29.10.2016   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

L 295/1


REGULAMENTUL (UE) 2016/1903 AL CONSILIULUI

din 28 octombrie 2016

privind stabilirea, pentru anul 2017, a posibilităților de pescuit pentru anumite stocuri de pește și grupuri de stocuri de pește aplicabile în Marea Baltică și de modificare a Regulamentului (UE) 2016/72

CONSILIUL UNIUNII EUROPENE,

având în vedere Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene, în special articolul 43 alineatul (3),

având în vedere propunerea Comisiei Europene,

întrucât:

(1)

Articolul 43 alineatul (3) din tratat prevede adoptarea de către Consiliu, la propunerea Comisiei, a măsurilor privind stabilirea și repartizarea posibilităților de pescuit.

(2)

Regulamentul (UE) nr. 1380/2013 al Parlamentului European și al Consiliului (1) prevede adoptarea de măsuri de conservare, având în vedere avizele științifice, tehnice și economice disponibile, inclusiv, atunci când este cazul, rapoartele elaborate de Comitetul științific, tehnic și economic pentru pescuit și de alte organisme consultative, precum și avizele primite din partea consiliilor consultative și recomandările comune emise de statele membre.

(3)

Revine Consiliului să adopte măsurile privind stabilirea și alocarea posibilităților de pescuit, inclusiv anumite condiții legate funcțional de acestea, după caz. Posibilitățile de pescuit ar trebui să fie alocate statelor membre într-un mod care să asigure fiecărui stat membru o relativă stabilitate a activităților de pescuit pentru fiecare stoc de pește sau activitate de pescuit și ținând seama în mod adecvat de obiectivele politicii comune în domeniul pescuitului (PCP) stabilite în Regulamentul (UE) nr. 1380/2013.

(4)

Regulamentul (UE) nr. 1380/2013 stabilește pentru PCP obiectivul de a obține rata de exploatare a producției maxime durabile acolo unde este posibil, până în 2015, și în mod progresiv, printr-o creștere incrementală, cel târziu până în 2020, pentru toate stocurile.

(5)

Prin urmare, capturile totale admisibile (TAC) ar trebui să fie stabilite, în conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 1380/2013, pe baza avizelor științifice disponibile, ținându-se seama de aspectele biologice și socioeconomice și asigurându-se totodată un tratament echitabil pentru toate sectoarele de pescuit, precum și pe baza opiniilor exprimate cu ocazia consultării părților interesate.

(6)

Regulamentul (UE) 2016/1139 al Parlamentului European și al Consiliului (2) stabilește un plan multianual pentru stocurile de cod, hering și șprot din Marea Baltică și pentru activitățile de pescuit care exploatează stocurile respective (denumit în continuare „planul”). Planul urmărește să garanteze că exploatarea resurselor biologice marine vii duce la refacerea și menținerea populațiilor de specii recoltate peste nivelurile care permit obținerea producției maxime durabile. În acest scop, ratele-țintă de mortalitate prin pescuit pentru stocurile vizate, exprimate sub formă de intervale, trebuie obținute cât mai curând posibil și în mod progresiv, printr-o creștere incrementală, până în 2020. Este oportun ca limitele de captură aplicabile în 2017 pentru stocurile de cod, hering și șprot din Marea Baltică să fie stabilite în vederea atingerii obiectivelor planului.

(7)

Conform planului, atunci când avizele științifice indică faptul că biomasa stocului de reproducere a oricăruia dintre stocurile vizate se situează sub nivelurile de referință ale biomasei stocului de reproducere stabilite în anexa II din Regulamentul (UE) 2016/1139, trebuie să fie adoptate toate măsurile de remediere corespunzătoare pentru a asigura revenirea rapidă a stocului vizat la niveluri ce depășesc nivelurile care permit obținerea producției maxime durabile. Consiliul Internațional pentru Explorarea Apelor Maritime (ICES) a indicat că biomasa stocului vestic de cod din Marea Baltică se află sub nivelurile de referință pentru conservare stabilite în anexa II din respectivul regulament. Prin urmare, posibilitățile de pescuit pentru stocul de cod din vestul Mării Baltice ar trebui să fie stabilite sub nivelul intervalului ratei-țintă de mortalitate prin pescuit prevăzut în coloana B din anexa I la Regulamentul (UE) 2016/1139, la un nivel care să țină seama de scăderea biomasei. În acest scop, este necesar să se ia în considerare calendarul pentru îndeplinirea obiectivelor PCP în general și ale planului în special, efectul preconizat al măsurilor de remediere adoptate și necesitatea de a asigura beneficii economice, sociale și de ocupare a forței de muncă, astfel cum sunt prevăzute la articolul 2 din Regulamentul (UE) nr. 1380/2013.

(8)

Ar trebui să fie luate măsuri de remediere suplimentare. Prelungirea perioadei de prohibiție de șase săptămâni aplicabile în prezent cu încă două săptămâni ar spori protecția populațiilor reproducătoare de cod. Conform avizelor științifice, pescuitul de agrement de cod din vestul Mării Baltice contribuie în mod semnificativ la mortalitatea prin pescuit globală a stocului respectiv. Ținând seama de situația actuală a stocului respectiv, ar trebui să se adopte anumite măsuri privind pescuitul de agrement. Mai exact, ar trebui să se aplice o limită zilnică pentru fiecare pescar, care ar trebui să fie mai restrictivă în timpul perioadei de reproducere. Acest lucru nu aduce atingere principiului stabilității relative aplicabil activităților de pescuit comerciale.

(9)

În ceea ce privește stocul estic de cod din Marea Baltică, având în vedere schimbările intervenite în biologia acestuia, ICES nu a putut stabili puncte de referință biologice, recomandând, în schimb, ca TAC pentru acest stoc de cod să se stabilească conform abordării bazate pe date limitate. Prin urmare, este oportun să se stabilească TAC pentru stocul de cod din estul Mării Baltice în conformitate cu abordarea precaută, pentru a contribui la îndeplinirea obiectivelor planului.

(10)

În ceea ce privește heringul din Golful Riga, avizele științifice disponibile indică prezența unei clase de vârstă 2015 în cantități semnificative. Stabilirea unei TAC în conformitate cu intervalul ratei-țintă de mortalitate prin pescuit stabilită în coloana A din anexa I la Regulamentul (UE) 2016/1139 ar duce la o creștere semnificativă a biomasei stocului de reproducere, care ar conduce, la rândul său, la o concurență ridicată pentru hrană, la o creștere mai lentă, la un indice corporal mai mic și la o calitate, în general, inferioară a peștelui. Având în vedere faptul că biomasa stocului de reproducere a acestui stoc se situează deasupra nivelului de referință al biomasei stabilit în coloana A din anexa II la respectivul regulament, TAC ar trebui să fie stabilită în conformitate cu intervalele ratei-țintă de mortalitate prin pescuit prevăzute în coloana B din anexa I la respectivul regulament, deoarece acest lucru este necesar pentru a evita ca dinamica din interiorul speciei să provoace daune grave acestui stoc, în sensul articolului 4 alineatul (4) litera (b) din respectivul regulament.

(11)

Utilizarea posibilităților de pescuit prevăzute în prezentul regulament ar trebui să fie reglementată de Regulamentul (CE) nr. 1224/2009 al Consiliului (3), în special de articolele 33 și 34, în ceea ce privește înregistrarea capturilor și a efortului de pescuit și transmiterea către Comisie a datelor privind epuizarea posibilităților de pescuit. Prin urmare, prezentul regulament ar trebui să specifice codurile legate de debarcarea stocurilor care fac obiectul prezentului regulament, pe care statele membre trebuie să le utilizeze atunci când transmit date Comisiei.

(12)

Regulamentul (CE) nr. 847/96 al Consiliului (4) a introdus condiții suplimentare pentru gestionarea interanuală a TAC, inclusiv, la articolele 3 și 4, dispoziții privind flexibilitatea pentru TAC de precauție și analitice. În temeiul articolului 2 din regulamentul respectiv, la stabilirea TAC, Consiliul trebuie să decidă cu privire la stocurile pentru care nu se aplică articolul 3 sau 4, în special în funcție de starea biologică a stocurilor. De curând, prin articolul 15 alineatul (9) din Regulamentul (UE) nr. 1380/2013, a fost introdus un mecanism de flexibilitate de la an la an pentru toate stocurile care fac obiectul obligației de debarcare. Prin urmare, pentru a se evita o flexibilitate excesivă, care ar submina principiul exploatării raționale și responsabile a resurselor biologice marine vii, ar împiedica realizarea obiectivelor PCP și ar deteriora starea biologică a stocurilor, ar trebui să se prevadă că articolele 3 și 4 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 se aplică TAC analitice numai atunci când nu este utilizată flexibilitatea de la an la an prevăzută la articolul 15 alineatul (9) din Regulamentul (UE) nr. 1380/2013.

(13)

Pe baza noilor avize științifice, ar trebui stabilită o TAC preliminară pentru merluciul norvegian în subzona ICES IIIa și în apele Uniunii din subzonele ICES IIa și IV, pentru perioada cuprinsă între 1 noiembrie 2016 și 31 octombrie 2017. Prin urmare, Regulamentul (UE) 2016/72 ar trebui modificat în consecință. Pentru a se evita întreruperea activităților de pescuit, dispozițiile referitoare la merluciul norvegian ar trebui să se aplice cu începere de la 1 noiembrie 2016.

(14)

Pentru a se evita întreruperea activităților de pescuit și pentru a li se asigura pescarilor din Uniune mijloace suficiente de subzistență, prezentul regulament ar trebui să se aplice de la 1 ianuarie 2017. Din motive de urgență, prezentul regulament ar trebui să intre în vigoare imediat după publicarea sa,

ADOPTĂ PREZENTUL REGULAMENT:

CAPITOLUL I

DISPOZIȚII GENERALE

Articolul 1

Obiect

Prezentul regulament stabilește, pentru 2017, posibilitățile de pescuit pentru anumite stocuri de pește și grupe de stocuri de pește din Marea Baltică.

Articolul 2

Domeniu de aplicare

(1)   Prezentul regulament se aplică navelor de pescuit ale Uniunii care își desfășoară activitatea în Marea Baltică.

(2)   Prezentul regulament se aplică și pescuitului de agrement, dacă acesta este precizat în mod expres în dispozițiile relevante.

Articolul 3

Definiții

În sensul prezentului regulament se aplică definițiile menționate la articolul 4 din Regulamentul (UE) nr. 1380/2013. În plus, se aplică următoarele definiții:

1.

„subdiviziune” înseamnă o subdiviziune ICES din Marea Baltică, astfel cum este definită în anexa I la Regulamentul (CE) nr. 2187/2005 al Consiliului (5);

2.

„captură totală admisibilă” (TAC) înseamnă cantitatea din fiecare stoc care poate fi capturată pe durata unui an;

3.

„cotă” înseamnă o proporție din TAC alocată Uniunii, unui stat membru sau unei țări terțe;

4.

„pescuit de agrement” înseamnă activități de pescuit necomerciale care exploatează resursele biologice marine în scop recreativ, turistic sau sportiv, printre altele.

CAPITOLUL II

POSIBILITĂȚI DE PESCUIT

Articolul 4

TAC și alocări

TAC, cotele și, dacă este cazul, condițiile legate funcțional de acestea sunt stabilite în anexă.

Articolul 5

Dispoziții speciale privind alocarea posibilităților de pescuit

Alocarea posibilităților de pescuit între statele membre conform prezentului regulament nu aduce atingere:

(a)

schimburilor efectuate în temeiul articolului 16 alineatul (8) din Regulamentul (UE) nr. 1380/2013;

(b)

deducerilor și realocărilor efectuate în temeiul articolului 37 din Regulamentul (CE) nr. 1224/2009;

(c)

debarcărilor suplimentare autorizate în temeiul articolului 3 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 sau al articolului 15 alineatul (9) din Regulamentul (UE) nr. 1380/2013;

(d)

cantităților reținute în conformitate cu articolul 4 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 sau transferate în temeiul articolului 15 alineatul (9) din Regulamentul (UE) nr. 1380/2013;

(e)

deducerilor efectuate în conformitate cu articolele 105 și 107 din Regulamentul (CE) nr. 1224/2009.

Articolul 6

Condiții referitoare la debarcarea capturilor și a capturilor accidentale

(1)   Capturile de specii care fac obiectul unor limite de captură, efectuate în cadrul activităților de pescuit menționate la articolul 15 alineatul (1) din Regulamentul (UE) nr. 1380/2013, fac obiectul obligației de debarcare prevăzute la articolul respectiv.

(2)   Stocurile de specii nevizate, aflate în limitele biologice de siguranță menționate la articolul 15 alineatul (8) din Regulamentul (UE) nr. 1380/2013, sunt identificate în anexa la prezentul regulament în scopul derogării de la obligația de a scădea capturile din cotele relevante, prevăzută la articolul respectiv.

Articolul 7

Măsuri privind pescuitul de agrement de cod în subdiviziunile 22-24

(1)   În cadrul pescuitului de agrement, pot fi reținute cel mult cinci exemplare de cod per pescar pe zi în subdiviziunile 22-24.

(2)   Prin derogare de la alineatul (1), în perioada cuprinsă între 1 februarie 2017 și 31 martie 2017 pot fi reținute cel mult trei exemplare de cod per pescar pe zi în subdiviziunile 22-24.

(3)   Alineatele (1) și (2) nu aduc atingere unor măsuri naționale mai stricte.

CAPITOLUL III

DISPOZIȚII FINALE

Articolul 8

Transmiterea datelor

Atunci când, în conformitate cu articolele 33 și 34 din Regulamentul (CE) nr. 1224/2009, statele membre transmit Comisiei date privind cantitățile capturate sau debarcate din stocuri, acestea utilizează codurile stocurilor prevăzute în anexa la prezentul regulament.

Articolul 9

Flexibilitatea

(1)   Cu excepția cazului în care anexa la prezentul regulament conține dispoziții contrare, articolul 3 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 se aplică stocurilor care fac obiectul unor TAC de precauție, iar articolul 3 alineatele (2) și (3) și articolul 4 din regulamentul respectiv se aplică stocurilor care fac obiectul unor TAC analitice.

(2)   Cu toate acestea, articolul 3 alineatele (2) și (3) și articolul 4 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică în cazul în care un stat membru utilizează flexibilitatea de la an la an prevăzută la articolul 15 alineatul (9) din Regulamentul (UE) nr. 1380/2013.

Articolul 10

Modificarea Regulamentului (UE) 2016/72

În anexa IA la Regulamentul (UE) 2016/72, rubrica referitoare la merluciul norvegian din subzona IIIa și din apele Uniunii din subzonele IIa și IV se înlocuiește cu următorul text:

Specia:

Merluciu norvegian și capturi accidentale asociate

Trisopterus esmarkii

Zona:

IIIa; apele Uniunii din subzonele IIa și IV

(NOP/2A3A4.)

Anul

2016

2017

 

 

Danemarca

128 880  (6)  (8)

99 907  (6)  (11)

 

 

Germania

25 (6)  (7)  (8)

19 (6)  (7)  (11)

 

 

Țările de Jos

95 (6)  (7)  (8)

74 (6)  (7)  (11)

 

 

Uniune

129 000  (6)  (8)

100 000  (6)  (11)

 

 

Norvegia

15 000  (9)

 

 

 

Insulele Feroe

6 000  (10)

 

 

 

TAC

Nu se aplică

Nu se aplică

 

TAC analitică

Articolul 3 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică

Articolul 4 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică

Articolul 11

Intrarea în vigoare

Prezentul regulament intră în vigoare la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Prezentul regulament se aplică de la 1 ianuarie 2017, cu excepția articolului 10, care se aplică de la 1 noiembrie 2016.

Prezentul regulament este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre.

Adoptat la Bruxelles, 28 octombrie 2016.

Pentru Consiliu

Președintele

M. LAJČÁK


(1)  Regulamentul (UE) nr. 1380/2013 al Parlamentului European și al Consiliului din 11 decembrie 2013 privind politica comună în domeniul pescuitului, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1954/2003 și (CE) nr. 1224/2009 ale Consiliului și de abrogare a Regulamentelor (CE) nr. 2371/2002 și (CE) nr. 639/2004 ale Consiliului și a Deciziei 2004/585/CE a Consiliului (JO L 354, 28.12.2013, p. 22).

(2)  Regulamentul (UE) 2016/1139 al Parlamentului European și al Consiliului din 6 iulie 2016 de stabilire a unui plan multianual pentru stocurile de cod, hering și șprot din Marea Baltică și pentru activitățile de pescuit care exploatează stocurile respective, de modificare a Regulamentului (CE) nr. 2187/2005 al Consiliului și de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1098/2007 al Consiliului (JO L 191, 15.7.2016, p. 1).

(3)  Regulamentul (CE) nr. 1224/2009 al Consiliului din 20 noiembrie 2009 de stabilire a unui sistem comunitar de control pentru asigurarea respectării normelor politicii comune în domeniul pescuitului, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 847/96, (CE) nr. 2371/2002, (CE) nr. 811/2004, (CE) nr. 768/2005, (CE) nr. 2115/2005, (CE) nr. 2166/2005, (CE) nr. 388/2006, (CE) nr. 509/2007, (CE) nr. 676/2007, (CE) nr. 1098/2007, (CE) nr. 1300/2008, (CE) nr. 1342/2008 și de abrogare a Regulamentelor (CEE) nr. 2847/93, (CE) nr. 1627/94 și (CE) nr. 1966/2006 (JO L 343, 22.12.2009, p. 1).

(4)  Regulamentul (CE) nr. 847/96 al Consiliului din 6 mai 1996 privind introducerea unor condiții suplimentare pentru gestionarea interanuală a totalurilor admise de captură (TAC) și a cotelor de pescuit (JO L 115, 9.5.1996, p. 3).

(5)  Regulamentul (CE) nr. 2187/2005 al Consiliului din 21 decembrie 2005 pentru conservarea, prin măsuri tehnice, a resurselor halieutice din Marea Baltică și strâmtorile Belts și Sound, de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1434/98 și de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 88/98 (JO L 349, 31.12.2005, p. 1).

(6)  Fără a aduce atingere obligației de debarcare, capturile de merlan se pot deduce în limita a 5 % din cotă (OT2/*2A3A4), cu condiția ca aceste capturi și capturile accidentale de specii raportate în temeiul articolului 15 alineatul (8) din Regulamentul (UE) nr. 1380/2013 să reprezinte cel mult 9 % în total din această cotă pentru merluciul norvegian.

(7)  Cota poate fi pescuită exclusiv în apele Uniunii din subzonele ICES IIa, IIIa și IV.

(8)  Cota Uniunii se poate pescui doar în perioada 1 ianuarie-31 octombrie 2016.

(9)  Se utilizează o sită de sortare.

(10)  Se utilizează o sită de sortare. Include maximum 15 % capturi accidentale inevitabile (NOP/*2A3A4), care urmează să fie deduse din această cotă.

(11)  Cota Uniunii se poate pescui în perioada 1 noiembrie 2016-31 octombrie 2017.


ANEXĂ

TAC APLICABILE NAVELOR DE PESCUIT ALE UNIUNII ÎN ZONELE PENTRU CARE AU FOST STABILITE TAC ÎN FUNCȚIE DE SPECIE ȘI DE ZONĂ

În următoarele tabele sunt stabilite TAC și cote de pescuit (în tone de greutate în viu, dacă nu se specifică altfel) pentru fiecare stoc și condițiile legate funcțional de acestea.

Trimiterile la zonele de pescuit sunt trimiteri la zonele ICES, dacă nu se precizează altfel.

Stocurile de pește sunt indicate în ordinea alfabetică a denumirilor speciilor în limba latină.

În sensul prezentului regulament, următorul tabel de corespondență indică denumirile în limba latină și denumirile comune:

Denumire științifică

Codul alfa-3

Denumire comună

Clupea harengus

HER

Hering nordic

Gadus morhua

COD

Cod

Pleuronectes platessa

PLE

Cambulă de Baltica

Salmo salar

SAL

Somon de Atlantic

Sprattus sprattus

SPR

Șprot


Specia:

Hering nordic

Clupea harengus

Zona:

Subdiviziunile 30-31

(HER/30/31.)

Finlanda

115 599

 

 

Suedia

25 399

 

 

Uniune

140 998

 

 

TAC

140 998

 

TAC analitică


Specia:

Hering nordic

Clupea harengus

Zona:

Subdiviziunile 22-24

(HER/3BC+24)

Danemarca

3 981

 

 

Germania

15 670

 

 

Finlanda

2

 

 

Polonia

3 695

 

 

Suedia

5 053

 

 

Uniune

28 401

 

 

TAC

28 401

 

TAC analitică

Articolul 3 alineatele (2) și (3) din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică

Articolul 4 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică

Se aplică articolul 6 alineatul (2) din prezentul regulament


Specia:

Hering nordic

Clupea harengus

Zona:

Apele Uniunii din subdiviziunile 25-27, 28.2, 29 și 32

(HER/3D-R30)

Danemarca

4 205

 

 

Germania

1 115

 

 

Estonia

21 473

 

 

Finlanda

41 914

 

 

Letonia

5 299

 

 

Lituania

5 580

 

 

Polonia

47 618

 

 

Suedia

63 925

 

 

Uniune

191 129

 

 

TAC

Nu se aplică

 

TAC analitică

Se aplică articolul 6 alineatul (2) din prezentul regulament


Specia:

Hering nordic

Clupea harengus

Zona:

Subdiviziunea 28.1

(HER/03D.RG)

Estonia

14 350

 

 

Letonia

16 724

 

 

Uniune

31 074

 

 

TAC

31 074

 

TAC analitică

Se aplică articolul 6 alineatul (2) din prezentul regulament


Specia

Cod

Gadus morhua

Zona:

Apele Uniunii din subdiviziunile 25-32

(COD/3DX32.)

Danemarca

7 089

 

 

Germania

2 820

 

 

Estonia

691

 

 

Finlanda

542

 

 

Letonia

2 636

 

 

Lituania

1 736

 

 

Polonia

8 161

 

 

Suedia

7 182

 

 

Uniune

30 857

 

 

TAC

Nu se aplică

 

TAC de precauție

Articolul 3 alineatele (2) și (3) din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică

Articolul 4 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică


Specia:

Cod

Gadus morhua

Zona:

Subdiviziunile 22-24

(COD/3BC+24)

Danemarca

2 444

 

 

Germania

1 194

 

 

Estonia

54

 

 

Finlanda

48

 

 

Letonia

202

 

 

Lituania

131

 

 

Polonia

654

 

 

Suedia

870

 

 

Uniune

5 597

 

 

TAC

5 597  (1)

 

TAC analitică

Articolul 3 alineatele (2) și (3) din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică

Articolul 4 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică


Specia:

Cambulă de Baltica

Pleuronectes platessa

Zona:

Apele Uniunii din subdiviziunile 22-32

(PLE/3BCD-C)

Danemarca

5 632

 

 

Germania

626

 

 

Polonia

1 179

 

 

Suedia

425

 

 

Uniune

7 862

 

 

TAC

7 862

 

TAC analitică


Specia:

Somon de Atlantic

Salmo salar

Zona:

Apele Uniunii din subdiviziunile 22-31

(SAL/3BCD-F)

Danemarca

19 879  (2)

 

 

Germania

2 212  (2)

 

 

Estonia

2 020  (2)

 

 

Finlanda

24 787  (2)

 

 

Letonia

12 644  (2)

 

 

Lituania

1 486  (2)

 

 

Polonia

6 030  (2)

 

 

Suedia

26 870  (2)

 

 

Uniune

95 928  (2)

 

 

TAC

Nu se aplică

 

TAC analitică

Articolul 3 alineatele (2) și (3) din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică

Articolul 4 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică


Specia:

Somon de Atlantic

Salmo salar

Zona:

Apele Uniunii din subdiviziunea 32

(SAL/3D32.)

Estonia

1 075  (3)

 

 

Finlanda

9 410  (3)

 

 

Uniune

10 485  (3)

 

 

TAC

Nu se aplică

 

TAC de precauție


Specia:

Șprot

Sprattus sprattus

Zona:

Apele Uniunii din subdiviziunile 22-32

(SPR/3BCD-C)

Danemarca

25 745

 

 

Germania

16 310

 

 

Estonia

29 896

 

 

Finlanda

13 477

 

 

Letonia

36 107

 

 

Lituania

13 061

 

 

Polonia

76 627

 

 

Suedia

49 770

 

 

Uniune

260 993

 

 

TAC

Nu se aplică

 

TAC analitică

Se aplică articolul 6 alineatul (2) din prezentul regulament


(1)  Această cotă poate fi pescuită de la 1 ianuarie la 31 ianuarie 2017 și de la 1 aprilie la 31 decembrie 2017.

(2)  Exprimat în număr de pești.

(3)  Exprimat în număr de pești.