Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32023R0591

    Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2023/591 al Comisiei din 16 martie 2023 de acceptare a unei cereri de acordare a tratamentului de nou producător-exportator cu privire la măsurile antidumping definitive instituite la importurile de biciclete electrice originare din Republica Populară Chineză și de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2019/73

    C/2023/1651

    JO L 79, 17.3.2023, p. 49–51 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, GA, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

    Legal status of the document In force

    ELI: http://data.europa.eu/eli/reg_impl/2023/591/oj

    17.3.2023   

    RO

    Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

    L 79/49


    REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2023/591 AL COMISIEI

    din 16 martie 2023

    de acceptare a unei cereri de acordare a tratamentului de nou producător-exportator cu privire la măsurile antidumping definitive instituite la importurile de biciclete electrice originare din Republica Populară Chineză și de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2019/73

    COMISIA EUROPEANĂ,

    având în vedere Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene,

    având în vedere Regulamentul (UE) 2016/1036 al Parlamentului European și al Consiliului din 8 iunie 2016 privind protecția împotriva importurilor care fac obiectul unui dumping din partea țărilor care nu sunt membre ale Uniunii Europene (1),

    având în vedere Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/73 al Comisiei din 17 ianuarie 2019 de instituire a unei taxe antidumping definitive și de colectare definitivă a taxei provizorii instituite la importurile de biciclete electrice originare din Republica Populară Chineză (2), în special articolul 1 alineatul (6),

    întrucât:

    1.   MĂSURILE ÎN VIGOARE

    (1)

    La 17 ianuarie 2019, Comisia a instituit o taxă antidumping definitivă asupra importurilor în Uniune de biciclete electrice originare din Republica Populară Chineză (denumită în continuare „RPC”) (denumite în continuare „produsul în cauză”), prin Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/73 (denumit în continuare „regulamentul inițial”).

    (2)

    Pentru examinarea producătorilor-exportatori din Republica Populară Chineză în cadrul investigației inițiale s-a aplicat eșantionarea, în conformitate cu articolul 17 din Regulamentul (UE) 2016/1036.

    (3)

    Pentru producătorii-exportatori din Republica Populară Chineză incluși în eșantion, Comisia a instituit niveluri individuale ale taxei antidumping, cuprinse între 10,3 % și 62,1 %, asupra importurilor de biciclete electrice. Pentru producătorii-exportatori cooperanți care nu au fost incluși în eșantion (cu excepția societăților care fac obiectul taxei compensatorii paralele pentru toate celelalte societăți), Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/72 al Comisiei (3) a instituit o taxă medie ponderată de 24,2 %. Producătorii-exportatori care au cooperat și care nu au fost incluși în eșantion sunt enumerați în anexa I la regulamentul inițial. O taxă medie ponderată de 16,2 % a fost instituită pentru alte societăți cooperante neincluse în eșantion [care fac obiectul nivelului taxei compensatorii paralele pentru toate celelalte societăți – Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/72]. Acestea sunt enumerate în anexa II la regulamentul inițial. În plus, s-a instituit un nivel al taxei de 70,1 % la nivel național pentru bicicletele electrice provenite de la societăți din Republica Populară Chineză care fie nu s-au făcut cunoscute, fie nu au cooperat la investigația antidumping, dar au cooperat în cadrul investigației antisubvenție desfășurate în paralel (enumerate în anexa III la regulamentul inițial).

    (4)

    În conformitate cu articolul 1 alineatul (6) din regulamentul inițial, alineatul (2) din articolul respectiv se poate modifica prin adăugarea noului producător-exportator în anexa corespunzătoare la societățile cooperante neincluse în eșantion, aplicându-i-se astfel nivelul mediu ponderat adecvat al taxei antidumping, în cazul în care noul producător-exportator din Republica Populară Chineză furnizează Comisiei suficiente elemente de probă care să ateste că:

    (a)

    nu a exportat produsul în cauză către Uniune în cursul perioadei de investigație pe baza căreia s-au instituit măsurile, și anume 1 octombrie 2016-30 septembrie 2017 („perioada investigației inițiale”);

    (b)

    nu este afiliat niciunui exportator sau producător din Republica Populară Chineză care face obiectul măsurilor antidumping instituite de regulamentul inițial și

    (c)

    a exportat efectiv în Uniune produsul în cauză după perioada inițială de investigație sau și-a asumat obligația contractuală irevocabilă de a exporta o cantitate importantă în Uniune.

    2.   CEREREA DE ACORDARE A TRATAMENTULUI DE NOU PRODUCĂTOR-EXPORTATOR

    (5)

    Societatea Zhejiang Jollo Technology Co., Ltd (denumită în continuare „solicitantul”) a prezentat Comisiei o cerere pentru a i se acorda tratamentul de nou producător-exportator și, prin urmare, pentru a fi supusă nivelului taxei aplicabile societăților cooperante din Republica Populară Chineză neincluse în eșantion, care fac obiectul nivelului taxei compensatorii paralele pentru toate celelalte societăți, și anume 16,2 % (denumit în continuare „TNPE”), susținând că îndeplinește toate cele trei condiții prevăzute la articolul 1 alineatul (6) din regulamentul inițial.

    (6)

    Pentru a stabili dacă solicitantul îndeplinește condițiile pentru acordarea TNPE, în conformitate cu articolul 1 alineatul (6) din regulamentul inițial („condițiile TNPE”), Comisia a trimis mai întâi un chestionar solicitantului, cerând probe din care să reiasă că îndeplinește condițiile TNPE. Solicitantul a furnizat un răspuns la chestionar.

    (7)

    Comisia a căutat să verifice toate informațiile pe care le-a considerat necesare pentru a stabili dacă solicitantul întrunește condițiile TNPE.

    3.   ANALIZAREA CERERII

    (8)

    În ceea ce privește condiția prevăzută la articolul 1 alineatul (6) din regulamentul inițial, potrivit căreia solicitantul nu a exportat produsul în cauză în Uniune în cursul perioadei de investigație pe care se bazează măsurile, și anume 1 octombrie 2016-30 septembrie 2017 (denumită în continuare „perioada investigației inițiale”), în cursul investigației, Comisia a stabilit că solicitantul nu ar fi putut exporta biciclete electrice către Uniune în cursul perioadei de investigație, deoarece solicitantul a furnizat elemente de probă conform cărora a fost înființat în 2021.

    (9)

    În ceea ce privește condiția prevăzută la articolul 1 alineatul (6) din regulamentul inițial, ca solicitantul să nu fie afiliat niciunui exportator sau producător care face obiectul măsurilor antidumping instituite prin regulamentul inițial, în cursul investigației, Comisia a stabilit că solicitantul nu este afiliat niciunui exportator sau producător din Republica Populară Chineză care face obiectul măsurilor antidumping instituite prin regulamentul inițial și care ar fi putut să coopereze la ancheta inițială.

    (10)

    În ceea ce privește condiția prevăzută la articolul 1 alineatul (6) din regulamentul inițial ca solicitantul să fi exportat efectiv în Uniune produsul în cauză după perioada investigației inițiale sau să își fi asumat o obligație contractuală irevocabilă de a exporta o cantitate importantă în Uniune, în timpul investigației, Comisia a stabilit pe baza documentației probante furnizate că solicitantul a exportat de fapt biciclete electrice în Uniune după perioada de investigație. Solicitantul a furnizat documente de vânzare pentru tranzacții către Spania (iunie 2021) și Italia (august 2022).

    (11)

    În consecință, Comisia a concluzionat că solicitantul îndeplinește condiția prevăzută la articolul 1 alineatul (6) din regulamentul inițial.

    (12)

    În consecință, solicitantul îndeplinește toate cele trei condiții pentru a i se acorda TNPE, astfel cum se prevede la articolul 1 alineatul (6) din regulamentul inițial, iar cererea ar trebui, prin urmare, să fie acceptată. În consecință, solicitantul ar trebui să facă obiectul unei taxe antidumping de 16,2 % pentru societățile cooperante neincluse în eșantionul investigației inițiale și care fac obiectul nivelului taxei compensatorii paralele pentru toate celelalte societăți – Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/72.

    4.   PREZENTAREA INFORMAȚIILOR

    (13)

    Solicitantul și industria de profil din Uniune au fost informați cu privire la faptele și la considerentele esențiale pe baza cărora s-a considerat adecvat să se acorde societății comerciale Zhejiang Jollo Technology Co., Ltd taxa antidumping aplicabilă societăților comerciale cooperante care nu au fost incluse în eșantionul investigației inițiale.

    (14)

    Părților li s-a acordat posibilitatea de a prezenta observații. Nu s-au primit observații.

    (15)

    Regulamentul este în conformitate cu avizul comitetului înființat prin articolul 15 alineatul (1) din Regulamentul (UE) 2016/1036,

    ADOPTĂ PREZENTUL REGULAMENT:

    Articolul 1

    În anexa II la Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/73, următoarea societate se adaugă pe lista societăților cooperante neincluse în eșantion:

    Societate

    Cod adițional TARIC

    Zhejiang Jollo Technology Co., Ltd

    899A

    Articolul 2

    Prezentul regulament intră în vigoare în ziua următoare datei publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

    Prezentul regulament este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre.

    Adoptat la Bruxelles, 16 martie 2023.

    Pentru Comisie

    Președinta

    Ursula VON DER LEYEN


    (1)  JO L 176, 30.6.2016, p. 21.

    (2)  JO L 16, 18.1.2019, p. 108.

    (3)  Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/72 al Comisiei din 17 ianuarie 2019 de instituire a unei taxe compensatorii definitive la importurile de biciclete electrice originare din Republica Populară Chineză (JO L 16, 18.1.2019, p. 5).


    Top