14.4.2023   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

L 101/67


DECIZIA (PESC) 2023/811 A CONSILIULUI

din 13 aprilie 2023

de modificare a Deciziei 2014/145/PESC privind măsuri restrictive în raport cu acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei

CONSILIUL UNIUNII EUROPENE,

având în vedere Tratatul privind Uniunea Europeană, în special articolul 29,

având în vedere propunerea Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate,

întrucât:

(1)

La 17 martie 2014, Consiliul a adoptat Decizia 2014/145/PESC (1).

(2)

La 13 martie 2023, Consiliul a adoptat Decizia (PESC) 2023/572 (2), prin care a prelungit măsurile prevăzute în Decizia 2014/145/PESC cu încă șase luni.

(3)

Consiliul a primit informații noi cu privire la anumite persoane care fac obiectul măsurilor restrictive și care figurează în anexa la Decizia 2014/145/PESC. Pe baza acestor noi informații, rubricile referitoare la 35 de persoane ar trebui actualizate.

(4)

Prin urmare, Decizia 2014/145/PESC ar trebui modificată în consecință,

ADOPTĂ PREZENTA DECIZIE:

Articolul 1

Anexa la Decizia 2014/145/PESC se modifică în conformitate cu anexa la prezenta decizie.

Articolul 2

Prezenta decizie intră în vigoare în ziua următoare datei publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Adoptată la Bruxelles, 13 aprilie 2023.

Pentru Consiliu

Președintele

J. ROSWALL


(1)  Decizia 2014/145/PESC a Consiliului din 17 martie 2014 privind măsuri restrictive în raport cu acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei (JO L 78, 17.3.2014, p. 16).

(2)  Decizia (PESC) 2023/572 a Consiliului din 13 martie 2023 de modificare a Deciziei 2014/145/PESC privind măsuri restrictive în raport cu acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei (JO L 75 I, 14.3.2023, p. 134).


ANEXĂ

În anexa la Decizia 2014/145/PESC, „Lista persoanelor, entităților și organismelor menționate la articolele 1 și 2”, rubricile 92, 720, 723, 728, 879, 1172, 1348, 1349-1359, 1361-1364 și 1366-1378 se înlocuiesc cu următoarele rubrici:

 

Persoane

 

Nume

Date de identificare

Motive

Data includerii pe listă

„92.

Arkady Romanovich ROTENBERG

Arkadii Romanovich ROTENBERG

(Аркадий Романович РОТЕНБЕРГ)

Sexul: masculin

Data nașterii: 15.12.1951

Locul nașterii: Leningrad, fosta URSS (în prezent Sankt Petersburg, Federația Rusă)

Arkady Rotenberg este un proeminent om de afaceri rus care are legături personale strânse cu președintele Putin. Începând din martie 2014, Rotenberg sau societățile sale au primit contracte publice în valoare de peste 7 miliarde USD. În 2015, Rotenberg s-a clasat pe primul loc pe lista anuală a contractelor publice în ceea ce privește valoarea acestora, după ce i-au fost atribuite contracte în valoare de 555 de miliarde de ruble din partea guvernului rus. Multe dintre aceste contracte au fost atribuite fără desfășurarea unor proceduri competitive formale. La 30 ianuarie 2015, prim-ministrul Dmitri Medvedev a semnat un decret prin care a atribuit societății Stroygazmontazh, aparținând lui Rotenberg, un contract public pentru construcția podului Kerci între Rusia și „Republica Autonomă Crimeea”, anexată în mod ilegal.

Prin aceste contracte, Rotenberg a obținut beneficii financiare din partea factorilor de decizie ruși răspunzători pentru anexarea Crimeei sau pentru destabilizarea estului Ucrainei.

Fost proprietar al societății Stroygazmontazh, căreia i-a fost atribuit un contract public pentru construirea podului Kerci între Rusia și „Republica Autonomă Crimeea”, anexată în mod ilegal, consolidând astfel integrarea acesteia în Federația Rusă, fapt care, la rândul său, subminează și mai mult integritatea teritorială a Ucrainei. De asemenea, în ianuarie 2017, Stroygazmontazh a primit un contract public în valoare de 17 miliarde de ruble pentru construirea unei linii de cale ferată pe podul Kerci, fapt care subminează și mai mult integritatea teritorială a Ucrainei.

Proprietar a două societăți, Mostotrest și Stroygazmontazh-Most, desemnate pentru activitățile lor care subminează suveranitatea Ucrainei (entitățile nr. 43 și 46 din prezenta anexă). În 2019, Rotenberg a vândut societatea de construcții de gazoducte Stroygazmontazh.

Pentru implicarea sa în construirea podului Kerci, i-a fost atribuit ordinul de stat denumit „Erou al muncii al Federației Ruse” în martie 2020.

Este președintele Consiliului de administrație al editurii Prosvescenie, care a pus în aplicare în special proiectul „Copiilor din Rusia: adresa – Crimeea”, o campanie de relații publice care a fost concepută pentru a-i convinge pe copiii din Crimeea că sunt în prezent cetățeni ruși care trăiesc în Rusia, sprijinind astfel politica guvernului rus de integrare a Crimeei în Rusia.

La 30 ianuarie 2021, Arkady Rotenberg s-a declarat a fi beneficiarul așa-numitului „Palat al lui Putin” din Gelendzhik, care apare în ancheta Fundației Anticorupție a lui Alexei Navalnîi.

15.3.2015

720.

Alexander Semenovich VINOKUROV

(Александр Семёнович ВИНОКУРОВ)

Data nașterii: 12.10.1982

Locul nașterii: Moscova, Federația Rusă

Funcție: om de afaceri, partener cu atribuții executive și președinte al Maraton Group; membru al consiliului de administrație al Magnit

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Alexander Semenovich Vinokurov este un om de afaceri rus cu interese de afaceri în comerțul cu amănuntul de produse alimentare, industria farmaceutică, agricultură și infrastructură. Deține poziții de conducere în Maraton Group, o societate de investiții, și Magnit, cel mai mare comerciant cu amănuntul de produse alimentare din Rusia. Deține, de asemenea, acțiuni la Demetra Holding, unul dintre principalii comercianți de cereale din Rusia care desfășoară activități de export de cereale, Rusia fiind cel mai mare exportator de grâu din lume. Este căsătorit cu Ekaterina Sergeevna Vinokurova, fiica lui Sergey Lavrov, ministrul afacerilor externe al Federației Ruse. Tatăl său este Semen Vinokurov, care a fost șeful Întreprinderii unitare de stat „Capital Pharmacies” și este considerat a fi unul dintre principalii antreprenori din industria farmaceutică rusă. Prin urmare, Alexander Vinokurov are legături strânse cu Guvernului Federației Ruse și este implicat în sectoare economice care furnizează o sursă substanțială de venituri guvernului respectiv, care este răspunzător pentru anexarea Crimeei și destabilizarea Ucrainei.

La 24 februarie 2022, după etapele inițiale ale războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, Alexander Semenovich Vinokurov, alături de alți 36 de oameni de afaceri, s-a întâlnit cu președintele Vladimir Putin și cu alți membri ai guvernului rus pentru a discuta impactul liniei de acțiune în urma sancțiunilor occidentale. Faptul că a fost invitat să participe la această reuniune arată că este membru al cercului cel mai apropiat al lui Vladimir Putin și că sprijină sau pune în aplicare acțiuni sau politici care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, precum și stabilitatea și securitatea în Ucraina. De asemenea, acest lucru arată că este unul dintre oamenii de afaceri importanți, implicați în sectoare economice care furnizează o sursă substanțială de venituri Guvernului Federației Ruse, care este răspunzător pentru anexarea Crimeei și destabilizarea Ucrainei. Acest lucru este confirmat și de legăturile personale strânse ale lui Alexander Vinokurov cu ministrul de externe Sergey Lavrov, care este răspunzător pentru războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei și pentru politicile Rusiei care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența respectivului stat.

9.3.2022

723.

Dmitry Arkadievich MAZEPIN

(Дмитрий Аркадьевич МАЗЕПИН)

Data nașterii: 18.4.1968

Locul nașterii: Minsk, fosta RSS Belarusă (în prezent Belarus)

Funcție: fost director general al JSC UCC Uralchem

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Dmitri Arkadievich Mazepin este proprietar majoritar și fost director general al societății de îngrășăminte minerale Uralchem și cel mai mare acționar al Uralkali. Uralchem Group este o societate rusă care produce o gamă largă de produse chimice, inclusiv îngrășăminte minerale și azotat de amoniu. Potrivit acestei societăți, ea este cel mai mare producător de nitrat de amoniu, precum și al doilea producător de îngrășăminte pe bază de amoniu și azot din Rusia. Atât Uralchem, cât și Uralkali au fost desemnate drept „active strategice” de către statul rus. Prin urmare, Dmitry Arkadievich Mazepin este implicat în sectoare economice care furnizează o sursă substanțială de venituri Guvernului Federației Ruse, care este răspunzător pentru anexarea Crimeei și destabilizarea Ucrainei.

La 24 februarie 2022, după etapele inițiale ale agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, Dmitry Arkadievich Mazepin, alături de alți 36 de oameni de afaceri, s-a întâlnit cu președintele Vladimir Putin și cu alți membri ai guvernului rus pentru a discuta impactul liniei de acțiune în urma sancțiunilor occidentale. Faptul că a fost invitat să participe la această reuniune arată că este membru al cercului cel mai apropiat al lui Vladimir Putin și că sprijină sau pune în aplicare acțiuni sau politici care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, precum și stabilitatea și securitatea în Ucraina. De asemenea, acest lucru arată că este unul dintre oamenii de afaceri importanți, implicați în sectoare economice care furnizează o sursă substanțială de venituri Guvernului Federației Ruse, care este răspunzător pentru anexarea Crimeei și destabilizarea Ucrainei.

În decembrie 2021, Dmitry Mazepin și-a reînscris societățile sale cu sediul în Cipru, Uralchem Holding și CI-Chemical Invest, care controlează „Uralchem”, în jurisdicția Rusiei în districtul administrativ special de pe insula Oktyabrsky din oblastul Kaliningrad.

9.3.2022

728.

Vadim Nikolaevich MOSHKOVICH

(Вадим Николаевич МОШКОВИЧ)

Data nașterii: 6.4.1967

Locul nașterii: Moscova, Federația Rusă

Funcție: fost președinte al consiliului de administrație al Rusagro Group

Cetățenie: rusă, cipriotă

Sexul: masculin

Vadim Nikolaevich Moshkovich este un antreprenor rus cu interese de afaceri în agricultură și dezvoltare imobiliară. În 2004, Vadim Moshkovich a înființat Rusagro Group, care este un producător important de carne de porc, grăsimi și zahăr, cotat drept cea mai importantă exploatație agricolă din Rusia în 2021. Prin urmare, Vadim Moshkovich este implicat în sectoare economice care furnizează o sursă substanțială de venituri Guvernului Federației Ruse.

La 24 februarie 2022, după etapele inițiale ale agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, Vadim Moshkovich, alături de alți 36 de oameni de afaceri, s-a întâlnit cu președintele Vladimir Putin și cu alți membri ai guvernului rus pentru a discuta impactul liniei de acțiune în urma sancțiunilor occidentale. Faptul că a fost invitat să participe la această reuniune arată că este membru al cercului cel mai apropiat al lui Vladimir Putin și că sprijină sau pune în aplicare acțiuni sau politici care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, precum și stabilitatea și securitatea în Ucraina. De asemenea, acest lucru arată că este unul dintre oamenii de afaceri importanți, implicați în sectoare economice care furnizează o sursă substanțială de venituri Guvernului Federației Ruse, care este răspunzător pentru anexarea Crimeei și destabilizarea Ucrainei.

9.3.2022

879.

Roman Arkadyevich ABRAMOVICH

(Роман Аркадьевич АБРАМОВИЧ)

Funcție: oligarh, apropiat lui Vladimir Putin; acționar majoritar al Evraz; fost guvernator al Ciukotka

Data nașterii: 24.10.1966

Locul nașterii: Saratov, Federația Rusă

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Adresă: 1 Lipovaya Aleya, Nemchinovo, Odinstvo district, Moscova, Rusia

Persoane fizice asociate: Vladimir Putin

Roman Abramovich (Abramovici) este un oligarh rus care are o legătură apropiată și de lungă durată cu Vladimir Putin. El a beneficiat de un acces privilegiat la președinte și a menținut relații foarte bune cu acesta. Această legătură cu președintele rus l-a ajutat să își mențină averea considerabilă. Este unul din principalii acționari ai grupului siderurgic Evraz, unul din cei mai mari contribuabili ai Rusiei.

Prin urmare, a obținut beneficii de pe urma factorilor de decizie ruși responsabili de anexarea Crimeei sau de destabilizarea Ucrainei. De asemenea, este unul dintre oamenii de afaceri ruși importanți implicați în sectoare economice care furnizează o sursă substanțială de venituri Guvernului Federației Ruse, care este răspunzător pentru anexarea Crimeei și destabilizarea Ucrainei.

15.3.2022

1172.

Aleksandra MELNICHENKO

alias Sandra NIKOLIĆ

(sârbă: Александра МЕЉНИЧЕНКО)

Data nașterii: 21.4.1977

Locul nașterii: Belgrad, Serbia

Persoană fizică asociată: Andrey Igorevich Melnichenko (soț)

Cetățenie: sârbă, croată

Sexul: feminin

Pașaport nr.: pașaport croat nr. 094949450 (data expirării: 23.12.2023)

Aleksandra Melnichenko este soția lui Andrey Igorevich Melnichenko, un industriaș rus care a transferat către aceasta, la 9 martie 2022, proprietatea efectivă și beneficiile asupra unei societăți importante de producere de îngrășăminte, EuroChem Group, și asupra unei societăți de cărbune, SUEK.

Aleksandra Melnichenko profită de avere și beneficiază de bogăția soțului său. În martie 2022, Aleksandra Melnichenko și-a înlocuit soțul în calitate de beneficiar efectiv al Firstline Trust, gestionat de Linetrust PTC Ltd, o societate care reprezintă beneficiarul real al EuroChem Group.

Prin urmare, este asociată cu un om de afaceri important, implicat în sectoare economice care furnizează o sursă substanțială de venituri Guvernului Federației Ruse, care este răspunzător pentru anexarea Crimeei și destabilizarea Ucrainei.

3.6.2022

1348.

Georgiy Sergeevich STAROSTIN

(Георгий Сергеевич СТАРОСТИН)

Data nașterii: 1.12.1986

Locul nașterii: -

Cetățenie: rusă

Grad: căpitan

Sexul: masculin

Număr de identificare fiscală: 771380617804 (Rusia)

Căpitanul Georgiy Starostin este membru al Unității de planificare prealabilă pentru rachete din cadrul Centrului informatic principal al Statului-Major al Forțelor Armate ale Rusiei. În această calitate, el este o figură esențială în atacurile cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei, inclusiv asupra unor ținte civile, din perioada aprilie-octombrie 2022, prin care numai în octombrie 2022 au fost ucise peste 30 de persoane și peste 100 au fost rănite. Astfel, căpitanul Georgiy Starostin este o persoană fizică care este răspunzătoare pentru acțiuni sau politici ce subminează ori amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, care sprijină astfel de acțiuni sau politici sau pe care le pune în aplicare.

16.12.2022

1349.

Sergey Vladimirovich ILIN

(Сергей Владимирович ИЛЬИН)

Data nașterii: 14.11.1987

Locul nașterii: -

Cetățenie: rusă

Grad: căpitan

Sexul: masculin

Căpitanul Sergey Ilyin este membru al Unității de planificare prealabilă pentru rachete din cadrul Centrului informatic principal al Statului-Major al Forțelor Armate ale Rusiei. În această calitate, el este o figură esențială în atacurile cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei, inclusiv asupra unor ținte civile, din perioada aprilie-octombrie 2022, prin care numai în octombrie 2022 au fost ucise peste 30 de persoane și peste 100 au fost rănite. Astfel, căpitanul Sergey Ilyin este o persoană fizică care este răspunzătoare pentru acțiuni sau politici ce subminează ori amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, care sprijină astfel acțiuni sau politici sau pe care le pune în aplicare.

16.12.2022

1350.

Yuriy Aleksandrovich NIKONOV

(Юрий Александрович НИКОНОВ)

Data nașterii: 9.5.1984

Locul nașterii: Baku, fosta URSS (în prezent Azerbaidjan)

Cetățenie: rusă

Grad: căpitan

Sexul: masculin

Număr de identificare fiscală: 271201003620, 016154160136 (Rusia)

Căpitanul Yuriy Nikonov este membru al Unității de planificare prealabilă pentru rachete din cadrul Centrului informatic principal al Statului-Major al Forțelor Armate ale Rusiei. În această calitate, el este o figură esențială în atacurile cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei, inclusiv asupra unor ținte civile, din perioada aprilie-octombrie 2022, prin care numai în octombrie 2022 au fost ucise peste 30 de persoane și peste 100 au fost rănite. Astfel, căpitanul Yuriy Nikonov este o persoană fizică care este răspunzătoare pentru acțiuni sau politici ce subminează ori amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, care sprijină astfel de acțiuni sau politici sau pe care le pune în aplicare.

16.12.2022

1351.

Ekaterina Viktorovna CHUGUNOVA

(Екатерина Викторовна ЧУГУНОВА)

Data nașterii: 10.3.1991

Locul nașterii: -

Cetățenie: rusă

Grad: locotenent

Sexul: feminin

Număr de identificare fiscală: 312609219100 (Rusia)

Locotenentul Ekaterina Chugunova este membră a Unității de planificare prealabilă pentru rachete din cadrul Centrului informatic principal al Statului-Major al Forțelor Armate ale Rusiei. În această calitate, ea este o figură esențială în atacurile cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei, inclusiv asupra unor ținte civile, din perioada aprilie-octombrie 2022, prin care numai în octombrie 2022 au fost ucise peste 30 de persoane și peste 100 au fost rănite. Astfel, locotenentul Ekaterina Chugunova este o persoană fizică care este răspunzătoare pentru acțiuni sau politici ce subminează ori amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, care sprijină astfel de acțiuni sau politici sau pe care le pune în aplicare.

16.12.2022

1352.

Igor Alekseevich GROZA

(Игорь Алексеевич ГРОЗА)

Data nașterii: 2.6.1996

Locul nașterii: -

Cetățenie: rusă

Grad: locotenent

Sexul: masculin

Număr de identificare fiscală: 261205020910 (Rusia)

Locotenentul Igor Groza este membru al Unității de planificare prealabilă pentru rachete din cadrul Centrului informatic principal al Statului-Major al Forțelor Armate ale Rusiei. În această calitate, el este o figură esențială în atacurile cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei, inclusiv asupra unor ținte civile, din perioada aprilie-octombrie 2022, prin care numai în octombrie 2022 au fost ucise peste 30 de persoane și peste 100 au fost rănite. Astfel, locotenentul Igor Groza este o persoană fizică care este răspunzătoare pentru acțiuni sau politici ce subminează ori amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, care sprijină astfel de acțiuni sau politici sau pe care le pune în aplicare.

16.12.2022

1353.

Ivan Dmitrievich POPOV

(Иван Дмитриевич ПОПОВ)

Data nașterii: 17.8.1998

Locul nașterii: -

Cetățenie: rusă

Grad: maior

Sexul: masculin

Număr de identificare fiscală: 280403816493 (Rusia)

Maiorul Ivan Popov este membru al Unității de planificare prealabilă pentru rachete din cadrul Centrului informatic principal al Statului-Major al Forțelor Armate ale Rusiei. În această calitate, el este o figură esențială în atacurile cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei, inclusiv asupra unor ținte civile, din perioada aprilie-octombrie 2022, prin care numai în octombrie 2022 au fost ucise peste 30 de persoane și peste 100 au fost rănite. Astfel, maiorul Ivan Popov este o persoană fizică care este răspunzătoare pentru acțiuni sau politici ce subminează ori amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, care sprijină astfel de acțiuni sau politici sau pe care le pune în aplicare.

16.12.2022

1354.

Matvey Andreevich LIYBAVIN

(Матвей Андреевич ЛЫБАВИН)

Data nașterii: 2.9.1992

Locul nașterii: -

Cetățenie: rusă

Grad: maior

Sexul: masculin

Număr de identificare fiscală: 732610491457 (Rusia)

Maiorul Matvey Liybavin este membru al Unității de planificare prealabilă pentru rachete din cadrul Centrului informatic principal al Statului-Major al Forțelor Armate ale Rusiei. În această calitate, el este o figură esențială în atacurile cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei, inclusiv asupra unor ținte civile, din perioada aprilie-octombrie 2022, prin care numai în octombrie 2022 au fost ucise peste 30 de persoane și peste 100 au fost rănite. Astfel, maiorul Matvey Liybavin este o persoană fizică care este răspunzătoare pentru acțiuni sau politici ce subminează ori amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, care sprijină astfel de acțiuni sau politici sau pe care le pune în aplicare.

16.12.2022

1355.

Roman Aleksandrovich KUROCHKIN

(Роман Александрович КУРОЧКИН)

Data nașterii: 25.2.1985

Locul nașterii: Chernyakhovsk, Federația Rusă

Cetățenie: rusă

Grad: maior

Sexul: masculin

Maiorul Roman Kurochkin este membru al Unității de planificare prealabilă pentru rachete din cadrul Centrului informatic principal al Statului-Major al Forțelor Armate ale Rusiei. În această calitate, el este o figură esențială în atacurile cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei, inclusiv asupra unor ținte civile, din perioada aprilie-octombrie 2022, prin care numai în octombrie 2022 au fost ucise peste 30 de persoane și peste 100 au fost rănite. Astfel, maiorul Roman Kurochkin este o persoană fizică care este răspunzătoare pentru acțiuni sau politici ce subminează ori amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, care sprijină astfel de acțiuni sau politici sau pe care le pune în aplicare.

16.12.2022

1356.

Dmitri Yuryevich TIKHONOV

(Дмитрий Юрьевич ТИХОНОВ)

Data nașterii: 26.1.1993

Locul nașterii: Lipetsk, Federația Rusă

Cetățenie: rusă

Grad: Locotenent principal

Sexul: masculin

Număr de identificare fiscală: 482305758073 (Rusia)

Locotenentul principal Dmitri Tikhonov este membru al Unității de planificare prealabilă pentru rachete din cadrul Centrului informatic principal al Statului-Major al Forțelor Armate ale Rusiei. În această calitate, el este o figură esențială în atacurile cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei, inclusiv asupra unor ținte civile, din perioada aprilie-octombrie 2022, prin care numai în octombrie 2022 au fost ucise peste 30 de persoane și peste 100 au fost rănite. Astfel, locotenentul principal Dmitri Tikhonov este o persoană fizică care este răspunzătoare pentru acțiuni sau politici ce subminează ori amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, care sprijină astfel de acțiuni sau politici sau pe care le pune în aplicare.

16.12.2022

1357.

Nikolay Vladimirovich TARASOV

(Николай Владимирович ТАРАСОВ)

Data nașterii: 29.8.1985

Locul nașterii: -

Cetățenie: rusă

Grad: Locotenent principal

Sexul: masculin

Număr de identificare fiscală: 503811568315 (Rusia)

Locotenentul principal Nikolay Tarasov este membru al Unității de planificare prealabilă pentru rachete din cadrul Centrului informatic principal al Statului-Major al Forțelor Armate ale Rusiei. În această calitate, el este o figură esențială în atacurile cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei, inclusiv asupra unor ținte civile, din perioada aprilie-octombrie 2022, prin care numai în octombrie 2022 au fost ucise peste 30 de persoane și peste 100 au fost rănite. Astfel, locotenentul principal Nikolay Tarasov este o persoană fizică care este răspunzătoare pentru acțiuni sau politici ce subminează ori amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, care sprijină astfel de acțiuni sau politici sau pe care le pune în aplicare.

16.12.2022

1358.

Anton Olegovich SHATUN

(Антон Олегович ШАТУН)

Data nașterii: 12.2.1990

Locul nașterii: Gudauta, Georgia

Cetățenie: rusă

Grad: căpitan

Sexul: masculin

Număr de identificare fiscală: 610209429700 (Rusia)

Căpitanul Anton Shatun este membru al Unității de planificare prealabilă pentru rachete din cadrul Centrului informatic principal al Statului-Major al Forțelor Armate ale Rusiei. În această calitate, el este o figură esențială în atacurile cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei, inclusiv asupra unor ținte civile, din perioada aprilie-octombrie 2022, prin care numai în octombrie 2022 au fost ucise peste 30 de persoane și peste 100 au fost rănite. Astfel, căpitanul Anton Shatun este o persoană fizică care este răspunzătoare pentru acțiuni sau politici ce subminează ori amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, care sprijină astfel de acțiuni sau politici sau pe care le pune în aplicare.

16.12.2022

1359.

Alexey Petrovich BETEKHTIN

(Алексей Петрович БЕТЕХТИН)

Data nașterii: 7.12.1987

Locul nașterii: Vladivostok, Federația Rusă

Cetățenie: rusă

Grad: căpitan

Sexul: masculin

Căpitanul Alexey Betekhtin este membru al Unității de planificare prealabilă pentru rachete din cadrul Centrului informatic principal al Statului-Major al Forțelor Armate ale Rusiei. În această calitate, el este o figură esențială în atacurile cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei, inclusiv asupra unor ținte civile, din perioada aprilie-octombrie 2022, prin care numai în octombrie 2022 au fost ucise peste 30 de persoane și peste 100 au fost rănite. Astfel, căpitanul Alexey Betekhtin este o persoană fizică care este răspunzătoare pentru acțiuni sau politici ce subminează ori amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, care sprijină astfel de acțiuni sau politici sau pe care le pune în aplicare.

16.12.2022

1361.

Artyom Aleksandrovich CHERNOV

(Артём Александрович ЧЕРНОВ)

Data nașterii: 13.10.1988

Locul nașterii: Kovrov, Federația Rusă

Cetățenie: rusă

Grad: căpitan

Sexul: masculin

Număr de identificare fiscală: 770482092946 (Rusia)

Căpitanul Artyom Chernov este membru al Unității de planificare prealabilă pentru rachete din cadrul Centrului informatic principal al Statului-Major al Forțelor Armate ale Rusiei. În această calitate, el este o figură esențială în atacurile cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei, inclusiv asupra unor ținte civile, din perioada aprilie-octombrie 2022, prin care numai în octombrie 2022 au fost ucise peste 30 de persoane și peste 100 au fost rănite. Astfel, căpitanul Artyom Chernov este o persoană fizică care este răspunzătoare pentru acțiuni sau politici ce subminează ori amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, care sprijină astfel de acțiuni sau politici sau pe care le pune în aplicare.

16.12.2022

1362.

Stanislav Aleksandrovich MINKOV

(Станислав Александрович МИНКОВ)

Data nașterii: 16.6.1984

Locul nașterii: -

Cetățenie: rusă

Grad: căpitan

Sexul: masculin

Căpitanul Stanislav Minkov este membru al Unității de planificare prealabilă pentru rachete din cadrul Centrului informatic principal al Statului-Major al Forțelor Armate ale Rusiei. În această calitate, el este o figură esențială în atacurile cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei, inclusiv asupra unor ținte civile, din perioada aprilie-octombrie 2022, prin care numai în octombrie 2022 au fost ucise peste 30 de persoane și peste 100 au fost rănite. Astfel, căpitanul Stanislav Minkov este o persoană fizică care este răspunzătoare pentru acțiuni sau politici ce subminează ori amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, care sprijină astfel de acțiuni sau politici sau pe care le pune în aplicare.

16.12.2022

1363.

Alexey Sergeevich VOLKOV

(Алексей Сергеевич ВОЛКОВ)

Data nașterii: 27.6.1997

Locul nașterii: -

Cetățenie: rusă

Grad: locotenent

Sexul: masculin

Număr de identificare fiscală: 784202352764 (Rusia)

Locotenentul Alexey Volkov este membru al Unității de planificare prealabilă pentru rachete din cadrul Centrului informatic principal al Statului-Major al Forțelor Armate ale Rusiei. În această calitate, el este o figură esențială în atacurile cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei, inclusiv asupra unor ținte civile, din perioada aprilie-octombrie 2022, prin care numai în octombrie 2022 au fost ucise peste 30 de persoane și peste 100 au fost rănite. Astfel, locotenentul Alexey Volkov este o persoană fizică care este răspunzătoare pentru acțiuni sau politici ce subminează ori amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, care sprijină astfel de acțiuni sau politici sau pe care le pune în aplicare.

16.12.2022

1364.

Andrey Anatolievitch IVANYUTIN

(Андрей Анатольевич ИВАНЮТИН)

Data nașterii: 3.9.1980

Locul nașterii: -

Cetățenie: rusă

Grad: maior

Sexul: masculin

Număr de identificare fiscală: 503114955109 (Rusia)

Maiorul Andrey Ivanyutin este membru al Unității de planificare prealabilă pentru rachete din cadrul Centrului informatic principal al Statului-Major al Forțelor Armate ale Rusiei. În această calitate, el este o figură esențială în atacurile cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei, inclusiv asupra unor ținte civile, din perioada aprilie-octombrie 2022, prin care numai în octombrie 2022 au fost ucise peste 30 de persoane și peste 100 au fost rănite. Astfel, maiorul Andrey Ivanyutin este o persoană fizică care este răspunzătoare pentru acțiuni sau politici ce subminează ori amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, care sprijină astfel de acțiuni sau politici sau pe care le pune în aplicare.

16.12.2022

1366.

Pavel Aleksandrovich VASILYEV

(Павел Александрович ВАСИЛЬЕВ)

Data nașterii: 19.3.1990

Locul nașterii: -

Cetățenie: rusă

Grad: Locotenent principal

Sexul: masculin

Număr de identificare fiscală: 532007713046 (Rusia)

Locotenentul principal Pavel Vasilyev este membru al Unității de planificare prealabilă pentru rachete din cadrul Centrului informatic principal al Statului-Major al Forțelor Armate ale Rusiei. În această calitate, el este o figură esențială în atacurile cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei, inclusiv asupra unor ținte civile, din perioada aprilie-octombrie 2022, prin care numai în octombrie 2022 au fost ucise peste 30 de persoane și peste 100 au fost rănite. Astfel, locotenentul principal Pavel Vasilyev este o persoană fizică care este răspunzătoare pentru acțiuni sau politici ce subminează ori amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, care sprijină astfel de acțiuni sau politici sau pe care le pune în aplicare.

16.12.2022

1367.

Alexey Nikolaevich MIKHAYLOV

(Алексей Николаевич МИХАЙЛОВ)

Data nașterii: 29.1.1985

Locul nașterii: -

Cetățenie: rusă

Grad: căpitan

Sexul: masculin

Număr de identificare fiscală: 770474370653 (Rusia)

Căpitanul Alexey Mikhaylov este membru al Unității de planificare prealabilă pentru rachete din cadrul Centrului informatic principal al Statului-Major al Forțelor Armate ale Rusiei. În această calitate, el este o figură esențială în atacurile cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei, inclusiv asupra unor ținte civile, din perioada aprilie-octombrie 2022, prin care numai în octombrie 2022 au fost ucise peste 30 de persoane și peste 100 au fost rănite. Astfel, căpitanul Alexey Mikhaylov este o persoană fizică care este răspunzătoare pentru acțiuni sau politici ce subminează ori amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, care sprijină astfel de acțiuni sau politici sau pe care le pune în aplicare.

16.12.2022

1368.

Elvira Yunusovna OBUKHOVA

(Эльвира Юнусовна ОБУХОВА)

Data nașterii: 14.6.1988

Locul nașterii: Perm, Federația Rusă

Cetățenie: rusă

Grad: căpitan

Sexul: feminin

Număr de identificare fiscală: 590613130708 (Rusia)

Căpitanul Elvira Obukhova este membră a Unității de planificare prealabilă pentru rachete din cadrul Centrului informatic principal al Statului-Major al Forțelor Armate ale Rusiei. În această calitate, ea este o figură esențială în atacurile cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei, inclusiv asupra unor ținte civile, din perioada aprilie-octombrie 2022, prin care numai în octombrie 2022 au fost ucise peste 30 de persoane și peste 100 au fost rănite. Astfel, căpitanul Elvira Obukhova este o persoană fizică care este răspunzătoare pentru acțiuni sau politici ce subminează ori amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, care sprijină astfel de acțiuni sau politici sau pe care le pune în aplicare.

16.12.2022

1369.

Pavel Borisovich OBUKHOV

(Павел Борисович ОБУХОВ)

Data nașterii: 7.2.1983

Locul nașterii: Podolsk, Federația Rusă

Cetățenie: rusă

Grad: căpitan

Sexul: masculin

Număr de identificare fiscală: 503614915506 (Rusia)

Căpitanul Pavel Obukhov este membru al Unității de planificare prealabilă pentru rachete din cadrul Centrului informatic principal al Statului-Major al Forțelor Armate ale Rusiei. În această calitate, el este o figură esențială în atacurile cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei, inclusiv asupra unor ținte civile, din perioada aprilie-octombrie 2022, prin care numai în octombrie 2022 au fost ucise peste 30 de persoane și peste 100 au fost rănite. Astfel, căpitanul Pavel Obukhov este o persoană fizică care este răspunzătoare pentru acțiuni sau politici ce subminează ori amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, care sprijină astfel de acțiuni sau politici sau pe care le pune în aplicare.

16.12.2022

1370.

Vitaly Viktorovich YASKELAYNEN

(Виталий Викторович ЯСКЕЛАЙНЕН)

Data nașterii: 1.10.1986

Locul nașterii: Sankt Petersburg, Federația Rusă

Cetățenie: rusă

Grad: căpitan

Sexul: masculin

Număr de identificare fiscală: 780625739170 (Rusia)

Căpitanul Vitaly Yaskelaynen este membru al Unității de planificare prealabilă pentru rachete din cadrul Centrului informatic principal al Statului-Major al Forțelor Armate ale Rusiei. În această calitate, el este o figură esențială în atacurile cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei, inclusiv asupra unor ținte civile, din perioada aprilie-octombrie 2022, prin care numai în octombrie 2022 au fost ucise peste 30 de persoane și peste 100 au fost rănite. Astfel, căpitanul Vitaly Yaskelaynen este o persoană fizică care este răspunzătoare pentru acțiuni sau politici ce subminează ori amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, care sprijină astfel de acțiuni sau politici sau pe care le pune în aplicare.

16.12.2022

1371.

Alexandr Arsenovich GREGORYAN

(Александр Арсенович ГРЕГОРЯН)

Data nașterii: 22.5.1998

Locul nașterii: Tver, Federația Rusă

Cetățenie: rusă

Grad: locotenent

Sexul: masculin

Număr de identificare fiscală: 695010890820 (Rusia)

Locotenentul Alexandr Gregoryan este membru al Unității de planificare prealabilă pentru rachete din cadrul Centrului informatic principal al Statului-Major al Forțelor Armate ale Rusiei. În această calitate, el este o figură esențială în atacurile cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei, inclusiv asupra unor ținte civile, din perioada aprilie-octombrie 2022, prin care numai în octombrie 2022 au fost ucise peste 30 de persoane și peste 100 au fost rănite. Astfel, locotenentul Alexandr Gregoryan este o persoană fizică care este răspunzătoare pentru acțiuni sau politici ce subminează ori amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, care sprijină astfel de acțiuni sau politici sau pe care le pune în aplicare.

16.12.2022

1372.

Artyom Andreevich VEDENOV

(Артём Андреевич ВЕДЕНОВ)

Data nașterii: 10.2.1989

Locul nașterii: Kostroma, Federația Rusă

Cetățenie: rusă

Grad: locotenent

Sexul: masculin

Locotenentul Artyom Vedenov este membru al Unității de planificare prealabilă pentru rachete din cadrul Centrului informatic principal al Statului-Major al Forțelor Armate ale Rusiei. În această calitate, el este o figură esențială în atacurile cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei, inclusiv asupra unor ținte civile, din perioada aprilie-octombrie 2022, prin care numai în octombrie 2022 au fost ucise peste 30 de persoane și peste 100 au fost rănite. Astfel, locotenentul Artyom Vedenov este o persoană fizică care este răspunzătoare pentru acțiuni sau politici ce subminează ori amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, care sprijină astfel de acțiuni sau politici sau pe care le pune în aplicare.

16.12.2022

1373.

Nikita Evgenievich POPLAVSKIY

(Никита Евгеньевич ПОПЛАВСКИЙ)

Data nașterii: 15.3.1998

Locul nașterii: -

Cetățenie: rusă

Grad: locotenent

Sexul: masculin

Număr de identificare fiscală: 504602606022 (Rusia)

Locotenentul Nikita Poplavskiy este membru al Unității de planificare prealabilă pentru rachete din cadrul Centrului informatic principal al Statului-Major al Forțelor Armate ale Rusiei. În această calitate, el este o figură esențială în atacurile cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei, inclusiv asupra unor ținte civile, din perioada aprilie-octombrie 2022, prin care numai în octombrie 2022 au fost ucise peste 30 de persoane și peste 100 au fost rănite. Astfel, locotenentul Nikita Poplavskiy este o persoană fizică care este răspunzătoare pentru acțiuni sau politici ce subminează ori amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, care sprijină astfel de acțiuni sau politici sau pe care le pune în aplicare.

16.12.2022

1374.

Vladimir Sergeevich PETROV

(Владимир Сергеевич ПЕТРОВ)

Data nașterii: 23.2.1998

Locul nașterii: -

Cetățenie: rusă

Grad: locotenent

Sexul: masculin

Număr de identificare fiscală: 521406165185 (Rusia)

Locotenentul Vladimir Petrov este membru al Unității de planificare prealabilă pentru rachete din cadrul Centrului informatic principal al Statului-Major al Forțelor Armate ale Rusiei. În această calitate, el este o figură esențială în atacurile cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei, inclusiv asupra unor ținte civile, din perioada aprilie-octombrie 2022, prin care numai în octombrie 2022 au fost ucise peste 30 de persoane și peste 100 au fost rănite. Astfel, locotenentul Vladimir Petrov este o persoană fizică care este răspunzătoare pentru acțiuni sau politici ce subminează ori amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, care sprijină astfel de acțiuni sau politici sau pe care le pune în aplicare.

16.12.2022

1375.

Evgeniy Grigorievitch KAPSHUK

(Евгений Григорьевич КАПШУК)

Data nașterii: 15.7.1974

Locul nașterii: -

Cetățenie: rusă

Grad: colonel

Sexul: masculin

Număr de identificare fiscală: 773128151404 (Rusia)

Colonelul Evgeniy Kapshuk este comandant al Unității de planificare prealabilă pentru rachete din cadrul Centrului informatic principal al Statului-Major al Forțelor Armate ale Rusiei. În această calitate, el este o figură esențială în atacurile cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei, inclusiv asupra unor ținte civile, din perioada aprilie-octombrie 2022, prin care numai în octombrie 2022 au fost ucise peste 30 de persoane și peste 100 au fost rănite. Astfel, colonelul Evgeniy Kapshuk este o persoană fizică care este răspunzătoare pentru acțiuni sau politici ce subminează ori amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, care sprijină astfel de acțiuni sau politici sau pe care le pune în aplicare.

16.12.2022

1376.

Anton Yurievich TIMOSHINOV

(Антон Юрьевич ТИМОШИНОВ)

Data nașterii: 29.1.1986

Locul nașterii: -

Cetățenie: rusă

Grad: locotenent colonel

Sexul: masculin

Locotenent colonelul Anton Timoshinov este comandant al Unității de planificare prealabilă pentru rachete din cadrul Centrului informatic principal al Statului-Major al Forțelor Armate ale Rusiei. În această calitate, el este o figură esențială în atacurile cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei, inclusiv asupra unor ținte civile, din perioada aprilie-octombrie 2022, prin care numai în octombrie 2022 au fost ucise peste 30 de persoane și peste 100 au fost rănite. Astfel, locotenent colonelul Anton Timoshinov este o persoană fizică care este răspunzătoare pentru acțiuni sau politici ce subminează ori amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, care sprijină astfel de acțiuni sau politici sau pe care le pune în aplicare.

16.12.2022

1377.

Igor Borisovich BAGNYUK

(Игорь Борисович БАГНЮК)

Data nașterii: 30.4.1982

Locul nașterii: Riga, Letonia

Cetățenie: rusă

Grad: locotenent colonel

Sexul: masculin

Număr de identificare fiscală: 770470599386 (Rusia)

Locotenent colonelul Igor Bagnyuk este comandant al Unității de planificare prealabilă pentru rachete din cadrul Centrului informatic principal al Statului-Major al Forțelor Armate ale Rusiei. În această calitate, el este o figură esențială în atacurile cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei, inclusiv asupra unor ținte civile, din perioada aprilie-octombrie 2022, prin care numai în octombrie 2022 au fost ucise peste 30 de persoane și peste 100 au fost rănite. Astfel, locotenent colonelul Igor Bagnyuk este o persoană fizică care este răspunzătoare pentru acțiuni sau politici ce subminează ori amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, care sprijină astfel de acțiuni sau politici sau pe care le pune în aplicare.

16.12.2022

1378.

Robert Petrovich BARANOV

(Роберт Петрович БАРАНОВ)

Data nașterii: 20.3.1975

Locul nașterii: Yalchiki sau Nizhny Tagil, fosta URSS (în prezent Federația Rusă)

Cetățenie: rusă

Grad: general-maior

Sexul: masculin

Număr de identificare fiscală: 012190931739, 502239120417 (Rusia)

General maiorul Robert Baranov este directorul Centrului informatic principal al Statului-Major al Forțelor Armate ale Rusiei. În această calitate, el este o figură esențială în atacurile cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei, inclusiv asupra unor ținte civile, din perioada aprilie-octombrie 2022, prin care numai în octombrie 2022 au fost ucise peste 30 de persoane și peste 100 au fost rănite. Astfel, general maiorul Robert Baranov este o persoană fizică care este răspunzătoare pentru acțiuni sau politici ce subminează ori amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, care sprijină astfel de acțiuni sau politici sau pe care le pune în aplicare.

16.12.2022”