Accept Refuse

EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32015R0375

Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2015/375 al Consiliului din 6 martie 2015 de punere în aplicare a Regulamentului (UE) nr. 36/2012 privind măsuri restrictive având în vedere situația din Siria

OJ L 64, 7.3.2015, p. 10–14 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

In force

ELI: http://data.europa.eu/eli/reg_impl/2015/375/oj

7.3.2015   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

L 64/10


REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2015/375 AL CONSILIULUI

din 6 martie 2015

de punere în aplicare a Regulamentului (UE) nr. 36/2012 privind măsuri restrictive având în vedere situația din Siria

CONSILIUL UNIUNII EUROPENE,

având în vedere Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene,

având în vedere Regulamentul (UE) nr. 36/2012 al Consiliului din 18 ianuarie 2012 privind măsuri restrictive având în vedere situația din Siria și de abrogare a Regulamentului (UE) nr. 442/2011 (1), în special articolul 32 alineatul (1),

întrucât:

(1)

La 18 ianuarie 2012, Consiliul a adoptat Regulamentul (UE) nr. 36/2012.

(2)

Dată fiind gravitatea situației, șapte persoane și șase entități ar trebui adăugate pe lista persoanelor fizice și juridice, entităților sau organismelor care fac obiectul măsurilor restrictive, prevăzută în anexa II la Regulamentul (UE) nr. 36/2012.

(3)

Anexa II la Regulamentul (UE) nr. 36/2012 ar trebui modificată în consecință,

ADOPTĂ PREZENTUL REGULAMENT:

Articolul 1

Anexa II la Regulamentul (UE) nr. 36/2012 se modifică în conformitate cu anexa la prezentul regulament.

Articolul 2

Prezentul regulament intră în vigoare la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Prezentul regulament este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre.

Adoptat la Bruxelles, 6 martie 2015.

Pentru Consiliu

Președintele

K. GERHARDS


(1)  JO L 16, 19.1.2012, p. 1.


ANEXĂ

Următoarele persoane și entități se adaugă pe lista persoanelor fizice și juridice, entităților sau organismelor prevăzută în secțiunile A și B din anexa II la Regulamentul (UE) nr. 36/2012:

A.   Persoane

 

Nume

Informații de identificare

Motive

Data includerii pe listă

199.

Bayan Bitar

(alias Dr. Bayan Al-Bitar)

Adresa: PO Box 11037, Damasc, Siria

Director executiv al Organizației pentru Industrii Tehnologice (OTI) și al Companiei Siriene pentru Tehnologia Informației (SCIT), ambele filiale ale Ministerului Apărării din Siria, care a fost desemnat de către Consiliu.

OTI contribuie la producerea de arme chimice pentru regimul sirian.

În calitate de director executiv al OTI și al SCIT, Bayan Bitar sprijină regimul sirian. Ca urmare a rolului său în producerea de arme chimice, îi revine, de asemenea, răspunderea pentru represiunea violentă împotriva populației siriene.

Având în vedere funcția sa importantă în aceste entități, el este, de asemenea, asociat cu entitățile desemnate OTI și SCIT.

7.3.2015

200.

General de brigadă Ghassan Abbas

Adresa: CERS, Centre d'Etude et de Recherche Scientifique;

(alias SSRC, Centrul de Studii și Cercetări Științifice; Centre de Recherche de Kaboun Barzeh Street, PO Box 4470, Damasc)

Director al secției de lângă Jumraya/Jmraiya a Centrului sirian de Studii și Cercetări Științifice (SSRC/CERS), care face obiectul desemnării.

A fost implicat în proliferarea de arme chimice și în organizarea de atacuri cu arme chimice, inclusiv la Ghouta, în august 2013. Prin urmare îi revine răspunderea pentru represiunea violentă împotriva populației siriene.

În calitate de manager al secției SSRC/CERS de lângă Jumraya/Jmraiya, Ghassan Abbas sprijină regimul sirian.

Având în vedere funcția sa importantă în SSRC, el este, de asemenea, asociat cu SSRC, entitate care face obiectul desemnării.

7.3.2015

201.

Wael Abdulkarim

(alias Wael Al Karim)

Adresa: Pangates International Corp Ltd, PO Box Sharjah Airport International Free Zone, Emiratele Arabe Unite

Al Karim for Trade and Industry, PO Box 111, 5797 Damasc, Siria

Morgan Additives Office No 2206, 22nd Floor, Jafza View 19, Besides Jafza View 18, Sheikh Zayed Road, Jebel Ali Free Zone Authority Dubai, EAU

Director executiv al Pangates International Corp Ltd, entitate care face obiectul desemnării și care acționează în calitate de intermediar în aprovizionarea cu petrol a regimului sirian.

În calitate de director executiv al Pangates, Wael Abdulkarim asigură sprijin regimului sirian și beneficiază de pe urma acestuia. El deține, de asemenea, o funcție importantă în cadrul Al Karim Group, entitate care face obiectul desemnării și care constituie societatea-mamă a Pangates.

Având în vedere funcțiile sale importante în cadrul Pangates și Al Karim Group, el este, de asemenea, asociat cu aceste entități care fac obiectul desemnării.

7.3.2015

202.

Ahmad Barqawi

(alias Ahmed Barqawi)

Adresa: Pangates International Corp Ltd, PO Box Sharjah Airport International Free Zone, Emiratele Arabe Unite. Al Karim for Trade and Industry, PO Box 111, 5797 Damasc, Siria

Morgan Additives Office No 2206, 22nd Floor, Jafza View 19, Besides Jafza View 18, Sheikh Zayed Road, Jebel Ali Free Zone Authority Dubai, EAU

Director general al Pangates International Corp Ltd, care acționează în calitate de intermediar pentru aprovizionarea cu petrol a regimului sirian, și director al Al Karim Group. Atât Pangates International, cât și Al Karim Group au fost desemnate de către Consiliu.

În calitate de director general al Pangates și de director al societății-mamă a Pangates, Al Karim Group, Ahmad Barqawi asigură sprijin regimului sirian și beneficiază de pe urma acestuia. Având în vedere funcția sa importantă în cadrul Pangates și Al Karim Group, el este, de asemenea, asociat cu Pangates International și Al Karim Group, entități care fac obiectul desemnării.

7.3.2015

203.

George Haswani

(alias Heswani; Hasawani; Al Hasawani)

Adresa: Provincia Damasc, Yabroud, Al Jalaa St, Siria

Proeminent om de afaceri sirian, coproprietar al HESCO Engineering and Construction Company, o importantă societate de inginerie civilă și construcții din Siria. El are legături strânse cu regimul sirian.

George Haswani asigură sprijin regimului și beneficiază de pe urma acestuia prin rolul său de intermediar în tranzacțiile de achiziții de petrol din teritoriul controlat de ISIL ale regimului sirian.

De asemenea, el beneficiază de pe urma regimului sub forma unui tratament favorabil care include atribuirea unui contract (în calitate de subcontractant) cu Stroytransgaz, o importantă societate petrolieră din Rusia.

7.3.2015

204.

Emad Hamsho

(alias Imad Hmisho; Hamchu; Hamcho; Hamisho; Hmeisho; Hemasho)

Hamsho Building

31 Baghdad Street

Damasc

Siria

Deține o funcție de conducere de nivel superior în cadrul Hamsho Trading.

Ca rezultat al funcției sale importante deținute în cadrul Hamsho Trading, o filială a Hamsho International, care a fost desemnată de către Consiliu, acesta asigură sprijin regimului sirian. De asemenea, el este asociat cu o entitate care face obiectul desemnării, Hamsho International.

Milițiile Shabiha ale Emad Hamsho, la rândul lor, colectează oțel din zonele distruse de către forțele armate și milițiile regimului sirian și îl topesc în uzine locale ale Syria Steel (Hmisho Steel). Este, de asemenea, vicepreședinte al Consiliului sirian al fierului și oțelului, alături de oameni de afaceri care reprezintă regimul și care au fost desemnați, precum Ayman Jaber. Este, de asemenea, asociat cu Bashar Al-Assad.

7.3.2015

205.

Samir Hamsho

(alias Samer; Sameer; Hmisho; Hamchu; Hamcho; Hamisho; Hmeisho; Hemasho)

Hamsho Building

31 Baghdad Street

Damasc

Siria

Samir Hamsho este un important om de afaceri sirian care beneficiază de pe urma regimului și asigură sprijin acestuia. Este proprietarul și președinte al Al Buroj și al Syria Steel/Hmisho Steel, filiale ale Hamsho Trading, care, la rândul său, este filială a Hamsho International, entitate care a fost desemnată de către Consiliu.

Numit la Camera de Comerț Homs în martie 2014 de către ministrul industriei.

Prin urmare, oferă sprijin regimului sirian și beneficiază de pe urma legăturilor sale cu acesta.

Este, de asemenea, asociat cu Hamsho International, Syria Steel SA și Al Buroj Trading, entități care fac obiectul desemnării.

7.3.2015

B.   Entități

 

Nume

Informații de identificare

Motive

Data includerii pe listă

65.

Organizația pentru Industrii Tehnologice

[alias Technical Industries Corporation (TIC)]

Adresa: PO Box 11037, Damasc, Siria

Filială a Ministerului Apărării din Siria, care face obiectul desemnării de către Consiliu.

OTI este implicată în producerea de arme chimice pentru regimul sirian.

Prin urmare, aceasta este răspunzătoare de represiunea violentă împotriva populației siriene.

Ca filială a Ministerului Apărării, aceasta este, de asemenea, asociată cu o entitate care face obiectul desemnării.

7.3.2015

66.

Compania Siriană pentru Tehnologia Informațiilor (SCIT)

Adresa: PO Box 11037, Damasc, Siria

Filială a Organizației pentru Industrii Tehnologice (OTI) și, prin urmare, a Ministerului Apărării din Siria, care face obiectul desemnării de către Consiliu. Colaborează, de asemenea, cu Banca Centrală a Siriei, care a fost desemnată de către Consiliu.

În calitate de filială a OTI și a Ministerului Apărării, SCIT este asociată cu aceste entități desemnate.

7.3.2015

67.

Hamsho Trading

(alias Hamsho Group; Hmisho Trading Group; Hmisho Economic Group)

Hamsho Building

31 Baghdad Street

Damasc

Siria

Filială a Hamsho International, care face obiectul desemnării de către Consiliu.

Ca atare, Hamsho Trading este asociată cu o entitate desemnată, Hamsho International.

Sprijină regimul sirian prin intermediul filialelor sale, inclusiv Syria Steel. Prin intermediul filialelor sale, este asociată cu grupuri precum milițiile Shabiha favorabile regimului.

7.3.2015

68.

Syria Steel SA

(alias Syria Steel Co; Syria Steel Rolling Mill; Hmisho Steel)

Hamsho Building

31 Baghdad Street

Damasc

Siria

Filială a Hamsho Trading și, prin urmare, filială a Hamsho International, care a fost desemnată de către Consiliu. Ca atare, Syria Steel SA este asociată cu o entitate desemnată. Syria Steel sprijină, de asemenea, regimul sirian prin intermediul colaborării sale cu milițiile Shabiha și prin producerea de armament.

7.3.2015

69.

Al Buroj Trading

(alias Borouj Trading Company)

Hamsho Building

31 Baghdad Street

Damasc

Siria

Filială a Hamsho Trading și, prin urmare, filială a Hamsho International, care a fost desemnată de către Consiliu.

Ca atare, Al Buroj Trading este asociată cu Hamsho International, entitate care face obiectul desemnării.

7.3.2015

70.

DK Group

(alias DK Group Sarl; DK Middle-East & Africa Regional Office)

Adrese: DK Middle-East & Africa Regional Office, Peres Lazaristes Center, No. 3, 5th Floor, Emir Bachir Street, Beirut Central District, Bachoura Sector, Beirut, Liban

Azarieh Building – Block 03, 5th Floor

Azarieh Street – Solidere – Downtown, PO Box 11-503, Beirut, Liban

DK Group aprovizionează cu bancnote noi Banca Centrală a Siriei.

Prin urmare, DK Group asigură sprijin regimului. Ca urmarea a acestui rol de furnizor, DK Group este asociat, de asemenea, cu Banca Centrală a Siriei, entitate care face obiectul desemnării.

7.3.2015


Top