ISSN 1977-0782

Jurnalul Oficial

al Uniunii Europene

L 1

European flag  

Ediţia în limba română

Legislaţie

Anul 60
4 ianuarie 2017


Cuprins

 

II   Acte fără caracter legislativ

Pagina

 

 

REGULAMENTE

 

*

Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2017/1 al Comisiei din 3 ianuarie 2017 privind procedurile de identificare a ambarcațiunilor în temeiul Directivei 2013/53/UE a Parlamentului European și a Consiliului privind ambarcațiunile de agrement și motovehiculele nautice ( 1 )

1

 

 

Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2017/2 al Comisiei din 3 ianuarie 2017 de stabilire a valorilor forfetare de import pentru fixarea prețului de intrare pentru anumite fructe și legume

6

 


 

(1)   Text cu relevanță pentru SEE.

RO

Actele ale căror titluri sunt tipărite cu caractere drepte sunt acte de gestionare curentă adoptate în cadrul politicii agricole şi care au, în general, o perioadă de valabilitate limitată.

Titlurile celorlalte acte sunt tipărite cu caractere aldine şi sunt precedate de un asterisc.


II Acte fără caracter legislativ

REGULAMENTE

4.1.2017   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

L 1/1


REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2017/1 AL COMISIEI

din 3 ianuarie 2017

privind procedurile de identificare a ambarcațiunilor în temeiul Directivei 2013/53/UE a Parlamentului European și a Consiliului privind ambarcațiunile de agrement și motovehiculele nautice

(Text cu relevanță pentru SEE)

COMISIA EUROPEANĂ,

având în vedere Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene,

având în vedere Directiva 2013/53/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 20 noiembrie 2013 privind ambarcațiunile de agrement și motovehiculele nautice și de abrogare a Directivei 94/25/CE (1), în special articolul 49 alineatul (1) litera (c),

întrucât:

(1)

Pentru a asigura o mai bună punere în aplicare a sistemului de codificare necesar pentru identificarea unei ambarcațiuni în conformitate cu Directiva 2013/53/UE, pentru a facilita cooperarea între statele membre și pentru a spori transparența, este necesar să se stabilească norme minime privind procedura de alocare și de administrare a codului unic al unui producător.

(2)

Este necesar să se prevadă că fiecare stat membru este responsabil să desemneze o autoritate națională sau un organism național pentru alocarea unui cod unic fiecărui producător, care va reprezenta un important punct de contact pentru alocarea și administrarea codurilor.

(3)

Măsurile prevăzute în prezentul regulament sunt conforme cu avizul Comitetului pentru Directiva privind ambarcațiunile de agrement, instituit prin articolul 50 alineatul (1) din Directiva 2013/53/UE,

ADOPTĂ PREZENTUL REGULAMENT:

CAPITOLUL 1

DISPOZIȚII GENERALE

Articolul 1

Obiect

Prezentul regulament stabilește normele privind identificarea ambarcațiunilor, în special normele privind alocarea și administrarea codurilor producătorilor.

Articolul 2

Definiții

În sensul prezentului regulament, se aplică următoarele definiții:

(a)

„organism național” înseamnă un organism desemnat de autoritatea națională din fiecare stat membru pentru alocarea unui cod unic fiecărui producător;

(b)

„țara în care se află sediul producătorului” înseamnă țara în care producătorul își are sediul social, în cazul unei persoane juridice, sau domiciliul stabil, în cazul unei persoane fizice;

(c)

„registru național” înseamnă registrul din fiecare stat membru în care este înregistrat codul unic al unui producător pentru producătorii stabiliți pe teritoriul său;

(d)

„registru pentru țări terțe” înseamnă registrul platformei de colaborare a Comisiei în care este înregistrat codul unic al unui producător pentru producătorii stabiliți în țări terțe;

(e)

„registrul statelor membre” înseamnă compilarea registrelor naționale în cadrul platformei de colaborare a Comisiei;

(f)

„registrul organismelor notificate” înseamnă registrul platformei de colaborare a Comisiei în care este înregistrat codul de identificare a evaluării postconstruire.

CAPITOLUL 2

COMPONENȚA NUMĂRULUI DE IDENTIFICARE AL UNEI AMBARCAȚIUNI

Articolul 3

Numărul de identificare al unei ambarcațiuni

(1)   Un număr de identificare al unei ambarcațiunii (NIA) cuprinde următoarele elemente, în următoarea ordine:

(a)

codul țării producătorului, care indică locul în care se află sediul producătorului;

(b)

codul unic al producătorului, alocat de autoritatea națională a unui stat membru; cu toate acestea, aceeași combinație de caractere pentru formarea unui cod unic al unui producător generată de o autoritate națională sau de un organism național al unui stat membru poate fi de asemenea generată de o autoritate națională sau de un organism național din alt stat membru, elementul distinctiv fiind codul țării producătorului;

(c)

un număr de serie unic alocat de producător pentru identificarea unei ambarcațiuni și folosit doar o singură dată de producătorul în cauză; cu toate acestea, aceeași combinație de caractere poate fi utilizată și de un alt producător, elementul distinctiv fiind combinația dintre codul unic al producătorului și codul țării producătorului;

(d)

luna și anul de fabricație;

(e)

anul modelului, care corespunde anului în care se prevede introducerea pe piață a ambarcațiunii.

(2)   Compoziția NIA este în conformitate cu punctul 2.1 al doilea paragraf din anexa I la Directiva 2013/53/UE.

CAPITOLUL 3

ALOCAREA ȘI ADMINISTRAREA CODULUI UNIC AL UNUI PRODUCĂTOR

Articolul 4

Alocarea codului unic al unui producător

(1)   Codul unic al unui producător se alocă de către autoritatea națională sau de organismul național al statului membru în urma unei cereri adresate de către un producător sau de către reprezentantul său autorizat în conformitate cu articolul 6 sau cu articolul 7.

(2)   Codul unic al unui producător este generat și este alocat doar o singură dată de către autoritatea națională sau de către organismul național al unui stat membru. Fiecare producător are un singur cod unic utilizat pe piața Uniunii.

Articolul 5

Autoritatea națională pentru alocarea codului unic al unui producător

(1)   Fiecare stat membru desemnează autoritatea națională responsabilă sau organismul național responsabil cu alocarea codului unic al unui producător.

(2)   Fiecare stat membru comunică Comisiei autoritatea națională autorizată sau organismul național autorizat să aloce codul unic al unui producător.

Articolul 6

Procedura de alocare a codului unic al unui producător în cazul unui producător stabilit într-un stat membru al Uniunii

(1)   Înainte de introducerea unei ambarcațiuni pe piața Uniunii, un producător depune o cerere de a i se aloca codul unic la autoritatea națională sau la organismul național în statul membru în care este stabilit, redactată într-o limbă care poate fi ușor înțeleasă de către autoritatea unde este depusă, astfel cum a fost stabilită de către autoritate.

(2)   Cererea menționată la alineatul (1) este însoțită de o copie a unui document care atestă că producătorul este stabilit în statul membru în cauză, redactat într-o limbă care poate fi ușor înțeleasă de către autoritatea unde cererea este depusă, astfel cum a fost stabilită de către autoritate.

(3)   Autoritatea națională sau organismul național, după ce a verificat cererea, alocă codul unic al producătorului respectiv, în conformitate cu articolul 4.

(4)   Fiecare stat membru se asigură că în registrul lor național este înregistrat codul unic al producătorului respectiv. Aceste date sunt puse la dispoziția tuturor statelor membre înscrise în registrul statelor membre.

Articolul 7

Procedura de alocare a codului unic al unui producător în cazul unui producător stabilit într-o țară terță

(1)   Înainte de introducerea unei ambarcațiuni pe piața Uniunii, un producător stabilit într-o țară terță sau reprezentantul său autorizat depune o cerere de a i se aloca un cod unic la autoritatea națională sau la organismul național din statul membru pe teritoriul căruia producătorul intenționează să introducă pe piață ambarcațiunea, redactată într-o limbă care poate fi ușor înțeleasă de către autoritatea undecererea este depusă, astfel cum a fost stabilită de către autoritate. Cererea se depune doar într-un singur stat membru.

(2)   Cererea menționată la alineatul (1) este însoțită de o copie a unui document care atestă că producătorul este stabilit în respectiva țară, redactat într-o limbă care poate fi ușor înțeleasă de către autoritatea unde cererea este depusă, astfel cum a fost stabilită de către autoritate.

(3)   La primirea unei cereri din partea unui producător, autoritatea națională sau organismul național din statul membru verifică, în registrul țărilor terțe, disponibilitatea combinației de coduri pentru a se asigura că aceasta este prima dată când producătorul a depus o cerere în orice stat membru.

(4)   După verificarea menționată la alineatul (3), autoritatea națională sau organismul național din statul membru introduce numele și adresa producătorului în registrul țărilor terțe pentru a indica faptul că statul membru începe alocarea codului unic al producătorului respectiv.

(5)   Autoritatea națională sau organismul național, după ce a verificat cererea, alocă producătorului un cod unic, în conformitate cu articolul 4. Unui producător stabilit într-o țară terță îi este alocat un singur cod de către autoritatea națională a unui singur stat membru.

(6)   Atunci când alocă un cod unic unui producător stabilit într-o țară terță, autoritatea națională sau organismul național înregistrează acest cod în registrul țărilor terțe.

Articolul 8

Procedura în cazul evaluării postconstruire

(1)   În cazul unei evaluări postconstruire, menționată la articolele 19 și 23 din Directiva 2013/53/UE, în cazul în care organismul notificat trebuie să aplice, pe răspunderea sa, numărul de identificare al ambarcațiunii, codul unic al producătorului este indicat de codul de identificare al evaluării postconstruire și este alocat de către autoritatea națională a statului membru în care este stabilit organismul notificat.

(2)   La alocarea codului de identificare a evaluării postconstruire, organismele notificate înregistrează acest cod în registrul organismelor notificate.

Articolul 9

Taxe

Statele membre pot stabili norme privind taxele care se aplică alocării codului unic al unui producător.

CAPITOLUL 4

DISPOZIȚII FINALE

Articolul 10

Intrarea în vigoare

Prezentul regulament intră în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Prezentul regulament este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre.

Adoptat la Bruxelles, 3 ianuarie 2017.

Pentru Comisie

Președintele

Jean-Claude JUNCKER


(1)  JO L 354, 28.12.2013, p. 90.


4.1.2017   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

L 1/6


REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2017/2 AL COMISIEI

din 3 ianuarie 2017

de stabilire a valorilor forfetare de import pentru fixarea prețului de intrare pentru anumite fructe și legume

COMISIA EUROPEANĂ,

având în vedere Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene,

având în vedere Regulamentul (UE) nr. 1308/2013 al Parlamentului European și al Consiliului din 17 decembrie 2013 de instituire a unei organizări comune a piețelor produselor agricole și de abrogare a Regulamentelor (CEE) nr. 922/72, (CEE) nr. 234/79, (CE) nr. 1037/2001 și (CE) nr. 1234/2007 ale Consiliului (1),

având în vedere Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 543/2011 al Comisiei din 7 iunie 2011 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 1234/2007 al Consiliului în ceea ce privește sectorul fructelor și legumelor și sectorul fructelor și legumelor prelucrate (2), în special articolul 136 alineatul (1),

întrucât:

(1)

Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 543/2011 prevede, ca urmare a rezultatelor negocierilor comerciale multilaterale din cadrul Rundei Uruguay, criteriile pentru stabilirea de către Comisie a valorilor forfetare de import din țări terțe pentru produsele și perioadele menționate în partea A din anexa XVI la regulamentul respectiv.

(2)

Valoarea forfetară de import se calculează în fiecare zi lucrătoare, în conformitate cu articolul 136 alineatul (1) din Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 543/2011, ținând seama de datele zilnice variabile. Prin urmare, prezentul regulament trebuie să intre în vigoare la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene,

ADOPTĂ PREZENTUL REGULAMENT:

Articolul 1

Valorile forfetare de import prevăzute la articolul 136 din Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 543/2011 sunt stabilite în anexa la prezentul regulament.

Articolul 2

Prezentul regulament intră în vigoare la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Prezentul regulament este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre.

Adoptat la Bruxelles, 3 ianuarie 2017.

Pentru Comisie,

pentru președinte

Jerzy PLEWA

Director general

Direcția Generală Agricultură și Dezvoltare Rurală


(1)  JO L 347, 20.12.2013, p. 671.

(2)  JO L 157, 15.6.2011, p. 1.


ANEXĂ

Valorile forfetare de import pentru fixarea prețului de intrare pentru anumite fructe și legume

(EUR/100 kg)

Codul NC

Codul țării terțe (1)

Valoarea forfetară de import

0702 00 00

MA

97,0

TR

118,4

ZZ

107,7

0707 00 05

TR

164,3

ZZ

164,3

0709 91 00

EG

134,8

ZZ

134,8

0709 93 10

MA

123,3

TR

180,7

ZZ

152,0

0805 10 20

TR

73,6

ZZ

73,6

0805 20 10

MA

68,9

ZZ

68,9

0805 20 30 , 0805 20 50 , 0805 20 70 , 0805 20 90

IL

160,4

TR

69,9

ZZ

115,2

0805 50 10

TR

78,9

ZZ

78,9


(1)  Nomenclatura țărilor stabilită prin Regulamentul (UE) nr. 1106/2012 al Comisiei din 27 noiembrie 2012 de punere în aplicare a Regulamentului (CE) nr. 471/2009 al Parlamentului European și al Consiliului privind statisticile comunitare privind comerțul exterior cu țările terțe, în ceea ce privește actualizarea nomenclatorului țărilor și teritoriilor (JO L 328, 28.11.2012, p. 7). Codul „ZZ” desemnează „alte origini”.