04/Volumul 02

RO

Jurnalul Ofícial al Uniunii Europene

26


31991R3880


L 365/1

JURNALUL OFÍCIAL AL UNIUNII EUROPENE


REGULAMENTUL (CEE) NR. 3880/91 AL CONSILIULUI

din 17 decembrie 1991

privind comunicarea datelor statistice referitoare la capturile nominale ale statelor membre care practică pescuitul în Atlanticul de Nord-Est

CONSILIUL COMUNITĂȚILOR EUROPENE,

având în vedere Tratatul de instituire a Comunității Economice Europene, în special articolul 43,

având în vedere propunerea Comisiei (1),

având în vedere avizul Parlamentului European (2),

având în vedere avizul Comitetului pentru programul statistic,

întrucât administrarea resurselor de pescuit ale Comunității necesită date statistice precise și furnizate la timp privind capturile efectuate în Atlanticul de Nord-Est de navele de pescuit ale statelor membre;

întrucât convenția cu privire la viitoarea cooperare multilaterală în domeniul pescuitului în Atlanticul de Nord-Est, care a fost aprobată prin Decizia 81/608/CEE (3) și prin care s-a instituit Comisia pentru pescuit în Atlanticul de Nord-Est (CPANE) impune Comunității să-i furnizeze acesteia datele statistice disponibile pe care Comisia le-ar putea solicita;

întrucât avizul primit de la Consiliul Internațional pentru Explorarea Apelor Maritime (ICES), pe baza acordului de cooperare între ICES și Comunitate (4), va fi mai fiabil datorită datelor statistice disponibile privind activitatea flotei de pescuit comunitare;

întrucât convenția privind pescuitul și conservarea resurselor vii din Marea Baltică și Belts, care a fost aprobată prin Decizia 83/414/CEE (5) și prin care s-a instituit Comisia internațională pentru pescuit în Marea Baltică (IBSFC), impune Comunității să comunice respectivei Comisii toate datele statistice disponibile pe care aceasta le-ar putea solicita;

întrucât convenția privind conservarea somonului din Atlanticul de Nord, care a fost aprobată prin Decizia 82/886/CEE (6) și prin care s-a instituit Organizația pentru conservarea somonului din Atlanticul de Nord (NASCO), impune Comunității să furnizeze respectivei organizații informațiile statistice disponibile pe care aceasta le-ar putea solicita;

întrucât este necesar să se detalieze definițiile și descrierile utilizate pentru datele statistice referitoare la pescuit și la administrarea pescuitului în Atlanticul de Nord-Est,

ADOPTĂ PREZENTUL REGULAMENT:

Articolul 1

Fiecare stat membru va prezenta Oficiului Statistic al Comunităților Europene, denumit în cele ce urmează „Eurostat”, datele referitoare la capturile nominale anuale efectuate de navele înmatriculate în respectivul stat membru sau aflate sub pavilionul acestuia și care pescuiesc în Atlanticul de Nord-Est.

Datele despre capturile nominale includ totalitatea produselor de pescuit debarcate sau transbordate pe mare, sub orice formă, dar exclud cantitățile care, după captură, sunt aruncate înapoi în mare, consumate la bord sau folosite ca momeală. Producția de acvacultură este exclusă. Datele sunt înregistrate în echivalent de greutate în viu debarcată sau transbordată, rotunjită la tona cea mai apropiată.

Articolul 2

(1)   Datele care trebuie comunicate se referă la capturile nominale din fiecare specie enumerată în anexa I, efectuate în zonele statistice de pescuit enumerate în anexa II și definite în anexa III.

(2)   Datele referitoare la fiecare an calendaristic vor fi comunicate în termen de șase luni de la sfârșitul anului respectiv. Nu va fi solicitată nici o comunicare cu privire la combinațiile specie/zonă de pescuit pentru care nu s-a înregistrat nici o captură în cursul perioadei anuale luate în considerare. Datele referitoare la speciile care prezintă o importanță secundară într-un stat membru nu vor fi neapărat identificate în mod individual în documentele de expediere, dar pot fi prezentate sub formă agregată, cu condiția ca greutatea produselor astfel înregistrate să nu depășească 10 % din greutatea totală a capturilor efectuate în respectivul stat membru în cursul lunii luate în considerare.

(3)   Lista speciilor și a zonelor statistice de pescuit, precum și descrierea acestor zone de pescuit și gradul autorizat de agregare a datelor pot fi modificate după procedura prevăzută la articolul 5.

Articolul 3

În lipsa unor dispoziții contrare adoptate în cadrul politicii comune de pescuit, orice stat membru este autorizat să folosească metode de eșantionare în vederea obținerii datelor despre capturi pentru acele părți din flota de pescuit pentru care obținerea de date complete ar necesita o aplicare excesivă a procedurilor administrative. Atât procedurile de eșantionare, cât și proporția din datele totale obținută prin asemenea metode vor fi expuse în detaliu de către statul membru în raportul prezentat în conformitate cu articolul 6 alineatul (1).

Articolul 4

Statele membre se vor achita de obligațiile ce le revin față de Comisie în conformitate cu articolele 1 și 2 comunicând datele pe un suport magnetic al cărui format este indicat în anexa IV.

Cu acordul prealabil al Eurostat, statele membre pot comunica datele sub altă formă sau pe alt suport.

Articolul 5

În cazul în care se face referire la procedura definită în prezentul articol, Comitetul permanent pentru statistică agricolă, denumit în cele ce urmează „comitetul”, va fi sesizat de către președinte, fie la inițiativa acestuia, fie la cererea reprezentantului unui stat membru.

Reprezentantul Comisiei va prezenta comitetului un proiect de măsuri. Comitetul își va da avizul în legătură cu acest proiect într-un termen pe care președintele îl poate stabili în funcție de urgența problemei, iar după caz, prin vot.

Avizul este consemnat în procesul-verbal; de asemenea, fiecare stat membru are dreptul să ceară ca poziția sa să fie consemnată în procesul-verbal.

Comisia acordă avizului dat de comitet cea mai mare importanță și informează comitetul în legătură cu modul în care a ținut seama de aviz.

Articolul 6

(1)   În termen de douăsprezece luni de la intrarea în vigoare a prezentului regulament, statele membre vor prezenta Eurostat un raport detaliat privind metodele de stabilire a datelor referitoare la capturi, cu precizarea gradului de reprezentativitate și de fiabilitate a acestor date. În cooperare cu statele membre, Eurostat va stabili o sinteză a acestor rapoarte.

(2)   Statele membre vor semnala Eurostat, în termen de trei luni, orice modificare adusă informațiilor comunicate în conformitate cu alineatul (1).

(3)   În cazul în care din rapoartele metodologice vizate la alineatul (1) reiese că un stat membru nu este în măsură să îndeplinească de îndată condițiile prezentului regulament și că se impun modificări în ceea ce privește tehnicile de anchetă și metodologia, Eurostat poate stabili, în cooperare cu fiecare stat membru, o perioadă tranzitorie nu mai mare de doi ani, pe parcursul căreia programul care face obiectul prezentului regulament va fi dus la bun sfârșit.

(4)   Rapoartele metodologice, măsurile tranzitorii, disponibilitatea și fiabilitatea datelor, precum și alte chestiuni pertinente legate de aplicarea prezentului regulament sunt examinate o dată pe an de către grupul de lucru competent al Comitetului pentru statistică agricolă.

Articolul 7

Prezentul regulament intră în vigoare în ziua următoare datei publicării în Jurnalul Oficial al Comunităților Europene.

Se aplică de la 1 ianuarie 1992.

Prezentul regulament este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre.

Adoptat la Bruxelles, 17 decembrie 1991.

Pentru Consiliu

Președintele

P. BUKMAN


(1)  JO C 230, 4.9.1991, p. 1.

(2)  JO C 280, 28.10.1991, p. 174.

(3)  JO L 227, 12.8.1981, p. 21.

(4)  JO L 149, 10.6.1987, p. 14.

(5)  JO L 237, 26.8.1983, p. 4.

(6)  JO L 378, 31.12.1982, p. 24.


ANEXA I

LISTA SPECIILOR MENȚIONATE ÎN STATISTICILE REFERITOARE LA CAPTURILE NOMINALE COMERCIALE EFECTUATE ÎN ATLANTICUL DE NORD-EST

Statele membre trebuie să comunice capturile nominale din speciile marcate cu asterisc (*). În ceea ce privește identificarea fiecărei specii, lista capturilor din celelalte specii este facultativă. Cu toate acestea, atunci când nu se comunică date individuale pentru fiecare specie, datele vor fi incluse în categorii agregate. Statele membre pot comunica date legate de speciile care nu figurează pe listă, cu condiția ca acestea să fie clar identificate.

Observație: „sz” și „nei” sunt prescurtările de la „specific zonei” sau „not elsewhere identified”.

Denumire în română

Ident. alfabetică (3 litere)

Denumire științifică

Denumire în engleză

Plătică de apă dulce (sz)

FBR

Abramis spp.

Freshwater breams (nei)

Văduviță melanotă

FID

Leuciscus (= Idus) idus

Ide (Orfe)

Babușcă,ocheană, tarancă

FRO

Rutilus rutilus

Roach

Crap comun

FCP

Cyprinus carpio

Common carp

Caras comun, caracudă

FCC

Carassius carassius

Crucian carp

Lin

FTE

Tinca tinca

Tench

Fam. ciprinide

FCY

Cyprinidae

Cyprinids (nei)

Știucă, mirliță

FPI

Esox Lucius

Nothern Pike

Șalău

FPP

Stizostedion lucioperca

Pike-perch

Biban comun

FPE

Perca fluviatilis

European Perch

Mihalț, midhai

FBU

Lota lota

Burbot

Pești de apă dulce (sz)

FRF

ex Osteichthyes

Freshwater fishes (nei)

Sturioni (sz)

STU

Acipenseridae

Sturgeons (nei)

Anghilă de Europa

ELE (*)

Anguilla anguilla

European Eel

Coregon alb

FVE

Coregonus albula

European Whitefish

Specii de coregoni (sz)

WHF

Coregonus spp.

Whitefishes (nei)

Somon de Atlantic

SAL (*)

Salmo salar

Atlantic salmon

Păstrăv de mare

TRS

Salmo trutta labrax

Sea trout

Păstrăv

TRO

Salmo spp.

Trouts (nei)

Păstrăv-auriu, păstrăv-roșu, fântânel

CHR

Salvelinus spp.

Chars (nei)

Merlan

SME

Osmerus eperlanus

European Smelt

Salmonide

SLX

Salmonoidei

Salmonids (nei)

Tip salmonide (sz)

STR

Salmonoidei

Trouts, chars (nei)

Coregon lavaret

PLN

Coregonus lavaretus

Pollen (= Powan)

Coregon oxirinc

HOU

Coregonus oxyrinchus

Houting

Specii de chișcar, țipar

LAM

Petromyzon spp.

Lampreys

Specii de scrumbie (sz)

SHD

Alosa spp.

Shads (nei)

Pești osoși

DIA

ex Osteichthyes

Diadromous fishes (nei)

Cardină

MEG (*)

Lepidorhombuswhiffiagonis

Megrim

Calcan comun

TUR (*)

Psetta mazima

Turbot

Calcan-neted, calcan-mic

BLL (*)

Scophtalmus thombus

Brill

Fletan comun (specie de cambulă)

HAL

Hippoglossus hippoglossus

Atlantic halibut

Cambulă de Europa

PLE (*)

Pleuronectes platessa

European plaice

Fletan negru

GHL (*)

Reinhardtius hippoglossoides

Greenland halibut

Cambulă cenușie

WIT (*)

Glyptocephalus cynoglossus

Witch flounder

Cambulă canadiană

PLA (*)

Hippoglossoides platessoides

American plaice

Limandă comună

DAB (*)

Limanda limanda

Common dab

Limandă limbă-de-mare

LEM (*)

Microstomus kitt

Lemon sole

Cambulă

FLE (*)

Platichthys flessus

European flounder

Limbă-de-mare comună

SOL (*)

Solea vulgaris

Common sole

Limbă-de-mare de nisip

SOS

Solea lascaris

Sand sole

Pești plați

FLX

Pleuronectiformes

Flatfishes (nei)

 

USK (*)

Brosme brosme

Tusk (= Cusk)

Cod

COD (*)

Gadus morhua

Atlantic cod

Merluciu

HKE (*)

Merluccius merluccius

European hake

Mihalț-de-mare

LIN (*)

Molva molva

Ling

Mihalț-de-mare albastru

BLI (*)

Molva dypterygia (= byrkelange)

Blue ling

 

GFB

Phycis blennoides

Greater forkbeard

Egrefin

HAD (*)

Melanogrammus aeglefinus

Haddock

Cod arctic

COW

Eleginus navaga

Wachna cod (= Navaga)

Merlan negru

POK (*)

Pollachius virens

Saithe (= Pollock = Coalfish)

Merlan galben

POL (*)

Pollachius pollachius

Pollack

Cod polar

POC

Boreogadus saida

Polar cod

Capelin norvegian

NOP (*)

Trisopterus esmarki

Norway pout

Capelin

BIB

Trisopterus luscus

Pouting (= Bib)

Merlan albastru

WHB (*)

Micromesistius poutassou

Blue whiting

Merlan

WHG (*)

Merlangius merlangus

Whiting

Grenadier de stâncă

RNG

Coryphaenoides rupestris

Roundnose grenadier

Mihalț de Mediterana

SLI

Molva macrophthalma

Spanish ling

Diferite specii de cod

MOR

Moridae

Morid cods

Gadiforme

GAD

Gadiformes

Gadiformes (nei)

Specii din genul Argentina

ARG

Argentina spp.

Argentines

Murenă

COE

Conger conger

European conger

Pește dulgher

JOD

Zeus faber

Atlantic John Dory

Biban comun

BSS

Dicentrarchus labrax

Seabass

Meru (numele a două specii din Marea Mediterană)

GPO

Epinephalus guaza

Dusky grouper

Meru cenușiu

WRF

Polyprion americanus

Wreckfish

Seranide

BSX

Serranidae

Seabasses, seaperches

Specii de hemulide

GRX

Haemulidae (= Pomadasydae)

Grunts (nei)

 

MGR

Argyrosomus regius

Meagre

Doradă roz

SBR

Pagellus bogaraveo

Red (= Common) seabream

Pagel roșu

PAC

Pagellus erythrinus

Common pandora

Dentex cu ochi mari

DEL

Dentex macrophthalmus

Large-eye dentex

Specii de dentex (sz)

DEX

Dentex spp.

Dentex (nei)

Pagrus filos

RPG

Sparus pagrus (= sedicum)

Red porgy

Doradă cu cap auriu

SBG

Sparus aurata

Gilthead seabream

Gupă

BOG

Boops boops

Bogue

Plătică-de-mare (sz)

SBX

Sparidae

Porgies, seabream (nei)

Barbun vărgat

MUR

Mullus surmuletus

Red mullet

Drac-de-mare

WEG

Trachinus draco

Greater Weaver

Lup-de-mare

CAA (*)

Anarhichas lupus

Atlantic wolffish (= Catfish)

Lup-de-mare mic

CAS (*)

Anarhichass minor

Spotted wolffish

Mihalț

ELP

Zoarces viviparus

Eel pout

Pești lance

SAN (*)

Ammodytes spp.

Sandeels

Guvizi de Atlantic

GOB

Gobius spp.

Atlantic gobies

Specii de sebastă

RED (*)

Sebastes spp.

Atlantic redfishes

Scorpionide

SCO

Scorpaenidae

Scorpionfishes (nei)

Specii de rândunică-de-mare (sz) (Triglide)

GUX (*)

Triglidae

Gurnards (nei)

Lump

LUM

Cyclopterus lumpus

Lumpfish (= Lumpsucker)

Pește-undițar

MON (*)

Lophius piscatorius

Monk (= Anglerfish)

Ghidrin

SKB

Gasterosteus spp.

Sticklebacks

Pagel roșu

SBA

Pagellus acarne

Axillary seabream

Dentex comun

DEC

Dentex dentex

Common dentex

Specii de pești trompetă

SNI

Macrorhamphosidae

Snipefishes

Lavrac vărgat

STB

Morone saxatilis

Striped bass

Specii de pești-lup (sz)

CAT (*)

Anarchicas spp.

Wolffishes (nei)

Sebastă nordică

REB (*)

Sebastes mentella

Beaked redfish

Sebastă aurie

REG (*)

Sebastes marinus

Golden redfish

Rândunică-de-mare roșie

GUR (*)

Aspitrigla (= Trigla) cuculus

Red gurnard

Rândunică-de-mare cenușie

GUG (*)

Eutrigla (= Trigla) gurnardus

Grey gurnard

Perciforme

DPX

ex Perciformes

Demersal percomorphs (nei)

Capelin

CAP (*)

Mallotus villosus

Capelin

Zărgan

GAR

Belone belone

Garfish

Zărgan de Atlantic

SAU

Scomberesox saurus

Atlantic saury

Barbuni

MUL

Mugilidae

Mullets (nei)

Lufar

BLU

Pomatomus saltatrix

Bluefish

Stavrid

HOM (*)

Trachurus trachurus

Atlantic horsemackerel

Lichia

LEE

Lichia amia

Leerfish

Plătică de Atlantic

POA

Brama brama

Atlantic pomfret

Atherinidae

SIL

Atherinidae

Silversides (= Sandsmelts)

Perciforme

PPX

Perciformes

Pelagic percomorphs (nei)

Hering de Atlantic

HER (*)

Clupea harengus

Atlantic herring

Sardinelă (sz)

SIX

Sardinella spp.

Sardinellas (nei)

Sardină europeană

PIL (*)

Sardina pilchardus

European sardine

Sprot

SPR (*)

Sprattus sprattus

Sprat

Hamsie comună

ANE (*)

Engraulis encrasicholus

European anchovy

Clupeide (tip hering)

CLU

Clupeoidei

Clupeoids (nei)

Pălămidă

BON

Sarda sarda

Atlantic bonito

Pește-spadă

SWO

Xiphias gladius

Swordfish

Melvă

FRI

Auxis thazard

Frigate tuna

Ton roșu

BFT

Thunnus thynnus

Northern bluefin tuna

Ton alb

ALB

Thunnus alalunga

Albacore

Ton cu înotătoare galbene

YFT

Thunnus albacares

Yellowfin tuna

Ton dungat

SKI

Katsuwonus pelamis

Skipjack tuna

Ton cu ochi mari

BET

Thunnus obesus

Bigeye tuna

Pești de tipul ton (sz)

TUX

Scombroidei

Tune-like fishes (nei)

Macrou spaniol

MAS (*)

Scomber japonicus

Chub mackerel

Macrou comun

MAC (*)

Scomber scombrus

Atlantic mackerel

Scombride (sz)

MAX

Scombridae

Mackerels (nei)

Pește-sabie cu coadă

SFS

Lepidopus caudatus

Silver scabbardfish

Calcan din specia Aphanopus carbo

BSF

Aphanopus carbo

Black scabbardfish

Alte specii de scombride (sz)

MKX

Scombroidei

Mackerel-like fishes (nei)

Rechin comun

POR (*)

Lamna nasus

Porbeagle

Rechin de talie mare

BSK

Cetorhinus maximus

Basking shark

Specie de rechin

DGS (*)

Squalus acanthias

Picked (= Spiny) dogfish

Rechin de Groenlanda

GSK

Somniosus microcephalus

Greenland shark

Fam. rechin cu spini (sz)

DGX (*)

Squalidae

Dogfish sharks (nei)

Calcan (sz)

SKA (*)

Raja spp.

Skates (nei)

Fam. rechini cu spini

DGH (*)

Squalidae, Scyliorhinidae

Dogfishes and hounds

Diverși rechini (sz)

SKH

Selachimorpha (Pleurotremata)

Various sharks (nei)

Selacieni (sz)

CAR

Chondrichthyes

Cartilaginous fishes (nei)

Pești bentonici (sz)

GRO

ex Osteichthyes

Groundfishes (nei)

Pești pelagici (sz)

PEL

ex Osteichthyes

Pelagic fishes (nei)

Pești osoși (sz)

FIN

ex Osteichthyes

Finfishes (nei)

Crab turtă

CRE (*)

Cancer pagurus

Edible crab

Crab verde

CRG

Carcinus maenas

Green crab

Păianjen-de-mare

SCR

Maja squinado

Spinous spider crab

Subordinul Reptantia, raci (sz)

CRA

Reptantia

Marine crabs (nei)

Crabi

CRS

Portunus spp.

Swimcrabs

Langustă (sz)

CRW (*)

Palinurus spp.

Palinurid spiny lobster (nei)

Homar

LBE (*)

Homarus gammarus

European lobster

Homar de Norvegia

NEP (*)

Nephrops norvegicus

Norway lobster

Crevetă comună

CPR (*)

Palaemon serratus

Common prawn

Crevetă nordică

PRA (*)

Pandalus borealis

Northern prawn

Crevetă cenușie

CSH (*)

Crangon crangon

Common shrimp

Specii de crevete (sz)

PEN (*)

Penaeus spp.

Penaeus shrimps (nei)

Crevete mari

PAL (*)

Palaemonidae

Palaemonid shrimps

Crevete roz

PAN (*)

Pandalus spp.

Pink (= Pandalid) shrimps

Specii de crevete (crangonide)

CRN (*)

Crangonidae

Crangonid shrimps

Specii de crevete decapode (subord. Natantia) (sz)

DCP

Natantia

Natantian decapods (nei)

Anatife (crustacee)

GOO

Lepas spp.

Goose bernacles

Crustacee marine (sz)

CRU

ex Crustacea

Marine crustaceans (nei)

Melc-de-mare

WHE

Buccinium undatum

Whelk

Litorină

PEE

Littorina littorea

Periwinkle

Specii de litorină

PER

Littorina spp.

Periwinkles (nei)

Stridie plată

OYF (*)

Ostrea edulis

European flat oyster

Stridie portugheză

OYP

Crassostrea angulata

Portuguese cupped oyster

Stridie scobită (sz)

OYC (*)

Crassostrea spp.

Cupped oyster (nei)

Midie comună

MUS (*)

Mytilus edulis

Blue mussel

Specii de midii (sz)

MSX

Mytilidae

Sea mussels (nei)

Scoică comestibilă

SCE (*)

Pecten maximus

Common Scallop

Pecten

QSC (*)

Chlamys opercularis

Queen scallop

Specii de scoici comestibile (sz)

SCX (*)

Pectinidae

Scallops (nei)

Moluscă bivalvă comună

COC

Cardium edule

Common cockle

Scoică

CTG

Tapes decussatus

Grooved carpet shell

Moluște marine comestibile (sz)

CLX

Bivalvia

Clams (nei)

Scoică-bivalvă

RAZ

Solen spp.

Razor clams

Moluscă

CTS

Tapes pullastra

Carpet shell

Moluscă Venus

SVE

Venus gallina

Striped venus

Sepie comună

CTC

Sepia officinalis

Common cuttlefish

Calmari

SOC (*)

Loligo spp.

Common squids

Calmar roșu nordic

SQI (*)

Illexillecebrosus

Short-finned squid

Caracatițe (sz)

OCT

Octopodidae

Octopuses (nei)

Calmari (sz)

SQU (*)

Loliginidae, Ommastrephidae

Squids (nei)

Sepii, Sepiole (sz)

CTL (*)

Sepiidae, Sepiolidae

Cuttlefishes (nei)

Calmar roșu

SOE (*)

Todarodes sagittatus sagittatus

European flying squid

Moluște marine (sz)

MOL

ex Mollusca

Marine molluscs (nei)

Stea-de-mare roșie

STH

Asterias rubens

Starfish

Stele-de-mare (sz)

STF

Asteroidae

Starfishes (nei)

Arici-de-mare comestibil violet

URS

Echinus esculentus

Sea-urchin

Arici-de-mare purpuriu

URP

Strongylocentrus lividus

Purple sea urchin

Arici-de-mare (sz)

URX

Echinodea

Sea urchins (nei)

Castraveți-de-mare (sz)

CUX

Holothurioidea

Sea cucumbers (nei)

Arici-de-mare (sz)

ECH

Echinodermata

Echinoderms (nei)

Violet

SSG

Microcosmus sulcatus

Grooved sea-squirt

Ascidii (sz)

SSX

Ascidiacea

Sea squirts (nei)

Nevertebrate marine (sz)

INV

ex Invertebrata

Aquatic invertebrates (nei)

Varec (iarbă-de-mare)

KEL

ex Laminariales

Kelps

Varec spiralat

WRK

Fucales

Wracks

Alge brune

SWB

Phaeophyceae

Brown seaweeds

Chondrus crispus

IMS

Chondrus crispus

Carragheen

Gelidium

GEL

Gelidium spp.

Gelidium spp.

Gigartină

GIG

Gigartina spp.

Gigartina spp.

Litotamnii

LIT

Lithothamnion spp.

Lithothamnion spp.

Alge roșii

SWR

Rhodophyceae

Red seaweeds

Alge (sz)

SWX

ex Algae

Spotted wolffish


ANEXA II

ZONELE STATISTICE DE PESCUIT DIN ATLANTICUL DE NORD-EST PENTRU CARE SE VOR COMUNICA DATE

Subzona I a ICES

Diviziunea VII k a ICES

Diviziunea II a a ICES

Diviziunea VIII a a ICES

Diviziunea II b a ICES

Diviziunea VIII b a ICES

Diviziunea III a a ICES

Diviziunea VIII c a ICES

Diviziunea III b, c a ICES

Diviziunea VIII d a ICES

Diviziunea III d a ICES

Diviziunea VIII e a ICES

Diviziunea IV a a ICES

Subzona IX a ICES

Diviziunea IV b a ICES

Diviziunea IX a a ICES

Diviziunea IV c a ICES

Diviziunea IX b a ICES

Diviziunea IV (necunoscut) a ICES

Subzona X a ICES

Diviziunea V a a ICES

Subzona XII a ICES

Diviziunea V b 1 a ICES

Diviziunea XIV a a ICES

Diviziunea V b 2 a ICES

Diviziunea XIV b a ICES

Diviziunea VI a a ICES

BAL 22

Diviziunea VI b a ICES

BAL 23

Diviziunea VII a a ICES

BAL 24

Subdiviziuni ale diviziunii III d a ICES pentru care comunicarea datelor este facultativă

Diviziunea VII b a ICES

BAL 25

Diviziunea VII c a ICES

BAL 26

Diviziunea VII d a ICES

BAL 27

Diviziunea VII e a ICES

BAL 28

Diviziunea VII f a ICES

BAL 29

Diviziunea VII g a ICES

BAL 30

Diviziunea VII h a ICES

BAL 31

Diviziunea VII j a ICES

BAL 32

Observații:

1.

Zonele statistice de pescuit urmate de mențiunea „ICES” au fost identificate și definite de Consiliul Internațional pentru Explorarea Apelor Maritime.

2.

Zonele statistice de pescuit precedate de mențiunea „BAL” au fost identificate și definite de Comisia Internațională pentru Pescuit în Marea Baltică.

3.

Datele vor fi comunicate cât mai detaliat posibil. Mențiunea „necunoscut” și agregatele regionale nu vor fi folosite decât în cazul în care informația detaliată nu este disponibilă. Atunci când se comunică informația detaliată, nu se vor folosi agregatele.

Zone statistice pentru pescuitul în Atlanticul de Nord-Est

Image


ANEXA III

DELIMITAREA SUBZONELOR ȘI A DIVIZIUNILOR ICES UTILIZATE ÎN SCOPURI STATISTICE ȘI PENTRU REGULAMENTELE DE PESCUIT ÎN ATLANTICUL DE NORD-EST

ZONA STATISTICĂ ICES (ATLANTICUL DE NORD-EST)

Totalitatea apelor oceanelor Atlantic și Arctic, precum și mările tributare, delimitate printr-o linie trasată de la polul nord geografic, de-a lungul meridianului patruzeci longitudine vestică până la coasta de nord a Groenlandei; apoi, în direcția est și sud, de-a lungul coastei Groenlandei până la un punct situat la 44°00′ longitudine vestică; apoi spre sud, până la 59°00′ latitudine nordică; apoi spre est, până la 42°00′ longitudine vestică; apoi spre sud, până la 36°00′ latitudine nordică; apoi spre est, până la un punct de pe coasta Spaniei (istmul Punta Marroqui), situat la 5°36′ longitudine vestică; de aici, în direcția nord-vest și nord, de-a lungul coastei de sud-vest a Spaniei, coastei Portugaliei și coastelor de nord-vest și nord ale Spaniei, coastelor Franței, BELGIEI, ȚăRILOR de Jos și Germaniei, până la extremitatea occidentală a frontierei acesteia din urmă cu Danemarca; apoi de-a lungul coastei occidentale a Iutlandei, până la Thyboroen; de aici, în direcția sud și est, de-a lungul coastei de sud a strâmtorii Limfjord, până la capul Egensekloster; apoi spre sud, de-a lungul coastei de est a Iutlandei, până la extremitatea orientală a frontierei Danemarcei cu Germania; de aici, de-a lungul coastelor Germaniei și Poloniei, coastei occidentale a URSS, coastelor Finlandei, Suediei și Norvegiei și coastei de nord a URSS până la Haborova; apoi prin intrarea de la vest în strâmtoarea Iugorski-Șar; apoi spre vest și nord, de-a lungul coastei insulei Vaigaci; apoi prin intrarea de la vest în strâmtoarea Karskie Vorota; apoi spre vest și nord, de-a lungul coastei insulei de sud a arhipelagului Novaia Zemlia; apoi prin intrarea de la vest în strâmtoarea Matocikin-Șar; apoi de-a lungul coastei occidentale a insulei de nord a arhipelagului Novaia-Zemlia până la un punct situat la 68°30′ longitudine estică; iar de aici spre nord, până la polul nord geografic.

De asemenea, această zonă corespunde zonei statistice 27 (zona statistică a Atlanticului de Nord-Est) din clasificarea statistică internațională tip a zonelor de pescuit stabilită de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO).

Subzona statistică I a ICES (denumită în mod curent „Marea Barenț”)

Apele delimitate printr-o linie trasată de la polul nord geografic, de-a lungul meridianului treizeci longitudine estică, până la 72°00′ latitudine nordică; apoi spre vest, până la 26°00′ longitudine estică; apoi spre sud, până la coasta Norvegiei; de aici spre est, de-a lungul coastelor Norvegiei și ale URSS, până la Khaborova; apoi prin intrarea de la vest în strâmtoarea Iugorski-Șar; apoi spre vest și nord, de-a lungul coastei insulei Vaigaci; apoi prin intrarea de la vest în strâmtoarea Karskie Vorota; apoi spre vest și nord, de-a lungul coastei insulei de sud a arhipelagului Novaia Zemlia; apoi prin intrarea de la vest în strâmtoarea Matocikin-Șar; apoi de-a lungul coastei occidentale a insulei de nord a arhipelagului Novaia Zemlia până la un punct situat la 68°30′ longitudine estică; iar de aici spre nord, până la polul nord geografic.

Subzona statistică II a ICES (denumită în mod curent „Marea Norvegiei, Spitzberg și Insula Urșilor”)

Apele delimitate printr-o linie trasată de la polul nord geografic, de-a lungul meridianului treizeci longitudine estică până la 72°00′ latitudine nordică; de aici spre vest, până la 26°00′ longitudine estică; apoi spre sud, până la coasta Norvegiei; de aici, pe direcția vest și sud-vest, de-a lungul coastei Norvegiei, până la 62°00′ latitudine nordică; apoi spre vest, până la 4°00′ longitudine vestică; apoi spre nord, până la 63°00′ latitudine nordică; apoi spre vest, până la 11°00′ longitudine vestică; iar de aici spre nord, până la polul nord geografic.

Diviziunea statistică II a a ICES (denumită în mod curent „Marea Norvegiei”)

Apele delimitate printr-o linie care pornește dintr-un punct situat pe coasta Norvegiei la 62°00′ latitudine nordică; apoi spre vest, până la 4°00′ longitudine vestică; apoi spre nord, până la 63°00′ latitudine nordică; apoi spre vest, până la 11°00′ longitudine vestică; apoi spre nord, până la 73°30′ latitudine nordică; apoi spre est, până la 30°00′ longitudine estică; apoi spre sud, până la 72°00′ latitudine nordică; apoi spre vest, până la 26°00′ longitudine estică; apoi spre sud, până la coasta Norvegiei; iar de aici în direcția vest și sud-vest, de-a lungul coastei Norvegiei, până la punctul de plecare.

Diviziunea statistică II b a ICES (denumită în mod curent „Spitzberg și Insula Urșilor”)

Apele delimitate printr-o linie trasată de la polul nord geografic, de-a lungul meridianului treizeci longitudine estică, până la 73°30′ latitudine nordică; apoi spre vest, până la 11°00′ longitudine vestică; apoi spre nord, până la polul nord geografic.

Subzona statistică III a ICES (denumită în mod curent „Skagerrak, Kattegat, Sund, Belt și Marea Baltică”; Sund și Belt sunt cunoscute împreună și sub denumirea de „zona de tranziție”)

Apele delimitate printr-o linie care pornește dintr-un punct situat pe coasta Norvegiei la 7°00′ longitudine estică; de aici spre sud, până la 57°30′ latitudine nordică; apoi spre est, până la 8°00′ longitudine estică; apoi spre sud, până la 57°00′ latitudine nordică; apoi spre est, până la coasta Danemarcei; apoi, de-a lungul coastelor nord-vest și est ale peninsulei Iutlanda, până la Hals; apoi, prin intrarea de la est în strâmtoarea Limfjord, până la capul Egensekloster; de aici spre sud, de-a lungul coastei peninsulei Iutlanda, până la extremitatea orientală a frontierei Danemarcei cu Germania; apoi, de-a lungul coastelor Germaniei și Poloniei, coastei de vest a URSS, coastelor Finlandei, Suediei și Norvegiei, până la punctul de plecare.

Diviziunea statistică III a a ICES (denumită în mod curent „Skagerrak și Kattegat”)

Apele delimitate printr-o linie care pornește dintr-un punct situat pe coasta Norvegiei la 7°00′ longitudine estică; de aici spre sud, până la 57°30′ latitudine nordică; apoi spre est, până la 8°00′ longitudine estică; apoi spre sud, până la 57°00′ latitudine nordică; apoi spre est, până la coasta Danemarcei; apoi, de-a lungul coastelor de nord-vest și est ale peninsulei Iutlanda, până la Hals; de aici, prin intrarea de la est în strâmtoarea Limfjord, până la capul Egensekloster; de aici spre sud, de-a lungul coastei peninsulei Iutlanda, până la capul Hasenore; apoi prin Grand Belt, până la capul Gniben; apoi, de-a lungul coastei de nord a Insulei Sjaelland, până la capul Gilbjerg Hoved; apoi, prin intrările de la nord în Oresund, până la Kullen, pe coasta Suediei; apoi, pe direcția est și nord, de-a lungul coastei occidentale a Suediei și coastei meridionale a Norvegiei, până la punctul de plecare.

Diviziunea statistică III b, c a ICES (denumită în mod curent „Sound și Belts sau zona de tranziție”)

Apele delimitate printr-o linie trasată de la capul Hasenoere, de pe coasta orientală a Iutlandei, până la capul Gniben, de pe coasta occidentală a insulei Sjaelland; de aici, de-a lungul coastei de nord a insulei Sjaelland, până la capul Gilbjerg Hoved; apoi, prin intrările de la nord în Oresund, până la Kullen, pe coasta Suediei; de aici, pe direcția sud, de-a lungul coastei Suediei, până la farul de la Fulsterbo; apoi, prin intrarea de la sud în Oresund, până la farul de la Stevns; de aici, de-a lungul coastei de sud-est a Insulei Sjaelland; apoi, prin intrarea de la est în strâmtoarea Storstrommen; apoi, de-a lungul coastei orientale a insulei Falster, până la Gedser; apoi până la capul Darsser Ort, de pe coasta Germaniei; de aici, pe direcția sud-vest, de-a lungul coastei Germaniei, precum și de-a lungul coastei estice a Iutlandei, până la punctul de plecare.

Subdiviziunea statistică 22 a ICES (= BAL 22) (denumită în mod curent „Belts”)

Apele delimitate printr-o linie trasată de la capul Hasenoere (56°09′ latitudine nordică și 10°44′ longitudine estică) de pe coasta orientală a Iutlandei până la capul Gniben (56°01′ latitudine nordică și 11°18′ longitudine estică) de pe coasta occidentală a insulei Sjaelland; apoi de-a lungul coastelor de vest și de sud ale insulei Sjaelland, până la un punct situat la 12°00′ longitudine estică; de aici spre sud, până la insula Falster; apoi, de-a lungul coastei de est a insulei Falster, până la capul Gedser Odde (54°34′ latitudine nordică și 11°58′ longitudine estică); apoi spre est, până la 12°00′ longitudine estică; apoi spre sud, până la coasta Germaniei; iar de aici, în direcția sud-vest, de-a lungul coastei Germaniei, precum și de-a lungul coastei de est a Iutlandei, până la punctul de plecare.

Subdiviziunea statistică 23 a ICES (= BAL 23) (denumită în mod curent „Sud”)

Apele delimitate printr-o linie trasată între capul Gilbjerg Hoved (56°08′ latitudine nordică și 12°18′ longitudine estică) de pe coasta de nord a insulei Sjaelland și Kullen (56°18′ latitudine nordică și 12°28′ longitudine estică), de pe coasta Suediei; de aici, pe direcția sud, de-a lungul coastei Suediei, până la farul de la Falsterbo (55°23′ latitudine nordică și 12°50′ longitudine estică); apoi, prin intrarea de la sud în Sund, până la farul de la Stevns (55°19′ latitudine nordică și 12°29′ longitudine estică), de pe coasta insulei Sjaelland; apoi în direcția nord, de-a lungul coastei de est a insulei Sjaelland, până la punctul de plecare.

Diviziunea statistică III d a ICES (denumită în mod curent „Marea Baltică”)

Apele Mării Baltice și ale golfurilor, golfulețelor și estuarelor sale, delimitate la vest printr-o linie trasată de la farul de la Falterbo, de pe coasta de sud-vest a Suediei, prin intrarea de la sud în Oresund, până la farul de la Stevns; de aici, de-a lungul coastei de sud-est a insulei Sjaelland, apoi prin intrarea de la est în strâmtoarea Storstrommen; apoi, de-a lungul coastei de est a insulei Falster, până la Gedser; iar de aici, până la capul Darsser Ort, de pe coasta Germaniei.

Subdiviziunea statistică 24 a ICES (= BAL 24) (denumită în mod curent „Marea Baltică din vestul insulei Bornholm”)

Apele delimitate printr-o linie trasată de la farul de la Stevns (55°19′ latitudine nordică și 12°29′ longitudine estică), de pe coasta orientală a insulei Sjaelland, prin intrarea de la sud în Sund, până la farul de la Falsterbo (55°23′ latitudine nordică și 12°50′ longitudine estică), de pe coasta Suediei; apoi, de-a lungul coastei meridionale a Suediei, până la farul de la Sandhammaren (55°24′ latitudine nordică și 14°12′ longitudine estică); apoi până la farul de la Hammerodde (55°18′ latitudine nordică și 14°47′ longitudine estică), de pe coasta de nord a insulei Bornholm; de aici, de-a lungul coastelor de vest și de sud ale insulei Bornholm, până la un punct situat la 15°00′ longitudine estică; apoi spre sud, până la coasta Poloniei; apoi spre vest, de-a lungul coastelor Poloniei și Germaniei, până la un punct situat la 12°00′ longitudine estică; apoi spre nord, până la un punct situat la 54°34′ latitudine nordică și 12°00′ longitudine estică; de aici spre vest, până la capul Gedser Odde (54°34′ latitudine nordică și 11°58′ longitudine estică); apoi, de-a lungul coastelor de est și nord ale insulei Falster, până la un punct situat la 12°00′ longitudine estică; apoi spre nord, până la coasta de sud a insulei Sjaelland; apoi în direcția vest și nord, de-a lungul coastei occidentale a insulei Sjaelland, până la punctul de plecare.

Subdiviziunea statistică 25 a ICES (= BAL 25) (denumită în mod curent „sudul Mării Baltice centru-vest”)

Apele delimitate printr-o linie care pleacă dintr-un punct de pe coasta orientală a Suediei, situat la 56°30′ latitudine nordică; de aici spre est, până la coasta occidentală a insulei Oland; apoi pe la sudul insulei Oland, până la un punct situat pe coasta orientală la 56°30′ latitudine nordică, apoi spre est, până la 18°00′ longitudine estică; apoi spre sud, până la coasta Poloniei; apoi spre vest, de-a lungul coastei Poloniei, până la un punct situat la 15°00′ longitudine estică; apoi spre nord, până la insula Bornholm; apoi, de-a lungul coastelor occidentale din partea de sud a insulei Bornholm, până la farul de la Hammerodde (55°18′ latitudine nordică și 14°47′ longitudine estică); apoi până la farul de la Sandhammaren (55°24′ latitudine nordică și 14°12′ longitudine estică), de pe coasta meridională a Suediei; apoi spre nord, de-a lungul coastei Suediei, până la punctul de plecare.

Subdiviziunea statistică 26 a ICES (= BAL 26) (denumită în mod curent „sudul Mării Baltice centru-est”)

Apele delimitate printr-o linie care pornește de la un punct situat la 56°30′ latitudine nordică și 18°00′ longitudine estică; de aici spre est, până la coasta occidentală a URSS; apoi spre sud, de-a lungul coastelor URSS și Poloniei, până la un punct de pe coasta poloneză, situat la 18°00′ longitudine estică; apoi spre nord, până la punctul de plecare.

Subdiviziunea statistică 27 a ICES (= BAL 27) (denumită în mod curent „vestul insulei Gotland”)

Apele delimitate printr-o linie care pleacă dintr-un punct situat în estul părții continentale a coastei Suediei, la 59°41′ latitudine nordică și 19°00′ longitudine estică; apoi spre sud, până la coasta septentrională a insulei Gotland; apoi spre sud, de-a lungul coastei de vest a insulei Gotland, până la un punct situat la 57°00′ latitudine nordică; apoi spre vest, până la 18°00′ longitudine estică; apoi spre sud, până la 56°30′ latitudine nordică; apoi spre vest, până la coasta de est a insulei Oland; de aici, după ce ocolește insula Oland pe la sud, până la un punct de pe coasta de vest a acesteia, situat la 56°30′ latitudine nordică; apoi spre vest, până la coasta Suediei; apoi spre nord, de-a lungul coastei de est a Suediei, până la punctul de plecare.

Subdiviziunea statistică 28 a ICES (= BAL 28) (denumită în mod curent „estul insulei Gotland” sau „Golful Riga”)

Apele delimitate printr-o linie care pleacă de la un punct situat la 58°30′ latitudine nordică și 19°00′ longitudine estică; apoi spre est, până la coasta occidentală a insulei Saaremaa; apoi, pe la nordul insulei Saaremaa, până la un punct de pe coasta orientală a acestei insule, situat la 58°30′ latitudine nordică; apoi spre est, până la coasta URSS; apoi în direcția sud, de-a lungul coastei occidentale a URSS, până la un punct situat la 56°30′ latitudine nordică; apoi spre vest, până la 18°00′ longitudine estică; apoi spre nord, până la 57°00′ latitudine nordică; apoi spre est, până la coasta occidentală a insulei Gotland; apoi spre nord, până la un punct de pe coasta septentrională a insulei Gotland, situat la 19°00′ longitudine estică; iar de aici spre nord, până la punctul de plecare.

Subdiviziunea statistică 29 a ICES (= BAL 29) (denumită în mod curent „Marea Arhipelagului”)

Apele delimitate printr-o linie care pornește de la un punct situat în estul părții continentale a coastei Suediei, la 60°30′ latitudine nordică; apoi spre est, până la partea continentală a coastei Finlandei; apoi în direcția sud, de-a lungul coastelor occidentale și meridionale ale Finlandei, până la un punct situat în sudul părții continentale a coastei finlandeze, la 23°00′ longitudine estică; apoi spre sud, până la 59°00′ latitudine nordică; apoi spre est, până la partea continentală a coastei URSS; apoi spre sud, de-a lungul coastei occidentale a URSS, până la un punct situat la 58°30′ latitudine nordică; apoi spre vest, până la coasta orientală a insulei Saaremaa; apoi, după ce trece pe la nordul insulei Saaremaa, până la un punct de pe coasta occidentală a acestei insule, situat la 58°30′ latitudine nordică; apoi spre vest, până la 19°00′ longitudine estică; apoi spre nord, până la un punct de pe coasta de est a părții continentale a Suediei, situat la 59°41′ latitudine nordică; iar de aici în direcția nord, de-a lungul coastei orientale a Suediei, până la punctul de plecare.

Subdiviziunea statistică 30 a ICES (= BAL 30) (denumită în mod curent „sudul Golfului Botnic”)

Apele delimitate printr-o linie care pornește dintr-un punct situat pe coasta orientală a Suediei, la 63°30′ latitudine nordică; apoi spre est, până la coasta părții continentale a Finlandei; apoi spre sud, de-a lungul coastei Finlandei, până la un punct situat la 60°30′ latitudine nordică; apoi spre vest, până la coasta părții continentale a Suediei; apoi spre nord, de-a lungul coastei orientale a Suediei, până la punctul de plecare.

Subdiviziunea statistică 31 a ICES (= BAL 31) (denumită în mod curent „nordul Golfului Botnic”)

Apele delimitate printr-o linie care pornește dintr-un punct al coastei orientale a Suediei, situat la 63°30′ latitudine nordică; apoi, după ce ocolește pe la nord Golful Botnic, până la un punct de pe coasta occidentală a părții continentale a Finlandei, aflat la 63°30′ latitudine nordică; iar de aici spre vest, până la punctul de plecare.

Subdiviziunea statistică 32 a ICES (= BAL 32) (denumită în mod curent „Golful Finlandei”)

Apele delimitate printr-o linie care pornește dintr-un punct de pe coasta meridională a Finlandei situat la 23°00′ longitudine estică; apoi, după ce ocolește Golful Finlandei pe la est, până la un punct 2 de pe coasta occidentală a URSS, situat la 59°00′ longitudine nordică; apoi spre vest, până la 23°00′ longitudine estică; iar de aici spre nord, până la punctul de plecare.

Subzona statistică IV a ICES (denumită în mod curent „Marea Nordului”)

Apele delimitate printr-o linie care pornește dintr-un punct situat pe coasta Norvegiei la 62°00′ latitudine nordică; apoi spre vest, până la 4°00′ longitudine vestică; apoi spre sud, până la coasta Scoției; de aici spre est și sud, de-a lungul coastelor Scoției și Angliei, până la un punct situat la 51°00′ latitudine nordică; apoi spre est, până la coasta Franței; apoi spre nord-est, de-a lungul coastelor Franței, Belgiei, Țărilor de Jos și Germaniei, până la extremitatea occidentală a frontierei cu Danemarca; apoi de-a lungul coastei occidentale a Iutlandei, până la Thyboroen; apoi spre sud și est, de-a lungul coastei de sud a strâmtorii Limfjord până la capul Egensekloster; apoi prin intrarea de la est în strâmtoarea Limfjord, până la Hals; de aici spre vest, de-a lungul coastei de nord a strâmtorii Limfjord, până la punctul cel mai sudic al istmului Agger Tange; apoi spre nord, de-a lungul coastei de vest a Iutlandei, până la un punct situat la 57°00′ latitudine nordică; apoi spre vest, până la 8°00′ longitudine estică; apoi spre nord, până la 57°30′ latitudine nordică; apoi spre vest, până la 7°00′ longitudine estică; apoi spre nord, până la coasta Norvegiei; iar de aici pe direcția nord-vest, de-a lungul coastei Norvegiei, până la punctul de plecare.

Diviziunea statistică IV a a ICES (denumită în mod curent „Marea Nordului septentrională”)

Apele delimitate printr-o linie care pornește dintr-un punct situat pe coasta Norvegiei la 62°00′ latitudine nordică; apoi spre vest, până la 3°00′ longitudine vestică, apoi spre sud, până la coasta Scoției; de aici spre est și sud, de-a lungul coastei Scoției, până într-un punct situat la 57°30′ latitudine nordică; apoi spre est, până la 7°00′ longitudine estică; apoi spre nord, până la coasta Norvegiei; apoi spre nord-vest, de-a lungul coastei Norvegiei, până la punctul de plecare.

Diviziunea statistică IV b a ICES (denumită în mod curent „Marea Nordului centrală”)

Apele delimitate printr-o linie care pornește dintr-un punct situat pe coasta occidentală a Danemarcei, la 57°00′ latitudine nordică; apoi spre vest, până la 8°00′ longitudine estică; apoi spre nord, până la 57°30′ latitudine nordică; apoi spre vest până la coasta Scoției; apoi spre sud, de-a lungul coastelor Scoției și Angliei, până la un punct situat la 53°30′ latitudine nordică; apoi spre est, până la coasta Germaniei; apoi spre nord-est, de-a lungul coastei Iutlandei, până la Thyboroen; apoi spre sud și est, de-a lungul coastei de sud a strâmtorii Limfjord, până la capul Egensekloster; apoi prin intrarea de la est în strâmtoarea Limfjord, până la Hals; apoi spre vest, de-a lungul coastei de nord a strâmtorii Limfjord, până în punctul cel mai sudic al istmului Agger Tange; iar de aici spre nord, de-a lungul coastei vestice a Iutlandei, până la punctul de plecare.

Diviziunea statistică IV c a ICES (denumită în mod curent „Marea Nordului meridională”)

Apele delimitate printr-o linie care pornește dintr-un punct situat pe coasta occidentală a Germaniei, la 53°30′ latitudine nordică; apoi spre vest, până la coasta Angliei; apoi spre sud, până la un punct situat la 51°00′ latitudine nordică; apoi spre est, până la coasta Franței; de aici, pe direcția nord-est, de-a lungul coastelor Franței, Belgiei, Țărilor de Jos și Germaniei, până la punctul de plecare.

Subzona statistică V a ICES (denumită în mod curent „Islanda și Platforma Feroe”)

Apele delimitate printr-o linie care pornește dintr-un punct situat la 68°00′ latitudine nordică și 11°00′ longitudine vestică; apoi spre vest, până la 27°00′ longitudine vestică; apoi spre sud, până la 62°00′ latitudine nordică; apoi spre est, până la 15°00′ longitudine vestică; apoi spre sud, până la 60°00′ latitudine nordică; apoi spre est, până la 5°00′ longitudine vestică; apoi spre nord, până la 60°30′ latitudine nordică; apoi spre est, până la 4°00′ longitudine vestică; apoi spre nord, până la 63°00′ latitudine nordică; apoi spre vest, până la 11°00′ longitudine vestică; iar de aici spre nord, până la punctul de plecare.

Diviziunea statistică V a a ICES (denumită în mod curent „Platforma Islandei”)

Apele delimitate printr-o linie care pornește dintr-un punct situat la 68°00′ latitudine nordică și 11°00′ longitudine vestică; apoi spre vest, până la 27°00′ longitudine vestică; apoi spre sud, până la 62°00′ latitudine nordică; apoi spre est, până la 15°00′ longitudine vestică; apoi spre nord, până la 63°00′ latitudine nordică; apoi spre est, până la 11°00′ longitudine vestică; iar de aici spre nord, până la punctul de plecare.

Divizunea statistică V b a ICES (denumită în mod curent „Platforma Feroe”)

Apele delimitate printr-o linie care pornește dintr-un punct situat pe 63°00′ latitudine nordică și 4°00′ longitudine vestică; apoi spre vest, până la 15°00′ longitudine vestică; apoi spre sud, până la 60°00′ latitudine nordică; apoi spre est, până la 5°00′ longitudine vestică; apoi spre nord, până la 60°00′ latitudine nordică; apoi spre est, până la 4°00′ longitudine vestică; iar apoi spre nord, până la punctul de plecare.

Subdiviziunea statistică V b 1 a ICES (denumită în mod curent „Platforma Feroe”)

Apele delimitate printr-o linie care pornește dintr-un punct situat la 63°00′ latitudine nordică și 4°00′ longitudine vestică; apoi spre vest, până la 15°00′ longitudine vestică; apoi spre sud, până la 60°00′ latitudine nordică; apoi spre est, până la 10°00′ longitudine vestică; apoi spre nord, până la 61°30′ latitudine nordică; apoi spre est, până la 8°00′ longitudine vestică; apoi, descriind o curbă rombică, până la un punct situat la 61°15 latitudine nordică și 7°30′ longitudine vestică; de aici spre sud, până la 60°30′ latitudine nordică; apoi spre vest, până la 8°00′ longitudine vestică; apoi spre sud, până la 60°00′ latitudine nordică; apoi spre est, până la 5°00′ longitudine vestică; apoi spre nord, până la 60°30′ latitudine nordică; apoi spre est, până la 4°00′ longitudine vestică; apoi spre nord, până la punctul de plecare.

Subdiviziunea statistică V b 2 a ICES (denumită în mod curent „Bancul Feroe”)

Apele delimitate printr-o linie care pornește dintr-un punct situat la 60°00′ latitudine nordică și 10°00′ longitudine vestică; apoi spre nord, până la 61°30′ latitudine nordică; apoi spre est, până la 8°00′ longitudine vestică; de aici, descriind o curbă rombică, până la un punct situat la 61°15 latitudine nordică și 7°30′ longitudine vestică; de aici spre sud, până la 60°30′ latitudine nordică; apoi spre vest, până la 8°00′ longitudine vestică; apoi spre sud, până la 60°00′ latitudine nordică; apoi spre vest, până la punctul de plecare.

Subzona statistică VI a ICES (denumită în mod curent „Rockall, coasta de nord-vest a Scoției și nordul Irlandei”; coasta de nord-vest a Scoției și nordul Irlandei mai sunt numite și „vestul Scoției”)

Apele delimitate printr-o linie care pornește dintr-un punct situat pe coasta de nord a Scoției la 4°00′ longitudine vestică; apoi spre nord, până la 60°30′ latitudine nordică; apoi spre vest, până la 5°00′ longitudine vestică; apoi spre sud, până la 60°00′ latitudine nordică; apoi spre vest, până la 18°00′ longitudine vestică; apoi spre sud, până la 54°30 latitudine nordică; apoi spre est, până la coasta Irlandei; de aici spre nord și est, de-a lungul coastelor Irlandei și Irlandei de Nord, până la un punct situat pe coasta orientală a Irlandei de Nord, la 55°00′ latitudine nordică; apoi spre est, până la coasta Scoției; iar de aici spre nord, de-a lungul coastei occidentale a Scoției, până la punctul de plecare.

Diviziunea statistică VI a a ICES (denumită în mod curent „coasta de nord-vest a Scoției și Irlandei de Nord” sau „vestul Scoției”)

Apele delimitate printr-o linie care pornește de la un punct situat pe coasta de nord a Scoției la 4°00′ longitudine vestică; apoi spre nord, până la 60°30′ latitudine nordică; apoi spre vest, până la 5°00′ longitudine vestică; apoi spre sud, până la 60°00′ latitudine nordică; apoi spre vest, până la 12°00′ longitudine vestică; apoi spre sud, până la 54°30′ latitudine nordică; apoi spre est, până la coasta Irlandei; de aici spre nord și est, de-a lungul coastelor Irlandei și Irlandei de Nord, până la un punct situat pe coasta orientală a Irlandei de Nord 55°00′ latitudine nordică; apoi spre est, până la coasta Scoției; iar de aici spre nord, de-a lungul coastei occidentale a Scoției, până la punctul de plecare.

Diviziunea statistică VI b a ICES

(denumită în mod curent „Rockall”)Apele delimitate printr-o linie care pornește dintr-un punct situat la 60°00′ latitudine nordică și 12°00′ longitudine vestică; apoi spre vest, până la 18°00′ longitudine vestică; apoi spre sud, până la 54°30′ latitudine nordică; apoi spre est, până la 12°00′ longitudine vestică; apoi spre nord, până la punctul de plecare.

Subzona statistică VII a ICES (denumită în mod curent „Marea Irlandei, vestul Irlandei, Porcupine Bank, Marea Mânecii de Est și de Vest, canalul Bristol, Marea Celtică de Nord și de Sud și sud-vestul Irlandei - est și vest”)

Apele delimitate printr-o linie care pornește dintr-un punct situat pe coasta occidentală a Irlandei la 54°30′ latitudine nordică; apoi spre vest, până la 18°00′ longitudine vestică; apoi spre sud, până la 48°00′ latitudine nordică; apoi spre est, până la coasta Franței; de aici spre nord și nord-est, de-a lungul coastei Franței, până la un punct situat la 51°00′ latitudine nordică; apoi spre vest, până la coasta de sud-est a Angliei; apoi spre vest și nord, de-a lungul coastelor Angliei, Țării Galilor și Scoției, până la un punct situat pe coasta de vest a Scoției, la 55°00′ latitudine nordică; apoi spre vest, până la coasta Irlandei de Nord; de aici spre nord și vest, de-a lungul coastelor Irlandei de Nord și ale Irlandei, până la punctul de plecare.

Diviziunea statistică VII a a ICES (denumită în mod curent „Marea Irlandei”)

Apele delimitate printr-o linie care pornește dintr-un punct de pe coasta occidentală a Scoției la 55°00′ latitudine nordică; apoi spre vest, până la coasta Irlandei de Nord; de aici spre sud, de-a lungul coastelor Irlandei de Nord și ale Irlandei, până la un punct situat pe coasta de sud-est a Irlandei, la 52°00′ latitudine nordică; apoi spre est, până la coasta Țării Galilor; de aici spre nord-est și nord, de-a lungul coastelor Țării Galilor, Angliei și Scoției, până la punctul de plecare.

Diviziunea statistică VII b a ICES

(denumită în mod curent „vestul Irlandei”)Apele delimitate printr-o linie care pornește de la un punct situat pe coasta occidentală a Irlandei la 54°30′ latitudine nordică; de acolo spre vest până la 12°00′ longitudine vestică; apoi spre sud până la 52°30′ latitudine nordică; apoi spre est până la coasta Irlandei; de acolo spre nord de-a lungul coastei occidentale a Irlandei până la punctul de plecare.

Diviziunea statistică VII c a ICES (denumită în mod curent „Porcupine Bank”)

Apele delimitate printr-o linie care pornește dintr-un punct situat la 54°30′ latitudine nordică și 12°00′ longitudine vestică; apoi spre vest, până la 18°00′ longitudine vestică; apoi spre sud, până la 52°30′ latitudine nordică; apoi spre est, până la 12°00′ longitudine vestică; apoi spre nord, până la punctul de plecare.

Diviziunea statistică VII d a ICES (denumită în mod curent „Marea Mânecii de Est”)

Apele delimitate printr-o linie care pornește dintr-un punct situat pe coasta occidentală a Franței, la 51°00′ latitudine nordică; apoi spre vest, până la coasta Angliei; apoi spre vest, de-a lungul coastei de sud a Angliei, până la 2°00′ longitudine vestică; apoi spre sud, spre coasta Franței până la capul Hague; de aici spre nord-est, de-a lungul coastei Franței, până la punctul de plecare.

Diviziunea statistică VII e a ICES (denumită în mod curent „Marea Mânecii de Vest”)

Apele delimitate printr-o linie care pornește dintr-un punct situat pe coasta de sud a Angliei, la 2°00′ longitudine vestică; apoi spre sud și vest, de-a lungul coastei Angliei, până la un punct situat pe coasta de sud-vest, la 50°00′ latitudine nordică; de aici spre vest, până la 7°00′ longitudine vestică; apoi spre sud, până la 49°30′ latitudine nordică; apoi spre est, până la 5°00′ longitudine vestică; apoi spre sud, până la 48°00′ latitudine nordică; apoi spre est, până la coasta Franței; apoi spre nord și nord-est, de-a lungul coastei Franței, până la capul Hague; apoi spre nord, până la punctul de plecare.

Diviziunea statistică VII f a ICES (denumită în mod curent „Canalul Bristol”)

Apele delimitate printr-o linie care pornește dintr-un punct situat pe coasta de sud a Țării Galilor, la 5°00′ longitudine vestică; apoi spre sud, până la 51°00′ latitudine nordică; apoi spre vest, până la 6°00′ longitudine vestică; apoi spre sud, până la 50°30′ latitudine nordică; apoi spre vest, până la 7°00′ longitudine vestică; apoi spre sud până la 50°00′ latitudine nordică; apoi spre est până la coasta Angliei; iar de aici, de-a lungul coastei de sud-vest a Angliei și a coastei de sud a Țării Galilor, până la punctul de plecare.

Diviziunea statistică VII g a ICES (denumită în mod curent „Marea Celtică de Nord”)

Apele delimitate printr-o linie care pornește dintr-un punct situat la 52°00′ latitudine nordică de pe coasta occidentală a Țării Galilor; apoi spre vest, până la coasta de sud-est a Irlandei; de aici spre sud-vest, de-a lungul coastei Irlandei, până la un punct situat la 9°00′ longitudine vestică; apoi spre sud, până la 50°00′ latitudine nordică; de aici spre est, până la 7°00′ longitudine vestică; apoi spre nord, până la 50°30′ latitudine nordică; apoi spre est, până la 6°00′ longitudine vestică; apoi spre nord, până la 51°00′ latitudine nordică; apoi spre est, până la 5°00′ longitudine vestică; apoi spre nord, până la coasta de sud a Țării Galilor; apoi spre nord-vest, de-a lungul coastei Țării Galilor, până la punctul de plecare.

Diviziunea statistică VII h a ICES (denumită în mod curent „Marea Celtică de Sud”)

Apele delimitate printr-o linie care pornește dintr-un punct situat la 50°00′ latitudine nordică și 7°00′ longitudine vestică; apoi spre vest, până la 9°00′ longitudine vestică; apoi spre sud, până la 48°00′ latitudine nordică; apoi spre est, până la 5°00′ longitudine vestică; apoi spre nord, până la 49°30′ latitudine nordică; apoi spre vest, până la 7°00′ longitudine vestică; apoi spre nord, până la punctul de plecare.

Diviziunea statistică VII i a ICES (denumită în mod curent „sud-vestul Irlandei-est”)

Apele delimitate printr-o linie care pornește dintr-un punct situat la 52°30′ latitudine nordică, pe coasta occidentală a Irlandei; apoi spre vest, până la 12°00′ longitudine vestică; apoi spre sud, până la 48°00′ latitudine nordică; apoi spre est, până la 9°00′ longitudine vestică; apoi spre nord, până la coasta de sud a Irlandei; iar de aici spre nord, de-a lungul coastei Irlandei, până la punctul de plecare.

Diviziunea statistică VII k a ICES (denumită în mod curent „sud-vestul Irlandei-vest”)

Apele delimitate printr-o linie care pornește dintr-un punct situat la 52°30′ latitudine nordică și 12°00′ longitudine vestică; apoi spre vest, până la 18°00′ longitudine vestică; apoi spre sud, până la 48°00′ latitudine nordică; apoi spre est, până la 12°00′ longitudine vestică; apoi spre nord, până la punctul de plecare.

Subzona statistică VIII a ICES (denumită în mod curent „Golful Gasconiei”)

Apele delimitate printr-o linie care pornește dintr-un punct situat pe coasta occidentală a Franței, la 48°00′ latitudine nordică; apoi spre vest, până la 18°00′ logitudine vestică; apoi spre sud, până la 43°00′ latitudine nordică; apoi spre est, până la coasta occidentală a Spaniei; iar de aici spre nord, de-a lungul coastelor Spaniei și Franței, până la punctul de plecare.

Diviziunea statistică VIII a a ICES (denumită în mod curent „Golful Gasconiei-nord”)

Apele delimitate printr-o linie care pornește dintr-un punct situat pe coasta occidentală a Franței la 48°00′ latitudine nordică; apoi spre vest până la 8°00′ longitudine vestică; apoi spre sud până la 47°30′ latitudine nordică; apoi spre est până la 6°00′ longitudine vestică; apoi spre sud până la 47°00′ latitudine nordică; apoi spre est până la 5°00′ longitudine vestică; apoi spre sud până la 46°00′ latitudine nordică; apoi spre est până la coasta Franței; de acolo spre nord-vest de-a lungul coastei franceze până la punctul de plecare.

Diviziunea statistică VIII b a ICES (denumită în mod curent „Golful Gasconiei-centru”)

Apele delimitate printr-o linie care pornește dintr-un punct situat la 46°00′ latitudine nordică, pe coasta occidentală a Franței; apoi spre vest, până la 4°00′ longitudine vestică; apoi spre sud, până la 45°30′ latitudine nordică; apoi spre est, până la 3°00′ longitudine vestică; apoi spre sud, până la 44°30′ latitudine nordică; apoi spre est, până la 2°00′ longitudine vestică; apoi spre sud, până la coasta de nord a Spaniei, iar de aici de-a lungul coastei de nord a Spaniei și a coastei de vest a Franței, până la punctul de plecare.

Diviziunea statistică VIII c a ICES (denumită în mod curent „Golful Gasconiei-sud”)

Apele delimitate printr-o linie care pornește dintr-un punct situat la 2°00′ longitudine vestică, pe coasta de nord a Spaniei; apoi spre nord, până la 44°30′ latitudine nordică; apoi spre vest, până la 11°00′ longitudine vestică; apoi spre sud, până la 43°00′ latitudine nordică; apoi spre est, până la coasta de vest a Spaniei; apoi spre nord și est, de-a lungul coastei spaniole, până la punctul de plecare.

Diviziunea statistică VIII d a ICES (denumită în mod curent „Golful Gasconiei-zona de coastă”)

Apele delimitate printr-o linie care pornește dintr-un punct situat la 48°00′ latitudine nordică și 8°00′ longitudine vestică; apoi spre vest, până la 11°00′ longitudine vestică; apoi spre sud, până la 44°30′ latitudine nordică; apoi spre est, până la 3°00′ longitudine vestică; apoi spre nord până la 45°30′ latitudine nordică; apoi spre vest, până la 4°00′ longitudine vestică; apoi spre nord, până la 46°00′ latitudine nordică; apoi spre vest până la 5°00′ longitudine vestică; apoi spre nord, până la 47°00′ latitudine nordică; apoi spre vest, până la 6°00′ longitudine vestică; apoi spre nord, până la 47°30′ latitudine nordică; apoi spre vest, până la 8°00′ longitudine vestică; apoi spre nord, până la punctul de plecare.

Diviziunea statistică VIII e a ICES (denumită în mod curent „vestul Golfului Gasconiei”)

Apele delimitate printr-o linie care pornește dintr-un punct situat la 48°00′ latitudine nordică și 11°00′ longitudine vestică; apoi spre vest, până la 18°00′ longitudine vestică; apoi spre sud, până la 43°00′ latitudine nordică; apoi spre est, până la 11°00′ longitudine vestică; apoi spre nord, până la punctul de plecare.

Subzona statistică IX a ICES (denumită în mod curent „apele portugheze”)

Apele delimitate printr-o linie care pornește dintr-un punct situat pe coasta de nord-vest a Spaniei, la 43°00′ latitudine nordică; apoi spre vest, până la 18°00′ longitudine vestică; apoi spre sud, până la 36°00′ latitudine nordică; apoi spre est, până la un punct de pe coasta de sud a Spaniei (istmul Punta Marroqui), situat la 5°36′ longitudine vestică; apoi spre nord-vest, de-a lungul coastei de sud-vest a Spaniei, coastei Portugaliei și coastei de nord-vest a Spaniei, până la punctul de plecare.

Diviziunea statistică IX a a ICES (denumită în mod curent „apele portugheze – est”)

Apele delimitate printr-o linie care pornește dintr-un punct situat pe coasta de nord-vest a Spaniei, la 43°00′ latitudine nordică; apoi spre vest, până la 11°00′ longitudine vestică; apoi spre sud, până la 36°00′ latitudine nordică; apoi spre est, până la un punct de pe coasta de sud a Spaniei (istmul Punto Marroqui), situat la 5°36′ longitudine vestică; apoi spre nord-vest, de-a lungul coastei de sud-vest a Spaniei, coastei Portugaliei și coastei de nord-vest a Spaniei, până la punctul de plecare.

Diviziunea statistică IX b a ICES (denumită în mod curent „apele portugheze – vest”)

Apele delimitate printr-o linie care pornește dintr-un punct situat la 43°00′ latitudine nordică și 11°00′ longitudine vestică; apoi spre vest, până la 18°00′ longitudine vestică; apoi spre sud, până la 36°00′ latitudine nordică; apoi spre est, până la 11°00′ longitudine vestică; apoi spre nord, până la punctul de plecare.

Subzona statistică X a ICES (denumită în mod curent „Bancul Azorelor”)

Apele delimitate printr-o linie care pornește dintr-un punct situat la 48°00′ latitudine nordică și 18°00′ longitudine vestică; apoi spre vest, până la 42°00′ longitudine vestică; apoi spre sud, până la 36°00′ latitudine nordică; apoi spre est, până la 18°00′ longitudine vestică; apoi spre nord, până la punctul de plecare.

Subzona statistică XII a ICES (denumită în mod curent „nordul Azorelor”)

Apele delimitate printr-o linie care pornește dintr-un punct situat la 62°00′ latitudine nordică și 15°00′ longitudine vestică; apoi spre vest, până la 27°00′ longitudine vestică; apoi spre sud, până la 59°00′ latitudine nordică; apoi spre vest, până la 42°00′ longitudine vestică; apoi spre sud, până la 48°00′ latitudine nordică; apoi spre est, până la 18°00′ longitudine vestică; apoi spre nord, până la 60°00′ latitudine nordică; apoi spre est, până la 15°00′ longitudine vestică; apoi spre nord, până la punctul de plecare.

Subzona statistică XIV a ICES (denumită în mod curent „estul Groenlandei”)

Apele delimitate printr-o linie trasată de la polul nord geografic, de-a lungul meridianului patruzeci longitudine vestică, până la coasta de nord a Groenlandei; de aici spre est și sud, de-a lungul coastei Groenlandei, până la un punct situat la 44°00′ longitudine vestică; apoi spre sud, până la 59°00′ latitudine nordică; apoi spre est, până la 27°00′ longitudine vestică; apoi spre nord, până la 68°00′ latitudine nordică; apoi spre est, până la 11°00′ longitudine vestică; iar apoi spre nord, până la polul nord geografic.

Diviziunea statistică XIV a a ICES

(denumită în mod curent „nord-estul Groenlandei”)Apele delimitate printr-o linie trasată de la polul nord geografic, de-a lungul meridianului patruzeci longitudine vestică, până la coasta de nord a Groenlandei; apoi spre est și sud, de-a lungul coastei Groenlandei până la un punct din capul Savary, situat la 68°30′ latitudine nordică; de aici spre sud, de-a lungul meridianului douăzeci și șapte longitudine vestică, până la 68°00′ latitudine nordică; apoi spre est, până la 11°00′ longitudine vestică; apoi spre nord, până la polul nord geografic.

Diviziunea statistică XIV b a ICES

(denumită în mod curent „sud-estul Groenlandei”)Apele delimitate printr-o linie care pornește dintr-un punct de pe coasta de sud a Groenlandei, situat la 44°00′ longitudine vestică; apoi spre sud, până la 59°00′ latitudine nordică; apoi spre est, până la 27°00′ longitudine vestică; apoi spre nord, până la un punct din capul Savary, situat la 68°30′ latitudine nordică; apoi spre sud-vest, de-a lungul coastei Groenlandei, până la punctul de plecare.


ANEXA IV

FORMATUL OBLIGATORIU LA COMUNICAREA DATELOR PRIVIND CAPTURILE NOMINALE EFECTUATE ÎN ATLANTICUL DE NORD-EST

Suporturi magnetice

Benzi magnetice: nouă piste; densitate 1 600 sau 6 250 BPI, codificare în caractere EBCDIC sau ASCII, de preferință fără etichetă. În cazul în care se folosește o etichetă, se va introduce un cod de încheiere de fișier.

Dischete suple: formatate MS DOS; dischete de 3,5 „720 K sau 1,4 Moctet sau dischete de 5,25” 360 K sau 1,2 Moctet.

Format de înregistrare

Număr octeți

Poșta

Observații

1-4

Țara (cod alfabetic ISO din 3 litere)

Exemplu: FRA = Franța

5-6

Anul

Exemplu: 90 = 1990

7-8

Principala zonă de pescuit FAO

27 = Atlanticul de Nord-Est

9-15

Divizia

Exemplu: IV a = diviziunea IV a a ICES

16-18

Specia

Identificare alfabetică din 3 litere

19-26

Captura

Tone metrice

Observații

(a)

Toate zonele numerice vor fi aliniate la dreapta, cu spații la stânga. Toate zonele alfanumerice vor fi aliniate la stânga, cu spații la dreapta.

(b)

Capturile vor fi înregistrate în echivalent greutate în viu debarcat, rotunjit la tona cea mai apropiată.

(c)

Cantitățile (octeți de la 19 la 26) mai mici de jumătatea de unitate vor fi înregistrate astfel: „–1”.

(d)

Cantitățile necunoscute (octeți de la 19 la 26) vor fi înregistrate astfel: „–2”.