EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Eurydice – rețeaua europeană de informare asupra sistemelor și a politicilor de educație

Eurydice – rețeaua europeană de informare asupra sistemelor și a politicilor de educație

 

SINTEZĂ PRIVIND:

Rezoluția Consiliului și a miniștrilor educației cu privire la rețeaua Eurydice de informare asupra educației

CARE ESTE ROLUL ACESTEI REZOLUȚII?

Rezoluția are drept scop consolidarea și dezvoltarea rețelei Eurydice, care oferă informații privind structurile naționale și europene, sistemele și evoluțiile din domeniul educației.

ASPECTE-CHEIE

  • Rețeaua Eurydice oferă o sursă vastă de informații comparabile în ceea ce privește sistemele și politicile europene din domeniul educației, precum și o varietate amplă de analize comparative pe diferite teme referitoare la sistemele educaționale. Rețeaua susține cooperarea europeană bazată pe date concrete în domeniul educației și al învățării pe tot parcursul vieții.
  • În prezent, Eurydice cuprinde 42 de unități naționale, având sedii în toate cele 38 de țări participante la programul Erasmus+.
  • Informațiile oferite de unitățile naționale Eurydice includ informații referitoare la documente oficiale precum legi, decrete, regulamente și recomandări. Unitatea centrală a rețelei Eurydice (cu sediul la Bruxelles) combină aceste informații cu alte surse de date – cum ar fi datele statistice de la Eurostat, baza de date UOE (o bază de date comună a UNESCO, OCDE și Eurostat) și rezultatele sondajelor internaționale în domeniul educației – pentru a produce rapoarte finale.
  • Prin activitatea sa, Eurydice intenționează să promoveze înțelegerea, cooperarea, încrederea și mobilitatea la nivel european și internațional. Rețeaua este compusă din unități naționale cu sedii în țările europene și este coordonată de Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) a UE.
  • Toate publicațiile Eurydice sunt disponibile gratuit pe site-ul Eurydice sau, la cerere, în format tipărit.

CONTEXT

Pentru informații suplimentare, a se vedea:

ACTUL PRINCIPAL

Rezoluția Consiliului și a miniștrilor educației, reuniți în cadrul Consiliului din 6 decembrie 1990, privind rețeaua Eurydice de informare asupra educației din Comunitatea Europeană (JO C 329, 31.12.1990, pp. 23-24)

ACTE CONEXE

Regulamentul (UE) nr. 1288/2013 al Parlamentului European și al Consiliului din 11 decembrie 2013 de instituire a acțiunii „Erasmus +”: Programul Uniunii pentru educație, formare, tineret și sport și de abrogare a Deciziilor nr. 1719/2006/CE, nr. 1720/2006/CE și nr. 1298/2008/CE (JO L 347, 20.12.2013, pp. 50-73)

Data ultimei actualizări: 11.07.2016

Top