Accept Refuse

EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32013C1220(03)

Declarația Comisiei privind articolul 5 alineatul (7) din programul specific

OJ C 373, 20.12.2013, p. 18–18 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

20.12.2013   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

C 373/18


Declarația Comisiei privind articolul 5 alineatul (7) din programul specific

2013/C 373/04

„Comisia regretă profund includerea alineatului (7) la articolul 5, care introduce procedura de examinare menționată la articolul 5 din Regulamentul (UE) nr. 182/2011 pentru acordarea de asistență financiară din partea Uniunii proiectelor sau părților de proiecte selectate în urma fiecărei cereri de propuneri, pe baza programelor de lucru prevăzute la articolul 5 din programul specific de punere în aplicare a programului Orizont 2020. Comisia reamintește că nu a propus această procedură în niciunul dintre actele sectoriale legate de CFM. Intenția sa era de a simplifica programele referitoare la CFM, în interesul beneficiarilor finanțării UE. Aprobarea deciziilor de acordare de granturi fără o examinare din partea unui comitet ar accelera procedura, reducând perioada de acordare a granturilor spre avantajul beneficiarilor și evitând birocrația și costurile inutile. În plus, Comisia reamintește că luarea de decizii în materie de granturi face parte din prerogativele sale instituționale privind execuția bugetului și că, prin urmare, aceste decizii nu ar trebui să fie adoptate prin procedura de comitologie.

De asemenea, Comisia consideră că această includere nu poate servi drept precedent pentru alte instrumente de finanțare.”


Top