ISSN 1977-0782

Jurnalul Oficial

al Uniunii Europene

L 15

European flag  

Ediţia în limba română

Legislaţie

Anul 59
22 ianuarie 2016


Cuprins

 

II   Acte fără caracter legislativ

Pagina

 

 

ACORDURI INTERNAŢIONALE

 

*

Informare cu privire la intrarea în vigoare a Protocolului adițional la Acordul de liber schimb dintre Uniunea Europeană și statele membre ale acesteia, pe de o parte, și Republica Coreeană, pe de altă parte, pentru a ține seama de aderarea Croației la Uniunea Europeană

1

 

 

REGULAMENTE

 

*

Regulamentul (UE) 2016/67 al Comisiei din 19 ianuarie 2016 de modificare a anexelor II, III și V la Regulamentul (CE) nr. 396/2005 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește limitele maxime de reziduuri aplicabile substanțelor ametoctradin, clorotalonil, difenilamină, flonicamid, fluazinam, fluoxastrobin, halauxifen-metil, propamocarb, protioconazol, tiacloprid și trifloxistrobin din sau de pe anumite produse ( 1 )

2

 

*

Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2016/68 al Comisiei din 21 ianuarie 2016 privind procedurile și specificațiile comune necesare pentru interconectarea registrelor electronice ale cardurilor de conducător auto

51

 

 

Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2016/69 al Comisiei din 21 ianuarie 2016 de stabilire a valorilor forfetare de import pentru fixarea prețului de intrare pentru anumite fructe și legume

69

 


 

(1)   Text cu relevanță pentru SEE

RO

Actele ale căror titluri sunt tipărite cu caractere drepte sunt acte de gestionare curentă adoptate în cadrul politicii agricole şi care au, în general, o perioadă de valabilitate limitată.

Titlurile celorlalte acte sunt tipărite cu caractere aldine şi sunt precedate de un asterisc.


II Acte fără caracter legislativ

ACORDURI INTERNAŢIONALE

22.1.2016   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

L 15/1


Informare cu privire la intrarea în vigoare a Protocolului adițional la Acordul de liber schimb dintre Uniunea Europeană și statele membre ale acesteia, pe de o parte, și Republica Coreeană, pe de altă parte, pentru a ține seama de aderarea Croației la Uniunea Europeană

Protocolul adițional la Acordul de liber schimb dintre Uniunea Europeană și statele membre ale acesteia, pe de o parte, și Republica Coreea, pe de altă parte, pentru a ține seama de aderarea Croației la Uniunea Europeană (1), semnat la 25 martie 2014, a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2016, în conformitate cu articolul 9 alineatul (1).


(1)  JO L 140, 14.5.2014, p.3


REGULAMENTE

22.1.2016   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

L 15/2


REGULAMENTUL (UE) 2016/67 AL COMISIEI

din 19 ianuarie 2016

de modificare a anexelor II, III și V la Regulamentul (CE) nr. 396/2005 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește limitele maxime de reziduuri aplicabile substanțelor ametoctradin, clorotalonil, difenilamină, flonicamid, fluazinam, fluoxastrobin, halauxifen-metil, propamocarb, protioconazol, tiacloprid și trifloxistrobin din sau de pe anumite produse

(Text cu relevanță pentru SEE)

COMISIA EUROPEANĂ,

având în vedere Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene,

având în vedere Regulamentul (CE) nr. 396/2005 al Parlamentului European și al Consiliului din 23 februarie 2005 privind conținuturile maxime aplicabile reziduurilor de pesticide din sau de pe produse alimentare și hrana de origine vegetală și animală pentru animale și de modificare a Directivei 91/414/CEE (1), în special articolul 14 alineatul (1) litera (a),

întrucât:

(1)

Pentru clorotalonil, propamocarb, tiacloprid și trifloxistrobin, limitele maxime de reziduuri (LMR) sunt stabilite în anexa II la Regulamentul (CE) nr. 396/2005. Pentru ametoctradin, flonicamid, fluazinam, fluoxastrobin și protioconazol, LMR-urile au fost stabilite în partea A din anexa III la regulamentul respectiv. Pentru difenilamină, LMR-urile au fost stabilite în anexa V și în partea A din anexa III la regulamentul respectiv. Pentru halauxifen-metil, nu au fost stabilite LMR-uri specifice, iar substanța respectivă nu a fost inclusă în anexa IV la regulamentul menționat, astfel încât se aplică valoarea implicită de 0,01 mg/kg prevăzută la articolul 18 alineatul (1) litera (b).

(2)

În contextul unei proceduri de obținere a autorizației de utilizare a unui produs de protecție a plantelor care conține substanța activă ametoctradin pe salvie și busuioc, a fost depusă o cerere de modificare a LMR-urilor existente, în temeiul articolului 6 alineatul (1) din Regulamentul (CE) nr. 396/2005.

(3)

În ceea ce privește substanța flonicamid, o astfel de cerere a fost depusă pentru ardei, varză de Bruxelles, mazăre (boabe), semințe de bumbac, orz, ovăz și secară. În ceea ce privește substanța fluazinam, o astfel de cerere a fost depusă pentru roșii. În ceea ce privește substanțele fluoxastrobin și protioconazol, astfel de cereri au fost depuse pentru ceapă eșalotă. În ceea ce privește substanța propamocarb, o astfel de cerere a fost depusă pentru praz. În ceea ce privește substanța tiacloprid, o astfel de cerere a fost depusă pentru topinambur.

(4)

În conformitate cu articolul 6 alineatele (2) și (4) din Regulamentul (CE) nr. 396/2005, a fost depusă o cerere privind utilizarea substanței clorotalonil pe merișoare. Solicitantul susține că utilizările autorizate ale acestei substanțe pe astfel de culturi în Statele Unite ale Americii generează reziduuri care depășesc LMR prevăzută în Regulamentul (CE) nr. 396/2005 și că este necesară stabilirea unei LMR mai ridicate pentru a se evita barierele comerciale la importul culturii respective.

(5)

În conformitate cu articolul 8 din Regulamentul (CE) nr. 396/2005, aceste cereri au fost evaluate de statele membre în cauză, iar rapoartele de evaluare au fost transmise Comisiei.

(6)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară, denumită în continuare „autoritatea”, a evaluat cererile și rapoartele de evaluare, analizând în special riscurile pentru consumatori și, după caz, pentru animale și a emis avize motivate cu privire la LMR-urile propuse (2). Autoritatea a înaintat aceste avize Comisiei și statelor membre și le-a pus la dispoziția publicului.

(7)

În ceea ce privește substanța propamocarb, autoritatea recomandă stabilirea unei noi LMR pentru praz la un nivel de 30 mg/kg, care a fost obținut prin rotunjirea valorii de 20 mg/kg calculată cu ajutorul calculatorului de LMR al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). LMR propusă este sigură pentru consumator, dat fiind că, la aplicarea la praz a factorului de gătire de 0,88 obținut pentru culturi cu frunze, nu se depășește doza acută de referință. Cu toate acestea, date fiind preocupările exprimate de unele state membre, este mai adecvat să se stabilească LMR la nivelul nerotunjit de 20 mg/kg Această valoare acoperă în mod adecvat utilizările preconizate pe praz.

(8)

Referitor la toate celelalte cereri, autoritatea a concluzionat că toate exigențele privind datele au fost îndeplinite și că modificările LMR-urilor invocate de către solicitanți sunt admisibile în ceea ce privește siguranța consumatorilor, pe baza unei evaluări a expunerii consumatorilor pentru 27 de grupuri specifice de consumatori din Europa. S-a ținut seama de cele mai recente informații privind proprietățile toxicologice ale substanțelor. Autoritatea a concluzionat de asemenea că nici expunerea pe toată durata vieții la aceste substanțe prin consumul tuturor produselor alimentare care ar putea conține substanțele respective, nici expunerea pe termen scurt ca urmare a unui consum ridicat de culturi și produse relevante nu a indicat existența unui risc de depășire a dozei zilnice acceptabile sau a dozei acute de referință.

(9)

În ceea ce privește difenilamina, Regulamentul (UE) nr. 772/2013 al Comisiei (3) a stabilit LMR-uri provizorii pentru mere și pere. Potrivit datelor de monitorizare, contaminarea încrucișată încă nu poate fi evitată la merele și perele netratate. Pentru ca operatorii economici să aibă suficient timp pentru a îndepărta în totalitate reziduurile de difenilamină din instalațiile de depozitare, este nevoie să se mențină acele LMR-uri provizorii, care vor fi apoi reexaminate. Reexaminarea va ține seama de informațiile disponibile în următorii doi ani de la data publicării prezentului regulament.

(10)

În 5 iulie 2013, Comisia Codex Alimentarius (CAC) (4) a adoptat o limită maximă de reziduuri Codex (CXL) pentru trifloxistrobin la măslinele destinate producției de ulei. Această CXL este sigură pentru consumatorii din Uniune (5) și, ca atare, ar trebui inclusă în Regulamentul (CE) nr. 396/2005 ca LMR.

(11)

În ceea ce privește tiaclopridul și trifloxistrobinul, Regulamentul (UE) 2015/1200 al Comisiei (6) a modificat mai multe LMR-uri. Regulamentul menționat a redus LMR-urile pentru tiacloprid la topinambur și pentru trifloxistrobin la măslinele destinate producției de ulei până la limitele de cuantificare relevante, cu începere din data de 12 februarie 2016. Din motive de securitate juridică, este oportun ca LMR-urile prevăzute de prezentul regulament să se aplice începând cu aceeași dată.

(12)

Pentru halauxifen-metil, autoritatea a înaintat o concluzie la evaluarea inter pares a riscului pe care îl prezintă utilizarea ca pesticid a respectivei substanțe active (7). În acest cadru, se recomandă stabilirea unor LMR-uri care să acopere utilizările reprezentative, în conformitate cu bunele practici agricole din Uniune. Comisia a consultat laboratoarele de referință ale Uniunii în ceea ce privește limitele de cuantificare adecvate.

(13)

Pe baza avizelor motivate ale autorității și ținând seama de factorii relevanți pentru subiectul în cauză, modificările adecvate ale LMR-urilor îndeplinesc cerințele prevăzute la articolul 14 alineatul (2) din Regulamentul (CE) nr. 396/2005.

(14)

Prin urmare, Regulamentul (CE) nr. 396/2005 ar trebui modificat în consecință.

(15)

Măsurile prevăzute în prezentul regulament sunt conforme cu avizul Comitetului permanent pentru plante, animale, produse alimentare și hrană pentru animale,

ADOPTĂ PREZENTUL REGULAMENT:

Articolul 1

Anexele II, III și V la Regulamentul (CE) nr. 396/2005 se modifică în conformitate cu anexa la prezentul regulament.

Articolul 2

Prezentul regulament intră în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Cu toate acestea, în ceea ce privește LMR pentru tiacloprid la topinambur și LMR pentru trifloxistrobin la măslinele destinate producției de ulei, acesta se va aplica începând cu data de 12 februarie 2016.

Prezentul regulament este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre.

Adoptat la Bruxelles, 19 ianuarie 2016.

Pentru Comisie

Președintele

Jean-Claude JUNCKER


(1)  JO L 70, 16.3.2005, p. 1.

(2)  Rapoarte științifice ale EFSA disponibile online: http://www.efsa.europa.eu

Reasoned opinion on the modification of the existing MRLs for ametoctradin in sage and basil (Aviz motivat privind modificarea LMR-urilor existente pentru ametoctradin la salvie și busuioc). EFSA Journal 2015;13(6):4153 [22 p.].

Setting of an import tolerance for chlorothalonil in cranberries (Stabilirea unei toleranțe la import pentru clorotalonil la merișoare). EFSA Journal 2015;13(7):4193 [21 p.].

Reasoned opinion on the modification of the existing MRLs for flonicamid in several crops (Aviz motivat privind modificarea LMR-urilor existente pentru flonicamid la diverse culturi). EFSA Journal 2015;13(5):4103 [26 p.].

Reasoned opinion on the setting of a new MRL for fluazinam in tomatoes (Aviz motivat privind stabilirea unei noi LMR pentru fluazinam la roșii). EFSA Journal 2015;13(6):4154 [23 p.].

Modification of the existing maximum residue level (MRL) for fluoxastrobin in shallots [Modificarea limitei maxime de reziduuri (LMR) pentru fluoxastrobin la ceapă eșalotă]. EFSA Journal 2015;13(6):4143 [19 p.].

Reasoned opinion on the modification of the existing maximum residue levels for propamocarb in onions, garlic, shallots and leeks (Aviz motivat privind modificarea limitelor maxime de reziduuri existente pentru propamocarb la ceapă, usturoi, ceapă eșalotă și praz). EFSA Journal 2015;13(4):4084 [20 p.].

Modification of the existing maximum residue level (MRL) for prothioconazole in shallots [Modificarea limitei maxime de reziduuri (LMR) pentru protioconazol la ceapă eșalotă]. EFSA Journal 2015;13(5):4105 [20 p.].

Modification of the existing maximum residue level for thiacloprid in Jerusalem artichokes (Modificarea limitei maxime de reziduuri pentru tiacloprid la topinambur). EFSA Journal 2015;13(7):4191 [18 p.].

(3)  Regulamentul (UE) nr. 772/2013 al Comisiei din 8 august 2013 de modificare a anexelor II, III și V la Regulamentul (CE) nr. 396/2005 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește conținuturile maxime de reziduuri pentru difenilamină din sau de pe anumite produse (JO L 217, 13.8.2013, p. 1).

(4)  Rapoartele Comitetului Codex privind reziduurile de pesticide sunt disponibile la adresa: http://www.codexalimentarius.org/download/report/799/REP13_PRe.pdf.

Joint FAO/WHO food standards programme Codex Alimentarius Commission (Programul comun FAO/OMS privind normele alimentare, Comisia Codex Alimentarius). Anexele II și III. Cea de-a 36-a sesiune. Roma, Italia, 1-5 iulie 2013.

(5)  Scientific support for preparing an EU position for the 45th Session of the Codex Committee on Pesticide Residues (CCPR) [Sprijin științific pentru pregătirea poziției UE în cadrul celei de a 45-a sesiuni a Comitetului Codex privind reziduurile de pesticide (CCPR)]. EFSA Journal 2013;11(7):3312 [210 p.]. doi:10.2903/j.efsa.2013.3312.

(6)  Regulamentul (UE) 2015/1200 al Comisiei din 22 iulie 2015 de modificare a anexelor II și III la Regulamentul (CE) nr. 396/2005 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește limitele maxime de reziduuri aplicabile substanțelor amidosulfuron, fenhexamid, kresoxim-metil, tiacloprid și trifloxistrobin din sau de pe anumite produse (JO L 195, 23.7.2015, p. 1).

(7)  Conclusion on the peer review of the pesticide risk assessment of the active substance halauxifen-methyl (XDE-729 methyl) [Concluzia evaluării inter pares a riscului utilizării ca pesticid a substanței active halauxifen-metil (XDE-729 metil)]. EFSA Journal 2014;12(12):3913 [93 p.].


ANEXĂ

Anexele II, III și V la Regulamentul (CE) nr. 396/2005 se modifică după cum urmează:

1.

Anexa II se modifică după cum urmează:

(a)

coloanele referitoare la substanțele clorotalonil, propamocarb, tiacloprid și trifloxistrobin se înlocuiesc cu următorul text:

„Reziduuri de pesticide și limite maxime de reziduuri (mg/kg)

Număr de cod

Grupe și exemple de produse individuale cărora li se aplică LMR-urile (1)

Clorotalonil (R)

Propamocarb (Sumă de propamocarb și sărurile acestuia, exprimată ca propamocarb) (R)

Tiacloprid

Trifloxistrobin (A) (L) (R)

(1)

(2)

(3)

(4)

(5)

(6)

0100000

FRUCTE PROASPETE sau CONGELATE; FRUCTE NUCIFERE

 

0,01 (*)

 

 

0110000

Fructe citrice

0,01 (*)

 

0,01 (*)

0,5

0110010

Grepfruturi

 

 

 

 

0110020

Portocale

 

 

 

 

0110030

Lămâi

 

 

 

 

0110040

Lămâi verzi «lime»

 

 

 

 

0110050

Mandarine

 

 

 

 

0110990

Altele

 

 

 

 

0120000

Fructe nucifere

0,01 (*)

 

0,02 (*)

0,02

0120010

Migdale

 

 

 

 

0120020

Nuci de Brazilia

 

 

 

 

0120030

Caju

 

 

 

 

0120040

Castane

 

 

 

 

0120050

Nuci de cocos

 

 

 

 

0120060

Alune

 

 

 

 

0120070

Nuci de Macadamia

 

 

 

 

0120080

Nuci de Pecan

 

 

 

 

0120090

Semințe de pin dulce

 

 

 

 

0120100

Fistic

 

 

 

 

0120110

Nuci comune

 

 

 

 

0120990

Altele

 

 

 

 

0130000

Fructe sămânțoase

2 (+)

 

 

0,7

0130010

Mere

 

 

0,3

 

0130020

Pere

 

 

0,3

 

0130030

Gutui

 

 

0,7

 

0130040

Moșmoni

 

 

0,7

 

0130050

Moșmoni japonezi

 

 

0,7

 

0130990

Altele

 

 

0,01 (*)

 

0140000

Fructe sâmburoase

 

 

0,5

3

0140010

Caise

1 (+)

 

 

 

0140020

Cireșe (dulci)

0,01 (*)

 

 

 

0140030

Piersici

1 (+)

 

 

 

0140040

Prune

0,01 (*)

 

 

 

0140990

Altele

0,01 (*)

 

 

 

0150000

Bace și fructe mici

 

 

 

 

0151000

(a)

struguri

3 (+)

 

0,01 (*)

3

0151010

Struguri de masă

 

 

 

 

0151020

Struguri de vin

 

 

 

 

0152000

(b)

căpșuni

4 (+)

 

1

1

0153000

(c)

fructe de rug

0,01 (*)

 

 

3

0153010

Mure

 

 

1

 

0153020

Mure de câmp

 

 

1

 

0153030

Zmeură (galbenă și roșie)

 

 

6

 

0153990

Altele

 

 

0,01 (*)

 

0154000

(d)

alte bace și fructe mici

 

 

1

 

0154010

Afine

0,01 (*)

 

 

2

0154020

Merișoare

5

 

 

0,01 (*)

0154030

Coacăze (albe, negre și roșii)

0,01 (*)

 

 

1,5 (+)

0154040

Agrișe (galbene, roșii și verzi)

15 (+)

 

 

1,5 (+)

0154050

Măceșe

0,01 (*)

 

 

0,01 (*)

0154060

Dude (albe și negre)

0,01 (*)

 

 

0,01 (*)

0154070

Păducel spaniol

0,01 (*)

 

 

0,01 (*)

0154080

Boabe de soc

0,01 (*)

 

 

2

0154990

Altele

0,01 (*)

 

 

0,01 (*)

0160000

Fructe diverse cu

 

 

 

 

0161000

(a)

coajă comestibilă

0,01 (*)

 

 

 

0161010

Curmale

 

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0161020

Smochine

 

 

0,5

0,01 (*)

0161030

Măsline de masă

 

 

4

0,3

0161040

Kumquat

 

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0161050

Carambola

 

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0161060

Kaki

 

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0161070

Prună de Java

 

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0161990

Altele

 

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0162000

(b)

coajă necomestibilă, mici

0,01 (*)

 

 

 

0162010

Kiwi (galbeni, roșii, verzi)

 

 

0,2

0,01 (*)

0162020

Litchi

 

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0162030

Fructele pasiunii/maracuja

 

 

0,01 (*)

4 (+)

0162040

Smochine indiene/limba soacrei

 

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0162050

Chrysophyllum cainito

 

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0162060

Plaqueminier/kaki de Virginia

 

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0162990

Altele

 

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0163000

(c)

coajă necomestibilă, mari

 

 

 

 

0163010

Avocado

0,01 (*)

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0163020

Banane

15 (+)

 

0,01 (*)

0,05

0163030

Mango

0,01 (*)

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0163040

Papaia

15 (+)

 

0,5

0,6

0163050

Granate/rodii

0,01 (*)

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0163060

Cherimoya

0,01 (*)

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0163070

Guave

0,01 (*)

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0163080

Ananas

0,01 (*)

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0163090

Fructele arborelui de pâine

0,01 (*)

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0163100

Durian

0,01 (*)

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0163110

Graviola

0,01 (*)

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0163990

Altele

0,01 (*)

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0200000

LEGUME PROASPETE sau CONGELATE

 

 

 

 

0210000

Legume rădăcinoase și cu tuberculi

 

 

 

 

0211000

(a)

cartofi

0,01 (*) (+)

0,3

0,02

0,02

0212000

(b)

legume rădăcinoase și cu tuberculi tropicale

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0212010

Rădăcini de cassava/manioc

 

 

 

 

0212020

Cartofi dulci

 

 

 

 

0212030

Igname

 

 

 

 

0212040

Arorut

 

 

 

 

0212990

Altele

 

 

 

 

0213000

(c)

alte legume rădăcinoase și cu tuberculi cu excepția sfeclei de zahăr

 

 

 

 

0213010

Sfecle

0,01 (*)

0,01 (*)

0,05

0,02

0213020

Morcovi

0,3 (+)

0,01 (*)

0,05

0,1

0213030

Țeline de rădăcină

1 (+)

0,01 (*)

0,05

0,02

0213040

Hrean

0,3 (+)

0,01 (*)

0,05

0,08

0213050

Topinamburi

0,01 (*)

0,01 (*)

0,05

0,01 (*)

0213060

Păstârnaci

0,3 (+)

0,01 (*)

0,05

0,04

0213070

Rădăcina de pătrunjel/pătrunjel rădăcină

0,3 (+)

0,01 (*)

0,05

0,08

0213080

Ridichi

0,01 (*)

3

0,05

0,08

0213090

Barba-caprei

0,3 (+)

0,01 (*)

0,05

0,04

0213100

Varză-nap/gulie furajeră

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,04

0213110

Napi

0,3 (+)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,04

0213990

Altele

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0220000

Legume bulboase

(+)

 

 

 

0220010

Usturoi

0,01 (*)

2

0,01 (*)

0,01 (*)

0220020

Ceapă

0,01 (*)

2

0,01 (*)

0,01 (*)

0220030

Ceapă eșalotă

0,01 (*)

2

0,01 (*)

0,01 (*)

0220040

Ceapă de primăvară/ceapă verde și ceapă de tuns

10

30

0,15

0,1

0220990

Altele

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0230000

Legume fructoase

 

 

 

 

0231000

(a)

solanacee

 

 

 

 

0231010

Tomate

6 (+)

4

0,5

0,7

0231020

Ardei dulci/gogoșari

0,01 (*)

3

1

0,4 (+)

0231030

Pătlăgele vinete/vinete

6 (+)

4

0,7

0,7

0231040

Bame

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0231990

Altele

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0232000

(b)

cucurbitacee cu coajă comestibilă

5 (+)

5

0,5

0,3

0232010

Castraveți

 

 

 

(+)

0232020

Cornișoni

 

 

 

(+)

0232030

Dovlecei

 

 

(+)

 

0232990

Altele

 

 

 

 

0233000

(c)

cucurbitacee cu coajă necomestibilă

1 (+)

5

 

0,3

0233010

Pepeni galbeni

 

 

0,2

 

0233020

Dovleci

 

 

0,01 (*)

 

0233030

Pepeni verzi

 

 

0,2

 

0233990

Altele

 

 

0,01 (*)

 

0234000

(d)

porumb dulce

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0239000

(e)

alte legume fructoase

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0240000

Legume din familia Brassicaceae (cu excepția rădăcinilor și a culturilor de frunze tinere din familia Brassicaceae)

 

 

 

 

0241000

(a)

varză cu inflorescență

 

 

0,3 (+)

0,5

0241010

Broccoli

0,01 (*)

3

 

 

0241020

Conopidă

2 (+)

10 (+)

 

 

0241990

Altele

0,01 (*)

0,01 (*)

 

 

0242000

(b)

varză cu căpățână

 

 

0,3

 

0242010

Varză de Bruxelles

3 (+)

2

 

0,6

0242020

Varză cu căpățână

0,6 (+)

0,7

 

0,5

0242990

Altele

0,01 (*)

0,01 (*)

 

0,01 (*)

0243000

(c)

brasicacee cu frunze

0,01 (*)

 

 

3 (+)

0243010

Varză chinezească/petsai

 

20

1

 

0243020

Kale

 

20

0,4

 

0243990

Altele

 

0,01 (*)

0,01 (*)

 

0244000

(d)

gulii

0,01 (*)

0,3

0,04

0,01 (*)

0250000

Legume cu frunze, plante aromatice și flori comestibile

 

 

 

 

0251000

(a)

lăptuci și plante pentru salate

0,01 (*)

 

 

 

0251010

Salata mielului/fetică

 

20 (+)

8

0,01 (*)

0251020

Lăptuci

 

40

1

15

0251030

Scarolă/cicoare cu frunze întregi

 

20 (+)

0,15 (+)

15 (+)

0251040

Creson și alți germeni și lăstari

 

20 (+)

0,01 (*)

0,01 (*)

0251050

Barbarea verna

 

20 (+)

0,7 (+)

0,01 (*)

0251060

Rucolă

 

30

2 (+)

0,01 (*)

0251070

Muștar vânăt

 

20 (+)

0,01 (*)

0,01 (*)

0251080

Plante de cultură cu frunze tinere (inclusiv specii din familia Brassicaceae)

 

20 (+)

2 (+)

15

0251990

Altele

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0252000

(b)

spanac și frunze similare

0,01 (*)

 

 

0,01 (*)

0252010

Spanac

 

40

0,15 (+)

 

0252020

Iarbă-grasă

 

0,01 (*)

0,01 (*)

 

0252030

Sfeclă de pețiol/frunze de sfeclă

 

0,01 (*)

0,15 (+)

 

0252990

Altele

 

0,01 (*)

0,01 (*)

 

0253000

(c)

frunze de viță-de-vie și specii similare

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0254000

(d)

năsturel

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0255000

(e)

cicori witloof/andive

0,01 (*)

15

0,01 (*)

0,01 (*)

0256000

(f)

plante aromatice și flori comestibile

 

30 (+)

5

15 (+)

0256010

Asmățui

0,02 (*)

 

 

 

0256020

Arpagic

0,02 (*)

 

 

 

0256030

Frunze de țelină

5 (+)

 

 

 

0256040

Pătrunjel

5 (+)

 

 

 

0256050

Salvie

0,02 (*)

 

 

 

0256060

Rozmarin

0,02 (*)

 

 

 

0256070

Cimbru

0,02 (*)

 

 

 

0256080

Busuioc și flori comestibile

0,02 (*)

 

 

 

0256090

Frunze de dafin

0,02 (*)

 

 

 

0256100

Tarhon

0,02 (*)

 

 

 

0256990

Altele

0,02 (*)

 

 

 

0260000

Leguminoase

 

 

 

 

0260010

Fasole (păstăi)

5 (+)

0,1

0,4 (+)

1 (+)

0260020

Fasole (boabe)

3 (+)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0260030

Mazăre (păstăi)

5 (+)

0,01 (*)

0,2

0,01 (*)

0260040

Mazăre (boabe)

1 (+)

0,01 (*)

0,2

0,01 (*)

0260050

Linte

0,6 (+)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0260990

Altele

0,01 (*) (+)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0270000

Legume cu tulpină

 

 

 

 

0270010

Sparanghel

0,01 (*) (+)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,05

0270020

Cardon

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0270030

Țelină

10 (+)

0,01 (*)

0,7

1

0270040

Fenicul de Florența

0,01 (*)

0,01 (*)

0,7

0,01 (*)

0270050

Anghinare

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,3

0270060

Praz

8 (+)

20

0,1

0,7

0270070

Rubarbă

0,01 (*)

0,01 (*)

0,02

0,01 (*)

0270080

Lăstari de bambus

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0270090

Miez de palmier

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0270990

Altele

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0280000

Ciuperci, mușchi și licheni

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0280010

Ciuperci de cultură

0,5 (+)

 

 

 

0280020

Ciuperci sălbatice

0,01 (*)

 

 

 

0280990

Mușchi și licheni

0,01 (*)

 

 

 

0290000

Alge și organisme procariote

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0300000

LEGUMINOASE

(+)

0,01 (*)

 

0,01 (*)

0300010

Fasole

3

 

0,08 (+)

 

0300020

Linte

0,2

 

0,01 (*)

 

0300030

Mazăre

1

 

0,08 (+)

 

0300040

Lupin/boabe de lupin

0,2

 

0,01 (*)

 

0300990

Altele

0,01 (*)

 

0,01 (*)

 

0400000

SEMINȚE ȘI FRUCTE OLEAGINOASE

 

0,01 (*)

 

 

0401000

Semințe oleaginoase

 

 

 

 

0401010

Semințe de in

0,01 (*)

 

0,02 (*)

0,01 (*)

0401020

Arahide/alune de pământ

0,1 (+)

 

0,02 (*)

0,02

0401030

Semințe de mac

0,01 (*)

 

0,3

0,01 (*)

0401040

Semințe de susan

0,01 (*)

 

0,02 (*)

0,01 (*)

0401050

Semințe de floarea-soarelui

0,01 (*)

 

0,02 (*)

0,01 (*)

0401060

Semințe de rapiță

0,01 (*)

 

0,6 (+)

0,01 (*)

0401070

Soia

0,01 (*)

 

0,02 (*)

0,01 (*)

0401080

Semințe de muștar

0,01 (*)

 

0,6 (+)

0,01 (*)

0401090

Semințe de bumbac

0,01 (*)

 

0,15

0,01 (*)

0401100

Semințe de dovleac

0,01 (*)

 

0,02 (*)

0,01 (*)

0401110

Semințe de șofrănaș

0,01 (*)

 

0,02 (*)

0,01 (*)

0401120

Semințe de limba-mielului

0,01 (*)

 

0,02 (*)

0,01 (*)

0401130

Semințe de camelină

0,01 (*)

 

0,02 (*)

0,01 (*)

0401140

Semințe de cânepă

0,01 (*)

 

0,02 (*)

0,01 (*)

0401150

Ricin

0,01 (*)

 

0,02 (*)

0,01 (*)

0401990

Altele

0,01 (*)

 

0,02 (*)

0,01 (*)

0402000

Fructe oleaginoase

0,01 (*)

 

 

 

0402010

Măsline pentru ulei

 

 

4

0,3

0402020

Sâmburi de palmier pentru ulei

 

 

0,02 (*)

0,01 (*)

0402030

Fructe de palmier pentru ulei

 

 

0,02 (*)

0,01 (*)

0402040

Capoc

 

 

0,02 (*)

0,01 (*)

0402990

Altele

 

 

0,02 (*)

0,01 (*)

0500000

CEREALE

 

0,01 (*)

 

 

0500010

Orz

0,4 (+)

 

0,9

0,5

0500020

Hrișca și alte pseudocereale

0,01 (*)

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0500030

Porumb

0,01 (*)

 

0,01 (*) (+)

0,02

0500040

Mei comun

0,01 (*)

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0500050

Ovăz

0,4 (+)

 

0,9

0,4 (+)

0500060

Orez

0,01 (*)

 

0,02

5

0500070

Secară

0,1 (+)

 

0,06

0,3

0500080

Sorg

0,01 (*)

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0500090

Grâu

0,1 (+)

 

0,1

0,3

0500990

Altele

0,01 (*)

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0600000

CEAIURI, CAFEA, INFUZII, CACAO ȘI ROȘCOVE

0,05 (*)

0,05 (*)

 

0,05 (*)

0610000

Ceaiuri

 

 

10 (+)

 

0620000

Boabe de cafea

 

 

0,05 (*)

 

0630000

Infuzii de

 

 

 

 

0631000

(a)

flori

 

 

0,05 (*)

 

0631010

Mușețel

 

 

 

 

0631020

Hibiscus

 

 

 

 

0631030

Trandafir

 

 

 

 

0631040

Iasomie

 

 

 

 

0631050

Tei pucios

 

 

 

 

0631990

Altele

 

 

 

 

0632000

(b)

frunze și plante aromatice

 

 

50 (+)

 

0632010

Căpșun

 

 

 

 

0632020

Rooibos

 

 

 

 

0632030

Maté

 

 

 

 

0632990

Altele

 

 

 

 

0633000

(c)

rădăcini

 

 

0,02 (+)

 

0633010

Valeriană

 

 

 

 

0633020

Ginseng

 

 

 

 

0633990

Altele

 

 

 

 

0639000

(d)

orice alte părți ale plantei

 

 

0,05 (*)

 

0640000

Boabe de cacao

 

 

0,05 (*)

 

0650000

Roșcove

 

 

0,05 (*)

 

0700000

HAMEI

60 (+)

0,05 (*)

0,05 (*)

40

0800000

CONDIMENTE

 

 

 

 

0810000

Condimente din semințe

0,05 (*)

0,05 (*)

0,08 (+)

0,05 (*)

0810010

Anason

 

 

 

 

0810020

Chimen negru

 

 

 

 

0810030

Țelină

 

 

 

 

0810040

Coriandru

 

 

 

 

0810050

Chimen

 

 

 

 

0810060

Mărar

 

 

 

 

0810070

Fenicul

 

 

 

 

0810080

Schinduf

 

 

 

 

0810090

Nucșoară

 

 

 

 

0810990

Altele

 

 

 

 

0820000

Condimente din fructe

0,05 (*)

0,05 (*)

0,05 (*)

0,05 (*)

0820010

Piper de Jamaica

 

 

 

 

0820020

Piper Sichuan

 

 

 

 

0820030

Chimen

 

 

 

 

0820040

Cardamom

 

 

 

 

0820050

Fructe de ienupăr

 

 

 

 

0820060

Piper boabe (alb, negru și verde)

 

 

 

 

0820070

Vanilie

 

 

 

 

0820080

Tamarin

 

 

 

 

0820990

Altele

 

 

 

 

0830000

Condimente din scoarță

0,05 (*)

0,05 (*)

0,05 (*)

0,05 (*)

0830010

Scorțișoară

 

 

 

 

0830990

Altele

 

 

 

 

0840000

Condimente din rădăcini sau rizomi

 

 

 

 

0840010

Lemn-dulce

0,05 (*)

0,05 (*)

0,05 (*)

0,05 (*)

0840020

Ghimbir

0,05 (*)

0,05 (*)

0,05 (*)

0,05 (*)

0840030

Șofran de India/curcuma

0,05 (*)

0,05 (*)

0,05 (*)

0,05 (*)

0840040

Hrean

(+)

(+)

(+)

(+)

0840990

Altele

0,05 (*)

0,05 (*)

0,05 (*)

0,05 (*)

0850000

Condimente din muguri

0,05 (*)

0,05 (*)

0,05 (*)

0,05 (*)

0850010

Cuișoare

 

 

 

 

0850020

Capere

 

 

 

 

0850990

Altele

 

 

 

 

0860000

Condimente din pistiluri de flori

0,05 (*)

0,05 (*)

0,05 (*)

0,05 (*)

0860010

Șofran

 

 

 

 

0860990

Altele

 

 

 

 

0870000

Condimente din arile

0,05 (*)

0,05 (*)

0,05 (*)

0,05 (*)

0870010

Mirodenie din coaja uscată a nucșoarei

 

 

 

 

0870990

Altele

 

 

 

 

0900000

PLANTE UTILIZATE ÎN PRODUCȚIA ZAHĂRULUI

0,01 (*)

0,01 (*)

 

 

0900010

Sfeclă de zahăr

 

 

0,02

0,02

0900020

Trestie de zahăr

 

 

0,01 (*)

0,01 (*)

0900030

Rădăcini de cicoare

 

 

0,05

0,01 (*)

0900990

Altele

 

 

0,01 (*)

0,01 (*)

1000000

PRODUSE DE ORIGINE ANIMALĂ – ANIMALE TERESTRE

 

 

 

 

1010000

Țesuturi provenind de la

 

 

 

 

1011000

(a)

porcine

(+)

 

 

0,04

1011010

Mușchi

0,02

0,01 (+)

0,1

(+)

1011020

Țesut gras

0,07

0,01 (+)

0,01 (*)

(+)

1011030

Ficat

0,2

0,1 (+)

0,5

(+)

1011040

Rinichi

0,2

0,02 (+)

0,5

(+)

1011050

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

0,2

0,1

0,5

 

1011990

Altele

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

 

1012000

(b)

bovine

 

 

 

 

1012010

Mușchi

0,15

0,01 (+)

0,1

0,04 (+)

1012020

Țesut gras

0,1

0,01 (+)

0,04

0,06 (+)

1012030

Ficat

0,2

0,2 (+)

0,5

0,07 (+)

1012040

Rinichi

0,7

0,05 (+)

0,5

0,04 (+)

1012050

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

0,7

0,2

0,5

0,07

1012990

Altele

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,02 (*)

1013000

(c)

ovine

 

 

 

 

1013010

Mușchi

0,15

0,01 (+)

0,1

0,04 (+)

1013020

Țesut gras

0,1

0,01 (+)

0,04

0,06 (+)

1013030

Ficat

0,2

0,2 (+)

0,5

0,07 (+)

1013040

Rinichi

0,7

0,05 (+)

0,5

0,04 (+)

1013050

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

0,7

0,2

0,5

0,07

1013990

Altele

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,02 (*)

1014000

(d)

caprine

 

 

 

 

1014010

Mușchi

0,15

0,01 (+)

0,1

0,04 (+)

1014020

Țesut gras

0,1

0,01 (+)

0,04

0,06 (+)

1014030

Ficat

0,2

0,2 (+)

0,5

0,07 (+)

1014040

Rinichi

0,7

0,05 (+)

0,5

0,04 (+)

1014050

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

0,7

0,2

0,5

0,07

1014990

Altele

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,02 (*)

1015000

(e)

ecvidee

 

 

 

 

1015010

Mușchi

0,15

0,01

0,1

0,04

1015020

Țesut gras

0,1

0,01

0,04

0,06

1015030

Ficat

0,2

0,2

0,5

0,07

1015040

Rinichi

0,7

0,05

0,5

0,04

1015050

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

0,7

0,2

0,5

0,07

1015990

Altele

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,02 (*)

1016000

(f)

păsări de curte

0,01 (*) (+)

 

 

0,04

1016010

Mușchi

 

0,02 (+)

0,02

(+)

1016020

Țesut gras

 

0,01 (+)

0,01 (*)

(+)

1016030

Ficat

 

0,05 (+)

0,02

(+)

1016040

Rinichi

 

0,01 (*)

0,01 (*)

 

1016050

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

 

0,05

0,02

 

1016990

Altele

 

0,01 (*)

0,01 (*)

 

1017000

(g)

alte animale terestre de crescătorie

 

 

 

 

1017010

Mușchi

0,15

0,01

0,1

0,04

1017020

Țesut gras

0,1

0,01

0,04

0,06

1017030

Ficat

0,2

0,2

0,5

0,07

1017040

Rinichi

0,7

0,05

0,5

0,04

1017050

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

0,7

0,2

0,5

0,07

1017990

Altele

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,02 (*)

1020000

Lapte

0,1

0,01 (+)

0,05

0,02 (*)

1020010

Bovine

 

 

 

(+)

1020020

Ovine

 

 

 

(+)

1020030

Caprine

 

 

 

(+)

1020040

Cai

 

 

 

 

1020990

Altele

 

 

 

 

1030000

Ouă de păsări

0,01 (*) (+)

0,05 (+)

0,02 (*)

0,04 (+)

1030010

Găini

 

 

 

 

1030020

Rațe

 

 

 

 

1030030

Gâște

 

 

 

 

1030040

Prepelițe

 

 

 

 

1030990

Altele

 

 

 

 

1040000

Miere și alte produse apicole

0,05 (*)

0,05 (*)

0,05 (*)

0,05 (*)

1050000

Amfibieni și reptile

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,02 (*)

1060000

Animale nevertebrate terestre

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,02 (*)

1070000

Animale vertebrate sălbatice terestre

0,01 (*)

0,01 (*)

0,01 (*)

0,02 (*)

(b)

se adaugă următoarea coloană, referitoare la halauxifen-metil:

„Reziduuri de pesticide și limite maxime de reziduuri (mg/kg)

Număr de cod

Grupe și exemple de produse individuale cărora li se aplică LMR-uri (2)

Halauxifen-metil (sumă de halauxifen-metil și X11393729 (halauxifen), exprimată ca halauxifen-metil)

(1)

(2)

(3)

0100000

FRUCTE PROASPETE sau CONGELATE FRUCTE NUCIFERE

 

0110000

Fructe citrice

0,02  (**)

0110010

Grepfruturi

 

0110020

Portocale

 

0110030

Lămâi

 

0110040

Lămâi verzi «lime»

 

0110050

Mandarine

 

0110990

Altele

 

0120000

Fructe nucifere

0,05  (**)

0120010

Migdale

 

0120020

Nuci de Brazilia

 

0120030

Nuci de caju

 

0120040

Castane

 

0120050

Nuci de cocos

 

0120060

Alune

 

0120070

Nuci de macadamia

 

0120080

Nuci de pecan

 

0120090

Semințe de pin dulce

 

0120100

Fistic

 

0120110

Nuci comune

 

0120990

Altele

 

0130000

Fructe sămânțoase

0,02  (**)

0130010

Mere

 

0130020

Pere

 

0130030

Gutui

 

0130040

Moșmoni

 

0130050

Moșmoni japonezi

 

0130990

Altele

 

0140000

Fructe sâmburoase

0,02 (**)

0140010

Caise

 

0140020

Cireșe (dulci)

 

0140030

Piersici

 

0140040

Prune

 

0140990

Altele

 

0150000

Bace și fructe mici

0,02  (**)

0151000

(a)

struguri

 

0151010

Struguri de masă

 

0151020

Struguri de vin

 

0152000

(b)

căpșuni

 

0153000

(c)

fructe de rug

 

0153010

Mure

 

0153020

Mure de câmp

 

0153030

Zmeură (roșie și galbenă)

 

0153990

Altele

 

0154000

(d)

alte bace și fructe mici

 

0154010

Afine

 

0154020

Merișoare

 

0154030

Coacăze (negre, roșii și albe)

 

0154040

Agrișe (verzi, roșii și galbene)

 

0154050

Măceșe

 

0154060

Dude (negre și albe)

 

0154070

Păducel spaniol

 

0154080

Boabe de soc

 

0154990

Altele

 

0160000

Fructe diverse cu

0,02  (**)

0161000

(a)

coajă comestibilă

 

0161010

Curmale

 

0161020

Smochine

 

0161030

Măsline de masă

 

0161040

Kumquat

 

0161050

Carambola

 

0161060

Kaki

 

0161070

Prună de Java

 

0161990

Altele

 

0162000

(b)

coajă necomestibilă, mici

 

0162010

Kiwi (verde, roșu și galben)

 

0162020

Litchi

 

0162030

Fructul pasiunii/maracuja

 

0162040

Smochine indiene/limba soacrei

 

0162050

Chrysophyllum cainito

 

0162060

Plaqueminier/kaki de Virginia

 

0162990

Altele

 

0163000

(c)

coajă necomestibilă, mari

 

0163010

Avocado

 

0163020

Banane

 

0163030

Mango

 

0163040

Papaia

 

0163050

Granate/rodii

 

0163060

Cherimoya

 

0163070

Guave

 

0163080

Ananas

 

0163090

Fructele arborelui de pâine

 

0163100

Durian

 

0163110

Graviola

 

0163990

Altele

 

0200000

LEGUME PROASPETE sau CONGELATE

 

0210000

Legume rădăcinoase și cu tuberculi

0,02  (**)

0211000

(a)

cartofi

 

0212000

(b)

legume rădăcinoase și cu tuberculi tropicale

 

0212010

Rădăcini de cassava/manioc

 

0212020

Cartofi dulci

 

0212030

Igname

 

0212040

Arorut

 

0212990

Altele

 

0213000

(c)

alte legume rădăcinoase și cu tuberculi cu excepția sfeclei de zahăr

 

0213010

Sfecle

 

0213020

Morcovi

 

0213030

Țeline de rădăcină

 

0213040

Hrean

 

0213050

Topinamburi

 

0213060

Păstârnaci

 

0213070

Rădăcină de pătrunjel/pătrunjel rădăcină

 

0213080

Ridichi

 

0213090

Barba-caprei

 

0213100

Varză-nap/gulie furajeră

 

0213110

Napi

 

0213990

Altele

 

0220000

Legume bulboase

0,02  (**)

0220010

Usturoi

 

0220020

Ceapă

 

0220030

Ceapă eșalotă

 

0220040

Ceapă de primăvară/ceapă verde și ceapă de tuns

 

0220990

Altele

 

0230000

Legume fructoase

0,02  (**)

0231000

(a)

solanacee

 

0231010

Tomate

 

0231020

Ardei dulci/gogoșari

 

0231030

Pătlăgele vinete/vinete

 

0231040

Bame

 

0231990

Altele

 

0232000

(b)

cucurbitacee cu coajă comestibilă

 

0232010

Castraveți

 

0232020

Cornișoni

 

0232030

Dovlecei

 

0232990

Altele

 

0233000

(c)

cucurbitacee cu coajă necomestibilă

 

0233010

Pepeni galbeni

 

0233020

Dovleci

 

0233030

Pepeni verzi

 

0233990

Altele

 

0234000

(d)

porumb dulce

 

0239000

(e)

alte legume fructoase

 

0240000

Legume din familia Brassicaceae (cu excepția rădăcinilor și a culturilor de frunze tinere din familia Brassicaceae)

0,02  (**)

0241000

(a)

varză cu inflorescență

 

0241010

Broccoli

 

0241020

Conopidă

 

0241990

Altele

 

0242000

(b)

varză cu căpățână

 

0242010

Varză de Bruxelles

 

0242020

Varză cu căpățână

 

0242990

Altele

 

0243000

(c)

brasicacee cu frunze

 

0243010

Varză chinezească/petsai

 

0243020

Kale

 

0243990

Altele

 

0244000

(d)

gulii

 

0250000

Legume cu frunze, plante aromatice și flori comestibile

 

0251000

(a)

lăptuci și plante pentru salate

0,02  (**)

0251010

Salata mielului/fetică

 

0251020

Lăptuci

 

0251030

Scarolă/cicoare cu frunze întregi

 

0251040

Creson și alți germeni și lăstari

 

0251050

Barbarea verna

 

0251060

Rucolă

 

0251070

Muștar vânăt

 

0251080

Plante de cultură cu frunze tinere (inclusiv specii din familia Brassicaceae)

 

0251990

Altele

 

0252000

(b)

spanac și frunze similare

0,02  (**)

0252010

Spanac

 

0252020

Iarbă-grasă

 

0252030

Sfeclă de pețiol/frunze de sfeclă

 

0252990

Altele

 

0253000

(c)

frunze de viță-de-vie și specii similare

0,02  (**)

0254000

(d)

năsturel

0,02  (**)

0255000

(e)

cicori witloof/andive

0,02  (**)

0256000

(f)

plante aromatice și flori comestibile

0,05  (**)

0256010

Asmățui

 

0256020

Arpagic

 

0256030

Frunze de țelină

 

0256040

Pătrunjel

 

0256050

Salvie

 

0256060

Rozmarin

 

0256070

Cimbru

 

0256080

Busuioc și flori comestibile

 

0256090

Frunze de dafin

 

0256100

Tarhon

 

0256990

Altele

 

0260000

Leguminoase

0,02  (**)

0260010

Fasole (păstăi)

 

0260020

Fasole (boabe)

 

0260030

Mazăre (păstăi)

 

0260040

Mazăre (boabe)

 

0260050

Linte

 

0260990

Altele

 

0270000

Legume cu tulpină

0,02  (**)

0270010

Sparanghel

 

0270020

Cardon

 

0270030

Țelină

 

0270040

Fenicul de Florența

 

0270050

Anghinare

 

0270060

Praz

 

0270070

Rubarbă

 

0270080

Lăstari de bambus

 

0270090

Miez de palmier

 

0270990

Altele

 

0280000

Ciuperci, mușchi și licheni

0,02  (**)

0280010

Ciuperci de cultură

 

0280020

Ciuperci sălbatice

 

0280990

Mușchi și licheni

 

0290000

Alge și organisme procariote

0,02  (**)

0300000

LEGUMINOASE

0,02  (**)

0300010

Fasole

 

0300020

Linte

 

0300030

Mazăre

 

0300040

Lupin/boabe de lupin

 

0300990

Altele

 

0400000

SEMINȚE ȘI FRUCTE OLEAGINOASE

0,05  (**)

0401000

Semințe oleaginoase

 

0401010

Semințe de in

 

0401020

Arahide/alune de pământ

 

0401030

Semințe de mac

 

0401040

Semințe de susan

 

0401050

Semințe de floarea-soarelui

 

0401060

Semințe de rapiță

 

0401070

Soia

 

0401080

Semințe de muștar

 

0401090

Semințe de bumbac

 

0401100

Semințe de dovleac

 

0401110

Semințe de șofrănaș

 

0401120

Semințe de limba-mielului

 

0401130

Semințe de camelină

 

0401140

Semințe de cânepă

 

0401150

Ricin

 

0401990

Altele

 

0402000

Fructe oleaginoase

 

0402010

Măsline pentru ulei

 

0402020

Sâmburi de palmier pentru ulei

 

0402030

Fructe de palmier pentru ulei

 

0402040

Capoc

 

0402990

Altele

 

0500000

CEREALE

0,02  (**)

0500010

Orz

 

0500020

Hrișca și alte pseudocereale

 

0500030

Porumb

 

0500040

Mei comun

 

0500050

Ovăz

 

0500060

Orez

 

0500070

Secară

 

0500080

Sorg

 

0500090

Grâu

 

0500990

Altele

 

0600000

CEAIURI, CAFEA, INFUZII, CACAO ȘI ROȘCOVE

0,1  (**)

0610000

Ceaiuri

 

0620000

Boabe de cafea

 

0630000

Infuzii de

 

0631000

(a)

flori

 

0631010

Mușețel

 

0631020

Hibiscus

 

0631030

Trandafir

 

0631040

Iasomie

 

0631050

Tei pucios

 

0631990

Altele

 

0632000

(b)

frunze și plante aromatice

 

0632010

Căpșuni

 

0632020

Rooibos

 

0632030

Maté

 

0632990

Altele

 

0633000

(c)

rădăcini

 

0633010

Valeriană

 

0633020

Ginseng

 

0633990

Altele

 

0639000

(d)

orice alte părți ale plantei

 

0640000

Boabe de cacao

 

0650000

Roșcove

 

0700000

HAMEI

0,1  (**)

0800000

CONDIMENTE

 

0810000

Condimente din semințe

0,1  (**)

0810010

Anason

 

0810020

Chimen negru

 

0810030

Țelină

 

0810040

Coriandru

 

0810050

Chimen

 

0810060

Mărar

 

0810070

Fenicul

 

0810080

Schinduf

 

0810090

Nucșoară

 

0810990

Altele

 

0820000

Condimente din fructe

0,1  (**)

0820010

Piper de Jamaica

 

0820020

Piper Sichuan

 

0820030

Chimen

 

0820040

Cardamom

 

0820050

Fructe de ienupăr

 

0820060

Piper boabe (negru, verde și alb)

 

0820070

Vanilie

 

0820080

Tamarin

 

0820990

Altele

 

0830000

Condimente din scoarță

0,1  (**)

0830010

Scorțișoară

 

0830990

Altele

 

0840000

Condimente din rădăcini sau rizomi

 

0840010

Lemn-dulce

0,1  (**)

0840020

Ghimbir

0,1  (**)

0840030

Curcuma/ șofran de India

0,1  (**)

0840040

Hrean

(+)

0840990

Altele

0,1  (**)

0850000

Condimente din muguri

0,1  (**)

0850010

Cuișoare

 

0850020

Capere

 

0850990

Altele

 

0860000

Condimente din pistiluri de flori

0,1  (**)

0860010

Șofran

 

0860990

Altele

 

0870000

Condimente din arile

0,1  (**)

0870010

Mirodenie din coaja uscată a nucșoarei

 

0870990

Altele

 

0900000

PLANTE UTILIZATE ÎN PRODUCȚIA ZAHĂRULUI

0,02  (**)

0900010

Sfeclă de zahăr

 

0900020

Trestie de zahăr

 

0900030

Rădăcini de cicoare

 

0900990

Altele

 

1000000

PRODUSE DE ORIGINE ANIMALĂ – ANIMALE TERESTRE

 

1010000

Țesuturi provenind de la

0,02  (**)

1011000

(a)

porcine

 

1011010

Mușchi

 

1011020

Țesut gras

 

1011030

Ficat

 

1011040

Rinichi

 

1011050

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

 

1011990

Altele

 

1012000

(b)

bovine

 

1012010

Mușchi

 

1012020

Țesut gras

 

1012030

Ficat

 

1012040

Rinichi

 

1012050

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

 

1012990

Altele

 

1013000

(c)

ovine

 

1013010

Mușchi

 

1013020

Țesut gras

 

1013030

Ficat

 

1013040

Rinichi

 

1013050

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

 

1013990

Altele

 

1014000

d)

caprine

 

1014010

Mușchi

 

1014020

Țesut gras

 

1014030

Ficat

 

1014040

Rinichi

 

1014050

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

 

1014990

Altele

 

1015000

(e)

ecvidee

 

1015010

Mușchi

 

1015020

Țesut gras

 

1015030

Ficat

 

1015040

Rinichi

 

1015050

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

 

1015990

Altele

 

1016000

(f)

păsări de curte

 

1016010

Mușchi

 

1016020

Țesut gras

 

1016030

Ficat

 

1016040

Rinichi

 

1016050

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

 

1016990

Altele

 

1017000

(g)

alte animale terestre de crescătorie

 

1017010

Mușchi

 

1017020

Țesut gras

 

1017030

Ficat

 

1017040

Rinichi

 

1017050

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

 

1017990

Altele

 

1020000

Lapte

0,02  (**)

1020010

Bovine

 

1020020

Ovine

 

1020030

Caprine

 

1020040

Cabaline

 

1020990

Altele

 

1030000

Ouă de păsări

0,02  (**)

1030010

Găini

 

1030020

Rațe

 

1030030

Gâște

 

1030040

Prepelițe

 

1030990

Altele

 

1040000

Miere și alte produse apicole

0,05  (**)

1050000

Amfibieni și reptile

0,02  (**)

1060000

Animale nevertebrate terestre

0,02  (**)

1070000

Animale vertebrate sălbatice terestre

0,02  (**)

2.

În anexa III partea A, coloanele referitoare la ametoctradin, difenilamină, flonicamid, fluazinam, fluoxastrobin și protioconazol se înlocuiesc cu următorul text:

„Reziduuri de pesticide și limite maxime de reziduuri (mg/kg)

Număr de cod

Grupuri și exemple de produse individuale pentru care se aplică LMR (3)

Ametoctradin (R)

Difenilamină

Flonicamid (sumă de flonicamid, TNFG și TNFA) (R)

Fluazinam (L)

Fluoxastrobin

Protioconazol (Protioconazol-destio) (R)

(1)

(2)

(3)

(4)

(5)

(6)

(7)

(8)

0100000

FRUCTE PROASPETE sau CONGELATE; FRUCTE NUCIFERE

 

 

 

 

0,05 (***)

0,02 (***)

0110000

Fructe citrice

0,01 (***)

0,05 (***)

0,1

0,05 (***)

 

 

0110010

Grepfruturi

 

 

 

 

 

 

0110020

Portocale

 

 

 

 

 

 

0110030

Lămâi

 

 

 

 

 

 

0110040

Lămâi verzi «lime»

 

 

 

 

 

 

0110050

Mandarine

 

 

 

 

 

 

0110990

Altele

 

 

 

 

 

 

0120000

Fructe nucifere

0,01 (***)

0,05 (***)

0,05 (***)

0,05 (***)

 

 

0120010

Migdale

 

 

 

 

 

 

0120020

Nuci de Brazilia

 

 

 

 

 

 

0120030

Caju

 

 

 

 

 

 

0120040

Castane

 

 

 

 

 

 

0120050

Nuci de cocos

 

 

 

 

 

 

0120060

Alune

 

 

 

 

 

 

0120070

Nuci de Macadamia

 

 

 

 

 

 

0120080

Nuci de Pecan

 

 

 

 

 

 

0120090

Semințe de pin dulce

 

 

 

 

 

 

0120100

Fistic

 

 

 

 

 

 

0120110

Nuci comune

 

 

 

 

 

 

0120990

Altele

 

 

 

 

 

 

0130000

Fructe sămânțoase

0,01 (***)

 

0,2

 

 

 

0130010

Mere

 

0,1 (+)

 

0,3

 

 

0130020

Pere

 

0,1 (+)

 

0,05 (***)

 

 

0130030

Gutui

 

0,05 (***)

 

0,05 (***)

 

 

0130040

Moșmoni

 

0,05 (***)

 

0,05 (***)

 

 

0130050

Moșmoni japonezi

 

0,05 (***)

 

0,05 (***)

 

 

0130990

Altele

 

0,05 (***)

 

0,05 (***)

 

 

0140000

Fructe sâmburoase

0,01 (***)

0,05 (***)

 

0,05 (***)

 

 

0140010

Caise

 

 

0,3

 

 

 

0140020

Cireșe (dulci)

 

 

0,3

 

 

 

0140030

Piersici

 

 

0,3

 

 

 

0140040

Prune

 

 

0,2

 

 

 

0140990

Altele

 

 

0,05

 

 

 

0150000

Bace și fructe mici

 

0,05 (***)

0,05 (***)

 

 

 

0151000

(a)

struguri

6

 

 

 

 

 

0151010

Struguri de masă

 

 

 

0,05 (***)

 

 

0151020

Struguri de vin

 

 

 

3

 

 

0152000

(b)

căpșuni

0,01 (***)

 

 

0,05 (***)

 

 

0153000

(c)

fructe de rug

0,01 (***)

 

 

0,05 (***)

 

 

0153010

Mure

 

 

 

 

 

 

0153020

Mure de câmp

 

 

 

 

 

 

0153030

Zmeură (galbenă și roșie)

 

 

 

 

 

 

0153990

Altele

 

 

 

 

 

 

0154000

(d)

alte bace și fructe mici

0,01 (***)

 

 

0,05 (***)

 

 

0154010

Afine

 

 

 

 

 

 

0154020

Merișoare

 

 

 

 

 

 

0154030

Coacăze (albe, negre și roșii)

 

 

 

 

 

 

0154040

Agrișe (galbene, roșii și verzi)

 

 

 

 

 

 

0154050

Măceșe

 

 

 

 

 

 

0154060

Dude (albe și negre)

 

 

 

 

 

 

0154070

Păducel spaniol

 

 

 

 

 

 

0154080

Boabe de soc

 

 

 

 

 

 

0154990

Altele

 

 

 

 

 

 

0160000

Fructe diverse cu

0,01 (***)

0,05 (***)

0,05 (***)

0,05 (***)

 

 

0161000

(a)

coajă comestibilă

 

 

 

 

 

 

0161010

Curmale

 

 

 

 

 

 

0161020

Smochine

 

 

 

 

 

 

0161030

Măsline de masă

 

 

 

 

 

 

0161040

Kumquat

 

 

 

 

 

 

0161050

Carambola

 

 

 

 

 

 

0161060

Kaki

 

 

 

 

 

 

0161070

Prună de Java

 

 

 

 

 

 

0161990

Altele

 

 

 

 

 

 

0162000

(b)

coajă necomestibilă, mici

 

 

 

 

 

 

0162010

Kiwi (galbeni, roșii, verzi)

 

 

 

 

 

 

0162020

Litchi

 

 

 

 

 

 

0162030

Fructele pasiunii/maracuja

 

 

 

 

 

 

0162040

Smochine indiene/limba soacrei

 

 

 

 

 

 

0162050

Chrysophyllum cainito

 

 

 

 

 

 

0162060

Plaqueminier/kaki de Virginia

 

 

 

 

 

 

0162990

Altele

 

 

 

 

 

 

0163000

(c)

coajă necomestibilă, mari

 

 

 

 

 

 

0163010

Avocado

 

 

 

 

 

 

0163020

Banane

 

 

 

 

 

 

0163030

Mango

 

 

 

 

 

 

0163040

Papaia

 

 

 

 

 

 

0163050

Granate/rodii

 

 

 

 

 

 

0163060

Cherimoya

 

 

 

 

 

 

0163070

Guave

 

 

 

 

 

 

0163080

Ananas

 

 

 

 

 

 

0163090

Fructele arborelui de pâine

 

 

 

 

 

 

0163100

Durian

 

 

 

 

 

 

0163110

Graviola

 

 

 

 

 

 

0163990

Altele

 

 

 

 

 

 

0200000

LEGUME PROASPETE sau CONGELATE

 

0,05 (***)

 

 

 

 

0210000

Legume rădăcinoase și cu tuberculi

 

 

 

0,05 (***)

0,05 (***)

 

0211000

(a)

cartofi

0,05

 

0,1

 

 

0,02 (***)

0212000

(b)

legume rădăcinoase și cu tuberculi tropicale

0,05

 

0,05 (***)

 

 

0,02 (***)

0212010

Rădăcini de cassava/manioc

 

 

 

 

 

 

0212020

Cartofi dulci

 

 

 

 

 

 

0212030

Igname

 

 

 

 

 

 

0212040

Arorut

 

 

 

 

 

 

0212990

Altele

 

 

 

 

 

 

0213000

(c)

alte legume rădăcinoase și cu tuberculi cu excepția sfeclei de zahăr

0,01 (***)

 

0,05 (***)

 

 

 

0213010

Sfecle

 

 

 

 

 

0,1

0213020

Morcovi

 

 

 

 

 

0,1

0213030

Țeline de rădăcină

 

 

 

 

 

0,02 (***)

0213040

Hrean

 

 

 

 

 

0,1

0213050

Topinamburi

 

 

 

 

 

0,02 (***)

0213060

Păstârnaci

 

 

 

 

 

0,1

0213070

Rădăcina de pătrunjel/pătrunjel rădăcină

 

 

 

 

 

0,1

0213080

Ridichi

 

 

 

 

 

0,02 (***)

0213090

Barba-caprei

 

 

 

 

 

0,1

0213100

Varză-nap/gulie furajeră

 

 

 

 

 

0,1

0213110

Napi

 

 

 

 

 

0,1

0213990

Altele

 

 

 

 

 

0,02 (***)

0220000

Legume bulboase

 

 

0,05 (***)

0,05 (***)

 

 

0220010

Usturoi

1,5

 

 

 

0,05 (***)

0,02 (***)

0220020

Ceapă

1,5

 

 

 

0,05 (***)

0,02 (***)

0220030

Ceapă eșalotă

1,5

 

 

 

0,04

0,05

0220040

Ceapă de primăvară/ceapă verde și ceapă de tuns

0,01 (***)

 

 

 

0,05 (***)

0,02 (***)

0220990

Altele

0,01 (***)

 

 

 

0,05 (***)

0,02 (***)

0230000

Legume fructoase

 

 

 

 

0,05 (***)

0,02 (***)

0231000

(a)

solanacee

 

 

 

 

 

 

0231010

Tomate

2

 

0,3

0,3

 

 

0231020

Ardei dulci/gogoșari

2

 

0,3

0,05 (***)

 

 

0231030

Pătlăgele vinete/vinete

1,5

 

0,3

0,05 (***)

 

 

0231040

Bame

1,5

 

0,05 (***)

0,05 (***)

 

 

0231990

Altele

1,5

 

0,05 (***)

0,05 (***)

 

 

0232000

(b)

cucurbitacee cu coajă comestibilă

 

 

 

0,05 (***)

 

 

0232010

Castraveți

2

 

0,5

 

 

 

0232020

Cornișoni

3

 

0,5

 

 

 

0232030

Dovlecei

3

 

0,5

 

 

 

0232990

Altele

3

 

0,05 (***)

 

 

 

0233000

(c)

cucurbitacee cu coajă necomestibilă

3

 

 

0,05 (***)

 

 

0233010

Pepeni galbeni

 

 

0,3

 

 

 

0233020

Dovleci

 

 

0,3

 

 

 

0233030

Pepeni verzi

 

 

0,3

 

 

 

0233990

Altele

 

 

0,05 (***)

 

 

 

0234000

(d)

porumb dulce

0,01 (***)

 

0,05 (***)

0,05 (***)

 

 

0239000

(e)

alte legume fructoase

0,01 (***)

 

0,05 (***)

0,05 (***)

 

 

0240000

Legume din familia Brassicaceae (cu excepția rădăcinilor și a culturilor de frunze tinere din familia Brassicaceae)

 

 

 

0,05 (***)

0,05 (***)

 

0241000

(a)

varză cu inflorescență

 

 

0,05 (***)

 

 

 

0241010

Broccoli

6

 

 

 

 

0,03

0241020

Conopidă

0,01 (***)

 

 

 

 

0,03

0241990

Altele

0,01 (***)

 

 

 

 

0,02 (***)

0242000

(b)

varză cu căpățână

 

 

 

 

 

 

0242010

Varză de Bruxelles

0,01 (***)

 

0,6

 

 

0,1

0242020

Varză cu căpățână

15

 

0,05 (***)

 

 

0,1

0242990

Altele

0,01 (***)

 

0,05 (***)

 

 

0,02 (***)

0243000

(c)

brasicacee cu frunze

 

 

0,05 (***)

 

 

0,02 (***)

0243010

Varză chinezească/petsai

60

 

 

 

 

 

0243020

Kale

0,01 (***)

 

 

 

 

 

0243990

Altele

0,01 (***)

 

 

 

 

 

0244000

(d)

gulii

0,01 (***)

 

0,05 (***)

 

 

0,02 (***)

0250000

Legume cu frunze, plante aromatice și flori comestibile

 

 

0,05 (***)

0,05 (***)

0,05 (***)

0,02 (***)

0251000

(a)

lăptuci și plante pentru salate

 

 

 

 

 

 

0251010

Salata mielului/fetică

50

 

 

 

 

 

0251020

Lăptuci

40

 

 

 

 

 

0251030

Scarolă/cicoare cu frunze întregi

40

 

 

 

 

 

0251040

Creson și alți germeni și lăstari

40

 

 

 

 

 

0251050

Barbarea verna

40

 

 

 

 

 

0251060

Rucolă

40

 

 

 

 

 

0251070

Muștar vânăt

40

 

 

 

 

 

0251080

Plante de cultură cu frunze tinere (inclusiv specii din familia Brassicaceae)

40

 

 

 

 

 

0251990

Altele

0,01 (***)

 

 

 

 

 

0252000

(b)

spanac și frunze similare

60

 

 

 

 

 

0252010

Spanac

 

 

 

 

 

 

0252020

Iarbă-grasă

 

 

 

 

 

 

0252030

Sfeclă de pețiol/frunze de sfeclă

 

 

 

 

 

 

0252990

Altele

 

 

 

 

 

 

0253000

(c)

frunze de viță-de-vie și specii similare

0,01 (***)

 

 

 

 

 

0254000

(d)

năsturel

0,01 (***)

 

 

 

 

 

0255000

(e)

cicori witloof/andive

0,01 (***)

 

 

 

 

 

0256000

(f)

plante aromatice și flori comestibile

 

 

 

 

 

 

0256010

Asmățui

0,01 (***)

 

 

 

 

 

0256020

Arpagic

0,01 (***)

 

 

 

 

 

0256030

Frunze de țelină

0,01 (***)

 

 

 

 

 

0256040

Pătrunjel

0,01 (***)

 

 

 

 

 

0256050

Salvie

20

 

 

 

 

 

0256060

Rozmarin

0,01 (***)

 

 

 

 

 

0256070

Cimbru

0,01 (***)

 

 

 

 

 

0256080

Busuioc și flori comestibile

20

 

 

 

 

 

0256090

Frunze de dafin

0,01 (***)

 

 

 

 

 

0256100

Tarhon

0,01 (***)

 

 

 

 

 

0256990

Altele

0,01 (***)

 

 

 

 

 

0260000

Leguminoase

0,01 (***)

 

 

0,05 (***)

0,05 (***)

0,02 (***)

0260010

Fasole (păstăi)

 

 

0,05 (***)

 

 

 

0260020

Fasole (boabe)

 

 

0,05 (***)

 

 

 

0260030

Mazăre (păstăi)

 

 

0,05 (***)

 

 

 

0260040

Mazăre (boabe)

 

 

0,7

 

 

 

0260050

Linte

 

 

0,05 (***)

 

 

 

0260990

Altele

 

 

0,05 (***)

 

 

 

0270000

Legume cu tulpină

 

 

0,05 (***)

0,05 (***)

0,05 (***)

 

0270010

Sparanghel

0,01 (***)

 

 

 

 

0,02 (***)

0270020

Cardon

0,01 (***)

 

 

 

 

0,02 (***)

0270030

Țelină

20

 

 

 

 

0,02 (***)

0270040

Fenicul de Florența

20

 

 

 

 

0,02 (***)

0270050

Anghinare

0,01 (***)

 

 

 

 

0,02 (***)

0270060

Praz

5

 

 

 

 

0,05

0270070

Rubarbă

0,01 (***)

 

 

 

 

0,02 (***)

0270080

Lăstari de bambus

0,01 (***)

 

 

 

 

0,02 (***)

0270090

Miez de palmier

0,01 (***)

 

 

 

 

0,02 (***)

0270990

Altele

0,01 (***)

 

 

 

 

0,02 (***)

0280000

Ciuperci, mușchi și licheni

0,01 (***)

 

0,05 (***)

0,05 (***)

0,05 (***)

0,02 (***)

0280010

Ciuperci de cultură

 

 

 

 

 

 

0280020

Ciuperci sălbatice

 

 

 

 

 

 

0280990

Mușchi și licheni

 

 

 

 

 

 

0290000

Alge și organisme procariote

0,01 (***)

 

0,05 (***)

0,05 (***)

0,05 (***)

0,02 (***)

0300000

LEGUMINOASE

0,01 (***)

0,05 (***)

0,05 (***)

0,05 (***)

0,05 (***)

1

0300010

Fasole

 

 

 

 

 

 

0300020

Linte

 

 

 

 

 

 

0300030

Mazăre

 

 

 

 

 

 

0300040

Lupin/boabe de lupin

 

 

 

 

 

 

0300990

Altele

 

 

 

 

 

 

0400000

SEMINȚE ȘI FRUCTE OLEAGINOASE

0,01 (***)

0,05 (***)

 

0,05 (***)

0,05 (***)

 

0401000

Semințe oleaginoase

 

 

 

 

 

 

0401010

Semințe de in

 

 

0,05 (***)

 

 

0,15

0401020

Arahide/alune de pământ

 

 

0,05 (***)

 

 

0,05

0401030

Semințe de mac

 

 

0,05 (***)

 

 

0,15

0401040

Semințe de susan

 

 

0,05 (***)

 

 

0,05

0401050

Semințe de floarea-soarelui

 

 

0,05 (***)

 

 

0,05

0401060

Semințe de rapiță

 

 

0,05 (***)

 

 

0,15

0401070

Soia

 

 

0,05 (***)

 

 

0,05

0401080

Semințe de muștar

 

 

0,05 (***)

 

 

0,15

0401090

Semințe de bumbac

 

 

0,2

 

 

0,05

0401100

Semințe de dovleac

 

 

0,05 (***)

 

 

0,05

0401110

Semințe de șofrănaș

 

 

0,05 (***)

 

 

0,05

0401120

Semințe de limba-mielului

 

 

0,05 (***)

 

 

0,05

0401130

Semințe de camelină

 

 

0,05 (***)

 

 

0,05

0401140

Semințe de cânepă

 

 

0,05 (***)

 

 

0,05

0401150

Ricin

 

 

0,05 (***)

 

 

0,05

0401990

Altele

 

 

0,05 (***)

 

 

0,05

0402000

Fructe oleaginoase

 

 

0,05 (***)

 

 

0,02 (***)

0402010

Măsline pentru ulei

 

 

 

 

 

 

0402020

Sâmburi de palmier pentru ulei

 

 

 

 

 

 

0402030

Fructe de palmier pentru ulei

 

 

 

 

 

 

0402040

Capoc

 

 

 

 

 

 

0402990

Altele

 

 

 

 

 

 

0500000

CEREALE

0,01 (***)

0,05 (***)

 

0,05 (***)

 

 

0500010

Orz

 

 

0,4

 

0,5

0,3

0500020

Hrișca și alte pseudocereale

 

 

0,05 (***)

 

0,05 (***)

0,02 (***)

0500030

Porumb

 

 

0,05 (***)

 

0,05 (***)

0,02 (***)

0500040

Mei comun

 

 

0,05 (***)

 

0,05 (***)

0,02 (***)

0500050

Ovăz

 

 

0,4

 

0,5

0,05

0500060

Orez

 

 

0,05 (***)

 

0,05 (***)

0,02 (***)

0500070

Secară

 

 

2

 

0,5

0,1

0500080

Sorg

 

 

0,05 (***)

 

0,05 (***)

0,02 (***)

0500090

Grâu

 

 

2

 

0,05 (***)

0,1

0500990

Altele

 

 

0,05 (***)

 

0,05 (***)

0,02 (***)

0600000

CEAIURI, CAFEA, INFUZII, CACAO ȘI ROȘCOVE

0,01 (***)

0,05 (***)

0,05 (***)

 

0,1 (***)

0,02 (***)

0610000

Ceaiuri

 

 

 

0,05 (***)

 

 

0620000

Boabe de cafea

 

 

 

0,05 (***)

 

 

0630000

Infuzii de

 

 

 

 

 

 

0631000

(a)

flori

 

 

 

0,05 (***)

 

 

0631010

Mușețel

 

 

 

 

 

 

0631020

Hibiscus

 

 

 

 

 

 

0631030

Trandafir

 

 

 

 

 

 

0631040

Iasomie

 

 

 

 

 

 

0631050

Tei pucios

 

 

 

 

 

 

0631990

Altele

 

 

 

 

 

 

0632000

(b)

frunze și plante aromatice

 

 

 

0,05 (***)

 

 

0632010

Căpșun

 

 

 

 

 

 

0632020

Rooibos

 

 

 

 

 

 

0632030

Maté

 

 

 

 

 

 

0632990

Altele

 

 

 

 

 

 

0633000

(c)

rădăcini

 

 

 

 

 

 

0633010

Valeriană

 

 

 

0,05 (***)

 

 

0633020

Ginseng

 

 

 

3

 

 

0633990

Altele

 

 

 

0,05 (***)

 

 

0639000

(d)

orice alte părți ale plantei

 

 

 

0,05 (***)

 

 

0640000

Boabe de cacao

 

 

 

0,05 (***)

 

 

0650000

Roșcove

 

 

 

0,05 (***)

 

 

0700000

HAMEI

100

0,05 (***)

2

0,05 (***)

0,1 (***)

0,02 (***)

0800000

CONDIMENTE

 

0,05 (***)

 

 

 

 

0810000

Condimente din semințe

0,01 (***)

 

0,05 (***)

0,05 (***)

0,1 (***)

0,02 (***)

0810010

Anason

 

 

 

 

 

 

0810020

Chimen negru

 

 

 

 

 

 

0810030

Țelină

 

 

 

 

 

 

0810040

Coriandru

 

 

 

 

 

 

0810050

Chimen

 

 

 

 

 

 

0810060

Mărar

 

 

 

 

 

 

0810070

Fenicul

 

 

 

 

 

 

0810080

Schinduf

 

 

 

 

 

 

0810090

Nucșoară

 

 

 

 

 

 

0810990

Altele

 

 

 

 

 

 

0820000

Condimente din fructe

0,01 (***)

 

0,05 (***)

0,05 (***)

0,1 (***)

0,02 (***)

0820010

Piper de Jamaica

 

 

 

 

 

 

0820020

Piper Sichuan

 

 

 

 

 

 

0820030

Chimen

 

 

 

 

 

 

0820040

Cardamom

 

 

 

 

 

 

0820050

Fructe de ienupăr

 

 

 

 

 

 

0820060

Piper boabe (alb, negru și verde)

 

 

 

 

 

 

0820070

Vanilie

 

 

 

 

 

 

0820080

Tamarin

 

 

 

 

 

 

0820990

Altele

 

 

 

 

 

 

0830000

Condimente din scoarță

0,01 (***)

 

0,05 (***)

0,05 (***)

0,1 (***)

0,02 (***)

0830010

Scorțișoară

 

 

 

 

 

 

0830990

Altele

 

 

 

 

 

 

0840000

Condimente din rădăcini sau rizomi

 

 

 

 

 

 

0840010

Lemn-dulce

0,01 (***)

 

0,05 (***)

0,05 (***)

0,1 (***)

0,02 (***)

0840020

Ghimbir

0,01 (***)

 

0,05 (***)

0,05 (***)

0,1 (***)

0,02 (***)

0840030

Șofran de India/curcuma

0,01 (***)

 

0,05 (***)

0,05 (***)

0,1 (***)

0,02 (***)

0840040

Hrean

(+)

(+)

(+)

(+)

(+)

(+)

0840990

Altele

0,01 (***)

 

0,05 (***)

0,05 (***)

0,1 (***)

0,02 (***)

0850000

Condimente din muguri

0,01 (***)

 

0,05 (***)

0,05 (***)

0,1 (***)

0,02 (***)

0850010

Cuișoare

 

 

 

 

 

 

0850020

Capere

 

 

 

 

 

 

0850990

Altele

 

 

 

 

 

 

0860000

Condimente din pistiluri de flori

0,01 (***)

 

0,05 (***)

0,05 (***)

0,1 (***)

0,02 (***)

0860010

Șofran

 

 

 

 

 

 

0860990

Altele

 

 

 

 

 

 

0870000

Condimente din arile

0,01 (***)

 

0,05 (***)

0,05 (***)

0,1 (***)

0,02 (***)

0870010

Mirodenie din coaja uscată a nucșoarei

 

 

 

 

 

 

0870990

Altele

 

 

 

 

 

 

0900000

PLANTE UTILIZATE ÎN PRODUCȚIA ZAHĂRULUI

0,01 (***)

0,05 (***)

0,05 (***)

0,05 (***)

0,05 (***)

 

0900010

Sfeclă de zahăr

 

 

 

 

 

0,3

0900020

Trestie de zahăr

 

 

 

 

 

0,02 (***)

0900030

Rădăcini de cicoare

 

 

 

 

 

0,02 (***)

0900990

Altele

 

 

 

 

 

0,02 (***)

1000000

PRODUSE DE ORIGINE ANIMALĂ – ANIMALE TERESTRE

 

0,05 (***)

 

0,05 (***)

 

 

1010000

Țesuturi provenind de la

0,03 (***)

 

 

 

 

 

1011000

(a)

porcine

 

 

 

 

 

 

1011010

Mușchi

 

 

0,03

 

0,05

0,05

1011020

Țesut gras

 

 

0,02 (***)

 

0,05

0,05

1011030

Ficat

 

 

0,03

 

0,1

0,5

1011040

Rinichi

 

 

0,03

 

0,1

0,5

1011050

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

 

 

0,03

 

0,05

0,5

1011990

Altele

 

 

0,03 (***)

 

0,05

0,01 (***)

1012000

(b)

bovine

 

 

 

 

 

 

1012010

Mușchi

 

 

0,03

 

0,05

0,05

1012020

Țesut gras

 

 

0,02 (***)

 

0,05

0,05

1012030

Ficat

 

 

0,03

 

0,05

0,5

1012040

Rinichi

 

 

0,03

 

0,1

0,5

1012050

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

 

 

0,03

 

0,05

0,5

1012990

Altele

 

 

0,03 (***)

 

0,05

0,05

1013000

(c)

ovine

 

 

 

 

 

 

1013010

Mușchi

 

 

0,03

 

0,05

0,05

1013020

Țesut gras

 

 

0,02 (***)

 

0,05

0,05

1013030

Ficat

 

 

0,03

 

0,05

0,5

1013040

Rinichi

 

 

0,03

 

0,1

0,5

1013050

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

 

 

0,03

 

0,05

0,5

1013990

Altele

 

 

0,03 (***)

 

0,05

0,01 (***)

1014000

(d)

caprine

 

 

 

 

 

 

1014010

Mușchi

 

 

0,03

 

0,05

0,05

1014020

Țesut gras

 

 

0,02 (***)

 

0,05

0,05

1014030

Ficat

 

 

0,03

 

0,05

0,5

1014040

Rinichi

 

 

0,03

 

0,1

0,5

1014050

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

 

 

0,03

 

0,05

0,5

1014990

Altele

 

 

0,03 (***)

 

0,05

0,01 (***)

1015000

(e)

ecvidee

 

 

 

 

 

 

1015010

Mușchi

 

 

0,03

 

0,05

0,05

1015020

Țesut gras

 

 

0,02 (***)

 

0,05

0,05

1015030

Ficat

 

 

0,03

 

0,05

0,5

1015040

Rinichi

 

 

0,03

 

0,1

0,5

1015050

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

 

 

0,03

 

0,05

0,5

1015990

Altele

 

 

0,03 (***)

 

0,05

0,01 (***)

1016000

(f)

păsări de curte

 

 

 

 

 

 

1016010

Mușchi

 

 

0,03

 

0,05

0,05

1016020

Țesut gras

 

 

0,02 (***)

 

0,05

0,05

1016030

Ficat

 

 

0,03

 

0,05

0,05

1016040

Rinichi

 

 

0,03

 

0,1

0,05

1016050

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

 

 

0,03

 

0,05

0,01 (***)

1016990

Altele

 

 

0,03 (***)

 

0,05

0,01 (***)

1017000

(g)

alte animale terestre de crescătorie

 

 

 

 

 

 

1017010

Mușchi

 

 

0,03

 

0,05

0,05

1017020

Țesut gras

 

 

0,02 (***)

 

0,05

0,05

1017030

Ficat

 

 

0,03

 

0,05

0,5

1017040

Rinichi

 

 

0,03

 

0,1

0,5

1017050

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

 

 

0,03

 

0,05

0,5

1017990

Altele

 

 

0,03 (***)

 

0,05

0,01 (***)

1020000

Lapte

0,03 (***)

 

0,02 (***)

 

0,2

0,01 (***)

1020010

Bovine

 

 

 

 

 

 

1020020

Ovine

 

 

 

 

 

 

1020030

Caprine

 

 

 

 

 

 

1020040

Cai

 

 

 

 

 

 

1020990

Altele

 

 

 

 

 

 

1030000

Ouă de păsări

0,03 (***)

 

0,05

 

0,01 (***)

0,05

1030010

Găini

 

 

 

 

 

 

1030020

Rațe

 

 

 

 

 

 

1030030

Gâște

 

 

 

 

 

 

1030040

Prepelițe

 

 

 

 

 

 

1030990

Altele

 

 

 

 

 

 

1040000

Miere și alte produse apicole

0,05 (***)

 

0,05

 

0,01 (***)

0,05 (***)

1050000

Amfibieni și reptile

0,03 (***)

 

0,05

 

0,01 (***)

0,01 (***)

1060000

Animale nevertebrate terestre

0,03 (***)

 

0,05

 

0,01 (***)

0,01 (***)

1070000

Animale vertebrate sălbatice terestre

0,03 (***)

 

0,05

 

0,01 (***)

0,01 (***)

3.

În anexa V, coloana referitoare la difenilamină se elimină.


(*)  Indică limita inferioară de cuantificare analitică

(**)

Combinația pesticid-număr de cod pentru care se aplică LMR stabilită în anexa III partea B.

(L)

=

Liposolubil

Clorotalonil (R)

(R)

=

Definiția reziduului diferă pentru următoarele combinații pesticid-număr de cod:

Clorotalonil – codurile 1000000 până la 1070000, cu excepția 1040000: 2,5,6-triclor-4-hidroxiftalonitril (SDS-3701)

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat indisponibilitatea anumitor informații referitoare la testele privind reziduurile. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima teză, dacă sunt transmise până la 29 octombrie 2016, sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora. În plus, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară subliniază că metabolitul 2,5,6-triclor-4-hidroxiftalonitril (SDS-3701) nu a fost luat în considerare, având în vedere lipsa unei metode validate pentru verificarea respectării legislației aferente, a unui set complet de teste privind reziduurile, a unor studii privind stabilitatea în timpul depozitării și a unor date privind prelucrarea SDS-3701 pentru toate produsele vegetale. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de aceste informații dacă sunt transmise până la 29 octombrie 2016 sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

0130000

Fructe sămânțoase

0130010

Mere

0130020

Mazăre

0130030

Gutui

0130040

Moșmoni

0130050

Moșmoni japonezi

0130990

Altele

0140010

Caise

0140030

Piersici

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat indisponibilitatea anumitor informații referitoare la stabilitatea în timpul depozitării. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima teză, dacă sunt transmise până la 29 octombrie 2016, sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora. În plus, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară subliniază că metabolitul 2,5,6-triclor-4-hidroxiftalonitril (SDS-3701) nu a fost luat în considerare, având în vedere lipsa unei metode validate pentru verificarea respectării legislației aferente, a unui set complet de teste privind reziduurile, a unor studii privind stabilitatea în timpul depozitării și a unor date privind prelucrarea SDS-3701 pentru toate produsele vegetale. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de aceste informații, dacă sunt transmise până la 29 octombrie 2016 sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

0151000

(a)

struguri de masă

0151010

Struguri de masă

0151020

Struguri de vin

0152000

(b)

căpșuni

0154040

Agrișe (verzi, roșii și galbene)

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară subliniază că metabolitul 2,5,6-triclor-4-hidroxiftalonitril (SDS-3701) nu a fost luat în considerare, având în vedere lipsa unei metode validate pentru verificarea respectării legislației aferente, a unui set complet de teste privind reziduurile, a unor studii privind stabilitatea în timpul depozitării și a unor date privind prelucrarea SDS-3701 pentru toate produsele vegetale. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de aceste informații, dacă sunt transmise până la 29 octombrie 2016 sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

0163020

Banane

0163040

Papaia

0211000

(a)

cartofi

0213020

Morcovi

0213030

Țeline de rădăcină

0213040

Hrean

0213060

Păstârnac

0213070

Rădăcina de pătrunjel/pătrunjel rădăcină

0213090

Barba-caprei

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat indisponibilitatea unor informații referitoare la testele privind reziduurile. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima teză, dacă sunt transmise până la 29 octombrie 2016, sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora. În plus, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară subliniază că metabolitul 2,5,6-triclor-4-hidroxiftalonitril (SDS-3701) nu a fost luat în considerare, având în vedere lipsa unei metode validate pentru verificarea respectării legislației aferente, a unui set complet de teste privind reziduurile, a unor studii privind stabilitatea în timpul depozitării și a unor date privind prelucrarea SDS-3701 pentru toate produsele vegetale. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de aceste informații dacă sunt transmise până la 29 octombrie 2016 sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

0213110

Napi

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară subliniază că metabolitul 2,5,6-triclor-4-hidroxiftalonitril (SDS-3701) nu a fost luat în considerare, având în vedere lipsa unei metode validate pentru verificarea respectării legislației aferente, a unui set complet de teste privind reziduurile, a unor studii privind stabilitatea în timpul depozitării și a unor date privind prelucrarea SDS-3701 pentru toate produsele vegetale. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de aceste informații dacă sunt transmise până la 29 octombrie 2016 sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

0220000

Legume bulboase

0220010

Usturoi

0220020

Ceapă

0220030

Ceapă eșalotă

0220040

Ceapă de primăvară/ceapă verde și ceapă de tuns

0220990

Altele

0231010

Tomate

0231030

Vinete

0232000

(b)

cucurbitacee cu coajă comestibilă

0232010

Castraveți

0232020

Cornișoni

0232030

Dovlecei

0232990

Altele

0233000

(c)

cucurbitacee cu coajă necomestibilă

0233010

Pepeni galbeni

0233020

Dovleci

0233030

Pepeni verzi

0233990

Altele

0241020

Conopidă

0242010

Varză de Bruxelles

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat indisponibilitatea unor informații referitoare la testele privind reziduurile. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima teză, dacă sunt transmise până la 29 octombrie 2016, sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora. În plus, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară subliniază că metabolitul 2,5,6-triclor-4-hidroxiftalonitril (SDS-3701) nu a fost luat în considerare, având în vedere lipsa unei metode validate pentru verificarea respectării legislației aferente, a unui set complet de teste privind reziduurile, a unor studii privind stabilitatea în timpul depozitării și a unor date privind prelucrarea SDS-3701 pentru toate produsele vegetale. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de aceste informații dacă sunt transmise până la 29 octombrie 2016 sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

0242020

Varză cu căpățână

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară subliniază că metabolitul 2,5,6-triclor-4-hidroxiftalonitril (SDS-3701) nu a fost luat în considerare, având în vedere lipsa unei metode validate pentru verificarea respectării legislației aferente, a unui set complet de teste privind reziduurile, a unor studii privind stabilitatea în timpul depozitării și a unor date privind prelucrarea SDS-3701 pentru toate produsele vegetale. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de aceste informații dacă sunt transmise până la 29 octombrie 2016 sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

0256030

Frunze de țelină

0256040

Pătrunjel

0260010

Fasole (păstăi)

0260020

Fasole (boabe)

0260030

Mazăre (păstăi)

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat indisponibilitatea unor informații referitoare la testele privind reziduurile. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima teză, dacă sunt transmise până la 29 octombrie 2016, sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora. În plus, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară subliniază că metabolitul 2,5,6-triclor-4-hidroxiftalonitril (SDS-3701) nu a fost luat în considerare, având în vedere lipsa unei metode validate pentru verificarea respectării legislației aferente, a unui set complet de teste privind reziduurile, a unor studii privind stabilitatea în timpul depozitării și a unor date privind prelucrarea SDS-3701 pentru toate produsele vegetale. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de aceste informații dacă sunt transmise până la 29 octombrie 2016 sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

0260040

Mazăre (boabe)

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară subliniază că metabolitul 2,5,6-triclor-4-hidroxiftalonitril (SDS-3701) nu a fost luat în considerare, având în vedere lipsa unei metode validate pentru verificarea respectării legislației aferente, a unui set complet de teste privind reziduurile, a unor studii privind stabilitatea în timpul depozitării și a unor date privind prelucrarea SDS-3701 pentru toate produsele vegetale. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de aceste informații dacă sunt transmise până la 29 octombrie 2016 sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

0260050

Linte

0260990

Altele

0270010

Sparanghel

0270030

Țelină

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat indisponibilitatea unor informații referitoare la testele privind reziduurile. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima teză, dacă sunt transmise până la 29 octombrie 2016, sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora. În plus, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară subliniază că metabolitul 2,5,6-triclor-4-hidroxiftalonitril (SDS-3701) nu a fost luat în considerare, având în vedere lipsa unei metode validate pentru verificarea respectării legislației aferente, a unui set complet de teste privind reziduurile, a unor studii privind stabilitatea în timpul depozitării și a unor date privind prelucrarea SDS-3701 pentru toate produsele vegetale. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de aceste informații dacă sunt transmise până la 29 octombrie 2016 sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

0270060

Praz

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară subliniază că metabolitul 2,5,6-triclor-4-hidroxiftalonitril (SDS-3701) nu a fost luat în considerare, având în vedere lipsa unei metode validate pentru verificarea respectării legislației aferente, a unui set complet de teste privind reziduurile, a unor studii privind stabilitatea în timpul depozitării și a unor date privind prelucrarea SDS-3701 pentru toate produsele vegetale. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de aceste informații dacă sunt transmise până la 29 octombrie 2016 sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

0280010

Ciuperci de cultură

0300000

PROTEAGINOASE

0300010

Fasole

0300020

Linte

0300030

Mazăre

0300040

Lupin/boabe de lupin

0300990

Altele

0401020

Arahide/alune de pământ

0500010

Orz

0500050

Ovăz

0500070

Secară

0500090

Grâu

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat indisponibilitatea anumitor informații referitoare la metodele analitice și la testele privind reziduurile. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima teză, dacă sunt transmise până la 29 octombrie 2016, sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora. În plus, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară subliniază că metabolitul 2,5,6-triclor-4-hidroxiftalonitril (SDS-3701) nu a fost luat în considerare, având în vedere lipsa unei metode validate pentru verificarea respectării legislației aferente, a unui set complet de teste privind reziduurile, a unor studii privind stabilitatea în timpul depozitării și a unor date privind prelucrarea SDS-3701 pentru toate produsele vegetale. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de aceste informații dacă sunt transmise până la 29 octombrie 2016 sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

0700000

HAMEI

(+)

Limita maximă de reziduuri aplicabilă pentru hrean (Armoracia rusticana) din grupa condimente (cod 0840040) este cea stabilită pentru hrean (Armoracia rusticana) din categoria Legume, grupa legume rădăcinoase și cu tuberculi (cod 0213040), ținând cont de variațiile nivelurilor prin prelucrare (uscare) în conformitate cu articolul 20 alineatul (1) din Regulamentul (CE) nr. 396/2005.

0840040

Hrean

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat indisponibilitatea anumitor informații referitoare la metabolismul porcinelor și la reziduurile radioactive totale în produsele din păsări de curte. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima teză, dacă sunt transmise până la 29 octombrie 2016, sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

1011000

(a)

porcine

1011010

Mușchi

1011020

Țesut gras

1011030

Ficat

1011040

Rinichi

1011050

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

1011990

Altele

1016000

(f)

păsări de curte

1016010

Mușchi

1016020

Țesut gras

1016030

Ficat

1016040

Rinichi

1016050

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

1016990

Altele

1030000

Ouă de păsări

1030010

Pui

1030020

Rațe

1030030

Gâște

1030040

Prepelițe

1030990

Altele

Propamocarb (Sumă de propamocarb și sărurile acestuia, exprimată ca propamocarb) (R)

(R)

=

Definiția reziduului diferă pentru următoarele combinații pesticid-număr de cod: codul 1000000 cu excepția 1016000, 1030000 și 1040000: N-oxid de propamocarb; codurile 1016000 și 1030000: N-desmetil propamocarb

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat indisponibilitatea unor informații referitoare la testele privind reziduurile. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima teză, dacă sunt transmise până la 22 martie 2016, sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

0241020

Conopidă

0251010

Salata mielului/fetică

0251030

Scarolă/cicoare cu frunze întregi

0251040

Creson și alți germeni și lăstari

0251050

Barbarea verna

0251070

Muștar vânăt

0251080

Plante de cultură cu frunze tinere (inclusiv specii din familia Brassicaceae)

0256000

(f)

plante aromatice și flori comestibile

0256010

Asmățui

0256020

Arpagic

0256030

Frunze de țelină

0256040

Pătrunjel

0256050

Salvie

0256060

Rozmarin

0256070

Cimbru

0256080

Busuioc și flori comestibile

0256090

Frunze de dafin

0256100

Tarhon

0256990

Altele

(+)

Limita maximă de reziduuri aplicabilă pentru hrean (Armoracia rusticana) din grupa condimente (cod 0840040) este cea stabilită pentru hrean (Armoracia rusticana) din categoria Legume, grupa legume rădăcinoase și cu tuberculi (cod 0213040), ținând cont de variațiile nivelurilor prin prelucrare (uscare) în conformitate cu articolul 20 alineatul (1) din Regulamentul (CE) nr. 396/2005.

0840040

Hrean

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat indisponibilitatea unor informații referitoare la metodele analitice. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima teză, dacă sunt transmise până la 22 martie 2016, sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

1011010

Mușchi

1011020

Țesut gras

1011030

Ficat

1011040

Rinichi

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat indisponibilitatea unor informații referitoare la metodele analitice și la un studiu de hrănire. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima teză, dacă sunt transmise până la 22 martie 2016, sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

1012010

Mușchi

1012020

Țesut gras

1012030

Ficat

1012040

Rinichi

1013010

Mușchi

1013020

Țesut gras

1013030

Ficat

1013040

Rinichi

1014010

Mușchi

1014020

Țesut gras

1014030

Ficat

1014040

Rinichi

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat indisponibilitatea unor informații referitoare la metodele analitice și la un studiu de hrănire la găini. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima teză, dacă sunt transmise până la 22 martie 2016, sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

1016010

Mușchi

1016020

Țesut gras

1016030

Ficat

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat indisponibilitatea unor informații referitoare la metodele analitice și la un studiu de hrănire. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima teză, dacă sunt transmise până la 22 martie 2016, sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

1020000

Lapte

1020010

Bovine

1020020

Ovine

1020030

Caprine

1020040

Cabaline

1020990

Altele

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat indisponibilitatea unor informații referitoare la metodele analitice și la un studiu de hrănire la găini. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima teză, dacă sunt transmise până la 22 martie 2016, sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

1030000

Ouă de păsări

1030010

Pui

1030020

Rațe

1030030

Gâște

1030040

Prepelițe

1030990

Altele

Tiacloprid

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat indisponibilitatea unor informații referitoare la testele privind reziduurile. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima teză, dacă sunt transmise până la 23 iulie 2017, sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

0232030

Dovlecei

0241000

(a)

varză cu inflorescență

0241010

Broccoli

0241020

Conopidă

0241990

Altele

0251030

Scarolă/cicoare cu frunze întregi

0251050

Barbarea verna

0251060

Rucolă

0251080

Plante de cultură cu frunze tinere (inclusiv specii din familia Brassicaceae)

0252010

Spanac

0252030

Sfeclă de pețiol și frunză

0260010

Fasole (păstăi)

0300010

Fasole

0300030

Mazăre

0401060

Semințe de rapiță

0401080

Semințe de muștar

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat indisponibilitatea unor informații referitoare la metabolismul culturilor de plante la care se aplică tratamentul semințelor. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima teză, dacă sunt transmise până la 23 iulie 2017, sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

0500030

Porumb

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat indisponibilitatea unor informații referitoare la metodele analitice. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima teză, dacă sunt transmise până la 23 iulie 2017, sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

0610000

Ceai

0632000

(b)

frunze și plante aromatice

0632010

Căpșuni

0632020

Rooibos

0632030

Maté

0632990

Altele

0633000

(c)

rădăcini

0633010

Valeriană

0633020

Ginseng

0633990

Altele

0810000

Condimente din semințe

0810010

Anason

0810020

Chimen negru

0810030

Țelină

0810040

Coriandru

0810050

Chimen

0810060

Mărar

0810070

Fenicul

0810080

Schinduf

0810090

Nucșoară

0810990

Altele

(+)

Limita maximă de reziduuri aplicabilă pentru hrean (Armoracia rusticana) din grupa condimente (cod 0840040) este cea stabilită pentru hrean (Armoracia rusticana) din categoria Legume, grupa legume rădăcinoase și cu tuberculi (cod 0213040), ținând cont de variațiile nivelurilor prin prelucrare (uscare) în conformitate cu articolul 20 alineatul (1) din Regulamentul (CE) nr. 396/2005.

0840040

Hrean

Trifloxistrobin (A) (L) (R)

(A)

Laboratoarele de referință ale UE au identificat indisponibilitatea pe piață a standardelor de referință pentru CGA321113. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima teză, dacă sunt transmise până la 23 iulie 2016, sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

(R)

=

Definiția reziduului diferă pentru următoarele combinații pesticid-număr de cod:

Trifloxistrobin – codul 1000000 cu excepția 1040000: sumă de trifloxistrobin și metabolitul său acid (E, E)-metoxiimino- {2-[1-(3-trifluorometil-fenil)-etilidenamino-oximetil]-fenil}-acetic (CGA 321113)

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat indisponibilitatea unor informații referitoare la testele privind reziduurile. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima teză, dacă sunt transmise până la 23 iulie 2017, sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

0154030

Coacăze (negre, roșii și albe)

0154040

Agrișe (verzi, roșii și galbene)

0162030

Fructul pasiunii/maracuja

0231020

Ardei dulci/gogoșari

0232010

Castraveți

0232020

Cornișoni

0243000

(c)

brasicacee cu frunze

0243010

Varză chinezească/petsai

0243020

Kale

0243990

Altele

0251030

Scarolă/cicoare cu frunze întregi

0256000

(f)

plante aromatice și flori comestibile

0256010

Asmățui

0256020

Arpagic

0256030

Frunze de țelină

0256040

Pătrunjel

0256050

Salvie

0256060

Rozmarin

0256070

Cimbru

0256080

Busuioc și flori comestibile

0256090

Frunze de dafin

0256100

Tarhon

0256990

Altele

0260010

Fasole (păstăi)

0500050

Ovăz

(+)

Limita maximă de reziduuri aplicabilă pentru hrean (Armoracia rusticana) din grupa condimente (cod 0840040) este cea stabilită pentru hrean (Armoracia rusticana) din categoria Legume, grupa legume rădăcinoase și cu tuberculi (cod 0213040), ținând cont de variațiile nivelurilor prin prelucrare (uscare) în conformitate cu articolul 20 alineatul (1) din Regulamentul (CE) nr. 396/2005.

0840040

Hrean

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat indisponibilitatea unor informații referitoare la metodele analitice. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima teză, dacă sunt transmise până la 23 iulie 2017, sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

1011010

Mușchi

1011020

Țesut gras

1011030

Ficat

1011040

Rinichi

1012010

Mușchi

1012020

Țesut gras

1012030

Ficat

1012040

Rinichi

1013010

Mușchi

1013020

Țesut gras

1013030

Ficat

1013040

Rinichi

1014010

Mușchi

1014020

Țesut gras

1014030

Ficat

1014040

Rinichi

1016010

Mușchi

1016020

Țesut gras

1016030

Ficat

1020010

Bovine

1020020

Ovine

1020030

Caprine

1030000

Ouă de păsări

1030010

Pui

1030020

Rațe

1030030

Gâște

1030040

Prepelițe

1030990

Altele”

(1)  Pentru lista completă cu produse de origine vegetală și animală cărora li se aplică LMR-uri, vă rugăm să consultați anexa I.

(L)

=

Liposolubil

Clorotalonil (R)

(R)

=

Definiția reziduului diferă pentru următoarele combinații pesticid-număr de cod:

Clorotalonil – codurile 1000000 până la 1070000, cu excepția 1040000: 2,5,6-triclor-4-hidroxiftalonitril (SDS-3701)

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat indisponibilitatea anumitor informații referitoare la testele privind reziduurile. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima teză, dacă sunt transmise până la 29 octombrie 2016, sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora. În plus, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară subliniază că metabolitul 2,5,6-triclor-4-hidroxiftalonitril (SDS-3701) nu a fost luat în considerare, având în vedere lipsa unei metode validate pentru verificarea respectării legislației aferente, a unui set complet de teste privind reziduurile, a unor studii privind stabilitatea în timpul depozitării și a unor date privind prelucrarea SDS-3701 pentru toate produsele vegetale. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de aceste informații dacă sunt transmise până la 29 octombrie 2016 sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

0130000

Fructe sămânțoase

0130010

Mere

0130020

Mazăre

0130030

Gutui

0130040

Moșmoni

0130050

Moșmoni japonezi

0130990

Altele

0140010

Caise

0140030

Piersici

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat indisponibilitatea anumitor informații referitoare la stabilitatea în timpul depozitării. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima teză, dacă sunt transmise până la 29 octombrie 2016, sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora. În plus, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară subliniază că metabolitul 2,5,6-triclor-4-hidroxiftalonitril (SDS-3701) nu a fost luat în considerare, având în vedere lipsa unei metode validate pentru verificarea respectării legislației aferente, a unui set complet de teste privind reziduurile, a unor studii privind stabilitatea în timpul depozitării și a unor date privind prelucrarea SDS-3701 pentru toate produsele vegetale. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de aceste informații, dacă sunt transmise până la 29 octombrie 2016 sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

0151000

(a)

struguri de masă

0151010

Struguri de masă

0151020

Struguri de vin

0152000

(b)

căpșuni

0154040

Agrișe (verzi, roșii și galbene)

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară subliniază că metabolitul 2,5,6-triclor-4-hidroxiftalonitril (SDS-3701) nu a fost luat în considerare, având în vedere lipsa unei metode validate pentru verificarea respectării legislației aferente, a unui set complet de teste privind reziduurile, a unor studii privind stabilitatea în timpul depozitării și a unor date privind prelucrarea SDS-3701 pentru toate produsele vegetale. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de aceste informații, dacă sunt transmise până la 29 octombrie 2016 sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

0163020

Banane

0163040

Papaia

0211000

(a)

cartofi

0213020

Morcovi

0213030

Țeline de rădăcină

0213040

Hrean

0213060

Păstârnac

0213070

Rădăcina de pătrunjel/pătrunjel rădăcină

0213090

Barba-caprei

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat indisponibilitatea unor informații referitoare la testele privind reziduurile. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima teză, dacă sunt transmise până la 29 octombrie 2016, sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora. În plus, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară subliniază că metabolitul 2,5,6-triclor-4-hidroxiftalonitril (SDS-3701) nu a fost luat în considerare, având în vedere lipsa unei metode validate pentru verificarea respectării legislației aferente, a unui set complet de teste privind reziduurile, a unor studii privind stabilitatea în timpul depozitării și a unor date privind prelucrarea SDS-3701 pentru toate produsele vegetale. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de aceste informații dacă sunt transmise până la 29 octombrie 2016 sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

0213110

Napi

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară subliniază că metabolitul 2,5,6-triclor-4-hidroxiftalonitril (SDS-3701) nu a fost luat în considerare, având în vedere lipsa unei metode validate pentru verificarea respectării legislației aferente, a unui set complet de teste privind reziduurile, a unor studii privind stabilitatea în timpul depozitării și a unor date privind prelucrarea SDS-3701 pentru toate produsele vegetale. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de aceste informații dacă sunt transmise până la 29 octombrie 2016 sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

0220000

Legume bulboase

0220010

Usturoi

0220020

Ceapă

0220030

Ceapă eșalotă

0220040

Ceapă de primăvară/ceapă verde și ceapă de tuns

0220990

Altele

0231010

Tomate

0231030

Vinete

0232000

(b)

cucurbitacee cu coajă comestibilă

0232010

Castraveți

0232020

Cornișoni

0232030

Dovlecei

0232990

Altele

0233000

(c)

cucurbitacee cu coajă necomestibilă

0233010

Pepeni galbeni

0233020

Dovleci

0233030

Pepeni verzi

0233990

Altele

0241020

Conopidă

0242010

Varză de Bruxelles

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat indisponibilitatea unor informații referitoare la testele privind reziduurile. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima teză, dacă sunt transmise până la 29 octombrie 2016, sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora. În plus, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară subliniază că metabolitul 2,5,6-triclor-4-hidroxiftalonitril (SDS-3701) nu a fost luat în considerare, având în vedere lipsa unei metode validate pentru verificarea respectării legislației aferente, a unui set complet de teste privind reziduurile, a unor studii privind stabilitatea în timpul depozitării și a unor date privind prelucrarea SDS-3701 pentru toate produsele vegetale. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de aceste informații dacă sunt transmise până la 29 octombrie 2016 sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

0242020

Varză cu căpățână

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară subliniază că metabolitul 2,5,6-triclor-4-hidroxiftalonitril (SDS-3701) nu a fost luat în considerare, având în vedere lipsa unei metode validate pentru verificarea respectării legislației aferente, a unui set complet de teste privind reziduurile, a unor studii privind stabilitatea în timpul depozitării și a unor date privind prelucrarea SDS-3701 pentru toate produsele vegetale. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de aceste informații dacă sunt transmise până la 29 octombrie 2016 sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

0256030

Frunze de țelină

0256040

Pătrunjel

0260010

Fasole (păstăi)

0260020

Fasole (boabe)

0260030

Mazăre (păstăi)

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat indisponibilitatea unor informații referitoare la testele privind reziduurile. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima teză, dacă sunt transmise până la 29 octombrie 2016, sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora. În plus, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară subliniază că metabolitul 2,5,6-triclor-4-hidroxiftalonitril (SDS-3701) nu a fost luat în considerare, având în vedere lipsa unei metode validate pentru verificarea respectării legislației aferente, a unui set complet de teste privind reziduurile, a unor studii privind stabilitatea în timpul depozitării și a unor date privind prelucrarea SDS-3701 pentru toate produsele vegetale. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de aceste informații dacă sunt transmise până la 29 octombrie 2016 sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

0260040

Mazăre (boabe)

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară subliniază că metabolitul 2,5,6-triclor-4-hidroxiftalonitril (SDS-3701) nu a fost luat în considerare, având în vedere lipsa unei metode validate pentru verificarea respectării legislației aferente, a unui set complet de teste privind reziduurile, a unor studii privind stabilitatea în timpul depozitării și a unor date privind prelucrarea SDS-3701 pentru toate produsele vegetale. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de aceste informații dacă sunt transmise până la 29 octombrie 2016 sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

0260050

Linte

0260990

Altele

0270010

Sparanghel

0270030

Țelină

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat indisponibilitatea unor informații referitoare la testele privind reziduurile. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima teză, dacă sunt transmise până la 29 octombrie 2016, sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora. În plus, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară subliniază că metabolitul 2,5,6-triclor-4-hidroxiftalonitril (SDS-3701) nu a fost luat în considerare, având în vedere lipsa unei metode validate pentru verificarea respectării legislației aferente, a unui set complet de teste privind reziduurile, a unor studii privind stabilitatea în timpul depozitării și a unor date privind prelucrarea SDS-3701 pentru toate produsele vegetale. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de aceste informații dacă sunt transmise până la 29 octombrie 2016 sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

0270060

Praz

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară subliniază că metabolitul 2,5,6-triclor-4-hidroxiftalonitril (SDS-3701) nu a fost luat în considerare, având în vedere lipsa unei metode validate pentru verificarea respectării legislației aferente, a unui set complet de teste privind reziduurile, a unor studii privind stabilitatea în timpul depozitării și a unor date privind prelucrarea SDS-3701 pentru toate produsele vegetale. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de aceste informații dacă sunt transmise până la 29 octombrie 2016 sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

0280010

Ciuperci de cultură

0300000

PROTEAGINOASE

0300010

Fasole

0300020

Linte

0300030

Mazăre

0300040

Lupin/boabe de lupin

0300990

Altele

0401020

Arahide/alune de pământ

0500010

Orz

0500050

Ovăz

0500070

Secară

0500090

Grâu

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat indisponibilitatea anumitor informații referitoare la metodele analitice și la testele privind reziduurile. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima teză, dacă sunt transmise până la 29 octombrie 2016, sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora. În plus, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară subliniază că metabolitul 2,5,6-triclor-4-hidroxiftalonitril (SDS-3701) nu a fost luat în considerare, având în vedere lipsa unei metode validate pentru verificarea respectării legislației aferente, a unui set complet de teste privind reziduurile, a unor studii privind stabilitatea în timpul depozitării și a unor date privind prelucrarea SDS-3701 pentru toate produsele vegetale. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de aceste informații dacă sunt transmise până la 29 octombrie 2016 sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

0700000

HAMEI

(+)

Limita maximă de reziduuri aplicabilă pentru hrean (Armoracia rusticana) din grupa condimente (cod 0840040) este cea stabilită pentru hrean (Armoracia rusticana) din categoria Legume, grupa legume rădăcinoase și cu tuberculi (cod 0213040), ținând cont de variațiile nivelurilor prin prelucrare (uscare) în conformitate cu articolul 20 alineatul (1) din Regulamentul (CE) nr. 396/2005.

0840040

Hrean

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat indisponibilitatea anumitor informații referitoare la metabolismul porcinelor și la reziduurile radioactive totale în produsele din păsări de curte. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima teză, dacă sunt transmise până la 29 octombrie 2016, sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

1011000

(a)

porcine

1011010

Mușchi

1011020

Țesut gras

1011030

Ficat

1011040

Rinichi

1011050

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

1011990

Altele

1016000

(f)

păsări de curte

1016010

Mușchi

1016020

Țesut gras

1016030

Ficat

1016040

Rinichi

1016050

Organe comestibile (altele decât ficatul și rinichii)

1016990

Altele

1030000

Ouă de păsări

1030010

Pui

1030020

Rațe

1030030

Gâște

1030040

Prepelițe

1030990

Altele

Propamocarb (Sumă de propamocarb și sărurile acestuia, exprimată ca propamocarb) (R)

(R)

=

Definiția reziduului diferă pentru următoarele combinații pesticid-număr de cod: codul 1000000 cu excepția 1016000, 1030000 și 1040000: N-oxid de propamocarb; codurile 1016000 și 1030000: N-desmetil propamocarb

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat indisponibilitatea unor informații referitoare la testele privind reziduurile. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima teză, dacă sunt transmise până la 22 martie 2016, sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

0241020

Conopidă

0251010

Salata mielului/fetică

0251030

Scarolă/cicoare cu frunze întregi

0251040

Creson și alți germeni și lăstari

0251050

Barbarea verna

0251070

Muștar vânăt

0251080

Plante de cultură cu frunze tinere (inclusiv specii din familia Brassicaceae)

0256000

(f)

plante aromatice și flori comestibile

0256010

Asmățui

0256020

Arpagic

0256030

Frunze de țelină

0256040

Pătrunjel

0256050

Salvie

0256060

Rozmarin

0256070

Cimbru

0256080

Busuioc și flori comestibile

0256090

Frunze de dafin

0256100

Tarhon

0256990

Altele

(+)

Limita maximă de reziduuri aplicabilă pentru hrean (Armoracia rusticana) din grupa condimente (cod 0840040) este cea stabilită pentru hrean (Armoracia rusticana) din categoria Legume, grupa legume rădăcinoase și cu tuberculi (cod 0213040), ținând cont de variațiile nivelurilor prin prelucrare (uscare) în conformitate cu articolul 20 alineatul (1) din Regulamentul (CE) nr. 396/2005.

0840040

Hrean

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat indisponibilitatea unor informații referitoare la metodele analitice. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima teză, dacă sunt transmise până la 22 martie 2016, sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

1011010

Mușchi

1011020

Țesut gras

1011030

Ficat

1011040

Rinichi

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat indisponibilitatea unor informații referitoare la metodele analitice și la un studiu de hrănire. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima teză, dacă sunt transmise până la 22 martie 2016, sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

1012010

Mușchi

1012020

Țesut gras

1012030

Ficat

1012040

Rinichi

1013010

Mușchi

1013020

Țesut gras

1013030

Ficat

1013040

Rinichi

1014010

Mușchi

1014020

Țesut gras

1014030

Ficat

1014040

Rinichi

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat indisponibilitatea unor informații referitoare la metodele analitice și la un studiu de hrănire la găini. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima teză, dacă sunt transmise până la 22 martie 2016, sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

1016010

Mușchi

1016020

Țesut gras

1016030

Ficat

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat indisponibilitatea unor informații referitoare la metodele analitice și la un studiu de hrănire. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima teză, dacă sunt transmise până la 22 martie 2016, sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

1020000

Lapte

1020010

Bovine

1020020

Ovine

1020030

Caprine

1020040

Cabaline

1020990

Altele

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat indisponibilitatea unor informații referitoare la metodele analitice și la un studiu de hrănire la găini. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima teză, dacă sunt transmise până la 22 martie 2016, sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

1030000

Ouă de păsări

1030010

Pui

1030020

Rațe

1030030

Gâște

1030040

Prepelițe

1030990

Altele

Tiacloprid

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat indisponibilitatea unor informații referitoare la testele privind reziduurile. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima teză, dacă sunt transmise până la 23 iulie 2017, sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

0232030

Dovlecei

0241000

(a)

varză cu inflorescență

0241010

Broccoli

0241020

Conopidă

0241990

Altele

0251030

Scarolă/cicoare cu frunze întregi

0251050

Barbarea verna

0251060

Rucolă

0251080

Plante de cultură cu frunze tinere (inclusiv specii din familia Brassicaceae)

0252010

Spanac

0252030

Sfeclă de pețiol și frunză

0260010

Fasole (păstăi)

0300010

Fasole

0300030

Mazăre

0401060

Semințe de rapiță

0401080

Semințe de muștar

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat indisponibilitatea unor informații referitoare la metabolismul culturilor de plante la care se aplică tratamentul semințelor. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima teză, dacă sunt transmise până la 23 iulie 2017, sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

0500030

Porumb

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat indisponibilitatea unor informații referitoare la metodele analitice. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima teză, dacă sunt transmise până la 23 iulie 2017, sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

0610000

Ceai

0632000

(b)

frunze și plante aromatice

0632010

Căpșuni

0632020

Rooibos

0632030

Maté

0632990

Altele

0633000

(c)

rădăcini

0633010

Valeriană

0633020

Ginseng

0633990

Altele

0810000

Condimente din semințe

0810010

Anason

0810020

Chimen negru

0810030

Țelină

0810040

Coriandru

0810050

Chimen

0810060

Mărar

0810070

Fenicul

0810080

Schinduf

0810090

Nucșoară

0810990

Altele

(+)

Limita maximă de reziduuri aplicabilă pentru hrean (Armoracia rusticana) din grupa condimente (cod 0840040) este cea stabilită pentru hrean (Armoracia rusticana) din categoria Legume, grupa legume rădăcinoase și cu tuberculi (cod 0213040), ținând cont de variațiile nivelurilor prin prelucrare (uscare) în conformitate cu articolul 20 alineatul (1) din Regulamentul (CE) nr. 396/2005.

0840040

Hrean

Trifloxistrobin (A) (L) (R)

(A)

Laboratoarele de referință ale UE au identificat indisponibilitatea pe piață a standardelor de referință pentru CGA321113. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima teză, dacă sunt transmise până la 23 iulie 2016, sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

(R)

=

Definiția reziduului diferă pentru următoarele combinații pesticid-număr de cod:

Trifloxistrobin – codul 1000000 cu excepția 1040000: sumă de trifloxistrobin și metabolitul său acid (E, E)-metoxiimino- {2-[1-(3-trifluorometil-fenil)-etilidenamino-oximetil]-fenil}-acetic (CGA 321113)

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat indisponibilitatea unor informații referitoare la testele privind reziduurile. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima teză, dacă sunt transmise până la 23 iulie 2017, sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

0154030

Coacăze (negre, roșii și albe)

0154040

Agrișe (verzi, roșii și galbene)

0162030

Fructul pasiunii/maracuja

0231020

Ardei dulci/gogoșari

0232010

Castraveți

0232020

Cornișoni

0243000

(c)

brasicacee cu frunze

0243010

Varză chinezească/petsai

0243020

Kale

0243990

Altele

0251030

Scarolă/cicoare cu frunze întregi

0256000

(f)

plante aromatice și flori comestibile

0256010

Asmățui

0256020

Arpagic

0256030

Frunze de țelină

0256040

Pătrunjel

0256050

Salvie

0256060

Rozmarin

0256070

Cimbru

0256080

Busuioc și flori comestibile

0256090

Frunze de dafin

0256100

Tarhon

0256990

Altele

0260010

Fasole (păstăi)

0500050

Ovăz

(+)

Limita maximă de reziduuri aplicabilă pentru hrean (Armoracia rusticana) din grupa condimente (cod 0840040) este cea stabilită pentru hrean (Armoracia rusticana) din categoria Legume, grupa legume rădăcinoase și cu tuberculi (cod 0213040), ținând cont de variațiile nivelurilor prin prelucrare (uscare) în conformitate cu articolul 20 alineatul (1) din Regulamentul (CE) nr. 396/2005.

0840040

Hrean

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat indisponibilitatea unor informații referitoare la metodele analitice. La revizuirea LMR, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima teză, dacă sunt transmise până la 23 iulie 2017, sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data specificată, de lipsa acestora.

1011010

Mușchi

1011020

Țesut gras

1011030

Ficat

1011040

Rinichi

1012010

Mușchi

1012020

Țesut gras

1012030

Ficat

1012040

Rinichi

1013010

Mușchi

1013020

Țesut gras

1013030

Ficat

1013040

Rinichi

1014010

Mușchi

1014020

Țesut gras

1014030

Ficat

1014040

Rinichi

1016010

Mușchi

1016020

Țesut gras

1016030

Ficat

1020010

Bovine

1020020

Ovine

1020030

Caprine

1030000

Ouă de păsări

1030010

Pui

1030020

Rațe

1030030

Gâște

1030040

Prepelițe

1030990

Altele”

(**)  Indică limita inferioară de cuantificare analitică

(**)

Combinația pesticid-cod pentru care se aplică LMR stabilită în anexa III partea B.

Halauxifen-metil (sumă de halauxifen-metil și X11393729 (halauxifen), exprimată ca halauxifen-metil)

(+)

Limita maximă de reziduuri aplicabilă hreanului (Armoracia rusticana) din grupa condimente (cod 0840040) este cea stabilită pentru hreanul (Armoracia rusticana) din categoria legume, grupa legume rădăcinoase și cu tuberculi (cod 0213040), având în vedere variațiile nivelului de reziduuri cauzate de prelucrare (uscare) în conformitate cu articolul 20 alineatul (1) din Regulamentul (CE) nr. 396/2005.

0840040

Hrean”

(2)  Pentru lista completă cu produse de origine vegetală și animală cărora li se aplică LMR-uri, vă rugăm să consultați anexa I.

Halauxifen-metil (sumă de halauxifen-metil și X11393729 (halauxifen), exprimată ca halauxifen-metil)

(+)

Limita maximă de reziduuri aplicabilă hreanului (Armoracia rusticana) din grupa condimente (cod 0840040) este cea stabilită pentru hreanul (Armoracia rusticana) din categoria legume, grupa legume rădăcinoase și cu tuberculi (cod 0213040), având în vedere variațiile nivelului de reziduuri cauzate de prelucrare (uscare) în conformitate cu articolul 20 alineatul (1) din Regulamentul (CE) nr. 396/2005.

0840040

Hrean”

(***)  Indică limita inferioară de cuantificare analitică

(3)  Pentru lista completă de produse de origine vegetală și animală pentru care se aplică LMR-urile, vă rugăm să consultați anexa I.

(L)

=

Liposolubil

Ametoctradin (R)

(R)

=

Definiția reziduului diferă pentru următoarele combinații pesticid-număr de cod:

Ametoctradin – cod 1000000 cu excepția 1040000: Ametoctradin, metabolitul acid 4-(7-amino-5-etil [1,2,4]triazolo, [1,5-a]pirimidin-6-il) butanoic (M650F01) și metabolitul acid 6-(7-amino-5-etil [1,2,4]triazolo [1,5-a]pirimidin-6-il) hexanoic (M650F06), exprimat ca ametoctradin

(+)

Limita maximă de reziduuri aplicabilă pentru hrean (Armoracia rusticana) în grupa condimente (cod 0840040) este cea stabilită pentru hrean (Armoracia rusticana) în categoria legume, grupa legume rădăcinoase și cu tuberculi (cod 0213040) având în vedere variațiile nivelului de reziduuri cauzate de prelucrare (uscare) în conformitate cu articolul 20 alineatul (1) din Regulamentul (CE) nr. 396/2005.

0840040

Hrean

Difenilamină

(+)

Potrivit datelor de monitorizare, contaminarea încrucișată încă nu poate fi evitată la merele și perele netratate. La reexaminarea LMR-urilor, Comisia va ține seama de informațiile disponibile în următorii doi ani de la data publicării.

0130010

Mere

0130020

Pere

(+)

Limita maximă de reziduuri aplicabilă pentru hrean (Armoracia rusticana) în grupa condimente (cod 0840040) este cea stabilită pentru hrean (Armoracia rusticana) în categoria legume, grupa legume rădăcinoase și cu tuberculi (cod 0213040) având în vedere variațiile nivelului de reziduuri cauzate de prelucrare (uscare) în conformitate cu articolul 20 alineatul (1) din Regulamentul (CE) nr. 396/2005.

0840040

Hrean

Flonicamid (sumă de flonicamid, TNFG și TNFA) (R)

(R)

=

Definiția reziduului diferă pentru următoarele combinații pesticid-număr de cod:

Flonicamid – cod 1000000: Sumă de flonicamid și TFNA-AM

(+)

Limita maximă de reziduuri aplicabilă pentru hrean (Armoracia rusticana) în grupa condimente (cod 0840040) este cea stabilită pentru hrean (Armoracia rusticana) în categoria legume, grupa legume rădăcinoase și cu tuberculi (cod 0213040) având în vedere variațiile nivelului de reziduuri cauzate de prelucrare (uscare) în conformitate cu articolul 20 alineatul (1) din Regulamentul (CE) nr. 396/2005.

0840040

Hrean

Fluazinam (L)

(+)

Limita maximă de reziduuri aplicabilă pentru hrean (Armoracia rusticana) în grupa condimente (cod 0840040) este cea stabilită pentru hrean (Armoracia rusticana) în categoria legume, grupa legume rădăcinoase și cu tuberculi (cod 0213040) având în vedere variațiile nivelului de reziduuri cauzate de prelucrare (uscare) în conformitate cu articolul 20 alineatul (1) din Regulamentul (CE) nr. 396/2005.

0840040

Hrean

Fluoxastrobin

(+)

Limita maximă de reziduuri aplicabilă pentru hrean (Armoracia rusticana) în grupa condimente (cod 0840040) este cea stabilită pentru hrean (Armoracia rusticana) în categoria legume, grupa legume rădăcinoase și cu tuberculi (cod 0213040) având în vedere variațiile nivelului de reziduuri cauzate de prelucrare (uscare) în conformitate cu articolul 20 alineatul (1) din Regulamentul (CE) nr. 396/2005.

0840040

Hrean

Protioconazol (Protioconazol-destio) (R)

(R)

=

Definiția reziduului diferă pentru următoarele combinații pesticid-număr de cod:

Protioconazol – cod 1000000 cu excepția 1040000: Sumă de protioconazol-destio și conjugatul său glucuronid, exprimată ca protioconazol-destio.

(+)

Limita maximă de reziduuri aplicabilă pentru hrean (Armoracia rusticana) în grupa condimente (cod 0840040) este cea stabilită pentru hrean (Armoracia rusticana) în categoria legume, grupa legume rădăcinoase și cu tuberculi (cod 0213040) având în vedere variațiile nivelului de reziduuri cauzate de prelucrare (uscare) în conformitate cu articolul 20 alineatul (1) din Regulamentul (CE) nr. 396/2005.

0840040

Hrean”


22.1.2016   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

L 15/51


REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2016/68 AL COMISIEI

din 21 ianuarie 2016

privind procedurile și specificațiile comune necesare pentru interconectarea registrelor electronice ale cardurilor de conducător auto

COMISIA EUROPEANĂ,

având în vedere Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene,

având în vedere Regulamentul (UE) nr. 165/2014 al Parlamentului European și al Consiliului din 4 februarie 2014 privind tahografele în transportul rutier (1), în special articolul 31 alineatul (5),

întrucât:

(1)

Regulamentul (UE) nr. 165/2014 prevede obligația statelor membre de a face schimb electronic de date pentru a asigura unicitatea cardurilor de conducător auto eliberate.

(2)

Pentru a facilita schimbul electronic de informații între statele membre cu privire la cardurile de conducător auto, Comisia a instituit sistemul de mesagerie TACHOnet, care permite statelor membre să solicite informații celorlalte state membre cu privire la eliberarea cardurilor de conducător auto, precum și cu privire la starea acestor carduri.

(3)

Regulamentul (UE) nr. 165/2014 face obligatorie interconectarea registrelor electronice naționale privind cardurile de conducător auto în întreaga Uniune, folosind fie sistemul de mesagerie TACHOnet, fie un sistem compatibil. Totuși, în cazul utilizării unui sistem compatibil, schimbul de date electronice cu toate celelalte state membre trebuie să fie posibil prin intermediul sistemului de mesagerie TACHOnet.

(4)

Prin urmare, este necesar să se stabilească procedurile și specificațiile comune obligatorii pentru TACHOnet, inclusiv formatul datelor schimbate, procedurile tehnice pentru consultarea electronică a registrelor electronice naționale, procedurile de acces și mecanismele de securitate.

(5)

Măsurile prevăzute în prezentul regulament sunt conforme cu avizul comitetului menționat la articolul 42 alineatul (3) din Regulamentul (UE) nr. 165/2014,

ADOPTĂ PREZENTUL REGULAMENT:

Articolul 1

Obiect

Prezentul regulament stabilește cerințele privind conectarea obligatorie a registrelor electronice naționale cu privire la cardurile de conducător auto la sistemul de mesagerie TACHOnet menționat la articolul 31 din Regulamentul (UE) nr. 165/2014.

Articolul 2

Definiții

Pe lângă definițiile prevăzute la articolul 2 din Regulamentul (UE) nr. 165/2014, se aplică următoarele definiții:

(a)

„interfață asincronă” înseamnă un proces prin care un mesaj de răspuns la o solicitare este transmis printr-o nouă conexiune HTTP;

(b)

„căutare pluridirecțională” înseamnă un mesaj de solicitare din partea unui stat membru, adresat tuturor celorlalte state membre;

(c)

„autoritate emitentă a cardului” („AEC”) înseamnă entitatea împuternicită de un stat membru pentru emiterea și gestionarea cardurilor de tahograf;

(d)

„hub central” înseamnă sistemul de informații care permite direcționarea mesajelor TACHOnet între statele membre;

(e)

„sistem național” înseamnă sistemul informatic instituit în fiecare stat membru în scopul de a emite, prelucra și răspunde la mesaje TACHOnet;

(f)

„interfață sincronă” înseamnă un proces prin care un mesaj de răspuns la o solicitare este transmis prin aceeași conexiune HTTP utilizată pentru solicitare;

(g)

„stat membru solicitant” înseamnă statul membru care emite o solicitare sau o notificare, care este apoi direcționată către statul membru respondent corespunzător sau către statele membre respondente corespunzătoare;

(h)

„stat membru respondent” înseamnă statul membru căruia i se adresează solicitarea sau notificarea TACHOnet;

(i)

„căutare unidirecțională” înseamnă un mesaj de solicitare din partea unui stat membru adresat unui singur stat membru;

(j)

„card de tahograf” înseamnă fie un card de conducător auto, fie un card de atelier, astfel cum sunt definite la articolul 2 literele (f) și (k) din Regulamentul (UE) nr. 165/2014.

Articolul 3

Obligația de a se conecta la TACHOnet

Statele membre conectează registrele electronice naționale menționate la articolul 31 alineatul (1) din Regulamentul (UE) nr. 165/2014 la sistemul de mesagerie TACHOnet.

Articolul 4

Specificații tehnice

Sistemul de mesagerie TACHOnet îndeplinește specificațiile tehnice prevăzute în anexele I-VII.

Articolul 5

Utilizarea sistemului TACHOnet

Statele membre urmează procedurile stabilite în anexa VIII.

Statele membre asigură accesul la sistemul de mesagerie TACHOnet autorităților naționale emitente ale cardurilor și agenților de control care îndeplinesc sarcinile prevăzute la articolul 38 din Regulamentul (UE) nr. 165/2014, pentru a facilita realizarea unor verificări eficace ale valabilității, stării și unicității cardurilor de conducător auto.

Articolul 6

Intrare în vigoare

Prezentul regulament intră în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Se aplică de la 2 martie 2018.

Prezentul regulament este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre.

Adoptat la Bruxelles, 21 ianuarie 2016.

Pentru Comisie

Președintele

Jean-Claude JUNCKER


(1)  JO L 60, 28.2.2014, p. 1.


ANEXA I

Aspecte generale referitoare la sistemul de mesagerie TACHOnet

1.   Arhitectură

Sistemul de mesagerie TACHOnet este compus din următoarele părți:

1.1.

Un hub central, care poate primi o solicitare din partea statului membru solicitant și o poate valida și prelucra prin transmiterea ei către statele membre respondente. Hubul central așteaptă ca fiecare stat membru respondent să răspundă, consolidează toate răspunsurile și transmite răspunsul consolidat statului membru solicitant.

Toate mesajele TACHOnet sunt direcționate de către hubul central.

1.2.

Sistemele naționale ale statelor membre, care trebuie să fie echipate cu o interfață capabilă să transmită solicitări către hubul central și să primească răspunsurile corespunzătoare. Sistemele naționale pot utiliza software brevetat sau comercial pentru a transmite și a recepționa mesaje de la hubul central.

2.   Administrare

2.1.   Hubul central este administrat de Comisie, care este responsabilă de funcționarea tehnică și de întreținerea hubului central.

2.2.   Hubul central nu stochează datele mai mult de șase luni, cu excepția datelor de logare și a datelor statistice prevăzute în anexa VII.

2.3.   Hubul central nu oferă acces la datele cu caracter personal decât personalului autorizat al Comisiei, atunci când acest lucru este necesar în scopul monitorizării, al întreținerii și al depanării.

2.4.   Statele membre sunt responsabile pentru:

2.4.1.

crearea și administrarea sistemelor naționale, inclusiv interfața cu hubul central;

2.4.2.

instalarea și întreținerea sistemelor naționale, atât în materie de hardware, cât și de software, indiferent dacă este brevetat sau comercial;

2.4.3.

interoperabilitatea corectă a sistemului național cu hubul central, inclusiv administrarea mesajelor de eroare primite de la hubul central;

2.4.4.

luarea tuturor măsurilor pentru asigurarea confidențialității, a integrității și a disponibilității informațiilor;

2.4.5.

operarea sistemelor naționale în conformitate cu nivelurile de servicii prevăzute în anexa VI.

2.5.   Portalul web MOVEHUB

Comisia furnizează o aplicație web cu acces securizat, denumită „portalul web MOVEHUB”, care asigură cel puțin următoarele servicii:

(a)

statistici cu privire la disponibilitatea statelor membre;

(b)

notificarea intervențiilor de întreținere la hubul central și la sistemele naționale ale statelor membre;

(c)

rapoarte agregate;

(d)

administrarea datelor de contact;

(e)

schemele XSD.

2.6.   Administrarea datelor de contact

2.6.1.   Funcția de administrare a datelor de contact asigură fiecărui stat membru posibilitatea de a administra datele de contact ale utilizatorilor cu interese politice, economice, operaționale și tehnice din statul membru respectiv; autoritatea competentă a fiecărui stat membru deține responsabilitatea întreținerii propriilor date de contact. Este posibilă consultarea, dar nu modificarea datelor de contact ale altor state membre.

2.6.2.   TACHOnet utilizează datele de contact menționate la punctul 2.6.1 pentru a completa datele de contact în mesajele de răspuns.


ANEXA II

Funcțiile sistemului de mesagerie TACHOnet

1.   Sistemul de mesagerie TACHOnet asigură următoarele funcții:

1.1.

Check Issued Cards (CIC) (Verificarea cardurilor eliberate): permite statului membru solicitant să trimită o solicitare de verificare a cardurilor eliberate (Check Issued Cards Request) către un stat membru respondent sau către toate statele membre respondente, pentru a stabili dacă un solicitant de card deține deja un card de conducător auto eliberat de statele membre respondente. Statele membre respondente răspund solicitării prin trimiterea unui răspuns de verificare a cardurilor eliberate (Check Issued Cards Response);

1.2.

Check Card Status (CCS) (Verificarea stării cardului): permite statului membru solicitant să ceară statului membru respondent detalii cu privire la un card eliberat de acesta din urmă, prin trimiterea unei solicitări de verificare a stării cardului (Check Card Status Request). Statul membru respondent răspunde solicitării prin trimiterea unui răspuns de verificare a stării cardului (Check Card Status Response);

1.3.

Modify Card Status (MCS) (Modificarea stării cardului): permite statului membru solicitant să notifice statului membru respondent, printr-o solicitare de modificare a stării cardului (Modify Card Status Request), că starea unui card eliberat de acesta din urmă s-a schimbat. Statul membru respondent răspunde printr-un mesaj de luare la cunoștință a modificării stării cardului (Modify Card Status Acknowledgement);

1.4.

Issued Card Driving License (ICDL) (Permisul de conducere pe baza căruia a fost eliberat cardul): permite statului membru solicitant să notifice statului membru respondent, prin intermediul unei solicitări de tipul Issued Card Driving Licence Request, că a fost eliberat un card de către statul membru solicitant pe baza unui permis de conducere eliberat de către statul membru respondent. Statul membru respondent răspunde printr-un mesaj Issued Card Driving Licence Response.

2.   Se includ și alte tipuri de mesaje considerate adecvate pentru funcționarea eficientă a sistemului TACHOnet, de exemplu notificările de eroare.

3.   Sistemele naționale trebuie să recunoască stările cardului care figurează în apendicele la prezenta anexă, atunci când se utilizează oricare dintre funcțiile descrise la punctul 1 Cu toate acestea, statele membre nu sunt obligate să pună în aplicare o procedură administrativă care să utilizeze toate stările enumerate.

4.   Atunci când un stat membru primește un răspuns sau o notificare indicând o stare care nu este folosită în cadrul procedurilor sale administrative, sistemul național transpune starea din mesajul primit în valoarea corespunzătoare din procedura respectivă. Mesajul nu trebuie să fie respins de statul membru respondent, atât timp cât starea din mesaj figurează în apendicele la prezenta anexă.

5.   Starea cardului care figurează în apendicele la prezenta anexă nu trebuie utilizată pentru a stabili dacă un card de conducător auto este valabil pentru conducerea unui autovehicul. Atunci când un stat membru interoghează registrul statului membru emitent al cardului prin intermediul funcției CCS, răspunsul trebuie să conțină câmpul dedicat „valabil pentru conducerea unui autovehicul”. Procedurile administrative naționale trebuie să fie de așa natură încât răspunsurile CCS să conțină întotdeauna valoarea adecvată în câmpul „valabil pentru conducerea unui autovehicul”.

Apendice

Stări ale cardului

Starea cardului

Definiție

Application (Cerere)

AEC a primit o cerere de eliberare a unui card de conducător auto. Aceste informații au fost înregistrate și stocate în baza de date cu cheile de căutare generate.

Approved (Aprobat)

AEC a aprobat cererea de eliberare a unui card de tahograf.

Rejected (Respins)

AEC nu a aprobat cererea.

Personalised (Personalizat)

Cardul de tahograf a fost personalizat.

Dispatched (Expediat)

Autoritatea națională a expediat cardul de conducător auto conducătorului auto sau agenției de livrare corespunzătoare.

Handed Over (Înmânat)

Autoritatea națională a înmânat cardul de conducător auto conducătorului auto.

Confiscated (Confiscat)

Cardul de conducător auto a fost preluat de la conducătorul auto de către autoritatea competentă.

Suspended (Suspendat)

Cardul de conducător auto a fost preluat temporar de la conducătorul auto.

Withdrawn (Retras)

AEC a decis să retragă cardul de conducător auto. Cardul a fost anulat definitiv.

Surrendered (Predat)

Cardul de tahograf a fost returnat AEC și a fost declarat inutil.

Lost (Pierdut)

Cardul de tahograf a fost declarat pierdut la AEC.

Stolen (Furat)

Cardul de tahograf a fost declarat furat la AEC. Un card furat este considerat pierdut.

Malfunctioning (Defect)

Cardul de tahograf a fost declarat defect la AEC.

Expired (Expirat)

Perioada de valabilitate a cardului de tahograf a expirat.

Replaced (Înlocuit)

Cardul de tahograf, care a fost declarat pierdut, furat sau defect, a fost înlocuit cu un nou card. Datele de pe noul card sunt aceleași, cu excepția indicelui de înlocuire din numărul cardului, care a fost mărit cu o unitate.

Renewed (Reînnoit)

Cardul de tahograf a fost reînnoit în urma modificării unor date administrative sau a expirării perioadei de valabilitate. Datele de pe noul card sunt aceleași, cu excepția indicelui de reînnoire din numărul cardului, care a fost mărit cu o unitate.

In Exchange (În curs de schimbare)

AEC care a eliberat un card de conducător auto a primit o notificare prin care este anunțată că a fost demarată procedura de schimbare a cardului respectiv cu un card de conducător auto eliberat de către AEC din alt stat membru.

Exchanged (Schimbat)

AEC care a eliberat un card de conducător auto a primit o notificare prin care este anunțată că a fost finalizată procedura de schimbare a cardului respectiv cu un card de conducător auto eliberat de către AEC din alt stat membru.


ANEXA III

Dispoziții privind mesajele în sistemul de mesagerie TACHOnet

1.   Cerințe tehnice generale

1.1.   Hubul central asigură atât interfețe sincrone, cât și asincrone pentru schimbul de mesaje. Statele membre pot alege tehnologia cea mai adecvată pentru interfața cu aplicațiile proprii.

1.2.   Toate mesajele schimbate între hubul central și sistemele naționale trebuie să fie codificate UTF-8.

1.3.   Sistemele naționale trebuie să aibă capacitatea de a primi și de a procesa mesaje care conțin caractere grecești sau chirilice.

2.   Structura mesajelor XML și definiția schemei (XSD)

2.1.   Structura generală a mesajelor XML respectă formatul definit de schemele XSD instalate în hubul central.

2.2.   Hubul central și sistemele naționale transmit și recepționează mesaje care sunt conforme cu schema XSD a mesajelor.

2.3.   Sistemele naționale au capacitatea de a transmite, de a recepționa și de a procesa toate mesajele care corespund oricăreia dintre funcțiile prevăzute în anexa I.

2.4.   Mesajele XML trebuie să includă cel puțin cerințele minime prevăzute în apendicele la prezenta anexă.

Apendice

Cerințele minime pentru conținutul mesajelor XML

Antet comun

Obligatoriu

Version (Versiune)

Versiunea oficială a specificațiilor XML va fi stabilită prin spațiul de nume (namespace) definit în XSD a mesajului și în atributul version din elementul antet al oricărui mesaj XML. Numărul versiunii („n.m”) va fi definit ca valoare fixă la fiecare lansare a fișierului de definiție a schemei XML (xsd).

Da

Test Identifier (Identificator testare)

ID opțional pentru testare. Inițiatorul testului va completa ID-ul, iar toți ceilalți participanți la fluxul de lucru vor redirecționa/returna același ID. În producție trebuie ignorat și nu va fi folosit dacă este furnizat.

Nu

Technical Identifier (Identificator tehnic)

Un UUID care identifică în mod unic fiecare mesaj. Expeditorul generează un UUID și completează acest atribut. Această informație nu se utilizează în niciun scop legat de activitatea economică.

Da

Workflow Identifier (Identificator flux de lucru)

Identificatorul fluxului de lucru este un UUID și ar trebui să fie generat de statul membru solicitant. Acest ID este apoi utilizat în toate mesajele pentru a corela fluxul de lucru.

Da

Sent At (Transmis la)

Data și ora (UTC) la care a fost transmis mesajul.

Da

Timeout (Timpul a expirat)

Acesta este un atribut opțional de dată și de oră (în format UTC). Această valoare va fi stabilită doar de hub pentru solicitările redirecționate. Aceasta va informa statul membru respondent cu privire la ora la care expiră solicitarea. Această valoare nu este necesară în mesajele MS2TCN_<x>_Req și în mesajele de răspuns. Utilizarea sa este facultativă, astfel încât să se poată folosi aceeași definiție de antet pentru toate tipurile de mesaje, indiferent dacă atributul timeoutValue este necesar sau nu.

Nu

From (De la)

Codul ISO 3166-1 alfa 2 al statului membru care transmite mesajul sau „UE”.

Da

To (Către)

Codul ISO 3166-1 alfa 2 al statului membru căruia i se transmite mesajul sau „UE”.

Da


Check Issued Cards Request (Solicitare de verificare a cardurilor eliberate)

Obligatoriu

Family Name (Nume de familie)

Numele de familie al conducătorului auto, astfel cum este înscris pe card.

Da

First Name (Prenume)

Prenumele conducătorului auto, astfel cum este înscris pe card (lipsa unui prenume nu indică o căutare cu metacaractere).

Nu

Date of Birth (Data nașterii)

Data nașterii conducătorului auto, astfel cum este înscrisă pe card.

Da

Driving Licence Number (Numărul permisului de conducere)

Numărul permisului de conducere al conducătorului auto.

Nu

Driving Licence Issuing Country (Țara de eliberare a permisului de conducere)

Țara care a eliberat permisul de conducere al conducătorului auto.

Nu


Check Issued Cards Response (Răspuns de verificare a cardurilor eliberate)

Obligatoriu

Status Code (Cod de stare)

Codul de stare al căutării [de ex. found (găsit), not found (nu a fost găsit), error (eroare), etc.].

Da

Status Message (Mesaj de stare)

O descriere explicativă a stării (dacă este necesară).

Nu

Found Driver Details (Datele conducătorului auto găsit)

Da

Family Name (Nume de familie)

Numele de familie ale conducătorilor auto găsiți.

Da

First Name (Prenume)

Prenumele conducătorilor auto găsiți.

Nu

Date of Birth (Data nașterii)

Datele de naștere ale conducătorilor auto găsiți.

Da

Place of Birth (Locul nașterii)

Locurile de naștere ale conducătorilor auto găsiți.

Nu

Driver Card Number (Numărul cardului de conducător auto)

Numărul cardului conducătorului auto găsit.

Da

Driver Card Status (Starea cardului de conducător auto)

Starea cardului conducătorului auto găsit.

Da

Driver Card Issuing Authority (Autoritatea emitentă a cardului de conducător auto)

Denumirea autorității care a eliberat cardul conducătorului auto găsit.

Da

Driver Card Start of Validity Date (Data de la care este valabil cardul de conducător auto)

Data de la care este valabil cardul conducătorului auto găsit.

Da

Driver Card Expiry Date (Data de expirare a cardului de conducător auto)

Data de expirare a cardului conducătorului auto găsit.

Da

Driver Card Status Modified Date (Data de modificare a stării cardului de conducător auto)

Data la care a fost modificat ultima dată cardul conducătorului auto găsit.

Da

Search Mechanism (Mecanism de căutare)

Cardul a fost găsit în urma unei căutări NYSIIS sau în urma unei căutări personalizate.

Da

Temporary Card (Card temporar)

Cardul găsit este un card temporar.

Nu

Driving Licence Number (Numărul permisului de conducere)

Numărul permisului de conducere al conducătorului auto găsit.

Da

Driving Licence Issuing Country (Țara de eliberare a permisului de conducere)

Țara care a eliberat permisul de conducere al conducătorului auto găsit.

Da

Driving Licence Status (Starea permisului de conducere)

Starea permisului de conducere al conducătorului auto găsit.

Nu

Driving Licence Issuing Date (Data de eliberare a permisului de conducere)

Data de eliberare a permisului de conducere al conducătorului auto găsit.

Nu

Driving Licence Expiry Date (Data de expirare a permisului de conducere)

Data de expirare a permisului de conducere al conducătorului auto găsit.

Nu


Check Card Status Request (Solicitare de verificare a stării cardului)

Obligatoriu

Driver Card Number (Numărul cardului de conducător auto)

Numărul cardului pentru care sunt solicitate detalii.

Da


Check Card Status Response (Răspuns de verificare a stării cardului)

Obligatoriu

Status Code (Cod de stare)

Codul de stare al solicitării de detalii [de ex. found (găsit), not found (nu a fost găsit), error (eroare) etc.].

Da

Status Message (Mesaj de stare)

O descriere explicativă a stării (dacă este necesară).

Nu

Card Status (Starea cardului)

Starea cardului solicitat.

Da

Card Issuing Authority (Autoritatea emitentă a cardului)

Denumirea autorității care a eliberat cardul solicitat.

Da

Card Start of Validity Date (Data de la care este valabil cardul)

Data de la care este valabil cardul solicitat.

Da

Card Expiry Date (Data de expirare a cardului)

Data de expirare a cardului solicitat.

Da

Card Status Modified Date (Data de modificare a stării cardului)

Data la care a fost modificat ultima dată cardul solicitat.

Da

Valid for Driving (Valabil pentru conducerea unui autovehicul)

Cardul găsit este/nu este valabil pentru a conduce un autovehicul.

Da

Temporary Card (Card temporar)

Cardul găsit este un card temporar.

Nu

Workshop Card (Card de atelier)

Workshop Name (Denumirea atelierului)

Denumirea atelierului pentru care a fost eliberat cardul.

Da

Workshop Address (Adresa atelierului)

Adresa atelierului pentru care a fost eliberat cardul.

Da

Family Name (Nume de familie)

Numele de familie al persoanei pentru care a fost eliberat cardul.

Nu

First Name (Prenume)

Prenumele persoanei pentru care a fost eliberat cardul.

Nu

Date of Birth (Data nașterii)

Data nașterii persoanei pentru care a fost eliberat cardul.

Nu

Card Holder Details (Datele titularului cardului)

Family Name (Nume de familie)

Numele de familie al conducătorului auto pentru care a fost eliberat cardul.

Da

First Name (Prenume)

Prenumele conducătorului auto pentru care a fost eliberat cardul.

Nu

Date of Birth (Data nașterii)

Data nașterii conducătorului auto pentru care a fost eliberat cardul.

Da

Place of Birth (Locul nașterii)

Locul nașterii conducătorului auto pentru care a fost eliberat cardul.

Nu

Driving Licence Number (Numărul permisului de conducere)

Numărul permisului de conducere al conducătorului auto pentru care a fost eliberat cardul.

Da

Driving Licence Issuing Country (Țara de eliberare a permisului de conducere)

Țara care a eliberat permisul de conducere al conducătorului auto pentru care a fost eliberat cardul.

Da

Driving Licence Status (Starea permisului de conducere)

Starea permisului de conducere al conducătorului auto pentru care a fost eliberat cardul.

Nu

Driving Licence Issuing Date (Data de eliberare a permisului de conducere)

Data de eliberare a permisului de conducere al conducătorului auto pentru care a fost eliberat cardul.

Nu

Driving Licence Expiry Date (Data de expirare a permisului de conducere)

Data de expirare a permisului de conducere al conducătorului auto pentru care a fost eliberat cardul.

Nu


Modify Card Status Request (Solicitare de modificare a stării cardului)

Obligatoriu

Driver Card Number (Numărul cardului de conducător auto)

Numărul cardului a cărui stare a fost modificată.

Da

New Driver Card Status (Noua stare a cardului de conducător auto)

Starea în care se află cardul în urma modificării.

Da

Modification Reason (Motivul modificării)

Motivul (text liber) care stă la baza modificării stării cardului.

Nu

Driver Card Status Modified Date (Data de modificare a stării cardului de conducător auto)

Data și ora la care s-a modificat starea cardului.

Da

Declared By (Declarat de)

Authority (Autoritatea)

Denumirea autorității care a operat modificarea stării cardului.

Da

Family Name (Nume de familie)

Numele de familie al persoanei care a operat modificarea stării cardului.

Nu

First Name (Prenume)

Prenumele persoanei care a operat modificarea stării cardului.

Nu

Phone (Telefon)

Numărul de telefon al persoanei care a operat modificarea stării cardului.

Nu

E-mail

Adresa de e-mail a persoanei care a operat modificarea stării cardului.

Nu


Modify Card Status Acknowledgement (Confirmare de recepție a modificării stării cardului)

Obligatoriu

Status Code (Cod de stare)

Codul de stare al confirmării [de ex. ok (OK), not found (nu a fost găsit), error (eroare) etc.].

Da

Acknowledgement type (Tip de confirmare)

Tipul de confirmare: pentru solicitare sau răspuns

Da

Status Message (Mesaj de stare)

O descriere explicativă a stării (dacă este necesară).

Nu


Modify Card Status Response (Răspuns privind modificarea stării cardului)

Obligatoriu

Status Code (Cod de stare)

Codul de stare al actualizării registrului [de ex. ok (OK), not ok (nu este OK), error (eroare) etc.].

Da

Status Message (Mesaj de stare)

O descriere explicativă a stării (dacă este necesară).

Nu


Issued Card Driving License Request (Solicitare privind permisul de conducere pe baza căruia a fost eliberat un card)

Obligatoriu

Driver Card Number (Numărul cardului de conducător auto)

Numărul cardului de conducător auto care a fost eliberat.

Da

Driving Licence Number (Numărul permisului de conducere)

Numărul permisului de conducere străin care a fost utilizat pentru a solicita cardul de conducător auto.

Da


Issued Card Driving License Response (Răspuns privind permisul de conducere pe baza căruia a fost eliberat un card)

Obligatoriu

Status Code (Cod de stare)

Un cod de stare care confirmă recepția notificării [de ex. ok (OK), not ok (nu este OK), error (eroare) etc.].

Da

Status Message (Mesaj de stare)

O descriere explicativă a stării (dacă este necesară).

Nu

Family Name (Nume de familie)

Numele de familie al conducătorului auto pentru care a fost eliberat cardul.

Da

First Name (Prenume)

Prenumele conducătorului auto pentru care a fost eliberat cardul.

Nu

Date of Birth (Data nașterii)

Data nașterii conducătorului auto pentru care a fost eliberat cardul.

Da


ANEXA IV

Servicii de transliterare și NYSIIS (New York State Identification and Intelligence System)

1.   Algoritmul NYSIIS implementat în hubul central este folosit pentru a codifica numele tuturor conducătorilor auto în registrul național.

2.   La căutarea unui card prin intermediul funcției CIC se utilizează cheile NYSIIS ca mecanism principal de căutare.

3.   În plus, statele membre pot utiliza un algoritm personalizat pentru a obține mai multe rezultate.

4.   Rezultatele căutării trebuie să indice mecanismul de căutare care a fost utilizat pentru a găsi o înregistrare, fie NYSIIS, fie un algoritm personalizat.

5.   În cazul în care un stat membru alege să înregistreze notificările ICDL, atunci cheile NYSIIS conținute în notificare se înregistrează ca parte a datelor ICDL.

5.1.   La căutarea datelor ICDL, statul membru utilizează cheile NYSIIS ale numelui solicitantului.


ANEXA V

Cerințe privind securitatea

1.   Pentru schimbul de mesaje între hubul central și sistemele naționale se utilizează protocolul HTTPS.

2.   Sistemele naționale utilizează certificatele PKI furnizate de Comisie pentru a securiza transmiterea de mesaje între sistemul național și hubul central.

3.   Sistemele naționale implementează cel puțin certificate care utilizează algoritmul hash semnătură SHA-2 (SHA-256) și o lungime a cheilor publice de 2 048 de octeți.


ANEXA VI

Nivelurile serviciului

1.   Sistemele naționale trebuie să asigure următorul nivel minim de serviciu:

1.1.   ele trebuie să fie disponibile 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână;

1.2.   disponibilitatea lor este monitorizată prin intermediul unui mesaj heartbeat emis de hubul central;

1.3.   rata lor de disponibilitate trebuie să fie de 98 %, în conformitate cu tabelul următor (cifrele au fost rotunjite până la cea mai apropiată unitate):

O disponibilitate de

înseamnă o indisponibilitate de

Zilnică

Lunară

Anuală

98 %

0,5 ore

15 ore

7,5 zile

Statele membre sunt încurajate să respecte rata de disponibilitate zilnică; cu toate acestea, este recunoscut faptul că anumite activități necesare, cum ar fi întreținerea sistemului, necesită o perioadă de indisponibilitate de peste 30 de minute. Totuși, ratele de disponibilitate lunare și anuale rămân obligatorii;

1.4.   statele membre trebuie să răspundă la minimum 98 % din solicitările care sunt redirecționate către ele într-o lună calendaristică;

1.5.   ele trebuie să răspundă solicitărilor în termen de cel mult 10 secunde;

1.6.   durata globală de așteptare a solicitării (timpul în care solicitantul poate să aștepte un răspuns) nu trebuie să depășească 20 de secunde;

1.7.   ele trebuie să fie în măsură să proceseze solicitările la o rată de 6 mesaje pe secundă;

1.8.   Sistemele naționale nu pot transmite solicitări către hubul TACHOnet la o rată care depășește 2 solicitări pe secundă;

1.9.   fiecare sistem național trebuie să poată face față eventualelor probleme tehnice ale hubului central sau ale sistemelor naționale din alte state membre. Acestea includ, dar nu se limitează la:

(a)

pierderea legăturii cu hubul central;

(b)

neprimirea unui răspuns la o solicitare;

(c)

primirea răspunsurilor după ce durata de așteptare a mesajului a expirat;

(d)

primirea de mesaje nesolicitate;

(e)

primirea de mesaje incorecte.

2.   Hubul central trebuie:

2.1.   să aibă o rată de disponibilitate de 98 %;

2.2.   să transmită către sistemele naționale notificări ale oricăror erori, fie prin intermediul mesajului de răspuns, fie prin intermediul unui mesaj de eroare specific. Sistemele naționale, la rândul lor, trebuie să primească aceste mesaje de eroare specifice și să dispună de un flux de lucru progresiv (escalation workflow) pentru a lua toate măsurile adecvate în vederea remedierii erorii notificate.

3.   Întreținere

Statele membre trebuie să notifice celorlalte state membre și Comisiei orice activități de întreținere de rutină prin intermediul aplicației web, cu cel puțin o săptămână înainte de începerea acestor activități, dacă este posibil din punct de vedere tehnic.


ANEXA VII

Registrul și statisticile datelor colectate la nivelul hubului central

1.   Pentru a se asigura confidențialitatea, datele prezentate în scopuri statistice trebuie să fie anonimizate. Datele de identificare a unui anumit card, conducător auto sau permis de conducere nu sunt disponibile în scopuri statistice.

2.   Informațiile din registru trebuie să țină evidența tuturor tranzacțiilor, în scopul monitorizării și al corectării erorilor sistemului, și să permită generarea de statistici cu privire la respectivele tranzacții.

3.   Datele cu caracter personal nu sunt păstrate în registre mai mult de 6 luni. Informațiile statistice sunt păstrate pe o perioadă nedeterminată.

4.   Datele statistice utilizate pentru raportare trebuie să includă:

(a)

statul membru solicitant;

(b)

statul membru respondent;

(c)

tipul de mesaj;

(d)

codul de stare al răspunsului;

(e)

data și ora mesajelor;

(f)

timpul de răspuns.


ANEXA VIII

Utilizarea sistemului de mesagerie TACHOnet

1.   Eliberarea cardurilor de conducător auto

1.1.   În cazul în care solicitantul unui card de conducător auto deține un permis de conducere eliberat într-un stat membru diferit de statul membru în care depune cererea, se efectuează o căutare pluridirecțională Check Issued Card de către statul membru în care se depune cererea.

1.2.   Statele membre care eliberează un card de conducător auto pentru un conducător auto care deține un permis de conducere eliberat într-un alt stat membru trebuie să notifice imediat respectivului stat membru, prin intermediul funcției Issued Card Driving Licence, faptul că a fost eliberat un card de conducător auto.

1.3.   În cazul în care solicitantul unui card de conducător auto deține un permis de conducere eliberat în statul membru în care depune cererea și pentru care a fost înregistrată anterior o notificare ICDL în registrul național aferent, statul membru trebuie să efectueze o căutare CIC sau Check Card Status unidirecțională adresată statului membru care a transmis notificarea ICDL.

1.4.   Fiecare notificare ICDL se înregistrează în registrul național al statului membru care o primește.

1.5.   Statele membre efectuează o căutare CIC pluridirecțională pentru cel puțin 30 % din cererile prezentate de către conducătorii auto care dețin un permis de conducere eliberat în statul membru respectiv.

1.6.   Statele membre pot alege să nu utilizeze funcția ICDL astfel cum se prevede la punctele 1.3-1.5. În acest caz, ele efectuează o căutare CIC pluridirecțională pentru fiecare cerere primită.

1.7.   Statele membre notifică Comisiei, cel târziu până la data de aplicare a prezentului regulament, dacă vor înregistra notificările ICDL în registrele lor naționale sau dacă vor urma procedura de la punctul 1.6.

1.8.   Statele membre care, timp de cinci ani sau mai puțin înainte de data de aplicare a prezentului regulament, nu au înregistrat notificările ICDL în registrele lor naționale, astfel cum se prevede la punctul 1.4, efectuează o căutare CIC pluridirecțională pentru 100 % din cereri, cu excepția permiselor de conducere pentru care s-a înregistrat o notificare ICDL, caz în care se aplică punctul 1.3.

1.9.   Obligația prevăzută la punctul 1.8 se aplică pentru o perioadă de cinci ani începând de la data la care a fost pusă efectiv în aplicare înregistrarea notificărilor ICDL în registrul național al fiecărui stat membru.

2.   Carduri de conducător auto retrase, suspendate sau furate

2.1.   În cazul în care, în conformitate cu articolul 26 alineatul (7) și cu articolul 29 alineatul (2) din Regulamentul (UE) nr. 165/2014, un card de conducător auto a fost retras, suspendat sau declarat furat într-un alt stat membru decât statul membru emitent, autoritatea competentă din primul stat membru:

(a)

verifică starea actuală a cardului prin transmiterea unei solicitări CCS către statul membru emitent. În cazul în care numărul de card nu este cunoscut, se transmite o solicitare CIC unidirecțională înainte de transmiterea solicitării CCS menționate anterior;

(b)

transmite o notificare MCS prin intermediul sistemului de mesagerie TACHOnet statului membru emitent.

3.   Schimbarea cardurilor de conducător auto

3.1.   În cazul în care titularul unui card de conducător auto depune o cerere de schimbare a cardului de conducător auto într-un alt stat membru decât statul membru emitent, autoritatea competentă din primul stat membru verifică starea reală a cardului prin transmiterea unei solicitări CCS statului membru emitent.

3.2.   După ce starea cardului de conducător auto a fost verificată și permite schimbarea, autoritatea competentă din statul membru în care a fost depusă cererea transmite statului membru emitent o solicitare MCS prin intermediul sistemului de mesagerie TACHOnet.

3.3.   Statele membre care reînnoiesc sau schimbă un card de conducător auto pentru un conducător auto care deține un permis de conducere eliberat într-un alt stat membru trebuie să notifice imediat statului membru emitent, prin intermediul funcției ICDL, faptul că a fost reînnoit sau schimbat cardul de conducător auto.


22.1.2016   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

L 15/69


REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2016/69 AL COMISIEI

din 21 ianuarie 2016

de stabilire a valorilor forfetare de import pentru fixarea prețului de intrare pentru anumite fructe și legume

COMISIA EUROPEANĂ,

având în vedere Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene,

având în vedere Regulamentul (UE) nr. 1308/2013 al Parlamentului European și al Consiliului din 17 decembrie 2013 de instituire a unei organizări comune a piețelor produselor agricole și de abrogare a Regulamentelor (CEE) nr. 922/72, (CEE) nr. 234/79, (CE) nr. 1037/2001 și (CE) nr. 1234/2007 ale Consiliului (1),

având în vedere Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 543/2011 al Comisiei din 7 iunie 2011 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 1234/2007 al Consiliului în ceea ce privește sectorul fructelor și legumelor și sectorul fructelor și legumelor prelucrate (2), în special articolul 136 alineatul (1),

întrucât:

(1)

Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 543/2011 prevede, ca urmare a rezultatelor negocierilor comerciale multilaterale din cadrul Rundei Uruguay, criteriile pentru stabilirea de către Comisie a valorilor forfetare de import din țări terțe pentru produsele și perioadele menționate în partea A din anexa XVI la regulamentul respectiv.

(2)

Valoarea forfetară de import se calculează în fiecare zi lucrătoare, în conformitate cu articolul 136 alineatul (1) din Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 543/2011, ținând seama de datele zilnice variabile. Prin urmare, prezentul regulament trebuie să intre în vigoare la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene,

ADOPTĂ PREZENTUL REGULAMENT:

Articolul 1

Valorile forfetare de import prevăzute la articolul 136 din Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 543/2011 sunt stabilite în anexa la prezentul regulament.

Articolul 2

Prezentul regulament intră în vigoare la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Prezentul regulament este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre.

Adoptat la Bruxelles, 21 ianuarie 2016.

Pentru Comisie,

pentru președinte

Jerzy PLEWA

Director general pentru agricultură și dezvoltare rurală


(1)  JO L 347, 20.12.2013, p. 671.

(2)  JO L 157, 15.6.2011, p. 1.


ANEXĂ

Valorile forfetare de import pentru fixarea prețului de intrare pentru anumite fructe și legume

(EUR/100 kg)

Codul NC

Codul țării terțe (1)

Valoarea forfetară de import

0702 00 00

IL

236,2

MA

79,8

TN

85,2

TR

95,8

ZZ

124,3

0707 00 05

MA

85,6

TR

150,9

ZZ

118,3

0709 93 10

MA

52,6

TR

150,6

ZZ

101,6

0805 10 20

EG

49,1

MA

61,0

TN

58,2

TR

66,0

ZZ

58,6

0805 20 10

IL

163,3

MA

80,6

ZZ

122,0

0805 20 30 , 0805 20 50 , 0805 20 70 , 0805 20 90

IL

106,2

MA

60,7

TR

96,4

ZZ

87,8

0805 50 10

TR

99,3

ZZ

99,3

0808 10 80

CL

87,9

US

107,7

ZZ

97,8

0808 30 90

CN

76,1

TR

82,0

ZZ

79,1


(1)  Nomenclatura țărilor stabilită prin Regulamentul (UE) nr. 1106/2012 al Comisiei din 27 noiembrie 2012 de punere în aplicare a Regulamentului (CE) nr. 471/2009 al Parlamentului European și al Consiliului privind statisticile comunitare privind comerțul exterior cu țările terțe, în ceea ce privește actualizarea nomenclatorului țărilor și teritoriilor (JO L 328, 28.11.2012, p. 7). Codul „ZZ” desemnează „alte origini”.