EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 62005FA0052

Cauza F-52/05 RENV: Hotărârea Tribunalului Funcției Publice (Camera întâi) din 2 octombrie 2012 — Q/Comisia (Funcție publică — Trimitere la Tribunal spre rejudecare după anulare — Obligația de asistență — Hărțuire morală — Măsură provizorie de îndepărtare — Repararea prejudiciului moral — Rapoarte asupra evoluției carierei — Absențe justificate din motive de boală — Neluare în considerare)

OJ C 38, 9.2.2013, p. 28–28 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

9.2.2013   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

C 38/28


Hotărârea Tribunalului Funcției Publice (Camera întâi) din 2 octombrie 2012 — Q/Comisia

(Cauza F-52/05 RENV)

(Funcție publică - Trimitere la Tribunal spre rejudecare după anulare - Obligația de asistență - Hărțuire morală - Măsură provizorie de îndepărtare - Repararea prejudiciului moral - Rapoarte asupra evoluției carierei - Absențe justificate din motive de boală - Neluare în considerare)

2013/C 38/51

Limba de procedură: franceza

Părțile

Reclamantă: Q (Domsjö, Suedia) (reprezentanți: S. Rodrigues și Y. Minatchy, avocați)

Pârâtă: Comisia Europeană (reprezentanți: inițial D. Martin, B. Eggers și V. Joris, ulterior V. Joris și G. Berscheid, agenți)

Obiectul

Funcție publică — Pe de o parte, anularea deciziei Comisiei de respingere a cererii de asistență introduse de reclamantă în temeiul articolului 24 din statut în raport cu o hărțuire morală pe care pretinde că a suferit-o, precum și o cerere de daune interese și, pe de altă parte, anularea raportului asupra evoluției carierei întocmit în privința sa pentru exercițiul 2003 (fostă T-252/05) — Cauza T-80/09 P trimisă spre rejudecare după casare

Dispozitivul

1.

Anulează rapoartele asupra evoluției carierei întocmite pentru perioadele 1 ianuarie-31 octombrie și, respectiv, 1 noiembrie-31 decembrie 2003.

2.

Obligă Comisia Europeană la plata către Q a sumei de 10 000 de euro.

3.

Comisia Europeană suportă propriile cheltuieli de judecată aferente procedurii desfășurate în fața Tribunalului Uniunii Europene și celor două proceduri desfășurate în fața Tribunalului și este obligată să suporte trei sferturi din cheltuielile efectuate de Q în cadrul celor două proceduri desfășurate în fața Tribunalului.

4.

Q suportă propriile cheltuieli de judecată aferente procedurii desfășurate în fața Tribunalului Uniunii Europene și un sfert din propriile cheltuieli de judecată aferente celor două proceduri desfășurate în fața Tribunalului.


Top