ISSN 1977-1029

Jurnalul Oficial

al Uniunii Europene

C 79

European flag  

Ediţia în limba română

Comunicări şi informări

Anul 62
4 martie 2019


Cuprins

Pagina

 

I   Rezoluții, recomandări și avize

 

AVIZE

 

Banca Centrală Europeană

2019/C 79/01 CON/2018/32

Avizul Băncii Centrale Europene din 12 iulie 2018 cu privire la o propunere de regulament privind acoperirea minimă a pierderilor pentru expunerile neperformante (CON/2018/32)

1


 

II   Comunicări

 

COMUNICĂRI PROVENIND DE LA INSTITUȚIILE, ORGANELE ȘI ORGANISMELE UNIUNII EUROPENE

 

Comisia Europeană

2019/C 79/02

Nonopoziție la o concentrare notificată (Cazul M.9256 – Engie/Michelin/Région AURA/CDC/Hympulsion) ( 1 )

4


 

IV   Informări

 

INFORMĂRI PROVENIND DE LA INSTITUȚIILE, ORGANELE ȘI ORGANISMELE UNIUNII EUROPENE

 

Comisia Europeană

2019/C 79/03

Rata dobânzii aplicată de către Banca Centrală Europeană principalelor sale operații de refinanțare: 0,00 % în 1 martie 2019 – Rata de schimb a monedei euro

5

2019/C 79/04

Comisia administrativă a Comunităților Europene pentru securitatea socială a lucrătorilor migranți – Rate de conversie ale monedelor de schimb în conformitate cu Regulamentul (CEE) nr. 574/72 al Consiliului

6


 

V   Anunțuri

 

PROCEDURI REFERITOARE LA PUNEREA ÎN APLICARE A POLITICII ÎN DOMENIUL CONCURENȚEI

 

Comisia Europeană

2019/C 79/05

Notificare prealabilă a unei concentrări (Cazul M.9285 – SEGRO/PSPIB/Oignies Site) – Caz care poate face obiectul procedurii simplificate ( 1 )

8

2019/C 79/06

Notificare prealabilă a unei concentrări (Cazul M.9286 – SEGRO/PSPIB/Wroclaw Site) – Caz care poate face obiectul procedurii simplificate ( 1 )

10


 


 

(1)   Text cu relevanță pentru SEE.

RO

 


I Rezoluții, recomandări și avize

AVIZE

Banca Centrală Europeană

4.3.2019   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

C 79/1


AVIZUL BĂNCII CENTRALE EUROPENE

din 12 iulie 2018

cu privire la o propunere de regulament privind acoperirea minimă a pierderilor pentru expunerile neperformante

(CON/2018/32)

(2019/C 79/01)

Introducere și temei juridic

La 20 și 24 aprilie 2018, Banca Centrală Europeană (BCE) a primit din partea Parlamentului European și a Consiliului Uniunii Europene solicitări de emitere a unui aviz cu privire la o propunere de regulament al Parlamentului European și al Consiliului de modificare a Regulamentului (CE) nr. 575/2013 2013 în ceea ce privește acoperirea minimă a pierderilor pentru expunerile neperformante (1) (denumit în continuare „regulamentul propus”).

Competența BCE de a emite un aviz se întemeiază pe articolul 127 alineatul (4) prima liniuță și pe articolul 282 alineatul (5) din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene, întrucât regulamentul propus conține dispoziții care intră în competența BCE, inclusiv misiunea Sistemului European al Băncilor Centrale de a contribui la buna desfășurare a politicilor promovate de autoritățile competente în ceea ce privește stabilitatea sistemului financiar, în conformitate cu articolul 127 alineatul (5) din tratat, și misiunile încredințate BCE în conformitate cu articolul 127 alineatul (6) din tratat privind politicile în domeniul supravegherii prudențiale a instituțiilor de credit. În conformitate cu articolul 17.5 prima teză din Regulamentul de procedură al Băncii Centrale Europene, Consiliul guvernatorilor adoptă prezentul aviz.

1.   Observații generale

BCE susține regulamentul propus, care face parte din pachetul de măsuri al Comisiei Europene privind expunerile neperformante din Uniune. Aceste măsuri au apărut după adoptarea „Planului de acțiune pentru abordarea creditelor neperformante în Europa” (2), document cuprinzător aprobat de Consiliu la 11 iulie 2017. Regulamentul propus este menit să ofere soluții pentru posibilele riscuri generate de acumularea în viitor a unor expuneri neperformante pentru care nu s-au constituit provizioane suficiente. Regulamentul propus reprezintă totodată o parte importantă a eforturilor Uniunii de a reduce și mai mult riscurile din sistemul bancar. Pentru mai multe motive, soluționarea nivelurilor ridicate de expuneri neperformante a reprezentat una dintre prioritățile BCE în materie de supraveghere încă de la instituirea Mecanismului unic de supraveghere (3). În primul rând, expunerile neperformante afectează bilanțul băncilor, diminuându-le profitul. În al doilea rând, expunerile neperformante produc confuzie pentru bănci și reprezintă pierderi de resurse ale băncilor. În al treilea rând, expunerile neperformante subminează încrederea investitorilor în bănci. În plus, analiza efectuată intern de BCE arată că, în ultimii ani, băncile cu niveluri ridicate de expuneri neperformante au acordat cu regularitate mai puține împrumuturi decât băncile cu o mai bună calitate a creditului, furnizând în consecință mai puțin sprijin firmelor și gospodăriilor și economiei în general (4). În plus, nivelurile ridicate de expuneri neperformante constituie probleme de natură macroprudențială și deseori afectează sistemele economice în întregime.

Trebuie observat că regulamentul propus nu se aplică expunerilor neperformante ale instituțiilor de credit care datează dinainte de 14 martie 2018 și, prin urmare, în conformitate cu concluziile Consiliului European cu privire la „Planul de acțiune pentru abordarea creditelor neperformante în Europa”, acesta nu privește stocurile existente de expuneri neperformante.

BCE apreciază clarificarea inclusă în regulamentul propus privind faptul că mecanismul de protecție prudențial pentru expunerile neperformante, instituit prin regulamentul propus, nu împiedică autoritățile competente să își exercite competențele în materie de supraveghere în conformitate cu legislația aplicabilă. Mai exact, în ciuda aplicării acestui mecanism de protecție prudențial, BCE poate, de la caz la caz, să stabilească faptul că expunerile neprudențiale ale unei anumite instituții de credit nu sunt garantate suficient și să facă uz de competențele sale în materie de supraveghere prevăzute de cadrul Pilonului 2 (5).

2.   Observaţii specifice

2.1.   Definiția unei expuneri neperformante

În sensul acoperirii minime a pierderilor, regulamentul propus introduce definiția unei expuneri neperformante în Regulamentul (UE) nr. 575/2013 al Parlamentului European și al Consiliului (6). Această definiție se bazează pe conceptul expunerii neperformante prevăzut de Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 680/2014 al Comisiei (7), aplicat pentru raportarea în scopuri de supraveghere. În acest context, BCE apreciază faptul că această definiție a unei expuneri neperformante include toate tipurile de expuneri neperformante, in special expunerile de tip retail.

2.2.   Calcularea cerinței de acoperire minimă

BCE apreciază simplitatea cerinței de acoperire minimă care, în principiu, se bazează pe numărul de ani care au trecut de la clasificarea expunerii ca neperformantă și pe garantarea sau nu a expunerii. Această simplitate va menține la niveluri rezonabile eforturile pe care bancile și supraveghetorii vor trebui să le depună pentru a îndeplini această cerință, asigurând totodată o abordare fermă, dar corectă și echilibrată, a chestiunii expunerilor neperformante.

Pentru a stabili cuantumul acoperirii insuficiente aplicabil pentru expunerile neperformante care urmează să fie dedus din elementele de fonduri proprii de nivel 1 de bază, instituțiile trebuie să multiplice expunerile neperformante cu factorul aplicabil prevăzut în regulamentul propus. BCE susține calibrarea factorilor aplicabili în temeiul regulamentului propus. În special, există o acoperire procentuală de 100 % pentru o expunere neperformantă negarantată care se aplică din prima zi a celui de al doilea (probabil al treilea) an. Pentru o expunere neperformantă garantată se aplică o acoperire de 100 % din prima zi a celui de al optulea (probabil al nouălea) an după clasificarea expunerii drept neperformantă, în cazul în care întârzierea la plată a debitorului depășește 90 de zile.

În ceea ce privește expunerile garantate, instituțiile de credit ar trebui să poată valorifica „în timp util” (8) protecția creditului de care dispun. Dacă garanțiile reale nu au fost valorificate după câțiva ani de la data la care expunerea-suport a fost clasificată drept neperformantă, este rezonabil să se considere că acestea nu sunt eficiente și expunerea să fie considerată negarantată din punct de vedere prudențial.

2.3.   Cerințe de raportare în materie de supraveghere

BCE înțelege că cerințele relevante de raportare în materie de supraveghere prevăzute de Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 680/2014 vor fi modificate pentru ca autoritățile competente să poată monitoriza respectarea de către instituții a regulamentului propus. În plus, BCE invită Comisia să analizeze dacă nu ar trebui introdusă în Regulamentul (UE) nr. 575/2013 o cerință de raportare cu privire la respectarea de către instituții a cerinței de acoperire minimă.

2.4.   Consultarea BCE

BCE ar dori să reamintească Parlamentului și Consiliului că va trebui să fie consultată din nou în cazul în care, pe cursul procedurii legislative, regulamentul propus este modificat în mod substanțial față de versiunea cu privire la care BCE a fost consultată (9).

În cazul în care BCE recomandă modificarea regulamentului propus, propunerile de redactare specifice însoțite de o explicație în acest sens se regăsesc într-un document tehnic de lucru separat. Documentul tehnic de lucru este disponibil în limba engleză pe website-ul BCE.

Adoptat la Frankfurt pe Main, 12 iulie 2018.

Președintele BCE

Mario DRAGHI


(1)  COM(2018) 134 final.

(2)  Disponibil pe website-ul Consiliului, la adresa www.consilium.europa.eu

(3)  A se vedea discursul susținut de Danièle Nouy, președintele Consiliului de supraveghere al BCE, și Sharon Donnery, președinta Grupului la nivel înalt al BCE privind creditele neperformante, „Introductory remarks to the public hearing on the draft addendum to the ECB guidance to banks on non-performing loans” (Declarații introductive la audierea publică privind proiectul de completare a orientărilor BCE adresate băncilor cu privire la creditele neperformante), Frankfurt pe Main, 30 noiembrie 2017, disponibil pe website-ul BCE privind supravegherea bancară la adresa www.bankingsupervision.europa.eu

(4)  A se vedea „European banking supervision three years on” (Supravegherea bancară europeană la trei ani de la implementare), discursul de deschidere susținut de Mario Draghi, președintele BCE, la a doua ediție a Forumului BCE privind supravegherea bancară, Frankfurt pe Main, 7 noiembrie 2017, disponibil pe website-ul BCE la adresa https://www.ecb.europa.eu

(5)  Articolul 9 alineatul (1) din Regulamentul (UE) nr. 1024/2013 al Consiliului din 15 octombrie 2013 de conferire a unor atribuții specifice Băncii Centrale Europene în ceea ce privește politicile legate de supravegherea prudențială a instituțiilor de credit (JO L 287, 29.10.2013, p. 63) prevede că: „În scopul exclusiv al îndeplinirii atribuțiilor care îi sunt conferite în temeiul articolului 4 alineatele (1) și (2) și al articolului 5 alineatul (2), BCE este considerată, după caz, autoritatea competentă sau autoritatea desemnată a statelor membre participante, în conformitate cu dreptul relevant al Uniunii”. În acest context, a se vedea articolele 97 și 104 din Directiva 2013/36/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 26 iunie 2013 cu privire la accesul la activitatea instituțiilor de credit și supravegherea prudențială a instituțiilor de credit și a firmelor de investiții, de modificare a Directivei 2002/87/CE și de abrogare a Directivelor 2006/48/CE și 2006/49/CE (JO L 176, 27.6.2013, p. 338) și articolul 16 din Regulamentul (UE) nr. 1024/2013.

(6)  Regulamentul (UE) nr. 575/2013 al Parlamentului European și al Consiliului din 26 iunie 2013 privind cerințele prudențiale pentru instituțiile de credit și firmele de investiții și de modificare a Regulamentului (UE) nr. 648/2012 (JO L 176, 27.6.2013, p. 1).

(7)  Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 680/2014 al Comisiei din 16 aprilie 2014 de stabilire a unor standarde tehnice de punere în aplicare cu privire la raportarea în scopuri de supraveghere a instituțiilor în conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 575/2013 al Parlamentului European și al Consiliului (JO L 191, 28.6.2014, p. 1).

(8)  A se vedea de exemplu articolul 194 alineatul (4) din Regulamentul (UE) nr. 575/2013.

(9)  A se vedea, de exemplu, Hotărârea Curții de Justiție din 15 iulie 1970, ACF Chemiefarma/Comisia, cauza 41/69, ECLI:EU:C:1970:71, punctul 3; Hotărârea Curții de Justiție din 4 februarie 1982, Buyl/Comisia, cauza 817/79, ECLI:EU:C:1982:36, punctul 1; Concluziile avocatului general Fennelly din 20 martie 1997, Parlamentul/Consiliul, C-392/95, ECLI:EU:C:1997:172, punctul 15; Hotărârea Curții de Justiție din 11 noiembrie 1997, Eurotunnel SA și alții/Seafrance, C-408/95, ECLI:EU:C:1997:532, punctul 46; Hotărârea Curții de Justiție din 25 septembrie 2003, Océ van der Grinten, C-58/01, ECLI:EU:C:2003:495, punctele 100 și 102.


II Comunicări

COMUNICĂRI PROVENIND DE LA INSTITUȚIILE, ORGANELE ȘI ORGANISMELE UNIUNII EUROPENE

Comisia Europeană

4.3.2019   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

C 79/4


Nonopoziție la o concentrare notificată

(Cazul M.9256 – Engie/Michelin/Région AURA/CDC/Hympulsion)

(Text cu relevanță pentru SEE)

(2019/C 79/02)

La 21 februarie 2019, Comisia a decis să nu se opună concentrării notificate menționate mai sus și să o declare compatibilă cu piața internă. Prezenta decizie se bazează pe articolul 6 alineatul (1) litera (b) din Regulamentul (CE) nr. 139/2004 al Consiliului (1). Textul integral al deciziei este disponibil doar în limba franceză și va fi făcut public după ce vor fi eliminate orice secrete de afaceri pe care le-ar putea conține. Va fi disponibil:

pe site-ul internet al Direcției Generale Concurență din cadrul Comisiei, la secțiunea consacrată concentrărilor (http://ec.europa.eu/competition/mergers/cases/). Acest site internet oferă diverse facilități care permit identificarea deciziilor de concentrare individuale, inclusiv întreprinderea, numărul cazului, data și indexurile sectoriale;

în format electronic, pe site-ul internet EUR-Lex (http://eur-lex.europa.eu/homepage.html?locale=ro), cu numărul de document 32019M9256. EUR-Lex permite accesul online la legislația europeană.


(1)  JO L 24, 29.1.2004, p. 1.


IV Informări

INFORMĂRI PROVENIND DE LA INSTITUȚIILE, ORGANELE ȘI ORGANISMELE UNIUNII EUROPENE

Comisia Europeană

4.3.2019   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

C 79/5


Rata dobânzii aplicată de către Banca Centrală Europeană principalelor sale operații de refinanțare (1):

0,00 % în 1 martie 2019

Rata de schimb a monedei euro (2)

1 martie 2019

(2019/C 79/03)

1 euro =


 

Moneda

Rata de schimb

USD

dolar american

1,1383

JPY

yen japonez

127,35

DKK

coroana daneză

7,4613

GBP

lira sterlină

0,85968

SEK

coroana suedeză

10,5003

CHF

franc elvețian

1,1363

ISK

coroana islandeză

135,90

NOK

coroana norvegiană

9,7268

BGN

leva bulgărească

1,9558

CZK

coroana cehă

25,636

HUF

forint maghiar

316,06

PLN

zlot polonez

4,3096

RON

leu românesc nou

4,7431

TRY

lira turcească

6,1230

AUD

dolar australian

1,6000

CAD

dolar canadian

1,4971

HKD

dolar Hong Kong

8,9344

NZD

dolar neozeelandez

1,6656

SGD

dolar Singapore

1,5396

KRW

won sud-coreean

1 282,12

ZAR

rand sud-african

16,1426

CNY

yuan renminbi chinezesc

7,6332

HRK

kuna croată

7,4320

IDR

rupia indoneziană

16 067,00

MYR

ringgit Malaiezia

4,6374

PHP

peso Filipine

58,986

RUB

rubla rusească

74,9928

THB

baht thailandez

36,113

BRL

real brazilian

4,3037

MXN

peso mexican

21,9940

INR

rupie indiană

80,6950


(1)  Rată aplicată pentru ultima operație efectuată înainte de ziua indicată. În cazul unui anunț de licitație cu rată variabilă, rata dobânzii este rata marginală.

(2)  Sursă: rata de schimb de referință publicată de către Banca Centrală Europeană.


4.3.2019   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

C 79/6


COMISIA ADMINISTRATIVĂ A COMUNITĂȚILOR EUROPENE PENTRU SECURITATEA SOCIALĂ A LUCRĂTORILOR MIGRANȚI

Rate de conversie ale monedelor de schimb în conformitate cu Regulamentul (CEE) nr. 574/72 al Consiliului

(2019/C 79/04)

Articolul 107 alineatele (1), (2) și (4) din Regulamentul (CEE) nr. 574/72

Perioada de referință: ianuarie 2019

Perioada de aplicare: aprilie, mai și iunie 2019

Jan-19

EUR

BGN

CZK

DKK

HRK

HUF

PLN

1 EUR =

1

1,95580

25,6533

7,46580

7,42785

319,852

4,29202

1 BGN =

0,511300

1

13,1165

3,81726

3,79786

163,540

2,19451

1 CZK =

0,0389813

0,0762397

1

0,291027

0,289548

12,4682

0,167309

1 DKK =

0,133944

0,261968

3,43611

1

0,99492

42,8422

0,574891

1 HRK =

0,134628

0,263306

3,45366

1,005109

1

43,0611

0,577828

1 HUF =

0,00312645

0,00611471

0,0802037

0,023341

0,0232228

1

0,0134188

1 PLN =

0,232990

0,455683

5,97697

1,73946

1,73062

74,5224

1

1 RON =

0,212570

0,415745

5,45313

1,58701

1,57894

67,9910

0,912356

1 SEK =

0,097390

0,190476

2,49839

0,727098

0,723402

31,1505

0,418002

1 GBP =

1,12816

2,20646

28,9410

8,42262

8,3798

360,844

4,84209

1 NOK =

0,102342

0,200161

2,62541

0,764066

0,760181

32,7343

0,439254

1 ISK =

0,00732554

0,0143273

0,187924

0,0546911

0,0544130

2,34309

0,031441

1 CHF =

0,885286

1,73144

22,7105

6,60937

6,57577

283,160

3,79967


Jan-19

RON

SEK

GBP

NOK

ISK

CHF

1 EUR =

4,70433

10,26794

0,886399

9,77116

136,509

1,12958

1 BGN =

2,40532

5,25000

0,453216

4,99599

69,7969

0,577553

1 CZK =

0,183381

0,400258

0,034553

0,380893

5,32129

0,0440325

1 DKK =

0,630116

1,37533

0,118728

1,30879

18,2845

0,151300

1 HRK =

0,633336

1,38236

0,1193345

1,31548

18,3779

0,152073

1 HUF =

0,0147078

0,0321022

0,00277128

0,0305490

0,426787

0,00353157

1 PLN =

1,096063

2,39233

0,206523

2,27659

31,8052

0,263181

1 RON =

1

2,18266

0,188422

2,07706

29,0177

0,240115

1 SEK =

0,458157

1

0,0863268

0,95162

13,2946

0,110010

1 GBP =

5,30723

11,5839

1

11,0234

154,004

1,27434

1 NOK =

0,481450

1,050842

0,0907159

1

13,9706

0,115603

1 ISK =

0,034462

0,075218

0,00649335

0,0715790

1

0,00827477

1 CHF =

4,16467

9,09007

0,784717

8,65027

120,849

1

Observație: toate ratele încrucișate care implică ISK sunt calculate folosind datele privind cursul de schimb ISK/EUR furnizate de Banca Centrală a Islandei.

referință: ianuarie-19

1 EUR în moneda națională

1 unitate de monedă națională în EUR

BGN

1,95580

0,511300

CZK

25,6533

0,0389813

DKK

7,46580

0,133944

HRK

7,42785

0,134628

HUF

319,852

0,00312645

PLN

4,29202

0,232990

RON

4,70433

0,212570

SEK

10,26794

0,097390

GBP

0,886399

1,12816

NOK

9,77116

0,102342

ISK

136,509

0,00732554

CHF

1,12958

0,885286

Observație: cursurile de schimb ISK/EUR se bazează pe datele furnizate de Banca Centrală a Islandei.

1.

Regulamentul (CEE) nr. 574/72 prevede ca rata de conversie într-o monedă a sumelor calculate într-o altă monedă de schimb este rata calculată de către Comisie pe baza mediei lunare, aferentă perioadei de referință definite la alineatul (2), a ratelor de schimb de referință publicate de Banca Centrală Europeană.

2.

Perioada de referință este:

luna ianuarie pentru rate de conversie aplicabile de la 1 aprilie următor;

luna aprilie pentru rate de conversie aplicabile de la 1 iulie următor;

luna iulie pentru rate de conversie aplicabile de la 1 octombrie următor;

luna octombrie pentru rate de conversie aplicabile de la 1 ianuarie următor.

Ratele de conversie ale monedelor de schimb sunt publicate în al doilea Jurnal Oficial al Uniunii Europene (seria „C”) din lunile februarie, mai, august și noiembrie.


V Anunțuri

PROCEDURI REFERITOARE LA PUNEREA ÎN APLICARE A POLITICII ÎN DOMENIUL CONCURENȚEI

Comisia Europeană

4.3.2019   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

C 79/8


Notificare prealabilă a unei concentrări

(Cazul M.9285 – SEGRO/PSPIB/Oignies Site)

Caz care poate face obiectul procedurii simplificate

(Text cu relevanță pentru SEE)

(2019/C 79/05)

1.   

La data de 25 februarie 2019, Comisia Europeană a primit, în temeiul articolului 4 din Regulamentul (CE) nr. 139/2004 al Consiliului (1), o notificare a unei concentrări propuse.

Notificarea vizează următoarele societăți:

SEGRO plc („SEGRO”, Regatul Unit),

Public Sector Pension Investment Board („PSPIB”, Canada),

Oignies Site (Franța).

SEGRO și PSPIB dobândesc, în sensul articolului 3 alineatul (1) litera (b) din Regulamentul privind concentrările economice, controlul în comun asupra întregului depozit de la Oignies (Oignies Site).

Concentrarea se realizează prin achiziționare de active.

2.   

Activitățile economice ale societăților respective sunt:

—   în cazul SEGRO: deținerea, gestionarea activelor și construcția de imobile moderne cu destinația de depozit sau de spațiu pentru industria ușoară, situate în apropierea marilor aglomerații urbane și a nodurilor de transport majore din mai multe țări ale UE;

—   în cazul PSPIB: investiții sub formă de contribuții nete la fondurile de pensii ale Serviciului Public Federal, Forțelor Canadiene, Poliției Regale Călare a Canadei și Forței de Rezervă. PSPIB gestionează un portofoliu mondial diversificat, care cuprinde acțiuni, obligațiuni și alte titluri de valoare cu venit fix, precum și investiții în societăți necotate, bunuri imobile, infrastructură, resurse naturale și datoria privată;

—   în cazul Oignies Site: un depozit cu suprafața de 34 393 m2 situat în Oignies (20 km sud de Lille, Franța), construit în 2010 și închiriat societății Condi Services, unul dintre furnizorii terți de servicii de logistică pentru comerț electronic ai companiei Leroy Merlin.

3.   

În urma unei examinări preliminare, Comisia Europeană constată că tranzacția notificată ar putea intra sub incidența Regulamentului privind concentrările economice. Cu toate acestea, nu se ia o decizie finală în această privință.

În conformitate cu Comunicarea Comisiei privind o procedură simplificată de analiză a anumitor concentrări în temeiul Regulamentului (CE) nr. 139/2004 al Consiliului (2), trebuie precizat că acest caz poate fi tratat conform procedurii prevăzute în comunicare.

4.   

Comisia Europeană invită părțile terțe interesate să îi prezinte eventualele observații cu privire la operațiunea propusă.

Observațiile trebuie să parvină Comisiei Europene în termen de cel mult 10 zile de la data publicării prezentei. Trebuie menționată întotdeauna următoarea referință:

M.9285 – SEGRO/PSPIB/Oignies Site

Observațiile pot fi trimise Comisiei Europene prin e-mail, fax sau poștă. Vă rugăm să utilizați datele de contact de mai jos:

E-mail: COMP-MERGER-REGISTRY@ec.europa.eu

Fax +32 22964301

Adresa poștală:

European Commission

Directorate-General for Competition

Merger Registry

1049 Bruxelles/Brussel

BELGIQUE/BELGIË


(1)  JO L 24, 29.1.2004, p. 1 („Regulamentul privind concentrările economice”).

(2)  JO C 366, 14.12.2013, p. 5.


4.3.2019   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

C 79/10


Notificare prealabilă a unei concentrări

(Cazul M.9286 – SEGRO/PSPIB/Wroclaw Site)

Caz care poate face obiectul procedurii simplificate

(Text cu relevanță pentru SEE)

(2019/C 79/06)

1.   

La data de 25 februarie 2019, Comisia Europeană a primit, în temeiul articolului 4 din Regulamentul (CE) nr. 139/2004 al Consiliului (1), o notificare a unei concentrări propuse.

Prezenta notificare vizează următoarele întreprinderi:

SEGRO plc („SEGRO”, Regatul Unit),

Public Sector Pension Investment Board (Consiliul de investiții pentru pensii din sectorul public) („PSPIB”, Canada).

SEGRO și PSPIB dobândesc, în sensul articolului 3 alineatul (1) litera (b) din Regulamentul privind concentrările economice, controlul în comun asupra întregii întreprinderi Wroclaw Site.

Concentrarea se realizează prin achiziționare de active.

2.   

Activitățile economice ale întreprinderilor respective sunt:

—   în cazul întreprinderii SEGRO: deținerea, gestionarea de active și construcția de imobile moderne destinate antrepozitării și de proprietăți destinate industriei ușoare, situate în apropierea marilor aglomerații urbane și a nodurilor de transport majore din mai multe țări din UE;

—   în cazul întreprinderii PSPIB: investiții de contribuții nete în fondurile de pensii ale Serviciului public federal, Canadian Forces, Royal Canadian Mounted Police și Reserve Force. PSPIB gestionează un portofoliu mondial diversificat, care cuprinde inclusiv acțiuni, obligațiuni și alte titluri de valoare cu venit fix și, de asemenea, investește în titluri de capital necotate la bursă, bunuri imobile, infrastructură, resurse naturale și datorii private;

—   în cazul întreprinderii Wroclaw Site: depozit parțial preînchiriat, situat în Wroclaw, Polonia, în prezent în faza de construcție.

3.   

În urma unei examinări prealabile, Comisia Europeană constată că tranzacția notificată ar putea intra sub incidența Regulamentului privind concentrările economice. Cu toate acestea, nu se ia o decizie finală în această privință.

În conformitate cu Comunicarea Comisiei privind o procedură simplificată de analiză a anumitor concentrări în temeiul Regulamentului (CE) nr. 139/2004 al Consiliului (2), trebuie precizat că acest caz poate fi tratat conform procedurii prevăzute în comunicare.

4.   

Comisia Europeană invită părțile terțe interesate să îi prezinte eventualele observații cu privire la operațiunea propusă.

Observațiile trebuie să parvină Comisiei Europene în termen de cel mult 10 zile de la data publicării prezentei. Trebuie menționată întotdeauna următoarea referință:

M.9286 – SEGRO/PSPIB/Wroclaw Site

Observațiile pot fi trimise Comisiei prin e-mail, prin fax sau prin poștă. Vă rugăm să utilizați datele de contact de mai jos:

E-mail: COMP-MERGER-REGISTRY@ec.europa.eu

Fax +32 22964301

Adresă poștală:

European Commission

Directorate-General for Competition

Merger Registry

1049 Bruxelles/Brussel

BELGIQUE/BELGIË


(1)  JO L 24, 29.1.2004, p. 1 („Regulamentul privind concentrările economice”).

(2)  JO C 366, 14.12.2013, p. 5.