EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 52009XX0213(01)

Avizul Comitetului consultativ privind practicile restrictive și pozițiile dominante adoptat la reuniunea din 3 noiembrie 2008 privind un proiect de decizie referitor la cazul COMP/39.388 — Piața angro germană de energie electrică și cazul COMP/39.389 — Piața germană de echilibrare a energiei electrice — Raportor: Țările de Jos

OJ C 36, 13.2.2009, p. 6–6 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

13.2.2009   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

C 36/6


Avizul Comitetului consultativ privind practicile restrictive și pozițiile dominante adoptat la reuniunea din 3 noiembrie 2008 privind un proiect de decizie referitor la cazul COMP/39.388 — Piața angro germană de energie electrică și cazul COMP/39.389 — Piața germană de echilibrare a energiei electrice

Raportor: Țările de Jos

(2009/C 36/06)

1.

Majoritatea membrilor Comitetului consultativ împărtășesc preocupările Comisiei prezentate în evaluarea preliminară. O minoritate a membrilor se abține.

2.

Majoritatea membrilor Comitetului consultativ împărtășesc opinia Comisiei potrivit căreia procedura în acest caz poate fi încheiată printr-o decizie în sensul articolului 9 alineatul (1) din Regulamentul (CE) nr. 1/2003 al Consiliului. O minoritate a membrilor se abține, iar o minoritate este împotrivă.

3.

Majoritatea membrilor Comitetului consultativ împărtășesc opinia Comisiei potrivit căreia, în lumina angajamentelor oferite de E.ON AG, nu se mai justifică o acțiune a Comisiei în acest sens, fără a se aduce atingere dispozițiilor articolului 9 alineatul (2) din Regulamentul (CE) nr. 1/2003. O minoritate a membrilor se abține.

4.

Majoritatea membrilor Comitetului consultativ împărtășesc opinia Comisiei potrivit căreia angajamentele oferite de E.ON AG sunt proporționale. O minoritate a membrilor se abține, iar o minoritate este împotrivă.

5.

Membrii Comitetului consultativ recomandă publicarea avizului acestuia în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

6.

Membrii Comitetului consultativ invită Comisia să ia în considerare toate celelalte aspecte ridicate pe parcursul dezbaterii.


Top