EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 22015D2445

Decizia nr. 1/2015 a Consiliului de asociere UE-Republica Moldova din 18 decembrie 2015 privind aplicarea titlului V din Acordul de asociere între Uniunea Europeană și Comunitatea Europeană a Energiei Atomice și statele membre ale acestora, pe de o parte, și Republica Moldova, pe de altă parte pe întreg teritoriul Republicii Moldova [2015/2445]

OJ L 336, 23.12.2015, p. 93–94 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

In force

ELI: http://data.europa.eu/eli/dec/2015/2445/oj

23.12.2015   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

L 336/93


DECIZIA NR. 1/2015 A CONSILIULUI DE ASOCIERE UE-REPUBLICA MOLDOVA

din 18 decembrie 2015

privind aplicarea titlului V din Acordul de asociere între Uniunea Europeană și Comunitatea Europeană a Energiei Atomice și statele membre ale acestora, pe de o parte, și Republica Moldova, pe de altă parte pe întreg teritoriul Republicii Moldova [2015/2445]

CONSILIUL DE ASOCIERE,

având în vedere Acordul de asociere între Uniunea Europeană și Comunitatea Europeană a Energiei Atomice și statele membre ale acestora, pe de o parte, și Republica Moldova, pe de altă parte (1), în special articolul 462,

întrucât:

(1)

În conformitate cu articolul 464 din Acordul de asociere între Uniunea Europeană și Comunitatea Europeană a Energiei Atomice și statele membre ale acestora, pe de o parte, și Republica Moldova, pe de altă parte (denumit în continuare „acordul”), anumite părți ale acestuia se aplică cu titlu provizoriu de la 1 septembrie 2014.

(2)

Republica Moldova a informat Comisia Europeană că va putea asigura punerea în aplicare și respectarea aplicării depline a titlului V (Comerț și aspecte legate de comerț) din acord pe întregul său teritoriu, începând cu 1 ianuarie 2016.

(3)

Este oportună reexaminarea în mod periodic de către Consiliul de asociere a aplicării titlului V (Comerț și aspecte legate de comerț) din acord pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

(4)

Este oportună monitorizarea de către Comitetul de asociere reunit în configurația comerț a aplicării titlului V (Comerț și aspecte legate de comerț) din acord pe întreg teritoriul Republicii Moldova și furnizarea de rapoarte periodice către Consiliul de asociere,

ADOPTĂ PREZENTA DECIZIE:

Articolul 1

(1)   Titlul V (Comerț și aspecte legate de comerț) din Acordul de asociere între Uniunea Europeană și Comunitatea Europeană a Energiei Atomice și statele membre ale acestora, pe de o parte, și Republica Moldova, pe de altă parte se aplică întregului teritoriu al Republicii Moldova începând de la 1 ianuarie 2016.

(2)   Consiliul de asociere reexaminează aplicarea titlului V (Comerț și aspecte legate de comerț) din acord pe întreg teritoriul Republicii Moldova în termen de 10 luni de la adoptarea prezentei decizii și, ulterior, o dată pe an.

(3)   Comitetul de asociere reunit în configurația comerț monitorizează aplicarea titlului V (Comerț și aspecte legate de comerț) din acord, astfel cum se menționează la alineatul (1). Comitetul raportează Consiliului de asociere o dată pe an și în funcție de circumstanțe.

(4)   Titlul VII (Dispoziții instituționale, generale și finale) se aplică în măsura în care este aplicat în legătură cu titlul V (Comerț și aspecte legate de comerț) din acord.

Articolul 2

Prezenta decizie intră în vigoare la data adoptării.

Adoptată la Chișinău, 18 decembrie 2015.

Pentru Consiliul de asociere

Președintele

G. BREGA


(1)  JO L 260, 30.8.2014, p. 4.


Top