13.6.2012   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

L 152/28


REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) NR. 498/2012 AL COMISIEI

din 12 iunie 2012

privind alocarea contingentelor tarifare aplicabile exporturilor de lemn din Federația Rusă către Uniunea Europeană

COMISIA EUROPEANĂ,

având în vedere Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene,

având în vedere Decizia 2012/105/UE a Consiliului din 14 decembrie 2011 privind semnarea, în numele Uniunii, și aplicarea cu titlu provizoriu a Acordului sub formă de schimb de scrisori între Uniunea Europeană și Federația Rusă cu privire la administrarea contingentelor tarifare care se aplică exporturilor de lemn din Federația Rusă în Uniunea Europeană și a Protocolului între Uniunea Europeană și Guvernul Federației Ruse privind modalitățile tehnice adoptate în temeiul acordului menționat (1), în special articolul 4,

întrucât:

(1)

Având în vedere importanța economică, pentru Uniunea Europeană, a importurilor de lemn brut și importanța pe care o are, pentru Uniune, Federația Rusă în calitate de furnizor de lemn brut, Comisia a negociat cu Federația Rusă angajamente conform cărora aceasta din urmă va reduce sau va elimina taxele la export pe care le aplică în prezent, inclusiv pentru lemnul brut.

(2)

Aceste angajamente, care vor deveni parte din lista de concesii a Federației Ruse în cadrul Organizației Mondiale a Comerțului (OMC) din momentul aderării sale la OMC, includ contingente tarifare pentru exportul anumitor tipuri specificate de lemn de conifere, din care o parte a fost alocată exporturilor în Uniune.

(3)

În contextul negocierilor privind aderarea Federației Ruse la OMC, Comisia a negociat, în numele Uniunii, cu Federația Rusă un acord sub formă de schimb de scrisori cu privire la administrarea contingentelor tarifare care se aplică exporturilor de anumite tipuri de lemn de conifere din Federația Rusă în Uniunea Europeană (denumit în continuare „acordul ”).

(4)

În conformitate cu prevederile acordului, UE și Federația Rusă au negociat modalitățile tehnice detaliate de administrare a contingentelor tarifare, care sunt prevăzute într-un acord sub forma unui protocol negociat între UE și Guvernul Federației Ruse (denumit în continuare „protocolul”).

(5)

Pentru punerea în aplicare a acordului și a protocolului, este necesar să se stabilească metode de alocare a contingentelor tarifare în funcție de data depunerii cererilor de către importatori, precum și reguli și metode pentru stabilirea drepturilor importatorilor tradiționali pentru fiecare perioadă contingentară și pentru fiecare grup de produse.

(6)

Este necesar să se stabilească normele privind continuitatea activității pentru a stabili dacă un importator care solicită statutul de importator tradițional este aceeași persoană fizică sau juridică care a importat produsele reglementate în cursul perioadelor de referință menționate în prezentul regulament.

(7)

Este necesar să se stabilească normele și procedurile cu privire la autorizațiile de contingent neutilizate.

(8)

Este necesar să se stabilească normele tranzitorii aplicabile în primele trei perioade contingentare de aplicare a prezentului regulament în legătură cu alegerea perioadelor de referință pentru calculul plafoanelor privind autorizațiile de contingent pentru importatorii tradiționali.

(9)

Măsurile prevăzute în prezentul regulament sunt conforme cu avizul Comitetului lemnului stabilit prin Decizia 2012/105/UE,

ADOPTĂ PREZENTUL REGULAMENT:

CAPITOLUL 1

DOMENIU DE APLICARE ȘI DEFINIȚII

Articolul 1

Prezentul regulament prevede normele detaliate privind alocarea autorizațiilor de contingent în conformitate cu articolul 5 alineatul (2) din protocol și stabilește alte dispoziții necesare pentru administrarea de către Uniune a cantităților contingentelor tarifare alocate exporturilor către Uniune în cadrul punerii în aplicare a acordului și a protocolului.

Articolul 2

În sensul prezentului regulament se aplică definițiile prevăzute la articolul 1 alineatul (3), la articolul 2 și la articolul 5 alineatele (3) și (4) din protocol.

De asemenea, se aplică următoarea definiție: „grup de produse” înseamnă fiecare dintre cele două categorii de produse reglementate în conformitate cu clasificarea acestor produse în cadrul nomenclaturii tarifare și statistice aplicate în Federația Rusă, și anume molid (linii tarifare 4403 20 110 și 4403 20 190) și pin (linii tarifare 4403 20 310 și 4403 20 390). Codurile tarifare relevante aplicate în Federația Rusă și codurile corespunzătoare din Nomenclatura combinată (2) (denumită în continuare „NC”) și TARIC sunt atașate ca anexa I.

CAPITOLUL 2

PRINCIPIILE DE ALOCARE

Articolul 3

Metoda de alocare a contingentului tarifar depinde de data depunerii cererii de către importator, după cum urmează:

(a)

pentru toate cererile depuse până la data de 31 iulie a fiecărui an (perioadă denumită în continuare „prima parte a perioadei contingentare”), Comisia alocă contingente tarifare în funcție de categoriile de importatori „tradiționali” și „noi”, în conformitate cu articolul 5 alineatul (2) litera (b) din protocol; și

(b)

pentru toate cererile depuse de la 1 august (perioadă denumită în continuare „a doua parte a perioadei contingentare”), Comisia repartizează cantitățile rămase ale contingentelor tarifare în funcție de ordinea cronologică de primire de către Comisie a notificărilor din partea autorităților competente din statele membre [„birou(ri) pentru licențe”] privind cererile depuse de importatori, în conformitate cu articolul 5 alineatul (2) litera (a) din protocol.

Articolul 4

(1)   În prima parte a perioadei contingentare:

(a)

70 % din fiecare contingent tarifar pentru un grup de produse se alocă importatorilor tradiționali (denumit în continuare „contingentul pentru importatorii tradiționali”); și

(b)

30 % din fiecare contingent tarifar pentru un grup de produse se alocă importatorilor noi (denumit în continuare „contingentul pentru importatorii noi”).

(2)   Cota pentru importatorii noi se alocă în funcție de ordinea cronologică de primire de către Comisie a notificărilor din partea birourilor pentru licențe cu privire la cererile de autorizații de contingent depuse de importatori.

(3)   Fiecărui importator nou i se acordă un maximum de 1,5 % din contingentul tarifar pentru fiecare grup de produse în conformitate cu procedura de alocare menționată la alineatul (2).

Articolul 5

În a doua parte a perioadei contingentare, fiecărui importator i se acordă un maximum de 5 % din restul contingentului tarifar pentru fiecare grup de produse.

Articolul 6

(1)   În prima parte a perioadei contingentare, fiecare importator tradițional are dreptul de a solicita autorizații de contingent doar pentru o anumită parte din cota pentru importatorii tradiționali pentru fiecare grup de produse (denumită în continuare „plafon”), calculată conform alineatului (2). Toate autorizațiile de contingent acordate unui importator tradițional în prima parte a perioadei contingentare se scad din plafoanele importatorului respectiv.

(2)   Plafonul unui importator tradițional pentru fiecare grup de produse aplicabil într-o perioadă contingentară (denumită în continuare „perioadă contingentară n + 1”) se calculează în funcție de media importurilor efective de produse reglementate realizate de importatorul respectiv în cele două perioade contingentare care au precedat anul de calcul al acestui plafon, pe baza formulei:

Ci = T * (Īi/ΣĪi)

unde:

 

„Ci” reprezintă plafonul pentru grupul de produse în cauză (molid și pin) pentru importatorul i în cursul perioadei contingentare n + 1;

 

„T” reprezintă cota pentru importatorii tradiționali disponibilă pentru grupul de produse în cauză în anul de calcul al plafonului (denumită în continuare „perioada contingentară n”);

 

„Īi” reprezintă media importurilor efective ale importatorului tradițional i pentru grupul de produse în cauză, în cele două perioade contingentare care precedă calculul (denumite în continuare „perioada contingentară n – 2” și „perioada contingentară n – 1”), după cum urmează:

[(importurile efective ale importatorului i în perioada contingentară n – 2) + (importurile efective ale importatorului i în perioada contingentară n – 1)]/2

 

„ΣĪi” reprezintă suma importurilor medii Īi ale tuturor importatorilor tradiționali pentru grupul de produse în cauză.

Articolul 7

(1)   În fiecare an, Comisia stabilește plafoanele aplicabile fiecărui importator tradițional pentru următoarea perioadă contingentară în conformitate cu metoda stabilită la articolul 6 alineatul (2).

(2)   În scopul acestui calcul, birourile pentru licențe transmit Comisiei, până la data de 31 martie a perioadei contingentare n, un rezumat al importurilor efective ale produselor reglementate în perioada contingentară n – 1 care le-au fost notificate în conformitate cu articolul 11 alineatul (1). Rezumatul se prezintă în format de foaie de calcul electronică, conform modelului din anexa IV.

(3)   Comisia informează birourile pentru licențe în legătură cu plafoanele actualizate care rezultă din calculele efectuate în conformitate cu articolul 6 alineatul (2), până la data de 30 aprilie din perioada contingentară n.

CAPITOLUL 3

CONTINUITATEA ACTIVITĂȚII

Articolul 8

(1)   Dacă un importator care solicită statutul de importator tradițional în conformitate cu articolul 5 alineatul (4) din protocol (denumit în continuare „solicitantul”) nu furnizează dovezi satisfăcătoare că este aceeași persoană fizică sau juridică care a importat produsele reglementate pe parcursul perioadei de referință în conformitate cu articolul 17 alineatul (2) (denumită în continuare „predecesorul”), importatorul furnizează biroului pentru licențe elementele necesare pentru a demonstra continuitatea cu activitatea predecesorului.

(2)   Se consideră că există continuitatea activității menționată la alineatul (1) dacă:

(a)

solicitantul și predecesorul sunt controlați de aceeași entitate juridică în sensul Regulamentului (CE) nr. 139/2004 al Consiliului (3); sau

(b)

activitatea economică a predecesorului, în ceea ce privește produsele reglementate, a fost transferată legal solicitantului, de exemplu ca urmare a unei fuziuni sau a achiziționării în sensul Regulamentului (CE) nr. 139/2004.

(3)   Importatorii care nu furnizează dovezi privind continuitatea activității sunt considerați importatori noi.

Articolul 9

Dispozițiile articolului 8 se aplică mutatis mutandis în cazul în care un importator solicită statutul de importator tradițional în temeiul articolului 5 alineatul (3) din protocol.

CAPITOLUL 4

CERERILE DE AUTORIZAȚII DE CONTINGENT

Articolul 10

(1)   Cererile de autorizații de contingent se depun sub forma prevăzută în anexa II. Dacă informațiile furnizate în cerere sunt considerate neadecvate, biroul pentru licențe îi poate cere solicitantului informații suplimentare.

(2)   Acordarea unei autorizații de contingent este condiționată de respectarea cerinței ca produsele corespunzătoare să fie prelucrate, în teritoriul vamal al Uniunii, determinând dobândirea originii din Uniune în conformitate cu articolul 24 din Regulamentul (CEE) nr. 2913/92 al Consiliului (4).

(3)   Cererile de autorizații de contingent sunt însoțite de o declarație sub jurământ a solicitantului care conține angajamentul de a:

(a)

supune produsele în cauză prelucrării prevăzute, în termen de un an de la data la care autoritățile vamale competente au acceptat declarația vamală de punere în liberă circulație, conținând descrierea exactă a bunurilor și codurile TARIC;

(b)

menține evidențe adecvate în statul membru în care a fost acordată autorizația, care să permită biroului pentru licențe să efectueze orice verificări pe care le consideră necesare pentru a se asigura că produsele sunt efectiv supuse prelucrării prevăzute, și să păstrez aceste evidențe; în sensul prezentei litere, „evidențe” înseamnă datele care conțin toate informațiile necesare și detaliile tehnice pe orice tip de suport, care permit birourilor pentru licențe să supravegheze și să controleze operațiunile;

(c)

permite biroului pentru licențe să identifice în mod satisfăcător produsele în cauză în spațiile de lucru ale întreprinderii în cauză, pe întreaga durată a prelucrării acestora;

(d)

notifica biroului pentru licențe toate elementele care ar putea afecta autorizarea.

(4)   Dacă produsele în cauză sunt transferate, solicitantul furnizează dovezi suficiente privind faptul că au fost supuse prelucrării prevăzute, în conformitate cu alineatul (3) litera (a).

(5)   Se aplică articolul 308d din Regulamentul (CEE) nr. 2454/93 al Comisiei (5).

(6)   Nerespectarea angajamentului menționat la alineatul (3) din prezentul articol de către importator sau de către orice persoană fizică sau juridică căreia importatorul îi transferă ulterior produsele se consideră a fi echivalentă cu o autorizație de contingent neutilizată, în conformitate cu articolul 13, pentru cantitatea relevantă de produse.

(7)   Comisia publică lista birourilor pentru licențe în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene și o actualizează atunci când este necesar.

CAPITOLUL 5

DOVADA IMPORTURILOR EFECTIVE

Articolul 11

(1)   La cel mult 15 zile calendaristice de la sfârșitul fiecărei a treia luni, importatorii informează biroul pentru licențe din statul membru în care au primit o autorizație de contingent cu privire la importurile lor efective de produse reglementate în statul membru respectiv în cursul ultimelor trei luni. În acest scop, importatorul prezintă biroului pentru licențe o copie a declarațiilor vamale pentru importurile în cauză.

(2)   În cazul în care cantitatea înregistrată în declarația vamală este măsurată fără scoarță, iar cantitatea menționată la rubrica 9 a formularului de autorizație de contingent include scoarța, importatorul prezintă biroului pentru licențe, pe lângă informațiile prevăzute la alineatul (1) și în același termen-limită, cantitățile de import corecte pentru fiecare declarație vamală, care includ scoarța. Cantitățile corecte se stabilesc prin aplicarea coeficienților de corecție din anexa III.

CAPITOLUL 6

AUTORIZAȚIILE DE CONTINGENT NEUTILIZATE

Articolul 12

(1)   Dacă o autorizație de contingent nu a fost încă utilizată la 6 luni de la emitere, importatorul fie o returnează biroului pentru licențe, fie informează biroul pentru licențe în legătură cu intenția sa de a o utiliza în perioada contingentară rămasă. Dacă o autorizație de contingent a fost eliberată înainte de începutul perioadei contingentare, în conformitate cu articolul 4 din protocol, termenul de 6 luni se calculează începând cu data de 1 ianuarie din anul corespunzător perioadei contingentare.

(2)   Birourile pentru licențe notifică de îndată Comisiei orice autorizație de contingent returnată de importatori în conformitate cu alineatul (1). Plafoanele importatorilor tradiționali rămase disponibile pentru grupul de produse în cauză se modifică luând în calcul cantitatea corespunzătoare.

Articolul 13

(1)   Dacă importurile efective ale unui importator tradițional de produse reglementate în cursul perioadei contingentare n – 1 sunt mai mici de 85 % din cantitățile acoperite de toate autorizațiile de contingent acordate acestui importator în aceeași perioadă contingentară, plafoanele de import ale importatorului pentru ambele grupe de produse în perioada contingentară n + 1 se reduc cu o cantitate proporțională cu importurile efective care nu au fost realizate.

(2)   Reducerea menționată la alineatul (1) se calculează după cum urmează:

ri = (0,85 * ΣΑi – Ii)/ΣΑi

unde:

 

„ri” reprezintă reducerea aplicabilă plafoanelor de import ale importatorului i, pentru ambele grupe de produse, în perioada contingentară n + 1;

 

„ΣΑi” reprezintă suma autorizațiilor de contingent acordate importatorului tradițional i în cursul perioadei contingentare n – 1;

 

„Ii” reprezintă importurile efective de produse reglementate realizate de importatorul i în perioada contingentară n – 1.

Articolul 14

(1)   Dacă o autorizație de contingent care nu a fost returnată la 6 luni de la data emiterii în conformitate cu articolul 12 nu a fost încă folosită la sfârșitul perioadei contingentare n – 1, plafoanele de import ale importatorului pentru cele două grupe de produse în perioada contingentară n + 1 se reduc cu o cifră proporțională cu volumul autorizației de contingent neutilizate înmulțită cu doi.

(2)   Reducerea menționată la alineatul (1) se calculează după cum urmează:

Ri = 2 * (ΣUi/ΣΑi)

unde:

 

„Ri” reprezintă reducerea aplicabilă plafonului de import al importatorului i, pentru ambele grupe de produse, în perioada contingentară n + 1;

 

„ΣUi” reprezintă suma autorizațiilor de contingent neutilizate acordate importatorului i în cursul perioadei contingentare n – 1;

 

„ΣΑi” reprezintă suma autorizațiilor de contingent acordate importatorului i, pentru ambele grupe de produse, în cursul perioadei contingentare n – 1.

Articolul 15

În cazul în care condițiile pentru reducerea plafoanelor de import prevăzute la articolele 13 și 14 sunt îndeplinite simultan, se aplică numai reducerea cu valoarea cea mai mare (Ri sau ri).

CAPITOLUL 7

MĂSURI TRANZITORII APLICABILE PRIMELOR TREI PERIOADE CONTINGENTARE

Articolul 16

(1)   Metoda de alocare stabilită la articolul 4 din prezentul regulament se aplică pe întreg parcursul primei perioade contingentare de aplicare a prezentului regulament. În timpul acestei perioade contingentare, nu se aplică dispozițiile de la capitolul 6.

(2)   Articolele 17-19 se aplică în cursul primelor trei perioade contingentare de aplicare a prezentului regulament.

Articolul 17

(1)   Perioada de referință prevăzută la articolul 5 alineatul (4) din protocol este, la alegerea importatorului, anul 2004, anul 2007 sau o combinație a ambilor ani.

(2)   Importatorii care solicită statutul de importator tradițional precizează care dintre cele trei opțiuni prevăzute la alineatul (1) se reține pentru calculul plafoanelor lor, în conformitate cu articolul 6, nu mai târziu de 20 de zile calendaristice de la intrarea în vigoare a prezentului regulament.

(3)   Perioada de referință reținută de fiecare importator în conformitate cu alineatul (2) se aplică tuturor primelor trei perioadele contingentare de aplicare a prezentului regulament.

Articolul 18

(1)   Importatorii care solicită statutul de importator tradițional informează biroul (birourile) pentru licențe din statul (statele) membru (membre) în care intenționează să solicite autorizațiile de contingent, în termen de 20 de zile calendaristice de la intrarea în vigoare a prezentului regulament, în legătură cu importurile lor efective de produse reglementate în statul (statele) membru (membre) respectiv(e) în perioada de referință reținută în conformitate cu articolul 17 alineatul (2). Pentru a susține aceste declarații privind importurile efective, importatorul prezintă biroului pentru licențe o copie a declarațiilor vamale pentru importurile în cauză.

(2)   Birourile pentru licențe transmit Comisiei, în termen de 35 de zile calendaristice de la intrarea în vigoare a prezentului regulament, un rezumat al importurilor efective de produse reglementate care le-au fost notificate în conformitate cu alineatul (1) din prezentul articol. Rezumatul se transmite în format de foaie de calcul electronică, în conformitate cu modelul din anexa V.

Articolul 19

(1)   Dacă este reținut un anumit an în conformitate cu articolul 17 alineatul (2), variabila Īi menționată la articolul 6 alineatul (2) reprezintă importurile efective ale importatorului pentru grupul de produse în cauză în cursul anului reținut.

(2)   Dacă sunt reținuți ambii ani, 2004 și 2007, în conformitate cu articolul 17 alineatul (2), variabila Īi menționată la articolul 6 alineatul (2) reprezintă media importurilor efective ale importatorului pentru grupul de produse în cauză în anii 2004 și 2007, calculată după cum urmează:

[(importurile efective din 2004) + (importurile efective din 2007)]/2.

(3)   Comisia informează birourile pentru licențe cu privire la plafoanele care rezultă din calculele efectuate în conformitate cu articolul 6 alineatul (2) în termen de 65 de zile calendaristice de la intrarea în vigoare a prezentului regulament.

(4)   Dacă plafoanele menționate la articolul 6 nu au fost calculate până în momentul aplicării cu titlu provizoriu a acordului și a protocolului, contingentele tarifare pentru fiecare grup de produse se alocă tuturor importatorilor în conformitate cu procedura de alocare menționată la articolul 3 litera (b), până când Comisia informează birourile pentru licențe că plafoanele au fost stabilite și că procedura de alocare menționată la articolul 3 litera (b) s-a încheiat. În sensul prezentului alineat, fiecărui importator i se acordă un maximum de 2,5 % din contingentul tarifar pentru fiecare grup de produse.

CAPITOLUL 8

Articolul 20

Prezentul regulament intră în vigoare la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

El încetează să se aplice de la data la care protocolul încetează să fie aplicat cu titlu provizoriu.

Prezentul regulament este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre.

Adoptat la Bruxelles, 12 iunie 2012.

Pentru Comisie

Președintele

José Manuel BARROSO


(1)  JO L 57, 29.2.2012, p. 1.

(2)  Reglementate în prezent de Regulamentul (UE) nr. 1006/2011 al Comisiei (JO L 282, 28.10.2011, p. 1).

(3)  JO L 24, 29.1.2004, p. 1.

(4)  JO L 302, 19.10.1992, p. 1.

(5)  JO L 253, 11.10.1993, p. 1.


ANEXA I

Codurile tarifare relevante aplicate în Federația Rusă și codurile NC și TARIC corespunzătoare (a se vedea articolul 2 din prezentul regulament)

 

Codul NC

Codul TARIC

Codul tarifar rus

Descriere completă

1.

ex 4403 20 11

10

4403 20 110 1

Lemn de molid din specia Picea abies Karst. Sau de brad alb (Abies alba Mill.), cu diametrul de minimum 15 cm, dar de maximum 24 cm, cu o lungime de minimum 1,0 m

ex 4403 20 19

10

2.

ex 4403 20 11

10

4403 20 110 2

Lemn de molid din specia Picea abies Karst. Sau de brad alb (Abies alba Mill.), cu diametrul de peste 24 cm, cu o lungime de minimum 1,0 m

ex 4403 20 19

10

3.

ex 4403 20 19

10

4403 20 190 1

Lemn de molid din specia Picea abies Karst. Sau de brad alb (Abies alba Mill.) brut, chiar cojit, curățat de ramuri sau ecarisat, cu un diametru sub 15 cm

4.

ex 4403 20 19

10

4403 20 190 9

Alt lemn de molid din specia Picea abies Karst. Sau de brad alb (Abies alba Mill.)

5.

ex 4403 20 31

10

4403 20 310 1

Lemn de pin din specia Pinus sylvestris L., cu un diametru de minimum 15 cm, dar de maximum 24 cm, cu o lungime de minimum 1,0 m

ex 4403 20 39

10

6.

ex 4403 20 31

10

4403 20 310 2

Lemn de pin din specia Pinus sylvestris L., cu un diametru de peste 24 cm, cu o lungime de minimum 1,0 m

ex 4403 20 39

10

7.

ex 4403 20 39

10

4403 20 390 1

Lemn de pin din specia Pinus sylvestris L. (brut, chiar cojit, curățat de ramuri sau ecarisat), cu un diametru sub 15 cm

8.

ex 4403 20 39

10

4403 20 390 9

Alt lemn de pin din specia Pinus sylvestris L.


ANEXA II

Model de cerere pentru autorizația de contingent [a se vedea articolul 10 alineatul (1) din prezentul regulament]

Image

Anexă la modelul de cerere pentru autorizația de contingent: Declarație sub jurământ în conformitate cu articolul 10 alineatul (3) din prezentul regulament

Declarație sub jurământ

Declarație sub jurământ a … (numele declarantului)

Subsemnatul declar următoarele:

În ceea ce privește cererea mea privind o autorizație de contingent (ZZ/LL/AA), mă angajez să:

1.

Supun produsele în cauză prelucrării prevăzute, în termen de un an de la data la care autoritățile vamale competente au acceptat declarația vamală de punere în liberă circulație, conținând descrierea exactă a bunurilor și codurile TARIC;

2.

Mențin evidențe adecvate în statul membru în care a fost acordată autorizația, care să permită biroului pentru licențe să efectueze orice verificări pe care le consideră necesare pentru a se asigura că produsele sunt efectiv supuse prelucrării prevăzute, și să păstrez aceste evidențe;

3.

Permit biroului pentru licențe să identifice în mod satisfăcător produsele în cauză în spațiile de lucru ale întreprinderii în cauză, pe întreaga durată a prelucrării acestora;

4.

Notific biroului pentru licențe toate elementele care ar putea afecta autorizarea.

Subsemnatul declar solemn că, după cunoștințele mele, informațiile din declarația de mai sus sunt adevărate și exacte și că nicio parte din aceasta nu este falsă.

Locul/data

 

Semnătura


ANEXA III

Coeficienți de corecție în conformitate cu articolul 11 alineatul (2) din prezentul regulament

Coeficienții de corecție în conformitate cu articolul 11 alineatul (2) din prezentul regulament se stabilesc după cum urmează:

Codul CN

Coeficient de corecție

4403 20 11

0,90

4403 20 19

0,88

4403 20 31

0,88

4403 20 39

0,87


ANEXA IV

Rezumat al importurilor efective, în conformitate cu articolul 7 alineatul (2) coroborat cu articolul 11 alineatul (1) din prezentul regulament

Numele societății importatoare

Nr. de TVA al societății importatoare

Importurile efective de molid (Σ pentru NC 4403 20 11 și 4403 20 19) în m3, în perioada contingentară n – 1 (…-…)

Importurile efective de pin (Σ pentru NC 4403 20 31 și 4403 20 39) în m3, în perioada contingentară n – 1 (…-…)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ANEXA V

Rezumat al importurilor efective, în conformitate cu articolul 18 alineatul (2) coroborat cu articolul 18 alineatul (1) din prezentul regulament

Numele societății importatoare

Nr. de TVA al societății importatoare

Importurile efective de molid (Σ pentru NC 4403 20 11 și 4403 20 19) în m3, în anul de referință …

Importurile efective de pin (Σ pentru NC 4403 20 31 și 4403 20 39) în m3, în anul de referință …