Calea de urmat după Acordul de la Paris: evaluarea implicațiilor Acordului de la Paris asupra schimbărilor climatice

 

SINTEZĂ PRIVIND:

Comunicarea [COM(2016) 110 final] Comisiei Europene – implicațiile Acordului de la Paris adoptat în temeiul Convenției Organizației Națiunilor Unite asupra schimbărilor climatice

CARE ESTE ROLUL ACESTEI COMUNICĂRI?

ASPECTE-CHEIE

CONTEXT

În cadrul conferinței de la Paris privind clima (COP21) din decembrie 2015, 195 de țări au adoptat Acordul de la Paris – primul acord global privind schimbările climatice, obligatoriu din punct de vedere juridic.

Acordul a intrat în vigoare în urma ratificării acestuia de către cel puțin 55 de țări, reprezentând cel puțin 55 % din emisiile globale.

Pentru mai multe informații, consultați:

* TERMENI-CHEIE

Atenuare: acțiuni precum tranziția spre energia din surse regenerabile și energia nucleară, menite să combată cauzele primare ale schimbărilor climatice prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Adaptarea: acțiuni precum protecțiile împotriva creșterii nivelului mării, menite să reducă riscurile consecințelor schimbărilor climatice.

ACTUL PRINCIPAL

Comunicare a Comisiei către Parlamentul European și Consiliu – Calea de urmat după Acordul de la Paris: evaluarea implicațiilor Acordului de la Paris – document care însoțește propunerea de decizie a Consiliului privind semnarea, în numele Uniunii Europene, a Acordului de la Paris adoptat în temeiul Convenției-cadru a Organizației Națiunilor Unite asupra schimbărilor climatice [COM(2016) 110 final, 2.3.2016]

Data ultimei actualizări: 21.11.2016