19.1.2015   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

C 16/42


Acțiune introdusă la 18 octombrie 2014 – European Dynamics Luxembourg și Evropaïki Dynamiki/Parlamentul

(Cauza T-733/14)

(2015/C 016/66)

Limba de procedură: greaca

Părțile

Reclamante: European Dynamics Luxembourg SA (Luxemburg, Luxemburg) și Evropaïki Dynamiki -Proigmena Systimata Tilepikoinonion Pliroforikis kai Tilematikis AE (Atena, Grecia) (reprezentanți: E. Veletsanou și M. Sfyri, avocați)

Pârât: Parlamentul European

Concluziile

Reclamantele solicită Tribunalului:

anularea deciziei atacate a Parlamentului din 18 septembrie 2014, D(2014) 38802, prin care Parlamentul a respins oferta reclamantelor în ceea ce privește lotul 3, în cadrul procedurii de atribuire deschise nr. 2014/S 066 111912, denumită „PE/ITEC-ITS14 – External provision of IT services” și

obligarea Parlamentului European la suportarea tuturor cheltuielilor de judecată efectuate de reclamante.

Motivele și principalele argumente

În susținerea acțiunii, reclamantele invocă următoarele:

Potrivit reclamantelor, decizia atacată trebuie anulată, în temeiul articolului 263 TFUE, pentru încălcarea obligației de motivare de către Parlament, întrucât acesta a furnizat o motivare insuficientă în privința ofertei tehnice a reclamantelor, cu care au participat la procedura de atribuire în litigiu.

Reclamantele susțin că motivația furnizată pentru punctajul atribuit ofertei lor tehnice și ofertei celorlalți ofertanți pentru lotul 3 din procedura de atribuire în litigiu, în măsura în care privește anumite subcriterii de atribuire, nu le dă posibilitatea de a înțelege nici motivele punctajului atribuit ofertei lor, nici caracteristicile și avantajele ofertei celorlalți ofertanți. Reclamantele afirmă că, dacă ar avea la dispoziție o motivare suficientă pentru punctajul atribuit ofertei lor tehnice, și-ar putea susține mai bine propria apărare.

Reclamantele afirmă și că Parlamentul nu a respectat documentele contractuale (specificațiile privind obligațiile și instrucțiunile suplimentare) prevăzute de acesta, în cadrul metodei de evaluare a ofertelor economice ale ofertanților, și care sunt obligatorii pentru Parlament. Astfel, Parlamentul a încălcat și regulamentul financiar și regulamentul de punere în aplicare a acestuia, în temeiul cărora autoritatea contractantă desfășoară procedura de atribuire conform documentelor contractuale și cu respectarea principiilor generale de drept al Uniunii.