24.2.2007   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

C 42/43


Recurs introdus la data de 29 decembrie 2006 de către De Smedt împotriva hotărârii pronunțate la 19 octombrie 2006 de Tribunalul funcției publice în cauza F-59/05, De Smedt/Comisie

(Cauza T-415/06 P)

(2007/C 42/75)

Limba de procedură: franceza

Părțile

Recurentă: Elisabeth De Smedt (Wezembeek-Oppem, Belgia) (reprezentanți: L. Vogel și R. Kechiche, avocats)

Intimată: Comisia Comunităților Europene

Concluziile recurentei

anularea în totalitate a hotărârii atacate, pronunțată la 19 octombrie 2006 de către a doua cameră a Tribunalului funcției publice, comunicată prin scrisoare recomandată la 19 octombrie 2006, prin care a fost respinsă acțiunea formulată de către recurentă la 8 iulie 2005;

admiterea capetelor de cerere formulate de recurentă în acțiunea menționată mai sus, introdusă la 8 iulie 2005;

condamnarea intimatei și a intervenientului la plata cheltuielilor de judecată, conform articolului 87 alineatul 2 din Regulamentul de procedură, inclusiv cheltuielile indispensabile pentru derularea procedurii, și în special cheltuielile pentru alegerea domiciliului, de deplasare și de ședere precum și onorariile avocaților, conform articolului 91 litera (b) din Regulamentul de procedură.

Motivele și principalele argumente

Prin hotărârea din 19 octombrie 2006, a cărei anulare este solicitată prin prezentul recurs, Tribunalul a respins acțiunea formulată de recurentă, care avea ca obiect, pe de o parte, anularea deciziei Comisiei din 21 martie 2005 prin care se fixează clasa de încadrare și remunerația recurentei, fost agent auxiliar angajat ca agent contractual, precum și, pe de altă parte, acordarea de daune-interese.

În susținerea cererii de anulare a respectivei hotărâri, recurenta invocă două motive, primul rezultând din încălcarea articolului 80 alineatul 3, din condițiile de angajare a altor categorii de angajați (CAA) (1), precum și din eroarea vădită de apreciere. Recurenta susține că, respingând primul argument al acțiunii sale inițiale pe motiv că intimata trebuia să respecte un calendar care a fost fixat în concordanță cu prevederile Regulamentului (CE) nr. 723/2004 (2) referitor la înlocuirea vechiului statut de agent auxiliar prin noul statut de agent contractual, Tribunalul a permis Comisiei să nu respecte toate procedurile prealabile primelor angajări de agenți contractuali, nerespectând dispozițiile articolului 80 alineatul 3, CAA.

Al doilea motiv de recurs rezultă din principiul nediscriminării, din lipsa motivării și din lipsa răspunsului la înscrisurile recurentei în situația în care s-a respins al doilea argument al acțiunii sale inițiale, care se deducea din situația discriminantă în care recurenta era nevoită să lucreze, prin comparație cu alte persoane care exercitau funcții identice cu ale sale, în cadrul aceluiași serviciu al Comisiei. Recurenta reproșează Tribunalului că nu a dat un răspuns adecvat la argumentările sale în această privință și că s-a limitat să înlăture motivul utilizând o formulă abstractă.


(1)  Condiţiile de angajare a altor categorii de angajaţi ai Comunităţilor (CAA) au fost definite de articolul 3 din Regulamentul (CEE, Euratom, CECO) nr. 259/68 al Consiliului, din 29 februarie 1968, de stabilire a statutului funcţionarilor şi a Condiţiilor de angajare a altor categorii de angajaţi ai Comunităţilor Europene (JO L 56, p. 1).

(2)  Regulamentul (CE, Euratom) nr. 723/2004 al Consiliului din 22 martie 2004 privind modificarea statutului funcţionarilor şi a Condiţiilor de angajare a altor categorii de angajaţi ai Comunităţilor Europene (JO L 124, p. 1).