Accept Refuse

EUR-Lex Access to European Union law

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32017D1341

Decizia de punere în aplicare (PESC) 2017/1341 a Consiliului din 17 iulie 2017 privind punerea în aplicare a Deciziei 2013/255/PESC privind măsuri restrictive împotriva Siriei

OJ L 185, 18.7.2017, p. 56–59 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

In force

ELI: http://data.europa.eu/eli/dec_impl/2017/1341/oj

18.7.2017   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

L 185/56


DECIZIA DE PUNERE ÎN APLICARE (PESC) 2017/1341 A CONSILIULUI

din 17 iulie 2017

privind punerea în aplicare a Deciziei 2013/255/PESC privind măsuri restrictive împotriva Siriei

CONSILIUL UNIUNII EUROPENE,

având în vedere Tratatul privind Uniunea Europeană, în special articolul 31 alineatul (2),

având în vedere Decizia 2013/255/PESC a Consiliului din 31 mai 2013 privind măsuri restrictive împotriva Siriei (1), în special articolul 30 alineatul (1),

având în vedere propunerea Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate,

întrucât:

(1)

La 31 mai 2013, Consiliul a adoptat Decizia 2013/255/PESC.

(2)

Având în vedere gravitatea situației din Siria, în special utilizarea de arme chimice de către regimul sirian și implicarea acestuia în proliferarea armelor chimice, 16 persoane ar trebui adăugate pe lista persoanelor fizice și juridice, a entităților sau organismelor cărora li se aplică măsuri restrictive, prevăzută în anexa I la Decizia 2013/255/PESC.

(3)

Prin urmare, Decizia 2013/255/PESC ar trebui modificată în consecință,

ADOPTĂ PREZENTA DECIZIE:

Articolul 1

Anexa I la Decizia 2013/255/PESC se modifică în conformitate cu anexa la prezenta decizie.

Articolul 2

Prezenta decizie intră în vigoare la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Adoptată la Bruxelles, 17 iulie 2017.

Pentru Consiliu

Președintele

F. MOGHERINI


(1)  JO L 147, 1.6.2013, p. 14.


ANEXĂ

Persoanele enumerate în continuare se adaugă pe lista prevăzută în secțiunea A (Persoane) din anexa I la Decizia 2013/255/PESC:

 

Nume

Informații de identificare

Motive

Data includerii pe listă

„242

Samir Dabul

(alias Samir Daaboul)

Data nașterii: 4 septembrie 1965

Titlu: general de brigadă

Deține gradul de general de brigadă, numit în funcție după luna mai 2011.

În calitatea sa de înalt ofițer în armată, este responsabil de represiunea violentă împotriva populației civile și este implicat în depozitarea și desfășurarea de arme chimice. De asemenea, este asociat cu Centrul de cercetare și studii științifice din Siria, o entitate inclusă pe listă.

18.7.2017

243.

Ali Wanus

(alias Ali Wannous)

(Image)

Data nașterii: 5 februarie 1964

Titlu: general de brigadă

Deține gradul de general de brigadă, numit în funcție după luna mai 2011.

În calitatea sa de înalt ofițer în armată, este responsabil de represiunea violentă împotriva populației civile și este implicat în depozitarea și desfășurarea de arme chimice.

De asemenea, este asociat cu Centrul de cercetare și studii științifice din Siria, o entitate inclusă pe listă.

18.7.2017

244.

Yasin Ahmad Dahi

(alias: Yasin Dahi; Yasin Dhahi)

(Image)

Data nașterii: 1960

Titlu: general de brigadă

Deține gradul de general de brigadă în cadrul forțelor armate siriene, numit în funcție după luna mai 2011. Înalt ofițer în cadrul Direcției de informații militare a forțelor armate siriene. Fostul șef al secției 235 a Serviciului de informații militare din Damasc și al Serviciului de informații militare din Homs. În calitatea sa de înalt ofițer în armată, este responsabil de represiunea violentă împotriva populației civile.

18.7.2017

245.

Muhammad Yousef Hasouri

(alias: Mohammad Yousef Hasouri; Mohammed Yousef Hasouri)

(Image)

Titlu: general de brigadă

Generalul de brigadă Muhammad Hasouri este un înalt ofițer în cadrul forțelor aeriene siriene, numit în funcție după luna mai 2011. Deține funcția de șef al Statului-Major al Brigăzii 50 a forțelor aeriene și de comandant adjunct al bazei aeriene Shayrat. Generalul de brigadă Muhammad Hasouri își desfășoară activitatea în sectorul de proliferare a armelor chimice. În calitatea sa de înalt ofițer în armată, este responsabil de represiunea violentă împotriva populației civile în Siria.

18.7.2017

246.

Malik Hasan

(alias Malek Hassan)

(Image)

Titlu: general-maior

Deține gradul de general-maior, înalt ofițer și comandant al Diviziei 22 a forțelor aeriene siriene, numit în funcție după luna mai 2011.

În calitatea sa de înalt ofițer al forțelor aeriene siriene și fiind în lanțul de comandă al Diviziei 22, este responsabil de represiunea violentă împotriva populației civile în Siria, inclusiv de utilizarea armelor chimice de către aeronavele care operează de pe bazele aeriene aflate sub controlul Diviziei 22, cum ar fi atacul asupra Talmenes cu privire la care mecanismul de anchetă comun instituit de Organizația Națiunilor Unite a raportat că a fost întreprins de elicoptere ale regimului cu baza pe aerodromul Hama.

18.7.2017

247.

Jayyiz Rayyan Al-Musa

(alias: Jaez Sawada al-Hammoud al-Mousa; Jayez al-Hammoud al-Moussa)

(Image)

Titlu: general-maior

Guvernator al provinciei Hasaka, numit de Bashar Al-Assad; este asociat cu Bashar Al-Assad.

Deține gradul de general-maior, înalt ofițer și fost șef al Statului-Major al forțelor aeriene siriene.

În calitatea sa de înalt ofițer al forțelor aeriene siriene, este responsabil de represiunea violentă împotriva populației civile în Siria, inclusiv de utilizarea atacurilor cu arme chimice de către regimul sirian în perioada în care a fost șeful Statului-Major al forțelor aeriene siriene, după cum se menționează în raportul mecanismului de anchetă comun instituit de Organizația Națiunilor Unite.

18.7.2017

248.

Mayzar 'Abdu Sawan

(alias Meezar Sawan)

(Image)

Titlu: general-maior

Deține gradul de general-maior, înalt ofițer și comandant al Diviziei 20 a forțelor aeriene siriene, numit în funcție după luna mai 2011.

În calitatea sa de înalt ofițer al forțelor aeriene siriene, este responsabil de represiunea violentă împotriva populației civile, inclusiv de atacuri asupra zonelor civile cu aeronave care operează de pe bazele aeriene aflate sub controlul Diviziei 20.

18.7.2017

249.

Isam Zahr Al-Din

(alias: Isam Zuhair al-Din; Isam Zohruddin; Issam Zahruddin; Issam Zahreddine; Essam Zahruddin)

(Image)

Titlu: general de brigadă

Deține gradul de general de brigadă, înalt ofițer în Garda Republicană, numit în funcție după luna mai 2011. În calitatea sa de înalt ofițer în armată, este responsabil de represiunea violentă împotriva populației civile, inclusiv în timpul asediului de la Baba Amr din februarie 2012.

18.7.2017

250.

Mohammad Safwan Katan

(alias Mohammad Safwan Qattan)

(Image)

 

Mohammad Safwan Katan este inginer în cadrul Centrului de cercetare și studii științifice din Siria, o entitate inclusă pe listă. Este implicat în proliferarea și livrarea de arme chimice. Mohammad Safwan Katan a fost implicat în construirea butoaielor cu exploziv care au fost utilizate împotriva populației civile din Siria.

Este asociat cu Centrul de cercetare și studii științifice din Siria, o entitate inclusă pe listă.

18.7.2017

251.

Mohammad Ziad Ghritawi

(alias Mohammad Ziad Ghraywati)

(Image)

 

Mohammad Ziad Ghritawi este inginer în cadrul Centrului de cercetare și studii științifice din Siria. Este implicat în proliferarea și livrarea de arme chimice. Mohammad Ziad Ghritawi a fost implicat în construirea butoaielor cu exploziv care au fost utilizate împotriva populației civile din Siria.

Este asociat cu Centrul de cercetare și studii științifice din Siria, o entitate inclusă pe listă.

18.7.2017

252.

Mohammad Darar Khaludi

(alias Mohammad Darar Khloudi)

(Image)

 

Mohammad Darar Khaludi este inginer în cadrul Centrului de cercetare și studii științifice din Siria. Este implicat în proliferarea și livrarea de arme chimice. Și despre Mohammad Darar Khaludi se știe că a fost implicat în construirea butoaielor cu exploziv care au fost utilizate împotriva populației civile din Siria.

De asemenea, este asociat cu Centrul de cercetare și studii științifice din Siria, o entitate inclusă pe listă.

18.7.2017

253.

Khaled Sawan

(Image)

 

Dr. Khaled Sawan este inginer în cadrul Centrului de cercetare și studii științifice din Siria, care este implicat în proliferarea și livrarea de arme chimice. A fost implicat în construirea butoaielor cu exploziv care au fost utilizate împotriva populației civile din Siria.

A fost asociat cu Centrul de cercetare și studii științifice din Siria, o entitate inclusă pe listă.

18.7.2017

254.

Raymond Rizq

(alias Raymond Rizk)

(Image)

 

Raymond Rizq este inginer în cadrul Centrului de cercetare și studii științifice din Siria, implicat în proliferarea și livrarea de arme chimice. A fost implicat în construirea butoaielor cu exploziv care au fost utilizate împotriva populației civile din Siria.

Este asociat cu Centrul de cercetare și studii științifice din Siria, o entitate inclusă pe listă.

18.7.2017

255.

Fawwaz El-Atou

(alias Fawaz Al Atto)

(Image)

 

Fawwaz El-Atou este tehnician de laborator în cadrul Centrului de cercetare și studii științifice din Siria, implicat în proliferarea și livrarea de arme chimice. Fawwaz El-Atou a fost implicat în construirea butoaielor cu exploziv care au fost utilizate împotriva populației civile din Siria.

Este asociat cu Centrul de cercetare și studii științifice din Siria, o entitate inclusă pe listă.

18.7.2017

256.

Fayez Asi

(alias Fayez al-Asi)

(Image)

 

Fayez Asi este tehnician de laborator în cadrul Centrului de cercetare și studii științifice din Siria, implicat în proliferarea și livrarea de arme chimice. A fost implicat în construirea butoaielor cu exploziv care au fost utilizate împotriva populației civile din Siria.

Este asociat cu Centrul de cercetare și studii științifice din Siria, o entitate inclusă pe listă.

18.7.2017

257.

Hala Sirhan

(alias Halah Sirhan)

(Image)

Data nașterii: 5 ianuarie 1953

Titlu: dr.

Dr. Hala Sirhan colaborează cu Serviciul sirian de informații militare, în cadrul Centrului de cercetare și studii științifice din Siria. Ea și-a desfășurat activitatea în Institutul 3000, care este implicat în proliferarea de arme chimice.

Este asociată cu Centrul de cercetare și studii științifice din Siria, o entitate inclusă pe listă.

18.7.2017”


Top