EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32014R0826

Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 826/2014 al Consiliului din 30 iulie 2014 privind punerea în aplicare a Regulamentului (UE) nr. 269/2014 privind măsuri restrictive în raport cu acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei

OJ L 226, 30.7.2014, p. 16–19 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

Legal status of the document In force

ELI: http://data.europa.eu/eli/reg_impl/2014/826/oj

30.7.2014   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

L 226/16


REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) nr. 826/2014 AL CONSILIULUI

din 30 iulie 2014

privind punerea în aplicare a Regulamentului (UE) nr. 269/2014 privind măsuri restrictive în raport cu acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei

CONSILIUL UNIUNII EUROPENE,

având în vedere Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene,

având în vedere Regulamentul (UE) nr. 269/2014 al Consiliului din 17 martie 2014 privind măsuri restrictive în raport cu acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei (1), în special articolul 14 alineatul (1),

întrucât:

(1)

La 17 martie 2014, Consiliul a adoptat Regulamentul (UE) nr. 269/2014.

(2)

Având în vedere gravitatea situației din Ucraina, Consiliul consideră că și alte persoane și entități ar trebui adăugate pe lista persoanelor fizice și juridice, entităților și organismelor care fac obiectul măsurilor restrictive, prevăzută în anexa I la Regulamentul (UE) nr. 269/2014.

(3)

Prin urmare, anexa I la Regulamentul (UE) nr. 269/2014 ar trebui modificată în consecință,

ADOPTĂ PREZENTUL REGULAMENT:

Articolul 1

Persoanele și entitățile care figurează pe lista din anexa la prezentul regulament se adaugă pe lista prevăzută în anexa I la Regulamentul (UE) nr. 269/2014.

Articolul 2

Prezentul regulament intră în vigoare la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Prezentul regulament este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre.

Adoptat la Bruxelles, 30 iulie 2014.

Pentru Consiliu

Președintele

S. GOZI


(1)  JO L 78, 17.3.2014, p. 6.


ANEXĂ

LISTA PERSOANELOR ȘI ENTITĂȚILOR MENȚIONATĂ LA ARTICOLUL 1

Persoane

 

Nume

Date de identificare

Motive

Data includerii pe listă

1.

Alexey Alexeyevich GROMOV

Image

Data nașterii: 31.5.1960 la Zagorsk (Sergiev Posad)

În calitatea de prim-șef adjunct al Statului Major al Administrației Prezidențiale, este responsabil de transmiterea de instrucțiuni către entități ale mass-mediei ruse în vederea prezentării unei poziții favorabile separatiștilor din Ucraina și anexării Crimeei, sprijinind astfel destabilizarea Ucrainei de Est și anexarea Crimeei.

30.7.2014

2.

Oksana TCHIGRINA

Оксана Чигрина

 

Purtător de cuvânt al așa-numitului „guvern” al așa-numitei „Republici Populare Lugansk”, care a a făcut declarații, justificând, printre altele, doborârea unei aeronave militare ucrainene, cu luarea de ostatici, cu activitățile de luptă ale grupurilor înarmate ilegale, care au subminat, în consecință, integritatea teritorială, suveranitatea și unitatea Ucrainei.

30.7.2014

3.

Boris LITVINOV

Борис Литвинов

 

Începând cu 22 iulie, președinte al așa-numitului „Consiliu Suprem” al așa-numitei „Republici Populare Donețk”, care a fost inițiatorul politicilor și organizării referendumului ilegal care a condus la proclamarea așa-numitei „Republici Populare Donețk”, ceea ce a reprezentat o încălcare a integrității teritoriale, a suveranității și a unității Ucrainei.

30.7.2014

4.

Sergey ABISOV

Image

Data nașterii: 27.11.1967

Acceptând numirea sa în calitate de așa-numit „Ministru de Interne al Republicii Crimeea” de către Președintele Rusiei (Decretul nr. 301) la 5 mai 2014 și, prin acțiunile sale în calitate de așa numit „Ministru de Interne”, a subminat integritatea teritorială, suveranitatea și unitatea Ucrainei.

30.7.2014

5

Arkady Romanovich ROTENBERG

Image

Data nașterii: 15.12.1951 la Leningrad (Sankt Petersburg)

Dl Rotenberg este o cunoștință veche a președintelui Putin și fostul partner de judo al acestuia.

Dl Rotenberg și-a dezvoltat averea în timpul mandatului președintelui Putin. A fost favorizat de decidenții ruși la atribuirea unor contracte importante de către statul rus sau de către întreprinderi de stat ruse. În special, societăților acestuia le-au fost acordate mai multe contracte deosebit de rentabile pentru pregătirea Jocurilor Olimpice de la Soci.

Este acționar principal la Giprotransmost, o societate căreia i-a fost atribuit un contract de achiziții publice de către o socitetate de stat rusă pentru a întocmi studiul de fezabilitate pentru construcția unui pod între Rusia și Republica Autonomă Crimeea, ilegal anexată, consolidând astfel integrarea acesteia în Federația Rusă care, la rândul său, subminează în continuare integritatea teritorială a Ucrainei.

30.7.2014

6.

Konstantin Valerevich MALOFEEV

Константин Валерьевич Малофеев

Data nașterii: 3.7.1974 la Puschino

Dl Malofeev are legături strânse cu separatiștii ucraineni din Ucraina de Est și Crimeeea. Este un fost angajator al dlui Borodai, așa-numitul prim-ministru al așa-numitei „Republici Populare Donețk” și s-a întâlnit cu dl Aksyonov, așa-numitul prim-ministru al așa-numitei „Republici Crimeea” în timpul perioadei procesului de anexare a Crimeei. Guvernul ucrainean a deschis o anchetă penală privind presupusul sprijin material și financiar acordat separatiștilor.

În plus, a făcut o serie de declarații publice de sprijinire a anexării Crimeei și a încorporării Ucrainei în Rusia și, în special, a declarat în iunie 2014 că „Nu se poate încorpora întreaga Ucraină în Rusia. Estul (Ucrainei) poate”.

Prin urmare, dl Malofeev acționează în sprijinul destabilizării Ucrainei.

30.7.2014

7.

Yuriy Valentinovich KOVALCHUK

Юрий Валентинович Ковальчук

Data nașterii: 25.7.1951 la Leningrad (Sankt Petersburg)

Dl Kovalchuk este o veche cunoștință a președintelui Putin. Este cofondatorul așa-numitei Ozero Dacha, o societate cooperativă care reunește un grup influent de persoane în jurul președintelui Putin.

Beneficiază de legături cu factorii de decizie ruși. Este președintele și cel mai mare acționar al Bank Rossiya, din acțiunile căreia deținea în 2013 circa 38 %, bancă considerată banca personală a înalților oficiali ai Federației Ruse. De la anexarea ilegală a Crimeei, Bank Rossiya a deschis filiale pe întreg teritoriul Crimeei și al Sevastopolului, consolidând astfel integrarea acestora în Federația Rusă.

În plus, Bank Rossiya are interese importante în Grupul național al mass-media care, la rândul său, controlează televiziunile care sprijină în mod activ politicile guvernului rus de destabilizare a Ucrainei.

30.7.2014

8.

Nikolay Terentievich SHAMALOV

Николай Терентьевич Шамалов

Data nașterii: 24.1.1950

Dl Shamalov este o veche cunoștință a președintelui Putin. Este cofondatorul așa-numitei Ozero Dacha, o societate cooperativă care reunește un grup influent de persoane în jurul președintelui Putin.

Beneficiază de legături cu factorii de decizie ruși. Este al doilea acționar în ordinea importanței al Bank Rossiya, din acțiunile căreia deținea în 2013 circa 10 %, bancă considerată banca personală a înalților oficiali ai Federației Ruse. De la anexarea ilegală a Crimeei, Bank Rossiya a deschis filiale pe întreg teritoriul Crimeei și al Sevastopolului, consolidând astfel integrarea acestora în Federația Rusă.

În plus, Bank Rossiya are interese importante în Grupul național al mass-media care, la rândul său, controlează televiziunile care sprijină în mod activ politicile guvernului rus de destabilizare a Ucrainei.

30.7.2014


Entități

 

Nume

Date de identificare

Motive

Data includerii pe listă

1.

SOCIETATEA PE ACȚIUNI CONCERN ALMAZ-ANTEY (alias ALMAZ-ANTEY CORP; alias ALMAZ-ANTEY DEFENSE CORPORATION; alias ALMAZ-ANTEY JSC)

Image

41 ul.Vereiskaya, Moscow 121471, Russia;

Site internet: almaz-antey.ru;

Adresă e-mail antey@almaz-antey.ru

Almaz-Antei este o societate de stat rusă. Aceasta produce armament antiaerian, inclusiv rachete sol-aer pe care le furnizează armatei ruse. Autoritățile ruse au furnizat armament greu separatiștilor din Ucraina de Est, contribuind la destabilizarea Ucrainei. Aceste arme sunt utilizate de separatiști, inclusiv pentru doborârea aeronavelor. În calitate de societate de stat, Almaz-Antei contribuie, prin urmare, la destabilizarea Ucrainei.

30.7.2014

2.

DOBROLET alias DOBROLYOT

Добролет/Добролёт

Codul operatorului de transport aerian QD

International Highway, House 31, building 1, 141411 Moscow

141411, Москва г, Международное ш, дом 31, строение 1

Website: www.dobrolet.com

Dobrolet este o filială a unei companii aeriene de stat ruse. De la anexarea ilegală a Crimeei, Dobrolet a operat până în prezent zboruri exclusiv între Moscova și Simferopol. În consecință, facilitează integrarea în Federația Rusă a Republicii Autonome Crimeea, anexată ilegal, și subminează suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei.

30.7.2014

3.

RUSSIAN NATIONAL COMMERCIAL BANK

Image

Licență a Băncii Centrale a Rusiei nr. 1354

Federația Rusă, 127 030 Moscova, strada Krasnoproletarskaya 9/5.

După anexarea ilegală a Crimeei, Banca Națională Comercială Rusă (RNCB) a intrat în proprietatea exclusivă a așa-numitei „Republici Crimeea”. A devenit actorul principal pe piață, înaintea anexării nefiind prezentă în Crimeea. Prin cumpărarea sau preluarea unor filiale ale unor bănci care se rătrăgeau din Crimeea, RNCB a sprijinit material și financiar acțiunile guvernului rus de integrare a Crimeei în Federația Rusă, subminând astfel integritatea teritorială a Ucrainei.

30.7.2014


Top