02021R0620 — RO — 18.02.2024 — 009.001


Acest document are doar scop informativ și nu produce efecte juridice. Instituțiile Uniunii nu își asumă răspunderea pentru conținutul său. Versiunile autentice ale actelor relevante, inclusiv preambulul acestora, sunt cele publicate în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene și disponibile pe site-ul EUR-Lex. Aceste texte oficiale pot fi consultate accesând linkurile integrate în prezentul document.

►B

REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2021/620 AL COMISIEI

din 15 aprilie 2021

de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (UE) 2016/429 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește aprobarea statutului de indemn de boală și a statutului de nevaccinare al anumitor state membre sau zone ori compartimente ale acestora cu privire la anumite boli listate și la aprobarea programelor de eradicare a bolilor listate respective

(Text cu relevanță pentru SEE)

(JO L 131 16.4.2021, p. 78)

Astfel cum a fost modificat prin:

 

 

Jurnalul Oficial

  NR.

Pagina

Data

►M1

REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2021/1008 AL COMISIEI  din 21 iunie 2021

  L 222

12

22.6.2021

►M2

REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2021/1911 AL COMISIEI  din 27 octombrie 2021

  L 389

2

4.11.2021

►M3

REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2022/214 AL COMISIEI  din 17 februarie 2022

  L 37

16

18.2.2022

►M4

REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2022/1218 AL COMISIEI  din 14 iulie 2022

  L 188

65

15.7.2022

►M5

REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2023/150 AL COMISIEI  din 20 ianuarie 2023

  L 20

33

23.1.2023

►M6

REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2023/1071 AL COMISIEI  din 1 iunie 2023

  L 143

105

2.6.2023

►M7

REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2023/2057 AL COMISIEI  din 26 septembrie 2023

  L 238

94

27.9.2023

►M8

REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2023/2618 AL COMISIEI  din 23 noiembrie 2023

  L 

1

24.11.2023

►M9

REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2024/566 AL COMISIEI  din 14 februarie 2024

  L 

1

15.2.2024




▼B

REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2021/620 AL COMISIEI

din 15 aprilie 2021

de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (UE) 2016/429 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește aprobarea statutului de indemn de boală și a statutului de nevaccinare al anumitor state membre sau zone ori compartimente ale acestora cu privire la anumite boli listate și la aprobarea programelor de eradicare a bolilor listate respective

(Text cu relevanță pentru SEE)



Articolul 1

Obiect și domeniu de aplicare

(1)  
Prezentul regulament stabilește normele de punere în aplicare pentru bolile listate menționate la articolul 9 alineatul (1) literele (a), (b) și (c) din Regulamentul (UE) 2016/429 ale animalelor, în ceea ce privește statutul de indemn de boală și statutul de nevaccinare al anumitor state membre ( 1 ) sau zone ori compartimente ale acestora, precum și aprobarea programelor de eradicare a bolilor listate respective.
(2)  
Anexele la prezentul regulament listează atât statele membre sau zonele ori compartimentele acestora al căror statut de indemn de boală sau ale căror programe de eradicare se consideră aprobate, astfel cum se prevede la articolul 280 din Regulamentul (UE) 2016/429, cât și pe cele al căror statut de indemn de boală și ale căror programe de eradicare sunt aprobate în mod corespunzător prin prezentul regulament și, de asemenea, sunt menționate în mod corespunzător în anexele sale.
(3)  

Prezentul regulament listează în anexele sale:

(a) 

statele membre sau zonele ori compartimentele acestora care au programe obligatorii de eradicare aprobate pentru boli de categoria B și programe opționale de eradicare aprobate pentru boli de categoria C;

(b) 

statele membre sau zone ale acestora cu statut aprobat de indemn de boală și statut de nevaccinare;

(c) 

compartimentele statelor membre cu statut recunoscut de indemn de boală.

Articolul 2

Infecția cu Brucella abortus, B. melitensis și B. suis

(1)  
Statele membre sau zone ale acestora cu statut de indemne de infecția cu Brucella abortus, B. melitensis și B. suis la populațiile de bovine se menționează în partea I capitolul 1 din anexa I.
(2)  
Statele membre sau zone ale acestora cu statut de indemne de infecția cu Brucella abortus, B. melitensis și B. suis la populațiile de ovine și caprine se menționează în partea I capitolul 2 din anexa I.

▼M3

(3)  
Statele membre sau zone ale acestora care au un program obligatoriu de eradicare aprobat pentru infecția cu Brucella abortus, B. melitensis și B. suis la populațiile de bovine se menționează în partea II capitolul 1 din anexa I.
(4)  
Statele membre sau zone ale acestora care au un program obligatoriu de eradicare aprobat pentru infecția cu Brucella abortus, B. melitensis și B. suis la populațiile de ovine și caprine se menționează în partea II capitolul 2 din anexa I.

▼B

Articolul 3

Infecția cu complexul Mycobacterium tuberculosis (M. bovis, M. caprae și M. tuberculosis) (MTBC)

(1)  
Statele membre sau zone ale acestora cu statut de indemne de infecția cu complexul Mycobacterium tuberculosis (Mycobacterium bovis, M. caprae și M. tuberculosis) (MTBC) se menționează în partea I din anexa II.
(2)  
Statele membre sau zone ale acestora care au un program obligatoriu de eradicare aprobat pentru infecția cu complexul Mycobacterium tuberculosis (Mycobacterium bovis, M. caprae și M. tuberculosis) se menționează în partea II din anexa II.

Articolul 4

Infecția cu virusul rabic (RABV)

(1)  
Statele membre sau zonele din acestea cu statut de indemne de infecția cu virusul rabic se menționează în partea I din anexa III.
(2)  
Statele membre sau zone ale acestora care au un program obligatoriu de eradicare aprobat pentru infecția cu virusul rabic se menționează în partea II din anexa III.

Articolul 5

Leucoza enzootică bovină (LEB)

(1)  
Statele membre sau zone ale acestora cu statut de indemne de leucoza enzootică bovină se menționează în partea I din anexa IV.
(2)  
Statele membre sau zone ale acestora care au un program opțional de eradicare aprobat pentru leucoza enzootică bovină se menționează în partea II din anexa IV.

Articolul 6

Rinotraheita infecțioasă bovină/vulvovaginita pustuloasă infecțioasă (IBR/IPV)

(1)  
Statele membre sau zone ale acestora cu statut de indemne de rinotraheită infecțioasă bovină/vulvovaginită pustuloasă infecțioasă se menționează în partea I din anexa V.
(2)  
Statele membre sau zone ale acestora care au un program opțional de eradicare aprobat pentru rinotraheită infecțioasă bovină/vulvovaginită pustuloasă infecțioasă se menționează în partea II din anexa V.

Articolul 7

Infecția cu virusul bolii Aujeszky (ADV)

(1)  
Statele membre sau zone ale acestora cu statut de indemne de infecția cu virusul bolii Aujeszky se menționează în partea I din anexa VI.
(2)  
Statele membre sau zone ale acestora care au un program opțional de eradicare aprobat pentru infecția cu virusul bolii lui Aujeszky se menționează în partea II din anexa VI.

Articolul 8

Diareea virală bovină (BVD)

(1)  
Statele membre sau zone ale acestora cu statut de indemne de diaree virală bovină se menționează în partea I din anexa VII.
(2)  
Statele membre sau zone ale acestora care au un program opțional de eradicare aprobat pentru diareea virală bovină se menționează în partea II din anexa VII.

Articolul 9

Infecția cu virusul bolii limbii albastre (serotipurile 1-24) (infecția cu BTV)

(1)  
Statele membre sau zone ale acestora cu statut de indemne de infecția cu virusul bolii limbii albastre (serotipurile 1-24) se menționează în partea I din anexa VIII.
(2)  
Statele membre sau zone ale acestora cu un program opțional de eradicare aprobat pentru infecția cu virusul bolii limbii albastre se menționează în partea II din anexa VIII.

Articolul 10

Infestarea cu Varroa spp.

Statele membre sau zone ale acestora cu statut de indemne de infestarea cu Varroa spp. se menționează în anexa IX.

Articolul 11

Infecția cu virusul bolii Newcastle

Statele membre sau zone ale acestora cu statut de indemne de infecția cu virusul bolii Newcastle fără vaccinare se menționează în anexa X.

Articolul 12

Infecția cu virusul care cauzează gripa aviară înalt patogenă (HPAI)

Compartimentele statelor membre indemne de gripa aviară înalt patogenă se menționează în anexa XI.

Articolul 13

Septicemia hemoragică virală (VHS)

(1)  

În partea I din anexa XII se listează:

(a) 

statele membre în cazul cărora întregul teritoriu are statut de indemn de septicemie hemoragică virală;

(b) 

zonele sau compartimentele statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are statut de indemn de septicemie hemoragică virală; și

(c) 

zonele sau compartimentele statelor membre cu statut de indemn de septicemie hemoragică virală, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță.

(2)  

În partea II din anexa XII se listează:

(a) 

statele membre în cazul cărora întregul teritoriu are un program de eradicare aprobat pentru septicemia hemoragică virală;

(b) 

zonele și compartimentele statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are un program de eradicare aprobat pentru septicemia hemoragică virală; și

(c) 

zonele și compartimentele statelor membre care au un program de eradicare aprobat pentru septicemia hemoragică virală, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță.

Articolul 14

Necroza hematopoietică infecțioasă (NHI)

(1)  

În partea I din anexa XIII se listează:

(a) 

statele membre în cazul cărora întregul teritoriu are statut de indemn de necroză hematopoietică infecțioasă;

(b) 

zonele sau compartimentele statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are statut de indemn de necroză hematopoietică infecțioasă; și

(c) 

zonele sau compartimentele statelor membre cu statut de indemn de necroză hematopoietică infecțioasă, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță.

(2)  

În partea II din anexa XIII se listează:

(a) 

statele membre în cazul cărora întregul teritoriu are un program de eradicare aprobat pentru necroza hematopoietică infecțioasă;

(b) 

zonele și compartimentele statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are un program de eradicare aprobat pentru necroza hematopoietică infecțioasă; și

(c) 

zonele și compartimentele statelor membre care au un program de eradicare aprobat pentru necroza hematopoietică infecțioasă, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță.

Articolul 15

Infecția cu virusul anemiei infecțioase a somonului cu deleție în regiunea înalt polimorfică (virusul AIS cu deleție în HPR)

(1)  

În partea I din anexa XIV se listează:

(a) 

statele membre în cazul cărora întregul teritoriu are statut de indemn de infecția cu virusul anemiei infecțioase a somonului cu deleție în regiunea înalt polimorfică (virusul AIS cu deleție în HPR);

(b) 

zonele sau compartimentele statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are statut de indemn de infecția cu virusul AIS cu deleție în HPR; și

(c) 

zonele sau compartimentele statelor membre cu statut de indemn de infecția cu virusul AIS cu deleție în HPR, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță.

(2)  

În partea II din anexa XIV se listează:

(a) 

statele membre în cazul cărora întregul teritoriu are un program de eradicare aprobat pentru infecția cu virusul AIS cu deleție în HPR;

(b) 

zonele și compartimentele statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are un program de eradicare aprobat pentru infecția cu virusul AIS cu deleție în HPR; și

(c) 

zonele și compartimentele statelor membre care au un program de eradicare aprobat pentru virusul AIS cu deleție în HPR, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță.

Articolul 16

Infecția cu Marteilia refringens

(1)  

În partea I din anexa XV se listează:

(a) 

statele membre în cazul cărora întregul teritoriu are statut de indemn de infecția cu Marteilia refringens;

(b) 

zonele sau compartimentele statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are statut de indemn de infecția cu Marteilia refringens; și

(c) 

zonele sau compartimentele statelor membre cu statut de indemn de infecția cu Marteilia refringens, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță.

(2)  

În partea II din anexa XV se listează:

(a) 

statele membre în cazul cărora întregul teritoriu are un program de eradicare aprobat pentru infecția cu Marteilia refringens;

(b) 

zonele și compartimentele statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are un program de eradicare aprobat pentru infecția cu Marteilia refringens; și

(c) 

zonele și compartimentele statelor membre care au un program de eradicare aprobat pentru infecția cu Marteilia refringens, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță.

Articolul 17

Infecția cu Bonamia exitiosa

(1)  

În partea I din anexa XVI se listează:

(a) 

statele membre în cazul cărora întregul teritoriu are statut de indemn de infecția cu Bonamia exitiosa;

(b) 

zonele sau compartimentele statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are statut de indemn de infecția cu Bonamia exitiosa; și

(c) 

zonele sau compartimentele statelor membre cu statut de indemn de infecția cu Bonamia exitiosa, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță.

(2)  

În partea II din anexa XVI se listează:

(a) 

statele membre în cazul cărora întregul teritoriu are un program de eradicare aprobat pentru infecția cu Bonamia exitiosa;

(b) 

zonele și compartimentele statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are un program de eradicare aprobat pentru infecția cu Bonamia exitiosa; și

(c) 

zonele și compartimentele statelor membre care au un program de eradicare aprobat pentru infecția cu Bonamia exitiosa, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță.

Articolul 18

Infecția cu Bonamia ostreae

(1)  

În partea I din anexa XVII se listează:

(a) 

statele membre în cazul cărora întregul teritoriu are statut de indemn de infecția cu Bonamia ostreae;

(b) 

zonele sau compartimentele statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are statut de indemn de infecția cu Bonamia ostreae; și

(c) 

zonele sau compartimentele statelor membre cu statut de indemn de infecția cu Bonamia ostreae, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță.

(2)  

În partea II din anexa XVII se listează:

(a) 

statele membre în cazul cărora întregul teritoriu are un program de eradicare aprobat pentru infecția cu Bonamia ostreae;

(b) 

zonele și compartimentele statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are un program de eradicare aprobat pentru infecția cu Bonamia ostreae; și

(c) 

zonele și compartimentele statelor membre care au un program de eradicare aprobat pentru infecția cu Bonamia ostreae, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță.

Articolul 19

Infecția cu virusul bolii petelor albe (WSSV)

(1)  

În partea I din anexa XVIII se listează:

(a) 

statele membre în cazul cărora întregul teritoriu are statut de indemn de infecția cu virusul bolii petelor albe;

(b) 

zonele sau compartimentele statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are statut de indemn de infecția cu virusul bolii petelor albe; și

(c) 

zonele sau compartimentele statelor membre cu statut de indemn de infecția cu virusul bolii petelor albe, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță.

(2)  

În partea II din anexa XVIII se listează:

(a) 

statele membre în cazul cărora întregul teritoriu are un program de eradicare aprobat pentru infecția cu virusul bolii petelor albe;

(b) 

zonele și compartimentele statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are un program de eradicare aprobat pentru infecția cu virusul bolii petelor albe; și

(c) 

zonele și compartimentele statelor membre care au un program de eradicare aprobat pentru infecția cu virusul bolii petelor albe, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță.

Articolul 20

Abrogare

Se abrogă următoarele acte:

— 
Decizia 93/52/CEE;
— 
Decizia 94/963/CE;
— 
Decizia 95/98/CE;
— 
Decizia 2003/467/CE;
— 
Decizia 2004/558/CE;
— 
Decizia 2008/185/CE;
— 
Decizia 2009/177/CE;
— 
Regulamentul (CE) nr. 616/2009;
— 
Decizia de punere în aplicare 2013/503/UE.

Articolul 21

Intrare în vigoare și aplicare

Prezentul regulament intră în vigoare în a treia zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Se aplică de la 21 aprilie 2021.

Prezentul regulament este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre.




ANEXA I

INFECȚIA CU BRUCELLA ABORTUS, B. MELITENSIS ȘI B. SUIS

PARTEA I

Statutul de indemn de infecția cu Brucella abortus, B. melitensis și B. suis

CAPITOLUL 1

State membre sau zone ale acestora cu statut de indemne de infecția cu Brucella abortus, B. melitensis și B. suis la populațiile de bovine



Stat membru (*1)

Teritoriul

Belgia

Întregul teritoriu

Cehia

Întregul teritoriu

Danemarca

Întregul teritoriu

Germania

Întregul teritoriu

Estonia

Întregul teritoriu

Irlanda

Întregul teritoriu

▼M3

Spania

Întregul teritoriu

▼B

Franța

Întregul teritoriu

▼M1

Croația

Întregul teritoriu

▼M6

Italia

Regione Abruzzo: Provincia di Pescara, Teramo

Regione Basilicata: Provincia di Matera

Regione Calabria: Provincia di Vibo Valentia

Regione Campania: Provincia di Avellino, Benevento, Napoli

Regione Emilia-Romagna

Regione Friuli Venezia Giulia

Regione Lazio

Regione Liguria

Regione Lombardia

Regione Marche

Regione Molise: Provincia di Campobasso

Regione Piemonte

Regione Puglia: Province di Bari, Barletta-Andria-Trani, Brindisi, Lecce

Regione Sardegna

Regione Toscana

Regione Trentino – Alto Adige

Regione Umbria

Regione Valle d’Aosta

Regione Veneto

▼B

Cipru

Întregul teritoriu

Letonia

Întregul teritoriu

Lituania

Întregul teritoriu

Luxemburg

Întregul teritoriu

Malta

Întregul teritoriu

Țările de Jos

Întregul teritoriu

Austria

Întregul teritoriu

Polonia

Întregul teritoriu

▼M6

Portugalia

Distritos Aveiro, Castelo Branco, Coimbra, Faro, Guarda, Leiria, Santarem, Setubal, Viseu

Regiăo Autónoma dos Açores: Ilhas de Corvo, Faial, Flores, Graciosa, Pico, Săo Jorge, Santa Maria, Terceira

▼B

România

Întregul teritoriu

Slovenia

Întregul teritoriu

Slovacia

Întregul teritoriu

Finlanda

Întregul teritoriu

Suedia

Întregul teritoriu

Regatul Unit (Irlanda de Nord)

Irlanda de Nord

(*1)   

În conformitate cu Acordul privind retragerea Regatului Unit al Marii Britanii și a Irlandei de Nord din Uniunea Europeană și din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice, în special cu articolul 5 alineatul (4) din Protocolul privind Irlanda/Irlanda de Nord, în coroborare cu anexa 2 la respectivul protocol, în sensul prezentei anexe, referințele la statele membre includ Regatul Unit în ceea ce privește Irlanda de Nord.

▼M4

CAPITOLUL 2

State membre sau zone ale acestora cu statut de indemne de infecția cu Brucella abortus, B. melitensis și B. suis la populațiile de ovine și caprine



Stat membru (*1):

Teritoriu

Belgia

Întregul teritoriu

Cehia

Întregul teritoriu

Danemarca

Întregul teritoriu

Germania

Întregul teritoriu

Estonia

Întregul teritoriu

Irlanda

Întregul teritoriu

Spania

Întregul teritoriu

▼M6

Franța

Întregul teritoriu

Italia

Regione Abruzzo

Regione Calabria: Province di Catanzaro, Cosenza

Regione Campania: Provincia di Benevento, Napoli, Salerno

Regione Emilia-Romagna

Regione Friuli Venezia Giulia

Regione Lazio

Regione Liguria

Regione Lombardia

Regione Marche

Regione Molise

Regione Piemonte

Regione Puglia: Province di Bari, Barletta-Andria-Trani, Brindisi, Lecce, Taranto

Regione Sardegna

Regione Toscana

Regione Trentino – Alto Adige

Regione Umbria

Regione Valle d’Aosta

Regione Veneto

▼M4

Cipru

Întregul teritoriu

Letonia

Întregul teritoriu

Lituania

Întregul teritoriu

Luxemburg

Întregul teritoriu

Ungaria

Întregul teritoriu

Țările de Jos

Întregul teritoriu

Austria

Întregul teritoriu

Polonia

Întregul teritoriu

Portugalia

Região Autónoma dos Açores

România

Întregul teritoriu

Slovenia

Întregul teritoriu

Slovacia

Întregul teritoriu

Finlanda

Întregul teritoriu

Suedia

Întregul teritoriu

Regatul Unit (Irlanda de Nord)

Irlanda de Nord

(*1)   

În conformitate cu Acordul privind retragerea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din Uniunea Europeană și din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice, în special cu articolul 5 alineatul (4) din Protocolul privind Irlanda/Irlanda de Nord, în coroborare cu anexa 2 la respectivul protocol, în sensul prezentei anexe, referințele la statele membre includ Regatul Unit în ceea ce privește Irlanda de Nord.

▼M3

PARTEA II

State membre sau zone ale acestora care au un program de eradicare aprobat pentru infecția cu Brucella abortus, B. melitensis și B. suis

CAPITOLUL 1

State membre sau zone ale acestora care au un program de eradicare aprobat pentru infecția cu Brucella abortus, B. melitensis și B. suis la populațiile de bovine



Stat membru

Teritoriul

Bulgaria

Întregul teritoriu

Grecia

Întregul teritoriu

Ungaria

Întregul teritoriu

▼M6

Italia

Regiunea Abruzzo: Provincia dell’Aquila, di Chieti

Regione Basilicata: Provincia di Potenza

Regione Calabria: Provincia di Catanzaro, Cosenza, Crotone, Reggio Calabria

Regione Campania: Provincia di Caserta, Salerno

Regione Molise: Provincia di Isernia

Regione Puglia: Provincia di Foggia, Taranto

Regione Sicilia

Portugalia

Distritos Beja, Braga, Braganca, Evora, Lisboa, Portalegre, Porto, Santarem, Setubal, Viana do Castelo, Vila Real

Região Autónoma da Madeira

Região Autónoma dos Açores: Ilha de São Miguel

▼M3

CAPITOLUL 2

State membre sau zone ale acestora care au un program de eradicare aprobat pentru infecția cu Brucella abortus, B. melitensis și B. suis la populațiile de ovine și caprine



Stat membru

Teritoriul

Bulgaria

Întregul teritoriu

Croația

Întregul teritoriu

Grecia

Întregul teritoriu

▼M6

Italia

Regione Basilicata

Regione Calabria: Provincia di Crotone, Reggio Calabria, Vibo Valentia

Regione Campania: Provincia di Caserta, Avellino

Regione Puglia: Provincia di Foggia

Regione Sicilia

▼M3

Portugalia

Regiăo Madeira

Distritos Aveiro, Beja, Braga, Braganca, Castelo Branco, Coimbra, Evora, Faro, Guarda, Leiria, Lisboa, Portalegre, Porto, Santarem, Setubal, Viana do Castelo, Vila Real, Viseu

▼B




ANEXA II

INFECȚIA CU COMPLEXUL MYCOBACTERIUM TUBERCULOSIS (M. BOVIS, M. CAPRAE ȘI M. TUBERCULOSIS) (MTBC)

▼M4

PARTEA I

State membre sau zone ale acestora cu statut de indemne de infecția cu MTBC



Stat membru

Teritoriu

Belgia

Întregul teritoriu

Cehia

Întregul teritoriu

Danemarca

Întregul teritoriu

Germania

Întregul teritoriu

Estonia

Întregul teritoriu

▼M6

Spania

Comunidad Autónoma de Canarias

Comunidad Autónoma de Castilla y León: Provincia Burgos, León, Valladolid

Comunidad Autónoma de Cataluña

Comunidad Autónoma de Galicia

Comunidad Autónoma de Islas Baleares

Comunidad Autónoma de Murcia

Comunidad Autónoma del País Vasco

Comunidad Autónoma del Principado de Asturias

▼M4

Franța

Întregul teritoriu

▼M6

Italia

Regione Abruzzo

Regione Basilicata: Provincia di Matera

Regione Calabria: Provincia di Catanzaro

Regione Campania: Provincia di Napoli

Regione Emilia-Romagna

Regione Friuli Venezia Giulia

Regione Lazio: Provincia di Frosinone, Latina, Rieti, Viterbo

Regione Liguria

Regione Lombardia

Regione Marche: Provincia di Ancona, Ascoli Piceno, Fermo, Pesaro-Urbino

Regione Molise

Regione Piemonte

Regione Puglia: Provincia di Bari, Barletta-Andria-Trani, Brindisi, Lecce, Taranto

Regione Sardegna: Città metropolitana di Cagliari, Provincia di Medio Campidano, Nord Est Sardegna, Nuoro, Ogliastra, Oristano, Sulcis Iglesiente

Regione Toscana

Regione Trentino – Alto Adige

Regione Umbria

Regione Valle d’Aosta

Regione Veneto

▼M4

Letonia

Întregul teritoriu

Lituania

Întregul teritoriu

Luxemburg

Întregul teritoriu

Ungaria

Întregul teritoriu

Țările de Jos

Întregul teritoriu

Austria

Întregul teritoriu

Polonia

Întregul teritoriu

Portugalia

Região Algarve: toate distritos

Região Autónoma dos Açores exceptând Ilha de São Miguel

Slovenia

Întregul teritoriu

Slovacia

Întregul teritoriu

Finlanda

Întregul teritoriu

Suedia

Întregul teritoriu

PARTEA II

State membre sau zone ale acestora care au un program de eradicare aprobat pentru infecția cu MTBC



Stat membru (*1)

Teritoriu

Bulgaria

Întregul teritoriu

Croația

Întregul teritoriu

Cipru

Întregul teritoriu

Grecia

Întregul teritoriu

Irlanda

Întregul teritoriu

▼M6

Italia

Regione Basilicata: Provincia di Potenza

Regione Calabria: Provincia di Cosenza, Crotone, Reggio Calabria, Vibo Valentia

Regione Campania: Provincia d’Avellino, Caserta, Benevento, Salerno

Regione Lazio: Provincia di Roma

Regione Marche: Provincia di Macerata

Regione Puglia: Provincia di Foggia

Regione Sardegna: Città metropolitana di Sassari

Regione Sicilia

▼M4

Malta

Întregul teritoriu

Portugalia

Regiăo Autónoma dos Açores: Ilha de São Miguel

Região Autónoma da Madeira

Distritos Aveiro, Beja, Braga, Bragança, Castelo Branco, Coimbra, Evora, Guarda, Leiria, Lisboa, Portalegre, Porto, Santarem, Setubal, Viana do Castelo, Vila Real, Viseu

România

Întregul teritoriu

▼M6

Spania

Comunidad Autónoma de Andalucía

Comunidad Autónoma de Aragón

Comunidad Autónoma de Cantabria

Comunidad Autónoma de Castilla-La Mancha

Comunidad Autónoma de Castilla y León: Provinciile Ávila, Palencia, Salamanca, Segovia, Soria, Zamora

Comunidad Autónoma de Extremadura

Comunidad Autónoma de La Rioja

Comunidad Autónoma de Madrid

Comunidad Autónoma de Navarra

Comunidad Autónoma de Valencia

▼M4

Regatul Unit (Irlanda de Nord)

Irlanda de Nord

(*1)   

În conformitate cu Acordul privind retragerea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din Uniunea Europeană și din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice, în special cu articolul 5 alineatul (4) din Protocolul privind Irlanda/Irlanda de Nord, în coroborare cu anexa 2 la respectivul protocol, în sensul prezentei anexe, referințele la statele membre includ Regatul Unit în ceea ce privește Irlanda de Nord.

▼B




ANEXA III

INFECȚIA CU VIRUSUL RABIEI (RABV)

PARTEA I

State membre sau zone ale acestora cu statut de indemne de infecția cu RABV



Stat membru (*1)

Teritoriul

Belgia

Întregul teritoriu

Bulgaria

Întregul teritoriu

Cehia

Întregul teritoriu

Danemarca

Întregul teritoriu

Germania

Întregul teritoriu

Estonia

Întregul teritoriu

Irlanda

Întregul teritoriu

Grecia

Întregul teritoriu

▼M3

Spania

Întregul teritoriu

Franța

Întregul teritoriu

▼B

Croația

Întregul teritoriu

Italia

Întregul teritoriu

Cipru

Întregul teritoriu

Letonia

Întregul teritoriu

Lituania

Întregul teritoriu

Luxemburg

Întregul teritoriu

▼M5

Ungaria

Întregul teritoriu, cu excepția Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

▼B

Malta

Întregul teritoriu

Țările de Jos

Întregul teritoriu

Austria

Întregul teritoriu

▼M3

Polonia

Voievodatul Dolnośląskie: toate powiaty

Voievodatul Kujawsko-pomorskie: toate powiaty

Voievodatul Lubelskie, următoarele powiaty: m. Lublin, Łęczyński, Parczewski, Radzyński, Świdnicki

Voievodatul Lubuskie: toate powiaty

Voievodatul Łódzkie, următoarele powiaty: Bełchatowski, Brzeziński, Kutnowski, Łaski, Łęczycki, Łowicki, Łódzki Wschodni, m. Łódź, Pabianicki, Pajęczański, Piotrkowski, m. Piotrków Trybunalski, Poddębicki, Radomszczański, Rawski, Sieradzki, Skierniewicki, m. Skierniewice, Tomaszowski, Wieluński, Wieruszowski, Zduńskowolski, Zgierski

Voievodatul Małopolskie: toate powiaty

Voievodatul Mazowieckie, următoarele powiaty: Ciechanowski, Gostyniński, Makowski, Mławski, Ostrołęcki, m. Ostrołęka, Płocki, m. Płock, Przasnyski, Sierpecki, Żuromiński

Voievodatul Opolskie: toate powiaty

Voievodatul Podlaskie: toate powiaty

Voievodatul Pomorskie: toate powiaty

Voievodatul Śląskie: toate powiaty

Voievodatul Świętokrzyskie, următoarele powiaty: Buski, Kazimierski, Pińczowski, Włoszczowski

Voievodatul Warmińsko-mazurskie: toate powiaty

Voievodatul Wielkopolskie: toate powiaty

Voievodatul Zachodniopomorskie: toate powiaty

▼B

Portugalia

Întregul teritoriu

Slovenia

Întregul teritoriu

▼M6

Slovacia

Întregul teritoriu, cu excepția următoarelor zone:

Humenné, Medzilaborce, Snina, Stropkov, Svidnik, Vranov nad Topl’ou in kraj Prešovský

Michalovce, Sobrance, Trebišov in kraj Košický

▼B

Finlanda

Întregul teritoriu

Suedia

Întregul teritoriu

Regatul Unit (Irlanda de Nord)

Irlanda de Nord

(*1)   

În conformitate cu Acordul privind retragerea Regatului Unit al Marii Britanii și a Irlandei de Nord din Uniunea Europeană și din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice, în special cu articolul 5 alineatul (4) din Protocolul privind Irlanda/Irlanda de Nord, în coroborare cu anexa 2 la respectivul protocol, în sensul prezentei anexe, referințele la statele membre includ Regatul Unit în ceea ce privește Irlanda de Nord.

▼M3

PARTEA II

State membre sau zone ale acestora care au un program de eradicare aprobat pentru infecția cu RABV



Stat membru

Teritoriul

▼M5

Ungaria

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

▼M3

Polonia

Voievodatul Lubelskie, următoarele powiaty: Bialski, m. Biała Podlaska, Biłgorajski, Chełmski, m. Chełm, Hrubieszowski, Janowski, Krasnostawski, Kraśnicki, Lubartowski, Lubelski, Łukowski, Opolski, Puławski, Rycki, Tomaszowski, Włodawski, Zamojski, m. Zamość

Voievodatul Łódzkie, următoarele powiaty: Opoczyński

Voievodatul Mazowieckie, următoarele powiaty: Białobrzeski, Garwoliński, Grodziski, Grójecki, Kozienicki, Legionowski, Lipski, Łosicki, Miński, Nowodworski, Ostrowski, Otwocki, Piaseczyński, Płoński, Pruszkowski, Przysuski, Pułtuski, Radomski, m. Radom, Siedlecki, m. Siedlce, Sochaczewski, Sokołowski, Szydłowiecki, m.st. Warszawa, Warszawski Zachodni, Węgrowski, Wołomiński, Wyszkowski, Zwoleński, Żyrardowski

Voievodatul Podkarpackie

Voievodatul Świętokrzyskie, următoarele powiaty: Jędrzejowski, Kielecki, m. Kielce, Konecki, Opatowski, Ostrowiecki, Sandomierski, Skarżyski, Starachowicki, Staszowski

România

Întregul teritoriu

▼M6

Slovacia

Region Humenné, Medzilaborce, Snina, Stropkov, Svidnik, Vranov nad Topl’ou in kraj Prešovský

Region Michalovce, Sobrance, Trebišov in kraj Košický

▼B




ANEXA IV

LEUCOZA ENZOOTICĂ BOVINĂ (LEB)

PARTEA I

State membre sau zone ale acestora cu statut de indemne de LEB



Stat membru (*1)

Teritoriul

Belgia

Întregul teritoriu

Cehia

Întregul teritoriu

Danemarca

Întregul teritoriu

Germania

Întregul teritoriu

Estonia

Întregul teritoriu

Irlanda

Întregul teritori

Spania

Întregul teritoriu

Franța

Région Auvergne et Rhône-Alpes

Région Bourgogne-Franche-Comté

Région Bretagne

Région Centre-Val de Loire

Région Corse

Région Grande Est

Région Hauts-de-France

Région Ile-de-France

Région Normandie

Région Nouvelle-Aquitaine

Région Occitanie

Région Pays de la Loire

Région Provence-Alpes-Côte d’Azur

Région Guadeloupe

Région Guyane

Région Martinique

Région Mayotte

Italia

Întregul teritoriu

Cipru

Întregul teritoriu

Letonia

Întregul teritoriu

Lituania

Întregul teritoriu

Luxemburg

Întregul teritoriu

Țările de Jos

Întregul teritoriu

Austria

Întregul teritoriu

Polonia

Întregul teritoriu

▼M6

Portugalia

Întregul teritoriu, cu excepția Região Autónoma da Madeira

▼B

Slovenia

Întregul teritoriu

Slovacia

Întregul teritoriu

Finlanda

Întregul teritoriu

Suedia

Întregul teritoriu

Regatul Unit (Irlanda de Nord)

Irlanda de Nord

(*1)   

În conformitate cu Acordul privind retragerea Regatului Unit al Marii Britanii și a Irlandei de Nord din Uniunea Europeană și din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice, în special cu articolul 5 alineatul (4) din Protocolul privind Irlanda/Irlanda de Nord, în coroborare cu anexa 2 la respectivul protocol, în sensul prezentei anexe, referințele la statele membre includ Regatul Unit în ceea ce privește Irlanda de Nord.

▼M4

PARTEA II

State membre sau zone ale acestora care au un program de eradicare aprobat pentru EBL



Stat membru

Teritoriu

Data aprobării inițiale menționate la articolul 15 alineatul (2) din Regulamentul delegat (UE) 2020/689

Croația

Întregul teritoriu

18 iulie 2022

▼B




ANEXA V

RINOTRAHEITA INFECȚIOASĂ BOVINĂ/VULVOVAGINITA PUSTULOASĂ INFECȚIOASĂ (IBR/IPV)

PARTEA I

State membre sau zone ale acestora cu statut de indemne de IBR/IPV



Stat membru

Teritoriul

Cehia

Întregul teritoriu

Danemarca

Întregul teritoriu

Germania

Întregul teritoriu

Italia

Regione Valle d’Aosta

Regione Trentino – Alto Adige: Provincia Autonoma di Bolzano – Alto Adige

Austria

Întregul teritoriu

Finlanda

Întregul teritoriu

Suedia

Întregul teritoriu

PARTEA II

State membre sau zone ale acestora care au un program de eradicare aprobat pentru IBR/IPV



Stat membru

Teritoriul

Data aprobării inițiale menționate la articolul 15 alineatul (2) din Regulamentul delegat (UE) 2020/689

Belgia

Întregul teritoriu

21 aprilie 2021

Franța

Région Auvergne et Rhône-Alpes

Région Bourgogne-Franche-Comté

Région Bretagne

Région Centre-Val de Loire

Région Grande Est

Région Hauts-de-France

Région Ile-de-France

Région Normandie

Région Nouvelle-Aquitaine

Région Occitanie

Région Pays de la Loire

Région Provence-Alpes-Côte d’Azur

21 aprilie 2021

Italia

Region Friuli Venezia Giulia

Regione Trentino – Alto Adige: Provincia Autonoma di Trento

21 aprilie 2021

Luxemburg

Întregul teritoriu

21 aprilie 2021

▼M6

Slovacia

Kraj Bratislava

Kraj Košice

Kraj Prešov

Kraj Trnava

Kraj Žilina

5 iunie 2023

▼B




ANEXA VI

VIRUSUL BOLII AUJESZKY (ADV)

PARTEA I

State membre sau zone ale acestora cu statut de indemne de infecția cu ADV



Stat membru (*1)

Teritoriul

Belgia

Întregul teritoriu

Cehia

Întregul teritoriu

Danemarca

Întregul teritoriu

Germania

Întregul teritoriu

Estonia

Întregul teritoriu

Irlanda

Întregul teritoriu

Franța

Departamentele Ain, Aisne, Allier, Alpes-de-Haute-Provence, Alpes-Maritimes, Ardèche, Ardennes, Ariège, Aube, Aude, Aveyron, Bas-Rhin, Bouches-du-Rhône, Calvados, Cantal, Charente, Charente-Maritime, Cher, Corrèze, Côte-d’Or, Côtes-d’Armor, Creuse, Deux-Sèvres, Dordogne, Doubs, Drôme, Essonne, Eure, Eure-et-Loir, Finistère, Gard, Gers, Gironde, Hautes-Alpes, Hauts-de-Seine, Haute Garonne, Haute-Loire, Haute-Marne, Hautes-Pyrénées, Haut-Rhin, Haute-Saône, Haute-Savoie, Haute-Vienne, Hérault, Indre, Ille-et-Vilaine, Indre-et-Loire, Isère, Jura, Landes, Loire, Loire-Atlantique, Loir-et-Cher, Loiret, Lot, Lot-et-Garonne, Lozère, Maine-et-Loire, Manche, Marne, Mayenne, Meurthe-et-Moselle, Meuse, Morbihan, Moselle, Nièvre, Nord, Oise, Orne, Paris, Pas-de-Calais, Pyrénées-Atlantiques, Pyrénées-Orientales, Puy-de-Dôme, Réunion, Rhône, Sarthe, Saône-et-Loire, Savoie, Seine-et-Marne, Seine-Maritime, Seine-Saint-Denis, Somme, Tarn, Tarn-et-Garonne, Territoire de Belfort, Val-de-Marne, Val-d’Oise, Var, Vaucluse, Vendée, Vienne, Vosges, Yonne, Yvelines

▼M5

Italia

Regione Friuli Venezia Giulia

Regione Trentino – Alto Adige

Regione Veneto

▼B

Cipru

Întregul teritoriu

Luxemburg

Întregul teritoriu

Ungaria

Întregul teritoriu

Țările de Jos

Întregul teritoriu

Austria

Întregul teritoriu

▼M6

Polonia

Întregul teritoriu

▼M8

Portugalia

Região Autónoma dos Açores

▼B

Slovenia

Întregul teritoriu

Slovacia

Întregul teritoriu

Finlanda

Întregul teritoriu

Suedia

Întregul teritoriu

Regatul Unit (Irlanda de Nord)

Irlanda de Nord

(*1)   

În conformitate cu Acordul privind retragerea Regatului Unit al Marii Britanii și a Irlandei de Nord din Uniunea Europeană și din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice, în special cu articolul 5 alineatul (4) din Protocolul privind Irlanda/Irlanda de Nord, în coroborare cu anexa 2 la respectivul protocol, în sensul prezentei anexe, referințele la statele membre includ Regatul Unit în ceea ce privește Irlanda de Nord.

PARTEA II

State membre sau zone ale acestora care au un program de eradicare aprobat pentru infecția cu ADV



Stat membru

Teritoriul

Data aprobării inițiale menționate la articolul 15 alineatul (2) din Regulamentul delegat (UE) 2020/689

Spania

Întregul teritoriu

21 aprilie 2021

▼M5

Italia

Regione Abruzzo

Regione Apulia

Regione Basilicata

Regione Calabria

Regione Campania

Regione Emilia-Romagna

Regione Lazio

Regione Liguria

Regione Lombardia

Regione Marche

Regione Molise

Regione Piemonte

Regione Sicilia

Regione Toscana

Regione Valle d’Aosta

Regione Umbria

21 aprilie 2021

▼B

Lituania

Întregul teritoriu

21 aprilie 2021

▼M6 —————

▼B

Portugalia

Întreg teritoriul peninsular

21 aprilie 2021




ANEXA VII

DIAREEA VIRALĂ BOVINĂ (BVD)

▼M4

PARTEA I

State membre sau zone ale acestora cu statut de indemne de BVD



Stat membru

Teritoriu

Austria

Întregul teritoriu

Danemarca

Întregul teritoriu

Finlanda

Întregul teritoriu

▼M7

Germania

Bundesland Baden-Württemberg

Bundesland Bayern

Bundesland Brandenburg

Bundesland Bremen

Bundesland Hamburg

Bundesland Hessen

Bundesland Mecklenburg-Vorpommern

Bundesland Niedersachsen, cu excepția Landkreis Cuxhaven, Göttingen, Northeim, Oldenburg, Stade

Bundesland Nordrhein-Westfalen, cu excepția Kreis Borken, Gütersloh, Höxter, Kleve, Paderborn

Bundesland Schleswig-Holstein, cu excepția Kreis Rendsburg-Eckernförde

Bundesland Rheinland-Pfalz

Bundesland Saarland

Bundesland Sachsen

Bundesland Sachsen-Anhalt

Bundesland Thüringen

▼M4

Suedia

Întregul teritoriu

PARTEA II

State membre sau zone ale acestora care au un program de eradicare aprobat pentru BVD



Stat membru

Teritoriu

Data aprobării inițiale menționate la articolul 15 alineatul (2) din Regulamentul delegat (UE) 2020/689

▼M7

Germania

Bundesland Berlin

Bundesland Niedersachsen:

Landkreis Cuxhaven, Göttingen, Northeim, Oldenburg, Stade

Bundesland Nordrhein-Westfalen:

Kreis Borken, Gütersloh, Höxter, Kleve, Paderborn

Bundesland Schleswig-Holstein:

Kreis Rendsburg-Eckernförde

21 februarie 2022

▼M4

Irlanda

Întregul teritoriu

18 iulie 2022

▼B




ANEXA VIII

INFECȚIA CU VIRUSUL BOLII LIMBII ALBASTRE (BTV)

PARTEA I

State membre sau zone ale acestora cu statut de indemne de infecția cu BTV



Stat membru (*1)

Teritoriul

▼M8 —————

▼B

Cehia

Întregul teritoriu

Danemarca

Întregul teritoriu

▼M9

Germania

Întregul teritoriu, cu excepția landurilor Bremen, Niedersachsen, Nordrhein-Westfalen

▼B

Estonia

Întregul teritoriu

Irlanda

Întregul teritoriu

▼M9

Spania

Comunidad Autónoma de Aragón

Comunidad Autónoma de Canarias

Comunidad Autónoma de Castilla-La Mancha:

Provincia Guadalajara

Comunidad Autónoma de Castilla y León, cu excepția următoarelor zone:

Provincia Ávila

Provincia Salamanca

Cantalejo, Carbonero El Mayor, Santa María la Real de Nieva, Segovia, Villacastín în Provincia Segovia

Alcañices, Bermillo de Sayago, Puebla de Sanabria în provincia Zamora

Comunidad Autónoma de Cataluña

Comunidad Autónoma de La Rioja

Comunidad Autónoma de las Islas Baleares

Comunidad Autónoma de Navarra

Comunidad Autónoma del País Vasco

Comunidad Autónoma de Valencia

▼M1

Italia

Provincia Autonoma di Bolzano – Alto Adige

Regione Valle d’Aosta

Regione Friuli Venezia Giulia

▼B

Letonia

Întregul teritoriu

▼M1

Lituania

Întregul teritoriu

▼M7

Luxemburg

Întregul teritoriu

▼B

Ungaria

Întregul teritoriu

▼M8 —————

▼B

Austria

Întregul teritoriu

Polonia

Întregul teritoriu

▼M5

Portugalia

Região Autónoma dos Açores

Região Autónoma da Madeira

▼B

Slovenia

Întregul teritoriu

Slovacia

Întregul teritoriu

Finlanda

Întregul teritoriu

Suedia

Întregul teritoriu

Regatul Unit (Irlanda de Nord)

Irlanda de Nord

(*1)   

În conformitate cu Acordul privind retragerea Regatului Unit al Marii Britanii și a Irlandei de Nord din Uniunea Europeană și din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice, în special cu articolul 5 alineatul (4) din Protocolul privind Irlanda/Irlanda de Nord, în coroborare cu anexa 2 la respectivul protocol, în sensul prezentei anexe, referințele la statele membre includ Regatul Unit în ceea ce privește Irlanda de Nord.

▼M9

PARTEA II

State membre sau zone ale acestora care au un program de eradicare aprobat pentru infecția cu BTV



Stat membru

Teritoriu

Data aprobării inițiale menționate la articolul 15 alineatul (2) din Regulamentul delegat (UE) 2020/689

Spania

Comunidad Autónoma de Andalucía

Comunidad Autónoma de Castilla-La Mancha, cu excepția provinciei Guadalajara

Comunidad Autónoma de Asturias

Comunidad Autónoma de Cantabria

Comunidad Autónoma de Castilla y León:

Provincia Ávila

Provincia Salamanca

Provincia Segovia, următoarele districte: Cantalejo, Carbonero El Mayor, Santa María la Real de Nieva, Segovia, Villacastín

Provincia Zamora, următoarele districte: Alcañices, Bermillo de Sayago, Puebla de Sanabria

Comunidad Autónoma de Extremadura

Comunidad Autónoma de Galicia

Comunidad Autónoma de Madrid

Comunidad Autónoma de Murcia

21 februarie 2022

▼B




ANEXA IX

INFESTAREA CU VARROA SPP.

State membre sau zone ale acestora cu statut de indemne de infestarea cu Varroa spp.



Stat membru

Teritoriul

Portugalia

Insula Corvo

Insula Graciosa

Insula São Jorge

Insula Santa Maria

Insula São Miguel

Insula Terceira

▼M2

Finlanda

Insulele Åland, cu excepția municipalității Brändö

▼B




ANEXA X

INFECȚIA CU VIRUSUL BOLII NEWCASTLE

State membre sau zone ale acestora cu statut de indemne de infecția cu virusul bolii Newcastle fără vaccinare



Stat membru

Teritoriul

Finlanda

Întregul teritoriu

Suedia

Întregul teritoriu




ANEXA XI

GRIPA AVIARĂ ÎNALT PATOGENĂ (HPAI)

Compartimente indemne de HPAI



Stat membru

Nume

Franța

Compartimentul ISA Bretagne care cuprinde unitățile cu codurile EDE 22080055, 22277180, 22203429, 22059174 și 22295000.

Compartimentul SASSO Sabres care cuprinde unitatea cu codul EDE 40246082.

Compartimentul SASSO Soulitré care cuprinde unitatea cu codul EDE 72341105.

Țările de Jos

Verbeek’s poultry international B.V, cu numărul de aprobare 1122.

Institut de selection animale B.V, cu numărul de aprobare 2338.

Cobb Europe B.V., cu numărul de aprobare 2951.




ANEXA XII

SEPTICEMIA HEMORAGICĂ VIRALĂ (VHS)

PARTEA I

State membre al căror întreg teritoriu are statut de indemn de VHS;

zone sau compartimente ale statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are statut de indemn de VHS; și

zone sau compartimente ale statelor membre cu statut de indemn de VHS, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță



Stat membru (*1)

Teritoriul

Danemarca

Întregul teritoriu continental

Irlanda

Întregul teritoriu

Cipru

Întregul teritoriu continental

▼M5

Finlanda

Întregul teritoriu

▼B

Suedia

Întregul teritoriu

Regatul Unit (Irlanda de Nord)

Irlanda de Nord

(*1)   

În conformitate cu Acordul privind retragerea Regatului Unit al Marii Britanii și a Irlandei de Nord din Uniunea Europeană și din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice, în special cu articolul 5 alineatul (4) din Protocolul privind Irlanda/Irlanda de Nord, în coroborare cu anexa 2 la respectivul protocol, în sensul prezentei anexe, referințele la statele membre includ Regatul Unit în ceea ce privește Irlanda de Nord.

PARTEA II

State membre în cazul cărora întregul teritoriu are un program de eradicare aprobat pentru VHS;

zone și compartimente ale statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are un program de eradicare aprobat pentru VHS; și

zone și compartimente ale statelor membre care au un program de eradicare aprobat pentru VHS, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță



Stat membru

Teritoriul

Data aprobării inițiale menționate la articolul 49 alineatul (2) din Regulamentul delegat (UE) 2020/689

Estonia

Întregul teritoriu

21 aprilie 2021




ANEXA XIII

NECROZA HEMATOPOIETICĂ INFECȚIOASĂ (NHI)

PARTEA I

State membre al căror întreg teritoriu are statut de indemn de NHI;

zone sau compartimente ale statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are statut de indemn de NHI; și

zone sau compartimente ale statelor membre cu statut de indemn de NHI, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță



Stat membru (*1)

Teritoriul

▼M3 —————

▼B

Irlanda

Întregul teritoriu

Cipru

Întregul teritoriu continental

▼M5

Finlanda

Întregul teritoriu, cu excepția următoarelor:

1)  compartimentul de coastă alcătuit din părțile localităților Föglö, Lumparland, Lemland, Vårdö care sunt situate într-un cerc cu raza de 19,331 km, centrat pe coordonatele WGS84 Lat 59,975253701°, Lon 20,454027317°

2)  compartimentul de coastă alcătuit din părțile localităților Eckerö și Hammarland, care sunt situate într-un cerc cu raza de 10 km, centrat pe coordonatele WGS84 Lat 60,207175390°, Lon 19,507907780°

▼B

Suedia

Întregul teritoriu

Regatul Unit (Irlanda de Nord)

Irlanda de Nord

(*1)   

În conformitate cu Acordul privind retragerea Regatului Unit al Marii Britanii și a Irlandei de Nord din Uniunea Europeană și din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice, în special cu articolul 5 alineatul (4) din Protocolul privind Irlanda/Irlanda de Nord, în coroborare cu anexa 2 la respectivul protocol, în sensul prezentei anexe, referințele la statele membre includ Regatul Unit în ceea ce privește Irlanda de Nord.

PARTEA II

State membre în cazul cărora întregul teritoriu are un program de eradicare aprobat pentru NHI;

zone și compartimente ale statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are un program de eradicare aprobat pentru NHI; și

zone și compartimente ale statelor membre care au un program de eradicare aprobat pentru NHI, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță



Stat membru

Teritoriul

Data aprobării inițiale menționate la articolul 49 alineatul (2) din Regulamentul delegat (UE) 2020/689

Estonia

Întregul teritoriu

21 aprilie 2021




ANEXA XIV

INFECȚIA CU VIRUSUL ANEMIEI INFECȚIOASE A SOMONULUI CU DELEȚIE ÎN REGIUNEA ÎNALT POLIMORFICĂ (VIRUSUL AIS CU DELEȚIE ÎN HPR)

PARTEA I

State membre în cazul cărora întregul teritoriu are statut de indemn de infecția cu virusul AIS cu deleție în HPR;

zone sau compartimente ale statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are statut de indemn de infecția cu virusul AIS cu deleție în HPR; și

zone sau compartimente ale statelor membre cu statut de indemn de infecția cu virusul AIS cu deleție în HPR, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță



Stat membru (*1)

Teritoriul

Belgia

Întregul teritoriu

Bulgaria

Întregul teritoriu

Cehia

Întregul teritoriu

Danemarca

Întregul teritoriu

Germania

Întregul teritoriu

Estonia

Întregul teritoriu

Irlanda

Întregul teritoriu

Grecia

Întregul teritoriu

Spania

Întregul teritoriu

Franța

Întregul teritoriu

Croația

Întregul teritoriu

Italia

Întregul teritoriu

Cipru

Întregul teritoriu

Letonia

Întregul teritoriu

Lituania

Întregul teritoriu

Luxemburg

Întregul teritoriu

Ungaria

Întregul teritoriu

Malta

Întregul teritoriu

Țările de Jos

Întregul teritoriu

Austria

Întregul teritoriu

Polonia

Întregul teritoriu

Portugalia

Întregul teritoriu

România

Întregul teritoriu

Slovenia

Întregul teritoriu

Slovacia

Întregul teritoriu

Finlanda

Întregul teritoriu

Suedia

Întregul teritoriu

Regatul Unit (Irlanda de Nord)

Irlanda de Nord

(*1)   

În conformitate cu Acordul privind retragerea Regatului Unit al Marii Britanii și a Irlandei de Nord din Uniunea Europeană și din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice, în special cu articolul 5 alineatul (4) din Protocolul privind Irlanda/Irlanda de Nord, în coroborare cu anexa 2 la respectivul protocol, în sensul prezentei anexe, referințele la statele membre includ Regatul Unit în ceea ce privește Irlanda de Nord.

PARTEA II

State membre în cazul cărora întregul teritoriu are un program de eradicare aprobat pentru infecția cu virusul AIS cu deleție în HPR;

zone și compartimente ale statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are un program de eradicare aprobat pentru infecția cu virusul AIS cu deleție în HPR;

și zone și compartimente ale statelor membre care au un program de eradicare aprobat pentru virusul AIS cu deleție în HPR, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță

Niciunul/niciuna în prezent.




ANEXA XV

INFECȚIA CU MARTEILIA REFRINGENS

PARTEA I

State membre în cazul cărora întregul teritoriu are statut de indemn de infecția cu Marteilia refringens;

zone sau compartimente ale statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are statut de indemn de infecția cu Marteilia refringens; și

zone sau compartimente ale statelor membre cu statut de indemn de infecția cu Marteilia refringens, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță



Stat membru (*1):

Teritoriul

Irlanda

Întregul teritoriu

Regatul Unit (Irlanda de Nord)

Întregul litoral al Irlandei de Nord, cu excepția Belfast Lough și golful Dundrum

(*1)   

În conformitate cu Acordul privind retragerea Regatului Unit al Marii Britanii și a Irlandei de Nord din Uniunea Europeană și din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice, în special cu articolul 5 alineatul (4) din Protocolul privind Irlanda/Irlanda de Nord, în coroborare cu anexa 2 la respectivul protocol, în sensul prezentei anexe, referințele la statele membre includ Regatul Unit în ceea ce privește Irlanda de Nord.

PARTEA II

State membre în cazul cărora întregul teritoriu are un program de eradicare aprobat pentru infecția cu Marteilia refringens;

zone și compartimente ale statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are un program de eradicare aprobat pentru infecția cu Marteilia refringens; și

zone și compartimente ale statelor membre care au un program de eradicare aprobat pentru infecția cu Marteilia refringens, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță

Niciunul/niciuna în prezent.




ANEXA XVI

INFECȚIA CU BONAMIA EXITIOSA

PARTEA I

State membre în cazul cărora întregul teritoriu are statut de indemn de infecția cu Bonamia exitiosa;

zone sau compartimente ale statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are statut de indemn de infecția cu Bonamia exitiosa; și

zone sau compartimente ale statelor membre cu statut de indemn de infecția cu Bonamia exitiosa, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță



Stat membru

Teritoriul

Estonia

Întregul teritoriu

PARTEA II

State membre în cazul cărora întregul teritoriu are un program de eradicare aprobat pentru infecția cu Bonamia exitiosa;

zone și compartimente ale statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are un program de eradicare aprobat pentru infecția cu Bonamia exitiosa;

și zone și compartimente ale statelor membre care au un program de eradicare aprobat pentru infecția cu Bonamia exitiosa, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță

Niciunul/niciuna în prezent.




ANEXA XVII

INFECȚIA CU BONAMIA OSTREAE

PARTEA I

State membre în cazul cărora întregul teritoriu are statut de indemn de infecția cu Bonamia ostreae;

zone sau compartimente ale statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are statut de indemn de infecția cu Bonamia ostreae; și

zone sau compartimente ale statelor membre cu statut de indemn de infecția cu Bonamia ostreae, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță



Stat membru (*1)

Teritoriul

Estonia

Întregul teritoriu

Irlanda

Întregul litoral al Irlandei, cu excepția: portului Cork; golfului Galway; portului Ballinakill; golfului Clew; Achill Sound; Loughmore, golful Blacksod; Lough Foyle; Lough Swilly; și golfului Kilkieran.

Regatul Unit (Irlanda de Nord)

Întregul litoral al Irlandei de Nord, cu excepția: Lough Foyle și Strangford Lough.

(*1)   

În conformitate cu Acordul privind retragerea Regatului Unit al Marii Britanii și a Irlandei de Nord din Uniunea Europeană și din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice, în special cu articolul 5 alineatul (4) din Protocolul privind Irlanda/Irlanda de Nord, în coroborare cu anexa 2 la respectivul protocol, în sensul prezentei anexe, referințele la statele membre includ Regatul Unit în ceea ce privește Irlanda de Nord.

PARTEA II

State membre în cazul cărora întregul teritoriu are un program de eradicare aprobat pentru infecția cu Bonamia ostreae;

zone și compartimente ale statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are un program de eradicare aprobat pentru infecția cu Bonamia ostreae; și

zone și compartimente ale statelor membre care au un program de eradicare aprobat pentru infecția cu Bonamia ostreae, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță

Niciunul/niciuna în prezent.




ANEXA XVIII

INFECȚIA CU VIRUSUL BOLII PETELOR ALBE (WSSV)

PARTEA I

State membre în cazul cărora întregul teritoriu are statut de indemn de infecția cu WSSV;

zone sau compartimente ale statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are statut de indemn de infecția cu WSSV; și

zone sau compartimente ale statelor membre cu statut de indemn de infecția cu WSSV, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță

Niciunul/niciuna în prezent.

PARTEA II

State membre în cazul cărora întregul teritoriu are un program de eradicare aprobat pentru infecția cu WSSV;

zone și compartimente ale statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are un program de eradicare aprobat pentru infecția cu WSSV; și

zone și compartimente ale statelor membre care au un program de eradicare aprobat pentru infecția cu WSSV, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță

Niciunul/niciuna în prezent.



( 1 ) În conformitate cu Acordul privind retragerea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din Uniunea Europeană și din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice, în special cu articolul 5 alineatul (4) din Protocolul privind Irlanda/Irlanda de Nord, în coroborare cu anexa 2 la respectivul protocol, în sensul prezentului regulament, referințele la statele membre includ Regatul Unit în ceea ce privește Irlanda de Nord.