2006R1365 — RO — 07.12.2016 — 002.001


Acest document are doar scop informativ și nu produce efecte juridice. Instituțiile Uniunii nu își asumă răspunderea pentru conținutul său. Versiunile autentice ale actelor relevante, inclusiv preambulul acestora, sunt cele publicate în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene și disponibile pe site-ul EUR-Lex. Aceste texte oficiale pot fi consultate accesând linkurile integrate în prezentul document.

►B

REGULAMENTUL (CE) NR. 1365/2006 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI

din 6 septembrie 2006

privind statistica transportului de mărfuri pe căi navigabile interioare și de abrogare a Directivei 80/1119/CEE a Consiliului

(JO L 264 25.9.2006, p. 1)

Astfel cum a fost modificat prin:

 

 

Jurnalul Oficial

  NR.

Pagina

Data

►M1

REGULAMENTUL (CE) NR. 425/2007 AL COMISIEI din 19 aprilie 2007

  L 103

26

20.4.2007

►M2

REGULAMENTUL (CE) NR. 1304/2007 AL COMISIEI din 7 noiembrie 2007

  L 290

14

8.11.2007

►M3

REGULAMENTUL (UE) 2016/1954 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 26 octombrie 2016

  L 311

20

17.11.2016


rectificat prin

►C1

Rectificare, JO L 291, 26.10.2016, p.  18 (1365/2006)




▼B

REGULAMENTUL (CE) NR. 1365/2006 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI

din 6 septembrie 2006

privind statistica transportului de mărfuri pe căi navigabile interioare și de abrogare a Directivei 80/1119/CEE a Consiliului



Articolul 1

Obiect

Prezentul regulament instituie norme comune pentru obținerea de statistici comunitare privind transporturile pe căi navigabile interioare.

Articolul 2

Domeniul de aplicare

(1)  Statele membre transmit Comisiei (Eurostat) date privind transporturile pe căile navigabile interioare de pe teritoriul lor național.

(2)  Statele membre în care volumul total de mărfuri transportate anual pe căi navigabile interioare ca transporturi naționale, internaționale sau de tranzit depășește 1 000 000 de tone furnizează datele menționate la articolul 4 alineatul (1).

(3)  Prin derogare de la alineatul (2), statele membre în care nu există transporturi internaționale sau de tranzit pe căi navigabile interioare, dar în care volumul total de mărfuri transportate anual pe căi navigabile interioare ca transporturi naționale depășește 1 000 000 de tone furnizează datele menționate la articolul 4 alineatul (2).

(4)  Prezentul regulament nu se aplică:

(a) transportului de mărfuri cu nave cu tonaj mai mic de 50 de tone;

(b) navelor utilizate în principal pentru transportul de pasageri;

(c) navelor utilizate în scop de feribot;

(d) navelor utilizate exclusiv în scopuri necomerciale de către administrațiile portuare și autoritățile publice;

(e) navelor utilizate exclusiv în scop de buncăr sau pentru depozitare;

(f) navelor care nu sunt utilizate pentru transportul mărfurilor, precum navele de pescuit, dragele, atelierele plutitoare, casele plutitoare și ambarcațiunile de plăcere.

▼M3

(5)  Comisia este împuternicită să adopte acte delegate în conformitate cu articolul 9 în ceea ce privește modificarea alineatului (2) din prezentul articol pentru ridicarea pragului de acoperire statistică a transportului pe căi navigabile interioare, menționat la alineatul respectiv, pentru a se ține seama de tendințele economice și tehnologice. Atunci când exercită această competență, Comisia se asigură că actele delegate nu impun o sarcină suplimentară semnificativă pentru statele membre sau pentru respondenți. În plus, Comisia justifică în mod corespunzător acțiunile statistice prevăzute în actele delegate respective, folosind, după caz, o analiză a eficienței costurilor, inclusiv o evaluare a sarcinii suportate de respondenți și a costurilor de elaborare a statisticilor, astfel cum se menționează la articolul 14 alineatul (3) litera (c) din Regulamentul (CE) nr. 223/2009 al Parlamentului European și al Consiliului ( 1 ).

▼M1

Articolul 3

Definiții

În sensul prezentului regulament se aplică următoarele definiții:

(a) „cale navigabilă interioară” înseamnă un curs de apă care nu face parte din mare și care este, prin trăsături naturale sau artificiale, potrivit pentru circulația navelor de navigație interioară;

(b) „navă de navigație interioară” înseamnă o ambarcațiune plutitoare destinată transportului de mărfuri sau transportului public de pasageri, care navighează în mod predominant pe căile navigabile interioare sau în apele situate în interiorul sau în imediata apropiere a apelor protejate sau a zonelor în care se aplică regulamentele portuare;

(c) „naționalitatea navei” se referă la țara în care este înregistrată nava;

(d) „transportul pe căile navigabile interioare” înseamnă orice deplasare a mărfurilor și/sau a călătorilor cu ajutorul navelor de navigație interioară, care se realizează în totalitate sau parțial pe căile navigabile interioare;

(e) „transportul național pe căile navigabile interioare” înseamnă transportul pe căile navigabile interioare realizat între două porturi din cadrul aceluiași teritoriu național, indiferent de naționalitatea navei;

(f) „transportul internațional pe căile navigabile interioare” înseamnă transportul pe căile navigabile interioare realizat între două porturi aflate pe teritorii naționale diferite;

(g) „transportul de tranzit pe căile navigabile interioare” înseamnă transportul pe căile navigabile interioare pe un teritoriu național între două porturi localizate pe un alt teritoriu național sau pe alte teritorii naționale, cu condiția ca pe parcursul întregii călătorii pe teritoriul național să nu se realizeze nici o transbordare;

(h) „traficul pe căile navigabile interioare” înseamnă deplasarea unei nave pe o cale navigabilă interioară dată.

▼M3

Comisia este împuternicită să adopte acte delegate în conformitate cu articolul 9 cu privire la modificarea prezentului articol pentru adaptarea definițiilor existente sau adoptarea unor definiții noi, pentru a se ține seama de definițiile relevante modificate sau adoptate la nivel internațional.

Atunci când exercită această competență, Comisia se asigură că actele delegate nu impun o sarcină suplimentară semnificativă pentru statele membre sau pentru respondenți. În plus, Comisia justifică în mod corespunzător acțiunile statistice prevăzute în actele delegate respective, folosind, după caz, o analiză a eficienței costurilor, inclusiv o evaluare a sarcinii suportate de respondenți și a costurilor de elaborare a statisticilor, astfel cum se menționează la articolul 14 alineatul (3) litera (c) din Regulamentul (CE) nr. 223/2009.

▼B

Articolul 4

Colectarea datelor

(1)  Datele se colectează în conformitate cu tabelele prezentate în anexele de la A la D.

(2)  În cazul menționat la articolul 2 alineatul (3), datele se colectează în conformitate cu tabelele prezentate în anexa E.

(3)  În sensul prezentului regulament, mărfurile se clasifică în conformitate cu anexa F.

▼M3

(4)  Comisia este împuternicită să adopte acte delegate în conformitate cu articolul 9 cu privire la modificarea anexelor pentru a reflecta modificările aduse sistemului de codificare și nomenclatorului la nivel internațional sau în actele legislative relevante ale Uniunii. Atunci când exercită această competență, Comisia se asigură că actele delegate nu impun o sarcină suplimentară semnificativă pentru statele membre sau pentru respondenți. În plus, Comisia justifică în mod corespunzător acțiunile statistice prevăzute în actele delegate respective, folosind, după caz, o analiză a eficienței costurilor, inclusiv o evaluare a sarcinii suportate de respondenți și a costurilor de elaborare a statisticilor, astfel cum se menționează la articolul 14 alineatul (3) litera (c) din Regulamentul (CE) nr. 223/2009.

Articolul 4a

Studii-pilot

(1)  Până la 8 decembrie 2018, Comisia elaborează, în cooperare cu statele membre, metodologia adecvată pentru realizarea statisticilor privind transportul de călători pe căile navigabile interioare, inclusiv prin intermediul serviciilor de transport transfrontalier.

(2)  Până la 8 decembrie 2019, Comisia lansează studii-pilot care să fie realizate de statele membre pe bază de voluntariat și care să furnizeze date din domeniul de aplicare al prezentului regulament cu privire la disponibilitatea datelor statistice referitoare la transportul de călători pe căile navigabile interioare, inclusiv prin intermediul serviciilor de transport transfrontalier. Aceste studii-pilot urmăresc să evalueze fezabilitatea noilor colectări de date, costurile colectărilor de date aferente, precum și implicit calitatea statisticilor.

(3)  Până la 8 decembrie 2020, Comisia prezintă Parlamentului European și Consiliului un raport cu privire la rezultatele unor astfel de studii-pilot. În funcție de rezultatele raportului respectiv și într-un interval de timp rezonabil, Comisia prezintă Parlamentului European și Consiliului, dacă este cazul, o propunere legislativă de modificare a prezentului regulament în ceea ce privește statisticile privind transportul de călători pe căile navigabile interioare, inclusiv prin intermediul serviciilor de transport transfrontalier.

(4)  Bugetul general al Uniunii contribuie, după caz și ținând cont de valoarea adăugată a Uniunii, la finanțarea acestor studii-pilot.

▼B

Articolul 5

Transmiterea datelor

(1)  Prima perioadă de observație începe la 1 ianuarie 2007. Transmiterea de date are loc cât mai curând posibil și nu mai târziu de patru luni de la sfârșitul perioadei relevante de observație.

▼M3

(2)  Comisia adoptă acte de punere în aplicare de stabilire a modalităților de transmitere a datelor către Comisie (Eurostat), inclusiv standardele în materie de schimb de date. Respectivele acte de punere în aplicare se adoptă în conformitate cu procedura de examinare menționată la articolul 10 alineatul (2).

▼B

Articolul 6

Difuzare

Statisticile comunitare bazate pe datele menționate la articolul 4 se difuzează cu o frecvență similară celei stabilite pentru transmiterea datelor de către statele membre.

▼M3

Comisia adoptă acte de punere în aplicare de stabilire a modalităților de difuzare a rezultatelor. Respectivele acte de punere în aplicare se adoptă în conformitate cu procedura de examinare menționată la articolul 10 alineatul (2).

▼B

Articolul 7

Calitatea datelor

▼M3

(1)  Comisia adoptă acte de punere în aplicare de stabilire a criteriilor și cerințelor metodologice destinate să asigure calitatea datelor produse. Respectivele acte de punere în aplicare se adoptă în conformitate cu procedura de examinare menționată la articolul 10 alineatul (2).

▼B

(2)  Statele membre iau toate măsurile necesare pentru asigurarea calității datelor transmise.

(3)  Comisia (Eurostat) evaluează calitatea datelor transmise. Statele membre furnizează Comisiei (Eurostat) un raport care conține informațiile și datele pe care aceasta le poate solicita în vederea verificării calității datelor transmise.

▼M3

(4)  În sensul prezentului regulament, criteriile de calitate care se aplică datelor care trebuie să fie transmise sunt cele menționate la articolul 12 alineatul (1) din Regulamentul (CE) nr. 223/2009.

(5)  Comisia adoptă acte de punere în aplicare prin care se stabilesc modalitățile detaliate, structura, periodicitatea și comparabilitatea elementelor pentru rapoartele de calitate. Respectivele acte de punere în aplicare se adoptă în conformitate cu procedura de examinare menționată la articolul 10 alineatul (2).

▼M3

Articolul 8

Raportul privind punerea în aplicare

Până la 31 decembrie 2020 și, ulterior, la fiecare cinci ani, după consultarea Comitetului Sistemului Statistic European, Comisia prezintă Parlamentului European și Consiliului un raport privind punerea în aplicare a prezentului regulament și evoluțiile viitoare.

În acest raport, Comisia ia în considerare informațiile relevante furnizate de statele membre cu privire la posibilele îmbunătățiri și la nevoile utilizatorilor. În special, raportul:

(a) evaluează, în raport cu costurile aferente, beneficiile pe care statisticile realizate le aduc Uniunii, statelor membre, precum și furnizorilor și utilizatorilor de date statistice;

(b) evaluează calitatea datelor transmise și metodele utilizate pentru colectarea datelor.

Articolul 9

Exercitarea delegării de competențe

(1)  Competența de a adopta acte delegate este conferită Comisiei în condițiile prevăzute de prezentul articol.

(2)  Competența de a adopta acte delegate menționată la articolul 2 alineatul (5), articolul 3 și articolul 4 alineatul (4) se conferă Comisiei pentru o perioadă de cinci ani începând de la 7 decembrie 2016. Comisia prezintă un raport privind delegarea de competențe cel târziu cu nouă luni înainte de încheierea perioadei de cinci ani. Delegarea de competențe se prelungește tacit cu perioade de timp identice, cu excepția cazului în care Parlamentul European sau Consiliul se opune prelungirii respective cel târziu cu trei luni înainte de încheierea fiecărei perioade.

(3)  Delegarea de competențe menționată la articolul 2 alineatul (5), articolul 3 și articolul 4 alineatul (4) poate fi revocată oricând de Parlamentul European sau de Consiliu. O decizie de revocare pune capăt delegării de competențe specificate în decizia respectivă. Decizia produce efecte din ziua care urmează datei publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene sau de la o dată ulterioară, specificată în decizie. Decizia nu aduce atingere actelor delegate care sunt deja în vigoare.

(4)  Înainte de adoptarea unui act delegat, Comisia consultă experții desemnați de fiecare stat membru în conformitate cu principiile prevăzute în Acordul interinstituțional din 13 aprilie 2016 privind o mai bună legiferare ( 2 ).

(5)  De îndată ce adoptă un act delegat, Comisia îl notifică simultan Parlamentului European și Consiliului.

(6)  Un act delegat adoptat în temeiul articolului 2 alineatul (5), articolului 3 sau articolului 4 alineatul (4) intră în vigoare numai în cazul în care nici Parlamentul European, nici Consiliul nu a formulat obiecții în termen de două luni de la notificarea acestuia către Parlamentul European și Consiliu, sau în cazul în care, înaintea expirării termenului respectiv, Parlamentul European și Consiliul au informat Comisia că nu vor formula obiecții. Termenul respectiv se prelungește cu două luni la inițiativa Parlamentului European sau a Consiliului.

Articolul 10

Procedura comitetului

(1)  Comisia este asistată de Comitetul Sistemului Statistic European instituit prin Regulamentul (CE) nr. 223/2009. Comitetul respectiv este un comitet în înțelesul Regulamentului (UE) nr. 182/2011 al Parlamentului European și al Consiliului ( 3 ).

(2)  Atunci când se face trimitere la prezentul alineat, se aplică articolul 5 din Regulamentul (UE) nr. 182/2011.

▼B

Articolul 11

Dispoziții tranzitorii și abrogare

(1)  Statele membre furnizează rezultate statistice pentru anul 2006 în conformitate cu Directiva 80/1119/CEE.

(2)  Directiva 80/1119/CEE se abrogă începând cu 1 ianuarie 2007.

Articolul 12

Intrare în vigoare

Regulamentul intră în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării sale în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Prezentul regulament este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre.

▼M1




ANEXA A



Tabelul A1.  Transportul de mărfuri în funcție de tipul mărfii (date anuale)

Elemente

Codificare

►C1  Nomenclator ◄

Unitate

Tabel

2 caractere alfanumerice

„A1”

 

Țara raportoare

2 litere

NUTS0 (cod național)

 

Anul

4 cifre

„aaaa”

 

Țara/regiunea de încărcare

4 caractere alfanumerice

NUTS2 (1)

 

Țara/regiunea de descărcare

4 caractere alfanumerice

NUTS2 (1)

 

Tipul de transport

1 cifră

1 = național

2 = internațional (cu excepția tranzitului)

3 = tranzit

 

Tipul de marfă

2 cifre

NST 2000 (2)

 

Tipul de ambalare

1 cifră

1 = mărfuri în containere

2 = mărfuri care nu sunt în containere și containere goale

 

Tone transportate

 

 

Tone

Tone-km

 

 

Tone-km

(*1)   Când nu se cunoaște sau nu este disponibil codul regional, se utilizează următoarea codificare:
— „NUTS0 + ZZ” când există codul NUTS pentru țara parteneră.
— codul „ISO + ZZ” când nu există codul NUTS pentru țara parteneră.
— „ZZZZ” când țara parteneră este complet necunoscută.

(*2)   Doar pentru anul de referință 2007, clasificarea NST/R poate fi utilizată pentru raportarea tipului de marfă, după cum se explică la anexa F.




ANEXA B



Tabelul B1.  Transportul în funcție de naționalitatea navei și tipul de navă (date anuale)

Elemente

Codificare

►C1  Nomenclator ◄

Unitate

Tabel

2 caractere alfanumerice

„B1”

 

Țara raportoare

2 litere

NUTS0 (cod național)

 

Anul

4 cifre

„aaaa”

 

Țara/regiunea de încărcare

4 caractere alfanumerice

NUTS2 (1)

 

Țara/regiunea de descărcare

4 caractere alfanumerice

NUTS2 (1)

 

Tipul de transport

1 cifră

1 = național

2 = internațional (cu excepția tranzitului)

3 = tranzit

 

Tipul de navă

1 cifră

1 = barjă autopropulsată

2 = barjă fără autopropulsare

3 = barjă tank autopropulsată

4 = barjă tank fără autopropulsare

5 = alte nave pentru transportul de mărfuri

6 = navă maritimă

 

Naționalitatea navei

2 litere

NUTS0 (cod național) (2)

 

Tone transportate

 

 

Tone

Tone-km

 

 

Tone-km

(*1)   Când nu se cunoaște sau nu este disponibil codul regional, se utilizează următoarea codificare:
— „NUTS0 + ZZ” când există codul NUTS pentru țara parteneră.
— codul „ISO + ZZ” când nu există codul NUTS pentru țara parteneră.
— „ZZZZ” când țara parteneră este complet necunoscută.

(*2)   Când nu există un cod NUTS pentru țara de înregistrare a navei, se raportează codul național ISO. În cazul în care nu se cunoaște naționalitatea navei, se utilizează codul „ZZ”.



Tabelul B2.  Traficul navelor (date anuale)

Elemente

Codificare

►C1  Nomenclator ◄

Unitate

Tabel

2 caractere alfanumerice

„B2”

 

Țara raportoare

2 litere

NUTS0 (cod național)

 

Anul

4 cifre

„aaaa”

 

Tipul de transport

1 cifră

1 = național

2 = internațional (cu excepția tranzitului)

3 = tranzit

 

Numărul de deplasări al navelor încărcate

 

 

Deplasări de nave

Numărul de deplasări al navelor goale

 

 

Deplasări de nave

Navă-km (navă încărcată)

 

 

Navă-km

Navă-km (navă goală)

 

 

Navă-km

NOTĂ: Dispoziția prezentului tabel B2 este opțională.




ANEXA C



Tabelul C1.  Transportul în containere în funcție de tipul mărfii (date anuale)

Elemente

Codificare

►C1  Nomenclator ◄

Unitate

Tabel

2 caractere alfanumerice

„C1”

 

Țara raportoare

2 litere

NUTS0 (cod național)

 

Anul

4 cifre

„aaaa”

 

Țara/regiunea de încărcare

4 caractere alfanumerice

NUTS2 (1)

 

Țara/regiunea de descărcare

4 caractere alfanumerice

NUTS2 (1)

 

Tipul de transport

1 cifră

1 = național

2 = internațional (cu excepția tranzitului)

3 = tranzit

 

Dimensiunea containerelor

1 cifră

1 = 20' unități navlu

2 = 40' unități navlu

3 = unități navlu > 20' și < 40'

4 = unități navlu > 40'

 

Situație încărcare

1 cifră

1 = containere încărcate

2 = containere goale

 

Tipul de marfă

2 cifre

NST 2000 (2)

 

Tone transportate

 

 

Tone

Tone-km

 

 

Tone-km

TEU

 

 

TEU

TEU-km

 

 

TEU-km

(*1)   Când nu se cunoaște sau nu este disponibil codul regional, se utilizează următoarea codificare:
— „NUTS0 + ZZ” când există codul NUTS pentru țara parteneră.
— codul „ISO + ZZ” când nu există codul NUTS pentru țara parteneră.
— „ZZZZ” când țara parteneră este complet necunoscută.

(*2)   Doar pentru anul de referință 2007, clasificarea NST/R poate fi utilizată pentru raportarea tipului de marfă, după cum se explică la anexa F.




ANEXA D



Tabelul D1.  Transportul în funcție de naționalitatea navei (date trimestriale)

Elemente

Codificare

►C1  Nomenclator ◄

Unitate

Tabel

2 caractere alfanumerice

„D1”

 

Țara raportoare

2 litere

NUTS0 (cod național)

 

Anul

4 cifre

„aaaa”

 

Trimestru

2 cifre

41 = trimestrul 1

42 = trimestru 2

43 = trimestru 3

44 = trimestru 4

 

Tipul de transport

1 cifră

1 = național

2 = internațional (cu excepția tranzitului)

3 = tranzit

 

Naționalitatea navei

2 litere

NUTS0 (cod național) (1)

 

Tone transportate

 

 

Tone

Tone-km

 

 

Tone-km

(*1)   Când nu există un cod NUTS pentru țara de înregistrare a navei, se raportează codul național ISO. În cazul în care nu se cunoaște naționalitatea navei, se utilizează codul „ZZ”.



Tabelul D2.  Transportul în containere în funcție de naționalitatea navei (date trimestriale)

Elemente

Codificare

►C1  Nomenclator ◄

Unitate

Tabel

2 caractere alfanumerice

„D2”

 

Țara raportoare

2 litere

NUTS0 (cod național)

 

Anul

4 cifre

„aaaa”

 

Trimestru

2 cifre

41 = trimestrul 1

42 = trimestrul 2

43 = trimestrul 3

44 = trimestrul 4

 

Tipul de transport

1 cifră

1 = național

2 = internațional (cu excepția tranzitului)

3 = tranzit

 

Naționalitatea navei

2 litere

NUTS0 (cod național) (1)

 

Situație încărcare

1 cifră

1 = containere încărcate

2 = containere goale

 

Tone transportate

 

 

Tone

Tone-km

 

 

Tone-km

TEU

 

 

TEU

TEU-km

 

 

TEU-km

(*1)   Când nu există un cod NUTS pentru țara de înregistrare a navei, se raportează codul național ISO. În cazul în care nu se cunoaște naționalitatea navei, se utilizează codul „ZZ”.




ANEXA E



Tabelul E1.  Transportul de mărfuri (date anuale)

Elemente

Codificare

►C1  Nomenclator ◄

Unitate

Tabel

2 caractere alfanumerice

„E1”

 

Țara raportoare

2 litere

NUTS0 (cod național)

 

Anul

4 cifre

„aaaa”

 

Tipul de transport

1 cifră

1 = național

2 = internațional (cu excepția tranzitului)

3 = tranzit

 

Tipul de marfă

2 cifre

NST 2000 (1)

 

Total tone transportate

 

 

Tone

Total tone-km

 

 

Tone-km

(*1)   Doar pentru anul de referință 2007, clasificarea NST/R poate fi utilizată pentru raportarea tipului de marfă, după cum se explică la anexa F.

▼M2




ANEXA F



NST 2007

Diviziune

Descriere

01

Produse agricole, de vânătoare și forestiere; pește și alte produse pescărești

02

Cărbune și lignit; țiței și gaze naturale

03

Minereuri metalifere și alte produse de minerit și exploatare în carieră; turbă; uraniu și toriu

04

Produse alimentare, băuturi și tutun

05

Textile și produse textile; piele și produse din piele

06

Lemn și produse din lemn și plută (cu excepția mobilierului); articole din paie și materiale de împletit; celuloză, hârtie și produse din hârtie; materiale tipărite și pe medii de stocare

07

Cocs și produse petroliere rafinate

08

Chimicale, produse chimice și fibre sintetice și artificiale; produse din mase plastice și din cauciuc; combustibil nuclear

09

Alte produse minerale nemetalice

10

Metale de bază; produse metalice fabricate, cu excepția mașinilor și a echipamentelor

11

Mașini și echipamente n.c.a.; mașini și aparatură de calcul pentru birou; mașini și aparate electrice n.c.a.; echipamente și aparate radio, TV și de comunicații; instrumente medicale, optice și de precizie; ceasuri și ceasornice

12

Echipamente de transport

13

Mobilier; alte mărfuri manufacturate n.c.a.

14

Materii prime secundare; deșeuri urbane și alte deșeuri

15

Poștă, colete

16

Echipamente și materiale utilizate în transportul de mărfuri

17

Mărfuri mutate în cursul mutării de gospodării sau birouri; bagaje transportate separat de pasageri; automobile mutate în scopul reparațiilor; alte mărfuri necomerciale n.c.a.

18

Mărfuri grupate: un amestec de tipuri de mărfuri care sunt transportate împreună

19

Mărfuri neidentificabile: mărfuri care nu pot fi identificate dintr-un motiv sau altul și care, prin urmare, nu pot fi clasificate în grupele 01-16.

20

Alte mărfuri n.c.a.

▼M3 —————



( 1 ) Regulamentul (CE) nr. 223/2009 al Parlamentului European și al Consiliului din 11 martie 2009 privind statisticile europene și de abrogare a Regulamentului (CE, Euratom) nr. 1101/2008 al Parlamentului European și al Consiliului privind transmiterea de date statistice confidențiale Biroului Statistic al Comunităților Europene, a Regulamentului (CE) nr. 322/97 al Consiliului privind statisticile comunitare și a Deciziei 89/382/CEE, Euratom a Consiliului de constituire a Comitetului pentru programele statistice ale Comunităților Europene (JO L 87, 31.3.2009, p. 164).

( 2 ) JO L 123, 12.5.2016, p. 1.

( 3 ) Regulamentul (UE) nr. 182/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 16 februarie 2011 de stabilire a normelor și principiilor generale privind mecanismele de control de către statele membre al exercitării competențelor de executare de către Comisie (JO L 55, 28.2.2011, p. 13).