ISSN 1977-1029

Jurnalul Oficial

al Uniunii Europene

C 318A

European flag  

Ediţia în limba română

Comunicări şi informări

Anul 66
8 septembrie 2023


Cuprins

Pagina

 

V   Anunţuri

 

PROCEDURI ADMINISTRATIVE

 

Parlamentul European

2023/C 318 A/01

Anunț de recrutare PE/293/S — Director/directoare (Grupa de funcții AD, gradul 14) — Secretarul general — Cabinetul secretarului general

1

2023/C 318 A/02

Anunț de recrutare PE/295/S — Director/directoare (Grupa de funcții AD, gradul 14) — Direcția Generală Inovare și Asistență Tehnică — Direcția pentru publicații, inovare și gestionarea datelor

6


RO

 


V Anunţuri

PROCEDURI ADMINISTRATIVE

Parlamentul European

8.9.2023   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

CA 318/1


ANUNȚ DE RECRUTARE PE/293/S

DIRECTOR/DIRECTOARE

(Grupa de funcții AD, gradul 14)

Secretarul general — Cabinetul secretarului general

(2023/C 318 A/01)

 

1.   Post vacant

Președinta Parlamentului European a hotărât să deschidă procedura de ocupare a unui post de director/directoare (AD, gradul 14) în cadrul cabinetului secretarului general, în temeiul articolului 29 alineatul (2) din Statutul funcționarilor Uniunii Europene (1) (denumit în continuare „statutul”).

Această procedură de selecție, care urmărește să extindă posibilitățile de alegere ale autorității împuternicite să facă numiri, se va desfășura în paralel cu procedura internă și cu procedura interinstituțională de ocupare a posturilor.

Recrutarea se va face la gradul AD 14 (2). Salariul de bază este de 16 569,31 EUR pe lună. La salariul de bază, căruia i se aplică impozitul stabilit în beneficiul Uniunii, dar care nu intră sub incidența impozitului național, se pot adăuga anumite indemnizații, în condițiile prevăzute de statut.

Se atrage atenția candidaților și candidatelor că acest post intră sub incidența normelor referitoare la politica de mobilitate, adoptate de Biroul Parlamentului European la 15 ianuarie 2018.

Acest post necesită disponibilitate și numeroase contacte interne și externe, în special cu deputații în Parlamentul European. Directorul sau directoarea va trebui să efectueze deplasări frecvente în diferitele locuri de desfășurare a activității Parlamentului European și în afara lor.

2.   Locul de desfășurare a activității

Bruxelles. Acest post poate fi transferat în unul dintre celelalte locuri de desfășurare a activității Parlamentului European.

3.   Egalitatea de șanse

Parlamentul European aplică o politică de egalitate de șanse și acceptă candidaturile fără discriminare, fiind interzisă discriminarea bazată pe gen, etnie, culoare, origine etnică sau socială, caracteristici genetice, limbă, religie sau convingeri, opinii politice sau de orice altă natură, apartenența la o minoritate națională, avere, naștere, dizabilitate, vârstă, orientare sexuală, stare civilă sau situație familială.

4.   Descrierea responsabilităților

Directorul/directoarea este un funcționar/o funcționară de nivel înalt căruia/căreia îi revin, în cadrul orientărilor și deciziilor stabilite de autoritatea parlamentară și de Secretarul general, următoarele sarcini (3):

oferă consiliere secretarului general (cu privire la toate aspectele legate de funcționarea Secretariatului General)

urmărește ansamblul activităților uneia sau mai multor direcții generale ale Secretariatului general, transmite informațiile ascendent și descendent, facilitează relațiile dintre servicii

stimulează și coordonează activitățile cabinetului (gestionarea administrativă și a dosarelor)

asigură legătura cu unitățile subordonate direct secretarului general

examinează și controlează dosarele prezentate spre semnare secretarului general

confirmă alocarea corespondenței oficiale

însoțește/reprezintă secretarul general la diverse reuniuni interne și externe, conduce reuniuni administrative sau participă la ele

este în contact permanent cu toți interlocutorii interni și externi ai PE și cu grupurile politice în chestiuni legate de funcționarea lor administrativă și bugetară

asigură legătura cu diferitele servicii responsabile de pregătirea și execuția bugetului PE

gestionează dosare sensibile

are un rol de arbitraj.

5.   Admisibilitate

Această procedură de selecție este deschisă candidaților și candidatelor care, la data-limită stabilită pentru depunerea candidaturilor, îndeplinesc următoarele condiții:

(a)

Condiții generale

În conformitate cu articolul 28 din statut, persoanele care candidează trebuie, în special:

să fie resortisanți sau resortisante ai unui stat membru al Uniunii Europene (4);

să se bucure de drepturile cetățenești;

să își fi îndeplinit obligațiile care le revin în temeiul legislației aplicabile privind serviciul militar;

să prezinte garanțiile morale necesare exercitării responsabilităților care le revin.

(b)

Condiții specifice

(i)

Calificări și diplome necesare

studii de un nivel corespunzător unui ciclu complet de studii universitare atestat printr-o diplomă recunoscută oficial în unul dintre statele membre ale Uniunii, în cazul în care durata normală a acestor studii este de patru ani sau mai mult;

sau

studii de nivel corespunzător unui ciclu complet de studii universitare atestat printr-o diplomă recunoscută oficial în unul din statele membre ale Uniunii și o experiență profesională relevantă de cel puțin un an (5), în cazul în care durata normală a acestor studii este de cel puțin trei ani.

Diplomele, indiferent dacă sunt emise într-un stat membru al UE sau într-o altă țară, trebuie să fie recunoscute de un organism oficial al unui stat membru al UE, cum ar fi Ministerul Educației dintr-un stat membru.

Candidații și candidatele care dețin diplome eliberate într-o țară din afara UE (6) trebuie să anexeze la dosarul de candidatură diplomele lor echivalate la nivelul UE. Puteți găsi informații suplimentare despre recunoașterea calificărilor obținute în afara UE în rețelele ENIC-NARIC (https://www.enic-naric.net/).

(ii)

Experiența profesională necesară

Experiență profesională dobândită după obținerea calificărilor menționate mai sus:

doisprezece ani, cel puțin în parte în domeniile de competență ale direcției, din care minim șase ani într-un mediu european și/sau internațional și minim șase ani în funcții de conducere într-un departament mare.

(iii)

Cunoștințe lingvistice

Sunt obligatorii cunoașterea aprofundată a unei limbi oficiale a Uniunii Europene (7) și cunoașterea la un nivel satisfăcător a cel puțin unei alte limbi oficiale a Uniunii Europene.

Comitetul consultativ va ține seama de cunoașterea altor limbi oficiale ale Uniunii Europene.

6.   Probele

Pentru a ajuta autoritatea împuternicită să facă numiri în procesul de selecție, Comitetul consultativ pentru numirea înalților funcționari va stabili lista candidaților și candidatelor și va recomanda Biroului Parlamentului European numele persoanelor care vor fi invitate la un interviu. Biroul va adopta lista cu aceste persoane, iar comitetul va realiza interviurile și va prezenta raportul său final biroului în vederea luării unei decizii. În această etapă, biroul va putea începe audierea candidaților și candidatelor.

Interviurile se vor baza pe descrierea naturii responsabilităților descrise la punctul 4 din prezentul anunț de recrutare, precum și pe următoarele aptitudini:

abilități strategice;

capacitate de conducere;

capacitate de anticipare;

capacitate de reacție;

rigurozitate;

capacitate de comunicare.

7.   Depunerea candidaturilor

Data-limită pentru depunerea candidaturilor este

vineri, 22 septembrie 2023, la ora 12.00 (amiază), ora Bruxelles-ului.

Candidații și candidatele sunt rugați să trimită, exclusiv prin poștă electronică, în format PDF, o scrisoare de intenție (în atenția domnului Secretar General al Parlamentului European, anunțul de recrutare PE/293/S) și un curriculum vitae în format Europass (8), indicând referința anunțului (PE/293/S) în câmpul „Subiect” al mesajului, la următoarea adresă:

PERS-EPSeniorManagement@ep.europa.eu

data și ora la care a fost trimis e-mailul constituind dovada respectării termenului.

Candidații și candidatele trebuie să se asigure că documentele scanate sunt lizibile.

Candidaților și candidatelor invitați la interviu li se atrage atenția că, la data interviului, trebuie să prezinte documentele justificative referitoare la studii și experiența profesională, precum și la activitățile desfășurate în acel moment, numai sub formă de copii sau de fotocopii  (9) . Niciunul dintre aceste documente justificative nu va fi restituit celor care candidează.

Datele cu caracter personal pe care cei care candidează le comunică în cadrul prezentei proceduri de selecție sunt tratate conform Regulamentului (UE) 2018/1725 al Parlamentului European și al Consiliului (10), în special în ceea ce privește confidențialitatea și securitatea acestora.


(1)  Regulamentul (CEE, Euratom, CECO) nr. 259/68 al Consiliului (JO L 56, 4.3.1968, p. 1), modificat de Regulamentul (CE, Euratom) nr. 723/2004 (JO L 124, 27.4.2004, p. 1) și ultima dată de Regulamentul (UE, Euratom) nr. 1023/2013 al Parlamentului European și al Consiliului din 22 octombrie 2013 de modificare a Statutului funcționarilor Uniunii Europene și a Regimului aplicabil celorlalți agenți ai Uniunii Europene (JO L 287, 29.10.2013, p. 15).

(2)  În urma recrutării, funcționarul sau funcționara va fi încadrat(ă) în conformitate cu dispozițiile articolului 32 din statut.

(3)  Pentru principalele sarcini, a se vedea anexa.

(4)  Statele membre ale Uniunii Europene sunt: Belgia, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Germania, Estonia, Irlanda, Grecia, Spania, Franța, Croația, Italia, Cipru, Letonia, Lituania, Luxemburg, Ungaria, Malta, Țările de Jos, Austria, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Slovacia, Finlanda, Suedia.

(5)  Acest an de experiență nu este luat în considerare la evaluarea experienței profesionale care se cere la punctul următor.

(6)  Calificările/diplomele britanice obținute până la 31 decembrie 2020 sunt acceptate fără alte proceduri de recunoaștere a lor. Pentru diplomele obținute după această dată, este necesară o recunoaștere NARIC. În practică, acest lucru înseamnă că diplomele britanice acordate începând cu 1 ianuarie 2021 trebuie să fie însoțite de un document de echivalare furnizat de o autoritate competentă a unui stat în prezent membru al UE.

(7)  Limbile oficiale ale Uniunii Europene sunt: bulgara, ceha, croata, daneza, engleza, estona, finlandeza, franceza, germana, greaca, irlandeza, italiana, letona, lituaniana, maghiara, malteza, neerlandeza, polona, portugheza, româna, slovaca, slovena, spaniola și suedeza.

(8)  https://europa.eu/europass/

(9)  Acest lucru nu se aplică în cazul celor care, la data-limită de depunere a candidaturilor, se află în serviciul Parlamentului European. Candidații și candidatele trebuie să se asigure că dispunem de dosarul complet necesar candidaturii lor, în cazul în care lipsesc documente importante pe portalul HRM (Streamline).

(10)  Regulamentul (UE) 2018/1725 al Parlamentului European și al Consiliului din 23 octombrie 2018 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal de către instituțiile, organele, oficiile și agențiile Uniunii și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 45/2001 și a Deciziei nr. 1247/2002/CE (JO L 295, 21.11.2018, p. 39).


ANEXĂ

Cabinetul secretarului general și unitățile subordonate direct secretarului general

Sarcini principale

(Entitate formată din 50 de agenți: 44 de funcționari, 4 agenți temporari și 2 agenți contractuali)

18.7.2023

Acordă asistență secretarului general în exercitarea atribuțiilor sale;

Asigură conducerea, coordonarea și stimularea unităților subordonate direct secretarului general;

Exercită funcția de ordonator subdelegat, dacă este cazul;

Reprezintă cabinetul secretarului general în diverse comitete și/sau forumuri interinstituționale.

UNITATEA DE AUDIT INTERN

Furnizează instituției servicii de asigurare și consultanță independente și obiective, menite să creeze valoare adăugată și să îmbunătățească operațiunile acesteia. Evaluează sistematic și metodic procesele de guvernanță, de gestionare a riscurilor și de control; propune acțiuni de îmbunătățire a acestora. Desfășoară activitățile (planificare, execuție și raportare) pe baza unui proces continuu de consultare cu serviciile;

Examinează acțiunile întreprinse de serviciile auditate ca urmare a tuturor măsurilor agreate în cursul fiecărui audit, după termenul-limită de aplicare a lor, ca parte a procesului de monitorizare transversală semestrială și pregătește în fiecare semestru un raport pentru instituție, după consultarea bilaterală a serviciilor vizate;

Pregătește și adoptă un program anual de lucru pornind de la analiza cuprinzătoare a riscurilor, cu priorități stabilite în funcție de respectiva analiză, inclusiv consultarea directă a fiecăruia dintre ordonatorii de credite delegați;

Are întâlniri periodice cu organismele de resort implicate în guvernanța instituției, în special cu Grupul de audit (Comisia de monitorizare a auditului) și cu secretarul general; întocmește un raport anual adresat instituției, în care indică numărul și tipul auditurilor interne efectuate, principalele recomandări formulate și măsurile luate în urma auditurilor; prezintă raportul anual biroului și Comisiei pentru control bugetar;

Adaptează și/sau dezvoltă instrumentele metodologice necesare, în vederea optimizării procesului de audit și a îmbunătățirii constante a calității serviciilor Serviciului de Audit Intern;

Pune la dispoziția Ombudsmanului European servicii de asigurare și de consiliere (descrise la punctul 1).

UNITATEA PROTECȚIA DATELOR

Informează și consiliază operatorul de date și angajații care efectuează prelucrarea lor cu privire la obligațiile în domeniu;

Ține un registru al operațiunilor de prelucrare a datelor efectuate;

Informează operatorii de date cu caracter personal și persoanele vizate despre drepturile și obligațiile lor; asigură sensibilizarea și formarea personalului;

Asigură, în mod independent, aplicarea internă a Regulamentului (UE) 2018/1725; verifică respectarea regulamentului, a altor acte legislative aplicabile ale Uniunii care conțin dispoziții privind protecția datelor, precum și a normelor interne ale operatorului de date în materie de protecția datelor cu caracter personal;

Desfășoară activități de concepere, analiză, verificare și informare în domeniul protecției datelor cu caracter personal, în colaborare cu serviciile competente ale Secretariatului General;

Informează Autoritatea Europeană pentru Protecția Datelor despre operațiunile de prelucrare care pot prezenta riscuri deosebite;

Asigură coordonarea administrativă, pregătește actele juridice și monitorizează jurisprudența, rețeaua CPD-DPD, stagiarii;

Colaborează cu Autoritatea Europeană pentru Protecția Datelor, precum și cu serviciile omoloage ale celorlalte instituții.


8.9.2023   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

CA 318/6


ANUNȚ DE RECRUTARE PE/295/S

DIRECTOR/DIRECTOARE

(Grupa de funcții AD, gradul 14)

Direcția Generală Inovare și Asistență Tehnică — Direcția pentru publicații, inovare și gestionarea datelor

(2023/C 318 A/02)

 

1.   Post vacant

Președinta Parlamentului European a hotărât să deschidă procedura de ocupare a unui post de director/directoare (AD, gradul 14) în cadrul Direcției Generale Inovare și Asistență Tehnică, Direcția pentru publicații, inovare și gestionarea datelor, în temeiul articolului 29 alineatul (2) din Statutul funcționarilor Uniunii Europene (1) (denumit în continuare „statutul”).

Această procedură de selecție, care urmărește să extindă posibilitățile de alegere ale autorității împuternicite să facă numiri, se va desfășura în paralel cu procedura internă și cu procedura interinstituțională de ocupare a posturilor.

Recrutarea se va face la gradul AD 14 (2). Salariul de bază este de 16 569,31 EUR pe lună. La salariul de bază, căruia i se aplică impozitul stabilit în beneficiul Uniunii, dar care nu intră sub incidența impozitului național, se pot adăuga anumite indemnizații, în condițiile prevăzute de statut.

Se atrage atenția candidaților și candidatelor că acest post intră sub incidența normelor referitoare la politica de mobilitate, adoptate de Biroul Parlamentului European la 15 ianuarie 2018.

Acest post necesită disponibilitate și numeroase contacte interne și externe, în special cu deputații în Parlamentul European. Directorul sau directoarea va trebui să efectueze deplasări frecvente în diferitele locuri de desfășurare a activității Parlamentului European și în afara lor.

2.   Locul de desfășurare a activității

Bruxelles. Acest post poate fi transferat în unul dintre celelalte locuri de desfășurare a activității Parlamentului European.

3.   Egalitatea de șanse

Parlamentul European aplică o politică de egalitate de șanse și acceptă candidaturile fără discriminare, fiind interzisă discriminarea bazată pe gen, etnie, culoare, origine etnică sau socială, caracteristici genetice, limbă, religie sau convingeri, opinii politice sau de orice altă natură, apartenența la o minoritate națională, avere, naștere, dizabilitate, vârstă, orientare sexuală, stare civilă sau situație familială.

4.   Descrierea responsabilităților

Directorul/directoarea este un funcționar/o funcționară de nivel înalt căruia/căreia îi revin, în cadrul orientărilor și deciziilor stabilite de autoritatea parlamentară și de directorul general, următoarele sarcini (3):

asigură buna funcționare a unei mari entități a Secretariatului General, care cuprinde mai multe unități ce acoperă domeniile de competență ale direcției, în conformitate cu politicile instituției;

conduce, stimulează, motivează și coordonează echipele de angajați – optimizează utilizarea resurselor entității, asigurând calitatea serviciului (organizare, gestionarea resurselor umane și bugetare, inovare etc.) în domeniile sale de activitate;

planifică activitățile direcției (stabilește obiectivele și strategiile) – ia deciziile necesare atingerii obiectivelor stabilite – evaluează serviciile oferite pentru a garanta calitatea acestora;

consiliază directorul general, secretarul general și deputații din Parlamentul European în domeniile sale de activitate;

cooperează cu diversele direcții din Secretariatul General, reprezintă instituția și negociază contracte sau acorduri în domeniile sale de activitate;

gestionează și finalizează proiecte specifice care pot implica responsabilități financiare;

are funcția de ordonator de credite subdelegat.

5.   Admisibilitate

Această procedură de selecție este deschisă candidaților și candidatelor care, la data-limită stabilită pentru depunerea candidaturilor, îndeplinesc următoarele condiții:

(a)

Condiții generale

În conformitate cu articolul 28 din statut, persoanele care candidează trebuie, în special:

să fie resortisanți sau resortisante ai unui stat membru al Uniunii Europene (4);

să se bucure de drepturile cetățenești;

să își fi îndeplinit obligațiile care le revin în temeiul legislației aplicabile privind serviciul militar;

să prezinte garanțiile morale necesare exercitării responsabilităților care le revin.

(b)

Condiții specifice

(i)

Calificări și diplome necesare

studii de un nivel corespunzător unui ciclu complet de studii universitare atestat printr-o diplomă recunoscută oficial în unul dintre statele membre ale Uniunii, în cazul în care durata normală a acestor studii este de patru ani sau mai mult;

sau

studii de nivel corespunzător unui ciclu complet de studii universitare atestat printr-o diplomă recunoscută oficial în unul din statele membre ale Uniunii și o experiență profesională relevantă de cel puțin un an (5), în cazul în care durata normală a acestor studii este de cel puțin trei ani.

Diplomele, indiferent dacă sunt emise într-un stat membru al UE sau într-o altă țară, trebuie să fie recunoscute de un organism oficial al unui stat membru al UE, cum ar fi Ministerul Educației dintr-un stat membru.

Candidații și candidatele care dețin diplome eliberate într-o țară din afara UE (6) trebuie să anexeze la dosarul de candidatură diplomele lor echivalate la nivelul UE. Puteți găsi informații suplimentare despre recunoașterea calificărilor obținute în afara UE în rețelele ENIC-NARIC (https://www.enic-naric.net/).

(ii)

Experiența profesională necesară

Experiență profesională dobândită după obținerea calificărilor menționate mai sus:

doisprezece ani, cel puțin în parte în domeniile de competență ale direcției, din care minim șase ani într-un mediu european și/sau internațional și minim șase ani în funcții de conducere într-un departament mare.

(iii)

Cunoștințe lingvistice

Sunt obligatorii cunoașterea aprofundată a unei limbi oficiale a Uniunii Europene (7) și cunoașterea la un nivel satisfăcător a cel puțin unei alte limbi oficiale a Uniunii Europene.

Comitetul consultativ va ține seama de cunoașterea altor limbi oficiale ale Uniunii Europene.

6.   Probele

Pentru a ajuta autoritatea împuternicită să facă numiri în procesul de selecție, Comitetul consultativ pentru numirea înalților funcționari va stabili lista candidaților și candidatelor și va recomanda Biroului Parlamentului European numele persoanelor care vor fi invitate la un interviu. Biroul va adopta lista cu aceste persoane, iar comitetul va realiza interviurile și va prezenta raportul său final biroului în vederea luării unei decizii. În această etapă, biroul va putea începe audierea candidaților și candidatelor.

Interviurile se vor baza pe descrierea naturii responsabilităților descrise la punctul 4 din prezentul anunț de recrutare, precum și pe următoarele aptitudini:

abilități strategice;

capacitate de conducere;

capacitate de anticipare;

capacitate de reacție;

rigurozitate;

capacitate de comunicare.

7.   Depunerea candidaturilor

Data-limită pentru depunerea candidaturilor este

vineri, 22 septembrie 2023, la ora 12.00 (amiază), ora Bruxelles-ului.

Candidații și candidatele sunt rugați să trimită, exclusiv prin poștă electronică, în format PDF, o scrisoare de intenție (în atenția domnului Secretar General al Parlamentului European, anunțul de recrutare PE/295/S) și un curriculum vitae în format Europass (8), indicând referința anunțului (PE/295/S) în câmpul „Subiect” al mesajului, la următoarea adresă:

PERS-EPSeniorManagement@ep.europa.eu

data și ora la care a fost trimis e-mailul constituind dovada respectării termenului.

Candidații și candidatele trebuie să se asigure că documentele scanate sunt lizibile.

Candidaților și candidatelor invitați la interviu li se atrage atenția că, la data interviului, trebuie să prezinte documentele justificative referitoare la studii și experiența profesională, precum și la activitățile desfășurate în acel moment, numai sub formă de copii sau de fotocopii  (9) . Niciunul dintre aceste documente justificative nu va fi restituit celor care candidează.

Datele cu caracter personal pe care cei care candidează le comunică în cadrul prezentei proceduri de selecție sunt tratate conform Regulamentului (UE) 2018/1725 al Parlamentului European și al Consiliului (10), în special în ceea ce privește confidențialitatea și securitatea acestora.


(1)  Regulamentul (CEE, Euratom, CECO) nr. 259/68 al Consiliului (JO L 56, 4.3.1968, p. 1), modificat de Regulamentul (CE, Euratom) nr. 723/2004 (JO L 124, 27.4.2004, p. 1) și ultima dată de Regulamentul (UE, Euratom) nr. 1023/2013 al Parlamentului European și al Consiliului din 22 octombrie 2013 de modificare a Statutului funcționarilor Uniunii Europene și a Regimului aplicabil celorlalți agenți ai Uniunii Europene (JO L 287, 29.10.2013, p. 15).

(2)  În urma recrutării, funcționarul sau funcționara va fi încadrat(ă) în conformitate cu dispozițiile articolului 32 din statut.

(3)  Pentru principalele sarcini, a se vedea anexa.

(4)  Statele membre ale Uniunii Europene sunt: Belgia, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Germania, Estonia, Irlanda, Grecia, Spania, Franța, Croația, Italia, Cipru, Letonia, Lituania, Luxemburg, Ungaria, Malta, Țările de Jos, Austria, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Slovacia, Finlanda, Suedia.

(5)  Acest an de experiență nu este luat în considerare la evaluarea experienței profesionale care se cere la punctul următor.

(6)  Calificările/diplomele britanice obținute până la 31 decembrie 2020 sunt acceptate fără alte proceduri de recunoaștere a lor. Pentru diplomele obținute după această dată, este necesară o recunoaștere NARIC. În practică, acest lucru înseamnă că diplomele britanice acordate începând cu 1 ianuarie 2021 trebuie să fie însoțite de un document de echivalare furnizat de o autoritate competentă a unui stat în prezent membru al UE.

(7)  Limbile oficiale ale Uniunii Europene sunt: bulgara, ceha, croata, daneza, engleza, estona, finlandeza, franceza, germana, greaca, irlandeza, italiana, letona, lituaniana, maghiara, malteza, neerlandeza, polona, portugheza, româna, slovaca, slovena, spaniola și suedeza.

(8)  https://europa.eu/europass/

(9)  Acest lucru nu se aplică în cazul celor care, la data-limită de depunere a candidaturilor, se află în serviciul Parlamentului European. Candidații și candidatele trebuie să se asigure că dispunem de dosarul complet necesar candidaturii lor, în cazul în care lipsesc documente importante pe portalul HRM (Streamline).

(10)  Regulamentul (UE) 2018/1725 al Parlamentului European și al Consiliului din 23 octombrie 2018 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal de către instituțiile, organele, oficiile și agențiile Uniunii și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 45/2001 și a Deciziei nr. 1247/2002/CE (JO L 295, 21.11.2018, p. 39).


ANEXĂ

Direcția Generală Inovare și Asistență Tehnică – Direcția pentru publicații, inovare și gestionarea datelor

Sarcini principale

(Entitate formată din 140 de agenți: 98 de funcționari, 10 agenți temporari și 32 de agenți contractuali)

18.7.2023

Supraveghează alocarea și buna gestionare a resurselor umane și financiare ale direcției;

Asigură monitorizarea acțiunilor și proiectelor în curs ale direcției;

Asigură conceperea și monitorizarea strategiei direcției, precum și gestionarea, coordonarea și stimularea unităților din cadrul direcției;

Continuă restructurarea și evoluția direcției;

Exercită funcțiile de secretariat central pentru direcție;

Stabilește și monitorizează obiectivele direcției;

Reprezintă instituția în Comitetul director al Oficiului pentru Publicații și în grupul „Emerging Technologies” (Tehnologii emergente) al ICDT (Inter-institutional Committee for Digital Transformation)

UNITATEA PENTRU INOVARE, INTRANET ȘI SOLUȚII DIGITALE

+ Serviciul pentru conținut și interacțiune

+ Serviciul pentru soluții și instrumente digitale

Redactează și publică conținut pentru Intranetul PE în cooperare cu celelalte direcții generale și are rolul de webmaster al site-ului. Oferă sprijin editorial și sesiuni de formare adaptate pentru webmasteri din alte direcții generale; facilitează implicarea utilizatorilor pentru a promova cultura inovării;

Asigură mentenanța (depanare, adaptare și actualizare), sprijinul tehnic și asistența utilizatorilor în ce privește sistemele de gestionare a aplicațiilor destinate comunicării interne și a aplicațiilor care sprijină activitățile Direcției pentru publicații, ale lanțului documentar și ale programului Paperless („Parlamentul fără hârtie”);

Promovează inovarea durabilă transformând validările de concepte inovatoare de succes în soluții evolutive, atât iterative, cât și incrementale;

Dezvoltă o expertiză în domeniul inteligenței artificiale și al analizei avansate;

Efectuează o monitorizare tehnologică permanentă și identifică oportunitățile de inovare. Analizează potențialul noilor tehnologii emergente și, după caz, le facilitează accesul pentru a accelera adoptarea lor în PE;

Adoptă o abordare metamorfică prin adaptarea capacităților editoriale și a soluțiilor digitale, astfel încât ele să poată evolua continuu și să răspundă nevoilor în schimbare ale utilizatorilor;

Promovează, stimulează și coordonează inovarea eficientă în diferite domenii de activitate.

UNITATEA PENTRU GESTIONAREA DATELOR ȘI CREAREA DE DOCUMENTE

+ Serviciul pentru gestionarea datelor și prelucrarea documentelor

+ Serviciul pentru pregătirea multilingvă a documentelor

Prelucrează și dă „bun de tipar” pentru diverse documente legislative și parlamentare, cum ar fi procesele-verbale ale ședințelor, textele adoptate, întrebările cu solicitare de răspuns scris și răspunsurile; asigură publicarea în Jurnalul Oficial (EUR-Lex) și/sau Europarl/Registrul;

Asigură producerea documentelor utilizate de comisiile și delegațiile parlamentare în format electronic; acordă sprijin asistenților din comisii și delegații;

Prelucrează și convertește documentele parlamentare în format XML; asigură indexarea unei game largi de documente;

Creează un centru de expertiză în materie de gestionare a datelor pentru a susține elaborarea unui model informatic bazat pe date; pune bazele unei politici de gestionare a datelor;

Asigură servicii de pregătire, editare, redactare (revizie), paginare și corectură a documentelor în toate limbile oficiale ale Uniunii Europene;

Definește o strategie globală și coerentă pentru datele deschise; gestionează proiectul „Date parlamentare deschise”;

Asigură contactele cu Oficiul pentru Publicații; promovează cooperarea interinstituțională în domeniul gestionării datelor și al datelor deschise.

UNITATEA DE IMPRIMERIE

+ Serviciul pentru produse și logistică de înaltă calitate

+ Serviciul de imprimare și livrare instantanee

+ Serviciul unificat de imprimare

Asigură gestionarea (inclusiv proiectele PPP și „Enabler”), coordonarea, stimularea și finanțarea Unității de imprimerie și a serviciilor acesteia;

Asigură secretariatul unității;

Joacă rolul de corespondent al Direcției EDIT (inovare, risc, protecția datelor, securitate, EMAS);

Răspunde de „condițiile de muncă” din Direcția EDIT.

UNITATEA PENTRU CLIENȚI, INSTRUMENTE ȘI METODE

+ Serviciul pentru solicitări de la clienți și proiecte

+ Serviciul pentru automatizarea publicațiilor

Consiliază, ghidează și însoțește clienții în ce privește alegerile vizuale, produsele și serviciile, termenele de execuție și costurile; contribuie la definirea și elaborarea strategiilor de comunicare internă ale clienților, propune și proiectează idei creative, asigură calitatea grafică și a produsului/serviciului final;

Asigură inovarea permanentă prin trecerea de la concepția grafică a unui serviciu clasic centrat pe tipărire la concepția grafică a unei agenții creative profesionale interne orientate către publicarea și distribuția multicanal în format digital, flexibilă și orientată către client;

Asigură mentenanța diferitelor aplicații și oferă asistență și formare clienților care folosesc respectivele aplicații. Elaborează și actualizează oferta de produse de pe portalul de comandă al serviciilor editoriale. Automatizează și întreține fluxurile de producție a documentelor. Definește standardele și procedurile;

Asigură gestionarea personalului, a utilajelor, a spațiilor și a finanțelor, EMAS.