Bruxelles, 30.11.2016

COM(2016) 778 final

2016/0384(COD)

Propunere de

REGULAMENT AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ŞI AL CONSILIULUI

de modificare a Regulamentului (UE) nr. 1303/2013 în ceea ce privește măsurile specifice menite să furnizeze o asistență suplimentară statelor membre afectate de dezastre naturale


EXPUNERE DE MOTIVE

1.CONTEXTUL PROPUNERII

Motivele și obiectivele propunerii

Cutremurele recente din Italia au avut un efect devastator asupra persoanelor care trăiesc în regiune. Vor fi necesare lucrări de reconstrucție de amploare, în special pentru restaurarea patrimoniului cultural din zonele afectate. Europa trebuie să furnizeze rapid sprijin suplimentar și eficient din Fondul european de dezvoltare regională (FEDR) statelor membre și regiunilor afectate de dezastre naturale majore sau regionale, care să completeze mijloacele disponibile în cadrul Fondului de solidaritate al Uniunii Europene.

Pentru a oferi o astfel de asistență suplimentară statelor membre afectate de dezastre naturale, Comisia propune introducerea posibilității unei axe prioritare separate pentru operațiunile de reconstrucție sprijinite de FEDR în cadrul unui program operațional. Având în vedere amploarea potențială a impactului unor astfel de dezastre naturale, propunerea prevede posibilitatea de a finanța astfel de operațiuni în mod integral din FEDR, fără a fi nevoie de cofinanțare națională. Operațiunile care urmează să fie finanțate în cadrul acestei axe prioritare sunt cele legate de reconstrucție în urma dezastrelor naturale majore sau regionale, astfel cum sunt definite în Regulamentul (CE) nr. 2012/2002 al Consiliului de instituire a Fondului de solidaritate al Uniunii Europene.

De asemenea, sunt propuse dispoziții specifice referitoare la data de începere a eligibilității cheltuielilor pentru a se asigura că cheltuielile vor fi eligibile pentru rambursare de la data dezastrului.

Coerența cu dispozițiile existente în domeniul de politică

Propunerea este în concordanță cu cadrul juridic general stabilit pentru fondurile structurale și de investiții europene (fondurile ESI) și se limitează la o modificare punctuală a Regulamentului (CE) nr. 1303/2013. Propunerea completează tipul de sprijin disponibil în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 2012/2002 al Consiliului de instituire a Fondului de solidaritate al Uniunii Europene.

Coerența cu alte politici ale Uniunii

Propunerea se limitează la o modificare punctuală a Regulamentului (CE) nr. 1303/2013 și menține consecvența cu celelalte politici ale Uniunii.

2.TEMEIUL JURIDIC, SUBSIDIARITATEA ȘI PROPORȚIONALITATEA

Temeiul juridic

Se propune introducerea unui alineat suplimentar la articolul 120 din Regulamentul (UE) nr. 1303/2013 care să prevadă crearea unei axe prioritare separate, cu o rată de cofinanțare de până la 100 %, în cadrul priorităților de investiții ale FEDR, în vederea sprijinirii operațiunilor selectate de autoritățile de management ca răspuns la dezastrele majore sau regionale, astfel cum sunt definite în Regulamentul (CE) nr. 2012/2002 al Consiliului de instituire a Fondului de solidaritate al Uniunii Europene.

Subsidiaritate (pentru competență neexclusivă)

Propunerea de a acorda asistență suplimentară statelor membre afectate de dezastre naturale, oferind posibilitatea de a finanța din FEDR lucrările de reconstrucție cu o rată de cofinanțare de până la 100 % din bugetul UE, necesită o modificare a Regulamentului (UE) nr. 1303/2013. Același rezultat nu poate fi obținut prin acțiuni la nivel național.

Proporționalitate

Propunerea reprezintă o modificare limitată și punctuală care nu depășește ceea ce este necesar pentru a atinge obiectivul de a oferi asistență suplimentară statelor membre afectate de dezastre naturale.

3.REZULTATELE EVALUĂRILOR EX POST, ALE CONSULTĂRILOR CU PĂRȚILE INTERESATE ȘI ALE EVALUĂRILOR IMPACTULUI

••Evaluări ex post/verificări ale adecvării legislației existente

N/A

••Consultări cu părțile interesate

N/A

••Obținerea și utilizarea expertizei

N/A

••Evaluarea impactului

S-a efectuat o evaluare a impactului în vederea elaborării propunerii pentru Regulamentul (UE) nr. 1303/2013. Această modificare limitată și punctuală nu necesită o evaluare separată a impactului.

Adecvarea și simplificarea reglementărilor

N/A

••    Drepturi fundamentale

N/A

4.IMPLICAȚIILE BUGETARE

Modificarea propusă nu presupune niciun fel de modificări ale plafoanelor anuale pentru angajamente și plăți din cadrul financiar multianual, prevăzute în anexa I la Regulamentul (UE) nr. 1311/2013.

Ea rămâne în limitele alocării globale pentru perioada 2014-2020 și, prin urmare, este neutră din punct de vedere bugetar. Creșterea ratei de cofinanțare până la 100 % va conduce la concentrarea unei părți a plăților la începutul perioade, urmată de plăți mai mici într-o etapă ulterioară, întrucât pachetul financiar global rămâne neschimbat.

5.ALTE ELEMENTE

Planuri de punere în aplicare și măsuri de monitorizare, de evaluare și de raportare

Punerea în aplicare a măsurii va fi monitorizată și va face obiectul unui raport în cadrul mecanismelor generale de raportare stabilite în Regulamentul (UE) nr. 1303/2013.

Documente explicative (pentru directive)

N/A

Explicarea detaliată a dispozițiilor specifice ale propunerii

Pentru a acorda asistență suplimentară statelor membre afectate de dezastre naturale, se propune ca FEDR să poată introduce în cadrul unui program operațional o axă prioritară separată, cu o rată de cofinanțare de până la 100 %. În cadrul acestei axe prioritare separate vor putea fi cofinanțate operațiunile legate de reconstrucție în urma dezastrelor naturale majore sau regionale, astfel cum sunt definite în Regulamentul (CE) nr. 2012/2002 al Consiliului de instituire a Fondului de solidaritate al Uniunii Europene.

În ceea ce privește operațiunile din cadrul acestei axe prioritare separate, se propune o derogare de la norma privind data de începere a eligibilității cheltuielilor în urma unei modificări a programului. În acest mod, atunci când programul ar fi modificat, cheltuielile efectuate începând cu data producerii dezastrului vor putea fi declarate în vederea rambursării.

De asemenea, a fost inclusă o dispoziție care reglementează situația cheltuielilor declarate pentru măsurile adoptate de autoritățile statelor membre imediat după producerea dezastrului, dar înainte de modificarea programului operațional, și care au fost rambursate la rata de cofinanțare existentă. În acest caz se va aplica rata de cofinanțare cea mai ridicată, efectuând ajustările necesare în următoarea cerere de plată și, dacă este cazul, în conturile următoare, după modificarea programului în vederea includerii axei prioritare separate.

2016/0384 (COD)

Propunere de

REGULAMENT AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ŞI AL CONSILIULUI

de modificare a Regulamentului (UE) nr. 1303/2013 în ceea ce privește măsurile specifice menite să furnizeze o asistență suplimentară statelor membre afectate de dezastre naturale

PARLAMENTUL EUROPEAN ȘI CONSILIUL UNIUNII EUROPENE,

având în vedere Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene, în special articolul 177,

având în vedere propunerea Comisiei Europene,

după transmiterea proiectului de act legislativ către parlamentele naționale,

după consultarea Comitetului Economic și Social European 1 ,

după consultarea Comitetului Regiunilor 2 ,

hotărând în conformitate cu procedura legislativă ordinară,

întrucât:

(1)În scopul acordării unei asistențe suplimentare statelor membre afectate de dezastre naturale, ar trebui prevăzută posibilitatea introducerii, în cadrul unui program operațional, a unei axe prioritare separate cu o rată de cofinanțare de până la 100 % în temeiul priorităților de investiții ale Fondului european de dezvoltare regională (denumit în continuare „FEDR”), astfel cum se prevede în Regulamentul (UE) nr. 1301/2013 al Parlamentului European și al Consiliului 3 .

(2)În cadrul acestei axe prioritare separate vor putea fi cofinanțate operațiunile legate de reconstrucție în urma dezastrelor naturale majore sau regionale, astfel cum sunt definite în Regulamentul (CE) nr. 2012/2002 al Consiliului 4 de instituire a Fondului de solidaritate al Uniunii Europene.

(3)În ceea ce privește operațiunile din cadrul axei prioritare separate pentru dezastrele naturale, ar trebui introdusă o derogare de la normele generale privind data de începere a eligibilității cheltuielilor care vor deveni eligibile în urma modificării unui program, în scopul de a asigura posibilitatea de a cofinanța măsurile luate de către autoritățile statelor membre imediat după producerea dezastrului și înainte de modificarea programului operațional.

(4)Pentru a permite eligibilitatea cheltuielilor efectuate și plătite de la data la care a avut loc dezastrul natural, chiar dacă acestea au fost efectuate înainte de intrarea în vigoare a prezentului regulament, dispoziția corespunzătoare privind data de începere a eligibilității cheltuielilor beneficiarilor ar trebui să aibă efect retroactiv.

(5)Prin urmare, Regulamentul (UE) nr. 1303/2013 ar trebui să fie modificat în consecință,

ADOPTĂ PREZENTUL REGULAMENT:

Articolul 1

La articolul 120 din Regulamentul (UE) nr. 1303/2013 se adaugă următorul alineat.

„8. O axă prioritară separată, cu o rată de cofinanțare de până la 100 %, poate fi stabilită în cadrul unui program operațional pentru sprijinirea operațiunilor care îndeplinesc următoarele condiții:

a) operațiunile sunt selectate de autoritățile de management ca răspuns la dezastrele naturale majore sau regionale, astfel cum sunt definite în Regulamentul (CE) nr. 2012/2002 al Consiliului;

b) operațiunile au ca scop reconstrucția în urma dezastrelor naturale și

c) operațiunile sunt sprijinite în cadrul unei priorități de investiții a FEDR.

Prin derogare de la articolul 65 alineatul (9), cheltuielile pentru operațiunile din cadrul acestei axe prioritare sunt eligibile de la data la care a avut loc dezastrul natural.

În cazul în care cheltuielile legate de operațiunile menționate la primul paragraf au fost incluse într-o cerere de plată transmisă Comisiei înainte de constituirea axei prioritare separate, statul membru efectuează ajustările necesare în următoarea cerere de plată și, dacă este cazul, în următoarele conturi prezentate în urma adoptării modificării programului.”

Articolul 2

Intrarea în vigoare și aplicarea

Prezentul regulament intră în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Articolul 1 se aplică de la 1 ianuarie 2014.

Adoptat la Bruxelles,

Pentru Parlamentul European    Pentru Consiliu

Președintele    Președintele

FIȘĂ FINANCIARĂ LEGISLATIVĂ

1.TITLUL PROPUNERII:

Propunere de regulament al Parlamentului European și al Consiliului de modificare a Regulamentului (UE) nr. 1303/2013 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește măsurile specifice menite să furnizeze o asistență suplimentară statelor membre afectate de dezastre naturale

2.CADRU ABM / ABB

Domeniul (domeniile) de politică în cauză și activitatea (activitățile) asociată (asociate):

politica regională; activitatea ABB 13.03

3.LINII BUGETARE

3.1.Linii bugetare [linii operaționale și linii conexe de asistență tehnică și administrativă (foste linii BA)]:

Noua acțiune propusă se va pune în aplicare pe următoarele linii bugetare:

13.036000 Regiuni mai puțin dezvoltate (FEDR)

13.036100 Regiuni de tranziție (FEDR)

13.036200 Regiuni mai dezvoltate (FEDR)

13.036300 Alocare suplimentară pentru regiunile ultraperiferice și cu densitate redusă a populației (FEDR)

13.036401 Cooperare teritorială europeană (FEDR)

3.2.Durata acțiunii și a implicațiilor financiare

Propunerea rămâne în limitele alocării globale pentru perioada 2014-2020 și, prin urmare, este neutră din punct de vedere bugetar. Creșterea ratei de cofinanțare până la 100 % va conduce la concentrarea unei părți a plăților la începutul perioade, urmată de plăți mai mici într-o etapă ulterioară, întrucât pachetul financiar global rămâne neschimbat. Se presupune că impactul unei astfel de anticipări s-ar extinde pe o perioadă de trei ani (2017-2019).



3.3.    Caracteristici bugetare:

Linia bugetară

Natura cheltuielilor

Nouă

Participare AELS

Participare țări candidate

Rubrica PF

13.036000

Neobligatorii

Dif.

NU

NU

NU

Nr 1b

13.036100

Neobligatorii

Dif.

NU

NU

NU

Nr 1b

13.036200

Neobligatorii

Dif.

NU

NU

NU

Nr 1b

13.036300

Neobligatorii

Dif.

NU

NU

NU

Nr 1b

13.036401

Neobligatorii

Dif.

NU

NU

NU

Nr 1b

4.SINTEZA RESURSELOR

4.1.Resurse financiare

4.1.1.Sinteza creditelor de angajament (CA) și a creditelor de plată (CP)

Tabelele următoare prezintă impactul estimat al măsurilor propuse în perioada 2017-2019. Deoarece nu sunt propuse noi resurse financiare pentru creditele de angajament, în tabele nu au fost introduse cifre, ci se indică n.a. (nu se aplică). Prin urmare, propunerea este în conformitate cu cadrul financiar multianual pentru 2014-2020.

În ceea ce privește plățile, propunerea ar duce la o rată de rambursare mai ridicată a statelor membre vizate. Pe baza costului total al daunelor cauzate de dezastre naturale acceptat pentru a beneficia de sprijin din Fondul de solidaritate începând cu 2014, și în ipoteza în care, în medie, rata de cofinanțare suplimentară este de 25 %, impactul asupra plăților suplimentare ar putea fi estimat la o sumă de aproximativ 1,6 miliarde EUR, repartizată pe perioada 2017-2019.

Această propunere poate implica o accelerare a utilizării creditelor de plată pentru programele în cauză, care ar fi compensată la închiderea programului, lăsând propunerea neutră din punct de vedere bugetar. Valoarea totală a creditelor de plată pentru întreaga perioadă de programare rămâne neschimbată.

Pe baza estimărilor actuale prezentate de statele membre în ceea ce privește plățile efectuate în 2017 pentru rubrica 1b, se consideră că acest impact ar putea fi acoperit din bugetul total aprobat pentru 2017. Acest lucru va trebui să fie luat în considerare în procesul de elaborare a bugetelor pentru 2018 și 2019, în limitele dispozițiilor CFM.

milioane EUR (cu 3 zecimale)

Natura cheltuielii

Secțiunea nr.

Anul n

n + 1

n + 2

n + 3

n + 4

n + 5 și anii urm.

Total

Cheltuieli operaționale 5  

Credite de angajament (CA)

8.1

a

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

Credite de plată (CP)

b

n.a

+548

+548

+548

n.a

-1644

0.

Cheltuieli administrative incluse în suma de referință 6

Asistență tehnică și administrativă (CND)

8.2.4

c

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

SUMA TOTALĂ DE REFERINȚĂ

Credite de angajament

a+c

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

Credite de plată

b+c

n.a.

n.a.

n.a

n.a.

n.a.

n.a.

0,000

Cheltuieli administrative neincluse în suma de referință 7

Resurse umane și cheltuieli conexe (CND)

8.2.5

d

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

Costuri administrative, altele decât resursele umane și costurile conexe, neincluse în suma de referință (CND)

8.2.6

e

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

Costul financiar indicativ total al acțiunii

TOTAL CA, inclusiv costul resurselor umane

a+c+d+e

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

TOTAL CP, inclusiv costul resurselor umane

b+c+d+e

n.a

n.a.

n.a

n.a.

n.a.

n.a.

n.a

Detalii privind cofinanțarea

milioane EUR (cu 3 zecimale)

Organism cofinanțator

Anul n

n + 1

n + 2

n + 3

n + 4

n + 5 și anii urm.

Total

……………………

f

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

TOTAL CA, inclusiv cofinanțare

a+c+d+e+f

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

4.1.2.Compatibilitatea cu programarea financiară

Propunerea este compatibilă cu programarea financiară existentă.

   Propunerea duce la reprogramarea rubricii respective din perspectivele financiare.

   Propunerea poate necesita aplicarea dispozițiilor Acordului interinstituțional 8 (și anume, instrumentul de flexibilitate sau revizuirea perspectivei financiare).

4.1.3.Implicațiile financiare asupra veniturilor

   Propunerea nu are implicații financiare asupra veniturilor

   Propunerea are implicații financiare – efectul asupra veniturilor este următorul:

milioane EUR (cu o zecimală)

Anterior
acțiunii

[Anul n-1]

Situația după acțiune

Linia bugetară

Venituri

[Anul n]

[n+1]

[n+2]

[n+3]

[n+4]

[n+5] 9

a) Venituri în valori absolute

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

b) Modificarea veniturilor

Δ

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

(Se descrie fiecare linie bugetară de venituri afectată, adăugând numărul corespunzător de rânduri în tabel în cazul în care sunt afectate mai multe linii bugetare.)

4.2.Resurse umane în echivalent normă întreagă (ENI) (inclusiv funcționari, personal temporar și extern) - a se vedea detaliile de la punctul 8.2.1.

Necesar anual

Anul n

n + 1

n + 2

n + 3

n + 4

n + 5 și anii urm.

Număr total de resurse umane

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

5.CARACTERISTICI ȘI OBIECTIVE

5.1.Obiective de îndeplinit pe termen scurt sau lung

Cutremurele recente din Italia au avut un efect devastator asupra persoanelor care trăiesc în regiune. Vor fi necesare lucrări de reconstrucție de amploare, în special pentru restaurarea patrimoniului cultural. Europa trebuie să poată furniza rapid sprijin suplimentar și eficient din Fondul european de dezvoltare regională (FEDR) statelor membre afectate de dezastre naturale majore sau regionale, care să completeze mijloacele disponibile în cadrul Fondului de solidaritate al Uniunii Europene.

5.2.Valoarea adăugată a implicării comunitare, coerența propunerii cu alte instrumente financiare și eventuala sinergie

Propunerea va permite continuarea punerii în aplicare a programelor prin injectarea de fonduri în economie și, în același timp, va contribui la reducerea presiunii asupra cheltuielilor publice în cazul statelor membre afectate de dezastre naturale.

5.3.Obiective, rezultate preconizate și indicatori aferenți acestora care fac obiectul propunerii în cadrul gestionării pe activități (ABM)

Obiectivul este de a acorda asistență suplimentară statelor membre afectate de dezastre naturale, care să completeze mijloacele disponibile în cadrul Fondului de solidaritate al Uniunii Europene.

5.4.Modalități de punere în aplicare (cu titlu indicativ)

Indicați mai jos modalitatea (modalitățile) aleasă (alese) pentru punerea în aplicare a acțiunii.

Cu statele membre

6.MONITORIZARE ȘI EVALUARE

6.1.Sistem de monitorizare

Nu este necesar, deoarece monitorizarea se realizează în cadrul monitorizării instituite pentru fondurile structurale și de investiții europene.

6.2.Evaluare

6.2.1.Evaluare ex ante

N/A

6.2.2.Măsuri luate în urma unei evaluări intermediare/ex post (învățăminte desprinse din experiențe anterioare similare)

N/A

6.2.3.Condițiile și frecvența evaluărilor viitoare

N/A

7.MĂSURI ANTIFRAUDĂ

N.A.

8.DETALII PRIVIND RESURSELE

8.1.Obiectivele propunerii din punctul de vedere al costurilor financiare

Credite de angajament în milioane EUR (cu 3 zecimale)

(Se indică denumirea obiectivelor, a acțiunilor și a realizărilor)

Tipul realizării

Costul mediu

Anul n

Anul n+1

Anul n+2

Anul n+3

Anul n+4

Anul n+5 și anii urm.

TOTAL

Nr. de realizări

Costuri totale

Nr. de realizări

Costuri totale

Nr. de realizări

Costuri totale

Nr. de realizări

Costuri totale

Nr. de realizări

Costuri totale

Nr. de realizări

Costuri totale

Nr. de realizări

Costuri totale

OBIECTIV OPERAȚIONAL nr. 1 Susținerea punerii în aplicare a programelor operaționale

0,000

0,000

0.000

COSTURI TOTALE

0,000

0.000

0.000

8.2.Cheltuieli administrative

8.2.1.Numărul și tipul resurselor umane

Tipuri de posturi

Personal care urmează să fie alocat pentru gestionarea acțiunii prin utilizarea resurselor existente și/sau suplimentare (număr de posturi/ENI)

Anul n

Anul n+1

Anul n+2

Anul n+3

Anul n+4

Anul n+5

Funcționari sau agenți temporari  (XX 01 01)

A*/AD

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

B*, C*/AST

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

Personal finanțat prin articolul XX 01 02

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

Alte tipuri de personal finanțat prin articolul XX 01 04/05

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

TOTAL

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

8.2.2.Descrierea sarcinilor care decurg din acțiune

N/A

8.2.3.Originea resurselor umane (statutare)

(În cazul în care se indică mai multe origini, se precizează numărul posturilor corespunzătoare fiecăreia dintre acestea)

   Posturi alocate în prezent pentru gestionarea programului care urmează să fie înlocuite sau prelungite

   Posturi prealocate în cadrul exercițiului financiar SPA/PPB pentru anul n

   Posturi care urmează să fie solicitate în cadrul următoarei proceduri SPA/PPB

   Posturi care urmează să fie redistribuite pe baza resurselor existente în cadrul serviciului în cauză (redistribuire internă)

   Posturi necesare pentru anul n, dar care nu sunt prevăzute în exercițiul SPA/PPB al exercițiului financiar în cauză

8.2.4.Alte cheltuieli administrative incluse în suma de referință (XX 01 04/05 – Cheltuieli de gestiune administrativă)

milioane EUR (cu 3 zecimale)

Linia bugetară

(nr. și denumire)

Anul n

Anul n+1

Anul n+2

Anul n+3

Anul n+4

Anul n+5

și anii urm.

TOTAL

1    Asistență tehnică și administrativă (inclusiv costurile cu personalul aferente)

Agenții executive

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

Altă asistență tehnică și administrativă

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

- intra muros 

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

- extra muros

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

Total asistență tehnică și administrativă

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

8.2.5.Costuri financiare ale resurselor umane și costuri conexe neincluse în suma de referință

milioane EUR (cu 3 zecimale)

Tip de resurse umane

Anul n

Anul n+1

Anul n+2

Anul n+3

Anul n+4

Anul n+5

și anii urm.

Funcționari și agenți temporari (XX 01 01)

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

Personal finanțat prin articolul XX 01 02 (auxiliari, END, agenți contractuali etc.)

(se indică linia bugetară)

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

Costul total al resurselor umane și costuri conexe (NEINCLUSE în suma de referință)

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

Calcul – Funcționari și agenți temporari

8.2.6.Alte cheltuieli administrative neincluse în suma de referință

milioane EUR (cu 3 zecimale)

Anul n

Anul n+1

Anul n+2

Anul n+3

Anul n+4

Anul n+5

și anii urm.

TOTAL

XX 01 02 11 01 – Misiuni

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

XX 01 02 11 02 – Reuniuni și conferințe

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

XX 01 02 11 03 – Comitete

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

XX 01 02 11 04 – Studii și consultări

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

XX 01 02 11 05 - Sisteme de informații

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

2    Total Alte cheltuieli de gestiune (XX 01 02 11)

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

3    Alte cheltuieli de natură administrativă (precizați, indicând linia bugetară)

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

Totalul cheltuielilor administrative, altele decât cele pentru resursele umane și costurile conexe (NEINCLUSE în suma de referință)

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

n.a.

Calcul - Alte cheltuieli administrative neincluse în suma de referință

(1) JO C , , p. .
(2) JO C , , p. .
(3) Regulamentul (UE) nr. 1301/2013 al Parlamentului European și al Consiliului din 17 decembrie 2013 privind Fondul european de dezvoltare regională și dispozițiile specifice aplicabile obiectivului referitor la investițiile pentru creștere economică și locuri de muncă și de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1080/2006 (JO L 347, 20.12.2013, p. 289).
(4) Regulamentul (CE) nr. 2012/2002 al Consiliului din 11 noiembrie 2002 de instituire a Fondului de Solidaritate al Uniunii Europene (JO L 311, 14.11.2002, p. 3).
(5) Cheltuieli care nu intră sub incidența capitolului xx 01 din titlul xx în cauză.
(6) Cheltuieli care intră sub incidența articolului xx 01 04 din titlul xx.
(7) Cheltuieli care intră sub incidența capitolului xx 01, cu excepția articolelor xx 01 04 și xx 01 05.
(8) A se vedea punctele 19 și 24 din Acordul interinstituțional.
(9) Dacă este necesar, și anume în cazul în care durata acțiunii depășește 6 ani, se adaugă coloane suplimentare.