EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32022R0581

Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2022/581 al Consiliului din 8 aprilie 2022 privind punerea în aplicare a Regulamentului (UE) nr. 269/2014 privind măsuri restrictive în raport cu acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei

ST/7878/2022/INIT

JO L 110, 8.4.2022, p. 3–54 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, GA, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

Legal status of the document In force

ELI: http://data.europa.eu/eli/reg_impl/2022/581/oj

8.4.2022   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

L 110/3


REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2022/581 AL CONSILIULUI

din 8 aprilie 2022

privind punerea în aplicare a Regulamentului (UE) nr. 269/2014 privind măsuri restrictive în raport cu acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei

CONSILIUL UNIUNII EUROPENE,

având în vedere Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene,

având în vedere Regulamentul (UE) nr. 269/2014 al Consiliului din 17 martie 2014 privind măsuri restrictive în raport cu acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei (1), în special articolul 14 alineatul (1),

având în vedere propunerea Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate,

întrucât:

(1)

La 17 martie 2014, Consiliul a adoptat Regulamentul (UE) nr. 269/2014.

(2)

Uniunea rămâne neclintită în sprijinirea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei.

(3)

La 24 februarie 2022, președintele Federației Ruse a anunțat o operație militară în Ucraina, iar forțele armate ruse au început un atac asupra Ucrainei. Atacul respectiv reprezintă o încălcare flagrantă a integrității teritoriale, a suveranității și a independenței Ucrainei.

(4)

În concluziile sale din 24 februarie 2022, Consiliul European a condamnat în cei mai fermi termeni posibili agresiunea militară neprovocată și nejustificată a Federației Ruse împotriva Ucrainei. Prin acțiunile sale militare ilegale, Rusia încalcă grav dreptul internațional și principiile Cartei Organizației Națiunilor Unite și subminează securitatea și stabilitatea europeană și mondială. Consiliul European a convenit asupra unor măsuri restrictive suplimentare care vor impune Rusiei consecințe grave și masive pentru acțiunile sale, în strânsă coordonare cu partenerii și aliații Uniunii.

(5)

La 25 februarie 2022, Consiliul a adoptat Decizia (PESC) 2022/329 (2), care a modificat criteriile de desemnare pentru a include persoane și entități care oferă sprijin guvernului Federației Ruse sau obțin beneficii din partea acestuia, persoane și entități care îi furnizează guvernului Federației Ruse o sursă substanțială de venituri și persoane fizice sau juridice asociate cu persoane sau entități incluse pe listă.

(6)

În concluziile sale din 24 martie 2022, Consiliul European a declarat că războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei încalcă grav dreptul internațional și provoacă pierderi de vieți omenești și rănirea civililor la o scară enormă, iar Uniunea rămâne în continuare pregătită să elimine lacunele și să vizeze eludările efective și potențiale ale măsurilor restrictive deja adoptate, precum și să acționeze rapid cu noi sancțiuni substanțiale coordonate împotriva Rusiei și a Belarusului, menite să obstrucționeze în mod eficace capacitatea Rusiei de a continua agresiunea.

(7)

Având în vedere gravitatea situației, Consiliul consideră că este oportun să li se aplice măsuri restrictive oamenilor de afaceri importanți implicați în sectoare economice care furnizează o sursă substanțială de venituri, precum și persoanelor care oferă sprijin guvernului Federației Ruse sau obțin beneficii din partea acestuia și persoanelor fizice asociate persoanelor menționate, inclusiv membrilor de familie care beneficiază în mod nejustificat de pe urma lor.

(8)

De asemenea, Consiliul consideră că ar trebui să li se aplice măsuri restrictive miniștrilor și membrilor „Consiliului Popular” al așa-numitelor „Republica Populară Donețk” și „Republica Populară Luhansk”.

(9)

În plus, Consiliul consideră că ar trebui, de asemenea, să li se aplice măsuri restrictive societăților care oferă sprijin material sau financiar guvernului Federației Ruse sau obțin beneficii din partea acestuia și care oferă sprijin material sau financiar pentru acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

(10)

Prin urmare, 216 persoane și 18 entități ar trebui adăugate pe lista persoanelor, entităților și organismelor cărora li se aplică măsuri restrictive, care figurează în anexa I la Regulamentul (UE) nr. 269/2014.

(11)

Prin urmare, Regulamentul (UE) nr. 269/2014 ar trebui să fie modificat în consecință,

ADOPTĂ PREZENTUL REGULAMENT:

Articolul 1

Anexa I la Regulamentul (UE) nr. 269/2014 se modifică în conformitate cu anexa la prezentul regulament.

Articolul 2

Prezentul regulament intră în vigoare la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Prezentul regulament este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre.

Adoptat la Bruxelles, 8 aprilie 2022.

Pentru Consiliu

Președintele

J.-Y. LE DRIAN


(1)  JO L 78, 17.3.2014, p. 6.

(2)  Decizia (PESC) 2022/329 a Consiliului din 25 februarie 2022 de modificare a Deciziei 2014/145/PESC privind măsuri restrictive în raport cu acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei (JO L 50, 25.2.2022, p. 1).


ANEXĂ

Pe lista persoanelor fizice și juridice, a entităților și a organismelor ca figurează în anexa I la Regulamentul (UE) nr. 269/2014 se adaugă următoarele persoane:

Persoane

 

Nume

Date de identificare

Motive

Data includerii pe listă

„894.

Alexey Yevgenevich FILATOV

(Алексей Евгеньевич ФИЛАТОВ)

Data nașterii: 12.2.1983

Funcție: Șeful Direcției de cooperare transfrontalieră a administrației prezidențiale ruse

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Alexey Filatov este șeful Direcției de cooperare transfrontalieră a administrației prezidențiale ruse Este un înalt funcționar de la Kremlin responsabil de coordonarea politicii agresive a Kremlinului, inclusiv a activităților de influență răuvoitoare, față de Ucraina și regiunile ocupate Donețk și Luhansk.

În calitate de șef al Direcției de cooperare transfrontalieră a administrației prezidențiale ruse, Filatov este direct implicat în elaborarea și punerea în aplicare a politicii de separare conduse de Kremlin în regiunile Donețk și Luhansk din Ucraina.

Prin urmare, este răspunzător pentru sprijinirea în mod activ sau punerea în aplicare a unor acțiuni sau politici care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

895.

Igor Venediktovich MASLOV

(Игорь Венедиктович МАСЛОВ)

Data nașterii: 18.10.1960

Locul nașterii: St Petersburg (Sankt Petersburg), Federația Rusă

Funcție: Funcționar al administrației prezidențiale ruse în cadrul Serviciului Rus de Informații Externe (SVR)

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Igor Maslov este de mult timp funcționar al administrației prezidențiale ruse, cu experiență în cadrul Serviciului Rus de Informații Externe (SVR), responsabil de politica și activitățile subversive ale Kremlinului față de așa-numita «străinătate imediată a Rusiei» (fostele teritorii ale Uniunii Sovietice). Este cunoscut că îl consiliază pe președintele Vladimir Putin cu privire la Ucraina, Moldova și Osetia de Sud, iar numele său apare într-un grup de persoane care îl consiliază pe președintele Putin cu privire la Ucraina.

În calitatea sa de șef al Direcției de legături interregionale și culturale cu țări străine din cadrul administrației prezidențiale ruse, Maslov a felicitat persoane din rândul forțelor de operații speciale (SPO) din cadrul Ministerului Apărării, care au jucat un rol-cheie în anexarea ilegală a Peninsulei Crimeea.

Prin urmare, este răspunzător pentru sprijinirea în mod activ sau punerea în aplicare a unor acțiuni sau politici care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

896.

Viatcheslav Moshe KANTOR

(Вячеслав Моше КАНТОР)

(alias Viatcheslav Vladimirovich KANTOR)

(alias Вячеслав Владимирович КАНТОР)

Data nașterii: 8.9.1953

Locul nașterii: Moscova, Federația Rusă

Funcție: Acționar important al Acron Group, societate tranzacționată la bursă, unul dintre cei mai mari producători de îngrășăminte ai Rusiei.

Cetățenie: rusă, israeliană și britanică

Sexul: masculin

Viatcheslav Moshe Kantor este un oligarh rus care este un acționar important al Acron Group, societate listată la bursă, unul dintre cei mai mari producători de îngrășăminte ai Rusiei. Are legături strânse cu președintele Vladimir Putin. Aceste legături cu președintele rus l-au ajutat să își mențină averea considerabilă. Și-a declarat deschis, în numeroase ocazii, sprijinul pentru președintele Putin și prietenia cu acesta și se bucură de relații bune cu Kremlinul.

Prin urmare, a obținut beneficii din partea factorilor de decizie ruși responsabili de anexarea ilegală a Peninsulei Crimeea de către Federația Rusă sau de destabilizarea Ucrainei. De asemenea, este unul dintre oamenii de afaceri ruși importanți implicați în sectoare economice care furnizează o sursă substanțială de venituri guvernului Federației Ruse, care este răspunzător de anexarea ilegală a Peninsulei Crimeea de către Federația Rusă și de destabilizarea Ucrainei.

8.4.2022

897.

Aleksei Viktorovich PIMANOV

(Алексей Викторович ПИМАНОВ)

(alias Alexey Viktorovich PIMANOV; Alexei PIMANOV; Aleksey PIMANOV)

Data nașterii: 9.2.1962

Locul nașterii: Moscova, Federația Rusă

Funcție: Director general al organizației de management «Creative Association Red Star»; șef al holdingului media Krasnaya Zvezda, deținut de Ministerul Apărării din Rusia

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Aleksei Pimanov este propagandist și ocupă funcția de șef al holdingului media Krasnaya Zvezda, deținut de Ministerul Apărării din Rusia. Ministrul apărării, Sergey Shoygu, i-a solicitat personal lui Pimanov să devină șeful Krasnaya Zvezda. Holdingul media a fost înființat prin decret al ministrului rus al apărării și controlează canalul federal de televiziune Zvezda.

La fel ca toate celelalte canale mass-media controlate de Kremlin, Zvezda răspândește în mod regulat dezinformare cu privire la agresiunea militară neprovocată în curs împotriva Ucrainei de către Rusia, subminează integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei și oferă un sprijin esențial din partea mass-mediei pentru agresiunea violentă din partea Rusiei. În calitate de membru al Consiliului pentru mass-media al Societății Geografice Ruse, Pimanov are contacte strânse cu înalți funcționari de la Kremlin, cum ar fi Alexey Gromov, Dmitri Peskov și Sergey Shoygu.

În 2017, Pimanov a regizat și a produs filmul de propagandă «Crimeea», care justifică și glorifică anexarea ilegală a Peninsulei Crimeea de către Federația Rusă.

Prin urmare, este răspunzător pentru sprijinirea unor acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

898.

Igor Yurievich KOROTCHENKO

(Игорь Юрьевич КОРОТЧЕНКО)

Data nașterii: 15.2.1960

Locul nașterii: Riga, Letonia

Funcție: Membru al Consiliului public din cadrul Ministerului Apărării al Federației Ruse; redactor-șef al revistei Apărarea Națională; director al Centrului de Analiză a Comerțului Mondial cu Arme; expert militar; grad militar – colonel în rezervă

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Igor Korotchenko, președintele Consiliului public din cadrul Ministerului Apărării din Federația Rusă, contribuie în mod regulat la principalele emisiuni TV de propagandă rusă în calitate de expert în domeniul apărării și politicii externe. Igor Korotchenko este cunoscut pentru declarațiile sale agresive și derogatorii împotriva integrității teritoriale a Ucrainei și provoacă confruntări militare între Federația Rusă și Occident, inclusiv Ucraina. Pe platformele sale de comunicare socială sau în emisiunile sale TV, solicită «denazificarea» și demilitarizarea Ucrainei, precum și unirea Ucrainei cu Rusia («uniunea sa fraternă istorică»), afirmând că Ucraina face parte din marea «lume rusă».

Într-un articol publicat la 24 februarie 2022, Igor Korotchenko a afirmat că sarcina Rusiei în Ucraina este de a demilitariza Ucraina, explicând că Ucraina reprezintă o amenințare atât pentru propria populație, cât și pentru Federația Rusă, precum și pentru zonele necontrolate de guvern din oblastele Donețk și Luhansk din Ucraina. Scopul operației, potrivit lui Igor Korotchenko, este de a priva forțele armate ale Ucrainei de posibilitatea de comandă și control centralizat asupra trupelor, de a dezactiva rețeaua de aerodromuri militare ucrainene și de a distruge pozițiile de apărare antiaeriană și rachetele tactice operaționale.

Prin urmare, este răspunzător pentru sprijinirea unor acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

899.

Vladimir Nikolayevich SUNGORKIN

(Владимир Николаевич СУНГОРКИН)

Data nașterii: 16.6.1954

Locul nașterii: Khabarovsk, Federația Rusă

Funcție: Director general și redactor-șef al Komsomolskaya Pravda; membru al consiliilor publice din cadrul Ministerului Apărării din Federația Rusă, al Ministerului Situațiilor de Urgență al Federației Ruse și al Ministerului Transporturilor din Federația Rusă. În cadrul Consiliului privind mass-media al guvernului Federației Ruse, Sungorkin se ocupă de chestiuni legate de acordarea premiilor guvernamentale.

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Vladimir Sungorkin este directorul general și redactorul-șef al Komsomolskaya Pravda. Este unul dintre principalii actori ai manipulării informațiilor externe și ai activităților de ingerință sau de propagandă, care vorbește adesea despre Ucraina, creând dezinformare și manipulând fapte.

Vladimir Sungorkin difuzează și legitimează propaganda agresivă anti-Ucraina și antioccidentală a regimului Putin sub autoritatea directă a Kremlinului în unul dintre cele mai populare mijloace de informare în masă din Rusia. Ziarul Komsomolskaya Pravda a fost descris și de președintele Vladimir Putin ca fiind ziarul său preferat.

Prin urmare, Vladimir Sungorkin este răspunzător pentru sprijinirea unor acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

900.

Oleg Borisovich DOBRODEEV

(Олег Борисович ДОБРОДЕЕВ)

Data nașterii: 28.10.1959

Locul nașterii: Moscova, Federația Rusă

Funcție: Director general al Societății de Televiziune și Radiodifuziune de Stat Panruse (VGTRK)

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Oleg Dobrodeev este directorul general al celui mai mare holding media deținut de stat din Rusia. A participat activ la propaganda Kremlinului prin crearea și difuzarea de informații denaturate în interesul conducerii politice a Federației Ruse.

Oleg Dobrodeev este inițiatorul și creatorul principal al canalului TV de stat Rossiya-24 și proprietarul canalului TV Rusia-1. Aceste canale sunt principalele mijloace de propagandă de stat, care îndeplinesc în mod eficace sarcina de a consolida regimul Putin și de a oferi propagandă pentru politicile sale interne și externe agresive, inclusiv pentru operațiile militare din Ucraina. Aceste canale discută despre viitorul unei Ucrainei împărțite, despre «tinerele republici » și despre eșecurile reformelor președinților ucraineni, iar orice acțiune a autorităților ucrainene este ridiculizată sau condamnată.

Oleg Dobrodeev participă la reuniunile administrației președintelui Federației Ruse, în cadrul cărora liderii principalelor mijloace de comunicare în masă de stat primesc instrucțiuni.

Prin urmare, este răspunzător pentru sprijinirea în mod activ sau punerea în aplicare a unor acțiuni sau politici care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

901.

Farkhad AKHMEDOV

Data nașterii: 15.9.1955

Locul nașterii: Baku, Azerbaidjan

Funcție: Om de afaceri implicat în sectorul energetic și în politica locală rusă; fondator al Tansley Trading.

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Farkhad Akhmedov este un om de afaceri rus implicat în sectorul energetic și în politica locală rusă. A înființat Tansley Trading, care a furnizat echipamente producătorilor ruși de gaze și a devenit acționar minoritar al Nortgas, o companie petrolieră și gazieră din Siberia, precum și președinte al Bechtel Energy. Este un apropiat al Kremlinului și este un important om de afaceri implicat în sectoare economice care oferă o sursă substanțială de venituri guvernului Federației Ruse.

8.4.2022

902.

Pavel Nikolayevitch GUSEV

(Павел Николаевич ГУСЕВ)

Data nașterii: 4.4.1949

Locul nașterii: Moscova, Federația Rusă

Funcție: Propagandist, redactor și proprietar al «Moskovskiy Komsomolets»

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Pavel Nikolayevitch Gusev este șeful principalului tabloid rus «Moskovskiy Komsomolets», sprijinind discursul și acțiunile Kremlinului care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

Are legături strânse cu Ministerul Apărării din Rusia și este un confident și susținător al președintelui Vladimir Putin. A primit diverse medalii onorifice și sprijin oficial la alegerile din 2018, confirmând că este un susținător activ al guvernului Federației Ruse.

Prin urmare, este răspunzător pentru sprijinirea în mod activ sau punerea în aplicare a unor acțiuni sau politici care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

903.

Elena Petrovna TIMCHENKO [născută ERMAKOVA (YERMAKOVA)]

[Елена Петровна ТИМЧЕНКО (ЕРМАКОВА)]

Funcție: Copreședintă a Fundației Timchenko

Cetățenie: rusă, finlandeză

Persoană fizică asociată: Gennady Timchenko (soț)

Sexul: feminin

Elena Timchenko este soția miliardarului Gennady Timchenko, inclus pe listă în temeiul Deciziei 2014/145/PESC.

Participă la afacerile publice ale acestuia prin intermediul Fundației Timchenko. Obține astfel beneficii din partea lui Gennady Timchenko, care este răspunzător pentru sprijinirea acțiunilor și politicilor care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și pentru oferirea de sprijin financiar și material factorilor de decizie ruși responsabili de anexarea Crimeei și de destabilizarea Ucrainei și pentru faptul că beneficiază de pe urma acestora.

8.4.2022

904.

Maria Vladimirovna VORONTSOVA (născută PUTINA)

(alias: Mariya VORONTSOVA, Maria FAASSEN)

(Мария Владимировна ВОРОНЦОВА)

Data nașterii: 28.4.1985

Funcție: Codeținătoare a 20 % din compania Nomenko, implicată în cel mai mare proiect de investiții private din Rusia în domeniul asistenței medicale, cu un cost estimat de 40 de miliarde de ruble.

Persoană fizică asociată: președintele Vladimir Putin (tată)

Cetățenie: rusă

Sexul: feminin

Maria Vladimirovna Vorontsova este fiica cea mare a președintelui Vladimir Putin, inclus pe listă în temeiul Deciziei 2014/145/PESC.

Este codeținătoare a companiei Nomenko, implicată în cel mai mare proiect de investiții private din Rusia în domeniul asistenței medicale, cu un cost estimat de 40 de miliarde de ruble. Obține beneficii din partea guvernului Federației Ruse și este implicată în sectoare economice care furnizează o sursă substanțială de venituri guvernului Federației Ruse.

8.4.2022

905.

Anton Valerevich KUPRIN

(Антон Валерьевич КУПРИН)

Funcție: Căpitanul fregatei «Amiralul Essen» a flotei ruse din Marea Neagră

Sexul: masculin

Anton Valerevich Kuprin este căpitanul fregatei «Amiralul Essen» a flotei ruse din Marea Neagră. Fregata «Amiralul Essen» contribuie la eforturile de război ale Rusiei în Marea Neagră. Prin urmare, Anton Valerevich Kuprin este responsabil pentru acțiuni care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

906.

Olga AYZIMAN (Ольга АЙЗИМАН)

Data nașterii: 26.10.1967

Locul nașterii: Irkutsk, Federația Rusă

Persoană fizică asociată: Mikhail Fridman (fostă soție)

Cetățenie: rusă

Sexul: feminin

Olga Ayziman este fosta soție a lui Mikhail Fridman, fondator și unul dintre principalii acționari ai Alfa Group, care include principala bancă rusă Alfa Bank, considerată a fi unul dintre principalii finanțatori și facilitatori ruși din cercul de apropiați ai președintelui Vladimir Putin. Mikhail Fridman este principalul sponsor al activităților și nevoilor fostei sale soții după ce aceasta s-a mutat la Paris.

Olga Ayziman este o persoană fizică asociată cu Mikhail Fridman, care a oferit în mod activ sprijin material sau financiar factorilor de decizie ruși responsabili de anexarea Crimeei și de destabilizarea Ucrainei și a beneficiat de pe urma acestora. De asemenea, Mikhail Fridman a sprijinit și acțiunile sau politicile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

907.

Mikhail Alexandrovich BABAKOV

(Михаил Aлександрович БАБАКОВ)

Data nașterii: 7.2.1994

Persoană fizică asociată: Aleksandr Babakov (tată), vicepreședinte al Dumei de Stat

Sexul: masculin

Mikhail Alexandrovitch Babakov este fiul lui Aleksandr Babakov, vicepreședinte al Dumei de Stat, inclus pe listă în temeiul Deciziei 2014/145/PESC. Mikhail Alexandrovitch Babakov deține active importante prin legături cu tatăl său. Este proprietarul și administratorul unei societăți imobiliare din Franța, prin intermediul căreia administrează diferite proprietăți, inclusiv o casă de 11 milioane de euro aproape de Versailles. În plus, are aceeași adresă cu tatăl său. Prin urmare, Mikhail Alexandrovitch Babakov este asociat cu Aleksandr Babakov și beneficiază din partea factorilor de decizie ruși responsabili de anexarea Crimeei și de destabilizarea Ucrainei.

8.4.2022

908.

Kirill Nikolayevich SHAMALOV

(Кирилл Николаевич ШАМАЛОВ)

Data nașterii: 22.3.1982

Locul nașterii: St Petersburg (Sankt Petersburg), Federația Rusă

Funcție: Vicepreședinte al Consiliului de administrație al Sibur Holding PJSC

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Kirill Nikolayevich Shamalov este vicepreședinte al Consiliului de administrație al Sibur Holding PJSC, cea mai mare societate petrochimică integrată din Rusia.

Prin urmare, este un om de afaceri important, implicat în sectoare economice care furnizează o sursă substanțială de venituri guvernului Federației Ruse, care este responsabil de anexarea Crimeei și de destabilizarea Ucrainei.

8.4.2022

909.

Igor Albertovich KESAEV

(Игорь Альбертович КЕСАЕВ)

Data nașterii: 30.10.1966

Locul nașterii: Vladikavkaz, Osetia de Nord, Federația Rusă

Funcție: Proprietar și președinte al Mercury Group

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Igor Albertovich Kesaev este proprietarul și președintele Mercury Group, care deține Megapolis Group, principalul distribuitor de tutun din Rusia. Are legături cu guvernul Federației Ruse și cu forțele acestuia de securitate prin intermediul Fondului Monolit, condus de foști ofițeri ai serviciilor de securitate ruse, care oferă asistență financiară ofițerilor de securitate și personalului militar pensionați. În plus, este acționarul principal al uzinei Degtyarev, o societate rusă care produce arme utilizate de forțele armate ruse.

8.4.2022

 

 

 

Este un om de afaceri important, implicat în sectoare economice care furnizează venituri substanțiale guvernului Federației Ruse, care este responsabil de anexarea Crimeei și de destabilizarea Ucrainei. În plus, sprijină material guvernul Federației Ruse și beneficiază de pe urma acestuia.

 

910.

Alexander Nikolaevich PETAYKIN

(Александр Николаевич ПЕТАЙКИН)

Data nașterii: 24.5.1987

Locul nașterii: Orenburg, Oblastul Orenburg, Federația Rusă

Funcție: Proprietar și director general al societăților de construcții de drumuri «OOO Vector » și «Trans Stroy»

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Alexander Nikolaevich Petaykin este proprietarul și directorul general al firmelor de construcții de drumuri «OOO Vector» și «Trans Stroy», implicate în implementarea proiectelor publice pentru guvernele regionale din Orenburg și Bashkortostan.

Este așadar o persoană fizică ce obține beneficii din partea guvernului Federației Ruse, care este responsabil de anexarea Crimeei și de destabilizarea Ucrainei.

8.4.2022

911.

Aleksandr Aleksandrovich SHULGIN

Data nașterii: 25.8.1984

Locul nașterii: Irkutsk, Federația Rusă

Funcție: Director executiv și director al Ozon Holdings Plc

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Aleksandr Aleksandrovich Shulgin este un important om de afaceri și director general al Ozon, principala platformă de comerț electronic din mai multe categorii a Rusiei. La 24 februarie 2022, el a participat la o reuniune a oligarhilor cu președintele Vladimir Putin, la Kremlin, pentru a discuta impactul acțiunilor întreprinse în urma sancțiunilor impuse de Occident. Faptul că a fost invitat să participe la această reuniune arată că este membru al cercului de oligarhi apropiați președintelui Putin și că sprijină sau pune în aplicare acțiuni sau politici care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, precum și stabilitatea și securitatea Ucrainei. În plus, este implicat în sectoare economice care furnizează o sursă substanțială de venituri guvernului Federației Ruse, care este responsabil de anexarea Crimeei și de destabilizarea Ucrainei.

8.4.2022

912.

Ekaterina Vladimirovna TIKHONOVA

(născută Yekaterina Vladimirovna PUTINA)

(alias Yekaterina, Katerina)

[Катерина (Екатерина) Владимировна ТИХОНОВА]

Data nașterii: 31.8.1986

Locul nașterii: Dresda, Germania

Funcție: Șefa inițiativei de dezvoltare Innopraktika.

Persoană fizică asociată: președintele Vladimir Putin (tată)

Cetățenie: rusă

Sexul: feminin

Ekaterina Vladimirovna Tikhonova este fiica președintelui Vladimir Putin. A fost șefa noului institut de inteligență artificială de la Universitatea de Stat din Moscova, finanțat din fonduri de stat. În prezent, conduce inițiativa de dezvoltare Innopraktika, finanțată de societăți-cheie ruse ai căror directori sunt membri ai cercului restrâns de oligarhi apropiați președintelui Putin.

Obține prin urmare beneficii din partea guvernului Federației Ruse și este asociată cu persoane importante implicate în sectoare economice care furnizează o sursă substanțială de venituri guvernului Federației Ruse. Mai mult, este asociată cu tatăl său, care sprijină în mod activ și este răspunzător de acțiuni care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, precum și stabilitatea și securitatea Ucrainei.

8.4.2022

913.

Evgeny Borisovich ZUBITSKIY

(Евгений Борисoвич ЗУБИЦКИЙ)

Data nașterii: 10.3.1968

Locul nașterii: Kemerovo, Federația Rusă

Funcție: Antreprenor, codeținător și președinte al consiliului de administrație și director general al Industrial Metallurgical Holding (PMH)

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Evgeny Borisovich Zubitskiy este codeținător, președinte al consiliului de administrație și director general al Industrial Metallurgical Holding (PMH). Este acționar al Koks Group, întreprinderea-mamă a PMH și cel mai mare producător de cocs comercializabil din Rusia, înființat de Boris Zubitsky, deputat în Duma de Stat.

Prin urmare, este un om de afaceri important, implicat într-un sector economic care furnizează o sursă substanțială de venituri guvernului Federației Ruse.

8.4.2022

914.

Sergey Vladimirovich MIKHAILOV

(alias Sergei MIKHAILOV)

(Сергей МИХАЙЛОВ)

Data nașterii: 17.3.1971

Locul nașterii: Arkhangelsk (Arhangelsk), Federația Rusă

Funcție: Director general al Agenției ruse de presă TASS

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Sergey Mikhailov este directorul general al Agenției de presă TASS – cea mai mare agenție rusă de presă, care difuzează, prin intermediul rețelei sale masive de reprezentanțe străine (70 de birouri în Comunitatea Statelor Independente și 68 de birouri în întreaga lume), informații distorsionate cu privire la Ucraina, servind intereselor conducerii politice a Federației Ruse.

Președintele Vladimir Putin i-a acordat Ordinul Prieteniei. Serghei Mikhailov este inclus în rezerva de personal a președintelui Rusiei.

Susține așadar acțiuni sau politici care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, precum și stabilitatea și securitatea Ucrainei.

8.4.2022

915.

Alexander Alexandrovich MALKEVICH

(Александр Александрович МАЛЬКЕВИЧ)

Data nașterii: 14.7.1975

Locul nașterii: St Petersburg (Sankt Petersburg), Federația Rusă

Funcție: Prim-vicepreședinte al Camerei Publice a Federației Ruse pentru Dezvoltarea Comunității Informației, Mass-mediei și Comunicațiilor în Masă. Director general al canalului de televiziune Sankt Petersburg din ianuarie 2021

Numere de pașaport/act de identitate: Pașaport 717637093, carte de identitate națională nr. 781005202108

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Alexander Malkevich este un propagandist rus, director general al canalului de televiziune St. Petersburg și prim-vicepreședinte al Camerei Publice a Federației Ruse pentru dezvoltarea comunității informației, mass-mediei și comunicațiilor în masă.

La 25 februarie 2022, Malkevich a declarat că agresiunea militară în curs împotriva Ucrainei este o «operație specială» de denazificare a Ucrainei și că nu există niciun obiectiv de capturare a țării. La 16 martie 2022, Malkevich a participat la reuniunea Camerei Publice a Federației Ruse privind «agravarea războiului informațional: pentru a proteja interesele Rusiei», unde s-a discutat cât de important este să se transmită informații veridice, astfel încât oamenii să înțeleagă de ce a fost luată decizia de a desfășura o «operație specială» în Ucraina și care este scopul acesteia.

Susține așadar acțiuni sau politici care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, precum și stabilitatea și securitatea Ucrainei.

8.4.2022

916.

Soadat NARZIEVA

(Соадат НАРЗИЕВА)

Locul nașterii: Uzbekistan

Persoană fizică asociată: Alisher Usmanov (frate)

Cetățenie: rusă

Sexul: feminin

Soadat Narzieva este sora lui Alisher Usmanov, un oligarh pro-Kremlin care are legături strânse cu președintele Vladimir Putin și inclus pe listă în temeiul Deciziei 2014/145/PESC. Alisher Usmanov a transferat surorii sale, Soadat Narzieva, active considerabile, inclusiv o plată unică sau un cadou în valoare de 3 milioane USD. Aceasta deținea, de asemenea, 27 de conturi în bănci elvețiene, totalizând sute de milioane de dolari, care pot fi legate de fratele ei, Alisher Usmanov. De asemenea, a fost asociată cu șase companii offshore ale căror activități pot fi legate de Usmanov. Prin urmare, Soadat Narzieva este o persoană fizică asociată cu Alisher Usmanov, care a oferit, în mod activ, sprijin material sau financiar factorilor de decizie ruși responsabili de anexarea Crimeii și de destabilizarea Ucrainei și a sprijinit în mod activ politicile guvernului rus de destabilizare a Ucrainei.

8.4.2022

917.

Musa Yusupovich BAZHAEV

(Муса Юсупович БАЖАЕВ)

Data nașterii: 11.5.1966

Locul nașterii: Achkoy Martan, Cecenia

Funcție: om de afaceri rus. Actualul președinte al Alliance Moscow Group. Alliance Group deține active în sectoarele petrolier, al construcțiilor, al textilelor, al produselor alimentare, financiar și al mass-mediei; președinte al Russian Platinum

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Musa Bazhaev este președintele Alliance Group, care numără printre clienții săi principali cele mai mari companii din industria gazelor și a petrolului, din sectoarele instalațiilor industriale, telecomunicațiilor, locuințelor și utilităților publice.

Este, de asemenea, președintele consiliului de administrație al Russian Platinum, identificată drept una dintre cele mai mari companii miniere din Rusia, care furnizează o sursă substanțială de venituri guvernului Federației Ruse. În 2021, VEB.RF, VTB Group și Russian Platinum au semnat un memorandum de intenție referitor la finanțarea depozitului de minereuri de platină, cupru și nichel de la Chernogorsk, din regiunea Krasnoiarsk. Ceremonia de semnare a avut loc în cadrul Forumului economic internațional de la Sankt Petersburg, în prezența președintelui Putin. Musa Bazhaev este un important om de afaceri rus, care face parte din topul celor mai bogați 200 de ruși, și este implicat într-un sector economic care furnizează o sursă substanțială de venituri guvernului Federației Ruse.

În plus, Musa Bazhaev este asociat cu VEB.RF, o instituție de dezvoltare financiară rusă care oferă, în mod activ, sprijin material sau financiar factorilor de decizie ruși responsabili de anexarea Crimeei șu de destabilizarea Ucrainei ori obține beneficii de pe urma acțiunilor acestora.

8.4.2022

918.

Grigory Vikotorovitsj BEREZKIN

(Григорий Викторович БЕРЁЗКИН)

Data nașterii: 9.8.1966

Locul nașterii: Moscova, Federația Rusă

Funcție: Președinte al consiliului de administrație al ESN Group

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Grigory Berezkin este un important om de afaceri rus, considerat un acolit al președintelui Vladimir Putin.

Este președintele consiliului de administrație al ESN Group, un grup rus cu capital privat, având un portofoliu de investiții în diverse sectoare, inclusiv mass-media, energie, infrastructură, tehnologia informației, resurse naturale și petrochimie. ESN Group este una dintre cele mai mari societăți holding din Rusia. În 2019, Saudi Basic Industries Corporation (SABIC), Fondul de investiții directe al Rusiei (RDIF) și ESN Group au semnat un acord de investiții într-un proiect vizând proiectarea, construcția și exploatarea unei uzine de metanol în regiunea Amur, în Orientul Îndepărtat al Rusiei. În 2021, VEB.RF, VTB, ESN Group, Ministerul pentru Dezvoltarea Orientului Îndepărtat al Rusiei, Marubeni Corporation și Mitsui O.S.K. au semnat un memorandum de înțelegere în cadrul Forumului Economic Estic, având drept obiectiv dezvoltarea unui proiect pentru realizarea de către constructorii de nave ruși a unor nave alimentate cu metanol. La ceremonie a participat președintele Putin.

8.4.2022

 

 

 

În calitate de președinte al consiliului de administrație al ESN Group, Grigory Berezkin este un important om de afaceri, implicat în sectoare economice care furnizează o sursă substanțială de venituri guvernului Federației Ruse, care ste responsabil de anexarea Crimeei și de destabilizarea Ucrainei. În plus, el oferă sprijin material și financiar guvernului Federației Ruse, care este responsabil de anexarea Crimeei și de destabilizarea Ucrainei, și obține beneficii din partea acestuia.

 

919.

Serguey Achotovich MNDOIANTS

(Сергей Ашотович МНДОЯНЦ)

Data nașterii: 21.9.1961

Locul nașterii: Moscova, Federația Rusă

Funcție: om de afaceri rus, vicepreședinte al conglomeratului AFK Sistema; Fondator al firmei de consultanță VLM Invest

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Serguey Mndoiants este vicepreședinte executiv responsabil cu relațiile guvernamentale al conglomeratului rus AFK Sistema PAO, care își desfășoară activitatea în sectorul telecomunicațiilor și al tehnologiei informației. Serguey Mndoiants este, de asemenea, prim-vicepreședinte al VLM Invest, o firmă de consultanță care acționează ca intermediar între societăți private și organisme guvernamentale din Federația Rusă. Serguey Mndoiants este și membru al organului de conducere al Consiliului pentru politica externă și de apărare (SVOP), un grup de reflecție care consiliază guvernul Federației Ruse cu privire la desfășurarea politicii externe și de apărare.

Prin urmare, este un important om de afaceri implicat în sectoare economice care furnizează o sursă substanțială de venituri guvernului Federației Ruse, care este responsabil de anexarea Crimeei și de destabilizarea Ucrainei.

8.4.2022

920.

Boris Romanovich ROTENBERG

(Борис Романович РОТЕНБЕРГ)

Data nașterii: 3.1.1957

Locul nașterii: St Petersburg (Sankt Petersburg), Federația Rusă

Persoane fizice asociate: Arkady Rotenberg (frate), Igor Rotenberg (nepot)

Entități asociate: SGM (Stroygazmontazh), SMP Bank, Gazprom Drillings

Cetățenie: rusă, finlandeză

Sexul: masculin

Boris Rotenberg este un om de afaceri rus miliardar și frate al lui Arkady Rotenberg, la rândul său om de afaceri rus miliardar, acționar al societății de stat Gazprom Drillings și coproprietar al SGM (Stroygazmontazh) Group. Familia Rotenberg are legături strânse cu președintele Vladimir Putin. Boris Rotenberg este membru al consiliului de administrație al SMP Bank și unul dintre principalii acționari ai Gazprom Drillings, care a primit contracte mari cu statul datorită legăturilor sale strânse cu președintele Putin. Prin urmare, Boris Rotenberg obține beneficii din partea factorilor de decizie ruși și a guvernului Federației Ruse, care sunt responsabili de anexarea Crimeei și de destabilizarea Ucrainei. În plus, este o persoană fizică asociată cu Arkady Rotenberg și cu președintele Putin, ambii fiind incluși pe lista persoanelor cărora li se aplică măsuri restrictive în legătură cu acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

921.

Igor Arkadyevich ROTENBERG

(Игорь Аркадьевич РОТЕНБЕРГ)

Data nașterii: 9.5.1973

Locul nașterii: St Petersburg (Sankt Petersburg), Federația Rusă

Persoane fizice asociate: Arkady Rotenberg (tată), Boris Rotenberg (unchi)

Entități asociate: SGM (Stroygazmontazh) Group, Gazprom Drillings, NPV Engineering Group

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Igor Rotenberg este un om de afaceri rus miliardar, fiul cel mare și moștenitorul lui Arkady Rotenberg, la rândul său om de afaceri rus miliardar, coproprietar al SGM (Stroygazmontazh) Group. Este acționarul majoritar al Gazprom Drillings. Familia Rotenberg are legături strânse cu președintele Putin. Datorită funcțiilor pe care le deține în cadrul unor importante întreprinderi ruse, inclusiv SGM, Gazprom Drillings și Mostotrest, care au primit contracte mari cu statul, precum și datorită legăturilor sale strânse cu președintele Putin, Igor Rotenberg obține beneficii din partea factorilor de decizie ruși și a guvernului Federației Ruse, care sunt responsabili de anexarea Crimeei și de destabilizarea Ucrainei. În plus, este o persoană fizică asociată cu Arkady Rotenberg și cu președintele Putin, ambii fiind incluși pe lista persoanelor cărora li se aplică măsuri restrictive în legătură cu acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

922.

Ekaterina IGNATOVA

(alias Jekatarina IGNATOVA)

Data nașterii: 1968

Locul nașterii: Moscova, Federația Rusă

Persoane fizice asociate: Sergei Chemezov (soț)

Anastasia Ignatova (fiică)

Lyudmila Rukavishikova (mamă)

Cetățenie: rusă

Sexul: feminin

Ekaterina Ignatova este soția lui Serghei Chemezov, care este directorul general al corporației de stat ruse Rostec (Corporaţia de stat pentru asistenţă pentru dezvoltare, producţie și export de produse industriale cu tehnologie avansată). În calitate de soție a lui Serghei Chemezov, Ekaterina Ignatova deține active importante în legătură cu acesta. În cea mai recentă declarație publică de avere a lui Serghei Chemezov din 2019, a fost inclus și venitul anual al Ekaterinei Ignatova în valoare de 24 de milioane USD.

Ekaterina Ignatova este asociată cu o persoană fizică (soțul său) care figurează pe lista persoanelor cărora li se aplică măsuri restrictive în raport cu acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

923.

Anastasia IGNATOVA

(Анастасия ИГНАТОВА)

Persoane fizice asociate: Serghei Chemezov (tată vitreg)

Ekaterina Ignatova (mamă)

Lyudmila Rukavishikova (bunică)

Cetățenie: rusă

Sexul: feminin

Anastasia Ignatova este fiica vitregă a lui Serghei Chemezov, care este directorul general al corporației de stat ruse Rostec (Corporația de stat pentru promovarea dezvoltării, fabricării și exportului de produse industriale rusești de înaltă tehnologie).

În calitate de fiică vitregă a lui Serghei Chemezov, ea deține active importante în legătură cu acesta prin intermediul unor companii offshore. Anastasia Ignatova deține în mod formal iahtul de 85 de metri «Valerie», în valoare de 140 de milioane USD (peste 10 miliarde de ruble), prin intermediul unei societăți din Insulele Virgine Britanice, denumită Delima Services Limited. În plus, ea este beneficiarul unor companii offshore care dețin active în valoare de sute de milioane de dolari.

Anastasia Ignatova este asociată cu o persoană fizică (tatăl său vitreg) care figurează pe lista persoanelor cărora li se aplică măsuri restrictive în raport cu acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

924.

Lyudmila RUKAVISHIKOVA

Persoane fizice asociate: Serghei Chemezov (ginere)

Ekaterina Ignatova (fiică)

Anastasia Ignatova (nepoată)

Cetățenie: rusă

Sexul: feminin

Lyudmila Rukavishikova este soacra lui Serghei Chemezov, care este directorul general al corporației de stat ruse Rostec (Corporația de stat pentru promovarea dezvoltării, fabricării și exportului de produse industriale rusești de înaltă tehnologie). În calitate de soacră a lui Serghei Chemezov, ea deține active importante în legătură cu acesta, inclusiv acțiuni ale unor societăți care dețin proprietăți utilizate de Rostec.

Lyudmila Rukavishikova este asociată cu o persoană fizică (ginerele său) care figurează pe lista persoanelor cărora li se aplică măsuri restrictive în raport cu acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

925.

Yuri Borisovich SLYUSAR

(Юрий Борисович СЛЮСАРЬ)

Data nașterii: 20.7.1974

Locul nașterii: Rostov-pe-Don, Federația Rusă

Funcție: președintele United Aircraft Corporation (UAC); fost ministru adjunct al industriei și comerțului al Federație Ruse

Persoană fizică asociată: președintele Vladimir Putin

Entitate asociată: United Aircraft Corporation

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Yuri Slyusar este președintele United Aircraft Corporation (UAC) și fost ministru adjunct al industriei și comerțului. UAC este o societate rusă de cooperare în domeniul aerospațial și al apărării – deținută în mare parte de stat și care face parte din Rostec – înființată de președintele Putin. În calitatea sa de președinte al UAC, Yuri Slyusar este unul dintre principalii actori din industria rusă și din sectorul rus al apărării, având legături strânse cu guvernul Federației Ruse. Yuri Slyusar este așadar un important om de afaceri implicat în sectoare economice ale guvernului Federației Ruse, a sprijinit guvernul Federației Ruse și a obținut beneficii din partea acestuia.

8.4.2022

926.

Said KERIMOV

Data nașterii: 6.7.1995

Locul nașterii: Moscova, Federația Rusă

Funcție: moștenitorul lui Suleiman Kerimov, membru al comitetului strategic și al consiliului de administrație ale Polyus

Persoană fizică asociată: Suleiman Kerimov (tată)

Entitate asociată: Polyus

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Said Kerimov este fiul lui Suleiman Kerimov. Suleiman Kerimov este un miliardar din Rusia, fondator al Fundației Suleiman Kerimov și reprezentant al Republicii Daghestan în cadrul Consiliului Federal al Rusiei. Suleiman Kerimov a transferat fiului său, Said Kerimov, o mare parte din activele sale, inclusiv acțiunile sale în cadrul celui mai mare producător de aur din Rusia, Polyus Gold.

Said Kerimov este asociat cu un important om de afaceri implicat în sectoare economice care furnizează o sursă substanțială de venituri guvernului Federației Ruse și care este responsabil de anexarea Crimeei și de destabilizarea Ucrainei. Suleiman Kerimov este de asemenea răspunzător pentru sprijinirea sau punerea în aplicare a acțiunilor sau politicilor care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, precum și stabilitatea și securitatea în Ucraina.

8.4.2022

927.

Vladimir Leonidovich BOGDANOV

(Владимир Леонидович БОГДАНОВ)

Data nașterii: 28.5.1951

Funcție: director general al Surgutneftegas

Persoană fizică asociată: președintele Vladimir Putin

Entitate asociată: Surgutneftegas

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Vladimir Bogdanov este directorul general al companiei de petrol și gaze Surgutneftegas, a cincea societate privată ca mărime și a treia cea mai mare companie petrolieră din Rusia, cu o cotă de peste 10 % din producția totală de petrol a Rusiei, care furnizează așadar o sursă substanțială de venituri pentru guvernul Federației Ruse. Surgutneftegasbank CJSC, în calitate de filială a Surgutneftegas, a acordat guvernului regiunii Tyumen în 2021 un împrumut în valoare de 1,6 miliarde de ruble pentru finanțarea deficitului acestuia. Vladimir Bogdanov menține legături strânse cu guvernul Federației Ruse și cu președintele Vladimir Putin. Vladimir Bogdanov este așadar un important om de afaceri implicat în sectoare economice care furnizează o sursă substanțială de venituri guvernului Federației Ruse, care este responsabil de anexarea Crimeei și de destabilizarea Ucrainei.

8.4.2022

928.

German Oskarovich GREF

(alias Herman Oskarovich GREF)

(Герман Оскарович ГРЕФ)

Data nașterii: 8.2.1964

Locul nașterii: satul Panfilovo, districtul Irtysh, regiunea Pavlodar, Kârgâzstan

Funcție: director general și președinte al Comitetului executiv al Sberbank of Russia, confirmat de consiliul de administrație la 16 octombrie 2007

Entități asociate: societatea publică pe acțiuni «Sberbank of Russia»

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

German Gref este directorul general și președintele Comitetului executiv al Sberbank of Russia. Sberbank of Russia este o societate publică pe acțiuni. Acționarul majoritar al Sberbank este Fondul național de patrimoniu al Rusiei, gestionat de guvernul Federației Ruse.

La 24 februarie 2022, după etapele inițiale ale agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, German Gref, alături de alți 36 de oameni de afaceri, s-a întâlnit cu președintele Vladimir Putin și cu alți membri ai guvernului Federației Ruse pentru a discuta impactul acțiunilor întreprinse în urma sancțiunilor occidentale. Această invitație specială arată că German GREF sprijină sau asigură punerea în aplicare a acțiunilor sau politicilor care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei sau stabilitatea ori securitatea Ucrainei sau care obstrucționează activitatea organizațiilor internaționale în Ucraina.

În calitatea sa de director general al Sberbank, el este unul dintre principalii oameni de afaceri implicați în sectoare economice care furnizează o sursă substanțială de venituri guvernului Federației Ruse, care este responsabil de anexarea Crimeei și de destabilizarea Ucrainei.

8.4.2022

929.

Oleg Vladimirovich DERIPASKA

(Олег Владимирович ДЕРИПАСКА)

Data nașterii: 2.1.1968

Locul nașterii: Dzerzhinsk, Federația Rusă

Funcție: oligarh rus; Proprietar al Russian Machines, Military Industrial Company și al Arzamas Machine-Building Plant (Uzina de construcții de mașini Arzamas)

Entități asociate: Russian Machines, Military Industrial Company și Arzamas Machine-Building Plant (Uzina de construcții de mașini Arzamas)

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Oleg Deripaska este un oligarh rus. El deține conglomeratul industrial Russian Machines, care include Military Industrial Company, un important furnizor de armament și echipament militar pentru forțele armate ruse. Deține, de asemenea, Arzamas Machine-Building Plant (Uzina de construcții de mașini Arzamas), care produce transportoarele amfibii blindate BTR-80 ce au fost utilizate de Rusia în timpul agresiunii militare neprovocate împotriva Ucrainei în 2022.

Prin urmare, este răspunzător pentru sprijinirea sau punerea în aplicare a unor acțiuni sau politici care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, sau stabilitatea ori securitatea Ucrainei.

8.4.2022

930.

Igor Evgenievich KONASHENKOV

(Игорь Евгеньевич КОНАШЕНКОВ)

Data nașterii: 15.5.1966

Locul nașterii: Chișinău, Republica Moldova

Funcție: șeful Departamentului pentru informații și comunicații din cadrul Ministerului Apărării al Federației Ruse, general-maior

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Igor Evgenievich Konashenkov este șeful Departamentului pentru informații și comunicații din cadrul Ministerului Apărării al Federației Ruse, având gradul de general-maior.

În calitatea sa de purtător de cuvânt principal al Ministerului Apărării din Rusia, a fost responsabil cu manipularea informațiilor și răspândirea dezinformării cu privire la acțiunile militare ale Rusiei în Ucraina. A promovat o atitudine pozitivă față de agresiunea militară neprovocată a Rusiei împotriva Ucrainei, față de anexarea Crimeei și față de acțiunile separatiștilor din Donbas, a prezentat situația din Ucraina într-un mod părtinitor și a răspândit dezinformare cu privire la activitățile ucrainene și occidentale.

Prin urmare, este răspunzător pentru sprijinirea sau punerea în aplicare a unor acțiuni sau politici care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, sau stabilitatea ori securitatea Ucrainei.

8.4.2022

931.

Vladimir Viktorovich PAVLENKO

(Владимир Викторович ПАВЛЕНКО/Володимир Вiкторович ПАВЛЕНКО)

Data nașterii: 14.4.1962

Sexul: masculin

Așa-numit «ministru al securității statului» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Asumând acest rol și acționând în această calitate, a subminat în mod activ integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

932.

Alexander Yevgenevych ANANCHENKO

(Александр Евгеньевич АНАНЧЕНКO)

Data nașterii: 2.2.1966

Sexul: masculin

Așa-numit «prim-ministru» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Asumând acest rol și acționând în această calitate, a subminat în mod activ integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

933.

Aleksei Alexandrovich DIKIY

(Алексей Александрович ДИКИЙ/Олексiй Олександрович ДIКIЙ)

Data nașterii: 5.7.1974

Sexul: masculin

Așa-numit «ministru al afacerilor interne» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Asumând acest rol și acționând în această calitate, a subminat în mod activ integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

934.

Igor Yurievich ANTIPOV

(Игорь Юрьевич АНТИПОВ/Iгор Юрiйович АНТИПОВ)

Data nașterii: 26.5.1961

Sexul: masculin

Așa-numit «ministru al informațiilor» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Asumând acest rol și acționând în această calitate, a subminat în mod activ integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

935.

Artem Alexandrovich KRAMARENKO

(Артем Александрович КРАМАРЕНКО)

Data nașterii: 13.1.1980

Locul nașterii: Pavlov Khutor, Rusia

Sexul: masculin

Așa-numit «ministru al politicii agroindustriale și al alimentației» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Asumând acest rol și acționând în această calitate, a subminat în mod activ integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

936.

Vladimir Nikolaevich ANTONOV

(Владимир Николаевич АНТОНОВ/Володимир Миколайович АНТОНОВ)

Data nașterii: 24.12.1979

Sexul: masculin

Așa-numit «vicepreședinte al guvernului» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Asumând acest rol și acționând în această calitate, a subminat în mod activ integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

937.

Tatyana Viktorovna PEREVERZEVA

(Татьяна Викторовна ПЕРЕВЕРЗЕВА/Тетяна Вiкторiвна ПЕРЕВЕРЗЕВА)

Data nașterii: 20.6.1964

Locul nașterii: Donețk, Ucraina

Sexul: feminin

Așa-numită «vicepreședintă a guvernului» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Asumând acest rol și acționând în această calitate, a subminat în mod activ integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

938.

Evgenij Evgenievich LAVRENOV

(Евгений Евгеньевич ЛАВРЕНОВ/Євген Євгенович ЛАВРЕНОВ)

Data nașterii: 5.12.1979

Locul nașterii: Nikopol

Sexul: masculin

Așa-numit «ministru al bugetului» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Asumând acest rol și acționând în această calitate, a subminat în mod activ integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

939.

Aleksandr Aleksandrovich OPRISHHENKO

(Александр Александрович ОПРИЩЕНКО/Олександр Олександрович ОПРИЩЕНКО)

Data nașterii: 24.4.1976

Sexul: masculin

Așa-numit «ministru interimar al sănătății» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Asumând acest rol și acționând în această calitate, a subminat în mod activ integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

940.

Natalya Yurevna NIKONOROVA

(Наталья Юрьевна НИКОНОРОВА/Наталя Юр'ївна НIКОНОРОВА)

Data nașterii: 28.9.1984

Locul nașterii: Donețk, Ucraina

Sexul: feminin

Așa-numită «ministră a afacerilor interne» a așa-numitei «Republici Populare Donețk». Asumând acest rol și acționând în această calitate, a subminat în mod activ integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

941.

Mihail Vasilevich ZHELTYAKOV

(Михаил Васильевич ЖЕЛТЯКОВ/Михайло Васильович ЖЕЛТЯКОВ)

Data nașterii: 1.1.1961

Sexul: masculin

Așa-numit «ministru al culturii» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Asumând acest rol și acționând în această calitate, a subminat în mod activ integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

942.

Aleksandr Yurevich GROMAKOV

(Александр Юрьевич ГРОМАКОВ/Олександр Юрiйович ГРОМАКОВ)

Data nașterii: 4.9.1958

Locul nașterii: Donețk, Ucraina

Sexul: masculin

Așa-numit «ministru al tineretului, sportului și turismului» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Asumând acest rol și acționând în această calitate, a subminat în mod activ integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

943.

Mikhail Nikolaevich KUSHAKOV

(Михаил Николаевич КУШАКОВ/Михайло Миколайович КУШАКОВ)

Data nașterii: 23.11.1958

Locul nașterii: Republica Moldova

Sexul: masculin

Așa-numit «ministru al educației și științei» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Asumând acest rol și acționând în această calitate, a subminat în mod activ integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

944.

Alexei Aleksandrovich KOSTRUBITSKIY

(Алексей Александрович КОСТРУБИЦКИЙ/Олексiй Олександрович КОСТРУБИЦЬКИЙ)

Data nașterii: 24.8.1978

Sexul: masculin

Așa-numit «ministru al apărării civile, al situațiilor de urgență și al eliminării consecințelor dezastrelor naturale» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Asumând acest rol și acționând în această calitate, a subminat în mod activ integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

945.

Vladimir Mikhailovich RUSHHAK

(Владимир Михайлович РУЩАК/Володимир Михайлович РУЩАК)

Data nașterii: 2.9.1971

Sexul: masculin

Așa-numit «ministru al industriei și comerțului» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Asumând acest rol și acționând în această calitate, a subminat în mod activ integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

946.

Igor Nikolaevich HALEPA

(Игорь Николаевич ХАЛЕПА/Iгор Миколайович ХАЛЕПА)

Data nașterii: 19.5.1969

Sexul: masculin

Așa-numit «ministru interimar al telecomunicațiilor» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Asumând acest rol și acționând în această calitate, a subminat în mod activ integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

947.

Sergei Sergeevich NAUMETS

(Сергей Сергеевич НАУМЕЦ/Сергiй Сергiйович НАУМЕЦЬ)

Data nașterii: 13.7.1976

Sexul: masculin

Așa-numit «ministru al construcțiilor, locuințelor și serviciilor comunale» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Asumând acest rol și acționând în această calitate, a subminat în mod activ integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

948.

Dmitriy Viktorovich PODLIPANOV

(Дмитрий Викторович ПОДЛИПАНОВ/Дмитро Вiкторович ПОДЛИПАНОВ)

Data nașterii: 28.11.1964

Sexul: masculin

Așa-numit «ministru al transporturilor» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Asumând acest rol și acționând în această calitate, a subminat în mod activ integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

949.

Larisa Valentinovna TOLSTYKINA

(Лариса Валентиновна ТОЛСТЫКИНА/Лариса Валентинiвна ТОЛСТИКIНА)

Data nașterii: 3.10.1967

Sexul: feminin

Așa-numită «ministră a muncii și afacerilor sociale» a așa-numitei «Republici Populare Donețk». Asumând acest rol și acționând în această calitate, a subminat în mod activ integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

950.

Ruslan Mihajlovich DUBOVSKIY

(Руслан Михайлович ДУБОВСКИЙ/Руслан Михайлович ДУБОВСЬКИЙ)

Data nașterii: 20.2.1974

Sexul: masculin

Așa-numit «ministru al cărbunelui și energiei» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Asumând acest rol și acționând în această calitate, a subminat în mod activ integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

951.

Yana Sergeevna CHAUSOVA

(Яна Сергеевна ЧАУСОВА/Яна Сергiївна ЧАУСОВА)

Data nașterii: 22.9.1980

Sexul: feminin

Așa-numită «ministră a finanțelor» a așa-numitei «Republici Populare Donețk». Asumând acest rol și acționând în această calitate, a subminat în mod activ integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

952.

Aleksei Vladimirovich POLOVYAN

(Алексей Владимирович ПОЛОВЯН/Олексiй Володимирович ПОЛОВЯН)

Data nașterii: 3.5.1979

Sexul: masculin

Așa-numit «ministru al dezvoltării economice» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Asumând acest rol și acționând în această calitate, a subminat în mod activ integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

953.

Yuriy Nikolaevich SIROVATKO

(Юрий Николаевич СИРОВАТКО/Юрiй Миколайович СИРОВАТКО)

Data nașterii: 17.4.1978

Sexul: masculin

Așa-numit «ministru al justiției» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Asumând acest rol și acționând în această calitate, a subminat în mod activ integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

954.

Sergey Ivanovich KOZLOV

(Сергей Иванович КОЗЛОВ/Сергiй Iванович КОЗЛОВ)

Data nașterii: 7.11.1963

Sexul: masculin

Așa-numit «președinte al guvernului» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Asumând acest rol și acționând în această calitate, a subminat în mod activ integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

955.

Yuriy Nikolaevich GOVTVIN

(Юрий Николаевич ГОВТВИН/Юрiй Миколайович ГОВТВIН)

Data nașterii: 12.4.1968

Sexul: masculin

Așa-numit «prim vicepreședinte al guvernului» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Asumând acest rol și acționând în această calitate, a subminat în mod activ integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

956.

Elena Nikolaevna KOSTENKO

(Елена Николаевна КОСТЕНКО/Олена Миколаївна КОСТЕНКО)

Data nașterii: 13.11.1968

Sexul: feminin

Așa-numită «vicepreședintă a guvernului» a așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Asumând acest rol și acționând în această calitate, a subminat în mod activ integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

957.

Anna Yurievna TODOROVA

(Анна Юрьевна ТОДОРОВА/Ганна Юрiївна ТОДОРОВА)

Data nașterii: 20.2.1988

Sexul: feminin

Așa-numită «vicepreședintă a guvernului» a așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Asumând acest rol și acționând în această calitate, a subminat în mod activ integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

958.

Anatoli Andreevich ANTONOV

(Анатолий Андреевич АНТОНОВ)

Data nașterii: 6.11.1966

Sexul: masculin

Așa-numit «ministru al securității statului» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Asumând acest rol și acționând în această calitate, a subminat în mod activ integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

959.

Igor Aleksandrovich KORNET

(Игорь Александрович КОРНЕТ/Iгор Олександрович КОРНЕТ)

Data nașterii: 29.4.1973

Sexul: masculin

Așa-numit «ministru de interne» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Asumând acest rol și acționând în această calitate, a subminat în mod activ integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

960.

Evgeny Anatolievich KATSAVALOV

(Евгений Анатольевич КАЦАВАЛОВ)

Data nașterii: 11.2.1972

Sexul: masculin

Așa-numit «ministru al situațiilor de urgență și al gestionării dezastrelor» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Asumând acest rol și acționând în această calitate, a subminat în mod activ integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

961.

Natalya Alexandrovna PASHCHENKO

(Наталия Александровна ПАЩЕНКО)

Data nașterii: 10.10.1975

Sexul: feminin

Așa-numită «ministră a sănătății» a așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Asumând acest rol și acționând în această calitate, a subminat în mod activ integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

962.

Andrey Yurievich LUSTENKO

(Андрей Юрьевич ЛУСТЕНКО)

Data nașterii: 16.6.1975

Sexul: masculin

Așa-numit «ministru al educației și științei» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Asumând acest rol și acționând în această calitate, a subminat în mod activ integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

963.

Svetlana Anatolievna MALAKHOVA

(Светлана Анатольевна МАЛАХОВА)

Data nașterii: 27.8.1964

Sexul: feminin

Așa-numită «ministră a muncii și politicii sociale» a așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Asumând acest rol și acționând în această calitate, a subminat în mod activ integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

964.

Dmitry Sergeevich SIDOROV

(Дмитрий Сергеевич СИДОРОВ)

Data nașterii: 2.9.1989

Sexul: masculin

Așa-numit «ministru al culturii, sportului și tineretului» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Asumând acest rol și acționând în această calitate, a subminat în mod activ integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

965.

Sergey Alekseevich BORODIN

(Сергей Алексеевич БОРОДИН)

Data nașterii: 15.1.1968

Sexul: masculin

Așa-numit «președinte al Comitetului de stat pentru taxe și impozite» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Asumând acest rol și acționând în această calitate, a subminat în mod activ integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

966.

Vladislav Nikolaevich DEINEGO

(Владислав Николаевич ДЕЙНЕГО)

Data nașterii: 12.3.1964

Sexul: masculin

Așa-numit «ministru al afacerilor externe» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Asumând acest rol și acționând în această calitate, a subminat în mod activ integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

967.

Yuriy Alexandrovich PRONKO

(Юрий Александрович ПРОНЬКО)

Data nașterii: 2.4.1962

Sexul: masculin

Așa-numit «ministru al agriculturii și alimentației» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Asumând acest rol și acționând în această calitate, a subminat în mod activ integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

968.

Svetlana Nikolaevna PODLIPAEVA

(Светлана Николаевна ПОДЛИПАЕВА)

Data nașterii: 16.9.1968

Sexul: feminin

Așa-numită «ministră a dezvoltării economice» a așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Asumând acest rol și acționând în această calitate, a subminat în mod activ integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

969.

Maxim Alekseevich PROTASOV

(Максим Алексеевич ПРОТАСОВ)

Data nașterii: 21.2.1976

Sexul: masculin

Așa-numit «ministru al construcțiilor și locuințelor și al serviciilor comunale» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Asumând acest rol și acționând în această calitate, a subminat în mod activ integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

970.

Oleg Vasilievich FETISOV

(Олег Васильевич ФЕТИСОВ)

Data nașterii: 30.3.1971

Sexul: masculin

Așa-numit «ministru al comunicațiilor și al comunicării în masă» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Asumând acest rol și acționând în această calitate, a subminat în mod activ integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

971.

Yuriy Anatolievich DEGTYAREV

(Юрий Анатольевич ДЕГТЯРЕВ)

Data nașterii: 7.7.1977

Sexul: masculin

Așa-numit «ministru al resurselor naturale și al securității mediului» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk»”. Asumând acest rol și acționând în această calitate, a subminat în mod activ integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

972.

Sergey Nikolaevich NEVEROV

(Сергей Николаевич НЕВЕРОВ)

Sexul: masculin

Așa-numit «ministru al industriei și comerțului» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Asumând acest rol și acționând în această calitate, a subminat în mod activ integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

973.

Yuriy Nikolaevich AFANASEVSKY

(Юрий Николаевич АФАНАСЬЕВСКИЙ)

Data nașterii: 12.12.1968

Sexul: masculin

Așa-numit «președinte al Comitetului de stat al vămilor» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Asumând acest rol și acționând în această calitate, a subminat în mod activ integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

974.

Olga Alexandrovna MAKEEVA

(Ольга Александровна МАКЕЕВА/Ольга Олександрiвна МАКЄЄВА)

Data nașterii: 21.11.1974

Sexul: feminin

Membră a așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

975.

Vitaly Vladimirovich KRAVETS

(Виталий Владимирович КРАВЕЦ/Вiталiй Володимирович КРАВЕЦЬ)

Data nașterii: 7.4.1975

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

976.

Yaroslav Gennadievich ANIKA

(Ярослав Геннадьевич АНИКА/Ярослав Геннадiйович АНIКА)

Data nașterii: 26.6.1990

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

977.

Yevgeny Dmitrievich GRITSENKO

(Евгений Дмитриевич ГРИЦЕНКО/Євген Дмитрович ГРИЦЕНКО)

Data nașterii: 26.7.1977

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

978.

Andrey Sergeevich VOROSHILOV

(Андрей Сергеевич ВОРОШИЛОВ/Андрiй Сергiйович ВОРОШИЛОВ)

Data nașterii: 2.4.1978

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

979.

Alexander Pavlovich KURENKOV

(Александр Павлович КУРЕНКОВ/Олександр Павлович КУРЄНКОВ)

Data nașterii: 1.6.1962

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

980.

Vladislav Leonidovich BERDICHEVSKY

(Владислав Леонидович БЕРДИЧЕВСКИЙ/Владiслав Леонiдович БЕРДIЧЕВСЬКИЙ)

Data nașterii: 10.9.1967

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

981.

Irina Vasilievna POPOVA

(Ирина Васильевна ПОПОВА/Iрина Василiвна ПОПОВА)

Data nașterii: 7.8.1966

Sexul: feminin

Membră a așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

982.

Maria Vladimirovna PIROGOVA

(Мария Владимировна ПИРОГОВА/Марiя Володимирiвна ПIРОГОВА)

Data nașterii: 13.5.1993

Sexul: feminin

Membră a așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

983.

Sergey Borisovich PROKOPENKO

(Сергей Борисович ПРОКОПЕНКО/Сергiй Борисович ПРОКОПЕНКО)

Data nașterii: 20.10.1986

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

984.

Svetlana Anatolievna KUMANOVA

(Светлана Анатольевна КУМАНОВА/Свiтлана Анатолiївна КУМАНОВА)

Data nașterii: 1.11.1966

Sexul: feminin

Membră a așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

985.

Magdalina Marina VLADIMIROVNA

(Магдалина Марина ВЛАДИМИРОВНА/Магдалина Марина ВОЛОДИМИРIВНА)

Data nașterii: 4.1.1984

Sexul: feminin

Membră a așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

986.

Kirill Borisovich MAKAROV

(Кирилл Борисович МАКАРОВ/Кирило Борисович МАКАРОВ)

Data nașterii: 6.11.1995

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

987.

Alexander Viktorovich MALKOV

(Александр Викторович МАЛЬКОВ/Олександр Вiкторович МАЛЬКОВ)

Data nașterii: 18.7.1953

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

988.

Yury Igorevich MARTYNOV

(Игорь Юрьевич МАРТЫНОВ/Iгор Юрiйович МАРТИНОВ)

Data nașterii: 22.6.1969

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

989.

Igor Viktorovich MATRUS

(Игорь Викторович МАТРУС/Iгор Вiкторович МАТРУС)

Data nașterii: 27.7.1981

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

990.

Vladimir Anatolievich MEDVEDEV

(Владимир Анатольевич МЕДВЕДЕВ/Володимир Анатолiйович МЕДВЕДЕВ)

Data nașterii: 27.10.1980

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

991.

Yulia Valentinovna MIKHAILOVA

(Юлия Валентиновна МИХАЙЛОВА/Юлiя Валентинiвн МИХАЙЛОВА)

Data nașterii: 14.7.1991 sau 14.6.1991

Sexul: feminin

Membră a așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

992.

Vladimir Evgenievich MOSHKIN

(Владимир Евгеньевич МОШКИН/Володимир Євгенович МОШКIН)

Data nașterii: 25.6.1980

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

993.

Alla Ivanovna OBOLENSKAYA

(Алла Ивановна ОБОЛЕНСКАЯ/Алла Iванiвна ОБОЛЕНСЬКА)

Data nașterii: 26.7.1964

Sexul: feminin

Membră a așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

994.

Dmitry Alexandrovich OGILETS

(Дмитрий Александрович ОГИЛЕЦ/Дмитро Олександрович ОГIЛЕЦЬ)

Data nașterii: 2.9.1968

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

995.

Oleg Vladimirovich ONOPKO

(Олег Владимирович ОНОПКО/Олег Володимирович ОНОПКО)

Data nașterii: 10 octombrie

(an necunoscut)

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

996.

Vladimir Gennadievich PAKREEV

(Владимир Геннадьевич ПАКРЕЕВ/Володимир Генадiйович ПАКРЕЄВ)

Data nașterii: 21.7.1977

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

997.

Maxim Alekseevich PARSHIN

(Максим Алексеевич ПАРШИН/Максим Олексiйович ПАРШИН)

Data nașterii: 3.8.1976

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

998.

Igor Valentinovich PASHKOV

(Игорь Валентинович ПАШКОВ/Iгор Валентинович ПАШКОВ)

Data nașterii: 4.2.1961

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

999.

Vasily Anatolievich PERTSEV

(Василий Анатольевич ПЕРЦЕВ/Василь Анатолiйович ПЕРЦЕВ)

Data nașterii: 9.8.1981

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1000.

Yuri Ivanovich POKINTELITSA

(Юрий Иванович ПОКИНТЕЛИЦА/Юрiй Iванович ПОКIНТЕЛИЦЯ)

Data nașterii: 21.5.1966

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1001.

Natalya Alekseevna POLYANSKAYA

(Наталья Алексеевна ПОЛЯНСКАЯ/Наталiя Олексiївна ПОЛЯНСЬКА)

Data nașterii: 6.11.1971

Sexul: feminin

Membră a așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1002.

Leonid Vladimirovich PRISENKO

(Леонид Владимирович ПРИСЕНКО/Леонiд Володимирович ПРИСЄНКО)

Data nașterii: 6.7.1961

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1003.

Natalya Anatolyevna PSHENICHNAYA

(Наталья Анатольевна ПШЕНИЧНАЯ/Наталiя Анатолiївна ПШЕНИЧНА)

Data nașterii: 30.6.1981

Sexul: feminin

Membră a așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1004.

Lyubomir Evgenevich PUSHKIN

(Любомир Евгеньевич ПУШКИН/Любомир Євгенiйович ПУШКIН)

Data nașterii: 27.5.1977

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1005.

Vladislav Adolfovich RUSANOV

(Владислав Адольфович РУСАНОВ/Владислав Адольфович РУСАНОВ)

Data nașterii: 12.6.1966

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1006.

Vladimir Vladimirovich SAVELOV

(Владимир Владимирович САВЕЛОВ/Володимир Володимирович САВЕЛОВ)

Data nașterii: 24.2.1965

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1007.

Anastasia Yurievna SELIVANOVA

(Анастасия Юрьевна СЕЛИВАНОВА/Анастасiя Юрiївна СЕЛIВАНОВА)

Data nașterii: 5.8.1983

Sexul: feminin

Membră a așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1008.

Alexander Anatolievich SERYOZHENKO

(Александр Анатольевич СЕРЁЖЕНКО/Олександр Анатолiйович СЕРЬОЖЕНКО)

Data nașterii: 17.3.1965

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1009.

Elena Nikolaevna SHISHKINA

(Елена Николаевна ШИШКИНА/Олена Миколаївна ШИШКIНА)

Data nașterii: 19.4.1978

Sexul: feminin

Membră a așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1010.

Korotkiy Alexander VLADIMIROVICH

(Короткий Александр ВЛАДИМИРОВИЧ)

Data nașterii: 13.3.1925

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1011.

Oksana Viktorovna SIGIDINA

(Оксана Викторовна СИГИДИНА/Оксана Вiкторiвна СIГIДIНА)

Data nașterii: 17.8.1976

Sexul: feminin

Membră a așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1012.

Valery Vladimirovich SKOROKHODOV

(Валерий Владимирович СКОРОХОДОВ/Валерiй Володимирович СКОРОХОДОВ)

Data nașterii: 22.5.1976

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1013.

Natalya Ivanovna STRELCHUK

(Наталья Ивановна СТРЕЛЬЧУК/Наталiя Iванiвна СТРЕЛЬЧУК)

Data nașterii: 10.9.1974

Sexul: feminin

Membră a așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1014.

Pavel Alexandrovich SHEPOTKO

(Павел Александрович ШЕПОТЬКО/Павло Олександрович ШЕПОТЬКО)

alias Pavel Alexandrovich TCHAIKOVSKY (Павел Александрович ЧАЙКОВСКИЙ)

Data nașterii: 15.4.1986

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1015.

Sergey Leonidovich TELNYKH

(Сергей Леонидович ТЕЛЬНЫХ/Сергiй Леонiдович ТЕЛЬНИХ)

Data nașterii: 29.4.1972

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1016.

Roman Sergeevich UDALOV

(Роман Сергеевич УДАЛОВ/Роман Сергiйович УДАЛОВ)

Data nașterii: 27.5.1994

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1017.

Alexandra Alexandrovna USACHEVA

(Александра Александровна УСАЧЕВА/Олександра Олександрiвна УСАЧОВА)

Data nașterii: 28 septembrie

(an necunoscut)

Sexul: feminin

Membră a așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1018.

Natalya Markovna VOLKOVA

(Наталья Марковна ВОЛКОВА/Наталiя Маркiвна ВОЛКОВА)

Data nașterii: 11.10.1976

Sexul: feminin

Membră a așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1019.

Yuri Mikhailovich ZAKABLUK

(Юрий Михайлович ЗАКАБЛУК)

Data nașterii: 19.8.1957

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1020.

Marina Nikolaevna ZHEYNOVA

(Марина Николаевна ЖЕЙНОВА/Марина Миколаївна ЖЕЙНОВА)

Data nașterii: 15.2.1985

Sexul: feminin

Membră a așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1021.

Aleksei Mikhailovich ZHIGULIN

(Алексей Михайлович ЖИГУЛИН/Олексiй Михайлович ЖИГУЛIН)

Data nașterii: 29.1.1979

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1022.

Mikhail Valerievich ZHUKOV

(Михаил Валерьевич ЖУКОВ/Михайло Валерiйович ЖУКОВ)

Data nașterii: 1.11.1978

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1023.

Tatyana Vladimirovna ZHURAVLEVA

(Татьяна Владимировна ЖУРАВЛЕВА/Тетяна Володимирiвна ЖУРАВЛЕВА)

Data nașterii: 19.12.1967

Sexul: feminin

Membră a așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1024.

Abdu Tamer HASSAN

(Абду Тамер ХАССАН)

Data nașterii: 12.6.1994

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1025.

Sergei Navilievich ABUKOV

(Сергей Навильевич АБУКОВ)

Data nașterii: 17.3.1971

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1026.

Vladimir Nikolaevich ANDRIENKO

(Владимир Николаевич АНДРИЕНКО)

Data nașterii: 27.4.1957

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1027.

Alexander Vasilievich AVDEEV

(Александр Васильевич АВДЕЕВ)

Data nașterii: 7.12.1958

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1028.

Oksana Alexandrovna BABENKO

(Оксана Александровна БАБЕНКО/Оксана Олександрiвна БАБЕНКО)

Data nașterii: 3.6.1987

Sexul: feminin

Membră a așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1029.

Andrey Vasilievich BAEVSKY

(Андрей Васильевич БАЕВСКИЙ)

Data nașterii: 19.8.1972

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1030.

Alexander Sergeevich BANAKH

(Александр Сергеевич БАНАХ)

Data nașterii: 23.7.1985

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1031.

Rinat Alievich BILYALOV

(Ринат Алиевич БИЛЯЛОВ)

Data nașterii: 20.10.1969

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1032.

Maria Viktorovna BOGATOVA

(Мария Викторовна БОГАТОВА)

Data nașterii: 21.4.1997

Sexul: feminin

Membră a așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1033.

Anatoly Vladimirovich BONDARCHUK

(Анатолий Владимирович БОНДАРЧУК/Анатолiй Володимирович БОНДАРЧУК)

Data nașterii: 1.6.1948

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1034.

Alexander Alexandrovich BONDARENKO

(Александр Александрович БОНДАРЕНКО/Олександр Олександрович БОНДАРЕНКО)

Data nașterii: 2.9.1983

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1035.

Alexander Viktorovich BYKADOROV

(Александр Викторович БЫКАДОРОВ/Олександр Вiкторович БИКАДОРОВ)

Data nașterii: 28.9.1985

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1036.

Natalya Dmitrievna CHEKAREVA

(Наталья Дмитриевна ЧЕКАРЕВА/Наталя Дмитриевна ЧЕКАРЄВА)

Data nașterii: 13.5.1969

Sexul: feminin

Membră a așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1037.

Sergey Anatolievich CHUCHIN

(Сергей Анатольевич ЧУЧИН/Сергiй Анатолiйович ЧУЧИН)

Data nașterii: 11.12.1959

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1038.

Dmitry Murtazievich CHURADZE

(Дмитрий Муртазиевич ЧУРАДЗЕ/Дмитро Муртазiйович ЧУРАДЗЕ)

Data nașterii: 24.10.1974

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1039.

Dmitry Eduardovich DEZORTSEV

(Дмитрий Эдуардович ДЕЗОРЦЕВ/Дмитро Едуардович ДЕЗОРЦЕВ)

Data nașterii: 19.6.1966

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1040.

Irina Leontievna DIANOVA

(Ирина Леонтьевна ДИАНОВА/Iрина Леонтiївна ДIАНОВА)

Data nașterii: 13.10.1962

Sexul: feminin

Membră a așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1041.

Alexey Sergeevich DOROFEEV

(Алексей Сергеевич ДОРОФЕЕВ/Олексiй Сергiйович ДОРОФЄЄВ)

Data nașterii: 11.11.1986

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1042.

Vladimir Nikolaevich DUBOVKA

(Владимир Николаевич ДУБОВКА/Володимир Миколайович ДУБОВКА)

Data nașterii: 14.9.1982

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1043.

Alexander Pavlovich DYAGOVETS

(Александр Павлович ДЯГОВЕЦ/Олександр Павлович ДЯГОВЕЦЬ)

Data nașterii: 12.1.1962

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1044.

Olga Petrovna GRYAZNOVA

(Ольга Петровна ГРЯЗНОВА/Ольга Петрiвна ГРЯЗНОВА)

Data nașterii: 16.5.1983

Sexul: feminin

Membră a așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1045.

Natalya Vladimirovna GUBAREVA

(Наталья Владимировна ГУБАРЕВА/Наталя Володимирiвна ГУБАРЄВА)

Data nașterii: 23.6.1981

Sexul: feminin

Membră a așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1046.

Evgeny Alekseevich ILYENKO

(Евгений Алексеевич ИЛЬЕНКО/Євгенiй Олексiйович IЛЬЄНКО)

Data nașterii: 5.11.1995

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1047.

Viktor Dmitrievich ISHCHENKO

(Виктор Дмитриевич ИЩЕНКО/Вiктор Дмитрович IЩЕНКО)

Data nașterii: 23.9.1958

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1048.

German Rustemovich KADYROV

(Герман Рустемович КАДЫРОВ/Герман Рустемович КАДИРОВ)

Data nașterii: 15.10.1965

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1049.

Alexander Sergeevich KAMYSHOV

(Александр Сергеевич КАМЫШОВ/Олександр Сергiйович КАМИШОВ)

Data nașterii: 24.5.1987

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1050.

Maxim Gennadievich KNYSH

(Максим Геннадиевич КНЫШ/Максим Геннадiйович КНИШ)

Data nașterii: 27.5.1983

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1051.

Maxim Vitalievich KOROLYUK

(Максим Витальевич КОРОЛЮК/Максим Вiталiйович КОРОЛЮК)

Data nașterii: 22.12.1982

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular»” al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1052.

Irina Anatolievna KOSTENKO

(Ирина Анатольевна КОСТЕНКО/Iрина Анатолiївна КОСТЕНКО)

Data nașterii: 4.4.1974

Sexul: feminin

Membră a așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1053.

Gennady Evgenievich KOVALCHUK

(Геннадий Евгеньевич КОВАЛЬЧУК/Геннадiй Євгенович КОВАЛЬЧУК)

Data nașterii: 16.9.1969

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1054.

Sergey Alexandrovich KOVALCHUK

(Сергей Александрович КОВАЛЬЧУК/Сергiй Олександрович КОВАЛЬЧУК)

Data nașterii: 27.1.1966

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1055.

Alexander Vladimirovich KOVTYRIN

(Александр Владимирович КОВТЫРИН/Олександр Володимирович КОВТИРIН)

Data nașterii: 10.10.1977

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1056.

Olga Alexandrovna KRAVTSOVA

(Ольга Александровна КРАВЦОВА/Ольга Олександрiвна КРАВЦОВА)

Data nașterii: 19.2.1972

Sexul: feminin

Membră a așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1057.

Julia Mikhailovna KRYUKOVA

(Юлия Михайловна КРЮКОВА/Юлiя Михайлiвна КРЮКОВА)

Data nașterii: 28.5.1978

Sexul: feminin

Membră a așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1058.

Klavdia Yurievna KULBATSKAYA

(Клавдия Юрьевна КУЛЬБАЦКАЯ/Клавдiя Юр'ївна КУЛЬБАЦЬКА)

Data nașterii: 30.3.1967

Sexul: feminin

Membră a așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1059.

Konstantin Alexandrovich KUZMIN

(Константин Александрович КУЗЬМИН/Костянтин Олександрович КУЗЬМIН)

Data nașterii: 28.11.1976

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1060.

Yury Vladimirovich LEONOV

(Юрий Владимирович ЛЕОНОВ/Юрiй Володимирович ЛЕОНОВ)

Data nașterii: 1.4.1980

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1061.

Roman Nikolaevich LEPA

(Роман Николаевич ЛЕПА/Роман Миколайович ЛЕПА)

Data nașterii: 3.6.1974

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1062.

Yaroslav Igorevich LISOBEY

(Ярослав Игоревич ЛИСОБЕЙ)

Data nașterii: 24.1.1988

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Donețk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1063.

Irina Ivanovna ANDRUKH

(Ирина Ивановна АНДРУХ)

Data nașterii: 21.9.1959

Locul nașterii: Luhansk, Ucraina

Sexul: feminin

Membră a așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1064.

Aleksei Yuryevich BELETSKY

(Алексей Юрьевич БЕЛЕЦКИЙ)

Data nașterii: 23.7.1988

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1065.

Gennadiy Mikhaylovich BUNEEV

(Геннадий Михайлович БУНЕЕВ)

Data nașterii: 11.2.1958

Locul nașterii: Luhansk, Ucraina

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1066.

Oleg Viacheslavovich DADONOV

(Олег Вячеславович ДАДОНОВ)

Data nașterii: 6.7.1968

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1067.

Bella Seyranovna DEMESHKO

(Бэлла Сейрановна ДЕМЕШКО)

Data nașterii: 19.2.1979

Sexul: feminin

Membră a așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1068.

Sergei Mikhaylovich DIDENKO

(Сергей Михайлович ДИДЕНКО)

Data nașterii: 22.6.1974

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1069.

Elena Evgenyevna FARAKHOVA

(Елена Евгеньевна ФАРАХОВА)

Data nașterii: 31.12.1984

Locul nașterii: Luhansk, Ucraina

Sexul: feminin

Membră a așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1070.

Valeriy Iosifovich GALINKIN

(Валерий Иосифович ГАЛИНКИН)

Data nașterii: 1.8.1947

Locul nașterii: Luhansk, Ucraina

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1071.

Svetlana Fiodorovna GIZAY

(Светлана Федоровна ГИЗАЙ)

Data nașterii: 24.1.1965

Locul nașterii: Kehychivka, Ucraina

Sexul: feminin

Membră a așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1072.

Dmitry Yuryevich GOLDA

(Дмитрий Юрьевич ГОЛДА)

Data nașterii: 2.8.1984

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1073.

Mikhail Vasilyevich GOLUBOVICH

(Михаил Васильевич ГОЛУБОВИЧ)

Data nașterii: 21.11.1943

Locul nașterii: Zolotonosha, Ucraina

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1074.

Andrei Anatolyevich GUBAREV

(Андрей Анатольевич ГУБАРЕВ)

Data nașterii: 22.10.1974

Locul nașterii: Krasnodon, Ucraina

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1075.

Svetlana Vadimovna KHVOROSTIAN

(Светлана Вадимовна ХВОРОСТЯН)

Data nașterii: 7.3.1990

Locul nașterii: Luhansk, Ucraina

Sexul: feminin

Membră a așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1076.

Vitaliy Mikhaylovich KISHKINOV

(Виталий Михайлович КИШКИНОВ)

Data nașterii: 7.1.1983

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1077.

Olga Anatolyevna KOBTSEVA

(Ольга Анатольевна КОБЦЕВА)

Data nașterii: 6.9.1966

Locul nașterii: Rubizhne, Ucraina

Sexul: feminin

Membră a așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1078.

Denis Sergeevich KOLESNIKOV

(Денис Сергеевич КОЛЕСНИКОВ)

Data nașterii: 1.6.1980

Locul nașterii: Luhansk, Ucraina

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1079.

Aleksandra Sergeevna KOVALENKO

(Александра Сергеевна КОВАЛЕНКО)

Data nașterii: 6.9.1988

Locul nașterii: Luhansk, Ucraina

Sexul: feminin

Membră a așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1080.

Aleksandr Valeryevich KRIYERENKO

(Александр Валерьевич КРИЕРЕНКО)

Data nașterii: 14.10.1993

Locul nașterii: Luhansk, Ucraina

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1081.

Dmitry Leonidovich KUKARSKY

(Дмитрий Леонидович КУКАРСКИЙ)

Data nașterii: 20.1.1982

Locul nașterii: Antipino, Federația Rusă

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1082.

Andrei Viktorovich LITSOEV

(Андрей Викторович ЛИЦОЕВ)

Data nașterii: 6.2.1967

Locul nașterii: Luhansk, Ucraina

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1083.

Roman Grigoryevich LYSENKO

(Роман Григорьевич ЛЫСЕНКО)

Data nașterii: 13.8.1962

Locul nașterii: Alchevsk, Ucraina

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1084.

Pavel Georgievich MALY

(Павел Георгиевич МАЛЫЙ)

Data nașterii: 5.11.1968

Locul nașterii: Debaltseve, Ucraina

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1085.

Ruslan Raisovich MARDANOV

(Руслан Раисович МАРДАНОВ)

Data nașterii: 22.9.1980

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1086.

Zhanna Viktorovna MARFINA

(Жанна Викторовна МАРФИНА)

Data nașterii: 31.1.1974

Locul nașterii: Bile, Ucraina

Sexul: feminin

Membră a așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1087.

Anna Mikhaylovna MOSINA

(Анна Михайловна МОСИНА)

Data nașterii: 27.10.1957

Locul nașterii: Luhansk, Ucraina

Sexul: feminin

Membră a așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1088.

Zinaida Gavrilovna NADEN

(Зинаида Гавриловна НАДЕН)

Data nașterii: 22.7.1947

Sexul: feminin

Membră a așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1089.

Pavel Aristievich PILAVOV

(Павел Аристиевич ПИЛАВОВ)

Data nașterii: 17.2.1969

Locul nașterii: Alekseyevka, Georgia

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1090.

Alla Arkadyevna PODTYNNAYA

(Алла Аркадьевна ПОДТЫННАЯ)

Data nașterii: 8.6.1953

Locul nașterii: Luhansk, Ucraina

Sexul: feminin

Membră a așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1091.

Vladimir Nikolaevich POLYAKOV

(Владимир Николаевич ПОЛЯКОВ)

Data nașterii: 7.4.1987

Locul nașterii: Perevalsk, Ucraina

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1092.

Oleg Nikolaevich POPOV

(Олег Николаевич ПОПОВ)

Data nașterii: 16.4.1972

Locul nașterii: Luhansk, Ucraina

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1093.

Elena Ivanovna RAKHMUKOVA

(Елена Ивановна РАХМУКОВА)

Data nașterii: 25.9.1956

Locul nașterii: Antratsyt, Ucraina

Sexul: feminin

Membră a așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1094.

Igor Nikolaevich RYABUSHKIN

(Игорь Николаевич РЯБУШКИН)

Data nașterii: 5.5.1970

Locul nașterii: Rovenky, Ucraina

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1095.

Ivan Vladimirovich SANAYEV

(Иван Владимирович САНАЕВ)

Data nașterii: 10.6.1986

Locul nașterii: Molodohvardiisk, Ucraina

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1096.

Vladimir Vladimirovich SANKIN

(Владимир Владимирович САНКИН)

Data nașterii: 7.6.1984

Locul nașterii: Luhansk, Ucraina

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1097.

Natalya Vladimirovna SERGUN

(Наталья Владимировна СЕРГУН)

Data nașterii: 20.9.1973

Sexul: feminin

Membră a așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1098.

Sergei Viktorovich SEROV

(Сергей Викторович СЕРОВ)

Data nașterii: 13.12.1967

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1099.

Konstantin Evgenevich SKRYPNYK

(Константин Евгеньевич СКРЫПНИК)

Data nașterii: 15.4.1974

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1100.

Viacheslav Evgenyevich SVETLOV

(Вячеслав Евгеньевич СВЕТЛОВ)

Data nașterii: 27.1.1970

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1101.

Andrei Mikhaylovich TAMBOVTSEV

(Андрей Михайлович ТАМБОВЦЕВ)

Data nașterii: 6.8.1986

Locul nașterii: Luhansk, Ucraina

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1102.

Yuriy Nikolaevich TELIKANOV

(Юрий Николаевич ТЕЛИКАНОВ)

Data nașterii: 10.5.1955

Locul nașterii: Yenakiyeve, Ucraina

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1103.

Maksim Anatolyevich UVAROV

(Максим Анатольевич УВАРОВ)

Data nașterii: 14.8.1980

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1104.

Aleksandr Viktorovich YERMOLENKO

(Александр Викторович ЕРМОЛЕНКО)

Data nașterii: 20.12.1985

Locul nașterii: Snezhnoe, Ucraina

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1105.

Yuriy Pavlovich YUROV

(Юрий Павлович ЮРОВ)

Data nașterii: 17.6.1969

Locul nașterii: Luhansk, Ucraina

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1106.

Nelli Akopovna ZADIRAKA

(Нелли Акоповна ЗАДИРАКА)

Data nașterii: 24.8.1949

Locul nașterii: Akhaltsikhe, Georgia

Sexul: feminin

Membră a așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1107.

Dmitry Aleksandrovich KHOROSHILOV

(Дмитрий Александрович ХОРОШИЛОВ; Дмитро Олександрович ХОРОШИЛОВ)

Data nașterii: 20.12.1982

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1108.

Andrei Fiodorovich SOPELNIK

(Андрей Федорович СОПЕЛЬНИК; Андрiй Федорович СОПЕЛЬНИК)

Data nașterii: 16.3.1975

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1109.

Oleg Valeryevich KOVAL

(Олег Валерьевич КОВАЛЬ; Олег Валерiйович КОВАЛЬ)

Data nașterii: 29.9.1974

Sexul: masculin

Membru al așa-numitului «Consiliu Popular» al așa-numitei «Republici Populare Luhansk». Prin urmare, a sprijinit și a pus în aplicare acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și care au continuat să destabilizeze Ucraina.

8.4.2022

1110.

Gulbakhor ISMAILOVA

(alias Ismailova GULBAKHOR)

Гульбахор ИСМАИЛОВА

Data nașterii: 22.12.1959

Locul nașterii: Uzbekistan

Adresă: Apartment 81-83, 79 Ustabayeva Street 1000187 Tashkent, Uzbekistan

Persoană fizică asociată: Alisher Usmanov, frate

Cetățenie: rusă

Pașaport nr.: 71 3059195 (rusesc)

Sexul: feminin

Gulbakhor Ismailova este sora lui Alisher Usmanov, un oligarh pro-Kremlin inclus pe listă în temeiul Deciziei 2014/145/PESC. Investigațiile efectuate de Biroul Federal al Poliției Judiciare din Germania (Bundeskriminalamt) au dezvăluit că Alisher Usmanov a transferat în mod indirect active surorii sale, Gulbakhor Ismailova. În special, iahtul «Dilbar» se află în proprietatea Navis Marine Ltd. (Insulele Cayman), al cărei acționar este Almenor Holdings Ltd. (Cipru). Toate acțiunile societății holding respective sunt deținute de Pomerol Capital SA (Elveția) în fiducie în beneficiul «The Sisters Trust». Alisher Usmanov nu mai este acționar al acestei societăți de servicii fiduciare din 2017, iar sora sa, Gulbakhor Ismailova, a devenit singurul beneficiar real al iahtului «Dilbar».

De asemenea, a fost asociată cu bunuri imobiliare de lux din Italia și Letonia, care pot fi asociate cu fratele său, Alisher Usmanov. Prin urmare, este o persoană fizică asociată cu Alisher Usmanov (fratele său), care a oferit în mod activ sprijin material sau financiar factorilor de decizie ruși responsabili de anexarea Crimeei și de destabilizarea Ucrainei și a sprijinit în mod activ politicile guvernului rus de destabilizare a Ucrainei.

8.4.2022

Entități

 

Nume

Date de identificare

Motive

Data includerii pe listă

«66.

JSC Arzamas Machine-Building Plant (АО «Арзамасский машиностроительный завод»)

Adresă: Ulitsa 9 Maya, 2, Arzamas, Nizhny Novgorod Oblast, 607220 Federația Rusă

Tel. +7 831 4740780

Site web: amz.ru

E-mail: oao_amz@amz.ru

Arzamas Machine-Building Plant face parte din Military Industrial Company a lui Oleg Deripaska. Aceasta produce transportoarele blindate amfibii, BTR-80, care au fost utilizate de Rusia în timpul agresiunii militare neprovocate împotriva Ucrainei în 2022.

Prin urmare, Arzamas Machine-Building Plant este răspunzătoare pentru acordarea de sprijin material sau financiar pentru acțiuni care au subminat sau au amenințat integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

67.

JSC Ruselectronics (АО «Росэлектроника»)

Adresă: Vereiskaya Str., 29, p. 141., Moscova 115184, Federația Rusă

Tel. +7 495 777 42 82

Site web: https://www.ruselectronics.ru/

E-mail: info@ruselectronics.ru

Ruselectronics este un holding rus în domeniul electronicii deținut de Rostec.

Unitățile sistemului multifuncțional electronic de armament de război Borisoglebsk-2 dezvoltate și fabricate de JSC Sozvezdie Concern, care face parte din holdingul Ruselectronics, au fost utilizate de forțele armate ruse în timpul agresiunii militare neprovocate de către Rusia împotriva Ucrainei în 2022. Înainte de aceasta, sistemul Borisoglebsk-2 a fost utilizat pe teritoriul așa-numitei «Republici Populare Luhansk» din estul Ucrainei.

Prin urmare, Ruselectronics este răspunzător pentru acordarea de sprijin material sau financiar pentru acțiuni care au subminat sau au amenințat integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

68.

JSC Tactical Missiles Corporation (KTRV)

(АО «Корпорация Тактическое Ракетное Вооружение», КТРВ)

Adresă: 141080, regiunea Moscova, Korolev, Ilyicha str., 7, Federația Rusă

Tel. +7 (495) 542-57-09; Fax +7 (495) 511-94-39

Site web: http://www.ktrv.ru

E-mail: kmo@ktrv.ru

Tactical Missiles Corporation dezvoltă, produce, modernizează, repară și întreține sisteme strategice și tactice de armament aerian de înaltă precizie aer-aer și aer-sol și sisteme unificate de armament maritim ale forțelor armate ruse. Armele produse de către Tactical Missiles Corporation au fost utilizate de Rusia în timpul agresiunii militare neprovocate împotriva Ucrainei în 2022.

Prin urmare, Tactical Missiles Corporation este răspunzătoare pentru acordarea de sprijin material sau financiar pentru acțiuni care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

69.

JSC Kalashnikov Concern

(АО Концерн «Калашников»)

Adresă: Deryabina avenue, 3B, Izhevsk 394018, Federația Rusă

Tel. +7 341 250 47 47

Site web: https://kalashnikovgroup.ru/

E-mail: personal@kalashnikovconcern.ru

Kalashnikov Concern este un dezvoltator și producător rus de echipamente militare, inclusiv puști personale, rachete și vehicule. Este controlat direct de Rostec.

Rachetele aeriene ghidate Vikhr-1 și puștile de asalt AK-12 produse de Kalashnikov Concern au fost utilizate de forțele armate ruse în timpul agresiunii militare neprovocate de către Rusia împotriva Ucrainei în 2022.

Prin urmare, JSC Kalashnikov Concern este răspunzător pentru acordarea de sprijin material sau financiar pentru acțiuni care au subminat sau au amenințat integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

70.

JSC UEC Klimov

(АО «ОДК-Климов»)

Adresă: 11, Kantemirovskaya st., St. Petersburg 194100, Federația Rusă

Tel. +7 (812) 454 71 00

Fax +7 (812) 647 00 29

Site web: https://www.klimov.ru/en

E-mail: klimov@klimov.ru

JSC UEC Klimov este unul dintre cei mai mari proiectanți și producători ruși de motoare cu turbină cu gaz pentru aeronave militare și civile. Acesta face parte din United Engine Corporation.

JSC UEC Klimov produce motoare montate pe elicopterele Ka-52 care au fost utilizate de Rusia în timpul agresiunii militare neprovocate împotriva Ucrainei în 2022, inclusiv în timpul luptei de la Hostomel.

Prin urmare, JSC UEC Klimov este răspunzător pentru acordarea de sprijin material sau financiar pentru acțiuni care au subminat sau au amenințat integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

71.

LLC Military Industrial Company

(ООО Военно-промышленная компания)

Adresă: Rochdelskaya st., 15/8, 3 floor, r. 10-14, Moscova, 123376, Federația Rusă

Tel. +7 (495) 662-10-57

Site web: https://milindcom.ru

E-mail: secrvpk@milindcom.ru

Military Industrial Company este principalul furnizor de armament și echipament militar pentru forțele armate ruse. Aceasta face parte din Russian Machines și este deținută de Oleg Deripaska.

Arzamas Machine-Building Plant, care face parte din Military Industrial Company, produce transportoarele amfibii blindate BTR-80, care au fost utilizate de Rusia în timpul agresiunii militare neprovocate împotriva Ucrainei în 2022.

Prin urmare, Military Industrial Company este răspunzător pentru acordarea de sprijin material sau financiar pentru acțiuni care au subminat sau au amenințat integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

72.

PO More Shipyard

(Акционерное Общество Судостроительный Завод «Море»)

Adresă: Desantnikov 1, Primorskiy, Fedosia, Crimea, 298176

Tel. +7 (36562) 29-3-22

Site web: https://moreship.ru/main/

E-mail: office@moreship.ru

More Shipyard este furnizorul de nave militare pentru Marina Rusă. După anexarea ilegală a Peninsulei Crimeea de către Federația Rusă, More Shipyard a fost naționalizat de Federația Rusă, care i-a acordat o licență rusească de stat pentru dezvoltarea, producerea, testarea, instalarea, asamblarea, întreținerea tehnică, repararea, eliminarea și vânzarea de armament și echipament militar.

More Shipyard a construit corvete în cadrul proiectului 22800 pentru Marina Rusă, care a contribuit la militarizarea Crimeei anexate ilegal. În plus, logoul societății utilizează simbolul militar «Z», care a fost utilizat de propaganda rusă pentru a promova agresiunea militară neprovocată de către Rusia împotriva Ucrainei.

Prin urmare, More Shipyard este răspunzător pentru acordarea de sprijin material sau financiar pentru acțiuni care au subminat sau au amenințat integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei. În plus, dreptul de proprietate asupra More Shipyard a fost transferat cu încălcarea legislației ucrainene.

8.4.2022

73.

JSC Omsk Transport Machine Factory Omsktransmash

(AO Омский завод транспортного машиностроения «ОМСКТРАНСМАШ»)

Adresă: Krasnyy Pereulok 2, 644020 Omsk, Federația Rusă

Tel. +7 (3812) 44 61 03

Site web: http://transmash-omsk.ru

E-mail: info@transmash-omsk.ru

Omsktransmash este o societate de inginerie deținută de stat, cu sediul în Omsk (Rusia). Aceasta produce lansatoare de rachete multiple TOS-1A care lansează rachete termobarice.

Omsktransmash a livrat TOS-1A forțelor armate ruse. În 2022, Rusia a utilizat TOS-1A în timpul agresiunii militare neprovocate împotriva Ucrainei.

Prin urmare, Omsktransmash este răspunzătoare pentru acordarea de sprijin material sau financiar pentru acțiuni care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

74.

JSC Russian Machines

(ООО «Русские машины»)

Adresă: Rochdelskaya 15, building 8 Moscova, 123022, Federația Rusă

Tel. +7 (495) 653 82 07

Site web: rm.ru

E-mail: info@rm.ru

JSC Russian Machines este un conglomerat industrial deținut de Oleg Deripaska. Acesta include Military Industrial Company și Arzamas Machine-Building Plant, care produce transportoarele amfibii blindate BTR-80, care au fost utilizate de Rusia în timpul agresiunii militare neprovocate împotriva Ucrainei în 2022.

Prin urmare, JSC Russian Machines este răspunzător pentru acordarea de sprijin material sau financiar pentru acțiuni care au subminat sau au amenințat integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

75.

JSC Sozvezdie Concern

(АО Концерн «Созвездие»)

Adresă: Plekhanovskaya Str., 14, Voronezh 394018, Federația Rusă

Tel. +7 473 252 52 52

Site web: https://www.sozvezdie.su

E-mail: office@sozvezdie.su

JSC Sozvezdie Concern este dezvoltator și producător de sisteme de război electronic, de radiocomunicații, de sisteme și echipamente de contramăsuri electronice.

Unitățile sistemului multifuncțional de armament de război electronic Borisoglebsk-2 dezvoltate și fabricate de JSC Sozvezdie Concern au fost utilizate de forțele armate ruse în timpul agresiunii militare neprovocate de către Rusia împotriva Ucrainei în 2022. Înainte de aceasta, sistemul Borisoglebsk-2 a fost utilizat pe teritoriul așa-numitei «Republici Populare Luhansk» din estul Ucrainei.

Prin urmare, JSC Sozvezdie Concern este răspunzător pentru acordarea de sprijin material sau financiar pentru acțiuni care au subminat sau au amenințat integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

76.

JSC Research and Industrial Concern «Machine Engineering Technologies» – JSC RIC TECMASH

(Холдинговая компания АО «Научно-производственный концерн „Технологии машиностроения”»)

Adresă: Bolshaya Tatarskaya Str. 35/5, Moscova 115184, Federația Rusă

Tel. +7 495 459 98 81

Site web: http://tecmash.ru

E-mail: info@tecmash.ru

Concernul Tecmash este principalul proiectant și producător de rachete și muniții utilizate de forțele armate ruse. Acesta este o filială a Rostec.

Societatea sa subordonată, NPO Splav, produce lansatoare de rachete multiple BM-27 Uragan și BM-30 Smerch, care au fost utilizate de Rusia în timpul agresiunii militare neprovocate împotriva Ucrainei în 2022. Forțele armate ruse au folosit lansatoare de rachete multiple BM-27 Uragan și BM-30 Smerch în atacuri cu muniții cu dispersie împotriva unor ținte civile din Ucraina, care au provocat numeroase victime.

Prin urmare, Tecmash este răspunzător pentru acordarea de sprijin material sau financiar pentru acțiuni care au subminat sau au amenințat integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

77.

PJSC United Engine Corporation

(АО «Объединенная двигателестроительная корпорация»)

Adresă: 16, Budyonny Avenue, Moscova, 105118, Federația Rusă

Tel. +7(495) 232-55-02, +7(499) 558-18-94

Site web:

https://www.uecrus.com

E-mail: info@uecrus.com

United Engine Corporation este o filială Rostec care proiectează, produce și prestează servicii de întreținere în domeniul aviației militare, al motoarelor pentru rachete și al motoarelor navale tip turbină cu gaz.

JSC UEC Klimov, una dintre societățile care fac parte din Official United Engine Corporation, produce motoare montate pe elicopterele Ka-52 care au fost utilizate de Rusia în timpul agresiunii militare neprovocate împotriva Ucrainei în 2022, inclusiv în timpul luptei de la Hostomel.

Prin urmare, United Engine Corporation este răspunzătoare pentru acordarea de sprijin material sau financiar pentru acțiuni care au subminat sau au amenințat integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

78.

Yantar Shipyard

(Прибалтийский судостроительный завод «Янтарь»)

Adresă: 1 Guskova square, 236005, Kaliningrad, Federația Rusă

Tel. +7 (4012) 61 30 83

Site web: https://shipyard-yantar.ru/en

E-mail: office@shipyard-yantar.ru

Yantar Shipyard face parte din United Shipbuilding Corporation, conglomeratul rus de stat din domeniul construcțiilor navale care este principalul furnizor de nave militare de război pentru Marina Rusă.

Acesta a construit nava de debarcare de mari dimensiuni «Pyotr Morgunov» din cadrul proiectului 11711, care a fost utilizată de Rusia în timpul agresiunii militare neprovocate împotriva Ucrainei în 2022.

Prin urmare, Yantar Shipyard este răspunzător pentru acordarea de sprijin material sau financiar pentru acțiuni care au subminat sau au amenințat integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

8.4.2022

79.

Otkritie FC Bank

(cunoscută anterior drept NOMOS Bank)

Tipul de societate: societate publică pe acțiuni

Adresă: D. 2, str. 4, ul. Letnikovskaya, 115114, Moscova, Federația Rusă

Data înregistrării: 15.12.1999

Număr de înregistrare: 1027739019208

Numărul de identificare fiscală: 7706092528

SWIFT/BIC: JSNMRUMM

Persoană fizică asociată: Igor Finogenov, cofondator (în prezent director general al Băncii Eurasiatice de Dezvoltare)

Entitățile asociate: Banca Centrală a Rusiei; guvernul Federației Ruse

Otkritie FC Bank, cunoscută anterior drept NOMOS Bank, este una dintre cele mai mari 10 bănci din Rusia și este o instituție financiară de importanță sistemică pentru guvernul Federației Ruse. Banca Centrală a Rusiei este principalul investitor al băncii Otkritie, deținând 99-100 % din acțiuni. Fiind una dintre principalele instituții financiare deținute de stat din Rusia, banca Otkritie generează venituri ridicate pentru Banca Centrală a Rusiei și pentru guvernul Federației Ruse. Prin urmare, Otkritie Bank este o entitate sau un organism care sprijină material ori financiar guvernul Federației Ruse, care este responsabil de anexarea Crimeei și de destabilizarea Ucrainei, și obține beneficii din partea acestuia, precum și o persoană juridică, o entitate sau un organism implicat în sectoare economice care furnizează o sursă substanțială de venituri guvernului Federației Ruse, care este responsabil de anexarea Crimeei și de destabilizarea Ucrainei.

8.4.2022

80.

Novikombank

Новикомбанк

Tipul de societate: bancă comercială pe acțiuni

Adresă: Bld.1, Polyanka Bolshaya str. 50/1, Moscova, 119180, Federația Rusă

Locul înregistrării: Moscova, Federația Rusă

Număr de înregistrare: 1027739075891

Persoane fizice asociate: Georgieva Elena ALEKSANDROVNA (președinta consiliului de administrație); Andrey Valeryevich KONDRATYEV (președinte al Consiliului de administrație)

Entități asociate: Rostec (Russian Technologies State Corporation)

Novikombank este o filială a Rostec (Russian Technologies State Corporation), un important conglomerat rus în domeniul apărării deținut de stat. Novikombank joacă un rol semnificativ în punerea în aplicare a programelor guvernamentale ruse care vizează dezvoltarea industriilor de înaltă tehnologie în Rusia, oferind finanțare pentru proiecte-cheie militare și civile. Novikombank desfășoară activități în sectoare de importanță strategică pentru guvernul Federației Ruse, în special în sectorul apărării. Prin urmare, Novikombank este o entitate sau un organism care sprijină material ori financiar guvernul Federației Ruse, care este responsabil de anexarea Crimeei și de destabilizarea Ucrainei, și obține beneficii din partea acestuia, precum și o persoană juridică, o entitate sau un organism implicat în sectoare economice care furnizează o sursă substanțială de venituri guvernului Federației Ruse, care este responsabil de anexarea Crimeei și de destabilizarea Ucrainei.

8.4.2022

81.

Sovcombank

(cunoscută anterior drept Buycombank)

Tip de entitate: societate publică pe acțiuni

Adresă: UL. Butyrskaya, D. 76, P. 1, 127015, Moscova, Federația Rusă

Data înregistrării: 1.11.1990

Număr de înregistrare: 1027739059754

Numărul de identificare fiscală: 7730058711

Entități asociate: guvernul Federației Ruse

Sovcombank, cunoscută anterior sub numele de Buycombank, este una dintre cele mai mari bănci din Rusia și este recunoscută de către guvern și Banca Centrală a Rusiei ca instituție de credit financiar rusă de importanță sistemică. Prin urmare, Sovcombank este o persoană juridică, entitate sau organism implicat în sectoarele economice care îi furnizează o sursă substanțială de venituri guvernului Federației Ruse, care este responsabil de anexarea Crimeii și de destabilizarea Ucrainei.

8.4.2022

82.

VTB Bank

ВТБ/Внешторгбанк

Tip de entitate: societate publică pe acțiuni

Adresă: Vorontsovskaya Str., 43, Moscova, 109044, Federația Rusă

Locul înregistrării: Degtyarnyy Pereulok, 11a, St. Petersburg, 191144, Federația Rusă

Data înregistrării: 17.10.1990

Număr de înregistrare: 1027739609391

Persoane fizice asociate: Andrei Leonidowitsch Kostin (președinte, precum și președinte al consiliului de administrație); Anton Siluanov (președinte al consiliului de supraveghere)

Entități asociate: Agenția Federală pentru Gestionarea Proprietății de Stat (subdivizia Ministerului Dezvoltării Economice din Rusia este un acționar important)

VTB Bank este o instituție financiară de importanță sistemică pentru guvernul Federației Ruse, care, la rândul său, este un acționar important al VTB Bank. Banca însăși are legături strânse cu serviciile de informații ruse, iar directorul său general a fost numit de președintele Vladimir Putin, și a apărat acțiunile acestuia, inclusiv anexarea peninsulei Crimeea. Fiind una dintre principalele instituții financiare ale Rusiei, deținută în mare parte de guvernul Federației Ruse, VTB generează, de asemenea, venituri ridicate pentru guvernul Federației Ruse. Prin urmare, VTB Bank este o entitate sau un organism care oferă sprijin material ori financiar guvernul Federației Ruse, care este responsabil de anexarea Crimeei și de destabilizarea Ucrainei, și obține beneficii din partea acestuia, precum și o persoană juridică, o entitate sau un organism implicat în sectoarele economice care furnizează o sursă substanțială de venituri guvernului Federației Ruse, care este responsabil de anexarea Crimeei și de destabilizarea Ucrainei.

8.4.2022

83.

JSC GTLK

State Transport Leasing Company

Adresă: 31a Leningradsky Avenue, bldg. #1, Moscova 125284, Federația Rusă

Sediul legal: 73 Respublika St., Suite 100, Salekhard, Yamalo-Nenets Autonomous Area, 62900B, Federația Rusă

Tip de entitate: societate de transport

Locul înregistrării: Moscova, Federația Rusă

Data înregistrării: 2001

Locul principal de desfășurare a activității: Federația Rusă

Entități asociate: GTLK Europe, GTLK Asia, GTLK Middle East

Tel. (495) 221-00-12 8-800-200-12-99

E-mail: gtlk@gtlk.ru

GTLK își desfășoară activitatea în domeniul transportului aerian, maritim și feroviar, al transportului de călători, al autovehiculelor și al echipamentelor speciale pentru societățile naționale din sectorul transporturilor și desfășoară activități de investiții pentru dezvoltarea infrastructurii de transport a Rusiei. Unicul acționar al societății este Federația Rusă, reprezentată de Ministerul Transporturilor din Federația Rusă. În 2020, portofoliul de leasing al GTLK a fost evaluat la 1,3 miliarde de ruble și are filiale diferite în Orientul Mijlociu, Asia și în Europa. GTLK este o entitate juridică care oferă sprijin financiar guvernului Federației Ruse, care este responsabil de anexarea Crimeei și de destabilizarea Ucrainei, și obține beneficii din partea acestuia.

8.4.2022»


Top