Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 31995R2597

    Regulamentul (CE) nr. 2597/95 al Consiliului din 23 octombrie 1995 privind transmiterea de către statele membre care pescuiesc în alte zone decât Atlanticul de Nord a statisticilor cu privire la capturile nominale

    JO L 270, 13.11.1995, p. 1–33 (ES, DA, DE, EL, EN, FR, IT, NL, PT, FI, SV)

    Acest document a fost publicat într-o ediţie specială (CS, ET, LV, LT, HU, MT, PL, SK, SL, BG, RO)

    Legal status of the document No longer in force, Date of end of validity: 19/04/2009; abrogat prin 32009R0216

    ELI: http://data.europa.eu/eli/reg/1995/2597/oj

    04/Volumul 03

    RO

    Jurnalul Ofícial al Uniunii Europene

    3


    31995R2597


    L 270/1

    JURNALUL OFÍCIAL AL UNIUNII EUROPENE


    REGULAMENTUL (CE) NR. 2597/95 AL CONSILIULUI

    din 23 octombrie 1995

    privind transmiterea de către statele membre care pescuiesc în alte zone decât Atlanticul de Nord a statisticilor cu privire la capturile nominale

    CONSILIUL UNIUNII EUROPENE,

    având în vedere Tratatul de instituire a Comunității Europene, în special articolul 43,

    având în vedere propunerea Comisiei (1),

    având în vedere avizul Parlamentului European (2),

    întrucât Comunitatea Europeană a devenit membră a Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO);

    întrucât protocolul încheiat între Consiliul Uniunii Europene și Comisia Comunităților Europene prevede ca statisticile solicitate de FAO să fie furnizate de către Comisie;

    întrucât, în conformitate cu principiul subsidiarității, obiectivele acțiunii propuse pot fi atinse numai în baza unui act comunitar legal, deoarece numai Comisia poate coordona armonizarea necesară a informațiilor statistice la nivel comunitar, în timp ce culegerea statisticilor privind pescuitul și infrastructura necesară pentru prelucrarea și monitorizarea fiabilității acestor statistici sunt, în primul rând, responsabilitatea statelor membre;

    întrucât metoda specifică de întocmire a statisticilor comunitare relevante, care se bazează pe sistemele statistice naționale, necesită în mod special o cooperare strânsă între Comisie și statele membre, în special în cadrul Comitetului permanent pentru statistică agricolă instituit prin Decizia 72/279/CEE (3),

    ADOPTĂ PREZENTUL REGULAMENT:

    Articolul 1

    Fiecare stat membru prezintă Comisiei date privind capturile nominale ale navelor înregistrate în acel stat membru sau care se află sub pavilionul acelui stat membru, care pescuiesc în anumite zone, altele decât Atlanticul de Nord, luând în considerare în mod corespunzător Regulamentul (Euratom, CEE) nr. 1588/90 al Consiliului din 11 iunie 1990 privind transmiterea de date statistice confidențiale Biroului Statistic al Comunităților Europene (4).

    Datele privind captura nominală includ toate produsele pescărești debarcate sau transbordate pe mare, sub orice formă, dar exclud cantitățile care, după capturare, sunt aruncate în mare, consumate la bord sau utilizate ca momeală la bord. Datele sunt înregistrate ca echivalent al greutății animalului viu debarcat sau transbordat, în tone, rotunjit la cea mai apropiată valoare.

    Articolul 2

    (1)   Datele care trebuie să fie comunicate reprezintă capturile nominale din fiecare dintre principalele zone de pescuit și subdiviziile acestora, așa cum sunt enumerate în anexa 1, definite în anexa 2 și ilustrate în anexa 3. Pentru fiecare zonă principală de pescuit, speciile pentru care se solicită date sunt enumerate în anexa 4.

    (2)   Datele pentru fiecare an calendaristic sunt comunicate în termen de șase luni de la sfârșitul anului.

    (3)   În cazul în care navele statului membru menționate la articolul 1 nu au pescuit într-o zonă principală de pescuit pe parcursul anului calendaristic, statul membru informează Comisia despre aceasta. Cu toate acestea, în cazul în care pescuitul a fost realizat într-o zonă principală de pescuit, comunicarea datelor poate fi solicitată numai pentru combinațiile de specie/subdivizie pentru care au fost înregistrate capturile în perioada anuală a transmiterii.

    (4)   Datele pentru speciile de importanță scăzută capturate de navele unui stat membru nu trebuie să fie identificate individual în comunicări, dar pot fi incluse într-un articol agregat cu condiția ca greutatea produselor să nu depășească 5 % din captura anuală totală din zona principală de pescuit în cauză.

    (5)   Listele cu zone statistice de pescuit sau subdiviziuni ale acestora și specii pot fi modificate în conformitate cu procedura prevăzută la articolul 5.

    Articolul 3

    Cu excepția cazului în care dispozițiile adoptate în cadrul politicii comune în domeniul pescuitului prevăd altfel, un stat membru poate utiliza tehnicile de eșantionare pentru a obține datele privind captura pentru acele părți ale flotei pentru care acoperirea completă a datelor ar implica aplicarea excesivă a procedurilor administrative. Detaliile privind procedurile de eșantionare, împreună cu detaliile privind proporția din datele totale obținute prin aceste metode, trebuie să fie incluse de statul membru în raportul prezentat în conformitate cu articolul 6 alineatul (1).

    Articolul 4

    Statele membre își îndeplinesc obligațiile în conformitate cu articolele 1 și 2 prin comunicarea datelor pe suport magnetic, al cărui format este prezentat în anexa 5.

    Statele membre pot comunica datele într-o formă diferită sau pe un suport diferit, cu acordul prealabil al Comisiei.

    Articolul 5

    (1)   În cazul în care trebuie urmată procedura prevăzută la prezentul articol, Comitetul permanent pentru statistică agricolă, denumit în continuare „comitet”, este sesizat de președinte, fie la inițiativa acestuia, fie la cererea reprezentantului unui stat membru.

    (2)   Reprezentantul Comisiei prezintă comitetului un proiect cu măsurile care urmează să fie adoptate. Comitetul își dă avizul cu privire la aceste măsuri în termenul pe care președintele îl poate stabili în funcție de urgența subiectului în cauză. Avizul este emis cu majoritatea prevăzută la articolul 148 alineatul (2) din Tratatul CE, pentru deciziile pe care Consiliul trebuie să le adopte la propunerea Comisiei. Voturile reprezentanților statelor membre din cadrul comitetului sunt ponderate în conformitate cu dispozițiile prevăzute la articolul menționat. Președintele nu participă la vot.

    (3)

    (a)

    Comisia adoptă măsurile preconizate în cazul în care acestea sunt conforme cu avizul comitetului.

    (b)

    În cazul în care măsurile preconizate nu sunt conforme cu avizul comitetului, sau în absența avizului, Comisia prezintă Consiliului, de îndată, o propunere cu privire la măsurile ce trebuie luate. Consiliul hotărăște cu majoritate calificată.

    În cazul în care, la expirarea a trei luni de la data prezentării la Consiliu, acesta nu hotărăște, măsurile propuse sunt adoptate de Comisie.

    Articolul 6

    (1)   În termen de douăsprezece luni de la intrarea în vigoare a prezentului regulament, statele membre prezintă Comisiei un raport detaliat care descrie cum sunt obținute datele privind capturile și specifică gradul de reprezentativitate și fiabilitate a acestor date. Comisia întocmește o sinteză a acestor rapoarte pentru a fi dezbătută în cadrul grupului de lucru competent al Comitetului pentru statistică agricolă.

    (2)   Statele membre informează Comisia cu privire la orice modificări aduse informațiilor prevăzute la alineatul (1) în termen de trei luni de la introducerea acestora.

    (3)   În cazul în care rapoartele metodologice prevăzute la alineatul (1) demonstrează că un stat membru nu are posibilitatea să îndeplinească de îndată cerințele prezentului regulament și că sunt necesare modificări privind tehnicile de anchetă și metodologia, Comisia, în cooperare cu statul membru din cadrul Comitetului permanent pentru statistică agricolă, poate să stabilească o perioadă de tranziție de până la doi ani în care să fie îndeplinit programul prezentului regulament.

    (4)   Rapoartele metodologice, măsurile tranzitorii, disponibilitatea datelor, fiabilitatea datelor precum și alte probleme relevante legate de aplicarea prezentului regulament sunt examinate o dată pe an în cadrul grupului de lucru competent al Comitetului pentru statistică agricolă.

    Articolul 7

    Prezentul regulament intră în vigoare în ziua următoare datei publicării în Jurnalul Oficial al Comunităților Europene.

    Se aplică de la 1 ianuarie 1995.

    Prezentul regulament este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre.

    Adoptat la Luxemburg, 23 octombrie 1995.

    Pentru Consiliu

    Președintele

    P. SOLBES MIRA


    (1)  JO C 329, 25.11.1994, p. 1.

    (2)  JO C 363, 19.12.1994, p. 60.

    (3)  JO L 179, 7.8.1972, p. 1.

    (4)  JO L 151, 15.6.1990, p. 1.


    ANEXA 1

    Lista principalelor zone de pescuit FAO și subdiviziuni ale acestora pentru care trebuie să fie comunicate date

    (Descrierea acestor zone și subdiviziuni figurează în anexa 2)

    PARTEA CENTRALĂ ȘI DE EST A ATLANTICULUI (Zona principală de pescuit 34)

    34.1.1.

    Diviziunea coasta marocană

    34.1.2.

    Diviziunea Insulele Canare/Madeira

    34.1.3.

    Diviziunea coasta sahariană

    34.2.

    Subzona oceanică de nord

    34.3.1.

    Diviziunea coasta Capul Verde

    34.3.2.

    Diviziunea insulele Capul Verde

    34.3.3.

    Diviziunea Sherbro

    34.3.4.

    Diviziunea de vest Golful Guineea

    34.3.5.

    Diviziunea centrală Golful Guineea

    34.3.6.

    Diviziunea de sud Golful Guineea

    34.4.1.

    Diviziunea de sud-vest Golful Guineea

    34.4.2.

    Diviziunea oceanică de sud-vest


    MARE MEDITERANĂ ȘI MAREA NEAGRĂ (Zona principală de pescuit 37)

    37.1.1.

    Diviziunea Baleare

    37.1.2.

    Diviziunea Golful Leilor

    37.1.3.

    Diviziunea Sardinia

    37.2.1.

    Diviziunea Adriatică

    37.2.2.

    Diviziunea Ioniană

    37.3.1.

    Diviziunea Egee

    37.3.2.

    Diviziunea Levant

    37.4.1.

    Diviziunea Marea Marmara

    37.4.2.

    Diviziunea Marea Neagră

    37.4.3.

    Diviziunea Marea Azov


    PARTEA DE SUD-VEST A ATLANTICULUI (Zona principală de pescuit 41)

    41.1.1.

    Diviziunea Amazon

    41.1.2.

    Diviziunea Natal

    41.1.3.

    Diviziunea Salvador

    41.1.4.

    Diviziunea oceanică de nord

    41.2.1.

    Diviziunea Santos

    41.2.2.

    Diviziunea Rio Grande

    41.2.3.

    Diviziunea Platense

    41.2.4.

    Diviziunea oceanică centrală

    41.3.1.

    Diviziunea Patagonia de nord

    41.3.2.

    Diviziunea Patagonia de sud

    41.3.3.

    Diviziunea oceanică de sud


    PARTEA DE SUD-EST A ATLANTICULUI (Zona principală de pescuit 47)

    47.1.1.

    Diviziunea Capul Palmeirinhas

    47.1.2.

    Diviziunea Capul Salinas

    47.1.3.

    Diviziunea Cunene

    47.1.4.

    Diviziunea Capul Cross

    47.1.5.

    Diviziunea Orange River

    47.1.6.

    Diviziunea Capul Bunei Speranțe

    47.2.1.

    Diviziunea Agulhas de centru

    47.2.2.

    Diviziunea Agulhas de est

    47.3.

    Subzona oceanică de sud

    47.4.

    Subzona Tristan da Cunha

    47.5.

    Subzona Sfânta Elena și Ascension


    PARTEA DE VEST A OCEANULUI INDIAN (Zona principală de pescuit 51)

    51.1.

    Subzona Marea Roșie

    51.2.

    Subzona Golfului

    51.3.

    Subzona Marea Arabiei de vest

    51.4.

    Subzona Marea Arabiei de est, Laccadive și Sri Lanka

    51.5.

    Subzona Somalia, Kenya și Tanzania

    51.6.

    Subzona Madagascar și Canalul Mozambic

    51.7.

    Subzona oceanică

    51.8.1.

    Diviziunea Marion-Edward

    51.8.2.

    Diviziunea Zambezi


    ANEXA 2

    Partea centrală și de est a Atlanticului (Zona principală de pescuit 34)

    Anexa 3A prezintă limitele și subzonele, diviziunile și subdiviziunile părții centrale și de est a Atlanticului [Zona principală de pescuit 34 (partea centrală și de est a Atlanticului)]. O descriere a zonei și a subzonelor, diviziunilor și subdiviziunilor sale este prezentată mai jos. Partea centrală și de est a Atlanticului cuprinde toate apele Atlanticului delimitate de o linie trasată după cum urmează:

    de la un punct situat la cota maximă a apelor Africii de Nord la 5°36′ longitudine vestică pe direcția sud-vest, urmând cota maximă a apelor de-a lungul acestei coaste până la un punct în Ponta do Padrão (6°04′36″ latitudine sudică și 12°19′48″ longitudine estică); de acolo, de-a lungul unei loxodrome pe direcția nord-vest până la un punct de la 6°00′ latitudine sudică și 12°00′ longitudine estică; de acolo, spre vest de-a lungul paralelei de 6°00′ latitudine sudică până la 20°00′ longitudine vestică; de acolo, spre nord până la Ecuator; de acolo, spre vest până la 30°00′ longitudine vestică; de acolo, spre nord până la 5°00′ latitudine nordică; de acolo, spre vest până la 40°00′ longitudine vestică; de acolo, spre nord până la 36°00′ latitudine nordică; de acolo, spre est până la Punta Marroqui la 5°36′ longitudine vestică; de acolo, spre sud până la punctul de plecare de pe coasta africană.

    Partea centrală și de est a Atlanticului este subîmpărțită după cum urmează:

    Subzona coasta de nord (Subzona 34.1)

    (a)

    Diviziunea coasta marocană (Diviziunea 34.1.1)

    Ape situate între 36°00′ latitudine nordică și 26°00′ latitudine nordică și la estul liniei trasate spre sud de la 36°00′ latitudine nordică de-a lungul meridianului de 13°00′ longitudine vestică până la 29°00′ latitudine nordică și de acolo pe direcția sud-vest de-a lungul unei loxodrome până la un punct situat la 26°00′ latitudine nordică și 16°00′ longitudine vestică.

    (b)

    Diviziunea Insulele Canare/Madeira (Diviziunea 34.1.2)

    Ape situate între 36°00′ latitudine nordică și 26°00′ latitudine nordică și între 20°00′ longitudine vestică și o linie trasată de la 36°00′ latitudine nordică de-a lungul meridianului de 13°00′ longitudine vestică până la 29°00′ latitudine nordică și de acolo de-a lungul unei loxodrome până la un punct situat la 26°00′ latitudine nordică și 16°00′ longitudine vestică.

    (c)

    Diviziunea coasta sahariană (Diviziunea 34.1.3)

    Ape situate între 26°00′ latitudine nordică și 19°00′ latitudine nordică și la est de 20°00′ longitudine vestică.

    Subzona oceanică de nord (Subzona 34.2)

    Ape situate între 36°00′ latitudine nordică și 20°00′ latitudine nordică și între 40°00′ longitudine vestică și 20°00′ longitudine vestică.

    Subzona coasta de sud (Subzona 34.3)

    (a)

    Diviziunea coasta Capul Verde (Diviziunea 34.3.1)

    Ape situate între 19°00′ și 9°00′ latitudine nordică și la est de 20°00′ longitudine vestică.

    (b)

    Diviziunea insulele Capul Verde (Diviziunea 34.3.2)

    Ape situate între 20°00′ latitudine nordică și 10°00′ latitudine nordică și între 30°00′ longitudine vestică și 20°00′ longitudine vestică.

    (c)

    Diviziunea Sherbro (Diviziunea 34.3.3)

    Ape situate între 9°00′ latitudine nordică și Ecuator și între 20°00′ longitudine vestică și 8°00′ longitudine vestică.

    (d)

    Diviziunea de vest Golful Guineea (Diviziunea 34.3.4)

    Ape situate la nord de Ecuator și între 8°00′ longitudine vestică și 3°00′ longitudine estică.

    (e)

    Diviziunea centrală Golful Guineea (Diviziunea 34.3.5)

    Ape situate la nord de Ecuator și la est de 3°00′ longitudine estică.

    (f)

    Diviziunea de sud Golful Guineea (Diviziunea 34.3.6)

    Ape situate între Ecuator și 6°00′ latitudine sudică și la est de 3°00′ longitudine estică. Această diviziune include de asemenea apele estuarului Congo situate la sud de 6°00′ latitudine sudică delimitate de o linie trasată de la un punct situat în Ponta do Padrão (6°04′36″ latitudine sudică și 12°19′48″ longitudine estică) de-a lungul unei loxodrome pe direcția nord-vest până la un punct situat la 6°00′ latitudine sudică și 12°00′ longitudine estică și de acolo spre est de-a lungul paralelei de 6°00′ latitudine sudică până la coasta africană și apoi de-a lungul coastei africane până la punctul de plecare situat în Ponta do Padrão.

    Subzona oceanică de sud (Subzona 34.4)

    (a)

    Diviziunea de sud-vest Golful Guineea (Diviziunea 34.4.1)

    Ape situate între Ecuator și 6°00′ latitudine sudică și între 20°00′ longitudine vestică și 3°00′ longitudine estică.

    (b)

    Diviziunea oceanică de sud-vest (Diviziunea 34.4.2)

    Ape situate între 20°00′ latitudine nordică și 5°00′ latitudine nordică și între 40°00′ longitudine vestică și 30°00′ longitudine vestică; ape situate între 10°00′ latitudine nordică și Ecuator și între 30°00′ longitudine vestică și 20°00′ longitudine vestică.

    MAREA MEDITERANĂ ȘI MAREA NEAGRĂ (Zona principală de pescuit 37)

    Anexa 3B prezintă limitele, subzonele și diviziile Mării Mediterane și Mării Negre (Zona principală de pescuit 37). O descriere a acestei zone și a subdiviziunilor sale este prezentată mai jos.

    Zona statistică a Mării Mediterane și a Mării Negre cuprinde toate apele maritime din (a) Marea Mediterană; (b) Marea Marmara; (c) Marea Neagră și (d) Marea Azov. Apele maritime includ lagunele cu apă salmastră și toate celelalte zone în care predomină peștii și alte organisme de origine marină. Limitele vestice și sud-estice sunt stabilite după cum urmează:

    (a)

    limita de vest: o linie trasată spre sud de-a lungul meridianului de 5°36′ longitudine vestică de la Punta Marroqui până la coasta Africii;

    (b)

    limita sud-estică: intrarea de nord (mediteraneeană) a Canalului Suez.

    SUBZONELE ȘI DIVIZIUNILE ZONEI STATISTICE MAREA MEDITERANĂ

    Subzona Marea Mediterană de vest (Subzona 37.1) cuprinde următoarele diviziuni:

    (a)

    Baleare (Diviziunea 37.1.1)

    Apele Mării Mediterane de vest delimitate de o linie care începe pe coasta Africii la frontiera algeriano-tunisiană mergând spre nord până la 38°00′ latitudine nordică; de acolo spre vest până la 8°00′ longitudine estică; de acolo spre nord până la 41°20′ latitudine nordică; de acolo spre vest de-a lungul unei loxodrome până la coasta continentală la capătul de est al frontierei dintre Franța și Spania; de acolo urmând coasta Spaniei până la Punta Marroqui; de acolo spre sud de-a lungul meridianului de 5°36′ longitudine vestică până la coasta Africii; de acolo urmând pe direcția est coasta Africii până la punctul de plecare.

    (b)

    Golful Leilor (Diviziunea 37.1.2)

    Apele Mării Mediterane de nord-vest delimitate de o linie care începe pe coasta continentală la capătul estic al frontierei dintre Franța și Spania mergând spre est de-a lungul unei loxodrome până la 8°00′ longitudine estică 41°20′ latitudine nordică; de acolo spre nord de-a lungul unei loxodrome până la coasta continentală la frontiera dintre Franța și Italia; de acolo urmând pe direcția sud-vest coasta Franței până la punctul de plecare.

    (c)

    Sardinia (Diviziunea 37.1.3)

    Apele Mării Tireniere și apele adiacente delimitate de o linie care începe pe coasta Africii la frontiera algeriano-tunisiană mergând spre nord până la 38°00′ latitudine nordică; de acolo spre vest până la 8°00′ longitudine estică; de acolo spre nord până la 41°20′ latitudine nordică; de acolo spre nord de-a lungul unei loxodrome spre coasta continentală la frontiera dintre Franța și Italia; de acolo urmând coasta Italiei până la 38°00′ latitudine nordică; de acolo spre vest de-a lungul paralelei de 38°00′ latitudine nordică până la coasta Siciliei; de acolo urmând coasta de nord a Siciliei spre Trapani; de acolo de-a lungul unei loxodrome spre Capul Bon; de acolo spre vest urmând coasta Tunisiei până la punctul de plecare.

    Marea Mediterană centrală (Subzona 37.2) cuprinde următoarele diviziuni:

    (a)

    Marea Adriatică (Diviziunea 37.2.1)

    Apele Mării Adriatice la nord de o linie care merge de la frontiera dintre Albania și fosta Republică Iugoslavia pe coasta de est a Mării Adriatice spre vest spre Capul Gargano pe coasta Italiei.

    (b)

    Marea Ioniană (Diviziunea 37.2.2)

    Apele Mării Mediterane centrale și apele adiacente delimitate de o linie care începe la 25°00′ longitudine estică pe coasta Africii de nord mergând spre nord până la 34°00′ latitudine nordică; de acolo spre vest până la 23°00′ longitudine estică; de acolo spre nord până la coasta Greciei; de acolo urmând coasta de vest a Greciei și coasta Albaniei până la frontiera dintre Albania și fosta Republică Iugoslavia; de acolo spre vest până la Capul Gargano pe coasta Italiei; de acolo urmând coasta Italiei până la 38°00′ latitudine nordică; de acolo spre vest de-a lungul paralelei de 38°00′ latitudine nordică până la coasta Siciliei; de acolo urmând coasta nordică a Siciliei până la Trapani; de acolo de-a lungul unei loxodrome de la Trapani până la Capul Bon; de acolo spre est urmând coasta Africii de nord până la punctul de plecare.

    Marea Mediterană de est (Subzona 37.3) cuprinde următoarele diviziuni:

    (a)

    Marea Egee (Diviziunea 37.3.1)

    Apele Mării Egee și apele adiacente delimitate de o linie care începe pe coasta de sud a Greciei la 23°00′ longitudine estică mergând spre sud până la 34°00′ latitudine nordică; de acolo spre est până la 29°00′ longitudine estică; de acolo spre nord până la coasta Turciei; de acolo urmând coasta de vest a Turciei până la Kum Kale; de acolo de-a lungul unei loxodrome mergând de la Kum Kale la Capul Hellas; de acolo urmând coastele Turciei și Greciei până la punctul de plecare.

    (b)

    Levant (Diviziunea 37.3.2)

    Apele Mării Mediterane la est de o linie care începe pe coasta Africii de nord la 25°00′ longitudine estică mergând spre nord până la 34°00′ latitudine nordică; de acolo spre est până la 29°00′ longitudine estică; de acolo spre nord până la coasta Turciei; de acolo urmând coastele Turciei și ale altor țări din Marea Mediterană de est până la punctul de plecare.

    Marea Neagră (Subzona 37.4) cuprinde următoarele diviziuni:

    (a)

    Marea Marmara (Diviziunea 37.4.1)

    Apele Mării Marmara delimitate la vest de o linie mergând de la Capul Hellas până la Kum Kale la intrarea în Dardanele; și la est de o linie care traversează Bosforul de la Kumdere.

    (b)

    Marea Neagră (Diviziunea 37.4.2)

    Apele Mării Negre și apele adiacente delimitate la sud-vest de o linie care traversează Bosforul de la Kumdere și delimitată la nord-est de o linie care pornește de la Takil Point pe peninsula Kerch până la Panagija Point pe peninsula Taman.

    (c)

    Marea Azov (Diviziunea 37.4.3)

    Apele Mării Azov la nord de o linie mergând de-a lungul intrării sudice a Strâmtorii Kerch, începând de la Takil Point la 45°06′ N și 36°27′ E pe peninsula Kerch și care traversează strâmtoarea până la Panagija Point la 45°08′ N și 36°38′ E pe peninsula Taman.

    PARTEA DE SUD-VEST A ATLANTICULUI (Zona principală de pescuit 41)

    Anexa 3C prezintă limitele și subdiviziunile părții de sud-vest a Atlanticului (Zona principală de pescuit 41).

    O descriere a acestor zone este prezentată mai jos.

    Partea de sud-vest a Atlanticului (Zona principală de pescuit 41) cuprinde apele delimitate de o linie care începe de la coasta Americii de Sud de-a lungul paralelei de 5°00′ latitudine nordică până la meridianul de 30°00′ longitudine vestică; de acolo spre sud până la Ecuator; de acolo spre est până la meridianul de 20°00′ longitudine vestică; de acolo spre sud până la paralela de 50°00′ latitudine sudică; de acolo spre vest până la meridianul de 50°00′ longitudine vestică; de acolo spre sud până la paralela de 60°00′ latitudine sudică; de acolo spre vest până la meridianul de 67°16′ longitudine vestică; de acolo spre nord până la punctul situat la 56°22′ S/67°16′ V; de acolo spre est de-a lungul liniei la 56°22′ S până la punctul de 65°43′ V; următoarea linie care unește punctele situate la 55°22′ S/65°43′ V, 55°11′ S/66°04′ V, 55°07′ S/66°25′ V; de acolo pe direcția nord de-a lungul coastei Americii de Sud până la punctul de plecare.

    Partea de sud-vest a Atlanticului cuprinde următoarele diviziuni:

    Diviziunea Amazon (Diviziunea 41.1.1)

    Toate apele delimitate de o linie care începe pe coasta Americii de Sud la 5°00′ latitudine nordică continuând de-a lungul aceastei paralele până unde întâlnește meridianul de 40°00′ longitudine vestică; de acolo până la punctul în care acest meridian intersectează coasta Braziliei; de acolo pe direcția nord-vest de-a lungul coastei Americii de Sud până la punctul de plecare.

    Diviziunea Natal (Diviziunea 41.1.2)

    Ape delimitate de o linie care merge spre nord pornind de la un punct de pe coasta Braziliei, de-a lungul meridianului de 40°00′ longitudine vestică până unde întâlnește Ecuatorul; de acolo spre est de-a lungul Ecuatorului până la meridianul de 32°00′ longitudine vestică; de acolo spre sud până la paralela de 10°00′ latitudine sudică; de acolo spre vest până unde paralela de 10°00′ latitudine sudică întâlnește coasta Americii de Sud; de acolo pe direcția nord de-a lungul coastei Americii de Sud până la punctul de plecare.

    Diviziunea Salvador (Diviziunea 41.1.3)

    Ape delimitate de o linie care merge spre est pornind de la punctul de pe coasta Americii de Sud situat la 10°00′ latitudine sudică până unde aceasta întâlnește meridianul de 35°00′ longitudine vestică; de acolo spre sud până la paralela de 20°00′ latitudine sudică; de acolo spre vest de-a lungul acestei paralele până la coasta Americii de Sud; de acolo pe direcția nord de-a lungul coastei Americii de Sud până la punctul de plecare.

    Diviziunea oceanică de nord (Diviziunea 41.1.4)

    Ape delimitate de o linie care merge spre est pornind de la punctul situat la 5°00′N/40°00′ V până la meridianul de 30°00′ longitudine vestică; de acolo spre sud până la Ecuator; de acolo spre est până la meridianul de 20°00′ longitudine vestică; de acolo spre sud până la paralela de 20°00′ latitudine sudică; de acolo spre vest până la meridianul de 35°00′ longitudine vestică; de acolo spre nord până la paralela de 10°00′ latitudine sudică; de acolo spre est până la meridianul de 32°00′ longitudine vestică; de acolo spre nord până la Ecuator; de acolo spre vest până la meridianul de 40°00′ longitudine vestică; de acolo spre nord până la punctul de plecare.

    Diviziunea Santos (Diviziunea 41.2.1)

    Ape delimitate de o linie care merge spre est pornind de la punctul de pe coasta Americii de Sud situat la 20°00′ latitudine sudică până unde aceasta întâlnește meridianul de 39°00′ longitudine vestică; de acolo spre sud până la paralela de 29°00′ latitudine sudică; de acolo spre vest de-a lungul acestei paralele până la coasta Americii de Sud; de acolo pe direcția nord de-a lungul coastei Americii de Sud până la punctul de plecare.

    Diviziunea Rio Grande (Diviziunea 41.2.2)

    Ape delimitate de o linie care merge spre est pornind de la punctul de pe coasta Americii de Sud situat la 29°00′ latitudine sudică până unde aceasta întâlnește meridianul de 45°00′ longitudine vestică; de acolo spre sud până la paralela de 34°00′ latitudine sudică; de acolo spre vest de-a lungul acestei paralele până la coasta Americii de Sud; de acolo pe direcția nord de-a lungul coastei Americii de Sud până la punctul de plecare.

    Diviziunea Platense (Diviziunea 41.2.3)

    Ape delimitate de o linie care merge spre est pornind de la punctul de pe coasta Americii de Sud situat la 34°00′ latitudine sudică până unde aceasta întâlnește meridianul de 50°00′ longitudine vestică; de acolo spre sud până la paralela de 40°00′ latitudine sudică; de acolo spre vest de-a lungul acestei paralele până la coasta Americii de Sud; de acolo pe direcția nord de-a lungul coastei Americii de Sud până la punctul de plecare.

    Diviziunea oceanică centrală (Diviziunea 41.2.4)

    Ape delimitate de o linie care merge spre est pornind de la punctul situat la 20°00′ S/39°00′ V până la meridianul de 20°00′ latitudine vestică; de acolo spre sud până la paralela de 40°00′ latitudine sudică; de acolo spre vest până la meridianul de 50°00′ latitudine vestică; de acolo spre nord până la paralela de 34°00′ latitudine sudică; de acolo spre est până la meridianul de 45°00′ longitudine vestică; de acolo spre nord până la paralela de 29°00′ latitudine sudică; de acolo spre est până la meridianul de 39°00′ longitudine vestică; de acolo spre nord până la punctul de plecare.

    Diviziunea Patagonia de nord (Diviziunea 41.3.1)

    Ape delimitate de o linie care merge spre est pornind de la punctul de pe coasta Americii de Sud situat la 40°00′ latitudine sudică până unde aceasta întâlnește meridianul de 50°00′ longitudine vestică; de acolo spre sud până la paralela de 48°00′ latitudine sudică; de acolo spre vest de-a lungul acestei paralele până la coasta Americii de Sud; de acolo pe direcția nord de-a lungul coastei Americii de Sud până la punctul de plecare.

    Diviziunea Patagonia de sud (Diviziunea 41.3.2)

    Ape delimitate de o linie care merge spre est pornind de la punctul de pe coasta Americii de Sud situat la 48°00′ latitudine sudică până unde aceasta întâlnește meridianul de 50°00′ longitudine vestică; de acolo spre sud până la paralela de 60°00′ latitudine sudică; de acolo spre vest de-a lungul acestei paralele până la meridianul de 67°16′ longitudine vestică; de acolo spre nord până la punctul situat la 56°22′ S/67°16′ V; de acolo urmând o loxodromă care unește punctele situate la 56°22′ S/65°43′ V; 55°22′ S/65°43′ V; 55°11′ S/66°04′ V; 55°07′ S/66°25′ V; de acolo pe direcția nord de-a lungul coastei Americii de Sud până la punctul de plecare.

    Diviziunea oceanică de sud (Diviziunea 41.3.3)

    Ape delimitate de o linie care merge spre est pornind de la punctul situat la 40°00′ S/50°00′ V până la meridianul de 20°00′ longitudine vestică; de acolo spre sud până la paralela de 50°00′ latitudine sudică; de acolo spre nord până la punctul de plecare.

    PARTEA DE SUD-EST A ATLANTICULUI (Zona principală de pescuit 47)

    Anexa 3D prezintă limitele și subdiviziunile părții de sud-est a Atlanticului. O descriere a zonei convenției ICSEAF este prezentată mai jos.

    Partea de sud-est a Atlanticului (Zona principală de pescuit 47) cuprinde apele delimitate de o linie care începe într-un punct situat la 6°04′36″ latitudine sudică și 12°19′48″ longitudine estică; de acolo pe direcția nord-vest de-a lungul unei loxodrome până la un punct situat la intersecția meridianului de 12° est cu paralela de 6° sud; de acolo spre vest de-a lungul acestei paralele până la meridianul de 20° vest; de acolo spre sud de-a lungul acestui meridian până la paralela de 50° sud, de acolo spre est de-a lungul acestei paralele până la meridianul de 30° est; de acolo spre nord de-a lungul acestui meridian până la coasta continentului african; de acolo pe direcția vest de-a lungul acestei coaste până la punctul original de plecare.

    Partea de sud-est a Atlanticului (Zona principală de pescuit 47) este subîmpărțită după cum urmează:

    Subzona coasta de vest (Subzona 47.1)

    (a)

    Diviziunea Capul Palmeirinhas (Diviziunea 47.1.1)

    Ape situate între 6°00′ latitudine sudică și 10°00′ latitudine sudică și la est de 10°00′ longitudine estică. Din această divizie sunt excluse apele estuarului Congo (Zair), adică apele situate la nord-est de linia trasată de la Punta do Padrão (6°04′36″ S și 12°19′48″E) până la un punct situat la 6°00′ S și 12°00′ E.

    (b)

    Diviziunea Capul Salinas (Diviziunea 47.1.2)

    Ape situate între 10°00′ latitudine sudică și 15°00′ latitudine sudică și la est de 10°00′ longitudine estică.

    (c)

    Diviziunea Cunene (Diviziunea 47.1.3)

    Ape situate între 15°00′ latitudine sudică și 20°00′ latitudine sudică și la est de 10°00′ longitudine estică.

    (d)

    Diviziunea Capul Cross (Diviziunea 47.1.4)

    Ape situate între 20°00′ latitudine sudică și 25°00′ latitudine sudică și la est de 10°00′ longitudine estică.

    (e)

    Diviziunea Orange River (Diviziunea 47.1.5)

    Ape situate între 25°00′ latitudine sudică și 30°00′ latitudine sudică și la est de 10°00′ longitudine estică.

    (f)

    Diviziunea Capul Bunei Speranțe (Diviziunea 47.1.6)

    Ape situate între 30°00′ latitudine sudică și 40°00′ latitudine sudică și între 10°00′ longitudine estică și 20°00′ longitudine estică.

    Subzona coasta Agulhas (Subzona 47.2)

    (a)

    Diviziunea Agulhas de centru (Diviziunea 47.2.1)

    Ape situate la nord de 40°00′ latitudine sudică și între 20°00′ longitudine estică și 25°00′ longitudine estică.

    (b)

    Diviziunea Agulhas de est (Diviziunea 47.2.2)

    Ape situate la nord de 40°00′ latitudine sudică și între 25°00′ longitudine estică și 30°00′ longitudine estică.

    Subzona oceanică de sud (Subzona 47.3)

    Ape situate între 40°00′ latitudine sudică și 50°00′ latitudine sudică și între 10°00′ longitudine estică și 30°00′ longitudine estică.

    Subzona Tristan da Cunha (Subzona 47.4)

    Ape situate între 20°00′ latitudine sudică și 50°00′ latitudine sudică și între 20°00′ longitudine vestică și 10°00′ longitudine estică.

    Subzona Sfânta Elena și Ascension (Subzona 47.5)

    Ape situate între 6°00′ latitudine sudică și 20°00′ latitudine sudică și între 20°00′ longitudine vestică și 10°00′ longitudine estică.

    PARTEA DE VEST A OCEANULUI INDIAN (Zona principală de pescuit 51)

    Partea de vest a Oceanului Indian cuprinde în general:

    (a)

    Marea Roșie;

    (b)

    Golful Aden;

    (c)

    Golful dintre coasta Iranului și peninsula Arabică;

    (d)

    Marea Arabiei;

    (e)

    acea parte a Oceanului Indian, inclusiv Canalul Mozambic, situată între meridianele de 30°00′ E și 80°00′ E și la nord de linia de convergență a Antarcticii, inclusiv apele din jurul Sri Lanka.

    Anexa 3E prezintă limitele și subdiviziunile părții de vest a Oceanului Indian (Zona principală de pescuit 51).

    Partea de vest a Oceanul Indian este definită ca având următoarele limite:

    limita cu Marea Mediterană: intrarea de nord a canalului Suez;

    limita marină de vest: o linie care începe pe coasta de est a Africii la 30°00′ longitudine estică mergând spre sud până la 45°00′ latitudine sudică;

    limita marină de est: o loxodromă care începe pe coasta de sud-est a Indiei (Point Calimere) mergând pe direcția nord-est pentru a întâlni un punct situat la 82°00′ longitudine estică 11°00′ latitudine nordică, de acolo mergând spre est până la meridianul de 85°00′ E; de acolo spre sud până la paralela de 3°00′ N; de acolo spre vest până la meridianul de 80°00′ E; de acolo spre sud până la paralela de 45°00′ S;

    limita de sud: o linie mergând de-a lungul paralelei de 45°00′ latitudine sudică de la 30°00′ longitudine estică până la 80°00′ longitudine estică.

    Partea de vest a Oceanului Indian este subîmpărțită după cum urmează:

    Subzona Marea Roșie (Subzona 51.1)

    limita de nord: intrarea de nord a canalului Suez;

    limita de sud: o loxodromă care începe de la frontiera dintre Etiopia și Republica Djibouti pe coasta Africii, traversând intrarea în Marea Roșie, până la frontiera dintre fosta Republică Arabă Yemen și fosta Republică Democrată Populară Yemen pe peninsula Arabică.

    Subzona Golf (Subzona 51.2)

    Intrarea în Golf este închisă printr-o linie care începe la extremitatea nordică a Ra's Musandam mergând spre est până la coasta Iranului.

    Subzona Marea Arabiei de vest (Subzona 51.3)

    Limitele de est și de sud sunt formate de o linie care începe de la frontiera iraniano-pakistaneză pe coasta Asiei mergând spre sud până la paralela de 20°00′ N; de acolo spre est până la meridianul de 65°00′ E; de acolo spre sud până la paralela de 10°00′ N; de acolo spre vest până la coasta Africii; alte limite marine sunt limitele comune cu subzonele 51.1 și 51.2 (a se vedea mai sus).

    Subzona Marea Arabiei de est, Laccadive și Sri Lanka (Subzona 51.4)

    Limita maritimă este o linie care începe pe coasta Asiei la frontiera iraniano-pakistaneză mergând spre sud până la paralela de 20°00′ N; de acolo spre est până la meridianul de 65°00′ E; de acolo spre sud până la paralela de 10°00′S; de acolo spre est până la meridianul de 80°00′ E; de acolo spre nord până la paralela de 3°00′ N; de acolo spre est până la meridianul de 85°00′ E; de acolo spre nord până la paralela de 11°00′ N; de acolo spre vest până la meridianul de 82°00′ E; de acolo de-a lungul unei loxodrome pe direcția nord-vest până la coasta de sud-est a Indiei.

    Subzona Somalia, Kenya și Tanzania (Subzona 51.5)

    O linie care începe în punctul de pe coasta Somaliei situat la 10°00′ N mergând spre est până la meridianul de 65°00′ E; de acolo spre sud până la paralela de 10°00′ S; de acolo spre vest până la meridianul de 45°00′ E; de acolo spre sud până la paralela de 10°28′ S; de acolo spre vest până la coasta de est a Africii între Ras Mwambo (la nord) și Mwambo Village (la sud).

    Subzona Madagascar și Canalul Mozambic (Subzona 51.6)

    O linie care începe în punctul de pe coasta de est a Africii între Ras Mwambo (la nord) și Mwambo Village (la sud) situat la 10°28′ latitudine sudică, mergând spre est până la meridianul de 45°00′ E; de acolo spre nord până la paralela de 10°00′ S; de acolo spre est până la meridianul de 55°00′ E; de acolo spre sud până la paralela de 30°00′ S; de acolo spre vest până la meridianul de 40°00′ E; de acolo spre nord până la coasta Mozambicului.

    Subzona oceanică (partea de vest a Oceanului Indian) (Subzona 51.7)

    O linie care începe în punctul situat la 10°00′ latitudine sudică și 55°00′ longitudine estică, mergând spre est până la meridianul de 80°00′ E; de acolo spre sud până la paralela de 45°00′ S; de acolo spre vest până la meridianul de 40°00′ E; de acolo spre nord până la paralela de 30°00′ S; de acolo spre est până la meridianul de 55°00′ E; de acolo spre nord până la punctul de plecare pe paralela de 10°00′ S.

    Subzona Mozambic (Subzona 51.8)

    Subzona cuprinde apele situate la nord de paralela 45°00′ S și între meridianele de 30°00′ E și 40°00′ E. Subzona este subîmpărțită în două diviziuni.

    Diviziunea Marion-Edward (Diviziunea 51.8.1)

    Ape situate între paralelele de 40°00′ S și 50°00′ S și meridianele de 30°00′ E și 40°00′ E.

    Diviziunea Zambezi (Diviziunea 51.8.2)

    Ape situate la nord de paralela 40°00′ S și între meridianele de 30°00′ E și 40°00′ E.


    ANEXA 3

    A: PARTEA CENTRALĂ ȘI DE EST A ATLANTICULUI (Zona principală de pescuit 34)

    Image

    B: MAREA MEDITERANĂ ȘI MAREA NEAGRĂ (Zona principală de pescuit 37)

    Image

    C: PARTEA DE SUD-VEST A ATLANTICULUI (Zona principală de pescuit 41)

    Image

    D: PARTEA DE SUD-EST A ATLANTICULUI (Zona principală de pescuit 47)

    Image

    E: PARTEA DE VEST A OCEANULUI INDIAN (Zona principală de pescuit 51)

    Image


    ANEXA 4

    LISTA SPECIILOR PENTRU CARE TREBUIE COMUNICATE DATE PENTRU FIECARE ZONĂ PRINCIPALĂ DE PESCUIT

    Mai jos sunt enumerate speciile pentru care au fost raportate capturi în statisticile oficiale. Este necesar ca statele membre să comunice date pentru fiecare dintre speciile identificate, în cazul în care acestea sunt disponibile. Acolo unde nu se pot identifica specii individuale, este necesar ca datele să fie agregate și comunicate sub forma articolului care reprezintă cel mai mare grad de detaliere posibil.

    Notă:„s.z.” înseamnă „specific zonei”.

    PARTEA CENTRALĂ ȘI DE EST A ATLANTICULUI (Zona principală de pescuit 34)

    Denumirea în limba română

    Denumirea științifică

    Identificator 3-alfa

    Anghilă

    Anguilla anguilla

    ELE

    Alosa spp. (s.z.)

    Alosa spp.

    SHZ

    Ilisha africana

    llisha africana

    ILI

    Pleuronectiformes (s.z.)

    Pleuronectiformes

    FLX

    Cambule

    Bothidae

    LEF

    Limbă-de-mare comună

    Solea vulgaris

    SOL

    Limbă-de-mare punctată

    Dicologoglossa cuneata

    CET

    Limbi-de-mare (s.z.)

    Soleidae

    SOX

    Cynoglossidae

    Cynoglossidae

    TOX

    Lepidorhombus whiffiagonis

    Lepidorhombus whiffiagonis

    MEG

    Phycis blennoides

    Phycis blennoides

    GFB

    Tacaud

    Trisopterus luscus

    BIB

    Merlan albastru

    Micromesistius poutassou

    WHB

    Merluciu

    Merluccius merluccius

    HKE

    Merluciu senegalez

    Merluccius senegalensis

    HKM

    Specii de merluciu (s.z.)

    Merluccius spp.

    HKX

    Gadiforme (s.z.)

    Gadiformes

    GAD

    Ariidee (s.z.)

    Ariidae

    CAX

    Anghilă mare

    Conger conger

    COE

    Congeri (s.z.)

    Congridae

    COX

    Pește trompetă

    Macrorhamphosus scolopax

    SNS

    Beryx spp.

    Beryx spp.

    ALF

    Zeus

    Zeus faber

    JOD

    Zenopsis conchifer

    Zenopsis conchifer

    JOS

    Caproidae

    Caproidae

    BOR

    Perciformes (s.z.)

    Perciformes

    DPX

    Epinephelus guaza

    Epinephelus guaza

    GPD

    Biban de epavă alb

    Epinephelus aeneus

    GPW

    Epinephelus spp. (s.z.)

    Epinephelus spp.

    GPX

    Polyprion americanus

    Polyprion americanus

    WRF

    Serranidae

    Serranidae

    BSX

    Biban cu picățele

    Dicentrarchus punctatus

    SPU

    Lavrac

    Dicentrarchus labrax

    BSS

    Priacanthus spp. (s.z.)

    Priacanthus spp.

    BIG

    Apogonidee (s.z.)

    Apogonidae

    APO

    Branchiostegidae

    Branchiostegidae

    TIS

    Emmelichthyidae

    Emmelichthyidae

    EMT

    Specii de biban de mare (s.z.)

    Lutjanus spp.

    SNA

    Lutjanidae (s.z.)

    Lutjanidae

    SNX

    Diagramă

    Plectorhinchus mediterraneus

    GBR

    Pomadasys incisus

    Pomadasys incisus

    BGR

    Pristipomă

    Pomadasys jubelini

    BUR

    Brachydeuterus auritus

    Brachydeuterus auritus

    GRB

    Haemulidae (s.z.)

    Haemulidae (= Pomedasyidae)

    GRX

    Sciaena spp.

    Sciaena spp.

    DRU

    Milacop

    Umbrina cirrosa

    COB

    Argyrosomus regius

    Argyrosomus regius

    MGR

    Pteroscion peli

    Pteroscion peli

    DRS

    Pseudotolithus brachygnatus

    Pseudotolithus brachygnatus

    CKL

    Pseudotolithus senegalensis

    Pseudotolithus senegalensis

    PSS

    Pseudotolithus elongatus

    Pseudotolithus elongatus

    PSE

    Pseudotolithus spp.

    Pseudotolithus spp.

    CKW

    Sciaenidae (s.z.)

    Sciaenidae

    CDX

    Pagellus bogaraveo

    Pagellus bogaraveo

    SBR

    Pagel auriu

    Pagellus erythrinus

    PAC

    Pagellus acarne

    Pagellus acarne

    SBA

    Sparid roșu

    Pagellus bellottii

    PAR

    Pagellus spp. (s.z.)

    Pagellus spp.

    PAX

    Specii de sparos

    Diplodus spp.

    SRG

    Dentex macrophthalmus

    Dentex macrophthalmus

    DEL

    Dințos

    Dentex dentex

    DEC

    Dințos angolez

    Dentex angolensis

    DEA

    Dințos congolez

    Dentex congoensis

    DNC

    Dentex spp. (s.z.)

    Dentex spp.

    DEX

    Cantar

    Spondyliosoma cantharus

    BRB

    Oblada melanura

    Oblada melanura

    SBS

    Pagrus filos

    Sparus caeruleostictus

    BSC

    Pagrus comun

    Sparus pagrus

    RPG

    Doradă

    Sparus auratus

    SBG

    Specii de doradă (s.z.)

    Sparus (= Pagrus) spp.

    SBP

    Boops boops

    Boops boops

    BOG

    Sparidae

    Sparidae

    SBX

    Specii de smarizi

    Spicara spp.

    PIC

    Mullus spp.

    Mullus spp.

    MUX

    Barbun de Atlantic

    Pseudopeneus prayensis

    GOA

    Mullidae (s.z.)

    Mullidae

    MUM

    Drepane africana

    Drepane africana

    SIC

    Ephippidae

    Ephippidae

    SPA

    Percoidei (s.z.)

    Percoidei

    PRC

    Brotula barbata

    Brotula barbata

    BRD

    Acanthuridae

    Acanthuridae

    SUR

    Triglidae (s.z.)

    Triglidae

    GUX

    Balistidae

    Balistidae

    TRI

    Pește pescar

    Lophius piscatorius

    MON

    Lophiidae (s.z.)

    Lophiidae

    ANF

    Zărgani (s.z.)

    Belonidae

    BEN

    Exocoetidee (s.z.)

    Exocoetidee

    FLY

    Specii de rechin ciocan

    Sphyraena spp.

    BAR

    Chefal-cu-cap-mare

    Mugil cephalus

    MUF

    Polydactylus quadrifilis

    Polydactylus quadrifilis

    TGA

    Galeoides decadactylus

    Galeoides decadactylus

    GAL

    Pentenemus quinquarius

    Pentenemus quinquarius

    PET

    Polynemidae (s.z.)

    Polynemidae

    THF

    Perciformes (s.z.)

    Perciformes

    PPX

    Lufar

    Pomatomus saltatrix

    BLU

    Rachycentron canadum

    Rachycentron canadum

    CBA

    Stavrid negru

    Trachurus trachurus

    HOM

    Specii de stavrizi (s.z.)

    Trachurus spp.

    JAX

    Decapterus spp.

    Decapterus spp.

    SDX

    Caranx hippos

    Caranx hippos

    CVJ

    Stavrid galben

    Decapterus rhonchus

    HMV

    Caranx (s.z.)

    Craranx spp.

    TRE

    Selene dorsalis

    Selene dorsalis

    LUK

    Trachinotus spp.

    Trachinotus spp.

    POX

    Specii de seriolă (s.z.)

    Seriola spp.

    AMX

    Lichia

    Lichia amia

    LEE

    Chloroscombrus chrysurus

    Chloroscombrus chrysurus

    BUA

    Coryphaena hippurus

    Coryphaena hippurus

    DOL

    Stromateus fiatola

    Stromateus fiatola

    BLB

    Stromateidae

    Stromateidae

    BUX

    Albula vulpes

    Albula vulpes

    BOF

    Sardinelă rotundă

    Sardinella aurita

    SAA

    Sardinelă plată

    Sardinella madeirensis

    SAE

    Sardinele

    Sardinella spp.

    SIX

    Ethmalosa fimbriata

    Ethmalosa fimbriata

    BOA

    Sardină marocană

    Sardina pilchardus

    PIL

    Hamsie

    Engraulis encrasicolus

    ANE

    Clupeoidei (s.z.)

    Clupeoidei

    CLU

    Pălămidă

    Sarda sarda

    BON

    Pălămidă argintie

    Orcynopsis unicolor

    BOP

    Macrou de India

    Acanthocybium solandri

    WAH

    Scomberomorus tritor

    Scomberomorus tritor

    MAW

    Melvă, ton negru

    Auxis thazard, A rochei

    FRZ

    Ton roșu

    Thunnus thynnus

    BFT

    Ton alb

    Thunnus alalunga

    ALB

    Albacora

    Thunnus albacares

    YFT

    Ton obez

    Thunnus obesus

    BET

    Thunnini (s.z.)

    Thunnini

    TUN

    Istiophorus albicans

    Istiophorus albicans

    SAI

    Makaira nigricans

    Makaira nigricans

    BUM

    Merlan de Atlantic

    Tetrepturus albidus

    WHM

    Istiophoridae

    Istiophoridae

    BIL

    Pește-spadă

    Xiphias gladius

    SWO

    Scombroidei (s.z.)

    Scombroidei

    TUX

    Pește sabie

    Trichiurus lepturus

    LHT

    Pește sabie cu coadă

    Lepidopus caudatus

    SFS

    Sabie neagră

    Aphanopus carbo

    BSF

    Pești sabie din familia Trichiuridae (s.z.)

    Trichiurldae

    CUT

    Macrou spaniol

    Scomber japonicus

    MAS

    Macrou de Atlantic

    Scomber scombrus

    MAC

    Specii de macrou (s.z.)

    Scomber spp.

    MAZ

    Scombroidei (s.z.)

    Scombroidei

    MKX

    Mustelus spp.

    Mustelus spp.

    SDV

    Rajiformes (s.z.)

    Rajiformes

    SRX

    Elasmobrahi (s.z.)

    Elasmobranchii

    SKX

    Pești osoși (s.z.)

    Osteichthyes

    MZZ

    Reptantia (s.z.)

    Reptantia

    CRA

    Panulirus spp. (s.z.)

    Panulirus spp.

    SLV

    Specii de languste tropicale (s.z.)

    Palinurus spp.

    CRW

    Langustină

    Nephrops norvegicus

    NEP

    Homar

    Homarus gammarus

    LBE

    Penaeus kerathurus

    Penaeus kerathurus

    TGS

    Penaeus notialis

    Penaeus notialis

    SOP

    Penaeus spp. (s.z.)

    Penaeus spp.

    PEN

    Parapenaeus longirostris

    Parapenaeus longirostris

    DPS

    Parapenaeopsis atlantica

    Parapenaeopsis atlantica

    GUS

    Plesiopenaeus edwardsianus

    Plesiopenaeus edwardsianus

    SSH

    Palaemonidae (s.z.)

    Palaemonidae

    PAL

    Natantia (s.z.)

    Natantia

    DCP

    Crustacee marine (s.z.)

    Crustacea

    CRU

    Gastropoda (s.z.)

    Gastropoda

    GAS

    Crassostrea spp. (s.z.)

    Crassostrea spp.

    OYC

    Mytilidae (s.z.)

    Mytilidae

    MSX

    Cefalopode (s.z.)

    Cephalopoda

    CEP

    Sepie

    Sepia officinalis

    CTC

    Sepiidae, Sepiolidae

    Sepiidae, Sepiolidae

    CTL

    Specii de calmari

    Loligo spp.

    SQC

    Caracatiță

    Octopus vulgaris

    OCC

    Octopodidae

    Octopodidae

    OCT

    Loliginidae, Ommastrephidae (s.z.)

    Loliginidae, Ommastrephidae

    SQU

    Moluște marine (s.z.)

    Mollusca

    MOL

    Testudinata (s.z.)

    Testudinata

    TTX


    MAREA MEDITERANĂ ȘI MAREA NEAGRĂ (Zona principală de pescuit 37)

    Denumirea în limba română

    Denumirea științifică

    Identificator 3-alfa

    Sturioni (s.z.)

    Acipenseridae

    STU

    Anghilă

    Anguilla anguilla

    ELE

    Scrumbie de Dunăre

    Alosa pontica

    SHC

    Alosa spp. (s.z.)

    Alosa spp.

    SHD

    Gingirică

    Clupeonella cultriventris

    CLA

    Pleuronectiformes (s.z.)

    Pleuronectiformes

    FLX

    Cambulă de Baltica

    Pleuronectes platessa

    PLE

    Cambulă

    Platichthys flesus

    FLE

    Limbă-de-mare comună

    Solea vulgaris

    SOL

    Lepidorhombus whiffiagonis

    Lepidorhombus whiffiagonis

    MEG

    Calcan-mare

    Psetta maxima

    TUR

    Calcan-mare din Marea Neagră

    Psetta maeotica

    TUB

    Phycis blennoides

    Phycis blennoides

    GFB

    Capelan de Mediterana

    Trisopterus minutus

    POD

    Tacaud

    Trisopterus luscus

    BIB

    Putasu

    Micromesistius poutassou

    WHB

    Merlan

    Merlangius merlangus

    WHG

    Merluciu

    Merluccius merluccius

    HKE

    Gadiforme (s.z.)

    Gadiformes

    GAD

    Argentina spp.

    Argentina spp.

    ARG

    Saurida undosquamis

    Saurida undosquamis

    LIB

    Somni africani (s.z.)

    Synodontidae

    LIX

    Anghilă mare

    Conger conger

    COE

    Congeri (s.z.)

    Congridae

    COX

    Zeus

    Zeus faber

    JOD

    Perciformes (s.z.)

    Perciformes

    DPX

    Epinephelus guaza

    Epinephelus guaza

    GPD

    Biban de epavă albă

    Epinephelus aeneus

    GPW

    Epinephelus spp. (s.z.)

    Epinephelus spp.

    GPX

    Polyprion americanus

    Polyprion americanus

    WRF

    Serranus cabrilla

    Serranus cabrilla

    CBR

    Serranidae (s.z.)

    Serranidae

    BSX

    Lavrac

    Dicentrarchus labrax

    BSS

    Specii de lavrac

    Dicentrarchus spp.

    BSE

    Diagramă

    Plectorhinchus mediterraneus

    GBR

    Sciaena spp.

    Sciaena spp.

    DRU

    Milacop

    Umbrina cirrosa

    COB

    Argyrosumus regius

    Argyrosomus regius

    MGR

    Sciaenidae (s.z.)

    Sciaenidae

    CDX

    Pagellus bogaraveo

    Pagellus bogaraveo

    SBR

    Pagel auriu

    Pagellus erythrinus

    PAC

    Pagellus acarne

    Pagellus acarne

    SBA

    Pagellus spp. (s.z.)

    Pagellus spp.

    PAX

    Diplodus sargus

    Diplodus sargus

    SWA

    Specii de sparos (s.z.)

    Diplodus spp.

    SRG

    Dentex macrophthalmus

    Dentex macrophthalmus

    DEL

    Dințos

    Dentex dentex

    DEC

    Dentex spp. (s.z.)

    Dentex spp.

    DEX

    Cantar

    Spondyliosoma cantharus

    BRB

    Oblada melanura

    Oblada melanura

    SBS

    Pagrus comun

    Sparus pagrus

    RPG

    Doradă

    Sparus auratus

    SBG

    Specii de doradă (s.z.)

    Sparus (= Pagrus) spp.

    SBP

    Boops boops

    Boops boops

    BOG

    Lithognathus mormyrus

    Lithognathus mormyrus

    SSB

    Sarpa salpa

    Sarpa salpa

    SLM

    Sparidae (s.z.)

    Sparidae

    SBX

    Spicara maena

    Spicara maena

    BPI

    Specii de smarizi

    Spicara spp.

    PIC

    Barbun vărgat

    Mullus surmuletus

    MUR

    Barbun

    Mullus barbatus

    MUT

    Mullus spp.

    Mullus spp.

    MUX

    Drac-de-mare

    Trachinus draco

    WEG

    Percoidei (s.z.)

    Percoidei

    PRC

    Ammodytes spp.

    Ammodytes spp.

    SAN

    Siganus spp.

    Siganus spp.

    SPI

    Gobius spp.

    Gobius spp.

    GOB

    Gobiidae (s.z.)

    Gobiidae

    GPA

    Scorpaenidae (s.z.)

    Scorpaenidae

    SCO

    Trigla lyra

    Trigla Iyra

    GUN

    Triglidae (s.z.)

    Triglidae

    GUX

    Pește pescar

    Lophius piscatorius

    MON

    Lophiidae (s.z.)

    Lophiidae

    ANF

    Zărgan

    Belone belone

    GAR

    Specii de rechin ciocan

    Sphyraena spp.

    BAR

    Chefal-cu-cap-mare

    Mugil cephalus

    MUF

    Atherinidae

    Atherinidae

    SIL

    Perciformes (s.z.)

    Perciformes

    PPX

    Lufar

    Pomatomus saltatrix

    BLU

    Stavrid negru

    Trachurus trachurus

    HOM

    Trachurus mediterraneus

    Trachurus mediterraneus

    HMM

    Specii de stavrizi (s.z.)

    Trachurus spp.

    JAX

    Caranx (s.z.)

    Caranx spp.

    TRE

    Seriolă

    Seriola dumerili

    AMB

    Specii de seriolă (s.z.)

    Seriola spp.

    AMX

    Lichia

    Lichia amia

    LEE

    Stavrizi (s.z.)

    Carangidae

    CGX

    Plătică de Atlantic

    Brama brama

    POA

    Coryphaena hippurus

    Coryphaena hippurus

    DOL

    Sardinele (s.z.)

    Sardinella spp.

    SIX

    Sardină marocană

    Sardina pilchardus

    PIL

    Șprot

    Sprattus sprattus

    SPR

    Hamsie

    Engraulis encrasicolus

    ANE

    Clupeoidei (s.z.)

    Clupeoidei

    CLU

    Pălămidă

    Sarda sarda

    BON

    Pălămidă argintie

    Orcynopsis unicolor

    BOP

    Melvă, ton negru

    Auxis thazard, A. rochei

    FRZ

    Ton mic

    Euthynnus alletteratus

    LTA

    Ton dungat

    Katsuwonus pelamis

    SKJ

    Ton roșu

    Thunnus thynnus

    BFT

    Ton alb

    Thunnus alalunga

    ALB

    Ton obez

    Thunnus obesus

    BET

    Thunnini (s.z.)

    Thunnini

    TUN

    Istiophorus albicans

    Istiophorus albicans

    SAI

    Istiophoridae

    Istiophoridae

    BIL

    Pește-spadă

    Xiphias gladius

    SWO

    Scombroidei (s.z.)

    Scombroidei

    TUX

    Pește sabie cu coadă

    Lepidopus caudatus

    SFS

    Macrou spaniol

    Scomber japonicus

    MAS

    Macrou de Atlantic

    Scomber scombrus

    MAC

    Specii de macrou (s.z.)

    Scomber spp.

    MAZ

    Scombroidei (s.z.)

    Scombroidei

    MKX

    Lamna nasus

    Lamna nasus

    POR

    Rechini pisică

    Scyliorhinus spp.

    SCL

    Mustelus spp.

    Mustelus spp.

    SDV

    Squalus acanthias

    Squalus acanthias

    DGS

    Squalidae (s.z.)

    Squalidae

    DGX

    Înger de mare

    Squatina squatina

    AGN

    Îngeri de mare

    Squatinidae

    ASK

    Rechini

    Squaliformes

    SHX

    Pești chitară

    Rhinobatidae

    GTF

    Raja spp.

    Raja spp.

    SKA

    Rajiformes (s.z.)

    Rajiformes

    SRX

    Elasmobrahi

    Elasmobranchii

    SKX

    Pești osoși (s.z.)

    Osteichthyes

    MZZ

    Crab comun

    Cancer pagurus

    CRE

    Crab verde de Mediterana

    Carcinus aestuaria

    CMR

    Păianjen de mare

    Maja squinado

    SCR

    Reptantia (s.z.)

    Reptantia

    CRA

    Langustă roz

    Palinurus mauritanicus

    PSL

    Palinurus elephas

    Palinurus elephas

    SLO

    Specii de languste subtropicale (s.z.)

    Palinurus spp.

    CRW

    Langustină

    Nephrops norvegicus

    NEP

    Homar

    Homarus gammarus

    LBE

    Penaeus kerathurus

    Penaeus kerathurus

    TGS

    Parapenaeus longirostris

    Parapenaeus longirostris

    DPS

    Plesiopenaeus edwardsianus

    Plesiopenaeus edwardsianus

    SSH

    Crevete roșu

    Aristeus antennatus

    ARA

    Garid de piatră

    Palaemon serratus

    CPR

    Crevete cenușiu

    Crangon crangon

    CSH

    Natantia (s.z.)

    Natantia

    DCP

    Rac lăcustă

    Squilla mantis

    MTS

    Crustacee marine (s.z.)

    Crustacea

    CRU

    Gastropoda (s.z.)

    Gastropoda

    GAS

    Litorină

    Littorina littorea

    PEE

    Stridie plată

    Ostrea edulis

    OYF

    Stridie portugheză

    Crassostrea angulata

    OYP

    Mytilus galloprovincialis

    Mytilus galloprovincialis

    MSM

    Pecten jacobeus

    Pecten jacobeus

    SJA

    Specii de murex

    Murex spp.

    MUE

    Cardium

    Cardium edule

    COC

    Venus (= Chamelea) gallina

    Venus (= Chamelea) gallina

    SVE

    Ruditapes decussatus

    Ruditapes decussatus

    CTG

    Tapes pullastra

    Tapes pullastra

    CTS

    Tapes spp.

    Tapes spp.

    TPS

    Specii de donax

    Donax spp.

    DON

    Specii de cuțit-de-mare

    Solen spp.

    RAZ

    Bivalvia (s.z.)

    Bivalvia

    CLX

    Cefalopode (s.z.)

    Cephalopoda

    CEP

    Sepie

    Sepia officinalis

    CTC

    Sepiidae, Sepiolidae

    Sepiidae, Sepiolidae

    CTL

    Specii de calmari

    Loligo spp.

    SQC

    Calmar european

    Todarodes sagittatus sagitt.

    SQE

    Caracatiță

    Octopus vulgaris

    OCC

    Eledone spp.

    Eledone spp.

    OCM

    Octopodidae

    Octopodidae

    OCZ

    Loliginidae, Ommastrephidae (s.z.)

    Loliginidae, Ommastrephidae

    SQU

    Moluște marine (s.z.)

    Mollusca

    MOL

    Testudinata (s.z.)

    Testudinata

    TTX

    Microcosmus sulcatus

    Microcosmus sulcatus

    SSG

    Paracentrotus lividus

    Paracentrotus lividus

    URM

    Specii de meduze

    Phopilema spp.

    JEL


    PARTEA DE SUD-VEST A ATLANTICULUI (Zona principală de pescuit 41)

    Denumirea în limba română

    Denumirea științifică

    Identificator 3-alfa

    Alosa spp. (s.z.)

    Alosa spp.

    SHZ

    Pleuronectiformes (s.z.)

    Pleuronectiformes

    FLX

    Paralichthys spp.

    Paralichthys spp.

    BAX

    Cynoglossidae (s.z.)

    Cynoglossidae

    TOX

    Salilota australis

    Salilota australis

    SAO

    Moridae

    Moridae

    MOR

    Urophycis brasiliensis

    Urophycis brasiliensis

    HKU

    Micromesistius australis

    Micromesistius australis

    POS

    Merluccius hubbsi

    Merluccius hubbsi

    HKP

    Merluciu patagonian

    Merluccius polylepis

    HPA

    Specii de merluciu (s.z.)

    Merluccius spp.

    HKX

    Macruronus magellanicus

    Macruronus magellanicus

    GRM

    Specii de grenadier albastru

    Macruronus spp.

    GRS

    Grenadier

    Macrourus spp.

    GRV

    Gadiforme (s.z.)

    Gadiformes

    GAD

    Ariidee (s.z.)

    Ariidae

    CAX

    Saurida tumbil

    Saurida tumbil

    LIG

    Conger argentinian

    Conger orbignyanus

    COS

    Perciformes (s.z.)

    Perciformes

    DPX

    Centropomus spp. (s.z.)

    Centropomus spp.

    ROB

    Mycteroperca spp

    Mycteroperca spp.

    GPB

    Biban de epavă roșu

    Epinephelus morio

    GPR

    Epinephelus spp. (s.z.)

    Epinephelus spp.

    GPX

    Acanthistius brasilianus

    Acanthistius brasilianus

    BSZ

    Serranidae (s.z.)

    Serranidae

    BSX

    Biban de mare

    Lutjanus purpureus

    SNC

    Ocyurus chrysurus

    Ocyurus chrysurus

    SNY

    Lutjanidae (s.z.)

    Lutjanidae

    SNX

    Conodon nobilis

    Conodon nobilis

    BRG

    Haemulidae (s.z.)

    Haemulidae (= Pomadasyidae)

    GRX

    Cynoscion striatus

    Cynoscion striatus

    SWF

    Cynoscion spp. (s.z.)

    Cynoscion spp.

    WKX

    Micropogonias undulatus

    Micropogonias undulatus

    CKA

    Menticirrhus amenicanus

    Menticirrhus americanus

    KGB

    Umbrina canasai

    Umbrina canasai

    CKY

    Macrodon ancylodon

    Macrodon ancylodon

    WKK

    Pogonias cromis

    Pogonias cromis

    BDM

    Sciaenidae (s.z.)

    Sciaenidae

    CDX

    Specii de sparos (s.z.)

    Diplodus spp.

    SRG

    Dentex spp. (s.z.)

    Dentex spp.

    DEX

    Pagrus comun

    Sparus pagrus

    RPG

    Sparidae (s.z.)

    Sparidae

    SBX

    Mullus spp. (s.z.)

    Mullus spp.

    MUX

    Cheilodactylus bergi

    Cheilodactylus bergi

    CTA

    Pinguipes spp.

    Pinguipes spp.

    SPB

    Percophis brasiliensis

    Percophis brasiliensis

    FLA

    Eleginops maclovinus

    Eleginops maclovinus

    BLP

    Dissostichus eleginoides

    Dissostichus eleginoides

    TOP

    Notothenia gibbenfrons

    Notothenia gibbenfrons

    NOG

    Notothenia squamifrons

    Notothenia squamifrons

    NOS

    Patagonotothen brevicauda

    Patagonotothen brevicauda

    NOT

    Patagonotothen longipes ramsai

    Patagonotothen longipes ramsai

    PAT

    Nototheniidae (s.z.)

    Nototheniidae

    NOX

    Chaenocephalus aceratus

    Chaenocephalus aceratus

    SSI

    Champsocephalus gunnari

    Champsocephalus gunnari

    ANI

    Channichthyidae (s.z.)

    Channichthyidae

    ICX

    Percoidei (s.z.)

    Percoidei

    PRC

    Genypterus blacodes

    Genypterus blacodes

    CUS

    Centrolophidae (s.z.)

    Centrolophidae

    CEN

    Helicolenus dactylopterus

    Helicolenus dactylopterus

    BRF

    Scorpaenidae (s.z.)

    Scorpaenidae

    SCO

    Prionotus spp.

    Prionotus spp.

    SRA

    Zărgan fals brazilian

    Hemirhamphus brasiliensis

    BAL

    Exocoetidae (s.z.)

    Exocoetidae

    FLY

    Specii de rechin ciocan

    Sphyraena spp.

    BAR

    Mugilidae (s.z.)

    Mugilldae

    MUL

    Atherinidae

    Atherinidae

    SIL

    Perciformes (s.z.)

    Perciformes

    PPX

    Lufar

    Pometomus saltatrix

    BLU

    Trachurus picturatus

    Trachurus picturatus

    JAA

    Specii de stavrizi (s.z.)

    Trachurus spp.

    JAX

    Caranx spp. (s.z.)

    Caranx spp.

    TRE

    Specii de seriolă (s.z.)

    Seriola spp.

    AMX

    Parona signata

    Parona signata

    PAO

    Stavrizi (s.z.)

    Carangidae

    CGX

    Coryphaena hippurus

    Coryphaena hippurus

    DOL

    Peprilus spp.

    Peprilus spp.

    BTG

    Stromateidae

    Stromateidae

    BUX

    Tarpon de Atlantic

    Elops saurus

    LAD

    Tarpon

    Tarpon (= Megelops) atlanticus

    TAR

    Sardinelă braziliană

    Sardinella brasiliensis

    BSR

    Sardinele (s.z.)

    Sardinella spp.

    SIX

    Brevoortia aurea

    Brevoortia aurea

    MHS

    Brevoortia pectinata

    Brevoortia pectinata

    MHP

    Sardine cu solzi

    Harengula spp.

    SAS

    Sprattus fuegensis

    Sprattus fuegensis

    FAS

    Engraulis anchoita

    Engraulis anchoita

    ANA

    Hamsii (s.z.)

    Engraulidae

    ANX

    Clupeoidei (s.z.)

    Clupeoidei

    CLU

    Pălămidă

    Sarda sarda

    BON

    Macrou de India

    Acanthocybium solandri

    WAH

    Macrou uriaș

    Scomberomorus cavalla

    KGM

    Macrou regal

    Scomberomorus maculatus

    SSM

    Scomberomorus spp. (s.z.)

    Scomberomorus spp.

    KGX

    Melvă, ton negru

    Auxis thazard, A. rochei

    FRZ

    Ton mic

    Euthynnus alletteratus

    LTA

    Ton dungat

    Katsuwonus pelamis

    SKJ

    Ton roșu

    Thunnus thynnus

    BFT

    Ton negru

    Thunnus atlanticus

    BLF

    Ton alb

    Thunnus alalunga

    ALB

    Ton roșu din sud

    Thunnus maccoyii

    SBF

    Albacora

    Thunnus albacares

    YFT

    Ton obez

    Thunnus obesus

    BET

    Thunnini (s.z.)

    Thunnini

    TUN

    Istiophorus albicans

    Istiophorus albicans

    SAI

    Makaira nigricans

    Makaira nigricans

    BUM

    Merlan de Atlantic

    Tetrapturus albidus

    WHM

    Istiophoridae

    Istiophoridae

    BIL

    Pește-spadă

    Xiphias gladius

    SWO

    Scombroidei (s.z.)

    Scombroidei

    TUX

    Thyrsitops lepidopodes

    Thyrsitops lepidopodes

    WSM

    Pește sabie

    Trichiurus lepturus

    LHT

    Macrou spaniol

    Scomber japonicus

    MAS

    Mustelus schmitti

    Mustelus schmitti

    SDP

    Mustelus spp.

    Mustelus spp.

    SDV

    Galeorhinus spp.

    Galeorhinus spp.

    LSK

    Squalus acanthias

    Squalus acanthias

    DGS

    Rhinobatos percellens

    Rhinobatos percellens

    GUD

    Pești fierăstrău

    Pristidae

    SAW

    Rajiformes (s.z.)

    Rajiformes

    SRX

    Specii de pește elefant

    Callorhinchus spp.

    CAH

    Elasmobrahi

    Elasmobranchii

    SKX

    Pești osoși (s.z.)

    Osteichthyes

    MZZ

    Callinectes danae

    Callinectes danae

    CRZ

    Crab regal patagonian

    Lithodes antarcticus

    KCR

    Paralomis granulosa

    Paralomis granulosa

    PAG

    Geryon spp. (s.z.)

    Geryon spp.

    GER

    Reptantia (s.z.)

    Reptantia

    CRA

    Langustă albă

    Panulirus argus

    SLC

    Specii de languste tropicale (s.z.)

    Panulirus spp.

    SLV

    Crevete regal gri

    Penaeus aztecus

    ABS

    Crevete regal roz

    Penaeus brasiliensis

    PNB

    Penaeus spp. (s.z.)

    Penaeus spp.

    PEN

    Xiphopenaeus kroyeri

    Xiphopenaeus kroyeri

    BOB

    Artemesia longinaris

    Artemesia longinaris

    ASH

    Pleoticus muelleri

    Pleoticus muelleri

    LAA

    Natantia (s.z.)

    Natantia

    DCP

    Euphausia superba

    Euphausia superba

    KRX

    Crustacee marine (s.z.)

    Crustacea

    CRU

    Gastropoda (s.z.)

    Gastropoda

    GAS

    Crassostrea spp. (s.z.)

    Crassostrea spp.

    OYC

    Mytilus platensis

    Mytilus platensis

    MSR

    Midie Magelan

    Aulacomya ater

    MSC

    Familia Pectinidae (s.z.)

    Pectinidae

    SCX

    Specii de donax

    Donax spp.

    DON

    Bivalvia (s.z.)

    Bivalvia

    CLX

    Sepiidae, Sepiolidae

    Sepiidae, Sepiolidae

    CTL

    Loligo gahi

    Loligo gahi

    SQP

    Specii de calmari

    Loligo spp.

    SQC

    Calmar roșu argentinian

    Illex argentinus

    SQA

    Martialia hyadesi

    Martialia hyadesi

    SQS

    Octopodidae (s.z.)

    Octopodidae

    OCT

    Loliginidee, Ommastrephidae (s.z.)

    Loliginidee, Ommastrephidae

    SQU

    Moluște marine (s.z.)

    Mollusca

    MOL

    Testudinata (s.z.)

    Testudinata

    TTX


    PARTEA DE SUD-EST A ATLANTICULUI (Zona principală de pescuit 47)

    Denumirea în limba română

    Denumirea științifică

    Identificator 3-alfa

    Denumirea în limba română

    Pleuronectiformes

    FLX

    Pleuronectiformes (s.z.)

    Austroglossus microlepis

    SOW

    Austroglossus microlepis

    Austroglossus pectoralis

    SOE

    Limbă-de-mare de mâl

    Austroglossus spp.

    SOA

    Austroglossus spp. (s.z.)

    Cynoglossidae

    TOX

    Cynoglossidae (s.z.)

    Merluccius polli

    HKB

    Merluccius polli

    Merluccius capensis

    HKK

    Merluciu sud-african (de Cap)

    Merluccius paradoxus

    HKO

    Merluciu de adânc

    Merluccius capensis, M. parad.

    HKC

    Merluciu sud-african (de Cap), merluciu de adânc

    Merlucciidae

    HKZ

    Specii de merluciu

    Gadiformes

    GAD

    Gadiforme (s.z.)

    Sternoptychidae

    HAF

    Sternoptychidae

    Maurolicus spp.

    MAU

    Maurolicus spp. (s.z.)

    Maurolivus muelleri

    MAV

    Maurolivus muelleri

    Chlorophthalmidae

    GRE

    Chlorophthalmidae

    Galeichthyes feliceps

    GAT

    Galeichthyes fericeps

    Arius heudoloti

    SMC

    Arius heudoloti

    Ariidae

    CAX

    Ariidee (s.z.)

    Saurida tumbil

    LIG

    Saurida tumbil

    Synodontidae

    LIX

    Somni africani (s.z.)

    Congridae

    COX

    Congeri (s.z.)

    Macrorhamphosus scolopax

    SNS

    Pește trompetă

    Macroramphosidae

    SNI

    Specii de pești trompetă

    Beryx spp.

    ALF

    Beryx spp.

    Berycidae

    BRX

    Berycidae (s.z.)

    Zeus faber

    JOD

    Zeus

    Zenopsis conchifer

    JOS

    Zenopsis conchifer

    Zeidae

    ZEX

    Pești dulgheri (s.z.)

    Caproidae

    BOR

    Caproidae

    Capros aper

    BOC

    Capros aper

    Perciformes

    DPX

    Perciformes (s.z.)

    Epinephelus spp.

    GPX

    Epinephelus spp. (s.z.)

    Polyprion americanus

    WRF

    Polyprion americanus

    Serranidae

    BSX

    Serranidae (s.z.)

    Priacanthus spp.

    BIG

    Priacanthus spp.

    Priacanthidae

    PRI

    Priacanthidae

    Apogonidae

    APO

    Apogonidee (s.z.)

    Acropomatidae

    ACR

    Acropomatidae

    Synagrops japonicus

    SYN

    Synagrops japonicus

    Synagrops spp.

    SYS

    Synagrops spp. (s.z.)

    Emmelichthys nitidus

    EMM

    Emmelichthys nitidus

    Emmelichthyidae

    EMT

    Emmelichthyidae

    Lutjanidae

    SNX

    Lutjanidae (s.z.)

    Nemipterus spp.

    THB

    Nemipterus spp.

    Nemipteridae

    THD

    Nemipteridae

    Brachydeuterus auratus

    GRB

    Brachydeuterus auritus

    Plectorhinchus mediterraneus

    BRL

    Plectorhinchus mediterraneus

    Pomadasys jubelini

    BUR

    Pristipomă

    Haemulidae (= Pomadasyidae)

    GRX

    Haemulidae (= Pomadasyidae) (s.z.)

    Argyrosomus hololepidotus

    KOB

    Argyrosomus hololepidotus

    Atractoscion aequidens

    AWE

    Atractoscion aequidens

    Otolithes ruber

    LKR

    Otolithes ruber

    Pseudotolithus spp.

    CKW

    Pseudotolithus spp.

    Sciaenidae

    CDX

    Sciaenidae (s.z.)

    Umbrina canariensis

    UCA

    Umbrina canariensis

    Cynoscion spp.

    WKX

    Cynoscion spp. (s.z.)

    Pagellus natalensis

    TJO

    Pagellus natalensis

    Sparidae

    SBX

    Sparidae (s.z.)

    Pagellus spp.

    PAX

    Pagellus spp. (s.z.)

    Diplodus spp.

    SRG

    Specii de sparos (s.z.)

    Dentex macrophthalmus

    DEL

    Dentex macrophthalmus

    Dentex angolensis

    DEA

    Dințos angolez

    Dentex canariensis

    DEN

    Dentex canariensis

    Dentex spp.

    DEX

    Dentex spp. (s.z.)

    Spondyliosoma cantharus

    BRB

    Cantar

    Argyrozona argyrozona

    SLF

    Argyrozona argyrozona

    Cheimerius nufar

    SLD

    Cheimerius nufar

    Petrus rupestris

    RER

    Petrus rupestris

    Pterogymnus laniarius

    PGA

    Pterogymnus laniarius

    Rhabdosargus globiceps

    WSN

    Rhabdosargus globiceps

    Sparus (= Pagrus) spp.

    SBP

    Specii de doradă (s.z.)

    Boops boops

    BOG

    Boops boops

    Chrysoblephus spp.

    RSX

    Chrysoblephus spp.(s.z.)

    Lithognathus lithognathus

    SNW

    Lithognathus lithognathus

    Lithognathus spp.

    STW

    Lithognathus spp. (s.z.)

    Lithognathus mormyrus

    SSB

    Lithognathus mormyrus

    Pachymetopon spp.

    CPP

    Pachymetopon spp.

    Sarpa salpa

    SLM

    Sarpa salpa

    Polysteganus spp.

    PLY

    Polysteganus spp. (s.z.)

    Polysteganus Praeorbitalis

    SCM

    Polysteganus Praeorbitalis

    Polysteganus undulosus

    SEV

    Polysteganus undulosus

    Polysteganus coeruleopunctatus

    SBU

    Polysteganus coeruleopunctatus Sparidae (s.z.)

    Sparidae

    SBX

    Specii de smarizi

    Spicara spp.

    PIC

    Mullidae (s.z.)

    Mullidae

    MUM

    Mullus spp.

    Mullus spp.

    MUX

    Coracinidae (s.z.)

    Coracinidae

    COT

    Coracinus capensis

    Coracinus capensis

    GAJ

    Ephippidae

    Ephippidae

    SPA

    Drepane africana

    Drepane africana

    SIC

    Ophidiidae (s.z.)

    Ophidiidae

    OPH

    Genypterus capensis

    Genypterus capensis

    KCP

    Gobiidae (s.z.)

    Gobiidae

    GPA

    Sebastes capensis

    Sebastes capensis

    REC

    Helicolenus spp. (s.z.)

    Helicolenus spp.

    ROK

    Helicolenus dactylopterus

    Helicolenus dactylopterus

    BRF

    Scorpaenidae (s.z.)

    Scorpaenidae

    SCO

    Trigla lyra

    Trigla lyra

    GUN

    Chelidonichthys capensis

    Chelidonichthys capensis

    GUC

    Triglidae (s.z.)

    Triglidae

    GUX

    Specii de rândunici-de-mare

    Trigla spp.

    GUY

    Balistidae

    Balistidae

    TRI

    Lophius upsicephalus

    Lophius upsicephalus

    MOK

    Lophiidae (s.z.)

    Lophiidae

    ANF

    Pește lanternă

    Lampanyctodes hectoris

    LAN

    Myctophidae

    Myctophidae

    LXX

    Zărgani (s.z.)

    Belonidae

    BEN

    Tylosaurus spp.

    Tylosaurus spp.

    NED

    Scomberesocidae (s.z.)

    Scomberesocidae

    SAX

    Zărgan de Atlantic

    Scomberesox saurus

    SAU

    Specii de rechin ciocan

    Sphyraena spp.

    BAR

    Sphyraenidae

    Sphyraenidae

    BAZ

    Mugilidae (s.z.)

    Mugilidae

    MUL

    Polynemidae (s.z.)

    Polynemidae

    THF

    Galeoides dedactylus

    Galeoides dedactylus

    GAL

    Perciformes (s.z.)

    Perciformes

    PPX

    Lufar

    Pomatomus saltatrix

    BLU

    Lufari (s.z.)

    Pomatomidae

    POT

    Rachycentron canadum

    Rachycentron canadum

    CBA

    Rachycentridae (s.z.)

    Rachycentridae

    CBX

    Stavrid sud-african

    Trachurus capensis

    HMC

    Trachurus trecae

    Trachurus trecae

    HMZ

    Specii de stavrizi (s.z.)

    Trachurus spp.

    JAX

    Decapterus spp.

    Decapterus spp.

    SDX

    Caranx hippos

    Caranx hippos

    CVJ

    Stavrid galben

    Decapterus rhonchus

    HMV

    Caranx spp. (s.z.)

    Caranx spp.

    TRE

    Selene dorsalis

    Selene dorsalis

    LUK

    Trachinotus spp.

    Trachinotus spp.

    POX

    Seriola lalandi

    Seriola lalandi

    YTC

    Specii de seriolă (s.z.)

    Seriola spp.

    AMX

    Lichia

    Lichia amia

    LEE

    Chloroscombrus chrysurus

    Chloroscombrus chrysurus

    BUA

    Stavrizi

    Carangidae

    CGX

    Pești din specia Brama (s.z.)

    Bramidae

    BRZ

    Plătică de Atlantic

    Brama brama

    POA

    Coryphaena hippurus

    Coryphaena hippurus

    DOL

    Coryphaenidae (s.z.)

    Coryphaenidae

    DOX

    Stromateus fiatola

    Stromateus fiatola

    BLB

    Stromateidae

    Stromateidae

    BUX

    Albulidae

    Albulidae

    ALU

    Pterothrissus belloci

    Pterothrissus belloci

    BNF

    Sardinelă rotundă

    Sardinella aurita

    SAA

    Sardinelă plată

    Sardinella maderensis

    SAE

    Sardină sud-africană

    Sardinops ocellatus

    PIA

    Sardină angoleză

    Etrumeus whiteheadi

    WRR

    Hamsie africană

    Engraulis capensis

    ANC

    Hamsii

    Engraulidae

    ANX

    Heringi, sardine (s.z.)

    Clupeidae

    CLP

    Sardinele (s.z.)

    Sardinella spp.

    SIX

    Clupeoidei (s.z.)

    Clupeoidei

    CLU

    Pălămidă

    Sarde sarda

    BON

    Macrou de India

    Acanthocybium solandri

    WAH

    Melvă

    Auxis thazard

    FRI

    Melvă, ton negru

    Auxis thazard, A. rochei

    FRZ

    Scomberomorus guttatus

    Scomberomorus guttatus

    COM

    Macrou regal

    Scomberomorus maculatus

    SSM

    Scomberomorus tritor

    Scomberomorus tritor

    MAW

    Scomberomorus plurilineatus

    Scomberomorus plurilineatus

    KAK

    Scomberomorus spp. (s.z.)

    Scomberomorus spp.

    KGX

    Ton mic

    Euthynnus alletteratus

    LTA

    Euthynnus affinis

    Euthynnus affinis

    KAW

    Ton dungat

    Katsuwonus pelamis

    SKJ

    Ton roșu

    Thunnus thynnus

    BFT

    Ton alb

    Thunnus alalunga

    ALB

    Ton roșu din sud

    Thunnus maccoyii

    SBF

    Albacora

    Thunnus albacares

    YFT

    Ton obez

    Thunnus obesus

    BET

    Istiophorus albicans

    Istiophorus albicans

    SAI

    Makaira nigricans

    Makaira nigricans

    BUM

    Merlan negru

    Makaira indica

    BLM

    Merlan de Atlantic

    Tetrapturus albidus

    WHM

    Istiophoridae

    Istiophoridae

    BIL

    Pește-spadă

    Xiphias gladius

    SWO

    Pești-spadă

    Xiphiidae

    XIP

    Scombroidei

    Scombroidei

    TUX

    Gempylidae (s.z.)

    Gempylidae

    GEP

    Thyrsites atun

    Thyrsites atun

    SNK

    Trichiarus lepturus

    Trichiurus lepturus

    LHT

    Pești sabie din familia Trichiuridae (s.z.)

    Trichiuridae

    CUT

    Pește sabie cu coadă

    Lepidopus caudatus

    SFS

    Macrou spaniol

    Scomber japonicus

    MAS

    Familia scombride (s.z.)

    Scombridae

    MAX

    Scombroidei (s.z.)

    Scombroidei

    MKX

    Lamnidae

    Lamnidae

    MSK

    Scyliorhinidae

    Scyliorhinidae

    SYX

    Carcharhinidae

    Carcharhinidae

    RSK

    Rechin albastru

    Prionace glauca

    BSH

    Rechin ciocan

    Sphyridae

    SPY

    Mustelus mustelus

    Mustelus mustelus

    SMD

    Galeorhinus galeus

    Galeorhinus galeus

    GAG

    Squalidae (s.z.)

    Squalidae

    DGX

    Squalus acanthias

    Squalus acanthias

    DGS

    Squalus megalops

    Squalus megalops

    DOP

    Îngeri de mare

    Squatinidae

    ASK

    Rajiformes (s.z.)

    Rajiformes

    SRX

    Pești chitară

    Rhinobatidae

    GTF

    Pești fierăstrău

    Pristidae

    SAW

    Diferite specii de vulpi-de-mare (s.z.)

    Rajidae

    RAJ

    Raja spp.

    Raja spp.

    SKA

    Pisici-de-mare

    Dasyatididae (= Trygonidae)

    STT

    Vulturi de mare

    Myliobatidae

    EAG

    Mobulidae

    Mobulidae

    MAN

    Torpedinidae

    Torpedinidae

    TOD

    Callorhinchus capensis

    Callorhinchus capensis

    CHM

    Callorhinchidae (s.z.)

    Callorhinchidae

    CAH

    Batoizi (s.z.)

    Batoidimorpha (Hypotremata)

    BAI

    Selachimorpha (s.z.)

    Selachimorpha (Pleurotremata)

    SKH

    Elasmobrahi

    Elasmobranchii

    SKX

    Selacieni (s.z.)

    Chondrychthyes

    CAR

    Himere (s.z.)

    Holocephali

    HOL

    Pești osoși (s.z.)

    Osteichthyes

    MZZ

    Crab comun

    Cancer pagurus

    CRE

    Cancridae

    Cancridae

    CAD

    Portunidae (s.z.)

    Portunidae

    SWM

    Lithodidae

    Lithodidae

    KCX

    Crab regal patagonian

    Lithodes antarcticus

    KCR

    Crab regal

    Lithodes ferox

    KCA

    Geryon (= Chaceon) maritae

    Geryon (= Chaceon) maritae

    CGE

    Geryon spp. (s.z.)

    Geryon spp.

    GER

    Geryonidae

    Geryonidae

    GEY

    Reptantia (s.z.)

    Reptantia

    CRA

    Specii de languste tropicale (s.z.)

    Panulirus spp.

    SLV

    Panulirus regius

    Panulirus regius

    LOV

    Panulirus homarus

    Panulirus homarus

    LOK

    Jasus lalandii

    Jasus lalandii

    LBC

    Jasus tristani

    Jasus tristani

    LBT

    Palinuris delagoae

    Palinuris delagoae

    SLN

    Palinurus gilchristi

    Palinurus gilchristi

    SLS

    Palinuridae (s.z.)

    Palinuridae

    VLO

    Scyllaridae

    Scyllaridae

    LOS

    Nephropsis stewarti

    Nephropsis stewarti

    NES

    Nephropidae

    Nephropidae

    NEX

    Penaeus kerathurus

    Penaeus kerathurus

    TGS

    Crevete regal alb

    Penaeus indicus

    PNI

    Penaeus notialis

    Penaeus notialis

    SOP

    Penaeus spp. (s.z.)

    Penaeus spp.

    PEN

    Parapenaeus longirostris

    Parapenaeus longirostris

    DPS

    Penaeidae (s.z.)

    Penaeidae

    PEZ

    Aristeus varidens

    Aristeus varidens

    ARV

    Aristeidae

    Aristeidae

    ARI

    Garid de piatră

    Palaemon serratus

    CPR

    Solenoceridae

    Solenoceridae

    SOZ

    Haliporoides spp.

    Haliporoides spp.

    KNI

    Haliporoides triarthrus

    Haliporoides triarthrus

    KNS

    Haliporoides sibogae

    Haliporoides sibogae

    JAQ

    Natantia (s.z.)

    Natantia

    DCP

    Crustacee marine (s.z.)

    Crustacea

    CRU

    Haliotis midae (s.z.)

    Haliotis midae

    ABP

    Turbo sarmaticus

    Turbo sarmaticus

    GIW

    Ostrea spp. (s.z.)

    Ostrea spp.

    OYX

    Ostrea denticulata

    Ostrea denticulata

    ODE

    Stridie portugheză

    Crassostrea angulata

    OYP

    Crassostrea spp. (s.z.)

    Crassostrea spp.

    OYC

    Perna perna

    Perna perna

    MSL

    Mytilidae (s.z.)

    Mytilidae

    MSX

    Pecten sulcicostatus

    Pecten sulcicostatus

    PSU

    Familia Pectinidae (s.z.)

    Pectinidae

    SCX

    Mactra glabrata

    Mactra glabrata

    MAG

    Mactridae

    Mactridae

    MAT

    Veneridae

    Veneridae

    CLV

    Dosinia orbignyi

    Dosinia orbignyi

    DOR

    Specii de donax

    Donax spp.

    DON

    Solen capensis

    Solen capensis

    RAC

    Solenidae

    Solenidae

    SOI

    Bivalvia (s.z.)

    Bivalvia

    CLX

    Sepiidae, Sepiolidae

    Sepiidae, Sepiolidae

    CTL

    Loligo reynaudi

    Loligo reynaudi

    CHO

    Todarodes sagittatus angolen

    Todarodes sagittatus angolen.

    SQG

    Specii de calmari

    Loligo spp.

    SQC

    Octopodidae

    Octopodidae

    OCT

    Loliginidae, Ommastrephidee (s.z.)

    Loliginidae, Ommastrephidee

    SQU

    Moluște marine (s.z.)

    Mollusca

    MOL

    Arctocephalus pusillus

    Arctocephalus pusillus

    SEK

    Pyura stolonifera

    Pyura stolonifera

    SSR

    Parechinus angulosus

    Parechinus angulosus

    URR

    Specii de castravete-de–mare (s.z.)

    Holothurioidea

    CUX

    Nevertebrate marine (s.z.)

    Invertebrata

    INV


    PARTEA DE VEST A OCEANULUI INDIAN (Zona principală de pescuit 51)

    Denumirea în limba română

    Denumirea științifică

    Identificator 3-alfa

    Hilsa kelee

    Hilsa kelee

    HIX

    Tenualosa ilisha

    Tenualosa ilisha

    HIL

    Chanos chanos

    Chanos chanos

    MIL

    Lates calcarifer

    Lates calcarifer

    GIP

    Pleuronectiformes (s.z.)

    Pleuronectiformes

    FLX

    Halibut indian

    Psettodes erumei

    HAI

    Cynoglossidae (s.z.)

    Cynoglossidae

    TOX

    Bregmaceros macclellandi

    Bregmaceros macclellandi

    UNC

    Gadiforme (s.z.)

    Gadiformes

    GAD

    Harpadon nehereus

    Harpadon nehereus

    BUC

    Ariidee (s.z.)

    Ariidae

    CAX

    Saurida tumbil

    Saurida tumbil

    LIG

    Saunda undosquamis

    Saunda undosquamis

    LIB

    Somni africani (s.z.)

    Synodontidae

    LIX

    Muraenesox spp. (s.z.)

    Muraenesox spp.

    PCX

    Congeri (s.z.)

    Congridae

    COX

    Beryx spp. (s.z.)

    Beryx spp.

    ALF

    Pește dulgher japonez

    Zeus japonicus

    JJD

    Perciformes (s.z.)

    Perciformes

    DPX

    Epinephelus spp. (s.z.)

    Epinephelus spp.

    GPX

    Serranidae (s.z.)

    Serranidae

    BSX

    Priacanthus spp. (s.z.)

    Priacanthus spp.

    BIG

    Bacaliari

    Sillaginidae

    WHS

    Lactarius lactarius

    Lactarius lactarius

    TRF

    Emmelichthyidae

    Emmelichthyidae

    EMT

    Biban de mangrove

    Lutjanus argentimaculatus

    RES

    Specii de biban de mare (s.z.)

    Lutjanus spp.

    SNA

    Lutjanidae (s.z.)

    Lutjanidae

    SNX

    Nemipterus spp.

    Nemipterus spp.

    THB

    Nemipteridae

    Nemipteridae

    THD

    Leiognathidae (s.z.)

    Leiognathidae

    POY

    Haemulidae (= Pomadasyidae) (s.z.)

    Haemulidae (= Pomadasyidae)

    GRX

    Argyrosomus hololepidofus

    Argyrosomus hololepidotus

    KOB

    Atractoscion aequidens

    Atractoscion aequidens

    AWE

    Sciaenidae (s.z.)

    Sciaenidae

    CDX

    Lethrinidae

    Lethrinidae

    EMP

    Pagellus spp. (s.z.)

    Pagellus spp.

    PAX

    Dentex spp. (s.z.)

    Dentex spp.

    DEX

    Argyrops spinifer

    Argyrops spinifer

    KBR

    Cheimerius nufar

    Cheimerius nufar

    SLD

    Petrus rupestris

    Petrus rupestris

    RER

    Chrysoblephus spp. (s.z.)

    Chrysoblephus spp.

    RSX

    Sparidae (s.z.)

    Sparidae

    SBX

    Mullus spp.

    Mullus spp.

    MUX

    Upeneus spp.

    Upeneus spp.

    GOX

    Mullidae (s.z.)

    Mullidae

    MUM

    Drepane punctata

    Drepane punctata

    SPS

    Labridae

    Labridae

    WRA

    Gerres spp.

    Gerres spp.

    MOJ

    Percoidei (s.z.)

    Percoidei

    PRC

    Siganus spp.

    Siganus spp.

    SPI

    Scorpaenidae (s.z.)

    Scorpaenidae

    SCO

    Platycephalidae

    Platycephalidae

    FLH

    Balistidae

    Balistidae

    TRI

    Myctophidae

    Myctophidae

    LXX

    Tylosaurus spp.

    Tylosurus spp.

    NED

    Hemirhamphus spp. (s.z.)

    Hemirhamphus spp.

    HAX

    Exocoetidae (s.z.)

    Exocoetidae

    FLY

    Specii de rechin ciocan

    Sphyraena spp.

    BAR

    Chefal-cu-cap-mare (s.z.)

    Mugil cephalus

    MUF

    Mugilidae (s.z.)

    Mugilidae

    MUL

    Eleutheronema tetradactylum

    Eleutheronema tetradactylum

    FOT

    Polynemidae (s.z.)

    Polynemidae

    THF

    Perciformes (s.z.)

    Perciformes

    PPX

    Lufar

    Pomatomus saltatrix

    BLU

    Rachycentron canadum

    Rachycentron canadum

    CBA

    Rachycentridae (s.z.)

    Rachycentridae

    CBX

    Specii de stavrizi (s.z.)

    Trachurus spp.

    JAX

    Decapterus russelli

    Decapterus russelli

    RUS

    Decapterus spp

    Decepterus spp.

    SDX

    Caranx spp. (s.z.)

    Caranx spp.

    TRE

    Trachinotus spp.

    Trachinotus spp.

    POX

    Seriola lalandi

    Seriola lalandi

    YTC

    Specii de seriolă (s.z.)

    Seriola spp.

    AMX

    Elagatis bipinnulata

    Elagatis bipinnulata

    RRU

    Gnatanodon speciosus

    Gnatanodon speciosus

    GLT

    Megalaspis cordyla

    Megalaspis cordyla

    HAS

    Scomberoides (= Chorinemus) spp.

    Scomberoides (= Chorinemus) spp.

    QUE

    Selar crumenophthalmus

    Selar crumenophthalmus

    BIS

    Selaroides leptolepis

    Selaroides leptolepis

    TRY

    Stavrizi (s.z.)

    Carangidae

    CGX

    Formio niger

    Formio niger

    POB

    Coryphaena hippurus

    Coryphaene hippurus

    DOL

    Pampus argenteus

    Pampus argenteus

    SIP

    Stromateidae

    Stromateidae

    BUX

    Sardinelă cu dungi aurii

    Sardinella gibbosa

    SAG

    Sardinelă de ulei

    Sardinelle longiceps

    IOS

    Sardinele (s.z.)

    Sardinella spp.

    SIX

    Sardină sud-africană

    Sardinops ocellatus

    PIA

    Sardină albastră

    Etrumeus teres

    RRH

    Stolephorus spp.

    Stolephorus spp.

    STO

    Hamsii (s.z.)

    Engraulidae

    ANX

    Clupeoidei (s.z.)

    Clupeoidei

    CLU

    Chirocentrus dorab

    Chirocentrus dorab

    DOB

    Chirocentrus spp.

    Chirocentrus spp.

    DOS

    Macrou de India

    Acanthocybium solandri

    WAH

    Scomberomorus ommerson

    Scomberomorus ommerson

    COM

    Scoberomorus guttatus

    Scoberomorus guttatus

    GUT

    Scomberomorus lineolatus

    Scomberomorus lineolatus

    STS

    Scoberomorus spp. (s.z.)

    Scoberomorus spp.

    KGX

    Melvă, ton negru

    Auxis thazard, A rochei

    FRZ

    Specii de ton mic

    Euthynnus affinis

    KAW

    Ton dungat

    Katsuwonus pelamis

    SKJ

    Thunnus tonggol

    Thunnus tonggol

    LOT

    Ton alb

    Thunnus alalunga

    ALB

    Ton roșu din sud

    Thunnus maccoyii

    SBF

    Albacora

    Thunnus albacares

    YFT

    Ton obez

    Thunnus obesus

    BET

    Pește călător

    Istiophorus platypterus

    SFA

    Makaira mazara

    Makaira mazara

    BLZ

    Merlan negru

    Makaira indica

    BLM

    Merlan dungat

    Tetrapturus audax

    MLS

    Istiophoridae

    Istiophoridae

    BIL

    Pește-spadă

    Xiphiasgladius

    SWO

    Scombroidei (s.z.)

    Scombroidei

    TUX

    Thyrsites atun

    Thyrsites atun

    SNK

    Pește sabie

    Trichiurus lepturus

    LHT

    Pește sabie cu coadă

    Lepidopus caudatus

    SFS

    Pești sabie din familia Trichiuridae (s.z.)

    Trichiuridae

    CUT

    Macrou spaniol

    Scomber japonicus

    MAS

    Macrou indian

    Rastrelliger kanagurta

    RAG

    Rastrelliger spp. (s.z.)

    Rastrelliger spp.

    RAX

    Scombroidei (s.z.)

    Scombroidei

    MKX

    Carcharhinus falciformis

    Carcharhinus falciformis

    FAL

    Carcharhinidae

    Carcharhinidae

    RSK

    Pești chitară

    Rhinobatidae

    GTF

    Pești fierăstrău

    Pristidae

    SAW

    Rajiformes (s.z.)

    Rajiformes

    SRX

    Elasmobrahi

    Elasmobranchii

    SKX

    Pești osoși (s.z.)

    Osteichthyes

    MZZ

    Crabi de țărm

    Portunus spp.

    CRS

    Crab de nămol

    Scylla serrata

    MUD

    Geryon spp. (s.z.)

    Geryon spp.

    GER

    Reptantia (s.z.)

    Reptantia

    CRA

    Specii de languste tropicale (s.z.)

    Panulirus spp.

    SLV

    Palinurus delagoae

    Palinurus delagoae

    SLN

    Scyllaridae

    Scyllaridae

    LOS

    Langustină din insulele Andaman

    Metanephrops andamanicus

    NEA

    Crevete tigrat uriaș

    Penaeus monodon

    GIT

    Crevete tigrat verde

    Penaeus semisulcatus

    TIP

    Crevete regal alb

    Penaeus indicus

    PNI

    Penaeus spp. (s.z.)

    Penaeus spp.

    PEN

    Haliporoides triarthrus

    Haliporoides triarthrus

    KNS

    Haliporoides sibogae

    Haliporoides sibogae

    JAQ

    Haliporoides spp.

    Haliporoides spp.

    KNI

    Natantia (s.z.)

    Natantia

    DCP

    Crustacee marine (s.z.)

    Crustacea

    CRU

    Haliotis spp. (s.z.)

    Haliotis spp.

    ABX

    Crassostrea cucullata

    Crassostrea cucullata

    CSC

    Crassostrea spp. (s.z.)

    Crassostrea spp.

    OYC

    Cefalopode (s.z.)

    Cephalopoda

    CEP

    Sepiidae, Sepiolidae

    Sepiidae, Sepiolidae

    CTL

    Specii de calmari

    Loligo spp.

    SQC

    Octopodidae (s.z.)

    Octopodidae

    OCT

    Loliginidee, Ommastrephidee (s.z.)

    Loliginidee, Ommastrephidee

    SQU

    Moluște marine (s.z.)

    Mollusca

    MOL

    Broască țestoasă de supă

    Chelonia mydas

    TUG

    Testudinata (s.z.)

    Testudinata

    TTX

    Specii de castravete-de-mare (s.z.)

    Holothurioidea

    CUX

    Nevertebrate marine (s.z.)

    Invertebrata

    INV


    ANEXA 5

    FORMAT PENTRU TRANSMITEREA DATELOR PRIVIND CAPTURILE PENTRU ALTE REGIUNI DECÂT ATLANTICUL DE NORD

    Suport magnetic

    Benzi magnetice : Nouă piste cu o densitate de 1 600 sau 6 250 BPI și codare EBCDIC sau ASCII, de preferință fără etichetă. În cazul în care sunt etichetate, ar trebui să se includă un cod de sfârșit de fișier.

    Dischete: Dischete formatate în MS-DOS: de 3,5″ 720 K sau 1,4 MB; ori de 5,25″ 360 K sau 1,2 MB.

    Formatul de înregistrare

    Numerele de octeți

    Poziția

    Observații

    1-4

    Țara (ISO cod 3-alfa)

    De exemplu: FRA = Franța

    5-6

    Anul

    De exemplu: 93 = 1993

    7-8

    Zona principală de pescuit

    34 = Partea centrală și de est a Atlanticului

    9-15

    Diviziunea

    3.3 = Diviziunea 3.3

    16-18

    Specia

    Identificator 3-alfa

    19-26

    Captura

    Tone metrice

    Note:

    (a)

    Câmpul capturilor (octeții de la 19 la 26) ar trebui să fie aliniat la dreapta cu spații libere la stânga. Toate celelalte câmpuri ar trebui să fie aliniate la stânga cu spații libere la dreapta.

    (b)

    Captura ar trebui să fie înregistrată ca echivalent al greutății animalului viu al debarcărilor, rotunjit la cea mai apropiată valoare în tonă metrică.

    (c)

    Cantitățile (octeții de la 19 la 26) mai mici de jumătate de unitate trebuie să fie înregistrate ca „-1”.

    (d)

    Cantitățile necunoscute (octeții de la 19 la 26) trebuie să fie înregistrate ca „-2”.


    Top