EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32023R1216

Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2023/1216 al Consiliului din 23 iunie 2023 privind punerea în aplicare a Regulamentului (UE) nr. 269/2014 privind măsuri restrictive în raport cu acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei

ST/8495/2023/INIT

OJ L 159I , 23.6.2023, p. 335–450 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, GA, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

In force

ELI: http://data.europa.eu/eli/reg_impl/2023/1216/oj

23.6.2023   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

LI 159/335


REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2023/1216 AL CONSILIULUI

din 23 iunie 2023

privind punerea în aplicare a Regulamentului (UE) nr. 269/2014 privind măsuri restrictive în raport cu acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei

CONSILIUL UNIUNII EUROPENE,

având în vedere Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene,

având în vedere Regulamentul (UE) nr. 269/2014 al Consiliului din 17 martie 2014 privind măsuri restrictive în raport cu acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei (1), în special articolul 14 alineatul (1),

având în vedere propunerea Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate,

întrucât:

(1)

La 17 martie 2014, Consiliul a adoptat Regulamentul (UE) nr. 269/2014.

(2)

Uniunea rămâne neclintită în sprijinirea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei.

(3)

În concluziile sale din 23 martie 2023, Consiliul European și-a reiterat condamnarea fermă a războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, care reprezintă o încălcare vădită a Cartei Națiunilor Unite. Consiliul European a reiterat, de asemenea, faptul că Uniunea își păstrează angajamentul de a menține și a intensifica presiunea colectivă asupra Rusiei, inclusiv prin eventuale măsuri restrictive suplimentare.

(4)

Având în vedere gravitatea situației, Consiliul consideră că pe lista persoanelor, a entităților și a organismelor cărora li se aplică măsuri restrictive, prevăzută în anexa I la Regulamentul (UE) nr. 269/2014, ar trebui să fie adăugate 71 de persoane și 33 de entități responsabile pentru acțiuni care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

(5)

Prin urmare, anexa I la Regulamentul (UE) nr. 269/2014 ar trebui modificată în consecință,

ADOPTĂ PREZENTUL REGULAMENT:

Articolul 1

Anexa I la Regulamentul (UE) nr. 269/2014 se modifică în conformitate cu anexa la prezentul regulament.

Articolul 2

Prezentul regulament intră în vigoare la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Prezentul regulament este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre.

Adoptat la Bruxelles, 23 iunie 2023.

Pentru Consiliu

Președintele

J. ROSWALL


(1)  JO L 78, 17.3.2014, p. 6.


ANEXĂ

Următoarele persoane și entități se adaugă pe lista persoanelor fizice și juridice, a entităților și a organismelor prevăzută în anexa I la Regulamentul (UE) nr. 269/2014:

 

Persoane

 

Nume

Date de identificare

Motive

Data includerii pe listă

„1502.

Vyacheslav Alekseevich BOCHAROV

(Вячеслав Алексеевич БОЧАРОВ)

Data nașterii: 17.10.1955

Locul nașterii: Donskoy, oblastul Tula, RSFS Rusă, fosta URSS (în prezent Federația Rusă)

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Funcție: membru al grupului de lucru privind «operațiunea militară specială»; prim-vicepreședinte al Camerei Publice a Federației Ruse

Vyacheslav Bocharov este membru al grupului de lucru instituit de președintele Putin în decembrie 2022, care are sarcina de a coordona eforturile de mobilizare ale Federației Ruse în sprijinul războiului său de agresiune împotriva Ucrainei. Pe lângă rolul său în cadrul grupului de lucru, îndeplinește funcția de prim-vicepreședinte al Camerei Publice a Federației Ruse și și-a exprimat în mod activ sprijinul clar pentru invadarea Ucrainei de către Rusia.

Prin urmare, Vyacheslav Bocharov este răspunzător pentru sprijinirea și punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1503.

Oleg Vladimirovich GORSHENIN

(Олег Владимирович ГОРШЕНИН)

Data nașterii: 8.7.1978

Locul nașterii: Schwerin, Germania

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Funcție: membru al grupului de lucru privind «operațiunea militară specială», instituit prin decret de președintele Putin; șeful Centrului de control al apărării naționale din Federația Rusă, general-maior

Oleg Gorshenin este membru și secretar al grupului de lucru instituit de președintele Putin în decembrie 2022, care are sarcina de a coordona eforturile de mobilizare ale Federației Ruse în sprijinul războiului său de agresiune împotriva Ucrainei. Pe lângă rolul său în cadrul grupului de lucru, îndeplinește funcția de șef al Centrului de control al apărării naționale din Federația Rusă, având gradul de general-maior; Centrul de control al apărării naționale are sarcina de a coordona activitățile forțelor militare ruse, inclusiv ale celor desfășurate în războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei.

Prin urmare, Oleg Gorshenin este răspunzător pentru sprijinirea și punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1504.

Valeriy Alexandrovich VOSTROTIN

(Валерий Александрович ВОСТРОТИН)

Data nașterii: 20.11.1952

Locul nașterii: Kasli, districtul Kaslinsky, oblastul Celeabinsk, fosta URSS (în prezent Federația Rusă)

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Funcție: membru și secretar al grupului de lucru privind «operațiunea militară specială»; președintele Uniunii trupelor de desant din Rusia; general-maior pensionat; membru pensionat al Dumei de Stat

Numărul pașaportului, numărul național de identificare, alte numere de documente de identitate: 773001557964

Valeriy Vostrotin este membru și secretar al grupului de lucru instituit de președintele Putin în decembrie 2022, care are sarcina de a coordona eforturile de mobilizare ale Federației Ruse în sprijinul războiului său de agresiune împotriva Ucrainei. Pe lângă rolul său în cadrul grupului de lucru, este liderul Uniunii trupelor de desant din Rusia și este cofondator al Mișcării Panruse Patriotice Militaro-Sociale «Tânăra Armată» (Yunarmiya).

Prin urmare, Valeriy Vostrotin este răspunzător pentru sprijinirea și punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

 

 

Persoane fizice asociate: Bekkhan Abdulkhamidovich Barakhoyev (Бекхан Абдулхамидович Барахоев), asistent pe perioada mandatului lui Vostrotin de deputat în Duma de stat 2004-2011 (inclus pe lista UE din 23.2.2022)

Entități asociate: cofondator al Mișcării Panruse Patriotice Militaro-Sociale «Tânăra Armată» (Yunarmiya), inclusă pe lista UE din 21.7.2022

 

 

1505.

Alexander Nikolaevich ZAKHARENKO

(Александр Николаевич ЗАХАРЕНКО)

Data nașterii: 3.3.1979

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Funcție: secretar al grupului de lucru privind «operațiunea militară specială», instituit prin decret de președintele Putin; director al Departamentului pentru interacțiunea cu autoritățile de stat și colaborarea cu regiunile din cadrul corporației de stat Roscosmos;

vicepreședinte al Consiliului public al «Roscosmos»

Alexander Zakharenko este membru și secretar al grupului de lucru instituit de președintele Putin în decembrie 2022, care are sarcina de a coordona eforturile de mobilizare ale Federației Ruse în sprijinul războiului său de agresiune împotriva Ucrainei. Pe lângă rolul său în cadrul grupului de lucru, este, din 2015, directorul Departamentului pentru interacțiunea cu autoritățile de stat și colaborarea cu regiunile din cadrul corporației de stat Roscosmos, ceea ce demonstrează experiența sa în coordonarea relațiilor interdepartamentale, esențială pentru sarcinile grupului de lucru.

Prin urmare, Alexander Zakharenko este răspunzător pentru sprijinirea și punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1506.

Alexander Petrovich KOLMAKOV

(Александр Петрович КОЛМАКОВ)

Data nașterii: 31.7.1955

Locul nașterii: Korolyov, oblastul Moscova, fosta URSS (în prezent Federația Rusă)

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Funcție: membru al grupului de lucru privind «operațiunea militară specială», instituit prin decret de președintele Putin; președinte al organizației panruse publice de stat «Societatea voluntară de asistență pentru forțele armate, aeriene și navale ale Rusiei»; general-colonel pensionat

Alexander Kolmakov este membru al grupului de lucru instituit de președintele Putin în decembrie 2022, care are sarcina de a coordona eforturile de mobilizare ale Federației Ruse în sprijinul războiului său de agresiune împotriva Ucrainei. Pe lângă rolul său în cadrul grupului de lucru, îndeplinește funcția de președinte al organizației panruse publice de stat «Societatea voluntară de asistență pentru forțele armate, aeriene și navale ale Rusiei», care acționează ca o verigă între armata rusă și societate, facilitând recrutarea de tineri în rezervele militare.

Prin urmare, Alexander Kolmakov este răspunzător pentru sprijinirea și punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1507.

Andrey Andreevich MEDVEDEV

(Андрей Андреевич МЕДВЕДЕВ)

Data nașterii: 14.12. 1975

Locul nașterii: Moscova, fosta URSS (în prezent Federația Rusă)

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Funcție: membru al grupului de lucru privind «operațiunea militară specială», instituit prin decret de președintele Putin; vicepreședinte al Dumei orașului Moscova, jurnalist, director general adjunct al VGTRK

Numărul pașaportului, numărul național de identificare, alte numere de documente de identitate: 771373760000

Andrey Medvedev este membru al grupului de lucru instituit de președintele Putin în decembrie 2022, care are sarcina de a coordona eforturile de mobilizare ale Federației Ruse în sprijinul războiului său de agresiune împotriva Ucrainei. Pe lângă rolul său în cadrul grupului de lucru, îndeplinește funcția de vicepreședinte al Dumei orașului Moscova, iar în funcția sa de jurnalist la VGTRK, se manifestă în mod regulat ca susținător fervent al războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei.

Prin urmare, Andrey Medvedev este răspunzător pentru sprijinirea și punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1508.

Evgeniy Evgenievich PODDUBNYY

(Евгений Евгеньевич ПОДДУБНЫЙ)

Data nașterii: 22.8.1983

Locul nașterii: Belgorod, fosta RSFS Rusă, fosta URSS (în prezent Federația Rusă)

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Funcție: membru al grupului de lucru privind «operațiunea militară specială», instituit prin decret de președintele Putin; jurnalist, corespondent de război pentru VGTRK

Numărul pașaportului: 14 02 828183

Evgeniy Poddubnyy este membru al grupului de lucru instituit de președintele Putin în decembrie 2022, care are sarcina de a coordona eforturile de mobilizare ale Federației Ruse în sprijinul războiului său de agresiune împotriva Ucrainei. Pe lângă rolul său în cadrul grupului de lucru, lucrează drept corespondent de război pentru Societatea Rusă de Televiziune și Radiodifuziune de Stat (VGTRK), răspândind dezinformare și propagandă pro-Kremlin cu privire la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei.

Prin urmare, Evgeniy Poddubnyy este răspunzător pentru sprijinirea și punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1509.

Igor Yurievich CHAIKA

(alias Igor Yurievich CHAYKA

Игорь Юрьевич ЧАЙКА)

Data nașterii: 13.12.1988

Locul nașterii: Moscova, fosta URSS (în prezent Federația Rusă)

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Funcție: om de afaceri rus

Persoane fizice asociate: Yury Chaika (tată), Artem Chaika (frate)

Alte informații de identificare: Premii: Certificat de merit din partea președintelui Federației Ruse

Igor Chaika este fiul cel mic al lui Yuri Chaika, fost procuror general și reprezentant plenipotențiar al președintelui Federației Ruse în districtul federal al Caucazului de Nord.

Igor Chaika a construit un imens imperiu de afaceri bazându-se pe contracte cu statul și datorită poziției tatălui său. Desfășoară, de asemenea, activități comerciale în Crimeea ocupată.

Din 2022, Igor Chaika este președintele Consiliului public al Rossotrudnichestvo, un organism executiv federal rus responsabil de prestarea de servicii de stat și de gestionarea proprietăților statului în vederea sprijinirii și a dezvoltării relațiilor internaționale dintre Federația Rusă, statele membre ale Comunității Statelor Independente și alte țări străine.

Prin urmare, Igor Chaika acordă sprijin material Guvernului Federației Ruse, care este răspunzător pentru anexarea Crimeei și pentru destabilizarea Ucrainei, și obține beneficii din partea acestuia. În plus, este asociat cu Yury Chaika și cu Rossotrudnichestvo.

23.6.2023

1510.

Artem Yurievich CHAIKA

alias Artyom CHAIKA

alias Artem CHAYKA

(Артем Юрьевич ЧАЙКА

alias Артём Юрьевич ЧАЙКА)

Data nașterii: 25.9.1977

Locul nașterii: fosta URSS (în prezent Federația Rusă)

Cetățenie: rusă, elvețiană

Sexul: masculin

Funcție: avocat și om de afaceri rus

Persoane fizice asociate: Yury Chaika (tată), fost procuror general al Federației Rusiei (desemnat la 21.7.2022), Igor Chaika (frate)

Artem Chaika este fiul cel mare al lui Yury Chaika, fost procuror general și reprezentant plenipotențiar al președintelui Federației Ruse în districtul federal al Caucazului de Nord. El și-a consolidat afacerile în principal pe baza contractelor cu statul obținute în perioada în care tatăl său era procuror general. Societățile lui Artrem Chaika au câștigat în mod repetat licitații pentru achiziții publice ca urmare a eliminării concurenților de către agențiile de aplicare a legii. Artem Chaika este proprietarul societății PNK-Ural, cel mai mare furnizor de piatră concasată pentru Căile Ferate ruse.

Ramzan Kadyrov, șeful Republicii Cecene și aliat apropiat al președintelui Putin, l-a numit pe Artem Chaika, în octombrie 2022, în funcția de consilier pe probleme umanitare, sociale și economice.

Prin urmare, Artem Chaika acordă sprijin material Guvernului Federației Ruse, care este răspunzător pentru anexarea Crimeei și pentru destabilizarea Ucrainei, și obține beneficii din partea acestuia. În plus, este asociat cu Ramzan Kadyrov.

23.6.2023

1511.

Aleksandr Ivanovich UDALTSOV

(Александр Иванович УДАЛЬЦОВ)

Data nașterii: 5.7.1951

Locul nașterii: fosta URSS (în prezent Federația Rusă)

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Funcție: director executiv al Fondului pentru sprijinirea și protecția drepturilor compatrioților din străinătate (Pravfond)

Entități asociate: Fundația pentru sprijinirea și protecția drepturilor compatrioților din străinătate

Alexandr Udaltsov este directorul executiv al Fundației pentru sprijinirea și protecția drepturilor compatrioților din străinătate.

În ianuarie 2022, în cadrul reuniunii consiliului de administrație al fundației, Udaltsov a remarcat că fondul a devenit un fel de structură unică a «puterii discrete» a Rusiei, care are un impact semnificativ asupra compatrioților și a organizațiilor acestora din întreaga lume. În februarie 2022, la deschiderea expoziției «Crime de război și încălcări ale drepturilor omului în Ucraina (2017-2020)», el a subliniat că este extrem de important să se spună întregii lumi adevărul despre esența criminală și practica mizantropică a regimului de la Kiev, care au stat la baza agresiunii oficiale a Kievului împotriva Republicilor Populare Donețk și Luhansk. La 28 februarie 2022, în cadrul videoconferinței găzduite de Asociația Internațională a Avocaților Vorbitori de Limbă Rusă (MARA), Udaltsov și-a exprimat sprijinul față de poziţia președintelui Putin în ceea ce privește faptul că Rusia a fost obligată să ia decizia de a recunoaște Republica Populară Donețk și Republica Populară Luhansk și de a lansa o operațiune militară specială. El a invitat participanții la conferință să contribuie la clarificarea poziției Moscovei.

23.6.2023

 

 

 

Prin urmare, Alexandr Udaltsov este răspunzător pentru sprijinirea și punerea în aplicare a unor acțiuni şi politici care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

 

1512.

Sergey Alexandrovich KARAGANOV

(Сергей Александрович КАРАГАНОВ)

Data nașterii: 10.9.1952

Locul nașterii: Moscova, fosta URSS (în prezent Federația Rusă)

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Funcție: membru al Consiliului prezidențial pentru societatea civilă și drepturile omului, coordonator științific al Facultății de Economie Mondială și Afaceri Internaționale, Școala Superioară de Economie, președinte onorific al prezidiului Consiliului pentru politica externă și de apărare (SVOP)

Persoane fizice asociate: Valery Fadeyev

Sergey Karaganov este un politolog rus, președinte onorific al prezidiului Consiliului pentru politica externă și de apărare (SVOP) și membru al Consiliului prezidențial pentru societatea civilă și drepturile omului. De la începutul războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, a justificat invazia Rusiei și a răspândit propaganda rusă cu privire la război, susținând că Occidentul dorește să distrugă Rusia și că acțiunile militare vizează denazificarea Ucrainei și eliberarea regiunii Donbas.

Prin urmare, Sergey Karaganov este răspunzător pentru sprijinirea și punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1513.

Rizvan Abdullayevich ZUBAIROV

(Ризван Абдуллаевич ЗУБАИРОВ)

Data nașterii: 18.7.1979

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Funcție: judecător la Tribunalul militar al districtului de sud din Rostov-pe-Don

Adresă: Rostov-on-Don, pr-kt. Mikhail Nagibin 31B, apt. 40

Numărul pașaportului: 3914864377, eliberat la 10.4.2015

Rizvan Zubairov este judecător la Tribunalul militar al districtului de sud din Rostov-pe-Don. A pronunțat hotărâri motivate politic împotriva unor cetățeni ucraineni care s-au opus anexării ilegale a Crimeei și a Sevastopolului.

Rizvan Zubairov l-a condamnat la 14 ani de închisoare pe Server Mustafayev, tătar din Crimeea, apărător al drepturilor omului și jurnalist civic, fost coordonator al organizației societății civile «Solidaritate în Crimeea», care monitorizează și documentează acțiunile de represiune și încălcările drepturilor omului comise de autoritățile ruse de ocupație în Crimeea, anexată în mod ilegal.

Prin urmare, Rizvan Zubairov este răspunzător pentru sprijinirea și punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1514.

Roman Viktorovich SAPRUNOV

(Роман Викторович САПРУНОВ)

Data nașterii: 23.3.1973

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Funcție: judecător la Tribunalul militar al districtului de sud din Rostov-pe-Don

Roman Saprunov este judecător la Tribunalul militar al districtului de sud din Rostov-pe-Don. A pronunțat hotărâri motivate politic împotriva unor cetățeni ucraineni care s-au opus anexării ilegale a Crimeei și a Sevastopolului.

Roman Saprunov l-a condamnat la 12 ani de închisoare pe Emir-Usein Kuku, un activist tătar din Crimeea din cadrul Grupului de contact pentru drepturile omului din Crimeea, care a monitorizat disparițiile forțate din Crimeea și Sevastopol, anexate în mod ilegal.

Prin urmare, Roman Saprunov este răspunzător pentru sprijinirea și punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1515.

Viktor Ivanovich ZINKOV

(Виктор Иванович ЗИНЬКОВ)

Data nașterii: 9.4.1970

Cetățenie: ucraineană, rusă

Sexul: masculin

Funcție: judecător la «Curtea Supremă a Republicii Crimeea»

Adresă: Crimea, Simferopol, Krylova 37/72 app. 102, Ucraina

Numărul pașaportului: pașaport al Federației Ruse nr. 3914857478, eliberat la 20.4.2015

Viktor Zinkov este judecător la «Curtea Supremă a Republicii Crimeea», instituită de forțele de ocupație ruse în Crimeea, anexată în mod ilegal.

A pronunțat hotărâri motivate politic împotriva unor cetățeni ucraineni care s-au opus anexării ilegale a Crimeei și a Sevastopolului. Viktor Zinkov l-a condamnat la 17 ani de închisoare pe Nariman Dzhelyal, un politician tătar pro-ucrainean din Crimeea, activist și vicepreședinte al Mejlis-ului tătarilor din Crimeea.

Prin urmare, Viktor Zinkov este răspunzător pentru sprijinirea și punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1516.

Tatyana Anatolyevna MANEZHINA

alias Tetyana Anatoliivna MANEZHYNA

(rusă: Татьяна Анатольевна МАНЕЖИНА)

(ucraineană: Тетяна Анатолiївна МАНЕЖИНА)

Funcție: așa-numită «ministră a culturii a Republicii Crimeea»

Data nașterii: 14.6.1963

Locul nașterii: Kopeysk, fosta URSS (în prezent Federația Rusă)

Cetățenie: ucraineană, rusă

Sexul: feminin

Tetyana Manezhyna a fost numită în decembrie 2021 în calitatea de așa-numită «ministră a culturii a Republicii Crimeea». Acceptând acest rol, ea își desfășoară activitatea, fără autorizația autorităților ucrainene, în peninsula Crimeea, anexată în mod ilegal. Ea continuă să desfășoare, în cadrul așa-numitului minister, acțiuni care au fost inițiate de predecesorul său. Este răspunzătoare pentru o serie de acțiuni îndreptate împotriva monumentelor și a moștenirii culturale ale tătarilor din Crimeea, întreprinse sub conducerea și controlul său, cu încălcarea dreptului internațional și fără o expertiză adecvată, subminând astfel moştenirea culturală a Crimeei.

Prin asumarea acestei funcții și acționând în această calitate, Tetyana Manezhyna este răspunzătoare pentru acțiuni şi politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, precum și sprijină și pune în aplicare astfel de acțiuni și politici.

23.6.2023

1517.

Natalya Leonidovna DESYATOVA

(rusă: Наталья Леонидовна ДЕСЯТОВА)

(ucraineană: Наталя Леонiдiвна ДЕСЯТОВА)

Funcție: așa-numită directoare a Muzeului de Arte Frumoase din Herson

Data nașterii: 11.7.1966

Locul nașterii: Herson, fosta URSS (în prezent Ucraina)

Cetățenie: rusă

Sexul: feminin

Natalya Desyatova a fost numită de către autoritățile ruse, în iulie 2022, în calitatea de directoare a Muzeului de Arte Frumoase din Herson. În perioada octombrie-noiembrie 2022, când Hersonul se afla încă sub controlul forțelor armate ruse, proprietatea culturală a Muzeului de Arte Frumoase din Herson a fost scoasă din muzeu și transportată ilegal la Simferopol, în Crimeea, anexată în mod ilegal. Acest lucru s-a realizat sub controlul Natalyei Desyatova și cu sprijinul forțelor de securitate ruse.

Prin asumarea acestei funcții și acționând în această calitate, Natalya Desyatova este răspunzătoare pentru acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, precum și sprijină și pune în aplicare astfel de acțiuni și politici.

23.6.2023

1518.

Tatiana Georgievna BRATCHENKO

alias Tetiana Georgiivna BRATCHENKO

(rusă: Татьяна Георгиевна БРАТЧЕНКО)

(ucraineană: Тетяна Георгiївна БРАТЧЕНКО)

Funcție: directoare a Muzeului Regional din Herson

Data nașterii: 17.11.1949

Cetățenie: ucraineană:

Sexul: feminin

Numărul pașaportului, numărul național de identificare, alte numere de documente de identitate: pașaport ucrainean nr. 058980

Tatiana Bratchenko a fost directoarea Muzeului Regional din Herson. În această calitate, ea a ajutat în mod voluntar și deliberat forțele de securitate ruse să golească muzeul de artefactele sale. A sprijinit în mod public preluarea controlului asupra regiunii Herson de către Rusia și a sprijinit anexarea ilegală a acestui teritoriu.

Tatiana Bratchenko este răspunzătoare pentru acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, precum și sprijină și pune în aplicare astfel de acțiuni și politici.

23.6.2023

1519.

Natalya Aleksandrovna KAPUSTNIKOVA

(rusă: Наталья Александровна КАПУСТНИКОВА)

(ucraineană: Наталi Олександрiвна КАПУСНИКОВА)

Funcție: directoare a Muzeului de Istorie Locală din Mariupol

Data nașterii: 12.8.1977

Locul nașterii: Mariupol, fosta URSS (în prezent Ucraina)

Sexul: feminin

Natalya Kapustnikova este directoarea Muzeului de Istorie Locală din Mariupol. Ea a descoperit locul în care se aflau unele opere de artă de la Muzeul de Artă Kuindji din Mariupol și a predat aceste opere de bunăvoie autorităților ruse, care au facilitat transferul lor către Muzeul de Istorie Locală din Donețk. Acest lucru s-a realizat fără cunoștința sau consimțământul autorităților ucrainene sau al directorului Muzeului de Artă Kuindji.

Acționând în această calitate, Natalya Kapustnikova este răspunzătoare pentru acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, precum și sprijină și pune în aplicare astfel de acțiuni și politici.

23.6.2023

1520.

Andrei Vitalyevich MALGIN

(Андрей Витальевич МАЛЬГИН)

Funcție: director al Muzeului Central al Tauridei din Simferopol

Data nașterii: 11.6.1965

Locul nașterii: Simferopol, fosta URSS (în prezent Ucraina)

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Andrei Malgin este directorul Muzeului Central al Tauridei din Simferopol, Crimeea, anexată în mod ilegal. Operele de artă de la Muzeul de Arte Frumoase din Herson au fost transferate la Muzeul Central al Tauridei din Simferopol, unde se află în prezent sub controlul său.

Acționând în această calitate, Andrei Malgin este răspunzător pentru sprijinirea și punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1521.

Alexey Vasilyevich TENSIN

(rusă: Алексей Васильевич ТЕНСИН)

(ucraineană: Олексiй Васильович ТЕНСIН)

Funcție: director al societății pe acțiuni «PMC Wagner Centre»

Data nașterii: 28.11.1971

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Entități asociate: Grupul Wagner

Alexey Tensin a fost numit director general al societății pe acțiuni «PMC Wagner Centre», o societate comercială rusă care urmărește să susțină investițiile sectorului privat și inovarea în acest sector pentru a sprijini și a consolida capabilitățile de apărare ale Rusiei.

Prin asumarea acestei funcții și acționând în această calitate, Alexey Tensin este răspunzător pentru sprijinirea și punerea în aplicare a unor acțiuni şi politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1522.

Alexander Alexandrovich TRONIN

(Александр Александрович ТРОНИН)

Funcție: fondator și director al grupului de tineret «Wagnerenok», cunoscut și sub numele de «Leader»

Data nașterii: 20.5.2004

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Numărul pașaportului: 4018037770

Persoane fizice asociate: Yevgeniy Viktorovich Prigozhin

Entități asociate: Wagner Group

Alexander Tronin este fondatorul și curatorul unei aripi tinere a PMC Wagner Group, care își desfășoară activitatea la sediul societății PMC Wagner Centre. Principalul obiectiv al acestui club, denumit anterior «Wagnerenok» și în prezent «Leader», este de a recruta tineri ruși care doresc să sprijine forțele armate ruse în Ucraina, precum și activitățile PMC Wagner Group. În cadrul PMC Wagner Group, acești tineri pot fi implicați în proiecte, cum ar fi dezvoltarea și controlul vehiculelor aeriene fără pilot utilizate de Rusia în războiul său de agresiune împotriva Ucrainei.

Prin asumarea acestei funcții și acționând în această calitate, Alexander Tronin este răspunzător pentru sprijinirea și punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1523.

Sergei Fedorovich RUDSKOY

(Сергей Федорович РУДСКОЙ)

Funcție: șeful Direcției operaționale principale a Statului-Major al forțelor armate ale Federației Ruse; general-colonel

Data nașterii: 2.10.1960

Locul nașterii: Mykolaiv, fosta URSS (în prezent Ucraina)

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Generalul-colonel Sergei Rudskoy este șeful Direcției operaționale principale a Statului-Major al forțelor armate ale Federației Ruse din 2015. Una dintre responsabilitățile Direcției operaționale principale este aceea de a supraveghea planificarea strategică și operațională pentru utilizarea forțelor armate, inclusiv controlul operațional al trupelor pe timp de pace și pe timp de război. Prin urmare, direcția contribuie în mod direct la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei și facilitează acest război.

Prin asumarea acestei funcții și acționând în această calitate, generalul-colonel Sergei Rudskoy este răspunzător pentru sprijinirea și punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1524.

Yevgeny Valeryevich NIKIFOROV

(Евгений Валерьевич НИКИФОРОВ)

Funcție: comandant al Districtului militar de vest; general-colonel

Data nașterii: 1.1.1970

Locul nașterii: Aksha, fosta URSS (în prezent Federația Rusă)

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Generalul-colonel Yevgeny Nikiforov este comandantul Districtului militar de vest al Federației Ruse din ianuarie 2023. Sub comanda sa, forțele armate ruse, inclusiv trupele Districtului militar de vest, își continuă atacurile împotriva Ucrainei în contextul războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei.

Prin asumarea acestei funcții și acționând în această calitate, generalul-colonel Yevgeny Nikiforov este răspunzător pentru sprijinirea și punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1525.

Sergei Yuryevich KUZOVLEV

(Сергей Юрьевич КУЗОВЛЕВ)

Funcție: comandant al Districtului militar de sud al Federației Ruse; general-colonel

Data nașterii: 7.1.1967

Locul nașterii: Michurinsk, fosta URSS (în prezent Federația Rusă)

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Generalul-colonel Sergei Kuzovlev este comandantul Districtului militar de sud al Federației Ruse din 23 ianuarie 2023. Sub comanda și controlul său, forțele armate ruse, inclusiv trupele Districtului militar de sud, desfășoară lupte în Ucraina.

Prin asumarea acestei funcții și acționând în această calitate, generalul-colonel Sergei Kuzovlev este răspunzător pentru sprijinirea și punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1526.

Andrey Nikolayevich MORDVICHEV

(Андрей Николаевич МОРДВИЧЕВ)

Funcție: comandant al Districtului militar central al Federației Ruse; general-locotenent

Data nașterii: 14.1.1976

Locul nașterii: Pavlodar, URSS (în prezent Kazahstan)

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Generalul-locotenent Andrey Mordvichev este comandantul Districtului militar central al Federației Ruse din 17 februarie 2023. Sub comanda și controlul său, forțele armate ruse, inclusiv trupele Districtului militar central, desfășoară lupte în Ucraina.

Prin asumarea acestei funcții și acționând în această calitate, generalul-locotenent Andrey Mordvichev este răspunzător pentru sprijinirea și punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1527.

Aleksandr Pavlovich LAPIN

(Александр Павлович ЛАПИН)

Funcție: șef al Statului-Major General al forțelor terestre ruse; general-colonel

Data nașterii: 1.1.1964

Locul nașterii: Kazan, fosta URSS (în prezent Federația Rusă)

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Număr de pașaport sau act de identitate: seria 1808 nr. 233282

Număr de identificare fiscală: 344407793386

Generalul-colonel Aleksandr Lapin este șeful Statului-Major General al forțelor terestre ruse din 10 ianuarie 2023. În această calitate, este comandantul-șef al forțelor terestre ruse care participă direct la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. Anterior a fost comandant al Districtului militar central al Federației Ruse, inclusiv în timpul războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. Astfel, a comandat ofensiva rusă din 2022 în direcțiile Cernigău și Sumî.

Prin asumarea acestei funcții și acționând în această calitate, generalul-colonel Aleksandr Lapin este răspunzător pentru sprijinirea și punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1528.

Tatyana Viktorovna SHEVTSOVA

(Татьяна Викторовна ШЕВЦОВА)

Funcție: ministra adjunctă a apărării a Federației Ruse

Data nașterii: 22.7.1969

Locul nașterii: Kozelsk, fosta URSS (în prezent Federația Rusă)

Cetățenie: rusă

Sexul: feminin

Tatyana Shevtsova este ministra adjunctă a apărării a Federației Ruse, responsabilă cu bugetul și activitățile financiare ale ministerului. Aceasta supraveghează gestionarea resurselor și este responsabilă cu plata soldaților mobilizați care luptă în războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. Finanțatorii militari aflați sub controlul său direcționează resurse către teritoriile ucrainene anexate în mod ilegal.

Prin asumarea acestei funcții și acționând în această calitate, Tatyana Shevtsova este răspunzătoare pentru sprijinirea și punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1529.

Yevgeniy Vladimirovich BURDINSKIY

(Евгений Владимирович БУРДИНСКИЙ)

Funcție: șeful Direcției principale de organizare și mobilizare a Statului-Major General al forțelor armate ale Federației Ruse; șef adjunct al Statului-Major General al forțelor armate ale Federației Ruse; general-colonel

Data nașterii: 25.8.1960

Locul nașterii: Belogorsk, URSS (în prezent Federația Rusă)

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Generalul-colonel Yevgeniy Burdinskiy este șeful Direcției principale de organizare și mobilizare a Statului-Major General al forțelor armate ale Federației Ruse și șeful adjunct al Statului-Major General al forțelor armate ale Federației Ruse. În acest rol, este direct responsabil pentru contribuția la facilitarea mobilizării de cetățeni ruși la război.

Prin asumarea acestei funcții și acționând în această calitate, generalul-colonel Yevgeniy Burdinskiy este răspunzător pentru sprijinirea și punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1530.

Viktoria Alexandrovna SERDYUKOVA

(Виктория Александровна СЕРДЮКОВА)

Funcție: așa-numită «comisară pentru drepturile omului a Republicii Populare Luhansk»

Data nașterii: 9.6.1981 sau 1982

Locul nașterii: Severodonetsk, fosta URSS (în prezent Ucraina)

Cetățenie: rusă

Sexul: feminin

Viktoria Serdyukova este așa-numita «comisară pentru drepturile omului a Republicii Populare Luhansk» din 5 octombrie 2021. În această calitate, a sprijinit războiul de agresiune pornit de Rusia împotriva Ucrainei la 24 februarie 2022. A sprijinit anexarea ilegală a teritoriului Luhansk și adoptarea legislației ruse în acest teritoriu și în alte teritorii anexate ilegal.

Prin asumarea acestei funcții și acționând în această calitate, Viktoria Serdyukova este răspunzătoare pentru sprijinirea și punerea în aplicare a unor acțiuni şi politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1531.

Yevgeniy Ivanovich DIETRICH

alias Yevgeny Ivanovich DITRIKH

(Евгений Иванович ДИТРИХ)

Funcție: director general al JSC GTLK

Data nașterii: 8.9.1973

Locul nașterii: Mytishchi, fosta URSS (în prezent Federația Rusă)

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Entități asociate: JSC GTLK

Yevgeniy Dietrich este directorul general al societății pe acțiuni «State Transport Leasing Company» (JSC GTLK), deținută integral de Ministerul Transporturilor al Federației Ruse. Societate deținută de stat, GTLK se bucură de avantaje financiare din partea guvernului și, în plus, furnizează servicii în Crimeea și în orașul Sevastopol, anexate în mod ilegal.

Prin asumarea acestei funcții și acționând în această calitate, Yevgeniy Dietrich este răspunzător pentru sprijinirea și punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1532.

Semyon Vladimirovich PEGOV

(Семён Владимирович ПЕГОВ)

Funcție: blogger militar

Data nașterii: 9.9.1985

Locul nașterii: Smolensk, fosta URSS (în prezent Federația Rusă)

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Alte informații de identificare: Număr de identificare fiscală:

673110457100

Semyon Pegov este un blogger militar rus, care coordonează unul dintre cele mai populare canale de comunicare socială pro-război din Rusia, intitulat WarGonzo. Acesta apare frecvent în mass-media rusă controlată de stat. Semyon Pegov și WarGonzo răspândesc propagandă antiucraineană și promovează armata rusă și compania militară privată Wagner, calificând forțele ucrainene drept naziste și răspândind informații false cu privire la laboratoare biologice ale NATO din Mariupol.

Semyon Pegov participă activ la inițiativele autorităților ruse de promovare a războiului și de mobilizare și a fost recompensat de autoritățile ruse.

Prin urmare, Semyon Pegov este răspunzător pentru sprijinirea și punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1533.

Aleksandra Vladimirovna KOSTERINA/

alias Aleksandra Vladimirovna KOSHARNITSKAYA/

alias Aleksandra Vladimirovna KOSHARNITSKAYA KOSTERINA

(Александра Владимировна КОШАРНИЦКАЯ/КОСТЕРИНА)

Funcție: prim directoare generală adjunctă, directoare a Direcției de informații și redactor-șef al NTV.

Data nașterii: 26.2.1980

Locul nașterii: Krasnodar, fosta URSS (în prezent Federația Rusă)

Cetățenie: rusă

Sexul: feminin

Aleksandra Kosterina (Kosharnitskaya) este prim directoare generală adjunctă, directoare a Direcției de informații și redactor-șef al NTV (HTB), un important canal de televiziune rus aflat sub controlul direct al Federației Ruse.

NTV amplifică și sprijină politicile autorităților ruse prin activitățile sale de propagandă. În timpul războiului de agresiune împotriva Ucrainei, NTV s-a numărat printre cele mai active și mai importante instrumente de răspândire a discursului Kremlinului şi de sprijinire a războiului prin comentarii agresive și informații neverificate.

În calitatea de directoare generală adjunctă, directoare a Direcției de informații și redactor-șef, Aleksandra Kosterina (Kosharnitskaya) are o influență directă asupra conținutului canalului NTV și a modului în care acesta informează publicul cu privire la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei și la măsurile luate de guvernul rus.

Prin urmare, Aleksandra Kosterina (Kosharnitskaya) sprijină și pune în aplicare acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1534.

Olga Nikolaevna BELOVA

(Ольга Николаевна БЕЛОВА)

Funcție: gazda canalului de televiziune Zvezda

Data nașterii: 19.7.1976

Locul nașterii: Moscova, fosta URSS (în prezent Federația Rusă)

Cetățenie: rusă

Sexul: feminin

Persoane fizice asociate: Aleksei Viktorovich PIMANOV

Entități asociate: Societatea deschisă pe acțiuni de radiodifuziune și televiziune a Forțelor Armate ale Federației Ruse «Zvezda»

ОАО ТРК ВС РФ «ЗВЕЗДА»

Olga Belova este o propagandistă care lucrează la Zvezda, un canal de televiziune al forțelor armate ruse. Este gazda unei serii de programe emblematice ale televiziunii Zvezda, care dezinformează în mod repetat cu privire la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, subminează integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei și acordă sprijin mediatic esențial politicii Kremlinului. În special, a răspândit informații false că ucrainenii ar fi naziști care, de asemenea, ar pregăti bombe biologice și chimice împotriva rușilor.

De asemenea, este membră a consiliului de administrație al organizației «Mame din Rusia», care sprijină războiul de agresiune împotriva Ucrainei.

Prin urmare, Olga Belova este răspunzătoare pentru sprijinirea și punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1535.

Andrey Olegovich KONDRASHOV

(Андрей Олегович КОНДРАШОВ)

Funcție: prim director general adjunct al All-Russia Television and Radio Broadcasting Company (VGTRK) (Societatea de Televiziune și Radiodifuziune de Stat Panrusă)

Data nașterii: 30.6.1973

Locul nașterii: Alma-Ata, fosta URSS (în prezent Kazahstan)

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Andrey Kondrashov este prim director general adjunct al All-Russia Television and Radio Broadcasting Company (VGTRK) (Societatea de Televiziune și Radiodifuziune de Stat Panrusă), cea mai mare corporație media din Rusia.

Înainte de a deveni prim-director adjunct al VGTRK, a lucrat ca secretar de presă la sediul de campanie al lui Putin și a produs «documentare» precum «Crimeea: drumul către acasă» și «Putin». A primit premiul Ordinului Prieteniei din partea președintelui Putin pentru «înalt profesionalism și obiectivitate în relatarea evenimentelor din Republica Crimeea» în mai 2014.

Este responsabil de politica de informare a VGTRK și realizatorul programului Vesti – News. În timpul războiului de agresiune împotriva Ucrainei, canalele de televiziune și alte entități ale holdingului VGTRK s-au numărat printre cele mai active și mai importante instrumente de răspândire a discursului Kremlinului şi de sprijinire a războiului prin comentarii agresive, subminând integritatea teritorială a Ucrainei și sprijinind anexarea ilegală a Crimeei.

23.6.2023

 

 

 

Fiind unul dintre directorii principali, Andrey Kondrashov este direct responsabil pentru acțiunile acestei corporații media. În calitatea de prim director general adjunct responsabil cu informațiile și emisiunile politice, are o influență directă asupra modului în care VGTRK informează publicul cu privire la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei și la măsurile luate de guvernul rus.

Prin urmare, Andrey Kondrashov sprijină și pune în aplicare acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

 

1536.

Mikhail Vladimirovich LEONTYEV

(Михаил Владимирович ЛЕОНТЬЕВ)

Funcție: jurnalist, prezentator la televiziunea Perviy Kanal, secretar de presă al «Rosneft»

Data nașterii: 12.10.1958

Locul nașterii: Moscova, fosta URSS (în prezent Federația Rusă)

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Mikhail Leontyev este propagandist la Pervyi Kanal (Channel One), un important canal de televiziune rus care se află sub controlul direct permanent al Federației Ruse. Pervyi Kanal amplifică și sprijină politicile autorităților ruse prin activitățile sale de propagandă. În timpul războiului împotriva Ucrainei, Pervyi Kanal s-a numărat printre cele mai active și proeminente instrumente de răspândire a discursului Kremlinului şi de sprijinire a războiului cu comentarii agresive, subminând integritatea teritorială a Ucrainei și sprijinind anexarea ilegală a Crimeei și războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. Este, de asemenea, vicepreședinte și secretar de presă al Rosneft. Din 1999 este realizatorul și prezentatorul unui program emblematic intitulat «Odnako» la Pervyi Kanal, în cadrul căruia subminează în mod regulat statalitatea Ucrainei și justifică războiul de agresiune împotriva Ucrainei.

Prin urmare, Mikhail Leontyev este răspunzător pentru sprijinirea și punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează ori amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1537.

Rifat Abdulvagapovich SABITOV

(Рифат Абдулвагапович САБИТОВ)

Funcție: director general adjunct al All-Russia Television and Radio Broadcasting Company (VGTRK) (Societatea de Televiziune și Radiodifuziune de Stat Panrusă), președinte al Comisiei pentru dezvoltarea societății informaționale, mass-media și comunicare în masă a Camerei civice a Federației Ruse

Data nașterii: 30.4.1956

Locul nașterii: Moscova, fosta URSS (în prezent Federația Rusă)

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Rifat Sabitov este director general adjunct al All-Russia Television and Radio Broadcasting Company (VGTRK) (Societatea de Televiziune și Radiodifuziune de Stat Panrusă), cea mai mare corporație media din Rusia. În timpul războiului de agresiune împotriva Ucrainei, canalele de televiziune și alte entități ale holdingului VGTRK s-au numărat printre cele mai active și mai importante instrumente de răspândire a discursului Kremlinului şi de sprijinire a războiului prin comentarii agresive și informații neverificate.

Fiind unul dintre directorii principali, Rifat Sabitov este direct responsabil pentru acțiunile VGTRK. În calitatea de director general adjunct, are o influență directă asupra modului în care VGTRK informează publicul cu privire la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei și la măsurile luate de guvernul rus.

În plus, este implicat activ în modelarea mediului informațional restrictiv din Rusia în calitatea sa de președinte al Comisiei pentru dezvoltarea societății informaționale, mass-media și comunicare în masă a Camerei civice a Federației Ruse, de președinte al Consiliului public din cadrul Ministerului Dezvoltării Digitale din Rusia și în cadrul a numeroase alte organisme.

23.6.2023

 

 

Persoane fizice asociate: Oleg Dobrodeev,

Evgeniy Bekasov

Entități asociate: All-Russia Television and Radio Broadcasting Company (VGTRK) (Societatea de Televiziune și Radiodifuziune de Stat Panrusă)

Alte informații de identificare: Număr de identificare fiscală: 773314059364

Prin urmare, Rifat Sabitov este răspunzător pentru sprijinirea și punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

 

1538.

Viktor Sergeevich SINEOK

(Виктор Сергеевич СИНЕОК)

Funcție: corespondent special și editorialist al Centrului de informare multimedia (MIC) Izvestia

Data nașterii: 19.3.1980

Locul nașterii: Rostov-pe-Don, fosta URSS (în prezent Federația Rusă)

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Persoane fizice asociate: Balanova Svetlana Evgenievna, Tyulin (Tiulin) Vladimir Vladimirovich, Frolov Mikhail Evgenievich

Viktor Sineok este corespondent și editorialist al Centrului de informare multimedia (MIC) Izvestia, un proiect al holdingului Grupul național al mass-mediei (NMG) care furnizează servicii de știri pentru canalul REN TV, Channel Five și ziarul Izvestia.

Viktor Sineok a răspândit în mod activ propagandă și dezinformare legate de războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, atât înainte de invazia la scară largă din 24 februarie 2022, cât și ulterior. Acesta promovează politicile și acțiunile Kremlinului, laudă conducerea rusă, manipulează informațiile privind atrocitățile comise de armata rusă și aprobă anexările regiunilor ucrainene.

23.6.2023

 

 

Entități asociate: Grupul național al mass-mediei

Alte informații de identificare: Număr de identificare fiscală: 616404561125

A pregătit în mod repetat rapoarte și articole prin care a încercat să convingă publicul că informațiile despre atrocitățile comise de Rusia în locuri precum Bucea sunt înscenate și false. A contribuit la incitarea la ură împotriva ucrainenilor prin repetarea dezinformării guvernului rus cu privire la genocidul din Donbas și prin negarea independenței Ucrainei. În rapoartele sale a promovat majoritatea principalelor discursuri rusești de dezinformare cu privire la Ucraina, inclusiv cel privind laboratoarele biologice conduse de SUA în țară.

Prin urmare, Viktor Sineok sprijină şi pune în aplicare acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

 

1539.

Boris Georgievich YANOVSKY

(Борис Георгиевич ЯНОВСКИЙ)

Funcție: producător executiv al canalului de televiziune Zvezda

Data nașterii: 25.10.1968

Locul nașterii: Moscova, fosta URSS (în prezent Federația Rusă)

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Persoane fizice asociate: Aleksei Viktorovich Pimanov

Boris Yanovsky este propagandist și producătorul general al televiziunii Zvezda. În calitatea de producător general, Yanovsky este responsabil de producerea și promovarea conținutului televiziunii Zvezda, care dezinformează în mod regulat cu privire la războiul de agresiune în curs al Rusiei împotriva Ucrainei și oferă sprijin mediatic esențial politicii Kremlinului. În calitatea de producător general al televiziunii Zvezda, este implicat în răspândirea de informații false că ucrainenii sunt naziști și pregătesc bombe biologice și chimice care vor fi utilizate împotriva rușilor.

Pentru activitățile sale, lui Yanovsky i-a fost decernată personal medalia «Pentru consolidarea comunității de luptă».

Prin urmare, Boris Yanovsky este răspunzător pentru sprijinirea și punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1540.

Anton Andreevich ZLATOPOLSKIY

(Антон Андреевич ЗЛАТОПОЛЬСКИЙ)

Funcție: prim director general adjunct al All-Russia Television and Radio Broadcasting Company (VGTRK) (Societatea de Televiziune și Radiodifuziune de Stat Panrusă); director general al canalului de televiziune Rossiya 1

Data nașterii: 12.9.1966

Locul nașterii: Moscova, fosta URSS (în prezent Federația Rusă)

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Persoane fizice asociate: Oleg Dobrodeev,

Evgeniy Bekasov

Entități asociate: All-Russia Television and Radio Broadcasting Company (VGTRK) (Societatea de Televiziune și Radiodifuziune de Stat Panrusă)

Alte informații de identificare: Număr de identificare fiscală: 772903574300

Anton Zlatopolskiy este prim director general adjunct al All-Russia Television and Radio Broadcasting Company (VGTRK) (Societatea de Televiziune și Radiodifuziune de Stat Panrusă), cea mai mare corporație media din Rusia. De asemenea, este de mult timp director general al canalului de televiziune Rossiya 1. În timpul războiului de agresiune împotriva Ucrainei, canalele de televiziune și alte entități ale holdingului VGTRK s-au numărat printre cele mai active și mai importante instrumente de răspândire a discursului Kremlinului şi de sprijinire a războiului prin comentarii agresive și informații neverificate.

În calitatea de prim director general adjunct, funcție pe care o ocupă de mult timp, are o influență directă asupra modului în care VGTRK informează publicul cu privire la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei și la măsurile luate de guvernul rus. De asemenea, este responsabil pentru activitățile de propagandă ale canalului de televiziune Rossiya 1.

Prin urmare, Anton Zlatopolskiy sprijină și pune în aplicare acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1541.

Aleksandr Viktorovich GUSEV

(rusă: Александр Викторович ГУСЕВ)

(ucraineană: Олександр Вiкторович ГУСЄВ)

Funcție: guvernatorul regiunii Voronezh

Data nașterii: 27.1.1963

Locul nașterii: Ozerskoye, districtul Kozelsky, oblastul Kaluga, fosta RSFS Rusă, fosta URSS (în prezent Federația Rusă)

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Aleksandr Gusev este guvernatorul regiunii Voronezh. În acest rol, este răspunzător pentru deportarea ilegală a unor copii ucraineni în regiunea Voronezh pentru a fi, ulterior, adoptați ilegal de către familii ruse. Acțiunile sale încalcă drepturile copiilor ucraineni și legislația și normele administrative ale Ucrainei.

Prin urmare, Aleksandr Gusev este răspunzător pentru sprijinirea şi punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1542.

Galina Anatolyevna PYATYKH

alias Galina PIATYKH

alias: «Galina a cincea»

(rusă: Галина Анатольевна) ПЯТЫХ

(ucraineană: Галина Анатолiївна ПЯТИХ)

Funcție: consilieră a guvernatorului regiunii Belgorod, comisară pentru drepturile copiilor în regiunea Belgorod

Cetățenie: rusă

Data nașterii: 12.5.1970

Locul nașterii: Dubovoe, regiunea Belgorod, fosta URSS (în prezent Federația Rusă)

Sexul: feminin

Galina Pyatykh este consiliera guvernatorului regiunii Belgorod și comisara pentru drepturile copiilor în regiunea Belgorod. În această calitate, este una dintre persoanele cele mai implicate în deportarea ilegală de copii ucraineni către Rusia și în adopția acestora de către familii ruse. Acțiunile Galinei Pyatykh încalcă drepturile copiilor ucraineni și legislația și normele administrative ale Ucrainei.

Prin urmare, Galina Pyatykh este răspunzătoare de sprijinirea şi punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1543.

Irina Anatolyevna AGEEVA

(rusă: Ирина Анатольевна АГЕЕВА)

(ucraineană: Iрина Анатолiївна АГЕЄВА)

Funcție: comisară pentru drepturile copiilor în regiunea Kaluga

Data nașterii: 29.12.1976

Cetățenie: rusă

Sexul: feminin

Irina Ageeva este comisara pentru drepturile copiilor în regiunea Kaluga. În această calitate, este una dintre persoanele cele mai implicate în deportarea ilegală de copii ucraineni către Rusia și în adopția acestora de către familii ruse. Acțiunile Irinei Ageeva încalcă drepturile copiilor ucraineni și legislația și normele administrative ale Ucrainei.

Prin urmare, Irina Ageeva este răspunzătoare de sprijinirea şi punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1544.

Irina Aleksandrovna CHERKASOVA

(rusă: Ирина Александровна ЧЕРКАСОВА)

(ucraineană: Iрина Олександрiвна ЧЕРКАСОВА)

Funcție: comisară pentru drepturile copiilor în regiunea Rostov

Data nașterii: 1963

Locul nașterii: Bataysk, regiunea Rostov, fosta URSS (în prezent Federația Rusă)

Cetățenie: rusă

Sexul: feminin

Irina Cherkasova este comisara pentru drepturile copiilor în regiunea Rostov. În această calitate, este una dintre persoanele cele mai implicate în deportarea ilegală de copii ucraineni către Rusia și în adopția acestora de către familii ruse. Acțiunile Irinei Cherkasova încalcă drepturile copiilor ucraineni și legislația și normele administrative ale Ucrainei.

Prin urmare, Irina Cherkasova este răspunzătoare de sprijinirea şi punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1545.

Mansur Mussayevitch SOLTAEV

(rusă: Мансур Муссаевич СОЛТАЕВ)

(ucraineană: Мансур Муссайович СОЛТАЄВ)

Funcție: comisar pentru drepturile omului în Republica Cecenă

Data nașterii: 13.6.1978

Locul nașterii: Saratov, fosta URSS (în prezent Federația Rusă)

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Mansur Soltaev este comisar pentru drepturile omului al Republicii Cecene. În această calitate, el este un interlocutor-cheie al guvernului, promovând în mod activ discursurile oficiale. Mansur Soltaev este răspunzător de încălcări ale drepturilor omului, de persecutarea militanților anti-război, precum și de reprimarea protestelor împotriva mobilizării trupelor ruse. De asemenea, acesta participă la deportarea de civili din așa-numita «Republică Populară Donețk» și din așa-numita «Republică Populară Luhansk», inclusiv la deportarea de copii ucraineni în taberele de instruire militară din Cecenia. Acțiunile lui Mansur Soltaev încalcă drepturile copiilor ucraineni și legislația și normele administrative ale Ucrainei.

Prin urmare, Mansur Soltaev este răspunzător pentru sprijinirea şi punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1546.

Muslim Magomedovich KHUCHIEV

(rusă: Муслим Магомедович ХУЧИЕВ)

(ucraineană: Муслiм Магомедович ХУЧIЄВ)

Funcție: șef al Guvernului Republicii Cecene, președinte al grupului de lucru în cadrul Guvernului Republicii Cecene

Data nașterii: 5.8.1971

Locul nașterii: Zakan-yurt, raionul Achkhoy-Martanovsky, fosta URSS (în prezent Federația Rusă)

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Persoane fizice asociate: Ramzan Kadyrov

Muslim Khuchiev este șeful Guvernului Republicii Cecene. În această calitate, Muslim Khuchiev este implicat îndeaproape împreună cu Ramzan Kadyrov în planurile de producție militară ale Ceceniei pentru uzul forțelor ruse în războiul de agresiune împotriva Ucrainei.

De la începutul războiului său de agresiune împotriva Ucrainei, Rusia a transferat mulți civili ucraineni în Republica Cecenă. Muslim Khuchiev este una dintre principalele persoane implicate în deportarea ilegală de copii ucraineni în Rusia și în adoptarea lor ulterioară de către familii ruse. Acțiunile sale încalcă drepturile copiilor ucraineni și legislația și normele administrative ale Ucrainei.

Prin urmare, Muslim Khuchiev este răspunzător pentru sprijinirea şi punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1547.

Vladimir Vladimirovich VLADIMIROV

(rusă: Владимир Владимирович ВЛАДИМИРОВ)

(ucraineană: Володимир Володимирович ВЛАДIМIРОВ)

Funcție: guvernator al krainei Stavropol (regiune)

Data nașterii: 27.7.1963

Locul nașterii: Georgievsk, regiunea Stavropol, fosta URSS (în prezent Federația Rusă)

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Vladimir Vladimirov este guvernatorul krainei Stavropol. În această calitate, este răspunzător de deportarea ilegală de copii ucraineni în regiunea Stavropol pentru adopția ilegală ulterioară de către familii ruse. Acțiunile sale încalcă drepturile copiilor ucraineni și legislația și normele administrative ale Ucrainei.

Prin urmare, Vladimir Vladimirov este răspunzător pentru sprijinirea şi punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1548.

Vladimir Mikhailovich MOROZOV

alias Uladzimir Mikhailavich MAROZAU

(rusă: Владимир Михайлович МОРОЗОВ)

(belarusă: Уладзiмiр Мiхайлавiч МАРОЗАЎ)

Funcție: șeful Căilor Ferate din Belarus

Data nașterii: 1965

Locul nașterii: Buda-Koshelevo, regiunea Gomel, fosta URSS (în prezent, Belarus)

Cetățenie: belarusă

Sexul: masculin

Vladimir Morozov este șeful Căilor Ferate din Belarus, care operează servicii de transport feroviar între Rusia și Belarus. În această calitate, a sprijinit desfășurarea și transportul de personal militar și de echipamente militare ruse implicate în războiul de agresiune al Rusiei în Ucraina.

Prin urmare, Vladimir Morozov este răspunzător pentru sprijinirea și punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1549.

Dmitriy Aleksandrovich PANTUS

alias Dzmitry Aliaksandravich PANTUS

(rusă: Дмитрий Александрович ПАНТУС)

(belarusă: Дзмiтрый Аляксандравiч ПАНТУС)

Funcție: președintele Autorității de Stat pentru Industria Militară a Republicii Belarus

Data nașterii: 9.6.1982

Locul nașterii: Berezovka, regiunea Grodno, fosta URSS (în prezent, Belarus)

Cetățenie: belarusă

Sexul: masculin

Dmitriy Pantus este președintele Autorității de Stat pentru Industria Militară a Republicii Belarus. Autoritatea de Stat pentru Industria Militară a Republicii Belarus dezvoltă arme și asigură întreținerea acestora, promovează producția de arme de către întreprinderi subordonate pentru aprovizionarea forţelor armate ruse, asigură cooperarea militar-industrială, supraveghează circulația armelor peste frontiera de stat și furnizează servicii de navigație forţelor armate ruse. În funcția sa, Dmitriy Pantus oferă sprijin militar Federației Ruse în războiul său de agresiune împotriva Ucrainei.

Prin urmare, Dmitriy Pantus este răspunzător pentru sprijinirea şi punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1550.

Boris Sergeevich ALYOSHIN

(Борис Сергеевич АЛЁШИН)

Funcție: vicepreședinte al societății cu răspundere limitată «SoyuzMash Russia», consilier pentru știință și tehnologie al directorului general al societății publice pe acțiuni «United Aircraft Corporation».

Data nașterii: 3.3.1955

Locul nașterii: Moscova, fosta URSS (în prezent Federația Rusă)

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Boris Alyoshin este un om de afaceri rus implicat în activitățile societăților și corporațiilor ruse care contribuie la consolidarea bazei militare a Rusiei. Este unul dintre fondatorii și directorii societății cu răspundere limitată «SoyuzMash Russia», care reunește peste o mie de industrii militare și civile ruse.

În plus, Boris Alyoshin este implicat în gestionarea mai multor corporații ruse și a unor societăți mai mici care fabrică produse militare. Este consilier pentru știință și tehnologie al directorului general al societății publice pe acțiuni «United Aircraft Corporation». Societatea publică pe acțiuni «United Aircraft Corporation», cu o participație majoritară aparținând guvernului rus, aduce laolaltă societăți ruse private și de stat producătoare de aeronave și resurse implicate în fabricarea de mijloace de transport militare și civile, precum și de aeronave fără pilot la bord. Boris Alyoshin este, de asemenea, președintele consiliului de administrație al complexului industrial Kronstadt care produce drone militare care sunt utilizate de armata rusă în războiul de agresiune împotriva Ucrainei.

23.6.2023

 

 

Entități asociate:

Societatea publică pe acțiuni «United Aircraft Corporation»;

Societatea pe acțiuni «Kronstadt Group»

În plus, Boris Alyoshin este directorul academic al Institutului Centrului de Cercetare denumit N.E. Zhukovsky. Printre funcțiile acestui institut se numără dezvoltarea de noi tehnologii în domeniul construcției de aeronave și utilizarea rezultatelor științifice și tehnice obținute pentru dezvoltarea altor sectoare ale economiei Federației Ruse.

Prin urmare, Boris Alyoshin este răspunzător pentru sprijinul acordat Guvernului Federației Ruse, care este răspunzător pentru anexarea Crimeei și destabilizarea Ucrainei.

 

1551.

Veniamin Ivanovich KONDRATYOV

alias Veniamin Ivanovich KONDRATYEV

(Вениамин Иванович КОНДРАТЬЕВ)

Funcție: guvernatorul regiunii Krasnodar din Federația Rusă

Data nașterii: 1.11.1970

Locul nașterii: Prokopyevsk, fosta URSS (în prezent Federația Rusă)

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Alte informații: Număr de identificare fiscală: 233005199735

Veniamin Kondratyov este guvernatorul regiunii Krasnodar din Federația Rusă. În această calitate, Veniamin Kondratyov contribuie la deportarea, răpirea și adoptarea ilegală de copii ucraineni. El este unul dintre liderii ruși de rang înalt (la nivel regional) implicați în deportarea ilegală de copii ucraineni în Rusia și în adopția ilegală ulterioară a acestora de către familii ruse. Acțiunile lui Veniamin Kondratyov încalcă drepturile copiilor ucraineni și legislația și normele administrative ale Ucrainei.

Prin urmare, Veniamin Kondratyov este răspunzător pentru sprijinirea și punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1552.

Murat Karalbiyevich KUMPILOV

Murat Karalbievich KUMPILOV

(Мурат Каральбиевич КУМПИЛОВ)

Funcția: președintele Republicii Adîgheia din Federația Rusă; secretar al filialei regionale Adîgheia a Rusiei Unite (Edinaya Rossiya)

Cetățenie: rusă

Data nașterii: 27.2.1973

Locul nașterii: Ulyap, districtul Krasnogvardeysky, Republica Adîgheia, fosta URSS (în prezent Federația Rusă)

Sexul: masculin

Alte informații: Număr de identificare fiscală: 010200122926

Murat Kumpilov este președintele Republicii Adîgheia a Federației Ruse și secretar al filialei regionale Aîgheia a Partidului Rusia Unită. În această calitate, Murat Kumpilov contribuie în mod direct la deportarea și adoptarea ilegală de copii ucraineni. El facilitează deportarea ilegală și răpirea de copii ucraineni către așa-numitele «tabere de sănătate» și centre de reeducare situate în regiunea sa. Murat Kumpilov este unul dintre liderii ruși de rang înalt (la nivel regional) implicați în deportarea ilegală și răpirea de copii ucraineni în Rusia. Acțiunile lui Murat Kumpilov încalcă drepturile copiilor ucraineni și legislația și normele administrative ale Ucrainei.

Prin urmare, Murat Kumpilov este răspunzător pentru sprijinirea și punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1553.

Sergey Konstantinovich NOSOV

(Сергей Константинович НОСОВ)

Funcția : guvernatorul regiunii Magadan a Federației Ruse

Cetățenie: rusă

Data nașterii: 17.2.1961

Locul nașterii: Magnitogorsk, regiunea Celeabinsk, fosta URSS (în prezent Federația Rusă)

Sexul: masculin

Alte informații:

Număr de identificare fiscală: 662300439460

Serghei Nosov este guvernatorul regiunii Magadan din Federația Rusă. În această calitate, Sergey Nosov contribuie la deportarea și răpirea de copii ucraineni. El facilitează deportarea ilegală de copii ucraineni în tabere situate în regiunea sa, inclusiv în tabere conduse de Artek, o organizație naționalistă rusă care a oprit întoarcerea copiilor ucraineni la familiile lor. Serghei Nosov este unul dintre liderii ruși de rang înalt (la nivel regional) implicați în deportarea ilegală de copii ucraineni în Rusia. Acțiunile lui Sergey Nosov încalcă drepturile copiilor ucraineni și legislația și normele administrative ale Ucrainei.

Prin urmare, Sergey Nosov este răspunzător pentru sprijinirea și punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1554.

Zamid Aliyevich CHALAYEV

(Замид Алиевич ЧАЛАЕВ)

Funcție: comandant al celui de al doilea regiment de forțe speciale al poliției din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Federației Ruse în Republica Cecenă

Data nașterii: 19.8.1981

Locul nașterii: Benoi, raionul Nozhai-Yurt, Cecenia, fosta URSS (în prezent Federația Rusă)

Sexul: masculin

Zamid Chalayev este comandantul celui de al doilea regiment de forțe speciale al poliției din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Federației Ruse în Republica Cecenă. În calitate de comandant al celui de al doilea regiment de forțe speciale al poliției din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Federației Ruse în Republica Cecenă, Zamid Chalayev participă activ la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, participând, printre altele, la capturarea orașului Mariupol de către Rusia și la luarea cu asalt a uzinei siderurgice Azovstal. În plus, Zamid Chalayev este direct implicat în reeducarea forțată și instruirea militară a copiilor ucraineni. Contribuie în mod activ la organizarea unor tabere de «reeducare militară» situate în Republica Cecenă. O tabără specială de îndoctrinare îi obligă pe adolescenții ucraineni să urmeze un «curs pentru tinerii luptători», care îi învață pe copiii ucraineni să opereze echipamente militare. Zamid Chalayev este una dintre principalele persoane implicate în deportarea ilegală de copii ucraineni către Republica Cecenia. Acțiunile lui Zamid Chalayev încalcă drepturile copiilor ucraineni și legislația și normele administrative ale Ucrainei.

Prin urmare, Zamid Chalayev este răspunzător pentru sprijinirea și punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1555.

Vladimir Viktorovich SOLODOV

(Bладимир Викторович СОЛОДОВ)

Funcție: guvernatorul krainei Kamchatka a Federației Ruse.

Data nașterii: 26.7.1982

Locul nașterii: Moscova, fosta URSS (în prezent Federația Rusă)

Sexul: masculin

În calitatea sa de guvernator al krainei Kamchatka, Vladimir Solodov contribuie la deportarea ilegală de copii ucraineni. El facilitează deportarea ilegală de copii ucraineni în tabere situate în regiunea sa. Este unul dintre liderii ruși (regionali) de rang înalt implicați în deportarea ilegală de copii ucraineni în Rusia. Acțiunile lui Solodov încalcă drepturile copiilor ucraineni și legislația și normele administrative ale Ucrainei.

Prin urmare, Vladimir Solodov este răspunzător pentru sprijinirea și punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1556.

Leyla Rinatovna FAZLEEVA

(Лейла Ринатовна ФАЗЛЕЕВА)

Funcție: viceprim-ministra Republicii Tatarstan; președinta Comisiei pentru minori și protecția drepturilor acestora din Republica Tatarstan

Data nașterii: 29.5.1975

Locul nașterii: satul Kant, regiunea Kant, fosta URSS (în prezent Kârgâzstan)

Sexul: feminin

În calitatea sa de viceprim-ministră a Republicii Tatarstan, precum și de președintă a Comisiei pentru minori și protecția drepturilor acestora, Leyla Fazleeva contribuie la deportarea ilegală de copii ucraineni. Ea facilitează deportarea ilegală de copii ucraineni în tabere situate în regiunea sa, inclusiv în tabăra «Miras» din districtul Zelenodolsky. Este unul dintre funcționarii regionali implicați în planificarea, întocmirea bugetului și supravegherea taberelor din Tatarstan, care găzduiesc grupuri de copii din teritoriile ocupate ale Ucrainei.

Prin urmare, Leyla Fazleeva este răspunzătoare pentru sprijinirea și punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1557.

Rinat Nailevich SADYKOV

(Ринат Hаилевич САДЫКОВ)

Funcție: Ministrul tineretului al Republicii Tatarstan

Data nașterii: 18.3.1986

Locul nașterii: Kazan, fosta URSS (în prezent Federația Rusă)

Sexul: masculin

În calitatea sa de ministru al tineretului al Republicii Tatarstan, Rinat Sadykov contribuie la deportarea ilegală de copii ucraineni. El facilitează deportarea ilegală de copii ucraineni în tabere situate în regiunea sa, inclusiv în tabăra «Miras» din districtul Zelenodolsky. Este unul dintre funcționarii regionali implicați în planificarea, întocmirea bugetului și supravegherea taberelor din Tatarstan, care găzduiesc grupuri de copii din teritoriile ocupate ale Ucrainei.

Prin urmare, Rinat Sadykov este răspunzător pentru sprijinirea și punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1558.

Ksenia Vladimirovna MISHONOVA

(Ксения Владимировна МИШОНОВА)

Funcție: mediatoare pentru drepturile copilului din oblastul Moscova

Data nașterii: 14.12.1972

Locul nașterii: Pavlohrad, fosta URSS (în prezent Ucraina)

Sexul: feminin

Ksenia Mishonova este mediatoare pentru drepturile copiilor în oblastul Moscova. Este implicată în deportarea ilegală de copii ucraineni pe teritoriul Federației Ruse. De asemenea, ea a facilitat transferul plasamentului copiilor ucraineni în Rusia și acordarea cetățeniei ruse. Acțiunile sale încalcă legislația și normele administrative ale Ucrainei și încalcă drepturile copiilor ucraineni.

Prin urmare, este răspunzătoare pentru sprijinirea și punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1559.

Darya Vasilievna MOROZOVA

(Дарья Васильевна МОРОЗОВА)

Funcție: comisara pentru drepturile omului a așa-numitei «Republici Populare Donețk»

Data nașterii: 27.2.1989

Locul nașterii: Makeevka, fosta URSS (în prezent Ucraina)

Sexul: feminin

Darya Morozova este comisara pentru drepturile omului a așa-numitei «Republici Populare Donețk». A fost implicată în deportarea ilegală de copii ucraineni din Donbas către taberele din Peninsula Crimeea anexată ilegal și către centrele de cazare din Rusia. Acțiunile sale încalcă legislația și normele administrative ale Ucrainei și încalcă drepturile copiilor ucraineni.

Ea a susținut războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei și a răspândit propaganda și dezinformarea rusă cu privire la război. În plus, a susținut recunoașterea ilegală a așa-numitelor «republici populare» separatiste din Donbas și anexarea ilegală a regiunilor ucrainene Donețk, Luhansk, Herson și Zaporijia de către Federația Rusă.

Prin urmare, Darya Morozova este răspunzătoare pentru sprijinirea și punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1560.

Vitaliy Aleksandrovich SUK

(Виталий Александрович СУК)

Funcție: director al Școlii cu program de internat pentru copii cu handicap din Oleshki

Data nașterii: 12.3.1970

Sexul: masculin

Vitaliy Suk este directorul Școlii cu program de internat pentru copii cu handicap din Oleshki. A fost implicat în deportarea ilegală de copii ucraineni cu handicap din oblastul Herson către Crimeea anexată ilegal și alte teritorii ale Ucrainei aflate sub controlul Rusiei. Unii dintre acești copii au fost trimiși în cămine pentru copii cu handicap pe întreg teritoriul Rusiei. Acțiunile sale încalcă legislația și normele administrative ale Ucrainei și încalcă drepturile copiilor ucraineni.

Prin urmare, Vitaliy Suk este răspunzător pentru sprijinirea și punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1561.

Vladimir Viktorovich KHROMOV

(Владимир Викторович ХРОМОВ)

Funcție: reprezentant al comisarului pentru drepturile copiilor în cabinetul președintelui Federației Ruse

Data nașterii: 15.8.1977

Sexul: masculin

Vladimir Khromov este un reprezentant al comisarului pentru drepturile copiilor în cabinetul președintelui Federației Ruse, Maria Lvova-Belova. A fost implicat în organizarea de tabere militar-patriotice în Cecenia pentru copiii ucraineni care au fost transferați ilegal din Donbas pe teritoriul Federației Ruse. Acțiunile sale încalcă legislația și normele administrative ale Ucrainei și încalcă drepturile copiilor ucraineni.

Prin urmare, Vladimir Khromov este răspunzător pentru sprijinirea și punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1562.

Konstantin Albertovich FEDORENKO

(Константин Альбертович ФЕДОРЕНКО)

Funcție: director al Centrul internațional pentru copii Artek din cadrul Instituției de învățământ bugetare a statului federal

Data nașterii: 29.12.1976

Locul nașterii: Belorechensk, fosta URSS (în prezent Federația Rusă)

Sexul: masculin

Konstantin Fedorenko este director al Centrului internațional pentru copii Artek. A fost implicat în organizarea de tabere militare și patriotice ruse pentru copiii din peninsula Crimeea anexată ilegal și pentru copiii deportați ilegal în peninsula Crimeea din alte părți ale Ucrainei aflate sub controlul Rusiei. Acțiunile sale încalcă legislația și normele administrative ale Ucrainei și încalcă drepturile copiilor ucraineni.

În plus, a sprijinit public soldații ruși care au participat la războiul de agresiune împotriva Ucrainei. A sprijinit, de asemenea, anexarea ilegală a Crimeei și a Sevastopolului de către Federația Rusă.

Prin urmare, Konstantin Fedorenko este răspunzător pentru sprijinirea și punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1563.

Leonid Mikhailovich ROMANOV

(Леонид Михайлович РОМАНОВ)

Funcție: director general al Fundației de ajutor pentru copii Evgeny Primakov

Data nașterii: 13.2.1947

Locul nașterii: Moscova, fosta URSS (în prezent Federația Rusă)

Sexul: masculin

Leonid Romanov este director general al Fundației de ajutor pentru copii Evgeny Primakov, care pune în aplicare proiectul «Copiii din Donbas», în cadrul căruia copiii ucraineni din Donbas sunt transferați pe teritoriul Crimeei anexate ilegal și al Rusiei. Unul dintre obiectivele proiectului «Copiii din Donbas» este adaptarea la viața din Rusia a copiilor din regiunea Donbas din Ucraina.

A participat la deportarea ilegală de copii ucraineni din Donbas la o tabără din Yevpatoria din Crimeea anexată ilegal. Fundația de ajutor pentru copii Evgeny Primakov, aflată sub conducerea sa, a fost implicată în administrarea a două centre situate în apropiere de Moscova, unde sunt cazați și școlarizați copii din Donbas. Acțiunile sale încalcă legislația și normele administrative ale Ucrainei și încalcă drepturile copiilor ucraineni.

Prin urmare, Leonid Romanov este răspunzător pentru sprijinirea și punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1564.

Vladimir Vladislavovich KOVALENKO

(Владимир Владиславович КОВАЛЕНКО)

Funcție: șef al Statului-Major al filialei regionale a Mișcării Panruse Patriotice Militaro-Sociale «Tânăra Armată» (Yunarmiya) din orașul Sevastopol

Data nașterii: 4.2.1962

Locul nașterii: Luhansk, fosta URSS (în prezent Ucraina)

Sexul: masculin

Vladimir Kovalenko este șeful Statului-Major al filialei regionale a Mișcării Panruse Patriotice Militaro-Sociale «Tânăra Armată» (Yunarmiya) din orașul anexat ilegal Sevastopol. A fost implicat în organizarea de tabere militare și patriotice ruse pentru copiii din peninsula Crimeea, anexată ilegal, și pentru copiii deportați ilegal în peninsula Crimeea din alte părți ale Ucrainei ocupate de Rusia. Acțiunile sale încalcă legislația și normele administrative ale Ucrainei, precum și drepturile copiilor ucraineni.

În plus, filiala Mișcării Yunarmiya aflată sub comanda sa a participat la o campanie organizată în cursul căreia elevilor din orașul Sevastopol, anexat ilegal, li s-a cerut să scrie scrisori soldaților ruși care au participat la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei.

Prin urmare, Vladimir Kovalenko este răspunzător pentru sprijinirea și punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1565.

Vladimir Dmitrievich NECHAEV

(Владимир Дмитриевич НЕЧАЕВ)

Funcție: rector al Universității de Stat din Sevastopol

Data nașterii: 20.12.1972

Locul nașterii: Sudzha, fosta URSS (în prezent Federația Rusă)

Sexul: masculin

Vladimir Nechaev este rectorul Universității de Stat din Sevastopol. A sprijinit în mod public decizia președintelui Putin de a începe războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. A sprijinit, de asemenea, anexarea ilegală a Crimeei și a Sevastopolului de către Federația Rusă în 2014.

Sub conducerea sa, Universitatea de Stat din Sevastopol a derulat un program în cadrul căruia copiii ucraineni deportați ilegal din așa-numita «Republică Populară Luhansk» și din alte părți ale Ucrainei ocupate de Rusia în peninsula Crimeea, anexată ilegal, au fost reeducați în istoria, cultura și patriotismul Rusiei. Acțiunile sale încalcă legislația și normele administrative ale Ucrainei, precum și drepturile copiilor ucraineni.

Prin urmare, Vladimir Nechaev este răspunzător pentru sprijinirea și punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1566.

Andrey Sergeevich IVANAEV/

alias Andrei Sergeyevich IVANAYEV/

alias Andrey Sergeyevich IVANAYEV;

(Андрей Сергеевич ИВАНАЕВ)

Funcție: general-locotenent în cadrul forțelor armate ruse și comandant al Armatei a 20-a gardiste de arme întrunite a Federației Ruse

Data nașterii: 19.1.1972

Locul nașterii: Ural’sk, fosta URSS (în prezent Kazahstan)

Sexul: masculin

Andrey Ivanaev este general-locotenent în cadrul forțelor armate ruse. Este comandantul Armatei a 20-a gardiste de arme întrunite a Districtului militar de vest al Federației Ruse. În această calitate, comandă în mod direct și influențează în mod semnificativ desfășurarea forțelor ruse care participă la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. În timpul invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina, Armata a 20-a gardistă de arme întrunite – comandată de Andrey Ivanaev a contribuit în mod direct la ofensiva Rusiei din nord-est.

Prin urmare, Andrey Ivanaev este răspunzător pentru sprijinirea și punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1567.

Sergey Borisovich MUCHKAYEV

(Сергей Борисович МУЧКАЕВ)

Funcție: colonel în cadrul forțelor armate ruse; șef al Centrului de instruire 106 în materie de rachete antiaeriene al forțelor armate ruse

Data nașterii: 22.12.1976

Locul nașterii: Dobele, fosta URSS (în prezent Letonia)

Sexul: masculin

Sergey Muchkayev este un funcționar de rang înalt în cadrul forțelor armate ruse. Este șeful Centrului de instruire 106 în materie de rachete antiaeriene al Federației Ruse, care este responsabil de instruirea personalului militar rus care operează sisteme de rachete sol-aer, inclusiv a Brigăzii 53 Rachete Antiaeriene. Este important de menționat faptul că Centrul de instruire 106 în materie de rachete antiaeriene, condus de Sergey Muchkayev, este singurul centru de instruire din Federația Rusă care instruiește tineri specialiști în utilizarea armelor antiaeriene cu rază medie de acțiune. Pe lângă faptul că se află la conducerea Centrului de instruire 106 în materie de rachete antiaeriene al Federației Ruse, care este responsabil cu instruirea anterioară desfășurării a unităților din Rusia care operează sisteme de rachete sol-aer și care participă activ la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, Sergey Muchkayev a avut funcția de comandant al Brigăzii 53 Rachete Antiaeriene până în 2020.

Prin urmare, Sergey Muchkayev este răspunzător pentru sprijinirea și punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1568.

Leonid Vladimirovich KHARCHENKO

alias Krot

(Леонид Владимирович ХАРЧЕНКО

alias Крот)

Funcție: șef al Batalionului de recunoaștere Krot din cadrul celui de al doilea departament al Agenției de Informații Militare (GRU) a așa-numitei «Republici Populare Donețk»

Data nașterii: 10.1.1972

Locul nașterii: Kostyantynivka, fosta URSS (în prezent Federația Rusă)

Sexul: masculin

Leonid Kharchenko a fost comandantul «Batalionului de recunoaștere», o unitate de informații din așa-numita «Republică Populară Donețk», și a participat activ la mișcarea separatistă într-un stadiu incipient al conflictului armat din Ucraina. A fost găsit vinovat de un tribunal olandez pentru doborârea zborului MH17 al companiei aeriene Malaysia Airlines în 2014. În 2018, Kharchenko s-a pensionat cu gradul de locotenent-colonel din forțele «Republicii Populare Donețk». A participat la alegerile locale, în Crimeea, fiind recomandat comisiei de către filiala Partidului «Comuniști din Rusia» din «Republica Crimeea». Aceste alegeri au încălcat legislația Ucrainei și au fost, prin urmare, ilegale.

Prin urmare, Leonid Kharchenko este răspunzător pentru sprijinirea şi punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1569.

Sergey Nikolaevich DUBINSKY

alias Khmuryi

(Сергей Николаевич ДУБИНСКИЙ

alias Хмурый)

Funcție: șef al Agenției de Informații Militare (GRU) a așa-numitei «Republici Populare Donețk»

Data nașterii: 9.8.1962

Locul nașterii: Neskuchnoe, fosta URSS (în prezent Federația Rusă)

Sexul: masculin

Sergey Dubinsky a fost șeful serviciilor militare de informații ale așa-numitei «Republici Populare Donețk» (DPR) și a participat activ la mișcarea separatistă într-un stadiu incipient al conflictului armat, planificând și executând ofensiva DPR care a precedat doborârea zborului MH17. A fost găsit vinovat de un tribunal olandez pentru doborârea zborului MH17 al companiei aeriene Malaysia Airlines și pentru uciderea tuturor celor 298 de civili aflați la bord. Sergey Dubinsky este colonel în rezerva Serviciului de Informații Militare (GRU) și este protejat de guvernul rus.

Prin urmare, obține beneficii din partea Guvernului Federației Ruse, care este răspunzător pentru anexarea Crimeei și destabilizarea Ucrainei. În plus, este răspunzător pentru sprijinirea şi punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1570.

Artem Alexandrovich USS

alias Artyom Alexandrovich USS

(Артем Александрович УСС / alias Артём Александрович УСС)

Funcție: proprietar al Sibougol LCC

Data nașterii: 22.4.1982

Locul nașterii: fosta URSS (în prezent Federația Rusă)

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Artem Uss este proprietarul Sibougol LCC, o importantă societate siberiană care produce peste 2 milioane de tone de cărbune pe an și care a înregistrat în 2020 venituri de peste 2 000 000 000 de ruble. Împreună cu familia sa, este asociat și cu societatea «Krasnoyarsklesomaterialy», unul dintre cei mai mari exportatori de lemn siberian.

Sibougol LCC a primit contracte publice importante datorită tatălui lui Artem Uss, Alexander Uss, în timpul mandatului său de guvernator al regiunii Krasnoyarsk. În plus, la 20 aprilie 2023, Alexander Uss i-a mulțumit public președintelui Putin și Guvernului Federației Ruse pentru sprijinul acordat în ceea ce privește întoarcerea fiului său în Rusia.

Artem Uss este de asemenea implicat în activitățile comerciale desfășurate de alte câteva societăți, printre care Nord-Deutsche Industrieanlagenbau, al cărei coproprietar este. Prin intermediul societății sale Nord-Deutsche Industrieanlagenbau, a furnizat Federației Ruse tehnologii militare și cu dublă utilizare.

23.6.2023

 

 

 

Prin urmare, Artem Uss este un om de afaceri important care desfășoară activități în Rusia și care este implicat într-un sector economic ce constituie o sursă substanțială de venit pentru Guvernul Federației Ruse, care este răspunzător pentru anexarea Crimeei și pentru destabilizarea Ucrainei. În plus, Artem Uss acordă sprijin material Guvernului Federației Ruse și obține beneficii din partea acestuia.

 

1571.

Mikhail Sergeevich ZVINCHUK

(Михаил Сергеевич ЗВИНЧУК)

Funcție: membru al grupului de lucru privind «operațiunea militară specială», instituit prin decret de președintele Putin; creatorul canalului militar «Rybar» pe Telegram

Data nașterii: 19.7.1991

Locul nașterii: Vladivostok, fosta URSS (în prezent Federația Rusă)

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Mikhail Zvinchuk este membru al grupului de lucru instituit de președintele Putin în decembrie 2022 pentru a coordona eforturile de mobilizare ale Federației Ruse în sprijinul războiului său de agresiune împotriva Ucrainei. Pe lângă rolul său în cadrul grupului de lucru, este cunoscut drept creatorul canalului militar prorus «Rybar» pe Telegram, în care relatează despre eforturile de război ale Rusiei și pozițiile militare ucrainene și răspândește dezinformare și propagandă pro-Kremlin cu privire la război.

Prin urmare, Mikhail Zvinchuk este răspunzător pentru sprijinirea și punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

1572.

Alexander Valeryevich SLADKOV

(Александр Валерьевич СЛАДКОВ)

Funcție: membru al grupului de lucru privind «operațiunea militară specială», instituit prin decret de președintele Putin; jurnalist, corespondent de război pentru VGTRK

Data nașterii: 1.4.1966

Locul nașterii: Monino, regiunea Moscova, fosta URSS (în prezent Federația Rusă)

Cetățenie: rusă

Sexul: masculin

Alexander Sladkov este membru al grupului de lucru instituit de președintele Putin în decembrie 2022, care are sarcina de a coordona eforturile de mobilizare ale Federației Ruse în sprijinul războiului său de agresiune împotriva Ucrainei. Pe lângă rolul său în cadrul grupului de lucru, lucrează drept corespondent de război pentru Societatea Rusă de Televiziune și Radiodifuziune de Stat (VGTRK), răspândind dezinformare și propagandă pro-Kremlin cu privire la războiul de agresiune împotriva Ucrainei. În plus, acesta este asociat cu VGTRK, un holding media răspunzător pentru sprijinirea unor acțiuni care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, și pentru acordarea de sprijin Guvernului Federației Ruse și obținerea de beneficii din partea Guvernului Federației Ruse, care este răspunzător pentru anexarea Crimeei și pentru destabilizarea Ucrainei.

Prin urmare, Alexander Sladkov este răspunzător pentru sprijinirea și punerea în aplicare a unor acțiuni și politici care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023”

 

Entități

 

Nume

Date de identificare

Motive

Data includerii pe listă

„212.

Foundation for the Support and Protection of the Rights of Compatriots Living Abroad (Fundația pentru sprijinirea și protecția drepturilor compatrioților din străinătate)

[alias: Fund for the Legal Protection and Support of Russian Federation Compatriots (Fondul pentru protecția și sprijinirea juridice ale compatrioților din Federația Rusă), alias Living Abroad (Viața în străinătate), alias The Foundation for the Support of Compatriots (Fundația pentru sprijinirea compatrioților)]

Rusă:

«Фонд поддержки и защиты прав соотечественников, проживающих за рубежом»

Adresă: room 308-324, Arbat St, 55/32, Moscova, Rusia, 119200

Tip de entitate: organizație neguvernamentală

Locul înregistrării: Moscova, Rusia

Data înregistrării: 21.11.2011

Număr de înregistrare: 1117799023330

Locul principal de desfășurare a activității: Rusia, Moscova

Entități asociate: Federal Agency Rossotrudnichestvo

Fundația pentru sprijinirea și protecția drepturilor compatrioților din străinătate este fondată și finanțată de Federația Rusă cu scopul de a îndeplini obiectivele de politică externă ale guvernului rus. Reprezintă o structură unică a «puterii discrete» a Rusiei, care joacă un rol de sprijin important în punerea în aplicare a politicii de dezbinare practicate de guvernul rus.

Examinările analitice efectuate de experții fundației sunt utilizate pentru a confirma principalele mesaje de propagandă ale Kremlinului, inclusiv cele potrivit cărora autoritățile ucrainene ar încuraja neonazismul și xenofobia. Fundația recurge la acuzații nefondate de nazism, de rusofobie și de persecutare masivă a persoanelor vorbitoare de limba rusă, în conformitate cu politica Kremlinului, pentru a crea instabilitate și dezbinare în multe dintre țările învecinate cu Rusia.

Directorul executiv al fundației și-a exprimat sprijinul pentru președintele Putin și pentru războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. Ministrul de externe al Rusiei, Sergey Lavrov, a confirmat eforturile constante ale fundației de a combate xenofobia, neonazismul și încercările de falsificare a istoriei.

Prin urmare, Fundația pentru sprijinirea și protecția drepturilor compatrioților din străinătate este răspunzătoare pentru acordarea de sprijin material Guvernului Federației Ruse, precum și pentru obținerea de beneficii din partea Guvernului Federației Ruse, care este răspunzător pentru anexarea Crimeei și pentru destabilizarea Ucrainei.

23.6.2023

213.

JSC Makeyev State Rocket Center (Centrul de rachete de stat Makeyev SA)

АО «Государственный ракетный центр имени академика В. П. Макеева»

(АО «ГРЦ Макеева»)

Adresă: Miass, Rusia

Data înregistrării: 1947

Locul principal de desfășurare a activității: Rusia

Centrul de rachete de stat Makeyev SA este o societate rusă care proiectează și produce rachete și alte arme pentru Ministerul Apărării din Rusia. Rachetele produse de Centrul de stat Makeyev sunt utilizate în războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. În plus, Centrul de rachete de stat Makeyev S.A. organizează concerte «patriotice» și strângeri de fonduri în sprijinul soldaților ruși care luptă în războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. Prin urmare, Centrul de rachete de stat Makeyev S.A. este răspunzător pentru acordarea de sprijin material pentru acțiuni care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

214.

MRB Bank (Banca MRB)

alias «International Settlement Bank» LLC

alias Mezhdunarodnyi Raschetnyi Bank

[«Международный Расчетный Банк»

alias КБ МРБ (ООО)]

Adresă: Stalin Street 20, Tsinkhval, Georgia

Site web:

https://mrb-bank.ru/

(Inaccesibil în UE)

Tip de entitate: Societate cu răspundere limitată (SRL)

Locul înregistrării: Georgia

Data înregistrării: 15.5.2015

Număr de înregistrare: 1159800030409

Locul principal de desfășurare a activității: Rusia, Georgia, Ucraina

Banca MRB a deschis agenții pe teritoriile ucrainene ocupate Herson și Zaporijia și furnizează mai multe servicii bancare sub controlul Băncii Centrale a Rusiei. A instalat bancomate în regiune și operează o sucursală locală în Luhansk.

Prin urmare, Banca MRB este răspunzătoare pentru acordarea de sprijin material și financiar pentru acțiuni care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

215.

CMRBank

alias TSMRBank

alias Bank «Centre for International Settlements» LLC (Banca «Centre for International Settlements» SRL)

[ЦМРБанк

alias Банк «Центр международных расчетов»)

Adresă: Palikha street 10, building 7 127055, Moscova Federația Rusă

Telefon: +7-495-980-80-44

8-800-250-09-22

Site web: https://cmrbank.ru

E-mail: cmr@cmrbank.ru

Tip de entitate: Societate cu răspundere limitată (SRL)

Locul înregistrării: Moscova, Federația Rusă

Data înregistrării: 28.4.2015

Număr de înregistrare: 1157700005759

Locul principal de desfășurare a activității: Rusia, Ucraina

CMRBank este o instituție financiară activă și operațională în teritoriile anexate ilegal Donețk, Luhansk, Herson și Zaporijia din octombrie 2022. Este una dintre băncile din aceste regiuni care participă la operațiile de schimb de grivne în ruble pentru cetățenii locali, precum și la acordarea de împrumuturi preferențiale.

Prin urmare, CMRBank este răspunzătoare pentru acordarea de sprijin material și financiar pentru acțiuni care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

216.

Joint-stock company «PMC Wagner Centre» (Societatea pe acțiuni «PMC Wagner Centre»)

(ЧВК Вагнер Центр)

Adresă: 15 Zolnaya Street, Building 1, Room 1-N, Ch.P. 194 (Office 206) Sankt Petersburg, districtul municipal Pravoborezhny

Federația Rusă

Site web: https://wagnercentr.ru/

E-mail: info@wagnercentr.ru

Tip de entitate: societate pe acțiuni

Locul înregistrării: Sankt Petersburg, Federația Rusă

PMC Wagner Centre este o societate comercială rusă, care urmărește să sprijine investițiile sectorului privat și inovarea în acest sector pentru a sprijini și a consolida capabilitățile de apărare ale Rusiei. Centrul supraveghează proiecte de inginerie și informatică în acest scop și a lansat un program privind operarea vehiculelor aeriene fără pilot (UAV). Prin Yevgeniy Viktorovich Prigozhin, centrul și activitățile sale sunt strâns legate de omonimul său, PMC Wagner Group (compania militară privată rusă «Grupul Wagner»), o entitate militară fără personalitate juridică cu sediul în Rusia, răspunzătoare pentru desfășurarea mercenarilor din Grupul Wagner în Ucraina.

Prin contribuția sa la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, societatea «PMC Wagner Centre» este răspunzătoare pentru acordarea de sprijin material pentru acțiuni care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

 

 

Data înregistrării: 27.12.2022

Număr de înregistrare: 1227800167242

Locul principal de desfășurare a activității: Rusia

Persoane fizice asociate: Yevgeniy Viktorovich Prigozhin

Entități asociate: Grupul Wagner

 

 

217.

PMC Patriot

(ЧВК «Патриот»)

Persoane sau entități asociate: Sergei Shoigu

Compania militară privată Patriot («PMC Patriot») este o entitate militară privată fără personalitate juridică cu sediul în Rusia, care, conform relatărilor, își desfășoară activitatea sub comanda Ministerului Apărării al Federației Ruse. Desfășoară activități militare și de securitate, cu participare directă la conflictele militare. Asociată anterior cu activități în Siria și Republica Centrafricană, în contextul războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, PMC Patriot s-a implicat în activități de luptă în Ucraina, în special în atacurile împotriva orașului Vuhledar.

Prin urmare, PMC Patriot este răspunzătoare pentru acordarea de sprijin material pentru acțiuni care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, precum și stabilitatea și securitatea în Ucraina.

23.6.2023

218.

Open Joint Stock Company TV and Radio Company of the Armed Forces of the Russian Federation «Zvezda» (Societate deschisă pe acțiuni de radiodifuziune și televiziune a Forțelor Armate ale Federației Ruse «Zvezda»)

alias OJSC TRC AF RF «Zvezda»

(Открытое акционерное общество «Телерадиокомпания Вооруженных Сил Российской Федерации „ЗВЕЗДА”»;

alias ОАО «ТРК ВС РФ ‘ЗВЕЗДА»)

Adresă: 129164, Moscova, Prospekt Mira, 126

129164, г. Москва, пр-кт Мира, д. 126

Tip de entitate: societate deschisă pe acțiuni/OAO

Locul înregistrării: 129164, Moscova, Prospekt Mira, 126

129164, г. Москва, пр-кт Мира, д. 126

Data înregistrării: 8.6.2009

Număr de înregistrare: ИНН 7717653542

Societatea de radiodifuziune și televiziune a Forțelor Armate ale Federației Ruse «Zvezda» este o organizație controlată de Ministerul Apărării din Rusia și finanțată de statul rus. Societatea administrează un canal de televiziune militaro-patriotic «Zvezda» dedicat sprijinirii și promovării armatei Rusiei şi răspândește dezinformare și propagandă cu privire la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei.

Societatea de radiodifuziune și televiziune a Forțelor Armate ale Federației Ruse «Zvezda» sprijină material acțiuni care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

 

 

КПП 771701001

Locul principal de desfășurare a activității: Moscova, Rusia

Persoane fizice asociate: Aleksei Viktorovich Pimanov

Alte informații: comunicații; organizație înregistrată la autoritatea de reglementare a mass-mediei din Rusia

 

 

219.

Joint Stock Company «Repair Base for Repair of Aircraft Instruments and Aerodrome Equipment» (Societatea pe acțiuni «Baza de reparații pentru repararea instrumentelor de la bordul aeronavelor și a echipamentelor de aerodrom»)

alias JSC REMBAZA

(Акционерное Общество «Ремонтная база по ремонту авиационных приборов и аэродромной техники»

alias АО «РЕМБАЗА»)

Adresă: St. Warsaw Highway, 125, Building 1, Office 515, Moscova, Federația Rusă, 117587

Tip de entitate: proprietate federală

Locul înregistrării: 412310, Saratov Region, Balashov, Ul. Titova, D.40

Data înregistrării: 19.5.2009

Număr de înregistrare: Cod de identificare fiscală - 5027030107

Locul principal de desfășurare a activității: Federația Rusă

Societatea pe acțiuni «Baza de reparații pentru repararea instrumentelor de la bordul aeronavelor și a echipamentelor de aerodrom» este o societate înființată de Ministerul Apărării al Federației Ruse. Aceasta se ocupă în principal de întreținerea armelor și a echipamentelor militare. Prin încheierea de contracte de achiziții publice cu Ministerul Apărării al Federației Ruse, sprijină sectorul apărării din Rusia, care a înregistrat o creștere a cheltuielilor începând din mai 2022. Societatea pe acțiuni «Baza de reparații pentru repararea instrumentelor de la bordul aeronavelor și a echipamentelor de aerodrom» este inclusă și pe lista organizațiilor strategice și a organismelor executive federale care asigură punerea în aplicare a unei politici de stat unificate în sectoarele economiei în care își desfășoară activitatea respectivele organizații.

Prin urmare, societatea pe acțiuni «Baza de reparații pentru repararea instrumentelor de la bordul aeronavelor și a echipamentelor de aerodrom» este responsabilă pentru acordarea de sprijin material pentru acțiuni care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și pentru sprijinirea Guvernului Federației Ruse , care este răspunzător pentru anexarea Crimeei și pentru destabilizarea Ucrainei, și pentru obținerea de beneficii din partea acestuia.

23.6.2023

220.

Joint Stock Company DUKS (Societatea pe acțiuni DUKS)

alias JSC DUKS

(Организация АО «ДУКС»

alias АО ДУКС)

Adresă: Moscova, 125040, Pravda str., 8, Federația Rusă

Tip de entitate: proprietate privată

Locul înregistrării: Federația Rusă

Data înregistrării: 9.7.2022

Număr de înregistrare: 1027700010579

Locul principal de desfășurare a activității: Federația Rusă

Alte informații: INN: 7714077682

PPC: 771401001

Societatea pe acțiuni «DUKS» este principalul producător de rachete, inclusiv de AA-11 «Archer», care sunt transportate de avioane de luptă rusești SU-27 și sunt utilizate de Rusia în războiul său de agresiune împotriva Ucrainei. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a mulțumit societății pe acțiuni «DUKS» pentru contribuția sa importantă la crearea de tehnologii aeronautice și la consolidarea capabilității de apărare a țării. Partenerii societății pe acțiuni «DUKS» sunt Ministerul Apărării din Rusia și Rosoboronexport (exportator rus în domeniul apărării).

Prin urmare, societatea pe acțiuni «DUKS» este răspunzătoare pentru acordarea de sprijin material pentru acțiuni care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și pentru acordarea de sprijin material Guvernului Federației Ruse și obținerea de beneficii din partea Guvernului Federației Ruse, care este răspunzător pentru anexarea Crimeei și pentru destabilizarea Ucrainei.

23.6.2023

221.

JSC Plant Universalmash (Uzina Universalmash SA)

(АО ЗАВОД УНИВЕРСАЛМАШ)

Adresă: 198097, St. Petersburg, Stachek avenue, 47 LITERA C, office 6th office 2/1, Federația Rusă

Tip de entitate: societate pe acțiuni de tip închis

Locul înregistrării: Federația Rusă

Data înregistrării: 23.8.2002

Număr de înregistrare: Cod de identificare fiscală - 7805060220

INN - 7805060220

Locul principal de desfășurare a activității: Federația Rusă

Uzina Universalmash SA este o filială a societății publice pe acțiuni «KIROVSKY ZAVOD» care furnizează șasiuri unificate pe șenile pentru sistemul de rachete antiaeriene S-300V. Acest tip de șasiu este utilizat, de asemenea, pentru artileria autopropulsată «Pion» și pentru unități separate unificate echipate cu un tanc T-80, care sunt utilizate de forțele ruse în Ucraina. În plus, Sergey Serebryakov, care conduce uzina Universalmash, a declarat că societatea îndeplinește sarcini legate de comenzile în materie de apărare ale statului.

Prin urmare, uzina Universalmash SA este răspunzătoare pentru acordarea de sprijin material pentru acțiuni care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și pentru acordarea de sprijin material Guvernului Federației Ruse și obținerea de beneficii din partea Guvernului Federației Ruse, care este răspunzător pentru anexarea Crimeei și pentru destabilizarea Ucrainei.

23.6.2023

222.

PJSC «Research and Production Association „ISKRA”»/PJSC NPO Iskra (Societatea publică pe acțiuni «Asociația de cercetare și producție „ISKRA”»/PJSC NPO Iskra)

(ПАО «Научно-Производственное Объединение „ИСКРА”»/ПАО НПО «Искра»)

Adresă: 614038, Perm Territory, Perm, st. Academician Vedeneeva, 28, Federația Rusă

Tip de entitate: societate publică pe acțiuni

Locul înregistrării: Federația Rusă

Data înregistrării: 25.7.1996

Număr de înregistrare: 1025901509798

Locul principal de desfășurare a activității: Federația Rusă

Informații suplimentare: Site web: https://npoiskra.ru/

Telefon: +7 (342) 262-72-72

E-mail: info@npoiskra.ru

INN 5907001774

KPP 590701001

OKPO 07504034

Societatea publică pe acțiuni «Asociația de cercetare și producție „ISKRA”» este un proiectant, producător și furnizor de echipamente pentru sectorul combustibililor și al energiei, precum şi un dezvoltator și producător de motoare de rachetă cu combustibil solid și de elemente aferente pentru complexuri de rachete destinate unor scopuri diverse, inclusiv pentru forțele strategice ale Federației Ruse. Societatea publică pe acțiuni «Asociația de cercetare și producție „ISKRA”» produce elemente pentru complexuri de rachete utilizate de forțele armate ruse în războiul de agresiune împotriva Ucrainei.

Prin urmare, societatea publică pe acțiuni «Asociația de cercetare și producție „ISKRA”» acordă sprijin material Guvernului Federației Ruse, care este răspunzător pentru anexarea Crimeei și pentru destabilizarea Ucrainei, și obține beneficii din partea acestuia.

23.6.2023

223.

Joint Stock Company «State Scientific Center of the Russian Federation Troitsk Institute for Innovative and Thermonuclear Research» (Societatea pe acțiuni «Centrul Științific de Stat Troitsk al Federației Ruse pentru Cercetare Inovatoare și Termonucleară»)

alias JSC «SSC RF TRINITY»

(Акционерное общество «Государственный научный центр Российской Федерации Троицкий институт инновационных и термоядерных исследований»

alias АО «ГНЦ РФ ТРИНИТИ»)

Adresă: 108840, Moscova, Troitsk, st. Pushkov, vl. 12, Federația Rusă

Tip de entitate: societate pe acțiuni

Locul înregistrării: Federația Rusă

Data înregistrării: 10.3.2015

Număr de înregistrare: 1157746176400

Locul principal de desfășurare a activității: Federația Rusă

Informații suplimentare: Director General: Ilyin Kirill Igorevich

INN 7751002460

KPP 775101001

Societatea pe acțiuni «SSC RF TRINITY» este o societate științifică rusă ale cărei activități științifice principale se desfășoară în domeniul fizicii plasmei, al fizicii și tehnologiei laserelor, al fizicii stării extreme a materiei, al fizicii proceselor de conversie a energiei, precum şi al cercetării și dezvoltării tehnologice în contextul punerii în aplicare a comenzilor în materie de apărare ale statului. Societatea pe acțiuni «SSC RF TRINITY» desfășoară activități de cercetare pentru Ministerul Apărării al Federației Ruse și a dezvoltat o tehnologie pentru acoperirea suprafețelor interne ale țevilor armelor de artilerie.

Prin urmare, societatea pe acțiuni «SSC RF TRINITY» acordă sprijin material Guvernului Federației Ruse, care este răspunzător pentru anexarea Crimeei și pentru destabilizarea Ucrainei, și obține beneficii din partea acestuia.

23.6.2023

224.

«Plant „Zvezda”» («Uzina „Zvezda”») – Sucursală a Federal State Unitary Enterprise «Scientific and Production Center of Automation and Instrumentation named after academician N.A. Pilyugin») (Întreprinderea unitară a statului federal «Centrul științific și de producție pentru automatizare și instrumente, denumit după academicianul N.A. Pilyugin»)

alias FL «Plant „Zvezda”» FSUE «NPCAP»

(«Завод „Звезда”»-Филиал Федерального Государственного Унитарного Предприятия «Научно-Производственный Центр Автоматики и Приборостроения имени академика Н.А.Пилюгина»

alias ФЛ «Завод „Звезда”» ФГУП «НПЦАП»)

Adresă: 172739, Solnechny island, Tver region, Novaya str., 80, Federația Rusă

Sediul legal: 117342, orașul Moscova, Vvedenskogo street, 1, Federația Rusă

Tip de entitate: Sucursală a întreprinderii unitare a statului federal

Locul înregistrării:

Federația Rusă

Data înregistrării: 15.11.2002

Număr de înregistrare: 1027739552642

Locul principal de desfășurare a activității: Federația Rusă

«Uzina „Zvezda”» este principala întreprindere din Rusia pentru producția de dispozitive giroscopice de înaltă precizie pentru rachete și echipamente pentru industria spațială si aviație, cu multiple utilizări. Uzina face parte din complexul militaro-industrial din regiunea Tver, care îndeplinește sarcini de înaltă tehnologie în interesul Ministerului Apărării al Federației Ruse.

«Uzina „Zvezda”» produce și furnizează giroscoape reglabile dinamic care sunt utilizate în sistemele de control și stabilizare ale sateliților de navigație – GLONASS-K. GLONASS este un sistem rus de navigație prin satelit conceput pentru navigația operațională și calibrarea aparatelor de măsurare a timpului pentru un număr nelimitat de utilizatori de pe baze terestre, maritime, aeriene și spațiale. Sistemul GLONASS sprijină în permanență forțele armate ruse pentru ca acestea să efectueze atacuri de mare precizie cu rachete balistice tactice (de exemplu, rachetele balistice tactice Iskander) în timpul războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei.

Prin urmare, «Uzina „Zvezda”» acordă sprijin material pentru acțiuni care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

 

 

Entități asociate: Fosta societate-mamă: întreprinderea unitară a statului federal «Centrul științific și de producție pentru automatizare și instrumente, denumit după academicianul N.A. Pilyugin» (JSC «NPCAP»)

Informații suplimentare: număr de identificare fiscală: 7728171283

 

 

225.

JSC Murom Instrument-Making Plant (Uzina producătoare de instrumente Murom SA)

alias JSC «MPZ»

(Акционерное общество «Муромский приборостроительный завод»

alias AO «МПЗ»)

Adresă: 602205, regiunea Vladimir, Murom, 30 Let Pobedy St., 1a., Federația Rusă

Tip de entitate: Proprietate mixtă rusă cu o cotă de proprietate federală

Locul înregistrării: Federația Rusă, 602205, regiunea Vladimir, Murom, 30 Let Pobedy St., 1a.

Data înregistrării: 1.7.2011

Număr de înregistrare: 1113334001879

Locul principal de desfășurare a activității: Federația Rusă

Alte informații: INN: 3334017070

KPP: 333401001

Uzina producătoare de instrumente Murom SA este o întreprindere specializată în producția de dispozitive de declanșare și de aprindere a muniției pentru toate tipurile de arme ale forțelor armate. Aceasta furnizează dispozitive de declanșare și de aprindere a muniției tuturor ramurilor forțelor armate ruse, Ministerului Afacerilor Interne, FSB și altor agenții de aplicare a legii. Uzina producătoare de instrumente Murom SA este inclusă pe lista organizațiilor strategice care asigură punerea în aplicare a unei politici de stat unificate în sectoarele economiei în care își desfășoară activitatea. Directorul general al întreprinderii, Dmitry Fadeev s-a angajat «să facă tot posibilul pentru a le pune la dispoziție apărătorilor de astăzi ai Patriei tot ce le trebuie pentru eliberarea Donbasului de regimul nazist». În plus, acesta este șeful asociației producătorilor de arme League of Defense Enterprises (Liga întreprinderilor din domeniul apărării) din regiunea Vladimir.

Prin urmare, uzina producătoare de instrumente Murom SA este răspunzătoare pentru acordarea de sprijin material Guvernului Federației Ruse, care este răspunzător pentru anexarea Crimeei și pentru destabilizarea Ucrainei, și obține beneficii din partea acestuia.

23.6.2023

226.

Design and Production Enterprise «Iris» JSC (Întreprinderea de proiectare și producție «Iris» SA)

alias PKP Iris; alias Iris JSC

(Акционерное Общество Производственно-Конструкторское Предприятие «Ирис»

alias ПКП «Ирис»

alias Iris АО «Ирис»)

Locul înregistrării: Federația Rusă (regiunea Rostov, Rostov-pe-Don, st. Krasnoarmeiskaya, 9)

Data înregistrării: 1.2.2010

Număr de înregistrare: 6164295259 (număr de identificare fiscală)

Locul principal de desfășurare a activității: Federația Rusă

Întreprinderea de proiectare și producție «Iris» SA este o întreprindere militaro-industrială rusă care dezvoltă motoare electrice, «vehicule de lansare» și sisteme de rachete pentru forțele armate ruse. IRIS SA a dezvoltat, printre altele, motoare de submarine pentru marina Federației Ruse. Entitatea deține cel puțin trei licențe și certificate administrate de guvernul Federației Ruse, inclusiv un certificat administrat de entități ruse care își desfășoară activitatea în cadrul industriei de apărare ruse, o licență administrată de corporația spațială de stat rusă și o licență administrată de Serviciul federal rus în domeniul apărării pentru «dezvoltarea de arme și de tehnologie militară». În plus, site-ul oficial al entității conține imagini propagandistice pro-război, prin intermediul cărora Iris SA își exprimă în mod deschis sprijinul pentru războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei.

Prin urmare, întreprinderea de proiectare și producție «Iris» SA acordă sprijin material Guvernului Federației Ruse, care este răspunzător pentru anexarea Crimeei și pentru destabilizarea Ucrainei, și obține beneficii din partea acestuia.

23.6.2023

227.

TRV-Akhtubinsk LLC (TRV-Akhtubinsk SRL)

(alias Tactical Missile Corporation Akhtubinsk (Corporația de rachete balistice tactice Akhtubinsk ОБЩЕСТВО С ОГРАНИЧЕННОЙ ОТВЕТСТВЕННОСТЬЮ «ТРВ-АХТУБИНСК»

alias «Корпорация „Тактическое ракетное вооружение - Ахтубинск”»)

Locul înregistrării: Federația Rusă (416506, regiunea Astrakhan, districtul Akhtubinsky, Akhtubinsk, st. Sukhoi P.O., Building 12a)

Data înregistrării: 10.10.2010

Număr de înregistrare: 3001041615 (număr de identificare fiscală)

Locul principal de desfășurare a activității: Federația Rusă

Entități asociate: Tactical Missile Corporation (Corporația de rachete balistice tactice), societate-mamă, (număr de identificare fiscală: 503210805145)

Corporația de rachete balistice tactice Akhtubinsk este o întreprindere de stat militaro-industrială rusă care dezvoltă arme lansate pe cale aeriană pentru avioane de luptă, elicoptere de atac și bombardiere strategice desfășurate de forțele armate ruse. Echipamentele militare proiectate de Corporația de rachete balistice tactice Akhtubinsk sunt utilizate direct în războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. În special, Corporația de rachete balistice tactice Akhtubinsk este o filială a întreprinderii de stat ruse Tactical Missile Corporation (Corporația de rachete balistice tactice), care a făcut anterior obiectul măsurilor restrictive ale UE.

Prin urmare, Corporația de rachete balistice tactice Akhtubinsk acordă sprijin material acțiunilor care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei. În plus, Corporația de rachete balistice tactice Akhtubinsk acordă sprijin material Guvernului Federației Ruse, care este răspunzător pentru anexarea Crimeei și pentru destabilizarea Ucrainei, și obține beneficii din partea acestuia.

23.6.2023

228.

Federal state enterprise «Plant named after Ia. M. Sverdlov» (Întreprinderea statului federal «Uzina denumită după Ia. M. Sverdlov»)

alias Sverdlov Plant (Uzina Sverdlov)

(Федеральное казенное предприятие «Завод имени Я.М.Свердлова»)

Locul înregistrării: Federația Rusă (606002, regiunea Nizhny Novgorod, orașul Dzerzhinsk, Sverdlov avenue, 4)

Data înregistrării: 11.12.1991

Număr de înregistrare: 5249002485 (număr de identificare fiscală)

Locul principal de desfășurare a activității: Federația Rusă

Întreprinderea statului federal «Uzina denumită după Ia. M. Sverdlov» este o întreprindere militaro-industrială rusă care produce explozivi utilizați de forțele armate ruse în timpul invadării militare ilegale și nejustificate a Ucrainei de către Rusia în 2022. Entitatea beneficiază de cel puțin trei contracte în curs cu Ministerul Apărării al Rusiei, în valoare de peste 608 179 800  RUB. Este important de subliniat că întreprinderea statului federal «Uzina denumită după Ia. M. Sverdlov» este singurul producător rus de HMX (numit și octogen, un puternic exploziv pe bază de nitroamină) și de RDX (numit și hexogen, un compus organic utilizat pe scară largă ca exploziv). S-a confirmat că explozivi pe bază de HMX și RDX produși în Rusia au fost utilizați în Ucraina în războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei.

Întreprinderea statului federal «Uzina denumită după Ia. M. Sverdlov» acordă sprijin material acțiunilor care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei. În plus, întreprinderea statului federal «Uzina denumită după Ia. M. Sverdlov» acordă sprijin material Guvernului Federației Ruse, care este răspunzător pentru anexarea Crimeei și pentru destabilizarea Ucrainei, și obține beneficii din partea acestuia.

23.6.2023

229.

Factory «Copier» JSC (Fabrica «Copier» SA)

(АКЦИОНЕРНОЕ ОБЩЕСТВО «ЗАВОД „КОПИР”»)

Locul înregistrării: Federația Rusă (425350, Republica Mari El, orașul Kozmodemyansk, str. Gagarina, 10)

Data înregistrării: 12.7.1996

Număr de înregistrare: 1217000287 (număr de identificare fiscală)

Locul principal de desfășurare a activității: Federația Rusă

Fabrica «Copier» SA este o întreprindere militaro-industrială rusă care produce echipamente electrice pentru forțele armate ruse. Entitatea este una dintre principalele întreprinderi militare ale Federației Ruse, producând conectori, dispozitive și componente electrice pentru echipamente electrice utilizate de industria aviatică, cea a rachetelor și cea spațială din Rusia. Într-un interviu, directorul lui Copier SA a confirmat că aproximativ 50 % din produsele fabricate de Copier SA sunt create pentru uz militar. În special, Ministerul Industriei și Comerțului al Federației Ruse este al doilea client ca mărime al Copier SA. Entitatea beneficiază de cel puțin un contract în valoare de 80 400 000  RUB cu respectivul minister.

Prin urmare, Factory «Copier» SA acordă sprijin material Guvernului Federației Ruse, care este răspunzător pentru anexarea Crimeei și pentru destabilizarea Ucrainei, și obține beneficii din partea acestuia.

23.6.2023

230.

Vulkan LLC (Vulkan SRL)

alias NTTS «VULKAN» LLC

alias Obshchestvo S Ogranichennoi Otvetstvennostiu «Nauchno-Tekhnicheskii Tsentr „Vulkan”»

(Общество С Ограниченной Ответственностью «Научно-Технический Центр „Вулкан”»)

Locul înregistrării: Federația Rusă (105318, Moscova, ul. Ibragimova, 31)

Data înregistrării: 3.6.2010

Număr de înregistrare: 7719751930 (număr de identificare fiscală)

Locul principal de desfășurare a activității: Federația Rusă

NTTS «VULKAN» LLC deține o licență administrată de FSB. Licența FSB este acordată întreprinderilor IT care dezvoltă tehnologii de criptare și de criptografie, sisteme de informații și sisteme de telecomunicații pentru serviciile de informații ruse, precum și întreprinderilor IT care dezvoltă «sisteme de gestionare a bazelor de date personale» pentru serviciile de securitate ruse (și anume, instrumente special concepute pentru a stoca, a extrage și a gestiona volume mari de date obținute, de exemplu, prin extragerea de date (scraping) de pe platformele de comunicare socială sau prin alte practici de colectare a informațiilor).

Prin urmare, NTTS «VULKAN» LLC este o entitate care își desfășoară activitatea în sectorul IT din Rusia cu o licență administrată de Centrul FSB pentru acordarea de licențe, certificare și protecția secretelor de stat.

23.6.2023

231.

OKENIT JSC (OKENIT SA)

alias AO «OKENIT»

(AKTSIONERNOE OBSHCHESTVO «OKENIT»

alias АКЦИОНЕРНОЕ ОБЩЕСТВО «ОКЕНИТ»)

Locul înregistrării: Federația Rusă (193091, Sankt Petersburg, nab. Oktiabrskaia, 6, litera v, pomeshch. 8-n)

Data înregistrării: 25.8.2015

Număr de înregistrare: 7811227439 (număr de identificare fiscală)

Locul principal de desfășurare a activității: Federația Rusă

OKENIT SA deține o licență administrată de Ministerul Industriei și Comerțului din Rusia, precum și o licență administrată de FSB. Licența administrată de Ministerul Industriei și Comerțului din Rusia servește la «dezvoltarea, producerea, testarea, instalarea, întreținerea, eliminarea și vânzarea de armament și echipament militar». În ceea ce privește licența FSB-ului, aceasta este acordată întreprinderilor IT care dezvoltă tehnologii de criptare și de criptografie, sisteme de informații și sisteme de telecomunicații pentru serviciile de informații ruse, precum și întreprinderilor IT care dezvoltă «sisteme de gestionare a bazelor de date personale» pentru serviciile de securitate ruse (și anume, instrumente special concepute pentru a stoca, a extrage și a gestiona volume mari de date obținute, de exemplu, prin extragerea de date (scraping) de pe platformele de comunicare socială sau prin alte practici de colectare a informațiilor).

Prin urmare, OKENIT SA este o entitate care își desfășoară activitatea în sectorul IT din Rusia având o licență administrată de Centrul FSB pentru acordarea de licențe, certificare și protecția secretelor de stat şi o licență de tip «arme și echipamente militare» administrată de Ministerul Industriei și Comerțului din Rusia.

23.6.2023

232.

JOINT STOCK COMPANY «ECHELON UNION FOR SCIENCE AND DEVELOPMENT» (SOCIETATEA PE ACȚIUNI «UNIUNEA ECHELON PENTRU ȘTIINȚĂ ȘI DEZVOLTARE»)

alias ECHELON JSC (ECHELON SA)

alias JSC «NPO ECHELON»

(ЭШЕЛОН)

Locul înregistrării: Federația Rusă (107023, Moscova, ul. Elektrozavodskaia, 24 str. 1.)

Data înregistrării: 22.11.2007

Număr de înregistrare: 7718676447 (număr de identificare fiscală)

Locul principal de desfășurare a activității: Federația Rusă

Echelon SA deține o licență administrată de FSB. Licența FSB este acordată întreprinderilor IT care dezvoltă tehnologii de criptare și de criptografie, sisteme de informații și sisteme de telecomunicații pentru serviciile de informații ruse, precum și întreprinderilor IT care dezvoltă «sisteme de gestionare a bazelor de date personale» pentru serviciile de securitate ruse (și anume, instrumente special concepute pentru a stoca, a extrage și a gestiona volume mari de date obținute, de exemplu, prin extragerea de date (scraping) de pe platformele de comunicare socială sau prin alte practici de colectare a informațiilor).

Prin urmare, Echelon SA este o entitate care își desfășoară activitatea în sectorul IT din Rusia având o licență administrată de Centrul FSB pentru acordarea de licențe, certificare și protecția secretelor de stat.

23.6.2023

233.

Iteranet LLC (Iteranet SRL)

alias Obshchestvo S Ogranichennoi Otvetstvennostiu «Iteranet»

(Общество С Ограниченной Ответственностью «Итеранет»)

Locul înregistrării: Federația Rusă (119121, Moscova, per. Truzhenikov 1-i, 16 str.17)

Data înregistrării: 27.4.1999

Număr de înregistrare: 7704199755 (număr de identificare fiscală)

Locul principal de desfășurare a activității: Federația Rusă

Iteranet SRL deține o licență administrată de FSB. Licența FSB este acordată întreprinderilor IT care dezvoltă tehnologii de criptare și de criptografie, sisteme de informații și sisteme de telecomunicații pentru serviciile de informații ruse, precum și întreprinderilor IT care dezvoltă «sisteme de gestionare a bazelor de date personale» pentru serviciile de securitate ruse (și anume, instrumente special concepute pentru a stoca, a extrage și a gestiona volume mari de date obținute, de exemplu, prin extragerea de date (scraping) de pe platformele de comunicare socială sau prin alte practici de colectare a informațiilor).

Prin urmare, Iteranet SRL este o entitate care își desfășoară activitatea în sectorul IT din Rusia având o licență administrată de Centrul FSB pentru acordarea de licențe, certificare și protecția secretelor de stat.

23.6.2023

234.

Positive Group PJSC (Societatea publică pe acțiuni Positive Group)

alias Positive technologies

alias Gruppa Pozitiva

(Группа Позитива)

Locul înregistrării: Federația Rusă (107241, Moscova, sh. Shchelkovskoe, 23A, pomeshch. V kom. 33.)

Data înregistrării: 27.9.2017

Număr de înregistrare: 9718077239 (număr de identificare fiscală)

Locul principal de desfășurare a activității: Federația Rusă

Societatea publică pe acțiuni Positive Group deține o licență administrată de FSB. Licența FSB este acordată întreprinderilor IT care dezvoltă tehnologii de criptare și de criptografie, sisteme de informații și sisteme de telecomunicații pentru serviciile de informații ruse, precum și întreprinderilor IT care dezvoltă «sisteme de gestionare a bazelor de date personale» pentru serviciile de securitate ruse (și anume, instrumente special concepute pentru a stoca, a extrage și a gestiona volume mari de date obținute, de exemplu, prin extragerea de date (scraping) de pe platformele de comunicare socială sau prin alte practici de colectare a informațiilor).

Prin urmare, societatea publică pe acțiuni Positive Group este o entitate care își desfășoară activitatea în sectorul IT din Rusia având o licență administrată de Centrul FSB pentru acordarea de licențe, certificare și protecția secretelor de stat.

23.6.2023

235.

Poisk-IT LLC (Poisk-IT SRL)

Obshchestvo S Ogranichennoi Otvetstvennostiu Nauchno-Tekhnicheskii Tsentr «Poisk-IT»

alias Limited Liability Company Scientific and Technical Center «Poisk-IT» (Centrul tehnic și științific «Poisk-IT», societate cu răspundere limitată)

Locul înregistrării: Federația Rusă (27521, Moscova, ul. Oktiabrskaia, 72.)

Data înregistrării: 29.5.2020

Număr de înregistrare: 9715384055 (număr de identificare fiscală)

Locul principal de desfășurare a activității: Federația Rusă

Poisk-IT SRL deține o licență administrată de FSB. Licența FSB este acordată întreprinderilor IT care dezvoltă tehnologii de criptare și de criptografie, sisteme de informații și sisteme de telecomunicații pentru serviciile de informații ruse, precum și întreprinderilor IT care dezvoltă «sisteme de gestionare a bazelor de date personale» pentru serviciile de securitate ruse (și anume, instrumente special concepute pentru a stoca, a extrage și a gestiona volume mari de date obținute, de exemplu, prin extragerea de date (scraping) de pe platformele de comunicare socială sau prin alte practici de colectare a informațiilor).

Prin urmare, Poisk-IT SRL este o entitate care își desfășoară activitatea în sectorul IT din Rusia având o licență administrată de Centrul FSB pentru acordarea de licențe, certificare și protecția secretelor de stat.

23.6.2023

236.

Vektor JSC (Vektor SA)

alias AO «NII „VEKTOR”»

alias AKTSIONERNOE OBSHCHESTVO «NAUCHNO-ISSLEDOVATELSKII INSTITUT „VEKTOR”»

(АКЦИОНЕРНОЕ ОБЩЕСТВО «НАУЧНО-ИССЛЕДОВАТЕЛЬСКИЙ ИНСТИТУТ „ВЕКТОР”»

alias ОАО НИИ Вектор)

Locul înregistrării: Federația Rusă (197022, Sankt Petersburg, ul. Akademika Pavlova, 14)

Data înregistrării: 26.1.2011

Număr de înregistrare: 7813491943 (număr de identificare fiscală)

Locul principal de desfășurare a activității: Federația Rusă

Vektor SA deține două licențe administrate de Ministerul Industriei și Comerțului din Rusia, precum și o licență administrată de FSB. Cele două licențe administrate de Ministerul Industriei și Comerțului din Rusia servesc la «dezvoltarea, producerea, testarea, instalarea, întreținerea, eliminarea și vânzarea de armament și echipament militar». În ceea ce privește licența FSB-ului, aceasta este acordată întreprinderilor IT care dezvoltă tehnologii de criptare și de criptografie, sisteme de informații și sisteme de telecomunicații pentru serviciile de informații ruse, precum și întreprinderilor IT care dezvoltă «sisteme de gestionare a bazelor de date personale» pentru serviciile de securitate ruse (și anume, instrumente special concepute pentru a stoca, a extrage și a gestiona volume mari de date obținute, de exemplu, prin extragerea de date (scraping) de pe platformele de comunicare socială sau prin alte practici de colectare a informațiilor).

Prin urmare, Vektor SA este o entitate care își desfășoară activitatea în sectorul IT din Rusia având o licență administrată de Centrul FSB pentru acordarea de licențe, certificare și protecția secretelor de stat şi o licență de tip «arme și echipamente militare» administrată de Ministerul Industriei și Comerțului din Rusia.

23.6.2023

237.

Akuta JSC (Akuta SA)

alias Acuta

alias Zakrytoe Aktsionernoe Obshchestvo «Akuta»

(Закрытое Акционерное Общество «Акута»;

alias «Акута»)

Locul înregistrării: Federația Rusă (197110, Sankt Petersburg, ul. Pionerskaia, 44)

Data înregistrării: 28.9.2008

Număr de înregistrare: 7813426574 (număr de identificare fiscală)

Locul principal de desfășurare a activității: Federația Rusă

Akuta SA deține o licență administrată de FSB «pentru a desfășura activități legate de utilizarea informațiilor care constituie secret de stat». Licența FSB este acordată întreprinderilor IT care dezvoltă tehnologii de criptare și de criptografie, sisteme de informații și sisteme de telecomunicații pentru serviciile de informații ruse, precum și întreprinderilor IT care dezvoltă «sisteme de gestionare a bazelor de date personale» pentru serviciile de securitate ruse (și anume, instrumente special concepute pentru a stoca, a extrage și a gestiona volume mari de date obținute, de exemplu, prin extragerea de date (scraping) de pe platformele de comunicare socială sau prin alte practici de colectare a informațiilor). În plus, Akuta deține o licență administrată de Ministerul Industriei și Comerțului din Rusia. Licența administrată de Ministerul Industriei și Comerțului din Rusia servește la «dezvoltarea, producerea, testarea, instalarea, întreținerea, eliminarea și vânzarea de armament și echipament militar». În special, Akuta SA produce «vehicule submarine fără pilot» (UUV) pentru forțele armate ruse, care sunt desfășurate în cadrul unor misiuni de culegere de informații, de supraveghere și de recunoaștere, pentru activități de război antisubmarin, pentru operațiuni de informare și pentru lovituri urgente. Entitatea se descrie ca desfășurându-și activitatea în sectorul IT rus, lucrând «în principal în cadrul comenzilor în materie de apărare ale statului [rus][cu] întreprinderi mai mari din complexul militaro-industrial [rus]». În plus, Akuta deține o licență «pentru activități în domeniul creării de instrumente de securitate a informațiilor», care este administrată de cea de a 8-a direcție a GRU, reprezentând agenția de informații militare externe a Statului-Major al Forțelor Armate ale Federației Ruse.

23.6.2023

 

 

 

Prin urmare, Akuta SA este o entitate care își desfășoară activitatea în sectorul IT din Rusia având o licență administrată de Centrul FSB pentru acordarea de licențe, certificare și protecția secretelor de stat și o licență de tip «arme și echipamente militare» administrată de Ministerul Industriei și Comerțului din Federația Rusă.

 

238.

ZAO MNITI

ZAKRYTOE AKTSIONERNOE OBSHCHESTVO «MNITI»

alias Moscow Research Television Institute (Institutul de cercetare în domeniul televiziunii din Moscova)

(ЗАКРЫТОЕ АКЦИОНЕРНОЕ ОБЩЕСТВО «МНИТИ»;

alias Московский научно-исследовательский телевизионный институт)

Locul înregistrării: Federația Rusă (105094, Moscova, ul. Golianovskaia, 7A str. 1)

Data înregistrării: 2.4.1992

Număr de înregistrare: 7701024429 (număr de identificare fiscală)

Locul principal de desfășurare a activității: Federația Rusă

ZAO MNITI deține o licență administrată de Ministerul Industriei și Comerțului din Rusia, precum și o licență administrată de FSB. Licența administrată de Ministerul Industriei și Comerțului din Rusia servește la «dezvoltarea, producerea, testarea, instalarea, întreținerea, eliminarea și vânzarea de armament și echipament militar». În ceea ce privește licența FSB-ului, aceasta este acordată întreprinderilor IT care dezvoltă tehnologii de criptare și de criptografie, sisteme de informații și sisteme de telecomunicații pentru serviciile de informații ruse, precum și întreprinderilor IT care dezvoltă «sisteme de gestionare a bazelor de date personale» pentru serviciile de securitate ruse (și anume, instrumente special concepute pentru a stoca, a extrage și a gestiona volume mari de date obținute, de exemplu, prin extragerea de date (scraping) de pe platformele de comunicare socială sau prin alte practici de colectare a informațiilor).

Prin urmare, ZAO MNITI este o entitate care își desfășoară activitatea în sectorul IT din Rusia având o licență administrată de Centrul FSB pentru acordarea de licențe, certificare și protecția secretelor de stat, şi o licență de tip «arme și echipamente militare» administrată de Ministerul Industriei și Comerțului din Rusia.

23.6.2023

239.

20th Guards Combined Arms Army (Armata a 20-a gardistă de arme întrunite)

(20-я гвардейская Краснознаменная общевойсковая армия

alias 20-я гвардейская общевойсковая армия)

Locul înregistrării: Federația Rusă (606083, regiunea Nizhny Novgorod, districtul Volodarsky, Mulino)

Data înregistrării: 14.12.2009

Număr de înregistrare: 3666162144 (număr de identificare fiscală)

Locul principal de desfășurare a activității: Federația Rusă

Armata a 20-a gardistă de arme întrunite face parte din forțele terestre ruse și participă direct la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. Comandată de Andrey Sergeevich Ivanaev, Armata a 20-a gardistă de arme întrunite este descrisă de Ministerul Apărării al Rusiei ca fiind «cea mai mare asociere din cadrul forțelor armate ale Federației Ruse, care participă la cele mai importante evenimente din viața militară a țării». În timpul invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina, Armata a 20-a gardistă de arme întrunite a contribuit în mod direct la ofensiva Rusiei din nord-est.

Prin urmare, Armata a 20-a gardistă de arme întrunite acordă sprijin material acțiunilor care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

240.

53rd Anti-Aircraft Missile Brigade (Brigada 53 Rachete Antiaeriene)

Locul înregistrării: Federația Rusă (305502, regiunea Kursk, pos. Marshal Zhukov, military unit 32406)

Data înregistrării: 26.11.2009

Număr de înregistrare: 4611010810 (număr de identificare fiscală)

Locul principal de desfășurare a activității: Federația Rusă

Brigada 53 Rachete Antiaeriene este o brigadă de rachete sol-aer a forțelor terestre ruse și face parte din Armata a 20-a gardistă a Federației Ruse. Din septembrie 2010, Brigada 53 Rachete Antiaeriene a desfășurat misiuni de luptă ca parte a Districtului militar de vest și a fost recunoscută drept una dintre cele mai importante brigăzi de apărare aeriană din cadrul forțelor terestre ruse. Din februarie 2022, Brigada 53 Rachete Antiaeriene a contribuit în mod activ la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. Brigada 53 Rachete Antiaeriene a fost mobilizată în regiunea Harkov din Ucraina în timpul invaziei pe scară largă a Rusiei, lansând rachete antiaeriene dintr-un depozit din Izium în timp ce orașul ucrainean se afla sub ocupația rusă. În februarie 2023, Brigada 53 Rachete Antiaeriene a primit un nou titlu onorific din partea președintelui Putin pentru «eroismul și bravura în masă, anduranța și curajul de care a dat dovadă personalul brigăzii în acțiunile de luptă pentru apărarea Patriei», probabil în legătură cu contribuțiile brigăzii la invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina.

Prin urmare, Brigada 53 Rachete Antiaeriene acordă sprijin material acțiunilor care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

241.

SPS CJSC

alias Non-Public Joint Stock Company «Research and Production Center» Specialized Devices and Systems (Societatea pe acțiuni de tip închis «Centrul pentru cercetare și producție» Dispozitive și sisteme specializate)

alias Specialized Devices and Systems (Dispozitive și sisteme specializate)

(Непубличное Акционерное Общество «Научно-Производственный Центр

„Специализированные Приборы И Системы”»)

Locul înregistrării: Moscova, Federația Rusă (125080, Moscow, sh. Volokolamskoe, 1 str. 1, et 5; pom VI; kom 30B

Data înregistrării: 22.8.2014

Număr de înregistrare: 7743937237 (număr de identificare fiscală)

Locul principal de desfășurare a activității: Federația Rusă, Țările de Jos

Alte informații:

Sergei Iurevich Zubkov (director general)

SPS CJSC este o entitate cu sediul în Rusia care produce computere și alte echipamente electronice. SPS CJSC este implicată activ în eludarea sancțiunilor prin intermediul parteneriatului său cu o entitate cu sediul în UE, și anume Woerd-Tech BV. De la impunerea sancțiunilor UE care interzic exportul de semiconductori către Rusia, entitatea Woerd-Tech BV cu sediul în Țările de Jos a fost suspectată de contrabandă ilegală cu semiconductori către Federația Rusă. Proprietarul Woerd-Tech BV a fost arestat de autoritatea competentă din Țările de Jos, fiind bănuit de eludarea sancțiunilor. SPS CJSC a avut o contribuție esențială în facilitarea operațiunii de contrabandă ilegală desfășurate de Woerd-Tech BV, acționând în calitate de destinatar cu sediul în Rusia al semiconductorilor exportați ilegal.

Prin urmare, SPS CJSC este o entitate care eludează măsurile restrictive ale Uniunii prin activități care au drept scop sau rezultat zădărnicirea efectului interdicțiilor prevăzute în Decizia 2014/512/PESC şi în Regulamentul (UE) nr. 833/2014.

23.6.2023

242.

AO «FTI-OPTRONIK»

(ООО ФТИ-ОПТРОНИК)

Adresă: Politekhnicheskaya Ulitsa, 28, Sankt Petersburg, Rusia, 194021

Site web: http://www.fti-optronic.com/Optoelektronnye-komponenty.html

Locul înregistrării: Sankt Petersburg, Federația Rusă

Data înregistrării: 3.7.2013

Număr de înregistrare: INN 7802830545

BIN 1137847251740

PPC 780101001

OKPO 27492853

AO «FTI-OPTRONIK» este o întreprindere rusă de cercetare și producție cu un ciclu complet de lucru, de la dezvoltare până la producția pilot și în serie de produse optoelectronice. În prezent, FTI-Optronic este singura întreprindere specializată din Rusia care produce componente optoelectronice pentru sisteme de transmitere a informațiilor prin fibră optică, instrumente de măsurare și echipamente pentru aplicații speciale. Guvernul rus sprijină producătorii de tehnologii optoelectronice, deoarece se preconizează că producția internă va înlocui tehnologiile străine lipsă de care au nevoie cele mai importante sectoare și industria militară. În plus, AO «FTI-OPTRONIK» furnizează servicii, prin intermediul unor contracte de achiziții publice, către JSC «Concern Sozvezdie», o societate specializată în producția de sisteme de control și comunicații, război electronic și echipamente speciale pentru forțele armate ruse. Prin urmare, «FTI-OPTRONIK» acordă sprijin material pentru acțiuni care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei. De asemenea, AO «FTI-OPTRONIK» acordă sprijin Guvernului Federației Ruse, care este răspunzător pentru anexarea Crimeei și pentru destabilizarea Ucrainei, și obține beneficii din partea acestuia.

23.6.2023

243.

Zala Aero Group

Adresă: 426011, UR, Izhevsk, PO Box 9050

Tip de entitate: societate cu răspundere limitată

Locul înregistrării: Rusia

Data înregistrării: 24.12.2010

Număr de înregistrare: 1841015504

Entitate asociată: JSC Kalashnikov Concern

Zala Aero Group, care face parte din grupul Kalashnikov, este o societate rusă care produce și furnizează vehicule aeriene fără pilot, în special «Lancet UAV» și «KYB-UAV», care au fost utilizate de armata rusă în războiul său de agresiune împotriva Ucrainei. Prin urmare, Zala Aero acordă sprijin material unor acțiuni care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023

244.

JSC NPP «KLASS»

Adresă: 111123, Moscova, Entuziastov Highway 56, Building 21

Tip de entitate: societate pe acțiuni

Locul înregistrării: Rusia

Data înregistrării: 29.6.1994

Număr de înregistrare: 7724032017 (sau număr de înregistrare de stat: 1027700450975)

JSC NPP Klass este o întreprindere rusă care produce și furnizează echipamente de protecție armatei ruse și, în general, forțelor armate și de securitate ruse. Aceste echipamente au fost utilizate de armata rusă în războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. Prin urmare, JSC NPP Klass acordă sprijin material unor acțiuni care subminează și amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

23.6.2023”


Top