EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document C2020/444A/06

Addendum la anunțul de concursuri generale — EPSO/AD/375/20 – Juriști lingviști (AD 7) de limba daneză (DA) — EPSO/AD/376/20 – Juriști lingviști (AD 7) de limba greacă (EL) — EPSO/AD/377/20 – Juriști lingviști (AD 7) de limba franceză (FR) — EPSO/AD/378/20 – Juriști lingviști (AD 7) de limba croată (HR) — EPSO/AD/379/20 – Juriști lingviști (AD 7) de limba polonă (PL) (JO C 72 A, 5.3.2020)

OJ C 444A , 22.12.2020, p. 7–7 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, GA, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

22.12.2020   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

CA 444/7


Addendum la anunțul de concursuri generale

EPSO/AD/375/20 – Juriști lingviști (AD 7) de limba daneză (DA)

EPSO/AD/376/20 – Juriști lingviști (AD 7) de limba greacă (EL)

EPSO/AD/377/20 – Juriști lingviști (AD 7) de limba franceză (FR)

EPSO/AD/378/20 – Juriști lingviști (AD 7) de limba croată (HR)

EPSO/AD/379/20 – Juriști lingviști (AD 7) de limba polonă (PL)

(Jurnalul Oficial al Uniunii Europene C 72 A din 5 martie 2020)

(2020/C 444 A/06)

1.

Din cauza pandemiei de COVID-19, din 6 martie 2020 EPSO a trebuit să își întrerupă și suspende activitățile legate de concursurile în curs pentru a se asigura că sunt luate toate măsurile de precauție adecvate prevăzute de instrucțiunile și orientările instituțiilor UE și ale autorităților naționale. Acest lucru a afectat în special organizarea testelor cu prezență fizică la sediile EPSO sau în unul dintre centrele acreditate ale EPSO. Inițial, EPSO prevăzuse să reia organizarea testelor începând cu jumătatea lunii septembrie 2020. Însă, având în vedere situația actuală creată de pandemia de COVID-19, în care autoritățile naționale au introdus, din motive de sănătate publică, măsuri de interzicere a adunărilor la care participă un număr mare de persoane și de limitare a călătoriilor, nu va fi posibil să se organizeze, în viitorul apropiat, teste care să implice prezența fizică a candidaților la sediile EPSO.

2.

Pentru a încheia concursurile generale într-o perioadă de timp rezonabilă, EPSO va stabili modalitatea optimă de testare pentru fiecare concurs și îi va informa pe candidați în timp util în acest sens. Prin urmare, toate testele din cadrul concursurilor menționate mai sus vor avea loc fie de la distanță, fie în unul dintre centrele de testare acreditate ale EPSO.

Testarea online de la distanță le va permite candidaților să susțină testele de acasă, de la birou etc., fără a fi nevoiți să se deplaseze la un centru de testare EPSO. Această testare va avea loc de acum înainte prin intermediul videoconferințelor online. Toate detaliile tehnice, inclusiv instrucțiunile privind modul de testare a conexiunii înainte de ziua în care are loc testarea efectivă, vor fi furnizate în timp util. Candidații trebuie să își verifice contul EPSO cel puțin de două ori pe săptămână.

3.

În cazul organizării testelor în centrele acreditate ale EPSO, candidații vor putea alege dintr-un număr mare de centre de testare, atât din Europa, cât și din lume. Se vor lua toate măsurile sanitare necesare pentru susținerea testelor în centrele de testare respective.

4.

Invitațiile de participare la teste vor fi publicate în conturile EPSO ale candidaților.

5.

Pentru aceste concursuri, testele preliminare: în prezent, traducerile vor fi organizate fie de la distanță, fie în unul dintre centrele de testare acreditate ale EPSO.

6.

Pentru aceste concursuri, era planificat un exercițiu de grup în timpul etapei de evaluare. În locul acestuia, toți candidații vor fi invitați să susțină un interviu care vizează testarea competențelor situaționale (situational competency-based interview – SCBI), care urmează să fie organizat la distanță prin intermediul unor videoconferințe online. Durata acestuia va fi de 30-40 de minute. Această schimbare în modul de desfășurare a testelor este cauzată de faptul că nu este posibilă organizarea exercițiului de grup de la distanță în mod satisfăcător, deoarece, dacă ar apărea probleme tehnice, dinamica grupului ar putea fi compromisă, iar candidații care participă la exercițiul de grup ar fi afectați.

SCBI va testa aceleași competențe generale ca și exercițiul de grup, în cursul acestui interviu fiindu-le adresate candidaților întrebări referitor la modul în care ar reacționa într-o anumită situație. Interviul va consta într-o reuniune individuală online cu un intervievator format în acest sens, care îi oferă candidatului informații suplimentare în timpul interviului, conform unui scenariu semistructurat.

Cu aproximativ două-trei săptămâni înaintea începerii perioadei în care se organizează interviul care vizează testarea competențelor situaționale, candidații vor primi o notă de informare scrisă cu privire la o sarcină de efectuat, precum și informații privind contextul, care să îi ajute să se pregătească. Prin nota respectivă, candidaților li se va cere să înlocuiască un coleg și să își asume responsabilitatea pentru diverse atribuții și situații care vor fi discutate în cadrul interviului. Vor fi tratate, de asemenea, situații suplimentare, care nu se bazează pe sarcina respectivă. Candidaților li se va permite ca în timpul interviului să consulte nota de informare scrisă cu privire la sarcina de efectuat și informațiile privind contextul.

Candidații vor fi intervievați de un membru al personalului UE. Doi membri ai comisiei de evaluare vor observa și vor evalua performanța fiecărui candidat și vor acorda un punctaj pentru fiecare competență care face obiectul testului. Intervievatorul nu va participa la evaluarea candidatului.


Top