EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32022D1276

Decizia (PESC) 2022/1276 a Consiliului din 21 iulie 2022 de modificare a Deciziei 2014/145/PESC privind măsuri restrictive în raport cu acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei

ST/11119/2022/INIT

OJ L 194, 21.7.2022, p. 11–14 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, GA, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

In force

ELI: http://data.europa.eu/eli/dec/2022/1276/oj

21.7.2022   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

L 194/11


DECIZIA (PESC) 2022/1276 A CONSILIULUI

din 21 iulie 2022

de modificare a Deciziei 2014/145/PESC privind măsuri restrictive în raport cu acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei

CONSILIUL UNIUNII EUROPENE,

având în vedere Tratatul privind Uniunea Europeană, în special articolul 29,

având în vedere propunerea Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate,

întrucât:

(1)

La 17 martie 2014, Consiliul a adoptat Decizia 2014/145/PESC (1).

(2)

Uniunea rămâne neclintită în sprijinirea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei și continuă să condamne acțiunile și politicile care subminează integritatea teritorială a Ucrainei.

(3)

Regimul sirian oferă sprijin, inclusiv sprijin militar, pentru războiul de agresiune neprovocat și nejustificat purtat de Rusia împotriva Ucrainei. Având în vedere gravitatea situației, Consiliul consideră că șase persoane și o entitate implicate în recrutarea de mercenari sirieni pentru a lupta în Ucraina alături de trupele ruse ar trebui să fie adăugate pe lista persoanelor, entităților și organismelor cărora li se aplică măsuri restrictive prevăzută în anexa la Decizia 2014/145/PESC.

(4)

Prin urmare, Decizia 2014/145/PESC ar trebui să fie modificată în consecință,

ADOPTĂ PREZENTA DECIZIE:

Articolul 1

Anexa la Decizia 2014/145/PESC se modifică în conformitate cu anexa la prezenta decizie.

Articolul 2

Prezenta decizie intră în vigoare la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Adoptată la Bruxelles, 21 iulie 2022.

Pentru Consiliu

Președintele

M. BEK


(1)  Decizia 2014/145/PESC a Consiliului din 17 martie 2014 privind măsuri restrictive în raport cu acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei (JO L 78, 17.3.2014, p. 16).


ANEXĂ

Pe lista persoanelor, entităților și organismelor care figurează în anexa la Decizia 2014/145/PESC se adaugă următoarele persoane și următoarea entitate:

Persoane

 

Nume

Date de identificare

Motive

Data includerii pe listă

„1176.

Muhammad AL-SALTI (Muhamad AL-SALTI, Akram Muhammad AL-SALTI, Muhammad SALTI) –محمد السلطي, أكرم السلطي, أكرم محمد السلطي, محمد

Cetățenie: siriană

Funcție: comandant suprem al «Armatei pentru Eliberarea Palestinei»

Sexul: masculin

Muhammad AL-SALTI este comandantul suprem al «Armatei pentru Eliberarea Palestinei», angajat în recrutarea de palestinieni pentru a lupta în Ucraina alături de Rusia. Prin urmare, este responsabil de acțiuni și politici care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, sau stabilitatea ori securitatea Ucrainei.

21.7.2022

1177.

Abu Hani SHAMMOUT (Abu Hani SHAMOUT, Abu SHAMMOUT, Hani SHAMMOUT) – أبو هاني شموط, أبو شموط, هاني شموط

Sexul: masculin

Abu Hani SHAMMOUT este un fost ofițer militar sirian și lider al facțiunii «al-Ahdat al-Omariya», responsabil, alături de recrutorii ruși, de înrolarea unor mercenari sirieni din Yalda, Babila și Beit Sahem, la sud de Damasc, având ca misiune să lupte pentru forțele ruse din Libia și Ucraina. A fost însărcinat direct de Grupul Wagner să supravegheze recrutarea veteranilor. Prin urmare, este responsabil de acțiuni și politici care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, sau stabilitatea ori securitatea Ucrainei.

21.7.2022

1178.

Nabeul AL-ABDULLAH (Nabel AL-ABDULLAH, Nabel AL-ABDALLAH, Nabel ABDALLAH, Nabel ABDULLAH) – نابل عبدالله, نابل العبدالله

Funcție: comandant al Forțelor Naționale de Apărare în orașul Suqaylabiyah

Sexul: masculin

Nabeul AL-ABDULLAH este comandantul Forțelor Naționale de Apărare din orașul Suqaylabiyah. De la începutul războiului de agresiune purtat de Rusia, a supravegheat recrutarea de mercenari sirieni pentru a lupta alături de Rusia în Ucraina. Prin urmare, este responsabil de acțiuni și politici care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, sau stabilitatea ori securitatea Ucrainei.

21.7.2022

1179.

Simon AL WAKIL (Simon WAKIL, Simon Al WAQIL, Simon WAQIL, Simon AL WAKEEL, Simon WAKEEL) – سيمون الوكيل, سيمون

Funcție: comandant al Forțelor Naționale de Apărare în orașul Maharda

Sexul: masculin

Simon AL WAKIL este comandantul Forțelor Naționale de Apărare din orașul Maharda (Hama). Colaborează direct cu comandamentul forțelor ruse din Siria și este un punct de contact activ al operațiilor vizând înrolarea pentru a lupta în Ucraina alături de Rusia. Prin urmare, este responsabil de acțiuni și politici care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, sau stabilitatea ori securitatea Ucrainei.

21.7.2022

1180.

Fawaz Mikhail GERGES – فواز ميخائيل جرجس

Funcție: om de afaceri, director general al «Al Sayyad Company for Guarding and Protection Services»

Sexul: masculin

Fawaz Mikhail Gerges este directorul «Al Sayyad Company for Guarding and Protection Services Ltd», o companie de securitate privată siriană înființată în 2017 și supravegheată de Grupul Wagner în Siria, care își desfășoară activitatea în domeniul protecției intereselor rusești (fosfați, gaze și securizarea siturilor petroliere). Este responsabil de recrutarea de mercenari în beneficiul forțelor ruse din Libia și Ucraina. Prin urmare, este responsabil de acțiuni și politici care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, sau stabilitatea ori securitatea Ucrainei.

21.7.2022

1181.

Yasar Hussein IBRAHIM (Yassar Hussein Ibrahim, Yassar IBRAHIM) – ياسر حسين ابراهيم

Cetățenie: siriană

Data nașterii: 9.4.1983

Locul nașterii: Damasc

Sexul: masculin

Yasar Hussein Ibrahim este coproprietar al «Al-Sayyad Company for Guarding and Protection Services Ltd», o companie de securitate privată siriană înființată în 2017 și supravegheată de Grupul Wagner în Siria, care își desfășoară activitatea în domeniul protecției intereselor rusești (fosfați, gaze și securizarea siturilor petroliere). Compania este activă în domeniul recrutării de mercenari sirieni pentru Libia și Ucraina. Prin urmare, Yasar Hussein Ibrahim este responsabil de acțiuni sau politici care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, sau stabilitatea ori securitatea Ucrainei, sprijină sau pune în aplicare astfel de acțiuni sau politici.

21.7.2022”

Entități

 

Nume

Date de identificare

Motive

Data includerii pe listă

„102.

Al-Sayyad Company for Guarding and Protection Services Ltd (denumită și «ISIS Hunters») – شركة الصياد لخدمات الحراسة والحماية

Data creării: 2017

Sediu: Al Suqaylabiya (regiunea Hama)

«Al-Sayyad Company for Guarding and Protection Services Ltd» este o companie de securitate privată siriană înființată în 2017 și supravegheată de Grupul Wagner în Siria, care își desfășoară activitatea în domeniul protecției intereselor rusești (fosfați, gaze și securizarea siturilor petroliere). Compania, care operează sub numele de «ISIS Hunters», este activă în domeniul recrutării de mercenari sirieni pentru Libia și Ucraina. Prin urmare, compania este responsabilă de acțiuni sau politici care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, sau stabilitatea ori securitatea Ucrainei, sprijină sau pune în aplicare astfel de acțiuni sau politici.

21.7.2022”


Top