12.4.2008   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

L 102/3


REGULAMENTUL (CE) NR. 331/2008 AL COMISIEI

din 11 aprilie 2008

de modificare a Regulamentului (CE) nr. 474/2006 de stabilire a listei comunitare a transportatorilor aerieni care fac obiectul unei interdicții de exploatare pe teritoriul Comunității

(Text cu relevanță pentru SEE)

COMISIA COMUNITĂȚILOR EUROPENE,

având în vedere Tratatul de instituire a Comunității Europene,

având în vedere Regulamentul (CE) nr. 2111/2005 al Parlamentului European și al Consiliului din 14 decembrie 2005 de stabilire a unei liste comunitare a transportatorilor aerieni care se supun unei interdicții de exploatare pe teritoriul Comunității și de informare a pasagerilor transportului aerian cu privire la identitatea transportatorului aerian efectiv și de abrogare a articolului 9 din Directiva 2004/36/CE (1), în special articolul 4,

întrucât:

(1)

Regulamentul (CE) nr. 474/2006 al Comisiei din 22 martie 2006 a stabilit lista comunitară de transportatori aerieni care fac obiectul unei interdicții de exploatare pe teritoriul Comunității, menționată la capitolul II din Regulamentul (CE) nr. 2111/2005 (2).

(2)

În conformitate cu articolul 4 alineatul (3) din Regulamentul (CE) nr. 2111/2005, anumite state membre au comunicat Comisiei informații relevante pentru actualizarea listei comunitare. Informații relevante au fost comunicate, de asemenea, de țări terțe. Pe această bază, lista comunitară trebuie actualizată.

(3)

Comisia a informat toți transportatorii aerieni în cauză, fie direct, fie, în cazul în care acest lucru nu a fost posibil, prin intermediul autorităților responsabile de supravegherea lor reglementară, indicând principalele fapte și considerente care stau la baza unei decizii de a le impune o interdicție de exploatare pe teritoriul Comunității sau de a modifica condițiile unei interdicții de exploatare impuse unui transportator aerian inclus pe lista comunitară.

(4)

Comisia a dat transportatorilor aerieni în cauză posibilitatea de a consulta documentele furnizate de către statele membre, de a prezenta comentarii scrise și de a susține o prezentare orală în fața Comisiei în termen de 10 zile lucrătoare, precum și în fața Comitetului pentru Siguranța Aeriană instituit în temeiul Regulamentului (CEE) nr. 3922/91 al Consiliului din 16 decembrie 1991 privind armonizarea cerințelor tehnice și a procedurilor administrative în domeniul aviației civile (3).

(5)

Autoritățile responsabile de supravegherea reglementară a transportatorilor aerieni în cauză au fost consultate de Comisie, precum și, în anumite cazuri, de unele dintre statele membre.

(6)

Prin urmare, Regulamentul (CE) nr. 474/2006 ar trebui modificat în consecință.

(7)

Franța a comunicat Comisiei că a adoptat o interdicție de exploatare imediată privind toate operațiile transportatorului Albatross Avia Ltd, certificat în Ucraina, deoarece acesta este, în realitate, transportatorul ucrainean Volare, care face deja obiectul unei interdicții de exploatare (4). Franța a înaintat, de asemenea, Comisiei o cerere de actualizare a listei comunitare în conformitate cu articolul 4 alineatul (2) din Regulamentul (CE) nr. 2111/2005 și cu articolul 6 din Regulamentul (CE) nr. 473/2006.

(8)

Transportatorul nu a prezentat nici o dovadă adecvată de natură să risipească temerile Franței.

(9)

În urma consultărilor cu Comisia și cu unele state membre, autoritățile competente din Ucraina au prezentat Comisiei decizia prin care revocau certificatul de operator aerian (AOC) al transportatorului. Prin urmare, pe baza criteriilor comune, nu este necesar să se ia alte măsuri în privința Albatross Avia Ltd.

(10)

Comisia este, totuși, preocupată de faptul că autoritățile competente din Ucraina au eliberat un AOC unei întreprinderi care este, în fond, un transportator aerian deja supus unei interdicții de exploatare. Repetarea unei asemenea situații ar putea fi considerată o dovadă că autoritățile respective eventual nu respectă criteriile comune enumerate în anexa la Regulamentul (CE) nr. 2111/2005.

(11)

Există dovezi verificate privind existența unor grave deficiențe de siguranță, afectând toate tipurile de aeronave, la transportatorul Ukraine Cargo Airways, certificat în Ucraina. Aceste deficiențe au fost identificate de Austria, Ungaria, Franța, Germania, Italia, Letonia, Luxemburg, România, Polonia, Spania și Țările de Jos (5), cu ocazia inspecțiilor la sol efectuate în cadrul programului SAFA.

(12)

Austria a comunicat Comisiei că, ținând seama de criteriile comune, în conformitate cu articolul 6 alineatul (1) din Regulamentul (CE) nr. 2111/2005, a adoptat o interdicție de exploatare imediată privind aeronavele tip AN-12 ale transportatorului Ukraine Cargo Airways care au efectuat anterior zboruri în Austria și a înaintat Comisiei o cerere de actualizare a listei comunitare în conformitate cu articolul 4 alineatul (2) din Regulamentul (CE) nr. 2111/2005 și cu articolul 6 din Regulamentul (CE) nr. 473/2006.

(13)

Motivele pentru care Austria a luat această măsură sunt următoarele: (a) deficiențe de siguranță grave, verificate, ale transportatorului aerian, având în vedere rapoartele care indică deficiențe grave privind siguranța și incapacitatea repetată a transportatorului aerian de a remedia aceste deficiențe identificate în cursul inspecțiilor la sol efectuate în cadrul programului SAFA și comunicate anterior transportatorului; (b) lipsa posibilității transportatorului de a remedia deficiențele de siguranță, demonstrată prin acțiuni corective neadecvate sau insuficiente, prezentate ca răspuns la gravele deficiențe de siguranță identificate; (c) lipsa posibilității și disponibilității autorităților responsabile pentru supravegherea transportatorului în cauză de a remedia deficiențele de siguranță, demonstrată de lipsa lor de cooperare cu autoritățile competente din Austria care au efectuat inspecțiile la sol și de capacitatea lor insuficientă de a pune în aplicare și de a impune respectarea standardelor de siguranță relevante.

(14)

Deficiențele de siguranță identificate de Austria și alte state membre la aeronavele tip AN-12, AN-26 și IL-76 au fost în aceleași domenii. Mai mult, aceste deficiențe au continuat să reapară în perioada în cauză. Acest lucru dovedește caracterul sistemic al deficiențelor.

(15)

În cursul consultărilor cu Comisia și unele state membre, Ukraine Cargo Airways a înaintat un plan de măsuri corective care, potrivit transportatorului, remedia toate deficiențele de siguranță în materie de întreținere, inginerie și operații, care fuseseră identificate pe cele trei tipuri de aeronave cu care transportatorul operează pe teritoriul Comunității. Cu toate acestea, transportatorul nu a reușit să demonstreze în cursul acestor consultări că acțiunile corective pe care le propunea erau adecvate. Transportatorul nu a putut, în special, să demonstreze că acțiunile propuse în privința disciplinei operaționale erau adecvate și nu a reușit să explice de ce inspecțiile la aeronavele cu care efectua zboruri pe teritoriul Comunității continuau să constate aceleași deficiențe ca și înainte de impunerea interdicției de exploatare de către Austria, deși, în planul de acțiuni propus, apărea că se luaseră deja diferite măsuri în domeniile de operații ale tuturor tipurilor de aeronave utilizate de transportator.

(16)

În cursul acelorași consultări, autoritățile competente din Ucraina au prezentat informații privind decizia lor de a restricționa AOC al transportatorului prin eliminarea aeronavelor AN-12 cu numerele de înmatriculare UR-UCK, UR-UDD și UR-UCN, cu care Ukraine Cargo Airways operează în Austria și în alte state membre, și trecerea lor în întreținere, precum și prin interzicerea exploatării aeronavelor IL-76 cu numerele de înmatriculare UR-UCA, UR-UCC, UR-UCD, UR-UCH, UR-UCO, UR-UCQ UR-UCT, UR-UCU, UR-UCW și UR-UCX până la 19 noiembrie 2008. Transportatorul a utilizat unele dintre aceste aeronave (UR-UCA, UR-UCO și UR-UCU) pe teritoriul Comunității. Totodată, aceste autorități au confirmat acceptarea planului de acțiuni corective al Ukraine Cargo Airways și s-au angajat să verifice dacă transportatorul pune în aplicare acțiunile corective, mai înainte de a-l autoriza să reia exploatarea aeronavelor AN-12 pe teritoriul Comunității.

(17)

Comisia ia notă de măsurile luate în privința aeronavelor AN-12 și IL-76 de către autoritățile competente din Ucraina. Comisia consideră însă că punerea în aplicare a acțiunilor corective nu rezolvă problema caracterului sistemic al deficiențelor detectate, care afectează toate tipurile de aeronave pe care transportatorul le-a utilizat până în prezent în operațiile sale pe teritoriul Comunității. Mai mult decât atât, Comisia consideră că rezultatele inspecțiilor la sol (6), efectuate la aeronavele AN-26 după consultările avute cu transportatorul și cu autoritățile naționale ale acestuia și după ce transportatorul demarase punerea în aplicare a acțiunilor corective sub supravegherea autorităților sale naționale, arată că acțiunile respective nu duc la rezolvarea adecvată a deficiențelor de siguranță constatate la aeronavele de acest tip sau la orice alt tip de aeronave cu care operează acest transportator pe teritoriul Comunității.

(18)

La 1 aprilie 2008, transportatorul a transmis o documentație cuprinzând o versiune revizuită a planului de acțiuni corective, reflectând modificările pe care autoritățile competente din Ucraina le-au solicitat în urma unui audit al companiei. La 2 aprilie, transportatorului aerian i s-a oferit posibilitatea de a susține prezentări în fața Comisiei și a Comitetului pentru Siguranța Aeriană; transportatorul nu a putut însă să demonstreze că măsurile revizuite pe care le propunea în privința disciplinei operaționale erau adecvate și nu a reușit să explice în ce mod măsurile acestea ar putea furniza soluții durabile pentru toate deficiențele de siguranță identificate anterior. Această documentație va trebui să fie așadar examinată în continuare, spre a se putea verifica dacă deficiențele identificate anterior au fost soluționate într-o manieră adecvată.

(19)

În așteptarea încheierii acestei analize și în lipsa unor măsuri corective capabile să remedieze fără întârziere deficiențele de siguranță sistemice, prevenind reapariția acestora, Comisia consideră că nu trebuie să i se permită transportatorului să opereze pe teritoriul Comunității până nu se dovedește că s-au luat măsuri adecvate de natură să se asigure că toate aeronavele utilizate de Ukraine Cargo Airways funcționează în conformitate cu standardele de siguranță relevante.

(20)

Pe baza criteriilor comune stabilite în anexa la Regulamentul (CE) nr. 2111/2005, se consideră că Ukraine Cargo Airways nu respectă standardele de siguranță relevante. Transportatorul aerian trebuie supus unei interdicții totale de exploatare și inclus în anexa A.

(21)

Comisia consideră că este necesar să se consolideze, în general, modul în care se exercită supravegherea siguranței și, în special, modul în care autoritățile ucrainene competente pun în aplicare și impun respectarea standardelor de siguranță relevante, astfel încât să se asigure că transportatorii aflați sub controlul lor reglementar efectuează acțiuni corective durabile. Este necesar ca autoritățile competente din Ucraina să soluționeze urgent problema numărului crescând de transportatori care sunt supuși unor măsuri excepționale de către statele membre și ulterior incluși în anexa A. Prin urmare, autoritățile în cauză sunt invitate să prezinte un plan de măsuri pentru consolidarea modului în care se exercită supravegherea siguranței la operatorii aflați sub controlul lor reglementar și la aeronavele înmatriculate în Ucraina care operează pe teritoriul Comunității. Comisia va urmări îndeaproape punerea în aplicare a acestor măsuri, inclusiv a celor menționate în considerentele 15 și 18, în scopul de a prezenta un proiect de măsuri adecvate la următoarea reuniune a Comitetului pentru Siguranța Aeriană.

(22)

Există dovezi verificate că transportatorul Cubana de Aviación nu respectă standardele de siguranță stabilite de Convenția de la Chicago. Aceste deficiențe au fost identificate de Regatul Unit în cursul unei inspecții la sol efectuate în cadrul programului SAFA (7).

(23)

Regatul Unit a comunicat Comisiei că, ținând seama de criteriile comune, în cadrul articolului 6 alineatul (1) din Regulamentul (CE) nr. 2111/2005, a adoptat o interdicție imediată de exploatare privind aeronavele de tip Iliușin 62 cu numerele de înmatriculare CU-T1283 și CU-T1284 ale transportatorului Cubana de Aviación. În prezent, aceste aeronave nu sunt dotate cu EGPWS (Enhanced Ground Proximity Warning System – sistem de avertizare privind un posibil risc de impact cu solul), echipament necesar pentru a putea opera pe teritoriul comunitar, conform anexei 6 la Convenția de la Chicago.

(24)

În urma consultărilor cu Comisia și cu unele state membre, autoritățile competente din Republica Cuba au adoptat decizia de a limita AOC al Cubana de Aviacion, interzicând transportatorului să folosească aeronavele IL-62 în operațiile sale de pe teritoriul Comunității până la instalarea EGPWS pe aceste aeronave. Totodată, autoritățile cubaneze au dat asigurări că, până la 15 iunie 2008, se va instala EGPWS pe toate aeronavele transportatorului care operează pe teritoriul Comunității. În sfârșit, autoritățile competente din Republica Cuba s-au angajat să verifice până la aceeași dată dacă Cubana de Aviacion a remediat toate deficiențele de siguranță constatate, inclusiv instalarea EGPWS, și să transmită Comisiei rezultatele acestui control, reluarea de către transportator a operațiilor cu aeronavele de tip IL-62 pe teritoriul Comunității fiind condiționată de primirea acestor rezultate.

(25)

Pe baza criteriilor comune enumerate în anexa la Regulamentul (CE) nr. 2111/2005 și având în vedere măsurile luate de autoritățile competente din Republica Cuba, se estimează că nu sunt necesare alte măsuri. Comisia va informa statele membre asupra punerii în aplicare a măsurilor corective la următoarea reuniune a Comitetului pentru Siguranța Aeriană. Comisia va prezenta însă un proiect de măsuri adecvate, în cazul în care măsurile vor fi considerate nesatisfăcătoare.

(26)

Există dovezi verificate că aeronava tip Beech 1900 cu numărul de înmatriculare S7-IDC, aparținând transportatorului Islands Development Company licențiat în Seychelles, nu este dotată cu EGPWS (Enhanced Ground Proximity Warning System – sistem de avertizare privind un posibil risc de impact cu solul), echipament necesar pentru operațiile pe teritoriul Comunității, conform anexei 6 la Convenția de la Chicago. În plus, documentele certificate care trebuie păstrate la bord, conform Convenției de la Chicago, nu au putut fi prezentate. Aceste deficiențe au fost identificate de Franța, în timpul unei inspecții la sol efectuată în cadrul programului SAFA (8).

(27)

Franța a comunicat Comisiei că, ținând seama de criteriile comune, în conformitate cu articolul 6 alineatul (1) din Regulamentul (CE) nr. 2111/2005, a adoptat o interdicție de exploatare imediată privind aeronava susmenționată a acestui transportator și a înaintat Comisiei o cerere de actualizare a listei comunitare în conformitate cu articolul 4 alineatul (2) din Regulamentul (CE) nr. 2111/2005 și cu articolul 6 din Regulamentul (CE) nr. 473/2006.

(28)

Autoritatea Aviației Civile din Seychelles a confirmat, în scrisoarea sa din 11 martie 2008, că transportatorul Islands Development Company, licențiat în Seychelles, a luat măsuri pentru instalarea EGPWS pe aeronava sa Beech 1900D cu numărul de înmatriculare S7-IDC. EGPWS a fost comandat și instalat la 26 martie 2008. Transportatorul a prezentat o atestare a acestei instalări la întâlnirea avută cu Comisia la 31 martie 2008. În plus, autoritățile competente din Seychelles au confirmat că, începând din 27 februarie, s-au introdus la bord copii certificate ale documentelor cerute.

(29)

Pe baza criteriilor comune, se estimează că Islands Development Company a adoptat toate măsurile necesare pentru a respecta standardele de siguranță relevante și, prin urmare, nu trebuie inclus în anexa A.

(30)

Aeronava tip Boeing B767-266ER, cu numărul de serie 23 178 și numărul de înmatriculare 9Q-CJD, aparținând companiei Hewa Bora Airways, care este inclusă în anexa B, nu mai operează pe teritoriul Comunității sub supravegherea autorităților competente din Belgia. Având în vedere că nu se mai poate garanta regimul provizoriu de urmărire și de inspectare la sol a acestei aeronave, operațiile cu această aeronavă trebuie interzise de asemenea.

(31)

În consecință, transportatorul aerian trebuie supus unei interdicții totale de exploatare și trebuie transferat din anexa B în anexa A.

(32)

În perioada 18–22 februarie 2008, o echipă de experți ai Comisiei și ai statelor membre a efectuat o misiune de informare în Angola, la invitația autorităților competente din această țară și a transportatorului TAAG Angola Airlines. În cursul misiunii, transportatorul a prezentat o informare la zi privind planul său de acțiuni preventive și corective, menit să reinstaureze conformitatea cu standardele OACI. În raportul lor, experții arată că TAAG Angola Airlines a făcut progrese în ceea ce privește punerea în aplicare a planului său de acțiuni, dat fiind că, în total, peste 50 % din acțiunile prevăzute pot fi considerate încheiate. S-au remediat în special, în mare măsură, problemele constatate în ceea ce privește operațiile în aer și la sol. Transportatorul a fost invitat să-și continue eforturile până la încheierea deplină a planului său de acțiuni. În plus, experții au notat că transportatorul a încheiat prima etapă a unui proces de reatestare integrală de către autoritățile competente din Angola.

(33)

Experții au consemnat importante deficiențe care continuau să apară în ceea ce privește menținerea navigabilității și întreținerea; acestea au fost comunicate TAAG Angola Airlines și autorităților naționale competente și trebuie remediate adecvat înainte ca interdicția de exploatare impusă transportatorului să poată fi modificată.

(34)

Experții au evaluat, de asemenea, planul de acțiuni corective propus de autoritățile competente din Angola (INAVIC) cu scopul de a întări modul în care se exercită supravegherea siguranței la TAAG Angola Airlines, ca și la toți ceilalți transportatori aflați sub controlul lor reglementar. În acest scop, experții au evaluat în ce măsură INAVIC se conformează standardelor aplicabile ale OACI, ținând seama și de rezultatele auditului USOAP, efectuat de OACI în noiembrie 2007. Raportul echipei de experți arată că, la 16 ianuarie 2008, a fost publicată o nouă lege a aviației civile și că INAVIC face progrese în direcția instituirii unei autorități independente și bine structurate a aviației civile. Cu toate acestea, echipa a indicat că noile dispoziții ale legii aviației civile și regulamentele de funcționare specifice, legate de aceasta, nu au fost încă puse în aplicare și că, la ora actuală, certificatele de operator aerian ale tuturor transportatorilor din Angola nu sunt în conformitate cu anexa 6 la Convenția de la Chicago. INAVIC a fost invitată să continue să-și restructureze organizația, să avanseze cât mai rapid pe calea consolidării capacităților sale și să ducă mai departe cu hotărâre procesul de reatestare a transportatorilor, spre a putea demonstra conformitatea acestora cu regulamentele angoleze și cu standardele aplicabile ale OACI, precum și să comunice Comisiei rezultatele la timpul cuvenit.

(35)

Comisia recunoaște eforturile depuse de TAAG Angola Airlines și de INAVIC pe calea adoptării tuturor măsurilor necesare pentru a se conforma standardelor de securitate relevante. Cu toate acestea, Comisia consideră că hotărârea de a retrage TAAG Angola Airlines de pe lista comunitară este prematură în acest stadiu, deoarece atât transportatorul cât și autoritățile competente mai au de soluționat importante deficiențe de siguranță. În plus, procesul de reatestare a TAAG Angola Airlines și a celorlalți transportatori de către autoritățile competente este încă în curs de desfășurare. Comisia observă că autoritățile angoleze competente trebuie să-și sporească substanțial resursele umane și financiare pentru ca procesul de reatestare să poată fi încheiat în intervalul de timp pe care și l-au propus.

(36)

Comisia consideră că respectarea de către autoritățile angoleze competente a standardelor obligatorii ale OACI și a practicilor recomandate de aceasta, în special exercitarea supravegherii, depinde și de mijloacele financiare de care dispun aceste autorități. Comisia va aștepta, la timpul cuvenit, rapoartele de activitate ale TAAG Angola Airlines și INAVIC.

(37)

La 14 decembrie 2007 și 12 martie 2008, Comisia și unele state membre au organizat consultări cu Mahan Air și cu autoritățile competente din Republica Islamică Iran privind verificarea de către acestea din urmă a punerii treptate în aplicare a acțiunilor corective de către acest transportator. În cursul consultărilor de la 14 decembrie 2007, Comisia a solicitat în mod special ca toată documentația privind progresele realizate de Mahan Air pe calea punerii în aplicare a acțiunilor corective să fie prezentată Comisiei până la sfârșitul lui februarie 2008.

(38)

În cursul consultărilor de la 12 martie 2008, autoritățile competente din Republica Islamică Iran au declarat că efectuaseră inspecții la transportatorul Mahan Air și că toate deficiențele de siguranță fuseseră remediate satisfăcător. Cu toate acestea, nici transportatorul și nici autoritățile competente nu au prezentat documente care să dovedească punerea în aplicare a măsurilor corective pentru a demonstra că acțiunile respective erau de natură să furnizeze soluții durabile și să asigure conformitatea efectivă cu planul de acțiuni corective prezentat în septembrie și noiembrie 2007.

(39)

La 26 martie 2008, autoritățile competente ale Republicii Islamice Iran au prezentat Comisiei o documentație cuprinzând un raport de activitate amănunțit și materiale privind punerea în aplicare a unor acțiuni corective de către Mahan Air, în urma unui audit al companiei. Comisia intenționează să analizeze documentația prezentată pentru a verifica dacă deficiențele de siguranță identificate anterior au fost soluționate în mod adecvat.

(40)

Până la încheierea acestei analize, Comisia consideră că nu există deocamdată probe suficiente care să demonstreze că transportatorul a finalizat acțiunile corective pentru eliminarea deficiențelor de siguranță care au dus la includerea sa în lista comunitară.

(41)

Pe baza criteriilor comune, se estimează că deocamdată nu s-a dovedit că Mahan Air a luat toate măsurile necesare pentru a se conforma standardelor de siguranță relevante și că, prin urmare, transportatorul nu poate fi încă retras din anexa A. Comisia va continua să coopereze cu autoritățile competente ale Republicii Islamice Iran, pentru a monitoriza punerea în aplicare de către Mahan Air a acțiunilor corective și pentru a se asigura că acestea furnizează soluții durabile pe termen lung. În acest scop, Comisia intenționează să efectueze o vizită în lunile care urmează.

(42)

După cum se arată în Regulamentul (CE) nr. 1400/2007, în temeiul unei decizii a autorităților competente din Federația Rusă din 26 noiembrie 2007, anumiți transportatori aerieni licențiați de către autoritățile respective în Federația Rusă sunt autorizați să opereze pe teritoriul Comunității numai cu anumite echipamente. Transportatorii aerieni și aeronavele afectate sunt: Krasnoyarsk Airlines: aeronavele Boeing B-737 (EI-DNH/DNS/DNT/CBQ/CLZ/CLW), B-757 (EI-DUA/DUD/DUC/DUE), B-767 (EI-DMP/DMH), Tupolev Тu-214 (RA-65508), Тu-154M (RA-85720); Ural Airlines: aeronavele Airbus A-320 (VP-BQY/BQZ), Тu-154M (RA-85807/85814/85833/85844); Gazpromavia: aeronava Falcon-900 (RA-09000/09001/09006/09008); Atlant-Soyuz: aeronavele Boeing B-737 (VP-BBL/BBM), Тu-154M (RA-85709/85740); UTAir: aeronavele ATR-42 (VP-BCB/BCF/BPJ/BPK), Gulfstream IV (RA-10201/10202), Тu-154M (RA-85805/85808); Kavminvodyavia: aeronavele Тu-204 (RA-64022/64016), Тu-154М (RA-85715/85826/85746); Kuban Airlines: aeronava Yak-42 (RA-42386/42367/42375); Air Company Yakutia: aeronavele Тu-154М (RA-85700/85794) și B-757-200 (VP-BFI); Airlines 400: aeronava Тu-204 (RA-64018/64020). În plus, conform aceleiași decizii, anumiți transportatori aerieni nu sunt autorizați să opereze pe teritoriul Comunității cu anumite aeronave; transportatorii aerieni și aeronavele afectate sunt: Orenburg Airlines: aeronavele Tu-154 (RA-85768) și B-737-400 (VP-BGQ); Air Company Tatarstan: aeronavele Tu-154 (RA-85101 și RA-85109); Air Company Sibir: aeronava B-737-400 (VP-BTA); și Rossija: aeronavele Tu-154 (RA-85753 și RA-85835).

(43)

La 26 martie 2008, autoritățile competente din Federația Rusă au informat Comisia că preconizau să modifice decizia din 26 noiembrie 2007 privind restricțiile de operare la care sunt supuși unii transportatori licențiați în Federația Rusă în sensul ridicării tuturor restricțiilor operaționale anterioare, impuse tuturor transportatorilor afectați, cu începere de la 25 aprilie 2008.

(44)

La 27 martie 2008, Comisia a invitat autoritățile competente din Federația Rusă să prezinte Comisiei și Comitetului pentru Siguranța Aeriană informații fiabile, probând îmbunătățirea sistemului de monitorizare internă a siguranței zborurilor la transportatorii respectivi, care le-a determinat să ia în considerare ridicarea restricțiilor de operare impuse acestora. Autoritățile din Federația Rusă s-au angajat să prezinte aceste informații până la 9 aprilie 2008 și să susțină prezentări în fața Comisiei și a statelor membre, împreună cu fiecare dintre transportatorii respectivi, privind situația siguranței acestora înainte ca decizia de ridicare a restricțiilor să intre în vigoare. La 2 aprilie 2008, autoritățile din Federația Rusă s-au angajat în fața Comitetului pentru Siguranța Aeriană să amâne, de comun acord cu Comisia, intrarea în vigoare a deciziei preconizate în cazul în care informațiile promise ar fi comunicate la o dată ulterioară.

(45)

Comisia ia notă de decizia preconizată de autoritățile competente din Federația Rusă și intenționează să analizeze materialele pe care aceste autorități s-au angajat să le prezinte în contextul planurilor de acțiuni corective înaintate anterior Comisiei de către transportatorii în cauză. Comisia intenționează să coordoneze rezultatele acestei analize cu autoritățile competente din Federația Rusă înainte de intrarea în vigoare a deciziei preconizate, mai sus menționate.

(46)

Între timp, ar trebui să rămână în vigoare dispozițiile deciziei autorităților competente din Federația Rusă din 26 noiembrie 2007; așadar, operațiile transportatorilor susmenționați pe teritoriul Comunității ar trebui să aibă loc numai în termenii și condițiile prevăzute în acea decizie și enunțate în considerentele 34–36 din Regulamentul (CE) nr. 1400/2007.

(47)

Comisia intenționează să monitorizeze funcționarea transportatorilor susmenționați și să analizeze gradul lor de siguranță în lumina rezultatelor procesului de mai sus, în vederea adoptării, dacă este cazul, a măsurilor adecvate spre a se asigura că toate standardele relevante sunt garantate pe teritoriul Comunității, ținând seama de dispozițiile articolului 7 din Regulamentul (CE) nr. 2111/2005.

(48)

Autoritățile din Republica Kârgâză au furnizat Comisiei probe din care rezultă că au retras certificatul de operator aerian al companiei Galaxy Air din motive de siguranță. Acest transportator certificat în Republica Kârgâză trebuie deci retras din anexa A, deoarece și-a încetat activitatea în consecință.

(49)

Comisia a fost informată că transportatorul Ceiba Intercontinental operează zboruri comerciale pe baza unui AOC emis de autoritățile competente din Guineea Ecuatorială și le-a solicitat acestora să prezinte informații cu privire la această companie. Autoritățile competente din Guineea Ecuatorială nu au răspuns solicitării Comisiei.

(50)

Pe baza criteriilor comune enumerate în anexa la Regulamentul (CE) nr. 2111/2005, transportatorul Ceiba Intercontinental trebuie să fie supus unei interdicții de exploatare și inclus, în consecință, în anexa A.

(51)

Transportatorul aerian Cronos Airlines, licențiat în Guineea Ecuatorială, a înaintat o documentație, solicitând Comisiei să fie retras din anexa A și afirmând că aeronavele pe care le utilizează sunt împrumutate împreună cu echipajele, pe baza „ACMI” („aircraft, crew, maintenance, insurance” – aeronavă, echipaj, întreținere, asigurare), de la un transportator licențiat în Africa de Sud.

(52)

Comisia consideră că documentele prezentate de Cronos Airlines nu justifică retragerea din anexa A. Pe de altă parte, tuturor transportatorilor aerieni incluși în anexa A li se poate permite să exercite drepturi de trafic dacă închiriază aeronave cu echipaj de la transportatori aerieni care nu sunt supuși unor interdicții de exploatare, cu condiția respectării standardelor de siguranță relevante.

(53)

Autoritățile competente din Swaziland au solicitat retragerea din anexa A a transportatorilor Royal Swazi Airways Corporation și Scan Air Charter, deoarece aceștia nu mai dețin nicio aeronavă și, prin urmare, nu mai operează servicii. Autoritățile au solicitat, de asemenea, ca transportatorul Swaziland Airlink să fie retras din anexa A, deoarece acesta operează servicii cu aeronave certificate și întreținute în Africa de Sud și utilizând echipaje licențiate în aceeași țară. Autoritățile competente din Swaziland validează certificatele, aprobările și licențele în cauză.

(54)

În ceea ce privește Royal Swazi Airways Corporation și Scan Air Charter, Comisia consideră că retragerea din anexa A nu se justifică, întrucât nu există probe că acești transportatori și-au încetat activitatea. În privința transportatorului Swaziland Airlink, Comisia consideră că retragerea sa din anexa A nu se justifică. Pe de altă parte, tuturor transportatorilor enumerați în anexa A li se poate permite să își exercite drepturile de trafic dacă folosesc aeronave închiriate cu echipaj aparținând unor transportatori aerieni care nu fac obiectul unor interdicții de exploatare, cu condiția respectării standardelor de siguranță relevante.

(55)

La 25 martie 2008, Comisia a primit un plan de acțiuni elaborat de autoritățile competente din Indonezia, care nu era însoțit de niciun document probând punerea sa în aplicare și care preciza că atingerea mai multor obiective importante nu este prevăzută înainte de septembrie 2008. Aceste informații nu demonstrează că, la ora actuală, autoritățile naționale au capacitatea de a asigura supravegherea tuturor transportatorilor cărora le acordă certificate, inclusiv Garuda.

(56)

Comisia va continua să furnizeze asistență tehnică Indoneziei și sprijină energic eforturile depuse de aceasta în direcția punerii în aplicare a măsurilor necesare pentru a asigura garantarea siguranței.

(57)

Cu toate acestea, Comisia consideră că, deocamdată, aceste autorități nu au demonstrat că au dus la bun sfârșit acțiunile corective propuse pentru a asigura respectarea standardelor de siguranță relevante și că, prin urmare, în stadiul actual, niciun transportator indonezian nu poate fi retras de pe lista comunitară decât în cazul în care atât transportatorul respectiv cât și autoritățile naționale competente pot dovedi respectarea standardelor OACI.

(58)

La 10 și 18 martie 2008, transportatorul Garuda Indonesia Airline a înaintat Comisiei o vastă documentație, cuprinzând răspunsul companiei la observațiile prezentate de echipa de experți ai Comisiei și ai statelor membre în cursul misiunii sale din 5–9 noiembrie 2007. Comisia a analizat cu atenție această documentație și a solicitat informații suplimentare pentru a putea încheia evaluarea gradului de siguranță al transportatorului Garuda. Transportatorul s-a angajat să furnizeze fără întârziere informațiile cerute.

(59)

Totodată, la 28 martie 2008, transportatorul a solicitat oficial permisiunea de a-și prezenta oral comentariile în fața Comitetului pentru Siguranța Aeriană la întâlnirea care urma să aibă loc și, în consecință, a fost audiat la 3 aprilie 2008.

(60)

Comisia și statele membre au luat notă de progresele realizate de transportator în ceea ce privește punerea în aplicare a unor acțiuni corective pentru soluționarea observațiilor semnalate de experți în raportul misiunii. Cu toate acestea, ele au luat notă și de faptul că, pentru a asigura conformitatea cu standardele OACI, trebuie continuate și duse la bun sfârșit acțiuni corective într-o serie de domenii, inclusiv dotarea întregii flote de Boeing 737 cu EGPWS (Enhanced Ground Proximity Warning System – sistem de avertizare privind un posibil risc de impact cu solul), punerea în aplicare a programului de monitorizare a datelor de zbor la toată flota transportatorului, precum și efectuarea îmbunătățirilor necesare la sistemele de control intern.

(61)

Având în vedere considerentele 55–60, Comisia consideră că transportatorul aerian Garuda Indonesia Airline nu poate fi retras deocamdată din anexa A.

(62)

Până în prezent, în ciuda solicitărilor sale specifice, Comisia nu a primit nicio probă care să ateste punerea integrală în aplicare a măsurilor corective adecvate de către ceilalți transportatori incluși pe lista comunitară actualizată la 28 noiembrie 2007 ori de către autoritățile responsabile de supravegherea reglementară a acestor transportatori. Prin urmare, pe baza criteriilor comune, se estimează că respectivii transportatori aerieni trebuie să rămână supuși interdicției de exploatare (anexa A) sau, după caz, unor restricții de exploatare (anexa B).

(63)

Măsurile prevăzute de prezentul regulament sunt conforme cu avizul Comitetului pentru Siguranța Aeriană,

ADOPTĂ PREZENTUL REGULAMENT:

Articolul 1

Regulamentul (CE) nr. 474/2006 se modifică după cum urmează:

1.

Anexa A se înlocuiește cu anexa A la prezentul regulament.

2.

Anexa B se înlocuiește cu anexa B la prezentul regulament.

Articolul 2

Prezentul regulament intră în vigoare în ziua următoare datei publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Prezentul regulament este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre.

Adoptat la Bruxelles, 11 aprilie 2008.

Pentru Comisie

Jacques BARROT

Vicepreședinte


(1)  JO L 344, 27.12.2005, p. 15.

(2)  JO L 84, 23.3.2006, p. 14. Regulament modificat prin Regulamentul (CE) nr. 1400/2007 (JO L 311, 29.11.2007, p. 12).

(3)  JO L 373, 31.12.1991, p. 4. Regulament modificat prin Regulamentul (CE) nr. 216/2008 al Parlamentului European și al Consiliului (JO L 79, 19.3.2008, p. 1).

(4)  Regulamentul (CE) nr. 787/2007 al Comisiei din 4 iulie 2007 (JO L 175, 5.7.2007, p. 10).

(5)  Rapoarte SAFA: ACG-2007-36; ACG-2007-43; ACG-2007-56; ACG-2007-150; ACG-2007-205; ACG-2008-42; DGCATR-2007-374; LBA/D-2008-95; LBA/D-2008-117; LBA/D-2008-121; CAO-2007-57; LBA/D-2007-292; MOTLUX-2008-2; CAALAT-2007-14; DGAC-E-2006-801; LBA/D-2007-29; LBA/D-2008-114; LBA/D-2008-120; CAA-NL-2007-137; ENAC-IT-2006-389; LBA/D-2006-684; RCAARO-2006-46; RCAARO-2007-118; ENAC-IT-2007-322; ENAC-IT-2007-432; RCAARO-2006-38; RCAARO-2007-58.

(6)  LBA/D-2008-117, LBA/D-2008-121, MOTLUX-2008-2, BUL-2008-3, LBA/D-2008-114, LBA/D-2008-120.

(7)  CAA-UK-2008-8.

(8)  DGAC/F-2008-152.


ANEXA A

LISTA TRANSPORTATORILOR AERIENI CARE FAC OBIECTUL UNEI INTERDICȚII DE EXPLOATARE GENERALE PE TERITORIUL COMUNITĂȚII (1)

Numele persoanei juridice a transportatorului aerian, astfel cum este indicat pe certificatul de operator aerian (AOC) (și denumirea comercială, dacă este diferită)

Numărul certificatului de operator aerian (AOC) sau numărul licenței de exploatare

Codul OACI al companiei aeriene

Statul transportatorului

AIR KORYO

Necunoscut

KOR

Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC)

AIR WEST CO. LTD

004/A

AWZ

Sudan

ARIANA AFGHAN AIRLINES

009

AFG

Afganistan

MAHAN AIR

FS 105

IRM

Republica Islamică Iran

SILVERBACK CARGO FREIGHTERS

Necunoscut

VRB

Ruanda

TAAG ANGOLA AIRLINES

001

DTA

Angola

UKRAINE CARGO AIRWAYS

145

UKS

Ucraina

UKRAINIAN MEDITERRANEAN AIRLINES

164

UKM

Ucraina

VOLARE AVIATION ENTREPRISE

143

VRE

Ucraina

Toți transportatorii aerieni posesori ai unui certificat eliberat de autoritățile responsabile de supravegherea reglementară din Republica Democratică Congo (RDC) și anume:

 

Republica Democratică Congo (RDC)

AFRICA ONE

409/CAB/MIN/TC/0114/2006

CFR

Republica Democratică Congo (RDC)

AFRICAN AIR SERVICES COMMUTER SPRL

409/CAB/MIN/TC/0005/2007

Necunoscut

Republica Democratică Congo (RDC)

AIGLE AVIATION

409/CAB/MIN/TC/0042/2006

Necunoscut

Republica Democratică Congo (RDC)

AIR BENI

409/CAB/MIN/TC/0019/2005

Necunoscut

Republica Democratică Congo (RDC)

AIR BOYOMA

409/CAB/MIN/TC/0049/2006

Necunoscut

Republica Democratică Congo (RDC)

AIR INFINI

409/CAB/MIN/TC/006/2006

Necunoscut

Republica Democratică Congo (RDC)

AIR KASAI

409/CAB/MIN/TC/0118/2006

Necunoscut

Republica Democratică Congo (RDC)

AIR NAVETTE

409/CAB/MIN/TC/015/2005

Necunoscut

Republica Democratică Congo (RDC)

AIR TROPIQUES S.P.R.L.

409/CAB/MIN/TC/0107/2006

Necunoscut

Republica Democratică Congo (RDC)

BEL GLOB AIRLINES

409/CAB/MIN/TC/0073/2006

Necunoscut

Republica Democratică Congo (RDC)

BLUE AIRLINES

409/CAB/MIN/TC/0109/2006

BUL

Republica Democratică Congo (RDC)

BRAVO AIR CONGO

409/CAB/MIN/TC/0090/2006

Necunoscut

Republica Democratică Congo (RDC)

BUSINESS AVIATION S.P.R.L.

409/CAB/MIN/TC/0117/2006

Necunoscut

Republica Democratică Congo (RDC)

BUTEMBO AIRLINES

409/CAB/MIN/TC/0056/2006

Necunoscut

Republica Democratică Congo (RDC)

CARGO BULL AVIATION

409/CAB/MIN/TC/0106/2006

Necunoscut

Republica Democratică Congo (RDC)

CETRACA AVIATION SERVICE

409/CAB/MIN/TC/037/2005

CER

Republica Democratică Congo (RDC)

CHC STELLAVIA

409/CAB/MIN/TC/0050/2006

Necunoscut

Republica Democratică Congo (RDC)

COMAIR

409/CAB/MIN/TC/0057/2006

Necunoscut

Republica Democratică Congo (RDC)

COMPAGNIE AFRICAINE D’AVIATION (CAA)

409/CAB/MIN/TC/0111/2006

Necunoscut

Republica Democratică Congo (RDC)

DOREN AIR CONGO

409/CAB/MIN/TC/0054/2006

Necunoscut

Republica Democratică Congo (RDC)

EL SAM AIRLIFT

409/CAB/MIN/TC/0002/2007

Necunoscut

Republica Democratică Congo (RDC)

ESPACE AVIATION SERVICE

409/CAB/MIN/TC/0003/2007

Necunoscut

Republica Democratică Congo (RDC)

FILAIR

409/CAB/MIN/TC/0008/2007

Necunoscut

Republica Democratică Congo (RDC)

FREE AIRLINES

409/CAB/MIN/TC/0047/2006

Necunoscut

Republica Democratică Congo (RDC)

GALAXY INCORPORATION

409/CAB/MIN/TC/0078/2006

Necunoscut

Republica Democratică Congo (RDC)

GOMA EXPRESS

409/CAB/MIN/TC/0051/2006

Necunoscut

Republica Democratică Congo (RDC)

GOMAIR

409/CAB/MIN/TC/0023/2005

Necunoscut

Republica Democratică Congo (RDC)

GREAT LAKE BUSINESS COMPANY

409/CAB/MIN/TC/0048/2006

Necunoscut

Republica Democratică Congo (RDC)

HEWA BORA AIRWAYS (HBA)

409/CAB/MIN/TC/0108/2006

ALX

Republica Democratică Congo (RDC)

I.T.A.B. — INTERNATIONAL TRANS AIR BUSINESS

409/CAB/MIN/TC/0022/2005

Necunoscut

Republica Democratică Congo (RDC)

KATANGA AIRWAYS

409/CAB/MIN/TC/0088/2006

Necunoscut

Republica Democratică Congo (RDC)

KIVU AIR

409/CAB/MIN/TC/0044/2006

Necunoscut

Republica Democratică Congo (RDC)

LIGNES AÉRIENNES CONGOLAISES

Semnătură ministerială (ordonanța 78/205)

LCG

Republica Democratică Congo (RDC)

MALU AVIATION

409/CAB/MIN/TC/0113/2006

Necunoscut

Republica Democratică Congo (RDC)

MALILA AIRLIFT

409/CAB/MIN/TC/0112/2006

MLC

Republica Democratică Congo (RDC)

MANGO AIRLINES

409/CAB/MIN/TC/0007/2007

Necunoscut

Republica Democratică Congo (RDC)

PIVA AIRLINES

409/CAB/MIN/TC/0001/2007

Necunoscut

Republica Democratică Congo (RDC)

RWAKABIKA BUSHI EXPRESS

409/CAB/MIN/TC/0052/2006

Necunoscut

Republica Democratică Congo (RDC)

SAFARI LOGISTICS SPRL

409/CAB/MIN/TC/0076/2006

Necunoscut

Republica Democratică Congo (RDC)

SAFE AIR COMPANY

409/CAB/MIN/TC/0004/2007

Necunoscut

Republica Democratică Congo (RDC)

SERVICES AIR

409/CAB/MIN/TC/0115/2006

Necunoscut

Republica Democratică Congo (RDC)

SUN AIR SERVICES

409/CAB/MIN/TC/0077/2006

Necunoscut

Republica Democratică Congo (RDC)

TEMBO AIR SERVICES

409/CAB/MIN/TC/0089/2006

Necunoscut

Republica Democratică Congo (RDC)

THOM'S AIRWAYS

409/CAB/MIN/TC/0009/2007

Necunoscut

Republica Democratică Congo (RDC)

TMK AIR COMMUTER

409/CAB/MIN/TC/020/2005

Necunoscut

Republica Democratică Congo (RDC)

TRACEP CONGO

409/CAB/MIN/TC/0055/2006

Necunoscut

Republica Democratică Congo (RDC)

TRANS AIR CARGO SERVICE

409/CAB/MIN/TC/0110/2006

Necunoscut

Republica Democratică Congo (RDC)

TRANSPORTS AERIENS CONGOLAIS (TRACO)

409/CAB/MIN/TC/0105/2006

Necunoscut

Republica Democratică Congo (RDC)

VIRUNGA AIR CHARTER

409/CAB/MIN/TC/018/2005

Necunoscut

Republica Democratică Congo (RDC)

WIMBI DIRA AIRWAYS

409/CAB/MIN/TC/0116/2006

WDA

Republica Democratică Congo (RDC)

ZAABU INTERNATIONAL

409/CAB/MIN/TC/0046/2006

Necunoscut

Republica Democratică Congo (RDC)

Toți transportatorii aerieni, poseseori ai unui certificat eliberat de autoritățile responsabile de supravegherea reglementară din Guineea Ecuatorială, inclusiv:

 

 

Guineea Ecuatorială

CRONOS AIRLINES

Necunoscut

Necunoscut

Guineea Ecuatorială

CEIBA INTERCONTINENTAL

Necunoscut

CEL

Guineea Ecuatorială

EUROGUINEANA DE AVIACION Y TRANSPORTES

2006/001/MTTCT/DGAC/SOPS

EUG

Guineea Ecuatorială

GENERAL WORK AVIACION

002/ANAC

Nedisponibil

Guineea Ecuatorială

GETRA — GUINEA ECUATORIAL DE TRANSPORTES AEREOS

739

GET

Guineea Ecuatorială

GUINEA AIRWAYS

738

Nedisponibil

Guineea Ecuatorială

UTAGE — UNION DE TRANSPORT AEREO DE GUINEA ECUATORIAL

737

UTG

Guineea Ecuatorială

Toți transportatorii aerieni posesori ai unui certificat eliberat de autoritățile responsabile de supravegherea reglementară din Indonezia, inclusiv:

 

 

Indonezia

ADAM SKY CONNECTION AIRLINES

121-036

DHI

Indonezia

AIR PACIFIC UTAMA

135-020

Necunoscut

Indonezia

AIRFAST INDONESIA

135-002

AFE

Indonezia

ASCO NUSA AIR TRANSPORT

135-022

Necunoscut

Indonezia

ASI PUDJIASTUTI

135-028

Necunoscut

Indonezia

AVIASTAR MANDIRI

135-029

Necunoscut

Indonezia

BALAI KALIBRASI FASITAS PENERBANGAN

135-031

Necunoscut

Indonezia

CARDIG AIR

121-013

Necunoscut

Indonezia

DABI AIR NUSANTARA

135-030

Necunoscut

Indonezia

DERAYA AIR TAXI

135-013

DRY

Indonezia

DERAZONA AIR SERVICE

135-010

Necunoscut

Indonezia

DIRGANTARA AIR SERVICE

135-014

DIR

Indonezia

EASTINDO

135-038

Necunoscut

Indonezia

EKSPRES TRANSPORTASI ANTAR BENUA

121-019

Necunoscut

Indonezia

EKSPRES TRANSPORTASI ANTAR BENUA

135-032

Necunoscut

Indonezia

GARUDA INDONESIA

121-001

GIA

Indonezia

GATARI AIR SERVICE

135-018

GHS

Indonezia

INDONESIA AIR ASIA

121-009

AWQ

Indonezia

INDONESIA AIR TRANSPORT

135-017

IDA

Indonezia

INTAN ANGKASA AIR SERVICE

135-019

Necunoscut

Indonezia

KARTIKA AIRLINES

121-003

KAE

Indonezia

KURA-KURA AVIATION

135-016

Necunoscut

Indonezia

LION MENTARI ARILINES

121-010

LNI

Indonezia

MANDALA AIRLINES

121-005

MDL

Indonezia

MANUNGGAL AIR SERVICE

121-020

Necunoscut

Indonezia

MEGANTARA AIRLINES

121-025

Necunoscut

Indonezia

MERPATI NUSANTARA

121-002

MNA

Indonezia

METRO BATAVIA

121-007

BTV

Indonezia

NATIONAL UTILITY HELICOPTER

135-011

Necunoscut

Indonezia

PELITA AIR SERVICE

121-008

PAS

Indonezia

PELITA AIR SERVICE

135-001

PAS

Indonezia

PENERBANGAN ANGKASA SEMESTA

135-026

Necunoscut

Indonezia

PURA WISATA BARUNA

135-025

Necunoscut

Indonezia

REPUBLIC EXPRES AIRLINES

121-040

RPH

Indonezia

RIAU AIRLINES

121-016

RIU

Indonezia

SAMPURNA AIR NUSANTARA

135-036

Necunoscute

Indonezia

SMAC

135-015

SMC

Indonezia

SRIWIJAYA AIR

121-035

SJY

Indonezia

TRANS WISATA PRIMA AVIATION

121-017

Necunoscute

Indonezia

TRANSWISATA PRIMA AVIATION

135-021

Necunoscute

Indonezia

TRAVEL EXPRES AIRLINES

121-038

XAR

Indonezia

TRAVIRA UTAMA

135-009

Necunoscut

Indonezia

TRI MG INTRA AIRLINES

121-018

TMG

Indonezia

TRI MG INTRA AIRLINES

135-037

TMG

Indonezia

TRIGANA AIR SERVICE

121-006

TGN

Indonezia

TRIGANA AIR SERVICE

135-005

TGN

Indonezia

WING ABADI NUSANTARA

121-012

WON

Indonezia

Toți transportatorii aerieni posesori ai unui certificat eliberat de autoritățile responsabile de supravegherea reglementară din Republica Kârgâză, inclusiv:

 

Republica Kârgâză

AIR CENTRAL ASIA

34

AAT

Republica Kârgâză

AIR MANAS

17

MBB

Republica Kârgâză

ASIA ALPHA AIRWAYS

32

SAL

Republica Kârgâză

AVIA TRAFFIC COMPANY

23

AVJ

Republica Kârgâză

BISTAIR-FEZ BISHKEK

08

BSC

Republica Kârgâză

BOTIR AVIA

10

BTR

Republica Kârgâză

CLICK AIRWAYS

11

CGK

Republica Kârgâză

DAMES

20

DAM

Republica Kârgâză

EASTOK AVIA

15

Necunoscut

Republica Kârgâză

ESEN AIR

2

ESD

Republica Kârgâză

GOLDEN RULE AIRLINES

22

GRS

Republica Kârgâză

INTAL AVIA

27

INL

Republica Kârgâză

ITEK AIR

04

IKA

Republica Kârgâză

KYRGYZ TRANS AVIA

31

KTC

Republica Kârgâză

KYRGYZSTAN

03

LYN

Republica Kârgâză

KYRGYZSTAN AIRLINES

01

KGA

Republica Kârgâză

MAX AVIA

33

MAI

Republica Kârgâză

OHS AVIA

09

OSH

Republica Kârgâză

S GROUP AVIATION

6

Necunoscut

Republica Kârgâză

SKY GATE INTERNATIONAL AVIATION

14

SGD

Republica Kârgâză

SKY WAY AIR

21

SAB

Republica Kârgâză

TENIR AIRLINES

26

TEB

Republica Kârgâză

TRAST AERO

05

TSJ

Republica Kârgâză

Toți transportatorii aerieni posesori ai unui certificat eliberat de autoritățile responsabile de supravegherea reglementară din Liberia

 

Liberia

Toți transportatorii aerieni posesori ai unui certificat eliberat de autoritățile responsabile de supravegherea reglementară din Sierra Leone, inclusiv:

Sierra Leone

AIR RUM, LTD

Necunoscut

RUM

Sierra Leone

BELLVIEW AIRLINES (S/L) LTD

Necunoscut

BVU

Sierra Leone

DESTINY AIR SERVICES, LTD

Necunoscut

DTY

Sierra Leone

HEAVYLIFT CARGO

Necunoscut

Necunoscut

Sierra Leone

ORANGE AIR SIERRA LEONE LTD

Necunoscut

ORJ

Sierra Leone

PARAMOUNT AIRLINES, LTD

Necunoscut

PRR

Sierra Leone

SEVEN FOUR EIGHT AIR SERVICES LTD

Necunoscut

SVT

Sierra Leone

TEEBAH AIRWAYS

Necunoscut

Necunoscut

Sierra Leone

Toți transportatorii aerieni posesori ai unui certificat eliberat de autoritățile responsabile de supravegherea reglementară din Swaziland, inclusiv:

Swaziland

AERO AFRICA (PTY) LTD

Necunoscut

RFC

Swaziland

JET AFRICA SWAZILAND

Necunoscut

OSW

Swaziland

ROYAL SWAZI NATIONAL AIRWAYS CORPORATION

Necunoscut

RSN

Swaziland

SCAN AIR CHARTER, LTD

Necunoscut

Necunoscut

Swaziland

SWAZI EXPRESS AIRWAYS

Necunoscut

SWX

Swaziland

SWAZILAND AIRLINK

Necunoscut

SZL

Swaziland


(1)  Transportatorilor aerieni enumerați în anexa A li se poate permite să își exercite drepturile de trafic dacă folosesc aeronave închiriate cu echipaj de la un transportator aerian care nu face obiectul unei interdicții de exploatare, cu condiția să se conformeze standardelor relevante.


ANEXA B

LISTA TRANSPORTATORILOR AERIENI CARE FAC OBIECTUL UNOR RESTRICȚII DE EXPLOATARE ÎN CADRUL COMUNITĂȚII (1)

Numele persoanei juridice a transportatorului aerian, astfel cum este indicat pe certificatul de operator aerian (AOC)

(și denumirea comercială, dacă este diferită)

Numărul certificatului de operator aerian (AOC)

Codul OACI al companiei aeriene

Statul transportatorului

Tipul aeronavei

Numărul (numerele) de înmatriculare și, dacă este disponibil, numărul (numerele) de serie

Statul de înmatriculare

AIR BANGLADESH

17

BGD

Bangladesh

B747-269B

S2-ADT

Bangladesh

AIR SERVICE COMORES

06-819/TA-15/DGACM

KMD

Comore

Întreaga flotă cu excepția:

LET 410 UVP

Întreaga flotă cu excepția:

D6-CAM (851336)

Comore


(1)  Transportatorilor aerieni enumerați în anexa B li se poate permite să își exercite drepturile de trafic dacă folosesc aeronave închiriate cu echipaj de la un transportator aerian care nu face obiectul unei interdicții de exploatare, cu condiția să se conformeze standardelor relevante.