Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 31999R0701

    Regulamentul (CE) nr. 701/1999 al Comisiei din 31 martie 1999 privind clasificarea anumitor produse în Nomenclatura Combinată

    JO L 89, 1.4.1999, p. 23–25 (ES, DA, DE, EL, EN, FR, IT, NL, PT, FI, SV)

    Acest document a fost publicat într-o ediţie specială (CS, ET, LV, LT, HU, MT, PL, SK, SL, BG, RO, HR)

    Legal status of the document In force

    ELI: http://data.europa.eu/eli/reg/1999/701/oj

    02/Volumul 11

    RO

    Jurnalul Ofícial al Uniunii Europene

    186


    31999R0701


    L 089/23

    JURNALUL OFÍCIAL AL UNIUNII EUROPENE


    REGULAMENTUL (CE) NR. 701/1999 AL COMISIEI

    din 31 martie 1999

    privind clasificarea anumitor produse în Nomenclatura Combinată

    COMISIA COMUNITĂȚILOR EUROPENE,

    având în vedere Tratatul de instituire a Comunității Europene,

    având în vedere Regulamentul (CEE) nr. 2658/87 al Consiliului din 23 iulie 1987 privind Nomenclatura tarifară și statistică și Tariful Vamal Comun (1), astfel cum a fost modificat ultima dată prin Regulamentul (CE) nr. 2261/98 al Comisiei (2), în special articolul 9,

    întrucât, pentru a asigura aplicarea uniformă a Nomenclaturii Combinate anexate regulamentului menționat anterior, trebuie stabilite dispoziții privind clasificarea mărfurilor incluse în anexa la prezentul regulament;

    întrucât Regulamentul (CEE) nr. 2658/87 a stabilit regulile generale de interpretare a Nomenclaturii Combinate; întrucât aceste reguli se aplică, de asemenea, oricărei alte nomenclaturi care o include pe aceasta, chiar parțial sau, eventual, adăugându-i subdiviziuni, și care se stabilește prin reglementări comunitare specifice, în vederea aplicării de măsuri tarifare sau de altă natură, în cadrul schimburilor de mărfuri;

    întrucât, pentru aplicarea regulilor generale menționate, mărfurile descrise în coloana 1 a tabelului inclus în anexa la prezentul regulament trebuie clasificate în codurile NC corespunzătoare, indicate în coloana 2, în conformitate cu explicațiile incluse în coloana 3;

    întrucât este oportun ca informațiile tarifare obligatorii date de autoritățile vamale ale statelor membre în ceea ce privește clasificarea mărfurilor în nomenclatura vamală și care nu sunt conforme cu dreptul instituit prin prezentul regulament să poată fi în continuare invocate de către titularul acestora, pe o perioadă de trei luni, în conformitate cu dispozițiile articolului 12 alineatul (6) din Regulamentul (CEE) nr. 2913/92 al Consiliului din 12 octombrie 1992 de instituire a Codului Vamal Comunitar (3);

    întrucât dispozițiile prezentului regulament sunt conforme cu avizul Secției pentru Nomenclatura tarifară și statistică a Comitetului pentru Codul Vamal,

    ADOPTĂ PREZENTUL REGULAMENT:

    Articolul 1

    Mărfurile descrise în coloana 1 a tabelului inclus în anexă trebuie să fie clasificate în Nomenclatura Combinată în codurile NC corespunzătoare, indicate în coloana 2 a tabelului menționat.

    Articolul 2

    Informațiile tarifare obligatorii date de autoritățile vamale ale statelor membre care nu sunt conforme cu dreptul instituit prin prezentul regulament pot fi în continuare invocate, în conformitate cu dispozițiile articolului 12 alineatul (6) din Regulamentul (CEE) nr. 2913/92, pe o perioadă de trei luni.

    Articolul 3

    Prezentul regulament intră în vigoare în a douăzeci și una zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Comunităților Europene.

    Prezentul regulament este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre.

    Adoptat la Bruxelles, 31 martie 1999.

    Pentru Comisie

    Mario MONTI

    Membru al Comisiei


    (1)  JO L 256, 7.9.1987, p. 1.

    (2)  JO L 292, 30.10.1998, p. 1.

    (3)  JO L 302, 19.10.1992, p. 1.


    ANEXĂ

    Descrierea mărfurilor

    Clasificare

    Codul NC

    Explicație

    (1)

    (2)

    (3)

    1.   Ansamblu electronic denumit „Call Processor Pack”, compus dintr-un circuit imprimat prevăzut cu un procesor, cu module de memorie și alte componente electronice. Ansamblul are un panou frontal cu butoane de comandă și un afișaj LCD, posedă de asemenea conectori speciali și dispune de componente particulare personalizate proprii clienților (ASIC), conținând un soft specific. Ansamblul este destinat pentru a fi utilizat ca modul principal într-un sistem telefonic cu autocomutare.

    8517 90 82

    Clasificarea este conformă cu dispozițiile cuprinse în regulile generale 1 și 6 de interpretare a Nomenclaturii Combinate, cu nota 2b din secțiunea XVI, precum și cu textul codurilor NC 8517, 8517 90 și 8517 90 82.

    Cu toate că procesorul este liber programabil (nota 5.A din capitolul 84), ținând seama de elementele funcționale specifice, de conectorii speciali și de panoul frontal, ansamblul constă într-o parte de sistem telefonic cu autocomutare, și nu într-o mașină automată de prelucrare a informațiilor de la poziția 8471 (nota 5.E din capitolul 84).

    2.   Ansamblu electronic denumit „Core to Network Interface Pack”, compus dintr-un circuit imprimat prevăzut cu componente electronice. Ansamblul are un panou frontal cu butoane de comandă și un afișaj LCD, posedă de asemenea conectori speciali și dispune de componente particulare personalizate proprii clienților (ASIC), conținând un soft specific. Ansamblul este destinat pentru a fi utilizat ca interfață între un „Call Processor Pack” și hărțile de rețea într-un sistem telefonic cu autocomutare.

    8517 90 82

    Clasificarea este conformă cu dispozițiile cuprinse în regulile generale 1 și 6 de interpretare a Nomenclaturii Combinate, cu nota 2b din secțiunea XVI, precum și cu textul codurilor NC 8517, 8517 90 și 8517 90 82.

    Ținând seama de elementele și conectorii specifici și de panoul frontal, ansamblul constă într-o parte de sistem telefonic cu autocomutare, și nu într-o marfă de la poziția 8473.

    3.   Ansamblu electronic denumit „Input-Output Processor”, compus din două circuite imprimate interconectate, prevăzute cu un procesor, cu memorii RAM, EPROM și alte componente electronice. Ansamblul are un panou frontal cu butoane de comandă și un afișaj LCD. Posedă de asemenea conectori speciali și dispune de componente particulare personalizate proprii clienților (ASIC), conținând un soft specific. Ansamblul este destinat pentru a fi utilizat ca interfață între conectorii speciali ai unui sistem telefonic cu autocomutare și interfețele standard SCSI/RS232/IEEE. Ansamblul are o unitate de memorie cu hard disk și lectori de dischete.

    8517 90 82

    Clasificarea este conformă cu dispozițiile cuprinse în regulile generale 1 și 6 de interpretare a Nomenclaturii Combinate, cu nota 2b din secțiunea XVI, precum și cu textul codurilor NC 8517, 8517 90 și 8517 90 82.

    Ținând seama de elementele și conectorii specifici și de panoul frontal, ansamblul constă într-o parte de sistem telefonic cu autocomutare și nu într-o marfă de la poziția 8473.

    4.   Receptor de teledifuzare prin satelit care primește semnale MPEG (imagini și sunet) bruiate și digitalizate, le decodifică în semnale analogice și le transmite sub o formă utilizabilă unui televizor, unui monitor video sau unui monitor de date.

    Aparatul este compus din:

    un tuner de 950-2 050 MHz;

    o unitate a cărei funcție este de a decomprima și a decodifica semnalele MPEG în semnale video analogice și de a transmite aceste semnale convertite;

    un panou frontal compus dintr-o tastatură numerică și un dispozitiv de afișaj cu cristale lichide.

    8528 12 93

    Clasificarea este conformă cu dispozițiile cuprinse în regulile generale 1 și 6 de interpretare a Nomenclaturii Combinate, cu nota 3 din secțiunea XVI, precum și cu textul codurilor NC 8528, 8528 12 și 8528 12 93.

    Funcția de recepție a semnalelor de televiziune este considerată ca fiind funcția principală.

    5.   Receptor/decodor integrat (convertizor cu adresă) capabil să primească și să decodifice semnalele bruiate într-o rețea de cablu pentru a le converti în semnale de radio frecvență (RF).

    Este compus dintr-un tuner, filtre, modulatori, un procesor audio/video, un microprocesor cu memorie, un receptor FM, un emițător pentru returul semnalelor și un lector de placă numită inteligentă. Are de asemenea o tastatură numerică și o telecomandă destinate selecționării diferitelor canale.

    Îndeplinește funcții de control și comunicare ca, de exemplu, înmagazinarea de date de facturare, are posibilitatea de a efectua diverse cumpărături etc. Aparatul decodifică numai semnalele codificate distribuite unui abonat particular.

    8528 12 93

    Clasificarea este conformă cu dispozițiile cuprinse în regulile generale 1 și 6 de interpretare a Nomenclaturii Combinate, cu nota 3 din secțiunea XVI, precum și cu textul codurilor NC 8528, 8528 12 și 8528 12 93.

    Recepția semnalelor de televiziune este considerată ca fiind funcția principală a produsului.


    Top