European flag

Jurnalul Ofícial
al Uniunii Europene

RO

Seria L


2024/90349

12.6.2024

Rectificare la Directiva (UE) 2022/2555 a Parlamentului European și a Consiliului din 14 decembrie 2022 privind măsuri pentru un nivel comun ridicat de securitate cibernetică în Uniune, de modificare a Regulamentului (UE) nr. 910/2014 și a Directivei (UE) 2018/1972 și de abrogare a Directivei (UE) 2016/1148 (Directiva NIS 2)

( Jurnalul Oficial al Uniunii Europene L 333 din 27 decembrie 2022 )

1.

La pagina 101, considerentul 110:

în loc de:

„(110)

Disponibilitatea și accesibilitatea în timp util a datelor de înregistrare a numelor de domenii pentru solicitanții legitimi de acces sunt esențiale pentru prevenirea și combaterea utilizării abuzive a DNS, precum și pentru prevenirea și detectarea incidentelor și răspunsul la acestea. Prin solicitanți legitimi de acces se înțelege orice persoană fizică sau juridică care formulează o cerere în temeiul dreptului Uniunii sau al dreptului intern. Printre acestea se pot număra autoritățile competente în temeiul prezentei directive și cele care sunt competente în temeiul dreptului Uniunii sau al dreptului intern pentru prevenirea, investigarea, depistarea sau urmărirea penală a infracțiunilor, precum și CERT sau echipele CSIRT. Registrele de nume TLD și entitățile care furnizează servicii de înregistrare a numelor de domenii ar trebui să aibă obligația de a permite accesul legal al solicitanților legitimi de acces la date specifice de înregistrare a numelor de domenii, care sunt necesare în scopul cererii de acces, în conformitate cu dreptul Uniunii și cu dreptul intern. Cererea solicitanților legitimi de acces ar trebui să fie însoțită de o expunere de motive care să permită evaluarea necesității accesului la date.”,

se citește:

„(110)

Disponibilitatea și accesibilitatea în timp util a datelor de înregistrare a numelor de domenii pentru solicitanții de acces legitimi sunt esențiale pentru prevenirea și combaterea utilizării abuzive a DNS, precum și pentru prevenirea și detectarea incidentelor și răspunsul la acestea. Prin solicitanți de acces legitimi se înțelege orice persoană fizică sau juridică care formulează o cerere în temeiul dreptului Uniunii sau al dreptului intern. Printre acestea se pot număra autoritățile competente în temeiul prezentei directive și cele care sunt competente în temeiul dreptului Uniunii sau al dreptului intern pentru prevenirea, investigarea, depistarea sau urmărirea penală a infracțiunilor, precum și CERT sau echipele CSIRT. Registrele de nume TLD și entitățile care furnizează servicii de înregistrare a numelor de domenii ar trebui să aibă obligația de a permite accesul legal al solicitanților de acces legitimi la date specifice de înregistrare a numelor de domenii, care sunt necesare în scopul cererii de acces, în conformitate cu dreptul Uniunii și cu dreptul intern. Cererea solicitanților de acces legitimi ar trebui să fie însoțită de o expunere de motive care să permită evaluarea necesității accesului la date.”

2.

La pagina 101, în considerentul 112:

în loc de:

„(112)

[…] Registrele de nume TLD și entitățile care furnizează servicii de înregistrare a numelor de domenii ar trebui, de asemenea, să le permită solicitanților legitimi de acces, în conformitate cu legislația Uniunii privind protecția datelor, accesul legal la date specifice de înregistrare a numelor de domenii privind persoanele fizice. Statele membre ar trebui să solicite registrelor de nume TLD și entităților care furnizează servicii de înregistrare a numelor de domenii să răspundă fără întârzieri nejustificate solicitărilor de divulgare a datelor de înregistrare a numelor de domenii formulate de solicitanții legitimi de acces. Registrele de nume TLD și entitățile care furnizează servicii de înregistrare a numelor de domenii ar trebui să stabilească politici și proceduri pentru publicarea și divulgarea datelor de înregistrare, inclusiv acorduri privind nivelul serviciilor pentru a trata cererile de acces din partea solicitanților legitimi de acces […]”,

se citește:

„(112)

[…] Registrele de nume TLD și entitățile care furnizează servicii de înregistrare a numelor de domenii ar trebui, de asemenea, să le permită solicitanților de acces legitimi, în conformitate cu legislația Uniunii privind protecția datelor, accesul legal la date specifice de înregistrare a numelor de domenii privind persoanele fizice. Statele membre ar trebui să solicite registrelor de nume TLD și entităților care furnizează servicii de înregistrare a numelor de domenii să răspundă fără întârzieri nejustificate solicitărilor de divulgare a datelor de înregistrare a numelor de domenii formulate de solicitanții de acces legitimi. Registrele de nume TLD și entitățile care furnizează servicii de înregistrare a numelor de domenii ar trebui să stabilească politici și proceduri pentru publicarea și divulgarea datelor de înregistrare, inclusiv acorduri privind nivelul serviciilor pentru a trata cererile de acces din partea solicitanților de acces legitimi. […]”


ELI: http://data.europa.eu/eli/dir/2022/2555/corrigendum/2024-06-12/oj

ISSN 1977-0782 (electronic edition)