aplice produselor alimentare și hranei pentru animale la bordul mijloacelor de transport ce operează la nivel internațional care nu sunt descărcate și sunt destinate consumului de către echipaj și pasageri, întrucât introducerea lor pe piața Uniunii este foarte limitată.

(13)

Nivelurile maxime de micotoxine, inclusiv de aflatoxine, sunt stabilite, pentru produsele alimentare, prin Regulamentul (CE) nr. 1881/2006 al Comisiei (10), iar pentru hrana pentru animale prin Directiva 2002/32/CE a Parlamentului European și a Consiliului (11). Nivelurile maxime de reziduuri de pesticide sunt stabilite prin Regulamentul (CE) nr. 396/2005 al Parlamentului European și al Consiliului (12). Laboratorul de referință al Uniunii Europene pentru dioxine și bifenili policlorurați (PCB) din produse alimentare și hrana pentru animale a efectuat un studiu privind corelația dintre pentaclorfenol (PCP) și dioxine în guma de guar contaminată din India. Pe baza acestui studiu se poate concluziona că guma de guar conținând un nivel de PCP sub limita maximă de reziduuri (LMR) de 0,01 mg/kg nu conține niveluri inacceptabile de dioxine. Prin urmare, respectarea LMR privind PCP asigură, în acest caz specific, și un nivel ridicat de protecție a sănătății umane în ceea ce privește dioxinele.

(14)

În ceea ce privește normele menționate în considerentul 13, dispozițiile privind eșantionarea și analizele pentru controlul micotoxinelor, inclusiv al aflatoxinelor, sunt stabilite, pentru produsele alimentare, prin Regulamentul (CE) nr. 401/2006 al Comisiei (13), iar pentru hrana pentru animale prin Regulamentul (CE) nr. 152/2009 al Comisiei (14). Dispozițiile privind eșantionarea pentru controlul oficial al reziduurilor de pesticide sunt stabilite prin Directiva 2002/63/CE a Comisiei (15). În vederea asigurării unor modalități de eșantionare și a unor analize de laborator uniforme în țările terțe și în statele membre, eșantionarea și analizele pentru produsele alimentare și hrana pentru animale prevăzute de prezentul regulament ar trebui să se efectueze în conformitate cu normele Uniunii privind eșantionarea și analizele menționate anterior atât în statele membre, cât și în țările terțe.

(15)

În plus, în vederea asigurării, în țările terțe și în statele membre, a unor proceduri de eșantionare și a unor metode analitice de referință uniforme pentru controlul salmonelei în produsele alimentare care fac obiectul prezentului regulament, acesta ar trebui să stabilească astfel de proceduri de eșantionare și de metode analitice de referință.

(16)

Modelul de certificate oficiale pentru intrarea în Uniune a anumitor produse alimentare și de hrană pentru animale este stabilit în Regulamentele de punere în aplicare (UE) nr. 884/2014, (UE) 2015/175, (UE) 2017/186 și (UE) 2018/1660 ale Comisiei. Pentru a facilita efectuarea controalelor oficiale la intrarea în Uniune, este adecvat să se stabilească un model unic de certificat oficial pentru intrarea în Uniune a produselor alimentare și a hranei pentru animale care fac obiectul condițiilor speciale de intrare în Uniune în temeiul prezentului regulament.

(17)

Aceste certificate oficiale ar trebui să fie eliberate fie pe hârtie, fie în format electronic. Prin urmare, este adecvat să se stabilească cerințe comune în ceea ce privește eliberarea certificatelor oficiale în ambele cazuri, în plus față de cerințele prevăzute în capitolul VII din titlul II al Regulamentului (UE) 2017/625. În acest sens, articolul 90 litera (f) din Regulamentul (UE) 2017/625 prevede stabilirea de către Comisie a normelor de eliberare a certificatelor electronice și de utilizare a semnăturilor electronice, inclusiv în ceea ce privește certificatele oficiale eliberate în conformitate cu prezentul regulament. În plus, în prezentul regulament ar trebui prevăzute dispoziții pentru a garanta că cerințele aplicabile certificatelor oficiale care nu sunt transmise în IMSOC, prevăzute în Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/628 al Comisiei (16), se aplică și în cazul certificatelor oficiale eliberate în conformitate cu prezentul regulament.

(18)

Modelele de certificate sunt incluse în sistemul electronic TRACES, înființat prin Decizia 2003/623/CE a Comisiei (17), pentru a facilita și a accelera procedurile administrative la frontierele Uniunii și pentru a permite comunicarea electronică între autoritățile competente, care contribuie la prevenirea posibilelor practici frauduloase sau înșelătoare în ceea ce privește certificatele oficiale. Din 2003, tehnologia informatică a evoluat considerabil, iar sistemul TRACES a fost modificat pentru a îmbunătăți calitatea, prelucrarea și schimbul securizat de date. În conformitate cu articolul 133 alineatul (4) din Regulamentul (UE) 2017/625, sistemul TRACES trebuie integrat în sistemul de gestionare a informațiilor pentru controalele oficiale menționat la articolul 131 din Regulamentul (UE) 2017/625 (IMSOC). Prin urmare, modelul de certificat oficial prevăzut în prezentul regulament ar trebui să fie adaptat la IMSOC.

(19)

Articolul 90 litera (c) din Regulamentul (UE) 2017/625 abilitează Comisia să stabilească, prin intermediul unor acte de punere în aplicare, norme privind procedurile aplicabile în vederea eliberării unor certificate de înlocuire. Pentru a se evita utilizarea improprie și abuzul, este important să fie definite cazurile în care se poate elibera un certificat oficial de înlocuire și cerințele care trebuie să fie îndeplinite de un astfel de certificat. Astfel de cazuri au fost prevăzute în Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/628 în ceea ce privește certificatele oficiale eliberate în conformitate cu regulamentul respectiv. În vederea asigurării unei abordări coerente, este adecvat să se prevadă că, în cazul eliberării certificatelor de înlocuire, certificatele oficiale eliberate în conformitate cu prezentul regulament ar trebui înlocuite în conformitate cu procedurile pentru certificatele de înlocuire stabilite în Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/628.

(20)

Ar trebui stabilite dispoziții pentru a se verifica în mod periodic dacă sunt necesare modificări ale listelor din anexele I și II la prezentul regulament, inclusiv în ceea ce privește frecvența controalelor de identitate și a controalelor fizice. Acest lucru ar trebui să ia în considerare noile informații referitoare la riscuri și la neconformități, cum ar fi datele care rezultă din notificările primite prin intermediul Sistemului de alertă rapidă pentru alimente și furaje (RASFF), datele și informațiile referitoare la transporturi și rezultatele controalelor documentelor, identității și fizice comunicate Comisiei de statele membre, rapoartele și informațiile primite din partea țărilor terțe, informațiile rezultate din controalele efectuate de Comisie în țări terțe și informațiile schimbate între Comisie și statele membre și între Comisie și Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară.

(21)

Normele care trebuie stabilite de Comisie în conformitate cu articolul 34 alineatul (6) litera (a), cu articolul 47 alineatul (2) litera (b) și cu articolul 54 alineatul (4) litera (a) din Regulamentul (UE) 2017/625 sunt legate în mod substanțial, având în vedere că toate se referă la cerințele privind controalele oficiale la intrarea în Uniune pentru anumite bunuri din anumite țări terțe care fac obiectul unei intensificări temporare a controalelor oficiale la intrarea lor în Uniune și, prin urmare, ar trebui să se aplice de la aceeași dată. În scopul facilitării aplicării corecte și cuprinzătoare a acestor norme, este adecvat ca acestea să fie elaborate într-un singur act.

(22)

Normele care urmează să fie stabilite de Comisie în conformitate cu articolul 54 alineatul (4) litera (b) și cu articolul 90 litera (c) din Regulamentul (UE) 2017/625, precum și cu articolul 53 alineatul (1) litera (b) din Regulamentul (CE) nr. 178/2002 sunt legate în mod substanțial, având în vedere că toate se referă la cerințele privind intrarea în Uniune a bunurilor care fac obiectul măsurilor de urgență în temeiul articolului 53 alineatul (1) litera (b) din Regulamentul (CE) nr. 178/2002 și, prin urmare, ar trebui să se aplice de la aceeași dată. În scopul facilitării aplicării corecte și cuprinzătoare a acestor norme, este adecvat ca acestea să fie elaborate într-un singur act.

(23)

Din motive de simplificare și raționalizare, normele prevăzute de Regulamentele (CE) nr. 669/2009, (UE) nr. 884/2014, (UE) 2017/186, (UE) 2015/175 și (UE) 2018/1660 ale Comisiei sunt consolidate în prezentul regulament. Prin urmare, aceste regulamente ar trebui abrogate și înlocuite cu prezentul regulament.

(24)

Măsurile prevăzute în prezentul regulament sunt conforme cu avizul Comitetului permanent pentru plante, animale, produse alimentare și hrană pentru animale,

ADOPTĂ PREZENTUL REGULAMENT:

SECȚIUNEA 1

DISPOZIȚII COMUNE

Articolul 1

Obiect și domeniu de aplicare

(1)   Prezentul regulament stabilește:

(a)

lista de produse alimentare și de hrană pentru animale de origine neanimală provenind din anumite țări terțe care fac obiectul unei intensificări temporare a controalelor oficiale la intrarea lor în Uniune, stabilite în anexa I, care se încadrează la codurile NC și în clasificările TARIC prevăzute în anexa respectivă, în conformitate cu articolul 47 alineatul (2) litera (b) din Regulamentul (UE) 2017/625;

(b)

condițiile speciale care reglementează intrarea în Uniune a următoarelor categorii de transporturi de produse alimentare și de hrană pentru animale, din cauza riscului de contaminare cu micotoxine, inclusiv cu aflatoxine, cu reziduuri de pesticide și cu pentaclorfenol și dioxine, precum și de contaminare microbiologică, în conformitate cu articolul 53 alineatul (1) litera (b) din Regulamentul (CE) nr. 178/2002:

(i)

transporturile de produse alimentare și de hrană pentru animale de origine neanimală provenind din țări terțe sau din părți ale acelor țări terțe enumerate în tabelul 1 din anexa II și care se încadrează la codurile NC și în clasificările TARIC stabilite în anexa respectivă;

(ii)

transporturile de produse alimentare compuse care conțin mai mult de 20 % dintr-unul dintre produsele alimentare enumerate în tabelul 1 din anexa II din cauza riscului de contaminare cu aflatoxine sau mai mult de 20 % dintr-o sumă a acestor produse și care se încadrează la codurile NC stabilite în tabelul 2 la respectiva anexă;

(c)

normele privind frecvența controalelor de identitate și a controalelor fizice pentru transporturile de produse alimentare și de hrană pentru animale menționate la literele (a) și (b) de la prezentul alineat;

(d)

normele privind metodele care trebuie utilizate pentru eșantionare și efectuarea analizelor de laborator pentru transporturile de produse alimentare și de hrană pentru animale menționate la literele (a) și (b) de la prezentul alineat, în conformitate cu articolul 34 alineatul (6) litera (a) din Regulamentul (UE) 2017/625;

(e)

normele privind modelul de certificat oficial care trebuie să însoțească transporturile de produse alimentare și de hrană pentru animale menționate la litera (b) de la prezentul alineat și cerințele aplicabile acestui certificat oficial, în conformitate cu articolul 53 alineatul (1) litera (b) din Regulamentul (CE) nr. 178/2002;

(f)

normele privind eliberarea certificatelor oficiale de înlocuire care trebuie să însoțească transporturile de produse alimentare și de hrană pentru animale menționate la litera (b) de la prezentul alineat, în conformitate cu articolul 90 litera (c) din Regulamentul (UE) 2017/625.

(2)   Prezentul regulament se aplică transporturilor de produse alimentare și de hrană pentru animale menționate la alineatul (1) literele (a) și (b) și destinate introducerii pe piața Uniunii.

(3)   Prezentul regulament nu se aplică următoarelor categorii de transporturi de produse alimentare și de hrană pentru animale, cu excepția cazului în care greutatea lor brută depășește 30 kg:

(a)

transporturile de produse alimentare și de hrană pentru animale expediate drept eșantioane comerciale, probe de laborator sau articole de prezentare pentru expoziții, care nu sunt destinate introducerii pe piață;

(b)

transporturile de produse alimentare și de hrană pentru animale care fac parte din bagajele personale ale pasagerilor și care sunt destinate consumului sau utilizării personale;

(c)

transporturile necomerciale de produse alimentare și de hrană pentru animale expediate către persoane fizice, care nu sunt destinate introducerii pe piață;

(d)

transporturile de produse alimentare și de hrană pentru animale destinate scopurilor științifice.

(4)   Prezentul regulament nu se aplică produselor alimentare și hranei pentru animale menționate la alineatul (1) literele (a) și (b) aflate la bordul mijloacelor de transport care operează la nivel internațional, care nu sunt descărcate și care sunt destinate consumului de către echipaj și pasageri.

(5)   În cazul în care există îndoieli cu privire la utilizarea prevăzută a produselor alimentare și a hranei pentru animale menționate la alineatul (3) literele (b) și (c), sarcina probei revine proprietarului bagajelor personale și, respectiv, destinatarului transportului.

Articolul 2

Definiții

(1)   În sensul prezentului regulament, se aplică următoarele definiții:

(a)

„transport” înseamnă „transport”, astfel cum este definit la articolul 3 punctul 37 din Regulamentul (UE) 2017/625;

(b)

„introducere pe piață” înseamnă „introducere pe piață”, astfel cum este definită la articolul 3 punctul 8 din Regulamentul (CE) nr. 178/2002.

(2)   Cu toate acestea, în sensul articolelor 7, 8, 9, 10 și 11 și al anexei IV, un „transport” înseamnă:

(a)

un „lot”, astfel cum se menționează în anexa I la Regulamentul (CE) nr. 401/2006 și în anexa I la Regulamentul (CE) nr. 152/2009, în legătură cu produsele alimentare și hrana pentru animale enumerate în anexa II din cauza riscului de contaminare cu micotoxine, inclusiv cu aflatoxine;

(b)

un „lot”, astfel cum se menționează în anexa la Directiva 2002/63/CE, în legătură cu produsele alimentare și hrana pentru animale enumerate în anexa II din cauza riscului de contaminare cu pesticide și cu pentaclorfenol.

Articolul 3

Eșantionare și analize

Eșantionarea și analizele care trebuie efectuate de autoritățile competente la posturile de inspecție la frontieră sau la punctele de control menționate la articolul 53 alineatul (1) litera (a) din Regulamentul (UE) 2017/625, ca parte a controalelor fizice ale transporturilor de produse alimentare și de hrană pentru animale menționate la articolul 1 alineatul (1) literele (a) și (b) sau în țări terțe, în scopul obținerii rezultatelor analizelor care trebuie să însoțească transporturile de produse alimentare și de hrană pentru animale menționate la articolul 1 alineatul (1) litera (b), astfel cum se prevede în prezentul regulament, se efectuează în conformitate cu următoarele cerințe:

(a)

în cazul produselor alimentare enumerate în anexele I și II, din cauza posibilului risc de contaminare cu micotoxine, inclusiv aflatoxine, eșantionarea și analizele se efectuează în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 401/2006;

(b)

în cazul hranei pentru animale enumerate în anexele I și II, din cauza posibilului risc de contaminare cu micotoxine, inclusiv aflatoxine, eșantionarea și analizele se efectuează în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 152/2009;

(c)

în cazul produselor alimentare și al hranei pentru animale enumerate în anexele I și II, din cauza eventualei nerespectări a nivelurilor maxime permise de reziduuri de pesticide, eșantionarea se efectuează în conformitate cu Directiva 2002/63/CE;

(d)

în cazul gumei de guar enumerate în anexa II, din cauza unei posibile contaminări cu pentaclorfenol și cu dioxine, eșantionarea pentru analiza pentaclorfenolului se efectuează în conformitate cu Directiva 2002/63/CE, iar eșantionarea și analizele pentru controlul dioxinelor în hrana pentru animale se efectuează în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 152/2009;

(e)

în cazul produselor alimentare enumerate în anexele I și II, din cauza riscului prezenței salmonelei, eșantionarea și analizele pentru controlul salmonelei se efectuează în conformitate cu procedurile de eșantionare și cu metodele analitice de referință stabilite în anexa III;

(f)

metodele de eșantionare și analizele menționate în notele de subsol din anexele I și II se aplică în legătură cu alte pericole decât cele menționate la literele (a), (b), (c), (d) și (e).

Articolul 4

Punerea în liberă circulație

Autoritățile vamale permit punerea în liberă circulație a transporturilor de produse alimentare și de hrană pentru animale enumerate în anexele I și II numai după prezentarea unui document sanitar comun de intrare (DSCI) finalizat în mod corespunzător, în conformitate cu articolul 57 alineatul (2) litera (b) din Regulamentul (UE) 2017/625, care confirmă că transportul respectă normele aplicabile menționate la articolul 1 alineatul (2) din regulamentul respectiv.

SECȚIUNEA 2

INTENSIFICAREA TEMPORARĂ A CONTROALELOR OFICIALE LA POSTURILE DE INSPECȚIE LA FRONTIERĂ ȘI LA PUNCTELE DE CONTROL PENTRU ANUMITE PRODUSE ALIMENTARE ȘI DE HRANĂ PENTRU ANIMALE DIN ANUMITE ȚĂRI TERȚE

Articolul 5

Lista produselor alimentare și a hranei pentru animale de origine neanimală

(1)   Transporturile de produse alimentare și de hrană pentru animale enumerate în anexa I fac obiectul unei intensificări temporare a controalelor oficiale la posturile de inspecție la frontieră la intrarea lor în Uniune, precum și la punctele de control.

(2)   Identificarea produselor alimentare și a hranei pentru animale menționate la alineatul (1) în scopul controalelor oficiale se face pe baza codurilor din Nomenclatura combinată și a subdiviziunii TARIC indicate în anexa I.

Articolul 6

Frecvența de efectuare a controalelor de identitate și a controalelor fizice

(1)   Autoritățile competente de la posturile de inspecție la frontieră și de la punctele de control menționate la articolul 53 alineatul (1) litera (a) din Regulamentul (UE) 2017/625 efectuează controale de identitate și controale fizice, inclusiv eșantionări și analize de laborator, asupra transporturilor de produse alimentare și de hrană pentru animale enumerate în anexa I, la frecvența stabilită în anexa respectivă.

(2)   Frecvența controalelor de identitate și a controalelor fizice indicată într-o rubrică din anexa I este aplicată ca frecvență generală pentru toate produsele care intră sub incidența rubricii respective.

SECȚIUNEA 3

CONDIȚII SPECIALE CARE REGLEMENTEAZĂ INTRAREA ÎN UNIUNE A ANUMITOR PRODUSE ALIMENTARE ȘI DE HRANĂ PENTRU ANIMALE DIN ANUMITE ȚĂRI TERȚE

Articolul 7

Intrarea în Uniune

(1)   Transporturile de produse alimentare și de hrană pentru animale enumerate în anexa II intră în Uniune numai în conformitate cu condițiile stabilite în prezenta secțiune.

(2)   Identificarea produselor alimentare și a hranei pentru animale menționate la alineatul (1) în scopul controalelor oficiale se face pe baza codurilor din Nomenclatura Combinată și a subdiviziunii TARIC indicate în anexa II.

(3)   Transporturile menționate la alineatul (1) fac obiectul unor controale oficiale la posturile de inspecție la frontieră la intrarea lor în Uniune, precum și la punctele de control.

Articolul 8

Frecvența de efectuare a controalelor de identitate și a controalelor fizice

(1)   Autoritățile competente de la postul de inspecție la frontieră și de la punctele de control menționate la articolul 53 alineatul (1) litera (a) din Regulamentul (UE) 2017/625 efectuează controale de identitate și controale fizice, inclusiv eșantionări și analize de laborator, asupra transporturilor de produse alimentare și de hrană pentru animale enumerate în anexa II, la frecvența stabilită în anexa respectivă.

(2)   Frecvența controalelor de identitate și a controalelor fizice indicată într-o rubrică din anexa II este aplicată ca frecvență generală pentru toate produsele care intră sub incidența rubricii respective.

(3)   Produsele alimentare compuse enumerate în tabelul 2 din anexa II care conțin produse încadrate într-o singură rubrică din tabelul 1 din anexa II sunt supuse controalelor de identitate și fizice cu frecvența generală indicată în tabelul 1 din anexa II pentru rubrica respectivă.

(4)   Produsele alimentare compuse enumerate în tabelul 2 din anexa II care conțin produse încadrate în mai multe rubrici pentru același pericol în tabelul 1 din anexa II sunt supuse controalelor de identitate și fizice cu frecvența generală maximă indicată în tabelul 1 din anexa II pentru rubricile respective.

Articolul 9

Cod de identificare

(1)   Fiecare transport de produse alimentare și de hrană pentru animale enumerate în anexa II este identificat printr-un cod de identificare.

(2)   Fiecare sac individual sau formă de ambalaj din transport se identifică prin respectivul cod de identificare.

(3)   Prin derogare de la alineatul (2), în cazul transporturilor de produse alimentare și de hrană pentru animale enumerate în anexa II din cauza riscului de contaminare cu micotoxine și în cazul în care ambalajele sunt compuse din mai multe pachete mici, nu este necesară menționarea individuală a codului de identificare al transportului pe fiecare pachet mic în mod separat, atât timp cât este menționat cel puțin pe ambalajul care cuprinde aceste pachete mici.

Articolul 10

Rezultatele eșantionării și ale analizelor efectuate de autoritățile competente din țara terță

(1)   Fiecare transport de produse alimentare și de hrană pentru animale menționate în anexa II este însoțit de rezultatele eșantionării și ale analizelor efectuate asupra transportului respectiv de autoritățile competente din țara terță de origine sau din țara din care este expediat transportul, dacă aceasta este diferită de țara de origine.

(2)   Pe baza rezultatelor menționate la alineatul (1), autoritățile competente stabilesc:

(a)

conformitatea cu Regulamentul (CE) nr. 1881/2006 și cu Directiva 2002/32/CE privind nivelurile maxime de micotoxine relevante pentru transporturile de produse alimentare și de hrană pentru animale enumerate în anexa II din cauza riscului de contaminare cu micotoxine;

(b)

conformitatea cu Regulamentul (CE) nr. 396/2005 privind conținuturile maxime aplicabile reziduurilor de pesticide pentru transporturile de produse alimentare și de hrană pentru animale enumerate în anexa II din cauza riscului de contaminare cu reziduuri de pesticide;

(c)

că produsul nu conține mai mult de 0,01 mg/kg de pentaclorfenol (PCP) pentru transporturile de produse alimentare și hrană pentru animale enumerate în anexa II din cauza riscului de contaminare cu pentaclorfenol și cu dioxine;

(d)

absența salmonelei în 25 g pentru transporturile de produse alimentare enumerate în anexa II din cauza riscului de contaminare microbiologică cu salmonela.

(3)   Fiecare transport de produse alimentare și de hrană pentru animale enumerate în anexa II din cauza riscului de contaminare cu pentaclorfenol și cu dioxine este însoțit de un raport de analiză care respectă cerințele stabilite în anexa II.

Raportul de analiză include rezultatele analizelor menționate la alineatul (1).

(4)   Rezultatele eșantionării și ale analizelor menționate la alineatul (1) poartă codul de identificare al transportului la care se referă, menționat la articolul 9 alineatul (1).

(5)   Analizele menționate la alineatul (1) sunt efectuate de laboratoare acreditate în conformitate cu standardul ISO/IEC 17025 privind „Cerințele generale pentru competența laboratoarelor de încercări și etalonări”.

Articolul 11

Certificat oficial

(1)   Fiecare transport de produse alimentare și de hrană pentru animale enumerate în anexa II trebuie să fie însoțit de un certificat oficial în conformitate cu modelul prevăzut în anexa IV („certificat oficial”).

(2)   Certificatul oficial trebuie să respecte următoarele cerințe:

(a)

trebuie să fie eliberat de autoritatea competentă din țara terță de origine sau din țara terță din care este expediat transportul, dacă țara respectivă este diferită de țara de origine;

(b)

trebuie să poarte codul de identificare al transportului la care se referă, menționat la articolul 9 alineatul (1);

(c)

trebuie să fie eliberat înainte ca transportul la care se referă să iasă de sub controlul autorității competente din țara terță care eliberează certificatul;

(d)

trebuie să fie valabil cel mult patru luni de la data eliberării și în niciun caz mai mult de șase luni de la data rezultatelor analizelor de laborator menționate la articolul 10 alineatul (1).

(3)   Un certificat oficial care nu este transmis în sistemul de gestionare a informațiilor pentru controalele oficiale menționat la articolul 131 din Regulamentul (UE) 2017/625 (IMSOC) de către autoritatea competentă din țara terță care eliberează certificatul trebuie să îndeplinească, de asemenea, cerințele pentru modelele de certificate oficiale care nu sunt transmise în IMSOC, prevăzute la articolul 3 din Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/628.

(4)   Autoritățile competente pot emite un certificat oficial de înlocuire numai în conformitate cu normele stabilite la articolul 5 din Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/628 al Comisiei.

(5)   Certificatul oficial menționat la alineatul (1) se completează pe baza notelor prevăzute în anexa IV.

SECȚIUNEA 4

DISPOZIȚII FINALE

Articolul 12

Actualizări ale anexelor

Comisia revizuiește periodic listele stabilite în anexele I și II, fără a depăși o perioadă de șase luni, pentru a ține seama de noile informații referitoare la riscuri și neconformități.

Articolul 13

Abrogare

(1)   Regulamentele (CE) nr. 669/2009, (UE) nr. 884/2014, (UE) 2017/186, (UE) 2015/175 și (UE) 2018/1660 se abrogă de la 14 decembrie 2019.

(2)   Trimiterile la Regulamentele (CE) nr. 669/2009, (UE) nr. 884/2014, (UE) 2017/186, (UE) 2015/175 și (UE) 2018/1660 se interpretează ca trimiteri la prezentul regulament.

(3)   Trimiterile la „punctul de intrare desemnat în sensul articolului 3 litera (b) din Regulamentul (CE) nr. 669/2009” sau la „punctul de intrare desemnat” din alte acte decât cele menționate la alineatul (1) se interpretează ca trimiteri la un „post de inspecție la frontieră” în sensul articolului 3 punctul 38 din Regulamentul (UE) 2017/625.

(4)   Trimiterile la „documentul comun de intrare (DCI) menționat la articolul 3 litera (a) din Regulamentul (CE) nr. 669/2009”, la „documentul comun de intrare (DCI) menționat în anexa II la Regulamentul (CE) nr. 669/2009” sau la „documentul comun de intrare (DCI)” din alte acte decât cele menționate la alineatul (1) se interpretează ca trimiteri la „documentul sanitar comun de intrare (DSCI)” menționat la articolul 56 din Regulamentul (UE) 2017/625.

(5)   Trimiterile la definiția prevăzută la articolul 3 litera (c) din Regulamentul (CE) nr. 669/2009 în alte acte decât cele menționate la alineatul (1) se interpretează ca trimiteri la definiția noțiunii de „transport” prevăzută la articolul 3 punctul 37 din Regulamentul (UE) 2017/625.

Articolul 14

Perioada de tranziție

(1)   Obligațiile de raportare prevăzute la articolul 15 din Regulamentul (CE) nr. 669/2009, la articolul 13 din Regulamentul (UE) nr. 884/2014, la articolul 12 din Regulamentul (UE) 2018/1660, la articolul 12 din Regulamentul (UE) 2015/175 și la articolul 12 din Regulamentul (UE) 2017/186 continuă să se aplice până la 31 ianuarie 2020.

Aceste obligații de raportare acoperă perioada până la 31 decembrie 2019.

(2)   Obligațiile de raportare menționate la alineatul (1) se consideră ca fiind îndeplinite în cazul în care statele membre au înregistrat în TRACES documentele comune de intrare emise de autoritățile lor competente în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 669/2009, cu Regulamentul (UE) nr. 884/2014, cu Regulamentul (UE) 2015/175, cu Regulamentul (UE) 2017/186 și cu Regulamentul (UE) 2018/1660 în perioada de raportare prevăzută de dispozițiile menționate la alineatul (1).

(3)   Transporturile de produse alimentare și de hrană pentru animale enumerate în anexa II însoțite de certificatele relevante eliberate înainte de 14 februarie 2020 în conformitate cu dispozițiile Regulamentului (UE) nr. 884/2014, ale Regulamentului (UE) 2018/1660, ale Regulamentului (UE) 2015/175 și, respectiv, ale Regulamentului (UE) 2017/186 aflate în vigoare la 13 decembrie 2019 sunt autorizate pentru intrarea în Uniune până la 13 iunie 2020.

Articolul 15

Intrarea în vigoare și data aplicării

Prezentul regulament intră în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Se aplică de la 14 decembrie 2019.

Prezentul regulament este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre.

Adoptat la Bruxelles, 22 octombrie 2019.

Pentru Comisie

Președintele

Jean-Claude JUNCKER


(1)  JO L 95, 7.4.2017, p. 1.

(2)  JO L 31, 1.2.2002, p. 1.

(3)  Regulamentul (CE) nr. 882/2004 al Parlamentului European și al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind controalele oficiale efectuate pentru a asigura verificarea conformității cu legislația privind hrana pentru animale și produsele alimentare și cu normele de sănătate animală și de bunăstare a animalelor (JO L 165, 30.4.2004, p. 1).

(4)  Regulamentul (CEE) nr. 2658/87 al Consiliului din 23 iulie 1987 privind Nomenclatura tarifară și statistică și Tariful Vamal Comun (JO L 256, 7.9.1987, p. 1).

(5)  Regulamentul (CE) nr. 669/2009 al Comisiei din 24 iulie 2009 de punere în aplicare a Regulamentului (CE) nr. 882/2004 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește controalele oficiale consolidate efectuate asupra importurilor de anumite produse de hrană pentru animale și alimentare de origine neanimală și de modificare a Deciziei 2006/504/CE (JO L 194, 25.7.2009, p. 11).

(6)  Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 884/2014 al Comisiei din 13 august 2014 de impunere a unor condiții speciale aplicabile importurilor din anumite țări terțe de anumite produse de hrană pentru animale și alimente din cauza riscului de contaminare cu aflatoxine și de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1152/2009 (JO L 242, 14.8.2014, p. 4).

(7)  Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2015/175 al Comisiei din 5 februarie 2015 de stabilire a condițiilor speciale aplicabile importurilor de gumă de guar originară sau expediată din India, ca urmare a riscului de contaminare cu pentaclorfenol și dioxine (JO L 30, 6.2.2015, p. 10).

(8)  Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2017/186 al Comisiei din 2 februarie 2017 de stabilire a unor condiții specifice aplicabile pentru introducerea în Uniune a transporturilor din anumite țări terțe, din cauza contaminării microbiologice și de modificare a Regulamentului (CE) nr. 669/2009 (JO L 29, 3.2.2017, p. 24).

(9)  Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2018/1660 al Comisiei din 7 noiembrie 2018 de impunere a unor condiții speciale de reglementare a importurilor de anumite produse alimentare de origine nonanimală din anumite țări terțe din cauza riscurilor de contaminare cu reziduuri de pesticide, de modificare a Regulamentului (CE) nr. 669/2009 și de abrogare a Regulamentului (UE) nr. 885/2014 (JO L 278, 8.11.2018, p. 7).

(10)  Regulamentul (CE) nr. 1881/2006 al Comisiei din 19 decembrie 2006 de stabilire a nivelurilor maxime pentru anumiți contaminanți din produsele alimentare (JO L 364, 20.12.2006, p. 5).

(11)  Directiva 2002/32/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 7 mai 2002 privind substanțele nedorite din furaje (JO L 140, 30.5.2002, p. 10).

(12)  Regulamentul (CE) nr. 396/2005 al Parlamentului European și al Consiliului din 23 februarie 2005 privind conținuturile maxime aplicabile reziduurilor de pesticide din sau de pe produse alimentare și hrana de origine vegetală și animală pentru animale și de modificare a Directivei 91/414/CEE (JO L 70, 16.3.2005, p. 1).

(13)  Regulamentul (CE) nr. 401/2006 al Comisiei din 23 februarie 2006 de stabilire a modalităților de prelevare de probe și a metodelor de analiză pentru controlul oficial al conținutului de micotoxine din produsele alimentare (JO L 70, 9.3.2006, p. 12).

(14)  Regulamentul (CE) nr. 152/2009 al Comisiei din 27 ianuarie 2009 de stabilire a metodelor de eșantionare și analiză pentru controlul oficial al furajelor (JO L 54, 26.2.2009, p. 1).

(15)  Directiva 2002/63/CE a Comisiei din 11 iulie 2002 de stabilire a metodelor comunitare de prelevare de probe pentru controlul oficial al reziduurilor de pesticide de pe și din produsele de origine vegetală și animală și de abrogare a Directivei 79/700/CEE (JO L 187, 16.7.2002, p. 30).

(16)  Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/628 al Comisiei din 8 aprilie 2019 privind modelele de certificate oficiale pentru anumite animale și mărfuri și de modificare a Regulamentului (CE) nr. 2074/2005 și a Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2016/759 cu privire la aceste modele de certificate (JO L 131, 17.5.2019, p. 101).

(17)  Decizia 2003/623/CE a Comisiei din 19 august 2003 privind dezvoltarea unui sistem informatic veterinar integrat numit Traces (JO L 216, 28.8.2003, p. 58).


ANEXA I

Produse alimentare și hrană pentru animale de origine neanimală provenind din anumite țări terțe care fac obiectul unei intensificări temporare a controalelor oficiale la posturile de inspecție la frontieră și la punctele de control

Produse alimentare și hrană pentru animale

(utilizare preconizată)

Cod NC (1)

Subdiviziune TARIC

Țara de origine

Pericol

Frecvența controalelor fizice și de identitate (%)

Arahide, în coajă

1202 41 00

 

Bolivia (BO)

Aflatoxine

50

Arahide, decorticate

1202 42 00

 

 

 

 

Unt de arahide

2008 11 10

 

 

 

 

Arahide, altfel preparate sau conservate

(Produse alimentare și hrană pentru animale)

2008 11 91 ;

2008 11 96 ;

2008 11 98

 

 

 

 

Piper negru (Piper)

(Produse alimentare – nezdrobite, nemăcinate)

ex 0904 11 00

10

Brazilia (BR)

Salmonelă  (2)

20

Goji tibetan (goji chinezesc) (Lycium barbarum L.)

(Produse alimentare – proaspete, refrigerate sau uscate)

ex 0813 40 95 ;

ex 0810 90 75

70

10

China (CN)

Reziduuri de pesticide (3)  (4)  (5)

20

Ardei dulce (Capsicum annuum)

(Produse alimentare – zdrobite sau măcinate)

ex 0904 22 00

11

China (CN)

Salmonel  (2bis)

20

Ceai, chiar aromatizat

(Produse alimentare)

0902

 

China (CN)

Reziduuri de pesticide (3)  (6)

20

Vinete (Solanum melongena)

(Produse alimentare – proaspete sau refrigerate)

0709 30 00

 

Republica Dominicană (DO)

Reziduuri de pesticide (3)

20

Ardei dulce (Capsicum annuum)

0709 60 10 ;

0710 80 51

 

Republica Dominicană (DO)

Reziduuri de pesticide (3)  (10)

50

Ardei (altul decât ardeiul dulce) (Capsicum spp.)

ex 0709 60 99 ;

ex 0710 80 59

70

20

 

 

 

Fasole verde lungă

(Vigna unguiculata spp. sesquipedalis, vigna unguiculata spp. unguiculata)

(Produse alimentare – proaspete, refrigerate sau congelate)

ex 0708 20 00 ;

ex 0710 22 00

70

10

 

 

 

Ardei dulce (Capsicum annuum)

0709 60 10 ;

0710 80 51

 

Egipt (EG)

Reziduuri de pesticide (3)  (8)

20

Ardei (altul decât ardeiul dulce) (Capsicum spp.)

(Produse alimentare – proaspete, refrigerate sau congelate)

ex 0709 60 99 ;

ex 0710 80 59

70

20

 

 

 

Semințe de susan (semințe de Sesamum)

(Produse alimentare – proaspete sau refrigerate)

1207 40 90

 

Etiopia (ET)

Salmonelă  (2)

50

Alune, în coajă

0802 21 00

 

Georgia (GE)

Aflatoxine

50

Alune, decojite

0802 22 00

 

 

 

 

Făină, griș și pudră de alune

ex 1106 30 90

40

 

 

 

Alune, altfel preparate sau conservate

(Produse alimentare)

ex 2008 19 19 ;

ex 2008 19 95 ;

ex 2008 19 99

70

20

30

 

 

 

Ulei de palmier

(Produse alimentare)

1511 10 90 ;

1511 90 11 ;

 

Ghana (GH)

Coloranți Sudan (9)

50

 

ex 1511 90 19 ;

1511 90 99

90

 

 

 

Bame

(Produse alimentare – proaspete, refrigerate sau congelate)

ex 0709 99 90 ;

ex 0710 80 95

70

30

India (IN)

Reziduuri de pesticide (3)  (10)

10

Ardei (altul decât ardeiul dulce) (Capsicum spp.)

(Produse alimentare – proaspete, refrigerate sau congelate)

ex 0709 60 99 ;

ex 0710 80 59

70

20

India (IN)

Reziduuri de pesticide (3)  (11)

20

Fasole (Vigna spp., Phaseolus spp.)

(Produse alimentare – proaspete sau refrigerate)

0708 20

 

Kenya (KE)

Reziduuri de pesticide (3)

5

Țelină chinezească (Apium graveolens)

(Produse alimentare – plante aromatice proaspete sau refrigerate)

ex 0709 40 00

20

Cambodgia (KH)

Reziduuri de pesticide (3)  (12)

50

Fasole verde lungă

(Vigna unguiculata spp. sesquipedalis, vigna unguiculata spp. unguiculata)

(Produse alimentare – legume proaspete, refrigerate sau congelate)

ex 0708 20 00 ;

ex 0710 22 00

70

10

Cambodgia (KH)

Reziduuri de pesticide (3)  (13)

50

Napi (Brassica rapa spp. Rapa)

(Produse alimentare – preparate sau conservate în oțet sau acid acetic)

ex 2001 90 97

11; 19

Liban (LB)

Rodamină B

50

Napi (Brassica rapa spp. Rapa)

(Produse alimentare - preparate sau conservate în saramură sau acid citric, necongelate)

ex 2005 99 80

93

Liban (LB)

Rodamină B

50

Ardei (dulce sau altul decât ardeiul dulce) (Capsicum spp.)

(Produse alimentare – uscate, prăjite, zdrobite sau măcinate)

0904 21 10 ;

 

Sri Lanka (LK)

Aflatoxine

50

ex 0904 21 90 ;

ex 0904 22 00 ;

ex 2008 99 99

70

11; 19

79

 

 

 

Arahide, în coajă

1202 41 00

 

Madagascar (MG)

Aflatoxine

50

Arahide, decorticate

1202 42 00

 

 

 

 

Unt de arahide

2008 11 10

 

 

 

 

Arahide, altfel preparate sau conservate

(Produse alimentare și hrană pentru animale)

2008 11 91 ;

2008 11 96 ;

2008 11 98

 

 

 

 

Fructe de jaquier (Artocarpus heterophyllus)

(Produse alimentare – proaspete)

ex 0810 90 20

20

Malaysia (MY)

Reziduuri de pesticide (3)

20

Semințe de susan (semințe de Sesamum)

(Produse alimentare – proaspete sau refrigerate)

1207 40 90

 

Nigeria (GN)

Salmonelă (2)

50

Ardei (altul decât ardeiul dulce) (Capsicum spp.)

(Produse alimentare – proaspete, refrigerate sau congelate)

ex 0709 60 99 ;

ex 0710 80 59

70

20

Pakistan (PK)

Reziduuri de pesticide (3)

20

Zmeură

(Produse alimentare – congelate)

ex 0811 20 11 ;

ex 0811 20 19 ;

0811 20 31

70

10

Serbia (RS)

Norovirus

10

Semințe de susan (semințe de Sesamum)

(Produse alimentare – proaspete sau refrigerate)

1207 40 90

 

Sudan (SD)

Salmonelă (2)

50

Semințe de pepene verde (Egusi, Citrullus spp.) și produse derivate

(Produse alimentare)

ex 1207 70 00 ;

ex 1208 90 00 ;

ex 2008 99 99

70

10

50

Sierra Leone (SL)

Aflatoxine

50

Arahide, în coajă

1202 41 00

 

Senegal (SN)

Aflatoxine

50

Arahide, decorticate

1202 42 00

 

 

 

 

Unt de arahide

2008 11 10

 

 

 

 

Arahide, altfel preparate sau conservate

(Produse alimentare și hrană pentru animale)

2008 11 91 ;

2008 11 96 ;

2008 11 98

 

 

 

 

Napi (Brassica rapa spp. Rapa)

(Produse alimentare – preparate sau conservate în oțet sau acid acetic)

ex 2001 90 97

11; 19

Siria (SY)

Rodamină B

50

Napi (Brassica rapa spp. Rapa)

(Produse alimentare - preparate sau conservate în saramură sau acid citric, necongelate)

ex 2005 99 80

93

Siria (SY)

Rodamină B

50

Ardei (altul decât ardeiul dulce) (Capsicum spp.)

(Produse alimentare – proaspete, refrigerate sau congelate)

ex 0709 60 99 ;

ex 0710 80 59

70

20

Thailanda (TH)

Reziduuri de pesticide (3)  (14)

10

Caise uscate

0813 10 00

 

Turcia (TR)

Sulfiți (15)

10

Caise, altfel preparate sau conservate

(Produse alimentare)

2008 50 61

 

 

 

 

Struguri uscați (inclusiv struguri uscați tocați sau zdrobiți pentru a obține o pastă, fără alt tratament)

(Produse alimentare)

0806 20

 

Turcia (TR)

Ochratoxină A

5

Lămâi (Citrus limon, Citrus limonum)

(Produse alimentare – proaspete, refrigerate sau uscate)

0805 50 10

 

Turcia (TR)

Reziduuri de pesticide (3)

10

Rodii

(Produse alimentare – proaspete sau refrigerate)

ex 0810 90 75

30

Turcia (TR)

Reziduuri de pesticide (3)  (16)

10

Ardei dulci (Capsicum annuum)

(Produse alimentare – proaspete, refrigerate sau congelate)

0709 60 10 ;

0710 80 51

 

Turcia (TR)

Reziduuri de pesticide (3)  (17)

10

Sâmburi de caise neprelucrați, întregi, măcinați, zdrobiți, sparți sau tocați care urmează a fi introduși pe piață pentru consumatorul final (18)  (19)

(Produse alimentare)

ex 1212 99 95

20

Turcia (TR)

Cianură

50

Ardei (altul decât ardeiul dulce) (Capsicum spp.)

(Produse alimentare – proaspete, refrigerate sau congelate)

ex 0709 60 99

ex 0710 80 59

70

20

Uganda (UG)

Reziduuri de pesticide (3)

20

Semințe de susan (semințe de Sesamum)

(Produse alimentare – proaspete sau refrigerate)

1207 40 90

 

Uganda (UG)

Salmonelă (2)

50

Arahide, în coajă

1202 41 00

 

Statele Unite ale Americii (US)

Aflatoxine

10

Arahide, decorticate

1202 42 00

 

 

 

 

Unt de arahide

2008 11 10

 

 

 

 

Arahide, altfel preparate sau conservate

(Produse alimentare și hrană pentru animale)

2008 11 91 ;

2008 11 96 ;

2008 11 98

 

 

 

 

Fistic, în coajă

0802 51 00

 

Statele Unite ale Americii (US)

Aflatoxine

10

Fistic, decojit

0802 52 00

 

 

 

 

Fistic, prăjit

(Produse alimentare)

ex 2008 19 13 ;

ex 2008 19 93

70

20

 

 

 

Caise uscate

0813 10 00

 

Uzbekistan (UZ)

Sulfiți (15)

50

Caise, altfel preparate sau conservate

(Produse alimentare)

2008 50 61

 

 

 

 

Frunze de coriandru

ex 0709 99 90

72

Vietnam (VN)

Reziduuri de pesticide (3)  (20)

50

Busuioc (sfânt, dulce)

ex 1211 90 86

20

 

 

 

Mentă

ex 1211 90 86

30

 

 

 

Pătrunjel

(Produse alimentare – plante aromatice proaspete sau refrigerate)

ex 0709 99 90

40

 

 

 

Bame

(Produse alimentare – proaspete, refrigerate sau congelate)

ex 0709 99 90

ex 0710 80 95

70

30

Vietnam (VN)

Reziduuri de pesticide (3)  (20)

50

Ardei (altul decât ardeiul dulce) (Capsicum spp.)

(Produse alimentare – proaspete, refrigerate sau congelate)

ex 0709 60 99 ;

ex 0710 80 59

70

20

Vietnam (VN)

Reziduuri de pesticide (3)  (20)

50


(1)  În cazul în care trebuie examinate numai anumite produse de la orice cod NC, codul NC este marcat cu „ex”.

(2)  Eșantionarea și analizele se efectuează în conformitate cu procedurile de eșantionare și cu metodele analitice de referință stabilite la punctul 1 litera (a) din anexa III la prezentul regulament.

(2bis)  Eșantionarea și analizele se efectuează în conformitate cu procedurile de eșantionare și cu metodele analitice de referință stabilite la punctul 1 litera (b) din anexa III la prezentul regulament.

(3)  Reziduurile cel puțin ale pesticidelor menționate în programul de control adoptat în conformitate cu articolul 29 alineatul (2) din Regulamentul (CE) nr. 396/2005 al Parlamentului European și al Consiliului din 23 februarie 2005 privind conținuturile maxime aplicabile reziduurilor de pesticide din sau de pe produse alimentare și hrana de origine vegetală și animală pentru animale și de modificare a Directivei 91/414/CEE (JO L 70, 16.3.2005, p. 1), care pot fi analizate prin metode multireziduuri bazate pe GC-MS și LC-MS (pesticide care trebuie să fie monitorizate doar în/pe produsele de origine vegetală).

(4)  Reziduuri de amitraz.

(5)  Reziduuri de nicotină.

(6)  Reziduuri de tolfenpirad.

(7)  Reziduuri de acefat, aldicarb (sumă de aldicarb, sulfoxidul și sulfona acestuia, exprimată ca aldicarb), amitraz (amitraz, inclusiv metaboliții care conțin gruparea 2,4-dimetilanilină, exprimați ca amitraz), diafentiuron, dicofol (sumă de izomeri p, p’ și o, p’), ditiocarbamați (ditiocarbamați exprimați ca CS2, inclusiv maneb, mancozeb, metiram, propineb, tiram și ziram) și metiocarb (sumă de metiocarb și sulfoxid și sulfonă de metiocarb, exprimată ca metiocarb).

(8)  Reziduuri de dicofol (sumă de izomeri p, p’ și o, p’), dinotefuran, folpet, procloraz (sumă de procloraz și metaboliții acestuia care conțin gruparea 2,4,6-triclorfenol, exprimată ca procloraz), tiofanat-metil și triforin.

(9)  În sensul prezentei anexe, „coloranți Sudan” se referă la următoarele substanțe chimice: (i) Sudan I (număr CAS 842-07-9); (ii) Sudan II (număr CAS 3118-97-6); (iii) Sudan III (număr CAS 85-86-9); (iv) Scarlet Red; sau Sudan IV (număr CAS 85-83-6).

(10)  Reziduuri de diafentiuron.

(11)  Reziduuri de carbofuran.

(12)  Reziduuri de fentoat.

(13)  Reziduuri de clorbufam.

(14)  Reziduuri de formetanat [sumă de formetanat și sărurile sale exprimată în formetanat (clorhidrat)], protiofos și triforin.

(15)  Metode de referință: EN 1988-1:1998, EN 1988-2:1998 sau ISO 5522:1981.

(16)  Reziduuri de procloraz.

(17)  Reziduuri de diafentiuron, formetanat [sumă de formetanat și sărurile sale exprimată în formetanat (clorhidrat)] și tiofanat-metil.

(18)  „Produse neprelucrate” în conformitate cu definiția din Regulamentul (CE) nr. 852/2004 al Parlamentului European și al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind igiena produselor alimentare (JO L 139, 30.4.2004, p. 1).

(19)  „Introducere pe piață” și „consumator final” în conformitate cu definițiile din Regulamentul (CE) nr. 178/2002 al Parlamentului European și al Consiliului din 28 ianuarie 2002 de stabilire a principiilor și a cerințelor generale ale legislației alimentare, de instituire a Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară și de stabilire a procedurilor în domeniul siguranței produselor alimentare (JO L 31, 1.2.2002, p. 1).

(20)  Reziduuri de ditiocarbamați (ditiocarbamați exprimați ca CS2, inclusiv maneb, mancozeb, metiram, propineb, tiram și ziram), fentoat și quinalfos.


ANEXA II

Produse alimentare și hrană pentru animale din anumite țări terțe care fac obiectul unor condiții speciale de intrare în Uniune din cauza riscului de contaminare cu micotoxine, inclusiv aflatoxine, cu reziduuri de pesticide, cu pentaclorfenol și cu dioxine, precum și din cauza riscului de contaminare microbiologică

1.   Produsele alimentare și de hrană pentru animale de origine neanimală menționate la articolul 1 alineatul (1) litera (b) punctul (i)

Produse alimentare și hrană pentru animale (utilizare preconizată)

Cod NC (1)

Subdiviziune TARIC

Țara de origine

Pericol

Frecvența controalelor fizice și de identitate (%)

Arahide, în coajă

1202 41 00

 

Argentina (AR)

Aflatoxine

5

Arahide, decorticate

1202 42 00

 

 

 

 

Unt de arahide

2008 11 10

 

 

 

 

Arahide, altfel preparate sau conservate

2008 11 91 ;

2008 11 96 ;

2008 11 98

 

 

 

 

Turte și alte reziduuri solide, chiar măcinate sau aglomerate sub formă de pelete, rezultate din extracția uleiului de arahide

(Produse alimentare și hrană pentru animale)

2305 00 00

 

 

 

 

Alune (Corylus sp.), în coajă

0802 21 00

 

Azerbaidjan (AZ)

Aflatoxine

20

Alune (Corylus sp.), decojite

0802 22 00

 

 

 

 

Amestecuri de fructe cu coajă lemnoasă sau fructe uscate conținând alune

ex 0813 50 39 ;

ex 0813 50 91 ;

ex 0813 50 99

70

70

70

 

 

 

Pastă de alune

ex 2007 10 10 ;

ex 2007 10 99 ;

ex 2007 99 39 ;

ex 2007 99 50 ;

ex 2007 99 97

70

40

05; 06

33

23

 

 

 

Alune, altfel preparate sau conservate, inclusiv amestecuri

ex 2008 19 12 ;

ex 2008 97 14 ;

ex 2008 97 16 ;

ex 2008 97 18 ;

ex 2008 97 32 ;

ex 2008 97 34 ;

ex 2008 97 36 ;

ex 2008 97 38 ;

ex 2008 97 51 ;

ex 2008 97 59 ;

ex 2008 97 72 ;

ex 2008 97 74 ;

ex 2008 97 76 ;

ex 2008 97 78 ;

ex 2008 97 92 ;

ex 2008 97 93 ;

ex 2008 97 94 ;

ex 2008 97 96 ;

ex 2008 97 97 ;

ex 2008 97 98 ;

ex 2008 19 12 ;

ex 2008 19 19 ;

ex 2008 19 92 ;

ex 2008 19 95 ;

ex 2008 19 99

15

15

15

15

15

15

15

15

15

15

15

15

15

15

15

15

15

15

15

15

30

30

30

20

30

 

 

 

Făină, griș și pudră de alune

ex 1106 30 90

40

 

 

 

Alune tăiate, feliate sau rupte

0802 22 00

 

 

 

 

Alune tăiate, feliate sau rupte, altfel preparate sau conservate

ex 2008 19 12 ;

ex 2008 19 19 ;

ex 2008 19 92 ;

ex 2008 19 95 ;

ex 2008 19 99

70

30

30

20

30

 

 

 

Ulei de alune

(Produse alimentare)

ex 1515 90 99

20

 

 

 

Nuci de Brazilia în coajă

0801 21 00

 

Brazilia (BR)

Aflatoxine

50

Amestecuri de fructe cu coajă lemnoasă sau fructe uscate care conțin nuci de Brazilia în coajă

(Produse alimentare)

ex 0813 50 31 ;

ex 0813 50 39 ;

ex 0813 50 91 ;

ex 0813 50 99

70

20

20

20

 

 

 

Arahide, în coajă

1202 41 00

 

Brazilia (BR)

Aflatoxine

10

Arahide, decorticate

1202 42 00

 

 

 

 

Unt de arahide

2008 11 10

 

 

 

 

Arahide, altfel preparate sau conservate

2008 11 91 ;

2008 11 96 ;

2008 11 98

 

 

 

 

Turte și alte reziduuri solide, chiar măcinate sau aglomerate sub formă de pelete, rezultate din extracția uleiului de arahide

(Produse alimentare și hrană pentru animale)

2305 00 00

 

 

 

 

Arahide, în coajă

1202 41 00

 

China (CN)

Aflatoxine

20

Arahide, decorticate

1202 42 00

 

 

 

 

Unt de arahide

2008 11 10

 

 

 

 

Arahide, altfel preparate sau conservate

2008 11 91 ;

2008 11 96 ;

2008 11 98

 

 

 

 

Turte și alte reziduuri solide, chiar măcinate sau aglomerate sub formă de pelete, rezultate din extracția uleiului de arahide

( Produse alimentare și hrană pentru animale )

2305 00 00

 

 

 

 

Arahide, în coajă

1202 41 00

 

Egipt (EG)

Aflatoxine

20

Arahide, decorticate

1202 42 00

 

 

 

 

Unt de arahide

2008 11 10

 

 

 

 

Arahide, altfel preparate sau conservate

2008 11 91 ;

2008 11 96 ;

2008 11 98

 

 

 

 

Turte și alte reziduuri solide, chiar măcinate sau aglomerate sub formă de pelete, rezultate din extracția uleiului de arahide

( Produse alimentare și hrană pentru animale )

2305 00 00

 

 

 

 

Piper din genul Piper; ardei din genul Capsicum sau din genul Pimenta, uscat sau sfărâmat ori măcinat

0904

 

Etiopia (ET)

Aflatoxine

50

Ghimbir, șofran, curcumă, cimbru, frunze de dafin, curry și alte mirodenii

(Produse alimentare – mirodenii uscate)

0910

 

 

 

 

Arahide, în coajă

1202 41 00

 

Ghana (GH)

Aflatoxine

50

Arahide, decorticate

1202 42 00

 

 

 

 

Unt de arahide

2008 11 10

 

 

 

 

Arahide, altfel preparate sau conservate

2008 11 91 ;

2008 11 96 ;

2008 11 98

 

 

 

 

Turte și alte reziduuri solide, chiar măcinate sau aglomerate sub formă de pelete, rezultate din extracția uleiului de arahide

(Produse alimentare și hrană pentru animale)

2305 00 00

 

 

 

 

Arahide, în coajă

1202 41 00

 

Gambia (GM)

Aflatoxine

50

Arahide, decorticate

1202 42 00

 

 

 

 

Unt de arahide

2008 11 10

 

 

 

 

Arahide, altfel preparate sau conservate

2008 11 91 ;

2008 11 96 ;

2008 11 98

 

 

 

 

Turte și alte reziduuri solide, chiar măcinate sau aglomerate sub formă de pelete, rezultate din extracția uleiului de arahide

(Produse alimentare și hrană pentru animale)

2305 00 00

 

 

 

 

Nucșoară (Myristica fragrans)

(Produse alimentare – mirodenii uscate)

0908 11 00 ;

0908 12 00

 

Indonezia (ID)

Aflatoxine

20

Frunze de betel (Piper betle L.)

(Produse alimentare)

ex 1404 90 00

10

India (IN)

Salmonelă  (2)

10

Ardei (dulce sau altul decât ardeiul dulce) (Capsicum spp.)

(Produse alimentare – uscate, prăjite, zdrobite sau măcinate)

0904 21 10 ;

 

India (IN)

Aflatoxine

20

ex 0904 22 00 ;

ex 0904 21 90 ;

ex 2008 99 99

11; 19

20

79

 

 

 

Nucșoară (Myristica fragrans)

(Produse alimentare – mirodenii uscate)

0908 11 00 ;

0908 12 00

 

India (IN)

Aflatoxine

20

Frunze de curry (Bergera/Murraya koenigii)

(Produse alimentare – proaspete, refrigerate, congelate sau uscate)

ex 1211 90 86

10

India (IN)

Reziduuri de pesticide (3)  (4)

20

Arahide, în coajă

1202 41 00

 

India (IN)

Aflatoxine

10

Arahide, decorticate

1202 42 00

 

 

 

 

Unt de arahide

2008 11 10

 

 

 

 

Arahide, altfel preparate sau conservate

2008 11 91 ;

2008 11 96 ;

2008 11 98

 

 

 

 

Turte și alte reziduuri solide, chiar măcinate sau aglomerate sub formă de pelete, rezultate din extracția uleiului de arahide

(Produse alimentare și hrană pentru animale)

2305 00 00

 

 

 

 

Gumă de guar

(Produse alimentare și hrană pentru animale)

ex 1302 32 90

10

India (IN)

Pentaclorfenol și dioxine (5)

5

Semințe de susan

(Produse alimentare – proaspete sau refrigerate)

1207 40 90

 

India (IN)

Salmonelă  (6)

20

Fistic, în coajă

0802 51 00

 

Iran (IR)

Aflatoxine

50

Fistic, decojit

0802 52 00

 

 

 

 

Amestecuri de fructe cu coajă lemnoasă sau fructe uscate conținând fistic

ex 0813 50 39 ;

ex 0813 50 91 ;

ex 0813 50 99

70

60

60

 

 

 

Pastă de fistic

ex 2007 10 10 ;

ex 2007 10 99 ;

ex 2007 99 39 ;

ex 2007 99 50

ex 2007 99 97

70

30

03; 04

32

22

 

 

 

Fistic, preparat sau conservat, inclusiv amestecuri

ex 2008 19 13 ;

ex 2008 19 93 ;

ex 2008 97 12 ;

ex 2008 97 14 ;

ex 2008 97 16 ;

ex 2008 97 18 ;

ex 2008 97 32 ;

ex 2008 97 34 ;

ex 2008 97 36 ;

ex 2008 97 38 ;

ex 2008 97 51 ;

ex 2008 97 59 ;

ex 2008 97 72 ;

ex 2008 97 74 ;

ex 2008 97 76 ;

ex 2008 97 78 ;

ex 2008 97 92 ;

ex 2008 97 93 ;

ex 2008 97 94 ;

ex 2008 97 96 ;

ex 2008 97 97 ;

ex 2008 97 98 ;

20

20

19

19

19

19

19

19

19

19

19

19

19

19

19

19

19

19

19

19

19

19

 

 

 

Făină, pulbere sau pudră de fistic

(Produse alimentare)

ex 1106 30 90

50

 

 

 

Semințe de pepene verde (Egusi, Citrullus spp.) și produse derivate

(Produse alimentare)

ex 1207 70 00 ;

ex 1208 90 00 ;

ex 2008 99 99

70

10

50

Nigeria (GN)

Aflatoxine

50

Arahide, în coajă

1202 41 00

 

Sudan (SD)

Aflatoxine

50

Arahide, decorticate

1202 42 00

 

 

 

 

Unt de arahide

2008 11 10

 

 

 

 

Arahide, altfel preparate sau conservate

2008 11 91 ;

2008 11 96 ;

2008 11 98

 

 

 

 

Turte și alte reziduuri solide, chiar măcinate sau aglomerate sub formă de pelete, rezultate din extracția uleiului de arahide

(Produse alimentare și hrană pentru animale)

2305 00 00

 

 

 

 

Smochine uscate

0804 20 90

 

Turcia (TR)

Aflatoxine

20

Amestecuri de fructe cu coajă lemnoasă sau fructe uscate conținând smochine

ex 0813 50 99

50

 

 

 

Pastă de smochine uscate

ex 2007 10 10 ;

ex 2007 10 99 ;

ex 2007 99 39 ;

ex 2007 99 50 ;

ex 2007 99 97

70

20

01; 02

31

21

 

 

 

Smochine uscate, preparate sau conservate, inclusiv amestecuri

ex 2008 97 12 ;

ex 2008 97 14 ;

ex 2008 97 16 ;

ex 2008 97 18 ;

ex 2008 97 32 ;

ex 2008 97 34 ;

ex 2008 97 36 ;

ex 2008 97 38 ;

ex 2008 97 51 ;

ex 2008 97 59 ;

ex 2008 97 72 ;

ex 2008 97 74 ;

ex 2008 97 76 ;

ex 2008 97 78 ;

ex 2008 97 92 ;

ex 2008 97 93 ;

ex 2008 97 94 ;

ex 2008 97 96 ;

ex 2008 97 97 ;

ex 2008 97 98 ;

ex 2008 99 28

ex 2008 99 34 ;

ex 2008 99 37 ;

ex 2008 99 40 ;

ex 2008 99 49 ;

ex 2008 99 67 ;

ex 2008 99 99

11

11

11

11

11

11

11

11

11

11

11

11

11

11

11

11

11

11

11

11

10

10

10

10

60

95

60

 

 

 

Făină, pulbere sau pudră de smochine uscate

(Produse alimentare)

ex 1106 30 90

60

 

 

 

Alune (Corylus sp.), în coajă

0802 21 00

 

Turcia (TR)

Aflatoxine

5

Alune (Corylus sp.), decojite

0802 22 00

 

 

 

 

Amestecuri de fructe cu coajă lemnoasă sau fructe uscate conținând alune

ex 0813 50 39 ;

ex 0813 50 91 ;

ex 0813 50 99

70

70

70

 

 

 

Pastă de alune

ex 2007 10 10 ;

ex 2007 10 99 ;

ex 2007 99 39 ;

ex 2007 99 50

ex 2007 99 97

70

40

05; 06

33

23

 

 

 

Alune, altfel preparate sau conservate, inclusiv amestecuri

ex 2008 97 12 ;

ex 2008 97 14 ;

ex 2008 97 16 ;

ex 2008 97 18 ;

ex 2008 97 32 ;

ex 2008 97 34 ;

ex 2008 97 36 ;

ex 2008 97 38 ;

ex 2008 97 51 ;

ex 2008 97 59 ;

ex 2008 97 72 ;

ex 2008 97 74 ;

ex 2008 97 76 ;

ex 2008 97 78 ;

ex 2008 97 92 ;

ex 2008 97 93 ;

ex 2008 97 94 ;

ex 2008 97 96 ;

ex 2008 97 97 ;

ex 2008 97 98 ;

ex 2008 19 12 ;

ex 2008 19 19 ;

ex 2008 19 92 ;

ex 2008 19 95 ;

ex 2008 19 99

15

15

15

15

15

15

15

15

15

15

15

15

15

15

15

15

15

15

15

15

30

30

30

20

30

 

 

 

Făină, griș și pudră de alune

ex 1106 30 90

40

 

 

 

Alune tăiate, feliate sau rupte

0802 22 00

 

 

 

 

Alune tăiate, feliate sau rupte, altfel preparate sau conservate

ex 2008 19 12 ;

ex 2008 19 19 ;

ex 2008 19 92 ;

ex 2008 19 95 ;

ex 2008 19 99

70

30

30

20

30

 

 

 

Ulei de alune

(Produse alimentare)

ex 1515 90 99

20

 

 

 

Fistic, în coajă

0802 51 00

 

Turcia (TR)

Aflatoxine

50

Fistic, decojit

0802 52 00

 

 

 

 

Amestecuri de fructe cu coajă lemnoasă sau fructe uscate conținând fistic

ex 0813 50 39 ;

ex 0813 50 91 ;

ex 0813 50 99

70

60

60

 

 

 

Pastă de fistic

ex 2007 10 10 ;

ex 2007 10 99

70

30

 

 

 

Fistic, prelucrat sau conservat, inclusiv amestecuri

ex 2007 99 39 ;

ex 2007 99 50 ;

ex 2007 99 97 ;

ex 2008 19 13 ;

ex 2008 19 93 ;

ex 2008 97 12 ;

ex 2008 97 14 ;

ex 2008 97 16 ;

ex 2008 97 18 ;

ex 2008 97 32 ;

ex 2008 97 34 ;

ex 2008 97 36 ;

ex 2008 97 38 ;

ex 2008 97 51 ;

ex 2008 97 59 ;

ex 2008 97 72 ;

ex 2008 97 74 ;

ex 2008 97 76 ;

ex 2008 97 78 ;

ex 2008 97 92 ;

ex 2008 97 93 ;

ex 2008 97 94 ;

ex 2008 97 96 ;

ex 2008 97 97 ;

ex 2008 97 98 ;

03; 04

32

22

20

20

19

19

19

19

19

19

19

19

19

19

19

19

19

19

19

19

19

19

19

19

 

 

 

Făină, pulbere sau pudră de fistic

(Produse alimentare)

ex 1106 30 90

50

 

 

 

Frunze de viță-de-vie

(Produse alimentare)

ex 2008 99 99

11, 19

Turcia (TR)

Reziduuri de pesticide (3)  (8)

20

Pitahaya (fructul dragonului)

(Produse alimentare – proaspete sau refrigerate)

ex 0810 90 20

10

Vietnam (VN)

Reziduuri de pesticide (3)  (9)

10


2.   Produsele alimentare compuse menționate la articolul 1 alineatul (1) litera (b) punctul (ii)

Produsele alimentare compuse care conțin mai mult de 20 % dintr-unul dintre produsele individuale enumerate în tabelul 1 din prezenta anexă din cauza riscului de contaminare cu aflatoxine sau mai mult de 20 % dintr-o sumă a acestor produse

Cod NC (1)

Descriere (7)

ex 1704 90

Produse zaharoase care nu conțin cacao (inclusiv ciocolată albă), altele decât guma de mestecat, chiar glasată cu zahăr

ex 1806

Ciocolată și alte preparate alimentare care conțin cacao

ex 1905

Produse de brutărie, de patiserie și biscuiți, chiar cu adaos de cacao; ostii, cașete goale de tipul celor utilizate pentru medicamente, vafe cu capac, paste uscate din făină, din amidon sau din fecule în foi și produse similare


(1)  În cazul în care trebuie examinate numai anumite produse de la orice cod NC, codul NC este marcat cu „ex”.

(2)  Eșantionarea și analizele se efectuează în conformitate cu procedurile de eșantionare și cu metodele analitice de referință stabilite la punctul 1 litera (b) din anexa III la prezentul regulament.

(3)  Reziduurile cel puțin ale pesticidelor menționate în programul de control adoptat în conformitate cu articolul 29 alineatul (2) din Regulamentul (CE) nr. 396/2005 al Parlamentului European și al Consiliului din 23 februarie 2005 privind conținuturile maxime aplicabile reziduurilor de pesticide din sau de pe produse alimentare și hrana de origine vegetală și animală pentru animale și de modificare a Directivei 91/414/CEE (JO L 70, 16.3.2005, p. 1), care pot fi analizate prin metode multireziduuri bazate pe GC-MS și LC-MS (pesticide care trebuie să fie monitorizate doar în/pe produsele de origine vegetală).

(4)  Reziduuri de acefat.

(5)  Raportul analitic menționat la articolul 10 alineatul (3) din prezentul regulament este emis de un laborator acreditat în conformitate cu EN ISO/IEC 17025 pentru analiza PCP din produsele alimentare și hrana pentru animale.

Raportul de analiză menționează:

(a)

rezultatele eșantionării și ale analizei privind prezența PCP efectuate de autoritățile competente din țara de origine sau din țara din care este expediat transportul, dacă țara respectivă este diferită de țara de origine;

(b)

incertitudinea de măsurare a rezultatului analizei;

(c)

limita de detecție a metodei analitice și

(d)

limita de cuantificare a metodei analitice.

Extracția înainte de analiză se efectuează cu un solvent acidificat. Analiza se efectuează în conformitate cu versiunea modificată a metodei QuEChERS, astfel cum este stabilită pe site-ul internet al laboratoarelor de referință ale Uniunii Europene pentru reziduurile de pesticide, sau în conformitate cu o metodă la fel de fiabilă.

(6)  Eșantionarea și analizele se efectuează în conformitate cu procedurile de eșantionare și cu metodele analitice de referință stabilite la punctul 1 litera (a) din anexa III la prezentul regulament.

(7)  Descrierea mărfurilor corespunde descrierii stabilite în coloana NC din anexa I la Regulamentul (CEE) nr. 2658/87. Pentru mai multe explicații cu privire la domeniul exact de aplicare a Tarifului Vamal Comun, a se consulta ultima modificare a anexei respective.

(8)  Reziduuri de ditiocarbamați (ditiocarbamați exprimați ca CS2, inclusiv maneb, mancozeb, metiram, propineb, tiram și ziram) și metrafenon.

(9)  Reziduuri de ditiocarbamați (ditiocarbamați exprimați ca CS2, inclusiv maneb, mancozeb, metiram, propineb, tiram și ziram), fentoat și quinalfos.


ANEXA III

1.   Procedurile de eșantionare și metodele analitice de referință menționate la articolul 3 litera (e)

1.

Procedurile de eșantionare și metodele analitice de referință pentru controlul prezenței salmonelei în produsele alimentare

(a)

În cazul în care anexele I sau II la prezentul regulament prevăd aplicarea procedurilor de eșantionare și a metodelor analitice de referință prevăzute la punctul 1 litera (a) din anexa III la prezentul regulament, se aplică următoarele norme:

Metodă analitică de referință (1)

Greutatea transportului

Numărul de unități de eșantionare (n)

Proceduri de eșantionare

Rezultatul analitic necesar pentru fiecare unitate de eșantionare a aceluiași transport

EN ISO 6579-1

Sub 20 de tone

5

Sunt colectate n unități de eșantionare, fiecare având o greutate minimă de 100 g. În cazul în care loturile sunt identificate în DSCI, unitățile de eșantionare se colectează din loturi diferite alese aleatoriu din transport. În cazul în care loturile nu pot fi identificate, unitățile de eșantionare se colectează aleatoriu din transport. Nu este permisă punerea în comun a unităților de eșantionare. Fiecare unitate de eșantionare este testată separat.

Nu s-a detectat salmonelă în 25 g

Mai mare sau egală cu 20 de tone

10

(b)

În cazul în care anexele I sau II la prezentul regulament prevăd aplicarea procedurilor de eșantionare și a metodelor analitice de referință prevăzute la punctul 1 litera (b) din anexa III la prezentul regulament, se aplică următoarele norme:

Metodă analitică de referință (2)

Greutatea transportului

Numărul de unități de eșantionare (n)

Proceduri de eșantionare

Rezultatul analitic necesar pentru fiecare unitate de eșantionare a aceluiași transport

EN ISO 6579-1

Orice greutate

5

Sunt colectate n unități de eșantionare, fiecare având o greutate minimă de 100 g. În cazul în care loturile sunt identificate în DSCI, unitățile de eșantionare se colectează din loturi diferite alese aleatoriu din transport. În cazul în care loturile nu pot fi identificate, unitățile de eșantionare se colectează aleatoriu din transport. Nu este permisă punerea în comun a unităților de eșantionare. Fiecare unitate de eșantionare este testată separat.

Nu s-a detectat salmonelă în 25 g


(1)  Se utilizează cea mai recentă versiune a metodei analitice de referință sau o metodă validată prin comparație cu aceasta în conformitate cu protocolul stabilit în EN ISO 16140-2.

(2)  Se utilizează cea mai recentă versiune a metodei analitice de referință sau o metodă validată prin comparație cu aceasta în conformitate cu protocolul stabilit în EN ISO 16140-2.


ANEXA IV

MODEL DE CERTIFICAT OFICIAL MENȚIONAT LA ARTICOLUL 11 DIN REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2019/1793 AL COMISIEI PENTRU INTRAREA ÎN UNIUNE A ANUMITOR PRODUSE ALIMENTARE SAU DE HRANĂ PENTRU ANIMALE

Image 1

ȚARA

Certificat oficial pentru UE

Partea 1: Detalii privind transportul expediat

I.1. Expeditor/Exportator

Nume

Adresă

Număr de telefon

I.2. Numărul de referință al certificatului

I.2.a Numărul de referință IMSOC

I.3. Autoritatea competentă centrală

I.4. Autoritatea competentă locală

I.5. Destinatar/Importator

Nume

Adresă

Cod poștal

Număr de telefon

I.6. Operatorul responsabil pentru transport:

Nume

Adresă

Cod poștal

I.7. Țara de origine

ISO

I.8. Regiunea de origine

I.9. Țara de destinație

ISO

I.10.

I.11. Locul de expediere

Nume

Adresă

I.12. Locul de destinație

Nume

Adresă

I.13. Locul de încărcare

I.14. Data și ora plecării

I.15. Mijloc de transport

Avion

Vehicul rutier

Identificare:

Navă

Vehicul

feroviar

Altul

I.16. PIF de intrare

I.17. Documente de însoțire

Raportul laboratorului

Nr.

Data emiterii:

Altul

Tip

Nr.

I.18. Condiții de transport

Temperatură ambientală

Refrigerat

Congelat

I.19. Numărul containerului/numărul sigiliului

I.20. Mărfuri certificate ca

Consum uman

Hrană pentru animale

I.21.

I.22.

Pentru piața internă:

I.23. Număr total de pachete

I.24. Cantitate

Număr total

Greutatea netă totală (kg)

Greutatea brută totală (kg)

I.25. Descrierea mărfurilor

Număr Cod și denumire NC

Specie (denumire științifică)

Consumator final Număr de pachete

Greutate netă Numărul lotului

Tipul de ambalaj

Image 2

ȚARA

Certificat pentru intrarea în Uniunea Europeană a produselor alimentare sau a hranei pentru animale

Partea II: Certificare

II. Informații sanitare

II.a Numărul de referință al certificatului

II.b Numărul de referință IMSOC

II.1. Subsemnatul declar că am luat cunoștință de dispozițiile relevante din Regulamentul (CE) nr. 178/2002 al Parlamentului European și al Consiliului din 28 ianuarie 2002 de stabilire a principiilor și a cerințelor generale ale legislației alimentare, de instituire a Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară și de stabilire a procedurilor în domeniul siguranței produselor alimentare (JO L 31, 1.2.2002, p. 1), din Regulamentul (CE) nr. 852/2004 al Parlamentului European și al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind igiena produselor alimentare (JO L 139, 30.4.2004, p. 1), din Regulamentul (CE) nr. 183/2005 al Parlamentului European și al Consiliului din 12 ianuarie 2005 de stabilire a cerințelor privind igiena furajelor (JO L 35, 8.2.2005, p. 1) și din Regulamentul (UE) 2017/625 al Parlamentului European și al Consiliului din 15 martie 2017 privind controalele oficiale și alte activități oficiale efectuate pentru a asigura aplicarea legislației privind alimentele și furajele, a normelor privind sănătatea și bunăstarea animalelor, sănătatea plantelor și produsele de protecție a plantelor, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 999/2001, (CE) nr. 396/2005, (CE) nr. 1069/2009, (CE) nr. 1107/2009, (UE) nr. 1151/2012, (UE) nr. 652/2014, (UE) 2016/429 și (UE) 2016/2031 ale Parlamentului European și ale Consiliului, a Regulamentelor (CE) nr. 1/2005 și (CE) nr. 1099/2009 ale Consiliului și a Directivelor 98/58/CE, 1999/74/CE, 2007/43/CE, 2008/119/CE și 2008/120/CE ale Consiliului și de abrogare a Regulamentelor (CE) nr. 854/2004 și (CE) nr. 882/2004 ale Parlamentului European și ale Consiliului, precum și a Directivelor 89/608/CEE, 89/662/CEE, 90/425/CEE, 91/496/CEE, 96/23/CE, 96/93/CE și 97/78/CE ale Consiliului și a Deciziei 92/438/CEE a Consiliului (Regulamentul privind controalele oficiale) (JO L 95, 7.4.2017, p. 1) și certific că:

(1) fie

[II.1.1. ☐ produsele alimentare din transportul descris mai sus cu codul de identificare … [a se indica codul de identificare al transportului menționat la articolul 9 alineatul (1) din Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/1793] au fost produse în conformitate cu cerințele Regulamentelor (CE) nr. 178/2002 și (CE) nr. 852/2004 și, în special:

producția primară de astfel de produse alimentare și operațiunile conexe enumerate în anexa I la Regulamentul (CE) nr. 852/2004 respectă dispozițiile generale privind igiena prevăzute în partea A din anexa I la Regulamentul (CE) nr. 852/2004;

(1) (2) și, în cazul oricărei etape de producție, prelucrare și distribuție după producția primară și operațiunile conexe:

au fost manipulate și, după caz, preparate termic, ambalate și depozitate în condiții igienice, în conformitate cu cerințele din anexa II la Regulamentul (CE) nr. 852/2004; și

provin dintr-o unitate (din unități) care aplică un program bazat pe principiile analizei riscurilor și punctele critice de control (HACCP), în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 852/2004;]

(1) sau

[II.1.2. ☐ hrana pentru animale din transportul descris mai sus cu codul de identificare … [a se indica codul de identificare al transportului menționat la articolul 9 alineatul (1) din Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/1793] a fost produsă în conformitate cu cerințele Regulamentelor (CE) nr. 178/2002 și (CE) nr. 183/2005 și, în special:

producția primară de acest tip de hrană pentru animale și operațiunile conexe menționate la articolul 5 alineatul (1) din Regulamentul (CE) nr. 183/2005 sunt în conformitate cu dispozițiile din anexa I la Regulamentul (CE) nr. 183/2005;

(1) (2) și, în cazul oricărei etape de producție, prelucrare și distribuție după producția primară și operațiunile conexe:

a fost manipulată și, după caz, preparată termic, ambalată și depozitată în condiții igienice, în conformitate cu cerințele din anexa II la Regulamentul (CE) nr. 183/2005; și

provine dintr-o unitate (din unități) care aplică un program bazat pe principiile analizei riscurilor și punctele critice de control (HACCP), în conformitate cu dispozițiile Regulamentului (CE) nr. 183/2005.]

și

Image 3

II.2. Subsemnatul, în conformitate cu dispozițiile Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2019/1793 privind intensificarea temporară a controalelor oficiale și măsurile de urgență care reglementează intrarea în Uniune a anumitor mărfuri din anumite țări terțe, de punere în aplicare a Regulamentelor (UE) 2017/625 și (CE) nr. 178/2002 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Regulamentelor (CE) nr. 669/2009, (UE) nr. 884/2014, (UE) 2015/175, (UE) 2017/186 și (UE) 2018/1660 ale Comisiei, certific că:

(3) fie

[II.2.1. ☐ Certificarea produselor alimentare și a hranei pentru animale de origine neanimală enumerate în anexa II la Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/1793, precum și a produselor alimentare compuse enumerate în anexa respectivă, din cauza riscului de contaminare cu micotoxine

de la transportul descris mai sus, eșantioanele au fost prelevate în conformitate cu:

☐ Regulamentul (CE) nr. 401/2006 al Comisiei, pentru a se stabil nivelul de aflatoxină B1 și nivelul total al contaminării cu aflatoxine pentru produsele alimentare

☐ Regulamentul (CE) nr. 152/2009 al Comisiei, pentru a se stabili nivelul de aflatoxină B1 pentru hrana pentru animale

la … (data), supuse analizelor de laborator la … (data)

în cadrul …. (numele laboratorului) prin metode care acoperă cel puțin pericolele identificate în anexa II la Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/1793.

Detaliile privind metodele de analiză de laborator și toate rezultatele sunt atașate și demonstrează conformitatea cu legislația Uniunii privind nivelurile maxime de aflatoxine.],

(1) sau

[II.2.2. ☐ Certificarea produselor alimentare și a hranei pentru animale de origine neanimală enumerate în anexa II la Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/1793, precum și a produselor alimentare compuse enumerate în anexa respectivă, din cauza riscului de contaminare cu reziduuri de pesticide

de la transportul descris mai sus, eșantioanele au fost prelevate în conformitate cu Directiva 2002/63/CE a Comisiei la … (data), supuse analizelor de laborator la … (data) în cadrul …. (numele laboratorului) prin metode care acoperă cel puțin pericolele identificate în anexa II la Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/1793.

Detaliile privind metodele de analiză de laborator și toate rezultatele sunt atașate și demonstrează conformitatea cu legislația Uniunii privind nivelurile maxime de reziduuri de pesticide.]

(3) Sau

[II.2.3. ☐ Certificarea pentru guma de guar enumerată în anexa II la Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/1793, inclusiv pentru produsele alimentare compuse enumerate în anexa respectivă, din cauza riscului de contaminare cu pentaclorfenol și dioxine

de la transportul descris mai sus, eșantioanele au fost prelevate în conformitate cu Directiva 2002/63/CE a Comisiei la … (data), supuse analizelor de laborator la … (data) în cadrul …. (numele laboratorului) prin metode care acoperă cel puțin pericolele identificate în anexa II la Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/1793.

Detaliile privind metodele de analiză de laborator și toate rezultatele sunt atașate și arată că mărfurile nu conțin mai mult de 0,01 mg/kg de pentaclorfenol (PCP).]

(3) sau

Image 4

[II.2.4. ☐ Certificarea produselor alimentare de origine neanimală enumerate în anexa II la Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/1793, precum și a produselor alimentare compuse enumerate în anexa respectivă, din cauza riscului de contaminare microbiologică

de la transportul descris mai sus, eșantioanele au fost prelevate în conformitate cu anexa III la Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/1793

la … (data), supuse analizelor de laborator la … (data)

în cadrul …. (numele laboratorului) prin metode care acoperă cel puțin pericolele identificate în anexa II la Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/1793.

Detaliile privind metodele de analiză de laborator și toate rezultatele sunt atașate și indică absența salmonelei în 25 g.

II.3. Prezentul certificat a fost eliberat înainte ca transportul la care se referă să fi părăsit sfera de control a autorității competente care l-a eliberat.

II. 4 Prezentul certificat are o valabilitate de patru luni de la data emiterii și în niciun caz nu poate depăși șase luni de la data rezultatelor ultimelor analize de laborator.

Note

A se vedea notele privind completarea în prezenta anexă.

Partea II:

1. Ștergeți sau barați după caz (de exemplu, dacă este vorba despre produse alimentare sau hrană pentru animale).

2. Se aplică numai în cazul oricărei etape de producție, prelucrare și distribuție după producția primară și operațiunile conexe.

3. Ștergeți sau barați, după caz, dacă nu selectați acest punct pentru furnizarea certificării.

Culoarea semnăturii trebuie să fie diferită de cea a textului tipărit. Aceeași regulă se aplică ștampilelor, în afara celor gofrate sau filigranate.

Funcționar care certifică:

Numele (cu majuscule):

Calificarea și titlul:

Data:

Semnătura:

Ștampila

NOTE PRIVIND COMPLETAREA MODELULUI DE CERTIFICAT OFICIAL MENȚIONAT LA ARTICOLUL 11 DIN REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2019/1793 PENTRU INTRAREA ÎN UNIUNE A ANUMITOR PRODUSE ALIMENTARE SAU DE HRANĂ PENTRU ANIMALE

Aspecte generale

Pentru a selecta orice opțiune, se bifează sau se marchează cu o cruce (X) rubrica relevantă.

Ori de câte ori este menționat, „ISO” înseamnă codul standard internațional compus din două litere pentru o țară, în conformitate cu standardul internațional ISO 3166 alpha-2. (1)

Numai una dintre opțiuni poate fi selectată în rubricile I.15, I.18, I.20.

Cu excepția cazului în care se indică altfel, rubricile sunt obligatorii.

În cazul în care destinatarul, postul de inspecție la frontiera (PIF) de intrare sau detaliile transportului (și anume, mijlocul de transport și data) se modifică după eliberarea certificatului, operatorul responsabil de transport trebuie să informeze autoritatea competentă a statului membru de intrare. O astfel de modificare nu conduce la solicitarea unui certificat de înlocuire.

În cazul în care certificatul este transmis în IMSOC, se aplică următoarele:

intrările sau rubricile specificate în partea I constituie dicționarele de date pentru versiunea electronică a certificatului oficial;

ordinea rubricilor din partea I a modelului de certificat oficial și dimensiunea și forma acestor rubrici sunt orientative;

în cazul în care se solicită o ștampilă, echivalentul său electronic este un sigiliu electronic. Un astfel de sigiliu trebuie să respecte normele pentru eliberarea certificatelor electronice menționate la articolul 90 litera (f) din Regulamentul (UE) 2017/625.

Partea I: Detalii privind transportul expediat

Țara:

Numele țării terțe care eliberează certificatul.

Rubrica I.1

Expeditor/Exportator: numele și adresa (strada, orașul și regiunea, provincia sau statul, după caz) ale persoanei fizice sau juridice care expediază transportul, care trebuie să se afle în țara terță.

Rubrica I.2

Numărul de referință al certificatului: codul unic obligatoriu atribuit de autoritatea competentă din țara terță, în conformitate cu clasificarea proprie. Această rubrică este obligatorie pentru toate certificatele care nu sunt transmise în IMSOC.

Rubrica I.2.a

Numărul de referință IMSOC: codul de referință unic atribuit automat de IMSOC, dacă certificatul este înregistrat în IMSOC. Această rubrică nu trebuie să fie completată în cazul în care certificatul nu este transmis în IMSOC.

Rubrica I.3

Autoritatea competentă centrală: denumirea autorității centrale din țara terță care eliberează certificatul.

Rubrica I.4

Autoritatea competentă locală: dacă este cazul, denumirea autorității locale din țara terță care eliberează certificatul.

Rubrica I.5

Destinatar/Importator: numele și adresa persoanei fizice sau juridice căreia îi este destinat transportul în statul membru.

Rubrica I.6

Operatorul responsabil de transport: numele și adresa persoanei din Uniunea Europeană care răspunde de transport atunci când acesta este prezentat la PIF și care face declarațiile necesare în fața autorităților competente, fie în calitate de importator, fie în numele importatorului. Această rubrică este opțională.

Rubrica I.7

Țara de origine: denumirea și codul ISO al țării din care provin, sunt cultivate, recoltate sau produse mărfurile.

Rubrica I.8

Nu este cazul.

Rubrica I.9

Țara de destinație: denumirea și codul ISO al țării de destinație din Uniunea Europeană a produselor.

Rubrica I.10

Nu este cazul.

Rubrica I.11

Locul expedierii: numele și adresa exploatațiilor sau unităților din care provin produsele.

Orice unitate a unei întreprinderi din sectorul produselor alimentare sau al hranei pentru animale. Se va indica doar unitatea care expediază produsele. În cazul comerțului care implică mai multe țări terțe (mișcare triunghiulară), locul de expediere este unitatea din ultima țară terță din lanțul de export, din care transportul final este expediat în Uniunea Europeană.

Rubrica I.12

Locul de destinație: această informație este opțională.

Pentru introducerea pe piață: locul în care produsele sunt expediate pentru descărcare finală. Se indică numele, adresa și numărul de aprobare al exploatațiilor sau unităților din locul de destinație, dacă este cazul.

Rubrica I.13

Locul de încărcare: nu se aplică.

Rubrica I.14

Data și ora plecării: data la care pleacă mijlocul de transport (avion, navă, vehicul feroviar sau rutier).

Rubrica I.15

Mijloc de transport: mijlocul de transport care părăsește țara de expediere.

Mod de transport: avion, navă, căi ferate, vehicul rutier sau altele. „Altele” înseamnă moduri de transport care nu sunt prevăzute în Regulamentul (CE) nr. 1/2005 al Consiliului (2).

Identificarea mijlocului de transport: în cazul avioanelor, numărul zborului, în cazul navelor, numele navei (navelor), în cazul căilor ferate, identitatea trenului și numărul vagonului, în cazul transporturilor rutiere, numărul de înmatriculare al vehiculului, însoțit de numărul de înmatriculare al remorcii, dacă este cazul.

În cazul unui feribot, se indică identificarea vehiculului rutier, numărul de înmatriculare al vehiculului, însoțit de numărul de înmatriculare al remorcii, dacă este cazul, și numele feribotului programat.

Rubrica I.16

PIF de intrare: se indică numele PIF-ului și codul de identificare al acestuia atribuit de IMSOC.

Rubrica I.17

Documente de însoțire:

Raportul laboratorului: se indică numărul de referință și data emiterii raportului/rezultatelor analizelor de laborator menționate la articolul 10 din Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/1793.

Altele: tipul și numărul de referință al documentului trebuie indicate atunci când un transport este însoțit de alte documente, de exemplu, de un document comercial (de exemplu, numărul scrisorii de transport aerian, numărul conosamentului sau numărul comercial al trenului sau al vehiculului rutier).

Rubrica I.18

Condiții de transport: categoria de temperatură necesară în timpul transportului produselor (ambientală, refrigerare, congelare). Se poate selecta o singură categorie.

Rubrica I.19

Numărul containerului/numărul sigiliului: dacă este cazul, numerele corespunzătoare.

Numărul containerului trebuie să fie furnizat dacă mărfurile sunt transportate în containere închise.

Trebuie indicat doar numărul sigiliului oficial. Sigiliul oficial se aplică dacă sigiliul este aplicat pe container, pe camion sau pe vagonul de tren sub supravegherea autorității competente care eliberează certificatul.

Rubrica I.20

Mărfuri certificate ca: indicați utilizarea prevăzută pentru produse, astfel cum este specificat în certificatul oficial al Uniunii Europene relevant.

Consum uman: se referă numai la produsele destinate consumului uman.

Hrană pentru animale: se referă numai la produsele destinate folosirii ca hrană pentru animale.

Rubrica I.21

Nu se aplică

Rubrica I.22

Pentru piața internă: pentru toate transporturile destinate introducerii pe piață în Uniunea Europeană.

Rubrica I.23

Numărul total de pachete: numărul de pachete. În cazul transporturilor în vrac, această rubrică este opțională.

Rubrica I.24

Cantitate:

Greutatea netă totală: aceasta este definită ca masa mărfurilor în sine, fără containerele imediate și fără niciun ambalaj.

Greutatea brută totală: greutatea totală în kilograme. Aceasta este definită ca masa totală a produselor și a containerelor imediate, precum și a întregului lor ambalaj, însă fără containerele de transport și alte echipamente de transport.

Rubrica I.25

Descrierea mărfurilor: se indică codul relevant din sistemul armonizat (codul SA) și denumirea definită de Organizația Mondială a Vămilor, astfel cum sunt menționate în Regulamentul (CEE) nr. 2658/87 al Consiliului (3). Această descriere vamală se completează, la nevoie, cu orice informație suplimentară considerată necesară pentru încadrarea produselor.

Se indică speciile, tipurile de produse, numărul de pachete, tipul ambalajului, numărul lotului, greutatea netă și consumatorul final (și anume, dacă produsele sunt ambalate pentru consumatorul final).

Specia: denumirea științifică sau astfel cum este definită în conformitate cu legislația Uniunii Europene.

Tipul de ambalaj: se identifică tipul de ambalaj în conformitate cu definiția indicată în Recomandarea nr. 21 (4) a CEFACT/ONU (Centrul Organizației Națiunilor Unite pentru facilitarea comerțului și a tranzacțiilor electronice).

Partea II: Certificare

Această parte trebuie completată de un funcționar care certifică autorizat de autoritatea competentă din țara terță pentru a semna certificatul oficial, în conformitate cu articolul 88 alineatul (2) din Regulamentul (UE) 2017/625.

Rubrica II

Informații sanitare: această parte se completează în conformitate cu cerințele specifice privind sănătatea ale Uniunii Europene cu referire la natura produselor și astfel cum sunt definite în acordurile de echivalență cu anumite țări terțe sau în alte documente legislative ale Uniunii Europene, precum cele privind certificarea.

Selectați, dintre punctele II.2.1, II.2.2, II.2.3 și II.2.4, punctul corespunzător categoriei de produs și pericolului pentru care este acordată certificarea.

Atunci când certificatele oficiale nu sunt transmise în IMSOC, declarațiile care nu sunt relevante se barează, se parafează și se ștampilează de către funcționarul care certifică sau se elimină complet din certificat.

Atunci când certificatele sunt transmise în IMSOC, declarațiile care nu sunt relevante se barează sau se elimină complet din certificat.

Rubrica II.a

Numărul de referință al certificatului: același cod de referință ca cel de la rubrica I.2.

Rubrica II.b

Numărul de referință IMSOC: același cod de referință ca cel de la rubrica I.2.a. Obligatorie numai pentru certificatele oficiale emise în IMSOC.

Funcționar care certifică:

funcționar al autorității competente din țara terță, autorizat de către aceasta să semneze certificate oficiale: Se indică numele cu majuscule, calificarea și titlul și, dacă este cazul, numărul de identificare și ștampila în original a autorității competente și data semnării.


(1)  Lista denumirilor de țări și a elementelor codului este disponibilă la adresa: http://www.iso.org/iso/country_codes/iso-3166-1_decoding_table.htm

(2)  Regulamentul (CE) nr. 1/2005 al Consiliului din 22 decembrie 2004 privind protecția animalelor în timpul transportului și al operațiunilor conexe și de modificare a Directivelor 64/432/CEE și 93/119/CE și a Regulamentului (CE) nr. 1255/97 (JO L 3, 5.1.2005, p. 1).

(3)  Regulamentul (CEE) nr. 2658/87 al Consiliului din 23 iulie 1987 privind Nomenclatura tarifară și statistică și Tariful Vamal Comun (JO L 256, 7.9.1987, p. 1).

(4)  Ultima versiune: Revizia 9 anexele V și VI astfel cum sunt publicate la adresa: http://www.unece.org/tradewelcome/un-centre-for-trade-facilitation-and-e-business-uncefact/outputs/cefactrecommendationsrec-index/list-of-trade-facilitation-recommendations-n-21-to-24.ahtml


29.10.2019   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

L 277/130


REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2019/1794 AL COMISIEI

din 22 octombrie 2019

de acordare a unei autorizații a Uniunii pentru familia de produse biocide „Boumatic Iodine product family”

(Text cu relevanță pentru SEE)

COMISIA EUROPEANĂ,

având în vedere Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene,

Regulamentul (UE) nr. 528/2012 al Parlamentului European și al Consiliului din 22 mai 2012 privind punerea la dispoziție pe piață și utilizarea produselor biocide (1), în special articolul 44 alineatul (5) primul paragraf,

întrucât:

(1)

La 21 august 2015, Boumatic Gascoigne Melotte a depus o cerere în conformitate cu articolul 43 alineatul (1) din Regulamentul (UE) nr. 528/2012 pentru autorizarea unei familii de produse biocide denumite „Brumatic Iodine product family” din tipul de produs 3, astfel cum este descris în anexa V la respectivul regulament, prezentând confirmarea în scris conform căreia autoritatea competentă din Țările de Jos a fost de acord să evalueze cererea. Cererea a fost înregistrată cu numărul de caz BC-PG019260-52 în Registrul produselor biocide.

(2)

„Boumatic Iodine product family” conține iod ca substanță activă, care este inclus pe lista Uniunii de substanțe active aprobate menționată la articolul 9 alineatul (2) din Regulamentul (UE) nr. 528/2012. Având în vedere proprietățile intrinseci ale substanței active și criteriile științifice pentru determinarea proprietăților care perturbă sistemul endocrin stabilite în Regulamentul delegat (UE) 2017/2100 al Comisiei (2), Comisia va examina necesitatea de a revizui aprobarea iodului, inclusiv a polivinilpirolidonei iodate, în conformitate cu articolul 15 din Regulamentul (UE) nr. 528/2012. În funcție de rezultatul respectivei revizuiri, Comisia va analiza dacă autorizațiile Uniunii pentru produsele care conțin substanța activă trebuie să fie revizuite în conformitate cu articolul 48 din Regulamentul (UE) nr. 528/2012.

(3)

La 10 aprilie 2018, autoritatea competentă responsabilă cu evaluarea a transmis, în conformitate cu articolul 44 alineatul (1) din Regulamentul (UE) nr. 528/2012, raportul de evaluare și concluziile evaluării sale Agenției Europene pentru Produse Chimice (denumită în continuare „agenția”).

(4)

La 4 aprilie 2019, agenția a prezentat Comisiei un aviz (3), inclusiv proiectul de rezumat al caracteristicilor produsului biocid (denumit în continuare „RCP”) pentru „Boumatic Iodine product family” și raportul final de evaluare privind familia de produse biocide în conformitate cu articolul 44 alineatul (3) din Regulamentul (UE) nr. 528/2012. Avizul a concluzionat că „Boumatic Iodine product family” este o familie de produse biocide în sensul articolului 3 alineatul (1) litera (s) din Regulamentul (UE) nr. 528/2012, că este eligibilă pentru o autorizație a Uniunii în conformitate cu articolul 42 alineatul (1) din acel regulament și că, sub rezerva conformității cu proiectul de RCP, îndeplinește condițiile prevăzute la articolul 19 alineatele (1) și (6) din regulamentul respectiv.

(5)

La 20 iunie 2019, agenția a transmis Comisiei proiectul de RCP în toate limbile oficiale ale Uniunii, în conformitate cu articolul 44 alineatul (4) din Regulamentul (UE) nr. 528/2012.

(6)

Comisia este de acord cu avizul agenției și consideră, prin urmare, că este necesar să se acorde o autorizație a Uniunii pentru „Boumatic Iodine product family”.

(7)

Măsurile prevăzute în prezentul regulament sunt conforme cu avizul Comitetului permanent pentru produse biocide,

ADOPTĂ PREZENTUL REGULAMENT:

Articolul 1

Se acordă Boumatic Gascoigne Melotte o autorizație a Uniunii cu numărul de autorizație EU-0020541-0000 pentru punerea la dispoziție pe piață și utilizarea familiei de produse biocide „Boumatic Iodine product family”, în conformitate cu rezumatul caracteristicilor produsului biocid prevăzut în anexă.

Autorizația Uniunii este valabilă de la 18 noiembrie 2019 până la 31 octombrie 2029.

Articolul 2

Prezentul regulament intră în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Prezentul regulament este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre.

Adoptat la Bruxelles, 22 octombrie 2019.

Pentru Comisie

Președintele

Jean-Claude JUNCKER


(1)  JO L 167, 27.6.2012, p. 1.

(2)  Regulamentul delegat (UE) 2017/2100 al Comisiei din 4 septembrie 2017 de stabilire a criteriilor științifice pentru determinarea proprietăților care perturbă sistemul endocrin în conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 528/2012 al Parlamentului European și al Consiliului (JO L 301, 17.11.2017, p. 1).

(3)  ECHA opinion of 27 February 2019 on the Union authorisation of „Boumatic Iodine product family” (ECHA/BPC/220/2019) [Avizul ECHA din 27 februarie 2019 cu privire la autorizația Uniunii pentru „Boumatic Iodine product family” (ECHA/BPC/220/2019)].


ANEXĂ

Rezumatul caracteristicilor produsului pentru o familie de produse biocide

Boumatic Iodine product family

Tip de produs 3 – Igienă veterinară (Dezinfectante)

Numărul curent: EU-0020541-0000

Numărul deciziei de reglementare R4BP: EU-0020541-0000

PARTEA I

PRIMUL NIVEL DE INFORMARE

1.   INFORMAȚII ADMINISTRATIVE

1.1.   Denumirea familiei de produse

Nume

Boumatic Iodine product family

1.2.   Tipul (tipurile) de produs (produse)

Tipul (tipurile) de produs (produse)

TP 03 – Igienă veterinară

1.3.   Detinatorul autorizației

Numele și adresa detinatorului autorizației

Numele

Boumatic Gascoigne Melotte

Adresa

31, Rue Jules Melotte, 4350, Remicourt, Belgia

Numărul curent

EU-0020541-0000

Numărul deciziei de reglementare R4BP

EU-0020541-0000

Data autorizației

18 noiembrie 2019

Data de expirare a autorizației

31 octombrie 2029

1.4.   Producătorul (producătorii) produselor biocide

Denumirea producătorului

Christeyns n.v.

Adresa producătorului

Afrikalaan 182, 9000 Gent Belgia

Adresa locurilor de producție

Afrikalaan 182, 9000 Gent Belgia

1.5.   Producatorul (producătorii) substanței (substanțelor) active

Substanța activa

Iod

Denumirea producătorului

Christeyns n.v.

Adresa producătorului

Afrikalaan 182, 9000 Gent Belgia

Adresa locurilor de producție

Cosayach Nitratos S.AO, Oficina Cala Cala S/N, Pozo Almonte Iquique Chile

2.   COMPOZIȚIA ȘI FORMA (FORMELE) DE CONDIȚIONARE PENTRU FAMILIA DE PRODUSE

2.1.   Informații calitative și cantitative despre compoziția familiei de produse

Denumirea comună

Denumirea IUPAC

Funcția

Numărul CAS

Numărul CE

Continut (%)

Min.

Max.

Iod

 

Substanța activă

7553-56-2

231-442-4

0,26

0,5

Etoxilat de alcool gras

 

Substanta inactiva

69011-36-5

500-241-6

1,0

2,99

2.2.   Forma (formele) de condiționare

Formulare (formulări)

AL – Orice alt lichid

PARTEA II

AL DOILEA NIVEL DE INFORMARE – META-RCP(-URI)

META-RCP 1

1.   INFORMAȚII ADMINISTRATIVE META-RCP 1

1.1.   Identificator Meta-RCP 1

Identificator

meta SPC 1

1.2.   Sufix la numărul autorizației

Număr

1-1

1.3.   Tipul (tipurile) de produs (produse)

Tipul (tipurile) de produs (produse)

TP 03 – Igienă veterinară

2.   COMPOZIȚIE META-RCP 1

2.1.   Informații calitative și cantitative privind compoziția meta-RCP-ului 1

Denumirea comună

Denumirea IUPAC

Funcția

Numărul CAS

Numărul CE

Continut (%)

Min.

Max.

Iod

 

Substanța activă

7553-56-2

231-442-4

0,44

0,5

Etoxilat de alcool gras

 

Substanta inactiva

69011-36-5

500-241-6

1,0

2,99

2.2.   Tipuri de formulare ale meta-RCP-ului 1

Formulare (formulări)

AL – Orice alt lichid

3.   FRAZELE DE PERICOL ȘI FRAZELE DE PRECAUȚIE ALE META-RCP-ULUI 1

Fraze de pericol

Provoacă o iritare gravă a ochilor.

Nociv pentru mediul acvatic cu efecte pe termen lung.

Fraze de precauție

Spălați-vă pe mâini bine după utilizare.

Purtați echipament de protecție a ochilor.

ÎN CAZ DE CONTACT CU OCHII: Clătiți cu atenție cu apă, timp de mai multe minute. Scoateți lentilele de contact, dacă este cazul și dacă acest lucru se poate face cu ușurință. Continuați să clătiți.

Dacă iritarea ochilor persistă: Consultați medicul.

Evitați dispersarea în mediu.

4.   UTILIZĂRI AUTORIZATE ALE META-RCP-ULUI 1

4.1.   Modul de utilizare

Tabelul 1. Utilizare # 1 – Dezinfectanți pentru dezinfecția manuală prin imersie, pre- sau post-mulgere, a mameloanelor vacilor

Tipul produsului

TP 03 – Igienă veterinară

Descrierea exactă a utilizării autorizate, după caz

Organism(organisme)-țintă (inclusiv stadiul de dezvoltare)

Bacterii

Levuri

Domeniul de utilizare

de interior

Dezinfectanți pentru dezinfecția manuală prin imersie, pre- sau post-mulgere, a mameloanelor vacilor

Metoda (metodele) de aplicare

Sistem deschis: dezinfecție prin imersie

pentru pre-mulgere: min. 1 minut timp de contact

pentru post-mulgere: min. 5 minute timp de contact

Ratele și frecvența de aplicare

Aplicați o cantitate suficientă de produs, astfel încât întregul mamelon al vacii să fie acoperit; maximum 10 ml pentru fiecare dezinfecție – Produsul este gata de utilizare

de două ori pe zi

Categoria (categoriile) de utilizatori

profesional

Dimensiunile ambalajului și materialul de ambalare

butoaie din HDPE de 20 kg, 60 kg, 200 kg și 210 kg, precum și containere din HDPE, de 1 000 kg

4.1.1.   Instrucțiuni specifice de utilizare

Produs pentru dezinfectarea mameloanelor vacilor, dezinfecție prin imersie, înainte sau după mulgere.

Aplicați o cantitate suficientă de produs, astfel încât întregul mamelon al vacii să fie acoperit; maximum 10 ml pentru fiecare dezinfecție prin imersie.

Umpleți cana de imersie cu cantitatea indicată de produs nediluat, direct din ambalajul original. La fiecare dezinfecție trebuie să se acorde atenție cantității de produs din cana de imersie. În vederea reducerii expunerii pielii, se recomandă utilizarea unei pompe de dozare pentru transferul produsului în dispozitivul de aplicare.

4.1.2.   Măsuri specifice de reducere a riscului de utilizare

Purtați mănuși de protecție rezistente la agenți chimici (materialul mănușilor este specificat de deținătorul autorizației în cadrul informațiilor privind produsul) și protecție pentru ochi.

4.1.3.   În functie de modul de utilizare, particularitati ale efectelor posibile directe sau indirecte, instructiuni de prim ajutor si masuri de urgenta pentru protectia mediului

Consultați instrucțiunile generale de utilizare din meta RCP 1

4.1.4.   În functie de modul de utilizare instructiunile pentru eliminarea in siguranta a produsului si ambalajul acestuia

Consultați instrucțiunile generale de utilizare din meta RCP 1

4.1.5.   In functie de modul de utilizare, conditiile de depozitatare si termenul de valabilitate a produsului în condiții normale de depozitare

Consultați instrucțiunile generale de utilizare din meta RCP 1

4.2.   Modul de utilizare

Tabelul 2. Utilizare # 2 – Dezinfectanți pentru dezinfecția manuală prin pulverizare, pre- sau post-mulgere, a mameloanelor vacilor

Tipul produsului

TP 03 – Igienă veterinară

Descrierea exactă a utilizării autorizate, după caz

Organism(organisme)-țintă (inclusiv stadiul de dezvoltare)

Bacterii

Levuri

Domeniul de utilizare

de interior

Dezinfectanți pentru dezinfecția manuală prin pulverizare, pre- sau post-mulgere, a mameloanelor vacilor

Metoda (metodele) de aplicare

Sistem deschis: dezinfecție prin pulverizare

pentru pre-mulgere: min. 1 minut timp de contact,

pentru post-mulgere: min. 5 minute timp de contact.

Ratele și frecvența de aplicare

Aplicați o cantitate suficientă de produs, astfel încât întregul mamelon al vacii să fie acoperit; maximum 15 ml pentru fiecare dezinfecție prin pulverizare – Produsul este gata de utilizare

de două ori pe zi

Categoria (categoriile) de utilizatori

profesional

Dimensiunile ambalajului și materialul de ambalare

butoaie din HDPE de 20 kg, 60 kg, 200 kg și 210 kg, precum și containere IBC din HDPE, de 1 000 kg

4.2.1.   Instrucțiuni specifice de utilizare

Produs pentru dezinfectarea prin pulverizare a mameloanelor vacilor, înainte sau după mulgere.

Aplicați o cantitate suficientă de produs, astfel încât întregul mamelon al vacii să fie acoperit; maximum 15 ml pentru fiecare dezinfecție prin pulverizare.

Umpleți flaconul pulverizator cu cantitatea indicată de produs nediluat, direct din ambalajul original. În vederea reducerii expunerii pielii, se recomandă utilizarea unei pompe de dozare pentru transferul produsului în dispozitivul de aplicare.

4.2.2.   Măsuri specifice de reducere a riscului de utilizare

Purtați mănuși de protecție rezistente la agenți chimici (materialul mănușilor este specificat de deținătorul autorizației în cadrul informațiilor privind produsul), îmbrăcăminte de protecție, cizme rezistente la agenți chimici și protecție pentru ochi.

4.2.3.   În functie de modul de utilizare, particularitati ale efectelor posibile directe sau indirecte, instructiuni de prim ajutor si masuri de urgenta pentru protectia mediului

Consultați instrucțiunile generale de utilizare din meta RCP 1

4.2.4.   În functie de modul de utilizare instructiunile pentru eliminarea in siguranta a produsului si ambalajul acestuia

Consultați instrucțiunile generale de utilizare din meta RCP 1

4.2.5.   In functie de modul de utilizare, conditiile de depozitatare si termenul de valabilitate a produsului în condiții normale de depozitare

Consultați instrucțiunile generale de utilizare din meta RCP 1

4.3.   Modul de utilizare

Tabelul 3. Utilizare # 3 – Dezinfectanți pentru dezinfecția automată prin imersie, pre- sau post-mulgere, a mameloanelor vacilor

Tipul produsului

TP 03 – Igienă veterinară

Descrierea exactă a utilizării autorizate, după caz

Organism(organisme)-țintă (inclusiv stadiul de dezvoltare)

Bacterii

Levuri

Domeniul de utilizare

de interior

Dezinfectanți pentru dezinfecția automată prin imersie, pre- sau post-mulgere, a mameloanelor vacilor

Metoda (metodele) de aplicare

Sistem deschis: dezinfecție prin imersie

pentru pre-mulgere: min. 1 minut timp de contact,

pentru post-mulgere: min. 5 minute timp de contact.

Ratele și frecvența de aplicare

Aplicați o cantitate suficientă de produs, astfel încât întregul mamelon al vacii să fie acoperit; maximum 10 ml pentru fiecare dezinfecție prin imersie – Produsul este gata de utilizare

de trei ori pe zi

Categoria (categoriile) de utilizatori

profesional

Dimensiunile ambalajului și materialul de ambalare

butoaie din HDPE de 20 kg, 60 kg, 200 kg și 210 kg, precum și containere IBC din HDPE, de 1 000 kg

4.3.1.   Instrucțiuni specifice de utilizare

Produs pentru dezinfectarea mameloanelor vacilor, dezinfecție prin imersie, înainte sau după mulgere.

Aplicați o cantitate suficientă de produs, astfel încât întregul mamelon al vacii să fie acoperit; maximum 10 ml pentru fiecare dezinfecție prin imersie.

Utilizați produsul nediluat, direct din recipientul original. În vederea reducerii expunerii pielii, se recomandă utilizarea unei pompe de dozare pentru transferul produsului în dispozitivul de aplicare.

4.3.2.   Măsuri specifice de reducere a riscului de utilizare

Consultați instrucțiunile generale de utilizare din meta RCP 1

4.3.3.   În functie de modul de utilizare, particularitati ale efectelor posibile directe sau indirecte, instructiuni de prim ajutor si masuri de urgenta pentru protectia mediului

Consultați instrucțiunile generale de utilizare din meta RCP 1

4.3.4.   În functie de modul de utilizare instructiunile pentru eliminarea in siguranta a produsului si ambalajul acestuia

Consultați instrucțiunile generale de utilizare din meta RCP 1

4.3.5.   In functie de modul de utilizare, conditiile de depozitatare si termenul de valabilitate a produsului în condiții normale de depozitare

Consultați instrucțiunile generale de utilizare din meta RCP 1

4.4.   Modul de utilizare

Tabelul 4. Utilizare # 4 – Dezinfectanți pentru dezinfecția automată prin pulverizare, pre- sau post-mulgere, a mameloanelor vacilor

Tipul produsului

TP 03 – Igienă veterinară

Descrierea exactă a utilizării autorizate, după caz

Organism(organisme)-țintă (inclusiv stadiul de dezvoltare)

Bacterii

Levuri

Domeniul de utilizare

de interior

Dezinfectanți pentru dezinfecția automată prin pulverizare, pre- sau post-mulgere, a mameloanelor vacilor

Metoda (metodele) de aplicare

Sistem deschis: dezinfecție prin pulverizare

pentru pre-mulgere: min. 1 minut timp de contact,

pentru post-mulgere: min. 5 minute timp de contact.

Ratele și frecvența de aplicare

Aplicați o cantitate suficientă de produs, astfel încât întregul mamelon al vacii să fie acoperit; maximum 15 ml pentru fiecare dezinfecție prin pulverizare – Produsul este gata de utilizare

de trei ori pe zi

Categoria (categoriile) de utilizatori

profesional

Dimensiunile ambalajului și materialul de ambalare

butoaie din HDPE de 20 kg, 60 kg, 200 kg și 210 kg, precum și containere IBC din HDPE, de 1 000 kg

4.4.1.   Instrucțiuni specifice de utilizare

Produs pentru dezinfectarea prin pulverizare a mameloanelor vacilor, înainte sau după mulgere.

Aplicați o cantitate suficientă de produs, astfel încât întregul mamelon al vacii să fie acoperit; maximum 15 ml pentru fiecare dezinfecție prin pulverizare.

Utilizați produsul nediluat, direct din recipientul original. În vederea reducerii expunerii pielii, se recomandă utilizarea unei pompe de dozare pentru transferul produsului în dispozitivul de aplicare.

4.4.2.   Măsuri specifice de reducere a riscului de utilizare

Consultați instrucțiunile generale de utilizare din meta RCP 1

4.4.3.   În functie de modul de utilizare, particularitati ale efectelor posibile directe sau indirecte, instructiuni de prim ajutor si masuri de urgenta pentru protectia mediului

Consultați instrucțiunile generale de utilizare din meta RCP 1

4.4.4.   În functie de modul de utilizare instructiunile pentru eliminarea in siguranta a produsului si ambalajul acestuia

Consultați instrucțiunile generale de utilizare din meta RCP 1

4.4.5.   In functie de modul de utilizare, conditiile de depozitatare si termenul de valabilitate a produsului în condiții normale de depozitare

Consultați instrucțiunile generale de utilizare din meta RCP 1

5.   INSTRUCȚIUNI GENERALE DE UTILIZARE (1) ALE META-RCP-ULUI 1

5.1.   Instrucțiuni de utilizare

Produsele trebuie să aibă o temperatură de peste 20 °C înainte de utilizare.

Pentru dezinfectia pre-mulgere: dezinfectati cu produs întregul mamelon, lăsați să acționeze 60 de secunde, apoi uscați bine mameloanele, folosind prosoape de unică folosință, pentru a evita contaminarea laptelui.

Pentru dezinfectia post-mulgere: Mameloanele ar trebui dezinfectate cât mai curând posibil după mulgere, în așa fel încât să fie acoperite în întregime. Lăsați mameloanele să se usuce la aer. Vacile ar trebui să stea în picioare până când produsul se usucă complet (cel puțin 5 minute).

5.2.   Măsuri de reducere a riscurilor

În cazul în care este necesară o combinație de dezinfectare pre- și post-mulgere, trebuie să se ia în considerare folosirea altui produs biocid care nu conține iod, pentru dezinfectarea fie înainte, fie după mulgere.

A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

5.3.   Particularitati ale efectelor posibile directe sau indirecte, instrucțiuni de prim ajutor și măsuri de urgență pentru protecția mediului

Măsuri de prim ajutor: informații generale: îndepărtați imediat îmbrăcămintea care a intrat în contact cu produsul

În caz de inhalare: Ieșiți la aer curat; consultați medicul în cazul în care persoana prezintă simptome.

În caz de contact cu pielea: Spălați bine pielea afectată. În general, produsul nu irită pielea.

În caz de contact cu ochii: Separați pleoapele și clătiți timp de câteva minute, cu apă din abundență. Scoateți lentilele de contact, dacă este cazul și dacă acest lucru se poate face cu ușurință. Continuați să clătiți.

În caz de înghițire: Clătiți bine gura, apoi beți apă. Dacă nu vă simțiți bine, solicitați asistență medicală.

Dacă este necesară consultarea medicului, țineți la îndemână recipientul sau eticheta produsului.

Nu permiteți ca produsul să intre în sistemele de canalizare sau în cursurile de apă de suprafață sau de adâncime.

5.4.   Instrucțiuni pentru eliminarea în siguranță a produsului și a ambalajului acestuia

După încheierea dezinfecției, eliminați produsul nefolosit și ambalajul, în conformitate cu cerințele locale. Produsul utilizat poate fi aruncat în sistemul public de canalizare sau eliminat la depozitul de gunoi, în funcție de reglementările locale. Evitați eliminarea la o stație individuală de tratare a apelor uzate.

5.5.   Condiții de depozitare și termenul de valabilitate a produsului în condiții normale de depozitare

Feriți de îngheț. Păstrați într-un loc răcoros și uscat, ferit de lumina directă a soarelui. Nu lăsați la îndemâna copiilor.

Perioada de valabilitate: 2 ani

6.   ALTE INFORMAȚII

7.   AL TREILEA NIVEL DE INFORMARE: PRODUSE INDIVIDUALE ÎN META-RCP-UL 1

7.1.   Denumirea (denumirile) comercială (comerciale), numărul autorizației și compoziția specifică a fiecărui produs individual

Denumirea comercială

Udder Dip

Udder Dip Max

Udder D Max

Udderdine Dip

Uddine Dip

Udderdine DP

Uddine DP

Udderdine DS

Numărul curent

EU-0020541-0001 1-1

Denumirea comună

Denumirea IUPAC

Funcția

Numărul CAS

Numărul CE

Continut (%)

Iod

 

Substanța activă

7553-56-2

231-442-4

0,5

Etoxilat de alcool gras

 

Substanta inactiva

69011-36-5

500-241-6

2,99

META-RCP 2

1.   INFORMAȚII ADMINISTRATIVE META-RCP 2

1.1.   Identificator Meta-RCP 2

Identificator

meta SPC 2

1.2.   Sufix la numărul autorizației

Număr

1-2

1.3.   Tipul (tipurile) de produs (produse)

Tipul (tipurile) de produs (produse)

TP 03 – Igienă veterinară

2.   COMPOZIȚIE META-RCP 2

2.1.   Informații calitative și cantitative privind compoziția meta-RCP-ului 2

Denumirea comună

Denumirea IUPAC

Funcția

Numărul CAS

Numărul CE

Continut (%)

Min.

Max.

Iod

 

Substanța activă

7553-56-2

231-442-4

0,26

0,38

Etoxilat de alcool gras

 

Substanta inactiva

69011-36-5

500-241-6

1,0

2,99

2.2.   Tipuri de formulare ale meta-RCP-ului 2

Formulare (formulări)

AL – Orice alt lichid

3.   FRAZELE DE PERICOL ȘI FRAZELE DE PRECAUȚIE ALE META-RCP-ULUI 2

Fraze de pericol

Provoacă o iritare gravă a ochilor.

Nociv pentru mediul acvatic cu efecte pe termen lung.

Fraze de precauție

Spălați-vă pe mâini bine după utilizare.

Purtați echipament de protecție a ochilor.

ÎN CAZ DE CONTACT CU OCHII: Clătiți cu atenție cu apă, timp de mai multe minute. Scoateți lentilele de contact, dacă este cazul și dacă acest lucru se poate face cu ușurință. Continuați să clătiți.

Dacă iritarea ochilor persistă: Consultați medicul.

Evitați dispersarea în mediu.

4.   UTILIZĂRI AUTORIZATE ALE META-RCP-ULUI 2

4.1.   Modul de utilizare

Tabelul 5. Utilizare # 1 – Dezinfectanți pentru dezinfecția manuală prin imersie, după mulgere, a mameloanelor vacilor

Tipul produsului

TP 03 – Igienă veterinară

Descrierea exactă a utilizării autorizate, după caz

Organism(organisme)-țintă (inclusiv stadiul de dezvoltare)

Bacterii

Levuri

Domeniul de utilizare

de interior

Dezinfectarea post-mulgere, dezinfectarea manuală prin imersie, a mameloanelor vacilor

Metoda (metodele) de aplicare

Sistem deschis: dezinfecție prin imersie

Pentru post-mulgere: min. 5 minute timp de contact

Ratele și frecvența de aplicare

Aplicați o cantitate suficientă de produs, astfel încât întregul mamelon al vacii să fie acoperit; maximum 10 ml pentru fiecare dezinfecție – Produsul este gata de utilizare

de două ori pe zi

Categoria (categoriile) de utilizatori

profesional

Dimensiunile ambalajului și materialul de ambalare

butoaie din HDPE de 20 kg, 60 kg, 200 kg și 210 kg, precum și containere IBC din HDPE, de 1 000 kg

4.1.1.   Instrucțiuni specifice de utilizare

Produs pentru dezinfectarea mameloanelor vacilor prin imersie, după mulgere.

Umpleți cana de imersie cu cantitatea indicată de produs nediluat, direct din ambalajul original. La fiecare dezinfecție trebuie să se acorde atenție cantității de produs din cana de imersie. În vederea reducerii expunerii pielii, se recomandă utilizarea unei pompe de dozare pentru transferul produsului în dispozitivul de aplicare.

4.1.2.   Măsuri specifice de reducere a riscului de utilizare

Purtați echipament de protecție a ochilor.

4.1.3.   În functie de modul de utilizare, particularitati ale efectelor posibile directe sau indirecte, instructiuni de prim ajutor si masuri de urgenta pentru protectia mediului

Consultați instrucțiunile generale de utilizare din meta RCP 2

4.1.4.   În functie de modul de utilizare instructiunile pentru eliminarea in siguranta a produsului si ambalajul acestuia

Consultați instrucțiunile generale de utilizare din meta RCP 2

4.1.5.   In functie de modul de utilizare, conditiile de depozitatare si termenul de valabilitate a produsului în condiții normale de depozitare

Consultați instrucțiunile generale de utilizare din meta RCP 2

4.2.   Modul de utilizare

Tabelul 6. Utilizare # 2 – Dezinfectanți pentru dezinfecția manuală prin pulverizare, după mulgere, a mameloanelor vacilor

Tipul produsului

TP 03 – Igienă veterinară

Descrierea exactă a utilizării autorizate, după caz

Organism(organisme)-țintă (inclusiv stadiul de dezvoltare)

Bacterii

Levuri

Domeniul de utilizare

de interior

Dezinfectarea post-mulgere, dezinfectarea manuală prin pulverizare, a mameloanelor vacilor

Metoda (metodele) de aplicare

Sistem deschis: dezinfecție prin pulverizare

Pentru post-mulgere: min. 5 minute timp de contact

Ratele și frecvența de aplicare

Aplicați o cantitate suficientă de produs, astfel încât întregul mamelon al vacii să fie acoperit; maximum 15 ml pentru fiecare dezinfecție prin pulverizare – Produsul este gata de utilizare

de două ori pe zi

Categoria (categoriile) de utilizatori

profesional

Dimensiunile ambalajului și materialul de ambalare

butoaie din HDPE de 20 kg, 60 kg, 200 kg și 210 kg, precum și containere IBC din HDPE, de 1 000 kg

4.2.1.   Instrucțiuni specifice de utilizare

Produs pentru dezinfectarea mameloanelor vacilor prin pulverizare, după mulgere.

Aplicați o cantitate suficientă de produs, astfel încât întregul mamelon al vacii să fie acoperit; maximum 15 ml pentru fiecare dezinfecție prin pulverizare.

Umpleți flaconul pulverizator cu cantitatea indicată de produs nediluat, direct din ambalajul original. În vederea reducerii expunerii pielii, se recomandă utilizarea unei pompe de dozare pentru transferul produsului în dispozitivul de aplicare.

4.2.2.   Măsuri specifice de reducere a riscului de utilizare

Purtați mănuși de protecție rezistente la agenți chimici (materialul mănușilor este specificat de deținătorul autorizației în cadrul informațiilor privind produsul) și protecție pentru ochi.

4.2.3.   În functie de modul de utilizare, particularitati ale efectelor posibile directe sau indirecte, instructiuni de prim ajutor si masuri de urgenta pentru protectia mediului

Consultați instrucțiunile generale de utilizare din meta RCP 2

4.2.4.   În functie de modul de utilizare instructiunile pentru eliminarea in siguranta a produsului si ambalajul acestuia

Consultați instrucțiunile generale de utilizare din meta RCP 2

4.2.5.   In functie de modul de utilizare, conditiile de depozitatare si termenul de valabilitate a produsului în condiții normale de depozitare

Consultați instrucțiunile generale de utilizare din meta RCP 2

4.3.   Modul de utilizare

Tabelul 7. Utilizare # 3 – Dezinfectanți pentru dezinfecția automată prin imersie, după mulgere, a mameloanelor vacilor

Tipul produsului

TP 03 – Igienă veterinară

Descrierea exactă a utilizării autorizate, după caz

Organism(organisme)-țintă (inclusiv stadiul de dezvoltare)

Bacterii

Levuri

Domeniul de utilizare

de interior

Dezinfectarea post-mulgere, dezinfecția automată prin imersie, a mameloanelor vacilor

Metoda (metodele) de aplicare

Sistem deschis: dezinfecție prin imersie

Pentru post-mulgere: min. 5 minute timp de contact.

Ratele și frecvența de aplicare

Aplicați o cantitate suficientă de produs, astfel încât întregul mamelon al vacii să fie acoperit; maximum 10 ml pentru fiecare mamelon dezinfectat prin imersie – Produsul este gata de utilizare.

de trei ori pe zi

Categoria (categoriile) de utilizatori

profesional

Dimensiunile ambalajului și materialul de ambalare

butoaie din HDPE de 20 kg, 60 kg, 200 kg și 210 kg, precum și containere IBC din HDPE, de 1 000 kg

4.3.1.   Instrucțiuni specifice de utilizare

Produs pentru dezinfectarea mameloanelor vacilor prin imersie, după mulgere.

Aplicați o cantitate suficientă de produs, astfel încât întregul mamelon al vacii să fie acoperit; maximum 10 ml pentru fiecare dezinfecție prin imersie.

Utilizați produsul nediluat, direct din recipientul original. În vederea reducerii expunerii pielii, se recomandă utilizarea unei pompe de dozare pentru transferul produsului în dispozitivul de aplicare.

4.3.2.   Măsuri specifice de reducere a riscului de utilizare

Consultați instrucțiunile generale de utilizare din meta RCP 2

4.3.3.   În functie de modul de utilizare, particularitati ale efectelor posibile directe sau indirecte, instructiuni de prim ajutor si masuri de urgenta pentru protectia mediului

Consultați instrucțiunile generale de utilizare din meta RCP 2

4.3.4.   În functie de modul de utilizare instructiunile pentru eliminarea in siguranta a produsului si ambalajul acestuia

Consultați instrucțiunile generale de utilizare din meta RCP 2

4.3.5.   In functie de modul de utilizare, conditiile de depozitatare si termenul de valabilitate a produsului în condiții normale de depozitare

Consultați instrucțiunile generale de utilizare din meta RCP 2

4.4.   Modul de utilizare

Tabelul 8. Utilizare # 4 – Dezinfectanți pentru dezinfecția automată prin pulverizare, după mulgere, a mameloanelor vacilor

Tipul produsului

TP 03 – Igienă veterinară

Descrierea exactă a utilizării autorizate, după caz

Organism(organisme)-țintă (inclusiv stadiul de dezvoltare)

Bacterii

Levuri

Domeniul de utilizare

de interior

Dezinfectarea post-mulgere, dezinfecția automată prin pulverizare a mameloanelor vacilor

Metoda (metodele) de aplicare

Sistem deschis: dezinfectare prin pulverizare

Pentru post-mulgere: min. 5 minute timp de contact.

Ratele și frecvența de aplicare

Aplicați o cantitate suficientă de produs, astfel încât întregul mamelon al vacii să fie acoperit; maximum 15 ml pentru fiecare dezinfecție prin pulverizare – Produsul este gata de utilizare

de trei ori pe zi

Categoria (categoriile) de utilizatori

profesional

Dimensiunile ambalajului și materialul de ambalare

butoaie din HDPE de 20 kg, 60 kg, 200 kg și 210 kg, precum și containere IBC din HDPE, de 1 000 kg

4.4.1.   Instrucțiuni specifice de utilizare

Produs pentru dezinfectarea mameloanelor vacilor prin pulverizare, după mulgere.

Aplicați o cantitate suficientă de produs, astfel încât întregul mamelon al vacii să fie acoperit; maximum 15 ml pentru fiecare dezinfecție prin pulverizare

Utilizați produsul nediluat, direct din recipientul original. În vederea reducerii expunerii pielii, se recomandă utilizarea unei pompe de dozare pentru transferul produsului în dispozitivul de aplicare.

4.4.2.   Măsuri specifice de reducere a riscului de utilizare

Consultați instrucțiunile generale de utilizare din meta RCP 2

4.4.3.   În functie de modul de utilizare, particularitati ale efectelor posibile directe sau indirecte, instructiuni de prim ajutor si masuri de urgenta pentru protectia mediului

Consultați instrucțiunile generale de utilizare din meta RCP 2

4.4.4.   În functie de modul de utilizare instructiunile pentru eliminarea in siguranta a produsului si ambalajul acestuia

Consultați instrucțiunile generale de utilizare din meta RCP 2

4.4.5.   In functie de modul de utilizare, conditiile de depozitatare si termenul de valabilitate a produsului în condiții normale de depozitare

Consultați instrucțiunile generale de utilizare din meta RCP 2

5.   INSTRUCȚIUNI GENERALE DE UTILIZARE (2) ALE META-RCP-ULUI 2

5.1.   Instrucțiuni de utilizare

Produsele trebuie să aibă o temperatură de peste 20 °C înainte de utilizare.

Pentru dezinfectia post-mulgere: Mameloanele ar trebui dezinfectate cât mai curând posibil după mulgere, în așa fel încât să fie acoperite în întregime. Lăsați mameloanele să se usuce la aer. Vacile ar trebui să stea în picioare până când produsul se usucă complet (cel puțin 5 minute).

5.2.   Măsuri de reducere a riscurilor

În cazul în care este necesară o combinație de dezinfectare pre- și post-mulgere, trebuie să se ia în considerare folosirea altui produs biocid care nu conține iod pentru dezinfectarea înainte de mulgere.

A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

5.3.   Particularitati ale efectelor posibile directe sau indirecte, instrucțiuni de prim ajutor și măsuri de urgență pentru protecția mediului

Măsuri de prim ajutor: informații generale: îndepărtați imediat îmbrăcămintea care a intrat în contact cu produsul

În caz de inhalare: Ieșiți la aer curat; consultați medicul în cazul în care persoana prezintă simptome.

În caz de contact cu pielea: Spălați bine pielea afectată. În general, produsul nu irită pielea.

În caz de contact cu ochii: Separați pleoapele și clătiți timp de câteva minute, cu apă din abundență. Scoateți lentilele de contact, dacă este cazul și dacă acest lucru se poate face cu ușurință. Continuați să clătiți.

În caz de înghițire: Clătiți bine gura, apoi beți apă. Dacă nu vă simțiți bine, solicitați asistență medicală.

Dacă este necesară consultarea medicului, țineți la îndemână recipientul sau eticheta produsului.

Nu permiteți ca produsul să intre în sistemele de canalizare sau în cursurile de apă de suprafață sau de adâncime.

5.4.   Instrucțiuni pentru eliminarea în siguranță a produsului și a ambalajului acestuia

După încheierea tratamentului, eliminați produsul nefolosit și ambalajul, în conformitate cu cerințele locale. Produsul utilizat poate fi aruncat în sistemul public de canalizare sau eliminat la depozitul de gunoi, în funcție de reglementările locale. Evitați eliminarea la o stație individuală de tratare a apelor uzate.

5.5.   Condiții de depozitare și termenul de valabilitate a produsului în condiții normale de depozitare

Feriți de îngheț. Păstrați într-un loc răcoros și uscat, ferit de lumina directă a soarelui. Nu lăsați la îndemâna copiilor.

Perioada de valabilitate: 1 an

6.   ALTE INFORMAȚII

7.   AL TREILEA NIVEL DE INFORMARE: PRODUSE INDIVIDUALE ÎN META-RCP-UL 2

7.1.   Denumirea (denumirile) comercială (comerciale), numărul autorizației și compoziția specifică a fiecărui produs individual

Denumirea comercială

Gladiator RTU

Udder Max Barrier

Gladiator Max Barrier

Udderdine BARRIER

Uddine BARRIER

Udderdine RTU

Uddine RTU

Udderdine BR

Numărul curent

EU-0020541-0002 1-2

Denumirea comună

Denumirea IUPAC

Funcția

Numărul CAS

Numărul CE

Continut (%)

Iod

 

Substanța activă

7553-56-2

231-442-4

0,26

Etoxilat de alcool gras

 

Substanta inactiva

69011-36-5

500-241-6

1,2

7.2.   Denumirea (denumirile) comercială (comerciale), numărul autorizației și compoziția specifică a fiecărui produs individual

Denumirea comercială

Udder Star Spray

Udder Spray Max

Udderdine Spray

Uddine Spray

Udderdine SP

Uddine SP

Numărul curent

EU-0020541-0003 1-2

Denumirea comună

Denumirea IUPAC

Funcția

Numărul CAS

Numărul CE

Continut (%)

Iod

 

Substanța activă

7553-56-2

231-442-4

0,29

Etoxilat de alcool gras

 

Substanta inactiva

69011-36-5

500-241-6

2,99

META-RCP 3

1.   INFORMAȚII ADMINISTRATIVE META-RCP 3

1.1.   Identificator Meta-RCP 3

Identificator

meta SPC 3

1.2.   Sufix la numărul autorizației

Număr

1-3

1.3.   Tipul (tipurile) de produs (produse)

Tipul (tipurile) de produs (produse)

TP 03 – Igienă veterinară

2.   COMPOZIȚIE META-RCP 3

2.1.   Informații calitative și cantitative privind compoziția meta-RCP-ului 3

Denumirea comună

Denumirea IUPAC

Funcția

Numărul CAS

Numărul CE

Continut (%)

Min.

Max.

Iod

 

Substanța activă

7553-56-2

231-442-4

0,43

0,5

Etoxilat de alcool gras

 

Substanta inactiva

69011-36-5

500-241-6

1,0

2,99

2.2.   Tipuri de formulare ale meta-RCP-ului 3

Formulare (formulări)

AL – Orice alt lichid

3.   FRAZELE DE PERICOL ȘI FRAZELE DE PRECAUȚIE ALE META-RCP-ULUI 3

Fraze de pericol

Provoacă o iritare gravă a ochilor.

Nociv pentru mediul acvatic cu efecte pe termen lung.

Fraze de precauție

Spălați-vă pe mâini bine după utilizare.

Purtați echipament de protecție a ochilor.

ÎN CAZ DE CONTACT CU OCHII: Clătiți cu atenție cu apă, timp de mai multe minute. Scoateți lentilele de contact, dacă este cazul și dacă acest lucru se poate face cu ușurință. Continuați să clătiți.

Dacă iritarea ochilor persistă: Consultați medicul.

Evitați dispersarea în mediu.

4.   UTILIZĂRI AUTORIZATE ALE META-RCP-ULUI 3

4.1.   Modul de utilizare

Tabelul 9. Utilizare # 1 – Dezinfectanți pentru dezinfecția manuală prin imersie, după mulgere, a mameloanelor vacilor

Tipul produsului

TP 03 – Igienă veterinară

Descrierea exactă a utilizării autorizate, după caz

Organism(organisme)-țintă (inclusiv stadiul de dezvoltare)

Bacterii

Levuri

Domeniul de utilizare

de interior

Dezinfectarea post-mulgere, dezinfecția manuală prin imersie, a mameloanelor vacilor

Metoda (metodele) de aplicare

Sistem deschis: dezinfecție prin imersie

Pentru post-mulgere: min. 5 minute timp de contact

Ratele și frecvența de aplicare

Aplicați o cantitate suficientă de produs, astfel încât întregul mamelon al vacii să fie acoperit; maximum 10 ml pentru fiecare dezinfecție – Produsul este gata de utilizare

de două ori pe zi

Categoria (categoriile) de utilizatori

profesional

Dimensiunile ambalajului și materialul de ambalare

butoaie din HDPE de 20 kg, 60 kg, 200 kg și 210 kg, precum și containere IBC din HDPE, de 1 000 kg

4.1.1.   Instrucțiuni specifice de utilizare

Produs pentru dezinfectarea mameloanelor vacilor, prin imersie, după mulgere.

Umpleți cana de imersie cu cantitatea indicată de produs nediluat, direct din ambalajul original. La fiecare dezinfecție trebuie să se acorde atenție cantității de produs din cana de imersie. În vederea reducerii expunerii pielii, se recomandă utilizarea unei pompe de dozare pentru transferul produsului în dispozitivul de aplicare.

4.1.2.   Măsuri specifice de reducere a riscului de utilizare

Purtați mănuși de protecție rezistente la agenți chimici (materialul mănușilor este specificat de deținătorul autorizației în cadrul informațiilor privind produsul) și protecție pentru ochi.

4.1.3.   În functie de modul de utilizare, particularitati ale efectelor posibile directe sau indirecte, instructiuni de prim ajutor si masuri de urgenta pentru protectia mediului

Consultați instrucțiunile generale de utilizare din meta RCP 3

4.1.4.   În functie de modul de utilizare instructiunile pentru eliminarea in siguranta a produsului si ambalajul acestuia

Consultați instrucțiunile generale de utilizare din meta RCP 3

4.1.5.   In functie de modul de utilizare, conditiile de depozitatare si termenul de valabilitate a produsului în condiții normale de depozitare

Consultați instrucțiunile generale de utilizare din meta RCP 3

4.2.   Modul de utilizare

Tabelul 10. Utilizare # 2 – Dezinfectanți pentru dezinfecția manuală, prin pulverizare după mulgere, a mameloanelor vacilor

Tipul produsului

TP 03 – Igienă veterinară

Descrierea exactă a utilizării autorizate, după caz

Organism(organisme)-țintă (inclusiv stadiul de dezvoltare)

Bacterii

Levuri

Domeniul de utilizare

de interior

Dezinfectarea post- mulgere, dezinfecția manuală prin pulverizare, a mameloanelor vacilor

Metoda (metodele) de aplicare

Sistem deschis: dezinfecție prin pulverizare

Pentru post-mulgere: min. 5 minute timp de contact

Ratele și frecvența de aplicare

Aplicați o cantitate suficientă de produs, astfel încât întregul mamelon al vacii să fie acoperit; maximum 15 ml pentru fiecare dezinfecție prin pulverizare – Produsul este gata de utilizare

de două ori pe zi

Categoria (categoriile) de utilizatori

profesional

Dimensiunile ambalajului și materialul de ambalare

butoaie din HDPE de 20 kg, 60 kg, 200 kg și 210 kg, precum și containere IBC din HDPE, de 1 000 kg

4.2.1.   Instrucțiuni specifice de utilizare

Produs pentru dezinfectarea mameloanelor vacilor prin pulverizare, după mulgere.

Aplicați o cantitate suficientă de produs, astfel încât întregul mamelon al vacii să fie acoperit; maximum 15 ml pentru fiecare dezinfecție prin pulverizare

Umpleți flaconul pulverizator cu cantitatea indicată de produs nediluat, direct din ambalajul original. În vederea reducerii expunerii pielii, se recomandă utilizarea unei pompe de dozare pentru transferul produsului în dispozitivul de aplicare.

4.2.2.   Măsuri specifice de reducere a riscului de utilizare

Purtați mănuși de protecție rezistente la agenți chimici (materialul mănușilor este specificat de deținătorul autorizației în cadrul informațiilor privind produsul), îmbrăcăminte de protecție, cizme rezistente la agenți chimici și protecție pentru ochi.

4.2.3.   În functie de modul de utilizare, particularitati ale efectelor posibile directe sau indirecte, instructiuni de prim ajutor si masuri de urgenta pentru protectia mediului

Consultați instrucțiunile generale de utilizare din meta RCP 3

4.2.4.   În functie de modul de utilizare instructiunile pentru eliminarea in siguranta a produsului si ambalajul acestuia

Consultați instrucțiunile generale de utilizare din meta RCP 3

4.2.5.   In functie de modul de utilizare, conditiile de depozitatare si termenul de valabilitate a produsului în condiții normale de depozitare

Consultați instrucțiunile generale de utilizare din meta RCP 3

4.3.   Modul de utilizare

Tabelul 11. Utilizare # 3 – Dezinfectanți pentru dezinfecția automată prin imersie, după mulgere, a mameloanelor vacilor

Tipul produsului

TP 03 – Igienă veterinară

Descrierea exactă a utilizării autorizate, după caz

Organism(organisme)-țintă (inclusiv stadiul de dezvoltare)

Bacterii

Levuri

Domeniul de utilizare

de interior

Dezinfectarea post-mulgere a mameloanelor vacilor, dezinfecția automată prin imersie a mameloanelor vacilor

Metoda (metodele) de aplicare

Sistem deschis: Tratament baie

Pentru post-mulgere: min. 5 minute timp de contact.

Ratele și frecvența de aplicare

Aplicați o cantitate suficientă de produs, astfel încât întregul mamelon al vacii să fie acoperit; maximum 10 ml pentru fiecare dezinfecție prin imersie – Produsul este gata de utilizare.

de trei ori pe zi

Categoria (categoriile) de utilizatori

profesional

Dimensiunile ambalajului și materialul de ambalare

butoaie din HDPE de 20 kg, 60 kg, 200 kg și 210 kg, precum și containere IBC din HDPE, de 1 000 kg

4.3.1.   Instrucțiuni specifice de utilizare

Produs pentru dezinfectarea mameloanelor vacilor cu tratament prin imersie, după mulgere.

Aplicați o cantitate suficientă de produs, astfel încât întregul mamelon al vacii să fie acoperit; maximum 10 ml pentru fiecare tratament prin imersie.

Utilizați produsul nediluat, direct din recipientul original. În vederea reducerii expunerii pielii, se recomandă utilizarea unei pompe de dozare pentru transferul produsului în dispozitivul de aplicare.

4.3.2.   Măsuri specifice de reducere a riscului de utilizare

Consultați instrucțiunile generale de utilizare din meta RCP 3

4.3.3.   În functie de modul de utilizare, particularitati ale efectelor posibile directe sau indirecte, instructiuni de prim ajutor si masuri de urgenta pentru protectia mediului

Consultați instrucțiunile generale de utilizare din meta RCP 3

4.3.4.   În functie de modul de utilizare instructiunile pentru eliminarea in siguranta a produsului si ambalajul acestuia

Consultați instrucțiunile generale de utilizare din meta RCP 3

4.3.5.   In functie de modul de utilizare, conditiile de depozitatare si termenul de valabilitate a produsului în condiții normale de depozitare

Consultați instrucțiunile generale de utilizare din meta RCP 3

4.4.   Modul de utilizare

Tabelul 12. Utilizare # 4 – Dezinfectanți pentru dezinfecția automată prin pulverizare, după mulgere, a mameloanelor vacilor

Tipul produsului

TP 03 – Igienă veterinară

Descrierea exactă a utilizării autorizate, după caz

Organism(organisme)-țintă (inclusiv stadiul de dezvoltare)

Bacterii

Levuri

Domeniul de utilizare

de interior

Dezinfectarea post-mulgere a mameloanelor vacilor, dezinfecție automată prin pulverizare a mameloanelor vacilor

Metoda (metodele) de aplicare

Sistem deschis: dezinfecție prin pulverizare

Pentru post-mulgere: min. 5 minute timp de contact.

Ratele și frecvența de aplicare

15 ml pentru fiecare tratament cu spray – Produsul este gata de utilizare

de trei ori pe zi

Categoria (categoriile) de utilizatori

profesional

Dimensiunile ambalajului și materialul de ambalare

butoaie din HDPE de 20 kg, 60 kg, 200 kg și 210 kg, precum și containere IBC din HDPE, de 1 000 kg

4.4.1.   Instrucțiuni specifice de utilizare

Produs pentru dezinfectarea mameloanelor vacilor prin pulverizare, după mulgere.

Aplicați o cantitate suficientă de produs, astfel încât întregul mamelon al vacii să fie acoperit; maximum 15 ml pentru fiecare dezinfecție prin pulverizare.

Utilizați produsul nediluat, direct din recipientul original. În vederea reducerii expunerii pielii, se recomandă utilizarea unei pompe de dozare pentru transferul produsului în dispozitivul de aplicare.

4.4.2.   Măsuri specifice de reducere a riscului de utilizare

Consultați instrucțiunile generale de utilizare din meta RCP 3

4.4.3.   În functie de modul de utilizare, particularitati ale efectelor posibile directe sau indirecte, instructiuni de prim ajutor si masuri de urgenta pentru protectia mediului

Consultați instrucțiunile generale de utilizare din meta RCP 3

4.4.4.   În functie de modul de utilizare instructiunile pentru eliminarea in siguranta a produsului si ambalajul acestuia

Consultați instrucțiunile generale de utilizare din meta RCP 3

4.4.5.   In functie de modul de utilizare, conditiile de depozitatare si termenul de valabilitate a produsului în condiții normale de depozitare

Consultați instrucțiunile generale de utilizare din meta RCP 3

5.   INSTRUCȚIUNI GENERALE DE UTILIZARE (3) ALE META-RCP-ULUI 3

5.1.   Instrucțiuni de utilizare

Produsele trebuie să aibă o temperatură de peste 20 °C înainte de utilizare.

Pentru dezinfectia post-mulgere: Mameloanele ar trebui dezinfectate cât mai curând posibil după mulgere, în așa fel încât să fie acoperite în întregime. Lăsați mameloanele să se usuce la aer. Vacile ar trebui să stea în picioare până când produsul se usucă complet (cel puțin 5 minute).

5.2.   Măsuri de reducere a riscurilor

În cazul în care este necesară o combinație de dezinfectare pre- și post-mulgere, trebuie să se ia în considerare folosirea altui produs biocid care nu conține iod pentru dezinfectarea înainte de mulgere.

A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

5.3.   Particularitati ale efectelor posibile directe sau indirecte, instrucțiuni de prim ajutor și măsuri de urgență pentru protecția mediului

Măsuri de prim ajutor: informații generale: îndepărtați imediat îmbrăcămintea care a intrat în contact cu produsul

În caz de inhalare: Ieșiți la aer curat; consultați medicul în cazul în care persoana prezintă simptome.

În caz de contact cu pielea: Spălați bine pielea afectată. În general, produsul nu irită pielea.

În caz de contact cu ochii: Separați pleoapele și clătiți timp de câteva minute, cu apă din abundență. Scoateți lentilele de contact, dacă este cazul și dacă acest lucru se poate face cu ușurință. Continuați să clătiți.

În caz de înghițire: Clătiți bine gura, apoi beți apă. Dacă nu vă simțiți bine, solicitați asistență medicală.

Dacă este necesară consultarea medicului, țineți la îndemână recipientul sau eticheta produsului.

Nu permiteți ca produsul să intre în sistemele de canalizare sau în cursurile de apă de suprafață sau de adâncime.

5.4.   Instrucțiuni pentru eliminarea în siguranță a produsului și a ambalajului acestuia

După încheierea tratamentului, eliminați produsul nefolosit și ambalajul, în conformitate cu cerințele locale. Produsul utilizat poate fi aruncat în sistemul public de canalizare sau eliminat la depozitul de gunoi, în funcție de reglementările locale. Evitați eliminarea la o stație individuală de tratare a apelor uzate.

5.5.   Condiții de depozitare și termenul de valabilitate a produsului în condiții normale de depozitare

Feriți de îngheț. Păstrați într-un loc răcoros și uscat, ferit de lumina directă a soarelui. Nu lăsați la îndemâna copiilor.

Perioada de valabilitate: 2 ani.

6.   ALTE INFORMAȚII

7.   AL TREILEA NIVEL DE INFORMARE: PRODUSE INDIVIDUALE ÎN META-RCP-UL 3

7.1.   Denumirea (denumirile) comercială (comerciale), numărul autorizației și compoziția specifică a fiecărui produs individual

Denumirea comercială

Udder Star

Udder Star Max

Udder S Max

Udderdine Star

Uddine Star

Udderdine ST

Uddine ST

Numărul curent

EU-0020541-0004 1-3

Denumirea comună

Denumirea IUPAC

Funcția

Numărul CAS

Numărul CE

Continut (%)

Iod

 

Substanța activă

7553-56-2

231-442-4

0,5

Etoxilat de alcool gras

 

Substanta inactiva

69011-36-5

500-241-6

2,5


(1)  Instrucțiunile de utilizare, măsurile de reducere a riscurilor și alte instrucțiuni de utilizare prevăzute la prezentul punct sunt valabile pentru orice utilizare autorizată din cadrul meta-RCP-ului 1.

(2)  Instrucțiunile de utilizare, măsurile de reducere a riscurilor și alte instrucțiuni de utilizare prevăzute la prezentul punct sunt valabile pentru orice utilizare autorizată din cadrul meta-RCP-ului 2.

(3)  Instrucțiunile de utilizare, măsurile de reducere a riscurilor și alte instrucțiuni de utilizare prevăzute la prezentul punct sunt valabile pentru orice utilizare autorizată din cadrul meta-RCP-ului 3.