22.3.2018   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

L 79/55


DECIZIA (UE) 2018/479 A COMISIEI

din 20 martie 2018

privind schema de ajutor național pe termen lung pentru agricultură în regiunile nordice ale Suediei

[notificată cu numărul C(2018) 1622]

(Numai textul în limba suedeză este autentic)

COMISIA EUROPEANĂ,

având în vedere Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene,

având în vedere Actul de aderare la Uniunea Europeană a Austriei, Finlandei și Suediei, în special articolul 142,

întrucât:

(1)

Prin Decizia 96/228/CE (1), Comisia a aprobat schema de ajutor național pe termen lung pentru agricultură în regiunile nordice ale Suediei („schema de ajutor nordic”), astfel cum a fost notificată de Suedia în temeiul articolului 143 din Actul de aderare în vederea autorizării în temeiul articolului 142 din Actul de aderare. Decizia 96/228/CE a fost înlocuită prin Decizia C(2010) 6050 a Comisiei (2). Respectiva decizie a fost revizuită cel mai recent prin Decizia de punere în aplicare C(2015) 6592 a Comisiei (3).

(2)

Prin scrisoarea din 17 noiembrie 2017, Suedia a propus Comisiei modificarea Deciziei C(2010) 6050 pentru a simplifica administrarea schemei și pentru a lua în considerare modificările politicii agricole comune, precum și evoluțiile economice ale agriculturii din regiunile nordice ale Suediei. La 6 decembrie 2017, Suedia a transmis Comisiei informații suplimentare cu privire la propunere.

(3)

Având în vedere modificările rezultate la Decizia C(2010) 6050 și numărul de modificări precedente, este adecvat să se înlocuiască respectiva decizie cu o nouă decizie.

(4)

Ajutorul național pe termen lung menționat la articolul 142 din Actul de aderare este menit să asigure menținerea activității agricole în regiunile nordice, astfel cum sunt stabilite de către Comisie.

(5)

Ținând seama de factorii menționați la articolul 142 alineatele (1) și (2) din actul de aderare, este adecvat să se precizeze unitățile administrative, grupate pe subregiuni, care sunt situate la nord de paralela 62 sau în apropierea acesteia și care sunt afectate de condiții climatic comparabile care determină ca activitatea agricolă să fie deosebit de dificilă. Aceste subregiuni au o densitate a populației mai mică de sau egală cu 10 locuitori pe km pătrat, o suprafață agricolă utilizată (SAU) considerată a reprezenta 10 % sau mai puțin din suprafața totală a municipalității și o parte din SAU consacrată plantelor de cultură arabile destinate consumului uman mai mică de sau egală cu 20 %. Ar trebui să fie incluse subregiunile înconjurate de alte subregiuni din aceste zone, chiar și atunci când ele nu satisfac aceleași cerințe.

(6)

Pentru a facilita administrarea schemei și pentru a o coordona cu sprijinul acordat în temeiul Regulamentului (UE) nr. 1305/2013 al Parlamentului European și al Consiliului (4), este adecvat să se includă în zonele care beneficiază de ajutor în temeiul prezentei decizii aceleași unități municipale cu cele care aparțin zonei delimitate în conformitate cu articolul 32 alineatul (2) al doilea paragraf din Regulamentul (UE) nr. 1305/2013 în Programul de dezvoltare rurală.

(7)

Perioada de referință în relație cu care dezvoltarea producției agricole și nivelul de susținere globală se ia în considerare, utilizând ca bază statisticile naționale disponibile și cu scopul de a asigura o aplicare uniformă în toate sectoarele de producție, ar trebui să fie anul 1993.

(8)

În conformitate cu articolul 142 din Actul de aderare, cuantumul total al ajutorului acordat ar trebui să fie suficient pentru a menține activitatea agricolă în regiunile nordice ale Suediei, însă nu poate conduce la o situație în care sprijinul global depășește nivelul sprijinului din cursul unei perioade de referință anterioare aderării, care urmează să fie determinat. În vederea acordării de sprijin în temeiul articolului 142 din Actul de aderare la un nivel adecvat având în vedere costurile de producție actuale, fără a se depăși, în același timp, nivelul sprijinului din cursul perioadei de referință anterioare aderării stabilite, este adecvat să se ia în considerare evoluția indicelui prețurilor de consum între 1993 și 2017 în Suedia atunci când se stabilește nivelul maxim admisibil de ajutor în temeiul articolului respectiv.

(9)

Prin urmare, pe baza datelor din 2017 și având în vedere perioadele de raportare de 5 ani prevăzute la articolul 143 alineatul (2) din Actul de aderare, cuantumul maxim al ajutorului anual ar trebui să fie stabilit la valoarea de 422,92 de milioane SEK, calculată ca medie pe o perioadă de 5 ani de la 1 ianuarie 2018 până la 31 decembrie 2022.

(10)

Pentru a simplifica schema de ajutor nordic și pentru a permite Suediei să dispună de flexibilitate în direcționarea ajutoarelor către diferite sectoare de producție, pentru sprijinul total ar trebui stabilită o medie anuală maximă a ajutorului, inclusiv un sprijin maxim separat pentru producția și transportul laptelui de vacă, în vederea asigurării unei distribuții echilibrate a sprijinului.

(11)

Ajutorul ar trebui acordat anual în funcție de factori de producție (unități de efective de animale vii și hectare), cu excepția laptelui de vacă, în cazul căruia ajutorul ar trebui să fie acordat pe baza unităților de producție (kg) între anumite limite totale stabilite prin prezenta decizie.

(12)

Pentru a permite reacții prompte la variabilitatea prețurilor produselor agricole și pentru a menține activitățile agricole în regiunile nordice ale Suediei, este adecvat să se permită Suediei să stabilească, pentru fiecare an calendaristic, cuantumul ajutorului per sector în cadrul unei categorii de ajutoare și per unitate de producție.

(13)

Suedia ar trebui să diferențieze ajutoarele acordate în regiunile sale nordice și să stabilească cuantumurile anuale ale ajutoarelor în funcție de gravitatea handicapurilor naturale și de alte criterii obiective, transparente și justificate legate de obiectivele stabilite la articolul 142 alineatul (3) al treilea paragraf din Actul de aderare și anume, menținerea producției și prelucrării primare tradiționale adaptate în mod special la condițiile climatice ale regiunilor în cauză, îmbunătățirea structurilor de producție, de comercializare și de prelucrare a produselor agricole, facilitarea eliminării produselor menționate și asigurarea protecției mediului înconjurător și a conservării mediului rural.

(14)

Ajutorul ar trebui să fie plătit anual, pe baza numărului efectiv de factori de producție eligibili. Totuși, Suedia ar trebuie să aibă posibilitatea să plătească ajutorul pentru laptele de vacă, găinile ouătoare și porcii pentru sacrificare, precum și pentru transportul laptelui de vacă în tranșe lunare. Ajutorul pentru laptele de vacă trebuie să fie bazat pe producția efectivă, pentru a asigura continuitatea producției.

(15)

Supracompensarea producătorilor ar trebui să fie evitată prin recuperarea promptă a plăților necuvenite, cel târziu până la data de 1 iunie a anului următor.

(16)

În conformitate cu articolul 142 alineatul (2) din Actul de aderare, ajutorul acordat în temeiul prezentei decizii nu ar trebui să conducă la o creștere a producției globale peste nivelul producției tradiționale în zona vizată de schema de ajutor nordic.

(17)

Prin urmare, este necesar să se stabilească un număr maxim anual de factori de producție eligibili pentru fiecare categorie de ajutoare, precum și un cuantum anual eligibil maxim al producției pentru laptele de vacă, la un nivel egal cu sau mai mic decât cel din perioadele de referință.

(18)

În cazul în care numărul de factori de producție dintr-o categorie sau volumul producției pentru laptele de vacă, depășește nivelul maxim dintr-un anumit an, numărul de factori de producție eligibili sau cantitatea de lapte de vacă, ar trebui, pentru a se respecta valorile medii pe 5 ani, să fie reduse cu un număr corespunzător de factori de producție în anii calendaristici ulteriori anului în care valoarea maximă a fost depășită, cu excepția ajutorului pentru transportul laptelui de vacă, găinile ouătoare și porcii pentru sacrificare și pentru laptele de vacă pentru care cuantumul eligibil poate fi redus cu o sumă corespunzătoare cu valoarea în exces din ultima lună a anului în care valoarea maximă a fost depășită.

(19)

În conformitate cu articolul 143 alineatul (2) din Actul de aderare, Suedia trebuie să furnizeze Comisiei informații cu privire la punerea în aplicare și la efectele ajutorului. Pentru a evalua mai bine efectele pe termen lung ale ajutorului și pentru a stabili nivelurile ajutoarelor ca medie pe 5 ani, este adecvat să se raporteze cu privire la efectele socioeconomice ale ajutorului la fiecare cinci ani și să se prezinte rapoarte anuale care să conțină informațiile financiare și alte informații referitoare la punerea în aplicare care sunt necesare pentru a se asigura respectarea condițiilor prevăzute în prezenta decizie.

(20)

Este adecvat să se precizeze normele aplicabile modificărilor schemei introduse de Comisie sau propuse de Suedia pentru a proteja așteptările legitime ale beneficiarilor ajutoarelor și pentru a asigura continuitatea schemei, astfel încât obiectivele articolului 142 din Actul de aderare să poate fi efectiv îndeplinite.

(21)

Suedia ar trebui să asigure faptul că se aplică măsuri adecvate de control în ceea ce privește beneficiarii ajutorului. Pentru a asigura eficacitatea respectivelor măsuri și transparența în punerea în aplicare a schemei de ajutor nordic, măsurile de control respective ar trebui să fie, pe cât posibil, aliniate la cele aplicate în cadrul politicii agricole comune.

(22)

Pentru a se atinge obiectivul de a menține producția, astfel cum se menționează la articolul 142 din Actul de aderare, precum și pentru a facilita administrarea sprijinului, prezenta decizie ar trebui să se aplice de la 1 ianuarie 2018.

(23)

Prin urmare, Decizia C(2010) 6050 ar trebui să fie abrogată cu efect de la 1 ianuarie 2018. Este adecvat să se prevadă măsuri tranzitorii în ceea ce privește raportarea privind ajutoarele acordate în temeiul articolului 142 din Actul de aderare, plătite în 2017 în baza Deciziei C(2010) 6050,

ADOPTĂ PREZENTA DECIZIE:

Articolul 1

Ajutor autorizat

(1)   De la 1 ianuarie 2018 până la 31 decembrie 2022, Suedia este autorizată să pună în aplicare schema de ajutor pe termen lung pentru agricultură în regiunile sale nordice enumerate în anexa I.

(2)   Cuantumul total al ajutorului acordat nu depășește 422,92 milioane SEK per an calendaristic. Sumele maxime anuale sunt considerate ca medii anuale din ajutorul acordat în perioada de cinci ani calendaristici care intră sub incidența prezentei decizii.

(3)   Categoriile de ajutor și sectoarele de producție pentru fiecare categorie, sumele anuale medii maxime permise, astfel cum se specifică la alineatul (2), inclusiv suma maximă separată pentru producția de lapte de vacă și transport, precum și numărul anual maxim de factori de producție eligibili pentru fiecare categorie de ajutoare, sunt stabilite în anexa II.

(4)   Ajutorul se acordă pe baza factorilor de producție eligibili sau pe baza cantităților produse, după cum urmează:

(a)

per kilogram de lapte de producție efectivă pentru producția de lapte de vacă;

(b)

per unitate de efective de animale vii pentru creșterea animalelor;

(c)

per hectar pentru producția de plante de cultură și horticolă, inclusiv bacele;

(d)

ca o compensație pentru costurile efective pentru transportul laptelui de vacă, deducând orice alte tipuri de sprijin public pentru aceleași costuri.

Ajutoarele pentru cantitățile produse pot fi acordate numai pentru producția de lapte de vacă și în niciun caz nu se acordă pentru producția viitoare.

Ratele de conversie în unități de efective de animale vii pentru diversele tipuri de animale sunt stabilite în anexa II.

(5)   În conformitate cu alineatul (3) și în limitele prevăzute în anexa II, Suedia diferențiază ajutoarele în regiunile sale nordice și stabilește anual cuantumurile ajutoarelor pentru fiecare factor de producție, cost sau unitate de producție pe baza unor criterii obiective legate de gravitatea handicapului natural și a altor factori care contribuie la realizarea obiectivelor prevăzute la articolul 142 alineatul (3) al treilea paragraf din Actul de aderare.

Articolul 2

Perioadele de referință

Perioada de referință menționată la articolul 142 alineatul (3) primul paragraf a doua liniuță din Actul de aderare este 1993, atât în ceea ce privește cantitățile, cât și nivelul sprijinului, prevăzute la articolul 1 din prezenta decizie.

Articolul 3

Condiții de acordare a ajutorului

(1)   Suedia stabilește, în limitele prevăzute în prezenta decizie, condițiile de acordare a ajutorului pentru diferitele categorii de beneficiari. Aceste condiții cuprind criteriile de eligibilitate și de selecție aplicate și asigură egalitatea de tratament pentru beneficiari.

(2)   Ajutorul se plătește beneficiarilor pe baza factorilor de producție efectivă sau, în ceea ce privește producția de lapte de vacă, pe baza cantității efectiv produse, menționată la articolul 1 alineatul (4).

(3)   Ajutorul se plătește anual, cu excepția laptelui de vacă, a ajutorului pentru transportul laptelui de vacă, găinile ouătoare și porcii pentru sacrificare, cazuri în care ajutorul poate fi plătit în tranșe lunare.

(4)   O depășire a numărului maxim anual de factori de producție sau a sumelor eligibile pentru ajutor, astfel cum figurează în anexa II, este luată în considerare ca o reducere corespunzătoare a numărului de factori de producție în anul care urmează depășirii în cazul în care ajutoarele sunt plătite în tranșe anuale sau în ultima lună a anului în cazul în care ajutorul este plătit lunar.

(5)   Suedia ia măsuri adecvate pentru a preveni depășirea menționată la alineatul (4), în cazul în care o astfel de depășire pare probabilă, pe baza unor estimări statistice oficiale sau verificate oficial.

(6)   O plată excedentară sau o plată necuvenită către un beneficiar se recuperează prin deducerea sumelor corespunzătoare din ajutor plătite beneficiarului în anul următor sau se recuperează în alt mod în anul respectiv în cazul în care beneficiarul nu primește niciun ajutor. Sumele necuvenite se recuperează până la data de 1 iunie a anului următor.

Articolul 4

Informare și măsuri de control

(1)   Suedia, ca parte a informațiilor furnizate în conformitate cu articolul 143 alineatul (2) din Actul de aderare, transmite Comisiei în fiecare an, până la 1 iunie, informațiile referitoare la punerea în aplicare a ajutoarelor acordate în temeiul prezentei decizii în cursul anului calendaristic precedent.

Informațiile includ, în special:

(a)

identificarea unităților municipale în care ajutorul s-a plătit, prin intermediul unei hărți detaliate și, dacă este necesar, prin intermediul altor date;

(b)

producția totală, din anul de raportare, pentru subregiunile eligibile pentru ajutor în temeiul prezentei decizii, exprimată în cantități pentru fiecare dintre produsele menționate în anexa II;

(c)

numărul total de factori de producție și cantitățile, numărul de factori de producție și cantitățile eligibile pentru ajutor și numărul de factori de producție și cantitățile care au beneficiat de sprijin pentru fiecare sector de producție menționat în anexa II, cu o defalcare per produs în cadrul fiecărui sector, inclusiv indicarea oricărei depășiri a factorilor de producție maximă anuală autorizată și a cantităților, precum și descrierea eventualelor măsuri luate pentru a preveni o astfel de depășire;

(d)

valoarea totală a ajutorului plătit, suma totală a ajutorului per categorie și tip de producție, sumele plătite beneficiarilor per factor de producție/altă unitate, precum și criteriile pentru diferențierea ajutoarelor pe subregiuni și tipuri de exploatații agricole sau pe baza altor considerații;

(e)

sistemul de plată aplicat, cu detalii referitoare la eventualele avansuri bazate pe estimări, plăți finale, precum și plăți excedentare constatate și recuperarea lor;

(f)

sumele plătite în temeiul articolului 32 din Regulamentul (UE) nr. 1305/2013 în unitățile administrative care intră sub incidența prezentei decizii;

(g)

trimiterile la legislația națională în baza căreia este acordat ajutorul.

(2)   Înainte de 1 iunie 2023, Suedia, în plus față de raportul anual care vizează anul 2022, transmite Comisiei un raport care vizează perioada de 5 ani de la 1 ianuarie 2018 până la 31 decembrie 2022. Acest raport vizează, de asemenea, sprijinul acordat în temeiul Deciziei C(2010) 6050 în cursul anilor 2016 și 2017.

Raportul indică, în special:

(a)

valoarea totală a ajutoarelor plătite în cursul perioadei de 5 ani și defalcarea acesteia pe categorii de ajutor, tipuri de producție și subregiuni;

(b)

pentru fiecare categorie de ajutoare, cantitățile totale produse per an și, pentru perioada de 5 ani, numărul factorilor de producție și nivelurile veniturilor agricultorilor din regiunile eligibile pentru ajutoare;

(c)

evoluția producției agricole, a prelucrării și a comercializării în contextul social și economic din regiunile nordice;

(d)

efectele ajutorului asupra protecției mediului înconjurător și asupra conservării mediului rural;

(e)

propunerile pentru dezvoltarea pe termen mediu a ajutoarelor pe baza datelor prezentate în raport.

(3)   Suedia furnizează date într-o formă compatibilă cu standardele statistice utilizate de către Uniune.

(4)   Suedia ia toate măsurile necesare pentru punerea în aplicare a prezentei decizii și măsurile adecvate de control referitoare la beneficiarii ajutoarelor.

(5)   În măsura posibilului, măsurile de control se armonizează cu sistemele de control aplicate în cadrul schemelor de sprijin acordat de Uniune.

Articolul 5

Aplicarea oricăror modificări

(1)   Pe baza informațiilor referitoare la schema de sprijin menționată la articolul 4 și având în vedere contextul național și al Uniunii al producției agricole, precum și alți factori relevanți, Suedia, în 2022, prezintă propuneri corespunzătoare Comisiei vizând modificarea și prelungirea, cu o perioadă de cinci ani, a ajutorului autorizat în temeiul prezentei decizii.

(2)   În cazul în care Comisia decide să modifice prezenta decizie, în special pe baza oricăror modificări în ceea ce privește organizările comune ale piețelor, schema de ajutor direct sau o modificare a cotei oricărui ajutor de stat național autorizat acordat în sectorul agricol, orice modificare a ajutorului autorizat prin prezenta decizie se aplică doar începând cu anul ulterior celui în care a fost adoptată modificarea.

Articolul 6

Abrogare

Decizia C(2010) 6050 se abrogă de la 1 ianuarie 2018.

Totuși, articolul 6 alineatul (1) din decizia respectivă continuă să se aplice în cazul ajutoarelor acordate în temeiul deciziei respective în 2017.

Articolul 7

Aplicare

Prezenta decizie se aplică de la 1 ianuarie 2018.

Articolul 8

Destinatar

Prezenta decizie se adresează Regatului Suediei.

Adoptată la Bruxelles, 20 martie 2018.

Pentru Comisie

Phil HOGAN

Membru al Comisiei


(1)  Decizia 96/228/CE a Comisiei din 28 februarie 1996 privind o schemă de ajutor național pe termen lung pentru a sprijini fermierii din regiunile nordice ale Suediei (JO L 76, 26.3.1996, p. 29).

(2)  Decizia C(2010) 6050 a Comisiei din 8 septembrie 2010 privind o schemă de ajutor național pe termen lung pentru a sprijini fermierii din regiunile nordice ale Suediei.

(3)  Decizia de punere în aplicare C(2015) 6592 a Comisiei din 1 octombrie 2015 de modificare a Deciziei C(2010) 6050 privind schema de ajutor național pe termen lung pentru agricultură în regiunile nordice ale Suediei.

(4)  Regulamentul (UE) nr. 1305/2013 al Parlamentului European și al Consiliului din 17 decembrie 2013 privind sprijinul pentru dezvoltare rurală acordat din Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală (FEADR) și de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1698/2005 al Consiliului (JO L 347, 20.12.2013, p. 487).


ANEXA I

SUBREGIUNEA 1

Provincie

Unitate municipală

Parohie

Dalarna

Älvdalen

Idre

Jämtland

Krokom

Hotagen

 

Strömsund

Frostviken

 

Åre

Åre

 

 

Kall

 

 

Undersåker

 

Berg

Storsjö

 

Härjedalen

Linsell

 

 

Hede

 

 

Ljusnedal

 

 

Tännäs

Västerbotten

Storuman

Tärna

 

Sorsele

Sorsele

 

Dorotea

Risbäck

 

Vilhelmina

Vilhelmina

Norrbotten

Arvidsjaur

Arvidsjaur

 

Arjeplog

Arjeplog

 

Jokkmokk

Jokkmokk

 

 

Porjus

 

Pajala

Muonionalusta

 

 

Junosuando

 

Gällivare

Gällivare

 

 

Nilivaara

 

 

Malmberget

 

Kiruna

Jukkasjärvi

 

 

Vittangi

 

 

Karesuando

Suprafață agricolă subregiunea 1

6 700 ha

SUBREGIUNEA 2

Provincie

Unitate municipală

District

Dalarna

Malung

Lima

 

 

Transtrand

 

Älvdalen

Särna

Västernorrland

Örnsköldsvik

Trehörningsjö

Jämtland

Ragunda

Borgvattnet

 

 

Stugun

 

Bräcke

Bräcke

 

 

Nyhem

 

 

Håsjö

 

 

Sundsjö

 

 

Revsund

 

 

Bodsjö

 

Krokom

Näskott

 

 

Aspås

 

 

Ås

 

 

Laxsjö

 

 

Föllinge

 

 

Offerdal

 

 

Alsen

 

Strömsund

Ström

 

 

Alanäs

 

 

Gåxsjö

 

 

Hammerdal

 

 

Bodum

 

 

Tåsjö

 

Åre

Mattmar

 

 

Mörsil

 

 

Hallen

 

Berg

Berg

 

 

Hackås

 

 

Oviken

 

 

Myssjö

 

 

Åsarne

 

 

Klövsjö

 

 

Rätan

 

Härjedalen

Sveg

 

 

Vemdalen

 

 

Ängersjö

 

 

Lillhärdal

 

Östersund

Östersund

 

 

Frösö

 

 

Sunne

 

 

Näs

 

 

Lockne

 

 

Marieby

 

 

Brunflo

 

 

Kyrkås

 

 

Lit

 

 

Häggenås

Västerbotten

Vindeln

Vindeln

 

 

Åmsele

 

Norsjö

Norsjö

 

Malå

Malå

 

Storuman

Stensele

 

Sorsele

Gargnäs

 

Dorotea

Dorotea

 

Åsele

Åsele

 

 

Fredrika

 

Lycksele

Lycksele

 

 

Björksele

 

 

Örträsk

 

Skellefteå

Boliden

 

 

Fällfors

 

 

Jörn

 

 

Kalvträsk

Norrbotten

Jokkmokk

Vuollerim

 

Övertorneå

Svanstein

 

Pajala

Pajala

 

 

Korpilombolo

 

 

Tärendö

 

Gällivare

Hakkas

Suprafață agricolă subregiunea 2

46 600 ha

SUBREGIUNEA 3

Provincie

Unitate municipală

District

Värmland

Torsby

Södra Finnskoga

Dalarna

Älvdalen

Älvdalen

Gävleborg

Nordanstig

Hassela

 

Ljusdal

Hamra

 

 

Los

 

 

Kårböle

Västernorrland

Ånge

Haverö

 

Timrå

Ljustorp

 

Härnösand

Stigsjö

 

 

Viksjö

 

Sundsvall

Indal

 

 

Holm

 

 

Liden

 

Kramfors

Nordingrå

 

 

Vibyggerå

 

 

Ullånger

 

 

Torsåker

 

Sollefteå

Graninge

 

 

Junsele

 

 

Edsele

 

 

Ramsele

 

Örnsköldsvik

Örnsköldsvik

 

 

Anundsjö

 

 

Skorped

 

 

Sidensjö

 

 

Nätra

 

 

Själevad

 

 

Mo

 

 

Gideå

 

 

Björna

Jämtland

Ragunda

Ragunda

 

Bräcke

Hällesjö

 

Krokom

Rödön

 

Strömsund

Fjällsjö

 

Åre

Marby

 

Härjedalen

Älvros

 

 

Överhogdal

 

 

Ytterhogdal

 

Östersund

Norderö

Västerbotten

Nordmaling

Nordmaling

 

Bjurholm

Bjurholm

 

Robertsfors

Bygdeå

 

 

Nysätra

 

Vännäs

Vännäs

 

Umeå

Umeå Landsförsamling

 

 

Tavelsjö

 

 

Sävar

 

Skellefteå

Skellefteå Landsförsamling

 

 

Kågedalen

 

 

Byske

 

 

Lövånger

 

 

Burträsk

Norrbotten

Överkalix

Överkalix

 

Kalix

Nederkalix

 

 

Töre

 

Övertorneå

Övertorneå

 

 

Hietaniemi

 

Älvsbyn

Älvsby

 

Luleå

Luleå Domkyrkoförsamling

 

 

Örnäset

 

 

Nederluleå

 

 

Råneå

 

Piteå

Piteå Stadsförsamling

 

 

Hortlax

 

 

Piteå Landsförsamling

 

 

Norrfjärden

 

Boden

Överluleå

 

 

Gunnarsbyn

 

 

Edefors

 

 

Sävast

 

Haparanda

Nedertorneå-Haparanda

 

 

Karl Gustav

Suprafață agricolă subregiunea 3

108 650 ha

SUBREGIUNEA 4

Provincie

Unitate municipală

District

Värmland

Torsby

Lekvattnet

 

 

Nyskoga

 

 

Norra Finnskoga

 

 

Dalby

 

 

Norra Ny

 

Filipstad

Rämmen

 

Hagfors

Gustav Adolf

Dalarna

Vansbro

Järna

 

 

Nås

 

 

Äppelbo

 

Malung

Malung

 

Rättvik

Boda

 

 

Ore

 

Orsa

Orsa

 

Mora

Våmhus

 

 

Venjan

 

Falun

Bjursås

 

Ludvika

Säfsnäs

Gävleborg

Ovanåker

Ovanåker

 

 

Voxna

 

Nordanstig

Ilsbo

 

 

Harmånger

 

 

Jättendal

 

 

Gnarp

 

 

Bergsjö

 

Ljusdal

Ljusdal

 

 

Färila

 

 

Ramsjö

 

 

Järvsö

 

Bollnäs

Rengsjö

 

 

Undersvik

 

 

Arbrå

 

Hudiksvall

Bjuråker

Västernorrland

Ånge

Borgsjö

 

 

Torp

 

Timrå

Timrå

 

 

Hässjö

 

 

Tynderö

 

Härnösand

Härnösands Domkyrkoförsamling

 

 

Högsjö

 

 

Häggdånger

 

 

Säbrå

 

 

Hemsö

 

Sundsvall

Sundsvalls Gustav Adol

 

 

Skönsmon

 

 

Skön

 

 

Alnö

 

 

Sättna

 

 

Selånger

 

 

Stöde

 

 

Tuna

 

 

Attmar

 

 

Njurunda

 

Kramfors

Gudmundrå

 

 

Nora

 

 

Skog

 

 

Bjärtrå

 

 

Styrnäs

 

 

Dal

 

 

Ytterlännäs

 

Sollefteå

Sollefteå

 

 

Multrå

 

 

Långsele

 

 

Ed

 

 

Resele

 

 

Helgum

 

 

Ådals-Liden

 

 

Boteå

 

 

Överlännäs

 

 

Sånga

 

Örnsköldsvik

Arnäs

 

 

Grundsunda

Jämtland

Ragunda

Fors

Västerbotten

Umeå

Umeå Stadsförsamling

 

 

Teg

 

 

Ålidhem

 

 

Holmsund

 

 

Hörnefors

 

 

Holmön

 

 

Umeå Maria

 

Skellefteå

Skellefteå Sankt Olov

 

 

Skellefteå Sankt Örjan

 

 

Bureå

Suprafață agricolă subregiunea 4

69 050 ha

SUBREGIUNEA 5

Provincie

Unitate municipală

District

Värmland

Kil

Boda

 

Eda

Eda

 

 

Järnskog

 

 

Skillingmark

 

 

Köla

 

Torsby

Fryksände

 

 

Vitsand

 

 

Östmark

 

Grums

Värmskog

 

Årjäng

Silbodal

 

 

Sillerud

 

 

Karlanda

 

 

Holmedal

 

 

Blomskog

 

 

Trankil

 

 

Västra Fågelvik

 

 

Töcksmark

 

 

Östervallskog

 

Sunne

Gräsmark

 

 

Lysvik

 

Filipstad

Gåsborn

 

Hagfors

Hagfors

 

 

Ekshärad

 

 

Norra Råda

 

 

Sunnemo

 

Arvika

Arvika Östra

 

 

Arvika Västra

 

 

Stavnäs

 

 

Högerud

 

 

Glava

 

 

Bogen

 

 

Gunnarskog

 

 

Ny

 

 

Älgå

 

 

Mangskog

 

 

Brunskog

 

Säffle

Svanskog

 

 

Långserud

Dalarna

Gagnef

Mockfjärd

 

 

Gagnef

 

 

Floda

 

Leksand

Leksand

 

 

Djura

 

 

Ål

 

 

Siljansnäs

 

Rättvik

Rättvik

 

Mora

Mora

 

 

Sollerön

 

Falun

Svärdsjö

 

 

Enviken

Gävleborg

Ockelbo

Ockelbo

 

Ovanåker

Alfta

 

Gävle

Hamrånge

 

Söderhamn

Söderhamn

 

 

Sandarne

 

 

Skog

 

 

Ljusne

 

 

Söderala

 

 

Bergvik

 

 

Mo

 

 

Trönö

 

 

Norrala

 

Bollnäs

Bollnäs

 

 

Segersta

 

Bollnäs

Hanebo

 

Hudiksvall

Hudiksvall

 

 

Idenor

 

 

Hälsingtuna

 

 

Rogsta

 

 

Njutånger

 

 

Enånger

 

 

Delsbo

 

 

Norrbo

 

 

Forsa

 

 

Hög

Suprafață agricolă subregiunea 5

72 300 ha


ANEXA II

 

Ajutorul mediu anual maxim pentru o perioadă de cinci ani, de la 1 ianuarie 2018 până la 31 decembrie 2022 (în milioane SEK)

Numărul maxim anual de factori de producție sau de volume de producție eligibile (1)

Lapte de vacă și ajutor pentru transportul laptelui de vacă

 

450 000 000 kg

Capre, porci pentru sacrificare, scroafe, găini ouătoare

 

17 000 UVM

Fructe moi, legume și cartofi

 

3 660 de hectare

AJUTOR TOTAL

422,92 (2)

 


(1)  Ratele de conversie în unități vită mare (UVM): O capră reprezintă 0,15 UVM, un porc pentru sacrificare 0,10 UVM, o scroafă 0,33 UVM, iar o găină ouătoare 0,01 UVM.

(2)  Din care un sprijin maxim de 395,9 milioane SEK poate fi acordat pentru categoria „lapte de vacă și ajutor pentru transportul laptelui de vacă”.